Välkommen till Östra Stenhagenskolan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Östra Stenhagenskolan"

Transkript

1 Välkommen till Östra Stenhagenskolan Östra Stenhagenskolan är en vacker arkitektonisk byggnad som t o m vunnit pris för sitt speciella utseende. Lokalerna är ljusa och rymliga och det är högt i tak både bokstavligt och bildligt! Det finns särskilda lokaler för alla ämnen som så kräver tex idrott, trä-och textilslöjd, hemkunskap, musik, bild. Alla klassrum har egen ingång med kapprum och toalett. Det finns samlingsrum och grupprum för att möjliggöra specialundervisning och grupparbeten. Skolan har ett elevhälsoteam med rektor, bitr. rektor, skolsköterska, skolpsykolog, kurator, speciallärare och specialpedagog. Musiken är en stor del på Östra Stenhagenskolan. I åk3 kan man välja musik som profil i elevensval, man kan även välja att vara med i lågstadiekören. Med El Sistema får våra förskoleklasser och blivande åk.1 har elever möjlighet att utveckla sitt musikaliska intresse. På mellanstadiet har vi forumet "öppen scen", då hela mellanstadiet samlas och eleverna får möjlighet att uppträda. Östra Stenhagenskolan är en F-6-skola med ca 350 elever och 45 härliga medarbetare. På skolan finns också en grundsärskola integrerad med 28 elever och 30 fantastiska medarbetare. Varje årskurs är två eller tre paralleller. På skolan finns det också två mindre undervisningsgrupper med en elevanpassad undervisning efter elevens behov. Lärarna i lågstadiet är behöriga att undervisa i de flesta ämnen och har därmed eleverna under mertiden av veckan. De ansvariga lärarna i varje årskurs samplanerar undervisningen för eleverna. Vi strävar efter på skolan att det ska vara likt med unikt. I mellanstadiet undervisar lärarna i de ämnen de är utbildade och behöriga att undervisa i. I praktiken innebär det att två lärare täcker upp undervisningen i de flesta teoretiska ämnena. I de praktisk-estetiska ämnena bild, musik, slöjd och idrott- och hälsa finns också behöriga lärare som undervisar eleverna både på lågstadiet och på mellanstadiet. I förskoleklass och i grundsärskolan planerar och genomför de ansvariga pedagogerna undervisningen i samtliga ämnen. Skolan har tre fritidshemsavdelningar på grundskolan. En för förskoleklassbarnen, en för 1:or och en för 2-3:or. Grundsärskolan har ett eget fritidshem.

2 Fritidshemmet på Östra Stenhagenskolan Östra Stenhagenskolans fritidshem ligger precis vid skogen, vilket är en stor fördel i kortare utflykter och lekfull upptäckarglädje i naturen. Vi tar oss regelbundet ut till skogen för olika aktiviteter. Vi har tillgång till en mycket bra idrottshall som vi nyttjar för rörelselekar och för att prova på olika sporter. Fritidshemmet kompletterar skolan och bidrar till att skapa en helhet och kontinuitet i barnens utveckling och lärande. Vi erbjuder barnen meningsfulla aktiviteter utifrån barnens ålder, mognad, intressen och behov. I en trygg miljö som präglas av trivsel och glädje får eleverna leka och umgås med kamrater. Sociala färdigheter tränas i grupp och fritidshemmet förmedlar en människosyn som präglas av jämlikhet, hänsyn och respekt. Fritidshemmet arbetar för att ha en god relation och ett gott samarbete med elevernas vårdnadshavare. Förskoleklass Förskoleklass är en egen skolform som funnits i det svenska skolsystemet sedan Innan dess genomförde en del kommuner försök att överföra 6-åringarna från förskolan till skolan. Dessa grupper kallades nollklass, sexårsgrupper m.m. Förskoleklassen är en frivillig skolform för föräldrarna att välja till sitt barn även om i stort sett alla föräldrar väljer detta. Förskoleklassens verksamhet styrs av läroplanens två första kapitel. Uppsala kommun har dessutom två övergripande mål för förskoleklassverksamheten. Det ena målet är att barnen i förskoleklass ska känna sig trygga. Det andra är att förskolan skall arbeta förberedande gällande läs och skrivkunskaper. Östra Stenhagenskolans förskoleklass I förskoleklassen är leken betydelsefull för barnens sociala och emotionella utveckling, och detta är något vi håller högt. I förskoleklassen är det viktigt för oss att behålla så mycket som möjligt av förskolans lek och kravlösa upptäckarlust under barnens väg till att bli skolbarn. Under den första tiden i förskoleklass läggs det stor vikt vid att varje barn ska känna trygghet med varandra, personalen och den nya miljön och dess tillhörande rutiner. Känslan av trygghet är grunden för lärande och en rättighet för varje barn! Värdegrunden genomsyrar hela vår vardag i förskoleklassen där vi tillsammans med barnen skapar en härlig och lustfylld atmosfär tillsammans. I vårt värdegrundsarbete arvbetar vi bl.a. med likheter och olikheter. Att alla barn ska känna att man är unik.

