Årsredovisningar 2010 för Samordningsförbunden Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö och Östra Södertörn

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsredovisningar 2010 för Samordningsförbunden Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö och Östra Södertörn"

Transkript

1 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen HÄLSO- OCH 1 (8) SJUKVÅRDSNÄMNDEN p 14 Handläggare: Barbro Hansson Årsredovisningar 2010 för Samordningsförbunden Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö och Östra Södertörn Ärendebeskrivning Årsredovisningar 2010 för Samordningsförbunden Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö och Östra Södertörn för godkännande och beviljande av ansvarsfrihet. Beslutsunderlag Förvaltningens tjänsteutlåtande, Årsredovisning 2010 Samordningsförbundet Botkyrka Granskning av årsredovisning Samordningsförbundet Botkyrka Ernst & Young Revisionsberättelse för år 2010 Botkyrka Revisionsberättelse år 2010 för Samordningsförbundet Huddinge inklusive Årsredovisning och granskning av årsredovisning, april 2011 Revisionsberättelse för år 2010 Samordningsförbundet Välfärd Nacka, inklusive årsredovisning Granskning av årsbokslut i Samordningsförbundet Välfärd i Nacka, Årsredovisning 2010 Samordningsförbundet i Södertälje, inklusive revisionsberättelse och granskning av årsredovisningen av Ernst&Young, april 2011 Årsredovisning 2010 Samordningsförbundet i Värmdö Granskning av årsredovisningen Ernst & Young Revisionsberättelse för år 2010 Värmdö Årsredovisning 2010 Samordningsförbundet Östra Södertörn Granskning av Årsredovisning 2010, PwC Revisionsberättelse för år Ärendets beredning Ärendet har beretts i Sjukvårdsstyrelse Söder.

2 2 (8) Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutar att föreslå Landstingsstyrelsen att föreslå Landstingsfullmäktige att att godkänna årsredovisningarna för 2010 från Samordningsförbunden Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö och Östra Södertörn bevilja styrelserna för Samordningsförbunden för Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö och Östra Södertörn ansvarsfrihet för år Förvaltningens motivering till förslaget Samordningsförbund som är en samverkan mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, kommun och landsting, finns i kommunerna Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje och Värmdö samt från och med 1 april 2010 i ett gemensamt förbund Östra Södertörn för kommunerna Haninge, Nynäshamn och Tyresö. Samordningsförbundet Östra Södertörn är en ombildning av Samordningsförbundet Haninge som avslutade sin verksamhet den 31 mars Staten genom Försäkringskassan bidrar med hälften av medlen, landsting och kommun med en fjärdedel vardera av medlen till samordningsförbunden. Stockholms läns landsting har under 2010 deltagit med följande medel i länets samordningsförbund MKr Botkyrka 2,50 Huddinge 2,15 Nacka 0,75 Södertälje 3,50 Värmdö 0,50 Östra Södertörn 3,85 Haninge 0,875 (1/1-31/3 2010) Förbunden ska årligen upprätta årsbokslut och årsredovisning inom tre månader från räkenskapsårets slut.

3 3 (8) Insatser och bokslut för respektive förbund Botkyrka Samordningsförbundet har under 2010 finansierat fem projekt/insatser. Förbundet har även genomfört en förstudie/kartläggning kring språkhinder, ohälsa och arbetslöshet, samt seminarier kring Rehabkedjan, och tagit fram en informationsbroschyr om förbundet och dess verksamhet med mera. Prioriterade målgrupper för insatserna under 2010 har varit unga som riskerar arbetslöshet och utanförskap, personer med psykiska funktionshinder som behöver anpassat stöd för att komma vidare till praktik och arbete, individer med långvarig offentlig försörjning och som riskerar falla mellan myndigheternas ansvar, personer som på grund av bristande kunskaper i svenska är arbetslösa eller riskerar långvarig arbetslöshet och ohälsa samt individer med missbruksproblematik i kombination med psykisk ohälsa. Insatser och projekt har specifika nyttomål och kvantitativa projektmål som utgår från förbundets övergripande mål. Måluppfyllelsen följs löpande. Samordningsförbundet har haft 575 deltagare i insatserna. Det ekonomiska resultatet för 2010 är ett överskott på cirka 3,1 mkr. Sammanlagt redovisar förbundet ett ackumulerat överskott på cirka 7,3 mkr. Avvikelserna från planerad budget 2010 beror främst på att projekten startat senare än beräknat. Överskottet ska användas för nya insatser under Revisionsbyrån Ernst & Young har granskat förbundets årsredovisning och bedömer att medlen används på ett för uppdraget ändamålsenligt sätt. Balansen mellan direkta insatser mot målgruppen, stöttande insatser mot parterna och verkställande insatser förefaller vara god. Uppföljning och utvärdering av pågående projekt bedöms som god. Däremot menar Ernst & Young att förekomsten av eget kapital är ett uttryck för att förbundet inte genomfört de aktiviteter som det förbundit sig att göra i relation till medlemmarna. Positivt är att förbundet budgeterat för nya insatser 2011 och därigenom kommer att utnyttja en större del av överskottet. Huddinge HUSAM (Samordningsförbundet Huddinge) har under 2010 finansierat 15 projekt, varav sju var Kugghjulsprojekt. Förbundet har genomfört insatser för att stödja utvecklingen av strukturen i samordningsförbundet, bland annat gemensamma utbildningar.

