pwc.com/se Retail Excellence Bli morgondagens vinnare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "pwc.com/se Retail Excellence Bli morgondagens vinnare"

Transkript

1 pwc.com/se Retail Excellence Bli morgondagens vinnare

2 Retail Excellence Bli morgondagens vinnare Få branscher utvecklas i samma takt som detaljhandeln. Trender kommer och går, internationella aktörer etablerar sig och konsumenterna blir allt mer medvetna i sina val. Hårdare prispress, illojalare kunder och ökade krav på att sälja genom flera kanaler, är exempel på utmaningar för detaljhandeln. För att lyckas bygga en långsiktigt hållbar retailverksamhet krävs en tydlig strategi, innovation och, inte minst, en pålitlig partner. Vi har insikten och verktygen för att hjälpa morgondagens vinnare. Vi kallar det Retail Excellence. Tillväxt, effektivitet och föränderliga behov från konsumenterna Den ekonomiska krisen skapar utmaningar men också möjligheter för de företag som lyckas fokusera rätt. Väsentliga områden som vi ser att våra kunder lyfter fram är: Ökad konkurrens och pressade priser och marginaler Förändringar i konsumenternas köpbeteende Innovation och produktmix Nya försäljningskanaler Ökad uppmärksamhet mot konsekvenser för miljö och samhälle. Retail Excellence är en kombination utifrån tre dimensioner: konsumenten, butikerna samt huvudkontoret med praktiska åtgärder och initiativ syftande till att stärka tillväxt och lönsamhet. Inom en kedja är det av speciell vikt att finna balanspunkten mellan de enskilda köpmännen och det gemensamma huvudkontoret. Det gäller att stimulera de enskilda entreprenörerna till att ägna sin tid och kraft till att möta kunder och driva försäljning, medan HK samlar de funktioner där skalfördelar kan uppnås. Det gäller speciellt att fokusera inom de områden som kan stärka ett företags konkurrenskraft, med utgångspunkt från de faktorer som konsumenter värderar högt, nämligen: Priset Sortimentet Servicen Enkelheten Upplevelsen Var finns möjligheterna? Allt handlar om att skapa tillväxt, lönsamhet och konkurrenskraft. Syftet är att dels finna de initiativ som driver försäljningen kombinerat med åtgärder som positivt påverkar rörelsemarginalen samt kapitalet. Förutom rena tillväxt- och lönsamhets relaterade program, har vi möjlighet att erbjuda bransch- och benchmarkingstatistik syftande till att positionera det enskilda företaget i förhållande till de bästa. Vårt väl beprövade sätt att arbeta med klienter inom detaljhandeln bygger på en hållbar metodik och branschexpertis i nära samarbete med våra klienter.

3 Om PwC och Retail & Consumer PwC har en gedigen erfarenhet inom alla aspekter av detaljhandeln och ett världsledande globalt nätverk av branschspecialister. På kan du se vilka tjänster PwC erbjuder.

4 PwC har insikten och verktygen för att hjälpa morgondagens vinnare, vi kallar det Retail Excellence. PwC har bred kompetens och erfarenhet av förbättringsoch integrationsprogram samt har ett ramverk bestående av praktiska initiativ och åtgärder syftande till att öka aktieägarvärdet. Retail Excellence uppnås genom att värdera pågående och planerade initiativ. Det omfattar bland annat följande områden: Omsättningstillväxt Försäljningsvolym Prisrealisering Rörelsemarginal Försäljning, administration och övriga kostnader Kostnader för sålda varor Kapitaleffektivitet Butiker, huvudkontor, terminaler, etc. Lager Kund- och leventörsreskontra Styrning & Kontroll Planering Ledarskap Genomförandeförmåga Stärka butikens prestation Butik Konsument Optimera huvudkontoret Förbättra säljkanaler och varuförsörjning 1 Värdetillväxt 2 3 Huvudkontor Utmaningarna ligger i att adressera dessa områden i rätt ordning vid rätt tillfälle!

5 Exempel på värdeskapande faktorer för detaljhandeln att fokusera på. Retail Excellence Värdedrivare Stärka butikens prestation Förbättra säljkanaler och varuförsörjning Optimera huvudkontoret Fokusområden Driva försäljning Förbättra kundservicen Förbättra butikens design och layout Stärka kampanjhantering Reducera out of stock /inkurans Införa best in class arbetssättt Stärka bruttomarginal Optimera olika säljkanaler Stärka geografisk butikstäckning Optimera varuförsörjning Stärka inköps-/leverantörsstrategi Utveckla driftsformer Stärka nettomarginal Stärka det operativa butiksstödet Optimera styrning/rapportering (KPI) Eftersträva ett flexibelt, skalbart HK Utveckla varumärke/kommunikation Skapa gemensam kultur/värderingar Förbättringsaktiviteter Kundrelationer Tillgänglighet Konverteringsgrad Personalplanering Belöning och motivering Lokal anpassning Kanalmix och distributionskanaler Expansion och lokalisering Nya produkter och tjänster Time to market Ledtid från order till leverans Varuflödesplanering och prognoser Koncept och prissättning Sortiment och kategoristyrning Gemensamma funktioner Fastigheter och inredning Kund-och leverantörskontra Ledarskap

6 Case Vi kan guida ditt företag att uppnå Retail Excellence, som kommer att öka aktieägarnas värde, fokusera på kärnkompetens, förbättra lönsamheten och i slutändan stärka konkurrenskraften. Nytt affärskoncept, etablerings- och varumärkesfrågor Företaget etablerade ett nytt affärskoncept med retail inriktning mot både privatpersoner och företag. Bistod med utveckling av etableringsfrågor, butikskoncept, säljsystem samt för den långsiktiga profileringen och varumärkesbyggandet. Etablering av kedjeorganisation Förflyttning av en av Sveriges största frivilliga fackhandelskedjor med ett 100 tal butiker till ett helintegrerat kedjeföretag. Bistod med analys och värderingskompetens vid genomförandet av transaktionen samt skapande och etablering av ny stödstruktur innebärande förstärkt central organisation inom inköp, administration och personal. Konsolidering, finansiering och expansion Företaget, en av Sveriges ledande fackhandelskedjor med nära 90 butiker, helägda och franchise, var i behov av finansiering. Bistod vid en nyemission för att möjliggöra en fortsatt expansion vilket inkluderade utvecklandet av Internetlösningar, introduktion av nya koncept och en ökad integration och konsolidering inom butikskedjan. Sourcing strategi och upphandling av IT Företaget stod inför att ta fram en ny sourcing strategi. Bistod med planering och upphandling av 3:e parts logistik samt upphandling av IT lösning för uppföljning och styrning av verksamheten.