3 Alla barn ska känna att man är betydelsefull och känna känslan av jag vill, jag kan, jag vågar. Viktiga ledord i vår skola är trygghet, ansvar och respekt. Dessa ord genomsyrar hela vår skola och verksamhet, de skapar en samsyn och riktlinjer som alla förväntas följa. På Östra Stenhagenskolan arbetar vi utifrån en metod som heter Bornholmsmodellen för att medvetandegöra barnen om språkets uppbyggnad, för att på så vis underlätta läs- och skrivinlärningen. Vi kartlägger barnen under HT-16 gällande läs- och skrivinlärning i form av bornholmsdiagnos samt bokstavskännedom. Detta för att kunna ge varje barn det stöd och utmaning den behöver i sin läs- och skrivutveckling. Vi kartlägger också barnen gällande den grundläggande aritmetiken (tidiga taluppfattningen). Vi arbetar aktivt med matematik dock inte bara med siffror utan vi leker matematik under dagens alla aktiviteter t ex med att sortera, hitta mönster, ramsor, jämföra längd på pinnar m.m. Förutom matematik och läs-och skrivförberedande aktiviteter så arbetar vi i förskoleklass med rörelse, musik, skapande, naturkunskap m.m. Vi har idrott varannan vecka i halvklass i idrottshallen som är mycket uppskattat av barnen. Vi har varje dag två uteraster och tre arbetspass och dessutom mycket tid för lek. För oss är det viktigt att alla lektioner präglas av nyfikenhet, upptäckarlust och glädje. Inskolning Inskolningen till förskoleklass sker under en längre period med början på våren. I april besöker förskoleklasspersonalen elevernas nuvarande förskolor. Era barn får sedan vid tre ytterligare tillfällen träffa personalen då de får besöka skolan. Vid tredje och sista besöket får de prova att äta lunch på skolan. Då barnen besöker skolan är förskolepersonalen och föräldrarna välkomna att vara med en liten stund. I juni kommer alla föräldrar att bjudas in till ett kort inskolningssamtal. Meningen med detta samtal är att ni föräldrar ska få möjlighet att berätta mer om ert barn och dess olika behov. Det är viktigt för oss på skolan att kunna möta upp varje barns enskilda behov så att ert barn kan känna sig trygg och väl bemött från oss i skolan redan vid skolstarten. I oktober under VT-16 kommer vårdnadshavare att kallas till ett uppföljande inskolningssamtal/utvecklingssamtal, samt under tidig vårterminsstart sker sedan ett utvecklingssamtal tillsammans med ansvarig pedagog innehållande barnets utveckling och trivsel. Skolstarten för förskoleklassen är samtidigt med skolans ordinarie skolstart.

4 På förmiddagen på skolstartsdagen brukar hela skolan samlas en stund vid amfiteatern för att fira starten på terminen tillsammans. Med tanke på att inskolningen börjat redan i maj med besöken så är vår erfarenhet att de flesta barn tycker det går bra att lämnas redan på skolstartsdagen, dock är alla barn olika så hur stort stöd ert barn behöver av er föräldrar vid skolstarten kan vi kommunicera och skapa den bästa inskolningen för varje enskilt barn. Organisation av Förskoleklassen på Östra Stenhagenskolan På Östra Stenhagenskolan delar vi in eleverna i tre grupper redan under vårterminen. Sex pedagoger ansvarar för förskoleklassen/fritidshemmet. Vi kommer att ha tre klassrum i D-huset där våra barn ska vara. Varje barn får en låda med namn där ni kan förvara barnets extrakläder. Barnets hela dag kommer att vara i samma lokal. Grupperna får var sin ansvarig pedagog som också är den som ansvarar gällande föräldrakontakten med barnen i gruppen. Alla sex pedagoger i förskolegrupperna kommer att arbeta med alla barn i alla tre grupper under vissa aktiviteter under veckan. Detta gör att alla pedagoger känner alla barn och vid personalfrånvaro känner barnen alltid trygghet med någon. Vår skoldag börjar 8.15 på morgonen förutom måndagar då skolan startar kl. 08:30. Vi pedagoger uppskattar om ni håller den tiden då vi alltid startar med en morgonsamling på morgonen med olika innehållande rutiner. Vi talar främst om hur dagen kommer att se ut. Det kan vara jobbigt för både barnet som kommer sent och övriga barn om samlingen avbryts av återkommande sena ankomster. Morgonsamlingen är ett viktigt moment för att skapa en härlig start på dagen då barnet kan bli förberett på vad dagen har att ge. Så vi pedagoger önskar att alla närvarar på morgonsamlingen. Under morgonen ligger fokus på barngruppen, vilket gör det svårt för oss pedagoger att gå ifrån och ta emot enskild information. Ni får gärna ringa, boka möte, mejla eller ta informationen under eftermiddagen vid hämtningen. Om ert barn är sjukt eller ledigt ska detta alltid anmälas i Skola 24 som ni når på tel I förskoleklass spenderar vi mycket tid utomhus varje dag, därmed är kläder efter väder väldigt viktigt för att barnet ska känna att den kan ha en njutbar och lustfylld utevistelse.

5 Kontakta oss Tveka aldrig att kontakta någon av oss på skolan om du har frågor eller synpunkter. Du är också välkommen att besöka skolan när du vill och vara med i verksamheten en kortare eller längre stund. Om något skulle hända kring ditt barn då det är på skolan så kommer vi alltid att meddela er föräldrar vad som skett. Vi har på vår skola ett tätt samarbete mellan elevhälsovårdsteamet och klasserna, vår inställning och erfarenhet är att ju snabbare vi kan ses desto enklare blir problemet att lösa. Att sitta ner och prata kring ett barn tillsammans med föräldrar, rektor och skolpsykolog är därför inget ovanligt och stort hos oss, vi föredrar att ta tag i saker snabbt istället för att vänta, då problemet eventuellt förstoras över tid. Vi önskar er varmt välkomna till vår skola och hoppas ni ska trivas hos oss! Förskoleklasspersonal läsåret 16/17: Hanna Hassan Mariette Massih Ellen Arvinder Klara Skantz Özlem Kandemir Vakant Telefonnummer och mailadresser: D-huset Skola 24 (sjukanmälan) Rektor Caroline Ojanlatva Tel caroline.ojanlatva@uppsala.se Bitr rektor/specialpedagog Christina Franzon Wallin Expeditionen Susanne Molin Tel susanne.molin@uppsala.se Skolsköterska Anna Högberg anna.hogberg2@uppsala.se

