Frågor och svar Uppdragsgivare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Frågor och svar Uppdragsgivare"

Transkript

1 Frågor och svar Uppdragsgivare Vad är BidJob? BidJob är en mötesplats för dig som behöver hjälp med ett uppdrag att komma i kontakt med företag samt egenanställda som utför uppdrag. Genom att enkelt lägga upp ett uppdrag erhåller du snabbt offerter som skickas från vårt stora utbud av uppdragstagare bestående av företag och egenanställda. Vi har byggt en plattform i form av en hemsida med en app som lanseras inom kort där du som uppdragsgivare enkelt lägger upp den tjänst som du behöver för att sedan ta emot offerter. Varför ska jag välja BidJob? Hos oss erhåller du offerter från både företag och egenanställda vilket ger ett stort urval av uppdragstagare som leder till bättre prisförslag och högre kvalité. Genom konkurrenskraftiga priser kan du hos oss även ha möjlighet att anlita flera uppdragstagare till priset av en. Hur fungerar det? 1. Ladda ner vår app (tillgänglig inom kort). 2. Registrera ett kostnadsfritt konto (valfritt). 3. Lägg upp den tjänst/er som du behöver hjälp med genom att ange en kort beskrivning och eventuellt ladda upp en bild. 4. Invänta offerter. 5. Kontakta den uppdragstagare som passar dig bäst och kom överens om utförandet. 6. Faktura skickas efter utfört uppdrag. Testa oss och se själv, alltid gratis att lägga upp ett uppdrag utan förbindelse! Måste man registerara ett konto hos BidJob för att lägga upp ett uppdrag? Nej, som uppdragsgivare är det fritt fram att lägga upp tjänster utan att registrera ett konto. Vad är det för kostnader? Det finns inga andra kostnader än den kostnad som uppdragstagaren tar för att utföra ditt uppdrag. Är jag bunden av mitt uppdrag som jag lägger upp? Nej, du är aldrig bunden av din kostnadsfria förfrågan. Är jag bunden till mitt medlemskap hos BidJob? Nej, du är aldrig bunden till ditt medlemskap hos BidJob och det existerar inga dolda avgifter. Vad ska jag tänka innan utförandet av uppdraget? Det är viktigt att du tillsammans med uppdragstagaren går igenom processen för utförandet av uppdraget INNAN det påbörjas för att förhindra att missförstånd och oklarheter uppkommer. Vi rekommenderar att alltid skriva ett avtal innefattande eventuella materialkostnader, arbetstimmar, tidsram etc.

2 Kan jag lita på yrkesmän som skickar faktura via egenanställningsföretag? Ja absolut, fler och fler yrkesmän använder sig utav dessa egenanställningsföretag som ett alternativ istället för att starta en bolagsform. Många yrkesmän får genom egenanställningsföretag stor vinning av både tid och pengar, som de istället kan använda på sina kunder som är i behov av sin tjänst för ett bättre prisförslag. Egenanställnings bolag sköter allt från betala yrkesmäns skatter till att försäkra dem vid ett uppdrag. Vad har BidJob för ansvar? BidJob är endast en förmedlare mellan säljare av tjänst och köpare av tjänst. Vi tar inget ansvar för vad som sker mellan leverantör av tjänst och den som utför tjänsten. Vi vill därför understryka att det är viktigt att skriva avtal mellan parter som vi ser är en försäkring för bägge parter. BidJob rekommenderar uppdragsgivare att själva kontrollera företag som de misstänker inte innehaver F-skattsedel eller är momsregistrerat (se allabolag.se). Hör av dig till oss vid misstankar att någon utnyttjar våran plattform. Vad är Rot- och Rutavdrag? ROT- och RUT-avdrag har svenska staten tillämpat för att förhindra svart arbete genom skattereduktion på arbetskostnaden på många vanliga tjänster som brukas inom svenska hem. RUT: Uppdrag relaterat till Rengöring, Underhåll och Tvätt. ROT: Uppdrag relaterat till Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad. Får du ett uppdrag om lägenhetsstädning betalar din kund 50 % av arbetskostnaden och andra hälften utav arbetskostnaden betalas av skatteverket. Får du som målare ett uppdrag om att måla en villa får din kund också skattereduktion på arbetskostnaden fast 30 % om han äger villan. RUT-avdrag får en uppdragsgivare göra upp till SEK till 50 % av arbetskostnaden. ROT-avdrag får en uppdragsgivare göra upp till SEK till 30 % av arbetskostnaden. Denna skattereduktion har fått företag som bedriver med ROT- och RUT-tjänster att expandera explosivt. Mer information finns på Skatteverkets hemsida. Har du fler frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst: Telefon: E-post: info@bidjob.se

3 Frågor och svar Uppdragstagare Vad är BidJob? BidJob är en mötesplats som sammankopplar företag och professionella yrkesmän, s.k. Uppdragstagare med personer som är behov av tjänster, s.k. Uppdragsgivare. Vi vill genom vår plattform förenkla vardagen för företag som vill expandera och egenanställda som vill styra sitt eget schema eller extraknäcka. Vi har byggt en plattform i form av en app som lanseras inom kort där du som uppdragstagare hittar uppdrag att skicka offerter till för att sedan utföra. Marknadsföringen för att hitta nya kunder tar vi hand om så att du endast kan koncentrerar dig på köparen av just din tjänst! Varför välja BidJob? BidJob vill skapa nya och fler möjligheter åt företagare, nya som gamla, men också ge en chans för egenanställda yrkesmän att ta sig in inom sin bransch via gratis medlemskap. Tillsammans skapar vi ett stort urval av tjänster som leder till fler uppdragsgivare som efterfrågar tjänster. BidJob ska stå för vinden bakom seglet för de som vill expandera sitt företag och för dem som vill vara egenanställda. Hur fungerar det? 1. Registrera dig kostnadsfritt på vår hemsida och ange information om dig eller ditt företag och vilka typer av uppdrag du/ni utför. Om du inte är egenföretagare registrerar du även medlemskap hos valfritt egenanställningsföretag för att ha möjlighet att utföra jobb mot fakturering. 2. Invänta att vår app lanseras där du sedan kan skicka offerter till uppdragsgivare. Via offerten får uppdragstagarens kontaktuppgifter som telefonnummer, e-postadress, område etc. 3. De uppdrag du antar arrangeras och sköts mellan dig och uppdragsgivaren. 4. Vid utfört uppdrag fakturerar du uppdragsgivaren. Psst.. Uppdragstagare får kostnadsfritt registrera ett medlemskap och får en offert varje vecka att skicka gratis under ett år! Varför bli egenanställd? Egenanställning är en form för dig som är yrkesman utan eget företag och som fortfarande vill ha möjligheten att fakturera köparen av dina tjänster. Fördelen med egenanställning är att du inte behöver tänka på administrationen av att driva ett företag och kan istället lägga din energi och fokus på uppdragen. Fakturering sköts genom valfritt egenanställningsföretag.

