SÄKERHETSLÖSNINGAR KOPIATORER/SKRIVARE/MULTIFUNKTIONSSYSTEM BEPRÖVADE LÖSNINGAR FÖR ÖKAD NÄTVERKSSÄKERHET SHARP DOCUMENT SOLUTIONS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SÄKERHETSLÖSNINGAR KOPIATORER/SKRIVARE/MULTIFUNKTIONSSYSTEM BEPRÖVADE LÖSNINGAR FÖR ÖKAD NÄTVERKSSÄKERHET SHARP DOCUMENT SOLUTIONS"

Transkript

1 SÄKERHETSLÖSNINGAR KOPIATORER/SKRIVARE/MULTIFUNKTIONSSYSTEM BEPRÖVADE LÖSNINGAR FÖR ÖKAD NÄTVERKSSÄKERHET SHARP DOCUMENT SOLUTIONS

2 TRE VANLIGA HOT MOT DATASÄK Det är ett välkänt faktum att om du inte klarar att skydda dina data kan viktig information gå förlorad, du kan förlora trovärdighet hos både investerare och partners och du kan få problem med lagstiftningen som rör dataskydd, och så vidare. Du har förmodligen, som de flesta företag, försett dig med brandväggar. Du skyddar dig mot virus och obehörigt nätverksintrång. Kanske använder du även kryptering. Men hur skyddar du dina skrivare och kopiatorer i ditt nätverk? Faktum är att även flera av de mest säkerhetsmedvetna företagen fortfarande dagligen stöter på tre komplicerade hot.

3 SÄKERHETSLÖSNINGAR KOPIATORER/SKRIVARE/MULTIFUNKTIONSSYSTEM RHETEN HOT 1 Digitala skrivare, kopiatorer och multifunktionsprodukter har hårddiskar och minnen där hundratals sidor konfidentiell information ligger kvar långt efter att dokumenten har skrivits ut. HOT 2 Genom att bara titta på konfigureringen av skrivarnätverkets interface kan en hacker skaffa sig tillräckligt med information för att aktivera en allvarlig attack mot ditt nätverk. HOT 3 Dokument som får ligga och vänta i skrivarens utmatningsfack kan läsas av obehörig personal.

4 ...OCH TRE BEPRÖVADE LÖSNIN 1 DATASÄKERHETSKIT Sharps Datasäkerhetskit är branschens första Common Criteria-godkända lösning för dokument- och informationssäkerhet. Det har utvecklats speciellt för att hantera en oacceptabel risk hårddisken och minnet i din skrivare eller kopiator. Tack vare en pålitlig kombination av datakryptering och säkerhetsradering har Sharps Datasäkerhetskit gjort det praktiskt taget omöjligt att hämta upp eller återvinna data som har lämnats kvar i en skrivare eller kopiator. Datakryptering 128-bitars datakryptering för skrivare och kopiatorer. Kryptering används flitigt för att skydda alla sorters data. Men hittills har den här teknologin lyst med sin frånvaro vad gäller skrivare, kopiatorer och multifunktionsprodukter. Sharps Datasäkerhetskit använder en effektiv 128-bitars datakrypteringsalgoritm för alla data på den interna hårddisken eller i RAM-minnet. På så sätt kommer dina data att vara oläsliga och obrukbara, om nu någon skulle lyckas ta sig in i din skrivare eller kopiator. Common Criteria i klartext Common Criteria är en växande standard för test av IT-säkerhet (ISO/IEC 15408) och en internationellt erkänd metodik för utvärdering av säkerhetskraven på säljare av informationssystem, hårdvara och programvara. Dessa standardiserade utvärderingskriterier bekräftar produktkravens precision och ökar förtroendet och sinnesfriden hos användare i säkerhetsmedvetna miljöer.

5 SÄKERHETSLÖSNINGAR KOPIATORER/SKRIVARE/MULTIFUNKTIONSSYSTEM AR Dataöverskrivning Med datasäkerhetskitets överskrivningsfunktion får du ytterligare en säkerhetsnivå, genom att kvarvarande data på hårddisken och i RAM-minnet förstörs. Kvarlämnade filer raderas genom att de skrivs över upp till sju gånger med en serie slumpmässiga värden. Dataöverskrivningen i kombination med krypteringsskyddet gör att inga kvarvarande data kan hämtas upp med i dagens läge kommersiellt tillgängliga medel. Datasäkerhetskitet kan även konfigureras så att dina data skrivs över enligt en eller flera av följande metoder: Automatiskt, varje gång enheten startas Automatiskt, efter varje utskrifts-/kopierings-/fax-/scanjobb Manuellt vid behov Datasäkerhetskitets funktioner Krypterar alla data som lagrats på maskinens hårddisk och i RAM-minnet Lagrade data raderas/skrivs över efter kopiering, scanning, faxning och utskrift Aktiveras automatiskt Går inte att manipulera Stöder PCL5, PCL6 och Postscript Common Criteria-godkänd enligt ISO/IEC BERTL Ett av tillverkarna oberoende testföretag på bl a kopiatorer, skrivare och multifunktionsmodeller. Rankar Sharps säkerhetslösningar som de bästa i sitt slag.

6 2 SÄKERT NÄTVERKSKORT Även nätverkskorten utgör en säkerhetsrisk. Endast genom att titta på konfigurationen av ett osäkrat nätverkskort kan en målmedveten hacker hämta tillräckligt med information för att förbereda en allvarlig attack mot dina viktigaste nätverksservrar. Sharps säkra nätverkskort skapar en brandvägg för varje skrivare eller kopiator och ser till att inga obehöriga kommer åt konfigureringsinformation och nätverksinställningar, samt begränsar användningen till angivna servrar och utvalda användare. På så sätt elimineras risken för externa attacker, utan att du behöver kompromissa med användarnas behov eller systemadministratörens möjlighet till fjärråtkomst. Åtkomsten kontrolleras i tre nivåer: Filtrering av IP-adress begränsar åtkomsten till ett angivet antal fördefinierade adresser eller adressurval Filtrering av MAC-adress begränsar åtkomsten till vissa pc-stationer, oavsett IPadress Blockering av TCP/IP-tjänster, det vill säga blockering av vissa kommunikationsprotokoll, ger administratörerna möjlighet att stänga sårbara portar och koppla ur enhetens hemsidor. Telnet, JCP och RARP kan blockeras.

