Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster."

Transkript

1 Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster. Hur ska han säga till de andra att det var ett monster i källaren? Ingen kommer tro på honom? Anders åker på semester, stämmer det eller har han något med monstret att göra? Och hur ska Simon klara sig när Lucas är så elak?

2 Författare: Sebastian Illustratör: Sebastian

3 Monstret! Kapitel 1 : Ljuden Bom Bom Bom Bom... - Hör du ljuden? frågade Simon. - Ja, det låter som att någon går på taket, sa Erik. Bom Bom... - Nu hör jag det igen, sa Simon. - Den här gången hörde inte jag, sa Erik. - Var inte dumma, sa Lucas som var elak mot Simon. - Det är nog inget speciellt, sa Erik. - Du har rätt det är nog bara vaktmästaren som fixar något på taket, sa Simon. - Nu tar vi mat istället och glömmer det här, sa Simon. Det var Simons favoritmat spaghetti med köttfärssås, efter en kvart var de klara. När de var på väg ut hörde de en röst... - Ni har väl inte tänkt att gå ut utan att torka eran plats och ställa upp stolen, sa Anders - Juste jag glömde nästan, sa Simon och Erik samtidigt. Anders var den suraste läraren i världen tyckte Simon. När de hade gjort som Anders ville var de på väg ut, då hördes ljudet igen.

4 Kapitel 2 : Rädslan - Godmorgon, sa Simons mamma. - Godmorgon, sa Simon. - Har du sovit gott? frågade Simons mamma. - Inte så, sa Simon. - Varför? undrade Simons mamma. - Jag har bara tänkt på de där ljuden, sa Simon. - Vilka ljud? frågade Simons mamma. - Eh... inget speciellt, sa Simon. Men egentligen hade Simon nästan inte sovit någonting, han undrade vad det var för ljud och de hade gjort så inte han kan sova. Efter 45 minuter hade Simon ätit frukost och tagit på sig, nu var han på väg till skolan. Simon hade inte långt att gå till skolan, det tog bara fem minuter. När Simon gick till skolan kunde han inte tänka på något annat än de där ljuden. Simon undrade vad det egentligen var. Var det verkligen bara vaktmästaren, eller ett läskigt monster, han rös. Simon kom precis i tid. Hans första lektion var matte och det tyckte han inte om för då var Anders deras lärare. Men när Simon kom fram var inte Anders där. - Vem är du? frågade Simon. - Jag är eran vikarie, egentligen är jag fritidspedagog, men jag ska vara lärare ett tag istället för Anders, jag heter Maria. - Hon är supersnäll, sa Simons kompis Erik. - Men var är Anders? frågade Simon. - Han är på semester, sa Maria Simon blev glad, nu slipper han ju Anders ett tag. - Nu tar ni fram era matteböcker, sa Maria. De flesta eleverna blev glada och satte igång, förutom Simon. - Varför jobbar du inte, sa Maria. - Jag har inte sovit så bra, sa Simon. - Varför ljuger du, du vill bara inte jobba, sa Lucas för att retas. - Okej, du kan vila lite, sa Maria. Simon glömde ljuden och somnade. Efter ett tag väckte Maria honom för de skulle gå ut på rast. Maria verka snäll, tänkte Simon.

5 KAPITEL 3 : Affischen När Simon går ut på rast ser han en affisch på väggen, han går fram och läser, det står: Det har varit en lugn start på veckan Ingenting har hänt Det har inte hänt något speciellt, starten på veckan har varit helt lugn! Det finns inget att berätta! Absolut lugnt! Inget att berätta! Simon tyckte det var skumt, när han tittade närmare såg han en fläck uppe i högra hörnet, när han kände på fläcken trillade affischen ner på golvet. Simon böjde sig ner för att ta upp den, då såg han att det stod något på baksidan. Det stod: Fotspår Vem går på taket? När vaktmästaren skulle gå upp på matsalstaket för att ta bort löv i stuprännan såg han fotspår på taket, det såg inte ut som vanliga fotspår... Har vi ett spöke i skolan? Är det någon som vill busa? Eller är det ett monster!? Simon blev rädd, mycket rädd. Finns det verkligen ett spöke? Om någon vill busa vad gör de då på matsalstaket? Finns det ett monster? Simon hade många tankar i huvudet. Vem var det som gick på taket!?

6 Kapitel 4: Upptäckten Simon hade ätit klart, han tog på sig sin jacka och gick ut. Han skulle hämta sin orangea Nike fotboll som han glömt i korridoren. När han kommit till korridoren tog han bollen, nu var han på väg ut mot skolans stora skolgård. Men när han gått ner för trapporna hörde han ett ljud, det lät som att det kom från skolans källare, det lät som ett skratt, han tyckte att han hörde en röst emellanåt. Simon gick till källardörren, tryckte sakta ner handtaget och smög långsamt in. När han försiktigt smög runt det första hörnet såg han ett bord, på bordet stod det en massa olika glasbehållare och provrör. Bredvid bordet stod en utskjuten stol. Då hörde han skrattet igen, han såg en skugga komma runt hörnet, det var en varelse Simon aldrig sett förut. Simon var rädd och började springa, men då började varelsen också springa. Efter några steg tog varelsen ner händerna och började springa på alla fyra. Simon började bli trött och andades högt. Varelsen fick tag på Simon och höll fast honom. Varelsen hade brun päls, och såg väldigt, väldigt stark ut. Varelsen hade en röd rutig tröja och blåa byxor. Längst ut på både klädesplaggen var det avrivet. - Hjälp!! ropade Simon högt men det hördes att han var rädd. - Tyst!! sa varelsen. - Vad vill du mig?! frågade Simon. Varelsen slog Simon i huvudet så han svimmade. När Simon vaknade satt han fastbunden på den utskjutna stolen. - Vad är det du ska göra med glasbehållarna?!? frågade Simon varelsen. - Du förstår, jag är en apa, jag hittade en behållare med någonting i, jag drack det och fick fantastiska krafter, sa varelsen. Jag tänker ta reda på ingredienserna, när jag gjort det, gör jag stora tankar. Sedan låtsas att det är juice och delar ut det till folket. När man druckit drycken tappar man även minnet. Det första jag kommer göra är att säga att jag är deras ledare, sen har jag en hel värld av slavar, mo-ha-haha. Simon blev rädd, när monstret kom närmare såg Simon att det verkligen var en apa. När monstret öppnade munnen såg man hans aptänder, de var inte vassa men de såg ändå läskiga ut. - Är det du som springer på skoltaken, frågade Simon monstret. - Ja, det är jag, sa monstret. - Men vad gör du där uppe? frågade Simon. - Jag testar vad det är för ingredienser, jag testade med löv, men det gick inte så bra. - Men varför på taken? frågade Simon. - Jag vill inte att någon ska se mig, om jag tar löv från träd ser alla mig, men om jag är på taket ser ingen mig, och alla vet att det finns en massa löv i matsalens stupränna. Det lät som att någon tryckte ner dörrhandtaget, monstret försvann snabbt och tyst, Simon blev glad. Fritidspedagogen Kalle kom in och såg Simon. - Vad gör du här Simon? frågade Kalle.