4 Hur blir jag egenanställd och vad kostar det? Idag finns det flera egenanställningsföretag företag som skickar och tillhandhåller fakturor för privatpersoner utan bolagsform. Det är gratis att bli medlem hos dem seriösa och större aktörerna och väldigt enkelt att utfärda fakturor på deras plattform. Företagen som bedrivs med egenanställning tar en liten avgift på din faktura, som kan variera mellan 5% - 6% från bolag till bolag. Denna avgift täcker försäkringar, bokföring, betalning av skatter etc. Du får betalt och de tar ansvar att allt blir rätt enligt lag. Egenanställning är en mellanhand för dig som vill få betalt av din kund, BidJob rekommenderar dessa bolag starkt. Läs mer om detta på företagens hemsidor som bedrivs med egenanställning. Samverkar BidJob med något egenanställningsföretag? Nej, BidJob har valt att inte samarbeta med något egenanställnings företag och ansvarar inte för villkor mellan företag som bedrivs med egenanställning och privatpersoner som fakturerar via egenanställningsbolag. Vad finns det för kostnader hos BidJob? Medlemskap och nedladdning av vår app är gratis. Varje vecka blir du tilldelad en gratis offert av BidJob.se, sedan kostar det uppdragstagaren per skickad offert. När och hur betalar jag till BidJob? Betalning av utfört uppdrag sköts direkt mellan Uppdragsgivare och Uppdragstagare, dvs helt utanför BidJob AB. Varje vecka har du som uppdragstagare rätt till att skicka en offert kostnadsfritt. När offertförfrågan är skickad och besvarad med att du erhåller kontaktuppgifter till uppdragsgivaren har du ingen rätt att ångra tjänsten. Vill du ha chans till fler uppdrag än ett per vecka? Ladda då enkelt ditt konto genom en insättning av valfri summa. Kostnaden per skickad offert (utöver den som är gratis varje månad) är 25 kr som dras direkt från ditt konto. Betalning görs med VISA/MasterCard via vår app under mitt konto. Är jag bunden till mitt medlemskap hos BidJob? Nej, du är aldrig bunden till ditt medlemskap hos BidJob och det existerar inga dolda avgifter. Vad ska jag tänka på innan utförandet av ett uppdrag? Det är viktigt att du/ni tillsammans med uppdragsgivaren går igenom processen för utförandet av uppdraget INNAN det påbörjas för att förhindra att missförstånd och oklarheter uppkommer. Vi rekommenderar att alltid skriva ett avtal innefattande eventuella materialkostnader, arbetstimmar, tidsram etc.

5 Vad har BidJob för ansvar vid problematik mellan uppdragsgivaren och uppdragstagaren? BidJob är endast en förmedlare mellan säljare av tjänst och köpare av tjänst. Vi tar inget ansvar för vad som sker mellan leverantör av tjänst och den som utför tjänsten. Vi vill därför understryka att det är viktigt att skriva avtal mellan parter som vi ser är en försäkring för bägge parter. Vad är ROT- och RUT-avdrag? ROT- och RUT-avdrag har svenska staten tillämpat för att förhindra svart arbete genom skattereduktion på arbetskostnaden på många vanliga tjänster som brukas inom svenska hem. RUT: Uppdrag relaterat till Rengöring, Underhåll och Tvätt. ROT: Uppdrag relaterat till Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad. Får du ett uppdrag om lägenhetsstädning betalar din kund 50 % av arbetskostnaden och andra hälften utav arbetskostnaden betalas av skatteverket. Får du som målare ett uppdrag om att måla en villa får din kund också skattereduktion på arbetskostnaden fast 30 % om han äger villan. RUT-avdrag får en uppdragsgivare göra upp till SEK till 50 % av arbetskostnaden. ROT-avdrag får en uppdragsgivare göra upp till SEK till 30 % av arbetskostnaden. Mer information finns på Skatteverkets hemsida. Har du fler frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst: BIDJOB AB Org nummer: Adress: Aschbergsgatan 21, Göteborg Tel: info@bidjob.se

RÅD OM : FAKTURAANSTÄLLNINGSFÖRETAG

RÅD OM : FAKTURAANSTÄLLNINGSFÖRETAG RÅD OM : FAKTURAANSTÄLLNINGSFÖRETAG INNEHÅLL 3 4 5 5 6 8 9 10 11 11 Inledning Definitioner Checklista vid anlitande av fakturaanställningsföretag Anställningsavtal med fakturaanställningsföretag Kostnad

Läs mer

Offert Radonsanering. Offert gällande radonsanering i fastighet. Bergagatan 32, Norrköping. Bergagatan Norrköping

Offert Radonsanering. Offert gällande radonsanering i fastighet. Bergagatan 32, Norrköping. Bergagatan Norrköping 1 Offert Radonsanering Offert gällande radonsanering i fastighet. Bergagatan 32 603 75 Norrköping Fastighetsbeteckning: Jorden 1 2 Björn Lundqvist Bergagatan 32 603 75 Norrköping 2019-09-16 AK Offert gällande

Läs mer

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering A r b e t s g å n g f ö r H u s a r b e t e Sida 1 Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Innehåll Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering... 1 Så här skapar du en faktura

Läs mer

Egenanställning- en ny väg in på arbetsmarknaden

Egenanställning- en ny väg in på arbetsmarknaden Egenanställning- en ny väg in på arbetsmarknaden Frilans Finans Inledning Egenanställning är en snabbt växande sysselsättningsform, mittemellan anställning och eget företagande. Genom egenanställning skapas

Läs mer

Avtalsvillkor. Allmänna villkor gällande DMZ tjänster för privatpersoner och företag.