4 4 (8) Prioriterade målgrupper i insatserna under 2010 har varit individer som nyligen blivit aktuella eller varit aktuella länge hos någon av parterna och har en svårbedömd eller komplex problematik individer mellan år i behov av stödinsatser, framför allt på grund av psykisk ohälsa samt individer i behov av stödinsatser och som har bristande kunskaper i svenska språket. Cirka 780 personer har omfattats av insatserna. Uppföljning av projekten sker i uppföljningssystemet SUS, deltagarenkäter och frågor till respektive projektansvariga och utfallet mäts i förhållande till uppsatta projektmål. Det ekonomiska resultatet för 2010 är ett överskott på cirka 0,8 mkr Sammanlagt redovisar förbundet ett ackumulerat överskott på cirka 5,6 mkr. Revisionsbyrån Ernst & Young har granskat förbundets årsredovisning och bedömer att projekten ligger i linje med förbundets syfte och ändamål samt inom de samlade ansvarsområdena. Positivt är att förbundet genomfört förstudier för att ge bättre förutsättningar för ändamålsenliga insatser. Styrelsen bör se till att alla framtida projektmål har stark koppling till förbundets övergripande mål. Förbundet bör formulera mål som anger förbundets viljeinriktning vad gäller insatser med syfte att utveckla samverkan mellan parterna. En framtida utmaning för styrelsen är att identifiera relevanta insatser i tillräcklig omfattning. Nacka Samordningsförbundet Välfärd i Nacka har under 2010 arbetat med fem aktiviteter/projekt. Ett projekt, Harmonia, som riktade sig till sjukskrivna kvinnor startade inte utan Välfärd i Nacka fick i stället möjlighet att delta i motsvarande projekt som anordnas av Samordningsförbundet Östra Södertörn. Arbetsmodellen, som Välfärd i Nacka arbetar med, riktar sig till personer som söker sysselsättning men omfattar även att ge stöd till och uppmuntra arbetsgivare att ta steget till att anställa. Under 2010 har cirka 250 personer fått stöd genom det professionella bordet eller genom en personlig vägledare i aktiviteten En gemensam ingång.

5 5 (8) En prioriterad aktivitet framöver är att hitta former för uppföljning och utvärdering av projekt och mål. Det ekonomiska resultatet för 2010 är ett överskott på 1,5 mkr. Sammanlagt redovisar förbundet ett ackumulerat överskott på drygt 3,7 mkr. Revisionsbyrån Ernst & Young har granskat förbundets Årsredovisning 2010 och konstaterar att Välfärd i Nacka saknar tydliga mål för hur samverkan mellan parterna ska utvecklas. Det är även viktigt att förbundet tydliggör hur respektive projekt skapar nytta för samtliga samverkande parter. Välfärd i Nacka bör också ta fram en policy/riktlinjer för hur projekten ska följas upp. Södertälje Samordningsförbundet Södertälje har under 2010 finansierat tio insatser, varav en insats handlat om kartläggning av kvinnor i utanförskap. Några av insatserna har startat sent på året, varför det har varit svårt att nå upp till målen. Projektens målgrupper har under 2010 varit personer som under lång tid har varit utan egen försörjning, personer med komplex/diffus situation som riskerar att bli långtidssjukskrivna, personer som har språksvaghet därför att det svenska språket inte är modersmålet och ungdomar som inte har avslutat sina studier och därför inte kommit in på arbetsmarknaden. Totalt har 484 personer deltagit i insatserna. Insatser följs upp gentemot fastställda effektmål och registreras i uppföljningssystemet SUS. En av förbundets insatser har utvärderats under året. Samordningsförbundet Södertälje redovisar för 2010 ett positivt resultat på cirka 0,8 mkr. Sammanlagt redovisar förbundet ett ackumulerat överskott på drygt 22 mkr för För 2011 har förbundet endast tilldelats 2 mkr från ägarna och överskottet på 22 mkr ska användas för insatser Revisionsbyrån Ernst & Young har granskat förbundets årsredovisning och konstaterar att förbunden finansierar projekt som ligger inom de samverkande parternas ansvarsområde och att de mål som formulerats för förbundet och för de enskilt finansierade insatserna ligger i linje med de krav som framgår av lagstiftningen. Förbundet bör dock formulera mål som anger förbundets viljeinriktning vad gäller insatser med syfte att utveckla samverkan mellan

6 6 (8) parterna samt tydligare i budget ange hur mycket av medlen som kommer att användas till samverkansutvecklande insatser. Det är även positivt att förbundet under 2011 planerar att förbruka det egna kapitalet. Förbundet har verktyg för uppföljning men styrelsen bör se till att projekten återrapporterar till förbundet enligt avtal och säkerställa att projekten rapporterar relevant information så att bedömningar om effektmålen kan göras. Värmdö VärmSam (Samordningsförbundet Värmdö) har finansierat två insatser/projekt under Målgrupper har varit arbetslösa och/eller långtidssjukskrivna som står långt från arbetsmarknaden och som är i behov av vägledning, råd och stöd för att komma vidare unga vuxna mellan år som har problem med sysselsättning, ekonomi och social samvaro samt har svårt att hitta en fungerande struktur i vardagen. Totalt har insatserna haft 44 deltagare. Specifika mål finns för varje insats/projekt. Insatserna har inte nått upp till målen för projekten. Projektet för arbetslösa och/eller långtidssjukskrivna avslutades den 30 november VärmSam redovisar för 2010 ett negativt resultat på drygt 0,1 mkr. Sammanlagt redovisar förbundet ett ackumulerat överskott på drygt 0,4 mkr. Revisionsbyrån Ernst & Young har granskat förbundets årsredovisning och konstaterar i sin bedömning att VärmSam har beslutat om mål och riktlinjer för de insatser som finansieras, men det saknas förbundsövergripande mål som ligger i linje med de krav som framgår av lagstiftningen. Positivt är att förbundet agerar för att identifiera nya samverkansprojekt. Ernst & Youngs rekommenderar att VärmSam utvecklar sina rutiner för uppföljning och utvärdering av kommande rehabiliteringsinsatser. Östra Södertörn Samordningsförbundet Östra Södertörn startade den 1 april 2010 då Samordningsförbundet Haninge ombildades och kommunerna Nynäshamn och Tyresö anslöt sig. Förbundet har under 2010 finansierat åtta insatser/projekt. En insats, Ungdomsteamet i Haninge (ingår i Grenverket Södertörn), delfinansieras av medel från Europeiska social fonden (ESF) och kvinnoprojektet Signe finansieras av medel från Försäkringskassan. Förbundet har även bland annat arbetat med att förbättra informationen om