7 - Jag frågar det samma till dig, sa Simon. - Jag ska pumpa klassens fotboll, sa Kalle, men vad gör du här? - Det finns ett monster!! sa Simon. Kalle trodde inte Simon, och knöt upp knuten. - Jag tror någon har vart dum mot dig och du inte ville säga sanningen. - Tro vad du vill! ropade Simon. Simon berättade inte för någon, ingen skulle tro honom. Han skulle vänta till imorgon då han skulle berätta för sin bästa kompis Erik för han var hemma idag och var sjuk.

8 Kapitel 5 : Dikten Simon var på väg hem, han gick genom den långa, breda korridoren. Han gick långsamt, det hade haft idrott i slutet så Simon var väldigt trött. På det svarta stengolvet såg Simon ett hopknycklat papper. Först såg han det inte men sedan tog han upp det och läste, det stod: Om man tror på spöken och monster är man töntig, larvig, och knäpp i huvudet, Det finns bara människor och djur, djur finns det många av du är ju ett. Ångra dig innan det är för sent ärthjärna. Längst ner till höger stod det: Smyg och ge denna lapp till till Simon, men visa dig inte. Från: Man såg inte vem det var i från det var utsuddat och sedan hade personen dragit ett streck över. Simon blev rädd och läste om det, sedan nöp han sig i armen, han drömde inte det var på riktigt. Vem var det ifrån? Är det Lucas? Men i isåfall var har han fått reda på det? Vet nån att han såg monstret? Varför hade personen som fått lappen skrynklat ihop den och slängt den på golvet? Simon var rädd, vem hade skrivit lappen!?

9 Kapitel 6 : Boken Nästa dag gick Simon extra tidigt till skolan. Han ville gå till skolbiblioteket och låna en faktabok om apor. Kanske han kan få veta lite mer om monstret han sett för några dagar sedan. På vägen till biblioteket möter Simon Lucas. - Vart fan ska du!? frågade Lucas Simon med en retlig röst. - Till biblioteket, svarade Simon snabbt. - Vad ska du göra där då? frågade Lucas. - Jag ska bara... låna en bok, sa Simon med en darrande röst. - Okej tönt, syns i klassrummet, sa Lucas. Efter ungefär en halv minut var Simon framme vid biblioteket. På insidan av dörren hängde en skylt, på skylten stod det att inte biblioteket var öppet. Simon knackade på den låsta biblioteks dörren och en bibliotekarie öppnade dörren. - Jag vet att det är stängt men kan jag bara låna en bok? frågade Simon bibliotekarien. - Vi öppnar om minuter, men om det går fort så går det bra, sa bibliotekarien. - Jag vet vilken bok jag vill ha så det ska nog gå fort. Simon gick in och letade men hittade ingen faktabok om apor. Så han gick fram till disken där bibliotekarien satt och frågade. - Kan du hjälpa mig att hitta en faktabok om apor? frågade Simon. - Javisst, svarade bibliotekarien. Nej! hördes en röst i rummet bredvid, där två personer satt och drack kaffe. Bibliotekarien som stod vid disken gick in till rummet bredvid. - Vad är det!? frågade bibliotekarien. - Eh... Inget! svarade en röst. Det lät som Anders... Men han var ju på semester. Han kanske bara är på besök, tänkte Simon. Bibliotekarien gick tillbaka till Simon. Sedan gick hon till en hylla där faktaböcker fanns och Simon följde efter. - Tack! sa Simon. - Ingen orsak, svarade bibliotekarien.

10 Simon började bläddra i boken. Det stod : Apor har starka fingrar Apor har starka långa fingrar så de kan klättra säkert i träd. De har päls över kroppen som ofta är svart eller brun. Deras svansar hjälper de väldigt mycket när de t.e.x klättrar i träd. Om man tittar noga ser man att apor är faktiskt väldigt lika människor på många sätt, men de har ju päls och det har ju inte vi människor. Apor gillar frukt Apor gillar frukt, som du säkert vet gillar apor banan men de gillar även äpple och banan. En delikatess för apor är passionsfrukt. Apor äter det mesta men det gillar mest fukt. Apor klättrar mycket Apor lever från grunden i djungel. Apor är bra på att klättra, de använder deras stora starka fingrar och deras svans när de klättrar. Om apparat har en unge bär ofta honan ungen på ryggen. På sidan Simon hade uppslagen låg ett löst papper. På pappret stod det att på sidan 37 finns intressant fakta som kan vara bra att veta. Simon tittade vilken sida som var uppslagen : sidan 37. Nedanför var en skiss av en apa. Simon började tänka, det här måste ha något med monstret att göra!

