Fåglarnas Färd. - Att ha flyktingar i Västra Götalandsregion, som medverkande och välja ut 3-4 personer i projektet från målgruppen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fåglarnas Färd. - Att ha flyktingar i Västra Götalandsregion, som medverkande och välja ut 3-4 personer i projektet från målgruppen."

Transkript

1 Fåglarnas Färd Konstnärlig ledare: Talat Samawi Grupp: International Akito Company Mål: Den här ansökan från International Akito Company i Västra Götalandsregion, som heter "Fåglarnas Färd" och avser genom ett utvecklande kulturprojekt visa upp verkliga historer om flyktingar från Irak / Syrien i ( skyddsbehövande, av humanitära och politiska skäl eller som tagits ut på flyktingkvoten) i Sverige. Vi önskar, att arbetet skall belysa dessa personliga berättelser från målgruppen, som skulle kunna ses som både modeller och inspirationskällor, genom deras innehåll och förtydligandet av innehållet genom den sceniska utformningen. Det kommer att innebära en konsekvensfördjupning av förvärvade erfarenheter, genom vilken man kan lägga grund för ett samtal att föras ut i skilda miljöer som skolor, kulturföreningar, bildningsförbund. Detta för att skapa förståelse och vidareföra de kreativa tankarna omkring den verklighet dessa människor lever i även i andra typer av projekt. Det är då viktigt, att man riktar blicken mot innebörden av det estetiska inslaget, det kontnärliga utarbetandets betydelse för såväl intellekuell som känslomässig insikt och stimulans. Fåglarnas Färd kommer att satsa på: - Att ha flyktingar i Västra Götalandsregion, som medverkande och välja ut 3-4 personer i projektet från målgruppen. - Att utveckla samarbetes möjligheter med aktörer och medverkande från målgrupp för att bygga ett kontakynät med flyktingar i gränser mellan Turiket och Irak/Syrein för att förmedla anledningar från flyktingar på plats. - Att fördjupa kommunikation och insikter bland dirkta och indirkta deltagare.

2 - Att skapa kreativa möjligheter för samarbete mellan kvinnor och män och oilka åldrar, etnisk/religiös tillbehörighet - Att utveckla samarbete med svenska partner och den målgruppen. - Att använda sociala media för att belysa process och tema. Syfte: Fåglarnas Färd är ett specifikt kulturellt samarbete för bygga hållbara modeller för kulturskapande processer och organisationsutveckling för kulturentreprenörer och kulturintresserade. Under mars juni 2017 genomföra en projekt-utveckling under, för att skapa en plattform för särskilda insatser för som flykting, skyddsbehövande, av humanitära, poliktiska skäl eller som tagits ut på flyktingkvoten i Sverige. Syfte är att använda ett kulturellt och konstnärligt samarbete som verktyg för visa upp verkliga historer om flyktingar från Syrien och Irak i Västra Götalandsregion, och skapa ett kreativt arbete, för att främja en positiv utveckling hos deltagarna (kvinnor och män) och vara aktiva i den civilsamhälleliga processen. Syfte har fler mätbara mål: - Att skapa ett scenkonstnärligt arbete mellan 3-4 personer deltagare (aktörer) på scenen som passar också konstnärliga krav och andra aktörer (ungefär 10 personer) som tar sig i videoinspelningar för den konstnärliga användningen. - Att bearbeta temat "Identitet och Framtiden" - Att fördjupa kulturarbete till personer från målgrupp i Västra Götalandsregion. - Att utveckla samarbete med svenska kulturella samarbetspartner och målgruppen i Västra Götalandsregion. - Att utveckla projekt med utlänska samarbetpartner i gränser mellan Turiket och Irak/Syrien som ge oss verkliga bilder av flyktingar. Dessutom ska vi satsa på det långsiktiga syftet för projektet: - Att jobba med kvantitet och kvalitet genom ett interkulturellt projekt.

3 - Att utveckla kontakter med kulturmyndigheterna i Västra Götalandsregion och utomlands. Plan: Det här projektet mellan mars 2016 till juni 2017 innebär ett ömsesidigt plan mellan Västra Götalandsregion och gränser mellan Turiket och Irak /Syrien. Fåglarnas Färd kommer att planera aktiviteter (workshop på dans/teater/röst, samtal och berättelse, film och teknik) som vi kommer att driva aktivt och effektivt med flera involverade partners. 1) Mars 2016 (15 dagar/ från 10 till 12 personer): - Att förbereda gruppen, samarbetspartner i Göteborg. - Att planera arbetsmaterial och teknik. - Att planera med adminstration och marknadsföring. - Att påbörja dokumentation. 2) Mars - April 2016 (15 dagar/ från 8 till 10 personer): - Att arbeta med personliga berättelser från aktörer (målgruppen), dramatisera och anpassa till produktionen. - Att förbereda konstnärliga plan. - Att uppdatera kontakt och planering med utländska samarbetspartners för resan i maj Att starta adminstration och marknadsföringsarbete. - Att dokumentera text, bild och video. 3) Maj 2016 (10 dagar): - Att resa till Turiket (gränser mellan Turiket och Irak/ Syrien) - Att filma o ta bilder på flyktingar på plats, för att använde dessa till konstnärlighet - Att samla personliga berättelser från flyktingar på plats

4 - Att dokumentera tex, bild och video 4) Juni - Juli 2016 (20 dagar/ från 10 till 12 personer): - Att uteckla aktörer (målgrupp) med olika workshop som används till produktionen (dans,teater,röst). - Att arbeta på golvet med alla inblandade med konstnärligt arbete eller tekniska krav och text. - Att arbeta med adminstration och marknadsföring för både aktiviteter i Göteborg för hösten Att dokumentera text, bild och video. 5) Sep - Nov 2016 (40 dagar/ från 10 till 12 personer): - Att träna eller repetera med aktörer (målgrupp) produktionen, utan tekniska material (ljus, ljud och video). - Att utveckla aktörer med flera i teknisk metod och kommunikation och terapi. - Att dokumentera text, bild och video. 5) Jan - Mars 2017 (40 dagar/ från 10 till 12 personer): - Att träna aktörer (målgrupp) med produktionen av videoinsplening, musik, ljus och scenografi - Att slutföra adminstration och marknadsföring före premiär. - Att dokumentera text, bild och video och sociala media i Sverige och arabiska länder. 6) April - Maj 2017 (14 dagar/ från 12 till 14 personer): - Att visa upp produktionen "Fåglarnas Färd" på Atalante (mellan 8-10 föreställningar). - Alla medverkande skall vara aktiva på plats, för att driva föreställningar. 7) juni 2017 (7 dagar/ från 10 till 12 personer): - Att planera avslutning möte och presentera hela projekt med bild & video för studenter, kulturabetare, artister,jurnalister, tjänstemän och politiker som har fått intresse under projekt tiden.

