Vindelns kommun, kommunhuset, stora sammanträdesrummet, den 17 februari 2016, kl , lunch kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vindelns kommun, kommunhuset, stora sammanträdesrummet, den 17 februari 2016, kl , lunch kl"

Transkript

1 (21) Plats och tid Vindelns kommun, kommunhuset, stora sammanträdesrummet, den 17 februari 2016, kl , lunch kl Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) Kent-Erik Mattsson, (s) Camilla Olsson, (m) Thomas Hedman, (s) Ida Öhman, (kd), tj ers Annethe Nilsson, (v) Övriga deltagande Lars Johansson, förvaltningschef Frida Hallgren, kommunsekretare Håkan Ahlman, ekonomichef, 2-3 Åsa Forsell, Kommunal, 2-6, 9 Anna Andersson, kökschef, 3, 6 Anders Wikström, förskolechef, 7 Utses att justera Simon Karström, (c) Plats och tid Kommunkontoret, den 24 februari 2016, kl Sekreterare Frida Hallgren Paragrafer 2-19 Ordförande Britt-louise Eriksson Simon Karström Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Sammanträdesdatum Anslaget sätts upp Förvaring av protokollet Kommunkontoret Anslaget tas ner Underskrift...

2 (21) Innehållsförteckning s bokslut Information om budget Information om förslaget till budgetprocess 2017 för Vindelns kommun... 5 Information om årshjulet för uppföljning av barn- och utbildningsnämndens verksamhet... 6 Årshjulet för uppföljning av barn- och utbildningsnämndens verksamhet Matkvalitet... 7 Årshjulet för uppföljning av barn- och utbildningsnämndens verksamhet Avstämninig av antalet barn och platser inom barnomsorg och fritids... 8 Årshjulet för uppföljning av barn- och utbildningsnämndens verksamhet Uppföljning måluppfyllelse elever... 9 Beslutsattestander och kostnadsansvariga för barn- och utbildningsnämndens konton Ansökan om fritidsstudiebidrag Revidering av barn- och utbildningsnämndens delegeringsordning Information om fjärrundervisning och IT Information om flyktingsituationen Förvaltningschefen informerar Kurs- och konferensinbjudningar Meddelanden Delegeringsbeslut Frånvarorapportering Överklagat beslut gällande regelverk för bidrag till fristående förskola och enskild pedagogisk omsorg... 21

3 (21) 2 Dnr B s bokslut 2015 Sammanfattning På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 17 februari 2016 informerar förvaltningschef Lars Johansson om barn- och utbildningsnämndens bokslut för verksamhetsåret Beslutsunderlag - Bokslutsprognos, den 11 februari Bokslutsprognos med åtgärder, den 11 februari Verksamhetsberättelse barn- och utbildningsnämnden, den 11 februari 2016 s beslut Bokslutet och verksamhetsberättelsen för barn- och utbildningsnämnden 2015 godkänns. Förvaltningschef Lars Johansson uppdras göra vissa redaktionella förändringar i verksamhetsberättelsen för verksamhetsåret s vill framföra vikten av att Vindelns kommun använder det särskilda statsbidraget för det ökade mottagandet av flyktingar till åtgärder med fokus på långsiktig hållbarhet för hela kommunen.

4 (21) 3 Dnr B Information om budget 2016 Sammanfattning På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 17 februari 2016 informerar förvaltningschef Lars Johansson och ekonomichef Håkan Ahlman om barn- och utbildningsnämndens budget Förvaltningschef Lars Johansson informerar även om att kommunledningsgruppen i Vindelns kommun just nu arbetar med att ta fram ett förslag för användandet det särskilda statsbidraget för mottagandet av flyktingar, som Vindelns kommun erhållit. Statsbidraget uppgår till 11 mkr och ska användas under verksamhetsåren 2015 och Beslutsunderlag - s arbetsutskott, den 21 januari Sammanställnings barn- och utbildningsnämndens budget 2016, den 17 februari Ansökan av medel från stimulansmedel, den 17 februari 2016 s beslut Förvaltningschef Lars Johansson uppdras fortsätta arbetet med planeringen av ansökningar av medel från det särskilda statsbidraget för mottagande av flyktingar. Informationen anses i övrigt som delgiven.

