Gemensamma kyrkorådets ordförande Krister Koskela öppnade mötet. Sammanträdet konstaterades vara lagligen sammankallat och beslutfört.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Gemensamma kyrkorådets ordförande Krister Koskela öppnade mötet. Sammanträdet konstaterades vara lagligen sammankallat och beslutfört."

Transkript

1 VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Till gemensamma kyrkorådet hör ordförande och 11 medlemmar, och det är beslutfört, då mera än hälften av medlemmarna är närvarande. Kallelse till gemensamma kyrkorådets möte skall skickas till medlemmarna senast tre dagar före mötet. Kallelse och föredragningslista till detta möte har skickat till gemensamma kyrkorådets medlemmar Gemensamma kyrkorådets ordförande Krister Koskela öppnade mötet. Sammanträdet konstaterades vara lagligen sammankallat och beslutfört. 113 Val av protokolljusterare Två protokolljusterare väljs. Merja Piipponen och Christel Lax står i tur. Till protokolljusterare valdes Tiina Mäki och Christel Lax. 114 Fastighetsdirektionens protokoll 3/2014 Fastighetsdirektionens protokoll 3/ läggs fram. Antecknas för kännedom, inga åtgärder. 115 Ledamot Hannu Linnas motion om processen och principerna för uppgörandet av budgeten Ledamot Hannu Linna lämnade in en motion vid gemensamma kyrkofullmäktiges sammanträde (gem. kfm ). I motionen föreslår han att processen och principerna för uppgörandet av budgeten ska behandlas och förnyas under år 2014, vid behov i enlighet med kyrkostyrelsens anvisningar. Målet med förnyandet skulle vara att man för att få underlag för beslutsfattandet ska ge en så realistisk bild som möjligt av hur ekonomin utvecklas. Det måste vara möjligt att klart se sambandet mellan verksamhets- och ekonomiplanen och budgeten.

2 VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 2 Gemensamma kyrkorådet tillsatte en arbetsgrupp (gem. kr ) för att se över processen och principerna för uppgörandet av budgeten. Till arbetsgruppen valdes ekonomidirektör Nils-Eric Sahlström, som fungerade som sammankallande, och huvudbokförare Sinikka Manni på tjänstens vägnar samt Merja Piipponen och Erik Sjöberg som gemensamma kyrkorådets representanter. Arbetsgruppen granskade på sitt möte processen och principerna för uppgörandet i ljuset av kyrkostyrelsens anvisningar. Arbetsgruppen konstaterar efter en lång diskussion att man i Vasa kyrkliga samfällighet följer kyrkostyrelsens krav och anvisningar vid uppgörandet av budgeten. Arbetsgruppen konstaterar dock att för att kunna ge en så realistisk bild som möjligt av den ekonomiska utvecklingen som underlag för beslutsfattandet bör man i samband med uppgörandet av budgeten informera realistiskt om hur stora lönekostnaderna eventuellt kommer att bli på grundval av historiska fakta. Lönekostnaderna uppgår till ca 63 % av kyrkliga samfällighetens kostnader. Enligt anvisningarna ska man i budgeten beakta tjänsterna och arbetsförhållandena 100-procentigt. I verkligheten uppstår det på grund av verksamheten och personalsituationen delvis förutsägbara undantag, oftast besparingar. Arbetsgruppen föreslår att en separat rapport om hur stora lönekostnaderna sannolikt kommer att bli ges till gemensamma kyrkofullmäktige i samband med budgeten. Arbetsgruppens rapport antecknas för kännedom och läggs fram för gemensamma kyrkofullmäktige. Motionen betraktas härmed slutbehandlad. Tilläggsuppgifter om beslutet ges vid behov av ekonomidirektör Nils-Eric Sahlström, tfn Ledamot Heikki Hurtigs initiativ motion om centrala indikatorer i bokslutet Ledamot Heikki Hurtig lämnade in en motion vid gemensamma kyrkofullmäktiges sammanträde (gem. kfm ). I motionen föreslår han att fullmäktigeledamöterna ska ges ett sammandrag över boksluten med centrala indikatorer på en eller högst två A4-sidor. Sammandraget ska innehålla uppgifter för 8 10 år. En del av indikatorerna kan vara samma som nämns i den ovannämnda bilagan. För en del av siffrorna är det skäl att presentera budgetbeloppet, utfallet och skillnaden. I fråga om många indikatorer räcker det med utfallet, exempelvis euro per medlem eller likvida medel.

3 VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 3 Gemensamma kyrkorådet tillsatte en arbetsgrupp (gem. kr ) med uppgift att ta fram ett sammandrag som innehåller centrala indikatorer från boksluten och som spänner över 8 10 år. Till arbetsgruppen valdes ekonomidirektör Nils-Eric Sahlström, som fungerade som sammankallande, och huvudbokförare Sinikka Manni på tjänstens vägnar samt Merja Piipponen och Erik Sjöberg som gemensamma kyrkorådets representanter. Arbetsgruppen har på sitt möte diskuterat frågan och satt sig in i Heikki Hurtigs förslag på möjliga indikatorer. Arbetsgruppen konstaterar att tidigare realiserade jämförelsesiffror skulle vara till nytta då man vill ha en helhetsbild av kyrkliga samfällighetens närhistoria. Idag bifogas till budgeten ett utdrag som innehåller ekonomiska siffror för hela kyrkan och vissa församlingar för föregående räkenskapsår. Arbetsgruppen föreslår att de indikatorer som nämns i motionen bifogas till budgeten för de föregående åtta åren. Även andra indikatorer kan komma i fråga. Arbetsgruppens rapport antecknas för kännedom och läggs fram för gemensamma kyrkofullmäktige. Motionen betraktas härmed slutbehandlad. Tilläggsuppgifter om beslutet ges vid behov av ekonomidirektör Nils-Eric Sahlström, tfn Chefernas rätt att godkänna fakturor Vasa kyrkliga samfällighet överförs till Kyrkans servicecentral Kipa Efter överföringen sköter Kipa Vasa kyrkliga samfällighets transaktioner. Enligt Vasa kyrkliga samfällighets ekonomistadga granskas och godkänns inköpsfakturor så att det på alla erhållna inköpsfakturor och övriga verifikat eller bilagor till dessa antecknas uppgifter om att varan eller tjänsten mottagits, uppgifter om sakgranskning och godkännande för utbetalning. Gemensamma kyrkorådet utfärdar anvisningar om vilket förfarande som ska tillämpas. Förfarandet ska ordnas på ett sådant sätt att minst två personer deltar i det. I dagsläget är det en utsedd person eller en chef som utför sakgranskningen och ekonomidirektören som gör det slutliga godkännandet. Vid behandlingen av Kipas elektroniska fakturor skulle det vara ändamålsenligt att cheferna hade partiell rätt att godkänna fakturorna inom sitt ansvarsområde direkt för Kipas behandling. Det slutliga godkännandet görs dock av ekonomidirektören. Den partiella rätten att godkänna fakturor skulle bero på fakturans belopp (inkl. moms) på följande sätt:

4 VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 4 Om fakturans slutsumma är större, godkänner ekonomidirektören fakturan för vidarebehandling efter sakgranskningen. Kipa behandlar inköpsfakturorna, och en betalningsförteckning görs upp över dem. Ekonomidirektören granskar och godkänner förteckningen innan Kipa betalar fakturan från Vasa kyrkliga samfällighets konton. På detta sätt uppfylls även framöver kravet i ekonomistadgan om att minst två personer deltar i förfarandet. Det föreslås att rätten att godkänna inköpsfakturor beviljas enligt följande: Kyrkoherdarna högst euro Chefen för begravningsväsendet högst euro Fastighetschefen högst euro Övriga chefer högst euro. Beslutet träder i kraft från och med , när Vasa kyrkliga samfällighet överförs till Kipa. Tilläggsuppgifter om beslutet ges vid behov av ekonomidirektör Nils-Eric Sahlström, tfn Ekonomiöversikt Enligt Vasa kyrkliga samfällighets ekonomistadga ska gemensamma kyrkofullmäktige och gemensamma kyrkorådet informeras om hur samfällighetens verksamhetsmål har uppnåtts, och dessutom ska de få på bokföringen baserade uppgifter om budgetutfallet och prognoser för slutet av året. Rapporteringen antecknas för kännedom. Tilläggsuppgifter om beslutet ges vid behov av ekonomidirektör Nils-Eric Sahlström, tfn Personalens frilufts- och rekreationseftermiddag år 2014 Personalens traditionella frilufts- och rekreationseftermiddag har årligen ordnats av samarbetskommissionen, och arrangemangen har godkänts i gemensamma kyrkorådet. Samarbetskommissionen har

5 VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 5 beslutat att för gemensamma kyrkorådet föreslå att frilufts- och rekreationseftermiddagen år 2014 ordnas fredag från kl genom ett besök i Kristinestads kyrka, Lebellska Köpmansgården och Mikaelimarknaden. Det föreslås att tjänsteinnehavarna och arbetstagarna i församlingarna beviljas ledig eftermiddag från kl under förutsättning att de deltar i frilufts- och rekreationseftermiddagen. Tjänsteinnehavare eller arbetstagare som inte deltar i den gemensamma eftermiddagen har normal arbetsdag. För att så många anställda som möjligt ska kunna delta i rekreationseftermiddagen föreslås att kundbetjäningen på pastorsexpeditionen och kanslierna denna dag upphör kl Gemensamma kyrkorådet godkänner ovannämnda arrangemang för kyrkliga samfällighetens del. Under eftermiddagen i fråga har telefonväxeln och lokalbokningen normal jour. Med tidningsannons meddelas att kanslierna stänger kl Tilläggsuppgifter om beslutet ges vid behov av byråchef Anneli Dahlbäck, tfn Begäran av SRK:s sommarmöte i Vasa Arrangörerna av SRK:s sommarmöte begär tillstånd att genomföra en gudstjänst på Vasa kyrkliga samfällighets område Dessutom föreslår arrangörerna att Vasa kyrkliga samfällighet bekostar och skaffar de nattvardstillbehör som behövs vid nattvarden. Sommarmötet ordnas på åkrarna i Söderfjärden, som ligger i Sundom by i Vasa. Vaasan seudun rauhanyhdistys är ansvarig arrangör. Sommarmötet har under de senaste åren besökts av ca personer. I nattvarden har ca personer deltagit. Vid sommarmötet sommaren 2014 i Pyhäjoki kostade nattvardstillbehören ca euro. Anhållan antecknas för kännedom och godkänns. 121 Anmälningsärenden - finska församlingens församlingsråds protokoll 7/ svenska församlingens församlingsråds protokoll 7/

6 VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 6 - Mauri Öljymäki berättade om Vasa stads byggnadsnämnds möte, där det behandlades utvidgningen av Lillkyro gravgård. Antecknas för kännedom. 121 Anvisningar för rättelseyrkande och besvärsanvisning samt avslutande av sammanträdet Gemensamma kyrkorådet gav anvisningar om ändringssökande, bilaga 1/122.

Till protokolljusterare valdes Hannu Härö och Christel Lax. Samarbetskommissionens protokoll 4/ läggs fram.

Till protokolljusterare valdes Hannu Härö och Christel Lax. Samarbetskommissionens protokoll 4/ läggs fram. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 27.11.2014 klo 16.30 Sivu 1 154 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Gemensamma kyrkorådet har utöver ordförande 11 medlemmar, och det är beslutfört när mer än

Läs mer

Ordförande öppnade mötet. Sammanträdet konstaterades vara lagligen sammankallat och beslutfört.

