Förmodligen det bästa sätt som finns för att utöka klubbkassan, rekrytera medlemmar och förbättra klubbens varumärke

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förmodligen det bästa sätt som finns för att utöka klubbkassan, rekrytera medlemmar och förbättra klubbens varumärke"

Transkript

1 Förmodligen det bästa sätt som finns för att utöka klubbkassan, rekrytera medlemmar och förbättra klubbens varumärke

2 Historia Idén till projektet föddes av IK Hakarpspojkarna hösten Den första hittaut. nu-kartan delades till hushållen i Jönköping och Huskvarna i september 2008 och projektet blev fort en succé och något som de drygt användarna verkligen uppskattade. Sedan dess har projektet fått pris på Svenska Orienteringsgalan, blivit nominerat till Nordiska Rådets Miljöpris, spridit sig till fler städer i Sverige. Utöver de cirka 70 samarbetspartners som fanns med på den första kartan är det idag cirka 400 små och stora företag och organisationer runt om i Sverige som valt att vara en del av hittaut.nu. I skrivande stund är tretton orienteringsföreningar med i den skara som kan kalla sig hittautarrangörer. Det är dock en växande skara det är varje månad fler som hör av sig och är intresserade av att starta upp ett hittaut.nu i sin hemstad. Kanske är din förening en av dem som inom en snar framtid ansluter till denna skara.

3 Vad är hittaut? hittaut.nu är ett friskvårdsprojekt med karta i fokus där allmänheten ska kunna delta utan kostnad. projektet är ett sätt för arrangören att skapa ekonomiskt tillskott till sin verksamhet genom att sälja annonsplatser på kartan. Runt om i Sverige drivs projektet av lokala föreningar med hjälp av det centrala hittaut.nu-kansliet i Huskvarna. På kartan finns ett antal så kallade checkpoints med varierande svårighet utplacerade. För att hitta ut till en checkpoint kan deltagaren använda hittaut-kartan (som delas ut gratis till samtliga hushåll på orten) eller en GPS-enhet. GPS-koordinaten för respektive checkpoint finns att tillgå på den virtuella kartan som läggs upp på respektive orts hittaut-hemsida. På varje checkpointstolpe som är utplacerad finns en kod som deltagaren kan registrera på hemsidan för möjligheten att vinna utlottade priser. På hemsidan finns statistik på checkpointregistreringar m.m. Allt som ingår i ett hittaut-arrangemang är gratis för den enskilda deltagaren.

4 Vinster för din kommun Genom att arrangera ett hittaut.nu i Er förenings hemkommun finns det mycket att vinna, många av dessa värden är dock svåra att mäta i kronor och ören. Nedan återges några av de effekter ett hittautarrangemang kan medföra i en kommun och för dess invånare. hittaut.nu är i första hand ett friskvårdsprojekt som kommunens befolkning och turister kostnadssfritt kan utnyttja när de vill och i en förhållandevis stor del av kommunen. Det enda som behövs är en karta och lite envishet och tålamod. På de orter som så här långt har arrangerat ett hittautprojekt har vi tydligt sett att intresset för jämförbara friskvårdsaktiviteter, såsom naturpasset har ökat. Detta är ett tecken på att hittaut.nu inte enbart innebär en förflyttning av friskvård från en aktivetet till en annan. Att döma av de berättelser som deltagarna delger innebär också projektet att den tid som läggs ner på friskvård ökar i och med att de börjar använda hittaut.nu. Plötsligt är syftet med promenaden ett helt annat och tiden går allt fortare i jakt på att hitta månadens nya checkpoints. Efter intervjuer med våra flitigaste deltagare har vi kunnat konstatera att varje registrerad checkpoint genererar cirka 40 min aktivitet. Med Jönköping som exempel innebär det cirka timmar registrerad friskvård under en hittautomgång. Hur stor den totala tiden friskvård, inräknat även de icke registrerade användarna finns det i dagsläget inga siffror på. En väldigt viktig och rolig iaktagelse som gjorts bland våra registrerade deltagare är att spridningen mellan användarna är väldigt stor. Fördelningen mellan åldrarna är förhållandevis jämn rakt igenom hela spannet, även fördelningen mellan kön är jämn. Mycket glädjande har vi också på senare tid nått ut till allt fler invandrarsvenskar. En av anledningarna till att hittaut.nu är så populärt bland så många olika målgrupper på de orter som hittills arrangerat är att tillgängligheten är så stor. Kartan kommer gratis hem i brevlådan och för de flesta är det bara att gå ut genom ytterdörren för att hitta ut. Ytterligare vinster för kommunen är tillgång till en proffsritad och väldigt detaljerad karta. I dagsläget finns det inga kartor jämförbara med orienteringskartor vad gäller detaljikedom. En så pass detaljerad karta som täcker relativt stor del av kommunen kan med fördel användas även i andra samanhang än hittaut.nu. Slutligen bör också den exponering som kommunen får via projektets hemsida www. hittaut.nu. Denna hemsida har årligen över unika besökare och i takt med att projektet växer till fler orter växer också besöksskaran på hemsidan.