5 (21) 4 Dnr B Information om förslaget till budgetprocess 2017 för Vindelns kommun Sammanfattning Kommunstyrelsens har påbörjat ett arbete med att eventuellt förändra budgetprocessen för Vindelns kommun. Samtliga presidier i Vindelns kommun inbjöds att den 4 februari 2016 delta på ett budgetseminarium för att diskutera förslaget till ny budgetprocess för Vindelns kommun. På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 17 februari 2016 informerar nämndsordförande Britt-Louise Eriksson, om förslaget till ny budgetprocess för Vindelns kommun. Beslutsunderlag - s arbetsutskotts beslut, den 21 januari 2016, 3 - Förslag till styrprinciper och tidplan för framtida budgetprocesser, den 11 februari Redovisning av förutsättningar för barn- och utbildningsnämnden s beslut Informationen är delgiven.

6 (21) 5 Dnr B Information om årshjulet för uppföljning av barn- och utbildningsnämndens verksamhet fastställde den 16 april 2015, 40, ett årshjul för uppföljning av barn- och utbildningsnämndens verksamheter. Årshjulet visar på vilka verksamheter som ska redovisa sitt arbete till nämnden under olika delar av året. På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 21 januari 2016 informerar förvaltningschef Lars Johansson om årshjulet för uppföljning av barn- och utbildningsnämndens verksamheter. Beslutsunderlag - Beslut barn- och utbildningsnämnden, den 16 april 2015, 40 - Årshjul, den 12 mars s beslut Informationen är delgiven.

7 (21) 6 Dnr B Årshjulet för uppföljning av barn- och utbildningsnämndens verksamhet Matkvalitet Sammanfattning På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 17 februari 2016 informerar kökschef Anna Andersson om matkvaliteten i Vindelns kommuns skolor, barnomsorg och fritidshem. Beslutsunderlag - Näringsberäkning, den 11 februari s beslut Kökschef Anna Andersson uppdras att till barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 17 mars 2016 utreda kostnader och arbetstiden som krävs för att erbjuda en frukt per dag för eleverna i grundskolan i Vindelns kommun. Kökschef Anna Andersson uppdras även att ta fram ett förslag till riktlinjer för inköp av närodlad och ekologisk mat i Vindelns kommun. Uppdraget ska redovisas till barn- och utbildningsnämnden under våren Informationen anses i övrigt som delgiven.

8 (21) 7 Dnr B Årshjulet för uppföljning av barn- och utbildningsnämndens verksamhet Avstämninig av antalet barn och platser inom barnomsorg och fritids Sammanfattning På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 17 februari 2016 informerar förskolechef Anders Wikström om antalet barn och platser inom barnomsorg och fritids i Vindelns kommun. Beslutsunderlag - Antalet inskrivna barn i fritidshem, den 11 februari Antalet inskrivna barn i barnomsorg, den 17 februari s beslut Förvaltningschef Lars Johansson och förskolechef Anders Wikström uppdras att ta fram ett förslag på hur utökad lokalyta kan tillföras förskolan i Vindelns kommun. Uppdraget ska redovisas under våren Informationen anses i övrigt som delgiven.

9 (21) 8 Dnr B Årshjulet för uppföljning av barn- och utbildningsnämndens verksamhet Uppföljning måluppfyllelse elever Sammanfattning På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 17 februari 2016 informerar förvaltningschef Lars Johansson om måluppfyllelsen bland eleverna i Vindelns kommun. s beslut Informationen är delgiven.