5 - Att lägga fram slutrapport, utvärdering och revision. 8) OBS! Efter projekt period kommer vi att presentera det för olika aktivteter och festivaler i Sverige och utomlands. Kortfattning om plan: "Fåglarnas Färd" är från 01 mars 2016 till 30 juni 2017, och vi kommer att planera tid som passar olika aktiviteter och samarbetspartners som beskrivet ovan. Vi kommer att anpassa tiden till det kulturella och konstnärliga arbetets vilkor. - Mars 2016 (15 dagar)... förberedelse. - Mars / April 2016 (15 dagar)... berättelser och dramaturgi. - Maj 2016 (10 dagar)... resan, film och berättelser - Juni / Juli 2016 (20 dagar)... workshop och konstnärliga planeringar. - Sep / Nov 2016 (40 dagar)... repetition och träning för aktörer med konstnärlighet och teknik. - Jan / Mars 2017 (40 dagar)... repetition och komplettea konstnärliga och tekniska förutsättningar. - April / Maj 2017 (14 dagar)... föreställningar på Atalante i Göteborg-Sverige. - Juni 2017 (7 dagar)... slutrapport, revision och utvärdering. Målgrupp: Det här projektet vänder sig till vår primära målgrupp av kvinnor och barn och gamla personer som är flyktingar från Irak och Syrien i Västra Götalandsregion, då kommer vi att välja ungefär 3-4 aktörer. Plus andra inblandade som driva projektet, för att utveckla mål och kvalitet. Totalt deltar 12 personer (8 kvinnor och 4 män) från 01 mars 2016 till 30 juni 2017, och vi kommer eftersträva ett brett samarbete angående åldrar, etnisk/religiös tillbehörighet, för att förverkliga ett interkulturellt projekt.

6 Inom projektet skall vi också möta många flyktingar, för att välja dem som passar in i det konstnärliga arbetet i nästa steg, samtidigt som vi fördjupa arbetet för att ge det en symbolisk betydelse för flyktingar. Vi skall arbeta med kvinnliga och manliga aktörer, som kommer från olika grupper, för att ge en bild av den dramatiska personliga berättelser som speglar verklighet. OBS! Vi kommer att få extra personer på deltagare för video installation som del av konstnärliga krav. Samarbetspartner - Atalante / Göteborg som samarbetspartner i Göteborg - Sverige, som arbetar med scenkonst. Atalante kommer att arbeta med marknadsföring, konstnärlig nivå och teknik och fortbildningar för aktörer (målgrupp). Kontaktperson: Eva Ingemarsson Tel: mail: eva@atalante.org - Studio 23 B undersökning av scenkonst med dramaturgiskt ansvar ledare är författare och scenkonstnären Kjerstin Norén, som sedan 90-talet arbetat med scenisk retorik i förbindelse med bildkonst, rum och nykomponerad musik och dans. Kontaktperson: Kjerstin Norén Tel: eller mail: kjerstin.noren@bredband.net

7 - Producent Byrå för utvärdering Kontaktperson: Hanna Uddenberg mail: Tel: Risk: På grund av våra erfarenheter i tidigare projekt i länder med hög riskfaktor (krig, politiska oroligheter, osäkert läge, brist på resurser) har vi fått att utveckla kreativa lösningar för att förverkliga planen. 1- RISK: Att erhåller fullt stöd planen (LÅG). ÅTGÄRD: Minska projektet kvantitativa dimensioner, t.ex. antal deltagare eller aktiviteter eller arbetsperiodens längd. 2- RISK: Samarbetsparten fullföljer inte utlovade insatser eller del kan inte fortsätta med oss när det gället verksamhet plan (LÅG). ÅTGÄRD: International Akito Company har möjlighet att engagera alternativa personer och organisationer, förarbeta avtal för att hålla planen intakt, eller dra in medlemmar och kontaktar från tidigare verksamheter och projekt. 3- RISK: Politiska konflikter och krig i gränser mellan Turiket och Irak / Syrein när vi har resan där, som en del av projekt (HÖG). ÅTGÄRD: välja ett säkert område där och använde våra kontakt personer och socila media för att få och sprida information om projekt.

8 Ekonomi och Budget: Vi har auktoriserad revisor och bokföring, och vi har redan samarbete med dem i olika kultur projekt i Sverige och utomlands. Kontakt uppgifter:- Auktoriserad Revisor Xuan Tu Södra vägen Göteborg Tel: Mobil: mail: xuan.tu@a2revision.se -Bokföring Shlemon Youkhanis Orion 24 A Göteborg Tel: Mobil: mail:shlemon.youkhanis@gmail.com Utvärdring: Dessa valde deltagare kommer att svara på projektet enkät för att utarbeta planer för vidare samarbete. Vi kommer att samarbeta med producent byrå som utvärderar projektet i juni Ett flertal punkter i utvärderingen kommer kunna används som modell i framtiden. Utvärderingen görs som en variant av den s.k. lärande metoden.

9 Varför ska projektet utvärderas? -Vi utvärderar för att stärka processen och för att kunna förbättra projektet under projekttiden. -Utvärdering görs också för att kunna följa upp mål och resultat. -Vi utvärderar också för att kunna återrapportera till bidragsgivare. -Ytterligare ett skäl för utvärdering är att framtida projekt kan genomföras ännu bättre. Vad ska utvärderas? Främst 2 saker: - Hur väl projektet uppfyller de mål och resultat som anges i projektbeskrivningen - Hur projektet har upplevts av deltagare och samarbetsparter i förhållande till deras förväntningar och projektets syfte Hur ska det utvärderas? -Projektets mål och resultat utvärderas genom att kontinuerligt samla in uppgifter som sedan jämförs med uppställda mål och resultat. -Deltagare och samarbetsparters upplevelser utvärderas genom samtal med dessa, både under och efter projektet. När ska projektet utvärderas? -Det utvärderas både löpande under projekttiden och efter avslutat projekt. Det handlar om människofrågor och projektet ser en fortsättning i andra kulturella arbetsuppgifter. Projektet kommer att dokumenteras och presenteras på internet genom att uppdatera socil media, en löpande skriftlig rapportering under olika schema på aktiviteter och bild/video dokumentation kommer att ske fortlöpande.

