ATT SKAPA KONTO I GU PLAY

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ATT SKAPA KONTO I GU PLAY"

Transkript

1 ATT SKAPA KONTO I GU PLAY Steg 1: För att kunna ladda upp och hantera mediefiler/klipp i GU Play måste du ha ett konto. Det skaffar du genom att gå till och välja login under pilen längst upp i högra hörnet. Steg 2: Välj Göteborgs universitet som din arbetsplats genom att antingen skriva in Gothenburg i sökfältet eller välja University of Gothenburg i listan. (Det här behöver du bara göra första gången du loggar in.)

2 LADDA UPP VIDEO-/LJUDKLIPP Steg 1: Gå till och logga in (under knappen längst upp till höger). Steg 3: Logga in med ditt x-konto och lösenord. Under knappen Add new på förstasidan kan du välja om du vill ladda upp ett befintligt klipp eller om du vill spela in något direkt från din dator. För att ladda upp ett klipp väljer du Media Upload. Steg 2: Läs igenom och godkänn villkoren för uppladdning och publicering av mediefiler i GU Play. Därefter kan du börja ladda upp dina filer. Nu är det klart! Hädanefter kan du logga in direkt, på samma sätt som du gör i till exempel Medarbetarportalen eller GU Box. Tryck på Choose a file to upload och välj den fil på din dator som du vill ladda upp. Tryck på Öppna för att starta uppladdningen.

3 Steg 3 - fyll i metadata: Medan din fil laddas upp i GU Play får du upp ett formulär för att fylla i metadata (dvs information) om filen. Här fyller du i ett namn/rubrik för ditt klipp och skriver en kort beskrivning av vad filen innehåller. Den här rubriken och beskrivningen kommer att synas för alla som går in och tittar på ditt klipp. Du ska också skriva in taggar för ditt klipp. Taggar är de ord/begrepp som du tror att folk kommer att söka på när de vill hitta din film. I GU Play fungerar taggarna också för att länka samman klipp som rör samma ämnes- eller intresseområden. Forts steg 3 - scheduling: I formuläret kan du även fylla i vilka som har medverkat i produktionen, vilket språk som talas, om den är översatt med mera. Du kan också välja om ditt klipp bara ska visas under en begränsad tidsperiod. För att välja period klickar du på Specific range (under Scheduling) och sätter start- och sluttid. (Om du i stället väljer Any time finns ditt klipp tillgängligt hela tiden från det att du laddar upp det.) Läs mer om metadata och taggar i Handboken för GU Play (du hittar den på Medarbetarportalen, länk).

4 Forts steg 3 - publicering: Längst ner i formuläret väljer du HUR ditt klipp ska publiceras. Som användare har du möjlighet att behålla ditt klipp för egen användning (privat) eller att publicera det som olistat, för att kunna sprida det vidare via länk. Private ditt klipp syns bara för dig själv (när du är inloggad i GU Play) Unlisted (olistat) ditt klipp kan ses av alla som har länken till klippet i GU Play. Ett olistat klipp kan läggas ut på t ex gu.se genom att länken bäddas in i Infoglue. (Det går naturligtvis att göra även i andra cms.) Ett olistat klipp är dock inte sökbart i Infoglue. Steg 4: När ditt klipp är uppladdat och ligger färdigt i GU Play får du ett mail från systemadministratören (Kaltura). I mailet finns en direktlänk till var du hittar filen i GU Play. Om du klickar på länken eller klistrar in den i en webbläsare så kommer du till den sida med videospelare där ditt klipp visas. Bädda in länken i infoglue för publicering på Du kan även sprida länken direkt via mail, nyhetsbrev, sociala medier eller på annat sätt. (Published ditt klipp syns publikt i kanalen GU Play. I nuläget sköts den publika kanalen av Sektionen för Medieteknik och det här alternativet går alltså inte att välja för övriga användare.)

5 TITTA PÅ KLIPP I GU PLAY Genom att klicka på direktlänken eller klistra in den i en webbläsare kommer du till den sida i GU Play, där ditt klipp visas. Det är samma sida som andra besökare kommer till när de klickar på länken för att se ditt klipp. Man behöver inte vara inloggad i GU Play för att titta på klipp. Med knapparna till vänster kan du dela klippet vidare eller ladda ner det till din egen dator. Tryck på Share för att dela klippet vidare. Då kan du se länken till sidan i GU Play (Link to Media Page) eller få fram en kod för att bädda in klippet på en annan webbsida (Embed). Du kan också skicka länken vidare direkt i ett . På sidan finns en videospelare där klippet spelas upp. Du kan pausa, spola framåt eller tillbaka och även spela upp filmen på helskärm. Till höger visas en lista med relaterade klipp (Related media). Det är andra publikt publicerade klipp i GU Play som har samma taggar som ditt klipp har. Videospelare Under videospelaren ser du rubrik och beskrivning av klippet. Där ligger också ett antal knappar. Under knappen Actions längst till höger kan du lägga till ditt klipp till en spellista, gå in och titta på statistik för klippet, redigera metadata eller radera ditt klipp ur GU Play.