7 Lojalitetsprogram, uppföljnings- och styrmodell Företaget ville utveckla lojalitetsprogram baserat på betalkort, för att knyta kunderna närmare och etablera en tydligare marknadskanal. Bistod med strategi- och affärsutveckling, segmentering av kunder, förhandlingar med sourcing leverantörer, samt genomförande och etablering av konceptet inkluderande uppföljnings- och styrmodell. Spendanalys och inköpsförmåga samt cash finder Företaget, ett av Sveriges största retailföretag, arbetade med ett antal fokusområden bl.a effektiva inköp och effektiv varuförsörjning. Bistod från identifikation av besparingspotentialer, via en inköpsdiagnos, till att realisera identifierade potentialer. Koncept butiker, CSR program Företaget, ett av Sveriges största företag inom sitt område, hade ett övergripande initiativ syftande till att erhålla den maximala kundupplevelsen. Bistod vid utvecklande av olika konceptuella butiksupplägg, s.k. concept stores. Detta i kombination med ett CSR program syftande till att utveckla lönsamma miljömässiga affärer. Kompetens- och belöningsprogram Företaget vill utveckla en helt ny ersättnings- och incitamentsmodell för personalen syftande till att motivera och premiera lönsamhetsdrivande service insatser. Bistod i framtagandet av dessa nya modeller. Struktur och operationellt förändringsprogram Företaget ville påbörja en resa från att gå från en frivillig fackkedja mot en aktieägd detaljist och samtidigt bibehålla entreprenörskraften. Bistod i flertalet workstreams och initiativ syftande till öka lönsamheten och effektiviteten, bl.a: strategi & affärsutveckling, marknad&kommunikation, sortiment&inköp, varuförsörjning&lager, ekonomi&it, HR&personal.

8 Kontakt Tveka inte att kontakta oss för att se hur vi tillsammans kan utveckla din verksamhet och skapa de värden du söker! Jan von Zweigbergk jan.von.zweigbergk@se.pwc.com Anne-Mette Nygaard anne-mette.nygaard@se.pwc.com PwC Sverige är marknadsledande inom revision, redovisning, skatt och affärsrådgivning med medarbetare och 130 kontor runt om i landet. Med erfarenhet och unik branschkunskap utvecklar vi värden för våra kunder vilka utgörs av globala företag, svenska storföretag och organisationer, mindre och medelstora, främst lokala företag samt den offentliga sektorn. PwC Sverige drivs som en självständig och oberoende juridisk enhet. Vi ingår i det globala nätverket PwC och delar våra kunskaper, erfarenheter och lösningar med medarbetare i 154 länder för att utveckla nya perspektiv och praktiska råd PricewaterhouseCoopers i Sverige AB. Whole or partial duplication of the contents of this document is forbidden in accordance with the Swedish Act on Copyright in Literary and Artistic Works (1960:729). This prohibition applies to every form of duplication by printing, copying, etc.

+ 55% GENOMSNITTLIG ÅRLIG TILLVÄXT SEDAN 2010

+ 55% GENOMSNITTLIG ÅRLIG TILLVÄXT SEDAN 2010 INVESTMENT PITCH + 55% GENOMSNITTLIG ÅRLIG TILLVÄXT SEDAN 2010 Varför Bangerhead? 55% årlig genomsnittlig tillväxt sedan 2010 Ny e-handelsplattform lyfter januariomsättningen online 47% kontra januari

Läs mer

Finanskrisens effekter för redovisningsreglerna. Anna Hesselman, PricewaterhouseCoopers Peter Malmqvist, EQR

Finanskrisens effekter för redovisningsreglerna. Anna Hesselman, PricewaterhouseCoopers Peter Malmqvist, EQR Finanskrisens effekter för redovisningsreglerna Anna Hesselman, PricewaterhouseCoopers Peter Malmqvist, EQR Agenda 1. Vad är på gång? 2. Utvecklingen av IAS 39 aktuellt förslag 3.Problem och möjligheter

Läs mer

Accelererad tillväxt och nya framtidssatsningar

Accelererad tillväxt och nya framtidssatsningar Accelererad tillväxt och nya framtidssatsningar 2 Sven Uthorn VD och koncernchef Harriet Piscator CFO Highlights, första kvartalet 2017 Tillväxtsatsningar Marknaden och B3IT Finansiell utveckling, jan-mars

Läs mer

SWEDOL FÖRETAGSPRESENTATION 2013. Swedol en marknadsledande yrkeshandelskedja

SWEDOL FÖRETAGSPRESENTATION 2013. Swedol en marknadsledande yrkeshandelskedja Swedol en marknadsledande yrkeshandelskedja JOHN ZETTERBERG Styrelseordförande CASPER TAMM CFO Swedol Marknadsledande yrkeshandelskedja med ett komplett utbud till proffs och andra som efterfrågar proffskvalitet.