10 Erfranehet och Lärande: Vi ska satsa på att utveckla projektet som en nyckel till en långsiktigt plan och hitta fram till dessa kreativa deltagare som kan bli en ärligt och tydligt bild av process som oroa världen i nutiden. Vi ska också satsa på förverkliga projektets mål med valda deltagare (målgrupp) och aktiva samarbetspartners, dessutom planerar vi aktiviteter i Västra Götalandsregion. Det här är en viktig del i projektet, som förbereda möjligheter och kontaktar mellan Sverige och andra länder framtiden. Genom de erfarenheter projektet ger, skall man kunna fortsätta och utveckla liknande arbeten till medverkande faktorer i flyktingsprocessens hela perspektiv i Västra Götalandsregion, även i förhållande till flyktingar från andra länder. OBS! Ni kan titta på våra tidigare erfarenheter, om ni söker på internet (Talat Samawi eller International Akito Company). Tack så mycket Konstnärlig ledare Talat Samawi

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga UPPLEVELSEN ÄR DIN Om att se dans tillsammans med barn och unga Den här foldern vänder sig till dig som vill uppleva dansföreställningar tillsammans med barn och unga. Du kanske är lärare, leder en studiecirkel

Läs mer

Stöd till interkulturella projekt

Stöd till interkulturella projekt Handbok för Stöd till interkulturella projekt En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har fått stödet Innehållsförteckning sida Vad är stödet till interkulturella projekt? 3 Vem kan söka stödet

Läs mer

HANDBOK. för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS

HANDBOK. för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS HANDBOK för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS Världen angår oss Centerkvinnornas fond Världen angår oss (VAO) är fonden för Centerkvinnornas medlemmar som vill jobba för en

Läs mer

Kan en bokfestival locka barn- och ungdomar till läsning? En liten översikt. Projektledare Ricky Andreis

Kan en bokfestival locka barn- och ungdomar till läsning? En liten översikt. Projektledare Ricky Andreis Kan en bokfestival locka barn- och ungdomar till läsning? En liten översikt. Projektledare Ricky Andreis VÄRMLÄNDSK BOKMÄSSA 2015, CCC Varför ska vi ha en egen bokmässa? Berättartraditionen är unik för

Läs mer

Inspirationsfasen. Fortsättning på nästa sida. Hållbar utveckling B, vårterminen 2013. Cemus/CSD Uppsala, Uppsala universitet & SLU

Inspirationsfasen. Fortsättning på nästa sida. Hållbar utveckling B, vårterminen 2013. Cemus/CSD Uppsala, Uppsala universitet & SLU Inspirationsfasen Förvänta er framgång! Fokusera på problemet, men leta efter möjligheter. Titta på världen, observera och låt dig inspireras. Utforska det som kittlar din nyfikenhet! Ha med så många olika

Läs mer

PROJEKTSKOLA 1 STARTA ETT PROJEKT

PROJEKTSKOLA 1 STARTA ETT PROJEKT PROJEKTSKOLA I ett projekt har du möjlighet att pröva på det okända och spännande. Du får både lyckas och misslyckas. Det viktiga är att du av utvärdering och uppföljning lär dig av misstagen. Du kan då

Läs mer

Ansökan om projektbidrag

Ansökan om projektbidrag Ansökan om projektbidrag Hylte Sport & Event Organisationsnummer/personnummer Västra Industrigatan 4 Anna Larsson 31432 Hyltebruk anna@hyltesportevent.se Mobil 0709793018 Ev. webbadress www.hyltesportevent.se

Läs mer

Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten

Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten 2012-08-20 Bilaga projektbeskrivning Ansökan till Statens kulturråd om regionala utvecklingsmedel www.kulturplankronoberg.se Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten 2012-2014 Projektets

Läs mer

Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik

Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik Inledning Med det här dokumentet vill vi visa på kulturens 1 - kulturarvens 2 och konstarternas 3 - betydelse för ett samhälle som blickar framåt och vill växa.

Läs mer

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid.

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid. Ansökan VG regionen mars 2010 Makt och maktlöshet nio röster från Västra Götaland Ett skrivprojekt för ny dramatik. Sammanfattning Under 2010 2011 vill Barnteaterakademin utveckla sitt uppdrag vad gäller

Läs mer

Kapacitetsbyggande för hållbara arrangörsnätverk

Kapacitetsbyggande för hållbara arrangörsnätverk Kapacitetsbyggande för hållbara arrangörsnätverk PROJEKTBESKRIVNING DcV kommer i denna ansökan för projektutveckling från Västra Götalandsregionen (VGR),, att fokusera på marknaden för dansutövarna, nämligen

Läs mer

TEATER. Ämnets syfte. Undervisningen i ämnet teater ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande:

TEATER. Ämnets syfte. Undervisningen i ämnet teater ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande: TEATER Ämnet teater behandlar skapande och gestaltande arbete samt hur olika sceniska uttrycksmedel kan kombineras för att kommunicera med en publik. Ämnet handlar om teater som konstform samt om att gestalta

Läs mer

Stöd för kompetensutveckling

Stöd för kompetensutveckling 1. Grundläggande information 1.1. Projektets titel 1.1.1. Projektet är: Förprojekt Pilotprojekt Projekt * Förprojekt är en undersökning, ett tydliggörande av förutsättningarna för att genomföra ett större

Läs mer

projektkatalog KULTURSKOLAN

projektkatalog KULTURSKOLAN KULTURSKOLAN projektkatalog 2015 Korta och långa projekt eller enstaka tillfällen Samtliga projekt är kopplade till ett eller flera mål i Lgr 11 Erfarna pedagoger inom respektive konstart Skräddarsydd

Läs mer

Exempel. Tips: Klicka på knappen spara till höger för att spara ett utkast av ansökan. Samtliga fält markerade med * är obligatoriska.