Välkommen till Fruängens skola

Välkommen till Fruängens skola Välkommen till Fruängens skola Program: Kort presentation av skolan Fritidshemmet Förskoleklassernas verksamhet Planering vt 2017-ht 2017 Besök i förskoleklassernas lokaler 2017-01-26 SIDAN 2 Fruängens

Läs mer

Älta skola med förskolor. Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola

Älta skola med förskolor. Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola Älta skola med förskolor Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola 2018/2019 Verksamhetsplan för förskoleklasserna i Älta skola Förskoleklass är från och med höstterminen 2018 obligatorisk. Men

Läs mer

Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014

Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014 Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014 Välkommen till Enhet Löddesnäs Förskoleklass Enhet Löddesnäs består av förskola, förskoleklass, skola årskurs 1-6 och fritidshem. Alla byggnader ligger

Läs mer

Välkomna till. 24 januari kl

Välkomna till. 24 januari kl Välkomna till 24 januari kl 18.00 19.00 Rektor Monika Blom monika.blom@lundby.goteborg.se Tel: 031 3667220 Biträdande rektor Malin Andersson malin.2.andersson@lundby.goteborg.se Tel: 0707 805265 Pedagoger

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning 11/12. Solbackens Föräldrakooperativ Förskoleklass

Verksamhetsbeskrivning 11/12. Solbackens Föräldrakooperativ Förskoleklass Verksamhetsbeskrivning 11/12 Solbackens Föräldrakooperativ Förskoleklass 1 Innehåll Föräldrakooperativet i organisation och struktur 3 Språk 3 Motorik/Rörelse 4 Socialt samspel 4 Matematik 4 Skapande 4

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL PLUGGPARADISET

VÄLKOMMEN TILL PLUGGPARADISET VÄLKOMMEN TILL PLUGGPARADISET Kvällens agenda: Information om Pluggparadiset Förskoleklass En dag i förskoleklass/verksamheten Skolvalet Viktiga datum Pluggparadiset är en skola där: alla elever ska känna

Läs mer

Föräldramöte. Förskoleklass 2018/2019 Sigfridsborgs skolenhet. Välkomna till Sigfridsborgs skola

Föräldramöte. Förskoleklass 2018/2019 Sigfridsborgs skolenhet. Välkomna till Sigfridsborgs skola Föräldramöte Förskoleklass 2018/2019 Sigfridsborgs skolenhet Välkomna till Sigfridsborgs skola Punkter ikväll Vår värdegrund & idé Organisation Uppdraget Samarbete Skola Hem Förskoleklassens verksamhet

Läs mer

Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014

Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014 Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014 2015/2016 Välkommen till Område Löddesnäs Förskoleklass Område Löddesnäs består av förskola, förskoleklass, skola årskurs 1-6 och fritidshem. Alla

Läs mer

Välkommen till Sverkerskolan

Välkommen till Sverkerskolan Välkommen till Sverkerskolan Program för kvällen Vad kännetecknar Sverkerskolan? Utbildningen på skolan och undervisningen 1-3 Fritidshemmet Förskoleklass Elevhälsoteamet Skolval hur fungerar det? Vad

Läs mer

Välkomna till Toftaskolan

Välkomna till Toftaskolan Välkomna till Toftaskolan - Förskoleklass och fritidshem läsåret 2019/2020 ÄNGELHOLMS KOMMUN 2019-01-31 1 Kvällens program 18.00-19.30 Presentation av personal i förskoleklass, på fritidshem och i elevhälsan

Läs mer

Information om skolval till förskoleklass

Information om skolval till förskoleklass Information om skolval till förskoleklass 2019-01-15 Agenda Presentation av personal Information om skolan Information om skolvalet Personalen i förskoleklasserna informerar om arbetet i förskoleklass

Läs mer

Arbetsplan för. förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2011/2012

Arbetsplan för. förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2011/2012 Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan läsåret 2011/2012 Organisation Personal Rektor: Gunilla Falk. Klassföreståndare: Kristina Jonsson Rosell 100% och Helena Fridsson 70%. Övrig personal: Thomas

Läs mer

Arbetsplan förskoleklassen Ugglemoskolan Fågelfors

Arbetsplan förskoleklassen Ugglemoskolan Fågelfors Arbetsplan förskoleklassen Ugglemoskolan Fågelfors Vad är förskoleklassen och dess uppdrag? I förskoleklassen är det skollagen och Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet (Lgr-11) som

Läs mer

Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2012/2013

Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2012/2013 Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan läsåret 2012/2013 Organisation Personal Rektor: Gunilla Falk. Förskollärare: Sofia Gladewitz 100% och Helena Fridsson 70%. Övrig personal: Ulrika Bergman

Läs mer

STRANDSKOLANS FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLEKLASSER

STRANDSKOLANS FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLEKLASSER STRANDSKOLANS FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLEKLASSER Våra fyra fritidshemsavdelningarna är: Fyren 5782 9752 Förskoleklasserna (Norr och Syd) Jollen 5782 9772 Årskurs 1 Ankaret 5782 9786 Årskurs 2 Kobben 5782 9754

Läs mer

Kvalitetsanalys 15/16. Villerkulla fritidshem

Kvalitetsanalys 15/16. Villerkulla fritidshem Kvalitetsanalys 15/16 Villerkulla fritidshem Innehållsförteckning Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 Resultatet av årets verksamhet... 5 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet...

Läs mer

Arbetsplan för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2014/2015 november Arbetsplan för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2014/2015 Syftet med detta dokument, Arbetsplanen är att synliggöra verksamheten. Ett sätt att skapa en gemensam bild av verksamheten och hur man

Läs mer

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk Förskoleklass en trygg skolvärld Det år ditt barn fyller sex är det dags att välja plats i förskoleklass. De flesta föräldrar låter sitt barn gå i förskoleklass eftersom det ger en mjuk och trygg övergång

Läs mer

Välkommen till skolan!