Avtalsvillkor. Allmänna villkor gällande DMZ tjänster för privatpersoner och företag. Avtalsvillkor Allmänna villkor gällande DMZ tjänster för privatpersoner och företag. I den mån inte annat anges i ett avtal mellan dig och DMZ städservice (org. nr. 750518-3280) ( DMZ") gäller följande

Läs mer

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Avdraget för husarbeten gäller för reparationsarbete, ombyggnadsarbete och hushållsarbete. För mer detaljerad beskrivning besök skatteverkets hemsida.

Läs mer

Skattereduktion för husarbete genom fakturamodellen

Skattereduktion för husarbete genom fakturamodellen Skattereduktion för husarbete genom fakturamodellen Från och med den 1 juli 2009 har man rätt till skattereduktion för hushålls arbete ( f.d. hushållsnära tjänster ) och ROT-arbete ( de ROT-tjänster som

Läs mer

Prislista

Prislista Prislista 2019-10-01 Priser På Hemrex prislista är alla priser inklusive moms. Där det står offereras är du välkommen att ringa kundtjänst för ett pris. * Tänk på att de oranga priserna är efter skattereduktionen

Läs mer

Skattereduktion för husarbete

Skattereduktion för husarbete Skattereduktion för husarbete Gäller från Pyramid Business Studio 3.42A sp05 tillägg 4 (2015-09-03) ROT- och Hushållsarbete (Rut) På www.skatteverket.se kan du läsa om vilka regler som gäller för dig som

Läs mer

Skattereduktion för husarbete genom fakturamodellen

Skattereduktion för husarbete genom fakturamodellen Skattereduktion för husarbete genom fakturamodellen Från och med den 1 juli 2009 har man rätt till skattereduktion för hushålls arbete ( f.d. hushållsnära tjänster ) och ROT-arbete ( de ROT-tjänster som

Läs mer

Rot och rut. Manual för Skatteverket e-tjänst

Rot och rut. Manual för Skatteverket e-tjänst Rot och rut Manual för Skatteverket e-tjänst Så registrerar du en begäran om utbetalning rot och rut Steg 1 Registrera begäran Du får själv ange ett valfritt nummer på begäran som gör den lätt att identifiera.

Läs mer

GRABBARNA FLYTT SWEDEN AB PRIVACY POLICY

GRABBARNA FLYTT SWEDEN AB PRIVACY POLICY GRABBARNA FLYTT SWEDEN AB PRIVACY POLICY 1. INTRODUKTION Grabbarna Flytt Sweden Ab respekterar din integritet och skyddar dina personuppgifter. Med personuppgifter menas all information som kan identifiera

Läs mer

Allmänna Villkor Egenanställda

Allmänna Villkor Egenanställda Allmänna Villkor Egenanställda 2.1 Omfattning 2.1.1 HYREANRBETSGIVARE.se är en del av Rent A Paycheck Sverige AB 2.1.2 Dessa bestämmelser gäller egenanställningsuppdrag, som privatperson (nedan kallad

Läs mer

AVTAL OM ENKELT BOLAG

AVTAL OM ENKELT BOLAG AVTAL OM ENKELT BOLAG Mellan registrerande bolagsmän har denna dag överrenskommits om att i enkelt bolag bedriva tränings- och tävlingsverksamhet med travhäst. Verksamheten bedrivs som enkelt bolag under

Läs mer

QBRITS Allmänna villkor;

QBRITS Allmänna villkor; QBRITS Allmänna villkor; 2016-09-12 QBRITS allmänna villkor är framtagna för att reglera förhållandet mellan QBRITS och Kund. Det främsta syftet är att skydda dig som kund. Versionen av detta avtal är

Läs mer

AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ)

AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) Här presenteras ett antal frågor och svar med avsikt att tillhandahålla support till förmedlare

Läs mer

Beskrivning av uppdraget Det är viktigt att uppdragets innehåll tydligt anges för att undvika onödiga diskussioner om vad som ska presteras.

Beskrivning av uppdraget Det är viktigt att uppdragets innehåll tydligt anges för att undvika onödiga diskussioner om vad som ska presteras. ATT SKRIVA AVTAL LATHUND för frilansande egenföretagare Avtalet Gör alltid skriftliga uppdragsavtal! Muntliga avtal är visserligen juridiskt bindande men det är svårt att bevisa vad ni kommit överens om.

Läs mer

Allmänna Kundvillkor NannyPlus

Allmänna Kundvillkor NannyPlus Sida 1 av 8 Allmänna Kundvillkor NannyPlus Gäller fr.o.m. 2014-11-11 1. Begrepp Med: Företaget Menas i dessa villkor: NannyPlus Handelsbolag Kund Vårdnadshavare till barnet/barnen som beställer tjänster

Läs mer

Nautic Yacht Båtförmedling

Nautic Yacht Båtförmedling Hej! Kul att du är intresserad av att köpa båt via oss på Nautic Yacht AB. Vi har arbetat med internationell båt förmedling i flera år och har en stor erfarenhet av att hjälpa kunder till en bra och säker

Läs mer

1. Servicevitaminen AB (555877-6909). Driver varumärket Sweden Home Support i Region Västra Sverige.

1. Servicevitaminen AB (555877-6909). Driver varumärket Sweden Home Support i Region Västra Sverige. Medlem av Almega Hemserviceföretagen Varumärket Sweden Home Support drivs idag av två olika bolag: 1. Servicevitaminen AB (555877-6909). Driver varumärket Sweden Home Support i Region Västra Sverige. 2.