Läs mer

Family 1 Family Business Survey Värdegrunden. Nyckeln för familjeföretag att lyckas med tillväxt och digital omställning

Family 1 Family Business Survey Värdegrunden. Nyckeln för familjeföretag att lyckas med tillväxt och digital omställning Family 1 2018 Värdegrunden Nyckeln för familjeföretag att lyckas med tillväxt och digital omställning 2 Den globala studien bygger på 2 953 svar från ledande befattningshavare i familjeföretag i 53 länder,

Läs mer

KATEGORICHEF HEMTEXTIL & KLÄDER

KATEGORICHEF HEMTEXTIL & KLÄDER KATEGORICHEF HEMTEXTIL & KLÄDER VD: Göran Westerberg Omsättning: ca 7 mdkr SEK (2018) Anställda: ca 2 800 medarbetare (2018) Huvudkontor: Upplands Väsby, Stockholm Placering: Upplands Väsby, Stockholm

Läs mer

En värld i ständig förändring Family Business Survey 2014 Sverige

En värld i ständig förändring Family Business Survey 2014 Sverige En värld i ständig förändring Family Business Survey 2014 Sverige 2 Innehåll 4 6 8 10 12 14 Vi ser familjeföretagens utmaningar PwC:s analys Familjeföretagen vill vara hållbara Innovation och talang viktiga

Läs mer

Uppsala universitet Om gemensam administration - SSC. 22 april Consulting. april 2013

Uppsala universitet Om gemensam administration - SSC. 22 april Consulting. april 2013 Consulting Om gemensam administration - SSC 22 Anders Anton Christensson anders.christensson@se.pwc.com #0709-29 38 39 Agenda Sida 1 Introduktion till gemensamma servicefunktioner 1 (Shared Service Centers)

Läs mer

En snabbare och starkare affärspartner

En snabbare och starkare affärspartner En snabbare och starkare affärspartner Varför blir vissa företag mer framgångsrika än andra? Beror det på kortare time to market, innovationstakten eller produktionskostnaden? Svaret är ovillkorligen ja

Läs mer

Affärstillväxt. Ett utvecklingsprogram för företagsledningar i små och medelstora företag.

Affärstillväxt. Ett utvecklingsprogram för företagsledningar i små och medelstora företag. Affärstillväxt Ett utvecklingsprogram för företagsledningar i små och medelstora företag. Bakgrund Norra Sveriges näringsliv består till största delen av några stora basindustri företag och offentliga

Läs mer

Presskonferens 27 juni 2019

Presskonferens 27 juni 2019 H & M Hennes & Mauritz AB Presskonferens 27 juni 2019 Sexmånadersrapport 2019 Karl-Johan Persson VD Nils Vinge IR-ansvarig Ökad fullprisförsäljning Nettoomsättning +6% i lokala valutor i Q2 Fortsatt ökad

Läs mer

Omsättningsrekord och tillväxtsatsningar

Omsättningsrekord och tillväxtsatsningar Omsättningsrekord och tillväxtsatsningar 2 Sven Uthorn VD och koncernchef Harriet Piscator CFO Highlights, andra kvartalet 2017 Tillväxtsatsningar Marknaden och B3IT Finansiell utveckling, januari-juni

Läs mer

Vi investerar i framtida tillväxt. Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa

Vi investerar i framtida tillväxt. Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa Vi investerar i framtida tillväxt Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa En partner för tillväxt Entreprenörskap och nytänkande har lagt grunden till många

Läs mer

Arne Karlsson. Nässjö 2013-06-04

Arne Karlsson. Nässjö 2013-06-04 Arne Karlsson Nässjö 2013-06-04 1 20% IRR går det? Ratos främsta (finansiella) mål Branschen historiskt överträffat (rejält) Ratos facit 1999-2012 överträffat (med marginal) Möjligt uppnå framöver? Möjligt

Läs mer

Aktivt ägande i praktiken: Scandinavian Business Seating. 10 mars 2011

Aktivt ägande i praktiken: Scandinavian Business Seating. 10 mars 2011 Aktivt ägande i praktiken: Scandinavian Business Seating 10 mars 2011 1 2 3 4 5 6 Ratos investeringsidé Innehavsstrategi Investera i en stark kärnaffär Konsolidera Norden Tillvarata synergier Industrialisera

Läs mer

Det prioriterade hållbarhetsarbetet

Det prioriterade hållbarhetsarbetet Det prioriterade hållbarhetsarbetet Så ser 400 svenska företag och organisationer på sitt hållbarhetsarbete www.pwc.se Hållbarhet är idag en strategisk fråga Hållbarhet har varit ett ord på mångas läppar

Läs mer

Mekonomen Group. Januari september november 2016

Mekonomen Group. Januari september november 2016 Mekonomen Group Januari september 2016 11 november 2016 Sammanfattning Q3 2016 2 Fortsatt svagt rörelseresultat i Mekonomen Sweden, åtgärder har vidtagits God underliggande tillväxt i Q3 2016 Avtal tecknat

Läs mer

Ramverk för: Produktlansering. Datum: Företag: Marknad 1: Marknad 2: Marknad 3: Marknad 4: Deltagare: Copyright 2013. Pyramid Communication AB

Ramverk för: Produktlansering. Datum: Företag: Marknad 1: Marknad 2: Marknad 3: Marknad 4: Deltagare: Copyright 2013. Pyramid Communication AB Ramverk för: Produktlansering Datum: Företag: Marknad 1: Marknad 2: Marknad 3: Marknad 4: Deltagare: Copyright 2013. Pyramid Communication AB Lönsamheten skapas genom rätt erbjudande Framgångsrik produktlansering

Läs mer

VD och koncernchef Lars Idermarks anförande vid PostNords årsstämma 2013

VD och koncernchef Lars Idermarks anförande vid PostNords årsstämma 2013 VD och koncernchef Lars Idermarks anförande vid PostNords årsstämma 2013 Observera: Det talade ordet gäller. Ärade stämmodeltagare, mina damer och herrar. Det har nu gått fyra år sedan fusionen mellan

Läs mer

«Skapa en attraktiv och»

«Skapa en attraktiv och» Butikskommunikation Varuexponering Innovation & ny teknologi Butiksinredning «Skapa en attraktiv och» säljande butiksmiljö som stärker konsumentens köpupplevelse Vi arbetar hand i hand med både detaljhandel

Läs mer

Internationalisering i en global värld

Internationalisering i en global värld Internationalisering i en global värld från innovation till marknadsledare Staffan Brege Professor Industriell marknadsföring, Linköpings universitet Christer Öjdemark Styrelseordförande och tidigare koncernchef

Läs mer

Lars Dahlgren. VD och koncernchef

Lars Dahlgren. VD och koncernchef Lars Dahlgren VD och koncernchef Swedish Match 2010 Starkt resultat Jämförbar nettoomsättning* ökade 7% i lokala valutor Jämförbart rörelseresultat* ökade 12% i lokala valutor Vinsten per aktie blev 13,12

Läs mer

Viktigast. Vad är mest avgörande för att lyckas med försäljning?