5 Vad krävs av föreningen? F ör att Er förening ska kunna ta del av alla de vinster och fördelar som presenterats ovan krävs givetvis en del arbete. Att arrangera ett hittautprojekt är förenat med en hel del jobb, skillnaden mot ett traditionellt arrangemang är att detta jobb är fördelat under en betydligt längre period och att förtjänsten kan bli betydligt större. Det viktigaste jobbet för hittautförening är att ta fram en karta över det tänkta området. Ofta finns det redan kartmaterial över stora delar av samhället, den stora utmaningen blir då att pussla ihop befintligt material, revidera gamla bitar och sedan fylla i eventuella luckor. Det andra stora och viktiga arbetet inför kartsläppet är säljarbetet. Under denna period gäller det att engagera så många av förenings medlemmar som möjligt och hela tiden sporra varandra och inte ge upp. Det kommer bli en hel del nej men alla som har arrangerat hittaut så här långt har erfarenheten att annonser på kartan, friskvårdspaket och dylikt som kan säljas i samband med projektet är många gånger mer lättsålda än traditionella sponsorplatser exempelvis på tävlingsdräkterna. För att verkligen få fart på säljarbetet är det bra att på ett tidigt stadium få med kommunen som en samarbetspartner. Dels har de hittills varit villiga att gå in med en stor summa pengar men kanske ännu viktigare ger de en signal till eventuella andra samarbetspartners att det är ett seriöst projekt med god uppbackning. Den viktigaste samarbetspartnern vid sidan om kommunen är ett lokalt mediaföretag. Det vanligaste alternativet är en tidning men det går givetvis även bra med radio och eller tv. Anledningen till att det är viktigt att ha med mediapartner är att det projektet kontinuerligt måste marknadsföras. För att lyckas med inte minst det så viktiga förarbetet men också sälja genomförandet har det visat sig vara viktigt att bygga upp en stark organisation bakom hittaut. Precis som inför en tävling är det viktigt att dela upp de olika ansvarsområdena. Exempel på områden kan vara: projektledare, marknad, kartor, hemsida, checkpoints och ekonomi. Slutligen också några ord om själva genomförandet av projektet. De viktigaste arbetet under denna period är att svara på all inkommande e-post, sätta ut nya och underhålla befintliga checkpoints, lotta och dela ut priser samt se till att projektet uppmärksammas så mycket som möjligt i medierna.

6 Vad tillhandahåler hittaut P å hittautkansliet i Huskvarna finns den mesta av den hjälp som Er klubb behöver för att arrangera ett lyckat hittautprojekt. Tillsammans med våra arrangörer har vi samlat och dokumenterat erfarenheter, både framgångar och misstag, som vi gärna delar med oss av till både gamla och nya arrangörer. Via kansliet får ni också tillgång till ett antal manualer rörande exempelvis grafik, hemsidan och säljarbetet. Det är hittautkansliet som står för utvecklingen av. Här har Ni som arrangörer väldigt mycket att säga till om. Många av de funktioner som har tillkommit från starten fram till dagens version är idéer från våra tidigare arrangörer och samarbetspartners. Webbplatsen är till för arrangörerna och deltagarna och vi strävar efter att den ska vara lättanvänd men samtidigt innehålla många önskvärda funktioner som innebär ett mervärde för arrangörer och deltagare. Vi tillhandahåller: Framtagning av säljmaterial o Marknadsmaterial för försäljning av sponsor/annonsplatser o Referensmaterial (övriga städer) o Säljguide (tips, argument mm.) Slutlig produktion av karta (utifrån färdig PDF/Ocad-fil) o Grafisk formgivning o Placering av annonser i samråd med den lokala arrangören o Provtryck o Sluttryck (Vi kan ordna tryckeri till mycket fördelaktigt pris om ni inte har en egen kon takt). o Falsning o Leverans av kartor till lokal arrangör/distributör Framtagning av marknadsmaterial (affischer, annonser, mallar, reklam, sponsor skyltar, checkpointdekaler) Kvalitetsmanual Webbtjänst på o Varje lokal arrangör får en egen sektion som de själva administrerar och uppdaterar med nyheter, lottning av vinnare, nya checkpoints etc o Konverterar om kartan till en interaktiv virtuell karta som visas på webbplatsen Genomföra mailutskick till samtliga deltagare baserat på material från lokala ar rangören. Bistå lokala arrangören med telefon- och e-postsupport enligt de öppettider som anges på hemsidan. Tillhandahålla en supportportal för arrangörenmed samlad dokumentation om frågor rörande att arrangera projektet

7 Sammanfattning P å hittautkansliet i Huskvarna finns den mesta av den hjälp som Er klubb behöver för att arrangera ett lyckat hittautprojekt. Tillsammans med våra arrangörer har vi samlat och dokumenterat erfarenheter, både framgångar och misstag, som vi gärna delar med oss av till både gamla och nya arrangörer. Via kansliet får ni också tillgång till ett antal manualer rörande exempelvis grafik, hemsidan och säljarbetet. Kansliet har kontakt med Idé Print som är hittaut.nu s officiella tryckeri. Tack vare att vi kan samla alla arrangörers kartor samt övrigt tryckmaterial kan Idé Print erbjuda förmånliga priser som andra tryckerier har svårt att matcha. Via denna kontakt erbjuder vi provtryck, sluttryck, falsning, falsning och leverans till arrangören. Motsvarande låga priser erbjuds även på checkpointstolpar då kansliet centralt köper in stora partier till mängdrabbaterade priser. Det är också hittautkansliet som står för utvecklingen av. Här har Ni som arrangörer väldigt mycket att säga till om. Många av de funktioner som har tillkommit från starten fram till dagens version är idéer från våra tidigare arrangörer och samarbetspartners. Webbplatsen är till för arrangörerna och deltagarna och vi strävar efter att den ska vara lättanvänd men samtidigt innehålla många önskvärda funktioner som innebär ett mervärde för arrangörer och deltagare. Den av alla tjänster som kansliet tillhandahåller som förmodligen uppskattas mest och som utnyttjas överlägset mest är ändå möjligheten att ringa eller skicka ett mail då det dyker upp frågor på hemmaplan. Det kan handla om i princip vad som helst som direkt eller indirekt rör projektet. Vi kan svara på de flesta frågor och tillsammans med arrangörerna lösa de flesta problem. De frågor vi inte har svar på hittar vi svar på och de problem vi inte har en lösning på hittar vi gemensamt en lösning på.

Succén fortsätter! hittaut.nu. Hudiksvalls största och roligaste friskvårdsprojekt. Gör en insats för ett friskare Hudiksvall!