Läs mer

Öka din försäljning med interaktiva offerter

Öka din försäljning med interaktiva offerter Öka din försäljning med interaktiva offerter Bakgrund Vi som utvecklat WebbOffert har levererat hemsidor via en egen plattform till svenska företag sedan 2012 och har idag hundratals nöjda kunder över

Läs mer

Projektplan/bidragsansökan

Projektplan/bidragsansökan Kultur- och fritidsnämnden Datum Kultur- och fritidsförvaltningen Eskilstuna Sara Norman, 016-710 77 83 1 (7) Projektplan/bidragsansökan Jag som är ansvarig för projektet heter:.. Mina kontaktuppgifter

Läs mer

Hälsokonventet Det moderna arbetslivets utmaningar. Kurt Eriksson

Hälsokonventet Det moderna arbetslivets utmaningar. Kurt Eriksson Hälsokonventet 2016 Det moderna arbetslivets utmaningar Kurt Eriksson Arbetsmiljöregler för ett modernt arbetsliv Kommittédirektiv 2016:1 Regeringsbeslut den 21 januari 2016 Bakgrunden till utredningen

Läs mer

Personuppgiftspolicy för Tommy Byggares kunder

Personuppgiftspolicy för Tommy Byggares kunder Personuppgiftspolicy för Tommy Byggares kunder 1. Inledning Tommy Byggare AB, 556678-1943 (nedan benämnd Tommy Byggare) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Du hittar våra

Läs mer

NYHET! Garanterat Renoverat. Ditt medlemskap ökade just med upp till 500 000 kr i värde.

NYHET! Garanterat Renoverat. Ditt medlemskap ökade just med upp till 500 000 kr i värde. NYHET! Garanterat Renoverat Ditt medlemskap ökade just med upp till 500 000 kr i värde. Garanterat Renoverat efter byggkonstens alla regler. Det sätter vi upp till en halv miljon på. Vi jobbar varje dag

Läs mer

Där det står offereras är du välkommen att ringa kundtjänst för ett pris.

Där det står offereras är du välkommen att ringa kundtjänst för ett pris. Prislistan gäller fr.o.m. 2016-04-01 och fram tills en ny presenteras på sidan www.hemrex/priser.html Övriga tjänster som inte är prissatta på denna prislista höjs med ca 1,6% på nuvarande nettopriset

Läs mer

Investeringssparkonto (ISK)

Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto hos Strukturinvest Fondkommission Samla ditt sparande i strukturerade placeringar och fonder. Med ett investeringssparkonto (ISK) kan du enkelt omplacera

Läs mer

ROT + RUT = HUSAVDRAG

ROT + RUT = HUSAVDRAG Naturligtvis finns det en smart lösning för detta i Hogias ekonomisystem! Våra konkurrenter berättar gärna att deras system stödjer husavdraget. Vi på Hogia förstod inte meningen med att tala om det för

Läs mer

Köper ditt företag tjänster? Då kan problemet med svart arbetskraft beröra dig!

Köper ditt företag tjänster? Då kan problemet med svart arbetskraft beröra dig! F Ö R E B Y G G A N D E I N F O R M A T I O N Köper ditt företag tjänster? Då kan problemet med svart arbetskraft beröra dig! Skatteverket vill hjälpa upphandlande myndigheter och företag att göra rätt

Läs mer

Hantera Expedia Collectbokningar

Hantera Expedia Collectbokningar Samarbeta med Expedia Hantera Expedia Collectbokningar Expedia Virtual Card Innehållsförteckning Process för Expedia Collect-bokningar 3 Expedia Virtual Card 4 Ändringar av bokning 6 Kundtjänst 7 2 Process

Läs mer

VISMA EGET AKTIEBOLAG --- version för inkomståret 2011

VISMA EGET AKTIEBOLAG --- version för inkomståret 2011 VISMA EGET AKTIEBOLAG --- version för inkomståret 2011 Visma Eget Aktiebolag passar särskilt bra för dig som vill klara hela det mindre bolagets administration på egen hand när revisorstvånget försvann

Läs mer

Vi har här sammanställt hur vi samlar in och hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Vi har här sammanställt hur vi samlar in och hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Bakgrund IC Control Media & Sports Aktiebolag nedan ICCMS behandlar personuppgifter i sin dagliga verksamhet. Integritetspolicyn gäller generellt för personuppgiftsbehandlingen inom ICCMS och finns till

Läs mer

Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande:

Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande: Vår beteckning Dnr Ks 18/44 Anbudsförfrågan Verksamhetskonsulter Allmänt Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande: Utredning

Läs mer

Investeringssparkonto (ISK)

Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto hos Strukturinvest Fondkommission Samla ditt sparande i strukturerade placeringar och fonder. Med ett investeringssparkonto (ISK) kan du enkelt omplacera

Läs mer

Villaägaren. MarkCheck ROT avdraget. December 2009

Villaägaren. MarkCheck ROT avdraget. December 2009 MarkCheck ROT avdraget December 2009 Syfte och metod Medlemstidningen Villaägaren har givit Mistat AB i uppdrag att genomföra en undersökning bland landets hantverkare. Syftet med undersökningen är att

Läs mer

Skattereduktion för husarbete som utförs och betalas från och med den 1 juli 2009

Skattereduktion för husarbete som utförs och betalas från och med den 1 juli 2009 SKV 322 utgåva 7 Skattereduktion för husarbete som utförs och betalas från och med den 1 juli 2009 Från och med den 1 juli 2009 får privatpersoner som anlitar någon som utför husarbete skattereduktion

Läs mer

Instruktionsdokument Husarbete (hushålls- och ROT-arbete)

Instruktionsdokument Husarbete (hushålls- och ROT-arbete) Allmänt gällande Husarbete Instruktionsdokument Den 1 juli 2009 införs avdrag för husarbete, ett nytt system för skattereduktion på arbetskostnader för hushålls- och ROT-arbete. För mer detaljerad beskrivning

Läs mer

Kunden, Kund Fysisk eller juridisk person som träffat avtal om medlemskap med Grandeur.