Välkommen till skolan! Till dig som är vårdnadshavare Välkommen till skolan! Ditt barn ska börja i förskoleklassen eller grundskolan. Här får du veta mer om hur skolan i Sverige fungerar. Ju mer du vet, desto mer kan du påverka

Läs mer

I den här foldern kan du som vårdnadshavare läsa om vilket uppdrag förskoleklassen har och vad som präglar förskoleklass i Habo kommun.

I den här foldern kan du som vårdnadshavare läsa om vilket uppdrag förskoleklassen har och vad som präglar förskoleklass i Habo kommun. I den här foldern kan du som vårdnadshavare läsa om vilket uppdrag förskoleklassen har och vad som präglar förskoleklass i Habo kommun. Vill du veta mer kan du kontakta rektorn på respektive skola i Habo.

Läs mer

Rektorsbrev

Rektorsbrev Östra Stenhagenskolan Rektorsbrev 2017-05-22 Fredagen den 12 maj firade östra Stenhagenskolan 25-år och hela skolan stod i gung. När vi alla stod samlade vid amfiteatern och höll vårat rektorstal till

Läs mer

KVALITETSARBETET VT 2017& HT 2017

KVALITETSARBETET VT 2017& HT 2017 KVALITETSARBETET VT 2017& HT 2017 Bakgrund Änglagårds förskola i Alvesta ligger ett par kilometer utanför centrum i ett område med några affärer och små företag. Förskolan öppnades under 2012 i början

Läs mer

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F-3 2018-2019 1 2 Inledning Högalidskolan är en kommunal grundskola för elever från förskoleklass t.o.m. årskurs 9. På lågstadiet finns tre fritidshemsavdelningar

Läs mer

GRANGÄRDETS SKOLA. Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011

GRANGÄRDETS SKOLA. Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011 GRANGÄRDETS SKOLA Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011 BUNs mål Mobbningsfri skola/ trygga barn Ämnesbehöriga lärare till 100% Lokala mål Skolan: Vi strävar mot

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans plan för Mål och Värdegrundsarbete. Vi har ett nytt läsår framför oss. Alla har förväntningar

Läs mer

Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola. Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR

Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola. Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans lokala arbetsplan.

Läs mer

Arbetsplan 2018/2019. Orrvikens förskola. Solen/Månen. Förskolechef Thomas Edström. Upprättad: Utvärderad:

Arbetsplan 2018/2019. Orrvikens förskola. Solen/Månen. Förskolechef Thomas Edström. Upprättad: Utvärderad: Orrvikens förskola Solen/Månen Förskolechef Thomas Edström Upprättad:180914 Utvärderad: 1. NORMER OCH VÄRDEN 1. NORMER OCH VÄRDEN Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar - Öppenhet, respekt,

Läs mer

Skogsgläntans förskola

Skogsgläntans förskola REVIDERAT UNDERLAG 2009-05-05 /GF Skogsgläntans förskola Rektor Britt-Marie Eliasson 2011-08-30 REVIDERAD 110830 Förordningar om kvalitetsredovisning SFS (Svensk författningssamling) 2005:609 Utbildnings-

Läs mer

Verksamhetsplan. Solfjäderns specialförskola 2012/2013

Verksamhetsplan. Solfjäderns specialförskola 2012/2013 Verksamhetsplan Solfjäderns specialförskola 2012/2013 1 Innehåll Inriktning / Verksamhetsidé Organisation Styrdokument Normer och värden Utveckling och lärande Barn inflytande Förskola och hem Samverkan

Läs mer

Välkommen till Pluggparadisets förskoleklasser Läsåret

Välkommen till Pluggparadisets förskoleklasser Läsåret Välkommen till Pluggparadisets förskoleklasser Läsåret 2019-2020 Dagordning o Presentation av personal o Bocka för ditt barns namn på klasslistan o Fyll i ditt omsorgsbehov. OBS! Ansök om Fritids på e-barnungdom.

Läs mer

Arbetsplan 2013 Lillbergets/Kilsmyrans förskolor Sydöstra området

Arbetsplan 2013 Lillbergets/Kilsmyrans förskolor Sydöstra området Arbetsplan 2013 Lillbergets/Kilsmyrans förskolor Sydöstra området NORMER OCH VÄRDEN Varje enhet har ett väl fungerande och förebyggande likabehandlingsarbete och en väl dokumenterad likabehandlingsplan

Läs mer

Välkommen till Fyren!

Välkommen till Fyren! Välkommen till Fyren! Kvällens program: Presentation av oss Information om Fyren Vad gör barnen i förskoleklass? Frågestund Rundvandring på Fyren Fyrens organisation 2015-2016 Vattnet Båten Kusten Relingen

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans plan för Mål och Värdegrundsarbete. Våra prioriterade mål för Prästavångsskolan

Läs mer

Denna skrift är en programförklaring till förskoleklassverksamheten och är utarbetad av de pedagoger som är verksamma på Västangård.

Denna skrift är en programförklaring till förskoleklassverksamheten och är utarbetad av de pedagoger som är verksamma på Västangård. Förskoleklass Denna skrift är en programförklaring till förskoleklassverksamheten och är utarbetad av de pedagoger som är verksamma på Västangård. Lgr 11 är den läroplan som övergripande gäller för förskoleklassen.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4

Läs mer

Välkommen till Sigfridsborgs skola Älta Öppenhet och mångfald

Välkommen till Sigfridsborgs skola Älta Öppenhet och mångfald Välkommen till Sigfridsborgs skola Älta Öppenhet och mångfald Nacka kommuns vision Välkommen till oss! Sigfridsborgs skola med förskolor är en enhet som bedriver lärande på hållbar väg! Sigfridsborgs skola