Succén fortsätter! hittaut.nu. Hudiksvalls största och roligaste friskvårdsprojekt. Gör en insats för ett friskare Hudiksvall! Succén fortsätter! Gör en insats för ett friskare Hudiksvall! Nu även med Delsbo! Exponera ditt företag i ett positivt sammanhang! Vilket är Glada Hudiks friskaste företag? Anta utmaningen! hittaut.nu

Läs mer

hittaut.nu Hudiksvalls största och roligaste friskvårdsprojekt Exponera ditt företag och gör en insats för ett friskare Hudik!

hittaut.nu Hudiksvalls största och roligaste friskvårdsprojekt Exponera ditt företag och gör en insats för ett friskare Hudik! Nu drar vi igång hittaut.nu i Hudiksvall start aug-14! Exponera ditt företag och gör en insats för ett friskare Hudik! Vilket är Glada Hudiks friskaste företag? Anta utmaningen! hittaut.nu Hudiksvalls

Läs mer

hittaut.nu Ett friskvårdprojekt med orientering, karta och modern teknik i fokus

hittaut.nu Ett friskvårdprojekt med orientering, karta och modern teknik i fokus hittaut.nu Ett friskvårdprojekt med orientering, karta och modern teknik i fokus Agenda 10:00 samling, fika och mingel kring alla kartor som är uppsatta på väggarna 10:30 pass 1 presentation från kansli

Läs mer

SVERIGES STÖRSTA FRISKVÅRDSPROJEKT

SVERIGES STÖRSTA FRISKVÅRDSPROJEKT hittaut hittaut Västerås SVERIGES STÖRSTA FRISKVÅRDSPROJEKT HITTAUT - VÄSTERÅS STÖRSTA FRISKVÅRDSAKTIVITET Hittaut är ett av Sveriges största friskvårdsaktiviteter som redan idag drivs med framgång på

Läs mer

Friska Skövde VÄGEN TILL ETT FRISKARE LIV

Friska Skövde VÄGEN TILL ETT FRISKARE LIV Friska Skövde VÄGEN TILL ETT FRISKARE LIV Friska Skövde VÄGEN TILL ETT FRISKARE LIV Lotta Stigsdotter Projektledare inom idrott och friskvård. Stort kontaktnät och entusiastisk framtidstro. Patrik Johansson

Läs mer

VÄSTERVIKS STÖRSTA FRISKVÅRDSAKTIVITET!

VÄSTERVIKS STÖRSTA FRISKVÅRDSAKTIVITET! Succén fortsätter 2019! Siffror 2018 1397 deltagare 48 417 checkpoints 30 000 kartor hittaut västervik VÄSTERVIKS STÖRSTA FRISKVÅRDSAKTIVITET! DET HÄR ÄR HITTAUT Hittaut är en av Sveriges största friskvårdsaktiviteter,

Läs mer

hittaut ENKÖPING SVERIGES STÖRSTA FRISKVÅRDSSPROJEKT!

hittaut ENKÖPING SVERIGES STÖRSTA FRISKVÅRDSSPROJEKT! hittaut ENKÖPING SVERIGES STÖRSTA FRISKVÅRDSSPROJEKT! DET HÄR ÄR HITTAUT Hittaut är ett av Sveriges största friskvårdsaktiviteter som redan idag drivs med framgång på över 20 orter i Sverige. Karta och

Läs mer

FRISKVÅRDSUTMANINGEN FÖR FÖRETAG HITTAUT

FRISKVÅRDSUTMANINGEN FÖR FÖRETAG HITTAUT Presentation av FRISKVÅRDSUTMANINGEN FÖR FÖRETAG HITTAUT UPPLEV OCH UPPTÄCK DIN OMGIVNING 10 MAJ - 3 NOVEMBER VAD ÄR HITTAUT? Upptäck nya platser, individuellt eller i grupp. Hittaut skapar samtalsämnen

Läs mer

Webbmanual hittaut.nu

Webbmanual hittaut.nu Webbmanual hittaut.nu - Webbmanual för hittaut.nu Manualen är sammanställd av hittaut.nu-kansliet. Saknas något eller är det något som inte stämmer? Kontakta då hittaut.nu-kansliet på info@hittaut.nu!

Läs mer

Planen var också att under de kommande åren starta upp med Hittaut.nu i Rättvik, Mora och Gagnef.

Planen var också att under de kommande åren starta upp med Hittaut.nu i Rättvik, Mora och Gagnef. Slutredovisning 1) Journalnummer: 2010-6424 Projektnamn: Hittaut.nu Stödmottagare: Leksands orienteringsklubb 2) Kontaktpersoner: Per Spik: 076-8088205 Maria Junevik: 073-710 11 68 3) Idé till projektet:

Läs mer

Frågor och svar till styrelsens förslag om att införa avgift på bredd- och motionsarrangemang

Frågor och svar till styrelsens förslag om att införa avgift på bredd- och motionsarrangemang Frågor och svar till styrelsens förslag om att införa avgift på bredd- och motionsarrangemang Här sammanställs frågor och svar som inkommit till styrelsen på ett eller annat sätt gällande förslaget om

Läs mer

hittaut.nu i Timrå 2013 - redovisning

hittaut.nu i Timrå 2013 - redovisning 2013 Timrå SOK har för tredje året arrangerat hittaut.nu, som är en vidareutveckling av den gamla Trimorienteringen och Naturpasset. Det är IK Hakarpspojkarna i Jönköping som utvecklat projektet och skapat

Läs mer

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler?

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Votes: 97 Bli bättre på att visa och marknadsföra våra aktiviteter till nya människor Fler närtävlingar Vilket ger

Läs mer

Det är här det händer!

Det är här det händer! Det är här det händer! Aktiviteter och engagemang för ett levande centrum Året runt anordnar och deltar vi i olika arrangemang. Självklart är det aktiviteter som bidrar till ett attraktivt centrum och

Läs mer

Eco Örebro är ett lag i högsta Svenska Basketligan med en helt unik position i Idrotts-Sverige. Klubben är Sveriges mest miljömedvetna elitidrottslag.

