Dnr: (7)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2011-02-17 Dnr: 11-1283 1(7)"

Transkript

1 Bilaga 1 Kravspecifikation Datum Vår referens Sida Dnr: (7) Konsumentmarknadsavdelningen Marlena Molak-Brindell marlena.molak-brindell@pts.se Kravspecifikationen för genomförande av kvalitetssäkring av uppgifter och villkor samt hantering av administrationen på Telepriskollen.se 1 om Telepriskollen (TPK) TPK är en webbapplikation som tillhandahålls av kommunikationsmyndigheten PTS. TPK hjälper konsumenter att jämföra priser och villkor för olika operatörers produkter inom sex olika kategorier: fast - och mobiltelefoni, bredband, mobilt och uppringt Internet samt paket (inklusive tv). Ett syfte med TPK är att göra det lättare för konsumenter att hitta de mest fördelaktiga produkterna. Genom prislistor och beräkningar kan kunden se vilken produkt som blir billigast för kundens egna behov. Ett annat syfte med TPK är att kunna visa oberoende och korrekt information om priser och kvalitet för telefon- och Internetprodukter. Alla uppgifter som registreras i TPK sparas historiskt för marknadsanalyser. TPK är uppdelat i två olika webbgränssnitt (för olika målgrupper) i både produktions- och testmiljö: Konsumentsidorna Operatörssidorna Kommunikationsmyndigheten PTS Post- och telestyrelsen Postadress: Besöksadress: Telefon: Box 5398 Valhallavägen 117 Telefax: Stockholm pts@pts.se

2 2(7) TPK samarbetar med operatörer som uppfyller följande kriterier: Att operatören har anmält sin verksamt till PTS, enligt 2 kap. 1 lagen om elektronisk kommunikation. Att privatpersoner kan teckna de registrerade erbjudandena i TPK. Att de registrerade erbjudandena är driftsatta. Att operatören anger ordinarie priser och inte rabatterade priser. Aktuell kampanjinformation kan anges i kommentarer. Priser kopplade till bindningstid anses vara ordinarie om bindningstiden är 12 månader eller mer. Att operatören ansvarar för att uppdatera informationen på TPK och att informationen överensstämmer med uppgifterna på operatörens webbplats. Att aktuella kontaktuppgifter till operatörens ansvarige för TPK är registrerade. Uppgifter om priser och villkor för operatörernas produkter läggs in i TPK av operatörerna själva och kontrolleras av PTS. Det är denna kontroll som den nu aktuella upphandlingen avser. Mer om TPK finns att läsa på adressen: 2 Uppdragets syfte och omfattning Det övergripande syftet med uppdraget är att säkerställa kvalitet i uppgifterna på TPK genom följande moment: 2.1 Löpande kontroll av operatörsändringar Med operatörsändringar avses priser och villkor som ingår i produkter som registreras på TPK av operatörer. När operatörsändringar görs skickas automatiskt e-post till en funktionsbrevlåda som leverantören kommer att ha tillgång till. Ämnesraden i e-postmeddelandet inleds med N, B eller Ä vilket innebär: N = Ny produkt som behöver kontrolleras och publiceras för att kunna visas på Telepriskollen. B = Borttagen produkt.

3 3(7) Ä = Ändrade parametrar i befintlig produkt. I e-postmeddelandet visas produktens gamla och nya värden, dessa behöver kontrolleras. Leverantörens uppgift är att kontrollera och kvalitetssäkra de uppgifter som e-posten indikerar i enlighet med vad som anges under nedan. Omfattningen av detta arbete varierar och intensifieras i samband med utveckling av systemet (PTS genomför detta arbete, och planerar under 2011 att genomföra systemutveckling vid tre tillfällen) och utförande av Kvartalskontrollen (se mer nedan under punkten 2.2). PTS erfarenhet är att kontroll av en e-postavisering tar olika lång tid beroende på förändringens art (dock maximalt 5 minuter). 1. När automatisk e-postavisering når funktionsbrevlådan ska Leverantören, i enlighet med vad som anges nedan, kontrollera och kvalitetssäkra de uppgifter som operatörerna har registrerat på TPK, för att säkerställa att de överensstämmer med den information som finns på operatörernas webbplatser. Detta arbete ska ske löpande. 2. Nya produkter (N) ska kontrolleras och publiceras samma dag som de inkommit. Om uppgifter om de nya produkterna inte stämmer ska Leverantören kontakta berörda operatörer för att skyndsamt reda ut problemet innan publicering sker. 3. Borttagna produkter (B) och Ändrade produkter (Ä) ska kontrolleras löpande, senast inom tre dagar från tidpunkten de inkommit. 4. Om genomförd kontroll visar att uppgifterna från operatören stämmer ska produkten publiceras av Leverantören. 5. Om genomförd kontroll visar att uppgifterna från operatören inte stämmer ska Leverantören skriftligen, samma dag som felet upptäckts, kontakta berörd operatör för att påpeka förekomsten av fel. När de felaktiga uppgifterna är korrigerade ska produkten publiceras av Leverantören. 6. Leverantören ska hålla ett register över samtliga ärenden. Registret ska göra det möjligt att utläsa vilka ärenden som är under behandling och vilka som är åtgärdade. I dagsläget används funktionsbrevlådan för detta ändamål. PTS ska i uppföljningssyfte ha tillgång till det aktuella registret.

4 4(7) 2.2 Kvartalskontroller av priser och villkor som ingår i produkter på TPK TPK har idag ca produkter i databasen. Dessa produkter delat med 60 arbetsdagar per kvartal innebär att ca 67 produkter behöver kontrolleras varje arbetsdag för att säkerställa kvalitet i samtliga pris- och kvalitetsuppgifter på TPK. PTS erfarenhet är att kontrollen av en produkt på TPK tar ca 5-7 minuter för en erfaren administratör. 1. Leverantören ska genomföra kvartalskontroller av befintliga priser och villkor för alla produkter inom samtliga kategorier på TPK. Detta innefattar bl.a. men inte uteslutande produktfakta, täckningslistor, kundtjänstinformation och utlandsprislistor. 2. Kvartalskontrollen ska utföras 4 ggr per år under följande perioder: januarimars, april-juni, augusti-september, oktober-december. 3. Leverantören ska kvartalsvis i elektronisk format (exempelvis i pdf) spara alla deltagande operatörers prislistor, täckningslistor och utlandsprislistor och förvara dessa under tiden som avtalet mellan Leverantören och PTS gäller. 4. I samarbete med berörda operatörer ska felaktiga uppgifter på TPK, som upptäcks i samband med kvartalskontrollen, korrigeras skyndsamt, dock senast under den gällande perioden. 2.3 Löpande hantering av konsument- och operatörsfrågor Leverantören kommer att ges tillgång till redan behandlade frågor och svar mellan TPK och operatörer samt konsumenter. 1. Leverantören ska besvara frågor från operatörer via funktionsbrevlåda Telepriskollen helst samma dag som de inkommit, dock senast dagen därpå. 2. Leverantören ska besvara frågor från konsumenter via funktionsbrevlåda Telepriskollen inom tre arbetsdagar. 3. Leverantören ska föra en förteckning över inkomna frågor och utskickade svar.