10 (21) 9 Dnr B Beslutsattestander och kostnadsansvariga för barn- och utbildningsnämndens konton 2016 har att utse beslutsattestanter, kontoansvariga och ersättare för barn- och utbildningsnämndens konton för verksamhetsåret s arbetsutskott beslutade den 21 januari 2016, 5, att uppdra till förvaltningschef Lars Johansson att ta fram redovisningen av barn- och utbildningsnämndens konton för verksamhetsåret Underlaget ska finnas tillgängligt till barn- och utbildningsnämndens sammanträde i februari. Beslutsunderlag - Beslut barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott, den 21 januari 2016, 5 - Förslag till barn- och utbildningsnämndens beslutsattestanter, den 11 februari s beslut Förslaget till beslutsattestanter för barn- och utbildningsnämnden 2016, daterat den 11 februari 2016 antas.

11 (21) 10 Dnr B Ansökan om fritidsstudiebidrag Sara Holmström, lärare vid Renforsskolan har inkommit med en ansökan om fritidsstudiebidrag för utbildning i hur lärare kan arbeta med läsförståelse inte bara i svenska utan även i andra ämnen. Sökanden anhåller om studiestöd motsvarande 818 kr. Beslutsunderlag - Beslut barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott, den 21 januari 2016, 6 - Tjänsteskrivelse, Susanne Nilsson, den 13 januari s beslut Sara Holmström beviljas fritidsstudiebidrag i den omfattning som hon har sökt, enligt behovsgrad 1. Kostnaden belastar: 606

12 (21) 11 Dnr B Revidering av barn- och utbildningsnämndens delegeringsordning s delgeringsordning reglerar de uppdrag som nämnden delegerat. De beslut som fattas av delegaten har samma rättsverkan som nämndens egna beslut. Delegeringsrätten gäller tillsvidare men kan när som helst återkallas eller ändras av nämnden. Nämnden kan dock inte ändra ett redan fattat beslut. På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 17 februari 2016 informerar förvaltningschef Lars Johansson om förslaget till revidering av barn- och utbildningsnämndens delgeringsordning. Beslutsunderlag - Delegeringsordning, den 11 februari s beslut Förslaget till revidering av barn- och utbildningsnämndens delegeringsordning, daterad den 11 februari 2016 antas.

13 (21) 12 Dnr B Information om fjärrundervisning och IT Vindelns kommun har fått en förfrågan om att delta i ett projekt gällande fjärrundervisning i samarbete med Umeå universitet. Förvaltningen har beslutat att delta i projektet. På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 17 februari 2016 informerar förvaltningschef Lars Johansson om det planerade projektet inom fjärrundervisning samt arbetet med IT inom barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområde. s beslut Informationen är delgiven.

14 (21) 13 Dnr B Information om flyktingsituationen På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 17 februari 2016 informerar förvaltningschef Lars Johansson om den aktuella flyktingsituationen i Vindelns kommun. Lars Johansson berättar bland annat att Vindelns kommun nu har tre stycken förberedelseklasser. Förberedelseklasserna finns i Vindelns centralort och i Hällnäs. Språkintroduktion har flyttat från Renforsskolan till Lärcentrum. s beslut Informationen är delgiven.

15 (21) 14 Dnr B Förvaltningschefen informerar Förvaltningschef Lars Johansson, informerar på barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts sammanträde den 17 februari 2016 om aktuella frågor inom barn- och utbildningsnämndens ansvarsområde. Förändrad ledningsorganisation Förvaltningschef Lars Johansson informerar om den förändrade ledningsorganisationen och utökning av resurser inom barn- och utbildningsförvaltningen. Lars Johansson har även besökt de flesta verksamheterna för att informera personalen om anledningen till utökningen. IT En skrivelse har inkommit till barn- och utbildningsnämnden från pedagoger på Renforsskolan. Pedagogerna efterfrågar mer IT-stöd och ITteknik. Förvaltningschef Lars Johansson kommer att återkoppla skrivelsen. Älvbrinken Arbetet med att förbättra arbetsmiljön fortsätter på Älvbrinkens skola. Lokaler Barn- och utbildningsförvaltningen är i behov av lokaler. Ett arbete har påbörjats för att se över lokalsituationen i bland annat Tvärålund. s beslut Informationen är delgiven.