6 HANTERA OCH REDIGERA KLIPP I GU PLAY I menyerna högst upp på sidan kan du välja hur filerna ska sorteras och vilka filer du vill se i listan: Gå till och logga in med ditt x-konto. När du är inloggad i GU Play hittar du alla dina uppladdade klipp under My media under menyknappen längst upp till höger. Sort by Most Recent - välj hur filerna ska sorteras (exv senaste klipp eller i alfabetisk ordning) View All Statuse - välj vilka publiceringsalternativ som visas (exv olistade, privata eller alla) View All Media - välj vilken typ av filer som visas (video, ljud eller alla) View Media I Own - välj att se media som någon annan har laddat upp men gett dig rättighet att publicera och/eller redigera information/metadata om. View All Availabilities - välj att sortera bland schemalagda publiceringar. På sidan My media listas alla mediafiler (klipp) som du har behörighet att hantera. Här ser du den rubrik, beskrivning och taggar som du skrev in i samband med att du laddade upp ditt klipp. Du ser också om du har valt att lista klippet som private och alltså bara tillgängligt för dig själv.

7 Det finns två vägar till redigeringsläget: Antingen går du via respektive klipp (Knappen Actions -> Edit) eller via listan över dina klipp (knappen Edit). Options: Här väljer du om besökare ska ha möjlighet att lämna kommentarer till ditt klipp. Details: Oavsett vilken väg du väljer får du upp en sida med videospelare och ett antal flikar för val därunder. Genom att gå in i redigeringsläget kommer du automatiskt till den första fliken Details, som är det formulär för metadata som du fyllde i när du laddade upp ditt klipp. Här kan du alltså ändra eller fylla på med information även efter att klippet är publicerat. Collaboration: Här väljer du om du vill ge en annan användare möjlighet att redigera metadata (information) om ditt klipp. Här kan du ändra vilken användare som äger filen men du kan också lägga till användare som får behörighet att redigera klippet och dess metadata. Downloads: Här väljer du vilket format ditt klipp ska vara tillgängligt att ladda ner i. Det är dock bara du som äger klippet som kan ladda ner det. OBS att du inte kan välja bättre kvalitet för nedladdning än vad klippet har laddats upp i.

8 Thumbnails (tumnagelbild): Här väljer du en thumbnail ( tumnagelbild ), dvs en bild som ligger som startbild på ditt klipp. Tänk på att välja en bild som stämmer med både rubrik och beskrivning av klippet och som gärna lockar besökare att titta på din film. Timeline: Här kan du dela in ditt klipp i kapitel eller lägga till slides (bilder) som visas medan ditt klipp spelas upp. Du kan välja att antingen ladda upp en stillbild som du har sparad på din dator (Upload thumbnail) eller att plocka en bild direkt ur klippet. För att plocka en bild ur klippet, spelar du klippet i sidans videospelare och trycker på Capture när du kommer till den bildruta du vill plocka ut. Bilden sparas då som thumbnail för klippet. Om du i stället trycker på Auto generate får du upp ett antal bildrutor ur klippet att välja mellan. Den du väljer sparas automatiskt som thumbnail. OBS: Om du laddar upp eller väljer en ny thumbnail, skrivs den bild du valt innan över. För att få tillbaka en tidigare thumbnail måste du antingen välja ut eller ladda upp den gamla bilden igen. Om du väljer att plocka en stillbild ur ditt filmklipp är den automatiskt samma upplösning och storlek som resten av klippet. Skapa kapitel: Placera markören på tidslinjen, där du vill att det nya kapitlet ska börja. Klicka på knappen Create new chapter. Ladda upp eller välj en tumnagelbild för kapitlet. Skriv in namn på kapitlet, beskrivning och eventuella taggar. Spara. Lägg till slide: Placera markören på tidslinjen, där du vill att din slide ska komma in. Klicka på knappen Create new slide. Ladda upp din slide och skriv in namn, beskrivning och eventuella taggar. Spara.

9 Replace video: Här kan du ersätta det befintliga klippet med ett annat, genom att ladda upp ett nytt klipp. Det nya klippet skriver då över det gamla. Det här kan vara praktiskt om du har gjort förändring i ditt material, exempelvis ändrat text i en skylt eller förändrat längden på klippet. Genom att byta ut ett befintligt klipp (istället för att ladda upp den ändrade versionen som en egen fil) får det nya klippet samma länkadress som det första och du slipper att skriva in all metadata på nytt. För andra frågor om GU Play och hur du använder tjänsten, kontakta Sektionen för Medieteknik:

Så här gör du för att flytta en film från Ping Pong till KI Play

Så här gör du för att flytta en film från Ping Pong till KI Play Så här gör du för att flytta en film från Ping Pong till KI Play Filmer som är publicerade direkt i Ping Pong (i den sk Resursbanken) ska flyttas från Ping Pong till KI Play innan hösten 2017 (KI Play:

Läs mer

Medicinska fakulteten

Medicinska fakulteten XXX Medicinska fakulteten Moodle v.2.8 Manual Kaltura (LU Play) v.3 Innehållsförteckning 1 Inledning... 4 1.1 Ladda upp film i en aktivitet eller resurs... 4 1.1.1 Media Upload... 6 1.1.2 Create a recording...

