Redovisning Kanal12. Inledning - Hur har vi gått tillväga?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Redovisning Kanal12. Inledning - Hur har vi gått tillväga?"

Transkript

1 Redovisning Kanal12 Översikt Inledning Hur gick vi tillväga? Historik Syfte och affärsidé De anställdas vardag Ekonomi Visa filmen från Vimmelprogrammet Politik Visa artikeln från NWT Tillstånd och regler Jämförelse TV4 Värmland, Kanal5 och dagspressen Sändning Visa filmen vi fick från Kanal12 + Resultatet från undersökningen Framtiden Inledning - Hur har vi gått tillväga? Historik Kanal 12 grundades i september 1996 av Torsten Möller, som är VD än idag, och han äger företaget tillsammans med Magnus Kihlström. Torsten jobbade tidigare på TV4 Värmland, men han tyckte att de blev för hårt styrda av Stockholm och inte fick göra riktig lokal- TV. Då såg han möjligheten att starta en egen lokalkanal. Kanalen fick från början namnet TV Karlstad, men blev sedan Kanal 12 eftersom den låg på frekvens 12. I början var de 3-4 anställda, men de tog då även hjälp av frilansande reportrar. I början så var kanalen ideell, att det alltså stod frikyrkor och föreningar bakom företaget. Idag har Kanal12 11 anställda. De är uppdelade i två avdelningar, en säljavdelning och en produktionsavdelning. De flesta som jobbar på Kanal12 är multikompetenta och det är alltså inte ovanligt att man är reporter samtidigt som man är fotograf och redigerare. Syfte och affärsidé De har samma syfte nu som i starten: Det ska vara bra och underhållande lokal- TV, de ska vara där det händer, spegla Karlstads och Värmlands vardag (från början var det bara Karlstad).

2 VD:n säger: Vi säljer inte på siffror, utan på unikhet och på kunder. Kanal12 ligger väldigt nära tittarna, som ofta kommer med synpunkter, allt som oftast positiva synpunkter, vilket personalen på kanalen tycker är jätteroligt. Affärsidén går ut på att producera bra lokal- TV, att man på säljavdelningen kan leverera produkten till rätt pris för kundens del, att kunden får det de förtjänar. Kanal12 är reklamfinansierat och de får inga som helst bidrag. Finansieringen sker då genom huvudsakligen annonsörer och reklamfilmer. Annonsörerna/sponsorerna får sin logotyp uppvisad i kanalen före och efter att ett program sänds. Reklamfilmerna gör Kanal12 på uppdrag och de visas mellan programmen. Deras reklam för sin kanal är att de har bra program som drar igång snackisarna, genom mouth- to- mouth- metoden. Folk ser deras program på TV och diskuterar det senare. De får även publicitet genom olika samarbeten med andra företag, genom tidningar och reklambyråer. De köper inte reklam, då de anser att det skickar fel signaler. Samarbete produktion Med ett gäng gymnasieelever från John Bauergymnasiet, programmet heter URBAN. Karlskoga- TV, reklambyråer. Kanal12 gör mycket som inte sänds i TV- rutan, bland annat Odins fonder och industrifilmer. De anställdas vardag En säljare och säljledare på Kanal12 gör uppsökande arbete, kollar annan media, kollar vad som händer, bokar möten, får folk till studion, gör avslut, matchar säljare och kund, peppar till prestering, har raka budgetmål, kollar om kostnader och intäkter går ihop. Är med från början till slut, som en projektledare. Får också spåna på reklam, bygger upp en vision om att det kan gå bra för kunden, kunna visa upp idén och sedan kunna prissätta det. Det går sedan till produktion. Där sker filmning, ihopsättande av material och redigering. Man är reporter, fotograf och redigerare på samma gång. Man har alltså lite blandade arbetsuppgifter. Man gör en del research. Kanal12 gör både reklam och reportage. VD:n tittar på helheten, kollar på ekonomin, är ansvarig utgivare, har koll på vad som sänds så att de inte blir stämda, tittar på framtidsscenarion, har ett 3- årsmål, men tar samtidigt tag i nuet. Ekonomi (Vimmelfilmen) Kanal12 omsätter 8,5 miljoner kronor. Tekniken är mycket billigare nu. Förr kunde de köpa in en kamera för en halv miljon kronor styck, men nu får man en till priset av till kronor styck.

3 Personalkostnaden ökar och kompetensen ska vara bred. Som vi har pratat om innan så ska man på Kanal12, och även på många andra ställen, ha multikompetens, och allra helst med en spetskompetens, alltså något som man är extra bra på var det ekonomisk kris där reklambranschen gick ner 20%, då ökade Kanal12 med 33%, men de känner ändå att det är tufft, bland annat för att kostnaderna ökar. Men de har gjort satsningar, har nu en större marknad än förr, har fler kunder och omsätter mer än tidigare. Vimmel De är beroende av kunders pengar. Kunder ifrågasatte programmet som gick ut på att intervjua personer ifrån Karlstads krogliv, Vimmel. Det gjorde att Kanal12 var tvungna att ta ett beslut, lägga ner programmet eller förlora annonsörer. Därför känner de sig lite styrda i frågan om vilka program de kan ha utan att förlora kunder som inbringar pengar. Företagen vill speglas på ett bra sätt i kanalen. Det ska vara seriöst. Vissa tycker att humorprogram förstör för att det tar bort den seriösa prägeln som efterfrågas. Det blir alltså svårt att göra alla människor nöjda eftersom att vissa också vill ha humorprogram. (Visa Vimmelfilmen) Sköna ställen (Visa film) Sköna ställen är program där man besöker fina och mysiga platser i Värmland, som man vill att folk ska besöka. Det är ett program som Kanal12 har valt att ha med i utbudet en längre tid, och det är ett program som de står för. Politik (Artikeln i NWT) Kanal 12 påstår att de inte är vinklade utan står neutralt politiskt. Ett inslag som visades på tv då valet pågick handlade om det nya vårdhemmet på Zakrisdal. Där fick man se hur Kanal 12 hamnade i ett propaganda reportage för Socialdemokraterna. Mitt i valrörelsen står vård- och omsorgsnämndens ordförande Christian Norlin (S) i TV i sin socialdemokratiska kampanjjacka och gör partipropaganda. Karlstad kommun hade betalat kronor för det tio minuter långa inslaget som visades på Kanal 12 flera gånger om dagen. Christian Norlin svar till detta var: Jag visste inte att filmen skulle sändas nu, Visst, jag har partijackan på mig. Men det syns ju ingen partibetecknig i bild. Det står Socialdemokraterna på ryggen men jag är ju filmad framifrån. Han säger även att det är vård- och omsorgsnämnden som beställt filmen av Kanal 12. (Visa artikeln från NWT)