Ordförande öppnade mötet. Sammanträdet konstaterades vara lagligen sammankallat och beslutfört. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 11.4.2013 klo 16.30 Sivu 1 62 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Ordförande öppnade mötet. Sammanträdet konstaterades vara lagligen sammankallat och beslutfört.

Läs mer

Till protokolljusterare valdes Christel Lax och Merja Piipponen. Fastighetsdirektionens protokoll 2/ läggs fram.

Till protokolljusterare valdes Christel Lax och Merja Piipponen. Fastighetsdirektionens protokoll 2/ läggs fram. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 8.5.2015 klo 15.30 Sivu 1 77 Sammanträdet öppnas och beslutsförhet konstateras Gemensamma kyrkorådet har utöver ordförande 11 medlemmar, och det är beslutfört när mer än

Läs mer

YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO GEMENSAMMA KYRKOFULLMÄKTIGE

YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO GEMENSAMMA KYRKOFULLMÄKTIGE VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 13.12.2018 klo 18:00 Sivu 1 / 9 Innehåll Ekonomiöversikt... 2 Budgeten 2019 samt verksamhets- och ekonomiplanen 2019-2021... 3 Fullmäktigeinitiativ som inte är färdigbehandlade...

Läs mer

Till protokolljusterare valdes Merja Piipponen och Christel Lax. Antecknas för kännedom, inga åtgärder.

Till protokolljusterare valdes Merja Piipponen och Christel Lax. Antecknas för kännedom, inga åtgärder. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 19.1.2012 klo 16.30 Sivu 1 Sammanträdet inleddes med ett besök i de planerade diakonilokalerna i Hallipatruuna Oy:s byggnad på Magasinsgatan 12. Fastighetschef Mikko Päällysaho

Läs mer

Till protokolljusterare valdes Merja Piipponen och Göran Stenlund. Antecknas för kännedom, inga åtgärder.

Till protokolljusterare valdes Merja Piipponen och Göran Stenlund. Antecknas för kännedom, inga åtgärder. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 18.10.2012 klo 16.30 Sivu 1 116 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Ordförande öppnade sammanträdet. Sammanträdet konstaterades vara lagligen sammankallat och

Läs mer

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E V krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E V vån YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO GEMENSAMMA KYRKORÅDET

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E V krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E V vån YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO GEMENSAMMA KYRKORÅDET VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 4.4.2018 klo 18.00 Sivu 1 / 6 Innehåll Sammanträdets öppnande och beslutförhet... 2 Val av protokolljusterare... 2 Godkännande av föredragningslistan... 2 Anhållan om oavlönad

Läs mer

Till protokolljusterare valdes Tiina Mäki och Christel Lax.

Till protokolljusterare valdes Tiina Mäki och Christel Lax. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 11.12.2014 klo 16.30 Sivu 1 166 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Gemensamma kyrkorådet har utöver ordförande 11 medlemmar, och det är beslutfört när mer än

Läs mer

Gemensamma kyrkorådet samlades i Lillkyro kl. 16.00 för att bekanta sig till Andelsbankens och församlingshemmet utrymmen före mötets början.

Gemensamma kyrkorådet samlades i Lillkyro kl. 16.00 för att bekanta sig till Andelsbankens och församlingshemmet utrymmen före mötets början. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 8.10.2015 klo 16.00 Sivu 1 Gemensamma kyrkorådet samlades i Lillkyro kl. 16.00 för att bekanta sig till Andelsbankens och församlingshemmet utrymmen före mötets början. 161

Läs mer

Till protokolljusterare valdes Matias Mäkynen och Christel Lax. Gemensamma kyrkofullmäktiges protokoll 1/29.1.2013.

Till protokolljusterare valdes Matias Mäkynen och Christel Lax. Gemensamma kyrkofullmäktiges protokoll 1/29.1.2013. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 21.3.2013 klo 16.30 Sivu 1 44 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Gemensamma kyrkorådets viceordförande Erik Sjöberg öppnade mötet och fungerade som mötets ordförande.

Läs mer

Två protokolljusterare väljs. Olli Autio och Christel Lax står i tur. Till protokolljusterare valdes Olli Autio och Christel Lax.

Två protokolljusterare väljs. Olli Autio och Christel Lax står i tur. Till protokolljusterare valdes Olli Autio och Christel Lax. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 15.1.2015 klo 16.30 Sivu 1 1 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Gemensamma kyrkorådet har utöver ordförande 11 medlemmar, och det är beslutfört när mer än hälften

Läs mer

Antecknas för kännedom, inga åtgärder.

Antecknas för kännedom, inga åtgärder. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 19.3.2015 klo 16.30 Sivu 1 43 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Gemensamma kyrkorådet har utöver ordförande 11 medlemmar, och det är beslutfört när mer än

Läs mer

3 Ändring av tjänstebenämningarna för diakonins s.k. specialtjänster inom finska församlingen

3 Ändring av tjänstebenämningarna för diakonins s.k. specialtjänster inom finska församlingen VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 31.5.2011 klo 18.00 Sivu 1 3 Ändring av tjänstebenämningarna för diakonins s.k. specialtjänster inom finska församlingen Finska församlingens församlingsråd har på sitt sammanträde

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 5/2013 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 5/2013 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 5/2013 1 Sammanträdet inleddes med psalmsång Psb 172, textläsning ur 1 kor. 12 och bönen Fader Vår. Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 82 Konstaterades att sammanträdet

Läs mer

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 4.6.2015 klo 15.30 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 4.6.2015 klo 15.30 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 4.6.2015 klo 15.30 Sivu 1 102 Sammanträdet öppnas och beslutsförhet konstateras 103 Val av protokolljusterare 104 Samarbetskommissionens protokoll 2/2015 105 Avsked från

Läs mer

Ordförande tackade Jarmo Halmes.