Exempel. Tips: Klicka på knappen spara till höger för att spara ett utkast av ansökan. Samtliga fält markerade med * är obligatoriska. Projektansökan Omgången öppnar 2 augusti klockan 8. och stänger 1 september klockan 23.59. Observera att ansökan inte kan kompletteras efter att ansökningsomgången har stängt. Vi kan inte garantera support

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom

Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom 1 (11) Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 3 december 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post: Kultursekretariatet

Läs mer

PROJEKTUTVECKLING. 12 maj 2009. Ängelholm

PROJEKTUTVECKLING. 12 maj 2009. Ängelholm PROJEKTUTVECKLING 12 maj 2009 Ängelholm Syfte Utveckla arbetssätt för att stärka kvinnor och män som står långt från arbetsmarknaden att komma i arbete eller närmare arbetsmarknaden Se och ta tillvara

Läs mer

Musikalen FETT. en projektredovisning från

Musikalen FETT. en projektredovisning från Musikalen FETT en projektredovisning från 2 VAD GJORDE VI? Under ca två års tid har vi, tillsammans med kompositören och författaren Bertil Goldberg, arbetat på att skapa en musikal med målsättningen att

Läs mer

Regelverk för Västra Götalandsregionens Produktionsrabatter (VGPR)

Regelverk för Västra Götalandsregionens Produktionsrabatter (VGPR) Regelverk för Västra Götalandsregionens Produktionsrabatter (VGPR) Västra Götalandsregionens Produktionsrabatter (VGPR) administreras av Film i Väst (FiV) och betalas ut av Västra Götalandsregionen. 1.

Läs mer

Förstudie Ljusne vid Ljusnans mynning. Ljusne Kultur och konstcentrum - skapar mervärden! Konstföreningen Ljusnan 2011-03-30

Förstudie Ljusne vid Ljusnans mynning. Ljusne Kultur och konstcentrum - skapar mervärden! Konstföreningen Ljusnan 2011-03-30 Förstudie Ljusne vid Ljusnans mynning Ljusne Kultur och konstcentrum - skapar mervärden! Konstföreningen Ljusnan 2011-03-30 2 INNEHÅLL Sid Inledning 4 Kulturen skapar mervärden 5 Kultur- o konstcentrum

Läs mer

Götenemallen Datoriserat projektstöd för dokumentation av samverkansprojekt

Götenemallen Datoriserat projektstöd för dokumentation av samverkansprojekt Götenemallen Datoriserat projektstöd för dokumentation av samverkansprojekt Projekt inom ramen för Stimulansmedel Rådet för Trygghet och Folkhälsa Projektnamn och datum Kontaktperson: Telefon: Projektstöd

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

Regionalt dansnätverk

Regionalt dansnätverk Projektbeskrivning Regionalt dansnätverk Projektstart respektive projektslut: 2015.07.01 2016.12.31 1. Sammanfattning 2. Bakgrund 3. Syfte och mål 4. Genomförande 5. Tidsplan 6. Målgrupper 7. Projektets

Läs mer

Matsesgården. Linda Forsman m.fl. har trädgårdsföreställningar på Matsesgården. Foto: Sanna Wikström, GD. 372 505 kr

Matsesgården. Linda Forsman m.fl. har trädgårdsföreställningar på Matsesgården. Foto: Sanna Wikström, GD. 372 505 kr Matsesgården Linda Forsman m.fl. har trädgårdsföreställningar på Matsesgården. Foto: Sanna Wikström, GD Projektägare: Korda Art Productions, ideell förening Projektledare: Linda Forsman Kommun: Hedemora

Läs mer

Balettakademien i Göteborg, Danslinjen Kursplan Dansämnen

Balettakademien i Göteborg, Danslinjen Kursplan Dansämnen 1 Balettakademien i Göteborg, Danslinjen Kursplan Dansämnen Balett Att utveckla dansen som sceniskt uttryck Att utveckla en baletteknik som möjliggör en yrkeskarriär som dansare Att skapa insikt och förståelse

Läs mer

Välgörenhetsprojektet Musikalen RENT PROJEKTPLAN

Välgörenhetsprojektet Musikalen RENT PROJEKTPLAN Bakgrund: Välgörenhetsprojektet Musikalen RENT PROJEKTPLAN Vi är en ideell förening som består av unga konstnärer från Västra Götalands län i åldrarna 18 25 år som har sitt säte i Skaraborg. Nedanstående

Läs mer

Svårigheter att genomföra komplexa sociala projekt - om implementering av ny verksamhet. RFMAs konferens i Stockholm 2013-04-10

Svårigheter att genomföra komplexa sociala projekt - om implementering av ny verksamhet. RFMAs konferens i Stockholm 2013-04-10 Svårigheter att genomföra komplexa sociala projekt - om implementering av ny verksamhet RFMAs konferens i Stockholm 2013-04-10 Staffan Johansson Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet

Läs mer

PROJEKTBESKRIVNING BAKGRUND GUACHO PRODUKTIONSPLATTFORM

PROJEKTBESKRIVNING BAKGRUND GUACHO PRODUKTIONSPLATTFORM GUACHO PRODUKTIONSPLATTFORM Ansökan om stöd för utvecklingsprojekt ht-2010 Kontaktperson: Alexander Hall Tel: 0707-592702 PROJEKTBESKRIVNING OneNightStranded:Fengersfors BAKGRUND Guacho är en konstnärsdriven

Läs mer

AVTAL OM SAMARBETE KRING UPPSÄTTNINGEN Pjäsen

AVTAL OM SAMARBETE KRING UPPSÄTTNINGEN Pjäsen 1 AVTAL OM SAMARBETE KRING UPPSÄTTNINGEN Pjäsen 1. Parter Parter i avtalet är Parternas basuppgifter, se bilaga 1. 2. Föremål för avtalet Avtalet avser ett samarbetsprojekt där de medverkande teatrarna

Läs mer

AVRAPPORTERING NU! BLEKINGE DANSFESTIVAL 2013

AVRAPPORTERING NU! BLEKINGE DANSFESTIVAL 2013 AVRAPPORTERING NU! BLEKINGE DANSFESTIVAL 2013 Blekinges första (oss veterligen) dansfestival gick av stapeln den 16 22 september 2013. Det var ett omtumlande, spännande och överraskande event för både

Läs mer

Styrelsen tar fram projektbeskrivning, budgetskiss, verksamhets- och generell marknadsföringsplan och förankrar det med medlemmarna.