4 Tillstånd och regler Några särskilda tillstånd när man intervjuar personer krävs inte. De är väldigt tydliga med vad de gör och var klippet kommer hamna. De har självcensur där de inte tar med de allra värsta och fullaste personerna från till exempel en krogkväll på Vimmel. Man har också chansen att ringa Kanal12 och säga till ifall man inte vill vara med. Det är absolut inget som är smygfilmat, och folk radar upp sig i hopp om att få vara med på TV. Till skillnad från SVT då, som ibland pratar med människor med en dold kamera (Refererar bland annat till Uppdrag granskning). De har en del reklamregler att hålla sig till, men de reglerna är inte så fasta. Reglerna är annorlunda i jämförelse med till exempel TV3 som sänds från England, medan kanal12 sänder från Sverige. Otillbörligt gynnande ring det här numret. De tycker att produktplacering är dåligt och ger fel utveckling. Jämförelse TV4 Värmland, Kanal5 och dagspressen De jämför sig själva med TV4 Värmland, som inte längre har lokala sändningar från Karlstad, utan nu mer sänder från Göteborg. Det leder till pinsamt uttal av till exempel olika stadsdelar och områden. Som Laaaaaamberget eller Edaaaaane. Torsten anser därför att TV4 Värmland bara är intresserade av pengar. Jämförelse med Kanal5 Kanal12 har inget riskkapital, inga bidrag, helt andra regler, lokal- TV istället för rikstäckande TV. Det går egentligen inte att jämföra. De anser sig vara starkare än konkurrenterna, bland annat på grund av nedgången av prenumeranter på lokaltidningarna i länet, och även tack vare att de lockar fler annonsörer då det både är billigt och bra för företag att annonsera i TV jämförelsevis med till exempel tidningar. Sändning (Filmen vi fick från Kanal12 + Resultatet från undersökningen) För två år sedan fick de sändningstillstånd i hela Värmland (från första början var det bara Karlstad och Hammarö som hade tillgång till kanalen, och efter det vissa orter i Värmland). Nu når man ut till möjliga tittare (jämförelsevis med de möjliga tittarna som de kunde nå ut till i starten). Medeltittaren är en kvinna i årsåldern. De har breddat sina Karlstadprogram så att de är anpassade efter hela Värmland. Karlstad hundratusen (som handlade om Karlstads utveckling till att bli invånare och bestod mestadels av intervjuer av byggansvariga osv.) blev Vi i Värmland. (Nu kan det handla om en byggnad i till exempel Kristinehamn.) Man måste spegla hela Värmland för att få med sig tittare i hela länet. (Visa filmen vi fick av Kanal12)

5 Kanal12 sändes från början via kabel- TV och ingår i Comhem- utbudet. Nu kan alla i Värmland få in kanalen digitalt, så länge man har en box. Kanal12 fungerar som en loop. Varje onsdag byter de tablå, som sedan rullar på. Tablån är cirka en timme lång, där varje enskilt program är 5-15 minuter långt. Via en tittarundersökning i Karlstadområdet kom man fram till att åtta av tio personer ser på Kanal12 minst en gång i veckan och att de allra flesta gillar loopformatet. Vi valde att göra en egen undersökning i ämnet. (Visa vår egen undersökning) Framtiden Framtidsmässigt tror kanal12 att TV:n fortfarande kommer vara intressant. De vill även lägga ut sitt arkiv på Internet, skapa kanal12- play, kunna sända live på Internet, fortsätta att bygga på kvaliteten, skapa snackisar och vara en nära TV. Kanal12 tror sig vara uppskattade på sin marknad och söker bland annat samarbete med Karlstads universitet där de vill lyfta upp programlinjen för medier och kommunikation.

Tidningen NSD och papperstidningens framtid

Tidningen NSD och papperstidningens framtid Stephanie Marklund, Maja Kuoppala och Graça Barata 13 januari 2016 Tidningen NSD och papperstidningens framtid Tidningen NSD håller till i Mediahuset tillsammans med bland annat Kuriren och 24 Norrbotten.

Läs mer

Pressguide - mötet med pressen

Pressguide - mötet med pressen Pressguide - mötet med pressen Varför PR? Att arbeta med PR är både kostnads- och tidseffektivt. När PR fungerar som bäst inspirerar den människor att börja prata med varandra på ett positivt sätt om oss.

Läs mer

PRISLISTA 2012. 24Norrbotten och Nya Medier

PRISLISTA 2012. 24Norrbotten och Nya Medier PRISLISTA 2012 24Norrbotten och Nya Medier Tv när du har tid. 24Norrbotten är en lokal nyhetskanal. Här förmedlas lokala händelser via nyhetssändningar, program och text-tv. Programformatet för 24Norrbotten

Läs mer

AFFÄRSPLAN 2011-2012. John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson

AFFÄRSPLAN 2011-2012. John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson AFFÄRSPLAN 2011-2012 John Bauer Gymnasiet - Karlstad Emelie Johnsson Nathalie Mattsson Sabina Bylock Liza Andersson INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund............................................. 02 Vår affärsidé..........................................

Läs mer

Årsredovisning. Fotograf UF Boden, Norrbottens län VD: Hanna Rutberg Ljungvägen BODEN

Årsredovisning. Fotograf UF Boden, Norrbottens län VD: Hanna Rutberg Ljungvägen BODEN Årsredovisning Fotograf UF Boden, Norrbottens län 2009-2010 VD: Hanna Rutberg Ljungvägen 16 961 44 BODEN Innehållsförteckning Verksamhetsinriktning s. 1 Företaget och dess grundare s. 2 Finansiell ställning

Läs mer

PRISLISTA Norrbotten och Nya Medier

PRISLISTA Norrbotten och Nya Medier PRISLISTA 2011 24Norrbotten och Nya Medier Tv när du har tid. 24Norrbotten är en lokal nyhetskanal. Här förmedlas lokala händelser via nyhetssändningar, program och text-tv. Programformatet för 24Norrbotten

Läs mer

CARLSSONS RESOR DEL III

CARLSSONS RESOR DEL III DEL III HANDLINGSPLAN GENOMFÖRANDE/UPPFÖLJNING HANDLINGSPLAN Aktiviteter Tidplan Budget GENOMFÖRANDE UPPFÖLJNING 1 HANDLINGSPLAN Med slutsatser från situationsanalysen samt affärsidé, strategier och mål

Läs mer

Sverigeinför digital-tv!