Läs mer

Välkommen till Granbackaskolan. Samverkan och samspel för livslångt lärande

Välkommen till Granbackaskolan. Samverkan och samspel för livslångt lärande Välkommen till Granbackaskolan Samverkan och samspel för livslångt lärande Granbackaskolan En skola med: - förskoleklasser - grundskola åk 1-5 - särskola åk 1-10 - fritidshem Särskola åk 1-6 Karta Fritidshem

Läs mer

Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan. Läsåret 2013/2014

Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan. Läsåret 2013/2014 Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan Läsåret 2013/2014 Organisation Personal Rektor: Gunilla Falk. Förskollärare: Sofia Gladewitz 90% och Helena Fridsson 80%. Övrig personal: Magdalena Burström

Läs mer

Målbild för Hökåsenskolans fritidshemsverksamhet 2016/2017

Målbild för Hökåsenskolans fritidshemsverksamhet 2016/2017 Målbild för Hökåsenskolans fritidshemsverksamhet 2016/2017 Ansvarig: Ann Hammarström, rektor Hökåsenskolan Uppdaterad 2016-06-28 Må l fö r fritidshemsverksåmheten på Hö kå senskölån 2016/2017 Vad är entreprenöriellt

Läs mer

Lokal arbetsplan - Fritidshem 13/14

Lokal arbetsplan - Fritidshem 13/14 Lokal arbetsplan - Fritidshem 13/14 Vår vision Vår vision är att Kastellskolans fritidshem ska komplettera skolan och hemmet på ett bra sätt. Våra elever ska, under sin tid inom fritidshemmet, erbjudas

Läs mer

Arbetsplan för Ängen,

Arbetsplan för Ängen, Arbetsplan för Ängen, Mariebergs förskola 2010/2011 Arbetsplan för Ängen, läsåret 2010/2011 Arbetsplanen innehåller dels hur vi på Ängen kommer att arbeta under året 2010/2011 och dels hur vi alltid arbetar

Läs mer

Dokumentationen avser läsåret Förskoleklass Lillsjöskolan Mikael From

Dokumentationen avser läsåret Förskoleklass Lillsjöskolan Mikael From Dokumentationen avser läsåret 2016-2017 Förskoleklass Lillsjöskolan Mikael From 2017-09-06 Utvärderingspunkter Systematiskt Kvalitetsarbete Läsåret 16/17 Arbetslaget: Förskoleklass A och B Kort sammanfattning

Läs mer

Välkomna till Observatorielundens skola. 30 januari 2018

Välkomna till Observatorielundens skola. 30 januari 2018 Välkomna till Observatorielundens skola 30 januari 2018 The Capital of Scandinavia I Kunskapens kvarter 2 Organisation 3 Fakta Kommunal skola med integration skola/fritids Utbildningsförvaltningen Skollag

Läs mer

Arbetsplan för Trollungens förskola och fritids 2009

Arbetsplan för Trollungens förskola och fritids 2009 Arbetsplan för Trollungens förskola och fritids 2009 Arbetsplanen gäller under 2009-2010 och utgår ifrån den aktuella skolplanen för Karlskrona kommun, läroplanen för förskolan (Lpfö 98) och läroplanen

Läs mer

Handlingsplan för förskoleklasser och fritidshem i Boxholms kommun

Handlingsplan för förskoleklasser och fritidshem i Boxholms kommun Handlingsplan för förskoleklasser och fritidshem i Boxholms kommun Januari 2008 Skolans uppdrag Läroplanen för det obligatoriska skolväsendet (LPO 94) har anpassats för att även omfatta förskoleklassen

Läs mer

Arbetsplan förskoleklassen Ugglemoskolan Fågelfors

Arbetsplan förskoleklassen Ugglemoskolan Fågelfors Arbetsplan förskoleklassen Ugglemoskolan Fågelfors Vad är förskoleklassen och dess uppdrag? I förskoleklassen är det skollagen och Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet (Lgr-11) som

Läs mer

Föräldramöte VÄLKOMNA

Föräldramöte VÄLKOMNA Föräldramöte Sigfridsborgs skolenhet Blivande förskoleklass 2016 2017 VÄLKOMNA VÅGA GÖRA Sigfridsborgsskolan Världens bästa utbildning för alla elever, barn och unga, varje dag LIKA UNIKA Allas lika värde

Läs mer

Lokal arbetsplan h-t v-t 2014-2015. Förskolan Slottsgränd. Förskolan Slottsgränd Slottsgränd 7 591 37 Motala Tele: 0141/22 57 53 slottsgrand@motala.

Lokal arbetsplan h-t v-t 2014-2015. Förskolan Slottsgränd. Förskolan Slottsgränd Slottsgränd 7 591 37 Motala Tele: 0141/22 57 53 slottsgrand@motala. l Lokal arbetsplan h-t v-t 2014-2015 Förskolan Slottsgränd Förskolan Slottsgränd Slottsgränd 7 591 37 Motala Tele: 0141/22 57 53 slottsgrand@motala.se 2 Innehåll - Beskrivning av förskolan - Mål och riktlinjer

Läs mer

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till oss! Vision Sektor utbildnings gemensamma vision är Vi utbildar världsmedborgare, en nutidens förskola/skola för framtidens barn och elever. Hallernas

Läs mer

Kvalitetsrapport. Förskoleklass. Läsåret 2012/2013. Pegasus förskoleklass Bruksskolan. Ansvarig rektor: Mikael Johansson

Kvalitetsrapport. Förskoleklass. Läsåret 2012/2013. Pegasus förskoleklass Bruksskolan. Ansvarig rektor: Mikael Johansson Kvalitetsrapport Förskoleklass Läsåret 2012/2013 Pegasus förskoleklass Bruksskolan Utbildningens syfte Förskoleklassen ska stimulera elevers utveckling och lärande och förbereda dem för fortsatt utbildning.

Läs mer

Klagshamnsskolans förskoleklass/fritidshem

Klagshamnsskolans förskoleklass/fritidshem Malmö stad Limhamn-Bunkeflo sdf Klagshamns rektorsområde Välkommen till Klagshamnsskolans förskoleklass/fritidshem verksamhetsplan förskoleklass Vision för Klagshamns rektorsområde På vårt rektorsområde

Läs mer

Enkätundersökning 2014, 2015 Kommunal verksamhet

Enkätundersökning 2014, 2015 Kommunal verksamhet Enkätundersökning 2014, 2015 Kommunal verksamhet Elever förskoleklass till och med årskurs 2 Elever årskurs 3 till och med årskurs 9 Vårdnadshavare förskola Vårdnadshavare skola Svarsfrekvens 2014 2015

Läs mer

ATT VARA LÄRARE ÄR ETT FANTASTIKT JOBB!

ATT VARA LÄRARE ÄR ETT FANTASTIKT JOBB! Dagens första lektion ska börja. Hela gänget är på plats i basrummet, jag och 25 sex-åringar 25 helt olika små människor med olika erfarenhet, behov och förutsättningar. En är glad och vill berätta En

Läs mer

Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola

Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola Älta skola med förskolor Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola 2013-2014 2013-05-10 Verksamhetsplan för förskoleklasserna i Älta skola Förskoleklassen är en fortsättning av förskolan till

Läs mer

Mjölnargränds förskola

Mjölnargränds förskola Mjölnargränds förskola Avdelning Orange Syftet med denna arbetsplan är att: Tydliggöra förskolans uppdrag utifrån olika styrdokument. Tydliggöra förskolan Mjölnargränds egna utvecklingsområden 2018/2019

Läs mer

Arbetsplan för Östra förskolan

Arbetsplan för Östra förskolan Bildningsförvaltningen Område Öst/Tingdal HT 2015 Arbetsplan för Östra förskolan Inledning: Östra förskolans arbetsplan bygger på de olika styrdokumenten som läroplanen, bildningsnämndens mål samt vårt

Läs mer

Välkommen till Brunnsskolan! Föräldramöte för blivande förskoleklass 18/19

Välkommen till Brunnsskolan! Föräldramöte för blivande förskoleklass 18/19 Välkommen till Brunnsskolan! Föräldramöte för blivande förskoleklass 18/19 Program Presentation av personal Elevhälsa Presentation av verksamheten Frågor Presentation Johanna Ballhausen Jonsson, rektor

Läs mer

2015 ARBETSPLAN & MÅL

2015 ARBETSPLAN & MÅL 2015 ARBETSPLAN & MÅL FÖRSKOLAN BARNEN I DÖSHULT Frida Rosenström Lena Andersen Maja Månsson 2 Prioriterade mål 2015 SOCIALA UTVECKLINGEN Att barnen lär sig ta hänsyn till andra människor och att utveckla

Läs mer

TUVANS MÅL OCH LOKALA HANDLINGSPLAN / 2010

TUVANS MÅL OCH LOKALA HANDLINGSPLAN / 2010 TUVANS MÅL OCH LOKALA HANDLINGSPLAN / 2010 BARNGRUPPEN BESTÅR AV: KANINGRUPPEN: Anki ansvarar för dessa barn. EKORRGRUPPEN: Elisabeth ansvarar för dessa barn. BJÖRNGRUPPEN: Monika ansvarar för dessa barn.

Läs mer

Karlshögs Fritidshem

Karlshögs Fritidshem rlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarls högkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshö gkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlsögkarlshögkarlshögkarlshögka

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola I er Utvecklings-/Arbetsplan beskriver ni hur ni kommer att arbeta med BUN/förvaltningens

Läs mer

Verksamhetsplan för Väsby skolas fritidshem

Verksamhetsplan för Väsby skolas fritidshem Reviderat 29 mars 2019 Verksamhetsplan för Väsby skolas fritidshem Läsåret 2018-2019 Avdelningar: Fritids förskoleklass-åk 1 Fritids åk 2-3 Fritids åk 4-5 Väsby skola Besöksadress: Skolvägen 11, 194 76

Läs mer

Barn och utbildningsförvaltningen Läsår 2016/2017 Slagstaskolan Tel: Expeditionen VÄLKOMNA TILL SLAGSTASKOLANS FÖRSKOLEKLASSER

Barn och utbildningsförvaltningen Läsår 2016/2017 Slagstaskolan Tel: Expeditionen VÄLKOMNA TILL SLAGSTASKOLANS FÖRSKOLEKLASSER VÄLKOMNA TILL SLAGSTASKOLANS FÖRSKOLEKLASSER Vi som arbetar i klassen är: Välkomna till Asteroidens förskoleklass Anette Blomstrand, fritidspedagog Mail: anette.blomstrand@eskilstuna.se Maria Olsson, förskollärare

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN VÄTTERN

LOKAL ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN VÄTTERN LOKAL ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN VÄTTERN Förskolan Vättern är en förskola med estetisk inriktning och är integrerad i Vätternskolan. Vi finns på Ulaxgatan, Ekön med närhet till Bondebacka. I vårt temaarbete

Läs mer

Välkommen till Sigfridsborgs skola 2015 Världens bästa utbildning för alla barn och elever varje dag

Välkommen till Sigfridsborgs skola 2015 Världens bästa utbildning för alla barn och elever varje dag Välkommen till Sigfridsborgs skola 2015 Världens bästa utbildning för alla barn och elever varje dag Nacka kommuns vision för förskola, fritids och skola Välkommen till oss! Sigfridsborgs skola med förskolor

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 1 (6) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2018-2019 Sigtuna kommuns vision: Barn och ungdomar i Sigtuna kommuns skolor och förskolor ges de bästa möjliga förutsättningar att utveckla sina kunskaper och

Läs mer

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 4 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 5 2. Läroplansmål

Läs mer

Fritidshemmen ligger i en stimulerande miljö som erbjuder närhet till park, hav, skog och äng.