7 SÄKERHETSLÖSNINGAR KOPIATORER/SKRIVARE/MULTIFUNKTIONSSYSTEM 3 KONFIDENTIELLA UTSKRIFTER Hacking är inte det enda hotet mot datasäkerheten. Konfidentiella dokument som ligger kvar i skrivarens utmatningsfack kan enkelt läsas, kanske helt oavsiktligt, av andra som också har tillgång till maskinen. Lyckligtvis har Sharp en lösning även på det här problemet. Konfidentiell PIN-utskrift Vår funktion för Konfidentiell PIN-utskrift tillför ytterligare säkerhet eftersom användaren måste vara närvarande vid maskinen för att dokumentet ska skrivas ut. Utskrifterna aktiveras som vanligt men dokumenten ligger kvar i krypterat format på skrivaren till dess att dokumentets ägare matar in en PIN-kod via maskinens kontrollpanel: på så sätt elimineras de risker som uppstår då konfidentiella dokument ligger och väntar i utmatningsfacket. Utökad konfidentiell funktion Med programvaran Equitrac Office, som är ett extra tillbehör, hålls känsliga dokument kvar på en säker server till dess att de är redo för upphämtning. Den här funktionen är idealisk för redovisningsavdelningar, human resources och företagsledning som hanterar konfidentiell information. När du är redo matar du in din privata PIN-kod och sticker in ditt magnetkort på närmaste skrivare och aktiverar utskriften; helt utan nyfikna blickar. Equitrac Office är även praktisk på så sätt att du kan välja vilken skrivare du vill hämta ut jobbet på; du kan välja den närmaste, den snabbaste eller helt enkelt den maskin som står bäst till. Fördelarna i korthet Eliminerar risken för att konfidentiella och känsliga dokument ska läsas oavsiktligt av obehörig personal Idealisk för organisationer med hög säkerhetsnivå och avdelningar som hanterar konfidentiell eller känslig information. Kan även användas för dirigering av utskriftsjobb till valfri skrivare

8 ÖVERSIKT SÄKERHETSFUNKTIONER Produktegenskaper AR-M155 AR-M160 AR-M165 AR-M236 AR-M351 AR-M550 AR-C172M AR-C262M AR-C330 AR-P350 AR-C260P AR-M207 AR-M276 AR-M451 AR-M620 AR-P450 AR-M700 Datasäkerhetskit Hårddiskradering genom överskrivning Minnesradering genom överskrivning Antal upprepningar av överskrivning 1 1 till 7 1 till 7 1 till 7 1 till 7 1 till 3 1 till 7 1 till 7 AES datakryptering av hårddisk AES datakryptering av minne AES datakryptering av faxminne Brandväggsfunktion Filter på IP-adress Filter på Mac-adress Aktivering och blockering av portar och protokoll Åtkomstkontroll användare Åtkomstkontroll konfiguration Konfidentiell utskrift med möjlighet till pinkod Equitrac Office Varningsmeddelande för original kvar på glaset Integrerad loggfunktion Utskrift Kopiering Fax Scanning Stöd för LDAP Åtkomstkontroll för scanna till epost Användarkontroll av scanna till epost Sharp Electronics (Nordic) AB Box BROMMA Telefon Telefax Utformningen och de tekniska specifikationerna kan ändras utan föregående information. All information var korrekt då texten trycktes. Windows och Windows NT är registrerade varumärken som tillhör Microsoft Corporation. Samtliga övriga företagsnamn, produktnamn och logotyper är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör respektive innehavare. Sharp Corporation Ref: DAS_01 Alla varumärken beaktas. E&OE.

Sharps Säkerhetslösningar. Effektivt skydd av din information. Säkerhetslösningar

Sharps Säkerhetslösningar. Effektivt skydd av din information. Säkerhetslösningar Sharps Säkerhetslösningar Effektivt skydd av din information Säkerhetslösningar SÄKERHETS- RISKER Insikt i vardagens säkerhetsrisker Dagens multifunktionssystem är snabba, flexibla och användarvänliga.

Läs mer

Sharps Säkerhetslösningar. Effektivt skydd av din information. Säkerhetslösningar

Sharps Säkerhetslösningar. Effektivt skydd av din information. Säkerhetslösningar Sharps Säkerhetslösningar Effektivt skydd av din information Säkerhetslösningar SÄKERHETS- RISKER Insikt i vardagens säkerhetsrisker Dagens multifunktionssystem är snabba, flexibla och användarvänliga.

Läs mer

DIGITAL DOKUMENTDISTRIBUTION EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR ETT OPTIMALT DOKUMENTFLÖDE SHARP DOCUMENT SOLUTIONS

DIGITAL DOKUMENTDISTRIBUTION EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR ETT OPTIMALT DOKUMENTFLÖDE SHARP DOCUMENT SOLUTIONS DIGITAL DOKUMENTDISTRIBUTION EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR ETT OPTIMALT DOKUMENTFLÖDE SHARP DOCUMENT SOLUTIONS KONSTEN ATT SKAPA SÄKRARE OCH På Sharp är vi medvetna om behovet av mer effektiva kommunikationsmetoder

Läs mer

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Ger ett enkelt, centralstyrt underhåll av skrivare och multifunktionssystem HANTERING AV ARBETSFLÖDET ETT ENKELT SÄTT ATT UNDERHÅLLA

Läs mer

LÖSNINGAR I OLIKA SKRIVARMILJÖER MULTIFUNKTIONSSYSTEM FÖR DOKUMENTPRODUKTION I OLIKA SKRIVARMILJÖER DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP

LÖSNINGAR I OLIKA SKRIVARMILJÖER MULTIFUNKTIONSSYSTEM FÖR DOKUMENTPRODUKTION I OLIKA SKRIVARMILJÖER DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP LÖSNINGAR I OLIKA SKRIVARMILJÖER MULTIFUNKTIONSSYSTEM FÖR DOKUMENTPRODUKTION I OLIKA SKRIVARMILJÖER DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP ALLA APPLIKATIONER. ALLA MILJ Den snabba utvecklingen av datatekniken innebär

Läs mer

Optimised Visitor Management

Optimised Visitor Management Optimised Visitor Management Skydda människor och lokaler i din verksamhet www.sharp.se I dag förväntar sig besökare enkel och effektiv och receptionsservice. Sharps system för besökshantering är en av

Läs mer

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar

Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar Administrativa utskriftslösningar För ett enkelt, centralstyrt underhåll av skrivare och multifunktionsenheter HANTERA ARBETSFLÖDET ETT ENKELT SÄTT ATT UNDERHÅLLA DINA

Läs mer

Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem

Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem Lösningar för övervakning och underhåll kontroll l produktivitet I styrning Enkelt, centraliserat underhåll av skrivare och multifunktionssystem Det enkla sättet att hantera arbetsflöden Fakta: Att skrivare

Läs mer

PRAKTISKA ADMINISTRATIVA LÖSNINGAR I NÄTVERKET OCH INTEGRERING AV SKRIVARE OCH MULTIFUNKTIONSSYSTEM DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP

PRAKTISKA ADMINISTRATIVA LÖSNINGAR I NÄTVERKET OCH INTEGRERING AV SKRIVARE OCH MULTIFUNKTIONSSYSTEM DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP ADMINISTRATIVA LÖSNINGAR FÖR UTSKRIFTSHANTERING PRAKTISKA ADMINISTRATIVA LÖSNINGAR I NÄTVERKET OCH INTEGRERING AV SKRIVARE OCH MULTIFUNKTIONSSYSTEM DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP ETT SMARTARE SÄTT ATT HANTERA

Läs mer

SÄKERHET. Konica Minoltas branschledande säkerhetsstandarder SÄKERHET

SÄKERHET. Konica Minoltas branschledande säkerhetsstandarder SÄKERHET Konica Minoltas branschledande säkerhetsstandarder I den digitala eran har den globala kommunikationen utvecklats lavinartat och säkerhetsriskerna har ökat proportionerligt. I företagsmiljöer är vardaglig

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Lathund M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Lathund M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Lathund M575 Skriva ut en lagrad utskrift Skriv ut ett jobb som har lagrats i produktens minne på följande sätt. 1. Bläddra till och tryck på Hämta från enhetsminne på

Läs mer

Drivve Image för effektiv scanning- och dokumentkontroll. Kraftfulla verktyg för en högre produktivitetsnivå

Drivve Image för effektiv scanning- och dokumentkontroll. Kraftfulla verktyg för en högre produktivitetsnivå Drivve Image för effektiv scanning- och dokumentkontroll Kraftfulla verktyg för en högre produktivitetsnivå Effektivisera arbetsflödet Drivve Image: Ett smartare sätt att arbeta Drivve Image är en serie

Läs mer

Den intelligenta hanteringen av Managed Print Services

Den intelligenta hanteringen av Managed Print Services Sharp Optimised Services kontroll l effektivitet I produktivitet Den intelligenta hanteringen av Managed Print Services Möjligheterna med Managed Print Services Fakta: upp till 5 % av ett företags avkastning

Läs mer

EFFEKTIVA LÖSNINGAR SOM ÖKAR MÖJLIGHETERNA MED DINA NÄTVERKSSKRIVARE DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP

EFFEKTIVA LÖSNINGAR SOM ÖKAR MÖJLIGHETERNA MED DINA NÄTVERKSSKRIVARE DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP UTSKRIFTSHANTERING EFFEKTIVA LÖSNINGAR SOM ÖKAR MÖJLIGHETERNA MED DINA NÄTVERKSSKRIVARE DOKUMENTLÖSNINGAR FRÅN SHARP MINSKA KOSTNADERNA OCH ÖK De flesta företag behöver använda förtryckta brevpapper och

Läs mer

Sharpdesk Sharpdesk Dokumenthanteringslösning

Sharpdesk Sharpdesk Dokumenthanteringslösning Sharpdesk Sharpdesk Dokumenthanteringslösning Fungerande affärsinformation Hantera arbetsflödet Att hämta, organisera och dela affärsinformation Sharpdesk är ett av branschens mest populära dokumenthanteringssystem.

Läs mer

Faktablad om informationssäkerhet. Nätverkssäkerhet. Skydd av nätverksansluten kontorsutrustning.

Faktablad om informationssäkerhet. Nätverkssäkerhet. Skydd av nätverksansluten kontorsutrustning. Faktablad om informationssäkerhet Nätverkssäkerhet Skydd av nätverksansluten kontorsutrustning www.sharp.se Innehåll Introduktion... 3 Bakgrund... 4 Problem... 5 Rekommendationer... 6 Slutsats... 9 Referenser...

Läs mer

Multifunktionssystem, kopiatorer, skrivare och programvaror

Multifunktionssystem, kopiatorer, skrivare och programvaror Säker, snabb och effektiv dokumenthantering Multissystem, kopiatorer, skrivare och programvaror Digital dokumenthantering byggd på integrerade hård- och Sharps multissystem kan skriva ut och kopiera i

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN. Installationsguide för programvara

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN. Installationsguide för programvara LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP-SERIEN Installationsguide för programvara HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Installationsguide för programvara Upphovsrätt och licens 2011 Hewlett-Packard Development

Läs mer

Om du misstänker att värdens privata nyckel har manipulerats kan du skapa en ny genom att utföra följande steg:

Om du misstänker att värdens privata nyckel har manipulerats kan du skapa en ny genom att utföra följande steg: Bästa säkerhetspraxis för Symantec pcanywhere I det här dokumentet beskrivs ändringarna för förbättrad säkerhet i pcanywhere 12.5 SP4 och pcanywhere Solution 12.6.7, hur huvuddragen i dessa förbättringar

Läs mer

Produktivitet börjar med enkelhet /This is Why Sharp gör det enkelt att hantera våra multifunktionssystem.