11 Kapitel 7 : Blandningen Simon gick in korridoren, han haltade för igår hade han fotbollsträning och han råkade trillade så att han fått ont i foten. När han nästan hade gått hälften smög Lucas sig bakom Simon, efter nästan två meter fällde han Simon. Nu fick Simon ännu ondare i foten. Lucas gick fram och skrattade. Då gick Erik fram och sa till Lucas. - Vad gör du!? - Bry dig inte! Nästa gång kanske det är din tur, sa Lucas. Lucas vände sig om och gick därifrån. - Tack! sa Simon till Erik. - Äh, det var inget, du skulle gjort samma sak för mig, sa Erik. - Vi måste hämnas på något sätt sa Simon. - Ja, men hur? sa Erik. - Jag vet hur, sa Simon. Efter en lång mattelektion var det rast. Efter rasten var det egentligen svenska, men den var inställd så en lång rast väntade. Simon tänkte göra en kaka med ingredienser som monstret gillar, I faktaboken som Simon hade läst stod ju det vad monstret gillade att äta. Så om man gör en kaka med saker som monstret gillar och lägger den i Lucas jackficka kommer monstret nog och äter på hans jacka. Så Simon skrev snabbt upp ett recept på en kaka med ingredienser som monstret gillar. Recept : 5 stora bananer 3 passionsfrukter 2 äpplen 1 liter Fanta 1 tub chokladsås 1 rör med Pringles 1 kg socker 1 burk strössel Gör så så här: Skala bananerna och passionsfrukterna. Lägg bananerna, passionsfrukterna och äpplena i en skål och häll i en liter Fanta. Häll i all chokladsås som finns i tuben, häll sedan i 1 kg socker. Mosa chipsen och släng i de i skålen. Rör sedan runt så det blir rinnande. Häll sedan upp smeten i en form och ställ in den i frysen. Efter ca 1 timme kan du ta ut kakan, häll på strössel och den är redo att serveras.

12 När Simon skrivit klart receptet skulle han gå och hämta ingredienserna. Det var solklart att Simon skulle gå till matsalen och hämta ingredienserna. Simon visste att de som gick på fritids skulle få glass idag efter mellanmålet. Det är inte varje dag det får det men idag var det fritidspedagogen Marias födelsedag. Efter skolan gick Simon hem och hämtade en enliters Fanta och ett Pringles rör, för han visste att skolan inte hade det. Sedan gick han tillbaka till skolan. Han smög sig in genom framdörren och smög sig in. Ingen var där så han gick in i köket. Det var lätt att hitta för allting som de ätit på mellanmålet stod framme på en bänk. Han tog en tub chokladsås, och en burk strössel. Sedan började han öppna olika skåp, han hade tur, i det tredje skåpet hittade han en enkilos sockerpåse. Varje mellanmål finns det 2 olika frukter man kan välja bland, så Simon gick och kollade i lådorna med frukt han tog 5 bananer, 3 passionsfrukter och 2 äpplen. Nu hade han allt så han la alla hans ingredienser i en påse som han tog med hemifrån. På vägen ut sprang han med påsen i sin högerhand, han ville komma ut så fort som möjligt. Det var ingen där men han skyndade sig ändå. Han gick med snabba steg hem så han kunde göra kakan i lugn och ro. När han kom hem gjorde han som det stod på receptet och ställde in kakan i frysen. Efter en timme tog han ut den och den var klar. Imorgon får jag min hämnd! tänkte han.

13 Kapitel 8 : Hämnden När Simon vaknade blev han glad, om ca 1 timme började skolan. Idag på rasten skulle Simon få sin stora hämnd på Lucas. När Simon gått ner för trapporna gjorde han frukost. Han gjorde två mackor, på den ena var det ost och på den andra var det skinka. Till mackorna drack han ett glas med juice. Efter han tagit på sig kläderna, borstat tänderna och ätit frukost la han kakan i en påse, sedan la han påsen i ryggsäcken. När han kommit fram till skolan va han inte lika glad längre. Anders hade kommit tillbaka. En lång mattelektion skulle börja men det blev det inte. Anders skulle berätta om sin resa istället. Efter en och en halv timme var det äntligen rast. Simon smet ut tidigare än de andra. Han tog kakan och bröt isär den i flera bitar, han tog bitarna och la de i Lucas jackfickor. Sedan tog Simon på sig och gick ut. Han satte sig på en bänk och väntade på att monstret skulle dyka upp. Efter en liten stund kom Lucas ut. Direkt när Lucas kommit ut hoppa monstret ner från taket, monstret hoppa på Lucas och han trillade. Monstret började äta ur Lucas fickor. Lucas fatta inte vad som hände. Han såg jätteförvånad ut. Monstret slickade sedan Lucas i ansiktet och Lucas började gråta. Nu hade en stor ring av elever bildats runt Lucas och monstret. När det inte längre fanns kvar några kakbitar i Lucas fickor klättrade monstret upp på taket igen. Alla elever som stod i ringen spred nu ut sig igen och nu var det som en vanlig rast. Hela rasten pratade alla om vad som tidigare hänt. Alla var förvånade och rädda förutom Simon, han var glad. Nästan hela skolan hade sett Lucas vara rädd. Lucas vara klassens elaka. Alla var rädda för Lucas och ingen vågade säga emot honom, men nu kanske det hade ändrat sig. Nja, han kanske inte slutar vara elak mot andra men nu kanske inte alla är så rädda för han. Nu ringde det in och skolgården var inte längre full med elever. Nu skulle Simon och hans klass ha svenska och efter svenska skulle de ha bild. Lektionerna gick fort och helt plötsligt var det lunch. Simon tog på sig sina skor och jackan. När han var framme vid matsalen så hängde Simon av sig sin jacka och gick in i matsalen. Det serverades fiskbullar i dillsås och potatis. Simon tog en tallrik och bestick. Sedan tog han en sked ärtor, potatis och fiskbullar. Sedan gick han och tog ett glas vatten. Han satte sig vid sin kompis Erik och började äta. Det tog inte mer än 10 minuter för Simon att äta upp, han tänkte ta mer man han ville inte ställa sig i den långa kön till maten så han gick och lämna sin tallrik, glas och bestick. Han väntade på Erik och de gick tillsammans ut på rast. På rasten spelade Simon fotboll med några av sina andra klasskompisar. Rasten gick fort, det kändes som att det gått 15 minuter men egentligen hade det gått en halvtimme. Simon gjorde 4 mål och hans lag vann. Efter rasten hade de slöjd, denna terminen hade Simon syslöjd. Simon stickade en halsduk och hade kommit mer än halvvägs. Den var vit och hade ett blått streck i börja och i slutet, efter det blåa strecket var det ett rött. Simon blev klar med halsduken och tog med den hem. När Simon kom hem tog han av sig kläderna och la halsduken på sitt rum, sedan gick han till köket och la upp biten av kakan som blev kvar. Han smakade på den och den var faktiskt riktigt god. Han åt upp kakan och gick sedan upp på sitt rum och spelade ipad. Det hade vart en bra dag och Simon var glad. Imorgon väntade en ny dag.