Styrelsen tar fram projektbeskrivning, budgetskiss, verksamhets- och generell marknadsföringsplan och förankrar det med medlemmarna. The Art Of Sweden är en unik länsövergripande intresseorganisation för alla fria professionella kulturskapare i Örebro län musiker, filmare, författare, skådespelare, fotografer, dansare, bild- och formkonstnärer,

Läs mer

BIENNALENS VÄRDE I EKONOMISKA TERMER

BIENNALENS VÄRDE I EKONOMISKA TERMER SCENKONSTBIENNALEN Scenkonsten i Sverige befinner sig i ett explosivt utvecklingsskede. Genrer och uttrycksformer korsbefruktar varandra på nya sätt. Scenkonstbiennalen är ett av naven i den konstnärliga

Läs mer

Provundersökning om dansstatistik

Provundersökning om dansstatistik Provundersökning om dansstatistik Kontaktuppgifter Institutionens/Gruppens/Koreografens namn Postadress Postnummer och ort Kontaktperson Telefonnummer E-postadress Produktion och repertoar 1. Produktioner

Läs mer

Ungdomarna behöver vårt stöd - och vi behöver ungdomarna

Ungdomarna behöver vårt stöd - och vi behöver ungdomarna Ungdomarna behöver vårt stöd - och vi behöver ungdomarna Ronald Gustavsson Björkås film När jag ser vad som händer med ungdomarna omkring mig idag vet jag vad det handlar om. Under flera år missbrukade

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Taldramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Taldramatisk inriktning Det första året

Läs mer

Förslag till fyra nya lokala inriktningar på det estetiska programmet på Angeredsgymnasiet från och med läsåret 2006/2007

Förslag till fyra nya lokala inriktningar på det estetiska programmet på Angeredsgymnasiet från och med läsåret 2006/2007 Sid 1 Förslag till fyra nya lokala inriktningar på det estetiska programmet på Angeredsgymnasiet från och med läsåret 2006/2007 ESTETISKA PROGRAMMET LOKAL INRIKTNING: ARTIST Programmål och programstruktur

Läs mer

KRAV PÅ REDOVISNING KOMMUNALT PARTNERSKAP FÖRSTUDIE. Gäller från och för projekt beviljade av ICLD.

KRAV PÅ REDOVISNING KOMMUNALT PARTNERSKAP FÖRSTUDIE. Gäller från och för projekt beviljade av ICLD. KRAV PÅ REDOVISNING KOMMUNALT PARTNERSKAP FÖRSTUDIE Gäller från 2009-01-01 och för projekt beviljade av ICLD. 2013-03-07 2 Följande krav på redovisning av beviljade medel inom ramen Kommunalt Partnerskap

Läs mer

HANDLINGSPLAN. Språkutveckling. För Skinnskattebergs kommuns förskolor SPRÅKLIG MEDVETENHET LYSSNA, SAMTALA, KOMMUNICERA

HANDLINGSPLAN. Språkutveckling. För Skinnskattebergs kommuns förskolor SPRÅKLIG MEDVETENHET LYSSNA, SAMTALA, KOMMUNICERA HANDLINGSPLAN Språkutveckling SPRÅKLIG MEDVETENHET LYSSNA, SAMTALA, KOMMUNICERA REFLEKTERA UPPTÄCKA OCH FÖRSTÅ SIN OMGIVNING För Skinnskattebergs kommuns förskolor 2018-2019 Innehållsförteckning 1. INLEDNING...

Läs mer

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Q1 Kontaktuppgifter 1 / 19. Svarade: 67 Hoppade över: 0 100,00% 67. Namn* 100,00% 67. e-postadress* 71,64% 48. Organisation 62,69% 42

Q1 Kontaktuppgifter 1 / 19. Svarade: 67 Hoppade över: 0 100,00% 67. Namn* 100,00% 67. e-postadress* 71,64% 48. Organisation 62,69% 42 Q1 Kontaktuppgifter Svarade: 67 Hoppade över: 0 SVARSVAL Namn* e-postadress* Organisation Funktion/titel i organisationen Telefonnummer SVAR 100,00% 67 100,00% 67 71,64% 48 62,69% 42 80,60% 54 1 / 19 Q2

Läs mer

Övergripande mål för Konstnärligt kandidatprogram i sceniskt och dramatiskt författande

Övergripande mål för Konstnärligt kandidatprogram i sceniskt och dramatiskt författande Teaterhögskolans Institutionsstyrelse Fastställd 2012-10-10 Övergripande mål för Konstnärligt kandidatprogram i sceniskt och dramatiskt författande Konstnärligt kandidatprogram i sceniskt och dramatiskt

Läs mer

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 Drömdeg innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 inledning Det ska vara roligt att genomföra ett projekt! Att göra förarbete med

Läs mer

Genuskompetens för konstchefer

Genuskompetens för konstchefer Projektbeskrivning Genuskompetens för konstchefer KRO/KIF Region Väst Ett samarbetsprojekt med Konstkonsulenterna Kultur i Väst, Konstenheten Skövde Kulturhus samt ABF Göteborg 1 Innehållsförteckning 1.

Läs mer

Konstpedagogiska projekt och workshops

Konstpedagogiska projekt och workshops Konstpedagogiska projekt och workshops Monique Wernhamn Slottsskogsgatan 40, 414 53 Göteborg, 0736-386859 wernhamn.monique@gmail.com, www.moniquewernhamn.com Om mig Jag heter Monique Wernhamn, är 39år

Läs mer

Ansökan om projektstöd

Ansökan om projektstöd Kulturnämnden Västra Götalandsregionen Box 764 451 26 UDDEVALLA Projektansökan Sista ansökningsdag 15 september (beslut november) 15 mars (beslut april/maj) Ansökan om projektstöd Sökande (organisation

Läs mer

1. Namn på projektet: Scenbyggnation och marknadsföring med Teater Verbal till teaterproduktion. Telefon: - Mobiltelefon: 076-8113134

1. Namn på projektet: Scenbyggnation och marknadsföring med Teater Verbal till teaterproduktion. Telefon: - Mobiltelefon: 076-8113134 Ansökan Sixten 1. Namn på projektet: Scenbyggnation och marknadsföring med Teater Verbal till teaterproduktion 2. Kontaktperson för projektet (projektledare): Namn: Olle Olsson Ålder: 21 Adress: Åsvägen

Läs mer

Kulturpedagogiska projekt

Kulturpedagogiska projekt Kulturpedagogiska projekt VEM HÅLLER I KULTURPROJEKTEN? Susanna Vildehav är skådespelare hos Teater Eksem och håller i de kulturpedagogiska projekten. Susanna har flera års erfarenhet av att leda kurser