5 5(7) 2.4 Framtida anpassning av aktiviteter 1. Samtliga under 2.1 till 2.3 nämnda aktiviteter ska kunna anpassas efter PTS önskemål, t.ex. vilka parametrar som ska granskas särskilt noga i samband med en kvartalskontroll. 2.5 Metodutveckling 1. Utveckling av metoden för operatörernas inläggning av operatörsuppgifter och presentation av uppgifter för konsumenter ska ske kontinuerligt. 2. Eventuella effektiviseringar som leder till kostnadsbesparingar i uppdragets utförande ska delas lika mellan PTS och leverantören. PTS uppmuntrar Leverantören att komma med förslag på förbättringar och effektiviseringar av genomförande av uppdraget, t.ex. genom utveckling av inmatningsformulär eller automatiserad kontroll av uppgifter på TPK gentemot information på operatörers webbplatser genom användande av s.k. webbrobotar. 2.6 Utbildning och kompetensöverföring 1. PTS kommer i samband med uppdragets början att utbilda Leverantören. Därefter ska Leverantören själv ansvara för utbildning av, och eventuell kompetensöverföring till, egen personal som ska arbeta med TPK. 3 Utförande av uppdrag 1. Leverantörens personal ska arbeta självständigt och i enlighet med PTS anvisningar och riktlinjer: Bilaga 1A Manualen Bra att veta Bilaga 1B Mall för månadsrapportering till PTS 2. Leverantörens personal ska vid genomförande av uppdraget vara beredd på att, utan extra kostnad, samarbeta med PTS personal, representanter för operatörer som medverkar i TPK samt med andra konsulter som PTS har anlitat.

6 6(7) 4 Förväntat resultat Det resultat som PTS förväntar sig av uppdraget är kvalitetssäkrade och aktuella uppgifter på TPK som överensstämmer med informationen på i TPK medverkande operatörers webbplatser. 5 Option Utöver kvalitetssäkringen av uppgifter och andra villkor på TPK kan behov av liknande tjänster uppstå hos PTS, exempelvis insamling av information genom enkätundersökningar och kvalitetssäkring av statistikuppgifter gällande TPK. 1. Leverantören ska vid behov, om PTS så önskar, genomföra andra mindre sådana tjänster. 2. Optionerna ska prissättas genom angivande av timpris för sådant arbete. 6 Arbetet ska påbörjas senast Arbetet med utbildning av leverantören ska kunna påbörjas senast den 22 augusti Senast den 29 augusti 2011 ska leverantören kunna ta över driften av tjänsten. 7 Månadsrapportering och uppföljning 7.1 Månadsrapportering 1. Leverantörens arbete med administrationen av TPK samt kvalitetssäkringen av uppgifter och villkor på TPK ska redovisas genom löpande kontakter med PTS och genom skriftlig månadsrapportering. 2. Resultatet ska även presenteras muntligen för PTS (på PTS begäran). 3. Mallen för månadsrapportering till PTS (bilaga 1B) ska fyllas i under månadens gång, kompletteras vid månadens slut och överlämnas till kontaktperson hos PTS efter varje avslutad månad, dock senast under första veckan i efterföljande månad.

7 7(7) 4. PTS kan i samband med månadsrapportering komma att begära en kort, skriftlig sammanställning av genomförda diskussioner med konsumenter/operatörer som medverkar i TPK, inklusive eventuella förbättringsförslag inför utvecklingsarbetet. Leverantören ska på begäran leverera en sådan sammanställning inom tre arbetsdagar. 5. För att kunna följa utvecklingen av pågående/utfört arbete behöver PTS få tillgång till arbetsdokumentation och inkommen och behandlad korrespondens. PTS ska löpande ges sådan tillgång. 8 Uppskattad omfattning Leverantören får själv göra en bedömning av vilken tidsåtgång som kan behövas för att utföra uppdraget. PTS erfarenhet är att två administratörer (heltid) har behövts för att utföra arbetet enligt denna kravspecifikation.

Frågor och svar avseende upphandling av administration av Telepriskollen

Frågor och svar avseende upphandling av administration av Telepriskollen PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2011-03-24 Dnr: 11-1283 1(8) Administrativa avdelningen Anna-Karin Hellsten anna-karin.hellsten@pts.se Frågor och svar avseende upphandling av administration av Telepriskollen

Läs mer

Upphandling av administration av Telepriskollen

Upphandling av administration av Telepriskollen Diarienr 11-1283 Datum 2011-02-17 Upphandling av administration av Telepriskollen Förfrågningsunderlag Upphandling av administration av Telepriskollen Diarienummer 11-1283 Författare Anna-Karin Hellsten

Läs mer

Diarienummer 12-308. Datum 2012-02-22. Kravspecifikation. Posttjänster för äldre och

Diarienummer 12-308. Datum 2012-02-22. Kravspecifikation. Posttjänster för äldre och Diarienummer 12-308 Datum 2012-02-22 Kravspecifikation Posttjänster för äldre och personer med funktionsnedsättning boende i glesbygd Posttjänster för äldre och personer med funktionsnedsättning boende

Läs mer

Upphandling av administration av Telepriskollen

Upphandling av administration av Telepriskollen PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2011-05-05 Dnr: 11-1283 1(5) Administrativa avdelningen Anna-Karin Hellsten 08-678 58 22 anna-karin.hellsten@pts.se Upphandling av administration av Telepriskollen 1

Läs mer

AVTAL AVSEENDE ADMINISTRATION AV TELEPRISKOLLEN

AVTAL AVSEENDE ADMINISTRATION AV TELEPRISKOLLEN Mellan Post- och telestyrelsen (organisationsnummer 202100-4359), nedan kallad PTS, och NN (organisationsnummer xxxx), nedan kallad Leverantören, har träffats följande AVTAL AVSEENDE ADMINISTRATION AV

Läs mer

1 Begäran om förtydligande i upphandling portofri befordran av blindskrift

1 Begäran om förtydligande i upphandling portofri befordran av blindskrift Frågor Frågor och svar Datum Vår referens Sida 2012-01-11 Dnr: 11-9515 1(8) Konsumentmarknadsavdelningen Elin Emsheimer 08-678 55 61 elin.emsheimer@pts.se 1 Begäran om förtydligande i upphandling portofri

Läs mer

Foto: Pernille Tofte, Plainpicture, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009

Foto: Pernille Tofte, Plainpicture, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009 Om mobiltelefoni 2 Foto: Pernille Tofte, Plainpicture, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009 Om mobiltelefoni Den här broschyren handlar om mobiltelefoni. Det finns

Läs mer

Datum Vår referens Sida Dnr: (8)

Datum Vår referens Sida Dnr: (8) PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2008-04-01 Dnr: 08-1831 1(8) Administrativa avdelningen Charlotte Murray 08-678 55 16 charlotte.murray@pts.se Svar på inkomna frågor i upphandling av webbaserat system

Läs mer

Innovationstävling smarta lösningar för arbete och utbildning

Innovationstävling smarta lösningar för arbete och utbildning PROGRAMINFORMATION Datum Vår referens Sida 2010-03-26 Dnr: 10-2324-4 1(5) Innovationstävling smarta lösningar för arbete och utbildning PTS innovationstävling Kommunikationsmyndigheten PTS efterlyser nya

Läs mer

Tele2 och Telenorbolagen stödjer PTS förslag i stort men har synpunkter på formuleringar, ändringar och önskar vidare förtydliganden av förslaget.