Kunden, Kund Fysisk eller juridisk person som träffat avtal om medlemskap med Grandeur. Grandeur Sweden AB, 556885-4367 Dessa gäller för samtliga tjänster som Grandeur Sweden AB tillhandahåller sina kunder. Genom att teckna avtal om medlemskap med Grandeur Sweden AB godkänner Kunden dessa.

Läs mer

Rot och rut. Manual för Skatteverket e-tjänst

Rot och rut. Manual för Skatteverket e-tjänst Rot och rut Manual för Skatteverket e-tjänst Så registrerar du en begäran om utbetalning rot och rut Steg 1 Registrera begäran Du får själv ange ett valfritt nummer på begäran som gör den lätt att identifiera.

Läs mer

INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER

INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER INFORMATION OM BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER Sammanfattning 1. Vad är detta för dokument 2. Vilka personuppgifter vi behandlar 3. Varför vi behandlar dina personuppgifter 4. Vilka har tillgång till

Läs mer

Investeringssparkonto (ISK)

Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto hos Strukturinvest Fondkommission Samla ditt sparande i strukturerade placeringar, fonder och aktier. Med ett investeringssparkonto (ISK) kan du enkelt

Läs mer

ALLMÄNT JULACLUB VILLKOR OCH FÖRMÅNER Bonusregler

ALLMÄNT JULACLUB VILLKOR OCH FÖRMÅNER Bonusregler ALLMÄNT JULACLUB JulaClub Light är ett förmåns- och lojalitetsprogram för innehavare av JulaClub-kort. JulaClub ägs och drivs av Jula Sverige AB (nedan Jula). Medlemskapet i JulaClub är kostnadsfritt.

Läs mer

Direktupphandling Projektledning Guldfesten

Direktupphandling Projektledning Guldfesten Handläggare Datum Linda Petersson 15 2015-03-25 Offertförfrågan till direktupphandling Direktupphandling Projektledning Guldfesten Allmänna föreskrifter Ni inbjuds inkomma med offert avseende projektledning

Läs mer

Om SpeedLedger e-bokföring. Ett automatiskt bokföringsprogram med direktkoppling till internetbanken

Om SpeedLedger e-bokföring. Ett automatiskt bokföringsprogram med direktkoppling till internetbanken Om SpeedLedger e-bokföring Ett automatiskt bokföringsprogram med direktkoppling till internetbanken Bokför och fakturera som ett proffs Utan att vara det! Vår affärsidé är att förenkla bokföring för småföretagare

Läs mer

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Avdraget för husarbeten gäller för både reparations- och ombyggnadsarbete samt hushållsarbete. För mer detaljerad beskrivning besök skatteverkets hemsida

Läs mer

IDEELLA FÖRENINGEN ISLAMNU

IDEELLA FÖRENINGEN ISLAMNU IDEELLA FÖRENINGEN ISLAMNU INTEGRITETSPOLICY Fastställda av: Styrelsen i ISLAMNU Datum: 2019-01-25 För revidering ansvarar: Styrelseordförande Policyn uppdateras: 2019-07-25 Föruppföljning ansvarar: Styrelsen

Läs mer

Integritetspolicy för externa kontakter inom Fastighetspartner i Göteborg AB

Integritetspolicy för externa kontakter inom Fastighetspartner i Göteborg AB 2018-05-11 SID 1 (5) Integritetspolicy för externa kontakter inom Fastighetspartner i Göteborg AB Behandlingen av personuppgifter Vår målsättning är att du skall kunna känna dig trygg när du lämnar dina

Läs mer

A. Parter. Beställare (konsument) Hantverkare (näringsidkare) B. Omfattning. Personnummer. Adress. Organisations-/personnummer.

A. Parter. Beställare (konsument) Hantverkare (näringsidkare) B. Omfattning. Personnummer. Adress. Organisations-/personnummer. Hantverkarformuläret 17 Den här avtalsmallen kan ni använda vid reparations- och ombyggnadsarbeten där beställaren är konsument och hantverkaren är näringsidkare. Vid ny- och tillbyggnadsarbeten av småhus

Läs mer

Användarinstruktioner

Användarinstruktioner Innehållsförteckning 1 Allmänt 2 Registrera 2 i. Instruktioner för registrering 2 ii. Organisationsnummer 2 iii. Dina uppgifter 2 iv. Bekräfta villkor 2 v. Aktivering av konto 2.1 Glömt lösenord 2.2 Mitt

Läs mer

Information om ROT-avdraget

Information om ROT-avdraget Information om ROT-avdraget Elinstallationsarbete 50% billigare för konsumenter 1. Bakgrund Nytt ROT-avdrag infördes den 8 december 2008, vilket innebär att du nu kan få skattereduktion för arbetskostnader.