Läs mer

Kulturen i Örnsköldsvik

Kulturen i Örnsköldsvik Kulturen i Örnsköldsvik -barnets rätt till vila och fritid, till lek och rekreation - rätt att fritt delta i det kulturella och konstnärliga livet - uppmuntra tillhandahållandet av lämpliga och lika möjligheter

Läs mer

Projektbeskrivning Hearing Västra Götaland

Projektbeskrivning Hearing Västra Götaland Projektbeskrivning Hearing Västra Götaland Hearing Västra Götaland är ett projekt av ljudkonstnären Richard Widerberg och en del av kulturföreningen Tants verksamhet. Projektet vill genom workshops och

Läs mer

SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION MEDSÖKANDE, GRUPPER, FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER. PROGRAMBESKRIVNING Programmets titel

SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION MEDSÖKANDE, GRUPPER, FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER. PROGRAMBESKRIVNING Programmets titel Sida 1 (7) ANSÖKAN Kulturstöd SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon

Läs mer

Ansökan om ekonomiskt stöd för utvecklingsprojekt FRUKTA INTE SKOGEN! en festival I Dalslands urskog

Ansökan om ekonomiskt stöd för utvecklingsprojekt FRUKTA INTE SKOGEN! en festival I Dalslands urskog Ansökan om ekonomiskt stöd för utvecklingsprojekt FRUKTA INTE SKOGEN! en festival I Dalslands urskog Arragörer: Kulturföreningen Pangaia Plats: Högsäter, Dalsland Datum: 3 4 juli 2015 Vi arrangerar en

Läs mer

Projektbeskrivning. Burkpojken. Teater Arcadia

Projektbeskrivning. Burkpojken. Teater Arcadia Projektbeskrivning Burkpojken Teater Arcadia Projektidén Med uppförandet av Christine Nöstlingers Burkpojken vill vi närma oss de barn i Västra Götalandsregionen som snart kommer att tas upp i tonårens

Läs mer

TEATER. Ämnets syfte. Undervisningen i ämnet teater ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande:

TEATER. Ämnets syfte. Undervisningen i ämnet teater ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande: TEATER Teater handlar om mötet mellan aktörer och publik, här och nu. Ämnet teater behandlar de konstnärliga uttrycksformer som kan samverka i en teaterföreställning, till exempel skådespeleri, regi och

Läs mer

Projektbeskrivning Förstudie till Staden vi vill ha

Projektbeskrivning Förstudie till Staden vi vill ha Projektbeskrivning Förstudie till Staden vi vill ha Inledning Kort beskrivning av hela projektet Vi har börjat utveckla en idé på ett projekt under arbetsnamnet Staden vi vill ha. Vi har inspirerats bland

Läs mer

STREETSTAR - GIRL ACADEMY. Tid: 15 mars december 2016

STREETSTAR - GIRL ACADEMY. Tid: 15 mars december 2016 STREETSTAR - GIRL ACADEMY Tid: 15 mars 2014-15 december 2016 Bakgrund: STREETSTAR - FOR URBAN STREETCULTURE Streetstar är en ideell förening som skapar och producerar ungdomskommunikation och kultur. Som

Läs mer

Uråldriga riter möter ny teknik!

Uråldriga riter möter ny teknik! Man must dance urfolk dansar tillsammans på nätet i realtid Ola Stinnerbom i mask 2011 Foto: Birgitta Stålnert 1 Uråldriga riter möter ny teknik! Vårt projekt MAN MUST DANCE bygger på samtida samisk dans

Läs mer

ipads i lärandet 24 aug kl 8-16

ipads i lärandet 24 aug kl 8-16 ipads i lärandet 24 aug kl 8-16 Dagens program Om projektet Erfarenheter Ytterbyns förskola Pedagogiska aspekter av ipads Introduktion på ipaden (teknisk utbildning) Testa några pedagogiska appar Metoden

Läs mer

<Innan_punkt> Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet

<Innan_punkt> Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet DIGITAL 2015-16 Förstudieansökan Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet 1. Bakgrund Den här ansökan har sin bakgrund i Länsbiblioteket i Västerbottens ständiga strävan att

Läs mer

Teaterhögskolan i malmö KANDIDAT- OCH MASTERPROGRAM

Teaterhögskolan i malmö KANDIDAT- OCH MASTERPROGRAM Teaterhögskolan i malmö KANDIDAT- OCH MASTERPROGRAM Konstnärligt kandidatprogram i skådespelarkonst På det treåriga Skådespelarprogrammet vid Teaterhögskolan i Malmö utbildas skådespelare till teater,

Läs mer

Presentation av uppgiften. Företaget. Vi ger er i uppgift att: Sista-minuten-företaget. Målanalys. Arbetssätt under övningarna

Presentation av uppgiften. Företaget. Vi ger er i uppgift att: Sista-minuten-företaget. Målanalys. Arbetssätt under övningarna Arbetssätt under övningarna Kort introduktion av övningsledaren Påbörja den aktuella veckans uppgift Redovisning: handledaren går runt mellan grupperna en av handledaren utvald person kort redovisning,

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

Redovisning av projektet STUDIO X

Redovisning av projektet STUDIO X Redovisning av projektet STUDIO X Göteborg, augusti 2004 1. ORGANISATIONS NAMN: BOSNA IF Adress: Box 55076, 400 53 Göteborg Telefonnummer: 031-19 29 01 Faxnummer:031-19 29 01 E-post: bosnai_if@hotmail.com

Läs mer

HANDLEDNING PERFECT GIRL

HANDLEDNING PERFECT GIRL HANDLEDNING PERFECT GIRL TILL PEDAGOGEN Perfect Girl är en kortfilm på fyra minuter utan dialog eller dramatisk handling. Detta gör att den är lämplig att använda som diskussionsunderlag eller introduktion

Läs mer

Förslag till uppdrags- och måldokument för Konstnärsnämndens Internationella musikprogram

Förslag till uppdrags- och måldokument för Konstnärsnämndens Internationella musikprogram Bilaga KN 2012/6868 Förslag till uppdrags- och måldokument för Konstnärsnämndens Internationella musikprogram Konstnärsnämnden har fått regeringens uppdrag att utveckla former för internationellt kulturutbytet

Läs mer

Estetiska programmet musik

Estetiska programmet musik Val till årskurs 2 Estetiska programmet musik Jag väljer musikfördjupning Jag väljer musikal Jag väljer musikproduktion Musik Du erbjuds fördjupad undervisning på två intrument/sång. Vi samarbetar även

Läs mer

PILOTSTUDIE #3 FISKSÄTRA VIBES VIDEO OCH MÖNSTER EN SERIE WORKSHOPS PÅ ETT BOENDE FÖR ENSAMKOMMANDE I FISKSÄTRA.