14 Kapitel 9: Sanningen Nästa morgon vaknade Simon och fick en bra idé. Han ska försöka bli vän med monstret och fråga hur allting hänger ihop. När han gått upp, ätit frukost, borstat tänderna och tagit på sig tog han 20 kronor och la de i fickan. Sedan tog han på sig ytterkläder och gick till affären som ligger emellan hans hus och skolan. Han gick in och tog en chokladask och gick till kassan. Han betalade och gick till skolan. När han kom fram hängde han upp sina ytterkläder och ryggsäcken på sin plats i korridoren, sedan tog han upp chokladasken och gick ner till källaren. Där på en stol satt monstret. När han kom närmare såg han att monstret var ledsen. Han gick fram och frågade vad som hänt. - Den där drycken jag drack som gav mig krafter, jag har inte hittat ingredienserna och om en timme kommer jag förvandlas till en vanlig apa igen och jag kommer lämna över mig till djurparken för det finns inget annat att göra, sa varelsen. - Det gör inget, sa Simon, du har ju varit en vanlig apa innan. Jag lovar att besöka dig en gång i veckan. Torka bort tårarna och svara på några frågor jag har först,. - Okej, sa monstret. - Men innan jag börjat ska du få en sak, sa Simon. Simon tog fram asken och gav den till monstret. - Har du ett namn? frågade Simon. - Ja, jag heter Robert, sa monstret. - Okej, Robert, nu kommer första frågan, sa Simon. Vem var det som skrivit anteckningar som låg i faktaboken om apor? - Det var jag, jag ville bara klippa av lite päls, och ville inte se ut som andra vanliga apor så jag tog en bok från biblioteket så jag kunde se hur andra apor ser ut och vad pälsen gör för nytta, sa Robert. - Okej, det var första frågan och förresten vad snyggt det blev! sa Simon. Andra frågan, var det du som skrev dikten också? Och isåfall vem gav den till mig? - Ja det var jag, jag ville hålla det hemligt och jag skrev : lämna denna lapp till Simon, för att förvirra dig, sa Robert. - Okej, du är ju riktigt smart, sa Simon. Har du något med affischen att göra också? - Ja, jag såg affischen, vände på den och skrev att inget hade hänt så ingen hann se affischen, det var Anders som skrev den. Han tog semester för att spionera på mig, han har misstänkt att det har funnits ett monster i källaren längre än vad du har vetat om det, sa Robert. - Jag visste att det var något konstigt med Anders semester, sa Simon. Han har alltså bara ljugit om sin semester, tänkte Simon. - Vet du något om Maria? frågade Simon. - Ja, det är faktiskt Anders dotter, sa Robert. - Va!? Men hon var ju så snäll, jag fattar inte! sa Simon. - Hon har låtsats vara snäll så ingen undrar var Anders var, sa Robert. - Okej, tack för allt Robert, sa Simon. Förresten jag kommer besöka dig varje vecka på djurparken. Hejdå! vi syns nästa vecka! - Hejdå! sa Robert. Efter Simon lämnat källaren gick han till rektorn och sa vad som hänt. Nja han sa inte något om apan men att Anders trott att det var ett monster i källaren och att Maria fejkat vara snäll. Rektorn trodde inte på Simon, men det gick ändå som Simon ville.

15 Anders sa att det inte stämde men Maria talade sanning och sa precis allt som Robert sagt till Simon. Nästa dag fick Simon reda på att Anders hade fått sparken och Maria fick inte heller vara kvar som vikarie. En ny lärare vid namn Adam hade börjat istället för Anders, han var jättesnäll. Simon blev glad. I morgon var det lördag och då skulle Simon besöka Robert på djurparken, det skulle bli kul!

