KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSE/UNDERRÄTTELSE"

Transkript

1 Samordningsförbundet Östra Södertörn 1 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Samordningsförbundet Östra Södertörn Plats och tid Rudsjöterrassen 5, i Handen, den 23 mars 2011, kl. 15:00 Justeringens plats och tid Samordningsförbundets kansli, den Marie Litholm Ordförande Ritva Widgren Sekreterare Vid förhinder kontakta din ersättare och Ritva Widgren, Föredragningslista Sid 2 Godkännande av dagordning 3 3 Årsredovisning Direktiv för utvärdering av Manscentrums verksamhet 6 6 Förlängning av ESF-projektet Grenverket Södertörn (Ungdomsteamet) 7 7 Byte av kontorslokal för Samordningsförbundets kansli 8 8 Redovisning av ESF-ansökningar som berör samordningsförbundet 9 9 Anmälan av delegationsbeslut Nominering av ledamot till NNS styrelse och representant till årsmötet Medverkan på Almedalsveckan (2-9 juli) och andra konferenser Byte av datum Meddelanden och information 14

2 Samordningsförbundet Östra Södertörn 2 1 Val av justerare Till justerare av dagens protokoll utses..

3 Samordningsförbundet Östra Södertörn 3 2 Godkännande av dagordning Föreliggande dagordning godkänns.

4 Samordningsförbundet Östra Södertörn 4 3 Årsredovisning 2010 Dnr SF 13 / 2011 Den viktigaste händelsen under 2010 var ombildningen av Samordningsförbundet Haninge till Samordningsförbundet Östra Södertörn, då kommunerna Nynäshamn och Tyresö anslöt sig. Det viktigaste resultatet under året var att insatserna Ung i Tyresö och Ung i Nynäs kom igång, samt att Resursrådet blev tillgängligt även för de nya kommunerna. Viktigt att komma ihåg är också att insatsen NySatsa avslutades med ett mycket gott resultat och att Tolvan Öppenvård implementerades i Haninge kommuns ordinarie beroende- och missbruksvård. Förbundet har under året haft sammanlagt deltagare i åtta insatser. Antalet deltagare fördelar sig enligt följande: Myrstigen+ 22, ROA+ 72, Manscentrum 37, Resursrådet 89, Ung i Tyresö 481, Ung i Nynäs 53, Ungdomsteamet i Haninge 544 och Signe 56. Sammantaget uppnår insatserna i stort sett sina mål. Året präglades av att förbundet startade tre nya insatser, vidareutvecklade metoder och omprövade insatser som inte uppnått sina mål och planerade volymer. Under året har också stora insatser genomförts för att stimulera en gemensam kunskapsutveckling i syfte att höja kvaliteten i arbetet med målgrupperna och förbättra samarbetet mellan myndigheterna. Bl.a. har samtliga handledare i alla tre ungdomsprojekten utbildats i MI-metoden. Vidare bör noteras att ESF-projektet Grenverket Södertörn och forskningsprojektet Signe genomförs enligt sina respektive projektplaner. Utvärderingen av insatsen NySatsa visade att 52 procent av deltagarna efter projekttiden kunde försörja sig själva, vilket är ett uppseendeväckande gott resultat. Andra projekt riktade till samma målgrupp visar på tio procents återgång eller lägre. En viktig slutsats av insatsen var att det går att stödja och hjälpa personer tillbaka till arbetslivet även om de varit sjukskrivna under en mycket lång tid, i genomsnitt sex år. Ekonomiskt utfall 2010 Årets resultat för Samordningsförbundet Östra Södertörn blev plus kr. Tack vare överskottet kommer förbundet under 2011 att kunna finansiera insatsen BRIA, en insats som erbjuder aktiviteter för samtliga personer i Haninge, Nynäshamn och Tyresö som närmar sig utförsäkring. Målet med BRIA är att så få som möjligt ska återgå till sjukförsäkringen eller söka försörjningsstöd efter arbetslivsintroduktionen. Styrelsen föreslås besluta: Att godkänna föreliggande årsredovisning för Att årsredovisning 2010 överlämnas till förbundsmedlemmarna.

5 Samordningsförbundet Östra Södertörn 5 4 Granskning av Årsredovisning 2010 och revisionsberättelse Granskningsrapport från PwC föreligger. Sammanfattning av rapporten: Revisorerna i Samordningsförbundet Östra Södertörn har gett PwC i uppdrag att granska årsredovisningen för Vi bedömer att årsredovisningen i all väsentlighet redogör för utfallet och verksamheten, verksamhetens finansiering och den ekonomiska ställningen. Vi bedömer vidare att årsredovisningen i allt väsentligt uppfyller kraven på rättvisande räkenskaper och är upprättad enligt god redovisningssed. Samverkande parter har betalat tkr till Samordningsförbundet Östra Södertörn för Förbundet redovisar ett resultat på 8 104,3 tkr. Förbundet har ett eget kapital på 8 806,5 tkr, varav 1 186,9 tkr är reserverat för projektet Ungdomsteamet i Haninge. Förbundet har utökats med två nya medlemmar, Nynäshamn och Tyresö, vilket har påverkat de redan pågående verksamheterna under året. Samtliga projekt för Samordningsförbundet Haninge utom ett har avslutats innan förbundet ombildades. Det kvarvarande projektet är ett samprojekt med samordningsförbunden i Botkyrka, Huddinge och Södertälje. Projektet delfinansieras av ESF-rådet. Revisionsberättelse för år 2010 undertecknas av revisorerna först efter att styrelsen godkänt årsredovisningen. Revisionen har lämnat revisionsberättelse utan invändning. Styrelsen föreslås besluta: Att Samordningsförbundet Östra Södertörn överlämnar revisorernas granskningsrapport och revisionsberättelse till förbundsmedlemmarna för beslut.

6 Samordningsförbundet Östra Södertörn 6 Dnr SF 16 / Direktiv för utvärdering av Manscentrums verksamhet Uppdragsdirektiv som underlag för prisförfrågan föreligger i ärendet. Samordningsförbundets motiv för utredningen Styrelsen för Samordningsförbundet Östra Södertörn har gett Samordningsförbundets ledningsgrupp i uppdrag att utreda och belysa förutsättningar för den långsiktiga finansieringen av Manscentrum. Detta mot bakgrund av att Samordningsförbundets finansiering av föreningens verksamhet har minskat från 570 tkr för 2007 till 150 tkr för Samordningsförbundets motiv för att köpa behandlingstjänster från Manscentrum är att verksamheten anses förebygga sjukskrivning genom att poängtera vikten av att behålla jobbet under behandlingen. Uppdraget Uppdraget avser utvärdering av Manscentrums verksamhet. Uppdraget är att utifrån befintlig statistik, dokumentation och intervjuer med nyckelpersoner från myndigheter och organisationer samt män som fått hjälp från föreningen, utvärdera Manscentrums verksamhet och förutsättningar för att få verksamheten att överleva. Styrelsen föreslås besluta: Förbundschefen ges i uppdrag att genomföra utredningen i enlighet med direktiv som föreligger i ärendet.

7 Samordningsförbundet Östra Södertörn 7 Dnr SF 15 / Förlängning av ESF-projektet Grenverket Södertörn (Ungdomsteamet) Tjänsteskrivelse med budget föreligger i ärendet. Redovisning av Pernilla Unell, projektsamordnare för Grenverket Södertörn. Styrgruppen för Grenverket Södertörn och projektledningen har beslutat att arbeta för en förlängning av projekttiden genom en ansökan om ytterligare medel från Europeiska socialfonden (ESF) för att bedriva projektet vidare efter juni Styrgruppen gav i februari projektsamordnaren och projektekonomen i uppdrag att ta fram ett underlag till samordningsförbundens styrelser. Förslag Att Samordningsförbundet Botkyrka/ Huddinge/ Södertälje/ Östra Södertörn beslutar att ge Grenverket Södertörns projektägare Ritva Widgren i uppdrag att med stöd av projektsamordnare och projektekonom lämna in en ansökan om ytterligare medel från ESF för att möjliggöra en förlängning av projektet Grenverket Södertörn. Budget för förlängningen En grovbudget har gjorts för att beräkna kostnader för förlängningen av projektet. Utgångspunkten för denna beräkning är att projektet förlängs med två år och att projektet har kostnader i ungefär samma storleksordning som i det pågående projektet. För samordningsförbunden innebär det att följande belopp skulle behöva reserveras för perioden : Östra Södertörn: Botkyrka: Huddinge: Södertälje: kronor (Ungdomsteamet i Haninge) kronor kronor kronor Styrelsen föreslås besluta: Att ge förbundschefen i uppdrag att lämna en förlängningsansökan till ESF-rådet avseende Grenverket Södertörn.

8 Samordningsförbundet Östra Södertörn 8 Dnr SF 17 / Byte av kontorslokal för Samordningsförbundets kansli Samordningsförbundet hyr sin nuvarande lokal (Rudsjöterrassen 5, plan 5) från Haninge kommuns äldreomsorgsförvaltning. Samverkansavtalet gäller t o m den 31 december 2011, men förbundet har möjlighet att kliva ur avtalet tidigare eftersom kommunstyrelseförvaltningen har behov av evakueringslokaler från och med 1 juni Hyran för nuvarande lokal har vid årsskiftet höjts från 222 tkr/år till 264 tkr/år. Samordningsförbundet har behov av att få minst 2 rum till, samtidigt som förbundet måste få ett eget hyreskontrakt för att kunna redovisa lokalkostnader för ESF. Förbundschefen har haft kontakt med hyresvärden Hemfosa Najaden AB och fått ett förslag till en ny och större lokal på samma adress, Rudsjöterrassen 5, plan 8. Lokalen är ca 325 kvm och därmed något för stor för förbundets behov. Förbundet har dock möjlighet att hyra ut en del av lokalen till samverkansprojekt som har anknytning till förbundets verksamhet. Förbundschefen har redan blivit kontaktad av projekt som har intresse att hyra en mindre del av lokalen. Förslag till hyreskontrakt redovisas under sammanträdet. Styrelsen föreslås besluta: Att förbundschefen får i uppdrag att teckna ett hyreskontrakt med Hemfosa Najaden AB avseende kontorslokal för Samordningsförbundet Östra Södertörn.

9 Samordningsförbundet Östra Södertörn 9 8 Redovisning av ESF-ansökningar som berör samordningsförbundet Samordningsförbundet Östra Södertörn bevakar ett antal ESF-ansökningar som lämnades in till ESF-rådet den 23 februari 2011 och där besked väntas den 31 maj. Grenverket Nynäshamn och Tyresö PO2, som sökte 10 Mkr Tanken bakom ansökan är att insatsen Ung i Tyresö och Ung i Nynäs ska kunna utvecklas till ett 3-årigt ESF-projekt och kunna kompletteras med ett antal nya insatser för ungdomar, bl a korta yrkesinriktade kurser, orienteringskurser på folkhögskola, arbetsplatsförlagda utbildningar, mentorskap etc. Antalet deltagare i projektet beräknas bli ca och garanterade utbildningsplatser ca 250. Försäkringskassans Dirigo 2; PO2, som sökte ca 55 Mkr Samordningsförbundet Östra Södertörn har efter beslut i styrelsen den 11 februari 2011, anmält sig som samverkanspartner. Tanken är att Samordningsförbundet finansierar 2 tjänster inom Haninge, Nynäshamn och Tyresös socialtjänster som en fortsättning på projektet BRIA, Bättre Rustad Inför Arbetslivsintroduktionen. Kostnaden för Samordningsförbundets medverkan i medfinansiering blir ca 1,1 Mkr per år för 2012 och Totalt personer kommer att delta i projektet. Målgruppen kommer att bestå av personer som är sjukskrivna, 500 personer som har aktivitetsersättning och 200 personer som har kommunalt försörjningsstöd. Projektet kommer att bedriva verksamheter inom områdena LFC Söderort, LFC Huddinge, LFC Södertälje/Nyköping, LFC Nacka/Södermalm och LFC Södertörn med Haninge, Nynäshamn och Tyresö. Coompanions Röst och produktion social ekonomi i omställning PO1, som sökte ca 11 Mkr Samordningsförbundet har efter beslut i styrelsen den 11 februari 2011 anmält sig som samverkanspartner. PO1-ansökan innebär inte att förbundet anmäler sig för några kostnader. Projektet syftar till att utbilda en stor grupp anställda som är i omställning då det sociala företagandet växer i länet. Skyddsvärnets SATSA, PO2, som sökte ca 22 Mkr Förbundschefen fick kontakt med projektet några dagar före inlämnandet av ansökan. Ansökan bedömdes som intressant för förbundet och Skyddsvärnet skrev in Samordningsförbundet som samverkanspartner under förutsättning att Samordningsförbundets styrelse fattar nödvändiga beslut i frågan. Frågan tas upp som ärende i styrelsen den 11 maj Ansökan lämnas till styrelsen för kännedom. Styrelsen föreslås besluta: Lägga anmälan till handlingarna.

10 Samordningsförbundet Östra Södertörn 10 9 Anmälan av delegationsbeslut Förbundschefen anmäler följande delegationsbeslut: Pärmen med beslut finns i sammanträdesrummet. Del nr 2/2011 Utbetalning av engångsbelopp relaterad till goda arbetsresultat under perioden av extraordinär arbetssituation Del nr 3/2011 Utbetalning av engångsbelopp relaterad till goda arbetsresultat under perioden av extraordinär arbetssituation Del nr 4/2011 Utbetalning av engångsbelopp relaterad till goda arbetsresultat under perioden av extraordinär arbetssituation Del nr 5/2011 Översyn av förbundsansvarigs lön till följd av ombildning av förbundet 1 april 2010 Del nr 6/2011 Lönerevison fr o m 1 april 2011 avseende förbundsansvarig Del nr 7/2011 Ändring av titeln från förbundsansvarig till förbundschef Styrelsen föreslås besluta: Lägga anmälan till handlingarna.

11 Samordningsförbundet Östra Södertörn Nominering av ledamot till NNS styrelse och representant till årsmötet Årsmötet, som genomförs den 13 april i Norrköping, ska utse ledamöter till NNS s styrelse. Antalet ledamöter föreslås utökas från nio till elva för att fördjupa förankringen av NNS s arbete. För närvarande består NNS s styrelse av följande ledamöter: Kurt Kvarnström, Södra Dalarnas SF, ordförande Marie Litholm, SF Östra Södertörn, vice ordförande Barry Rudberg, SF Skellefteå, sekreterare Alf Svensson, SF RAR i Sörmland, kassor Bengt Andersson, SF Västra Skaraborg, ledamot Alvi Berglund, Finsam Östersund, ledamot Karl-Henrik Nanning, SF Uppsala län, ledamot Lennart Niklasson, SF Vänersborg/Mellerud, ledamot Pratima Åslund, Norra Västmanlands SF Mer information om NNS finns på Styrelsen beslutar:

12 Samordningsförbundet Östra Södertörn Medverkan på Almedalsveckan (2-9 juli) och andra konferenser Samordningsförbunden som är aktiva i NNS kommer att presentera Finsam (finansiell samverkan mellan myndigheter) och anordna frukostmöten under veckan 4-8 juli i Visby under Almedalsveckan. Följande samordningsförbund är arrangörer: SF Gotland SF Uppsala län SF RAR i Sörmland SF Östra Södertörn SF Göteborg Hisingen DELTA Samordningsförbundet Östra Södertörn är värd för ett frukostseminarium den 8 juli. Marie Litholm kommer att redovisa programmet och beräknade kostnader för Samordningsförbundet. Vilka deltar på Almedalsveckan? Övriga konferenser etc med deltagare från styrelsen Samordningsförbundet anordnar en samverkanskonferens den 25 maj kl med presentation av samtliga insatser. Vilka deltar? Kallelse till föreningsstämma iffk Ideella Föreningen för Främjande av Kunskap om sociala försäkringar den 14 maj kl Marie Litholms deltagande? Möte med ordförandena för länets Samordningsförbund den 19 april kl , där Marie Litholm är sammankallande. Styrelsen beslutar:

13 Samordningsförbundet Östra Södertörn Byte av datum Byte av datum för styrelsemötet den 30 november 2011 föreslås. Även byte av datum för uppstartskonferensen den 7 april 2011 föreslås.

14 Samordningsförbundet Östra Södertörn Meddelanden och information 1. Revidering av förbundsordningen beslut från Arbetsförmedlingen 3/2 och Försäkringskassan 22/3 finns 2. Information angående anställning av verksamhetsutvecklare för socialt företagande 3. Näringslivets frukostmöte i Haninge den 9 december, då förbundet är arrangör 4. Förfrågan om arbetsmarknadsminister Hillevi Engström kan delta på Grenverket Södertörns nästa erfarenhetsseminarium i januari 2012.

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Samordningsförbundet Östra Södertörn Plats och tid Rudsjöterrassen 5, Samordningsförbundet, den 11 februari 2011 kl. 13:00 Justeringens plats och tid Samordningsförbundets kansli,

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Samordningsförbundet Östra Södertörn Plats och tid Bollmora Gårdsväg 12, 2 tr, (Mastenhuset i Tyresö) den 25 november 2010, kl. 14:00 Justeringens plats och tid Samordningsförbundets

Läs mer

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö 12 mars 2010 1 Plats och tid Riksdagshus 7-9, Stockholm, fredag den 12 mars, kl. 10.00-14.30 ande Kurt Kvarnström, Södra Dalarnas samordningsförbund Alvi Berglund, Finsam Östersund Marie Litholm, Samordningsförbundet

Läs mer

Dnr SH 17/ september Delårsrapport 2009 och revisorernas granskning överlämnas till förbundsmedlemmarna.

Dnr SH 17/ september Delårsrapport 2009 och revisorernas granskning överlämnas till förbundsmedlemmarna. Dnr SH 17/2009 Utfasningsbudget och verksamhetsplan för Samordningsförbundet Haninge t. o. m 31 mars 2010 med möjlighet till anslutning av kommunerna Nynäshamn och Tyresö fr. o. m 1 april 2010 1. Inledning

Läs mer

Plats och tid Myrorna i Tungelsta, Ålstavägen 5, onsdagen den 11 juni 2008 kl

Plats och tid Myrorna i Tungelsta, Ålstavägen 5, onsdagen den 11 juni 2008 kl Samordningsförbundet Haninge 2008-06-11 1 Plats och tid Myrorna i Tungelsta, Ålstavägen 5, onsdagen den 11 juni 2008 kl 13.00 15.00 Beslutande Marie Litholm (kd), ordförande Per Ryhd (s) Henrik Isoz (m)

Läs mer

Protokoll

Protokoll Protokoll 2009-10-14 2009-10-14 2 Plats och tid Rudsjöterrassen 3D, måndagen 2009-10-14, kl. 15:00 17.10 Beslutande Marie Litholm, (KD), ordförande Per Ryhd, (S) Staffan Holmberg, (S) Lars B Strandh, (FP)

Läs mer

Samordningsförbundet samverkan mellan myndigheter som ger resultat

Samordningsförbundet samverkan mellan myndigheter som ger resultat Samordningsförbundet samverkan mellan myndigheter som ger resultat 1 Förbundet en erfaren partner inom välfärdsområdet Samordningsförbundet Östra Södertörn har sedan 2007 utvecklat samarbeten mellan myndigheter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samordningsförbundet Haninge

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samordningsförbundet Haninge Samordningsförbundet Haninge 2007-06-15 1 Plats och tid Beslutande Kommunstyrelsens sessionssal, entréplan i kommunhuset, fredagen den 15 juni 2007, kl 09.00 10.30 Marie Litholm (kd), ordförande Pelle

Läs mer

Årsredovisningar 2010 för Samordningsförbunden Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö och Östra Södertörn

Årsredovisningar 2010 för Samordningsförbunden Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö och Östra Södertörn Hälso- och sjukvårdsförvaltningen HÄLSO- OCH 1 (8) SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2011-10-25 p 14 Handläggare: Barbro Hansson Årsredovisningar 2010 för Samordningsförbunden Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö

Läs mer

Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Östra Södertörn

Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Östra Södertörn Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-05-17 1 (4) HSN 1512-1461 Handläggare: Lena Byttner Hälso- och sjukvårdsnämnden 2016-08-30, p 13 Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Östra

Läs mer

Erfarenheter av att stödja och driva ESF-projekt

Erfarenheter av att stödja och driva ESF-projekt Erfarenheter av att stödja och driva ESF-projekt Ritva Widgren,förbundschef Östra Södertörn Ola Wiktorson,förbundschef RAR Kenny Sjöberg, processtödjare, RAR Tobias Mård, ekonom RAR 2017-03-16 Samtliga

Läs mer

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, 703 61 Örebro, Sal: Oscaria Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23 Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Tid: 2012-04-23 kl. 09.00 11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Ledamöter Närvarande: Håkan Linnarsson, (S) Västra Götalandsregionen (tjänstgör 21-35) Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Årsredovisning 2012 för Samordningsförbunden Botkyrka, Huddinge, Välfärd Nacka, Södertälje, VärmSam och Östra Södertörn

Årsredovisning 2012 för Samordningsförbunden Botkyrka, Huddinge, Välfärd Nacka, Södertälje, VärmSam och Östra Södertörn Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2013-06-19 1 (3) HSN 1303-0385 Handläggare: Barbro Hansson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2013-09-03, p 3 Årsredovisning 2012 för Samordningsförbunden Botkyrka,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-05 1(6) Plats och tid: onsdagen den 5 februari 2014. Försäkringskassan, Fredsgatan 19, Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Lars Elamsson Liisa Ejdenwik Charlotta Englund Ersättare: Mats Einestam

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Samordningsförbundet Sundbybergs stad

Protokoll styrelsemöte Samordningsförbundet Sundbybergs stad Protokoll styrelsemöte 2019-05-17 Samordningsförbundet Sundbybergs stad Närvarande Frånvarande Åsa Rundlöf ordförande, Morteza Pourdanandeh vice ordförande, Annika Zetterlund samt Morgan Lindqvist och

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEN. Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Sammanträde 2015-02-27 Dnr 0002/15 13 t o m 21) 1(5) Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00

PROTOKOLL STYRELSEN. Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Sammanträde 2015-02-27 Dnr 0002/15 13 t o m 21) 1(5) Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00 Tid: 2015-02-27 kl 9,00 12,00 Plats: Samordningsförbundet Göteborg Nordost Ledamöter Närvarande: Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen Åsa Lindgren (Mp), Västra Götalandsregionen Ali Moeeni (S), Göteborgs

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Skara. Måndagen den 31 mars 2015 kl

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Skara. Måndagen den 31 mars 2015 kl Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 31 mars 2015 kl. 8.30 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Louise Ahlgren, ledamot, Ulla-Karin Gunnarsson,

Läs mer

Årsredovisning 2016 för samordningsförbundet VärNa

Årsredovisning 2016 för samordningsförbundet VärNa Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-06-13 1 (4) HSN 1510-1203 Handläggare: Lena Byttner Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-10-24 Årsredovisning 2016 för samordningsförbundet VärNa Ärendebeskrivning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samordningsförbundet Haninge Plats och tid Park Inn Haninge, onsdagen den 28 mars 2007 mellan kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samordningsförbundet Haninge Plats och tid Park Inn Haninge, onsdagen den 28 mars 2007 mellan kl Samordningsförbundet Haninge 2007-03-28 1 Plats och tid Park Inn Haninge, onsdagen den 28 mars 2007 mellan kl 09.00 12.00 Beslutande Marie Litholm (kd), ordförande Pelle Svensson (s) Henrik Isoz (m) Staffan

Läs mer

Protokoll. fört vid sammanträde med Nationella Nätverket för Samordningsförbund. Sammanträdesprotokoll. Ann Lundqvist

Protokoll. fört vid sammanträde med Nationella Nätverket för Samordningsförbund. Sammanträdesprotokoll. Ann Lundqvist Sammanträdesprotokoll Protokoll S A M M A N T R Ä D E S D A T U M 2010-04-20 fört vid sammanträde med Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Tid: 2010-04-20 kl 13.30-18.00 Plats Beslutande:

Läs mer

Protokoll 2009-09-09

Protokoll 2009-09-09 Protokoll 2009-09-09 2009-09-09 2 Plats och tid Rudsjöterrassen 3D, Onsdagen 2009-09-09, kl. 15:00 16.30 Beslutande Marie Litholm, (KD), ordförande Per Ryhd, (S) Henrik Isoz, (M) Stefan Mörk, Lokalt försäkringscenter

Läs mer

Försäkringskassans och samordningsförbundens medverkan i ESF-projekt Programperiod

Försäkringskassans och samordningsförbundens medverkan i ESF-projekt Programperiod Försäkringskassans och samordningsförbundens medverkan i ESF-projekt Programperiod 2014-2020 Försäkringskassans medverkan i ESF-projekt 2018-02-28, programperiod 2014-2020 Försäkringskassan har den här

Läs mer

Redovisning av uppdrag avseende samordningsförbund Dnr SN16/

Redovisning av uppdrag avseende samordningsförbund Dnr SN16/ 2017-08-29 Karolina Nygren Utvecklingsledare 08 124 57 236 Karolina.Nygren@ekero.se Redovisning av uppdrag avseende samordningsförbund Dnr SN16/135-701 Bakgrund I december 2016 beslutade Socialnämnden

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 19 oktober 2018, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M) Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Veronica Eriksson,

Läs mer

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun Plats och tid: Studiehemmet Hemgården, Norrköping onsdagen den 29 mars 2017, kl. 13.00 16.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, Norrköpings kommun, ordförande Birgitta Wessman Thyrsson,

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Samordningsförbundet Östra Södertörn Plats och tid Rudsjöterrassen 3, Quality Hotell Winn i Handen, den 16 oktober 2014 kl. 13:45 15.00 Justeringens plats och tid Samordningsförbundets

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2016-05-27 Tid och plats: fredagen den 27 maj 2016, kl. 08:30 09:30 Hagaberg folkhögskola Ledamöter: Ersättare: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting

Läs mer

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 1 Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Vrigstad Wärdshus, Vrigstad kl 10.20 11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Britt

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2017-03-23 Tid och plats: torsdagen den 23 mars 2017, kl. 08:30 11:30 Ängsgatan 1 Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö och Östra Södertörn

Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö och Östra Södertörn Hälso- och sjukvårdsförvaltningen HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-10-16 p 7 1 (10) Handläggare: Barbro Hansson Årsredovisningar 2011 för Samordningsförbunden Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö

Läs mer

Försäkringskassans och samordningsförbundens medverkan i ESF-projekt Programperiod

Försäkringskassans och samordningsförbundens medverkan i ESF-projekt Programperiod Försäkringskassans och samordningsförbundens medverkan i ESF-projekt Programperiod 2014-2020 Försäkringskassans medverkan i ESF-projekt 201-10-01, programperiod 2014-2020 Försäkringskassan har den här

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Bytaregatan 7, kl. 9.30-11.30 Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Underskrifter Anslag/Bevis Sekreterare

Läs mer

Samordningsförbundet Stockholms stad

Samordningsförbundet Stockholms stad Protokoll 3/2019 Sida 1 (9) Tidpunkt: torsdagen den 28 mars 2019, kl. 09:00 11:00 Plats:, Arenavägen 47 Justerat: fredagen den 29 mars 2019 Karin Ernlund Jan Karlsson Helena Haapala, sekreterare Närvarande

Läs mer

Jonas Wells. Ordförande: Kurt Kvarnström. Justerare: Paragrafer 1-16 Marie Litholm

Jonas Wells. Ordförande: Kurt Kvarnström. Justerare: Paragrafer 1-16 Marie Litholm Sammanträdesprotokoll Protokoll SAMMANTRÄDESDATUM 2014-09-26 fört vid sammanträde med Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Tid: 2014-09-26, kl 9.30 15.00 Plats Riksdagshus 7-9 Beslutande:

Läs mer

Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden föreslår landstingsstyrelsen att föreslå Landstingsfullmäktige

Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden föreslår landstingsstyrelsen att föreslå Landstingsfullmäktige Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-06-01 1 (3) HSN 1501-0188 Handläggare: Barbro Hansson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2015-09-01, p 4 Årsredovisning 2014 för samordningsförbunden Huddinge,

Läs mer

f:l«c tl(u ~11 Lena Sarheden Schultz

f:l«c tl(u ~11 Lena Sarheden Schultz Protokoll fört vid styrelsemötet onsdagen den 22 februari 2017 FINSAffe.._, SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Tid : Medborgarhuset, Burlöv 09:00-1 I :00 Närvarande ledamöter Karin Palmqvist,

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2018 (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGEN FÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2018 1. Sammanfattning

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 16.00 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf, 97-111 Region Gävleborg Erika

Läs mer

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 14 Sida 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl.9.00-10.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Annelie Liljedahl Maria Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: onsdagen den 27 augusti 2014, kl 13:15-15.00 Arbetsförmedlingen Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Charlotta Englund Ersättare: Mats Einestam

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15) SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15) Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 2 februari 2018 Tid och plats Klockan 08:30 09:45 Samordningsförbundet HBS kansli, Sördalavägen 22 a, Huddinge.

Läs mer

Samordningsförbundet Göteborg Nordost Revisionsredogörelse 2010

Samordningsförbundet Göteborg Nordost Revisionsredogörelse 2010 Samordningsförbundet Göteborg Nordost Revisionsredogörelse 2010 REVISIONSREDOGÖRELSE FÖR SAMORDNINGSFÖRBUNDET NORDOST 2010 2 Innehåll Sammanfattande bedömning sid 3 Uppföljning av föregående års granskning

Läs mer

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M ) Irma Görtz,

Läs mer

godkänna årsredovisningar och revisionsberättelser för 2008 från Samordningsförbunden i Botkyrka, Haninge, Huddinge och Södertälje

godkänna årsredovisningar och revisionsberättelser för 2008 från Samordningsförbunden i Botkyrka, Haninge, Huddinge och Södertälje HSN 2009-10-22 P 5 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning Handläggare: Barbro Hansson Årsredovisningar 2008 för Samordningsförbunden i Södertälje, Botkyrka, Huddinge och Haninge Ärendet Finansiell

Läs mer

Birgitta Wessman Thyrsson Samordningsförbundet Östra Östergötland

Birgitta Wessman Thyrsson Samordningsförbundet Östra Östergötland Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Mål, budget och verksamhetsplan 2008 Samordningsförbundet Haninge

Mål, budget och verksamhetsplan 2008 Samordningsförbundet Haninge OBS! Reviderad efter styrelsemötet den 17 december 2007 Mål, budget och verksamhetsplan 2008 Samordningsförbundet Haninge Innehållsförteckning Sidan 1. Inledning 2 1.1 Samordningsförbundet Haninge 2 1.2

Läs mer

Malin Nymann, Samordningsförbundet Östra Marie Hermanson, Samordningsförbundet Östra

Malin Nymann, Samordningsförbundet Östra Marie Hermanson, Samordningsförbundet Östra 1(6) Samordningsförbundet Östra Skaraborg PROTOKOLL Nr 1/2016 2016-02-29 Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid 9:00-12:00 Plats Stationsgatan 14, Skövde Närvarande Catrin Hulmarker, Hjo

Läs mer

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson.

Sammanträdesdatum. Bengtsfors 09:00-12:00. Ulrica Sandzén ansvarig tjänsteman Gunilla Nyrén Blom adm ass. Ulrica Sandzén. Ewa Arvidsson. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bengtsfors 09:00-12:00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith Försäkringskassan Ulrika Jörkander Arbetsförmedlingen Anne Sörqvist

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge

Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge SAMORDNINGSFÖRBUNDET ÅNGE Beslutat av förbundsstyrelsen 2016-11-25 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Uppgifter... 3 Organisation...

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Tid och plats: fredagen den 20 september 2013, kl. 8.30 12.00 Stadshuset i Södertälje 1-12 Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), ordförande Besim Aho (S), Södertälje kommun, vice ordförande Anna-Lena Karlsson.