Läs mer

Tillåt nedladdning Hur du kan göra din media tillgänglig offline. Nedladdning via mobilapp 2

Tillåt nedladdning Hur du kan göra din media tillgänglig offline. Nedladdning via mobilapp 2 Play Tillåt nedladdning Hur du kan göra din media tillgänglig offline Ibland kan du behöva göra dina filmer (eller ljudfiler) nedladdningsbara för din publik. Framför allt kan detta vara en god idé i ditt

Läs mer

Bambusermanual - Plattformen distans

Bambusermanual - Plattformen distans Bambusermanual - Plattformen distans Av: Sofie Sjöstrand, Nätverket SIP Senast reviderad: 2012-09-16 Innehåll Om Bambuser och manualen... 2 Registera ett konto... 3 Dashboard - din startsida... 4 Dashboard

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

Lathund - webbsidor och filer

Lathund - webbsidor och filer Lathund - webbsidor och filer 2005-09-07 Manualen nås via denna webbadress: http://www.med.lu.se/support Lathund - webbsidor och filer... 1 1. Inloggning... 2 Efter inloggningen... 2 2 Översikt över gränssnittet...

Läs mer

Innehåll Hur fungerar publicering i LnuPlay? 2. Förbereda för publicering 4

Innehåll Hur fungerar publicering i LnuPlay? 2. Förbereda för publicering 4 Play Publicera dina filmer Olika sätt att sprida dina alster Det finns flera olika sätt du kan använda dig av för att publicera dina filmer eller ljudfiler i LnuPlay, både öppet för omvärlden och mer instängt

Läs mer

Analys av media Hur används dina mediefiler?

Analys av media Hur används dina mediefiler? Analys av media Hur används dina mediefiler? Analysverktyget i LnuPlay gör det möjligt för dig att se hur dina mediefiler har använts. Oavsett om det är mediefiler som publicerats för omvärlden på play.lnu.se

Läs mer

Skapa spellista i play.lnu.se Gör en samling med filmer som hör ihop

Skapa spellista i play.lnu.se Gör en samling med filmer som hör ihop Skapa spellista i play.lnu.se Gör en samling med filmer som hör ihop Vad är en spellista? En spellista är ett sätt att visa en lista över filmer (eller ljudklipp) som hör ihop med varandra. En spelare

Läs mer

För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se

För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se Använda Bildgalleriet För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se Logga in För att skapa och administrera album för galleriet ska du logga in. Användarnamn är användarens

Läs mer

Blogga med Wordpress

Blogga med Wordpress Blogga med Wordpress Introduktion En blogg kan användas på en lång rad olika sätt, även om det vanligaste kanske är att se den som en mer eller mindre publik yta på nätet att dela med sig av tankar och

Läs mer

Lathund för övningen: Skapa film med Windows Movie Maker och publicera på YouTube

Lathund för övningen: Skapa film med Windows Movie Maker och publicera på YouTube Lathund för övningen: Skapa film med Windows Movie Maker och publicera på YouTube Med din granne eller grupper av 3: Ni ska spela in en kort presentation (ca 1 minut). Ni ska använda Windows Movie Maker

Läs mer

Importera, redigera och publicera film med Windows Live Movie Maker

Importera, redigera och publicera film med Windows Live Movie Maker Importera, redigera och publicera film med Windows Live Movie Maker Du har spelat in en kort film om Flipping the classroom i dina projektgrupper. Dessa filmklipp finns nu kopierade till mappen filmövning_20mars

Läs mer

Arg-administratörens guide till Umbraco v 1.2.1

Arg-administratörens guide till Umbraco v 1.2.1 Arg-administratörens guide till Umbraco v 1.2.1 Logga in 1. Öppna en webbläsare och gå till inloggningssidan: https://www.sfog.se/umbraco/ 2. Skriv in följande användarnam & lösenord : 3. Klicka på Logga

Läs mer

Underhåll av

Underhåll av Underhåll av www.svenskadownforeningen.se Sv Down webb-guide Revision: A, 2011-01-05 Innehåll Hur man loggar in Wordpresspanelen Hur man ändrar en sida Redigeringsverktygen Hur man lägger in en bild Hur

Läs mer

Manual

Manual Manual www.jur.lu.se Innehållsförteckning Logga in 1 Skapa en ny sida 2 Sidinställningar 3 Spara sidan 5 Skapa undersidor 6 Redigera en befintlig sida 7 Länk i löpande text 7 En mejladress som länk 8 Skapa

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

MANUAL FÖR UPPSATSADMINISTRATÖRER

MANUAL FÖR UPPSATSADMINISTRATÖRER MANUAL FÖR UPPSATSADMINISTRATÖRER - ARKIVERA UPPSATSER/EXAMENSARBETEN I DiVA Bilden visar processen för hur uppsatser/examensarbeten ska hanteras. Den inringade aktiviteten beskrivs i den här manualen.