16 (21) 15 Dnr B Kurs- och konferensinbjudningar 1. Spridningsseminarium, barn och ungas hälsa, Region Västerbotten, den 28 april 2016, Lycksele. s beslut Britt-Louise Eriksson, (s), deltar på Spridningsseminariet för barn och ungas hälsa, i Lycksele den 28 april 2016, Region Västerbotten.

17 (21) 16 Dnr B Meddelanden Dnr B Beslut om utbetalning till kommuner som tagit emot en stor andel asylsökande och kommunplacerade barn och ungdomar. Dnr B Kontrollrapport av livsmedelsverksamhet Hällnäs skola, Hjuken 6:11 Dnr B Statsbidrag till skolhuvudmän som inrättar karriärsteg för lärare 2015/2016. Dnr B Statsbidrag för läxhjälp huvudmän Dnr B Statsbidrag för Lärarlyftet höstterminen Dnr B Kontroll av livsmedelsverksamhet Tvärålunds skola. Dnr B Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola vid Yrkesgymnasiet Umeå i Umeå kommun. Dnr B Kontroll av livsmedelsverksamhet, Förskolan Växthuset. Dnr B Maxtaxa inom förskola, fritidshem och annan pedagogisk omsorg, fastställda bidragsramar Dnr B Beslut från skolinspektionen om godkännande av huvudman för gymnasieskola vid Yrkesgymnasiet Umeå i Umeå kommun Dnr B Avtal psykologtjänster vårterminen 2016

18 (21) Dnr B Förvaltningsrättens dom gällande skolskjuts Dnr B Förvaltningsrättens dom gällande överklagat beslut om avslag på ansökan om inackorderingstillägg Dnr B Förvaltningsrättens dom gällande överklagat beslut om avslag på ansökan om inackorderingstillägg Dnr B Granskning av skolsituationen för elever som är mottagna i grundsärskolan och som inte är integrerade i grundskolan Dnr B Dom från förvaltningsrätten gällande bidrag till fristående förskola och enskild pedagogisk omsorg s beslut Informationen är delgiven.

19 (21) 17 Delegeringsbeslut Dnr B Brådskande beslut Svar till skolinspektionen rörande distansutbildning i vuxenskolan. Dnr B Ansökan om statsbidrag, skapande förskola Dnr B Ansökan om finansiell ersättning istället för busskort för elev Dnr B Brådskande beslut: Förändring av sammanträdesdag för barn- och utbildningsnämnden februari 2016 Dnr B Beviljande av skolskjuts under begränsad period Dnr B Begäran om beslut om tilläggsbelopp Dnr B Beviljande av skolskjuts höstterminen 2016 Dnr B Beviljande av tilläggsbelopp Dnr B Beviljande av tilläggsbelopp s beslut Besluten är delgivna.

20 (21) 18 Dnr B Frånvarorapportering På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 17 februari 2016 informerar förvaltningschef Lars Johansson om närvaron bland grundskoleeleverna i Vindelns kommun. s beslut Informationen är delgiven.