PILOTSTUDIE #3 FISKSÄTRA VIBES VIDEO OCH MÖNSTER EN SERIE WORKSHOPS PÅ ETT BOENDE FÖR ENSAMKOMMANDE I FISKSÄTRA. PILOTSTUDIE #3 FISKSÄTRA VIBES VIDEO OCH MÖNSTER EN SERIE WORKSHOPS PÅ ETT BOENDE FÖR ENSAMKOMMANDE I FISKSÄTRA. Sammanställning av Video och Mönster" en serie workshops på ett boende för ensamkommande

Läs mer

Ansökan om projektstöd till Ung Scenkonst

Ansökan om projektstöd till Ung Scenkonst UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSNÄMNDEN Handläggare Datum Diarienummer Ulf Lundström 2014-04-29 UAN-2014-0191 Rev.2014-05-15 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Ansökan om projektstöd till Ung Scenkonst

Läs mer

Att berätta en historia för film, 3 timmars verkstad Vi går igenom filmens berättarspråk och eleverna får göra synopsis och bildmanus.

Att berätta en historia för film, 3 timmars verkstad Vi går igenom filmens berättarspråk och eleverna får göra synopsis och bildmanus. Skapande skola Film Att göra film är en fantastik lärprocess. Att göra film är språkutvecklande och engagerande, utmärkt för redovisningar, bra som underlag för diskussioner och det främjar ett mediekritiskt

Läs mer

Manual för samtalsserie om integration. MIG Talks. Foto: Emelie Asplund/imagebank.sweden.se

Manual för samtalsserie om integration. MIG Talks. Foto: Emelie Asplund/imagebank.sweden.se Manual för samtalsserie om integration MIG Talks Foto: Emelie Asplund/imagebank.sweden.se MIG Talks Samtalsserie om migration och integration Migrationens betydelse och konsekvens i världen ökar och Sverige

Läs mer

Projektets namn Körfestivalen i Hylte

Projektets namn Körfestivalen i Hylte Ansökan skickas till Region Halland Box 517 301 80 Halmstad Projektansökan Projektets namn Körfestivalen i Hylte Projektidé Vad vill ni göra och vem eller vilka är projektet till för? Vi vill skapa ett

Läs mer

Hantera projekt med bidrag. Rotary Foundation seminarium Hans Johansson &12

Hantera projekt med bidrag. Rotary Foundation seminarium Hans Johansson &12 Hantera projekt med bidrag Rotary Foundation seminarium Hans Johansson 2016-11-08&12 Målsättningen är att projekten skall vara framgångsrika så att vi kan vara stolta över vår insats såväl under som efter

Läs mer

Musikteaterverkstan, MTV

Musikteaterverkstan, MTV Musikteaterverkstan, MTV Projektets motto har varit Jag vill, jag törs, jag kan! Projektägare: Västerfärnebo församling Projektledare: Sara Ulander och Gustav Enarsson Kommun: Sala Dnr: 23 Jnr: 2009 812

Läs mer

KULTURPLAN Åstorps kommun

KULTURPLAN Åstorps kommun KULTURPLAN Åstorps kommun Godkänd av Bildningsnämnden 2012-06-13, 57, dnr 12-86 Antagen av Kommunfullmäktige 2012-11-19, 131 dnr 2012-333 Kulturplan Åstorps kommun Inledning Nationella kulturpolitiska

Läs mer

Provundersökning om dansstatistik

Provundersökning om dansstatistik Provundersökning om dansstatistik Under 2006/2007 har ett arbete inletts med syfte att utveckla en nationell dansstatistik. Mer information om bakgrunden för initiativet finns i bifogad broschyr. För att

Läs mer

Projektansökan jämställdhet, integration och demokrati 2009

Projektansökan jämställdhet, integration och demokrati 2009 IAKCO Projektansökan jämställdhet, integration och demokrati 2009 1. Bakgrund Den ideella föreningen Internationella Afghanska Kvinnocenter Organisation, nedan kallat IAKCO, har varit verksam sedan 2005.

Läs mer

OM VI FICK BESTÄMMA ett projekt om Barnkonventionen och varför barns och ungdomars delaktighet måste stärkas

OM VI FICK BESTÄMMA ett projekt om Barnkonventionen och varför barns och ungdomars delaktighet måste stärkas Sofia Balic Projektledare Sveriges Musik- och Kulturskoleråd Nybrokajen 13 S- 111 48 STOCKHOLM +46 703 66 13 30 sofia.balic@smok.se www.smok.se 13-05-1713-05-17 Till Michael Brolund Arvsfondsdelegationen

Läs mer

Plusgiro/bankgiro eller kontonummer

Plusgiro/bankgiro eller kontonummer SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon kontaktperson Mobil kontaktperson

Läs mer

fungera som kunskapsöverföring och arbetspraktik och verka som en brygga mellan kulturer och sociala verkligheter.

fungera som kunskapsöverföring och arbetspraktik och verka som en brygga mellan kulturer och sociala verkligheter. Projektbeskrivning Projektetsnamn: Berätta! Sökande: De Ungas Sommarakademi på Konstepidemin, Göteborg Kontaktperson: Sofia Åhrman, projektledare 0708-144104, sofia@konstepidemin.se, Adress: Konstepidemin,

Läs mer

Skapande skola- projekt 2014-2015. Allt är möjligt på teatern

Skapande skola- projekt 2014-2015. Allt är möjligt på teatern Skapande skola- projekt 2014-2015 Allt är möjligt på teatern VEM HÅLLER I SKAPANDE SKOLA- PROJEKTEN? Susanna Vildehav är skådespelare hos Teater Eksem och håller i skapande skola- projekten. Susanna har

Läs mer

Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag

Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag Sida 1 (5) 2018-01-17 Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag Bakgrund Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar och organisationer. Det finns tre kategorier av bidraget

Läs mer

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Ung kultur från Sjuhärad Ungdomscheckens namn Västra Vi Unga distriktet Sökande (Namn/Förening)

Läs mer

Välkommen till TV-utbildningen i Piteå!