Tele2 och Telenorbolagen stödjer PTS förslag i stort men har synpunkter på formuleringar, ändringar och önskar vidare förtydliganden av förslaget. REMISSAMMANSTÄLLNING Datum Vår referens Sida 2009-11-25 Dnr: 09-6502 1(5) Nätsäkerhetsavdelningen Camilla Grimelund Thomsen 08-678 56 87 camilla.grimelund-thomsen@pts.se Sammanställning av remissvar angående

Läs mer

1 I Om telefoni. om telefoni

1 I Om telefoni. om telefoni 1 I Om telefoni om telefoni GRAFISK FORM: Gandini Forma - Karin Gandini FOTO: Pernille Tofte TRYCK: Lenanders Grafiska AB OM TELEFONI Den här broschyren handlar om den telefoni som du får via en fast anslutning

Läs mer

Kartläggning av hur teleoperatörer håller information om priser, taxor och allmänna villkor allmänt tillgänglig

Kartläggning av hur teleoperatörer håller information om priser, taxor och allmänna villkor allmänt tillgänglig PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2010-07-02 Dnr: 10-7098 1(14) Konsumentmarknadsavdelningen Anna Montelius 08-678 58 12 anna.montelius@pts.se Kartläggning av hur teleoperatörer håller information om

Läs mer

PTS dokument Kravspecifikation upphandling av teknisk och säkerhetskunnig konsult, daterad 2009-01-23, behöver rättas på ett par punkter.

PTS dokument Kravspecifikation upphandling av teknisk och säkerhetskunnig konsult, daterad 2009-01-23, behöver rättas på ett par punkter. PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2009-01-26 Dnr: 09-190 1(5) Administrativa avdelningen Anna-Karin Hellsten 08-678 58 22 anna-karin.hellsten@pts.se Rättelse av kravspecifikation avseende upphandling

Läs mer

Allmänhetens klagomål till PTS på området elektronisk kommunikation 2010

Allmänhetens klagomål till PTS på området elektronisk kommunikation 2010 PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2011-04-18 Dnr: 11-4511 1(11) Johan Engström Konsumentmarknadsavdelningen Enheten för konsumentfrågor Allmänhetens klagomål till PTS på området elektronisk kommunikation

Läs mer

Tillsyn avseende domännamnsregistret för den nationella toppdomänen.se

Tillsyn avseende domännamnsregistret för den nationella toppdomänen.se AVSKRIVNINGSBESLUT 1(7) Datum Vår referens Aktbilaga 2016-12-13 Dnr: 16-9097 32 Nätsäkerhetsavdelningen Tillsyn avseende domännamnsregistret för den nationella toppdomänen.se Saken Tillsyn avseende domännamnsregistret

Läs mer

Foto: Pernille Tofte, Helén Karlsson, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009

Foto: Pernille Tofte, Helén Karlsson, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009 Om fast telefoni 2 Foto: Pernille Tofte, Helén Karlsson, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009 Traditionell telefoni och bredbandstelefoni Den här broschyren handlar

Läs mer

Foto: Peter Westrup, Ulrika Ekblom, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009

Foto: Peter Westrup, Ulrika Ekblom, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009 Om bredband 2 Foto: Peter Westrup, Ulrika Ekblom, Folio bildbyrå Illustrationer: Gandini Forma Tryck: Danagårds Grafiska, 2009 Bredband, mobilt Internet och uppringt Internet Den här broschyren handlar

Läs mer

Dnr: (2) Postavdelningen Adrian Waltl. Tillsynsärende avseende Postnords rapportering av klagomål till PTS PROMEMORIA

Dnr: (2) Postavdelningen Adrian Waltl. Tillsynsärende avseende Postnords rapportering av klagomål till PTS PROMEMORIA PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2017-04-24 Dnr: 17-1232 1(2) Postavdelningen Adrian Waltl Tillsynsärende avseende Postnords rapportering av klagomål till PTS I denna PM ges en kort sammanfattning av

Läs mer

2010-08-26 Dnr: 10-6510/9.72 1(5)

2010-08-26 Dnr: 10-6510/9.72 1(5) Upphandlingsrapport Datum Vår referens Sida 2010-08-26 Dnr: 10-6510/9.72 1(5) Upphandlingsenheten Caroline Sandlin caroline.sandlin@pts.se 1. Upphandling av ramavtal för auktionskonsulttjänster 1.1. Bakgrund

Läs mer

Tillsynsrapport: Informationskrav vid ändring av avtal

Tillsynsrapport: Informationskrav vid ändring av avtal PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2018-12-03 Dnr. 18-38809 1(6) Avdelningen för samhällsfrågor Tillsynsrapport: Informationskrav vid ändring av avtal Sammanfattning Post- och telestyrelsen (PTS) genomförde

Läs mer

Föreläggande att inkomma med uppgifter

Föreläggande att inkomma med uppgifter FÖRELÄGGANDE 1(4) Datum Vår referens Aktbilaga 2018-07-17 Dnr 18-1613 Lycamobile Sweden Limited org.nr 5889314 Föreläggande att inkomma med uppgifter Saken Föreläggande enligt 7 kap. 5 lagen (2003:389)

Läs mer

Saken. PTS underrättelse

Saken. PTS underrättelse Underrättelse Datum Vår referens Sida 2013-10-03 Dnr: 13-9210 1(5) Konsumentmarknadsavdelningen Linn Berggren 08-678 57 08 linn.berggren@pts.se Hi3G Access AB Att: Jennie Ljungqvist, Josefine Jonsson Carin

Läs mer

UNDERRÄTTELSE 1(4) Vår referens 2009-12-17 Dnr: 09-10850

UNDERRÄTTELSE 1(4) Vår referens 2009-12-17 Dnr: 09-10850 UNDERRÄTTELSE 1(4) Datum Vår referens 2009-12-17 Dnr: 09-10850 Konkurrensavdelningen Ann-Sofie Eriksson Fahlgren 08-678 55 57 ann-sofie.eriksson.fahlgren@pts.se TeliaSonera AB TeliaSonera Network Sales