Produktivitet börjar med enkelhet /This is Why Sharp gör det enkelt att hantera våra multifunktionssystem. Sharp Remote Device Manager SRDM ENKEL, CENTRALISERAD ÖVERVAKNING OCH HANTERING Produktivitet börjar med enkelhet /This is Why Sharp gör det enkelt att hantera våra multifunktionssystem. Optimera skrivarhanteringen

Läs mer

Connected business. Goda kontakter skapar fantastiska team /This is Why affärerna går bättre med Cloud Portal Office. CLOUD PORTAL OFFICE

Connected business. Goda kontakter skapar fantastiska team /This is Why affärerna går bättre med Cloud Portal Office. CLOUD PORTAL OFFICE CLOUD PORTAL OFFICE SKAPAD I OSLO. GODKÄND I HELSINGFORS. LANSERAD ÖVER HELA NORDEN. Connected business Goda kontakter skapar fantastiska team /This is Why affärerna går bättre med Cloud Portal Office.

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Lathund M575

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Lathund M575 LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP Lathund M575 Skriva ut en lagrad utskrift Skriv ut ett jobb som har lagrats i produktens minne på följande sätt. 1. Bläddra till och tryck på Hämta från enhetsminne på

Läs mer

Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8

Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8 Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8 I den här Viktigt-filen får du anvisningar om hur du installerar drivrutinerna för egen PostScript

Läs mer

Säkra trådlösa nät - praktiska råd och erfarenheter

Säkra trådlösa nät - praktiska råd och erfarenheter Säkra trådlösa nät - praktiska råd och erfarenheter Emilie Lundin Barse Informationssäkerhetsdagen 2007, Karlstad 1 Om mig och Combitech Informationssäkerhetskonsult på Combitech Stationerad på Karlstadskontoret

Läs mer

LASERJET ENTERPRISE MFP. Lathund

LASERJET ENTERPRISE MFP. Lathund LASERJET ENTERPRISE MFP Lathund M725dn M725f M725z M725z+ Skriva ut en lagrad utskrift Skriv ut ett jobb som har lagrats i produktens minne på följande sätt. 1. Bläddra till och tryck på Hämta från enhetsminne

Läs mer

AR-M230/M270 Seriens Onlinemanual Lösning för nätverksutskrift

AR-M230/M270 Seriens Onlinemanual Lösning för nätverksutskrift AR-M230/M270 Seriens Onlinemanual Lösning för nätverksutskrift Start Administratörsguiden Klicka på "Start"-knappen. Copyright 2003 Sharp Corporation. Alla rättigheter förbehållna. Reproduktion, anpassning

Läs mer

Jobbmeny. Skriv ut buffert Återställ utmatningsfack Återställ skrivare. Avbryt fax Avbryt jobb Konfidentiellt jobb Lagrade jobb.

Jobbmeny. Skriv ut buffert Återställ utmatningsfack Återställ skrivare. Avbryt fax Avbryt jobb Konfidentiellt jobb Lagrade jobb. n är endast tillgänglig när skrivaren behandlar eller skriver ut ett jobb, när det visas ett skrivarmeddelande eller när skrivaren är i hexspårningsläge. Tryck på Meny för att öppna n. Klicka på ett menyalternativ

Läs mer

Nokia C110/C111 nätverkskort för trådlöst LAN. Installationshandbok

Nokia C110/C111 nätverkskort för trådlöst LAN. Installationshandbok Nokia C110/C111 nätverkskort för trådlöst LAN Installationshandbok KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA MOBILE PHONES Ltd, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkterna DTN-10 och DTN-11 uppfyller

Läs mer

Windows 98 och Windows Me

Windows 98 och Windows Me Det här avsnittet omfattar: "Förberedelser" på sidan 3-30 "Snabbinstallation från cd skiva" på sidan 3-31 "Andra installationsmetoder" på sidan 3-31 "Felsökning i " på sidan 3-33 Förberedelser 1. Kontrollera

Läs mer

FIERY-PRINTCONTROLLER

FIERY-PRINTCONTROLLER FIERY-PRINTCONTROLLER MX-PEX MX-PEX2 Den här handboken beskriver inställningarna på maskinens manöverpanel som påverkas när Fiery-printcontroller installeras. Information om hur du använder Fiery-printcontroller,

Läs mer

Datasäkerhet. Informationsteknologi sommarkurs 5p, 2004. Agenda. Slideset 10. Hot mot datorsystem. Datorsäkerhet viktigare och viktigare.

Datasäkerhet. Informationsteknologi sommarkurs 5p, 2004. Agenda. Slideset 10. Hot mot datorsystem. Datorsäkerhet viktigare och viktigare. Informationsteknologi sommarkurs 5p, 2004 Mattias Wiggberg Dept. of Information Technology Box 337 SE751 05 Uppsala +46 18471 31 76 Collaboration Jakob Carlström Datasäkerhet Slideset 10 Agenda Hot mot

Läs mer

Efterlevnad av den allmänna dataskyddsförordningen

Efterlevnad av den allmänna dataskyddsförordningen Faktablad om informationssäkerhet Efterlevnad av den allmänna dataskyddsförordningen Introduktion till informationssäkerhet www.sharp.se Innehåll Introduktion... 3 Bakgrund... 4 Rekommendationer... 6 Slutsats...