Välkommen till TV-utbildningen i Piteå! Välkommen till TV-utbildningen i Piteå! Vi har en utbildning fylld av utmaningar som väntar på dig. Hos oss utbildar du dig inte bara till en extremt kunnig TV-arbetare, utan skaffar dig även kunskaper/verktyg

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet A. Uppgifter om stödmottagare Namn och adress Leader Inlandet Ideell förening Munktellstorget 2 633 43 Eskilstuna Journalnummer 2012-3536 E-postadress info@leaderinlandet.se B. Uppgifter om kontaktpersonen

Läs mer

Globala Kommunen 2018

Globala Kommunen 2018 KOMMUNIKATION Sofia Hafdell 2017-08-25 Tel: + 46 8 698 57 60 E-mail: sofia.hafdell@sida.se Diarienummer: 16/001064 Er ref: Sofia Hafdell Globala Kommunen 2018 Sida kommer även 2018 att satsa på Globala

Läs mer

Movit - regi och dramaturgi för rörelsebaserad scenkonst, 120 hp Move it - directing and dramaturgy for movement-based performing arts, 120 credits

Movit - regi och dramaturgi för rörelsebaserad scenkonst, 120 hp Move it - directing and dramaturgy for movement-based performing arts, 120 credits Utbildningsplan Movit regi och dramaturgi för rörelsebaserad scenkonst, 120 hp Move it directing and dramaturgy for movementbased performing arts, 120 credits Programkod: SMOVA Fastställd av: StDH:s lokala

Läs mer

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 18/19

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 18/19 PM Sida 1 (5) 2018-08-23 Skapande skola för läsåret 18/19 Den här informationen riktar sig endast till pedagoger inom Stockholms stads kommunala grundskolor samt kulturaktörer som samverkar med dessa.

Läs mer

U nga F olkteaterns S cenkonstlaboratorium

U nga F olkteaterns S cenkonstlaboratorium U nga F olkteaterns S cenkonstlaboratorium Innehåll: 1 Sammanfattning 2 Bakgrund och idé 3 Syfte och mål 4 Genomförandeplan 5 Medverkande och målgrupp 6 Organisation och samarbete 7 Uppföljning och utvärdering

Läs mer

Telefon: 063-10 61 16 Mobiltelefon: 073-835 34 54

Telefon: 063-10 61 16 Mobiltelefon: 073-835 34 54 Ansökan Sixten 1. Namn på projektet: Dom har ju allt - Storsjöbygden 2. Kontaktperson för projektet (projektledare): Namn: Matilda Amundsen Bergström Ålder: 22 Adress: Landgången 4 Postadress: 831 61 Östersund

Läs mer

Rörelsen. detaljerad projektbeskrivning

Rörelsen. detaljerad projektbeskrivning Rörelsen detaljerad projektbeskrivning Beskrivning av projektet Under 2017 ska Skapet Scenkonst undersöka begrepp som identitet, nation och så kallade svenska värderingar och ta fram en föreställning för

Läs mer

PROJEKTMALL BAKGRUNDSFAKTA

PROJEKTMALL BAKGRUNDSFAKTA PROJEKTMALL Inledning Detta är ett stöddokument för er som ska skriva en projektansökan. I en projektansökan så ska ni oftast fylla i en ansökan och därefter skicka med en projektplan detta är lite tips

Läs mer

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER en del av satsningen Äga rum 1 SAMMANFATTNING Vad är Kreativa platser? Vad är syftet med stödet? Vem kan söka? För vad kan man söka? Vilka områden kan söka?

Läs mer

Nätverksintegration i Härjedalen. NiH. Ett projekt i Härjedalens Kommun i samarbete med Arbetsförmedlingen och Samordningsförbundet

Nätverksintegration i Härjedalen. NiH. Ett projekt i Härjedalens Kommun i samarbete med Arbetsförmedlingen och Samordningsförbundet Delrapport december 2014 Nätverksintegration i Härjedalen NiH Ett projekt i Härjedalens Kommun i samarbete med Arbetsförmedlingen och Samordningsförbundet Jämtlands Län Ingemar Züchner 2015-01-07 1 Bakgrund

Läs mer

Intresseanmälan. Smart Kreativ Stad är en femårig satsning på film, digital media och innovativa processer i hållbar stadsutveckling.

Intresseanmälan. Smart Kreativ Stad är en femårig satsning på film, digital media och innovativa processer i hållbar stadsutveckling. Intresseanmälan Filmregion StockholmMälardalen är huvudstadsregionens samarbetsorganisation inom de kreativa och kulturella näringarna med fokus på film, TV och digitala media. Smart Kreativ stad är ett

Läs mer

Kan logga in och ha strategier för att minnas sitt lösenord. Kan ta hand om och hanterar sin enhet. Kan starta och stänga av sin enhet.

Kan logga in och ha strategier för att minnas sitt lösenord. Kan ta hand om och hanterar sin enhet. Kan starta och stänga av sin enhet. Eskilstuna kommun Digitalia Lägg till ELEVEN framför varje fält när du läser planen. Lycka till! Hantering av digitala enheter Fritidshem F 1-3 4-6 7-9 Får lära sig att ladda ner appar till en surfplatta

Läs mer

Skapande Sommarläger

Skapande Sommarläger Projektbeskrivning Skapande Sommarläger för funktionshindrade med utvecklingsstörning ungdomar & vuxna på Billströmska Folkhögskolan i Sydvästra Götaland 2009-03-10 Praktisk information Sökande organisation:

Läs mer

Ansökan Starthjälpen: Diarienr: 132-A1

Ansökan Starthjälpen: Diarienr: 132-A1 Ansökan Starthjälpen: Diarienr: 132-A1 1. Namn på projektet: Entreprenörsgruppen Frösön 2. Kontaktperson för projektet (projektledare): Namn: Ulla Landenmark Adress: Bergsgatan 110 Postadress: 542 31 Mariestad

Läs mer

Handbok för. En snabb slant. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet

Handbok för. En snabb slant. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet Handbok för En snabb slant En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet Innehållsförteckning Om en snabb slant 3 Vem kan söka en snabb slant? 3 Vad kan man söka för? 3 Hur

Läs mer