21 (21) 19 Dnr B Överklagat beslut gällande regelverk för bidrag till fristående förskola och enskild pedagogisk omsorg s beslutade under 2015 att förändra regelverket för bidrag till fristående förskola och enskild pedagogisk omsorg. Beslutets överklagades och barn- och utbildningsnämnden beslutade att stå fast vid sitt beslut och skickade därför överklagan till förvaltningsrätten för överprövning. Den 12 februari 2016, inkom förvaltningsrättens dom i ärendet till Vindelns kommun. I domen meddelas att barn- och utbildningsnämndens beslut om förändringar i barnomsorgspengen upphävs men att den överklagade partens yrkande om retroaktiv återbetalning avvisades. Beslutsunderlag - Delegeringsbeslut, den 26 juni Överklagande, den 16 juli Överklagan, den 22 juli Beslut barn- och utbildningsnämnden, den 14 augusti Beslut barn- och utbildningsnämnden, den 14 augusti Förvaltningsrättens dom, den 12 februari s beslut Bidraget till fristående förskola och enskild pedagogisk omsorg betalas ut till de privata aktörerna enligt Förvaltningsrättens dom. Kostnaden belastar budget 2015.

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c)

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) 2016-03-17 1(14) Plats och tid Vindelns kommun, kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 17 mars 2016, kl 08.30-14.40, lunch kl. 11.50-13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00.

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00. 2015-02-20 1(15) Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00. Beslutande Britt-Louise Eriksson (s) ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 12 maj 2016, kl , lunch

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 12 maj 2016, kl , lunch 2016-05-12 1(23) Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 12 maj 2016, kl 08 30-14 25, lunch 12 00-13 00. Beslutande Britt-Louise Eriksson (s) ordförande Simon Karström

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch 2015-10-15 1(18) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl. 08.30 12.00, 13.00 14.30, lunch 12.00 13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s) Simon Karström,

Läs mer

Åke Strandgren (c) Jesper Arnfjell (kd) tjg ersättare Maria Svensson (s) Dan-Olov Andersson (s) tjg ersättare Elli-Marie Lundgren (m) tjg ersättare

Åke Strandgren (c) Jesper Arnfjell (kd) tjg ersättare Maria Svensson (s) Dan-Olov Andersson (s) tjg ersättare Elli-Marie Lundgren (m) tjg ersättare 2014-10-23 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 23 oktober 2014, kl 08 00-16 15. Ajournering för lunch 12 15-13 15. Beslutande Birgita Sigfridsson (c) ordförande

Läs mer

Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, tosdagen den 10 september, kl , lunch kl

Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, tosdagen den 10 september, kl , lunch kl 2015-09-10 1(23) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, tosdagen den 10 september, kl. 08 30-15.30, lunch kl. 11.50 12.50 Britt-Louise Eriksson, ordförande (s) Thomas

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, onsdagen den 14 september 2016, kl Lunch

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, onsdagen den 14 september 2016, kl Lunch 2016-09-14 1(28) Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, onsdagen den 14 september 2016, kl 08 30-15 00. Lunch 12 10-13 00. Beslutande Britt-Louise Eriksson (s) ordförande Simon

Läs mer

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, Vindeln, torsdagen den 11 september, kl Ajournering för lunch

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, Vindeln, torsdagen den 11 september, kl Ajournering för lunch 2014-09-11 1(30) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, Vindeln, torsdagen den 11 september, kl 08 00-14 30. Ajournering för lunch 12 10-13 00. Birgita Sigfridsson (c) ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet torsdagen den 16 april 2015, kl Ajournering för lunch

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet torsdagen den 16 april 2015, kl Ajournering för lunch 2015-04-16 1(21) Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet torsdagen den 16 april 2015, kl 08 30-15 20. Ajournering för lunch 12 40-13 40. Beslutande Britt-Louise Eriksson (s) ordförande

Läs mer

Lars Johansson, förvaltningschef Gudrun Lycksell, nämndssekreterare Håkan Ahlman, ekonomichef Anders Wikström, förskolechef ,

Lars Johansson, förvaltningschef Gudrun Lycksell, nämndssekreterare Håkan Ahlman, ekonomichef Anders Wikström, förskolechef , 2014-12-11 1(22) Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 11 december 2014, kl 08 00-15 00. Ajournering för lunch 12 00-13 00. Beslutande Åsa Ahlberg Jonsson (m) ordförande