Läs mer

Redovisning av konkurrensfrågor som ingått i Bredbandsenkät till kommunala bostadsbolag 2010 och 2011

Redovisning av konkurrensfrågor som ingått i Bredbandsenkät till kommunala bostadsbolag 2010 och 2011 Antal kommuner PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2012-11-28 Dnr: 1(5) Konsumentmarknadsavdelningen Karin Fransén karin.fransen@pts.se Redovisning av konkurrensfrågor som ingått i Bredbandsenkät till kommunala

Läs mer

Årlig tillsyn över incidentrapportering och inträffade incidenter Com Hem AB

Årlig tillsyn över incidentrapportering och inträffade incidenter Com Hem AB AVSKRIVNINGSBESLUT 1(7) Datum Vår referens 2016-04-29 Dnr: 16-2574 Nätsäkerhetsavdelningen Mikael Ejner 08-678 57 21 mikael.ejner@pts.se Com Hem AB Årlig tillsyn över incidentrapportering och inträffade

Läs mer

Tillsyn om ersättning vid utlämnande av lagrade uppgifter för brottsbekämpande ändamål

Tillsyn om ersättning vid utlämnande av lagrade uppgifter för brottsbekämpande ändamål AVSKRIVNINGSBESLUT 1(6) Datum Vår referens Aktbilaga 2016-02-10 Dnr: 14-1611 11 Nätsäkerhetsavdelningen Anders Lindell 08-6785541 anders.lindell@pts.se Hi3G Access AB Tillsyn om ersättning vid utlämnande

Läs mer

Underrättelse om misstanke om att Fast Communication Sweden AB inte informerat abonnenter om villkorsändring

Underrättelse om misstanke om att Fast Communication Sweden AB inte informerat abonnenter om villkorsändring UNDERRÄTTELSE 1(6) Datum Vår referens Aktbilaga 2017-06-01 Dnr: 17-816 Fast Communication Sweden AB 559021-6296 Att: Henrik Willquist Advokatfirman Glimstedt henrik.willquist@glimstedt.se Underrättelse

Läs mer

Kartläggning av Specificerade telefonräkningar

Kartläggning av Specificerade telefonräkningar PROMEMORIA DATUM VÅR REFERENS 22 december 2004 04-13115 HANDLÄGGARE, AVDELNING/ENHET, TELEFON, E-POST Pamela Davidsson Avdelningen för marknadsfrågor 08 678 55 93 pamela.davidsson@pts.se Kartläggning av

Läs mer

Underrättelse om misstanke om att Viasat AB tillämpar en längre inledande bindningstid än 24 månader

Underrättelse om misstanke om att Viasat AB tillämpar en längre inledande bindningstid än 24 månader UNDERRÄTTELSE 1(6) Datum Vår referens Aktbilaga 2017-09-08 Dnr: 17-2528 13 Viasat AB Org. nummer 556304-7041 Underrättelse om misstanke om att Viasat AB tillämpar en längre inledande bindningstid än 24

Läs mer

Tillsyn med anledning av integritetsincident rörande hemliga nummer

Tillsyn med anledning av integritetsincident rörande hemliga nummer AVSKRIVNINGSBESLUT 1(6) Datum Vår referens Aktbilaga 2019-10-01 Dnr: 19-7757 9 Avdelningen för säker kommunikation Tele2 Sverige AB Tillsyn med anledning av integritetsincident rörande hemliga nummer Saken

Läs mer

2011-10-26. Bilaga 2, Kravspecifikation

2011-10-26. Bilaga 2, Kravspecifikation Bilaga 2 Datum 2011-10-26 Bilaga 2, Kravspecifikation Diarienummer 11-9515 Post- och telestyrelsen Box 5398 102 49 Stockholm 08-678 55 00 pts@pts.se www.pts.se Post- och telestyrelsen 2 Innehåll 1 Portofri

Läs mer

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189 Upphandling av arkitekttjänster Diarienr 09-189 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Beslut om ändring av telefoninummerplanen

Beslut om ändring av telefoninummerplanen BESLUT 1(5) Datum Vår referens 2016-02-16 Dnr: 15-10583 Nätsäkerhetsavdelningen Beslut om ändring av telefoninummerplanen Saken Ändring av den svenska nummerplanen för telefoni (E.164) avseende 071 0-

Läs mer

Remissvar angående anmälningspliktig verksamhet och anmälningspliktig omsättning

Remissvar angående anmälningspliktig verksamhet och anmälningspliktig omsättning Remissvar Datum Vår referens Sida 2013-07-02 Dnr: 13-4788 1(8) Remissvar angående anmälningspliktig verksamhet och anmälningspliktig omsättning Den 25 april 2013 gick PTS ut med en remiss till marknaden

Läs mer

Datum Vår referens Sida 2009-06-01 Dnr: 09-1166 1(5) 1. Upphandling av telefoni till abonnenter utan fast eller landmobilt nät

Datum Vår referens Sida 2009-06-01 Dnr: 09-1166 1(5) 1. Upphandling av telefoni till abonnenter utan fast eller landmobilt nät UPPHANDLINGSRAPPORT Datum Vår referens Sida 2009-06-01 Dnr: 09-1166 1(5) Administrativa avdelningen Charlotte Murray 08 678 55 16 charlotte.murray@pts.se 1. Upphandling av telefoni till abonnenter utan

Läs mer

1 I Om mobiltelefoni. om mobiltelefoni

1 I Om mobiltelefoni. om mobiltelefoni 1 I Om mobiltelefoni om mobiltelefoni GRAFISK FORM: Gandini Forma - Karin Gandini FOTO: Pernille Tofte TRYCK: Lenanders Grafiska AB OM MOBILTELEFONI Det finns många erbjudanden och lösningar för dig som

Läs mer

Dnr: (9)

Dnr: (9) PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2013-09-30 Dnr: 12-8342-5 1(9) Konsumentmarknadsavdelningen Ellen Källström 08 678 57 39 ellen.kallstrom@pts.se Slutredovisning av uppdrag att fortsatt genomföra särskilda

Läs mer

Tredje samråd angående marknaden för mobil samtalsterminering (marknad 2)

Tredje samråd angående marknaden för mobil samtalsterminering (marknad 2) MISSIV Datum Vår referens Sida 2016-06-01 Dnr: 15-4802 1(6) Konkurrensavdelningen Enheten för elektroniska kommunikationstjänster Rebecka Frisk di Meo Till berörd part Tredje samråd angående marknaden

Läs mer

Underrättelse om misstanke att Bahnhof AB (publ) inte följer skyldigheten att lämna uppgifter enligt 8 kap. 1 LEK

Underrättelse om misstanke att Bahnhof AB (publ) inte följer skyldigheten att lämna uppgifter enligt 8 kap. 1 LEK Underrättelse 1(5) Datum Vår referens Aktbilaga 2019-04-17 Dnr: 19-2313 1 Bahnhof AB (publ) 556519-9493 Skickas endast med e-post Underrättelse om misstanke att Bahnhof AB (publ) inte följer skyldigheten