Eco Örebro är ett lag i högsta Svenska Basketligan med en helt unik position i Idrotts-Sverige. Klubben är Sveriges mest miljömedvetna elitidrottslag. Eco Örebro är ett lag i högsta Svenska Basketligan med en helt unik position i Idrotts-Sverige. Klubben är Sveriges mest miljömedvetna elitidrottslag. Eco Örebro söker samarbete med företag som har en

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Arrangemang Vad kan det vara? Öppet hus Uppvisningar Triangelloppet Blodomloppet Tjejrundan Korpen National Cup Halvvättern Eskilstunaloppet Haningedagen Jägarmilen Växjö Convent Konstgräscup Sweden Floorball

Läs mer

MÖTESPLATS FÖR INSPIRERANDE, LUSTFYLLD OCH PRAKTISK VINKUNSKAP. Version

MÖTESPLATS FÖR INSPIRERANDE, LUSTFYLLD OCH PRAKTISK VINKUNSKAP. Version MÖTESPLATS FÖR INSPIRERANDE, LUSTFYLLD OCH PRAKTISK VINKUNSKAP Version 201809 Vinsmart en mötesplats i Sociala medier och IRL Vinsmart är ett koncept där iden är att erbjuda konsumenter smarta och enkla

Läs mer

NIBF SÖKER ARRANGÖRER AV

NIBF SÖKER ARRANGÖRER AV Sidan 1 (6) Till: Alla Föreningar inom NIBF NIBF SÖKER ARRANGÖRER AV DISTRIKTSMÄSTERSKAP (DM) 12/13, 13/14 & 14/15 Stora DM-Final helgen & Junior-DM Sidan 2 (6) Era ansökningar med kompletta handlingar

Läs mer

Bakgrund Samhällsförändringar

Bakgrund Samhällsförändringar Bakgrund Samhällsförändringar Kommersialisering, individualisering, se & synas, samt förändrad åldersstruktur. Orinteringsrörelsen idag Positiv trend, fler medlemmar, klubblösa ökar, behov av tillgänglighet

Läs mer

Hur blir vi framtidens idrott?

Hur blir vi framtidens idrott? Hur blir vi framtidens idrott? En idrott som gör skillnad och attraherar fler Norge Kompetanshelg 19-20 november Tomas Stenström - Svenska Orienteringsförbundet Tomas.stenstrom@orientering.se EN RESA ORIENTERA

Läs mer

VI GÖR DET LÄTT FÖR ER ATT TJÄNA PENGAR HÄR BÖRJAR RESAN MOT ERT MÅL

VI GÖR DET LÄTT FÖR ER ATT TJÄNA PENGAR HÄR BÖRJAR RESAN MOT ERT MÅL VI GÖR DET LÄTT FÖR ER ATT TJÄNA PENGAR HÄR BÖRJAR RESAN MOT ERT MÅL Att sälja NordicDays produktpaket är enkelt och roligt! Ni får de rätta förutsättningarna som behövs för en lyckad försäljning. För

Läs mer

Distriktsstödsgruppen 2 Kommunikationsgruppen 3 Påverkansgruppen 4 Utbildningsgruppen 5

Distriktsstödsgruppen 2 Kommunikationsgruppen 3 Påverkansgruppen 4 Utbildningsgruppen 5 Detta dokument innehåller beskrivning av vilka arbetsgrupper Förbundet Vi Unga har 2015. Vilka övergripande uppdrag de har och de konkreta arbetsuppgifter de har under året. Dokumentet är ett komplement

Läs mer

IT, kommunikation, media och marknadsföring

IT, kommunikation, media och marknadsföring Grundkurs tävlingsledning och tävlingskontroll, pass 3: IT, kommunikation, media och marknadsföring Passets innehåll Vad en tävlingsledning bör känna till om: IT och moderna media Eventor och tidtagningsprogram

Läs mer

a SKAPAR INTRESSE a a

a SKAPAR INTRESSE a a ENKELT, ROLIGT OCH LÖNSAMT Guldfemman är ett nytt och roligt sätt att tjäna pengar till föreningen samtidigt som ni skapar intresse runt seniorlaget. Utan kostnader får ni en hemsida hos oss, proffsigt

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Sponsorarbetet i klubben

Sponsorarbetet i klubben Sponsorarbetet i klubben Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång sponsorarbete i klubben. v2.indd1 1 2009-02-05 14:16:24 Sponsorarbetet i klubben Det är nog de flesta klubbars mål att hitta

Läs mer

LATHUND FÖR FRAMGANGSRIKT PAVERKANSARBETE. 2. Möte med. att tänka på före, under och efter besöket

LATHUND FÖR FRAMGANGSRIKT PAVERKANSARBETE. 2. Möte med. att tänka på före, under och efter besöket LATHUND FÖR FRAMGANGSRIKT PAVERKANSARBETE 2. Möte med kommunen att tänka på före, under och efter besöket Att ridklubben har en bra dialog och ett gott samarbete med sin kommun är viktigt för ridklubbens

Läs mer

ENERGIKONTOR SYDOSTS NYHETSBREV OM EUROPEISKA TRAFIKANTVECKAN, NR 7-2008 (080911)

ENERGIKONTOR SYDOSTS NYHETSBREV OM EUROPEISKA TRAFIKANTVECKAN, NR 7-2008 (080911) TRAFIKANTVECKAN, NR 7-2008 (080911) Ett 40-tal aktiviteter under trafikantveckan Cirka 40 aktiviteter med koppling till hållbart resande kommer att genomföras i regionen under Europeiska trafikantveckan.

Läs mer

Möte med kommunen. att tänka på före, under och efter besöket

Möte med kommunen. att tänka på före, under och efter besöket Möte med kommunen att tänka på före, under och efter besöket Lathund #2 för framgångsrikt påverkansarbet ingår Svenska Ridsportförbundets satsning för att stärka dialogen mellan ridklubbar och beslutsfattare.

Läs mer

Hur blir Svensk Orientering framtidens idrott, en idrott som gör skillnad? Västergötland 28 nov Tomas Stenström

Hur blir Svensk Orientering framtidens idrott, en idrott som gör skillnad? Västergötland 28 nov Tomas Stenström Hur blir Svensk Orientering framtidens idrott, en idrott som gör skillnad? Västergötland 28 nov Tomas Stenström Upplägg på dagen EN RESA ORIENTERA FLERA & MERA Orientera flera och mera är ett projekt som

Läs mer

Örebro kommun. Rapport: Kartläggning av företagens informationsbehov Markör Marknad & Kommunikation AB December 2009

Örebro kommun. Rapport: Kartläggning av företagens informationsbehov Markör Marknad & Kommunikation AB December 2009 Örebro kommun Rapport: Kartläggning av företagens informationsbehov 2009 Markör Marknad & Kommunikation AB December 2009 Bakgrund Örebro kommuns näringslivskontor ger fyra gånger per år ut tidningen Goodwill.

