Protokoll. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott"

Transkript

1 Kultur- fritidsnämndens 35-43

2 Kulturfritidsnämndens 2 35 Information överläggningar Hyresavtal Kulturhuset Informationsuppdrag till förvaltningen om nämndens integrationsarbete Attestlista Vårbokslut Utmaning Kulturskolan utredningsuppdrag gällande valfrihetssystem kravspecifikation Införliva ett medborgarkontor turistinformation i Kulturhuset Ensemblespel för ungdomar unga vuxna år Synpunktshantering inom Kultur- fritidsförvaltningen...14

3 Kulturfritidsnämndens 3 Plats tid Beslutande Övriga deltagare Kungsgatan 9, förvaltningens sammanträdesrum. Kl Lena Klevenås (MP), ordförande Staffan Albinsson (C), vice ordförande Emil Johansson (M) Katrin Svensson (S) Jan Gustafsson (V) Britta Malmberg, förvaltningschef Peyman Emami, controller Pär Hellsten, sekreterare Paragrafer Utses att justera Justeringens plats tid Staffan Albinsson (C) utses att jämte ordföranden justera protokollet. Direkt i samband med sammanträdets slut. Sekreterare Ordförande Justerande Pär Hellsten Lena Klevenås (MP) Staffan Albinsson (C)

4 Kulturfritidsnämndens 4 Anslag / Bevis et är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kultur- fritidsnämndens Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Närarkivet, kultur- fritidsförvaltningen Underskrift

5 Kulturfritidsnämndens 5 KFN AU 35 Information överläggningar A/ Förvaltningschef Nolhagabadet Kammarrätten har rivit upp domen ska tas om. Framtiden för vänekor i Nolhaga-området. Alingsåsparken 100 års jubileum. Diskussion om Ungdomsfullmäktige om deras beslut från november Litterärt residens. B/ Kreativa kraftfält Förvaltningschef informerar om en forskningsstudie från Uppsala universitetet om Kreativa Kraftfält.

6 KFN AU 36 Dnr KFN 500 Hyresavtal Kulturhuset Arbetsutskottets beslut Kulturfritidsnämndens 6 Arbetsutskottet hänskjuter beslut till Kultur- fritidsnämnden sammanträde.

7 KFN AU 37 Dnr KFN 500 Kulturfritidsnämndens 7 Informationsuppdrag till förvaltningen om nämndens integrationsarbete Ärendebeskrivning Kultur- fritidsnämnden beslutade på nämndsammanträdet i mars ( 24) om att ge kultur fritidsförvaltningen i uppdrag att informera nämnden om vad som gjorts görs inom verksamheterna för att skapa en god integration av nya kommuninvånare. Beredning Kultur- fritidsförvaltningen har i skrivelse den 27 maj lämnat följande yttrande. Kultur- fritidsförvaltningen är en viktig del av kommunens övergripande integrationsarbete. För att exemplifiera detta genomför förvaltningen i samarbete med utbildningsförvaltningens integrationsavdelning vissa gemensamma projekt. Två lyckade gemensamma projekt, varav den ena är den så kallade Föreningsskolan där nyanlända bereds möjlighet att testa på föreningslivet olika idrotter, ett årligt återkommande arrangemang som erbjudit nyanlända en enkel väg in i föreningslivet. Det andra exemplet är familjeaktiviteter på museet. Bildningsförbunden beviljas högre bidrag om deras verksamhet involverar människor med utländsk bakgrund. Ungdomsfullmäktiges sammansättning speglar den demografiska fördelningen mellan inrikes- utrikesfödda svenskar. Förening, fritid folkhälsa (FFF) genomför ett ungdomsutbyte inom ramen för EU:s Eramsus + med Lewisham (London) för att öka förståelsen för andra människors uppväxtvillkor. I samband med den nyligen avslutade Hälsoveckan i Noltorp genomfördes tipspromenad på tre olika språk. Arena Elva har i sin öppna verksamhet många besökare med utländsk bakgrund. Projektbidrag har givits till ansökningar som åsyftar till att öka integrationen i kommunen. Kultur, konst museum (KKM) inbjuder till sagostunder på somaliska arabiska. Alla nya svenska medborgare bjuds in till firandet av Nationaldagen. På museet får de möjlighet att berätta om sin livshistoria. Språkcafé på både biblioteket, museet konsthallen ökar möjligheten till dialog förståelse för varandra. KKM arbetar aktivt med att nå individer med annan kulturell bakgrund de erbjuds bl.a. att delta i att vara medskapande i museets verksamhet. Kommande projekt som planeras är att starta ett samarbete med SFI (svenska för invandrare). Museets kommande utställning handlar om Hem ; en viktig del av utställningens process inkluderar alingsåsare som inte är födda i Sverige eller är andra generationens invandrare. Det historiska perspektivet fokuseras till hitresande inflyttad arbetskraft under den tid Alingsås Sverige industrialiserades. Ytterligare planeras att genomföra en insamling för museet där minnen föremål från individer vars röster tidigare inte funnits representerade i museets samlingar. Biblioteket genomför i samarbete med KKM Röda Korset Språkcafé samt riktad service till flyktingmottagningen i Gräfsnäs. Biblioteket har utökat sitt anslag för inköp av litteratur på invandrarspråken.