Ordförande tackade Jarmo Halmes. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 10.5.2012 klo 16.30 Sivu 1 48 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Ordförande öppnade sammanträdet. Sammanträdet konstaterades vara lagligen sammankallat och

Läs mer

BROMARVS FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10

BROMARVS FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10 BROMARVS FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 02.09.2010 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga x Pia-Maria Blomqvist-Schrey x Uolevi Salminen

Läs mer

Till protokolljusterare valdes Olli Autio och Göran Stenlund. Avskedsansökan läggs fram.

Till protokolljusterare valdes Olli Autio och Göran Stenlund. Avskedsansökan läggs fram. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 7.6.2012 klo 15.30 Sivu 1 70 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Ordförande öppnade sammanträdet. Sammanträdet konstaterades vara lagligen sammankallat och beslutfört.

Läs mer

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA KYRKORÅDET

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA KYRKORÅDET REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA KYRKORÅDET Behandling Gemensamma kyrkorådet 23.4.2013 Gemensamma kyrkofullmäktige 10.6.2014 Detta reglemente för gemensamma kyrkorådet träder i kraft 1.4.2015. Reglemente för

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 7/2015. Församlingsrådets sammanträde onsdag 9.9.2015 kl. 18 20.20. Plats: Lilla församlingssalen, Skolhusgatan 26

VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 7/2015. Församlingsrådets sammanträde onsdag 9.9.2015 kl. 18 20.20. Plats: Lilla församlingssalen, Skolhusgatan 26 VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 7/2015 Församlingsrådets sammanträde onsdag 9.9.2015 kl. 18 20.20 Detta protokoll innehåller följande paragrafer: 128 Sammanträdets öppnande och andakt... 1 129 Sammanträdets

Läs mer

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån.

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 19.9.2012 klo 16.30 Sivu 1 Gemensamma kyrkorådets ordförande Anders Kronlund hällsade biskop Jakob Moreto från Tanzania, Nancy Råholm, Irja Aro-Heinilä, Veikko Heinilä och

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 2/2012 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 2/2012 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 2/2012 1 Sammanträdet inleddes med psalmsång Psb 310, textläsning ur Joh 15:15-16 och bönen Fader Vår. Val av lekmannaombud till kyrkomötet/lekmannamedlemmar till stiftsfullmäktige

Läs mer

Lag. RIKSDAGENS SVAR 146/2012 rd

Lag. RIKSDAGENS SVAR 146/2012 rd RIKSDAGENS SVAR 146/2012 rd Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om ändring av kyrkolagen, lag om upphävande av lagen om kyrkans centralfond och lag om skyldighet för medlemmar i

Läs mer

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10 TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 07.09.2010 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga - Charlotta Andström, protokollförare - Christer

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 6/2012 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 6/2012 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 6/2012 1 Sammanträdet inleddes med psalmsång Psb 172, textläsning ur 1 Kor. 12 och bönen Fader Vår. Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 91 Konstaterades att sammanträdet

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 9/2014 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 9/2014 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 9/2014 1 Ordförande hälsade Vasa finska församlings församlingspastor Outi Klapuri välkommen. Klapuri berättade att hon går kyrkans ledarskapsutbildning och att det till

Läs mer

MARIEHAMNS FÖRSAMLING BESLUTSFÖRTECKNING Kyrkorådet NÄRVARANDE. Donning Stig Gammals Bror. Nylund Berit Öfverström Clas FRÅNVARANDE

MARIEHAMNS FÖRSAMLING BESLUTSFÖRTECKNING Kyrkorådet NÄRVARANDE. Donning Stig Gammals Bror. Nylund Berit Öfverström Clas FRÅNVARANDE Prästgårdssalen 13.10.2015 18.30 19.14 2 NÄRVARANDE Karlström Jan-Erik Donning Stig Gammals Bror Lindfors Nina Nylund Berit Öfverström Clas kyrkoherde vice ordförande FRÅNVARANDE Andersson Ulla Forsbom

Läs mer

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E V krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E V vån

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E V krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E V vån VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 15.5.2018 klo 16.30 Sivu 1 / 22 Innehåll Sammanträdets öppnande och beslutförhet... 2 Val av protokolljusterare... 2 Godkännande av föredragningslistan... 2 Gemensamma kyrkorådets

Läs mer

Björnberg-Enckell, Maria. Elving-Andersén, Christina. Lundsten, Lars medlem, från 9 ( 7) Träskman, Anhild

Björnberg-Enckell, Maria. Elving-Andersén, Christina. Lundsten, Lars medlem, från 9 ( 7) Träskman, Anhild JOHANNES FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 11/2014 FÖRSAMLINGSRÅDET Tid: 11.11.2014 kl. 17.30. Servering från kl. 17. Plats: Högbergssalen, Högbergsgatan 10 E 2 våningen Närvarande: Westerlund, Johan kyrkoherde,

Läs mer

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09 TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 8.9.2009 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga x Charlotta Andström, protokollförare - Christer

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 3/2015. Församlingsrådets sammanträde onsdag 11.3.2015 kl. 18 21.15

VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 3/2015. Församlingsrådets sammanträde onsdag 11.3.2015 kl. 18 21.15 VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 3/2015 Församlingsrådets sammanträde onsdag 11.3.2015 kl. 18 21.15 Detta protokoll innehåller följande paragrafer: 47 Sammanträdets öppnande och andakt... 1 48 Sammanträdets

Läs mer

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Församlingsrådet Protokoll 2/2016

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Församlingsrådet Protokoll 2/2016 GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Tid: Tisdag 31.5.2016 kl. 17.00 Plats: Grankulla kyrka, övre brasrum. Närvarande medlemmar: Bäck Ulla Collander Ruth Ehrström-Tegengren Mona Hedlund Turid Herold

Läs mer

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E, 5. krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E, 5. vån