Läs mer

Styrelsemöte, Samordningsförbund Gävleborg. Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl

Styrelsemöte, Samordningsförbund Gävleborg. Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl Protokoll 1 (5) 2019-03-22 Styrelsemöte, Samordningsförbund Gävleborg Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl 9.15 12.30. Ledamöter Tommy Berger (S), ordförande Region Gävleborg Eva

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/09

Protokoll Dnr: 0005/09 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/09 SAMMANTRÄDES ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2013

Verksamhetsplan och budget 2013 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Helena Wetterhall. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Helena Wetterhall. Irma Görtz Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, torsdag den 18 februari 2016 klockan 08.30 12.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) Ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Maria Lindgren-Tuoma, förbundschef, Samordningsförbundet Skellefteå Norsjö. Styrelse Övriga För kännedom. Kansli Maria Lindgren-Tuoma

Maria Lindgren-Tuoma, förbundschef, Samordningsförbundet Skellefteå Norsjö. Styrelse Övriga För kännedom. Kansli Maria Lindgren-Tuoma 1 (5) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-04-03 Kallelse Styrelsemöte Tid/Plats Dag: fredag den 6 april 2018 Tid: kl. 09:00 12:30 Plats: Skellefteå, Hörnellgatan 17, vån 3 Detaljer: Sammankallande: Maria Lindgren-Tuoma,

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Charlotta

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2012-10-05 Tid och plats: fredagen den 5 oktober 2012, kl. 8.30 12 i Stadshuset i Södertälje 17-25 Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M) Stockholms läns landsting,

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2009:23 1 (149) LS 0810-0994 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Årsredovisningar och revisionsberättelser 2006 för Samordningsförbunden i Södertälje och Botkyrka samt årsredovisningar och

Läs mer

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skåne Nordost

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skåne Nordost Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skåne Nordost Bakgrund Ovanstående Samordningsförbund bildades den 1 januari 2011, bildandet gjordes genom en ombildning av Samordningsförbundet i Kristianstads

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2017 (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2017 1. Sammanfattning

Läs mer

Handling 2018 nr 75. Revisionsberättelse över granskning av verksamheten för Samordningsförbundet Göteborg Hisingen för år 2017

Handling 2018 nr 75. Revisionsberättelse över granskning av verksamheten för Samordningsförbundet Göteborg Hisingen för år 2017 Handling 2018 nr 75 Revisionsberättelse över granskning av verksamheten för Samordningsförbundet Göteborg Hisingen för år 2017 Till Göteborgs kommunfullmäktige Stadsrevisionen har till Göteborgs kommunfullmäktige

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad Dnr: Finsam 2016/24 Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för 2017-2018 Samordningsförbundet Stockholms stad Samordningsförbundet Stockholms stad Sid 1 (6) Inledning När lagen om finansiell

Läs mer

Tid och plats: Fredagen den 17 maj 2019, kl Hagabergs folkhögskola. Ledamöter: Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun

Tid och plats: Fredagen den 17 maj 2019, kl Hagabergs folkhögskola. Ledamöter: Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Styrelsen Tid och plats: Fredagen den 17 maj 2019, kl. 13.00-14.30 Hagabergs folkhögskola Ledamöter: Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Anne-Marie Larsson (M) Region Stockholm Bardia Kharazmi,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-17 1(5) Plats och tid: Fredagen den 17 oktober 2014, kl 08:30-11.00 Försäkringskassan Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Kjell Edlund Ersättare: Tjänstemän: Jane

Läs mer

Effektivare samverkan genom Finsam Anders Haglund och Lars Rådh

Effektivare samverkan genom Finsam Anders Haglund och Lars Rådh Anders Haglund och Lars Rådh Public Partner Hornsgatan 1, 118 46 Stockholm +46 8 660 61 10 info@publicpartner.se www.publicpartner.se 2/9 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Uppdraget...

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0005/07 SAMMANTRÄDETS Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/10

Protokoll Dnr: 0005/10 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/10 SAMMANTRÄDES Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Handling 2017 nr 92. Revisionsberättelse över granskning av verksamheten för Samordningsförbundet Göteborg Hisingen för år 2016

Handling 2017 nr 92. Revisionsberättelse över granskning av verksamheten för Samordningsförbundet Göteborg Hisingen för år 2016 Handling 2017 nr 92 Revisionsberättelse över granskning av verksamheten för Samordningsförbundet Göteborg Hisingen för år 2016 Till Göteborgs kommunfullmäktige Stadsrevisionen har till Göteborgs kommunfullmäktige

Läs mer

Löpande rutiner. Antagen av styrelsen

Löpande rutiner. Antagen av styrelsen Löpande rutiner Antagen av styrelsen 2016-11-18 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID Innehåll 1 Ansökan om medel... 2 2 Genomförande av aktivitet... 2 3 Redovisning av medel beviljade av styrelsen... 3 4 Redovisning

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2016:03 / 6) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2016:03 / 6) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2016 (Dnr 2016:03 / 6) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2016 1. Sammanfattning

Läs mer

Vågmästaregatan 1 D, fjärde våningen. Bengt Pervik (fp) Lennart Johansson LAN

Vågmästaregatan 1 D, fjärde våningen. Bengt Pervik (fp) Lennart Johansson LAN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2005-06-20 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen TID 12.45 14.25 PLATS Vågmästaregatan 1 D, fjärde

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2015-03-20 Tid och plats: fredagen den 20 mars 2015, kl. 08:30 11:00 Stadshuset, sal Opus Ledamöter: Ersättare: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Diarienummer 2014/013-001 Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Förbundschef Per Liljebäck HAR GODKÄNTS AV SAMORDNINGSFÖRBUNDET ALE, KUNGÄLV, STENUNGSUND OCH TJÖRN 2014-02-21 EKONOMISK

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 18 maj 2018, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Claes-Göran Nilsson,

Läs mer

Granskning av årsredovisning 2012

Granskning av årsredovisning 2012 www.pwc.se Revisionsrapport Bert Hedberg Cert. kommunal revisor Granskning av årsredovisning 2012 Västra Mälardalens Samordningsförbund Innehållsförteckning Sammanfattning... 1 1. Inledning...2 1.1. Bakgrund...2

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019.

Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019. 161110 1 (5) Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019. bildades den 1 januari 2011 och består av fyra parter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommunerna Bromölla,

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

STATISTIKBILAGA. Diarienummer: 2016/00403

STATISTIKBILAGA. Diarienummer: 2016/00403 STATISTIKBILAGA Diarienummer: 2016/00403 Innehåll Förtydligande kring statistikbilagan och dess uppbyggnad... 3 Befolkningsstatistik från MIAS kommuner... 4 Statistik från SUS... 4 Könsuppdelad statistik

Läs mer

LOGGA. Dnr. Årsredovisning 20XX. Beslutad av styrelsen 20xx-xx-xx. Sida 1. Signering av justerare på varje sida

LOGGA. Dnr. Årsredovisning 20XX. Beslutad av styrelsen 20xx-xx-xx. Sida 1. Signering av justerare på varje sida LOGGA Dnr Årsredovisning 20XX Beslutad av styrelsen 20xx-xx-xx Sida 1 Ordförande har ordet Sida 2 Innehållsförteckning sida 1. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE... 4 1.1 Sammanfattning av verksamhetsåret... 4 1.2

Läs mer

Samordningsförbundet RAR i Sörmland

Samordningsförbundet RAR i Sörmland Samordningsförbundet RAR i Sörmland 1. Inledning RAR:s verksamhetsidé är att löpande erbjuda samverkansaktiviteter, processtöd samt utvärderingar som utarbetas gemensamt med medlemmarna. RAR ska stödja

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2012

Verksamhetsplan och budget 2012 Om Lunds samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i är Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Region Skåne och Lunds kommun. Samordningsförbundets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 1 juni 2018 HBS 2018/3 1 (11) Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 1 juni 2018 Tid och plats Klockan 08:30 09:30 Tumba Bruk, Bancosalen, Botkyrka Beslutande Ledamöter Mats Einarsson

Läs mer

Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl

Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 2 Sida 1 Plats och tid Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl.13.30-14.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Arbetsförmedlingen

Läs mer

Granskning av årsredovisning 2016

Granskning av årsredovisning 2016 www.pwc.se Revisionsrapport Anders Rabb Auktoriserad revisor Cert. kommunal revisor 15 mars 2017 Granskning av årsredovisning 2016 Samordningsförbundet Östra Södertörn Innehållsförteckning Sammanfattning...

Läs mer

Finansiell samordning exempel på hur samverkan får fler i arbete

Finansiell samordning exempel på hur samverkan får fler i arbete Ett FAKTABLAD från NNS maj 2011 Finansiell samordning exempel på hur samverkan får fler i arbete Finsam-lagen har gett Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, landstingen och kommunerna unika möjligheter

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 12.50 Ledamöter Hannah-Karin Linck, ordf (C) Region Gävleborg Kenneth Axling

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2015-09-04 Tid och plats: torsdagen den 4 september 2015, kl. 08:30 11:30 Ängsgatan 1 Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-10-15 1 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norberg kommun, ordförande 68-78 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, ordförande

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 1 Sida 1 Plats och tid Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl.9.00-11.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Stefan Höög

Läs mer

Granskning av årsredovisning och intern kontroll 2017

Granskning av årsredovisning och intern kontroll 2017 www.pwc.se Anette Fagerholm Certifierad kommunal revisor Mars 2018 Granskning av årsredovisning och intern kontroll 2017 Samordningsförbundet i Östra Skaraborg Innehållsförteckning 1. Uppdraget... 1 2.

Läs mer

19 Årsredovisning 2017 för samordningsförbundet Sollentuna, Upplands Väsby, Sigtuna HSN

19 Årsredovisning 2017 för samordningsförbundet Sollentuna, Upplands Väsby, Sigtuna HSN 19 Årsredovisning 2017 för samordningsförbundet Sollentuna, Upplands Väsby, Sigtuna HSN 2016-4742 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2016-4742 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 2018-10-11

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) kl , Quality Hotel View i Malmö

Protokoll fört vid årsmöte Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) kl , Quality Hotel View i Malmö Årsmötesprotokoll S A M M A N T R Ä D E S D A T U M 2017-03-21 Protokoll fört vid årsmöte Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) 2017-03-21 kl 15.15 16.30, Quality Hotel View i Malmö

Läs mer

P 4 Bilaga 4 Södra Roslagen

P 4 Bilaga 4 Södra Roslagen P 4 Bilaga 4 Södra Roslagen Samordningsförbundet Södra Roslagen Årlig granskning 2014 Innehåll 1 Granskning av Samordningsförbundet Södra Roslagen... 3 1.1 Inledning... 3 1.2 Granskningen

Läs mer

Samordningsförbundet Södra Roslagen. Årlig granskning 2014

Samordningsförbundet Södra Roslagen. Årlig granskning 2014 Samordningsförbundet Södra Roslagen Årlig granskning 2014 Innehåll 1 Granskning av Samordningsförbundet Södra Roslagen... 3 1.1 Inledning... 3 1.2 Granskningen utgångspunkter... 3 2 Granskning av Årsredovisningen

Läs mer