Läs mer

Kartor, motionsorientering och orienterare!

Kartor, motionsorientering och orienterare! Kartor, motionsorientering och orienterare! Vanliga orienteringskartor Exakta, noggranna, fullständiga Internationell norm Kostnad: 35000 kr/km2 För elitorienteraren Hittaut.nu/Gislaved Jag är troligen

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 2018-04-10 1(1) Styrelse/Nämnd: Tekniska utskottet Dag, tid: 2018-04-10, kl. 13:30 16:30 Plats: Tekniska förvaltningens sammanträdesrum Övrigt: Ärenden: Dnr: Sida: Ny kategori

Läs mer

AB Jämtland blir AB Sverige

AB Jämtland blir AB Sverige abjamtland.se AB Jämtland blir AB Sverige Från etablerade företagare till nya företagare. För tredje gången arrangerar vi företagstävlingen AB Jämtland där människor med idéer, passion och mod kan vinna

Läs mer

vill ni lira med oss?

vill ni lira med oss? vill ni lira med oss? traditioner & visioner, g l ä d j e & g e m e n s k a p. här skapas vinnare. Egen anl äggning, Ernemar IP Fotbollsverksamhet 4 Eget kansli. 4 Klubblokal för cirka 200 personer. 4

Läs mer

Vad är marknadsföring? En föreläsning i samband med naturpassets konferens 2010 av: Andreas Davidsson www.adreklamkonsult.

Vad är marknadsföring? En föreläsning i samband med naturpassets konferens 2010 av: Andreas Davidsson www.adreklamkonsult. Vad är marknadsföring? En föreläsning i samband med naturpassets konferens 2010 av: Andreas Davidsson www.adreklamkonsult.se 070-425 47 94 andreas@adreklamkonsult.se Vad är marknadsföring? För många är

Läs mer

Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten.

Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten. Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten. Bakgrund till projektet Den ekologiska krisen, klimatkrisen, energikrisen och den ekonomiska Vi ser att dessa kriser hänger ihop och att lösningarna på dem

Läs mer

Vägledning om insamling

Vägledning om insamling VERKTYGSLÅDA OM Vägledning om insamling Insamling är en viktig strategi att förena människor i samhället och tillgodose lokala behov på ett effektivt sätt. Det finns många sätt att genomföra insamlingar,

Läs mer

Evenemangsbeskrivning 2009

Evenemangsbeskrivning 2009 Evenemangsbeskrivning 2009 Arrangör MPC AB MPC är ett evenemangsbolag med bas i Stockholm men som verkar över hela landet och även internationellt. MPC skräddarsyr företagsaktiviteter för företag och deras

Läs mer

SVERIGES SCHACKFÖRBUND

SVERIGES SCHACKFÖRBUND SVERIGES SCHACKFÖRBUND Styrelsen 2007-02-03 Plan för MARKNADSFÖRING av svenskt schack - synas.. - säljas.. - stimuleras... - styras.. Inledning Schack har i breda kretsar blivit en symbol för taktik och

Läs mer

nordpolen Steg- och aktivitetstävling på jobbet Klarar ni att nå på 50 dagar? Alla aktiviteter räknas Teamkänsla på jobbet Bli aktiva tillsammans

nordpolen Steg- och aktivitetstävling på jobbet Klarar ni att nå på 50 dagar? Alla aktiviteter räknas Teamkänsla på jobbet Bli aktiva tillsammans Klarar ni att nå nordpolen på 50 dagar? Teamkänsla på jobbet Alla aktiviteter räknas Bli aktiva tillsammans 40 Steg- och aktivitetstävling på jobbet STARTSKOTTET START: 5 FEBRUARI 20 Bättre hälsa & kul

Läs mer

Nyhetsbrev till Golden retrieverklubbens sektioner

Nyhetsbrev till Golden retrieverklubbens sektioner Nyhetsbrev till Golden retrieverklubbens sektioner December 2018 2019 års aktiviteter Sektionsdagarna 23-24 mars Goldenlägret 3-7 juli, Herrfallet Club Show 7 juli, Sunne Värmland KM 20-21 juli, Hjo Goldenspecialen

Läs mer

21-23 mars 2014 på Kistamässan i Stockholm

21-23 mars 2014 på Kistamässan i Stockholm För Älvräddarna har det i många år varit en självklarhet att träffa nya och gamla medlemmar i vår monter på Sportfiskemässan. 2014 års Sportfiskemässa utgör inget undantag, vi känner oss säkra på att den

Läs mer

Simklubben Elfsborgs policy gällande MARKNADSFÖRING

Simklubben Elfsborgs policy gällande MARKNADSFÖRING Simklubben Elfsborgs policy gällande MARKNADSFÖRING och riktlinjer för reklam, sponsring, försäljning och gåvor 1 Denna marknadsföringspolicy är ett av flera policydokument för att styra arbetet och verksamheten

Läs mer

ENKELT, ROLIGT OCH LÖNSAMT

ENKELT, ROLIGT OCH LÖNSAMT ENKELT, ROLIGT OCH LÖNSAMT Guldfemman är ett nytt och roligt sätt att tjäna pengar till föreningen samtidigt som ni skapar intresse runt seniorlaget. Utan kostnader får ni en hemsida hos oss, proffsigt

Läs mer

Sthlm Vintertramp

Sthlm Vintertramp Sthlm Vintertramp 2017-2018 Klimatsmarta stockholmare Sthlm Vintertramp 2017-2018 Kontaktperson: Sara Nilsson 3 (12) Sammanfattning Under vintern 2017-2018 genomförde Klimatsmarta stockholmare Sthlm Vintertramp.

