3 (8) Under verksamhetsperioden ska vi arbeta med att utveckla hela rekryteringskedjan som innefattar, frågan betalningen välkomnandet introduktionen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "3 (8) Under verksamhetsperioden ska vi arbeta med att utveckla hela rekryteringskedjan som innefattar, frågan betalningen välkomnandet introduktionen."

Transkript

1

2 2 (8) Den här verksamhetsplanen för Socialdemokraterna i Bohuslän sträcker sig från 1 januari 2015 till 31 december Eftersom det är en flerårig verksamhetsplan håller den sig på en övergripande verksamhetsnivå. Den kommer i den mån det behövs under perioden att kompletteras av studieplaner, valplaner och så vidare. Sedan tidigare har distriktsstyrelsen och arbetarekommunerna konstaterat att ett antal verksamhetsområden är extra viktiga. Dessa områden är utbildning, rekrytering av medlemmar och organisationsutveckling och i alla dessa sammanhang har också organisationens brist på förmåga att dra nytta av teknikutvecklingen lyfts fram. Inför kommande mandatperiod behålls grunden av det arbetet, då det fortfarande är viktiga områden som distriktet behöver fortsätta att arbeta med. Att rekrytera medlemmar, utbilda dessa och att utveckla organisationen kan sammanfattas i begreppet samla-skola-påverka, vilket denna plan bygger på. Partidistriktet består av 14 arbetarekommuner. Ambitionen med den här verksamhetsplanen är att den ska vara relevant för samtliga dessa. Verksamhetsplanen ska också uppfylla de uppgifter som åläggs partidistriktet i stagdagarna. Partidistriktets organisation finns inte beskriven i verksamhetsplanen, den beskrivs i partidistriktets organisationsplan. Under mandatperioden kommer nya valkretsar att införas och som en följd av detta kommer distriktsindelningen att behöva förändras. Socialdemokratin är en folkrörelse. Att samla människor är både en verksamhetsidé och en grundläggande värdering på vilken vi bygger vår politik. Att vara samlande kan för partidistriktet betyda många olika saker. Att samla människor som är socialdemokrater i vårt parti, att samla våra företrädare, att samla våra sido- och samarbetsorganisationer, att vara samlande för andra organisationsled, att samla politiska idéer, verksamhetsidéer, kunskap och initiativ. Allt detta ska partidistriktet göra. Samla så att det stärker verksamheten i arbetarekommunerna och gör vår organisation starkare.

3 3 (8) Att samordna pekas av arbetarekommunerna ut som en viktig uppgift för partidistriktet på flera områden. Utgångspunkten är att samla och vidarebefordra kunskap och information som är relevant för arbetarekommunernas verksamhet så väl vad gäller metoder som politik. Men det gäller också i förhållande till andra delar av partiet så som partistyrelsen, S i Västsverige, andra partidistrikt samt i relation till sidoorganisationer och andra delar av arbetarrörelsen som i olika skeenden är relevanta för vår verksamhet. Partidistriktet ska också ta hitta praktiska lösningar för hur information och kunskap kan samordnas. I det sammanhanget ska arbetet med att ta tillvara nya, effektiva tekniska lösningar utvecklas ytterligare. Samordning kan också ha betydelsen att samordna initiativ av olika slag. Inför detta ska partidistriktet ha ett öppet och stödjande förhållningssätt. Det kan handla om företrädare som tar initiativ till nätverk eller till att arbeta i projekt med en politisk fråga. Partidistriktet kan vara behjälpligt med att hitta kontakter, lokaler eller tekniska lösningar för samverkan. Förutsättningen för en folkrörelse är att den har aktiva och engagerade medlemmar. Medlemmarna är grunden i vår organisation. Vi måste bli mycket bättre på att både värva nya medlemmar och att ta hand om de medlemmar vi har. Att värva medlemmar måste vara en naturlig del av vårt partiarbete. Både nya och gamla medlemmar måste känna sig välkomnade och delaktiga i rörelsen. För att lyckas med detta behöver partidistriktet och arbetarekommunerna ett intensivare samarbete kring att utveckla det lokala partiarbetet, värva fler medlemmar, välkomna medlemmar samt aktivera och engagera medlemmar. Under verksamhetsperioden ska vi arbeta med att utveckla hela rekryteringskedjan som innefattar, frågan betalningen välkomnandet introduktionen. Vikten av facklig-politisk samverkan kan inte nog understrykas. Att stärka och utveckla banden mellan fackförbunden och socialdemokratin är en mycket viktig del i partidistriktet verksamhet. Vår ambition är att skapa en facklig-politisk samverkan som inte inskränker sig till valrörelserna utan är en aktiv del av verksamheten även under mandatperioden.

4 4 (8) Vid sidan av samverkan med LO och dess förbund ska vi även samtala med andra fackliga organisationer. Därför ska partidistriktet vara aktivt i kontakten med såväl TCO som SACO och deras medlemsorganisationer. Människor söker sig till vårt parti av många olika skäl men gemensamt för de allra flesta är att de vill ha inflytande över politiken och vara med och forma samhällsutvecklingen. Detta ska organisationen möta och tillgodose. För detta krävs det ett ständigt arbete med organisationsutveckling. Vår organisation är aldrig färdig, den kan alltid bli bättre. För att kunna ta oss an framtidens utmaningar och möjligheter behöver vi utveckla vårt arbets- och förhållningssätt. Vi måste vara ett kompetent, engagerat och öppet parti. Partidistriktet har de senaste åren arbetat strukturerat med sin egen organisationsutveckling och det arbetet ska fortsätta även under kommande verksamhetsperiod. Under verksamhetsperioden kommer valkretsarna i Västra och Norra Västra Götaland att förändras. Partidistriktsgränserna kommer därför att behöva göras om. Som en följd av detta kommer arbetet med organisationsutveckling och organisationskultur bli en prioriterad del av de som berörs. Detta arbete kommer även att behöva involvera andra aktörer, både inom distriktet och kringliggande organisationer. Partidistriktet ska även vara arbetarekommunernas stöd i organisationsutvecklingen. Partidistriktet ska kunna ge stöd och inspiration till respektive arbetarekommun utifrån den enskilda arbetarekommunens behov. Partidistriktet ska också ha en övergripande kunskap och kunna se när arbetarekommunerna kan ha nytta av varandra i sin utveckling. Partidistriktet sänder företrädare till ett antal parlamentariska församlingar; riksdagen, regionfullmäktige, regionuppdrag, kyrkomötet och stiftet. Partidistriktet och ledamöterna har ett gemensamt ansvar för att ledamöterna känner en förankring i sin valkrets. Tillsammans med riksdags- och regionkanslierna har partidistriktet ett ansvar för att ge våra förtroendevalda stöd för kommunikationen med väljare och medlemmar. Partidistriktet ska också, tillsammans med de förtroendevalda, skapa förutsättningar för möten med både medlemmar och väljare. Partidistriktet har också ett ansvar för att partidistriktets företrädare samordnas med varandra och med de politiska företrädarna för kommunerna. Det görs inom ramen för det så kallade RRK.