Läs mer

Personuppgiftspolicy för Gustafsborgs Säteri AB med dotterbolag

Personuppgiftspolicy för Gustafsborgs Säteri AB med dotterbolag Personuppgiftspolicy för Gustafsborgs Säteri AB med dotterbolag Att värna våra nuvarande, blivande och tidigare kunders integritet är viktigt för oss på Gustafsborg. Därför månar vi om att skydda de personuppgifter

Läs mer

Investeringssparkonto (ISK)

Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto (ISK) Investeringssparkonto hos Strukturinvest Fondkommission Samla ditt sparande i strukturerade placeringar, fonder och aktier. Med ett investeringssparkonto (ISK) kan du enkelt

Läs mer

KLYS yttrande över F-skattesystemet några särskilt utpekade frågor SOU 2018:49

KLYS yttrande över F-skattesystemet några särskilt utpekade frågor SOU 2018:49 Stockholm den 17 november 2018 Finansdepartementet 103 33 Stockholm KLYS yttrande över F-skattesystemet några särskilt utpekade frågor SOU 2018:49 Presentation KLYS Konstnärliga och Litterära Yrkesutövares

Läs mer

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll ROT/ RUT-avdrag Innehåll 1. Registrera Grunduppgifter... 1 2. Skapa order och registrera ROT-avdrag... 3 3. Skapa order och registrera RUT-avdrag... 6 4. Skapa ROT/RUT-faktura... 9 5. Registrera inbetalning

Läs mer

Avropsstöd. Vägledning av Rekryteringstjänster 2013. Sida 1

Avropsstöd. Vägledning av Rekryteringstjänster 2013. Sida 1 Avropsstöd Vägledning av Rekryteringstjänster 2013 Sida 1 1 Innehåll 2 Inledning... 3 3 Omfattning... 3 3.1 Inriktningar... 3 3.2 Avgränsning... 4 4 Avrop på Ramavtalet... 4 4.1 Avropsförfrågans innehåll

Läs mer

Publik information - Viking Assistans. Sida 1 (5)

Publik information - Viking Assistans. Sida 1 (5) Publik information - Viking Assistans Sida 1 (5) Vikings tjänst i Telia Sense - Viking Assistans Viking erbjuder genom Telia Sense en helt ny och unik digital beställningstjänst för bärgning och väghjälp.

Läs mer

Yrkeskläder och skor 2012-2. Avropsstöd 2015-01-07

Yrkeskläder och skor 2012-2. Avropsstöd 2015-01-07 Avropsstöd Yrkeskläder och skor 2012-2 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 3. Avrop på ramavtalet... 3 4. Beställning... 3 4.1. Kundkonto... 4 4.2. Kundtjänst... 4 5. Pris... 4 6. Leveransvillkor...

Läs mer

ALLMÄNT JULACLUB VILLKOR OCH FÖRMÅNER Bonusregler

ALLMÄNT JULACLUB VILLKOR OCH FÖRMÅNER Bonusregler ALLMÄNT JULACLUB JulaClub är ett förmåns- och lojalitetsprogram för innehavare av JulaClub-kort, JulaClub Light-kort och JulaClub Smart-kort. JulaClub ägs och drivs av Jula Sverige AB (nedan Jula). Medlemskapet

Läs mer

Glädjande nyheter angående ROT-avdraget.

Glädjande nyheter angående ROT-avdraget. 2009-06-18 1 (2) Glädjande nyheter angående ROT-avdraget. Ni är många entreprenör som dagligen får samtal från konsumenter som undrar om ROT-avdraget. Vad gäller? Frågorna är berättigade, eftersom skatteverket

Läs mer

Anvisning till ansökan om bidrag till vård och förvaltning av kulturhistoriskt värdefull bebyggelse

Anvisning till ansökan om bidrag till vård och förvaltning av kulturhistoriskt värdefull bebyggelse 1 (7) Anvisning till ansökan Sista ansökningsdag är den 1 september året före projektets genomförande. Många byggnader har ett kulturhistoriskt värde. Det kan bestå i t ex att det finns ursprungliga byggnadsdetaljer

Läs mer

3. Kvalificeringskrav på leverantör

3. Kvalificeringskrav på leverantör Förfrågningsunderlag 2016-01-28 Upphandlande organisation Kungsbacka kommun Upphandling Webbaserade psykometriska tester Jennifer Johansson 16/2 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2016-02-25 Texten/frågan

Läs mer

Avtal Ljusfesten. Ängelholms kommun. Villkoren i förfrågan tillsammans med vinnande anbud i upphandlingen bildar underlag för detta kontrakt.

Avtal Ljusfesten. Ängelholms kommun. Villkoren i förfrågan tillsammans med vinnande anbud i upphandlingen bildar underlag för detta kontrakt. 2013-04-10 ÄNGEUIOLMS Avtal Ljusfesten Ängelholms kommun 1 Avtal Ljusfesten 11 Allmänna avtalsvillkor Villkoren i förfrågan tillsammans med vinnande anbud i upphandlingen bildar underlag för detta kontrakt

Läs mer

I Avtalet kan Demando och Företaget enskilt och bli benämnda Part eller Parterna.

I Avtalet kan Demando och Företaget enskilt och bli benämnda Part eller Parterna. Användarvillkor - Företag Demando Recruitment AB, (org. nr 559029 6686) nedan benämnt Demando, tillhandahåller en Marknadsplats för Rekryteringar ( Tjänsten ). I det följande anges de villkor som gäller

Läs mer

Autogirobetalning. Välj själv vilket sätt som passar dig att betala

Autogirobetalning. Välj själv vilket sätt som passar dig att betala Autogirobetalning Välj själv vilket sätt som passar dig att betala Läs noga igenom innan du bestämmer dig Villkor för Autogiro Villkor för autogiro Jag medger att uttag får göras från det konto jag har

Läs mer

Förmånsavtal med Cabonline 2018

Förmånsavtal med Cabonline 2018 Datum Vår referens 2018-01-15 Madeleine Laurin 1(1) Förmånsavtal med Cabonline 2018 Cabonline är ett affärsresesystem för taxibokning som genom båda plattformarna app och webb gör det smidigt och enkelt

Läs mer

Företag erbjuds att, enligt gällande prislista, få ökad exponering bland bostadsrättsföreningar:

Företag erbjuds att, enligt gällande prislista, få ökad exponering bland bostadsrättsföreningar: Villkor och regler för tjänsteleverantörer För att Brfofferter.se ska kunna erbjuda den bästa möjliga tjänsten, så har vi nedan angett villkor och regler som alla användare av tjänsten måste följa. Nedan

Läs mer

Policy för personuppgiftsbehandling enligt dataskyddsförordningen

Policy för personuppgiftsbehandling enligt dataskyddsförordningen Policy för personuppgiftsbehandling enligt dataskyddsförordningen Detta dokument beskriver hur nedanstående bolag inom Lidén Data Gruppen (tillika personuppgiftsansvariga) hanterar personuppgifter enligt

Läs mer

Offertförfrågan avseende utvärdering av projektet Utsikt & Insikt

Offertförfrågan avseende utvärdering av projektet Utsikt & Insikt 2012-02-20 Dnr: 2011-3030028. Offertförfrågan avseende utvärdering av projektet Utsikt & Insikt Härmed inbjuds ni att inkomma med offert på uppföljning och lärande utvärdering av ESF-projektet Utsikt &

Läs mer

Nytt inköpssystem inom hela Lantmännenkoncernen

Nytt inköpssystem inom hela Lantmännenkoncernen Sida 1 av 6 Nytt inköpssystem inom hela Lantmännenkoncernen Obligatorisk information till leverantörer som önskar ansluta sig till Lantmännens e-handelsplattform PaL rutiner & villkor I texten nedan kommer

Läs mer

Lathund för Enköpings Tennisklubbs bokningssystem

Lathund för Enköpings Tennisklubbs bokningssystem Enköpings TK Tennis Bangårdsgatan 4 74534 Enköping Telefon: 0171-30394 E-post: info@enkopingstennisklubb.com www.idrottonline.se/enkoping/enkopingstk-tennis Lathund för Enköpings Tennisklubbs bokningssystem

Läs mer

Avgifter på kopior av allmänna handlingar

Avgifter på kopior av allmänna handlingar sid 1 (1) Tjänsteskrivelse 2012-09-05, 054-540 10 14 Avgifter på kopior av allmänna handlingar Kommunledningskontorets förslag 1. Riktlinjer för avgifter på kopior av allmänna handlingar i Karlstads kommun

Läs mer

Villkoren i förfrågan tillsammans med Abiliteams anbud i upphandlingen bildar underlag för detta avtal.

Villkoren i förfrågan tillsammans med Abiliteams anbud i upphandlingen bildar underlag för detta avtal. stockhalm' 2014-03-03 Avtalsnr. AF1 089 Sid 1/5 ÅNGELHOLMS KOMMUN 1 Avtal webb-tv AF1089 1.1 Allmänna avtalsvillkor Villkoren i förfrågan tillsammans med Abiliteams anbud i upphandlingen bildar underlag

Läs mer

Ung Företagsamhet Våren 2017

Ung Företagsamhet Våren 2017 Ung Företagsamhet Våren 2017 Vad är syftet med UF? Lära sig driva företag Hobbyverksamhet Ett UF-företag bedriver hobbyverksamhet eftersom verksamheten inte uppfyller samtliga krav för näringsverksamhet:

Läs mer

Medlemsmöte 30 jan. Välkomna! 3. FIKA och bensträckare. 1. Inledning, presentation av styrelsen 2. Information kring. 4.

Medlemsmöte 30 jan. Välkomna! 3. FIKA och bensträckare. 1. Inledning, presentation av styrelsen 2. Information kring. 4. Medlemsmöte 30 jan Välkomna! 1. Inledning, presentation av styrelsen 2. Information kring o Stam- och badrumsrenoveringen o Information om ROT-avdrag o Frågestund 3. FIKA och bensträckare 4. Övriga projekt

Läs mer

Ad Manus. Manual för fakturering med ROT-avdrag.

Ad Manus. Manual för fakturering med ROT-avdrag. Ad Manus Manual för fakturering med ROT-avdrag. Upprättad den 14 September 2009 Vid halvårsskiftet infördes den nya fakturamodellen som innebär att skattereduktionen för hushållsnära tjänster och arbete

Läs mer

AVTAL OM ENKELT BOLAG

AVTAL OM ENKELT BOLAG AVTAL OM ENKELT BOLAG Mellan registrerande bolagsmän har denna dag överrenskommits om att i enkelt bolag bedriva tränings- och tävlingsverksamhet med travhäst. Verksamheten bedrivs som enkelt bolag under

Läs mer

RYDS GLAS INTEGRITETSPOLICY VI VÄRNAR OM DIN PERSONLIGA INTEGRITET

RYDS GLAS INTEGRITETSPOLICY VI VÄRNAR OM DIN PERSONLIGA INTEGRITET RYDS GLAS INTEGRITETSPOLICY VI VÄRNAR OM DIN PERSONLIGA INTEGRITET Ryds Glas AB (nedan Ryds Glas ) respekterar din personliga integritet och ser till att du kan känna dig trygg med hur dina personuppgifter

Läs mer

Priser och villkor för service

Priser och villkor för service Allmänt Priser och villkor för service BSH Home Appliances AB Box 503 S-16929 Solna Besöksadress: Landsvägen 32 S-16929 Solna Telefon +46 8 734 12 00 www.bosch-home.se Originalservice för Bosch hushållsapparater

Läs mer

Ansökan - Skattereduktion för byggnadsarbeten (ROT)

Ansökan - Skattereduktion för byggnadsarbeten (ROT) Ansökan - Skattereduktion för byggnadsarbeten (ROT) 1 Ankomststämpel Ärendenummer (fylls i av myndigheten) Siffror inom ring hänvisar till upplysningar på sidorna 7, 8 och 9 i broschyren. Om ansökan gäller

Läs mer

Offertförfrågan avseende utvärdering av projektet Nyckeln i Låset

Offertförfrågan avseende utvärdering av projektet Nyckeln i Låset 2012-02-15 Dnr: 2011-3090046. Offertförfrågan avseende utvärdering av projektet Nyckeln i Låset Härmed inbjuds ni att inkomma med offert på en uppföljning och lärande utvärdering av ESF-projektet Nyckeln

Läs mer

IT Systems policy avseende behandling av personuppgifter

IT Systems policy avseende behandling av personuppgifter IT Systems policy avseende behandling av personuppgifter 1. Allmänt Denna policy avseende behandling av personuppgifter och marknadsföring ( Integritetspolicy ) beskriver hur IT System i Dalarna AB, org.