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E, 5. krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E, 5. vån VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 27.11.2018 klo 16.30 Sivu 1 /26 Innehåll Sammanträdets öppnande och beslutförhet...2 Val av protokolljusterare...2 Godkännande av föredragningslistan...2 Protokoll 2/2018

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 09 2015 P R O T O K O L L 23.11.2015 Styrelsen 23.11.2015 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 09/2015 Tid: 23.11.2015 kl. 15:00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO GEMENSAMMA KYRKOFULLMÄKTIGE

YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO GEMENSAMMA KYRKOFULLMÄKTIGE VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 31.5.2018 klo 18:00 Sivu 1 / 15 Innehåll Bokslutet för 2017... 2 Personalbokslutet för 2017... 4 Inkomstskattesatsen för år 2019... 6 Avgifter för gravplatser... 9 Fullmäktigeinitiativ,

Läs mer

Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.45-20.30. Närvarande medlemmar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande

Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.45-20.30. Närvarande medlemmar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande PROTOKOLL 120213 FÖRSAMLINGSRÅDET 13.2.2012 Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.45-20.30 Närvarande mar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande KULLBERG, Inger vice ordförande GUSTAFSSON,

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 7/2012 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 7/2012 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 7/2012 1 Sammanträdet inleddes med psalmsång Psb 365:1-2, textläsning ur 1 Tim. 6:6-12 och bönen Fader Vår. Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 109 Konstaterades

Läs mer

Ärendet berett av Behandlat

Ärendet berett av Behandlat VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 18.2.2016 Sivu 1 / 23 Innehåll 23 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras... 2 24 Val av protokolljusterare... 2 25 Godkännande av föredragningslistan... 2 26 Gemensamma

Läs mer

LOVISA STAD PROTOKOLL 4/ Schauman Berndt-Gustaf ledamot. Lehto-Tähtinen Auli. ÖVRIGA Kettunen Kirsi ekonomidirektör ( 6) kl

LOVISA STAD PROTOKOLL 4/ Schauman Berndt-Gustaf ledamot. Lehto-Tähtinen Auli. ÖVRIGA Kettunen Kirsi ekonomidirektör ( 6) kl LOVISA STAD PROTOKOLL 4/2016 35 Revisionsnämnden TID 05.04.2016 kl. 17:00-21:15 PLATS Rådhuset, stadsstyrelsens sammanträdesrum NÄRVARANDE Lohenoja Pertti ordförande Hagfors Kari vice ordförande Schauman

Läs mer

kyrkofullmäktiges vice ordförande suppleant för Uunila Sissi

kyrkofullmäktiges vice ordförande suppleant för Uunila Sissi S:t Görans församlingshem 04.11.2014 18.30 20.55 2 NÄRVARANDE Beijar Christian Eriksson Hans Erik Eriksson Karl-Göran Fagerholm Inga-Britt Flink Margareta Forsbom Siv Gammals Bror Grönlund Sandra Isaksson

Läs mer

Björnberg-Enckell, Maria Elving-Andersén, Christina Hagmark, Viveca Laakkonen-Lähteenmäki, Nina. Träskman, Anhild. Wallendahl, Mårten

Björnberg-Enckell, Maria Elving-Andersén, Christina Hagmark, Viveca Laakkonen-Lähteenmäki, Nina. Träskman, Anhild. Wallendahl, Mårten JOHANNES FÖRSAMLING FÖRSAMLINGSRÅDET PROTOKOLL Nr 7/2014 Tid: onsdag 30.7.2014 kl. 17.30. Servering från kl. 17. Plats: Högbergssalen, Högbergsgatan 10 E 2 våningen Närvarande Andersén Henrik Anner, Rea

Läs mer

Styrelsen 10 2013 PROTOKOLL 12.12.2013

Styrelsen 10 2013 PROTOKOLL 12.12.2013 Styrelsen 10 2013 PROTOKOLL 12.12.2013 Styrelsen 12.12.2013 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 10/2013 Tid: 12.12.2013 kl. 11.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Församlingsrådet Protokoll 3/2015

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Församlingsrådet Protokoll 3/2015 GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Tid: Tisdag 26.5.2015 kl. 17.00 Plats: Grankulla kyrka, övre brasrum. Närvarande Medlemmar: Bäck Ulla Collander Ruth Ehrström-Tegengren Mona Hedlund Turid, vice

Läs mer

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland.

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland. Bilaga 1 till höstmötet Styrelsens förslag till ändringar av föreningens stadgar: Stadgar för Finlands svenska biblioteksförening r.f. 1. Namn, hemort och språk Föreningens namn är Finlands svenska biblioteksförening

Läs mer

MARIEHAMNS FÖRSAMLING BESLUTSFÖRTECKNING Kyrkorådet NÄRVARANDE. Donning Stig Forsbom Siv Gammals Bror Liewendahl Robert. Nylund Berit Öfverström Clas

MARIEHAMNS FÖRSAMLING BESLUTSFÖRTECKNING Kyrkorådet NÄRVARANDE. Donning Stig Forsbom Siv Gammals Bror Liewendahl Robert. Nylund Berit Öfverström Clas S:t Görans församlingshem 13.06.2017 18.30 20.24 2 NÄRVARANDE Karlström Jan-Erik Lind Maj-Britt Donning Stig Forsbom Siv Gammals Bror Liewendahl Robert Raitanen Leena Nylund Berit Öfverström Clas t.f.

Läs mer

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 1 /18 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr kl Sida

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 1 /18 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr kl Sida VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 1.11.2018 klo 16.30 Sivu 1 /18 Innehåll Sammanträdets öppnande och beslutförhet...2 Val av protokolljusterare...2 Godkännande av föredragningslistan...2 Familjerådgivares

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.9.2018 2/18 Tid: Onsdagen den 26 september 2018 kl. 9.30-11.00 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

Lag. om ändring av kyrkolagen

Lag. om ändring av kyrkolagen Lag om ändring av kyrkolagen På förslag av kyrkomötet och i enlighet med riksdagens beslut upphävs i kyrkolagen (1054/1993) 19 kap. 7, sådan den lyder i lagarna 1274/2003 och 1008/2012, ändras 16 kap.