Viktigast. Vad är mest avgörande för att lyckas med försäljning? Viktigast Vad är mest avgörande för att lyckas med försäljning? Relation Intensitet Tid 3 Att styra mot en önskvärd framtid Affärsmål Marknad Resurser Agenda Varför KAM KAM - Försäljning Vad krävs av mig

Läs mer

VARUMÄRKESPLATTFORM 2010

VARUMÄRKESPLATTFORM 2010 VARUMÄRKESPLATTFORM 2010 Introduktion 5 Bakgrund 6 Vision 7 Förflyttning 8 Löften 9 Positionering 10 Målgrupper 11 Känsla 12 Kärnvärden 14 INNEHÅLL INTRODUKTION Göteborgs hamn grundades år 1620 och är

Läs mer

Vi genomför företagsöverlåtelser. på global räckvidd, industriell förståelse och värdeskapande analys.

Vi genomför företagsöverlåtelser. på global räckvidd, industriell förståelse och värdeskapande analys. Vi genomför företagsöverlåtelser baserat på global räckvidd, industriell förståelse och värdeskapande analys. Förmågan att träffa rätt För oss på Avantus är det viktigt med personlig rådgivning, kom binerat

Läs mer

INNOVATION INOM OMNI-CHANNEL-RETAILING - LOKAL HANDELSPLATTFORM SOM SYR IHOP FYSISK OCH DIGITAL HANDEL FÖR MINDRE BUTIKER

INNOVATION INOM OMNI-CHANNEL-RETAILING - LOKAL HANDELSPLATTFORM SOM SYR IHOP FYSISK OCH DIGITAL HANDEL FÖR MINDRE BUTIKER INNOVATION INOM OMNI-CHANNEL-RETAILING - LOKAL HANDELSPLATTFORM SOM SYR IHOP FYSISK OCH DIGITAL HANDEL FÖR MINDRE BUTIKER Baserat på undersökningar och analyser från ett masterarbete i produktionsekonomi

Läs mer

Verkställande direktörens anförande. Gunnebo Årsstämma 2012 Göteborg 26 april

Verkställande direktörens anförande. Gunnebo Årsstämma 2012 Göteborg 26 april Verkställande direktörens anförande Gunnebo Årsstämma 2012 Göteborg 26 april Vår Vision VÄRLDSLEDANDE LEVERANTÖR AV EN SÄKRARE FRAMTID 29 april 2012, page 2 Vår Mission Vi arbetar för en säkrare värld

Läs mer

FRANCHISEPROSPEKT SAMORDNING SWIMMINGPOOL- OCH TRÄDGÅRDSPROJEKT

FRANCHISEPROSPEKT SAMORDNING SWIMMINGPOOL- OCH TRÄDGÅRDSPROJEKT FRANCHISEPROSPEKT SAMORDNING SWIMMINGPOOL- OCH TRÄDGÅRDSPROJEKT Carmonia ska få människor att må bra genom att hjälpa dem att skapa en vacker och harmonisk livsmiljö i hem och trädgård. 2 innehåll 4 BAKGRUND

Läs mer

Ramverk för: Resultatmätning. Aktivitet: Uppdragsgivare: Marknad 1: Aktivitetsperiod: Copyright 2013. Pyramid Communication AB

Ramverk för: Resultatmätning. Aktivitet: Uppdragsgivare: Marknad 1: Aktivitetsperiod: Copyright 2013. Pyramid Communication AB Ramverk för: Resultatmätning Aktivitet: Uppdragsgivare: Marknad 1: Aktivitetsperiod: Copyright 2013. Pyramid Communication AB Att mäta resultat av marknadsinvesteringarna Att följa upp och mäta resultaten

Läs mer

RETAIL. Att äga, förvalta och utveckla en handelsfastighet UNITED BY OUR DIFFERENCE

RETAIL. Att äga, förvalta och utveckla en handelsfastighet UNITED BY OUR DIFFERENCE WSP och GENIVAR har gått samman och bildar tillsammans ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & infrastruktur

Läs mer

Affärsplanen har inom Tillväxtprogrammet två huvudsakliga användningsområden:

Affärsplanen har inom Tillväxtprogrammet två huvudsakliga användningsområden: 2013-10- 03 Mall för Affärsplan - Science Park Halmstad Följande dokument är ett exempel på en affärsplanemall för nystartade företag. Dokumentet ska ses som en mall och man använder de delar som anses

Läs mer

VÄLKOMMEN ATT BLI FRANCHISETAGARE I STF

VÄLKOMMEN ATT BLI FRANCHISETAGARE I STF VÄLKOMMEN ATT BLI FRANCHISETAGARE I STF ETT FRAMGÅNGSRIKT KONCEPT VI TROR PÅ LÅNGSIKTIGHET Franchising bygger på ett långsiktigt samarbete mellan ägarmässigt oberoende parter. Franchising innebär att enskilda

Läs mer

ework januari september 2010 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 oktober 2010

ework januari september 2010 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 oktober 2010 ework januari september 2010 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 oktober 2010 Om oss Marknadsledande konsultmäklare i Norden Startade i Sverige år 2000 Över 40 000 konsulter i nätverket inom IT, telekom,

Läs mer

När IT-revisorn knackar på dörren Emil Gullers och Martin Bohlin. Security World, September 2010

När IT-revisorn knackar på dörren Emil Gullers och Martin Bohlin. Security World, September 2010 När IT-revisorn knackar på dörren Emil Gullers och Martin Bohlin Security World, September 200 Agenda. Om PricewaterhouseCoopers 2. Introduktion till IT-revision 3. 4. när IT-revisorn knackar på dörren

Läs mer

Lars Dahlgren. VD och koncernchef

Lars Dahlgren. VD och koncernchef Lars Dahlgren VD och koncernchef Summering av 2011 Ännu ett stabilt år med ökat fokus på att expandera verksamheten Ett starkt resultat - Jämförbar nettoomsättning* ökade med 8% i lokala valutor - Jämförbart

Läs mer

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness www.pwc.se/mybusiness Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness MyBusiness version: 2.5 2014-12-22 Förenkla din arbetsdag med MyBusiness Tillgängligt från

Läs mer

Gräva där man står En vinnande strategi i en osäker omvärld?