Sverigeinför digital-tv! 1/7 Sverigeinför digital-tv! Är din tv redo för digital mottagning? 2/7 Vi ska få digital-tv i Sverige Kan din tv ta emot digital-tv? Analog sändning är det gamla sättet att sända tv-program. Digital sändning

Läs mer

PRISLISTA Norrbotten och Nya Medier

PRISLISTA Norrbotten och Nya Medier PRISLISTA 2012 24Norrbotten och Nya Medier Tv när du har tid. 24Norrbotten är en lokal nyhetskanal. Här förmedlas lokala händelser via nyhetssändningar, program och text-tv. Programformatet för 24Norrbotten

Läs mer

PRISLISTA Norrbotten och Nya Medier

PRISLISTA Norrbotten och Nya Medier PRISLISTA 2011 24Norrbotten och Nya Medier Tv när du har tid. 24Norrbotten är en lokal nyhetskanal. Här förmedlas lokala händelser via nyhetssändningar, program och text-tv. Programformatet för 24Norrbotten

Läs mer

Inslagen i Sydnytt fälls. Granskningsnämnden anser att de innebar ett otillbörligt gynnande av kommersiella intressen.

Inslagen i Sydnytt fälls. Granskningsnämnden anser att de innebar ett otillbörligt gynnande av kommersiella intressen. 1/5 BESLUT 2010-09-06 Dnr: 10/00010, 11, 12 och 13 (221,293,512, och 587/10) SAKEN OS i Vancouver 2010, SVT, 2010-02-18 och 2010-02-20 och Sydnytt, SVT1, 2010-05-21, kl. kl, 7.40, 8.10, 8.40 och 9.10,

Läs mer

Helsatsning på Superettan 2013

Helsatsning på Superettan 2013 Helsatsning på Superettan 2013 Samarbete SEF/TV4 och C More; Superettan först ut Storsatsning på Superettan 2013 Hur? 90 matcher TV4 Sport Veckans match med Anna Brolin Resterande matcher på C Sports (150

Läs mer

Följande kanaler ingår för närvarande i grundutbudet och kan ses analogt i alla lägenheter.

Följande kanaler ingår för närvarande i grundutbudet och kan ses analogt i alla lägenheter. KABEL-TV Brf Vetterstorp nr 1 anlitar comhem som leverantör av kabel-tv. I månadsavgiften för lägenheten ingår ett antal kanaler som ingår i comhems grundutbud. Betalkanaler utöver detta grundutbud betalar

Läs mer

Det är få program som teckentolkas, även om det blir bättre och bättre. Oftast är det barnprogram.

Det är få program som teckentolkas, även om det blir bättre och bättre. Oftast är det barnprogram. Det är få program som teckentolkas, även om det blir bättre och bättre. Oftast är det barnprogram. Kvinna 27 år Textas det inte på tv så kan man ibland titta på surfplatta, till exempel SVT play. Då textas

Läs mer

Radio och TV - förr och nu

Radio och TV - förr och nu Radio och TV - förr och nu Radion hur började det? Marconi 1901 1:a världskriget USA ledande Sverige: Radiotjänst 1925 PRINCIPER SOM STYRDE RADIOTJÄNST 1925 Staten ska ge ramar för verksamheten men inte

Läs mer

Efter tio, TV4, , inslag om en bok; fråga om mediets genomslagskraft och otillbörligt gynnande

Efter tio, TV4, , inslag om en bok; fråga om mediets genomslagskraft och otillbörligt gynnande 1/5 BESLUT 2013-09-30 Dnr: 13/00841 SAKEN Efter tio, TV4, 2013-04-03, inslag om en bok; fråga om mediets genomslagskraft och otillbörligt gynnande BESLUT Inslaget frias. Granskningsnämnden anser att det

Läs mer

Indiska kvinnor revolutionerar journalistiken och kvinnors ställning

Indiska kvinnor revolutionerar journalistiken och kvinnors ställning Indiska kvinnor revolutionerar journalistiken och kvinnors ställning - med mobiltelefoner, mod och stark vilja. Jag reste till delstaten Uttar Pradesh i Indien för att studera hur kvinnorna på tidningen

Läs mer

Sveriges Radio AB ska på lämpligt sätt offentliggöra nämndens beslut.

Sveriges Radio AB ska på lämpligt sätt offentliggöra nämndens beslut. 1/5 BESLUT 2016-09-19 Dnr: 16/00456 SAKEN Eftermiddag i P4 Dalarna och Dalanytt, Sveriges Radio P4 Dalarna, 2015-11-19, kl. 12.30, inslag om ett bostadsbolag; fråga om opartiskhet och saklighet BESLUT

Läs mer

Jaktmarker & fiskevatten. Massmedier i ett lokalt perspektiv

Jaktmarker & fiskevatten. Massmedier i ett lokalt perspektiv Vad är nu detta? http://www.youtube.com/watch?v=ugfalrldvk0 Jaktmarker & fiskevatten Massmedier i ett lokalt perspektiv Historik och beskrivning Jaktmarker och Fiskevatten grundades 1913. I den grupp som

Läs mer

1/5. BESLUT 2015-10-26 Dnr: 15/01355 SAKEN BESLUT SÄNDNINGARNA

1/5. BESLUT 2015-10-26 Dnr: 15/01355 SAKEN BESLUT SÄNDNINGARNA 1/5 BESLUT 2015-10-26 Dnr: 15/01355 SAKEN Eurovision Song Contest: Semifinal 1, 2015-05-19 samt Eurovision Song Contest: Semifinal 2, 2015-05-21, SVT1, sändningar från en musiktävling; fråga om otillbörligt

Läs mer

Bakgrund och Affärsidé

Bakgrund och Affärsidé 1 Bakgrund och Affärsidé För att synas bra i dagens samhälle, krävs det att du är tillgänglig på Internet och kan visa upp vad du har att erbjuda. Vi erbjuder dig en helhetslösning med webbsida, informationsfilm

Läs mer

PR-konsulternas syn på omvärldsbevakning

PR-konsulternas syn på omvärldsbevakning PR-konsulternas syn på omvärldsbevakning Mars 2004 Hur omvärldsbevakar PR-konsulterna? En av Agent25:s viktigaste och kräsnaste kundmålgrupper är PR-konsulter. För dem är omvärldsbevakning en mycket viktig