Läs mer

Internetbanken. Öppet alla dagar klockan 0 24.

Internetbanken. Öppet alla dagar klockan 0 24. Internetbanken Öppet alla dagar klockan 0 24. Internetbanken har öppet när det passar dig Vi vill alltid ge dig bästa tänkbara service. Därför har du möjlighet att besöka banken på det sätt och de tider

Läs mer

Rödfärgarna. Rödfärgarnas integritetspolicy. Gäller fr.o.m

Rödfärgarna. Rödfärgarnas integritetspolicy. Gäller fr.o.m s integritetspolicy Gäller fr.o.m. 2018-05-25 På värnar vi om din personliga integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd (t.ex. skulle vi aldrig sälja dina personuppgifter till ett annat

Läs mer

ANSÖK OM MEDLEMSKAP I SVENSKA PARKERINGSFÖRENINGEN!

ANSÖK OM MEDLEMSKAP I SVENSKA PARKERINGSFÖRENINGEN! SVERIGES BRANSCHORGANISATION FÖR PARKERING ANSÖK OM MEDLEMSKAP I SVENSKA PARKERINGSFÖRENINGEN! Svenska Parkeringsföreningen verkar för att branschen ska tillämpa föreningens etiska regler och andra gemensamma

Läs mer

Blogg.se användarvillkor

Blogg.se användarvillkor Blogg.se användarvillkor 1. Godkännande av användarvillkoren 1. Blogg.se (Life of Svea AB) tillhandahåller en plattform där användare kan skapa en blogg, blogga, samt även läsa andra bloggar. 2. För att

Läs mer

Skattereduktion för husarbete genom fakturamodellen

Skattereduktion för husarbete genom fakturamodellen Skattereduktion för husarbete genom fakturamodellen Pyramid Business Studio 3.40A (2009-06-17) Fakturamodellen Från och med den 1 juli 2009 ska fakturamodellen användas vid skattereduktion för husarbeten

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Klubbmedlem 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Sjukanmälan sker som vanligt till skolan, men du bör självklart också kontakta din handledare på praoplatsen.

Sjukanmälan sker som vanligt till skolan, men du bör självklart också kontakta din handledare på praoplatsen. Detta papper behåller eleven PRAO åk 8 och 9 Här kommer lite praktisk information om din prao. Arbetstid Du får arbeta högst 7 tim/dag mellan 07.00 och 20.00. Resor Du tar dig till och från din praoplats

Läs mer

Kupong 1: 1 x 3 timmar städning Kupong 2: 2 x 3 timmar städning Kupong 3: 3 x 3 timmar städning

Kupong 1: 1 x 3 timmar städning Kupong 2: 2 x 3 timmar städning Kupong 3: 3 x 3 timmar städning & 1 På www.helpling.se kan du lösa in din Groupon-kupong i tre enkla steg. Boka professionell, utbildad och försäkrad städhjälp för enstaka tillfällen eller regelbundna städtjänster Kupong 1: 1 x 3 timmar

Läs mer

PALAVER INTEGRITETSPOLICY

PALAVER INTEGRITETSPOLICY PALAVER INTEGRITETSPOLICY 1. ALLMÄNT Denna integritetspolicy gäller när Palaver Place AB, org.nr 559062-9902, Aroseniusvägen 26, 168 50 Bromma (nedan Palaver Place, vi, oss eller vår ) tillhandahåller

Läs mer

SÖDERTÄLJE GYM AB. Allmänna villkor för medlemskap i 8T. Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1.

SÖDERTÄLJE GYM AB. Allmänna villkor för medlemskap i 8T. Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1. Allmänna villkor för medlemskap i 8T Dessa allmänna villkor gäller för medlemskap i 8T från och med den 1 Januari 2016. 1. Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor gäller för avtal om medlemskap i 8T mellan

Läs mer

Kunden ansvarar för att kontinuerligt uppdatera sina registrerade uppgifter.

Kunden ansvarar för att kontinuerligt uppdatera sina registrerade uppgifter. 1 (6) Sida Avtalsvillkor kund Inledning SSG Standard Solutions Group AB (fortsättningsvis kallade SSG ) tillhandahåller diverse tjänster för kunder som arbetar inom industrin, exempelvis en webbplattform

Läs mer

ERBJUDANDE FÖR ÖVERVAKNINGSFÖRETAG ATT TECKNA SAMARBETSAVTAL

ERBJUDANDE FÖR ÖVERVAKNINGSFÖRETAG ATT TECKNA SAMARBETSAVTAL ERBJUDANDE FÖR ÖVERVAKNINGSFÖRETAG ATT TECKNA SAMARBETSAVTAL Svepark ger er kontaktnätet till hela Parkeringssverige! Teckna samarbetsavtal med oss och vi erbjuder er ett paket vi hoppas att ni ska uppskatta.

Läs mer

Brf Bofinken, HSB. Medlemsinformation

Brf Bofinken, HSB. Medlemsinformation Brf Bofinken, HSB Medlemsinformation 2013-01- 30 1 Program Välkomna! 1. Inledning, presentation av styrelsen 2. Information kring o Stam- och badrumsrenoveringen o Information om ROT-avdrag o Frågestund

Läs mer

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt.

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt. Husavdrag Copyright 2014 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual kan

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY. Integritetspolicy Implementa Sol AB (6)

INTEGRITETSPOLICY. Integritetspolicy Implementa Sol AB (6) INTEGRITETSPOLICY Fastställd av: Styrelsen för Implementa Sol AB Datum: 2018 05 18 För uppföljning ansvarar: Styrelsen för Implementa Sol AB Gäller för: Implementa Sol AB, Org nr 556581 9272 1(6) Implementa

Läs mer