Läs mer

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Lathund M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Lathund M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Lathund M570 Använd direkt USB-utskrift 1. Anslut USB-flashenheten till USB-porten på produktens framsida. 2. Menyn USB-minne öppnas. Bläddra genom alternativen med hjälp av

Läs mer

Cloud Portal Office MOLNBASERAD DOKUMENTHANTERING

Cloud Portal Office MOLNBASERAD DOKUMENTHANTERING Cloud Portal Office MOLNBASERAD DOKUMENTHANTERING Optimering av din dokumenthantering kan öka effektiviteten med upp till 30 % /This is Why småföretag använder Cloud Portal Office för att skapa en lönsam

Läs mer

Program för skrivarhantering

Program för skrivarhantering Program för skrivarhantering "Via programvaran CentreWare" på sida 3-9 "Via funktioner för skrivarhantering" på sida 3-11 Via programvaran CentreWare CentreWare Internet Services (IS) (CentreWare Internet-tjänster)

Läs mer

Handbok för AirPrint. Information om AirPrint. Tillvägagångssätt för inställning. Utskrift. Bilaga

Handbok för AirPrint. Information om AirPrint. Tillvägagångssätt för inställning. Utskrift. Bilaga Handbok för AirPrint Information om AirPrint Tillvägagångssätt för inställning Utskrift Bilaga Innehåll Handbokens användning... 2 Symboler i handboken... 2 Friskrivningsklausul... 2 1. Information om

Läs mer

SÄKERHET UTAN KOMPROMISSER

SÄKERHET UTAN KOMPROMISSER SÄKERHET UTAN KOMPROMISSER Konica Minoltas säkerhetsstandarder INFORMATIONS- SÄKERHET BRANSCHLEDANDE STANDARDSÄKERHET I den digitala eran har den globala kommunikationen utvecklats lavinartat och säkerhetsriskerna

Läs mer

Versionsinformation Fiery Print Controller MX-PEX1, version 1.0

Versionsinformation Fiery Print Controller MX-PEX1, version 1.0 Versionsinformation Fiery Print Controller MX-PEX1, version 1.0 Det här dokumentet innehåller information om programvaran Fiery Print Controller MX-PEX1, version 1.0. Innan du använder Fiery Print Controller

Läs mer

ARKIVERINGSLÖSNINGAR FÖR DIGITALA DOKUMENT AVANCERADE SYSTEM FÖR LAGRING OCH UPPHÄMTNING AV DOKUMENT SHARP DOCUMENT SOLUTIONS

ARKIVERINGSLÖSNINGAR FÖR DIGITALA DOKUMENT AVANCERADE SYSTEM FÖR LAGRING OCH UPPHÄMTNING AV DOKUMENT SHARP DOCUMENT SOLUTIONS ARKIVERINGSLÖSNINGAR FÖR DIGITALA DOKUMENT AVANCERADE SYSTEM FÖR LAGRING OCH UPPHÄMTNING AV DOKUMENT SHARP DOCUMENT SOLUTIONS ENKLASTE SÄTTET ATT HÄMTA, DELA DIN INFORMATION Sharp introducerar två effektiva

Läs mer

Hur gör man ett trådlöst nätverk säkert?

Hur gör man ett trådlöst nätverk säkert? Hur gör man ett trådlöst nätverk säkert? http://www.omwlan.se/artiklar/sakerhet.aspx 2010 07 30 En av de första artiklarna jag skrev på omwlan.se för ett antal år sedan handlade om säkerheten. Säkerheten

Läs mer

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Sida 2 av 19 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Så ansluter du till nätverket orebro-utbildning... 4 2.1 Allmän information:... 4 2.2 Enkel anslutning

Läs mer

SIMPLIFYSCAN. För intelligent scanning

SIMPLIFYSCAN. För intelligent scanning SIMPLIFYSCAN För intelligent scanning SIMPLIFYSCAN: FÖR INTELLIGENT SCANNING Med SimplifyScan kan användarna enkelt scanna in och och distribuera dokument vart som helst i nätverket, direkt från ett Sharp

Läs mer

Policy för användande av IT

Policy för användande av IT Policy för användande av IT Inledning Det här dokumentet beskriver regler och riktlinjer för användningen av IT inom företaget. Med företaget menas [fylls i av kund] och med IT-avdelning menas vår partner

Läs mer

Din guide till en säkrare kommunikation

Din guide till en säkrare kommunikation GUIDE Din guide till en säkrare kommunikation Introduktion Internet genomsöks regelbundet i jakten på osäkra nätverk och enheter som saknar skydd för olika typer av exponering och intrång. Viktiga system

Läs mer

skriva ut för alla Enkelt att

skriva ut för alla Enkelt att Om eleverna/studenterna vet hur det går till att skicka e-post eller ta sig till en webbsida då kan de också göra sina utskrifter via EveryonePrint Enkelt att skriva ut för alla EveryonePrint är det perfekta

Läs mer

AR-C260P. Digital fullfärgsskrivare DEN ULTIMATA LÖSNINGEN FÖR DINA FÄRGUTSKRIFTER

AR-C260P. Digital fullfärgsskrivare DEN ULTIMATA LÖSNINGEN FÖR DINA FÄRGUTSKRIFTER AR-C260P Digital fullfärgsskrivare DEN ULTIMATA LÖSNINGEN FÖR DINA FÄRGUTSKRIFTER FÅR VI PRESENTERA: DEN ULTIMATA FÄRGSKRIVAREN Ett system skapat för att hantera de stadigt ökande kraven på kontoren. AR-C260P

Läs mer

Windows 98 och Windows Me

Windows 98 och Windows Me Windows 98 och Windows Me "Förberedelser" på sida 3-25 "Snabbinstallation från CD-skiva" på sida 3-26 "Övriga installationssätt" på sida 3-26 "Felsökning i Windows 98 och Windows Me" på sida 3-28 "dokument

Läs mer

Forms and Favorites. Version 5.2. Administratörshandbok

Forms and Favorites. Version 5.2. Administratörshandbok Forms and Favorites Version 5.2 Administratörshandbok Augusti 2017 www.lexmark.com Innehåll 2 Innehåll Ändringshistorik...3 Översikt... 4 Konfigurera programmet... 5 Öppna den inbyggda webbservern...5