Gräva där man står En vinnande strategi i en osäker omvärld? Svenska företags utmaningar och fokusområden 2013 Gräva där man står En vinnande strategi i en osäker omvärld? Stockholm, 2013-01-18 Kontaktperson: Jakob Holm, VD Axholmen + 46 (0)8 55 00 24 81 jakob.holm@axholmen.se

Läs mer

Affärsplanen. Affärsidé. www.coompanion.se

Affärsplanen. Affärsidé. www.coompanion.se Affärsplanen Kom igång med er verksamhet med en affärsplan! Skriv ned er affärsidé, göra en omvärldsanalys och beskrivning av er marknad på så vis får ni god kunskap i hur ert kooperativ eller ekonomiska

Läs mer

Brandon BRANDON LOGISTIK I SIFFROR STOCKHOLM (OFFICE) SHANGHAI (SOURCING, LAGER) GÖTEBORG (LAGER, HQ) DETROIT (LAGER) HONG KONG (TRADING)

Brandon BRANDON LOGISTIK I SIFFROR STOCKHOLM (OFFICE) SHANGHAI (SOURCING, LAGER) GÖTEBORG (LAGER, HQ) DETROIT (LAGER) HONG KONG (TRADING) Brandon GÖTEBORG (LAGER, HQ) STOCKHOLM (OFFICE) SHANGHAI (SOURCING, LAGER) BRANDON Helägt av PUMA Huvudkontor i Göteborg Två affärsområden: - Brand Merchandise - Retail Support Experter på sourcing och

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari september

DELÅRSRAPPORT januari september 2018 DELÅRSRAPPORT januari september DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och

Läs mer

Välkommen till. ITAB Shop Concept

Välkommen till. ITAB Shop Concept Välkommen till ITAB Shop Concept OM ITAB ITAB Shop Concepts B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm (Mid Cap) ITABs affärsidé: ITAB ska erbjuda kompletta butikskoncept för butikskedjor inom detaljhandeln.

Läs mer

Årsstämma Karl-Johan Persson, vd

Årsstämma Karl-Johan Persson, vd Årsstämma 2019 Karl-Johan Persson, vd Bransch i förändring Snabb teknisk utveckling Kundernas beteende förändras höjda förväntningar alltmer handel online ny roll för fysiska butiker Förändrat konkurrenslandskap

Läs mer

ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B

ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B Detta whitepaper hjälper dig att identifiera vilka faktorer som påverkar kundlojalitet och hur du kan stärka lojaliteten

Läs mer

Strategiska prioriteringar. Per Strömberg, vd Liv Forhaug, Direktör Strategi och affärsutveckling

Strategiska prioriteringar. Per Strömberg, vd Liv Forhaug, Direktör Strategi och affärsutveckling Strategiska prioriteringar Per Strömberg, vd Liv Forhaug, Direktör Strategi och affärsutveckling ICA Gruppens strategiska ramverk Vision Vi ska göra varje dag lite enklare Strategiska Teman Långsiktiga

Läs mer

VINNVINN Mötesarena för nya affärsmöjligheter och arbetstillfällen

VINNVINN Mötesarena för nya affärsmöjligheter och arbetstillfällen VINNVINN Mötesarena för nya affärsmöjligheter och arbetstillfällen VINNOVA Information VI 2006:10 OM VINNVINN vinnvinn är ett initiativ för tillväxt i regionala innovationssystem. Nya affärsmöjligheter

Läs mer

KVD Kvarndammen. Ratos kapitalmarknadsdag 2012-03-15 Ulrika Drotz-Molin VD KVD Kvarndammen

KVD Kvarndammen. Ratos kapitalmarknadsdag 2012-03-15 Ulrika Drotz-Molin VD KVD Kvarndammen KVD Kvarndammen Ratos kapitalmarknadsdag 2012-03-15 Ulrika Drotz-Molin VD KVD Kvarndammen 1 KVD i korthet 2011 Grundades: Huvudkontor: Anställda: Anläggningar: Auktionsobjekt: Omsättning: Bruttoförsäljningsvärde:

Läs mer

Större kassa med effektivare fakturering

Större kassa med effektivare fakturering Större kassa med effektivare fakturering Cash is king. Detta bekanta uttryck är så sant som det är sagt. Kanske inte cash i sin faktiskt fysiska form, men definitivt dess funktion i ett företag. Att företag

Läs mer

Lyckas med din affär i alla kanaler. Ansvarig Idé & Strategi

Lyckas med din affär i alla kanaler. Ansvarig Idé & Strategi Lyckas med din affär i alla kanaler Ralf Seimertz VD Fiwe Systems & Consulting Jerker Lundberg Ansvarig Idé & Strategi Fiwe Systems & Consulting Our vision: bridging the gap between sellers and buyers

Läs mer

VISION AFFÄRSIDÈ STRATEGIER & ÖVERGRIPANDE MÅL FOKUSOMRÅDEN

VISION AFFÄRSIDÈ STRATEGIER & ÖVERGRIPANDE MÅL FOKUSOMRÅDEN Frågeställningar Detta material är tänkt att finnas som ett hjälpmedel eller stöd kring vilka frågeställningar som kan vara relevanta att ta upp inom olika områden som berör ett företag. VISION AFFÄRSIDÈ