Läs mer

Det företagsamma Sverige Lektionsmaterial för årskurs 7-9

Det företagsamma Sverige Lektionsmaterial för årskurs 7-9 Det företagsamma Sverige Lektionsmaterial för årskurs 7-9 Foretagsamheten.se Företagsamheten.se Det företagsamma Sverige. I geografiska områden med goda företagsmiljöer kan det uppstå utvecklingsblock

Läs mer

Marknadsföring och försäljning. Ordförandekonferens

Marknadsföring och försäljning. Ordförandekonferens Marknadsföring och försäljning Ordförandekonferens 20181118 Sponsring och samarbeten ligger i tiden Många beslut och ont om tid Reklamtrötthet och mentala brandväggar Det räcker inte med en bra produkt

Läs mer

Ett evenemang utöver det vanliga!

Ett evenemang utöver det vanliga! Evenemangsbeskrivning 2011 MPC Stjärnjakten 2011 Ett evenemang utöver det vanliga! MPC Stjärnjakten En unik skattjakt för den sanna äventyraren där Stockholms skärgård är spelplatsen. Evenemanget skapar

Läs mer

LOKALAMBASSADÖRER OSPRIDD SANNING

LOKALAMBASSADÖRER OSPRIDD SANNING WEBBINAR LOKALAMBASSADÖRER OSPRIDD SANNING 24 JANUARI 2019 ospriddsanning.se ospriddsanning.se Syftet är att uppmärksamma beslutsfattare på vilka behov kvinnor med spridd bröstcancer har och säkerställa

Läs mer

Välkommen till förbundsmötet Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan Stockholm. Sweden.

Välkommen till förbundsmötet Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan Stockholm. Sweden. Välkommen till förbundsmötet 2016 Orientera flera och mera Tomas Stenström EN RESA Orientera flera och mera är ett projekt som SOFT startade i maj 2015 med syfte att förstå hur vi ska växa och bli fler

Läs mer

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo

Läs mer

ATT SYNAS PÅ ARBETSPLATSEN. Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på. din arbetsplats - guide för dig med fackligt uppdrag

ATT SYNAS PÅ ARBETSPLATSEN. Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på. din arbetsplats - guide för dig med fackligt uppdrag ATT SYNAS PÅ ARBETSPLATSEN Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på din arbetsplats - guide för dig med fackligt uppdrag foto: Thinkstock Om att synas Hur gör du för att ta kontakt med nyanställda

Läs mer

MPC Stjärnjakten 2018

MPC Stjärnjakten 2018 Evenemangsbeskrivning 2018 MPC Stjärnjakten 2018 Ett evenemang utöver det vanliga MPC Stjärnjakten En unik skattjakt för den sanna äventyraren. Evenemanget skapar de bästa förutsättningarna för teambuilding

Läs mer

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen INSAMLINGSGUIDE Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen 13 Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi - en framtid där diabetes kan botas och

Läs mer

Riktlinjer för samarbetsstöd, marknadsföring och övrig profilering

Riktlinjer för samarbetsstöd, marknadsföring och övrig profilering 1(5) Möte med människor Riktlinjer för samarbetsstöd, marknadsföring och övrig profilering KSAU den 12 december 2013, 254 Syfte och mål Allt kommunikationsarbete inom Mullsjö kommun ska präglas av eftertanke,

Läs mer

SOCIALA MEDIER-KAMPANJ. The Butterfly Effect. Be the difference.

SOCIALA MEDIER-KAMPANJ. The Butterfly Effect. Be the difference. SOCIALA MEDIER-KAMPANJ The Butterfly Effect Be the difference. IDÉ OCH KONCEPT The Butterfly Effect är en tävling tänkt att engagera lokala företag i Malmö som får utmana varandra i att samla in mest pengar

Läs mer

Salamiexperten.se är ensam på marknaden att kunna erbjuda kunden Egna förpackningar med bilder, logotyper och info - Designat bara för beställaren

Salamiexperten.se är ensam på marknaden att kunna erbjuda kunden Egna förpackningar med bilder, logotyper och info - Designat bara för beställaren Presentation av Salamiexperten.se är ensam på marknaden att kunna erbjuda kunden Egna förpackningar med bilder, logotyper och info - Designat bara för beställaren Hej alla klasser, lag och klubbar! Egen

Läs mer

Vill du också synas bättre?

Vill du också synas bättre? Vill du också synas bättre? Det rör på sig... Det händer saker i blomsterbranschen. Den ökande konkurrensen från fler aktörer och ett starkare allmänt reklambrus har gjort det svårare att göra sig hörd.

Läs mer

Logotyp på hemsidan + 2 VIP-biljetter. Vill du bli sponsor, tag kontakt med oss!

Logotyp på hemsidan + 2 VIP-biljetter. Vill du bli sponsor, tag kontakt med oss! SPONSORMENY 2018 Under förra året kämpade sig vårt lokalodlade A-lag sig till en topplacering i Division 5 Östra, och tar i år åter sikte mot höga höjder. Vid sidan av dem firade utvecklingslaget segern

Läs mer

Pressguide - mötet med pressen

Pressguide - mötet med pressen Pressguide - mötet med pressen Varför PR? Att arbeta med PR är både kostnads- och tidseffektivt. När PR fungerar som bäst inspirerar den människor att börja prata med varandra på ett positivt sätt om oss.

Läs mer

Sveriges största mässa för sportfiske

Sveriges största mässa för sportfiske En högklassig demonstration av sportfiskets många aktörer och vilka värden vi gemensamt bidrar med till samhället som helhet. Flera utställare med bättre montrar och en bredd från gör-det-själv till den

Läs mer

Upplev världsstjärnor. Stöd din klubb. Klubbkampen.

Upplev världsstjärnor. Stöd din klubb. Klubbkampen. Upplev världsstjärnor. Stöd din klubb. Klubbkampen. EM på hemmaplan 26 januari 1 februari avgörs EM i Stockholm. Bjud in dina nära och kära att uppleva konståkningens världsstjärnor och våra medaljhopp

Läs mer

Affärsplan. Grupp 13. Simplex

Affärsplan. Grupp 13. Simplex Grupp 3 Affärsplan Simplex Simplex gör det möjligt för alla med ett hushåll att låna samt hyra ut prylar som inte används kontinuerligt i hemmet. Via en hemsida sparar kunden pengar och utrymme samtidigt

Läs mer

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen:

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen: HANDLINGSPLAN För att arbeta med strategierna behövs en handlingsplan med olika insatser. Svenska Kyrkans Unga har en del kampanjer som sker varje år och sedan en verksamhetsinriktning från Stora årsmötet.