Läs mer

BIPAC 7100SV VoIP ADSL Modem/Router

BIPAC 7100SV VoIP ADSL Modem/Router BIPAC 7100SV VoIP ADSL Modem/Router Snabbstartsguide Billion BIPAC 7100SV VoIP ADSL Modem/Router För mer detaljerade anvisningar om inställning och användning av en VoIP ADSL Modem/Router, v.g. konsultera

Läs mer

Kontrollpanel. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Multifunktionsskrivare med färg

Kontrollpanel. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Multifunktionsskrivare med färg Kontrollpanel De tillgängliga apparna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Information om appar och funktioner finns i Användarhandbok. 5 9 8 7 6 0 5 6 7 8 9 0 Hem öppnar appens huvudskärm. Ström/aktivera

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR NÄTVERKSANVÄNDARE

BRUKSANVISNING FÖR NÄTVERKSANVÄNDARE BRUKSANVISNING FÖR NÄTVERKSANVÄNDARE Lagra utskriftsloggen i nätverket Version 0 SWE Beskrivning av anmärkningar Följande symboler används i den här bruksanvisningen: I anmärkningar med rubriken Obs får

Läs mer

Genom att optimera skrivarparken kan du minska dina kostnader /This is Why du behöver SafeQ för att upptäcka hur.

Genom att optimera skrivarparken kan du minska dina kostnader /This is Why du behöver SafeQ för att upptäcka hur. SafeQ Output Management Software MAXIMERA POTENTIALEN FÖR HELA SKRIVARMILJÖN Genom att optimera skrivarparken kan du minska dina kostnader /This is Why du behöver SafeQ för att upptäcka hur. Optimerade

Läs mer

BIPAC-7100S / 7100 ADSL Modem/Router

BIPAC-7100S / 7100 ADSL Modem/Router BIPAC-7100S / 7100 ADSL Modem/Router Snabbstartsguide Snabbstartsguide För mer detaljerade anvisningar om inställning och användning av en (Trådlös) ADSL Firewall Router, v.g. konsultera on-line-handboken.

Läs mer

Adobe Acrobat 7.0. Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument

Adobe Acrobat 7.0. Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument Adobe Acrobat 7.0 Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument Adobe Acrobat 7.0 Professional Adobe Acrobat 7.0 Standard Adobe Acrobat Elements Adobe Acrobat 7.0 Programmen i Adobe Acrobat-familjen

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Windows Phone )

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Windows Phone ) Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Windows Phone ) Innan du använder din Brother-maskin Definitioner av anmärkningar Följande symboler och principer används i den här bruksanvisningen:

Läs mer

Compact Store - Systemkrav

Compact Store - Systemkrav Sida 1/ 9 Compact Store - Systemkrav Sida 2/ 9 Innehållsförteckning Allmänt... 3 Schematisk skiss över hur det kan se ut... 3 Systemkrav... 4 Server... 4 Kommunikations-pc... 5 Kommunikation Compact Store-hissautomater...

Läs mer

Installationsanvisning Bredband

Installationsanvisning Bredband Installationsanvisning Bredband Innehållsförteckning: Inkoppling av ADSL 2 Inkoppling av FIBER 3 Aktivera din Internetuppkoppling 4 Eksjö Energi tipsar: Skaffa dig ett G-Mailkonto 5 Eksjö Energi tipsar:

Läs mer

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter

Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter Instruktion: Trådlöst nätverk för privata enheter orebro-byod Sida 2 av 21 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Så ansluter du till nätverket orebro-byod... 4 2.1 Allmän information:... 4 2.2 Enkel

Läs mer

DECT ger starkt skydd mot obehörig åtkomst

DECT ger starkt skydd mot obehörig åtkomst DECT ger starkt skydd mot obehörig åtkomst BAKGRUND 2 Trådlös kommunikation för röst och data växer globalt. Mängden DECT- (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) och GSM-telefoner, Bluetooth -aktiverade

Läs mer

Program för skrivarhantering

Program för skrivarhantering Program för skrivarhantering Det här avsnittet omfattar: "Använda programvaran CentreWare" på sidan 3-10 "Använda funktioner för skrivarhantering" på sidan 3-12 Använda programvaran CentreWare CentreWare

Läs mer

Upplev Symantec Backup Exec.cloudcloud

Upplev Symantec Backup Exec.cloudcloud Automatiskt, kontinuerligt och säkert skydd som gör backup av data till molnet eller via en hybridmetod som kombinerar lokal och molnbaserad backup. Datablad: Symantec.cloud Endast 21 procent av tillfrågade

Läs mer

Pressmeddelande 2007-08-20

Pressmeddelande 2007-08-20 Pressmeddelande 2007-08-20 Tel: 08-744 85 00 www.canon.se Canon lanserar två kraftfulla nya faxmodeller Canon lanserar i dag två nya fristående laserfaxmodeller kraftfulla FAX-L3000IP och systermodellen

Läs mer

Användarhandbok. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Användarhandbok. Nero BackItUp. Ahead Software AG Användarhandbok Nero BackItUp Ahead Software AG Information om copyright och varumärken Användarhandboken till Nero BackItUp och innehållet i den är skyddat av copyright och tillhör Ahead Software. Alla

Läs mer

Handbok för nätverk. För säker och korrekt användning, läs igenom säkerhetsinformationen i "Handbok för kopiator" innan du använder maskinen.