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Monstret #cool - Hörde du ljudet Mario nej nu kommer det igen, sa Lunde. - Sluta larva dig. Kom nu så går vi till idrotten, sa

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan Kapitel 1: Ljudet Det var en helt vanlig dag. Erik och hans klass hade kemilektion. Plötsligt hörde Erik konstiga ljud under golvet. Erik gillade inte kemiläraren. Han var sträng och sur hela tiden. Det

Läs mer

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa? Baksidan Moa och Alex hör konstiga ljud på vinden. Ska dom våga kolla? Den elaka klasskamraten ställer till det för dom hela tiden. Moa går och kollar och sen. Hur ska det gå? Om du vill veta så får du

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Monstret Av Amanda Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Minna. Det hade gått ett rykte om att

Läs mer

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte locka fram monstret. Läs för att få veta mer. EBBA

Läs mer

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars Författare Anton Rönnqvist 2014 Kapitel 1: Ljudet: Wille och Jack satt och åt. Plötsligt hörde Wille ett ljud. Det skrämde honom men ingen annan verkade ha hört ljudet. Wille frågade sin bästa vän Jack.

Läs mer

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr. Monstret av Elsa Om författaren Namn Elsa Ålder 10 år Intressen Gymnastik och teater Familj Mamma, pappa och lillebror Husdjur Tre ökenråttor, en fisk och en kräfta Tidigare utgivna böcker Den magiska

Läs mer

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita,

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita, Författare: Jonathan Therén 2014 Kapitel 1: Ljuden Det var ny termin och det var tråkigt att gå i skolan. -Hörde du? det låter som någon är i förrådet, sa Lillen -Nää, vadå? svarade Klumpen. -Nä, vad läbbigt

Läs mer

William gick in i korridoren och ser en affisch. Klassfotboll Rydskolan ska spela klassfotbollen.

William gick in i korridoren och ser en affisch. Klassfotboll Rydskolan ska spela klassfotbollen. Författare: Johan Hellman 2014 Kapitel 1 Ljuden - Hörde du, Andreas? - Nej, svarar Andreas - Jag hörde ett ljud från golvet, sa William. De satt i matsalen. - Hur lät det då? - Det lät så här, bom bom

Läs mer

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå!

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå! Författare Alfred Sundgren 2014 Kapitel 1 Ljuden Adam gick in i kemisalen med sin bästa kompis Max. -Hörde du ljudet Max? -Nä, vadå för ljud? svarade Max. -Det lätt så här, bo bo bo. sa Adam. De ser en

Läs mer

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén Monstret Författare William Andrén Illustratör William Andrén Kapitel 1:ljudet -Hörde du det,sa Eddie. -Vadå? sa Eddie. -Det var bara nog min fantasi Eddie och Simon är inne i matsalen och äter köttfärssås

Läs mer

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan vände sig om. - Kan du sluta kasta pennor på mig?! fräste Johan. - Håll käften! svarade Peter. - Nej!!! - Sluta kasta pennor

Läs mer

- Mystiskt. - Haha, pratar du med dig själv nu också! det är Carl.

- Mystiskt. - Haha, pratar du med dig själv nu också! det är Carl. Av KABR Kapitel 1: Ljuden. - Hörde du Alex? säger Max. Max och Alex är i matsalen och äter lunch. De går i fyran. - Vadå? Alla pratar ju så man hör ju ingenting. Förresten vad var det för ljud menar du?

Läs mer

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom...

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Läs denna spännande boken, läs och få reda på vad som händer, du kommer inte kunna sluta läsa. Kapitel

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet.

Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet. Författare: Nils Rosing 2014 Kapitel 1 : Ljudet Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet. -Vad har hänt? undrade Felix.

Läs mer

Erik vände affischen och där stod det:

Erik vände affischen och där stod det: Monstret Hörde du ljudet? Eriks klasskamrat David vände sig om och blängde. -vilket ljud? Alla pratar ju. Arga Lucas spände ögonen i både Erik och David. - Tyst och ät annars får ni mejl hem! Dom sa okej

Läs mer

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Men snart börjar dom få klarhet i det hela. Monstret

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Jag sträcker på mig och går upp. Det är kallt i huset. Vi kom precis hem från en resa från Turkiet. Min kompis

Läs mer

Lova hörde ljudet igen. Det låter som om dom där fötter dansar runt på rören.

Lova hörde ljudet igen. Det låter som om dom där fötter dansar runt på rören. Lova är i kemisalen. De har fått en ganska svår uppgift, så man måste konsentrera sig. Hon tittade på tavlan. Då hörde hon något ljud från golvet. Det lät som om något stort men ändå inte. Det lät nästan

Läs mer

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William.

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. MONS TRET Av Eliza - Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. De fortsatta att baka. William och

Läs mer

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? MONSTER Av Hannah ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? Det är ju tyst. röken vände sig argt och stirrade

Läs mer

Om författaren. Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin

Om författaren. Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin Monstret av Philip Om författaren Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin Om boken Boken handlar om en kille som heter Axel. Axel har

Läs mer

FÖRFATTAREN ALKA 2014

FÖRFATTAREN ALKA 2014 FÖRFATTAREN ALKA 2014 Kapitel 1 Bob är i kemisalen och hör ett ljud som bankar i golvet. - Vad är det som bankar i golvet? säger Bob. - Va då, jag hör inget, säger Pom. - Va? Jag hör dunk dunk i golvet,

Läs mer

1 Kap ljudet - Hörde du ljudet? Sa Gunnar - Är du döv det är alla som pratar! Svarade Josef - Det lät som ett monster, sa Gunnar - Mes!! sa Josef till Gunnar - Det kommer från golvet!! sa Gunnar - Var

Läs mer

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef.

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef. Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef Om boken Stefany på Sjölundskolan utsätter sitt liv för fara. Vad är det som

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Monstret. Av Natalia Zielinska

Monstret. Av Natalia Zielinska Monstret Av Natalia Zielinska Kapitel 1 Det är måndag och Sabina är på hemkunskap med sin bästis Alexandra. Trass Krass... - Vad var det? sa Sabina. - Vadå menar du? Fröken som pratar med Lasse? frågar

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon 1 Kapitel 1 hej Hej, jag heter Gabriella och går på Maden skolan. Jag har långt brunt hår och älskar kaniner. Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren

Läs mer

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden Kalle författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden 1 2 Kapitel 1 hörde du ljudet? Hörde du ljudet sa Kalle till sin kompis Hansa? Vilket ljud det pratas ju bara svarade Hansa! Då vände sig läraren

Läs mer

Kapitel 2 Övernattning

Kapitel 2 Övernattning Kapitel 1 Sommarlov Det var den tolfte juni, jag hade precis fått sommarlov och firade det med en glass med mina två bästa kompisar, Maj och Isabell. Efter glassen satt vi och pratade på en bänk i parken.