Fritidshemmen ligger i en stimulerande miljö som erbjuder närhet till park, hav, skog och äng. 2011/2012 Välkommen till Löddesnässkolans Fritidshem. Löddesnässkolans fritidshem består av 4 avdelningar, Idun Saga, Freja och Embla. Alla fritidshemmen ligger integrerade i skolans lokaler. Embla är

Läs mer

Välkomna till. Marknadsvägen 299 Tel

Välkomna till. Marknadsvägen 299 Tel Välkomna till Marknadsvägen 299 Tel. 08-544 707 00 info@byangsskolan.se per.marteus@byangsskolan.se Välkommen till Byängsskolans information för blivande förskoleklass Förskoleklasser (FSK) År 1-9, åldershomogena

Läs mer

KNUTBYSKOLAN Utbildningsförvaltningen. Arbetsplan för fritidshemmet

KNUTBYSKOLAN Utbildningsförvaltningen. Arbetsplan för fritidshemmet KNUTBYSKOLAN Utbildningsförvaltningen Arbetsplan för fritidshemmet Innehåll Inledning... 3 Normer och värden... 4 Jämställdhet mellan flickor och pojkar... 5 Barns delaktighet och inflytande... 6 Ett mångkulturellt

Läs mer

Lokal arbetsplan la sa r 2014/15

Lokal arbetsplan la sa r 2014/15 Lokal arbetsplan la sa r 2014/15 Förskolan Bäcken Sunne kommun Postadress Besöksadress Telefon och fax Internet Giro och org nr Sunne Kommun Sunne RO växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 40. Skäggebergsskolan

Läs mer

Föräldramöte på Järntorgsskolan 23 och 24 september 2015

Föräldramöte på Järntorgsskolan 23 och 24 september 2015 Föräldramöte på Järntorgsskolan 23 och 24 september 2015 Varmt välkomna! Presentation av oss personal på Järntorgsskolan. Vår gemensamma vision och hur vi arbetar för att förverkliga den. Våra förväntningar

Läs mer

Montessorifriskolans fritidshem

Montessorifriskolans fritidshem Montessorifriskolans fritidshem Fritids är en pedagogisk gruppverksamhet för skolbarn i årskurs F- 6. Fritids uppgift är att erbjuda barnen en meningsfull, stimulerande och utvecklande fritid. Verksamheten

Läs mer

Arbetsplan för Västra Bodarna fritidshem

Arbetsplan för Västra Bodarna fritidshem 150812 Arbetsplan för Västra Bodarna fritidshem Läsåret 2015/2016, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och

Läs mer

Kvalitet på Sallerups förskolor

Kvalitet på Sallerups förskolor Kvalitet på Sallerups förskolor Våra förskolor på Sallerups förskolors rektorsområde är, Munkeo förskola, Nunnebo förskola, Jonasbo förskola och Toftabo förskola. Antalet avdelningar är 12 och antalet

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8 Skolplan Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer 4 Kvalitetssäkring 5 Verksamhetsbeskrivning 6 Normer och värden 7 Kunskaper 8 Elevens ansvar och inflytande 11 Skola och hem 12 Övergång och samverkan

Läs mer

Ljungbackens förskola. Kvalitetsanalys 16/17

Ljungbackens förskola. Kvalitetsanalys 16/17 Ljungbackens förskola Kvalitetsanalys 16/17 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 2 Resultatet av årets verksamhet... 5 2.1 Verksamhetens resultat... 5 2.1.1 Alla barn

Läs mer

ENHET GUDHEM PROFIL OCH VISION

ENHET GUDHEM PROFIL OCH VISION ENHET GUDHEM PROFIL OCH VISION Fritids 2014 PROFIL - Framgångsrikt lärande VISION Tillsammans förverkligar vi våra drömmar Enhet Gudhem står för framgångsrikt lärande. Tillsammans arbetar vi i all verksamheterför

Läs mer

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Datum 161001 Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Verksamhet: Enligt anvisningarna om systematiskt kvalitetsarbete i skollagen (2010:800, 4 kap 3-8 ). Bakgrund är organisation med förskoleklass

Läs mer

Om fritidshemmet och vår verksamhet

Om fritidshemmet och vår verksamhet Enligt Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011 Om fritidshemmet och vår verksamhet Fritidshemmet spelar en väsentlig roll i barns tillvaro idag. Vår verksamhet är ett betydelsefullt

Läs mer

Arbetsplan för Vintrosa skola ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Vintrosa skola ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Vintrosa skola ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Vintrosa skola ligger i ett naturskönt område en bit utanför centralorten

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Genom att vi befinner oss i samma lokal hela dagarna och är samma pedagoger under för och eftermiddagarna så skapar vi en trygg miljö för barnen.

Genom att vi befinner oss i samma lokal hela dagarna och är samma pedagoger under för och eftermiddagarna så skapar vi en trygg miljö för barnen. I förskoleklassens verksamhet tar vi tillvara på barnens nyfikenhet och lust att lära genom att låta leken vara ett av de viktigaste verktygen för barnens kunskapsutveckling. Den sociala träningen och

Läs mer

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Stocksätterskolan ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Innehållsförteckning 1. Normer och värden...3 2. Kunskaper...4 3. Elevernas ansvar och inflytande...5 4. Skola och hem...6 2 Stocksätterskolans

Läs mer

Verksamhetsplan för Åbytorps Förskola

Verksamhetsplan för Åbytorps Förskola Enheter Verksamhetsplan för Åbytorps Förskola 2015-2016 Geten 1-3 år Gurkan 3-5 år Leoparden 3-5 år Kantarellen 1-5 år Blåsippan 1-5 år Verksamheter Förskola för barn från 1-5 år Förutsättningar Inskrivna