Läs mer

Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare

Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare 2015-09-21 1(5) Plats och tid Forum, Vindeln, den 21 september 2015. Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Dan-Olov Andersson, (s), tj ers Marianne Hörnberg, (c) Dan Oskarsson, (s) Caroline

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum

Protokoll. Sammanträdesdatum 1 Ärendeförteckning sid. 95 Val av justerare... 3 96 Fastställande av ärendelista... 4 97 Nytt arbetssätt för budget- och verksamhetsplanering... 5 98 Analys och slutsatser av det systematiska kvalitetsarbetet

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(13)

Sammanträdesprotokoll 1(13) Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid ande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.20 Nancy Ibarra (V), ordförande Johanna Odö (S) Rickard Gillman (S)

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Sekreterare Gudrun Lycksell Paragrafer 56-79. Sammanträdesdatum 2015-06-05 Anslaget sätts upp 2015-06-10

Sekreterare Gudrun Lycksell Paragrafer 56-79. Sammanträdesdatum 2015-06-05 Anslaget sätts upp 2015-06-10 2015-06-05 1(29) Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 5 juni 2015, kl 08 30-15 30. Ajournering för lunch 12 05-13 00. Beslutande Britt-Louise Eriksson (s) ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Vinterstallet 13:00 Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M)v ordförande Karl Gemfeldt (C) Magnus Åkesson (L) Kevin Barthel (SD) Ersättare Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15

Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15 fe? Malung-Sälens kommun ft Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Lilian Olsson (S) Birgitta Örjas

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 1(14) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08:30-14.10, ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 20 februari kl. 9.00 16.35 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Anne-Charlott Petersson sekreterare Helena Svensson, förvaltningschef Izabelle Sjöbäck, controller

Anne-Charlott Petersson sekreterare Helena Svensson, förvaltningschef Izabelle Sjöbäck, controller Sammanträdesprotokoll sid 1 (9) Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset kl. 13.00 14.45 ande Lennart Andersson (S), ordf Lars-Göran Andersson (S) Stig Augustsson (S) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden ID Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.30 Beslutande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30 o Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen

Läs mer

Sekreterare Malin Nilsson Paragrafer 1-26. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Malin Nilsson Paragrafer 1-26. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2014-02-27 1(31) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret Vindeln, torsdagen den 27 februari 2014, Kl. 08.00-16.10. Ajournering för lunch kl. 12.00-13.00. Beslutande Övriga deltagande Åsa

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30.

Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30. 1(17) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30. Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl 2016-11-23 1(19) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-11-23 kl. 8.30 11.40 Paragrafer 131-138, 140-143, 145-146 ( 139 samt 144 justerades omedelbart och finns i separat protokoll) Utses att justera

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-12-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl. 17:00 19:30 Utses att justera Christer Olsson Justeringens plats och datum Kommunhuset 2015-12-21

Läs mer

fs? Maiung-Sälens kommun

fs? Maiung-Sälens kommun fs? Maiung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung kl. 08:00-15.15 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2015-02-23 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:00-08:15, 09:10-10:30 Ledamöter Margareta Johansson (C) ordförande Jerry Sellin (Op) vice ordförande Gunnel Jonsson (S) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-01-17 1 (10) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 17 januari 2013, kl. 08.30-11.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef Catarina

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, torsdagen den 11 april 2013, kl 08 00-16.25. Ajournerig för lunch 12.15-13.15.