5 5 (8) Partidistriktet ska samarbeta med andra organisationsled inom partiet såväl som sidorganisationer och andra organisationer inom arbetarrörelsen. Vi har ett särskilt ansvar för att stödja och samarbeta med arbetarrörelsens barn- och ungdomsorganisationer, SSU och Unga Örnar. Studier ska bedrivas i samverkan med ABF och arbetarrörelsens folkhögskolor. Studier är motorn i en folkrörelses verksamhet. Att studieverksamheten fungerar är helt avgörande för folkrörelsens framtid. Att fortsätta att bygga upp en bra studieverksamhet är en av huvuduppgifterna under verksamhetsperioden. Det studiesamarbete som har inletts med övriga distrikt i Västsverige kommer att fortsätta utvecklas och intensifieras. Studiearbetet är prioriterat både i partidistriktet och i partiet centralt. Partidistriktets studier följer den centrala studieplanen, men kompletterar med de studier som distriktets medlemmar och företrädare har behov av. Varje år presenterar distriktet en studieplan. Partidistriktet ska underlätta för våra medlemmar så att fler kan delta i studieverksamheten. Varje medlem har rätt till grundläggande medlemsstudier. Medlemmarna ska få en kort introduktion till partiet i sin arbetarekommun. Partidistriktet ska under verksamhetsperioden ta ett ansvar för att årligen planera och genomföra en grundläggande medlemsutbildning. De medlemmar som åtar sig förtroendeuppdrag i organisationen ska erbjudas adekvat utbildning. Partidistriktet ska se till att det regelbundet erbjuds funktionsutbildning till ledamöter i arbetarekommunernas styrelser. Det är avgörande för partiets förmåga att bedriva politiskt arbete att vi har välutbildade förtroendevalda. Partidistriktet har ett ansvar för att erbjuda de förtroendevalda utbildning.

6 6 (8) Det finns utbildningsbehov som inte riktigt ryms inom ramarna ovan. Partidistriktet ska vara lyhört för de behov som finns i organisationen och i mån av resurser anordna utbildning och seminariedagar för att möta dessa behov. Vi måste bli snabbare på att se och skaffa kunskap om de nya utmaningar som samhället står inför så att vi bättre kan möta och hantera dessa. Partidistriktet behöver ta ytterligare steg för att använda den teknik som idag finns för att underlätta vår verksamhet. Det gäller inte minst studieverksamheten, där till exempel studier och seminarier skulle kunna delges även på annat sätt än deltagande på plats. Allt arbete som vi gör utgår från Socialdemokraternas vision. Visionen ska också genomsyra våra budskap och hur vi agerar. Vår vision är: Att alla kan leva ett bättre liv, känna frihet och framtidstro. Visionen är ett sätt att förtydliga de värderingar som Socialdemokraterna står för och sätta dessa i en framtidskontext. Visionen ska ge mening och riktning i allt vi gör. Att alla kan vi utgår från allas lika värde, en grundsten i vår ideologi. Leva ett bättre liv rymmer flera dimensioner, så väl materiella som immateriella: att kunna ha en god levnadsstandard, balans mellan arbete och fritid, möjligheter till utveckling. Det innebär även möjligheten att få vara frisk och ha god hälsa. Känna frihet jämlikhet och frihet är varandras förutsättningar. Utan jämlikhet kan människor inte vara eller känna sig fria. Känna framtidstro kräver ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt långsiktigt hållbart samhälle med människan i fokus, där framtiden blir bättre än i dag. Därför vill vi också vara drivande i europeiskt och globalt samarbete för att skapa en bättre värld. Socialdemokraternas viktigaste uppgift är att påverka samhällsutvecklingen i den riktning som anges i vårt partiprogram. Vi måste jobba med strategisk opinionsbildning och metodutveckling under hela mandatperioden. Genom att på olika sätt bilda opinion påverkar vi klimatet och dagordningen för det politiska samtalet. Detta kräver ett strategiskt och metodiskt arbete. Ett arbete som är inriktat på att agera och skapa nyheter och debatter snarare än att reagera på det som

7 7 (8) andra gör. Det är naturligt att partidistriktet i detta sammanhang arbetar med de ledande företrädarna. Partidistriktet behöver också på detta område fungera som stöd för de arbetarekommuner som upplever att de har behov av det. Nästa valrörelse sker inte i regi av Bohusläns partidistrikt. Dock måste vi stärka organisationen och mycket av vårt kommande arbete måste riktas in på att ha en fungerande partiorganisation i god tid innan valrörelsens start. Två gånger om året infaller partiets centrala kampanjperioder där det är arbetarekommunernas uppgift att delta och partidistriktets uppgift att se till att arbetarekommunerna har rätt förutsättningar. Kampanjperioderna ska bland annat användas för medborgarkontakter, för att pröva och utveckla valorganisationen och för intensiv medlemsvärvning. Förutom de centrala kampanjperioderna behöver ett utåtriktat arbete genomföras under hela mandatperioden. Partidistriktet ansvarar för att vid behov samordna dessa, under förutsättning att arbetarekommunerna meddelar partidistriktet om aktiviteter. Partiorganisationer måste utveckla och öva på metoder för opinionsbildning. Det gäller dels hur vi skapar nyheter och driver den politiska debatten. Och det gäller hur vi arbetar med väljarkontakter. Att arbeta med metodutveckling handlar inte alltid om att hitta på nya metoder. Snarare är det frågan om att lära av det som andra gör, som vi inte gör och se hur vi kan uppdatera våra verktyg till en ny nivå. All verksamhet behöver utvärderas och följas upp för att kunna utvecklas. I samband med att partidistriktet tar fram nästa års verksamhetsinriktning ska även en utvärdering och uppföljning av verksamhetsplanen göras. Det innebär att verksamhetsplanen gås igenom fyra gånger under verksamhetsperioden.