Läs mer

PRISLISTA 2013. 24Norrbotten och Nya Medier

PRISLISTA 2013. 24Norrbotten och Nya Medier PRISLISTA 2013 24Norrbotten och Nya Medier Tv när du har tid. 24Norrbotten är en lokal nyhetskanal. Här förmedlas lokala händelser via nyhetssändningar, program och text-tv. Programformatet för 24Norrbotten

Läs mer

Media uppgift Problem 1

Media uppgift Problem 1 Media uppgift Problem 1 Jag tycker att det är ett stort problem hur media ser på småbarn. T.ex i en leksakstidning så finns det speciella pojkleksaker och flickleksaker. När det gäller pojkleksakerna är

Läs mer

Upplev Kilsbergskanten

Upplev Kilsbergskanten Upplev Kilsbergskanten Varför arrangerar vi Upplev Kilsbergskanten? Stärka känslan och stoltheten för Kilsbergskanten Öka gemenskapen och samarbeten mellan oss i Kilsbergskanten Manifestera det pågående

Läs mer

Sydnytt, SVT1, 2013-04-22, kl. 18.10 och Sverige idag, SVT1, 2013-04-24, inslag om en opinionsundersökning; fråga om opartiskhet och saklighet

Sydnytt, SVT1, 2013-04-22, kl. 18.10 och Sverige idag, SVT1, 2013-04-24, inslag om en opinionsundersökning; fråga om opartiskhet och saklighet 1/5 BESLUT 2013-09-16 Dnr: 13/01041 och 1072 SAKEN Sydnytt, SVT1, 2013-04-22, kl. 18.10 och Sverige idag, SVT1, 2013-04-24, inslag om en opinionsundersökning; fråga om opartiskhet och saklighet BESLUT

Läs mer

Borås 2017 EN SM-VECKA SOM VISAR ATT EN STAD FÖRÄNDRAS PÅ TRE ÅR

Borås 2017 EN SM-VECKA SOM VISAR ATT EN STAD FÖRÄNDRAS PÅ TRE ÅR Borås 2017 EN SM-VECKA SOM VISAR ATT EN STAD FÖRÄNDRAS PÅ TRE ÅR ulf.nilsson@svt.se 070-884 77 22 @ulfnil på Twitter och Instagram 600 000 Tittarsiffror Sommarveckor 2009-2016 500 000 400 000 300 000 200

Läs mer

Rapport, SVT1, 2011-09-30, kl. 19.30, inslag om franchisetagare; fråga om opartiskhet och saklighet

Rapport, SVT1, 2011-09-30, kl. 19.30, inslag om franchisetagare; fråga om opartiskhet och saklighet 1/5 BESLUT 2012-05-02 Dnr: 11/03716 SAKEN Rapport, SVT1, 2011-09-30, kl. 19.30, inslag om franchisetagare; fråga om opartiskhet och saklighet BESLUT Inslaget fälls. Granskningsnämnden anser att det strider

Läs mer

ARBETSBLAD LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK DEN 31 MARS 2017

ARBETSBLAD LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK DEN 31 MARS 2017 ARBETSBLAD PRODUCENT: KRISTOFER CARLSSON PROJEKTLEDARE: MIA BISANDER BESTÄLLNINGSNUMMER: 104656TV3 LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK DEN 31 MARS 2017 Lilla Aktuellt skola och Lilla Aktuellt teckenspråk är ett

Läs mer

Mediedjungeln (sas) mediekunskap för barn

Mediedjungeln (sas) mediekunskap för barn Lärarhandledning för Svenska som andraspråk Av-nummer: 21222tv1-5 av Carolina Ahnhem De fem första programmen i serien Mediedjungeln handlar om hur man gör TV, radio, nyhetsprogram, såpor och hur man skriver

Läs mer

Vad behöver jag veta inför mitt gymnasieval?

Vad behöver jag veta inför mitt gymnasieval? Vad behöver jag veta inför mitt gymnasieval? 1 VAD VILL JAG VETA? Vilka fakta behöver Gun, SYV, berätta för mig för att jag ska kunna gör ett bra gymnasieval Förklara vad man får göra Möjligheter ute i

Läs mer

MEDIEVANOR & MEDIEFÖRTROENDE

MEDIEVANOR & MEDIEFÖRTROENDE MEDIEVANOR & MEDIEFÖRTROENDE DET PÅGÅENDE SKIFTET FRÅN PAPPER OCH TABLÅ TILL DIGITALA MEDIER Presentation för Utrikesdepartementets kommunikationsavdelning 5 december 2018 ULRIKA ANDERSSON, DOCENT OCH

Läs mer

Fotbollskväll, SVT1, , och 10-19, kl ; fråga om sponsring av sändningar i samband med sportevenemang

Fotbollskväll, SVT1, , och 10-19, kl ; fråga om sponsring av sändningar i samband med sportevenemang 1/5 BESLUT 2016-06-17 Dnr: 15/02888 SAKEN Fotbollskväll, SVT1, 2015-09-28, 10-12 och 10-19, kl. 22.15; fråga om sponsring av sändningar i samband med sportevenemang BESLUT Programmen frias. Granskningsnämnden

Läs mer

Eniro (telefonnummer, vägbeskrivningar, öppettider mm)

Eniro (telefonnummer, vägbeskrivningar, öppettider mm) Eniro (telefonnummer, vägbeskrivningar, öppettider mm) 1. Tryck på appen Eniro Vi ska nu söka efter en privatpersons adress och telefonnummer. 2. Tryck på Sök 3. Skriv in namnet på personen. I det här

Läs mer

LÄGESRAPPORT DIGITAL MARKNAD FÖR FILM OCH TV

LÄGESRAPPORT DIGITAL MARKNAD FÖR FILM OCH TV LÄGESRAPPORT DIGITAL MARKNAD FÖR FILM OCH TV FTVS arbetar sedan 2006 för att få till stånd en fungerande digital marknad för film och tv på nätet. En viktig del i det arbetet består i att bidra med kunskap

Läs mer

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K > < I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K I N L E DN I N G U p p drage t Vi vill mer. Vi vågar satsa. Vi ger resultat. 6 7 Erbj u dan de t Visa vad våra färger går för. 8 9 Drivk rafte rna 1 0 1