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

RTMP. online. Desktop. web-tv API. personal support. Codec. iphone. Windows Media MP4. Design. Creo Video Manager. Encoding.

RTMP. online. Desktop. web-tv API. personal support. Codec. iphone. Windows Media MP4. Design. Creo Video Manager. Encoding. Version 3.0.20130219 Codec HTTP Encoding Windows Media Video iphone Desktop API Design Multimedia MP4 Streaming online RTMP Mobile content distribution personal support Flash Social media web-tv Communication

Läs mer

Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto

Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto 1 Skapa ett Youtube-konto Det är dags att skaffa ett användarkonto på Youtube! Youtube är den största internetsajten i världen när det gäller videodelning, och Youtube

Läs mer

Snabbguide för publicering i Drupal för ki.se

Snabbguide för publicering i Drupal för ki.se Senast uppdaterad 2014-04-20 av Webbteamet Version: 1.0 Snabbguide för publicering i Drupal för ki.se Den här snabbguiden tar bara upp de vanligaste momenten i Drupal. Du hittar hela manualen på webben:

Läs mer

Ladda upp film i kursrum Video i inlägg och som videouppgift

Ladda upp film i kursrum Video i inlägg och som videouppgift Ladda upp film i kursrum Video i inlägg och som videouppgift Som student har du möjlighet att lägga till filmer i ditt kursrum på flera olika sätt, beroende på hur den kursansvarige har ställt in kursrummet

Läs mer

IT-körkort för språklärare. Modul 4: Video, del 1

IT-körkort för språklärare. Modul 4: Video, del 1 IT-körkort för språklärare Modul 4: Video, del 1 Innehåll Skapa en egen YouTube-kanal... 3 Samla videofilmer i en spellista... 5 Ladda upp videofilmer från YouTube till en blogg eller hemsida eller skicka

Läs mer

Enkla inspelningsverktyg PowerPoint

Enkla inspelningsverktyg PowerPoint Enkla inspelningsverktyg PowerPoint Att snabbt och enkelt kunna spela in röst och bild kan vara mycket användbart i undervisningen. Att publicera inspelningar på nätet kan däremot vara lite knepigt eftersom

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.8 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ändra

Läs mer

Nya www.lu.se liten manual i Drupal 2012-03-07 Version 1.1

Nya www.lu.se liten manual i Drupal 2012-03-07 Version 1.1 Nya www.lu.se liten manual i Drupal 2012-03-07 Version 1.1 Innehåll Inloggning... 3 Beskrivning av översta menyn... 3 Förklaring av Workbench... 3 My content:... 3 Skapa innehåll... 3 My sections... 3

Läs mer

Lathund för publicering i KI Commons wikitjänst

Lathund för publicering i KI Commons wikitjänst 1 Lathund för publicering i KI Commons wikitjänst (juni 2013) Skapa ett konto 1. Gå till webbplatsen: http://www.kicommons.wikispaces.net/ och klicka på Join längst upp till höger i webbläsarfönstret.

Läs mer

Lathund - Redigera innehåll på Comfort Audios webbplats. 1. Logga in i WordPress... 2 2. Ändra/lägg till användare... 2. 3. Lägga till nya sidor...

Lathund - Redigera innehåll på Comfort Audios webbplats. 1. Logga in i WordPress... 2 2. Ändra/lägg till användare... 2. 3. Lägga till nya sidor... 2012-05-18 1. Logga in i WordPress... 2 2. Ändra/lägg till användare... 2 2.1 Lägga till ny administratör... 2 2.2 Ändra behörighet på befintlig användare... 2 2.3 Lägg till befintlig användare på fler

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Guide för att redovisa in dragna avgifter

Guide för att redovisa in dragna avgifter Guide för att redovisa in dragna avgifter För att logga in anger du dina inloggningsuppgifter, som du har fått på mail. Har du har ett konto sen tidigare loggar du in med samma inloggningsuppgifter här.

Läs mer

Villaägarna. Redaktörsmanual för Samfälligheter

Villaägarna. Redaktörsmanual för Samfälligheter Villaägarna Redaktörsmanual för Samfälligheter Grundstruktur för Samfälligheter... 3 Behörigheter... 3 Hitta din förenings webbplats... 4 Redigera sidor... 5 Samfällighet... 7 Övre delen... 8 Undre delen...