Läs mer

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 1/10

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 1/10 TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 1/10 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 16.2.2010 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga x Charlotta Andström, protokollförare - Christer

Läs mer

Gemensamma kyrkorådet 94 27.3.2014

Gemensamma kyrkorådet 94 27.3.2014 Gemensamma kyrkorådet 94 27.3.2014 239/2014 34 Helsingfors kyrkliga samfällighets verksamhetsberättelse, bokslut och revisionsberättelse för år 2013 samt beviljande av ansvarsfrihet Beslutsförslag Gemensamma

Läs mer

Bildningsnämndens svenska sektion nr 1/ INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Bildningsnämndens svenska sektion nr 1/ INNEHÅLLSFÖRTECKNING nr 1/2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING BILDNSVES 1 Mötets konstituering BILDNSVES 2 Tjänsteinnehavarbeslut för kännedom BILDNSVES 3 Godkännande av förslag till verksamhetsberättelsen för svenska skola 2012 BILDNSVES

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 8/2012 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 8/2012 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 8/2012 1 Sammanträdet inleddes med psalmsång Psb 427: 1 och 5, textläsning ur Luk. 19:41-48 och bönen Fader Vår. Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 128 Konstaterades

Läs mer

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 1 / 41 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr kl Sidan

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous klo Sivu 1 / 41 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr kl Sidan VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 28.6.2018 klo 16.30 Sivu 1 / 41 Innehåll Sammanträdets öppnande och beslutförhet... 2 Val av protokolljusterare... 2 Godkännande av föredragningslistan... 2 Gemensamma kyrkofullmäktiges

Läs mer

STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Revisionsnämnden 10/2018

STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Revisionsnämnden 10/2018 STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Måndagen den 28.5.2018 kl. 15.00 18.40 Plats Selecta, stadshuset Medlemmar Ordinarie Bjarne Kull, viceordförande, mötesordförande Kaj Nyman, kl. 16.30-18.40, ordförande

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Sammanträdesdatum: 11.04.2012 Nr: 4 Paragrafer: 70-77 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

Förslag till behandling av resultatet

Förslag till behandling av resultatet Kommunstyrelsen 123 30.03.2015 Kommunfullmäktige 56 15.06.2015 Godkännande av bokslut 2014 Kommunstyrelsen 30.03.2015 123 Kommunstyrelsen skall enligt kommunallagen upprätta ett bokslut för räkenskapsperioden

Läs mer

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag kl

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 11.6.2019 3 15-18 Plats och tid Beslutande Frånvarande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag 11.6.2019 kl. 20.00 20.25. Pia Eriksson,

Läs mer

REGLEMENTE FÖR KYRKONÄMNDEN I UPPSALA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET

REGLEMENTE FÖR KYRKONÄMNDEN I UPPSALA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET UPPSALA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sid 1 (6) REGLEMENTE FÖR KYRKONÄMNDEN I UPPSALA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Fastställt av samfällda kyrkofullmäktige 2006-02-02 22 Kyrkonämndens uppgifter framgår av Kyrkoordningen

Läs mer

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING FÖRSAMLINGSRÅDET PROTOKOLL 3/2018 Sid 1 av 8

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING FÖRSAMLINGSRÅDET PROTOKOLL 3/2018 Sid 1 av 8 PROTOKOLL 3/2018 Sid 1 av 8 Tid Plats Tisdag 30.10 kl.17 Kyrkans övre brasrum Närvarande medlemmar: Bäck Ulla Collander Ruth, förhindrad Ehrström-Tegengren Mona, förhindrad Hedlund Turid 34-48, 50-53 Herold

Läs mer

3 Delegationen Bestämmelser om delegationens uppgifter finns i 138 i lagen om kommunala pensioner.

3 Delegationen Bestämmelser om delegationens uppgifter finns i 138 i lagen om kommunala pensioner. 1 (5) Instruktion för Keva Godkänd av delegationen 13.3.2014, träder i kraft 13.5.2014 I ALLMÄNT 1 Tillämpning I denna instruktion ges bestämmelser om den kommunala pensionsanstalten Kevas organ och verksamhet

Läs mer

PROTOKOLL 6 /

PROTOKOLL 6 / Församlingsrådet PROTOKOLL 6 / 2013 3.9.2013 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SIDA 72 DISKUSSION OM GUDSTJÄNSTLIVET I ESBO

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 7/2013 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 7/2013 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 7/2013 1 Vice ordförande Christel Lax hälsade Tor-Erik Store tillbaka i kyrkoherdetjänsten i Vasa svenska församling och samtidigt uppvaktade församlingsrådet honom med

Läs mer

FÖRVALTNINGSSTADGA. Kommunalförbundet Ålands Miljöservice

FÖRVALTNINGSSTADGA. Kommunalförbundet Ålands Miljöservice FÖRVALTNINGSSTADGA Kommunalförbundet Ålands Miljöservice Godkänd av styrelsen 6.5.52013 Godkänd av stämman 4.6.2013 Kommunalförbundet för Ålands Miljöservice Ålands Miljöservice är ett kommunalförbund.