Läs mer

Syns du inte finns du inte

Syns du inte finns du inte Sociala medier för företagare Syns du inte finns du inte Oscar Höglund 2013 3 Innehåll: Förord 5 Sociala medier 7 Hur använder företag sociala medier?..9 Nätverkande medarbetare?.10 Varför LinkedIn 11

Läs mer

Reklam Nej tack!? Inledning. Sammanfattning

Reklam Nej tack!? Inledning. Sammanfattning En attitydundersökning gjord av QuickWise på uppdrag av Annonsörföreningen April 2005 1 Reklam Nej tack!? QuickWise har på uppdrag av Annonsörföreningen genomfört en attitydundersökning med syfte att ge

Läs mer

Redaktion Hemsida Fornhöjden

Redaktion Hemsida Fornhöjden Redaktion Hemsida Fornhöjden Till dej som vill bidra till en gemensam hemsida för Fornhöjden Nu kommer vi bygga och utveckla en gemensam hemsida för Fornhöjden. Det tog vi initiativ till på stadsdelsgruppens

Läs mer

Medier Fakta i korthet

Medier Fakta i korthet Jag vill ha fler syntolkade filmer, tv-program och teaterföreställningar. Delar av dessa skulle kunna förinspelas och läggas i en molntjänst som jag kommer åt med valfritt hjälpmedel, exempelvis en daisyspelare

Läs mer

Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015. www.ljk.se

Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015. www.ljk.se Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015 www.ljk.se Logga in Uppgift till denna gång Läs kapitel 11 och kapitel 12 om strategier, marknadsplan och varumärken Skicka en skiss på ert projekt till

Läs mer

SM-veckan Umeå 2014. Medierapport 2013.12.16-2014.02.16. Sid 1 Statistikrapport

SM-veckan Umeå 2014. Medierapport 2013.12.16-2014.02.16. Sid 1 Statistikrapport SM-veckan Umeå 2014 Medierapport 2013.12.16-2014.02.16 Sid 1 Statistikrapport Index Denna statistikrapport återger mediegenomslaget för SM-veckan i Umeå under perioden vecka 51 t.o.m. vecka 7 2014. (16

Läs mer

Riksdagsvalet 2014 Tittande på TV och på webben

Riksdagsvalet 2014 Tittande på TV och på webben 19:55-2:9 2:1-2:24 2:25-2:39 2:4-2:54 2:55-21:9 21:1-21:24 21:25-21:39 21:4-21:54 21:55-22:9 22:1-22:24 22:25-22:39 22:4-22:54 22:55-23:9 23:1-23:24 23:25-23:39 23:4-23:54 23:55-:9 :1-:24 :25-:39 :4-:54

Läs mer

Gekås-kläder gjort av plast: ett samarbete med Estet bild.

Gekås-kläder gjort av plast: ett samarbete med Estet bild. Medieproduktion Gekås-kläder gjort av plast: ett samarbete med Estet bild. Skolverket Projektets omfattning och innehåll styrs av skolverkets krav på det som kallas för "centrallt innehåll" dvs det du

Läs mer

Med en drivkraft att skapa revolution

Med en drivkraft att skapa revolution Med en drivkraft att skapa revolution Malte Andreasson är nöjd med den upprättade studion. Fotograf: Andreas Svensson Malte Andreasson har genom sin drivförmåga inom mediebranschen skakat om och utvecklat

Läs mer

SÄNDNINGSOMRÅDE OCH FREKVENS Norrbottens län/gällivare 105,2 MHz Tillståndsnummer BD 02:1. Granskningen visar att sändningarna hade följande innehåll.

SÄNDNINGSOMRÅDE OCH FREKVENS Norrbottens län/gällivare 105,2 MHz Tillståndsnummer BD 02:1. Granskningen visar att sändningarna hade följande innehåll. 1/7 BESLUT SB 697/04 2004-10-27 Dnr: 439/04-31 SAKEN Lokalradiosändningarna i Mix 105,2 Gällivare, 2004-04-14 och 04-17; fråga om uppfyllande av åtaganden om eget och lokalt programmaterial samt otillbörligt

Läs mer

Uppdrag undersökning

Uppdrag undersökning Uppdrag undersökning Beskrivning av projektet Uppdrag undersökning är ett arbete där eleven utifrån eget intresse får välja ett ämne och göra en frågeställning. Sedan ska man ta reda på hur det ligger

Läs mer

Analys av Radiotjänst i Kiruna AB ur perspektivet sociala medier.

Analys av Radiotjänst i Kiruna AB ur perspektivet sociala medier. Analys av Radiotjänst i Kiruna AB ur perspektivet sociala medier. Radiotjänst i Kiruna AB är det företag i Sverige som har till uppgift att finansiera public service. Detta görs genom avgifter som enligt

Läs mer

Årsredovisning 2017/2018

Årsredovisning 2017/2018 Årsredovisning 2017/2018 Vår affärsidé är att tillverka smycken av bra kvalitet för mannen som söker god design. Styrelse Coacher Rådgivare Ahmad Nimer Katarina Wiklund Emir Padovic Metin Mavi Jalal Amin

Läs mer

Att köpa ny dator SeniorNet Lidingö Januari-2016

Att köpa ny dator SeniorNet Lidingö Januari-2016 Att köpa ny dator SeniorNet Lidingö Januari-2016 Att tänka på innan du köper bärbar dator Behov/Användningsområde Om man mest ska använda datorn till epost, Internet, lagra foton och skriva dokument i

Läs mer

Sex hälsa och relationer Målgrupp unga 13-25 år Drygt 1 500 sidor innehåll, i form av bl a faktatexter, bildspel, filmer, reportage

Sex hälsa och relationer Målgrupp unga 13-25 år Drygt 1 500 sidor innehåll, i form av bl a faktatexter, bildspel, filmer, reportage Kvalitetssäkrat innehåll som speglar svensk medicinsk praxis Råd, information och inspiration med regionala tillägg och kapitel från landsting och regioner Artiklar om sjukdomar, besvär, undersökningar,

Läs mer

Politisk reklam i TV

Politisk reklam i TV Novus Opinion Politisk reklam i TV 1 juli 2009 David Ahlin Allmänheten om TV-reklam från politiska partier Undersökningen har genomförts av Novus Opinion på uppdrag av TV4. Intervjuerna har genomförts

Läs mer

Framtiden för TV, Internet och telefoni. Har du myror i TV:n? TV-gruppen Styrelsen Balderslev

Framtiden för TV, Internet och telefoni. Har du myror i TV:n? TV-gruppen Styrelsen Balderslev Framtiden för TV, Internet och telefoni Har du myror i TV:n? TV-gruppen Styrelsen Balderslev Varför? Vår nuvarande leverans av TV som sker via kopparnätet är hotad av gamla kablar. TV bilden kommer succesivt

Läs mer

DOM Meddelad i Stockholm

DOM Meddelad i Stockholm Avdelning 32 DOM 2017-05-09 Meddelad i Stockholm Mål nr 21088-16 1 SÖKANDE Granskningsnämnden för Radio och TV Box 33 121 25 Stockholm MOTPART Sveriges Television AB, 556033-4285 105 10 Stockholm Ombud:

Läs mer

Programmet bestod av ett reportage följt av ett studiosamtal. Programmet presenterades på följande vis.

Programmet bestod av ett reportage följt av ett studiosamtal. Programmet presenterades på följande vis. 1/5 BESLUT 2010-11-29 Dnr: 10/00308 (797/10) SAKEN Uppdrag granskning - sommarspecial, SVT1, 2010-07-28, kl. 20.00, 2010-07-29, kl 10.00, 2010-07-30 kl. 01.00, 2010-07-31, kl. 13.35, 2010-08-01, kl. 04.20

Läs mer

Följande siffror visar hur många som har sett SVT:s sändningar:

Följande siffror visar hur många som har sett SVT:s sändningar: TV-tittare Viasat och SVT fortsätter med en stor satsning på STCC. Från varje tävling sänder Viasat 290 minuter LIVE i kanalen Viasat Motor samt ett 10-tal repriser av sändningarna, plus ett införprogram.

Läs mer

Text: KATARINA HÄLLGREN. Foto: PER-JOSEF IDIVUOMA. Översättning: MILIANA BAER

Text: KATARINA HÄLLGREN. Foto: PER-JOSEF IDIVUOMA. Översättning: MILIANA BAER Vid järnvägens slut, eller nästan i alla fall, har kreativiteten flödat i höst. I den lilla byn Vassijaure har samiska och svenska artister mötts för att göra ljuv musik tillsammans. Resultatet kommer

Läs mer

Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14

Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14 Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14 Vad är en affärsplan? Affärsplanen är en beskrivning över vad ni ska göra i ert UF-företag under hela UF-året, dvs från starten fram till avvecklingen.

Läs mer

Alla är media Ny Strategisk Marknadsföring.

Alla är media Ny Strategisk Marknadsföring. Alla är media Ny Strategisk Marknadsföring. Bakgrund 1. Macro Under hela 1900-talet har vår ekonomi byggt på att nå massorna. Massproduktion > massdistribution > massmedia > mass..a köpare! (Mass)mediaföretagens

Läs mer

Nu kan du ta plats i vår högsta ledning.

Nu kan du ta plats i vår högsta ledning. Nu kan du ta plats i vår högsta ledning. Har du någon gång tänkt att du skulle vilja vara med och bestämma hur det går till i bank- och försäkringsbranschen? Nu är det möjligt. KUNDERNA Alla kunder äger

Läs mer

En liten folder om Lanseringskampanjen

En liten folder om Lanseringskampanjen En liten folder om Lanseringskampanjen 2011 Lanseringskampanjen 2011 Den 5 september 2011 drar hela förbundet igång en historisk satsning där vi med 2012-målen och våra nio åtgärdspunkter i ryggen ska

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Förmåga Kunskapskrav E Kunskapskrav C Kunskapskrav A

Förmåga Kunskapskrav E Kunskapskrav C Kunskapskrav A Lokal pedagogisk planering Bild -Reklam, a k 6 Inledning Vad har egentligen hänt innan en reklamfilm blir till. Hur har de som gjort den tänkt? Får man verkligen luras hur som helst för att få folk att

Läs mer

Partierna och politikerna i medierna

Partierna och politikerna i medierna Partierna och politikerna i medierna En undersökning av Boråspolitiken i de sociala- och traditionella medierna Oskar Eklöf 1. Inledning 1.1. Bakgrund Under 2-talet har internet revolutionerat informations-

Läs mer

Granskningsnämnden för radio och tv

Granskningsnämnden för radio och tv Granskningsnämnden för radio och tv Så funkar det missar du inte vill göra Maria Edström 8 dec 2012 termin 1 JMG Idag Vad är granskningsnämnden? Historik, organisation, regler, arbetsgång Fallstudier Genomslagskraft,

Läs mer

GULDSTRIDEN SM-FINALERNA 2015

GULDSTRIDEN SM-FINALERNA 2015 GULDSTRIDEN SM-FINALERNA 2015 PUBLIKSUCCÉ Sedan 2005 har det spelats en avgörande finalmatch för både herroch dameliten i svensk handboll. Varje år är det samma tryck och intresse runt arrangemanget i

Läs mer

#4av5jobb. #4av5jobb. Du som företagare skapar jobben. Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna

#4av5jobb. #4av5jobb. Du som företagare skapar jobben. Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna Du som företagare skapar jobben SMÅFÖRETAGEN Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna SMÅFÖRETAG SKAPAR STOR TILLVÄXT Det är lätt att tro att alla jobb skapas av de stora och multinationella företagen.

Läs mer

Klimatklivet - stöd till lokala klimatinvesteringar!

Klimatklivet - stöd till lokala klimatinvesteringar! Nyheter från din kommun Det här är Mariestads kommuns nyhetsbrev för näringslivet, här kan du läsa om vad som händer i kommunen och näringslivet. Har du nyheter som du vill lyfta i det här forumet tar

Läs mer

MEDIAUPPGIFT GJORD AV: HANNA WIESER

MEDIAUPPGIFT GJORD AV: HANNA WIESER MEDIAUPPGIFT GJORD AV: HANNA WIESER Vad är massmedia? Media är ett sätt att ge människorna information och kunskap om världen. MEN HUR FÅR MAN UT INFORMATION DÅ? Genom bl.a. TV, datorer, internet, tidningar,

Läs mer

Granskningsnämnden finner att Aftonbladet webb-tv är en sådan beställ-tvtjänst som omfattas av bestämmelserna i radio- och tv-lagen.