8 Kulturfritidsnämndens forts. KFN AU 37 Dnr KFN Kulturskolan Allsångprojektet är ett samarbete med nästa samtliga grundskolor i Alingsås. Elevernas tankar berättelse ligger som grund till sångtexterna. I ett senare skede arrangeras ett flertal konserter där lärarna barnen sjunger allsång tillsammans. Samarbete med introduktionsprogrammet på Alströmergymnasiet. Här erbjuds lektioner till barnen, värdfamiljen betalar för barnen. Anläggning service Nolhagabadet har haft simundervisning för ensamkommande flyktingbarn i samverkan med Östlyckeskolan Alströmergymnasiet. Särskilda grupper för tjejer killar. Vidare har Nolhagabadet genomfört intensivsimskola för invandrade vuxna i två tvåveckorsperioder. Särskilda grupper för kvinnor män. I samarbete med kommunledningskontoret Noltorpsprojektet har Nolhagabadet infört en särskild badtid för kvinnor med simlärare från Hjälmareds folkhögskola på fredagar mellan kl Ytterligare anordnades en särskild badkväll för tjejer i februari. Övergripande så deltar förvaltningen i VGR s nätverk Interkulturell dialog tillsammans med 6 andra kommuner som piloter för att bl.a evidens säkra olika arbetsmetoder. Arbetsutskottets förslag till beslut i Kultur- fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden noterar informationen.

9 KFN AU 38 Dnr KFN 070 Attestlista 2015 Kulturfritidsnämndens 9 Ärendebeskrivning Attestlistan reglerar vilka personer som har rätt att attestera fakturor andra ekonomiska transaktioner inom förvaltningen. Enligt Alingsås kommuns reglemente för ekonomiska transaktioner skall nämnderna årligen utse attestanter för respektive förvaltning. Kultur- fritidsnämnden beslutade i april om attestlista för 2015, dock har nytt behov uppkommit gällande attestant attestlistan behöver därför revideras. Beredning Kultur- fritidsförvaltningen har i skrivelse den 27 maj lämnat följande yttrande. Ansvaret för att attestera (granska) fakturor utbetalningar skall, så lång som möjligt, göras av de personer som beställer varor tjänster. Detta för att säkerställa kontrollen av inköpen utbetalningarna. Den föreslagna attestlistan för 2015 är uppdaterad utifrån de personalmässiga förändringar som har skett under våren Arbetsutskottets förslag till beslut i Kultur- fritidsnämnden Kultur fritidsnämnden godkänner förvaltningens reviderade förslag till attestlista för 2015.

10 KFN AU 39 Dnr KFN 078 Vårbokslut 2015 Arbetsutskottets beslut Kulturfritidsnämndens 10 Arbetsutskottet hänskjuter beslut till Kultur- fritidsnämndens sammanträde.

11 KFN AU 40 Dnr KFN 082 Kulturfritidsnämndens 11 Utmaning Kulturskolan utredningsuppdrag gällande valfrihetssystem kravspecifikation Ärendebeskrivning I juni 2013 blev kulturskolan i Alingsås utmanad av Ahlin Musik AB. Den 9 december beslutade kommunstyrelsen att avslå utmaningen men uppdrog kultur- fritidsnämnden att utreda hur ett valfrihetssystem för kulturskolan skulle kunna införas. Kultur- fritidsnämnden godkände ( 16) en utredning om möjligheterna för att införa ett valfrihetssystem inom kulturskolans verksamhet. Kommunstyrelsen beslutade 2014 ( 92) om att formerna för omfattningen av genomförandet av valfrihetssystem för kulturskolan hanteras inom ramen för kultur- fritidsnämndens ansvar. Kultur- fritidsnämnden har att fatta beslut om ett utredningsuppdrag gällande formerna för ett valfrihetssystem. Beredning Kultur- fritidsförvaltningen har i skrivelse den 27 maj lämnat följande yttrande. Efter att kommunstyrelsen beslutat att ett valfrihetssystem hanteras inom ramen för kultur fritidsnämndens ansvar har förvaltningen arbetat med att diskutera frågan om ett valfrihetssystem med aktiva studieförbund i Alingsås. Många studieförbund föreningar har ställt sig positiva intresserade av att samarbeta med Alingsås kommun kultur fritidsnämnden i synnerhet. Alingsås kommuns tolv prioriterade mål är mål nr 6 I Alingsås kommun finns det valfrihet självbestämmande. Ett led i att nå kommunens övergripande prioriterade mål är att möjliggöra för ett valfrihetssystem inom kulturskolans verksamhet. I ett beslut av kommunstyrelsen om kommunens samlade åtaganden ( ) finns ett uppdrag att kultur- fritidsnämnden åtar sig att införa ett valfrihetssystem för vissa av kulturskolans kurser. En av förvaltningen genomförd utredning (se bilaga 1) visar på olika sätt hur andra kommuner har gjort i frågan om valfrihet i kultur- musikskolor. Somliga har ett checksystem, andra auktoriserar privata utförare i enlighet med lagen om offentlig upphandling (LOU). Där behöver nämnden besluta om lämpligt tillvägagångssätt. För att förvaltningen ska kunna gå vidare med en genomförandefas behöver nämnden fatta beslut om ett valfrihetssystem en kravspecifikation för de presumtiva utförarna. Förvaltningen föreslår därför att få i uppdrag att till nämnden i oktober presentera ett förslag till valfrihetssystem med en kravspecifikation till de presumtiva utförarna. Kravspecifikationen ska utifrån nämndens synvinkel konsekvensbeskrivas utifrån kvalitativa, personella ekonomiska parametrar. Förvaltningen ska även ta fram ett förslag på avtal med utförarna fördjupa diskussionen med civilsamhället, studieförbund föreningar som möjliga utförare av kulturskolekurser.