Läs mer

Etablering av Lean inom logistik / distribution

Etablering av Lean inom logistik / distribution Etablering av Lean inom logistik / distribution Stefan Johansson Lean-coach Axstores Mjölby, 13 april 2011 Version 1.0 Ägs av Axel Johnson AB Omsätter ca 6,7 miljarder 389 varuhus och butiker i Sverige,

Läs mer

Kunskapsbolaget. Din partner i Finansiering, Kompetens- och Affärsutveckling samt Chef att hyra

Kunskapsbolaget. Din partner i Finansiering, Kompetens- och Affärsutveckling samt Chef att hyra Kunskapsbolaget Din partner i Finansiering, Kompetens- och Affärsutveckling samt Chef att hyra Affärsidé Kunskapsbolaget erbjuder specialistkompetens och ledarskap inom Finansiering, Kompetens- och Verksamhetsutveckling,

Läs mer

Vinst i vård och omsorg

Vinst i vård och omsorg 2009-11-13 Vinst i vård och omsorg Innehåll 1 Förord... 3 2 Sammanfattning och slutsatser... 4 3 Bakgrund... 6 4 Andra undersökningar om vinst i vårdbolag... 7 5 Metod och urval... 8 6 Resultat... 9 6.1

Läs mer

1. I årets rörelseresultat ingår resultat från försäljning av fastigheter med netto 25 Mkr

1. I årets rörelseresultat ingår resultat från försäljning av fastigheter med netto 25 Mkr Halvårsrapport, Axfood AB (publ)perioden 1 januari 30 juni 2002 * Koncernens omsättning uppgick till 16.197 (15.738), en ökning med 2,9 procent. * Rörelseresultatet ökade med drygt 30 procent jämfört med

Läs mer

STÄRKER SVERIGES INNOVATIONSKRAFT

STÄRKER SVERIGES INNOVATIONSKRAFT SVENSKA GENDER MANAGEMENT MODELLEN STÄRKER SVERIGES INNOVATIONSKRAFT VINNOVA Utmaningsdriven innovation Konkurrenskraftig produktion Gender & Company Ansökan till Projektform B Fiber Optic Valley är en

Läs mer

Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef

Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef Årsstämma 2013 VD:s anförande Per Lindberg, VD & Koncernchef NYEMISSIONEN VISAR TYDLIGA RESULTAT VI SKAPAR STORT INTRESSE OCH FÖRTROENDE Nyemissionen tillförde cirka MSEK 1 996 Starkt stöd från aktieägare

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari - juni

DELÅRSRAPPORT januari - juni 2018 DELÅRSRAPPORT januari - juni DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och inredningssektorn.

Läs mer

Årsstämman 2017 Kai Wärn, VD och koncernchef

Årsstämman 2017 Kai Wärn, VD och koncernchef Årsstämman 2017 Kai Wärn, VD och koncernchef Vi skapar större upplevelser Vi gör verklig skillnad för alla som skapar gröna ytor och urbana miljöer genom att vara ledande inom hållbara och användaranpassade

Läs mer

Nexa Autocolor Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR

Nexa Autocolor Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR Din affärspartner INNOVATIVE REPARATIONSLÖSNINGAR Ledande inom färg, lack och verkstadsoptimering Nexa Autocolor är en av världens ledande färgleverantörer och finns i över 147 länder. Nexa Autocolor har

Läs mer

Branschledande affärslösningar. fashion

Branschledande affärslösningar. fashion Branschledande affärslösningar fashion bransch konfektion arbetskläder skor sportartiklar hattar väskor accessoarer textilier artiklar i många, många varianter det är glädjen men också den unika utmaningen

Läs mer

JLT Mobile Computers AB Bolagsstämma World Trade Center Växjö Per Holmberg, VD

JLT Mobile Computers AB Bolagsstämma World Trade Center Växjö Per Holmberg, VD JLT Mobile Computers AB Bolagsstämma World Trade Center Växjö 2018-05-08 Per Holmberg, VD Inledning IT-utrustning i tuffa miljöer JLT:s affär Hur det gick 2017 JLT:s tillväxtstrategi 2 Ökande effektivitetskrav

Läs mer

Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen

Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen Affärsutvecklingsprogram för företag i besöksnäringen Kurbits hjälper företagare att tjäna mer på det de brinner för. Våra affärsutvecklingsprogram är utvecklade och designade specifikt för företag inom

Läs mer

CRM i olika branscher CRM för B2B och B2C. Hur ser sälj- och distributionsflöden för olika affärsupplägg?

CRM i olika branscher CRM för B2B och B2C. Hur ser sälj- och distributionsflöden för olika affärsupplägg? CRM i olika branscher CRM för B2B och B2C Hur ser sälj- och distributionsflöden för olika affärsupplägg? 1 Sälj- och distributionskedja i fyra led - B2B och B2C Tillverkare (A) B2B B2C Produkter Distributör

Läs mer

Bli din egen, i skyltbranschens starkaste koncept

Bli din egen, i skyltbranschens starkaste koncept Bli din egen, i skyltbranschens starkaste koncept Vi arbetar med synlighet! Värdegrund i Skyltställets säljprocess Vår idé är lika enkel som den är tydlig vi vill få dig a synas. Med våra innova va skylt-

Läs mer

Presentation - Andra Kvartalet

Presentation - Andra Kvartalet Presentation - Andra Kvartalet Introduktion Bergman & Beving utvecklar, förvärvar och tillhandahåller starka varumärken för industri- och byggsektorn Building Materials Workplace Safety Tools & Consumables

Läs mer

Distributionsstrategier

Distributionsstrategier Distributionsstrategier Ekonomprogrammet, 2008 722G49 Litteratur: Kotler (2005) om plats och distribution Parment (2006) Anders Parment, Ph. D. LiU/Institutionen för Ekonomisk och Industriell Utveckling

Läs mer

För Soliditets högprioriterade kunder. Det här kan vi erbjuda er

För Soliditets högprioriterade kunder. Det här kan vi erbjuda er För Soliditets högprioriterade kunder Det här kan vi erbjuda er 2 Du är högprioriterad och får därför högre service Att ditt företag valt Soliditet betyder mycket för oss, och det vill vi gärna visa. Du

Läs mer

AFFÄRSPLAN. LandstingsService i Östergötland

AFFÄRSPLAN. LandstingsService i Östergötland AFFÄRSPLAN 2001 LandstingsService i Östergötland 2 Innehållsförteckning Omvärldsanalys 3 Vision 3 Affärsidé 3 Strategiska mål 4 Operativa mål 4 Strategi 4 Ekonomistyrning 5 Grundläggande värderingar 5

Läs mer

Energisituationen - ett globalt perspektiv Gasmarknadsrådet

Energisituationen - ett globalt perspektiv Gasmarknadsrådet Energisituationen - ett globalt perspektiv Gasmarknadsrådet Konfidentiellt En ökande världsbefolkning leder till ökad efterfrågan på energi, vatten och mat Befolkningstillväxten på tillväxtmarknader i

Läs mer

Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer.

Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer. Att jobba hos oss Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer. Hur vi lever vårt varumärke Simple, Personal and Fair

Läs mer

Miljö och hållbarhet - affärsplan 2014-08-25

Miljö och hållbarhet - affärsplan 2014-08-25 AFFÄRSPLANEN 2014-2018 Våra kunder och andra intressenter förväntar sig att Ahlsell upprätthåller högsta etiska standard. Vi fullgör våra åtaganden och agerar med full integritet inom dimensionerna ekonomiskt,

Läs mer

Årsstämma 2009. - 7 april 2009 -

Årsstämma 2009. - 7 april 2009 - Årsstämma 2009-7 april 2009 - 2008 ett händelserikt år Organisation Bolaget genomgick under året ett generationsskifte. Skiftet har medfört en viss påfrestning på organisationen, men erbjuder också en

Läs mer

JLT Mobile Computers AB

JLT Mobile Computers AB JLT Mobile Computers AB Presentation hos Remium 2017-08-15 Per Holmberg, VD 1 Introduktion av JLT Mobile Computers JLT ökar kunders effektivitet genom att möjliggöra tillförlitlig hantering av information

Läs mer

JLT Mobile Computers AB

JLT Mobile Computers AB JLT Mobile Computers AB Bolagspresentation hos Remium 2018-02-12 Per Holmberg, VD 1 Introduktion av JLT Mobile Computers JLT ökar kunders effektivitet genom att möjliggöra tillförlitlig hantering av information

Läs mer

www.pwc.se/insurance Försäkringsmarknaden en bransch i förändring

www.pwc.se/insurance Försäkringsmarknaden en bransch i förändring www.pwc.se/insurance Försäkringsmarknaden en bransch i förändring En bransch i ständig rörelse 2 Försäkringsmarknaden en bransch i förändring Sällan har försäkringsbranschen varit så svårnavigerad som

Läs mer

Latour Industries i korthet"

Latour Industries i korthet Latour Industries i korthet" Omsättning: 16 1,6 Mdr SEK Affärsenheter: 9 Medarbetare: +900 Länder: 19 Kärnan i vår affärside aktivt och omsorgsfullt ägande Skapar goda självständig utveckling möjligheter

Läs mer

Från fäbod till europisk detaljhandelskedja. Klas Balkow, vd och koncernchef

Från fäbod till europisk detaljhandelskedja. Klas Balkow, vd och koncernchef Från fäbod till europisk detaljhandelskedja Klas Balkow, vd och koncernchef Agenda Vårt ursprung och historia Vision, långsiktiga mål och strategi Fjärde kvartalet 2008/09 Helåret 2008/09 Vägen framåt

Läs mer

Presentation - Tredje Kvartalet

Presentation - Tredje Kvartalet Presentation - Tredje Kvartalet Introduktion Bergman & Beving utvecklar, förvärvar och tillhandahåller starka varumärken för industri- och byggsektorn Building Materials Workplace Safety Tools & Consumables

Läs mer

Delårsrapport. Januari juni. J.Harvest & Frost

Delårsrapport. Januari juni. J.Harvest & Frost Delårsrapport Januari juni 2017 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranchen samt sport-

Läs mer

Lönsammare apotek genom automatisk varupåfyllning!

Lönsammare apotek genom automatisk varupåfyllning! 19.5.2010 1 / 5 Lönsammare apotek genom automatisk varupåfyllning! Den svenska apoteksmarknaden genomgår sedan årsskiftet 2009 2010 en omreglering från statligt monopol till fri marknad. Omregleringen

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER. J.Harvest & Frost

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER. J.Harvest & Frost DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2017 J.Harvest & Frost DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranchen samt sport-

Läs mer

Bolagsstämma. 5 maj 2015

Bolagsstämma. 5 maj 2015 Sv Bolagsstämma 5 maj 2015 1 Stämmans öppnande 2 Val av ordförande vid stämman 3 Upprättande och godkännande av röstlängd 4 Val av justeringsmän 5 Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad 6

Läs mer

Kvartal 2 APRIL JUNI 2018

Kvartal 2 APRIL JUNI 2018 Kvartal 2 APRIL JUNI 2018 Stark tillväxt med framtida potential Joanna Hummel, VD Agenda Lyko i korthet Marknadstrender Strategi och aktiviteter i Q2 Övriga relevanta händelser i kvartalet Q2 och finansiell

Läs mer

2014-09-26 Stockholm

2014-09-26 Stockholm 2014-09-26 Stockholm E-handel till nya nivåer 2014-05-05 Prognos för 2014: 42,5 miljarder kronor 50 42,5 40 30 20 10 4,9 6,8 9 14,3 17,7 20,4 22,1 25 27,7 31,6 37 0 15 procent tillväxt under Q2 25% 20%

Läs mer

Canon Essential Business Builder Program. Samlar allt du behöver för att lyckas med företaget

Canon Essential Business Builder Program. Samlar allt du behöver för att lyckas med företaget Canon Essential Business Builder Program Samlar allt du behöver för att lyckas med företaget Essential Business Builder Program Inledning Att driva en tryckeriverksamhet är en utmaning. Att få den att

Läs mer

JLT Mobile Computers AB

JLT Mobile Computers AB JLT Mobile Computers AB Bolagsstämma Växjö 2013-05-07 Per Holmberg, VD 6/10/2013 1 6/10/2013 Nyckelbudskap 2012 Tufft, men bra förutsättningar är skapade Försäljningen backade Viktiga milstolpar nådda

Läs mer

The Academy for Human Rights in Business

The Academy for Human Rights in Business The Academy for Human Rights in Business är en direkt respons på EU-krav, det svenska åttagande till John Ruggies ramverk för mänskliga rättigheter och den nya UK Bribery Act. Vi talar allt som oftast

Läs mer

AFFÄRSMODELLER FÖR ÖKAD HÅLLBARHET

AFFÄRSMODELLER FÖR ÖKAD HÅLLBARHET AFFÄRSMODELLER FÖR ÖKAD HÅLLBARHET Ett forskarperspektiv Herman Stål 2017-10-12 Studier i samarbete med H Corvellec, Lunds universitet EN OHÅLLBAR EKONOMI Ekonomin inkräktar på allt fler områden o Absoluta

Läs mer

Spendanalys ett exempel på inköpsstruktur

Spendanalys ett exempel på inköpsstruktur ABB Spendanalys ett exempel på inköpsstruktur Triple Steelex Industridag 8 maj, 2008 ABB Group AB, Power -1-Transformers - 1-4/29/2008, Introduction Area Sales Manager Power Transformers ABB AB S-771 80

Läs mer

Våga Växa Vinna Under 2008-2010 driver ALMI i Gotlands, Jönköpings, Kalmars och Kronobergs län tillsammans med Science Park Jönköping, Träcentrum och

Våga Växa Vinna Under 2008-2010 driver ALMI i Gotlands, Jönköpings, Kalmars och Kronobergs län tillsammans med Science Park Jönköping, Träcentrum och Våga Växa Vinna Under 2008-2010 driver ALMI i Gotlands, Jönköpings, Kalmars och Kronobergs län tillsammans med Science Park Jönköping, Träcentrum och Swerea SWECAST projektet Våga Växa Vinna. Projektet

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december 2017 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ januari december DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och

Läs mer

Presentation 27 april. Delårsrapport Jan - mar 2011

Presentation 27 april. Delårsrapport Jan - mar 2011 Presentation 27 april Delårsrapport Jan - mar 2011 Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och detaljhandeln.

Läs mer

Energiskattefrågor vid vindkraftsproduktion 22 mars 2012

Energiskattefrågor vid vindkraftsproduktion 22 mars 2012 www.pwc.com/se Energiskattefrågor vid vindkraftsproduktion på 30 sekunder Marknadsledande inom revision, redovisning, skatte- och affärsrådgivning 3 800 medarbetare och 130 kontor runtom i hela landet

Läs mer

Affärsinriktad Enterprisearkitektur ur ett affärsperspektiv. Fyra metoder för att möjliggöra en effektiv transformation

Affärsinriktad Enterprisearkitektur ur ett affärsperspektiv. Fyra metoder för att möjliggöra en effektiv transformation Affärsinriktad Enterprisearkitektur ur ett affärsperspektiv Fyra metoder för att möjliggöra en effektiv transformation Till dig som arbetar med Affärsinriktad Enterprisearitektur Vi på Cordial har länge

Läs mer

Uppdragsbeskrivning. för rollen som

Uppdragsbeskrivning. för rollen som Uppdragsbeskrivning för rollen som VD Välkommen till FDT 04/09 2015 EEL-koncernen, i vilken bland annat kedjorna ELON, Elkedjan samt Euronics Norge verkar, satsar stort i Luleå. Under det senaste året

Läs mer

FÖRETAGSPRESENTATION. Octagon Development är ett. konsultbolag med fokus. arbeta med företagsledare,

FÖRETAGSPRESENTATION. Octagon Development är ett. konsultbolag med fokus. arbeta med företagsledare, Octagon Development är ett konsultbolag med fokus på att arbeta med företagsledare, styrelse eller ledningsgrupper. Vi kan under kort eller lång tid verka i företag som en resurs, antingen i en vakant

Läs mer

Prognostisering av efterfrågan Konkurrera med hjälp av Affärsanalys

Prognostisering av efterfrågan Konkurrera med hjälp av Affärsanalys Copyright SAS Institute Sweden, november 2008 SAS INSTITUTE AB STORA FRÖSUNDA, BOX 609 169 26 SOLNA TEL: 08-52 21 70 00 FAX: 08-52 21 70 70 WWW.SAS.COM/SWEDEN SAS Institute AB is a subsidiary of SAS Institute

Läs mer

Kundcase. webcrm gjorde det möjligt för ny smyckesdesigner att etablera sig och växa

Kundcase. webcrm gjorde det möjligt för ny smyckesdesigner att etablera sig och växa Kundcase webcrm gjorde det möjligt för ny smyckesdesigner att etablera sig och växa CRM-SYSTEMET HJÄLPTE NY SMYCKESDESIGNER IN PÅ MARKNADEN Den danska smyckesdesignern SPIASPIA hade en vision om att ta

Läs mer

Extra bolagsstämma 12 augusti 2015

Extra bolagsstämma 12 augusti 2015 Extra bolagsstämma 12 augusti 2015 Mot vår mission och vision Mission Vi vill göra det lättare för människor att själva bidra till ett sundare liv i vardagen Vision Ledande i Norden inom hälsa och välbefinnande

Läs mer

AQ ska vara världsledande inom kostnadseffektivitet, kvalitet, leveranssäkerhet, alerthet och service. Kort sagt reliable.

AQ ska vara världsledande inom kostnadseffektivitet, kvalitet, leveranssäkerhet, alerthet och service. Kort sagt reliable. våra värderingar we are reliable Vi kan produktion, vi agerar långsiktigt och vi satsar helhjärtat för att leva upp till kundernas förväntningar i fråga om kvalitet, leveransprecision och service. AQs

Läs mer