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, torsdagen den 11 april 2013, kl 08 00-16.25. Ajournerig för lunch 12.15-13.15. 2013-04-11 1(15) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, torsdagen den 11 april 2013, kl 08 00-16.25. Ajournerig för lunch 12.15-13.15. Beslutande Åsa Ahlberg Jonsson (m), ordförande

Läs mer

Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, torsdagen den 22 oktober 2015, kl

Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, torsdagen den 22 oktober 2015, kl 2015-10-22 1(7) Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, torsdagen den 22 oktober 2015, kl. 11.50 14.30 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Ulf-Peter Nilsson, (s) Annelie Bjurén, (s) Dan-Olov Andersson,

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-02-11 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 11 februari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-11-20 Innehållsförteckning Ärende 83 Ekonomisk månadsrapport... 97 84 Schablonfördelning av medel för nyanlända barn och elever... 98 85 Sammanträdestider 2013... 100 86 Ansökan om godkännande av

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Barn- och utbildnignsförvaltningen

Barn- och utbildnignsförvaltningen 1(2) Plats och tid Insikten Hedslund 13:00-16.00 Beslutande Joanna Stridh (C), ordf. Lena Johansson (KD) Henrieta Vedberg (M) Barbro Aastrup (S Ersättare och övriga närvarande Lars Kratz, förvaltningschef

Läs mer

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ...

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ... 2015-06-22 1(8) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, måndagen den 22 juni 2015, kl. 08.00 09.30 Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s) Marianne

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Villmyran konferensrum, kl

Villmyran konferensrum, kl 1(7) Plats och tid Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Villmyran konferensrum, kl.09.50-10.20 Thomas Näsholm (S) Ordf. Jon Björkman (V) Siw Sachs (S) Göran Molin (S) Inga-Britt Andersson (C) Maria

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S 2012-10-23 1(11) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjöv. 4. Hörby kl. 13.00 16.30 Ajournering kl. 14.57 15.02 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande 225-230 Per-Erik Andersson,

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15

Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15 2015-09-03 1(12) Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Dan-Olov Andersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Kommunkansliet, den, kl. 13.00-13.15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:a vice ordförande Tf.

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson (s)

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-03-07 BUN 21 VERKSAMHETSBESÖK... 1 BUN 22 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 2 BUN 23 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 24 PLAN FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag kl. 10.

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag kl. 10. 2017-05-31 1(11) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-05-31 kl. 11.00 12.20. Paragrafer 82-84, 86-88 Utses att justera Bo-Göran Bihl (SD) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag 2017-06-02

Läs mer

Plats och tid. Kommunkansli, Höörsalen Måndagen den 19 januari 2015 kl. 19:00 21:00. Beslutande Ledamöter

Plats och tid. Kommunkansli, Höörsalen Måndagen den 19 januari 2015 kl. 19:00 21:00. Beslutande Ledamöter 2015-01-21 1 (14) Plats och tid Kommunkansli, Höörsalen Måndagen den 19 januari 2015 kl. 19:00 21:00 ande Ledamöter Björn Andreasson (M), Ordförande Susanne Andersson (M) Ola Kollén (C), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-20 1 [11] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S) fe fl 5, Malung-Salens kommun Sammanträdesprotokoll 2018-08-20 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Kommunhuset 24 januari kl. 13.30 17.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande M Elise Benjaminsson S Jessica Rodén L Niklas Herneryd SD Natalia E Henriksson

Läs mer

S3 Malung-Salens kommun

S3 Malung-Salens kommun S3 Malung-Salens kommun Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesprotokol I 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, kl. 09:00-12.15 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11 Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämnden (16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11 Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämnden (16) Nr 11 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-12-19 1(16) Tid och plats Onsdagen den 19 december 2018, klockan 08.30 12.00, i Tingshuset. Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP) Marianne

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden o Kultur-och fritidsnämnden 2015-11-26 1 Plats och tid Beslutande stora sammanträdesrummet, biblioteket Malung, kl. 13:00-16:30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anton Frid (S) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-01-26, kl 0900-1220 ande Evgeny Krakov, S Markus Forsberg, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, tf. kultur-

Läs mer

Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Malung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga deltagande Kristina Lundberg,

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret Vindeln, tisdagen den 29 april 2014, kl.08.00-16.00. Ajurnering f. lunch kl.12-13.

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret Vindeln, tisdagen den 29 april 2014, kl.08.00-16.00. Ajurnering f. lunch kl.12-13. 2014-04-29 1(23) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret Vindeln, tisdagen den 29 april 2014, kl.08.00-16.00. Ajurnering f. lunch kl.12-13. Beslutande Övriga deltagande Åsa Ahlberg Jonsson

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Naverlönnsalen, måndagen den 8 maj 2017 kl 17:00 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 2015-01-08 1(23) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

A Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

A Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden A Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11.30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 15 maj kl Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 15-27

Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 15 maj kl Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 15-27 2014-05-15 1(15) Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 15 maj kl 13.00-15.30 Beslutande Stefan Nordström (m), ordförande Janne Norén (c) Per-Uno Bergner (c) Per-Anders Olsson (s) Göran

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00 2014-12-16 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande 174-177, 179-187 Christer Lundgren, (c), ordförande 178 Marianne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Gnarps skola Måndag 17 mars 2014 kl. 08:30-14:35 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00-12:30

Gnarps skola Måndag 17 mars 2014 kl. 08:30-14:35 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00-12:30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Gnarps skola Måndag 17 mars 2014 kl. 08:30-14:35 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00-12:30 Beslutande Boerje Bohlin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare. 1(12) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Clas-Göran Borrman (S) Lars

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2016-10-24 1(16) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Anne-Marie Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndag kl. 10.

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndag kl. 10. 2017-05-17 1(19) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-05-17 kl. 8.30 12.05. Paragrafer 66-81 Utses att justera Gun-Britt Cedergren (KD) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult måndag 2017-05-22

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-23 Innehållsförteckning Ärende 74 Rapport kostupphandling... 87 75 Utvärdering av resultatfonder i barn- och utbildningsnämnden... 88 76 Ekonomisk månadsrapport... 89 77 Aktuell kö till förskoleverksamhet

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret Vindeln, torsdagen den 3 oktober 2013, Kl

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret Vindeln, torsdagen den 3 oktober 2013, Kl 2013-10-03 1(29) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret Vindeln, torsdagen den 3 oktober 2013, Kl. 08.00-15.20. Beslutande Åsa Ahlberg Jonsson (m), ordförande Birgita Sigfridsson (c) Maria

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-11:45 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

2014-05-27. Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf.

2014-05-27. Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, rum 303/304 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf. Ida Nilsson (MP)

Läs mer

Margot Karlsson (S) Karl Persson (SD) Eva Pettersson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef

Margot Karlsson (S) Karl Persson (SD) Eva Pettersson, förvaltningssekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00-11:50 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan

Läs mer

Datum 2012-03-13. Anders Öberg Marie Martinsson Kjell Gunnarsson Jan Arvidsson Gunilla Persson Peter Tillman (v) Ej 20, 22 samt 24 27

Datum 2012-03-13. Anders Öberg Marie Martinsson Kjell Gunnarsson Jan Arvidsson Gunilla Persson Peter Tillman (v) Ej 20, 22 samt 24 27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2012-03-13 Sida 1(16) Plats och tid Sammanträdesrummet Utsikten, Hallsberg, kl 13.00 kl 16.30 Beslutande Ledamöter Siw Lunander (s) Ulf Ström (s) Suzana Madzo (s) Joakim Hedelind

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter 1 / 7 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Ove Wallin (C) (vice

Läs mer

Delgivningar 2017 Utbildningsnämnden

Delgivningar 2017 Utbildningsnämnden Tjänsteskrivelse 2017-02-01 Handläggare Marie Näslund Nämndsekretariatet Delgivningar 2017 Förslag till beslut Nämnden noterar delgivningarna för februari 2017. Beslutsnivå Ärendebeskrivning Växel 08-570

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-19.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Therese Gustafsson (fp) Stefan Moberg

Läs mer