12 Kulturfritidsnämndens forts. KFN AU 40 Dnr KFN Förslag till beslut i Kultur- fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att till oktobernämnden återkomma med 1. Förslag till valfrihetssystem 2. Kravspecifikation 3. Avtalsförslag Tilläggsyrkande Staffan Albinsson (C) yrkar på ytterligare beslutspunkt att till oktobernämnden presentera ett överripande enhetligt mål för Kulturskolan att kulturskoleverksamhet ska ingå i det fortsatta arbetet med Kultur- biblioteks fritidsplan för Kultur- fritidsnämnden. Proposition Ordföranden frågar om det är ets mening att godkänna Staffan Albinssons (C) tilläggsyrkande finner att så är fallet. Arbetsutskottets förslag till beslut i Kultur- fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att till oktobernämnden återkomma med 1. Förslag till valfrihetssystem 2. Kravspecifikation 3. Avtalsförslag 4. Målformulering 5. Kulturskolan integreras i Kultur- biblioteks fritidsplan

13 KFN AU 41 Dnr KFN 500 Kulturfritidsnämndens 13 Införliva ett medborgarkontor turistinformation i Kulturhuset Ärendebeskrivning Boris Petrusson (SD) väckte på Kultur- fritidsnämndens sammanträde den 11 maj ( 42) ett ärende om att kultur- fritidsförvaltningen ska utreda möjligheten om att införliva ett medborgarkontor turistinformation i det ombyggda Kulturhuset. Beredning Kultur- fritidsförvaltningen har i skrivelse den 27 maj lämnat följande yttrande. I kommunfullmäktiges reglemente för kommunstyrelsen framgår att ansvaret för medborgarkontor turistinformation åligger kommunstyrelsen. Kultur- fritidsnämnden bör därför ej ansvara för utredning utan istället få i uppdrag från kommunstyrelsen att yttra sig i ett sådant ärende. Arbetsutskottets förslag till beslut i Kultur- fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden beslutar att riva upp beslut 42 om att utreda möjligheten att införliva medborgarkontor turistinformation i Kulturhuset.

14 KFN AU 42 Dnr KFN 580 Kulturfritidsnämndens 14 Ensemblespel för ungdomar unga vuxna år Ärendebeskrivning Idag har ungdomar upp till 19 år möjlighet att delta i Kulturskolans hela utbud inklusive ensemblespel musikgrupper. Efter att ungdomen fyllt 19 år hänvisas ungdomar till studieförbund, föreningar privata musikaktörer. Beredning Kultur- fritidsförvaltningen har i skrivelse den 27 maj lämnat följande yttrande. Förvaltningen har uppmärksammat ett problem med att inte möjliggöra för ungdomen att fortsätta efter att den fyllt 19. Det har visat sig svårt att upprätthålla kvalitén i ensembler grupper med den nuvarande åldersgränsen, då kompetens i ensembler grupper kan urholkas i med att överåriga tvingas sluta. Samtidigt kan man riskera att nivån för de yngre ungdomar som är med i en ensemble grupp bli för hög vilket kan medföra avhopp eller att de inte kan delta. Förvaltningen påpekar att ensemblenas behov ska styra antalet ungdomar unga vuxna som ska tillåtas fortsätta inom ensemblen. Risken är att de andra kulturella ämnena också vill erbjuda sina åringar verksamhet, detta ser inte förvaltningen som ekonomiskt möjligt. En fördyring av verksamhet är oundviklig ändock bedömer förvaltningen att den ekonomiska förändringen kan bäras inom ram eftersom endast ett fåtal ungdomar unga vuxna bedöms fortsätta med sitt ensemblespel efter fyllda 19 år. Förvaltningen gör ändå bedömningen att utifrån ensemblens behov låta ungdomar unga vuxna över 19 år delta i ensemblespel. Förslag till beslut i Kultur- fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden godkänner förändrad ålder inom kulturskolans ensemble- gruppspel till 25 år utifrån att ensemblens behov beaktas. Yrkande Lena Klevenås (MP) yrkar att Kultur- fritidsnämnden ser positivt på att låta ungdomar över 19 år unga vuxna delta i ensemble- gruppspel vid behov delegerar ansvaret för bedömningen till Kulturskolans avdelningschef. Propositionsordning Ordföranden frågar om det är ets mening att godkänna Lena Klevenås (MP) yrkande finner att så är fallet. Arbetstutskottets förslag till beslut i Kultur- fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden ser positivt på att låta ungdomar över 19 år unga vuxna delta i ensemble- gruppspel vid behov delegerar ansvaret för bedömningen till Kulturskolans avdelningschef