8 Verksamhetsplanen anger inriktning för partidistriktet under verksamhetsåren Ambitionen är att verksamhetsplanen ska vara relevant i förhållande till arbetarekommunerna. Därför tas planen fram i samverkan med representanter från arbetarekommunerna och fastställs på höstmötet. Som ett komplement till verksamhetsplanen tas även en verksamhetsinriktning, som mer detaljerat talar om vilken verksamhet som ska bedrivas i distriktet under det kommande året. 8 (8)

Verksamhetsinriktning 2016 Förslag till höstmötet 2015-11-07

Verksamhetsinriktning 2016 Förslag till höstmötet 2015-11-07 Verksamhetsinriktning 2016 Förslag till höstmötet 2015-11-07 Ett komplement till Verksamhetsplan 2015 2018 som fastställdes på Höstmötet 2014-10-28 2 (7) Verksamhetsinriktning 2016 2.1 Samordna Partidistriktet

Läs mer

Lerum , distriktsstyrelsens förslag till. Verksamhetsplan 2017

Lerum , distriktsstyrelsens förslag till. Verksamhetsplan 2017 Lerum 2016-10-17, distriktsstyrelsens förslag till Verksamhetsplan 2017 Som grund för verksamhetsplanen för Socialdemokraterna i Västra Götalands Västra ligger det som fastställs som partidistriktets uppgift

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 Socialdemokraterna Kalmar Län Förslag till Distriktsstyrelsen 15/2

VERKSAMHETSPLAN 2016 Socialdemokraterna Kalmar Län Förslag till Distriktsstyrelsen 15/2 VERKSAMHETSPLAN 2016 Socialdemokraterna Kalmar Län Förslag till Distriktsstyrelsen 15/2 Inledning Denna verksamhetsplan pekar ut hur vi vill utveckla Socialdemokraterna i Kalmar Län under år 2016. Vi behöver

Läs mer

Opinionsbildning och kommunikation

Opinionsbildning och kommunikation Verksamhetsplan 2019 Det är en ynnest att vara en del av Linköpings arbetarekommun och att ha förtroendet att leda den. Det åligger oss i styrelsen att se till att Socialdemokraterna i Linköping lever

Läs mer

Kungälv , distriktsstyrelsens förslag till. Verksamhetsplan 2019

Kungälv , distriktsstyrelsens förslag till. Verksamhetsplan 2019 Kungälv 2018-11-12, distriktsstyrelsens förslag till Verksamhetsplan 2019 Som grund för verksamhetsplanen för Socialdemokraterna i Göteborgsområdet ligger det som fastställs som partidistriktets uppgift

Läs mer

STUDIEPLAN BLEKINGE PARTIDISTRIKT

STUDIEPLAN BLEKINGE PARTIDISTRIKT STUDIEPLAN BLEKINGE PARTIDISTRIKT Blekinge 2017-01-23 FÖRORD Socialdemokraternas studieverksamhet ska stärka den politiska, kommunikativa och organisatoriska kompetensen såväl bland medlemmar som bland

Läs mer

Handslag för ett framtidsparti

Handslag för ett framtidsparti Handslag för ett framtidsparti Socialdemokratins vision är ett samhälle där alla kan leva ett bättre liv, känna frihet och framtidstro. Det är en vision som grundar sig i övertygelsen att jämlika människor

Läs mer

Partidistriktsmotion Stockholms partidistrikt

Partidistriktsmotion Stockholms partidistrikt Partidistriktsmotion Stockholms partidistrikt Vi ska skapa ett öppet och modernt folkrörelseparti som sätter organisationsutveckling och samhällsförändring högst på dagordningen. Det krävs för möta dagens

Läs mer

Förslag till: Verksamhetsinriktning för perioden

Förslag till: Verksamhetsinriktning för perioden Förslag till: Verksamhetsinriktning för perioden 2019-2022 Förord En verksamhetsinriktning beskriver uppgifter, prioriteringar och arbetsfördelning för vår organisation. Mätbara mål och metodval redovisas

Läs mer

ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS

ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS ORGANISATORISKT HANDLINGSPROGRAM DISTRIKTSKONGRESS ÅRE 21-22/4 2018 1 5 10 Ett omfattande arbete med att förnya socialdemokraterna sattes igång i och med framtidspartiet. Framtidspartiet handlar om att

Läs mer

Beslutade och antagna av partidistriktets höstmöte kompletterat

Beslutade och antagna av partidistriktets höstmöte kompletterat Stadgar för Bohusläns partidistrikt Beslutade och antagna av partidistriktets höstmöte 2007-10-20 kompletterat 2013-03-23 1. Partidistriktets uppgift Partidistriktet ansvarar för: Utåtriktad opinionsbildning

Läs mer

Medlemsutvecklingsstrategi

Medlemsutvecklingsstrategi Stockholm 2013-11-19 Åsa Olsson Folkrörelse & kampanj Medlemsutvecklingsstrategi Medlemsutvecklingsstrategi 2014-2024 Under valåret 2014 kommer vi att sätta fokus på värvningsfrågan eftersom det är ett

Läs mer

Varje arbetarekommun/organisation beslutar själv om sin formella beslutsgång för remissmaterialet.

Varje arbetarekommun/organisation beslutar själv om sin formella beslutsgång för remissmaterialet. Arbeta med detta material i er arbetarekommun/organisation. Se remissmaterialet och frågeställningarna som en utgångspunkt. Det är fritt fram att göra tillägg om ytterligare synpunkter och åsikter från

Läs mer

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar.

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar. 2 Verksamhetsplanen är det dokument som pekar ut arbetarekommunens prioriterade verksamhet under 2013. Verksamhetsplanen föreslå inte till skillnad från föregående års verksamhetsplaner, att gälla över

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2016/2017

Verksamhetsinriktning 2016/2017 Förslag till: Verksamhetsinriktning 2016/2017 Förord En verksamhetsinriktning beskiver uppgifter, mål och prioriteringar för vår organisation. Hur vi når målen och vilka metoder vi använder redovisas i

Läs mer

Utbildningar hösten 2016

Utbildningar hösten 2016 STUDIEPLAN HT 2016 Utbildningar hösten 2016 September 5 september Inspirationskväll tema Arbete Plats: Kristianstad 7 september Inspirationskväll tema Arbete Plats: Landskrona 17 september Medlemsutbildning,

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun. Fastställd på medlemsmöte Inledning

Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun. Fastställd på medlemsmöte Inledning Verksamhetsplan 2017 Kristianstad Arbetarekommun Fastställd på medlemsmöte 2016-12-19 Inledning I vår kommun är alla välkomna och här sätter vi människan främst. Vi lever i en föränderlig värld där tidigare

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 Förslag till val VERKSAMHETSPLAN 2017 Valförberedelser Under 2016 passerades halvtid i mandatperioden. De första åren efter vår valseger 2014 har på många sätt varit fokuserat på att med gott resultat

Läs mer

KUNSKAP BYGG SOCIALDEMOKRATE. Foto: David Woolfall

KUNSKAP BYGG SOCIALDEMOKRATE. Foto: David Woolfall ER KUNSKAP BYGG RNA! SOCIALDEMOKRATE Foto: David Woolfall S T U D I E P L A N 2 0 15 2 0 18 FÖRORD Hej partivän! Du håller nu i din hand den studieplan för 2015 2018 som jag och de andra i partistyrelsen

Läs mer

(S)TUDIEPROGRAM VÄSTSVERIGE 2015

(S)TUDIEPROGRAM VÄSTSVERIGE 2015 (S)TUDIEPROGRAM VÄSTSVERIGE OM VÄ(S)T STUDIER Distanskurser i samverkan mellan (S) i Väst och Arbetarrörelsens Folkhögskola i Göteborg och Viskadalen Kurserna varvar uppgifter på hemmaplan både enskilt

Läs mer

Stadgar för Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna av distriktskongressen 3 december 2007 och reviderad senast 18 april 2015

Stadgar för Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna av distriktskongressen 3 december 2007 och reviderad senast 18 april 2015 Stadgar för Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna av distriktskongressen 3 december 2007 och reviderad senast 18 april 2015 1 Partidistriktets uppgift Partidistriktet ansvarar för: - utåtriktad

Läs mer

Utåtriktad opinionsbildning för partiets idéer och politik inom sitt verksamhetsområde. Valorganisation i verksamhetsområdet

Utåtriktad opinionsbildning för partiets idéer och politik inom sitt verksamhetsområde. Valorganisation i verksamhetsområdet 2 (14) 3 (14) Utåtriktad opinionsbildning för partiets idéer och politik inom sitt verksamhetsområde Valorganisation i verksamhetsområdet Utveckling och samordning av politiken inom landstinget Val av

Läs mer

SOCIALDEMOKRATERNA FRAMTIDSPARTIET ÄLVSBORGS SÖDRA PARTIDISTRIKT. Regional handlingsplan

SOCIALDEMOKRATERNA FRAMTIDSPARTIET ÄLVSBORGS SÖDRA PARTIDISTRIKT. Regional handlingsplan SOCIALDEMOKRATERNA FRAMTIDSPARTIET ÄLVSBORGS SÖDRA PARTIDISTRIKT Regional handlingsplan 2 (12) Fokus på Framtidspartiet 2016-2020 Förord Socialdemokraterna står inför stora utmaningar under de kommande

Läs mer

Grundstadgar för socialdemokratiska föreningar och klubbar

Grundstadgar för socialdemokratiska föreningar och klubbar Grundstadgar för socialdemokratiska föreningar och klubbar 1 Den socialdemokratiska föreningens uppgift Den socialdemokratiska föreningen ansvarar för opinionsbildning för partiet, dess idéer och politik

Läs mer

- Vår ideologi, en socialdemokratisk maktanalys - Vår organisation - Aktuell politik - Socialdemokraterna Framtidspartiet

- Vår ideologi, en socialdemokratisk maktanalys - Vår organisation - Aktuell politik - Socialdemokraterna Framtidspartiet 2 (7) Socialdemokratin är en folkrörelse. Vi tar vår kraft och politiska hållning ifrån medlemmarnas åsikter och framtidsvisioner. Men det räcker inte enbart att vi är många medlemmar med lika många åsikter.

Läs mer

Stockholms läns partidistrikt 2.0

Stockholms läns partidistrikt 2.0 Stockholms läns partidistrikt 2.0 Partidistriktets valanalys konstaterar : Det behövs en betydligt större regional kraftsamling. Relationen mellan arbetarekommunerna och partidistriktet måste klarläggas.

Läs mer

KAMPANJMANUALEN 9. ATT AKTIVERA OCH ENGAGERA MEDLEMMAR

KAMPANJMANUALEN 9. ATT AKTIVERA OCH ENGAGERA MEDLEMMAR KAMPANJMANUALEN ARBETSDOKUMENT 1. KAMPANJENS SYFTE OCH MÅL 2. KAMPANJENS HUVUDBUDSKAP 3. TAKTIK INFÖR KAMPANJEN 4. KAMPANJENS TÄVLINGAR 5. KAMPANJAKTIVITETER 6. 25 EXTRA KAMPANJAKTIVITETER 7. TRE UPPFÖLJNINGSAKTIVITETER

Läs mer

Studieplan Stockholms arbetarekommun 2015

Studieplan Stockholms arbetarekommun 2015 Studieplan Stockholms arbetarekommun 2015 Studieombudsman är Annie Säll som nås på 08-791 11 14 Studieledare i Arbetarekommunen är Mattias Vepsä och nås på 0735 45 15 08 Foto: Mikael Holgersson och Anders

Läs mer

Vi vill bygga framtiden

Vi vill bygga framtiden å p n e k fi y N? Socia a n r e t a r ldemok Vi vill bygga framtiden Politiken måste alltid blicka framåt. Den måste alltid handla om framtiden, om det samhälle vi vill skapa imorgon, inte om det vi redan

Läs mer

Medlemsutbildning steg 1 och 2

Medlemsutbildning steg 1 och 2 Medlemsutbildning steg 1 och 2 Medlemsutbildningen bygger huvudsakligen på tre studiematerial - Vår historia, Vår ideologi och Vår organisation. I ett samhälle i ständig förändring, behövs socialdemokratiska

Läs mer

1 Den socialdemokratiska föreningens uppgift

1 Den socialdemokratiska föreningens uppgift Stadgar för socialdemokratiska föreningar och klubbar inom Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt. Antagen av distriktskongressen 3 december 2007 och reviderad senast 18 april 2015 1 Den socialdemokratiska

Läs mer

Studieplan Socialdemokraterna Norra Älvsborg Studieplan Socialdemokraterna NORRA ÄLVSBORG

Studieplan Socialdemokraterna Norra Älvsborg Studieplan Socialdemokraterna NORRA ÄLVSBORG Studieplan 2016 Socialdemokraterna NORRA ÄLVSBORG 1 2 Spännande studieår igen! Vi har glädjen att kunna presentera ett väldigt spännande studieprogram för Norra Älvsborgs socialdemokrater. Vi genomför

Läs mer

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION Sverige har stora möjligheter. Där arbetslöshet och hopplöshet biter sig fast, kan vi istället skapa framtidstro. Där skolbarn hålls tillbaka

Läs mer

KAMPANJMANUALEN FÖR VÄRVNINGSKAMPANJEN 2014

KAMPANJMANUALEN FÖR VÄRVNINGSKAMPANJEN 2014 KAMPANJMANUALEN FÖR VÄRVNINGSKAMPANJEN 2014 1. KAMPANJENS SYFTE OCH MÅL 2. KAMPANJENS HUVUDBUDSKAP 3. TAKTIK INFÖR KAMPANJEN 4. KAMPANJENS TÄVLINGAR 5. KAMPANJAKTIVITETER 6. VERKTYG I VÄRVNINGEN 7. TRE

Läs mer

UTBILDNINGSWORKSHOP FÖR VÄRVARE TILL VÄRVNINGSKAMPANJ

UTBILDNINGSWORKSHOP FÖR VÄRVARE TILL VÄRVNINGSKAMPANJ 1(6) HANDLEDNING UTBILDNINGSWORKSHOP FÖR VÄRVARE TILL VÄRVNINGSKAMPANJ SYFTE OCH MÅL Syftet är att du/distriktets värvningsledare ska utbilda, planera och få en övergripande koll på arbetarkommunernas

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Linköping 2018-03-17 Årsmöte Linköping 2018-03-17 Verksamhetsberättelse 2017 Socialdemokraterna i Linköping 2 (6) Verksamhetsberättelse för Linköpings arbetarekommun verksamhetsåret 2017 2017 har till

Läs mer

Organisatoriskt reformprogram, kongress mars 2019

Organisatoriskt reformprogram, kongress mars 2019 Organisatoriskt reformprogram, kongress 22-24 mars 2019 Socialdemokraterna är Sveriges största politiska parti tillika ett av världens mest framgångsrika politiska partier. Dock råder ingen tvekan om att

Läs mer

S-studenters långtidsplan fram till 2020

S-studenters långtidsplan fram till 2020 S-studenters långtidsplan fram till SOCIALDEMOKRATISKA Inledning S-studenter är det socialdemokratiska studentförbundet i Sverige och har sin ideologiska och organisatoriska grundsyn inom socialismen och

Läs mer

socialdemokraterna.se WORKSHOP

socialdemokraterna.se WORKSHOP socialdemokraterna.se WORKSHOP Innehållsförteckning: Vårt fokus ligger på framtiden!...3 Del 1: Vårt utgångsläge...4 Del 2: Vår nya inriktning, Socialdemokraterna framtidspartiet...8 Del 3: Hur blir vi

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Förslag till: Verksamhetsplan & Budget 2018 IF Metall avd 27 Östra Skaraborg Avdelningens verksamhet ska bygga på följande ledord: Delaktighet Alla ger utav sitt engagemang i avdelningens verksamhet och

Läs mer

Förord. Vårt agerande och våra handlingar ska självklart spegla de värderingar vi står för!

Förord. Vårt agerande och våra handlingar ska självklart spegla de värderingar vi står för! SOCIALDEMOKRATERNAS STUDIEPLAN 2019 Förord Vårt parti är en folkrörelse. Vi är nästan 100 000 medlemmar som bär socialdemokratins politiska kraft i vardagen på möten, i debatter, på sociala medier eller

Läs mer

Sist i detta dokument ligger dokumentet som distriktskongressen beslutade att anta 2015.

Sist i detta dokument ligger dokumentet som distriktskongressen beslutade att anta 2015. 2 (26) Distriktskongressen 2015 antog ett organisationsdokument i syfte förtydliga och konkretisera dels en del tillämpningar av partiets stadgar för partidistrikt. Dokumentet utgör även en grund för partidistriktets

Läs mer

Socialdemokraterna Gotland. Studier Kunskap bygger Socialdemokraterna

Socialdemokraterna Gotland. Studier Kunskap bygger Socialdemokraterna Socialdemokraterna Gotland Studier 2017 Kunskap bygger Socialdemokraterna Medlemsutbildning Vår historia vår ideologi vår organisation Tillsammans med andra får du chansen att diskutera och få insikter

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Förslag på verksamhetsplan för socialdemokraterna i Norrköping mars 2012- mars 20133 Temaår: Barn... 3 Studier... 4 Ledarskapsutbildning för ledande företrädare... 4 Media, retorik

Läs mer

Vision och verktyg Visionen - vår berättelse Ett växande Norrbotten Mål kommunikation

Vision och verktyg Visionen - vår berättelse Ett växande Norrbotten Mål kommunikation 2 Innehållsförteckning Vision och verktyg... 3 Visionen - vår berättelse 12.2.1... 4 Ett växande Norrbotten 12.2.2... 4 Ett spännande Norrbotten 12.2.3... 5 Kommunikation... 5 Kommunikationsmodell 12.2.4...

Läs mer

Politiska utbildningar Västbo - Östbo

Politiska utbildningar Västbo - Östbo Politiska utbildningar Västbo - Östbo 2013 1 Studiecirkel Minst 3 personer träffas 3 gånger under 9 studietimmar = studiecirkel Så enkelt är det!!!! För att ABF skall kunna registrera en studiecirkel måste

Läs mer

VERKSAMHETS- STRATEGI

VERKSAMHETS- STRATEGI VERKSAMHETS- STRATEGI 2019-2022 Bakgrund Socialdemokraterna i Göteborg har sedan 2006 tappat ca 15 procentenheter. Vi hade 104 896 väljare år 2006, nu har vi 70 122, en förlust på mer än 30 procent, ytligt

Läs mer

Verksamhetsplan ABF Kalmar Län 2019

Verksamhetsplan ABF Kalmar Län 2019 Verksamhetsplan ABF Kalmar Län 2019 0 1. Inledning Statens fyra syften 2 ABF Bäst i länet på folkbildning 2 2. Våra medlemsorganisationer Vårt uppdrag 3 Kvalitetsarbete 3 Vårt pedagogiska folkbildningsarbete

Läs mer

Kandidater till extra partikongressen den 25/3-27/3 2011

Kandidater till extra partikongressen den 25/3-27/3 2011 Kandidater till extra partikongressen den 25/3-27/3 2011 Valkrets 1 Habo, och Mullsjö Arbetarekommuner 1 Kandidatpresentation inför Socialdemokraternas extra partikongress 25-27 mars 2011 i Stockholm.

Läs mer

Detta bildningssystem är till för att sätta ramarna för detta arbete.

Detta bildningssystem är till för att sätta ramarna för detta arbete. Bildningssystem Antaget vid UNF:s kongress i Göteborg 2009 Reviderat vid UNF:s kongress i Åre 2011 Reviderat vid UNF:s kongress i Borås 2013 Reviderat vid UNF:s kongress i Lund 2015 Inledning UNF är en

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN ÖREBRO 22-24 MARS 2019 VALKRETS GGVV JÖNKÖPINGS LÄN INFORMATION Den 22 till 24 mars har Socialdemokraterna sin 40:e ordinarie partikongress. Denna genomförs på Conventum

Läs mer

ORGANISATIONS- KULTUR EN WORKSHOP OM HUR VI ÄR MOT VARANDRA

ORGANISATIONS- KULTUR EN WORKSHOP OM HUR VI ÄR MOT VARANDRA ORGANISATIONS- KULTUR EN WORKSHOP OM HUR VI ÄR MOT VARANDRA Innehållsförteckning: Inledning... 3 Avsnitt 1: Organisationskulturen i dag... 4 Avsnitt 2: Vad behöver vi göra för att få en sund organisationskultur?...

Läs mer

STADGAR. Antagna av förbundsmötet 2011

STADGAR. Antagna av förbundsmötet 2011 STADGAR Antagna av förbundsmötet 2011 Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar/föreningar Stadgar för S-kvinnors förbund FÖRBUND 1 Ändamål

Läs mer

ORGANISATIONS- KULTUR EN WORKSHOP OM HUR VI ÄR MOT VARANDRA

ORGANISATIONS- KULTUR EN WORKSHOP OM HUR VI ÄR MOT VARANDRA ORGANISATIONS- KULTUR EN WORKSHOP OM HUR VI ÄR MOT VARANDRA Innehållsförteckning: Inledning... 3 Avsnitt 1: Organisationskulturen i dag... 4 Avsnitt 2: Vad behöver vi göra för att få en sund organisationskultur?...

Läs mer

Stadgar för Halmstads socialdemokratiska arbetarekommun

Stadgar för Halmstads socialdemokratiska arbetarekommun Stadgar för Halmstads socialdemokratiska arbetarekommun Fastställda av årsmöte 2 mars 2013 1 Arbetarekommunens uppgift Arbetarekommunen ansvarar för att på grundval av partiets program verka för de socialdemokratiska

Läs mer

STADGAR. Antagna av kongressen Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar

STADGAR. Antagna av kongressen Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar STADGAR Antagna av kongressen 2017 Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar Stadgar för S-kvinnors förbund FÖRBUND 1 Ändamål Sveriges socialdemokratiska

Läs mer

3 (10) Senast justerade på årsmöte mars 2013

3 (10) Senast justerade på årsmöte mars 2013 2 (10) Innehåll 1 Arbetarekommunens uppgift... 3 2 Organisation... 3 3 Medlemskap i arbetarekommunen... 4 4 Avgifter... 4 5 Möten... 5 6 Arbetarekommunens valberedningar... 6 7 Arbetarekommunens styrelse...

Läs mer

Dessa stadgar utgör komplement till partiets normalstadgar och kan endast förändras genom beslut på Arbetarekommunens årsmöte.

Dessa stadgar utgör komplement till partiets normalstadgar och kan endast förändras genom beslut på Arbetarekommunens årsmöte. Reviderade vid Årsmötet 2015 1 (8) Lunds Arbetarekommun T I L L Ä G G S S T A D G A R F Ö R L U N D S A R B E T A R E K O M M U N Fastställda av årsmötet 2005 Reviderade av årsmötet 2015 Dessa stadgar

Läs mer

SEKOs handlingsprogram mot. rasism, nazism och främlingsfientlighet

SEKOs handlingsprogram mot. rasism, nazism och främlingsfientlighet SEKOs handlingsprogram mot rasism, nazism och främlingsfientlighet SEKOs handlingsprogram mot rasism, nazism och främlingsfientlighet I Tyskland kom nazisterna och tog kommunisterna, men jag sa ingenting,

Läs mer

Studier Socialdemokraterna i Gävle. Erfarenhet Gemenskap Glädje Lärande Mångfald Möten Samarbete Utveckling Ömsesidighet - 1 -

Studier Socialdemokraterna i Gävle. Erfarenhet Gemenskap Glädje Lärande Mångfald Möten Samarbete Utveckling Ömsesidighet - 1 - Studier 2007 Erfarenhet Gemenskap Glädje Lärande Mångfald Möten Samarbete Utveckling Ömsesidighet Socialdemokraterna i Gävle - 1 - Studieprogram 2007 Innehåll Medlemsstudier... s 4 Europastudier. Ideologi

Läs mer

STADGAR FÖR LUDVIKA SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN.

STADGAR FÖR LUDVIKA SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN. 1 2015-03-25 STADGAR FÖR LUDVIKA SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN. 1. ÄNDAMÅL Arbetarekommunen har till ändamål Att på grundval av partiets program verka för de socialdemokratiska idéerna, Att vara partiets

Läs mer

UNF:s arbetsplan 2014 2015

UNF:s arbetsplan 2014 2015 UNF:s arbetsplan 2014 2015 Vision En demokratisk och solidarisk värld fri från droger Övergripande mål UNF är erkänt bäst i Sverige på att påverka ungas attityder kring alkohol och andra droger För att

Läs mer

Facklig-politisk Spetsutbildning

Facklig-politisk Spetsutbildning facklig-politisk spetsutbildning 2019!1 En spetsig ledarutveckling för dig med fackligt uppdrag och/eller politiskt intresse!2 Facklig-politisk Spetsutbildning En spetsig ledarutveckling för framtidens

Läs mer

Studiemallar för grundkurser 2013

Studiemallar för grundkurser 2013 Studiemallar för grundkurser 2013 Studier är en av våra viktigaste och mest uppskattade verksamheter. Den skolning som vår studieverksamhet skapar är så viktig att det nämns som en av vår organisations

Läs mer

Utvecklingsplan för Socialdemokraternas studieverksamhet i samarbete med ABF

Utvecklingsplan för Socialdemokraternas studieverksamhet i samarbete med ABF Utvecklingsplan för Socialdemokraternas studieverksamhet i samarbete med ABF Avseende perioden 2015-18 Om socialdemokratin ska vara relevant i det samhällsförändrande arbetet är studier och folkrörelseutveckling

Läs mer

Verksamhets- och kommunikationsplan 2018

Verksamhets- och kommunikationsplan 2018 Verksamhets- och kommunikationsplan Närodlad politik med ett nytt ledarskap för hela Enköpings kommun Verksamhetsplan Övergripande mål 2019 De övergripande målen med kretsens verksamhet är att arbeta för

Läs mer

STADGAR FÖR SÖDERTÄLJE SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN

STADGAR FÖR SÖDERTÄLJE SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN STADGAR FÖR SÖDERTÄLJE SOCIALDEMOKRATISKA ARBETAREKOMMUN Kapitel 1 Ändamål 1 Södertälje Arbetarekommunen är socialdemokraternas huvudorganisation i Södertälje och sammansluter alla inom kommunen verksamma

Läs mer

Stadgar. Stadgar för förbundet sid 2-5. Normalstadgar för distrikt sid 6-8. Normalstadgar för föreningar sid 9-11. Antagna av kongressen 2015

Stadgar. Stadgar för förbundet sid 2-5. Normalstadgar för distrikt sid 6-8. Normalstadgar för föreningar sid 9-11. Antagna av kongressen 2015 Stadgar Antagna av kongressen 2015 Stadgar för förbundet sid 2-5 Normalstadgar för distrikt sid 6-8 Normalstadgar för föreningar sid 9-11 1 FÖRBUND 1 Ändamål HBT Socialdemokrater (HBT-S) Sverige är ett

Läs mer

Praktikrapport - Socialdemokraterna i Stockholms län

Praktikrapport - Socialdemokraterna i Stockholms län Mika Metso Statsvetenskapliga institutionen Yrkesförberedande praktik, HT 2011 Stockholms universitet Praktikrapport - Socialdemokraterna i Stockholms län Praktikplats: Socialdemokraterna i Stockholms

Läs mer

Nu avslutas temaåret om Barnfattigdom. Vi går vidare med samma arbetssätt men ett nytt tema: fler jobb.

Nu avslutas temaåret om Barnfattigdom. Vi går vidare med samma arbetssätt men ett nytt tema: fler jobb. Nu avslutas temaåret om Barnfattigdom. Vi går vidare med samma arbetssätt men ett nytt tema: fler jobb. 1. Att befästa och stärka S förtroende vad gäller jobbpolitiken. 2. Att stärka S förtroende vad gäller

Läs mer

Stadgar för stadsdelskretsar inom Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna april ch reviderad senast 18 april 2015.

Stadgar för stadsdelskretsar inom Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna april ch reviderad senast 18 april 2015. Stadgar för stadsdelskretsar inom Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt antagna 13-14 april 2007 0ch reviderad senast 18 april 2015. 1 Stadsdelskretsens uppgift Stadsdelskretsen ansvarar för: -opinionsbildning

Läs mer

STADGAR. Antagna av förbundsmötet Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar

STADGAR. Antagna av förbundsmötet Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar STADGAR Antagna av förbundsmötet 2015 Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar Stadgar för S-kvinnors förbund FÖRBUND 1 Ändamål Sveriges

Läs mer

Politiska utbildningar Västbo - Östbo

Politiska utbildningar Västbo - Östbo 1 2015 Politiska utbildningar Västbo - Östbo 2 Studiecirkel Minst 3 personer träffas 3 gånger under 9 studietimmar = studiecirkel Så enkelt är det!!!! För att ABF skall kunna registrera en studiecirkel

Läs mer

Ett öppet parti. i takt med tiden. SSU:s plan för en öppen process. Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund. Stockholm 25 januari 2012

Ett öppet parti. i takt med tiden. SSU:s plan för en öppen process. Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund. Stockholm 25 januari 2012 Ett öppet parti i takt med tiden SSU:s plan för en öppen process Stockholm 25 januari 2012 Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund Sammanfattning Många kräver att Socialdemokraterna utser sin partiordförande

Läs mer

FACKLIG UTBILDNING (FU)

FACKLIG UTBILDNING (FU) FACKLIG UTBILDNING (FU) Motionerna FU 1 FU 7 MOTION FU 1 Byggnads GävleDala Det blir svårare få ungdomar intressera sig för fackliga frågor. Detta beror oftast på okunskap om vad en fackförening är och

Läs mer

Studieplan Socialdemokraterna i Skaraborg 2019 Studieplan 2019 för Skaraborg SKARABORG

Studieplan Socialdemokraterna i Skaraborg 2019 Studieplan 2019 för Skaraborg SKARABORG Studieplan 2019 för Skaraborg SKARABORG 1 2 För- och eftervalsstudier 2019 är ett studieår då vi dels rustar våra nyvalda förtroendevalda för sina uppdrag, men också startar arbetet med att rusta partiet

Läs mer

Stadgar för förbundet 2 Normalstadgar för distrikt 6 Normalstadgar för grupper 9

Stadgar för förbundet 2 Normalstadgar för distrikt 6 Normalstadgar för grupper 9 Antagna av kongressen 2011 Ändamålsparagraf bekräftad av förbundsårsmötet 2012 Reviderade av förbundsårsmöten 2014, 2015 Stadgar för förbundet 2 Normalstadgar för distrikt 6 Normalstadgar för grupper 9

Läs mer

ABF Västra Götaland Verksamhetsplan och budget 2015

ABF Västra Götaland Verksamhetsplan och budget 2015 Västra Götaland ABF Västra Götaland splan och budget 2015 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG ABF Västra Götaland skall genom att bedriva ett ideologiskt förankrat folkbildningsarbete vara en tillgång och utvecklingsfaktor

Läs mer

Riktlinjer för Hylte kommuns internationella arbete

Riktlinjer för Hylte kommuns internationella arbete Åsa Johansson, utredare/ nämndsekreterare Tfn: 0345-18236 E-post: asa.johansson@hylte.se Riktlinjer för Hylte kommuns internationella arbete Kommunfullmäktige 2014-06-18 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Syfte...

Läs mer

Utkast till UNF:s arbetsplan 2014 2015

Utkast till UNF:s arbetsplan 2014 2015 Utkast till UNF:s arbetsplan 2014 2015 Vision En demokratisk och solidarisk värld fri från droger Övergripande mål UNF är bäst i Sverige på att påverka ungas attityder kring alkohol och andra droger UNF

Läs mer

STADGAR för S-kvinnors förbund GRUNDSTADGAR för S-kvinnors distrikt GRUNDSTADGAR för S-kvinnors klubbar

STADGAR för S-kvinnors förbund GRUNDSTADGAR för S-kvinnors distrikt GRUNDSTADGAR för S-kvinnors klubbar STADGAR för S-kvinnors förbund GRUNDSTADGAR för S-kvinnors distrikt GRUNDSTADGAR för S-kvinnors klubbar Stadgar antagna av förbundsmötet 2015. Förbundsstyrelsens förslag till revidering av stadgar till

Läs mer

Tillsammans skapar vi vår framtid

Tillsammans skapar vi vår framtid Mål för Köpings kommun 2013-2019 Här presenteras de mål som Köpings kommunfullmäktige fastställt för perioden 2013-2019. De senaste mandatperioderna har kommunfullmäktige i politisk enighet beslutat om

Läs mer

Facket och politiken. Handbok för fackligt aktiva vänsterpartister

Facket och politiken. Handbok för fackligt aktiva vänsterpartister Facket och politiken Handbok för fackligt aktiva vänsterpartister Vänsterpartiet 2014 Inledning Facket och politiken har alltid hört ihop. Genom aktivism i både facket och politiken har ett antal stora

Läs mer

Organisatoriskt handlingsprogram

Organisatoriskt handlingsprogram Bakgrund 5 Till kongressen 2013 gjordes ett omfattande arbete med att göra om form och innehåll i det organisatoriska handlingsprogrammet. Ambitionen var att skapa en långsiktighet i vad SSU är och vart

Läs mer

Angereds socialdemokratiska kretsens Ja msta lldhets- och Ma ngfaldsplan 2016

Angereds socialdemokratiska kretsens Ja msta lldhets- och Ma ngfaldsplan 2016 1 Angereds socialdemokratiska kretsens Ja msta lldhets- och Ma ngfaldsplan 2016 BAKGRUND Partidistriktet antog en jämdställdhets- och mångfaldspolicy med handlingsplan på höstdistriktskongressen 17 oktober

Läs mer

Riktlinjer för valberedning och kandidatnominering

Riktlinjer för valberedning och kandidatnominering Linköping Riktlinjer för valberedning och kandidatnominering Dokumentet innehåller riktlinjer för hur val bereds, hur arbetarekommunen hanterar valärenden och kandidatnominering. Dokument ersätter alla

Läs mer

POLICY FÖR NOMINERINGSARBETET I MALMÖ ARBETAREKOMMUN 2008

POLICY FÖR NOMINERINGSARBETET I MALMÖ ARBETAREKOMMUN 2008 Partiet äger vi, förtroendeuppdragen har vi till låns Ett levande partiarbete är kärnan i den svenska demokratin. Det förutsätter allas ansvar att vara med och utveckla partiets inre arbete. Ett arbete

Läs mer

Ann-Margret Kjellberg, ordförande, Båstad. Bo Carlqvist, ordförande, Malmö. Niklas Karlsson, ordförande. Elin Gustafsson.

Ann-Margret Kjellberg, ordförande, Båstad. Bo Carlqvist, ordförande, Malmö. Niklas Karlsson, ordförande. Elin Gustafsson. Ann-Margret Kjellberg, ordförande, Båstad Peter Persson, Bjuv Janet Andersson, Eslöv Anders Svensson, Kristianstad Inger Åbonde, Tomelilla Eva Örtegren, Landskrona Stefan Pinjefors, Malmö Marie Nilsson,

Läs mer

Välkommen till Socialdemokraterna!

Välkommen till Socialdemokraterna! Foto: Jörgen Boström Foto: Jens Ohlsson Foto: Anders Löwdin Foto: Anders Löwdin Välkommen till Socialdemokraterna! Foto: Jens Ohlsson Foto: Jens Ohlsson Foto: Anders Löwdin Tillsammans påverkar vi framtiden!

Läs mer

Denna utveckling påverkar både samhället och PRO. Flexibiliteten måste öka och verksamheten måste anpassas till växande och olika behov.

Denna utveckling påverkar både samhället och PRO. Flexibiliteten måste öka och verksamheten måste anpassas till växande och olika behov. Antagen 20171109 PRO Stockholms län Verksamhetsplan 2018 Innehåll Omvärldsanalys Prioriteringar Inriktningsmål Omvärldsanalys Stockholms län: Stockholms län med sina närmare 2,3 miljoner invånare växer

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan för Klimataktion Stockholm 2014

Förslag till verksamhetsplan för Klimataktion Stockholm 2014 Förslag till verksamhetsplan för Klimataktion Stockholm 2014 Klimataktion Stockholms verksamhet utgår från riksorganisationen Klimataktions plattform, stadgar och beslut fattade av dess årsmöte. Verksamhetsplanen

Läs mer

Politisk Målsättning 3 (8)

Politisk Målsättning 3 (8) 2013-10-04 2 (8) Innehåll Politisk Målsättning... 3 Kommunikativa målgrupper... 5 Vår bild av verkligheten... 6 Politiska prioriteringar... 6 Vår bild av oss... 7 Våra kännetecken... 8 Praktiska prioriteringar...

Läs mer

ABF-distriktet i Gävleborg VERKSAMHETSPLAN

ABF-distriktet i Gävleborg VERKSAMHETSPLAN 2012 ABF-distriktet i Gävleborg VERKSAMHETSPLAN INLEDNING Under 2011 har ABF Gävleborg prioriterat utveckling av cirkelledarutbildning genom att forma nya strategier för rekrytering och genomförande och

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN ÖREBRO 22-24 MARS 2019 VALKRETS VÄTTERBYGDEN JÖNKÖPINGS LÄN INFORMATION Den 22 till 24 mars har Socialdemokraterna sin 40:e ordinarie partikongress. Denna genomförs på Conventum

Läs mer

Studier 2011-2014 SOCIALDEMOKRATERNA GOTLAND

Studier 2011-2014 SOCIALDEMOKRATERNA GOTLAND Studier 2011-2014 SOCIALDEMOKRATERNA GOTLAND 2013 Utbildningarna riktar sig till tre olika delar av vår organisation; medlemmarna, s-föreningarna och de förtroendevalda. Studieprogrammet är basen som vi

Läs mer

socialdemokratins värderingar och S-kvinnors program och stadgar verka för ett samhälle där kvinnor och män är jämställda.

socialdemokratins värderingar och S-kvinnors program och stadgar verka för ett samhälle där kvinnor och män är jämställda. Nuvarande lydelse Förbund 1 Ändamål Sveriges socialdemokratiska kvinnoförbund, S-kvinnor, erkänner sig till den demokratiska socialismen, sådan den uttrycks i socialdemokratiska partiets program och stadgar.

Läs mer

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL 2019 2023 Strategi för uppländsk fotboll 2019 2023 Vision : Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsområden: Fotbollsutveckling Föreningsutveckling Förbundsutveckling

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner Socialdemokraterna i Jönköpings län Residensgatan 1 556 13 Jönköping T: 036-165140 www.socialdemokraterna/jonkopingslan

Läs mer

Kommunals studiestrategi

Kommunals studiestrategi Kommunals studiestrategi Utbildning är ett strategiskt verktyg i Kommunal som syftar till att skapa förutsättningar för medlemmar att engagera sig på sin arbetsplats och i Kommunal. Aktiva medlemmar kräver

Läs mer