Läs mer

Guide. Webbsidor i Studentportalen. Innehåll. Uppdaterad: 2014-10-07

Guide. Webbsidor i Studentportalen. Innehåll. Uppdaterad: 2014-10-07 Guide Eva Pärt-Enander, 2012-12-14 Webbsidor i Studentportalen Uppdaterad: 2014-10-07 Innehåll Webbsidor i Studentportalen... 1 Om webbsidor... 2 Lägg till en webbsida... 2 Lägg till samma webbsida på

Läs mer

Grundutbildning EPiServer CMS6

Grundutbildning EPiServer CMS6 Grundutbildning EPiServer CMS6 Välkommen! Presentation av kursledare och kursdeltagare Kursinnehåll Verktygsfält och funktioner Skapa sida, spara och publicera Redigera sida Länkar till andra sidor och

Läs mer

Lathund för studenter

Lathund för studenter Uppdaterad 2005-09-07 Lathund för studenter vid inläggning av uppsatser i Xerxes Xerxes: http://theses.lub.lu.se/undergrad/ INLÄGGNING AV UPPSATS I XERXES 1. Inloggning Gå in i Publicera i Xerxes i menyn

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Kaltura MediaSpace Go

Kaltura MediaSpace Go Kaltura MediaSpace Go Kom igång med appen MediaSpace Go LnuPlay är baserat på mediasystemet Kaltura som erbjuder applikationer för både ios och Android (kommer inom kort). Med en sådan app på din mobila

Läs mer

Med Book Creator kan eleverna skapa multimodala böcker som kan innehålla bilder, foton, filmer, text, länkar och ljud. Book Creator finns som:

Med Book Creator kan eleverna skapa multimodala böcker som kan innehålla bilder, foton, filmer, text, länkar och ljud. Book Creator finns som: Manual Book Creator Med Book Creator kan eleverna skapa multimodala böcker som kan innehålla bilder, foton, filmer, text, länkar och ljud. Book Creator finns som: App till ipad: fullversion (50 kr) och

Läs mer

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity!

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! En guide av Jennifer Erlandsson och Youtube en stor community där du kan titta på och dela med dig av videoklipp. Det är ett utmärkt ställe

Läs mer

www.faltbiologerna.se

www.faltbiologerna.se Redigering av www.faltbiologerna.se sammanställt av Magnus Bjelkefelt, november 2011 reviderad oktober 2012 Innehållsförteckning 1. Logga in................................................... 2 1.1 Var

Läs mer

Skapa egna övningar med ProProfs

Skapa egna övningar med ProProfs IT-körkort för språklärare Modul 10 Skapa egna övningar med ProProfs ProProfs kan användas till mycket och finns i två olika versioner: en grundversion som är gratis och en mer avancerad som kostar pengar.

Läs mer

Manual för redigering av sidor i Medarbetare med EPIserver

Manual för redigering av sidor i Medarbetare med EPIserver Manual för redigering av sidor i Medarbetare med EPIserver 1 Innehåll Inloggningen 3 Redigeringsfönstret 4 Redigering av standardsida. 6 Skapa ett nytt block 8 Bildblock 8 ImageVault 9 Vad är skillnaden

Läs mer

[ANVÄNDARMANUAL MYCLUB LAGSIDE-ADMINISTRATION]

[ANVÄNDARMANUAL MYCLUB LAGSIDE-ADMINISTRATION] 2015 HSK Fotboll Anna Nerlich [ANVÄNDARMANUAL MYCLUB LAGSIDE-ADMINISTRATION] Detta dokument hjälper hemsideansvarig att skapa innehåll till lagets lagsida på hskfotboll.se. Version 1.2 2015-02-15 Om hur

Läs mer

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Skapa nyhet Alla ändringar du gör för en nyhet sparas automatiskt.

Läs mer

Introduktion till betaversionen av mediaportalen

Introduktion till betaversionen av mediaportalen Introduktion till betaversionen av mediaportalen beta.play.du.se Den här manualen beskriver övergripande hur man hittar i mediaportalen samt hur man hanterar innehåll som lärare. Skapad: 2013-05-30 Version

Läs mer

Gör pdfdokument bläddringsbara

Gör pdfdokument bläddringsbara PROFFSIGA PDF:ER PÅ WEBBEN Gör pdfdokument bläddringsbara Ge pdf-dokument den uppmärksamhet de förtjänar genom att lägga dem på internet och göra dem lättare att läsa med en bläddringsfunktion. ÖVERSIKT

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

REDIGERA BILDER OCH TEXT PÅ DIN WORDPRESS-HEMSIDA

REDIGERA BILDER OCH TEXT PÅ DIN WORDPRESS-HEMSIDA REDIGERA BILDER OCH TEXT PÅ DIN WORDPRESS-HEMSIDA Anna Muñoz Lundgren & MejDej Teknikhjälp, januari 2019. INTRODUKTION Den här guiden är främst avsedd för dig som skapat en hemsida med hjälp av MejDej

Läs mer

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord Sidan 1 av 9 Logga in och administrera hemsidan Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin Byta lösenord 2. Klicka på Profil 3. Längst nere hittar du två fält: Nytt lösenord och Bekräfta nytt lösenord. Fyll

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Kurs och workshop. Youtubfilmer i Fronter. Vad är Flipped Classroom En kort förklaring av den didaktiska metoden

Kurs och workshop. Youtubfilmer i Fronter. Vad är Flipped Classroom En kort förklaring av den didaktiska metoden Kurs och workshop Youtubfilmer i Fronter Innehåll Vad är Flipped Classroom En kort förklaring av den didaktiska metoden Youtube Hitta andras instruktionsfilm Skapa Konton på Youtube Filmen Va inte perfektionist,