Läs mer

Allmän information om Basketligan special

Allmän information om Basketligan special Allmän information om Basketligan special Upplevelsen Basketligan Special I våra arrangemang ska spelarna stå i fokus. Deras upplevelse är viktig! Att träffas och ha kul, utvecklas och få spela roliga

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2015. Stockholm-Gotlands Boxningsförbund

Verksamhetsplan 2014-2015. Stockholm-Gotlands Boxningsförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Stockholm-Gotlands Boxningsförbund 1(5) 2(5) Innehåll Introduktion... 3 Syfte... 3 Legitimitet... 3 Dokumentstruktur... 3 Vision... 3 Fokusområden... 4 Media... 4 Tävlingsverksamhet...

Läs mer

Innehåll. Syfte med Flickbandyns Dag. Syfte med manualen Portalen Licensierade flick- och damspelare

Innehåll. Syfte med Flickbandyns Dag. Syfte med manualen Portalen Licensierade flick- och damspelare Innehåll Syfte med Flickbandyns Dag Syfte med manualen Portalen Licensierade flick- och dam Planering inför arrangemanget Genomförande av arrangemanget Marknadsföring Arbetet efter arrangemanget Projektledare

Läs mer

Vi dokumenterar Er konst

Vi dokumenterar Er konst Vi dokumenterar Er konst För oss är det viktigt att konsten syns Konst finns överallt, vi vill hjälpa er att dokumentera den. Vi dokumenterar konst genom virtuella gallerier, konst genom hemsidor filmningsdokumentation

Läs mer

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen Insamlingsguide Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen TÄNK OM DIABETES KUNDE BOTAS Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi en framtid

Läs mer

Konceptbeskrivning Ungagemang

Konceptbeskrivning Ungagemang Konceptbeskrivning Ungagemang Vad är Ungagemang? Syftet med Ungagemang är att skapa en fysisk mötesplats där unga ges verktyg och inspiration för att själva förvandla idéer till aktiviteter som skapar

Läs mer

SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17

SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17 SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17 S V E N S K I N N E B A N D Y V I L L VISION Folksporten för alla alltid w w w. i n n e b a n dy. s e 3 V E R K S A M H E T

Läs mer

Efterfrågestyrt. 600 113 kr

Efterfrågestyrt. 600 113 kr Efterfrågestyrt Besökare vid Fallens Dag. Projektägare: Destination Älvkarleby ideell förening Projektledare: Chatarina Östlund/Josefin Ronnerfors Kommun: Älvkarleby Dnr: 121 Jnr: 2012 6724 Projekttid:

Läs mer

29-31 mars 2019 på Elmia i Jönköping

29-31 mars 2019 på Elmia i Jönköping 29-31 mars 2019 på Elmia i Jönköping Samarbetspartners fa S P O R T F I S K E A K A D E M I N I F O R S H A G A SeFF SVERIGES FISKETURISMFÖRETAGARE www.sportfiskemassan.se www.facebook.com/sportfiskemassan

Läs mer

Riktlinjer för grafik och sociala medier

Riktlinjer för grafik och sociala medier Riktlinjer för grafik och sociala medier 8. Grafiska regler Avsikten är att samtliga sektioner använder föreningens logo och föreningens namn enligt dessa grafiska regler. Målsättningen är ett enhetligt

Läs mer

Optimering av NCCs klippstation för armeringsjärn

Optimering av NCCs klippstation för armeringsjärn Optimering av NCCs klippstation för armeringsjärn Sammanfattning I det här arbetet har vi försökt ta reda på optimal placering av en klippningsstation av armeringsjärn för NCCs räkning. Vi har optimerat

Läs mer

Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare

Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare Hur man blir en av svensk fotbolls viktigaste spelare Sverige älskar fotboll Inledning Hur mycket kan man älska fotboll? Mycket. Det finns en stor grupp svenska supportrar som följer våra landslag på

Läs mer

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Uppdrag Se över hur det lokala besöksnäringssamarbetet för Värmdö bör organiseras För att skapa lokalt engagemang och mervärde åt

Läs mer

Julia Modig Tjärnström, Anna Marklund, Patrik Ljungqvist 723G04

Julia Modig Tjärnström, Anna Marklund, Patrik Ljungqvist 723G04 Uppdrag Vi har valt att för ett annat företags räkning undersöka hur möjligheterna ser ut för att starta upp, sprida och marknadsföra en virtuell sida som riktar sig till studenterna vid Linköpings universitet.

Läs mer

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning.

Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VISION Det som förenar oss som är medlemmar i Lerums Konståkningsklubb är att vi älskar konståkning. Vi fokuserar på medlemmarnas personliga utveckling en god teamkänsla och vi

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2014 Göteborg INNEHÅLL Ett av Göteborgs främsta forum för utrikespolitiska frågor Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska Förbundet Sverige ETT AV GÖTEBORGS

Läs mer

Tävlingsledarkurs Pass 5 Tillämpad del

Tävlingsledarkurs Pass 5 Tillämpad del Tävlingsledarkurs Pass 5 Tillämpad del Moderna media Extern och Intern information Inbjudan Funktionärsvård Moderna media Vad en Tävlingsledning bör känna till Det handlar om: Att få information från skogen/mål

Läs mer

Manual för värdföreningar 3 mot 3 och 5 mot

Manual för värdföreningar 3 mot 3 och 5 mot Manual för värdföreningar 3 mot 3 och 5 mot 5 2019 2018-12-05 Manual för 3 mot 3 & 5 mot 5 sammandrag 2019 Sedan säsongen 2012 spelar vi 3 mot 3 inom Göteborgs Fotbollförbunds distrikt. För de yngsta innebär

Läs mer

Yrkeskompis Manual för att ge den nyanlända ett större kontaktnät - socialt och yrkesmässigt

Yrkeskompis Manual för att ge den nyanlända ett större kontaktnät - socialt och yrkesmässigt Yrkeskompis Manual för att ge den nyanlända ett större kontaktnät - socialt och yrkesmässigt Fungerande nätverksforum genom mentorskap I N N E H Å L L Varför Yrkeskompis? sid 2-3 Målgrupper sid 4-5 Samverkan

Läs mer

KFUK-KFUM. Huvudbudskap är som tidigare: Var med och skapa mening för stunden och framtiden.

KFUK-KFUM. Huvudbudskap är som tidigare: Var med och skapa mening för stunden och framtiden. KFUK-KFUM Idéförklaring Kampanj 2011 Arbetsdokument senast uppdaterad 2011-03-07 Bakgrund och syfte Kampanjidén för KFUK-KFUM utgår från verksamhetsidén: Vi erbjuder mötesplatser där unga människor kan

Läs mer

Tjänstgörande ersättare Sara Häggström (S) för Olga Leander, Maria Olofsson (S) för Thim Nordin, Jan Sehlin (C) för Ulrik Ulander

Tjänstgörande ersättare Sara Häggström (S) för Olga Leander, Maria Olofsson (S) för Thim Nordin, Jan Sehlin (C) för Ulrik Ulander Kultur- och fritidsnämnd 2012-05-23 1 (11) Plats och tid Beslutande ledamöter Solbergsbacken, Solberg/ 14:00-14:15 Leif Lindholm (S), ordförande Zenitha Nordfjell (S), Roger Fjeldseth (S), Eva Forsberg

Läs mer

Tävlingsledarkurs Pass 5 Tillämpad del

Tävlingsledarkurs Pass 5 Tillämpad del Tävlingsledarkurs Pass 5 Tillämpad del Moderna media Extern och Intern information Inbjudan Funktionärsvård Moderna media Vad en Tävlingsledning bör känna till Det handlar om: Att få information från skogen/mål

Läs mer

Överblick och Sponsring Eriksbergshallen 3 maj 2014 Göteborg

Överblick och Sponsring Eriksbergshallen 3 maj 2014 Göteborg Överblick och Sponsring Eriksbergshallen 3 maj 2014 Göteborg Retrospel Retrospel blev i början av 2000-talet en populär benämning på äldre dator- och TV-spel. Retrospel spelas i regel på tre sätt: 1) Med

Läs mer

Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på din arbetsplats. - guide för dig med fackligt uppdrag. Att synas.

Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på din arbetsplats. - guide för dig med fackligt uppdrag. Att synas. Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på din arbetsplats - guide för dig med fackligt uppdrag Att synas på arbetsplatsen Välkomstpaketet till nyanställda: foto: Sören Andersson Broschyr om förbundet

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB HANDLINGSPLAN 1(7) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 2 HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb Attraktiv golfklubb

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN för Svensk Forms Regionalföreningar 2017

KOMMUNIKATIONSPLAN för Svensk Forms Regionalföreningar 2017 KOMMUNIKATIONSPLAN för Svensk Forms Regionalföreningar 2017 VISION Svensk Form ska vara en enad rikstäckande medlemsförening. Svensk Form ska vara den självklara nationella representanten för att stimulera

Läs mer

Instruktioner för VO Marknad och kommunikation DSF Instruktioner för VO Marknad och kommunikation Fastställd

Instruktioner för VO Marknad och kommunikation DSF Instruktioner för VO Marknad och kommunikation Fastställd Instruktioner för VO Marknad och kommunikation DSF 2019 1 Innehåll 1. Allmän beskrivning... 3 2. Organisation... 3 3. Kommitté... 3 4. Arbetsgrupper... 4 5. Uppgifter... 4 5.1. Intern och extern kommunikation...

Läs mer

Leveransdokument. Välgörenhetskonsert. Sofia Nordström Jan Nylén Billy Jonsson Matheus Henriksson Christofer Wållberg

Leveransdokument. Välgörenhetskonsert. Sofia Nordström Jan Nylén Billy Jonsson Matheus Henriksson Christofer Wållberg Leveransdokument Välgörenhetskonsert Sofia Nordström Jan Nylén Billy Jonsson Matheus Henriksson Christofer Wållberg Introduktion I denna rapport kommer vårt arbete med att finna band, lokaler och sponsorer

Läs mer

Stockholms Innebandyförbund Direktiv för Grön nivå 7-9 år års utgåva Gäller från 1 juli 2016

Stockholms Innebandyförbund Direktiv för Grön nivå 7-9 år års utgåva Gäller från 1 juli 2016 Stockholms Innebandyförbund Direktiv för Grön nivå 7-9 år 2016 års utgåva Gäller från 1 juli 2016 Direktiv 2016/2017 Grön nivå 7-9 år Klasser/indelning Knatteligan spelas i klasserna Flickor/Pojkar -08

Läs mer

Hur blir vi framtidens idrott?

Hur blir vi framtidens idrott? Hur blir vi framtidens idrott? En idrott som gör skillnad och attraherar fler Västerbotten O-gala 12 november Tomas Stenström tomas.stenstrom@orientering.se EN RESA ORIENTERA FLERA & MERA Orientera flera

Läs mer

Att cykla. till, i och från jobbet. Varför ska arbetsgivaren bry sig om hur de anställda färdas till och från jobbet?

Att cykla. till, i och från jobbet. Varför ska arbetsgivaren bry sig om hur de anställda färdas till och från jobbet? A R B E T S G I V A R T I P S Varför ska arbetsgivaren bry sig om hur de anställda färdas till och från jobbet? Vad vinner arbetsgivaren på att verka för att fler anställda cyklar till och från arbetsplatsen?

Läs mer

Dokumentation från SPF mot framtiden Ett steg till 22/1 2013

Dokumentation från SPF mot framtiden Ett steg till 22/1 2013 Dokumentation från SPF mot framtiden Ett steg till 22/1 2013 Därför gick jag med i SPF: - Meddelande per post - Personlig kontakt via telefon - Påverkan av vänner och kollegor - Granne tipsade - Gick av

Läs mer

Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar.

Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar. Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar. Vi hoppas att ni och ert företag vill vara med och sponsra

Läs mer

v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27

v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27 v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27 Bilsport Online v1.0 Bilsport Online är en webbtjänst utvecklad för att hjälpa till med administrationen kring svensk bilsport. Via

Läs mer