7 7 (8) förbundets insatser till olika målgrupper, och med kunskapsutveckling genom att handläggare medverkat i seminarier och utbildningar. Prioriterade grupper 2010 har varit ungdomar och unga vuxna som varken arbetar eller studerar, personer som är, eller riskerar att bli, utförsäkrade från sjukpenning eller tidsbegränsad sjuk-/aktivitetsersättning samt arbetslösa och/eller sjukskrivna med psykisk ohälsa, smärtproblematik, stressrelaterade besvär. Sammanlagt har Samordningsförbundets haft deltagare i insatserna under Förbundet har under året genomfört tio uppföljningar av insatser, varav fyra har gjorts av externa utvärderare. Den ekonomiska redovisningen omfattar hela året, medan redovisningen av verksamheten avser 1 april till och med den 31 december Samordningsförbundet Haninge avrapporterade sin verksamhet i april Landstingsfullmäktige godkände den 3 maj 2011 avslutande delårsrapport från Samordningsförbundet Haninge. Det ackumulerade överskottet cirka 1,2 mkr skulle enligt beslut från förbundets medlemmar användas för insatsen Ungdomsteamet i Haninge. Det ekonomiska resultatet för 2010 är positivt cirka 8,1 mkr och det ackumulerade överskottet är cirka 8,8 mkr. Orsaker till överskottet är att flera insatser kom igång senare än planerat och hade färre deltagare. Överskottet kommer att användas för insatser under 2011, bland annat insatser inom socialt företagande och inför arbetslivsintroduktion. Revisionsbyrån PwC har granskat Årsredovisning PwC bedömer att årsredovisningen i all väsentlighet redogör för utfallet av verksamhetens finansiering och den ekonomiska ställningen samt att den uppfyller kraven på rättvisande räkenskaper och är upprättad enligt god redovisningssed. Förbundet har antagit mål/kriterier för finansiering av projekten och målgruppen är förenlig med lagstiftningen. Det saknas instruktioner till projektansvariga om redovisning och återrapportering, dock upprättas en verksamhetsplan för projekten där projektledaren ska återrapportera verksamheten.

8 8 (8) Övrigt Samordningsförbunden i Botkyrka, Huddinge, Södertälje och Östra Södertörn får tillsammans för ESF medel för en verksamhet som syftat till att finna vägar till arbetet och/eller studier för unga vuxna med komplex problematik (Grenverket Södertörn). Under 2010 har Samordningsförbunden i Nacka och Värmdö börjat att diskutera ett samgående. Samordningsförbunden Botkyrka och Huddinge har en överenskommelse om att förbunden kan remittera till varandras insatser. Under 2011 blir samordningsförbunden momspliktiga. Ekonomiska konsekvenser Samtliga samordningsförbund har ett ackumulerat överskott som balanseras in i budget 2011 för respektive förbund. Konsekvenser för patientsäkerhet Samverkan i samordningsförbunden innebär att fler personer får tillgång till en samordnad rehabilitering. Det minskar risken för att personer hamnar mellan stolarna. Förslaget innebär inte några negativa konsekvenser avseende patientsäkerheten. Konsekvenser för jämställd och jämlik vård Samordningsförbund finns endast i södra länet. I övrigt inga konsekvenser för jämställd och jämlik vård. Miljökonsekvenser Ingen ytterligare påverkan på miljön. Catarina Andersson Forsman Hälso- och sjukvårdsdirektör Olle Olofsson Avdelningschef

Årsredovisning 2012 för Samordningsförbunden Botkyrka, Huddinge, Välfärd Nacka, Södertälje, VärmSam och Östra Södertörn

Årsredovisning 2012 för Samordningsförbunden Botkyrka, Huddinge, Välfärd Nacka, Södertälje, VärmSam och Östra Södertörn Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2013-06-19 1 (3) HSN 1303-0385 Handläggare: Barbro Hansson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2013-09-03, p 3 Årsredovisning 2012 för Samordningsförbunden Botkyrka,

Läs mer

Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö och Östra Södertörn

Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö och Östra Södertörn Hälso- och sjukvårdsförvaltningen HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-10-16 p 7 1 (10) Handläggare: Barbro Hansson Årsredovisningar 2011 för Samordningsförbunden Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö

Läs mer

Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden föreslår landstingsstyrelsen att föreslå Landstingsfullmäktige

Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden föreslår landstingsstyrelsen att föreslå Landstingsfullmäktige Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-06-01 1 (3) HSN 1501-0188 Handläggare: Barbro Hansson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2015-09-01, p 4 Årsredovisning 2014 för samordningsförbunden Huddinge,

Läs mer

Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Östra Södertörn

Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Östra Södertörn Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-05-17 1 (4) HSN 1512-1461 Handläggare: Lena Byttner Hälso- och sjukvårdsnämnden 2016-08-30, p 13 Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Östra

Läs mer

Årsredovisning 2016 för samordningsförbundet VärNa

Årsredovisning 2016 för samordningsförbundet VärNa Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-06-13 1 (4) HSN 1510-1203 Handläggare: Lena Byttner Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-10-24 Årsredovisning 2016 för samordningsförbundet VärNa Ärendebeskrivning

Läs mer

19 Årsredovisning 2017 för samordningsförbundet Sollentuna, Upplands Väsby, Sigtuna HSN

19 Årsredovisning 2017 för samordningsförbundet Sollentuna, Upplands Väsby, Sigtuna HSN 19 Årsredovisning 2017 för samordningsförbundet Sollentuna, Upplands Väsby, Sigtuna HSN 2016-4742 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2016-4742 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 2018-10-11

Läs mer

18 Årsredovisning 2017 för Samordningsförbundet VärNa HSN

18 Årsredovisning 2017 för Samordningsförbundet VärNa HSN 18 Årsredovisning 2017 för Samordningsförbundet VärNa HSN 1510-1203 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 1510-1203 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 2018-10-16 Samverkan och stöd Emilie Engbo

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2009:23 1 (149) LS 0810-0994 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Årsredovisningar och revisionsberättelser 2006 för Samordningsförbunden i Södertälje och Botkyrka samt årsredovisningar och

Läs mer

Årsredovisningar 2013 för samordningsförbunden Huddinge, Botkyrka och Salem (HBS), Välfärd Nacka, Södertälje, VärmSam och Östra Södertörn

Årsredovisningar 2013 för samordningsförbunden Huddinge, Botkyrka och Salem (HBS), Välfärd Nacka, Södertälje, VärmSam och Östra Södertörn Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-06-16 1 (9) HSN 1405-0623 Handläggare: Barbro Hansson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-09-30, p 5 Årsredovisningar 2013 för samordningsförbunden

Läs mer

godkänna årsredovisningar och revisionsberättelser för 2008 från Samordningsförbunden i Botkyrka, Haninge, Huddinge och Södertälje

godkänna årsredovisningar och revisionsberättelser för 2008 från Samordningsförbunden i Botkyrka, Haninge, Huddinge och Södertälje HSN 2009-10-22 P 5 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning Handläggare: Barbro Hansson Årsredovisningar 2008 för Samordningsförbunden i Södertälje, Botkyrka, Huddinge och Haninge Ärendet Finansiell

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Årsredovisningar 2010 för Samordningsförbunden

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Årsredovisningar 2010 för Samordningsförbunden FÖRSLAG 2011:98 LS 1111-1419 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Årsredovisningar 2010 för Samordningsförbunden Botkyrka, Huddinge, Nacka, Södertälje, Värmdö och Östra Södertörn Föredragande landstingsråd:

Läs mer

16 Årsredovisning 2017 för samordningsförbundet i Stockholms stad HSN

16 Årsredovisning 2017 för samordningsförbundet i Stockholms stad HSN 16 Årsredovisning 2017 för samordningsförbundet i Stockholms stad HSN 2017-0430 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2017-0430 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 2018-10-11 Samverkan och stöd

Läs mer

Stockholms läns landsting 1 (3)

Stockholms läns landsting 1 (3) Stockholms läns landsting 1 (3) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2015-09-23 LS 2015-0795 Landstingsstyrelsen Årsredovisningar år 2014 för samordningsförbunden Huddinge, Botkyrka och Salem (HBS), Välfärd

Läs mer

Redovisning av uppdrag avseende samordningsförbund Dnr SN16/

Redovisning av uppdrag avseende samordningsförbund Dnr SN16/ 2017-08-29 Karolina Nygren Utvecklingsledare 08 124 57 236 Karolina.Nygren@ekero.se Redovisning av uppdrag avseende samordningsförbund Dnr SN16/135-701 Bakgrund I december 2016 beslutade Socialnämnden

Läs mer

Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1(3)

Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1(3) Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1(3) 2011-11-09 LS 1110-1405 Landstingsstyrelsen Förslag till reviderad förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Södertörn Föredragande

Läs mer

Utvidgning av Samordningsförbundet i Värmdö med Nacka kommun och namnändring till Samordningsförbundet VärNa

Utvidgning av Samordningsförbundet i Värmdö med Nacka kommun och namnändring till Samordningsförbundet VärNa 1 (3) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-10-26 HSN 1510-1203 Handläggare: Barbro Hansson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2016-01-26, P 5 Utvidgning av Samordningsförbundet i Värmdö med

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017

VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017 VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2014:11 / 1) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015

VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015 VERKSAMHETSPLAN 2014 med budget 2014-2015 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2013:12 / 1) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

Årsredovisningar 2013 för samordningsförbunden Huddinge, Botkyrka och Salem, Välfärd Nacka, Södertälje, VärmSam samt Östra Södertörn

Årsredovisningar 2013 för samordningsförbunden Huddinge, Botkyrka och Salem, Välfärd Nacka, Södertälje, VärmSam samt Östra Södertörn Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2014-10-22 LS 1409-1003 Landstingsstyrelsen Årsredovisningar 2013 för samordningsförbunden Huddinge, Botkyrka och Salem, Välfärd Nacka,

Läs mer

Årsredovisning 2016 för samordningsförbundet Stockholms stad

Årsredovisning 2016 för samordningsförbundet Stockholms stad Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-06-13 1 (4) HSN 2016-1656 Handläggare: Lena Byttner Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-10-24 Årsredovisning 2016 för samordningsförbundet Stockholms

Läs mer

Förslag till inrättande av Samordningsförbundet Södra Roslagen

Förslag till inrättande av Samordningsförbundet Södra Roslagen Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2013-12-13 1 (4) HSN 1311-1278 Handläggare: Barbro Hansson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-02-13, p 4 Förslag till inrättande av Samordningsförbundet

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2012-10-24 i(d LS 1210-1368 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstingsstyrelsen 1 2 *11-1 3 0 0 0 2 4 Årsredovisningar 2011 för Samordningsförbunden Botkyrka,

Läs mer

Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Välfärd i Nacka

Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Välfärd i Nacka Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-05-17 1 (4) HSN 2016-0135 Handläggare: Lena Byttner Hälso- och sjukvårdsnämnden 2016-08-30, p 10 Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Välfärd

Läs mer

Ansökan om bidrag för 2016

Ansökan om bidrag för 2016 2015-06-18 Till Göteborgs Stad SDN Askim-Frölunda-Högsbo samt SDN Västra Göteborg Ansökan om bidrag för 2016 Bakgrund Samordningsförbundet Göteborg Väster ansvarar för samordnad rehabilitering enligt lag

Läs mer

Årsredovisning 2016 för samordningsförbunden Södertälje, Södra Roslagen, VärNa, Östra Södertörn, Stockholm stad och Huddinge, Botkyrka, Salem 10 LS

Årsredovisning 2016 för samordningsförbunden Södertälje, Södra Roslagen, VärNa, Östra Södertörn, Stockholm stad och Huddinge, Botkyrka, Salem 10 LS Årsredovisning 2016 för samordningsförbunden Södertälje, Södra Roslagen, VärNa, Östra Södertörn, Stockholm stad och Huddinge, Botkyrka, Salem 10 LS 2017-1280 1 (3) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-11-29

Läs mer

STATISTIKBILAGA. Diarienummer: 2016/00403

STATISTIKBILAGA. Diarienummer: 2016/00403 STATISTIKBILAGA Diarienummer: 2016/00403 Innehåll Förtydligande kring statistikbilagan och dess uppbyggnad... 3 Befolkningsstatistik från MIAS kommuner... 4 Statistik från SUS... 4 Könsuppdelad statistik

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2009:80 1 (12) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Bildande av samordningsförbund för rehabilitering i Nacka Föredragande landstingsråd: Filippa Reinfeldt Ärendet Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Förlängning av avtal med vårdgivare om tjänsten områdesansvar för barn och vuxna inom allmäntandvården i Stockholms län

Förlängning av avtal med vårdgivare om tjänsten områdesansvar för barn och vuxna inom allmäntandvården i Stockholms län Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2013-02-06 1 (4) HSN 1009-1008 Handläggare: Maria Hedberg Hälso- och sjukvårdsnämnden 2013-03-18, P 12 Förlängning av avtal med vårdgivare om tjänsten

Läs mer

Inrättande av samordningsförbund för Sundbybergs stad

Inrättande av samordningsförbund för Sundbybergs stad Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-09-11 1 (5) HSN 2017-1509 Handläggare: Lena Franzén Byttner Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-10-24 Inrättande av samordningsförbund för Sundbybergs

Läs mer

Förslag till ombildning av Samordningsförbundet Haninge för rehabilitering till Samordningsförbundet Östra Södertörn

Förslag till ombildning av Samordningsförbundet Haninge för rehabilitering till Samordningsförbundet Östra Södertörn HSN 2010-01-26 P 7 1 (4) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning TJÄNSTEUTLÅTANDE 2009-12-04 HSN 0912-1573 Handläggare: Barbro Hansson Förslag till ombildning av Samordningsförbundet Haninge för rehabilitering

Läs mer

Årsredovisning 2016 för samordningsförbundet Södra Roslagen

Årsredovisning 2016 för samordningsförbundet Södra Roslagen Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-06-13 1 (5) HSN 1512-1444 Handläggare: Lena Byttner Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-10-24 Årsredovisning 2016 för samordningsförbundet Södra Roslagen

Läs mer

Verksamhetsplanering och budget 2012

Verksamhetsplanering och budget 2012 Verksamhetsplanering och budget 2012 Samordningsförbundet Botkyrka Samordningsförbundet Botkyrka Org.nr 222000-2006 Bankgiro 5020-5368 Postadress: c/o Botkyrka kommun, socialförvaltningen, 147 85 Tumba

Läs mer

Stockholms läns landsting 1 (2)

Stockholms läns landsting 1 (2) Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2014-08-14 LS 1406-0798 Landstingsstyrelsen Förslag till revidering av förbundsordning för Samordningsförbundet Södertälje Föredragande

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2018 (Dnr 2018:03 / 7) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGEN FÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2018 1. Sammanfattning

Läs mer

Inrättande av samordningsförbund för Sollentuna och Upplands-Väsby kommuner

Inrättande av samordningsförbund för Sollentuna och Upplands-Väsby kommuner Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-08-26 1 (5) HSN 2016-4033 Handläggare: Lena Franzén Byttner Hälso- och sjukvårdsnämnden 2016-10-25, p 10 Inrättande av samordningsförbund för Sollentuna

Läs mer

Budget 2011 för länets samordningsförbund och medel för tvåpartsfinsam

Budget 2011 för länets samordningsförbund och medel för tvåpartsfinsam Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 1 (3) 2011-01-25 P 4 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2010-11-26 HSN 1011-1264 Handläggare: Barbro Hansson Budget 2011 för länets samordningsförbund

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovsson, Arbetsmedlingen

Datum. Ersättare Margareta Karlsson (M), Kungsörs kommun Karin Olovsson, Arbetsmedlingen Plats och tid Hellkvistsalen, Kungsörs kommunhus, kl 13.30 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) ande Andreas Trygg (V), Köpings kommun, ordförande Agneta Bode (S), Arboga kommun Görel Nilsson (S), Kungsörs

Läs mer

Mottganingsteamets uppdrag

Mottganingsteamets uppdrag Överenskommelse mellan kommunerna i Sydnärke, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Örebro läns landsting om inrättandet av mottagningsteam en modell för flerpartssamverkan Inledning Denna överenskommelse

Läs mer

Samordningsförbundet samverkan mellan myndigheter som ger resultat

Samordningsförbundet samverkan mellan myndigheter som ger resultat Samordningsförbundet samverkan mellan myndigheter som ger resultat 1 Förbundet en erfaren partner inom välfärdsområdet Samordningsförbundet Östra Södertörn har sedan 2007 utvecklat samarbeten mellan myndigheter

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2014

Verksamhetsplan och budget 2014 Verksamhetsplan och budget 2014 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan,

Läs mer

Dnr SH 17/ september Delårsrapport 2009 och revisorernas granskning överlämnas till förbundsmedlemmarna.

Dnr SH 17/ september Delårsrapport 2009 och revisorernas granskning överlämnas till förbundsmedlemmarna. Dnr SH 17/2009 Utfasningsbudget och verksamhetsplan för Samordningsförbundet Haninge t. o. m 31 mars 2010 med möjlighet till anslutning av kommunerna Nynäshamn och Tyresö fr. o. m 1 april 2010 1. Inledning

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Budget Samordningsförbundet Botkyrka, Huddinge och Salem

Verksamhetsplan 2015 Budget Samordningsförbundet Botkyrka, Huddinge och Salem Verksamhetsplan 2015 Budget 2015-2017 Samordningsförbundet Botkyrka, Huddinge och Salem 1 Verksamhetsplanen för 2015 grundar sig på diskussioner och förslag som arbetats fram i styrelse och beredningsgrupp.

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå

Samordningsförbundet Umeå Samordningsförbundet Umeå Umeå kommun, Västerbottens läns landsting, Försäkringskassan i Umeå, Länsarbetsnämnden i Umeå Verksamhetsplan Budget 2006 Innehållsförteckning 1. Samordningsförbundet Umeå...

Läs mer

Inrättande av Samordningsförbundet Sundbybergs stad 16 LS

Inrättande av Samordningsförbundet Sundbybergs stad 16 LS Inrättande av Samordningsförbundet Sundbybergs stad 16 LS 2017-0879 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2018-01-17 LS 2017-0879 Landstingsstyrelsen Inrättande av samordningsförbund med Sundbybergs

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland. Revisionsrapport Styrelsens ansvar KPMG AB. Antal sidor: 6. FörvrevRapport08.doc

Samordningsförbundet Norra Dalsland. Revisionsrapport Styrelsens ansvar KPMG AB. Antal sidor: 6. FörvrevRapport08.doc ABCD Samordningsförbundet Norra Dalsland Styrelsens ansvar KPMG AB Antal sidor: 6 FörvrevRapport08.doc 2009 KPMG AB, a Swedish limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN (dnr 2011:29 / 1) 1. Inledning

VERKSAMHETSPLAN (dnr 2011:29 / 1) 1. Inledning VERKSAMHETSPLAN 212 (dnr 211:29 / 1) 1. Inledning Samordningsförbund har ett unikt uppdrag att stödja samordnade insatser för personer som behöver hjälp av flera huvudmän för att komma tillbaka till arbete.

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2017 (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2017 1. Sammanfattning

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2018:77 LS 2017 1511 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Utökning av Samordningsförbundet Södra Roslagen och namnändring till Samordningsförbundet Roslagen 26 (30) Stockholms läns landsting

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 med budget

VERKSAMHETSPLAN 2017 med budget VERKSAMHETSPLAN 2017 med budget 2017-2019 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2016:12/7) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

Rekommendation till landsting och regioner om deltagande i och stöd för en sammanhållen struktur för kunskapsstyrning

Rekommendation till landsting och regioner om deltagande i och stöd för en sammanhållen struktur för kunskapsstyrning Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-02-24 1 (3) HSN 2016-3546 Handläggare: Björn Wettermark Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-03-21 Rekommendation till landsting och regioner om deltagande

Läs mer

Granskning av årsredovisning och intern kontroll 2017

Granskning av årsredovisning och intern kontroll 2017 www.pwc.se Anette Fagerholm Certifierad kommunal revisor Mars 2018 Granskning av årsredovisning och intern kontroll 2017 Samordningsförbundet i Östra Skaraborg Innehållsförteckning 1. Uppdraget... 1 2.

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge

Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge SAMORDNINGSFÖRBUNDET ÅNGE Beslutat av förbundsstyrelsen 2016-11-25 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Uppgifter... 3 Organisation...

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2011:8 1 (13) LS 1010-0813 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändring av förbundsordning för Samordningsförbundet Botkyrka Föredragande landstingsråd: Filippa Reinfeldt Ärendet Samordningsförbundet

Läs mer

Handling 2018 nr 75. Revisionsberättelse över granskning av verksamheten för Samordningsförbundet Göteborg Hisingen för år 2017

Handling 2018 nr 75. Revisionsberättelse över granskning av verksamheten för Samordningsförbundet Göteborg Hisingen för år 2017 Handling 2018 nr 75 Revisionsberättelse över granskning av verksamheten för Samordningsförbundet Göteborg Hisingen för år 2017 Till Göteborgs kommunfullmäktige Stadsrevisionen har till Göteborgs kommunfullmäktige

Läs mer

Granskning av årsredovisning 2012

Granskning av årsredovisning 2012 www.pwc.se Revisionsrapport Bert Hedberg Cert. kommunal revisor Granskning av årsredovisning 2012 Västra Mälardalens Samordningsförbund Innehållsförteckning Sammanfattning... 1 1. Inledning...2 1.1. Bakgrund...2

Läs mer

Förslag att enligt lagen om valfrihetssystem godkänna ansökningar från sökanden inom vårdvalsområdena

Förslag att enligt lagen om valfrihetssystem godkänna ansökningar från sökanden inom vårdvalsområdena SJUKVÅRDSUTSKOTT SÖDER 202-09- (3) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Marite Sandström p 6 Förslag enligt lagen om valfrihetssystem godkänna ansökningar från sökanden inom vårdvalsområdena

Läs mer

Förslag till revidering av förbundsordningen för Samordningsförbundet Östra Södertörn

Förslag till revidering av förbundsordningen för Samordningsförbundet Östra Södertörn Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2013-04-02 1 (3) HSN 1210-1265 Handläggare: Barbro Hansson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2013-05-21, p 3 Förslag till revidering av förbundsordningen för

Läs mer

Granskning av årsredovisning 2016

Granskning av årsredovisning 2016 www.pwc.se Revisionsrapport Anders Rabb Auktoriserad revisor Cert. kommunal revisor 15 mars 2017 Granskning av årsredovisning 2016 Samordningsförbundet Östra Södertörn Innehållsförteckning Sammanfattning...

Läs mer

Svar på motion Samordningsförbundet Dnr: 9015/55

Svar på motion Samordningsförbundet Dnr: 9015/55 Svar på motion Samordningsförbundet Dnr: 9015/55 Robertsfors Kommun 2016 Innehåll Innehåll Innehåll... 2 1.0 Bakgrund Motion Samordningsförbundet... 3 2.0 Bakgrund Samordningsförbundet Umeå Regionen...

Läs mer

Handling 2017 nr 92. Revisionsberättelse över granskning av verksamheten för Samordningsförbundet Göteborg Hisingen för år 2016

Handling 2017 nr 92. Revisionsberättelse över granskning av verksamheten för Samordningsförbundet Göteborg Hisingen för år 2016 Handling 2017 nr 92 Revisionsberättelse över granskning av verksamheten för Samordningsförbundet Göteborg Hisingen för år 2016 Till Göteborgs kommunfullmäktige Stadsrevisionen har till Göteborgs kommunfullmäktige

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2016:03 / 6) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2016:03 / 6) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2016 (Dnr 2016:03 / 6) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2016 1. Sammanfattning

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för. Samordningsförbundet Härnösand/Timrå 2012-2014

Verksamhetsplan och budget för. Samordningsförbundet Härnösand/Timrå 2012-2014 Verksamhetsplan och budget för Samordningsförbundet Härnösand/Timrå 2012-2014 Detaljplan för verksamhetsåret 2012 och en översikt för perioden 2013-2014 Fastställd av Samordningsförbundets styrelse den

Läs mer

Förlängning av avtal fortsatt försöksverksamhet med rehabilitering vid stressrelaterad psykisk ohälsa

Förlängning av avtal fortsatt försöksverksamhet med rehabilitering vid stressrelaterad psykisk ohälsa HSN 2010-01-26 P 16 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning 2009-12-01 Handläggare: Elisabet Erwall Gunnel Andersson Förlängning av avtal fortsatt försöksverksamhet med rehabilitering vid stressrelaterad

Läs mer

Förslag att upphandla basgeriatrisk vård

Förslag att upphandla basgeriatrisk vård HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-11-13 p 11 1 (5) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Catharina Johansson Marite Sandström Förslag att upphandla basgeriatrisk vård Ärendebeskrivning Ärendet

Läs mer

Förslag till inrättande av Samordningsförbundet Botkyrka, Huddinge och Salem samt förtida upphörande av Botkyrka och Huddinge samordningsförbund

Förslag till inrättande av Samordningsförbundet Botkyrka, Huddinge och Salem samt förtida upphörande av Botkyrka och Huddinge samordningsförbund Hälso- och sjukvårdsförvaltningen HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-08-28 p 3 1 (4) TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-07-19 HSN 1205-0585 Handläggare: Barbro Hansson Förslag till inrättande av Samordningsförbundet

Läs mer

Innehållsförteckning 2. Inledning 3. Övergripande mål och syfte 3. Målgrupper 3

Innehållsförteckning 2. Inledning 3. Övergripande mål och syfte 3. Målgrupper 3 VERKSAMHETSPLAN 2010 Innehållsförteckning 2 Inledning 3 Övergripande mål och syfte 3 Målgrupper 3 Organisation 4 Styrelsens uppgifter 4 Beredningsgruppens uppgifter 4 Tjänstemannens uppgifter 4 Revisorer

Läs mer

Beslutsunderlag Hälso- och sjukvårdsdirektörens tjänsteutlåtande, 2014-01-27

Beslutsunderlag Hälso- och sjukvårdsdirektörens tjänsteutlåtande, 2014-01-27 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-01-27 1 (5) HSN 0908-0737 Handläggare: Andreas Falk Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-03-04, P 7 Förlängning av avtal om lokal psykiatrisk öppenvård

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Utvidgning av samordningsförbundet VärmSam med Nacka kommun och namnändring till VärNa

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Utvidgning av samordningsförbundet VärmSam med Nacka kommun och namnändring till VärNa FÖRSLAG 2016:10 LS 2015-1331 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Utvidgning av samordningsförbundet VärmSam med Nacka kommun och namnändring till VärNa Stockholms läns landsting 30 Landstingsstyrelsen

Läs mer

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret Förbundets vision: DELAKTIGHET SOM GER LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret Förbundets vision: DELAKTIGHET SOM GER LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING Delårsrapport för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2015 Förbundets vision: DELAKTIGHET SOM GER LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING 1 (7) Delårsrapport 2015 1. Sammanfattning Finnvedens samordningsförbund

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2012

Verksamhetsplan och budget 2012 Om Lunds samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i är Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Region Skåne och Lunds kommun. Samordningsförbundets

Läs mer

Revisionsrapport. Revision Samordningsförbundet Pyramis. Per Ståhlberg Cert. kommunal revisor. Robert Bergman Revisionskonsult

Revisionsrapport. Revision Samordningsförbundet Pyramis. Per Ståhlberg Cert. kommunal revisor. Robert Bergman Revisionskonsult Revisionsrapport Revision 2011 Per Ståhlberg Cert. kommunal revisor Samordningsförbundet Pyramis Robert Bergman Revisionskonsult April 2012 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning... 2

Läs mer

Ärendets beredning Ärendet har beretts i Programberedningen för äldre och multisjuka.

Ärendets beredning Ärendet har beretts i Programberedningen för äldre och multisjuka. HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-11-13 p 10 1 (5) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Anne-Marie Norén Förslag att införa vårdval för patienter med långvarig smärta och psykisk ohälsa samt införande

Läs mer

Avsiktsförklaring för finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet i Huddinge år

Avsiktsförklaring för finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet i Huddinge år 1 Bilaga 6 Avsiktsförklaring för finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet i Huddinge år 2007-2011 Förslag till beslut Huddinges ledningsgrupp beslutar ställa sig bakom denna promemoria och föreslår

Läs mer

Inriktningsbeslut om att ingå finansiell samordning i Stockholm (inrättande av samordningsförbund)

Inriktningsbeslut om att ingå finansiell samordning i Stockholm (inrättande av samordningsförbund) Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-02-23 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-03-26

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Finansiell samordning exempel på hur samverkan får fler i arbete

Finansiell samordning exempel på hur samverkan får fler i arbete Ett FAKTABLAD från NNS maj 2011 Finansiell samordning exempel på hur samverkan får fler i arbete Finsam-lagen har gett Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, landstingen och kommunerna unika möjligheter

Läs mer

Granskning av Samordningsförbundet i Kramfors Revisionsrapport. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret

Granskning av Samordningsförbundet i Kramfors Revisionsrapport. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret Granskning av Samordningsförbundet i Kramfors 2016 Revisionsrapport LANDSTINGETS REVISORER 2017 04 28 17REV37 2(7) Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 2 Syfte och övergripande revisionsfrågor... 3 3 Revisionskriterier...

Läs mer

Implementering av verksamhet 3.4.4

Implementering av verksamhet 3.4.4 KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Egnell Eva Datum 2013-05-27 Rev 2013-06-04 Diarienummer UAN-2013-0313 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Implementering av verksamhet 3.4.4 Förslag

Läs mer

Samordningsförbundet Botkyrka, Huddinge, Salem. Samverkan mellan kommun, landsting, arbetsförmedling och försäkringskassa

Samordningsförbundet Botkyrka, Huddinge, Salem. Samverkan mellan kommun, landsting, arbetsförmedling och försäkringskassa Samordningsförbundet Botkyrka, Huddinge, Salem 1 Ett nytt förbund i Botkyrka, Huddinge, Salem Syftet är att skapa en mer kraftfull och effektiv verksamhet. Genom ett gemensamt förbund kan fler behov tillgodoses

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Samordningsförbundet Östra Södertörn Plats och tid Bollmora Gårdsväg 12, 2 tr, (Mastenhuset i Tyresö) den 25 november 2010, kl. 14:00 Justeringens plats och tid Samordningsförbundets

Läs mer

Yttrande över remiss från Sveriges kommuner och landsting om Förslag angående former och inriktning av nationellt samarbete inom ehälsa

Yttrande över remiss från Sveriges kommuner och landsting om Förslag angående former och inriktning av nationellt samarbete inom ehälsa HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-03-27 p 18 1 (5) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-02-27 HSN 1202-0133 Handläggare: Ewa Printz Kim Nordlander Yttrande över remiss från Sveriges kommuner

Läs mer

Fortsatt utveckling av privata driftsformer inom vuxenpsykiatrisk vård

Fortsatt utveckling av privata driftsformer inom vuxenpsykiatrisk vård Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-03-25 1 (6) HSN 1503-0333 Handläggare: Conny Gabrielsson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2015-04-28, p 5 Fortsatt utveckling av privata driftsformer

Läs mer

Beslutsunderlag Förvaltningens tjänsteutlåtande Sammanställning av ansökningar som föreslås godkännas, bilaga 1

Beslutsunderlag Förvaltningens tjänsteutlåtande Sammanställning av ansökningar som föreslås godkännas, bilaga 1 SJUKVÅRDSUTSKOTT CITY 2012-09-11 P 13 1 (3) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Marite Sandström Förslag enligt lagen om valfrihetssystem godkänna ansökningar från sökanden inom vårdvalsområdena

Läs mer

Våga se framåt, där har du framtiden!

Våga se framåt, där har du framtiden! Våga se framåt, där har du framtiden! Det finansiella Samordningsförbundet Västerås Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Landstinget Västmanland samt Västerås stad har den 1 maj 2010 gemensamt bildat

Läs mer

Årsredovisningar 2009 för Samordningsförbunden i Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Södertälje och Värmdö

Årsredovisningar 2009 för Samordningsförbunden i Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Södertälje och Värmdö HSN 2010-10-19 p 5 1 (7) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning TJÄNSTEUTLÅTANDE 2010-06-29 HSN 0810-1226 Handläggare: Barbro Hansson Årsredovisningar 2009 för Samordningsförbunden i Botkyrka, Haninge,

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Granskning av Samordningsförbundet i Ånge Revisionsrapport. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret

Granskning av Samordningsförbundet i Ånge Revisionsrapport. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret Granskning av Samordningsförbundet i Ånge 2016 Revisionsrapport LANDSTINGETS REVISORER 2017 04 28 17REV40 2(7) Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 2 Syfte och övergripande revisionsfrågor... 3 3 Revisionskriterier...

Läs mer

Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser

Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser Svensk författningssamling 2003:1210 Innehåll: Allmänna bestämmelser 1 Finansiell samordning enligt denna lag får inom ett samordningsområde

Läs mer

Samordningsförbundet Pyramis

Samordningsförbundet Pyramis www.pwc.se Revisionsrapport Revision 2017 Samordningsförbundet Pyramis Per Stålberg Certifierad kommunal revisor April 2018 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund... 3 2.2. Revisionsfrågor...

Läs mer

Svar på Socialstyrelsens enkät om landstingens/regionernas ledningssystem avseende systematiskt patientsäkerhetsarbete

Svar på Socialstyrelsens enkät om landstingens/regionernas ledningssystem avseende systematiskt patientsäkerhetsarbete HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-08-28 p 19 1 (3) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-08-15 HSN 1206-0718 Handläggare: Ann Fjellner Svar på Socialstyrelsens enkät om landstingens/regionernas

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamhet under Uppföljning och utvärdering 5.

Innehållsförteckning. Inledning 1. Övergripande mål och syfte 1. Målgrupper 1. Verksamhet under Uppföljning och utvärdering 5. VERKSAMHETSPLAN 2011 Innehållsförteckning Inledning 1 Övergripande mål och syfte 1 Målgrupper 1 Organisation Styrelsens uppgifter Beredningsgruppens uppgifter Tjänstemannens uppgifter Revisorer 2 Verksamhet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017

VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017 Dnr: SF16/36 VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017 Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje DEN 18 NOVEMBER 2016 Innehållsförteckning 1.0 VERKSAMHETSPLAN 2017... 2 2.0 VISION... 2 3.0 ÖVERGRIPANDE

Läs mer

Samordningsförbundet Consensus

Samordningsförbundet Consensus www.pwc.se Revisionsrapport Revision 2017 Per Stålberg Certifierad kommunal revisor Samordningsförbundet Consensus April 2018 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund... 3 2.2. Revisionsfrågor...

Läs mer

Förslag till revidering av förbundsordning för Samordningsförbundet Södra Roslagen

Förslag till revidering av förbundsordning för Samordningsförbundet Södra Roslagen Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-03-12 1 (2) HSN 1412-1673 Handläggare: Barbro Hansson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2015-04-28, p 7 Förslag till revidering av förbundsordning för

Läs mer

Granskning av Samordningsförbundet i Örnsköldsvik Revisionsrapport. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret

Granskning av Samordningsförbundet i Örnsköldsvik Revisionsrapport. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret Granskning av Samordningsförbundet i Örnsköldsvik 2016 Revisionsrapport LANDSTINGETS REVISORER 2017 04 28 17REV41 2(7) Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 2 Syfte, revisionsfrågor... 3 3 Revisionskriterier...

Läs mer

Granskning av årsbokslut och årsredovisning i Samordningsförbundet

Granskning av årsbokslut och årsredovisning i Samordningsförbundet Granskning av årsbokslut och årsredovisning i Samordningsförbundet i Sollefteå Avrapportering av granskning per 31 december 2016 Innehåll 1. Inledning...2 1.1. Bakgrund...2 1.2. Syfte och avgränsning...2

Läs mer

Implementering av nationella riktlinjer för god vård och omvårdnad vid demenssjukdom

Implementering av nationella riktlinjer för god vård och omvårdnad vid demenssjukdom Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning HÄLSO- OCH 1 (5) SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2010-12-07 p 7 2010-11-05 Handläggare: Anna Forssell Gunilla Malmefeldt Peter Lundqvist Implementering av nationella riktlinjer

Läs mer

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse söder

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse söder 1 (11) Sjukvårdsstyrelse Söder Sammanträde i sjukvårdsstyrelse söder Datum Tid 13.30 15.30 Plats Skärgårdssalen, Landstingshuset Ledamöter (M) Gunilla Helmerson Ordförande, jäv 72 (L) Jessica Ericsson

Läs mer

Samordningsförbundet Pyramis

Samordningsförbundet Pyramis www.pwc.se Revisionsrapport Samordningsförbundet Pyramis Per Stålberg Certifierad kommunal revisor Moa Wuotila Revisionskonsult April 2019 Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund...

Läs mer

Projekt/insats Syfte Behovsgrupp Mål

Projekt/insats Syfte Behovsgrupp Mål Projekt/insats Syfte Behovsgrupp Mål Samordningsteam Västerås Verksamhetsägare: Samordningsförbundet Västerås Verksamhetsutförare: AMA Arbetsmarknad Västerås stad Verksamhetsplan: 2017-01-01 2018-12-31

Läs mer