Granskningsnämnden finner att Aftonbladet webb-tv är en sådan beställ-tvtjänst som omfattas av bestämmelserna i radio- och tv-lagen. 1/7 BESLUT 2012-10-29 Dnr: 12/00778 SAKEN Spela! Avsnitt 8, säsong 1, Apple släpper Ipad 3 och Se senaste dragningen från Eurolotto 2012-03-29, aftonbladet.se/webbtv, 2012-03-30, program om dataspel, en

Läs mer

Elevens val för årskurs 7-8 Läsåret 2013-2014

Elevens val för årskurs 7-8 Läsåret 2013-2014 Elevens val för årskurs 7-8 Läsåret 2013-2014 Tiden för elevens val är 90 min/vecka. Du kan antingen fördjupa dig i ett ämnesområde halva läsåret dvs en termin eller hela läsåret dvs två terminer. Elevens

Läs mer

döden i datorn SPN-uppdrag

döden i datorn SPN-uppdrag HUVUDUPPGIFT: Datorn på jobbet 1. Dator på jobbet intervju Väldigt många vuxna har inte bara en dator hemma som de använder ofta, de har en på jobbet också. Men, vad använder de egentligen sin dator till

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Friskvårdscentralen hammarö Friskvården i Värmland

Verksamhetsberättelse. Friskvårdscentralen hammarö Friskvården i Värmland Verksamhetsberättelse Friskvårdscentralen hammarö Friskvården i Värmland 2015 Utgiven av Friskvården i Värmland Layout: Anna Lind Hedin, Friskvården i Värmland Kontakta Friskvården i Värmland Box 10, 651

Läs mer

Medierna och riksdagsvalet sambandet mellan publicitet och valresultat

Medierna och riksdagsvalet sambandet mellan publicitet och valresultat Medierna och riksdagsvalet sambandet mellan publicitet och valresultat En delrapport från TNS Sifo Om undersökningen Analysperiod: 13 januari 18 juni 2014 Medieurval: SR Ekot 16:45, SVT Rapport 19:30,

Läs mer

PROJEKT MARKNADSPLANERING I PRAKTIKEN METOD MARKNADSPLANERING - FÖR FÖRETAG I UTVECKLING - KONTAKTPERSONER: Projektledare Anita Carlsson 0708-290836

PROJEKT MARKNADSPLANERING I PRAKTIKEN METOD MARKNADSPLANERING - FÖR FÖRETAG I UTVECKLING - KONTAKTPERSONER: Projektledare Anita Carlsson 0708-290836 PROJEKT MARKNADSPLANERING I PRAKTIKEN KONTAKTPERSONER: HUSHÅLLNINGSSÄLLSKAPET RÅDGIVNING AGRI AB Projektledare Anita Carlsson 0708-290836 METOD MARKNADSPLANERING - FÖR FÖRETAG I UTVECKLING - VD Per Nilsson

Läs mer

MMS1990. Rapport Melodifestivalen 2019

MMS1990. Rapport Melodifestivalen 2019 MMS199 M Rapport Melodifestivalen 219 Melodifestivalen 219 Årets upplaga av Melodifestivalen pågick under sex efterföljande lördagar med start 2 februari och avslut 9 mars, då finalen ägde rum. Liksom

Läs mer

HANDBOK OM KONTAKTER MED MASSMEDIA

HANDBOK OM KONTAKTER MED MASSMEDIA HANDBOK OM KONTAKTER MED MASSMEDIA Augusti 2008 INNEHÅLL Innehåll sid 2 Förord sid 3 Massmedia sid 4 Arbetssätt sid 5 Nyhetsval sid 5 Kontakter, när, hur och vem sid 6 Några praktiska tips sid 7 2 Förord

Läs mer

Källkritik och informationssökning. Vem i hela världen kan man lita på?

Källkritik och informationssökning. Vem i hela världen kan man lita på? Källkritik och informationssökning Vem i hela världen kan man lita på? Att sätta på sig kritiska glasögon När du läser en text, tittar på en bild, undersöker något på Internet, är det en bra regel att

Läs mer

Sverigedemokraterna i valrörelsen 2010

Sverigedemokraterna i valrörelsen 2010 Sverigedemokraterna i valrörelsen 2010 Urval och begrepp Urval: Den största politiska nyhetsartikeln varje dag i 8 ledande medier: SVT Aktuellt 21.00 (endast mån-fre) SVT Rapport 19.30 TV4 Nyheterna 19.00

Läs mer

Fiber i din fastighet. Information om TV, telefon och internet

Fiber i din fastighet. Information om TV, telefon och internet Fiber i din fastighet Information om TV, telefon och internet Möjlighet till stort TV-utbud och snabbt internet med öppen fiber Fiber är den snabbaste metoden för informationsöverföring som finns idag.

Läs mer

Unga i media Vi pratar om dem men sällan med dem

Unga i media Vi pratar om dem men sällan med dem 1 Unga i media Vi pratar om dem men sällan med dem Unga får sällan komma till tals i mediernas dagliga rapportering. Och ofta talar vuxna om unga, men de får sällan själva uttala sig. Det visar en ny undersökning

Läs mer

Programmet fälls. Granskningsnämnden anser att det innebar ett otillbörligt gynnande av kommersiella intressen.

Programmet fälls. Granskningsnämnden anser att det innebar ett otillbörligt gynnande av kommersiella intressen. 1/5 BESLUT 2013-11-25 Dnr: 13/01085 SAKEN Gothenburg Horse Show, SVT1, 2013-04-25, en ridsporttävling; fråga om otillbörligt gynnande och elektroniska företagsskyltar BESLUT Programmet fälls. Granskningsnämnden

Läs mer

Universitets - TV. www.gu.se

Universitets - TV. www.gu.se Universitets - TV Annika Koldenius Journalistutbildning JMG Tvärsnytt - SVT TV 4 Fyrstad Universitets-TV 1999 Högskolan i Borås 2006 Programledare, reporter, filmar, redigerar, projektledare (Författare)

Läs mer

Genom undervisning i ämnet engelska ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att:

Genom undervisning i ämnet engelska ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att: Pedagogisk planering Engelska årskurs 8, vecka 45-49 Television Broadcast och oregelbundna verb Varför: Genom undervisning i ämnet engelska ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla

Läs mer

Inslaget frias. Granskningsnämnden anser att det inte strider mot kraven på saklighet och opartiskhet.

Inslaget frias. Granskningsnämnden anser att det inte strider mot kraven på saklighet och opartiskhet. 1/5 BESLUT 2012-03-19 Dnr: 11/02936 SAKEN Sydnytt, SVT1, 2011-09-21, kl. 19.15, inslag om gatutidningen Aluma; fråga om saklighet och opartiskhet BESLUT Inslaget frias. Granskningsnämnden anser att det

Läs mer

Kursöversikt. Kurser. Utbildningsplan för yrkeshögskoleutbildning Diarienummer: YH 2013/2438 Utskriftsdatum: 2013-09-10. Obligatoriska kurser

Kursöversikt. Kurser. Utbildningsplan för yrkeshögskoleutbildning Diarienummer: YH 2013/2438 Utskriftsdatum: 2013-09-10. Obligatoriska kurser Kursöversikt Obligatoriska kurser Kurs Poäng 3D-bild i kombination med fotografisk bild 20 Bransch och småföretagande 25 Digital bildbehandling 40 Examensarbete 25 Fotografiska verktyg 30 Kreativitet och

Läs mer

Guide. Starta eget företag

Guide. Starta eget företag Guide Starta eget företag Trygghetsrådet TRS Rehnsgatan 11, 7 trappor, 113 57 Stockholm Växel 08-442 97 40, trygghetsradet.trs@trs.se www.trs.se Trygghetsrådet TRS 2019 Starta eget första steget Den här

Läs mer

Öppet Fibernät. Information om. I december 2016 presenterade regeringen en ny bredbandsstrategi*

Öppet Fibernät. Information om. I december 2016 presenterade regeringen en ny bredbandsstrategi* Information om Öppet Fibernät I december 2016 presenterade regeringen en ny bredbandsstrategi* Enligt strategin ska i princip alla hushåll ha tillgång till bredband i någon form och 95 procent av befolkningen

Läs mer

Rapport Riksdagsvalet 2018

Rapport Riksdagsvalet 2018 Rapport Riksdagsvalet 218 1 Riksdagsvalet 218 Årets valår har innehållit många valrelaterade program på såväl TV som online. Denna rapport har till uppgift att redovisa tittarsiffror för programmen samt

Läs mer

Checklista för att starta eget företag

Checklista för att starta eget företag Bra hjälp på vägen till eget företagande! Checklista för att starta eget företag Checklistan är ett enkelt och smart verktyg för ett lyckat företagande. Med en tydlig översikt får du snabbt klart för dig

Läs mer

What s on tonight. Passar för: Gymnasiet, samhällskunskap, mediekunskap

What s on tonight. Passar för: Gymnasiet, samhällskunskap, mediekunskap What s on tonight Vad är det egentligen som avgör vad som passar in i TV? Samtidigt som Egypten skakades av demonstrationer våren 2011 var det upplopp i den indiska staden Hyderabad, där en grupp separatister

Läs mer

När det talas eller skrivs om ungdomar och medier handlar det i första hand om

När det talas eller skrivs om ungdomar och medier handlar det i första hand om De unga och radion DE UNGA OCH RADION JAN STRID När det talas eller skrivs om ungdomar och medier handlar det i första hand om ny medieteknologi: data, mp-3-spelare och plasmatv. Men någonstans skall de

Läs mer

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen INSAMLINGSGUIDE Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen 13 Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi - en framtid där diabetes kan botas och

Läs mer

Att berätta en historia för film, 3 timmars verkstad Vi går igenom filmens berättarspråk och eleverna får göra synopsis och bildmanus.

Att berätta en historia för film, 3 timmars verkstad Vi går igenom filmens berättarspråk och eleverna får göra synopsis och bildmanus. Skapande skola Film Att göra film är en fantastik lärprocess. Att göra film är språkutvecklande och engagerande, utmärkt för redovisningar, bra som underlag för diskussioner och det främjar ett mediekritiskt

Läs mer

Frilansrekommendationen består dels av ett rekommenderat arvode, dels en beskrivande text, om hur vi kommit fram till detta rekommenderade arvode.

Frilansrekommendationen består dels av ett rekommenderat arvode, dels en beskrivande text, om hur vi kommit fram till detta rekommenderade arvode. 1 Journalistförbundets frilansrekommendation 2015 Denna rekommendation är avsedd för Journalistförbundets medlemmar som regelmässigt eller tillfälligt utför frilansuppdrag. Med frilansar avser vi alla

Läs mer

Huvudnyheterna den 9 september 2016 handlade om:

Huvudnyheterna den 9 september 2016 handlade om: ARBETSBLAD PRODUCENT: KRISTOFER CARLSSON PROJEKTLEDARE: MIA BISANDER BESTÄLLNINGSNUMMER: 104656TV2 LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK DEN 9 SEPTEMBER Lilla Aktuellt skola och Lilla Aktuellt teckenspråk är ett

Läs mer

Hej Nazar! Kommunikationskanal Språkligt budskap Visuellt budskap Reklam Instagram Reklam Digitalt nyhetsbrev Reklam Sydsvenskan Reklam Fysisk katalog

Hej Nazar! Kommunikationskanal Språkligt budskap Visuellt budskap Reklam Instagram Reklam Digitalt nyhetsbrev Reklam Sydsvenskan Reklam Fysisk katalog Hej Nazar! För att ni ska lära känna er nya primära målgrupp seniorer och få förståelse för hur ni på bästa sätt ska kunna kommunicera med dessa har vi träffat män och kvinnor i åldrarna 65-82 år. Utifrån

Läs mer

idealguiden.se ForetagsCity.se En community Sveriges företag En med community fokus på

idealguiden.se ForetagsCity.se En community Sveriges företag En med community fokus på ForetagsCity.se idealguiden.se En community En med community fokus på skönhet med fokus och hälsa! på Sveriges företag Byt erfarenhet med andra företagare Välkommen till ForetagCity.se! Foretagscity.se

Läs mer

Sagan om när Syriens Beyoncé kom till Älgnäs superstjärnan blev vittne till Naeefs frieri

Sagan om när Syriens Beyoncé kom till Älgnäs superstjärnan blev vittne till Naeefs frieri Sagan om när Syriens Beyoncé kom till Älgnäs superstjärnan blev vittne till Naeefs frieri Det är som en saga. Det säger Naeef Almezel om dagen då han fick sin Elin och fick träffa den syriska superstjärnan

Läs mer

VÄX MED VEG TECH. Så växer vi tillsammans i det dagliga arbetet

VÄX MED VEG TECH. Så växer vi tillsammans i det dagliga arbetet VÄX MED VEG TECH Så växer vi tillsammans i det dagliga arbetet ETT FRÖ BÖRJADE GRO Under 30 års tid har vi på Veg Tech odlat, utvecklat och levererat olika system för att skapa gröna miljöer. När bolaget

Läs mer