15 Kulturfritidsnämndens 15 Synpunktshantering inom Kultur- fritidsförvaltningen Ärendebeskrivning För en verksamhets utveckling är dess brukare synpunkter på verksamhet essentiella. Brukare av Kultur- fritidsförvaltningens verksamheter har flera olika sätt att göra sin röst hörd om den verksamhet förvaltningen erbjuder. Alingsås kommun har kommunövergripande Synpunkten, men de flesta av synpunkterna frågorna kommer förvaltningen till känna genom telefonsamtal till tjänstemän, mail brev samt personliga besök i eller i samband med verksamhetens utövande. Förvaltningens tjänstemän åläggs att nedteckna muntliga synpunkter tillhörande eventuellt muntligt svar överlämna till förvaltningssekreterare för registrering. Enligt Förvaltningslagen ska varje myndighet hantera inkomna synpunkter skyndsamt avge svar. Synpunktshantering inom Kultur- fritidsförvaltningen är uppdelad per avdelning Nämnd/stab, KKM, FFF, Anläggning service, Kulturskolan Biblioteket där staben är samordnande i frågor rörande synpunkter frågor. Alla synpunkter frågor med känd avsändare mottar ett svar från någon av förvaltningens tjänstemän inom 48 timmar om inget annat särskilt föreligger, oavsett får frågande omedelbart meddelande om att frågan hanteras. Frågan/synpunkten svaret registreras i kommunens ärendehanteringssystem blir en offentlig handling. Under 2014 inkom: Avdelning Antal inkomna synpunkter KKM 11 FFF 13 Bibliotek 55 Anläggning service 24 Kulturskolan 1 Nämnd/stab 18 Totalt 122 Synpunkterna för kultur- fritidsförvaltningens del kan delas upp i olika kategorier; kritiska synpunkter, frågor av allmän karaktär beröm. Under 2014 mottog biblioteket 55 synpunkter, varav den överväldigande majoriteten var synpunkter kring meröppet, även där var majoriteten positiv till meröppet. Kritiska synpunkter gällande biblioteket rörde i mångt mycket bibliotekets reguljära öppettider. Synpunkter gällande avdelningen Anläggning service rör mycket om att allmänheten informerar om att det är skräpigt/trasigt på badplatser anläggningar. Anläggning service kan med hjälp av allmänheten då enkelt snabbt avhjälpa uppkomna problem. Gällande nämnd/stab är många inkomna synpunkter frågor ställda till förtroendevalda i nämnden. I vissa fall brev ställda till förvaltningschef stabspersonal. Sammanfattningsvis:

16 Kulturfritidsnämndens forts. KFN AU 43 Dnr KFN Förvaltningen dess avdelningar tar brukarnas synpunkter på största allvar. Synpunkter från brukare kan få direkt påverkan på verksamheten. Kultur- fritidsförvaltningens verksamheter är en av kommunens mest brukarintensiva, där förvaltningen har många kontaktytor ingångar varpå det är av yttersta vikt att lyssna in brukarna ta tillvara på deras synpunkter. För att systematisera återkopplingen från de inkomna synpunkter föreslår förvaltningen att till Kultur- fritidsnämndens framtida årsredovisningar innefattar en passage med redovisning för inkomna synpunkter. Arbetsutskottets förslag till beslut i Kultur- fritidsnämnden 1. Kultur- fritidsnämnden noterar informationen. 2. Kultur- fritidsnämnden beslutar att införa en redovisning av synpunkter till nämndens årsredovisning med start 2016.

