- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William.

Relevanta dokument
Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

Monstret. Av Natalia Zielinska

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja!

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

FÖRFATTAREN ALKA 2014

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef.

Monstret! Författare: Natalie Petrushenko 2014

2014 Författare: LISU

Den magiska dörren. Elsa hallén

Lova hörde ljudet igen. Det låter som om dom där fötter dansar runt på rören.

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom...

Författare: Isak Söderlund

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.


-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars


Monstret Arrax Av: Evelina

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita,

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Om författaren. Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin

MISSHANDLAD. kapitel 1: ljuden

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

William gick in i korridoren och ser en affisch. Klassfotboll Rydskolan ska spela klassfotbollen.

Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet.

Marios äventyr. Kapitel 1

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

Den magiska dörren. Kapitel 1

Den magiska dörren. Av William Larsson Tell

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Erik vände affischen och där stod det:

Den magiska dörren Av: Minna

Musen Martina vinner en baktävling

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå!

Ti m S a ll y o c h C ill a fr å n

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Min dagbok. Av: Iris Frick

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet.

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Min försvunna lillebror

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén

Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster.

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy.

Spöket i Sala Silvergruva

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Ge aldrig upp. Träning

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

AYYN. Några dagar tidigare

Det blåste nästan storm ute. Trädens

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan!

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Hej! Va kul att just du öppnar den här boken som handlar om mig, MAGGI LUNTAN! Jag vill gärna berätta om några spännande upplevelser. Häng med!

Berättarstunden. Termin 1: Tidsresan. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

FÖRFATTARE AGNES OLSSON 5C


Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd.

- Mystiskt. - Haha, pratar du med dig själv nu också! det är Carl.

Nu måste han verkligen vara tyst annars får han kvarsittning hela rasten. Det var jättetur att stränga Helena hade skällt ut Emelie för att hon hade

Författare: Edvin Borgström 4A

kapitel 4 en annan värld

Anna Siverbo 5B Ht-15

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

GÅR TILL TANDLÄKAREN

Avundsjuka och Besvikelse. Besvikelse Jag kanske blandar ihop besvikelse med sorg ibland, men jag tror att båda har en närhet av varandra i våra liv.


Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids

Kapitel 2 Övernattning

Om författaren Namn Ålder Intresse Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna böcker Tack till Om boken

Lediga dagar Av: Inga-Lill Svensson

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Jag går till jobbet nu. Hon försvann igen, ville inte vakna. Där inne var smärtan mjuk. Där inne i sömnens dimma var han kvar

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan.

Om författaren. Om boken

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

Av: Martina Gustafsson

Mysteriet med det försvunna julklapparna och pepparkakorna

Arvid är en helt vanlig kille. Har en kompis som "alla andra har nu för tiden". Men! En dag när han är på kemilektionen hör han ett ljud!

Emmy 5C Ht-15. Författare: Emmy jansson. Målade bilderna: Emmy Jansson

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr -11: Författare: Gertrud Malmberg

Transkript:

MONS TRET Av Eliza

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. De fortsatta att baka. William och Eveline är två barn på tolv och tretton år. Eveline är tretton år och William är tolv. Båda gillar att baka, laga mat, rita och springa. Eveline har blont hår, blåa ögon och hon är lång. Just nu är de i hemkunskapen. Hennes lärare är sträng hon heter Liw. Det minsta lila fel med till exempel sockret så blir hon rasande arg. Så man måste passa sig.

Nu var lektionen slut. - Hej då William, sa Eveline. Hon började gå neråt. Eveline gick skakig ner för hela trappan. Hon inbillade sig ganska mycket. Till exempel såg hon lite suddigt så hon halkade ner för hela trappan. Hon gjorde tolv kullerbyttor. - Aj! skrek hon. Hon reste sig upp och hade ont i benet. Hon kunde inte röra fingret. Det var läraren Emma som hade råkat gå på hennes fingrar. - Förlåt, sa hon. Gjorde det ont? frågade hon. - Ja det är klart att det gjorde ont vad annars? - Kom nu ska du få någonting av mig, sa Emma. - Ok, sa Eveline, men vad då? - Vill du ha saft, bulle och glass? - Okej, jag kommer! Dom gick till lärarrummet. -Mmm vad gott Emma, sa Eveline.

Eveline gick ensam i korridoren. Plötsligt märkte hon en ny affisch. Den var blå på den stod det : Ingen fara allt är som vanligt.

Plötsligt så ramlade affischen ner. På baksidan står det: Monster! Jag har sett i källaren har du hört nåt eller... Jag blev genast rädd igen. Jag gick genom hela korridoren. Inte ens en liten smula på golvet och knäpptyst. Men nu hörde jag en duns från femmans klassrum. Jag tänkte att det bara var en stol.

- Eveline var på väg ner till källaren för att ha syslöjd. När hon precis skulle gå in i slöjdsalen såg hon plötsligt att det var tomt där inne. Ingen hade ens rört tyget. Det var precis som när vi lämnade salen. Men det Eveline inte hade lagt märke till var att det var en stor skugga bakom henne. Hon vände sig sakta om. Eveline fick inte ens fram ett ord eller ett andetag på ungefär tjugo minuter. Hon började backa. Hon såg ett Monster framför sig! Det var grått med röda ögon, vassa tänder och vassa klor. Men hon såg att det var en ekorre, en elak liten ful ekorre. Hon skrek till och hon fick gåshud, hon kände hur hon blev varm genom hela kroppen. Hon såg en dörr vid väggen. Hon sprang dit allt vad hon kunde. Eveline råkade låsa dörren istället för att låsa upp dörren. Monstret fick till ett vrål, det lät jättehögt. Jag sprang förbi den stora ekorren, ut ur salen, upp för trappan upp till vår korridor. Eveline sprang rakt in i William. - Oj förlåt, sa Eveline och gick till klassrummet med William.

Eveline gick till biblioteket för att få reda på mer om ekorrar. När hon var i biblioteket så fanns där ingen fakta om ekorrar där. Hon letade och letade men plötsligt så kom någon slags ekorreveterinär med en bok i handen. Hon hörde henne säga: - Hej jag skulle vilja lämna tillbaka en bok som jag lånat. - Ja det ska nog gå bra. Du kan lämna boken i ekorrehyllan sa hon som stod vid lånedisken. Eveline sprang allt vad hon kunde men så fick hon säga: - Vänta! Jag vill låna den boken. Snälla stanna, men stanna sa jag, men STANNA! Så - nu fick hon tag i bocken. Hon öppnade boken sakta en sida var i hopklistrad det stod:

EKORRAR Ekorrar äter bladlöss, blommor, ollon, bark, bär, fågelägg, nötter och frön. Ekorrar bor i Europa och i norra Asien. Ekorrar har rödbrun päls. Dom fäller päls två gånger om året. Ekorrar blir 24-30 cm långa. Deras fiende är både oss människor, katter och i stort sett allt som låter. Hon blev genast lite rädd igen. Hon gick till kassan och betalade. Sen gick hon hem. Hon sa att hon skulle gå in på sitt rum och anteckna. - Ropa om det är nåt mamma, sa Eveline. Hon sprang och började rota i sitt skrivbord.

Eveline va på väg till hemkunskapen för att ta nåt att äta. Men så ser hon ett recept! Hon trodde att det stod musförvandling men när hon kom fram så stod det: Nötrecept och skogsbär. Hon började att tänka på monstret - den stora ekorren. Eveline började tänka att hon nog skulle testa receptet för att det kanske skulle vara gott ändå till mellanmål. Receptet var: 13 g smör 19 dl nötter 87 ollon 23 hallon 934 dl socker 1/2 dl bark Nu hoppas Eveline att blandningen funkar till ekorren för hon älskar ekorrar. Det är hennes favoritdjur. Hon hällde i receptet i en stor skål och värmde så att allt smälte. När Eveline tog ut skålen så bubblade det!

Nu var Eveline tvungen att få i soppan i ekorrens mun. Hon gick ner till källaren och gick runt för att leta rätt på monstret. Men så plötsligt hittade hon monstret. Hon började tänka på hur hon skulle få i monstret drycken, så kom hon på att hon hade lite nötblandning i fickan. Hon såg en liten skål på golvet. Eveline hällde i nötterna i skålen och sen soppan. Sen gick hon till ekorren men nu var den inte där, den hade gått i väg någon annanstans. Hon sprang runt och letade efter ekorren. Så hittade hon monstret. Hon ställde in skålen i rummet och stängde dörren sakta och säkert. Eveline hörde hur det smällde till i rummet. Hon väntade en liten stund sen öppnade hon dörren. Det enda som hon såg i rummet sen var en liten ekorre med brun fluffig svans. Sen gick Eveline upp till de andra.

Eveline sprang upp till sin lärare Liw. - Liw, sa Eveline, vet du något om en monsteraffisch och ett recept på en blandning? Du måste veta nåt så det är bara att säga det nu, Liw. - Ja ja, det var jag som skrev affischen, men inte nåt recept, det har jag verkligen inte gjort men var är monstret nu då? Jag råkade blanda nåt och då kom ekorren in och tog sig en klunk av min blandning. - Var det så det gick till, då vet jag! Monstret är nere i källaren. Jag har gett den en blandning, så den är en vanlig ekorre nu. Vi kan gå ner och släppa ut den ut i skogen så att den mår bra, bättre än här i en mörk källare, sa Eveline. - Ja, det tycker jag verkligen vi ska göra, det låter som en bra idé, sa Liw. - Här inne bor den lilla söta ekorren. - Å, vad söt den är, sa Liw. - Vi kan väl döpa henne till Lilly, sa Eveline. Ja gud vad söt men nu måste vi gå och släppa ut henne i skogen. När de var framme släppte de ekorren Lilly. Hon tog ett rejält skutt ut i lövskogen, det såg så sött ut.