Läs mer

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det lät som fågelkvitter Bert jobba nu. Anton jag är hungrig

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET Kapitel 1 HEJ! Hej! Jag heter Mandy och jag är 10 år. Jag går på Himlaskolan. Jag bor i Alafors.Rebecka är min bästa vän, hon bor också i Alafors. Hon är 10 år hon med. Vi leker varje dag i skolan. Rebecka

Läs mer

Det blåste nästan storm ute. Trädens

Det blåste nästan storm ute. Trädens 1 Det blåste nästan storm ute. Trädens kronor böjde sig för vinden och löven låg i frusna drivor på marken. Det var onsdagen före höstlovet. Måste vi gå ut på rast? sa Maja när skolklockan ringde. Nej,

Läs mer

Ge aldrig upp. Träning

Ge aldrig upp. Träning Ge aldrig upp Träning Kom nu, vi blir sena, skriker Ellens pappa Rickard som sitter otåligt i bilen och väntar. Jag kommer, skriker Ellen tillbaka. När Ellen har satt sig i bilen kör Ellens pappa direkt

Läs mer

Monstret Arrax Av: Evelina

Monstret Arrax Av: Evelina Monstret Arrax Av: Evelina Kapitel 1: Ljuden På Streteredsskolan var kemilektionen i full gång. Klass 4a hade lektion. Och där fanns en tjej som hette Elvira. När det var ungefär 20 minuter kvar på lektionen

Läs mer

Kapitel 1 Hej jag heter James och jag går det fjärde året på Sliteskolan. Min bästa kompis Adam tycker att jag är snäll, rolig och omtänksam. Jag är lite rädd för en lärare på högstadiet läraren heter

Läs mer

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren Kapitel 1 Hej jag heter Matteo Lindgren. Jag går på elevskolan. Jag är 10 år. Min bästa kompis heter Emil Hanson. Vaktmästaren är läskig. Han är alltid arg skriker så högt så att man blir rädd. Första

Läs mer

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här: -Hörde du ljudet? -Var inte dum nu Tom sa Tobias! Klockan ringde. Rasten var slut, dom hade sv efter. När de kom in sa sura Margareta idag ska vi skriva en bok med åtta kapitel och du Tom får hemläxa.

Läs mer

Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, det är Maria. -Hej, sa Dennis. -jag vill bara tacka för att du räddade min brors son. - Det var så lite så. - Och förlåt för att jag inte vågade säga ifrån på caféet,

Läs mer

Marios äventyr. Kapitel 1

Marios äventyr. Kapitel 1 Marios äventyr Kapitel 1 -Jag heter Mario. Jag är 10 år. Jag bor i ett litet grönt hus och min kompis Luigi bor i ett litet gult hus. Jag ska till min kompis Luigi, vi är bästa vänner. Nu ska jag gå till

Läs mer

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Förföljaren Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Var på din vakt och håll ögonen öppna, med sylvassa naglar

Läs mer

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet.

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet. VAD ÄR PROBLEMET? Anna, 18 år, sitter i fåtöljen i mitt mottagningsrum. Hon har sparkat av sig skorna och dragit upp benen under sig. Okej, Anna jag har fått en remiss från doktor Johansson. När jag får

Läs mer

Musen Martina vinner en baktävling

Musen Martina vinner en baktävling Musen Martina vinner en baktävling Douae Kapitel1 Det var en gång en mus som hette Martina. Hon har mellanstora ögon, brun och svart svans och brun och svart päls. Hon är bestämd och vill vara snabb på

Läs mer

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Magiska dörren. Gjord av Emma K Magiska dörren Gjord av Emma K Hej jag heter Violetta och är 11år och jag bor i en stad som heter Bounes Aires. Jag bor i ett radhus det finns 100 st radhus på min gata. Gatan heter Ladsa gatan 332. Jag

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

2014 Författare: LISU

2014 Författare: LISU 2014 Författare: LISU Kapitel 1. Ljuden -Hörde du ljudet? Alices klasskamrat Sara vände sig om. -Vilket ljud? -Det där ljudet som kom från golvet. -Hur lät det? -Typ som bom,bom...bom,bom... Längre i samtalet

Läs mer

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren Kapitel Kapitel 1 Den låsta dörren sida 2-2 Kapitel 2 Brevet sida 3-4 Kapitel 3 Nyckeln sida 4-5 Kapitel 4 En annorlunda värld sida 5-6 Kapitel 5 Tam sida 6-7 Kapitel 6 Planen sida 7-8 Kapitel 7 Tillbaka

Läs mer

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om författaren Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om boken Klara är elva år och har en kompis som heter Amanda. Det finns en dum kille som heter Tobias.

Läs mer

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy.

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy. Av: Signe Sundequist CC BY NC ND 2014 Kap. 1 Ljudet Mimmi satt i klassrummet och lyssnade på sin stränga magister Ulf. Det var en tråkig lektion. Då hörde Mimmi ett ljud som lät "pa pa pa". Mimmi viskade

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

Monstret! Författare: Natalie Petrushenko 2014

Monstret! Författare: Natalie Petrushenko 2014 Monstret! Författare: Natalie Petrushenko 2014 Kapitel 1: Ljuden Alla i kemisalen satt med sina böcker och lyssnade på läraren, alla utom Lova. - pizzzzzt, Lova! viskade Lovas bästa kompis Sophie. - Lova!