Handbok för nätverk. För säker och korrekt användning, läs igenom säkerhetsinformationen i Handbok för kopiator innan du använder maskinen. Handbok för nätverk För säker och korrekt användning, läs igenom säkerhetsinformationen i "Handbok för kopiator" innan du använder maskinen. Inledning Den här handboken innehåller instruktioner om maskinens

Läs mer

Säkra pausade utskriftsjobb. Administratörshandbok

Säkra pausade utskriftsjobb. Administratörshandbok Säkra pausade utskriftsjobb Administratörshandbok April 2013 www.lexmark.com Innehåll 2 Innehåll Översikt... 3 Konfigurera säkra pausade utskriftsjobb... 4 Konfigurera och säkra programmet...4 Använda

Läs mer

ESET SMART SECURITY 6

ESET SMART SECURITY 6 ESET SMART SECURITY 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET Smart Security ger ett avancerat skydd för

Läs mer

SkeKraft Bredband Installationsguide

SkeKraft Bredband Installationsguide SkeKraft Bredband Installationsguide SkeKraft Bredband Installationsguide Innan du startar installationen av SkeKraft Bredband bör du kontrollera om din dator har ett nätverkskort installerat. OBS! Har

Läs mer

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrollpanel

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrollpanel 8 / 8 / 86 / 87 / 890 Kontrollpanel De tillgängliga tjänsterna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Mer information om tjänster och inställningar finns i Användarhandbok. ABC DEF Menyer GHI PQRS

Läs mer

Windows NT 4.x. Förberedelser. Snabbinstallation från cd-skiva. Phaser 4500 laserskrivare

Windows NT 4.x. Förberedelser. Snabbinstallation från cd-skiva. Phaser 4500 laserskrivare Windows NT 4.x Det här avsnittet omfattar: "Förberedelser" på sidan 3-21 "Snabbinstallation från cd-skiva" på sidan 3-21 "Andra installationsmetoder" på sidan 3-22 "Felsökning i Windows NT 4.x (TCP/IP)"

Läs mer

Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager

Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager u n i F L O W uniflow Output Manager Ta kontroll över kopiering och utskrifter med uniflow Output Manager Ta kontroll över dina kopior och utskrifter och öka effektiviteten Med uniflow Output Manager får

Läs mer

SharpdeskTM R3.2. Installationsguide Version 3.2.03

SharpdeskTM R3.2. Installationsguide Version 3.2.03 SharpdeskTM R3.2 Installationsguide Version 3.2.03 Upphovsrätt 2000-2005 av Sharp Corporation. Eftertryck förbjudet. Reproduktion, adaptation eller översättning utan föregående skriftligt tillstånd är

Läs mer

Skriva ut och ta bort lagrade jobb Känna igen utformningsfel Bekräfta utskriftsjobb Reservera utskriftsjobb

Skriva ut och ta bort lagrade jobb Känna igen utformningsfel Bekräfta utskriftsjobb Reservera utskriftsjobb När du skickar ett jobb till skrivaren kan du ange i drivrutinen att jobbet ska lagras i minnet. När du vill skriva ut jobbet går du till skrivaren och väljer i menyerna på manöverpanelen vilka lagrade

Läs mer

Global Protection 2011

Global Protection 2011 Global Protection 2011 Snabbguide Viktigt! På CD-fodralet finns den aktiveringskod som du behöver för att aktivera produkten. Förvara den på ett säkert ställe. Den här produkten får endast användas om

Läs mer

Rekommendationer teknisk lösning_samsa_ ver

Rekommendationer teknisk lösning_samsa_ ver Rekommendationer teknisk lösning_samsa_ ver 1.2 2019-02-12 Funktionskoordinator SAMSA VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN Innehåll Rekommendationer teknisk lösning... 2 Minsta krav för en klientdator... 2 Processor...

Läs mer

SharpdeskTM R3.2. Installationsguide Version 3.2.04

SharpdeskTM R3.2. Installationsguide Version 3.2.04 SharpdeskTM R3.2 Installationsguide Version 3.2.04 Upphovsrätt 2000-2007 av Sharp Corporation. Eftertryck förbjudet. Reproduktion, adaptation eller översättning utan föregående skriftligt tillstånd är

Läs mer

Informationssäkerhet. Information är viktig i varje organisation /This is Why informationssäkerhet är centralt för Sharp.

Informationssäkerhet. Information är viktig i varje organisation /This is Why informationssäkerhet är centralt för Sharp. Informationssäkerhet Information är viktig i varje organisation /This is Why informationssäkerhet är centralt för Sharp. 18299 Security IT Brochure_sv.indd 1 2017-09-29 12:19:27 Ledande inom informationshantering

Läs mer

Användarmanual. AirPrint

Användarmanual. AirPrint Användarmanual AirPrint FÖRORD Alla ansträngningar har gjorts för att säkerställa att informationen i detta dokument är fullständig, korrekt och uppdaterad. Tillverkaren tar inget ansvar för resultaten

Läs mer

INNAN DU INSTALLERAR PROGRAMVARAN KONFIGURERING I WINDOWS-MILJÖ KONFIGURERING I MACINTOSH-MILJÖ FELSÖKNING

INNAN DU INSTALLERAR PROGRAMVARAN KONFIGURERING I WINDOWS-MILJÖ KONFIGURERING I MACINTOSH-MILJÖ FELSÖKNING Installationshandbok INNAN DU INSTALLERAR PROGRAMVARAN KONFIGURERING I WINDOWS-MILJÖ KONFIGURERING I MACINTOSH-MILJÖ FELSÖKNING Tack för att du har valt den här produkten. Den här manualen förklarar hur

Läs mer

Bruksanvisning för nätverksanvändare

Bruksanvisning för nätverksanvändare Bruksanvisning för nätverksanvändare Inbyggd Ethernet flerfunktionsskrivarserver för flera protokoll och trådlös flerfunktionsskrivarserver I Bruksanvisning för nätverksanvändare finns användbar information

Läs mer

Handbok för nätverk. Windows-konfiguration Använda en skrivarserver Övervaka och konfigurera skrivaren Bilaga

Handbok för nätverk. Windows-konfiguration Använda en skrivarserver Övervaka och konfigurera skrivaren Bilaga Handbok för nätverk 1 2 3 4 Windows-konfiguration Använda en skrivarserver Övervaka och konfigurera skrivaren Bilaga Läs denna handbok noggrant innan du använder maskinen och förvara den i närheten av