Läs mer

Anvisningar till ansökan

Anvisningar till ansökan ANVISNING Datum Vår referens Sida 2010-03-25 Dnr: 10-2324-5 Bilaga 1 1(5) Anvisningar till ansökan Nedan följer anvisningar för hur ansökan till PTS innovationstävling ska fyllas i. Projekttitel: Er benämning

Läs mer

Datum Vår referens Sida Dnr: /60 1(5)

Datum Vår referens Sida Dnr: /60 1(5) Yttrande Datum Vår referens Sida 2009-08-26 Dnr: 09-4998/60 1(5) Er referens IJ2009/792/KO Konsumentavdelningen Maria Joleby 08-678 56 49 Maria.Joleby@pts.se Integrations- och jämställdhetsdepartement

Läs mer

Datum Vår referens Sida Dnr: /9.72 1(5)

Datum Vår referens Sida Dnr: /9.72 1(5) KRAVSPECIFIKATION bilaga 1 Datum Vår referens Sida 2010-04-27 Dnr: 10-4333/9.72 1(5) Administrativa avdelningen Kravspecifikation webbaserad rättsdatabastjänst PTS har i sin verksamhet behov av en rättsdatabastjänst

Läs mer

Underrättelse om misstanke om att Canal Digital Sverige AB tillämpar en längre inledande bindningstid än 24 månader

Underrättelse om misstanke om att Canal Digital Sverige AB tillämpar en längre inledande bindningstid än 24 månader UNDERRÄTTELSE 1(6) Datum Vår referens Aktbilaga 2017-09-08 Dnr: 17-2527 10 Canal Digital Sverige AB org. nummer 556039-8306 Underrättelse om misstanke om att Canal Digital Sverige AB tillämpar en längre

Läs mer

Angående TeliaSoneras skyldighet att tillhandahålla bitström för tv och funktionalitet för distributed multicast replication

Angående TeliaSoneras skyldighet att tillhandahålla bitström för tv och funktionalitet för distributed multicast replication PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2011-06-27 Dnr: 10-8138 1(6) Konkurrensavdelningen Susanne Severin Tedborn Lena Töregård 08-678 55 00 susanne.tedborn@pts.se lena.toregard@pts.se Angående TeliaSoneras

Läs mer

Överlämnande av nummer vid byte av tjänsteleverantör

Överlämnande av nummer vid byte av tjänsteleverantör AVSKRIVNINGSBESLUT 1(5) Datum Vår referens Aktbilaga 2016-10-04 Dnr: 16-5176 30 Nätsäkerhetsavdelningen Andreas Häll 08-6785800 andreas.hall@pts.se SwedfoneNet AB, 556892-3360 Björkgatan 77 752 23 Uppsala

Läs mer

Informationsskyldighet vid tillhandahållande av Minicall-tjänst

Informationsskyldighet vid tillhandahållande av Minicall-tjänst BESLUT 1(5) Datum Vår referens Aktbilaga 2012-12-18 Dnr: 12-8689 18 Nätsäkerhetsavdelningen Karin Malmberg 08-678 56 04 Karin.Malmberg@pts.se Generic Mobile Systems Sweden AB Box 4023 131 04 Nacka Informationsskyldighet

Läs mer

Underrättelse om misstanke om att SwedfoneNet AB handlar i strid med gällande regelverk vid överlämnande av nummer

Underrättelse om misstanke om att SwedfoneNet AB handlar i strid med gällande regelverk vid överlämnande av nummer Underrättelse 1(7) Datum Vår referens Aktbilaga 2016-07-04 Dnr: 16-5176 26 Nätsäkerhetsavdelningen Andreas Häll 08-6785800 andreas.hall@pts.se SwedfoneNet AB, 556892-3360 Björkgatan 77 752 23 Uppsala Underrättelse

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

Årlig tillsyn rörande incidentrapportering och inträffade integritetsincidenter;

Årlig tillsyn rörande incidentrapportering och inträffade integritetsincidenter; BESLUT 1(5) Datum Vår referens Aktbilaga 2014-05-30 Dnr: 14-1752 4 Nätsäkerhetsavdelningen Jeanette Kronwall 08-678 58 98 jeanette.kronwall@pts.se Com Hem AB Via e-post Årlig tillsyn rörande incidentrapportering

Läs mer

1 Förmedlingstjänsten Bildtelefoni.net

1 Förmedlingstjänsten Bildtelefoni.net Bilaga 1. Definitioner Datum Vår referens Sida 2011-03-28 Dnr: 11-3053 1(5) 1 Förmedlingstjänsten Bildtelefoni.net Bilaga 1. Definitioner Kommunikationsmyndigheten PTS Post- och telestyrelsen Postadress:

Läs mer

PROMEMORIA (8)

PROMEMORIA (8) PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2018-11-29 18-605 1(8) Instruktioner till formulär för inrapportering av uppgifter till Post- och telestyrelsen i enlighet med EU:s förordning om gränsöverskridande paketleveranstjänster

Läs mer

Post- och telestyrelsen (PTS), Box 5398, 102 49 Stockholm.

Post- och telestyrelsen (PTS), Box 5398, 102 49 Stockholm. Upphandlingsrapport Datum Vår referens Sida 2009-02-18 Dnr: 09-190 1(10) Upphandlingsenheten Anna-Karin Hellsten anna-karin.hellsten@pts.se 1. Upphandling av tekniska konsulttjänster 1.1. Bakgrund PTS

Läs mer

Tillsyn över behandling av uppgifter och inhämtade av samtycke

Tillsyn över behandling av uppgifter och inhämtade av samtycke AVSKRIVNINGSBESLUT 1(7) Datum Vår referens 2015-10-15 Dnr: 13-12363 Nätsäkerhetsavdelningen Karin Lodin 08-678 56 04 karin.lodin@pts.se Tillsyn över behandling av uppgifter och inhämtade av samtycke Saken

Läs mer

Underrättelse om att Halebops villkor för registrering av kontantkort strider mot 5 kap. 9 lagen (2004:389) om elektronisk kommunikation (LEK).