Läs mer

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja!

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja! ÖNSKE BOKEN Önske boken Nu ska ni få höra om när jag var 13 år, 9 månader, 5 dar 3 timmar och 17 sekunder. Jag bodde i Stockholm med min familj. Jag hade två syskon dom heter Erik och Amanda. Min mamma

Läs mer

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Den magiska dörren. kapitel 1-hej Den magiska dörren kapitel 1-hej Hej, jag heter Josefin. jag är 10 och ett halvt år gammal. Jag har bruna ögon och långt tjockt hår. Jag går på dans och fotboll. Jag har två bästa kompisar, Filippa och

Läs mer

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker. del 1 Kidnappandet Jag vaknade i min säng trött och arg, mamma och pappa hade slängt ut mig. För jag är nu 20 år, jag fyllde år i lördags. Varför slängde dom ut mig? Just nu bor jag hos min bästa vän Sara.

Läs mer

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd.

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd. Kåre Bluitgen Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard nypon förlag AB Ska vi byta hår? Åh, vad ditt hår är fint, säger Ida. Hon drar borsten genom Aylas svarta hår. Tycker du?

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass Lärarmaterial sidan 1 Författare: Bente Bratlund Vad handlar boken om? Ina är en tjej som känner sig utanför var hon än är. Hennes mamma är psykiskt sjuk och kan inte ta hand om Ina och hon vet inte vem

Läs mer

mina intressen:... mina favoriträtter:... JAG ÄR EN SOM... (SÄTT ETT KRYSS FÖR JA ELLER NEJ)

mina intressen:... mina favoriträtter:... JAG ÄR EN SOM... (SÄTT ETT KRYSS FÖR JA ELLER NEJ) namn:... klass:... ålder:... familj:... mina intressen:... mina favoriträtter:... dagens datum:... JAG ÄR EN SOM... (SÄTT ETT KRYSS FÖR JA ELLER NEJ) JA NEJ tycker om att vara tillsammans med andra tycker

Läs mer

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett MONSTRET Kap 1 LJUDEN -Hörde du ljudet, viskade Anders. -Nej det var säkert bara nån som tappade pennan, svarade Peter. Tyst i klassen ni kan få kvarsittning, ropade den stränga kemiläraren. Allt blev

Läs mer

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.! Dag 1 Det är en varm och solig fredag över potatis land. Moa potatisson äter glass på sin balkong i rad huset. hennes mamma är i London. Moa har sommarlov. Moa ska ha födelsedagskalas på söndag hon har

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Författare: Isak Söderlund

Författare: Isak Söderlund Författare: Isak Söderlund Fakta 1. Jini är en 10 årig flicka som fyller 11 år. 2. Hon är elev på sidsjö skolan 3. Hon är Adopterad från Japan hon har svart hår och skygg. 4. Hoppas ni gillar min bok

Läs mer

Arvid är en helt vanlig kille. Har en kompis som "alla andra har nu för tiden". Men! En dag när han är på kemilektionen hör han ett ljud!

Arvid är en helt vanlig kille. Har en kompis som alla andra har nu för tiden. Men! En dag när han är på kemilektionen hör han ett ljud! Arvid är en helt vanlig kille. Har en kompis som "alla andra har nu för tiden". Men! En dag när han är på kemilektionen hör han ett ljud! Han blir direkt nyfiken och smyger ner på rasten. Och vad hittar

Läs mer

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen.

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen. - manus ver.2 INT Sovrum dag En kille ligger och sover i hans väldigt städade, prydliga rum. Det är JIM. Ett foto av hans mor och en väckarklocka syns på nattduksbordet. Han sätter sig upp nöjd 2 sekunder

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

MISSHANDLAD. kapitel 1: ljuden

MISSHANDLAD. kapitel 1: ljuden MISSHANDLAD kapitel 1: ljuden Sedan gick en ilning genom hela kroppen som om någon hade dragit sina vassa naglar mot en svart tavla. Bakom henne stod Anton den ända som inte gillade henne i klassen. När

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och MONSTRET AV: Freja Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och gick på skolan Röda hornet. Felicia

Läs mer

Ladda för fotboll i Södertälje FK

Ladda för fotboll i Södertälje FK Ladda för fotboll i Södertälje FK Guiden till hur DU ökar din prestationsförmåga genom att ge kroppen rätt energi - 1 - Innehåll Inledning sid 2 Frukost - det viktiga målet sid 3 Vilken frukosttyp är du?

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

Övning: Dilemmafrågor

Övning: Dilemmafrågor Övning: Dilemmafrågor Placera föräldrarna i grupper med ca 6-7 st/grupp. Läs upp ett dilemma i taget och låt föräldrarna resonera kring tänkbara lösningar. Varje fråga kan även visas på OH/ppt samtidigt,

Läs mer

Tarzan & fotboll!! L"en

Tarzan & fotboll!! Len Tarzan & fotboll!! L"en kapitel 1 D et var en mörk och sval natt i djungeln.den röda pandan Tarzan satt på en gren utanför huset. Han kan inte sova. Han tänker på hur det skulle vara att vara fotbolls

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer

GÅR TILL TANDLÄKAREN

GÅR TILL TANDLÄKAREN GÅR TILL TANDLÄKAREN Norrmejerier Författare: Karin Drangel Illustratör: Arvid Steen Grafisk formgivning: Krux I samarbete med Folktandvården Norr ISBN 978-91-979296-1-5 et här är Norris. Norris bor på

Läs mer

1 Är du flicka eller pojke? Flicka. Vilken månad är du född? 3 Vilket år är du född? 1993 eller tidigare. 4 I vilket land är du född?

1 Är du flicka eller pojke? Flicka. Vilken månad är du född? 3 Vilket år är du född? 1993 eller tidigare. 4 I vilket land är du född? 1 Är du flicka eller pojke? Flicka Pojke 2 Vilken månad är du född? Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December 3 Vilket år är du född? 1993 eller tidigare 1994

Läs mer

Min dagbok. Av: Iris Frick

Min dagbok. Av: Iris Frick Min dagbok Av: Iris Frick September Lördagen den 8 -Mamma! Sluta vara så tråkig, jag vill inte städa. Mamma och pappa är som två poliser som säger att jag ska göra en sak ena sekunden och något annat

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1

Den magiska dörren. Kapitel 1 Den magiska dörren Kapitel 1 Hej jag heter Jakob och jag är 9 år och går på sunds val skolan. Jag hade också en dästa vän oliver.och vi ska gå till skolan för första gången med varandra.men jag var lite

Läs mer

Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Nisse. Jag är tio år. Jag går i fyran. Min bästa vän heter Mattias. Den jag är rädd för är en kille som heter Björn och är 40 år. Han jobbar i matsalen. Jag

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr sidan 1 Författare: Morten Dürr Vad handlar boken om? Boken handlar om Amir som är 9 år och går i andra klass. Amir vill göra saker på sitt eget sätt. I skolan ska de skriva om sitt sommarlov och Amir

Läs mer

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät wha wha Författare: Filip Sahlberg 2014 Kapitel 1 Ljudet Alexander och Kalle var i deras hemliga kemirum i källaren. En otrevlig källare med gamla tegelväggar och avloppsvatten rör som läckte. Plötsligt hörde

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN sid 2 KAPITEL 2 HEMLIGA KOJAN sid 4 KAPITEL 3 BROTTET sid 6 KAPITEL 4 ORMEN OCH ÖRNEN sid 7 KAPITEL 5 FEL MISSTÄNKTA sid 8 KAPITEL 6 AVSLÖJAD sid 10 KAPITEL

Läs mer

Svenska från början 2

Svenska från början 2 Svenska från början 2 1 Fyll i rätt ord Dygn landskap frisk län sjuk kommun Sjuksköterska behöver vårdcentral akut 1. Det finns 13 kommuner i Jönköpings. 2. Ett är 24 timmar. 3. Forserum, Anneberg och

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Peter och jag är 10 år. Jag går på Kajsaskolan. Min kompis heter Jonathan och går i min klass. Jag är rädd för min rektor på skolan, för varje dag går hon

Läs mer

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP en temateater kring mobbning Bakgrund Kulturskolan och DuD:s teatergrupp har under

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag Av Natalia Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag är rädd för. Han heter Erik. Han är äldst

Läs mer

Kaffe med rån läsförståelse- och funderingsfrågor samt skrivövning

Kaffe med rån läsförståelse- och funderingsfrågor samt skrivövning en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Kaffe med rån läsförståelse- och funderingsfrågor samt skrivövning Ämne: Svenska, SVA, SFI, Samhällskunskap Årskurs: 7-9, Gym, Vux Lektionstyp:

Läs mer

jonas karlsson det andra målet

jonas karlsson det andra målet jonas karlsson det andra målet noveller wahlström & widstrand 064802Det andra målet.orig.indd 3 12/21/06 3:03:00 PM Wahlström & Widstrand www.wwd.se Jonas Karlsson 2007 Tryck: GGP Media GmbH, Tyskland

Läs mer

Arbetsmaterial till boken Snögubbens. av Åsa Öhnell

Arbetsmaterial till boken Snögubbens. av Åsa Öhnell Arbetsmaterial till boken Snögubbens hemlighet av 1 3... Prolog 3... Kapitel 1-4 4... Kapitel 5-1O 5... Kapitel 11-17 6... Kapitel 17-22 7... Kapitel 23-29 8... Kapitel 3O - 35 9... Kapitel 36-41 1O-12...

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

Av: Martina Gustafsson

Av: Martina Gustafsson Av: Martina Gustafsson Kapitel 1. Hej! Hej! Jag heter Jonna Linnea Bengtsson och är en vanlig tjej på 11 bast. Jag föddes den 4 Maj 2003. Jag går nog på världens konstigaste skola Eiraskolan i Stockholm,

Läs mer

Fröken spöke och den svarta katten

Fröken spöke och den svarta katten SIDAN 1 Lärarmaterial Klicka HÄR för att skriva ut arbetsmaterialet. VAD HANDLAR BOKEN OM? Boken handlar om tvillingarna Ebba och Ivar, som en morgon får se en katt som mystiskt förvinner när Fröken Sparre

Läs mer

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke DRAKEN Av Simon Kraffke 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Erik och jag är 7 år och jag bor på en gård och den gården heter Hemlighetensgård bara för att vad som helst kan hända här. Och den gården ligger

Läs mer

om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund

om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund 1 om detta talar man endast med kaniner Text och bild: Anna Höglund Detta är en bilderbok för tonåringar och för vuxna, en bok som handlar om utanförskap och vilsenhet. Det är en poetisk bok med korta

Läs mer

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 4: Bibeltelefonen Söndagsskolmaterial Innehåll Termin 4 Bibeltelefonen Förord Beskrivning Lektion 1 Lektion 2 Lektion 3 Lektion 4 Lektion 5 Lektion

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Den magiska dörren. Elsa hallén

Den magiska dörren. Elsa hallén Den magiska dörren Elsa hallén 1. Hej Hej! Jag heter Kajsa och jag är 10 år. Jag går på Svartviks skola, jag gillar att ha jans och tröja och jag har långt svart hår och blå ögon. Min bästa kompis heter

Läs mer

Inledning. Övning 1: Frågestund

Inledning. Övning 1: Frågestund Kamratskap Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer