Arvid är en helt vanlig kille. Har en kompis som "alla andra har nu för tiden". Men! En dag när han är på kemilektionen hör han ett ljud!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arvid är en helt vanlig kille. Har en kompis som "alla andra har nu för tiden". Men! En dag när han är på kemilektionen hör han ett ljud!"

Transkript

1 Arvid är en helt vanlig kille. Har en kompis som "alla andra har nu för tiden". Men! En dag när han är på kemilektionen hör han ett ljud! Han blir direkt nyfiken och smyger ner på rasten. Och vad hittar han? Jo, det får du se...

2 (Trandaredskolan presenterar)

3 Kapitel 1: Ljuden... Vad är det där?! Arvid tittade ner på golvet som om han hade röntgensyn. -Din röst ditt pucko! Du sitter ju och pratar med dig själv!? skrek Isak -Tystnad! Fortsätt med att blanda sockret om ni inte vill gå till rektorn! sa den elakaste läraren någonsin: Agnes Skit samma tänkte Arvid. På rasten smet Arvid in vid källargången som är rakt under klassrummet och tänkte på vad han hörde under kemi lektionen. -Vad är det här?! Fotspår?! sa Arvid för sig själv Arvid hörde någon mumla så han sprang och gömde sig under trappan. Under trappan såg han bara en liten glimt men upptäckte att det bara var vaktmästaren, precis när han skulle gå fram och berätta att han var där hörde han vaktmästaren säga någonting om att den "aldrig" kan hålla tyst. Vaktmästaren öppnade källardörren och gick in.. Direkt när dörren small igen sprang Arvid upp och berättade om vad han såg för sin kompis Anton, helt utmattad. -Vaktmästaren, källaren!! -Ta det lugnt Arvid. Vad menar du? -Under kemin hörde jag något under golvet. Så nu på rasten sprang jag ner och skulle undersöka saken, jag hörde vaktmästaren komma ner så- jag gömde mig, sedan sa vaktmästaren något väldigt "creepy" och gick in i källaren.

4 Kapitel 2: Rädslan Arvid var på väg till bildlektionen och tänkte på vad han hörde under kemin. -Hmm jag undrar vad det där va Anton? sa han. -Jag vet inte riktigt Arvid, men vi kan la glömma det nu? -Jag vet inte riktigt, jag tror det va något allvarligt. -Kom igen Arvid, det va la någon som tappade något i källaren och så lät det som om det va något monster". Kom nu. Nere i bildlektionen träffade dom en ny vikarie för att Lisa var sjuk. Som vanligt ska Isak börja fjanta sig framför vikarier. -"Kom igen" sa Arvid till Isak -Håll tyst, du ska inte tro att du är någon din tönt, svarade Isak. -Hej alla jag heter Eva! Idag ska vi lära oss perspektiv. Ni kan börja söka på internet om fakta om perspektiv på datorn, men ni får turas om för det finns bara en dator. (Isak sprang mot datorn först) - Seriöst, sa Anton. Alltid ska du vara först -Ja! skrek Arvid. -Vill du ha stryk?! skrek Isak Arvid gick fram till datorn och tänkte ta datorn ifrån Isak och fick Isaks knytnäve i ansiktet, Arvid börjar gråta och 2 sekunder senare skrek Eva: -Vad är det som händer!!!? Eva gick fram till Arvid och började tröstade honom och gick med Isak till rektorn.

5 Kapitel 3: Affischen Efter Eva hade tröstat Arvid så kallades han till rektorn så att Isak kunde säga förlåt. När Arvid kom till rektorns "ställe" så satt Isak och kollade med huvudet ner i golvet... -Sätt dig ner är du snäll, sa rektorn Sofia. -Okej, sa Arvid. -Har du något att säga Isak För, förlåt Arvid -Tack Isak det var det jag ville höra, sa Sofia. När Arvid gick tillbaka till bildlektionen så såg han en affisch på fönstret till matsalen. Han gick till affischen och såg att det var från skoltidningen. Skoltidningen Vecka: 7 Idag har ingenting hänt. Kom tillbaka imorgon för antagligen inga nya nyheter igen. Så jag säger det igen, INGA nyheter idag. INGA -Det va konstigt... Arvid skulle precis gå iväg till bildlektionen igen när han såg att bladet var lite vikt vid kanterna. När han gick fram igen så vände han på pappret och såg en annan rubrik. Skoltidningen Vecka: 7 Idag så har vi hört konstiga ljud nere i skolkällaren, Vaktmästaren gick ner och kollade men kom inte upp förrän 3 timmar senare. Rektorn Sofia gick ner och hittade konstiga märken på väggarna. Vad kan det vara? Kom tillbaka imorgon för mer nyheter. Det.. Va konstigt? Jag gillar framsidan mest :/ Bäst att jag springer tillbaka till Bildlektionen igen, tänkte Arvid.

6 Kapitel 4: Upptäckten När Arvid hade kommit tillbaka till bildlektion satt alla och målade vad dom kände för. Eva satt och kollade på Arvid med ett "pokerface" ansiktsuttryck när Arvid kom tillbaka -Hej... Eva... -Var tog du vägen? Jag började tro att du gick hem. -Eh, jag såg bara en konstig affisch på matsalsfönstret utanför från skoltidningen. -Okej :) -Ok vad ska jag göra? -Du kan faktiskt gå ner i källaren och hämta några fler blyertspennor, är det okej? -Öhhhh, helst inte... -Är det något fel? Det är ju inte liksom något monster där nere. -Äh glöm det. När Arvid var på väg ner för källartrappan så hörde han något konstigt från källardörren. Va i.. Jag inbillar mig nog.. Precis när Arvid öppnade dörren och såg hur mörkt och kallt det var så tvekade han men han skaffade nytt mod, och gick långsamt in i källaren, han försökte se var strömbrytaren var men samma sekund han skulle gå ut igen så började dörren gnissla, ja.. Du kan ju gissa vad som hände sen... PANG!! Arvid vände sig långsamt om och såg att dörren hade gått i baklås. Arvid kunde först inte fatta hur dörren gick i baklås för att han hade satt en spärr så dörren inte kunde stängas. Arvid gick fram till dörren började rycka i den, Arvid började svettas hastigt och fick också panik. SKIT!! Varför går den in... Ssssssaavvvvddddd... Va i friden vad det där tänkte Arvid och kollade rakt in i mörkret. Han såg något litet som såg ut som en slemmig hund!?. Varelsen krälade rakt emot honom, Arvid gick långsamt tillbaka till dörren så hans rygg snuddade vid dörren. Varelsen kom in i det lilla ljuset som var i dörrspringan.

7 -Va, i, hela, drömmer, jag, eller?? Då såg Arvid. Det var någon slags muterad hund som hade lyckats komma in här! Samma sekund som han tänkte klappa varelsen försiktigt, så öppnades dörren och Eva kom in.. -VA I HELA har du varit!?! -Jag bara... -Jag struntar i vad du har gjort här nere! Skolan har slutat! Du har varit här nere i 5 TIMMAR! 5 Timmar?? tänkte Arvid, kändes som 3 minuter... - Vet du vad, kolla här! sa Arvid Arvid vände sig om och pekade precis var monstret satt. Men förbluffat satt varelsen inte där längre. -Va? Vad menar du? Det är inget där, sa Eva. -Ja, jaa jag vet? -Kom med mig upp vi ska ha ett snack...

8 Kapitel 5: Dikten När de hade kommit upp ur källaren och gått till rektorns kontor satt Arvids pappa, Pär, på en stol med ett arg ansikte. Arvid fattade inte någonting. Det hade ju bara gått några minuter tänkte Arvid. -Så... Vad har du och säga Arvid, sa Pär... -Va, ööm, förlåt :/ för att jag har varit borta i en 3 minuter minuter? Arvid... du var borta i 5 timmar, sa Pär. -Hur kan det vara 5 timmar, det låter ju helt ologiskt! -När du gick ner och skulle hämta nya pennor var det bara en halvtimme kvar av lektionen. När du hade varit borta i 3 och en halv timma, var vi tvungna att ringa polisen för att vi inte hittade dig någonstans i skolan, inte ens i källaren. -Källaren? Men, jag var ju där hela tiden där. HELA tiden -Det är inte möjligt för vi var ju där och letade, sa Eva och Pär. -Jag vill gå hem pappa, ja, jag är förvirrad, sa Arvid. -Okej, vi går om några minuter (7 minuter senare av att säga till polisen att sluta leta...) -Ses imorgon Arvid, sa Eva! -Hej då... När Pär och Arvid kom ut och var på väg till bilen såg Arvid ännu en affisch på matsalsfönstret fast det redan hade varit en skoltidning idag. Det verkade som om någon hade tagit bort den förra affischen från fönstret och satt dit en ny.

9 Skoltidningen Vecka 7 Maten Idag: Idag så blev det köttbullar och potatismos till lunch... Idag blev det också bråk på fotbollsplanen när någon råkade tacklaen person under en fotbollsmatch och fick gå till skolsystern senare. Vi har även fått en anonym dikt som vi tänker skriva här nedan: Monster är fantasi, det här är ingen poesi Så lyssna på mig. Monster är inte riktiga! Dom bara lever i din hjärna! Va inte rädda, för något som inte existerar För annars så kommer du explodera... Öööö. Det va konstigt... VÄLDIGT konstigt! -Kom nu Arvid! skrek Pär som redan satt i Bilen. -Okej... Okej pappa! När Arvid satt i bilen på väg hem så tänkte han att det kanske var Isak som hade skrivit dikten, för att han kanske också hade sett den skumma Affischen i slutet av bildlektionen, och sett när Arvid nästan fegade ut när Eva frågade om han skulle kunna gå ner i källaren. Han tänkte kanske skrämma Arvid som revansch på grund av att han skämdes inne hos rektorn. Det måste typ vara så, tänkte Arvid.

10 Kapitel 6: Boken När Arvid kom hem så tog han fram sin laptop och började söka på internet efter fakta om hundar. Efter ett tag hittade han en bild på en hund som nästan ser ut som varelsen han såg i skolkällaren. -Hmm, vad är det här? En bulldogg... :/ Efter nästan 2 timmar av att läsa fakta om hundar hittade han ingen fakta om just bulldoggen, på internet. Jag ger upp! tänkte Arvid. När Arvid stängde ner sin dator hade det redan blivit kvällen så han åt lite kvällsmat och gick sedan och la sig. På morgonen därefter var det en helt vanlig dag! Arvid gick till skolan och under svenskan smög han ner till biblioteket. -Ursäkta, har ni några faktaböcker om hundar? frågade Arvid -Låt mig se... Japp det har vi, följ mig! När Arvid fick en faktabok om hundar tackade han och slog upp B. -Bull, Bull, där! Bulldoggen. Direkt när han såg texten, började han läsa.. Bulldoggen Bulldoggen är en "kraftig" hundras, den är mest enfärgad och har slät päls. Bulldoggens ansikte är lite trubbig och kort ansikte. Den vilda bulldoggen uppstår mest när den tama bulldoggen rymmer ifrån sitt hem men i alla fall äter mest kött och fläsk och sånt när vissa av hundarna äter faktist frukt. Men i alla fall, bulldoggen är för det mesta en allätare.. Bulldoggen kan få upp till 2-4 valpar per år. Men det sorgliga är att bulldoggen bara lever i 7-10 år -Okej, så det är en bulldogg jag såg där nere i källaren, det står också här att hunden kan vara väldigt aggressiv i vissa sammanhang, trevligt. Arvid lämnade tillbaka boken och sprang tillbaka till svensklektionen.

11 Kapitel 7: Blandningen När Arvid kom upp till svensklektionen satt alla och fnissade när han gick igenom dörren till klassrummet. -Arvid! skrek Isak -Ja? -Det va ett väldigt långt toabesök! Isak och dom andra i klassen satt och fnissade. Ok. Vad ska jag säga!? Jag vet.. tänkte Arvid -Jag studerade bara alla kissfläckar som du lämnade på golvet vid toaletten, det tar ju ett tag att behöva skura golvet du vet! Bra sagt tänkte Arvid. Men ungefär 4 sekunder senare kom Isak flygande med sin knytnäve i luften och försökte träffa Arvid i magen. -Vad är det som händer!!! skrek läraren Agnes som undervisade i svenska idag. -Arvid retade mig, snyftande Isak. -Va!! Nej! Han ljuger! -Jag bryr mig inte om vem som ljuger eller pratar sanning, båda följer med mig till rektorn! Ni andra kan fortsätta skriva på eran berättelse. Efter en halvtimme hos rektorn kom Arvid och Isak ut. -Du ska få för det här, Arvid, sa Isak. -Desamma. När de kom tillbaka så hade redan dom andra gått till lunchen så det gjorde dom också. Där nere satt Anton och åt mat så Arvid tog lite lasagne också. -Jag ska ge igen, sa Arvid.

12 -Okej sa Anton, hur ska du göra det? Isak har ju typ 4 personer efter sig. Bäst att låta det va, det jag säger är: Live With It. -Okej Anton, du kommer inte tro mig när jag säger detta men. Det är ett slags hundmonster i källaren, jag var ju borta i några timmar, jag tror att den typ kan manipulera tiden eller nått sånt (nu låter jag som en total galning, typiskt ) -Manipulera tiden, ett monster, nope, det köper jag inte Arvid. -Jag lovar! Jag slår vad om det! 200kr!!! -Okej, om du säger så. -Bra, min plan är att skrämma skiten ur Isak genom att han ser monstret, vi ses efter skolan nere vid källaren. -Va? Okej? Om du säger så. (3 Timmar Senare) -Så nu är vi här. Vad nu? Och varför har du med ett paket hundmat, Arvid? -Jag tänkte att vi skulle tämja det! :) -Tämja det, jag vet inte ens om den existerar men okej. Direkt när Arvid öppnade betongdörren så ekade vattendroppar som droppade vid ingången till dörren.. -Nu gör vi det här Anton... (Fortsättning Följer)

13 Kapitel 8: Hämnden -Ok, vi är inne Arvid. Vad ska vi göra nu? sa Anton. -Jag vet inte riktigt :/ vi kan ju prova att locka till saken med hundkäxen. -Ja det kan ju vi göra. Dom la käxen på golvet nära lådorna och gömde sig. -Arvid? -Ja? -Tror du att det här kommer funka? -Ärligt talat vet jag inte. 3 Minuter Senare -Okej, nu orkar jag inte vänta längre. Jag går hem, sa Anton. -Okej då, då gör vi väl det. Precis när Anton tog ett steg så kom det konstiga ljud ifrån lådorna... -NEJ, vänta! Hörde du det där Anton? -Vad menar du? Det var la du som gjorde det? -Nej... -Okej, sluta skrämma mig Arvid D: -Kom!! -Okej.. Och sen kom den fram! -Va i hela!!!! WTF den finns! sa Anton. -Ja den finns, vad var det jag sa Arvid. -Vad ska vi göra? -Vi kan nog gå fram riktigt långsamt och lägga handen på sakens panna (det funkar ju i filmer...) -Vad är det där, viskade Arvid -Jag vet inte, det verkar komma utifrån.

14 Och rätt som det var kom vaktmästaren in igenom dörren. -Vad är det här! sa han bestämt. Hundkex? Var fick du det ifrån Andric? -Har den ett namn!? viskade Anton -Det verkar så... -Är det någon här!!! skrek vaktmästaren. -Va tyst!! viskade Arvid. Vaktmästaren viskade något som dom inte hörde. Därefter gick han iväg. -Det var nära Arvid. -Japp. Nu gör vi det här Arvid och Anton gick fram riktigt långsamt, så fort dom tog ett steg framför gömstället flög nästan monstret iväg bakom lådorna. -Japp då var det kört sa Anton -Vi kan inte ge upp nu! -Okej då. Men om det här inte funkar går jag hem... Arvid tog fram ett hundkex och gick långsamt mot lådorna. Samtidigt som han gjorde det började "hunden" också komma fram. Rätt som det va kom "hunden" framskuttande och tog kexet, sedan började den spinna som en katt medan den strök sig runt Arvids ben -Jaha, nu är det avklarat, sa Arvid. Nästa dag hade varelsen följt med dom hem, så dom gömde den i Arvids förra katts bur. Dom la i lite mat i buren och tog med den till skolan. I skolan så la Arvid den i sitt skåp. sa till den att vara tyst och sedan, gick in till lektionen. -Okej alla! Idag har vi matte... -Hur ska vi få Isak att gå till Varelsen, Monstret.. Skit samma, vi säger att den heter vad vi hörde vaktmästaren kallar den Andric... Anton? ANTON!?

15 -Va, va okej. Andric... Vi kan släppa ut Andric i korridoren när Isak går på toa. Men titta! Han gör det nu Arvid! -Ja! Det gör han! -Okej stanna kvar här så går jag Anton... -Ok. (1 Minut Senare) -Hej din lilla bög, sa Isak. -Haha, väldigt roligt Isak. Föresten har du sett mitt nya husdjur? -Varför skulle jag bry mig om ditt liv, ditt liv suger!! Arvid tog ner buren och öppnade stängslet. -Apport!! -VAD ÄR DET!? NEJ!! VA I FRIDEN Andric började genast slicka Isak på ansiktet när han kom inom räckhåll. I samma sekund kom vaktmästaren in igenom dörren. -Vad gör ni!? Andric!! Vad gör ni med min Katt/Hund Hybrid!? -Gör revansch, sa Arvid tyket. -Ta bort den från mig! skrek Isak med ett upprört ansiktsuttryck. Vaktmästaren gick fram till Isak och tog upp Andric och la honom i sin famn. -Nu undrar du nog varför jag har Andric gömd i skolans källare... -Ja, det undrar jag! skrek Arvid. -Jag hittade Andric på gatan halvt medveten, jag tog med honom hem och matade honom, jag fattade snabbt att jag inte kunde låta honom bo hemma hos mig. Så jag lät honom bo i källaren så länge tills jag hittade ett hem till honom -Jaha.. sa Arvid -Varför fick du honom att attackera mig!! D: skrek Isak -På grund av att du har retat och förolämpat mig i hela 5an och! Du kallade mig en bög för 1 minut sen

16 -Förlåt för det jag gjorde! Jag gör det inte igen. Men snälla håll djuret borta från mig! -Okej, jag förlåter dig. Men hur förklarar du att jag glömde av tiden dagen jag var borta? frågade Arvid vaktmästaren. -Jag upptäckte att han kan manipulera tiden, japp, du hörde rätt. -Manipulera tiden :/ okej, visst, 100% logiskt. -Var glad att du får någon förklaring över huvud taget Arvid, sa Anton

17 Kapitel 9: Sanningen Dagen efter så gick Anton, Isak och Arvid tillsammans till skolan. Direkt när dom kom till skolgården så började Isak prata för sig själv... -Vad sa du Isak? frågade Anton -Inget... -Jo! Kom igen :) säg!! sa Arvid -Okej då.. Jag är förvirrad, för det första, det finns en muterad hund i skolans källare, för det andra, vaktmästaren äger den muterade hunden. -Jag vet, men ändå. sa Arvid -Vadå, "ändå" sa Anton -Det finns många saker jag inte fått reda på. -Som vadå? sa Isak -T.e.x På baksidan av en av skolaffischerna så hade något skrivit ett hemligt meddelande, senare den dan var det en annan affisch som handlade om monstret innan jag berättade för Anton, och en dikt som handlade om att det var töntigt att tro på monster, också! Innan jag berättade för Anton. Typ 3 sekunder senare kom Vaktmästaren... -Vad har ni gjort!!!! -Ursäkta.. Vi har inte gjort något. sa Arvid -Hur förklarar ni det här då!? Vaktmästaren visade dom dagens tidning, rubriken sa så här:

18 Vaktmästare efterlyst... Igår under eftermiddagen fick polisen ett anonymt samtal om att Dalsjöforsskolans vaktmästare lurar in barn i källaren och sedan låser in barnen. -Jag vet ingenting! skrek alla tre samtidigt. -Det måste ni! -Det gör dom inte sa en främmande röst... -Vem är du? sa Arvid -Vaktmästarens fru.. Och, ja... Jag har spionerat på er alla tre. Det var jag som satte upp affischerna, och typ allting som du såg. Jag försökte få Arvid och Anton att upptäcka monstret och att det skulle se ut som att vaktmästare kidnappar barn. (Allt det här för att jag vill skilja mig ) 3 millisekunder senare var dom borta. -Va i.. Va.. Hur? -Jag är också förvirrad sa Anton -Jag med sa Isak Rinnnnnnnnng.Rinnnnnnnnnng.Rinnnnnnnnnng Arvid!! Du ska till skolan! -Va i hela. Var är jag!? Jag ligger i min säng? Omg, det var en dröm! D: Men hur! Det var så verkligt! Ja,ja... I have to deal with it. SLUT

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Monstret #cool - Hörde du ljudet Mario nej nu kommer det igen, sa Lunde. - Sluta larva dig. Kom nu så går vi till idrotten, sa

Läs mer

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan vände sig om. - Kan du sluta kasta pennor på mig?! fräste Johan. - Håll käften! svarade Peter. - Nej!!! - Sluta kasta pennor

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan Kapitel 1: Ljudet Det var en helt vanlig dag. Erik och hans klass hade kemilektion. Plötsligt hörde Erik konstiga ljud under golvet. Erik gillade inte kemiläraren. Han var sträng och sur hela tiden. Det

Läs mer

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Monstret Av Amanda Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och Minna. Det hade gått ett rykte om att

Läs mer

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte locka fram monstret. Läs för att få veta mer. EBBA

Läs mer

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr. Monstret av Elsa Om författaren Namn Elsa Ålder 10 år Intressen Gymnastik och teater Familj Mamma, pappa och lillebror Husdjur Tre ökenråttor, en fisk och en kräfta Tidigare utgivna böcker Den magiska

Läs mer

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? MONSTER Av Hannah ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? Det är ju tyst. röken vände sig argt och stirrade

Läs mer

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita,

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita, Författare: Jonathan Therén 2014 Kapitel 1: Ljuden Det var ny termin och det var tråkigt att gå i skolan. -Hörde du? det låter som någon är i förrådet, sa Lillen -Nää, vadå? svarade Klumpen. -Nä, vad läbbigt

Läs mer

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå!

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå! Författare Alfred Sundgren 2014 Kapitel 1 Ljuden Adam gick in i kemisalen med sin bästa kompis Max. -Hörde du ljudet Max? -Nä, vadå för ljud? svarade Max. -Det lätt så här, bo bo bo. sa Adam. De ser en

Läs mer

Monstret Arrax Av: Evelina

Monstret Arrax Av: Evelina Monstret Arrax Av: Evelina Kapitel 1: Ljuden På Streteredsskolan var kemilektionen i full gång. Klass 4a hade lektion. Och där fanns en tjej som hette Elvira. När det var ungefär 20 minuter kvar på lektionen

Läs mer

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa? Baksidan Moa och Alex hör konstiga ljud på vinden. Ska dom våga kolla? Den elaka klasskamraten ställer till det för dom hela tiden. Moa går och kollar och sen. Hur ska det gå? Om du vill veta så får du

Läs mer

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef.

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef. Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef Om boken Stefany på Sjölundskolan utsätter sitt liv för fara. Vad är det som

Läs mer

Erik vände affischen och där stod det:

Erik vände affischen och där stod det: Monstret Hörde du ljudet? Eriks klasskamrat David vände sig om och blängde. -vilket ljud? Alla pratar ju. Arga Lucas spände ögonen i både Erik och David. - Tyst och ät annars får ni mejl hem! Dom sa okej

Läs mer

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén Monstret Författare William Andrén Illustratör William Andrén Kapitel 1:ljudet -Hörde du det,sa Eddie. -Vadå? sa Eddie. -Det var bara nog min fantasi Eddie och Simon är inne i matsalen och äter köttfärssås

Läs mer

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars Författare Anton Rönnqvist 2014 Kapitel 1: Ljudet: Wille och Jack satt och åt. Plötsligt hörde Wille ett ljud. Det skrämde honom men ingen annan verkade ha hört ljudet. Wille frågade sin bästa vän Jack.

Läs mer

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud. Men snart börjar dom få klarhet i det hela. Monstret

Läs mer

Om författaren. Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin

Om författaren. Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin Monstret av Philip Om författaren Namn Philip Ålder 10 år Intressen Flygande saker Böcker jag inspireras av Skogens systrar av Petrus Dahlin Om boken Boken handlar om en kille som heter Axel. Axel har

Läs mer

Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, det är Maria. -Hej, sa Dennis. -jag vill bara tacka för att du räddade min brors son. - Det var så lite så. - Och förlåt för att jag inte vågade säga ifrån på caféet,

Läs mer

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden Kalle författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden 1 2 Kapitel 1 hörde du ljudet? Hörde du ljudet sa Kalle till sin kompis Hansa? Vilket ljud det pratas ju bara svarade Hansa! Då vände sig läraren

Läs mer

2014 Författare: LISU

2014 Författare: LISU 2014 Författare: LISU Kapitel 1. Ljuden -Hörde du ljudet? Alices klasskamrat Sara vände sig om. -Vilket ljud? -Det där ljudet som kom från golvet. -Hur lät det? -Typ som bom,bom...bom,bom... Längre i samtalet

Läs mer

FÖRFATTAREN ALKA 2014

FÖRFATTAREN ALKA 2014 FÖRFATTAREN ALKA 2014 Kapitel 1 Bob är i kemisalen och hör ett ljud som bankar i golvet. - Vad är det som bankar i golvet? säger Bob. - Va då, jag hör inget, säger Pom. - Va? Jag hör dunk dunk i golvet,

Läs mer

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon 1 Kapitel 1 hej Hej, jag heter Gabriella och går på Maden skolan. Jag har långt brunt hår och älskar kaniner. Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren

Läs mer

1 Kap ljudet - Hörde du ljudet? Sa Gunnar - Är du döv det är alla som pratar! Svarade Josef - Det lät som ett monster, sa Gunnar - Mes!! sa Josef till Gunnar - Det kommer från golvet!! sa Gunnar - Var

Läs mer

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren Kapitel 1 Hej jag heter Matteo Lindgren. Jag går på elevskolan. Jag är 10 år. Min bästa kompis heter Emil Hanson. Vaktmästaren är läskig. Han är alltid arg skriker så högt så att man blir rädd. Första

Läs mer

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William.

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. MONS TRET Av Eliza - Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William. De fortsatta att baka. William och

Läs mer

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här: -Hörde du ljudet? -Var inte dum nu Tom sa Tobias! Klockan ringde. Rasten var slut, dom hade sv efter. När de kom in sa sura Margareta idag ska vi skriva en bok med åtta kapitel och du Tom får hemläxa.

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det lät som fågelkvitter Bert jobba nu. Anton jag är hungrig

Läs mer

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Förföljaren Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Var på din vakt och håll ögonen öppna, med sylvassa naglar

Läs mer

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom...

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom... Läs denna spännande boken, läs och få reda på vad som händer, du kommer inte kunna sluta läsa. Kapitel

Läs mer

Monstret. Av Natalia Zielinska

Monstret. Av Natalia Zielinska Monstret Av Natalia Zielinska Kapitel 1 Det är måndag och Sabina är på hemkunskap med sin bästis Alexandra. Trass Krass... - Vad var det? sa Sabina. - Vadå menar du? Fröken som pratar med Lasse? frågar

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

- Mystiskt. - Haha, pratar du med dig själv nu också! det är Carl.

- Mystiskt. - Haha, pratar du med dig själv nu också! det är Carl. Av KABR Kapitel 1: Ljuden. - Hörde du Alex? säger Max. Max och Alex är i matsalen och äter lunch. De går i fyran. - Vadå? Alla pratar ju så man hör ju ingenting. Förresten vad var det för ljud menar du?

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren Kapitel Kapitel 1 Den låsta dörren sida 2-2 Kapitel 2 Brevet sida 3-4 Kapitel 3 Nyckeln sida 4-5 Kapitel 4 En annorlunda värld sida 5-6 Kapitel 5 Tam sida 6-7 Kapitel 6 Planen sida 7-8 Kapitel 7 Tillbaka

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Det blåste nästan storm ute. Trädens

Det blåste nästan storm ute. Trädens 1 Det blåste nästan storm ute. Trädens kronor böjde sig för vinden och löven låg i frusna drivor på marken. Det var onsdagen före höstlovet. Måste vi gå ut på rast? sa Maja när skolklockan ringde. Nej,

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP en temateater kring mobbning Bakgrund Kulturskolan och DuD:s teatergrupp har under

Läs mer

Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Nisse. Jag är tio år. Jag går i fyran. Min bästa vän heter Mattias. Den jag är rädd för är en kille som heter Björn och är 40 år. Han jobbar i matsalen. Jag

Läs mer

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker. del 1 Kidnappandet Jag vaknade i min säng trött och arg, mamma och pappa hade slängt ut mig. För jag är nu 20 år, jag fyllde år i lördags. Varför slängde dom ut mig? Just nu bor jag hos min bästa vän Sara.

Läs mer

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Den magiska dörren. kapitel 1-hej Den magiska dörren kapitel 1-hej Hej, jag heter Josefin. jag är 10 och ett halvt år gammal. Jag har bruna ögon och långt tjockt hår. Jag går på dans och fotboll. Jag har två bästa kompisar, Filippa och

Läs mer

Kapitel 1 Hej jag heter James och jag går det fjärde året på Sliteskolan. Min bästa kompis Adam tycker att jag är snäll, rolig och omtänksam. Jag är lite rädd för en lärare på högstadiet läraren heter

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Peter och jag är 10 år. Jag går på Kajsaskolan. Min kompis heter Jonathan och går i min klass. Jag är rädd för min rektor på skolan, för varje dag går hon

Läs mer

MISSHANDLAD. kapitel 1: ljuden

MISSHANDLAD. kapitel 1: ljuden MISSHANDLAD kapitel 1: ljuden Sedan gick en ilning genom hela kroppen som om någon hade dragit sina vassa naglar mot en svart tavla. Bakom henne stod Anton den ända som inte gillade henne i klassen. När

Läs mer

Kapitel 2 Övernattning

Kapitel 2 Övernattning Kapitel 1 Sommarlov Det var den tolfte juni, jag hade precis fått sommarlov och firade det med en glass med mina två bästa kompisar, Maj och Isabell. Efter glassen satt vi och pratade på en bänk i parken.

Läs mer

Thomas i Elvsted Kap 3.

Thomas i Elvsted Kap 3. Kap 3 Nu börjar träningen Imre, inte Ymre När kommer din pappa, frågar jag Lappen, vi kanske ska dela upp innan. Han är redan hemma, han jobbar på Metallen med datorer, säger Lappen, så vi ska nog strax

Läs mer

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja!

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja! ÖNSKE BOKEN Önske boken Nu ska ni få höra om när jag var 13 år, 9 månader, 5 dar 3 timmar och 17 sekunder. Jag bodde i Stockholm med min familj. Jag hade två syskon dom heter Erik och Amanda. Min mamma

Läs mer

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Magiska dörren. Gjord av Emma K Magiska dörren Gjord av Emma K Hej jag heter Violetta och är 11år och jag bor i en stad som heter Bounes Aires. Jag bor i ett radhus det finns 100 st radhus på min gata. Gatan heter Ladsa gatan 332. Jag

Läs mer

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids Text & musik: Agnes Samuelsson, Jonatan Samuelsson Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids Vi gillar alla människor Hur dom än ser ut Vi vill att dom ska veta Dom är älskade av Gud Vi gillar dans

Läs mer

God morgon Z, Hoppas du kunnat sova. Det blev ju litet jobbigt igår, och jag tänkte att jag kanske kan försöka förklara hur jag ser på det som hände och på hur vi har det i ett brev. Jag gissar att du

Läs mer

Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster.

Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster. Simon var på väg ut mot skolgården och det hördes ett ljud från källaren. Simon gick ner och det han såg var inte vanligt. Det var ett monster. Hur ska han säga till de andra att det var ett monster i

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning kapitel 1 s.1 kapitel 3 s.3 kapitel 5 s.5 kapitel 2 s.2 kapitel 4 s.4 kapitel 6 s.6 Kapitel 1 Abdullah? Abdullah Alshori vaknade klockan 6.00 med tårta på sängen. Han fyller 18 år

Läs mer

jonas karlsson det andra målet

jonas karlsson det andra målet jonas karlsson det andra målet noveller wahlström & widstrand 064802Det andra målet.orig.indd 3 12/21/06 3:03:00 PM Wahlström & Widstrand www.wwd.se Jonas Karlsson 2007 Tryck: GGP Media GmbH, Tyskland

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Jag sträcker på mig och går upp. Det är kallt i huset. Vi kom precis hem från en resa från Turkiet. Min kompis

Läs mer

Lova hörde ljudet igen. Det låter som om dom där fötter dansar runt på rören.

Lova hörde ljudet igen. Det låter som om dom där fötter dansar runt på rören. Lova är i kemisalen. De har fått en ganska svår uppgift, så man måste konsentrera sig. Hon tittade på tavlan. Då hörde hon något ljud från golvet. Det lät som om något stort men ändå inte. Det lät nästan

Läs mer

Författare: Anton Söderström

Författare: Anton Söderström Författare: Anton Söderström Ka p 1 Ljuden -Hörde du det ljudet? -Pers klasskamrat Stina vände sig om och blängde. -Vilket ljud? Alla pratar ju. -Arga fröken Anna kollade på Per argt. -Ej, Per vad ful

Läs mer

Har du funderat något på ditt möte...

Har du funderat något på ditt möte... Har du funderat något på ditt möte... med mig? Så vill jag bli bemött som patient inom psykiatrin. projektet Bättre psykosvård Har du sett rubriker som de här? troligen inte. De här rubrikerna är ovanligt

Läs mer

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET Kapitel 1 HEJ! Hej! Jag heter Mandy och jag är 10 år. Jag går på Himlaskolan. Jag bor i Alafors.Rebecka är min bästa vän, hon bor också i Alafors. Hon är 10 år hon med. Vi leker varje dag i skolan. Rebecka

Läs mer

Min dagbok. Av: Iris Frick

Min dagbok. Av: Iris Frick Min dagbok Av: Iris Frick September Lördagen den 8 -Mamma! Sluta vara så tråkig, jag vill inte städa. Mamma och pappa är som två poliser som säger att jag ska göra en sak ena sekunden och något annat

Läs mer

Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet.

Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet. Författare: Nils Rosing 2014 Kapitel 1 : Ljudet Erik kom tillbaka ut från skolsystern. Han såg helt förskräckt ut. Där inne hade han hört ett hemskt ljud som kom från golvet. -Vad har hänt? undrade Felix.

Läs mer

Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen

Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen BJÖRN L BERGLUND UTSKRIFT AV SAMTAL HOS AF 1 (9) Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen Samtalet ägde rum hos Arbetsförmedlingen i Sollentuna tisdag 13 juni 2006 kl. 11.00 Inspelningen är cirka

Läs mer

Text & Musik Hans Isacsson. Emma Mobbare En tuff tjej som mår dåligt. Elak.

Text & Musik Hans Isacsson. Emma Mobbare En tuff tjej som mår dåligt. Elak. Rädda Ana Text & Musik Hans Isacsson En pjäs byggd på några av FN,s barnartiklar. Skriven på beställning av Rädda Barnen i Motala 1999 inför 10-års dagen av Barnkonventionens tillkomst år 1989 Barnens

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon Av Eliza Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon är sträng. En gång när jag gick ner i källaren

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN sid 2 KAPITEL 2 HEMLIGA KOJAN sid 4 KAPITEL 3 BROTTET sid 6 KAPITEL 4 ORMEN OCH ÖRNEN sid 7 KAPITEL 5 FEL MISSTÄNKTA sid 8 KAPITEL 6 AVSLÖJAD sid 10 KAPITEL

Läs mer

MONSTRET. Av: Stina Boström

MONSTRET. Av: Stina Boström MONSTRET Av: Stina Boström Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? Frågade Lea. - Nej, vadå? Frågade Wilma. - Det lät som någon ropade, sa Lea. - Vad ni är barnsliga... Hånskrattade Anna. - Lägg av, det är

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör 1978 Scen 1. Personer emma jerry robert en servitör 1977 är Emma 38 och Jerry och Robert 40. * Betrayal hade premiär på National Theatre i London, 15 november 1978, i regi av Peter Hall. Pub. 1977. Vår.

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag Av Natalia Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag är rädd för. Han heter Erik. Han är äldst

Läs mer

Likabehandling och trygghet 2015

Likabehandling och trygghet 2015 Likabehandling och trygghet 2015 1 Jag är Man 58 48,3 Kvinna 58 48,3 Jag avstår från att definiera 4 3,3 mig Total 120 100 100% (120/120) 2 Det känns bra att gå i skolan Alltid 46 38,3 Oftast 55 45,8 Ibland

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer

Övning: Dilemmafrågor

Övning: Dilemmafrågor Övning: Dilemmafrågor Placera föräldrarna i grupper med ca 6-7 st/grupp. Läs upp ett dilemma i taget och låt föräldrarna resonera kring tänkbara lösningar. Varje fråga kan även visas på OH/ppt samtidigt,

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr sidan 1 Författare: Morten Dürr Vad handlar boken om? Boken handlar om Amir som är 9 år och går i andra klass. Amir vill göra saker på sitt eget sätt. I skolan ska de skriva om sitt sommarlov och Amir

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Inledning. Övning 1: Frågestund

Inledning. Övning 1: Frågestund Kamratskap Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Kapitel 2 Brevet När jag är på väg hem går jag förbi den rostiga dörren ser jag ett brev sticka ut genom dörren jag tar upp brevet och läser det.

Kapitel 2 Brevet När jag är på väg hem går jag förbi den rostiga dörren ser jag ett brev sticka ut genom dörren jag tar upp brevet och läser det. Kapitel 1 Hej Hej jag heter Jörgen Andersson Persson och jag går på en skola som heter OST FÖR JÖRAN. Jag är 93/10 = 9,3 år gammal och min bästa kompis heter Jöran han gillar ost. Min favorit rätt är Tacos.

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 4: Bibeltelefonen Söndagsskolmaterial Innehåll Termin 4 Bibeltelefonen Förord Beskrivning Lektion 1 Lektion 2 Lektion 3 Lektion 4 Lektion 5 Lektion

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1

Den magiska dörren. Kapitel 1 Den magiska dörren Kapitel 1 Hej jag heter Jakob och jag är 9 år och går på sunds val skolan. Jag hade också en dästa vän oliver.och vi ska gå till skolan för första gången med varandra.men jag var lite

Läs mer

Inför föreställningen

Inför föreställningen LÄRARHANDLEDNING Tage Granit 2008 Inför föreställningen Förberedelser Innan man går med sina elever på teater är det alltid bra att prata igenom om hur det är att gå på teater och hur man uppför sig. Orka

Läs mer

GLÖMSKANS KATAKOMBER. Anders Larsson

GLÖMSKANS KATAKOMBER. Anders Larsson GLÖMSKANS KATAKOMBER av Anders Larsson PERSONER: Gäst på småstadshotell Hotellets innehavare C: Stadens kyrkoherde Alla tre är i samma ålder Ett hotellrum: Dubbelsäng med nattygsbord, telefon. Attachéportfölj

Läs mer

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet.

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet. VAD ÄR PROBLEMET? Anna, 18 år, sitter i fåtöljen i mitt mottagningsrum. Hon har sparkat av sig skorna och dragit upp benen under sig. Okej, Anna jag har fått en remiss från doktor Johansson. När jag får

Läs mer

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det. Magiska dörren 1 - Hej Hej jag heter Olle jag går på en skola som heter Oskarsskolan. Jag bor på Gotland och jag är rädd för min vikarie. Hon är ganska gammal och och hon är sträng hon hade det inte så

Läs mer

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om författaren Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om boken Klara är elva år och har en kompis som heter Amanda. Det finns en dum kille som heter Tobias.

Läs mer

Allan Zongo. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Henrik Einspor

Allan Zongo. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Henrik Einspor Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Henrik Einspor Vad handlar boken om? Max har en rymdvarelse, Allan Zongo hemma hos sig. Den har råkat landa i deras trädgård med sitt rymdskepp. Max mamma är på sjukhuset,

Läs mer

Monstret! Författare: Natalie Petrushenko 2014

Monstret! Författare: Natalie Petrushenko 2014 Monstret! Författare: Natalie Petrushenko 2014 Kapitel 1: Ljuden Alla i kemisalen satt med sina böcker och lyssnade på läraren, alla utom Lova. - pizzzzzt, Lova! viskade Lovas bästa kompis Sophie. - Lova!

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

Författare: Isak Söderlund

Författare: Isak Söderlund Författare: Isak Söderlund Fakta 1. Jini är en 10 årig flicka som fyller 11 år. 2. Hon är elev på sidsjö skolan 3. Hon är Adopterad från Japan hon har svart hår och skygg. 4. Hoppas ni gillar min bok

Läs mer

Aldrig att jag säger mitt namn eller... Dagbok. Mitt liv. Instruktioner. Kär. Ny populär tjej Jag är med i reklamblad. Allt det här o mycket mer

Aldrig att jag säger mitt namn eller... Dagbok. Mitt liv. Instruktioner. Kär. Ny populär tjej Jag är med i reklamblad. Allt det här o mycket mer Aldrig att jag säger mitt namn eller... Dagbok Mitt liv Kär Instruktioner Ny populär tjej Jag är med i reklamblad Allt det här o mycket mer 2 september Hejj Hejj personer som kommer läsa detta. Jag ska

Läs mer

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar 19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar Rödluvan Det var en gång, en vacker solig dag, en liten flicka som hette Rödluvan. Hon lekte utomhus i sin trädgård. Hon kallades Rödluvan för hon hade en röd

Läs mer

Att skriva Hur utformar man en Social berättelse? Lathund för hur en Social berättelse kan skrivas

Att skriva Hur utformar man en Social berättelse? Lathund för hur en Social berättelse kan skrivas 52 56 57 57 59 59 61 61 63 64 64 65 67 67 76 77 77 79 80 83 86 87 89 91 93 95 Seriesamtalets andra möjligheter Sammanfattning Seriesamtal Sociala berättelser Vad är en Social berättelse? För vilka personer

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor:

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Eleverna tränar följande förmågor: Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Kerstin Lundberg Hahn Vad handlar boken om? Boken handlar om Ebba och Ivar, som är tvillingar. En dag, när de kommer till skolan, är fröken sjuk. Deras vikare, Fröken

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Lina Kapitel 1 Lina var 10 år och satt inne med sina två vänner Gustav och Caroline.

Läs mer

William gick in i korridoren och ser en affisch. Klassfotboll Rydskolan ska spela klassfotbollen.

William gick in i korridoren och ser en affisch. Klassfotboll Rydskolan ska spela klassfotbollen. Författare: Johan Hellman 2014 Kapitel 1 Ljuden - Hörde du, Andreas? - Nej, svarar Andreas - Jag hörde ett ljud från golvet, sa William. De satt i matsalen. - Hur lät det då? - Det lät så här, bom bom

Läs mer