Underrättelse om att Halebops villkor för registrering av kontantkort strider mot 5 kap. 9 lagen (2004:389) om elektronisk kommunikation (LEK). UNDERRÄTTELSE 1(7) Datum Vår referens Aktbilaga 2009-01-23 Dnr: 08-10523/23 15 Konkurrensavdelningen Helena Klasson 08-678 57 87 helena.klasson@pts.se TeliaSonera AB Stab Juridik, Regulatoriska frågor

Läs mer

om bredbandstelefoni 1 I Om bredbandstelefoni

om bredbandstelefoni 1 I Om bredbandstelefoni om bredbandstelefoni 1 I Om bredbandstelefoni GRAFISK FORM: Gandini Forma - Karin Gandini FOTO: Pernille Tofte TRYCK: Lenanders Grafiska AB OM BREDBANDSTELEFONI och andra nya sätt att ringa I dag finns

Läs mer

Föreläggandet gäller omedelbart enligt 64 telelagen. ---

Föreläggandet gäller omedelbart enligt 64 telelagen. --- FÖRELÄGGANDE HANDLÄGGARE, AVDELNING/ENHET, TELEFON, E-POST My Bergdahl Rättsavdelningen 08-678 57 23 my.bergdahl@pts.se DATUM VÅR REFERENS 26 juni 2003 03-1862 Callmedia Telecom CMT AB Box 239 201 22 Malmö

Läs mer

Vår referens Dnr:

Vår referens Dnr: BESLUT 1(4) Datum Vår referens 2009-10-09 Dnr: 09-9138 Konkurrensavdelningen Ann-Sofie Eriksson Fahlgren 08-678 55 57 ann-sofie.eriksson.fahlgren@pts.se TeliaSonera AB TeliaSonera Network Sales AB Att:

Läs mer

Sammanfattning Svensk Telekommarknad 2016

Sammanfattning Svensk Telekommarknad 2016 PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2017-05-22 Dnr: 16-11655 1(5) SA - Enheten för marknadsanalys och bredbandsfrämjande Karin Fransén karin.fransen@pts.se Sammanfattning Svensk Telekommarknad 2016 Post-

Läs mer

Remissvar angående SOU 2019:14: Ett säkert statligt IDkort- med e-legitimation (dnr Ju2019/01281/L4)

Remissvar angående SOU 2019:14: Ett säkert statligt IDkort- med e-legitimation (dnr Ju2019/01281/L4) Datum Vår referens 2019-08-30 19-5170/9.60 1(6) Ert datum Er referens 2019-07-24 Ju2019/01281/L4 Ju.remissvar@regeringskansliet.se Ju.L4@regeringskansliet.se Remissvar angående SOU 2019:14: Ett säkert

Läs mer

Sammanställning av Länsstyrelserna bredbandsrapportering avseende 2011

Sammanställning av Länsstyrelserna bredbandsrapportering avseende 2011 PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2012-04-27 PTS-ER-2012:18 1(6) Konsumentmarknadsavdelningen Anna Wibom Tina Stukan Bilaga 1 Sammanställning av Länsstyrelserna bredbandsrapportering avseende 2011 Följande

Läs mer

Frågor och svar avseende upphandling av ramavtal avseende konsulter för utredningar, undersökningar och analyser

Frågor och svar avseende upphandling av ramavtal avseende konsulter för utredningar, undersökningar och analyser PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2011-10-31 Dnr: 11-8652 1(6) Administrativa avdelningen Anna-Karin Hellsten anna-karin.hellsten@pts.se Frågor och svar avseende upphandling av ramavtal avseende konsulter

Läs mer

Datum Vår referens Sida 2009-03-09 Dnr: 09-629/72 1(8) 1 Kravspecifikation för upphandling av växtskötsel och fruktleverans

Datum Vår referens Sida 2009-03-09 Dnr: 09-629/72 1(8) 1 Kravspecifikation för upphandling av växtskötsel och fruktleverans KRAVSPECIFIKATION Datum Vår referens Sida 2009-03-09 Dnr: 09-629/72 1(8) Administrativa avdelningen Anna-Karin Hellsten anna-karin.hellsten@pts.se 1 Kravspecifikation för upphandling av växtskötsel och

Läs mer

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190 Upphandling av teknisk konsult Diarienr 09-190 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Hantering av nummerserierna 71xxx och 72xxx för SMS-innehållstjänster

Hantering av nummerserierna 71xxx och 72xxx för SMS-innehållstjänster PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2013-11-22 Dnr: 13-11551 1(5) Nätsäkerhetsavdelningen Susanne Chennell 08 678 55 73 susanne.chennell@pts.se Hantering av nummerserierna 71xxx och 72xxx för SMS-innehållstjänster

Läs mer

Underrättelse om misstanke om att Föreningen Sveriges Sändareamatörer (SSA) utfärdar amatörradiocertifikat på bristfälliga grunder

Underrättelse om misstanke om att Föreningen Sveriges Sändareamatörer (SSA) utfärdar amatörradiocertifikat på bristfälliga grunder UNDERRÄTTELSE 1(6) Datum Vår referens Aktbilaga 2017-12-05 Dnr: 17-9315 3 Spektrumavdelningen Lotta Smiderstedt 08-6785500 lotta.smiderstedt@pts.se Föreningen Sveriges Sändareamatörer Box 45 191 21 Sollentuna

Läs mer

Anvisningar till ansökan

Anvisningar till ansökan ANVISNING Datum Vår referens Sida 2010-11-09 Dnr: 10-9712-5 1(14) Anvisningar till ansökan Nedan följer anvisningar för hur ansökan ska fyllas i beroende på om ansökan avser utvecklingsprojekt, forskningsprojekt

Läs mer

Riktlinjer för ansökan om medfinansiering från PTS

Riktlinjer för ansökan om medfinansiering från PTS Datum Vår referens Sida 2012-02-14 Dnr: 12-1027 1(6) Riktlinjer för ansökan om medfinansiering från PTS beslutade den 14 februari 2012. Inledning Post- och telestyrelsen (PTS) kan lämna stöd i form av

Läs mer

Datum Vår referens Sida 2009-01-23 1(10)

Datum Vår referens Sida 2009-01-23 1(10) PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2009-01-23 1(10) Administrativa avdelningen Anna-Karin Hellsten 08-678 5628 anna-karin.hellsten@pts.se Kravspecifikation upphandling av teknisk och säkerhetskunnig konsult

Läs mer

MISSIV. Post- och telestyrelsen (PTS) har bl.a. till uppgift att genomföra marknadsanalyser för att

MISSIV. Post- och telestyrelsen (PTS) har bl.a. till uppgift att genomföra marknadsanalyser för att MISSIV Datum Vår referens 2015-12-17 Dnr: 15-4801 1(7) 15-4802 Konkurrensavdelningen Enheten för samtrafik Rebecka Frisk di Meo Christian Blomberg Till berörd part Första samråd av förslag till beslut

Läs mer

Avbrott i bredbandstelefonitjänst

Avbrott i bredbandstelefonitjänst BESLUT 1(7) Datum Vår referens Aktbilaga 2013-10-17 Dnr: 12-9626 37 Nätsäkerhetsavdelningen Karin Lodin 073-644 56 04 karin.lodin@pts.se Avbrott i bredbandstelefonitjänst Saken Tillsyn enligt 7 kap. 1

Läs mer

Underrättelse om misstanke att Tele2 Sverige AB:s prissättning på mobil samtalsterminering inte är kostnadsorienterad

Underrättelse om misstanke att Tele2 Sverige AB:s prissättning på mobil samtalsterminering inte är kostnadsorienterad UNDERRÄTTELSE 1(5) Datum Vår referens Aktbilaga 2013-07-03 Dnr: 13-7974 4 Konkurrensavdelningen Fredrik Lundberg 08-678 56 33 fredrik.lundberg@pts.se Tele2 Sverige AB org.nr 556267-5164 Att: Gustaf Ehrner

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY. Enhetsinformation: IP-adress, MAC-adress, cookies eller liknande; och. Andra personuppgifter som du väljer att lämna till oss.

INTEGRITETSPOLICY. Enhetsinformation: IP-adress, MAC-adress, cookies eller liknande; och. Andra personuppgifter som du väljer att lämna till oss. 1 ALLMÄNT I denna Integritetspolicy redogör vi närmare för hur Sh Asfalt AB, org. nr. 556965-0269, Box 417, 751 06 Uppsala ( Sh Asfalt ) behandlar personuppgifter om dig i egenskap av att du representerar

Läs mer

om bredband ==== == 1 I Om bredband

om bredband ==== == 1 I Om bredband om bredband ==== == 1 I Om bredband GRAFISK FORM: Gandini Forma - Karin Gandini FOTO: Pernille Tofte TRYCK: Lenanders Grafiska AB OM BREDBAND Med bredband kan du hämta och skicka stora mängder information

Läs mer

DATUM ERT DATUM. Ändring i telenätet - PTS önskar kommentarer på TeliaSoneras svar. PTS frågor och Telt'aS oneras svar på PTS frågor bifogas.

DATUM ERT DATUM. Ändring i telenätet - PTS önskar kommentarer på TeliaSoneras svar. PTS frågor och Telt'aS oneras svar på PTS frågor bifogas. IIPosT&TELESlYRELSEN DATUM 29 mars 2007 ERT DATUM VAR REFERENS 06-14318 ER REFERENS HANDLÄGGARE, AVDELNING/ENHET, TELEFON, E-POST Tillsyn konkurrens frågor 08-678 56 64 maria.aust@pts.se Till operatörer

Läs mer

Telia överlämnar frågan till PTS prövning.

Telia överlämnar frågan till PTS prövning. YTTRANDE HANDLÄGGARE, AVDELNING/ENHET, TELEFON, E-POST Mikael Grape Teletillsyn 08-678 55 19 mikael.grape@pts.se DATUM VÅR REFERENS 11 april 2001 Dnr 01-0154/23 Tele2 AB Box 62 164 94 KISTA Telia AB 123

Läs mer

Ändamål Kategorier av uppgifter Laglig grund Hantering av en förfrågan om värderingsuppdrag

Ändamål Kategorier av uppgifter Laglig grund Hantering av en förfrågan om värderingsuppdrag Gäller from 2018-05-25 INTEGRITETSPOLICY Ditt förtroende är viktigt för oss på Valvet. Vi vidtar därför tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter och för att säkerställa

Läs mer

Misstanke om att Teracom AB handlar i strid med företagets skyldigheter att tillämpa kostnadsorienterad prissättning

Misstanke om att Teracom AB handlar i strid med företagets skyldigheter att tillämpa kostnadsorienterad prissättning UNDERRÄTTELSE 1(4) Datum Vår referens 2015-03-27 Dnr: 14-5674 Konkurrensavdelningen Lars-Göran Hansson 08-678 58 34 lars-goran.hansson@pts.se Teracom AB, org.nr. 556441-5098 Att: Åsa Sundberg Box 30150

Läs mer

Begäran av uppgifter om anslutningspunkter i fastigheter i fibernät per den 1 oktober 2008

Begäran av uppgifter om anslutningspunkter i fastigheter i fibernät per den 1 oktober 2008 Sänd frågeformuläret till: D.nr. 08-10187/23 PTSbredband@pts.se Begäran av uppgifter om anslutningspunkter i fastigheter i fibernät per den 1 oktober 2008 # Begäran gäller aktiva och inaktiva anslutningspunkter

Läs mer

I samband med att du som säljare anlitar 3ETAGE för att förmedla en bostad behandlar vi dina personuppgifter enligt nedan.

I samband med att du som säljare anlitar 3ETAGE för att förmedla en bostad behandlar vi dina personuppgifter enligt nedan. Gäller from 2018-05-25 INTEGRITETSPOLICY Ditt förtroende är viktigt för oss på 3ETAGE. Vi vidtar därför tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter och för att säkerställa

Läs mer

Personuppgiftsbehandling hos Almi

Personuppgiftsbehandling hos Almi Personuppgiftsbehandling hos Almi För oss på Almi Företagspartner AB (fortsättningsvis Almi) är din personliga integritet viktig. Vi vill med den här informationen informera dig om hur vi behandlar dina

Läs mer

Urval ur Jordbruksverkets föreskrifter, s.k. landsbygdsprogrammet

Urval ur Jordbruksverkets föreskrifter, s.k. landsbygdsprogrammet Version 21 mars 2016 Urval ur Jordbruksverkets föreskrifter, s.k. landsbygdsprogrammet Urval ur 2 kap. 2 I denna författning avses med aktiv utrustning: ansluten slutanvändare: nod. anslutningsgrad: bredbandsnät:

Läs mer

Frågor och svar samt förtydliganden avseende upphandling av kostnadsfri nummerupplysning för funktionshindrade

Frågor och svar samt förtydliganden avseende upphandling av kostnadsfri nummerupplysning för funktionshindrade PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2011-01-21 Dnr: 10-10517 1(12) Administrativa avdelningen Anna-Karin Hellsten anna-karin.hellsten@pts.se Frågor och svar samt förtydliganden avseende upphandling av kostnadsfri

Läs mer

Redovisning av uppdrag att genomföra särskilda informationsinsatser till slutanvändare i första hand inom området fast telefoni(dnr N2011/5378/ITP)

Redovisning av uppdrag att genomföra särskilda informationsinsatser till slutanvändare i första hand inom området fast telefoni(dnr N2011/5378/ITP) PROMEMORIA Datum Sida 2012-09-28 1(9) Konsumentmarknadsavdelningen Anna Lindgren Dnr: 11-9137 Redovisning av uppdrag att genomföra särskilda informationsinsatser till slutanvändare i första hand inom området

Läs mer

Konsekvensutredning avseende ändringar i Post- och telestyrelsens föreskrifter och allmänna råd (PTSFS 2013:3) om innehåll i avtal

Konsekvensutredning avseende ändringar i Post- och telestyrelsens föreskrifter och allmänna råd (PTSFS 2013:3) om innehåll i avtal KONSEKVENSUTREDNING Datum Vår referens Sida 2017-10-06 Dnr: 17-8934 1(14) Avdelningen för samhällstjänster Catharina Hjelmqvist 08 678 57 76 catharina.hjelmqvist@pts.se Konsekvensutredning avseende ändringar

Läs mer

Beslut om avslag av begäran om omedelbara tillsynsåtgärder mot TeliaSonera Network Sales AB

Beslut om avslag av begäran om omedelbara tillsynsåtgärder mot TeliaSonera Network Sales AB BESLUT 1(5) Datum Vår referens Aktbilaga 2008-11-21 Dnr: 08-10862 17 Konkurrensavdelningen Tove Källberg 08-678 56 63 tove.kallberg@pts.se Telenor Sverige AB Box 4247 102 65 Stockholm Saken Beslut om avslag

Läs mer

Årlig tillsyn över incidentrapportering och inträffade incidenter Hi3G Access AB

Årlig tillsyn över incidentrapportering och inträffade incidenter Hi3G Access AB AVSKRIVNINGSBESLUT 1(6) Datum Vår referens 2015-06-16 Dnr: 15-1621 Nätsäkerhetsavdelningen Karin Lodin 08-678 56 04 karin.lodin@pts.se Årlig tillsyn över incidentrapportering och inträffade incidenter

Läs mer

Rapport om Tyck till-tjänsten trafik- och utemiljö

Rapport om Tyck till-tjänsten trafik- och utemiljö Trafikkontoret Administration Handläggare Hélène Rundqvist 08-508 260 72 Bilaga Dnr T2017-02700 2017-10-03 Sida 1 (7) Rapport om Tyck till-tjänsten trafik- och utemiljö Bakgrund Den 10 maj 2010 beslöt

Läs mer

Bilaga B1 Mall för Avropsavtal

Bilaga B1 Mall för Avropsavtal 1 (5) DATUM 2012-04-27 ESV DNR 18-490/2012 Bilaga B1 Mall för Avropsavtal POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON TELEFAX POSTGIRO ORG.NR/F-SKATTEBEVIS Box 45316 Drottninggatan 89 08-690 43 00 08-690 43 50 865800-7

Läs mer

BESLUT. Ändring av den svenska nummerplanen för telefoni (E.164) avseende flytt av massanropstjänsten från NDC 1 718 till NDC 963.

BESLUT. Ändring av den svenska nummerplanen för telefoni (E.164) avseende flytt av massanropstjänsten från NDC 1 718 till NDC 963. BESLUT HANDLÄGGARE, AVDELNING, TELEFON, E-POST Pamela Davidsson Teleavdelningen +46 8 678 5593 Pamela.Davidsson@pts.se DATUM VÅR REFERENS 2002-09-06 Dnr 02-8434 enligt sändlista Part Telia AB, 123 86 FARSTA

Läs mer

Föreningen Sveriges Sändareamatörer, Box 45, Sollentuna.

Föreningen Sveriges Sändareamatörer, Box 45, Sollentuna. BESLUT 1(8) Datum Vår referens Aktbilaga 2016-11-02 Dnr: 16-7346 Spektrumavdelningen Föreningen Sveriges Sändareamatörer Box 45 191 21 Sollentuna Överlämnande av uppgift att anordna kunskapsprov i fråga

Läs mer

Sammanställning av remissvar på PTS uppdaterade förstudierapport 700 MHz

Sammanställning av remissvar på PTS uppdaterade förstudierapport 700 MHz REMISSAMMANSTÄLLNING Datum Vår referens Sida 2017-12-06 Dnr: 17-7474 1(6) Sammanställning av remissvar på PTS uppdaterade förstudierapport 700 MHz Inledning Post- och telestyrelsen (PTS) har i form av

Läs mer

(5) Vägledning för anmälan av anmälningspliktig verksamhet. 1. Inledning. 2. Anmälningsplikt Hur görs en anmälan?

(5) Vägledning för anmälan av anmälningspliktig verksamhet. 1. Inledning. 2. Anmälningsplikt Hur görs en anmälan? Datum Sida 2016-01-22 1(5) Vägledning för anmälan av anmälningspliktig verksamhet För att tillhandahålla kommunikationsnät och elektroniska tjänster i Sverige krävs i vissa fall att verksamheten anmäls

Läs mer

Vår integritetspolicy

Vår integritetspolicy Vår integritetspolicy Besqab värnar om din personliga integritet och din rätt att själv ha kontroll över dina personuppgifter. Dataskyddsförordningen (GDPR) gäller som lag i alla EU:s medlemsländer från

Läs mer

Grundläggande internet - möjliggör även telefonitjänster

Grundläggande internet - möjliggör även telefonitjänster Ansökan om tillgång till telefoni och grundläggande internet FÖRETAG Box 5398 102 49 Stockholm pts@pts.se Fyll i blanketten på din dator eller texta tydligt. Underteckna blanketten och skicka in den i

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY

PERSONUPPGIFTSPOLICY PERSONUPPGIFTSPOLICY Denna personuppgiftspolicy beskriver hur Camrer Ordning & Reda AB, org.nr 556865-5905, behandlar dina personuppgifter. Camrer Ordning & Reda AB kommer i alla lägen se till att personuppgifter

Läs mer

ABAs policy för behandling av personuppgifter

ABAs policy för behandling av personuppgifter 2018-05-17 ABAs policy för behandling av personuppgifter Vi på ABA AB värnar om din integritet och eftersträvar en hög säkerhetsnivå. Du ska kunna känna dig trygg när du anförtror oss dina personuppgifter.

Läs mer

1 Kortfattad introduktion till området och avropsprocessen Beskrivning av området Beskrivning av avropsprocessen 3

1 Kortfattad introduktion till området och avropsprocessen Beskrivning av området Beskrivning av avropsprocessen 3 Datum 2011-09-30 Kvalificering avseende kvalitativa undersökningar, bilaga 1d till förfrågningsunderlag för upphandling av ramavtal avseende konsulter för utredningar, undersökningar och analyser Dnr 11-8652

Läs mer

1 Avropsförfrågan, BI-system

1 Avropsförfrågan, BI-system 1/6 1 Avropsförfrågan, BI-system Specifika uppgifter för aktuell förfrågan Nr. 1 Beskrivning med uppgifter specifika för denna avropsförfrågan Avropets utskicksdatum 2 Myndighetens diarienummer för avropet

Läs mer

DATUM. UPPHANDLING Ekonomikonsulter för blandfinansierad verksamhet DATUM. Calona Ekonomikonsult AB

DATUM. UPPHANDLING Ekonomikonsulter för blandfinansierad verksamhet DATUM. Calona Ekonomikonsult AB DATUM HANDLÄGGARE, AVDELNING, TELEFON, E-POST Upphandlingsenheten Tfn: 08-678 56 94 catharina.oberg@pts.se 18 januari 2008 DIARIENUMMER 07-8521 Tilldelningsbeslut UPPHANDLING Ekonomikonsulter för blandfinansierad

Läs mer

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni Förfrågningsunderlag 2010-12-23 Upphandlingsansvarig Upphandling Halmstads kommun Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service Ellinor Nilsson KS 2010/0468 Sista anbudsdag: 2011-02-10

Läs mer