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum NEDERVETIL OMRÅDES- NÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7.9.2017 Nr 1/2017 1/1 Sammanträdestid Torsdagen 7.9.2017, kl. 18.00-19.35 Sammanträdesplats Café 13 Beslutande: Ersättare: Ahlstrand, Monica Cainberg, Päivi

Läs mer

Grundavtal för KOMMUNALFÖRBUNDET OASEN BOENDE- OCH VÅRDCENTER

Grundavtal för KOMMUNALFÖRBUNDET OASEN BOENDE- OCH VÅRDCENTER Grundavtal för KOMMUNALFÖRBUNDET OASEN BOENDE- OCH VÅRDCENTER 1 kap. KOMMUNALFÖRBUNDET 1 Kommunalförbundets namn och hemort Kommunalförbundets namn är Oasen boende- och vårdcenter k.f. med arbetsnamnet

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 5 /2016 Sammanträdestid onsdag 6.7.2016 kl. 19.00-19.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Holmström Harry, ordförande

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 10.09 2014 Biblioteksnämnden 10.09.2014. - Sammanträdestid Torsdagen den 18 September kl. 18.00-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

NÄRPES FÖRSAMLING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ: Kyrkofullmäktige 01 / 2019 SAMMANTRÄDESTID: Torsdag 31.01.2019 kl. 18.30-19.20 SAMMANTRÄDESPLATS: Närpes församlingshem NÄRVARANDE Beslutande: Övriga: Antfolk

Läs mer

EVENTUELLA FÖRHINDER SKA MEDDELAS Heli Nieminen, tfn eller

EVENTUELLA FÖRHINDER SKA MEDDELAS Heli Nieminen, tfn eller Sammanträdeskallelse 4/2015 1 (11) SAMMANTRÄDE FÖR GEMENSAMMA KYRKOFULLMÄKTIGE I VANDA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Informationstillfälle Tid tisdag 22.9.2015 kl. 17.30 (kaffeservering kl. 17.00) Plats Vanda

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 Sammanträdestid Tisdagen den 27.8.2019 kl. 19 2120 Sammanträdeslokal Tallgården Närvarande Petter Johansson, ordförande Ulla-Britt Dahl Erik Schütten

Läs mer

Kallade beslutande: Löpande ersättare: Raul Jansson Elisabeth Sjövik Seija Vuorio-Carlsson

Kallade beslutande: Löpande ersättare: Raul Jansson Elisabeth Sjövik Seija Vuorio-Carlsson Kallade beslutande: Ordinarie ledamöter: Herbert Lindén ordförande Hanna Bromels, vice ordf. Carl-Ingemar Björklund Tor-Björn Dahlén Silvana Fagerholm-Sjöblom Johan Granlund Berit Hampf Runar Karlsson

Läs mer

LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET

LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET Tid och plats för sammanträdet: torsdag 16.4.2015 kl. 17:00-18:40 i församlingsgårdens stora sal (Drottninggatan 22). Ordförande: Karl af Hällström,

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 4/2012 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 4/2012 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 4/2012 1 Sammanträdet inleddes med psalmsång Psb 90, textläsning ur Matteus 28 och bönen Fader Vår. Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 53 Konstaterades att sammanträdet

Läs mer

Suomen Kuntaliitto ry Protokoll 1/ (12) Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Protokoll 1/ (12) Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Protokoll 1/2016 1 (12) Information om sammanträdet Tid Torsdag 26.5.2016 kl. 10.00 17.00 Fredag 27.5.2016 kl. 8.00 12.35 Plats Kommunernas hus, stora föreläsningssalen och konferensrummen

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 07 2016 P R O T O K O L L 15.09.2016 Styrelsen 15.09.2016 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 07/2016 Tid: 15.09.2016 kl. 14:30 Plats: Inveon, Lundagatan ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

PROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 4 / 2009 30.3.2009 1. I vice ordförande Kalevi Kallonen. II vice ordförande Jan Drugge

PROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 4 / 2009 30.3.2009 1. I vice ordförande Kalevi Kallonen. II vice ordförande Jan Drugge PROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Blad 4 / 2009 30.3.2009 1 Sammanträdestid: Måndagen den 30 mars 2009 kl. 16.00 17.40 Sammanträdesplats: Kommunkansliet i Dalsbruk Beslutande: Mårten Nurmio ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 18.3.2016 1/16 Sammanträdestid Fredagen den 18 mars 2016 kl. 9.30 11.20 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande: Övriga

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 2/2017 Sammanträdesprotokoll

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 2/2017 Sammanträdesprotokoll 2/2017 Sammanträdesprotokoll 22.3.2017 1 / 6 Sammanträdestid: Onsdagen den 22.3.2017 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Församlingshemmet Birgittagården, Lemland Ärendets nr 1. 15 Sammanträdets öppnande 2. 16

Läs mer

De ledande tjänsteinnehavarna är underställda gemensamma kyrkorådet. 2.2 Tjänstens ansvarsområde och arbetsuppgifterna

De ledande tjänsteinnehavarna är underställda gemensamma kyrkorådet. 2.2 Tjänstens ansvarsområde och arbetsuppgifterna HELSINGFORS KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET INSTRUKTION FÖR DE LEDANDE TJÄNSTEINNEHAVARNA Godkänd av gemensamma kyrkofullmäktige den 29 september 1994 (ändrad i kfmge 15.11.2001, ikraftträdelse 1.1.2002, kfmge 4.11.2004

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Sammanträdesdatum: 22.08.2012 Nr: 7 Paragrafer: 115-123 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

Plats och tid: Vara församlingshem kl 18.30-21.30. Justeringens plats och tid: Vara pastorsexpedition den 10 maj kl 16.30

Plats och tid: Vara församlingshem kl 18.30-21.30. Justeringens plats och tid: Vara pastorsexpedition den 10 maj kl 16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vara samfällighets kyrkofullmäktige Sammanträdesdatum: 2010-05-06 Plats och tid: Vara församlingshem kl 18.30-21.30 ande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 1-9 Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 4.2.2015 1/15 Sammanträdestid Onsdagen den 4 februari 2015 kl. 9.30 11.45 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande: Övriga

Läs mer

EVENTUELLA FÖRHINDER SKA MEDDELAS Heli Nieminen, tfn eller

EVENTUELLA FÖRHINDER SKA MEDDELAS Heli Nieminen, tfn eller Sammanträdeskallelse 1/2015 1 (15) SAMMANTRÄDE FÖR GEMENSAMMA KYRKOFULLMÄKTIGE I VANDA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammanträde Tid tisdag 27.1.2015 kl. 18.00 (kaffeservering kl. 17.30) Plats Deltagare Vanda