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Text och galleri på fotoklubbens nya hemsida

Text och galleri på fotoklubbens nya hemsida Text och galleri på fotoklubbens nya hemsida Inloggning Denna instruktion vänder sig till användare som skall lägga upp texter/blogginlägg på klubbens hemsida. Användarna har behörighetsnivå Författare

Läs mer

Manual 1.0 för att posta nyheter på IF Åland orienterings hemsida (http://www.idrott.aland.fi/orientering)

Manual 1.0 för att posta nyheter på IF Åland orienterings hemsida (http://www.idrott.aland.fi/orientering) Manual 1.0 för att posta nyheter på IF Åland orienterings hemsida (http://www.idrott.aland.fi/orientering) Denna manual är gjord 24 oktober 2006, för att se ifall du har den senaste manualen gå till orienteringshemsidan

Läs mer

Välkomna till. Utbildning i Episerver 9 för Handboksredaktörer och Handboksansvariga

Välkomna till. Utbildning i Episerver 9 för Handboksredaktörer och Handboksansvariga Välkomna till Utbildning i Episerver 9 för Handboksredaktörer och Handboksansvariga Komma igång Öppna din webbläsare och ange URL:en: http://beta.kristianstad.se/epis erver/ Skapa favoritlänk i IE Logga

Läs mer

Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar

Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar 1/17 Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar Webbplatsen är byggd i WordPress 3.8.1. Den är byggd för att på ett enkelt sätt ska kunna skapa nya föreningshemsidor och innehåller: Inloggning

Läs mer

Manual. Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se

Manual. Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se Manual Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se Innehållsförteckning Start... 3 Lägg till ny sida...3 Redigera sida som redan finns...3 Titta på resultatet...

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

Innehåll. Inloggningen. Kort manual för dig som ska jobba med medarbetare som publicerare. Den innehåller lite

Innehåll. Inloggningen. Kort manual för dig som ska jobba med medarbetare som publicerare. Den innehåller lite Innehåll Inloggningen Redigeringsfönstret Egenskaper Redigering av standardsida. Skapa ett nytt block Bildblock Länklista Lnu-Play Lägga till kontaktperson Personallistor Engelsk version. Fakta tips mm

Läs mer

MANUAL Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via: (Klicka på låset uppe till höger)

MANUAL Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via:   (Klicka på låset uppe till höger) MANUAL 2017-01-01 Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via: http://sli.se/apps/sli/?db=59 (Klicka på låset uppe till höger) 1 Registrera konto För att logga in eller skapa ett konto (bli

Läs mer

En medicinsk söktjänst. Lathund

En medicinsk söktjänst. Lathund En medicinsk söktjänst Lathund Sammanställd av Inger Jönsson, Medicinska biblioteket, Landstinget Blekinge, 2016-12 Uppdaterad: 2017-02 Anpassad för Region Gävleborg 2017-04 1 ClinicalKey är en medicinsk

Läs mer

WORDPRESS GUIDE Hur man använder Visual Composer

WORDPRESS GUIDE Hur man använder Visual Composer WORDPRESS GUIDE Hur man använder Visual Composer 1 Innehållsförteckning: sida: 1. Hur man loggar in på sin webbsida 3 2. Såhär fungerar din webbsida 4 3. Hur man redigerar text 7 4. Hur man länkar text

Läs mer

Diabetes.se CMS guide för föreningar. Senast uppdaterad:

Diabetes.se CMS guide för föreningar. Senast uppdaterad: Diabetes.se CMS guide för föreningar Senast uppdaterad: 2016 11 28 Innehåll Inledning... 3 Frågor... 3 Logga in... 4 Om Föreningens sidor... 6 Skapa ny sida... 7 Redigera en sida/lägg till information

Läs mer

INNEHÅLLS FÖRTECKNING

INNEHÅLLS FÖRTECKNING ANVÄNDARMANUAL INNEHÅLLS FÖRTECKNING Logga in på ditt konto... 2 Ladda upp filer... 3 Ladda ner klienten till din dator eller enhet... 4 Synk Mappen... 5 Dela filer... 6 Extern delning i webgränssnittet

Läs mer

Hur man skapa en Wiki.

Hur man skapa en Wiki. Hur man skapa en Wiki. Ordet wiki (i t.e.x Wikipedia) kommer från Hawaiian och betyder snabbt. Kortfattat kan man säga att en wik i är en webbplats där alla enkelt kan publicera och redigera material när

Läs mer

Att flippa ett klassrum

Att flippa ett klassrum Att flippa ett klassrum i grundskolan Del 1. Att ladda upp videoklipp på Youtube. Material 1. Kamera - ipad 2. IMovie. 3. Nätbaserad sida- Facebook, blogg. 4. Youtubekanal 5. Användbara appar i ditt flippande.

Läs mer

Guide Att publicera och redigera på strukturtorget

Guide Att publicera och redigera på strukturtorget Guide Att publicera och redigera på strukturtorget 1 Att logga in i WordPress Systemet där strukturtorgets sidor och filer hanteras heter WordPress. Gå till https://strukturtorget.academedia.se/wp-admin

Läs mer

Evenemang på na.se. Klicka på Skapa evenemang! Klicka på Skapa nytt konto!