Läs mer

Handbok för installation av programvara

Handbok för installation av programvara Handbok för installation av programvara Denna handbok beskriver hur du installerar programvaran via en USB- eller nätverksanslutning. Nätverksanslutning är inte tillgängligt för modellerna SP 200/200S/203S/203SF/204SF

Läs mer

Instruktioner för Internetanslutning

Instruktioner för Internetanslutning Nov 2003 Instruktioner för Internetanslutning På dessa sidor finner du instruktioner för att få din bredbandsanslutning att fungera. Du behöver inte använda några inloggningsuppgifter utan är hela tiden

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android )

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android ) Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Android ) Innehållsförteckning Innan du använder din Brother-maskin... Definitioner av anmärkningar... Varumärken... Introduktion... Hämta

Läs mer

Regler för användning av Riksbankens ITresurser

Regler för användning av Riksbankens ITresurser Regler för användning av Riksbankens ITresurser MAJ 2009 1 Inledning I det följande ges regler för användning av Riksbankens IT-resurser, vilka gäller för alla medarbetare i Riksbanken samt konsulter och

Läs mer

Panda. Antivirus Pro 2013. Snabbstartguide

Panda. Antivirus Pro 2013. Snabbstartguide Panda Antivirus Pro 2013 Snabbstartguide Viktigt! På cd-fodralet hittar du Aktiveringskoden som du aktiverar produkten med. Förvara den på ett säkert ställe. Om du köpte produkten på Internet, så har du

Läs mer

Lumia med Windows Phone

Lumia med Windows Phone Lumia med Windows Phone microsoft.com/sv-se/mobile/business/lumia-for-business/lumia/ 103328+103329_Lumia-Brochure+10reasons_swe.indd 1 26.11.2014 10.34 Office 365 i telefonen Ge dina anställda tillgång

Läs mer

Handbok för installation av programvara

Handbok för installation av programvara Handbok för installation av programvara Denna handbok beskriver hur du installerar programvaran via en USB- eller nätverksanslutning. Nätverksanslutning är inte tillgängligt för modellerna SP 200/200S/203S/203SF/204SF

Läs mer

Antivirus Pro 2011. Snabbguide

Antivirus Pro 2011. Snabbguide Antivirus Pro 2011 Snabbguide Viktigt! På CD-fodralet finns den aktiveringskod som du behöver för att aktivera produkten. Förvara den på ett säkert ställe. Den här produkten får endast användas om det

Läs mer

Grattis till ett bra köp!

Grattis till ett bra köp! Grattis till ett bra köp! Du har valt världens ledande programvara för skydd av din dator. ZoneAlarm har bara i Sverige 100.000-tals användare och programmet finns att köpa i de flesta välsorterade databutiker

Läs mer

Bruksanvisning Handbok för uppdatering av firmware

Bruksanvisning Handbok för uppdatering av firmware Bruksanvisning Handbok för uppdatering av firmware Läs avsnittet Säkerhetsinformation i handboken "Läs detta först" innan du använder maskinen, för säker och korrekt användning. INNEHÅLL 1. Handbok för

Läs mer

Xerox WorkCentre 3655 Flerfunktionsskrivare Kontrollpanel

Xerox WorkCentre 3655 Flerfunktionsskrivare Kontrollpanel Kontrollpanel De tillgängliga tjänsterna kan variera beroende på skrivarinstallationen. Mer information om tjänster och inställningar finns i Användarhandbok. 3 4 5 Pekskärm Menyer 6 6 Alfanumerisk knappsats

Läs mer

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Snabbstartsguide Klicka här för att hämta den senaste versionen av detta dokument ESET NOD32 Antivirus ger ett avancerat skydd

Läs mer

EBITS 2013. Totalförsvarets Forskningsinstitut David Lindahl Erik Westring

EBITS 2013. Totalförsvarets Forskningsinstitut David Lindahl Erik Westring EBITS 2013 Totalförsvarets Forskningsinstitut David Lindahl Erik Westring Demo: Hur går ett angrepp till Något förenklat på grund av tidsbrist..men bara något. Antagonistiska hot Antagonistiska hot är

Läs mer

Informationssäkerhet.

Informationssäkerhet. 1 Informationssäkerhet www.sharp.se 2 Ingen har oändliga resurser, så låt oss hjälpa dig att förenkla din utskriftssäkerhet. Förenklar din vardag u möter utan tvivel många unika utmaningar som drar dig

Läs mer

Snabb Startguide Internet Security 2009 Viktigt! Läs produktaktiveringsdelen i den här guiden noggrant. Informationen i den delen är nödvändig för att hålla din dator skyddad. För att kunna använda produkten

Läs mer

Tekniska lösningar som stödjer GDPR

Tekniska lösningar som stödjer GDPR Tekniska lösningar som stödjer GDPR Artikel 5, 1 f) De [personuppgifterna] ska behandlas på ett sätt som säkerställer lämplig säkerhet för personuppgifterna, inbegripet skydd mot obehörig eller otillåten

Läs mer

Till de som använder RICOH Smart Device Connector: Konfigurera maskinen

Till de som använder RICOH Smart Device Connector: Konfigurera maskinen Till de som använder RICOH Smart Device Connector: Konfigurera maskinen INNEHÅLL 1. Till alla användare Introduktion... 3 Hur handboken ska läsas... 3 Varumärken... 4 Vad är RICOH Smart Device Connector?...

Läs mer

Viktigt! Läs avsnittet om tjänsteaktivering i den här guiden noggrant. Informationen i det här avsnittet är viktig för att skydda din dator. MEGA DETEKTION Snabbinstallation Windows Vista, XP och 2000

Läs mer

Introduktion till protokoll för nätverkssäkerhet

Introduktion till protokoll för nätverkssäkerhet Tekn.dr. Göran Pulkkis Överlärare i Datateknik Introduktion till protokoll för nätverkssäkerhet Innehåll Varför behövs och hur realiseras datasäkerhet? Datasäkerhetshot Datasäkerhetsteknik Datasäkerhetsprogramvara

Läs mer