Läs mer

FÖRSAMLINGSRÅDET 120605 5.6.2012

FÖRSAMLINGSRÅDET 120605 5.6.2012 FÖRSAMLINGSRÅDET 120605 5.6.2012 Plats och klockslag Församlingshemmet, sal 4, kl. 18.00 Närvarande mar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande KULLBERG, Inger vice ordförande GUSTAFSSON, Siv HELLSTRÖM, Gunnel

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 06 2012 P R O T O K O L L 29.6.2012 Styrelsen 29.6.2012 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 6/2012 Tid: 29.6.2012 kl. 10.00 Plats: Inveon, Lundagatan 8 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Styrelsen P R O T O K O L L

Styrelsen P R O T O K O L L Styrelsen 06 2017 P R O T O K O L L 23.8.2017 Styrelsen 23.8.2017 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 06/2017 Tid: 23.8.2017 kl. 16.45 Plats: Inveon, LUNDAGATAN ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

PARAGRAFER 1-9. MARIEHAMNS FÖRSAMLING PROTOKOLL Kyrkofullmäktige

PARAGRAFER 1-9. MARIEHAMNS FÖRSAMLING PROTOKOLL Kyrkofullmäktige S:t Görans församlingshem 13.02.2012 18.30 19.28 2 NÄRVARANDE Andersson Ulla Beijar Christian Eriksson Karl-Göran Eriksson Hans Erik Fagerholm Inga-Britt Flink Margareta Funck Ann-Charlotte Gammals Bror

Läs mer

Esbo stad Protokoll 43. Fullmäktige 23.04.2012 Sida 1 / 1

Esbo stad Protokoll 43. Fullmäktige 23.04.2012 Sida 1 / 1 Fullmäktige 23.04.2012 Sida 1 / 1 [Förhandsbesked] 1525/02.02.02/2012 Stadsstyrelsen 78 26.3.2012 43 Ändring av 2012 års budget Beredning och upplysning:: Heikkinen Pekka, tfn 09 816 22354 Jyrkkä Maria,

Läs mer

Bilaga 1 INSTRUKTION. för LOKALAVDELNINGARNA SOS BARNBYAR SVERIGE. LEGAL#1483290v1

Bilaga 1 INSTRUKTION. för LOKALAVDELNINGARNA SOS BARNBYAR SVERIGE. LEGAL#1483290v1 Bilaga 1 INSTRUKTION för LOKALAVDELNINGARNA i SOS BARNBYAR SVERIGE Antagen vid årsmöte den 15 maj 2004 Antagen vid årsmötet den 23 april 2005 Antagen vid årsmötet den 22 april 2006 Antagen vid årsmötet

Läs mer

Kallelsedatum Nr 4/ Sammanträdesplats Sammanträdesdatum Klockslag Sida S:t Görans församlingshem

Kallelsedatum Nr 4/ Sammanträdesplats Sammanträdesdatum Klockslag Sida S:t Görans församlingshem S:t Görans församlingshem 16.12.2015 18.30 21.15 2 NÄRVARANDE Andersson Ove Andersson Ulla Beijar Christian kyrkofullmäktiges ordförande Eriksson Hans Erik Eriksson Karl-Göran Fagerholm Inga-Britt Flink

Läs mer

Kallade: Westerlund, Johan kyrkoherde, ordförande Anner, Rea medlem till 7. Björnberg-Enckell, Maria medlem från 7 Elving-Andersén, Christina

Kallade: Westerlund, Johan kyrkoherde, ordförande Anner, Rea medlem till 7. Björnberg-Enckell, Maria medlem från 7 Elving-Andersén, Christina JOHANNES FÖRSAMLING FÖRSAMLINGSRÅDET PROTOKOLL Nr 12/2014 Tid: måndag 15.12.2014 kl. 17.30. Plats: Högbergssalen, Högbergsgatan 10 E 2 våningen Kallade: Westerlund, Johan kyrkoherde, ordförande Anner,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 15.2.2013 1/13 Sammanträdestid Fredagen den 15 februari 2013 kl. 9.30 10.40 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande:

Läs mer

28 Val av revisionssamfund för gemensamma kyrkofullmäktiges mandatperiod 2015-2018

28 Val av revisionssamfund för gemensamma kyrkofullmäktiges mandatperiod 2015-2018 630/2015 28 Val av revisionssamfund för gemensamma kyrkofullmäktiges mandatperiod 2015-2018 Beslutsförslag Beslut Gemensamma kyrkofullmäktige väljer på basis av de i anbudsförfrågan nämnda utvärderingsgrunderna

Läs mer

ESSE FÖRSAMLING TILLKÄNNAGIVANDE Församlingsrådet 27.10.2009

ESSE FÖRSAMLING TILLKÄNNAGIVANDE Församlingsrådet 27.10.2009 TILLKÄNNAGIVANDE Församlingsrådet 27.10.2009 Härmed sammankallas Församlingsrådet till sammanträde som hålls den 3.11.2009 kl. 19.00 i Henriksborg, Lillbackavägen 4, Esse. et från sammanträdet finns framlagt

Läs mer

INSTRUKTION. för. Kultur- och fritidsnämnden i Lemlands kommun. Fastställd av kommunfullmäktige den 11 november 2015

INSTRUKTION. för. Kultur- och fritidsnämnden i Lemlands kommun. Fastställd av kommunfullmäktige den 11 november 2015 INSTRUKTION för Kultur- och fritidsnämnden i Lemlands kommun Fastställd av kommunfullmäktige den 11 november 2015 Instruktionen träder i kraft den 1 januari 2016 INSTRUKTION FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN

Läs mer