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 1-5 2 1.Information överläggningar... 5 2. Kultur- fritidsnämndens flerårsstrategi 2017-2019... 6 3. Inriktning för Alingsås museum... 8 4. Fyllnadsval av ordförande vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämnden Omedelbart justerad paragraf

Protokoll. Utbildningsnämnden Omedelbart justerad paragraf 46 Omedelbart justerad paragraf 2 46 Organisation Alströmergymnasiet 2016/2017...5 3 Plats och tid Kungsgatan 9, nämndsammanträdesrummet Sunnerö. Kl. 17.00 19.00. Paragrafer 46 Beslutande Ulf Carmesund

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Duvemåla, Kungsgatan 9 Paragrafer 24-27 kl. 15:00-16:30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Staffan Albinsson (C) (ordförande) Jan-Erik Gustavsson

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2013-06-10 25-29

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2013-06-10 25-29 Kultur- fritidsnämnden 25-29 2 Graffiti Plank Alingsås...6 Motion om att införa omsorgsnorm - Lena Klevenås (MP)...7 sutrdrag - Remiss KSAU 60 om användningen av Turbinhuset - Lena Klevenås (MP)...9 Delegationsbeslut

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 2 1 Information överläggningar 2 Kultur- fritidsnämndens flerårsstrategi 2018-2020 3 Nytecknande av hyreskontrakt med Fabs angående lokal i Nolhagahallen 3 Plats tid Lokalen Sunnerö,

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kultur- fritidsnämndens 12-15 2 Motion från Jan Gustavsson (V) angående anläggandet av fler boulebanor...6 Remiss KSAU 61 om kulturstrategi för barn unga - Lena Klevenås (MP)...8 Lokalförsörjningsplan

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämnden

Protokoll. Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden 39-43 2 Plats och tid Kungsgatan 9, nämndsammanträdesrummet Sunnerö. Kl. 17.00-18.50 Paragrafer 39-42 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Ulf Carmesund

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 62 2 62. Biblioteksplan 2017-2018... 5 3 Plats tid Kulturhuset, Karin Boye-salen kl 16.30-17:05 Paragrafer 62 Beslutande Lena Klevenås (MP), ordf Dimitrios Diamantopolos (S) tjänstgör

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Protokoll Kultur- och fritidsnämnden 2010-06-22 58-62 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 2010-06-22 Information och överläggningar 58.Ekonomisk uppföljning månadsvis 59. Policy för politisk information

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämnden

Protokoll. Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden 1-6 2 1 Information och överläggningar...5 2 Val av Utbildningsnämndens arbetsutskott...6 3 Utbildningsnämndens Flerårsstrategi 2017-2019...7 4 Digital agenda för utbildningsnämnden...9

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden 1 s sammanträde 2010-11-09 1 Val av ordförande, vice ordförande, ledamöter och ersättare till BUN:s arbetsutskott för mandatperioden 2011-2014 Plats och tid Barn- och ungdomskontoret, Alingsås, den 11

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 135-141 2 135 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten...5 136 Förvaltningschefen informerar...6 137 Information angående målvärden...7 138 Besparingskrav 2015...8 139 Omlokalisering

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 4-7 2 4 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd - Harrys Alingsås...4 5 Ansökan om utvecklingsmedel för insatser mot våld i nära relationer...5 6 Ansökan om statsbidrag för verksamhet

Läs mer

Protokoll. Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskottet för utbildning, integration och arbetsmarknad

Protokoll. Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskottet för utbildning, integration och arbetsmarknad 1 arbetsutskottet för utbildning, integration 2 Plats och tid Duvemåla, Kungsgatan 9 Paragrafer 29-34 kl. 13:30-15:30 ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Anne Gunnevik (L)

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämnden 2015-12-15 102-107

Protokoll. Utbildningsnämnden 2015-12-15 102-107 Utbildningsnämnden 102-107 2 102 Information och överläggningar......5 103 Remiss från Kommunstyrelsen - Kvalitetsstrategi för Alingsås kommun...6 104 Utbildningsnämndens Flerårsstrategi 2016-2018...8

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Tryffeln, Sidenvägen 7F Paragrafer 280-285 kl. 13:15-16:15 Beslutande Utses att justera Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice ordförande) Helena Carlström

Läs mer

PROTOKOLL. Tekniska nämnden

PROTOKOLL. Tekniska nämnden PROTOKOLL Tekniska nämnden 23 28 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 21 maj 2013 Informationer och överläggningar 23 Tertialuppföljning 2013, ekonomi, åtaganden m m tekniska förvaltningen

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 1 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 2 Miljöskyddsnämndens arbetsutskott Plats och tid Gesällen, Sveagatan 12 Paragrafer 21-27 kl. 14:30-16:41 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens 23-27 2 23 Tillfällig senareläggning av beslut om flerårsstrategi...4 24 Översyn av föreningsbidragen i kommunen som helhet...5 25 Kommunens samlade åtaganden 2013-2015, utifrån nämndernas

Läs mer

Protokoll. Valnämnden

Protokoll. Valnämnden Valnämnden 20-25 2 20 Hantering av förtidsröster, avtal med Posten...5 21 Lokaler för förtidsröstning allmänna valet 2014...6 22 Tider för förtidsröstning, allmänna valet 2014...8 23 Nästa sammanträde...9

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 1 2 Plats och tid Arena elva, Rektorsgatan 11 Paragrafer 4-10 kl. 17:00-18:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Janine Alm Ericson (MP) (vice ordförande) Jan-Erik

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Plats och tid: Beslutande: Kisa Bibliotek 25 maj 2010 kl.13.00 Lena Käcker Johansson (kd), ordförande Bengt Nordin (m) Pia Tingvall (c) Conny Forsberg (s) Karin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2012-10-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den.15 oktober 2012, kl. 15 45-17 00 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämnden

Protokoll. Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden 1-7 2 Information och överläggningar...5 Val av Utbildningsnämndens arbetsutskott...6 Val av representanter till Programråden 2015-2018...7 Val av ledamöter till Alströmergymnasiets

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2013-05-13 19-24

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2013-05-13 19-24 Kultur- fritidsnämnden 19-24 2 Motion från Jan Gustavsson (V) angående anläggandet av fler boulebanor...6 Remiss KSAU 61 om kulturstrategi för barn unga - Lena Klevenås (MP)...8 Lokalförsörjningsplan 2013...9

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 46-53 Kulturfritidsnämnden 2 Information överläggningar...5 Ansökan om projektbidrag - AHK...6 Konsthallens öppethållande under Kulturhusets ombyggnation...8 Ersättningslokaler för

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2015-01-27 6-13

Protokoll. Socialnämnden 2015-01-27 6-13 Socialnämnden 6-13 2 6 Information från förvaltningschef och avdelningschefer...5 7 Flerårsstrategi för Socialnämnden 2015-2017...6 8 Samverkansavtal mellan Föreningen Kvinnojouren Olivia och Alingsås

Läs mer

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNNJMNJNT= = =NJP

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNNJMNJNT= = =NJP = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNNJMNJNT= = =NJP Utbildningsnämnden sammanträde 1. Val av ledamöter och ersättare till utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-2014 2. Val av representanter till skolkonferens,

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 8-12 2 Alingsås Ryttarsällskap...6 Investeringsbidrag 2013...7 Plan för hantering av av samhällsstörning extraordinära händelser - Kultur- fritidsnämnden...9 Delegationsbeslut 2013...10

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 2015-02-25 11-14

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 2015-02-25 11-14 Miljöskyddsnämnden 11-14 2 Information och överläggningar... 6 Årsplanering 2015 (Miljöreda 2015-0171)... 7 Flerårsstrategi (Miljöreda 2015-0038)... 8 Verksamhetsberättelse 2014 (Miljöreda 2014-0650)...

Läs mer

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM Utbildningsnämnden sammanträde 66. Ekonomisk uppföljning efter oktober år 2010 67. Interkommunal ersättning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola kalenderåret

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Stadshuset, rum 214 kl. 17:30-20:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Pernilla Övermark (S) (ordförande) Ingvar Paulsson (M) (vice ordförande)

Läs mer

Protokoll. Valnämnden

Protokoll. Valnämnden Valnämnden 26-29 2 26 Lokaler för förtidsröstning allmänna valet 2014...4 27 Valnämndens organisation vid institutionsröstningen...5 28 Valnämndens organisation på valdagen och vid onsdagsräkningen...6

Läs mer

Delegationsordning Kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning Kultur- och fritidsnämnden Delegationsordning Kultur- och fritidsnämnden XX Dokumenttyp: Delegationsordning Dokumentet gäller för, personalkategori: Samtliga beslutsfattare Fastställelsedatum, nämnd, paragraf: XX Diarienummer: 2015.150

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 26-34 Kulturfritidsnämnden 2 26 Information överläggningar...5 27 Investeringsbidrag 2015...6 28 Lokalförsörjningsplan 2015...8 29 Kulturhusets mål...9 30 Attestlista 2015...10 31

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämnden

Protokoll. Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden 66-69 2 66 Information och överläggningar...5 67 Skolinspektionens beslut efter tillsyn i Alströmergymnasiet...6 68 Meddelanden 2015...8 69 Delegation 2015...9 3 Plats och tid Nämndsammanträdesrummet

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Protokoll. Samhällsbyggnadsnämnden

Protokoll. Samhällsbyggnadsnämnden 1 2 Plats och tid Skräddaren Paragrafer 1-4 kl. 10:00-11:30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Karl-Johan Karlsson (C) (ordförande) Bo Olsson

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämnden

Protokoll. Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden 26-33 2 Information och överläggningar...5 Verksamhetsberättelse 2013 - Vuxnas lärande...6 Våruppföljning 2014...7 Reviderade riktlinjer för programråd...8 Programutbud 2015/2016...9

Läs mer

Protokoll. Förbundsdirektionen 2013-02-15 1-6

Protokoll. Förbundsdirektionen 2013-02-15 1-6 Förbundsdirektionen 1-6 Förbundsdirektionen sammanträde 1. Godkännande av dagordning 2. Utseende av justeringsperson 3. Årsredovisning och bokslut per den 31 december 2012 4. Attestförteckning år 2013,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid 2019-05-14, kl. 09:00-12:21 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Gun Larsson (L)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-06-17 51-62

Protokoll. Socialnämnden 2014-06-17 51-62 Socialnämnden 51-62 2 51 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Maxi ICA...5 52 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Sallys Café i Alingsås AB...6 53 Tillfälligt tillstånd för alkoholservering

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20. Omedelbar justering Protokoll Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20 Omedelbar justering 1 Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 2012-02-20 1. Årsredovisning för år 2011 kommunversion 2. Årsredovisning för år 2011 nämndversion

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 1 2 Plats och tid Skräddaren Paragrafer 17-22 kl. 14:00-15:50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lady France Mulumba (KD) (ordförande) Maria

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2009-06-01 33 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-06-01, kl 13.15-15.20 Beslutande Enar Moberg (s), ordförande Berit Elgström (s) ers Irene Gustavsson (s) Kjell-Olof

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens 117 2 117 Flerårsstrategi 2014-2016 Alingsås kommun...4 3 Plats och tid Rådslaget, Rådhuset, Alingsås kl 9.00-9.25 Paragrafer 117 Beslutande Daniel Filipsson (M), ordförande Joakim Järrebring

Läs mer

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Per-Magnus Espgård (C) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V)

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Per-Magnus Espgård (C) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Marieskolan klockan 18.00 21.00 Beslutande Övriga närvarande Lena Emilsson (S) Jonas Falk (M) Daniel Rhodin (FP) Istvan Barborg (S) Lars Lindkvist (S) Therese

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Iréne Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 63-71 2 63. Information överläggningar... 5 64. Ekonomisk uppföljning per månad... 6 65. Beslut att använda namnet Nolhaga Parkbad... 7 66. Synpunktshantering 2016... 10 67. Erasmus+

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl

Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl 7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl. 15.00-16.20 ande Seija Eriksson (S) för Clefberg Anna Eriksson (S) ordförande Valon Pirraku (S) för Landqvist Karl-Ivan

Läs mer

Mattias Andersson (C) (ordförande) Lars Vargö (M) (vice ordförande) Mattias Andersson (C) och Lars Vargö (M) BEVIS. Kulturnämndens arbetsutskott

Mattias Andersson (C) (ordförande) Lars Vargö (M) (vice ordförande) Mattias Andersson (C) och Lars Vargö (M) BEVIS. Kulturnämndens arbetsutskott Kulturnämndens arbetsutskott 2016-04-19 Plats och tid Bergshamra bibliotek, Bergshamra torg, Solna kl 15:00-16:45 ande närvarande Övriga närvarande Paragrafer Mattias Andersson (C) (ordförande) Lars Vargö

Läs mer

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid ande Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 Lena Rosvall (S), ordförande Per-Erik Andersson (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Fjelie Tid 2019-02-11, kl. 15:00-16:47 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Carin Hansson (M) Oscar Magnusson (M) Carl Emanuelsson (M) Peppe Pollack

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 76-78 Socialnämnden Sida 2 Socialnämndens sammanträde Förslag på höjning av habiliteringsersättningen 5 Översyn av föreningsbidragen i kommunen som helhet 7 Information 9 Socialnämnden Sida

Läs mer

Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson (C), Jan-Erik Wik (C), Hans Carlsson (M) och Yvonne Ericsson (M)

Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson (C), Jan-Erik Wik (C), Hans Carlsson (M) och Yvonne Ericsson (M) Kultur- och fritidsnämnden 1 (5) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, Kungsör den 16 november 2010, klockan 18.00 18.45 ande Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stadshuset Fyrkanten kl 09:30 Beslutande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Karl-Erik Jonsson Justeringens tid och plats Samhällsbyggnad stab Paragrafer 119 Sekreterare

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-06-13 1 (8) Plats och tid Ädelfors, kl. 15.00-17.40 Beslutande Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande Carina G Hördegård (C), 2:e vice ordförande Göran

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Sida 1 (10) Plats och tid Kultur & fritid, måndagen den 7 januari 2019 kl 17:00-18:30, ajournering 17:35-17:45 inför val enligt 3-7. ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden

Protokoll. Överförmyndarnämnden 1 Överförmyndarnämnden 2 Överförmyndarnämnden Plats och tid Väktaren, Rådhuset, Alingsås Paragrafer 7-10 kl. 17:30-18:05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Holger

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden PROTOKOLL

Kultur- och fritidsnämnden PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden PROTOKOLL 2016-08-23 KFN 66 Region Gotland kulturplan 2017-2020 Bilaga KFN 67 Övrigt ärende. Rapport från förvaltningschef PROTOKOLL Sammanträdesdag Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta Borg (Fp) Bengt Nilsson (Fp)

Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta Borg (Fp) Bengt Nilsson (Fp) 28 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-05-31, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta

Läs mer

Datum. Per Ågren (S) Lars Andersson (C) Anne-Marie Düring (L) Karolina Glogowska (SD) Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Datum. Per Ågren (S) Lars Andersson (C) Anne-Marie Düring (L) Karolina Glogowska (SD) Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Datum Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 13.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Ann-Charlott Pettersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden 28-37 2 28 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd - Alströmerska magasinet...5 29 Ansökan om utökat serveringstillstånd på uteservering - Two Lads Pub, Alingsås...6 30 Ansökan om serveringstillstånd

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämnden

Protokoll. Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden 18-23 2 18 Information och överläggningar...5 19 Organisation Alströmergymnasiet 2017/2018...6 20 Campus Alingsås redovisning kring det systematiska kvalitetsarbetet 2016...8 21 Ekonomisk

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kultur- och fritidsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: måndagen den 25 januari 2016 kl. 14.00 Plats: Dubbelgöken 1 & 2 Ärenden Kallelse med föredragningslista 1 Val av

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 1 Torsdag den 17 januari 2019 kl10:00-10:15

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 1 Torsdag den 17 januari 2019 kl10:00-10:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 1 Torsdag den 17 januari 2019 kl10:00-10:15 Utses att justera Justeringens plats och tid Eva Alriksson Förvaltningsbyggnaden

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 1 Miljöskyddsnämnden 2 Miljöskyddsnämnden Plats och tid Skräddaren, Sveagatan 12 Paragrafer 10-16 kl. 08:30-11:35 ande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, plan 6, sammanträdesrum Herrgården klockan 14:00-17:00 ande Ingela Rossi (S) Ordförande Roberth Österman (M) Vice ordförande Ulf Widell (S) Kjell Andersson (UP) Matilda

Läs mer

Datum. IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl Beslutande

Datum. IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl. 15.00 15.30 ande Övriga närvarande Jonny Clefberg (S) ordf. Mats Landqvist (S) vice ordf. Karl-Ivan Wiklund (S) Kjell Persson (S) för

Läs mer

Protokoll. Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott för kultur, fritid, turism och evenemang

Protokoll. Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott för kultur, fritid, turism och evenemang 1 arbetsutskott för kultur, fritid, turism och 2 Plats och tid Duvemåla, Kungsgatan 9 Paragrafer 15-19 kl. 14:00-15:05 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Erik

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 2 mars 2016 kl. 14.00-16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson (C),

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 21-26 2 21 Redovisning till Inspektionen för vård och omsorg Dnr 8.5-39109/2013...4 22 Information om samverkan i kommunen för att främja integration...5 23 Redovisning till revisorerna med

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-17 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 17 november, kl 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, 15.00 17.15 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (L) Robin Olsson (M) Mårten

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup

Sammanträdesrum Önnerup Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 2 februari 2012, kl. 08.30-10.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Göran Tufvesson (M) Barbro Söderberg (S) Lena Forsberg (M)

Läs mer

Emelie Dockenfelt Anders Westerlund. Förvaltningskontoret Anneli Eskilandersson ANSLAG/BEVIS

Emelie Dockenfelt Anders Westerlund. Förvaltningskontoret Anneli Eskilandersson ANSLAG/BEVIS 1 (20) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-19.30 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Luis Miguel Caneo (S), ledamot Emelie Dockenfelt (c), ledamot Jenny

Läs mer

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL AMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18 BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 48 Ekonomisk rapport januari mars 2011 49 Ekonomisk rapport januari april 2011 50 Budgetuppföljning

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 16 Uppföljning av intern kontrollplan för 2011... 19 17 Ansökan om projektbidrag till studieförbund - ABF... 20 18 Ansökan om bidrag till lägerresa Wettern Taekwondo och Habo Judoklubb...

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Protokoll. Kommunfullmäktige

Protokoll. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 115-121 2 Avsägelse av kommunalt uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige - Johanna Frisk (V)... 5 Avsägelse av kommunalt uppdrag som ledamot av kommunfullmäktige - Annika Qarlsson (C)...

Läs mer

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Vård-och äldreomsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll arbetsutskott 44-52 2 Plats och tid Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Kungsgatan 9, kl 14:00-15:45 Paragrafer 44-52 Beslutande Micaela Kronberg Thor (M) ordf Pär-Göran Björkman (S) v ordf Ingela

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Äppelkriget, den, kl. 08.00-09.45 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:e vice ordförande Tf. kommunchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-12 1 () Plats och tid Kulturhuset, Hallstahammar, klockan 15.00 16.10. Beslutande Thure Andersen (S) ordf Anna-Karin Folkesson (S) Lennart Ahlström (S) Lennart Andersson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2018-01-23 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-17.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38 Socialnämnden 31-38 2 31 Information om projektet Plug In...4 32 Ansökan om serveringstillstånd - Amvrosia, Alingsås...5 33 Ansökan om serveringstillstånd - MX Rockbar, Alingsås...6 34 Ansökan om serveringstillstånd

Läs mer