Läs mer

Sida 1(7) Lokal arbetsplan. Lövåsens förskola

Sida 1(7) Lokal arbetsplan. Lövåsens förskola 1(7) Lokal arbetsplan Lövåsens förskola 2010/2011 2 Innehållsförteckning Inledning 3 2.1 Normer och värden 3 Mål 3 3 2.2 Utveckling och lärande 3 Mål 3 4 2.3 Barns inflytande 4 Mål 4 4 2.4 Förskola och

Läs mer

Arbetsplan för Noltorpsskolans grundsärskola Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Noltorpsskolans grundsärskola Läsåret 2014/2015 Arbetsplan för Noltorpsskolans grundsärskola Läsåret 2014/2015 Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Lust att lära Lärande Vi sätter Lärandet i centrum för barn, elever, medarbetare och ledare Samskapande

Läs mer

Arbetsplan för förskolan Slottet. Läsåret

Arbetsplan för förskolan Slottet. Läsåret Arbetsplan för förskolan Slottet Läsåret 2018-2019 Förskolans arbete utgår från följande lagar och styrdokument: Skollagen(2010:800) Läroplanen för förskola Lag om förbud mot diskriminering och annan kränkande

Läs mer

Förskoleklass Mariaskolan. Läsåret 2013/2014

Förskoleklass Mariaskolan. Läsåret 2013/2014 KVALITETSRAPPORT Förskoleklass Mariaskolan Läsåret 2013/2014 1. Inledning Underlaget till denna Kvalitetsrapport har varit förskoleklassens uppföljningar och dokumentation under läsåret 2013/2014 samt

Läs mer

Ansvar Självkänsla. Empati Samspel

Ansvar Självkänsla. Empati Samspel Ansvar Självkänsla Empati Samspel Reviderad version 2018-07-02 Gäller läsåret 2018-2019 Våra förutsättningar: Fritidshemmets uppgift är att genom pedagogisk verksamhet komplettera skolan och förskoleklassen,

Läs mer

Verksamhetsplan Vasa Neon Förskola

Verksamhetsplan Vasa Neon Förskola Verksamhetsplan Vasa Neon Förskola Senast uppdaterad mars 2010 1. Verksamhetsplan för Vasa Neon Förskola 1.1 Normer och värden Förskolan skall aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla

Läs mer

Kvalitetsredovisning förskola 2017

Kvalitetsredovisning förskola 2017 Kvalitetsredovisning förskola 2017 BLOMGATAN 1 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Solna stads vision och övergripande mål... 3 Aktiviteter utifrån nämndmålen... 3 Övrigt arbete inom läroplansområdet...

Läs mer

Bovallstrands skola, förskola och fritidshem

Bovallstrands skola, förskola och fritidshem Bovallstrands skola, förskola och fritidshem Välkommen till Bovallstrands skola Från 1 12 år på samma ställe Skolan där ALLA blir sedda Vi satsar på friskvård varje dag Vi erbjuder följande verksamheter:

Läs mer

Järntorgsskolan läsåret 2016/2017

Järntorgsskolan läsåret 2016/2017 Järntorgsskolan läsåret 2016/2017 Fakta om Järntorgsskolan Grundskola årskurs F-6, grundsärskola åk F-6 och fritidshem. Nuvarande antal elever 346. 27 % av eleverna har ett annat modersmål än svenska.

Läs mer

Arbetsplan för Hanemålagårdens förskola - Rödbetan

Arbetsplan för Hanemålagårdens förskola - Rödbetan Arbetsplan för Hanemålagårdens förskola - Rödbetan Innehållsförteckning 1. Välkommen till Rödbetan 1 2. Våra rutiner 2 2.1 Så här ser en vecka ut 2 3. Verksamhetens mål för 2016-2017.. 3 3.1 Normer och

Läs mer

KARLSKRONA SPRÅKSKOLA. Verksamhetsplan för fritidshemmet läsår 17/18. Reviderad:

KARLSKRONA SPRÅKSKOLA. Verksamhetsplan för fritidshemmet läsår 17/18. Reviderad: KARLSKRONA SPRÅKSKOLA Verksamhetsplan för fritidshemmet läsår 17/18 Reviderad: 2017-09-08 Innehåll VÄRDEGRUND... 3 ORGANISATION... 4 MÅL FÖR FRITIDSHEMMET HT-17 OCH VT-18... 5 Leken... 5 Utevistelse...

Läs mer

Folkasboskolan Fredriksbergskolan Långängskolan Sköllersta skola Stocksätterskolan Transtenskolan Östansjö skola

Folkasboskolan Fredriksbergskolan Långängskolan Sköllersta skola Stocksätterskolan Transtenskolan Östansjö skola Folkasboskolan Fredriksbergskolan Långängskolan Sköllersta skola Stocksätterskolan Transtenskolan Östansjö skola Hallsbergs kommuns grundskolor Våra barn och ungdomar är viktiga för oss därför erbjuder

Läs mer

Förskolan Lejonkulans pedagogiska planering

Förskolan Lejonkulans pedagogiska planering 2016 Barn och utbildningsförvaltningen Förskoleverksamheten Förskolan Lejonkulans pedagogiska planering Lejonkulans vision: Trygghet, glädje, utveckling! INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning sid. 2 2. Normer

Läs mer

Välkomna till Midgårds förskola!

Välkomna till Midgårds förskola! Välkomna till Midgårds förskola! Midgårds förskola är en förskola för barn i åldern 1-5 år. Vi finns på Östergatan 24 som ligger centralt med närhet till allt. Förskolans verksamhet bedrivs i stora ljusa

Läs mer

Arbetsplan för Östra förskolan

Arbetsplan för Östra förskolan 2013-06-17 Arbetsplan för Östra förskolan Normer och värden Förskolan skall aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla förståelse för vårt samhälles gemensamma demokratiska värderingar

Läs mer