Evenemang på na.se. Klicka på Skapa evenemang! Klicka på Skapa nytt konto! Evenemang på na.se Så här skapar man arrangörskonto och lägger in evenemang i guiden, steg för steg Guiden finns på http://na.se/evenemang. Det är också där som man hittar länken till sidan där man loggar

Läs mer

Redigera din personliga sida

Redigera din personliga sida Vad är en personlig sida? Personlig sida är en innehållstyp som gör det möjligt att presentera medarbetare. Den personliga sidan visar kontaktinformation från LUCAT och publikationer från LUP. Du som medarbetaren

Läs mer

Översättning av galleriet. Hjälp till den som vill...

Översättning av galleriet. Hjälp till den som vill... Hjälp till den som vill... $txt['aeva_title'] = 'Galleri'; $txt['aeva_admin'] = 'Admin'; $txt['aeva_add_title'] = 'Titel'; $txt['aeva_add_desc'] = 'Beskrivning'; $txt['aeva_add_file'] = 'Fil att ladda

Läs mer

Formulär i Sitecore. Innehåll. Inlogg sitecore:

Formulär i Sitecore. Innehåll. Inlogg sitecore: Formulär i Sitecore Inlogg sitecore: http://cms2.in.stofair.se/sitecore/login Innehåll Formulär i Sitecore... 1 Skapa formulär... 2 Lägga till fält... 3 List Type:... 5 Bekräftelsemail... 8 Peka ut formuläret...

Läs mer

Redaktörens Lathund för Glokala. Så här redigerar du en redan befintlig hemsida. Så här skapar du en länk till en extern hemsida

Redaktörens Lathund för Glokala. Så här redigerar du en redan befintlig hemsida. Så här skapar du en länk till en extern hemsida Redaktörens Lathund för Glokala Glokala Folkhögskolan www.glokala.se Hej och välkommen till redaktörens lathund! Detta är en snabbguide för dig som har behörigheter att skapa och uppdatera sidor på Glokalas

Läs mer

Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar

Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar 1/17 Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar Webbplatsen är byggd i WordPress 3.8.1. Den är byggd för att på ett enkelt sätt ska kunna skapa nya föreningshemsidor och innehåller: Inloggning

Läs mer

Administration av asrp.se

Administration av asrp.se Administration av asrp.se Inloggning sker från: http://www.asrp.se/cms/admin_login.php Avdelningar/rubriker: - Sidor - Användare - Galleri - Övrigt - Annonser - Hästar - Faktablad - Logga ut SIDOR Under

Läs mer

TUTORIAL 3: ATT STARTA ETT NYTT PROJEKT, IMPORTERA ELLER DIGITALISERA MATERIAL, SAMT SORTERA DET.

TUTORIAL 3: ATT STARTA ETT NYTT PROJEKT, IMPORTERA ELLER DIGITALISERA MATERIAL, SAMT SORTERA DET. TUTORIAL 3: ATT STARTA ETT NYTT PROJEKT, IMPORTERA ELLER DIGITALISERA MATERIAL, SAMT SORTERA DET. Att starta ett nytt projekt När du startar Avid kommer Select Project fönstret upp: Istället för att välja

Läs mer

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala Svenska läromedel på internet Uppdaterad 19 augusti 2015 Konto Bli medlem Klicka på hänglåset uppe till höger och välj menyalternativet

Läs mer

Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör

Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör Innehåll Snabbstart och användarmanual 4 Personalhandbokens uppbyggnad 5 Redigeringsläget 6 Att redigera i personalhandboken 7 Publicering av de redigerade

Läs mer

DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR

DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR Skapa presentationer med Prezi 1 Introduktion Prezi är ett verktyg för att skapa presentationer, precis som Power Point. Skillnaden är att man i Prezi jobbar med en stor arbetsyta,

Läs mer

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110308. Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110308. Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se 1 Innehållsförteckning Tänk på! Sid 3 Logga in sid 4 Panel sid 5 Sidor och inlägg 1. Skapa eller redigera en sida eller inlägg

Läs mer

Infoga mediaobjekt (film/ljudklipp) i din Pingpong-sida

Infoga mediaobjekt (film/ljudklipp) i din Pingpong-sida Dokumentnamn lathund_infoga_media_uppladdad_pingpong_14 nov_2012 Datum Sida 14 nov 2012 1 / 6 Infoga mediaobjekt (film/ljudklipp) i din Pingpong-sida Innehåll Mediaobjekt i Pingpong... 1 Ladda upp film

Läs mer

Kom igång med Turnitin (fristående version)

Kom igång med Turnitin (fristående version) Kom igång med Turnitin (fristående version) Detta dokument förklarar hur den fristående versionen av Turnitin kan användas av lärare och handledare som inte har en större mängd av enskilda arbeten att

Läs mer

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan.

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. Vårt webbverktyg Komma igång del 1 I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. 1. Ta fram ditt användarnamn och skriv in 2. Ta fram ditt lösenord och skriv

Läs mer

STEGBESKRIVNING - WEBB

STEGBESKRIVNING - WEBB STEGBESKRIVNING - WEBB Logga in och Ut 1. Öppna upp en webbläsare (Chrome eller Firefox) 2. Skriv in sökvägen: www.krukmakarenshus.org/wp-admin/ 3. Fyll i inloggningsuppgifterna och tryck Logga in 3. När

Läs mer

Manual för din hemsida

Manual för din hemsida Manual för din hemsida Dynamiska hemsidor är en lösning för att man på ett enkelt sätt skall kunna lägga till, ändra och ta bort sidor på sin hemsida. För att detta skall vara möjligt bygger lösningen

Läs mer

Så här funkar Föreningsliv

Så här funkar Föreningsliv Så här funkar Föreningsliv Logga in Logga in på den adress du fått skickat till dig via mail. Använd det lösenord och användarnamn som du tilldelats. Kom alltid ihåg att logga ut när du skrivit färdigt,

Läs mer

Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO

Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO Snabbkurs i Wordpress för IOGT-NTO Välkommen till din nya sida! Det här materialet är till för att ge en snabb genomgång av din nya sida och de olika funktionerna så att du snabbt kan komma igång och arbeta

Läs mer

Hembokat Kom igång guide

Hembokat Kom igång guide Hembokat Kom igång guide Introduktion till er nya brf-hemsida... 2 För användaren... 3 Starta ditt konto... 3 Logga in... 3 Byt lösenord... 4 Anslagstavlan... 5 Bokningskalendern... 6 För styrelsen...

Läs mer

Arbeta med Selected Works en lathund

Arbeta med Selected Works en lathund Arbeta med Selected Works en lathund Att redigera din egen Selected Works-sida Ta fram din sida och logga in via My Account längts ner på sidan. Klicka på Edit My Site för att redigera sidan. Gå nu vidare

Läs mer

Lathund för lättredaktörer i InfoGlue

Lathund för lättredaktörer i InfoGlue Lathund för lättredaktörer i InfoGlue Kommunikationsenheten 2018 Erik Dahlbergsgatan 11 B, plan 5, Box 100, 405 30 Göteborg 031 786 00 00 www.gu.se Innehållsförteckning Sid Inloggning 3 Gröna plattan 3

Läs mer

Webbsidekurs för nybörjare

Webbsidekurs för nybörjare Webbsidekurs för nybörjare Hörselskadades distrikt i Stockholms län (www.distriktet.info) Inledande faktaruta Alla HRF föreningar erbjuds möjligheten att kostnadsfritt publicera information på en egen

Läs mer

Kom igång med Skype (Mac)

Kom igång med Skype (Mac) Kom igång med Skype (Mac) Skapa konto och installera Skype 1. a) För att kunna använda Skype måste du först ladda ner programmet till din dator och ditt operativsystem. Klicka på länken nedan så kommer

Läs mer

Lokala hemsidor Grundkurs

Lokala hemsidor Grundkurs Lokala hemsidor Grundkurs Inloggning 1 För att få inloggningsuppgifter till din lokalavdelning/ditt distrikt måste du höra av dig till hemsidan@skpf.se och uppge vilken mejladress vi ska skicka inloggningsuppgifter

Läs mer

Office 365. Vad är det?

Office 365. Vad är det? Office 365 Vad är det? Vad är Office 365? Om du sparar i Office 365 kommer du kunna fortsätta med ditt arbete var du än är så länge du har tillgång till en dator, en smartphone eller en surfplatta och

Läs mer

Guide Autodesk Account

Guide Autodesk Account Denmark Germany Norway Sweden Guide Autodesk Account Administering av licenskonton Telefon: 010 211 69 00 Mail: info@nticad.se Website: www.nti.dk/sv Innehåll KOM IGÅNG FRÅN START TILL MÅL... 3 INNAN DU

Läs mer

Webbmanual hittaut.nu

Webbmanual hittaut.nu Webbmanual hittaut.nu - Webbmanual för hittaut.nu Manualen är sammanställd av hittaut.nu-kansliet. Saknas något eller är det något som inte stämmer? Kontakta då hittaut.nu-kansliet på info@hittaut.nu!

Läs mer

En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben

En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben Publicera Y-bladet Innehåll Publicera Y-bladet...1 En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben...1 Logga in...2 Logga ut...2 Att lägga till en artikel till Y-bladet...3 Ändra ett inlägg...5

Läs mer

Skapa din egen kanal på Youtube

Skapa din egen kanal på Youtube Skapa din egen kanal på Youtube - för dina uppladdade filmer eller som portal som visar din spellista En kanal är en sida som den allmänna publiken kan titta på och som innehåller en användares profilinformation,

Läs mer

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala Svenska läromedel på internet Uppdaterad 9 mars 2016 Konto Bli medlem Klicka på hänglåset uppe till höger och välj menyalternativet

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer