nya bostäder för en hållbar framtid

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "nya bostäder för en hållbar framtid"

Transkript

1 nya bostäder för en hållbar framtid

2 Tre fokusområden STOCKHOLM Kungens kurva Skandinaviens största shoppingområde expanderar Skandinaviens största shoppingområde Kungens kurva-skärholmen växer med ett helt nytt IKEA-varuhus och galleria. Spårväg syd och Förbifart Stockholm öppnar för fler besökare till områdets växande handel, service och nya upplevelser. Dessutom planeras för cirka bostäder i området, samtidigt som närmiljön förbättras för gående och cyklister. HUDDINGE Flemingsberg en stadskärna där människor, kunskap och idéer möts Flemingsberg är redan idag en av södra Stockholms största mötesplatser. Här ryms fem högskolor på ett gemensamt campus med studenter. Stadskärnan växer kraftigt här planeras för cirka nya bostäder, cirka nya arbetsplatser. Idag är Flemingsberg ett nav för kollektivt resande med en närhet till hela Mälardalen. Vid tåg- och pendelstationen reser sig en ny stadsdel med bostäder, shopping, hotell, gym och sportcenter. Centrala Huddinge en trivsam stadsmiljö med bostäder, shopping och goda kommunikationer Här växer ytterligare minst nya bostäder fram tillsammans med fler kontor och handel. Allt i en tät stadsmiljö som prioriterar gående, cyklar och kollektivtrafik. Den pågående omvandlingen av det tidigare industriområdet Storängen bygger vidare på Huddinges urbana kvaliteter samtidigt som Huddinge centrum förtätas. BOTKYRKA

3 Vi bygger ett modernt samhälle Cirka nya bostäder planeras i Huddinge kommun till Kraftigast tillväxt visar de tre områdena Flemingsberg, Kungens kurva och Centrala Huddinge. Vår vision är att bli en av de tre mest populära kommunerna i Stockholms län att bo, besöka och verka i. Därför följs bostadsbyggandet av förskolor, skolor, lokaler för nya arbetsplatser, handel, shopping och kultur. Vi vill skapa ett långsiktigt hållbart samhälle, med levande stadsmiljöer, och en närhet till grönska och rekreation. Huddinge bygger samlar projekt som visar hur kommunen växer i takt med regionen. Här skapas attraktiva boendemiljöer med närhet till shopping och service samt god kollektivtrafik och välkomnande grönska. Starka satsningar görs på en utbyggd infrastruktur, bland annat i form av Spårväg syd, Tvärförbindelse Södertörn och Förbifart Stockholm.

4 Centrala Huddinge En trivsam stadsmiljö med bostäder, shopping och goda kommunikationer Idag rymmer Centrala Huddinge en mångfald av caféer, restauranger och butiker. En god grund för ytterligare förtätning där stadsmiljön står i centrum. Här finns potential att bygga minst nya bostäder samt ytterligare handel och kontor. Allt i en tät stadsmiljö som prioriterar gående, cyklar och kollektivtrafik. Industriområde blir blandstad Nu pågår omvandlingen av det tidigare industriområdet Storängen till ett attraktivt bostadsområde i anslutning till Huddinge centrum. Här byggs nu cirka 650 bostäder av tre exploatörer i det gemensamma kvarteret Brandstegen. I bottenvåningarna finns plats för lokaler samt service. Nyligen påbörjades förnyelsen av gatumiljön till en mer välkomnande plats för gående och cyklister. Huddinge centrum förtätas Vid Sjödalsvägen byggs samtidigt ytterligare 139 lägenheter i två höga hus med 9 respektive 15 våningar. Här är det nära till den populära Sjödalsparken som planeras bli en ännu tydligare stadspark i anslutning till centrum. Satsningar på fler skolor Även infrastrukturen stärks i och kring Centrala Huddinge, med bättre anslutningsplatser för bussar och tåg. I området kring Kvarnbergsplan har både HSB och Veidekke uppfört nya bostäder, samt förskola, med inflyttning redan i år. Samtidigt som fler bostäder växer fram satsas även på ytterligare förskolor och skolor. Bland annat planeras för två nya grundskolor och en utbyggnad av Tombergaskolan där det idag finns cirka 500 elever i årskurserna förskoleklass till och med årskurs 6.

5 I kvarteret Klockarbacken byggs två nya och höga bostadshus i 9 och 15 våningar. Einar Mattsson bygger totalt 139 bostäder. Inflyttning våren bostäder byggs idag Idag är cirka 1000 bostäder under uppförande cirka 260 inflyttningsklara under Bland dessa Veidekkes cirka 170 lägenheter i tre femvåningshus och ett tiovåningshus vid Kvarnbergplan. Attraktiv blandstad Den första etappen av omvandlingen av Storängen är kvarterat Brandstegen. Här bygger Veidekke Bostad, Ikano Bostad och HSB ett kvarter med cirka 650 lägenheter. Första inflyttning beräknas under Ett helt omvandlat Storängen rymmer minst lägenheter.

6 IKEA bygger ett nytt varuhus med galleria. Totalt kommer IKEA efter nysatsningen att ha kvadratmeter i Kungens kurva. Mer stadslik miljö Nu pågår arbetet att göra det enklare och säkrare att röra sig runt i Kungens kurva även som gående och cyklist. Fler mötesplatser planeras i form av en mer stadslik miljö. Fler evenemang Huddinge Resort kan ge Kungens kurva en spa- och wellnessanläggning med hotell och konferensmöjligheter. Planering pågår av projektet som kan öppna området för fler evenemang och ytterligare besökare.

7 Kungens kurva Skandinaviens största shoppingområde expanderar Skandinaviens största shoppingområde Kungens kurva- Skärholmen växer vidare med ett helt nytt IKEA-varuhus. Dessutom planeras för cirka bostäder i området, samtidigt som närmiljön förbättras för gående och cyklister. IKEA står inför en stor förnyelse då de bygger ett helt nytt varuhus i anslutning till Kungens kurva shoppingscenter. Målet är att ge besökarna en bättre helhetsupplevelse men även öppna för ytterligare kollektivt resande. Mer tillgängligt för alla En av våra viktigaste uppgifter är att göra Kungens kurva mer tillgänglig för alla. Därför görs fler satsningar i gatumiljön för att skapa en tryggare plats för gående och cyklister. Fler torg och mötesplatser planeras, inte minst längs med den nya huvudgatan Tangentvägen. Det ska vara enkelt och säkert att röra sig runt i Kungens kurva. Arbetet sker tillsammans med fastighetsägare och företagare som arbetar aktivt för att utveckla olika sorters handel i området. Dessutom planeras för bostäder i Kungens kurva, i en omfattning av cirka lägenheter. Morgondagens shoppingområde får en mer stadslik utformning med en starkare koppling till Skärholmen. Den pågående utbyggnaden av Förbifart Stockholm stärker tillgängligheten, samtidigt som Spårväg syd kan öppna området för spårbunden kollektivtrafik. Besökarna i fokus I dag är Kungens kurva-skärholmen Skandinaviens största handelsområde med cirka 30 miljoner besökare per år. Nationella som internationella företag inom allt från bygg- och inredning till dagligvaruhandel lockar besökare. Det finns goda förutsättningar för fler arbetsplatser, fler branscher och även ytterligare kontor. Här står besökarna i fokus, och därför är målet en trygg och trivsam miljö, dit alla känner sig välkomna.

8 Flemingsberg En stadskärna i södra Stockholm där människor, kunskap och idéer möts I Flemingsberg utvecklas en inspirerande mötesplats med människan i centrum. Här växer en urban stadsmiljö fram med närmare nya bostäder, arbetsplatser och en ny central stadskärna med handel, kultur och service. Flemingsberg är en av södra Stockholms största mötesplatser med mycket goda kommunikationer. Målet för många är den växande campusmiljön med närmare studenter där Karolinska Universitetssjukhusets vård och forskning är en naturlig del. Campusområdet rymmer nästa år de fem högskolorna Karolinska Institutet, KTH, Södertörns högskola, Röda Korsets Högskola och Stockholms Musikpedagogiska Institut. Här utvecklas även de två forskningsmiljöerna Neo och Technology and Health som stärker områdets inriktning på Life Science. Nya bostäder ger valfrihet Större fastighetsbolag bygger sida vid sida med mindre för att komplettera dagens bostadsbestånd. Längs Hälsovägen skapar Riksbyggen, Brabo, Concent och Huge boende i olika teman med planerad inflyttning I Visättra ängar bygger Wästbygg, Vestigia och BoKlok välplanerat nära grönska. Inom campusområdet bygger samtidigt ByggVesta nya student- och forskarbostäder med möjlighet till kompisboende. Handel, kultur och restauranger Vid tåg- och pendeltågsstationen planeras för handel, kultur, restauranger och nya inspirerande mötesplatser. De första etapperna är redan under byggnation och här reser sig en ny stadsdel med bostäder, ICA Maxi, hotell, gym och sportcenter. I kommande etapper planeras shopping, restauranger, nöje, kultur och utbildning blandat med kontor, bostäder och parker. Här finns även ett växande rättscentrum. För att ge prioritet åt det hållbara resandet planeras även för ett helt nytt resecentrum. I Flemingsberg kommer du kunna njuta av pulserande stadsliv med vacker natur inom gångavstånd.

9 I Flemingsbergsdalen pågår utvecklingen av nya bostäder, shopping, hotell och sportcenter. Redan under 2016 öppnar de första butikerna nya bostäder Bland de bostäder som planeras finns cirka 750 nya bostäder längs med Hälsovägen. Här bygger Riksbyggen, Brabo, Concent och Huge med tonvikt på hållbarhet och ett aktivt liv. Samtidigt förnyas Flemingsbergsparken till en levande stadspark, mitt i området. Resecentrum ett nav i Mälardalen Flemingsberg ska bli ett nav för det hållbara resandet i Mälardalen genom ett helt nytt resecentrum, granne med växande handel, kultur, restauranger och nya mötesplatser. Forskningsmiljöer i framkant Under 2016 flyttade KTH och Röda Korsets Högskola till den nybyggda utbildnings- och forskningsmiljön Technology and Health. När grannbyggnaden Neo invigs av Karolinska Institutet 2017 skapas en unik miljö för samverkan inom hälsa, vård och omsorg.

10 När Spårväg syd byggs kan cirka nya bostäder bli verklighet i Huddinge kommun, bland annat i form av den nya stadsdelen Loviseberg. Bilden är ett montage.

11 Skärholmen Segeltorp Fruängen Älvsjö Kungens kurva Masmo Loviseberg Flemingsberg Spårväg syd Spårvägar knyter samman regionen Idag når du Huddinge kommun på en rad olika sätt: fjärrtåg, snabbtåg, regionaltåg, pendeltåg och tunnelbana. Stationen i Flemingsberg är en av de största i landet med mer än resande varje dygn. Nu planeras fler spårvägar för att underlätta det hållbara resandet ytterligare och knyta samman de södra delarna av Stockholmsregionen. Bland planerna finns Spårväg syd och ett nytt resecentrum i Flemingsberg. Spårväg syd en avgörande satsning När Spårväg syd byggs kan cirka nya bostäder bli verklighet i Huddinge kommun, bland annat i form av den nya stadsdelen Loviseberg. Samtidigt som Spårväg syd ger rätt förutsättningar för att möta utmaningarna för en kraftigt växande region. Spårvägen är tänkt att passera knutpunkter som Masmo, Kungens kurva, Skärholmen, Segeltorp och Fruängen. Totalt handlar det om cirka 17 kilometer spårväg som kan knyta samman de södra delarna av regionen. Länkar samman tillväxtområden Spårväg syd stärker tvärförbindelserna i södra Stockholm genom att skapa en betydelsefull länk mellan Flemingsberg och Kungens kurva-skärholmen. Två starka tillväxtområden som redan utpekats som regionala stadskärnor. Här skapar spårvägen förutsättningar för fler satsningar som leder till en starkare arbetsmarknad och ett växande näringsliv. Spårväg syd öppnar för exploatering av områden som tidigare varit svåra att nå med kollektiva färdmedel. Ökade möjligheter till resande bidrar också till en bättre matchning och integration av kompetensen i hela regionen.

12 Huddinge bygger vi behöver dig! Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare, oavsett om du är lärare, ingenjör eller socialsekreterare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Läs mer om Huddinges utveckling på huddinge.se/bygger Foto: Maja Brand, Huddinge kommun, Håkan Lindgren. Text och form: Provins AB 2016

B OTKY RK A. Kungens kurva - Skandinaviens största shoppingområde expanderar. Segeltorp. Älvsjö Skärholmen. Kungens kurva.

B OTKY RK A. Kungens kurva - Skandinaviens största shoppingområde expanderar. Segeltorp. Älvsjö Skärholmen. Kungens kurva. Kungens kurva - Skandinaviens största shoppingområde expanderar Skandinaviens största shoppingområde Kungens kurva-skärholmen växer med ett nytt IKEA-varuhus och en spa- och wellnessanläggning med hotell

Läs mer

Intresseanmälan skapa en resort i Kungens kurva

Intresseanmälan skapa en resort i Kungens kurva Intresseanmälan skapa en resort i Kungens kurva Kungens kurva Delta i utvecklingen av Kungens kurva som destination välkommen med din intresseanmälan att skapa Skandinaviens modernaste resort Varje år

Läs mer

FINNES: PLATS FÖR STADSKÄRNA SÖKES: VISIONÄR EXPLOATÖR

FINNES: PLATS FÖR STADSKÄRNA SÖKES: VISIONÄR EXPLOATÖR 2014 FINNES: PLATS FÖR STADSKÄRNA SÖKES: VISIONÄR EXPLOATÖR VÄLKOMMEN ATT VÄXA MED OSS! Huddinge kommun växer snabbt. Idag har kommunen över 100 000 invånare, vilket gör den till störst i länet efter Stockholms

Läs mer

Behov på Södertörn ur ett regionalt och transportövergripande perspektiv av åtgärder i länsplanen

Behov på Södertörn ur ett regionalt och transportövergripande perspektiv av åtgärder i länsplanen mm4 2016-11-24 Behov på Södertörn ur ett regionalt och transportövergripande perspektiv av åtgärder i länsplanen 2018-2029 Länsstyrelsen i Stockholms län har i en skrivelse till länets kommuner önskat

Läs mer

Hitta hem till. Huddinge

Hitta hem till. Huddinge Hitta hem till Huddinge Vi satsar på framtiden Huddinge är en modern storstadskommun med drygt 90.000 invånare - och vi blir ständigt fler. Attraktiva boendemiljöer, närheten till Stockholm, bra skolor

Läs mer

Projektbeskrivning Program Björnkulla

Projektbeskrivning Program Björnkulla Projektbeskrivning Program Björnkulla Syfte med planläggning är att utreda möjligheterna till utveckling och förtätning inom Björnkulla. Tidiga volymstudier indikera att området skulle kunna rymma ca 2

Läs mer

Vi växer i Flemingsberg One giant leap for. health technology

Vi växer i Flemingsberg One giant leap for. health technology Vi växer i Flemingsberg One giant leap for Här skapar vi en miljö där idéer kan växa till innovativa företag. health technology Den närmaste femårsperioden investeras cirka 7 miljarder kronor i Flemingsberg.

Läs mer

Rödgröna löften om utvecklad kollektivtrafik på Södertörn!

Rödgröna löften om utvecklad kollektivtrafik på Södertörn! Rödgröna löften om utvecklad kollektivtrafik på Södertörn! Bättre förutsättningar för länets södra sida I Stockholms län finns en ekonomisk och social ojämlikhet mellan den norra och södra länsdelen.

Läs mer

Näringslivsstrategi för Huddinge år , bilaga 2. Befintliga verksamhetsområden i Huddinge kommun

Näringslivsstrategi för Huddinge år , bilaga 2. Befintliga verksamhetsområden i Huddinge kommun 1 (5) Handläggare Fredrik Welander Fredrik.Welander@huddinge.se Mottagare Näringslivsstrategi för Huddinge år 2018-2022, bilaga 2. Befintliga verksamhetsområden i Huddinge kommun Nordvästra Huddinge 1.

Läs mer

Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG. Presentation på Visioner för ett hållbart växande Västsverige , Ylva Löf

Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG. Presentation på Visioner för ett hållbart växande Västsverige , Ylva Löf Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG Process till antagande BN-beslut Samråd BN-beslut Utställning BN-beslut Godkänd Antagande KF STRATEGIER FÖR STADENS UTBYGGNAD Bygg och utveckla centralt! Komplettera

Läs mer

Välkommen att växa med oss!

Välkommen att växa med oss! Välkommen att växa med oss! Vi växer i Flemingsberg One giant leap for Här skapar vi en miljö där idéer kan växa till innovativa företag. health technology Den närmaste femårsperioden investeras cirka

Läs mer

Södertörns UtvecklingsProgram 2013 DE VIKTIGASTE REGIONALA UTVECKLINGSFRÅGORNA FÖR INSATSER DE NÄRMASTE ÅREN

Södertörns UtvecklingsProgram 2013 DE VIKTIGASTE REGIONALA UTVECKLINGSFRÅGORNA FÖR INSATSER DE NÄRMASTE ÅREN Södertörns UtvecklingsProgram 2013 DE VIKTIGASTE REGIONALA UTVECKLINGSFRÅGORNA FÖR INSATSER DE NÄRMASTE ÅREN 1 DET HÄR VILL VI UPPNÅ VISIONEN OM SÖDERTÖRN 2025 Södertörn är en attraktiv del av Stockholm

Läs mer

Kungens kurva - Skärholmen

Kungens kurva - Skärholmen resurs pporten e vs i de yttre Kungens kurva - Skärholmen Regionala stadskärnor i Stockholmsregionen e i den Kungens kurva Skärholmen Regionala stadskärnor i Stockholmsregionen Uppföljning av utvecklingen

Läs mer

REGIONALA STADSKÄRNOR. Dynamiska platser i Stockholmsregionen

REGIONALA STADSKÄRNOR. Dynamiska platser i Stockholmsregionen REGIONALA STADSKÄRNOR Dynamiska platser i Stockholmsregionen Tillsammans ska vi arbeta mot visionen att Stockholmsregionen ska bli Europas mest attraktiva storstadsregion. REGIONALA STADSKÄRNOR FÖR EN

Läs mer

VISÄTTRA ÄNGAR: BRYGGHUSET 2 359 STUDENT- OCH UNGDOMSLÄGENHETER I VISÄTTRA I HUDDINGE KOMMUN.

VISÄTTRA ÄNGAR: BRYGGHUSET 2 359 STUDENT- OCH UNGDOMSLÄGENHETER I VISÄTTRA I HUDDINGE KOMMUN. VISÄTTRA ÄNGAR: BRYGGHUSET 2 359 STUDENT- OCH UNGDOMSLÄGENHETER I VISÄTTRA I HUDDINGE KOMMUN. 1 Kvarteret Brygghuset 2 VÄLKOMMEN TILL ETT TRIVSAMT BOSTADSOMRÅDE, SPECIELLT UTFORMAT FÖR UNGDOMAR OCH STUDENTER!

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EN SMART OCH FÄRGGLAD MÖTESPLATS. Med handel, industri och kontor nära Stockholm city, natur och kommunikationer.

VÄLKOMMEN TILL EN SMART OCH FÄRGGLAD MÖTESPLATS. Med handel, industri och kontor nära Stockholm city, natur och kommunikationer. VÄLKOMMEN ILL EN SMAR OCH FÄRGGLAD MÖESPLAS Med handel, industri och kontor nära Stockholm city, natur och kommunikationer. NAVE ILL SOCKHOLM När Förbifart Stockholm står klar 2025 kommer den att mynna

Läs mer

ÄLVSJÖ STADEN. En stadsdel i förvandling. 1 500 bostäder Nya butikslokaler Fler förskolor Gröna parker

ÄLVSJÖ STADEN. En stadsdel i förvandling. 1 500 bostäder Nya butikslokaler Fler förskolor Gröna parker ÄLVSJÖ STADEN En stadsdel i förvandling 1 500 bostäder Nya butikslokaler Fler förskolor Gröna parker STADEN FLYTTAR TILL ÄLVSJÖ Med Öster om Älvsjövägen, söder om Solbergaskogen och strax nordväst om Älvsjö

Läs mer

KUNGENS KURVA. Diagonalen 1

KUNGENS KURVA. Diagonalen 1 KUNGENS KURVA Diagonalen 1 Kungens Kurva Kungens Kurva är inte bara ett av Sveriges snabbast växande handelsområden, det är även den största handelsplatsen i hela Skandinavien. I området finns totalt 230

Läs mer

Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad. För dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö, planering eller samhällsbyggnad

Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad. För dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö, planering eller samhällsbyggnad Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad För dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö, planering eller samhällsbyggnad Ska du till hösten läsa sista året på en utbildning inom miljö-,

Läs mer

SE-151

SE-151 activitybasedcity.se Låt oss forma framtidens stadsutveckling tillsammans På politikernas agenda står 700 000 bostäder och fossilfria transporter inom 15 år. ABC-staden 2.0 är ett konkret exempel på hur

Läs mer

Västerås Översiktsplan 2026 med utblick mot 2050

Västerås Översiktsplan 2026 med utblick mot 2050 Västerås Översiktsplan 2026 med utblick mot 2050 En sammanfattning Västerås översiktsplan 2026 med utblick mot 2050 lägger grunden för den fortsatta planeringen. Den har tagits fram i samarbete mellan

Läs mer

Kungens Kurva. Granne med Skandinaviens största handelsplats

Kungens Kurva. Granne med Skandinaviens största handelsplats Kungens Kurva Granne med Skandinaviens största handelsplats All service runt hörnet Kungens Kurva är Skandinaviens största handelsplats och allt du kan tänkas behöva finns precis runt hörnet. Kungens Kurva

Läs mer

Fördjupad översiktsplan för den regionala stadskärnan Flemingsberg

Fördjupad översiktsplan för den regionala stadskärnan Flemingsberg Fördjupad översiktsplan för den regionala stadskärnan Flemingsberg 10-01-22 1 Fördjupad översiktsplan för den regionala stadskärnan Flemingsberg Flemingsberg - idag och visionen för 2030 Fördjupad översiktsplan

Läs mer

Södertörnskommunernas gemensamt identifierade brister och behov av transportinfrastruktur under planperioden

Södertörnskommunernas gemensamt identifierade brister och behov av transportinfrastruktur under planperioden 4 2013-02-06 Södertörnskommunernas gemensamt identifierade brister och behov av transportinfrastruktur under planperioden 2014-2025 Länsstyrelsen i Stockholms län har, med anledning av regeringsuppdraget

Läs mer

Förslag till utveckling 2030 Nynäshamns stad. Frukostmöte 23/ Heli Rosendahl, översiktsplanerare, Nynäshamns kommun

Förslag till utveckling 2030 Nynäshamns stad. Frukostmöte 23/ Heli Rosendahl, översiktsplanerare, Nynäshamns kommun Förslag till utveckling 2030 Nynäshamns stad Frukostmöte 23/9-2014 Heli Rosendahl, översiktsplanerare, Nynäshamns kommun Upplägg Uppdraget och processen Sammanfattning av planförslaget Större ställningstaganden

Läs mer

Plangenomförande i Huddinge. SKL-konferens 7 maj 2019 Charlotta Thureson Giberg och Cecilia Rogvall

Plangenomförande i Huddinge. SKL-konferens 7 maj 2019 Charlotta Thureson Giberg och Cecilia Rogvall Plangenomförande i Huddinge SKL-konferens 7 maj 2019 Charlotta Thureson Giberg och Cecilia Rogvall Agenda Kort om Huddinges utveckling Vilka utmaningar i skedet mellan planering och plangenomförande har

Läs mer

Förstudie för Spårväg syd

Förstudie för Spårväg syd SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING DNR: 1.5.3.-414/11 SID 1 (5) 2011-10-19 Handläggare: Inger Bogne Telefon: 508 15450 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2011-11-10 Förstudie för Spårväg syd Svar på remiss från

Läs mer

pendlaren Älvsjö centrums absolut bästa pendlingsläge

pendlaren Älvsjö centrums absolut bästa pendlingsläge pendlaren Älvsjö centrums absolut bästa pendlingsläge Kvarteret pendlaren Nya älvsjö torg Bo granne med nya Älvsjö centrum Familjebostäder bygger hyresrätter i nya Älvsjö Centrums mest centrala läge. Kvarteret

Läs mer

De nya kvarteren i Råsunda

De nya kvarteren i Råsunda De nya kvarteren i Råsunda Här är Råsundasom allra mest Råsunda Mitt i hjärtat av Solna Historia Tidigare fotbollsstadion invigd 1937. I oktober 2012 flyttade Svenska Fotbollsförbundet och AIK till en

Läs mer

Esplanaden 1. Sundbyberg 670 kvm. Kontaktperson: Andreas Wallebom andreas.wallebom@diligentia.se 08-573 657 55

Esplanaden 1. Sundbyberg 670 kvm. Kontaktperson: Andreas Wallebom andreas.wallebom@diligentia.se 08-573 657 55 Esplanaden 1 Sundbyberg 670 kvm Kontaktperson: Andreas Wallebom andreas.wallebom@diligentia.se 08-573 657 55 Välkommen till Diligentia Esplanaden 1 Esplanaden 1 är i huvudsak en kontorsfastighet, med Kronofogden

Läs mer

DEN REGIONALA STADSKÄRNAN HANINGE

DEN REGIONALA STADSKÄRNAN HANINGE DEN REGIONALA STADSKÄRNAN HANINGE Sammanfattning av utvecklingsprogrammet för den regionala stadskärnan Haninge Foto omslag: Magnus Wegler Foto baksida: Arash Atri/bildarkivet.se Tryckeri: Davidsons Tryckeri

Läs mer

Remissvar översiktsplan för Stockholm, dnr

Remissvar översiktsplan för Stockholm, dnr Sida 1 (6) 2016-10-05 Handläggare Inger Cronlund Telefon: 08-508 033 54 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Remissvar översiktsplan för Stockholm, dnr 2015-10143 Förvaltningens förslag till beslut Spånga-Tensta

Läs mer

Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap

Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap Josephine Nellerup Planeringsarkitekt FRP/MSA PLANCHEF Stadsbyggnadskontoret Josephine.nellerup@malmo.se PRIOTERADE INRIKTNINGAR Regional motor för

Läs mer

Kristianstad bygger för framtiden

Kristianstad bygger för framtiden Kristianstad bygger för framtiden Kristianstad behöver bygga och växa Kristianstad växer. Nu är vi nära 80 000 invånare i kommunen. Men de äldre ökar snabbare än de yngre. I praktiken innebär en ökad andel

Läs mer

Regionala och lokala mål och strategier

Regionala och lokala mål och strategier Strategier och mål för kollektivtrafiken i Sigtuna kommun Regionala och lokala mål och strategier www.sigtuna.se Ett regional perspektiv RUFS och TFP RUFS 2050 TFP Regionalt trafikförsörjningsprogram RUFS

Läs mer

Yttrande angående Prioriteringar i det regionala tillväxtarbetet i Stockholmsregionen TRN

Yttrande angående Prioriteringar i det regionala tillväxtarbetet i Stockholmsregionen TRN 2019-05-15 1 (5) Region Stockholm registrator.trf@sll.se Yttrande angående Prioriteringar i det regionala tillväxtarbetet i Stockholmsregionen 2021 2027 TRN 2018-0166 Inledning Region Stockholm har fått

Läs mer

Mobility management i Huddinge kommun

Mobility management i Huddinge kommun Mobility management i Huddinge kommun 2017-11-07 2 Om Huddinge kommun Stockholmsregionens näst största kommun 108 000 invånare (150 000 år 2030) Yta 140 000 kvm varav en tredjedel naturreservat Stora arbetsgivare

Läs mer

Tunnelbana och tvärbana istället för motorväg

Tunnelbana och tvärbana istället för motorväg Tunnelbana och tvärbana istället för motorväg - En helt ny nordsydlig Orange linje och kraftfulla satsningar på utökade tvärbanor i södra och norra Stockholmsregionen Gynnar främst kvinnligt resande Kopplar

Läs mer

Hållbar stadsutveckling Skeppsbron och Citylab. Henric Wahlgren

Hållbar stadsutveckling Skeppsbron och Citylab. Henric Wahlgren Hållbar stadsutveckling Skeppsbron och Citylab Henric Wahlgren 0725-749327 Henric.wahlgren@sodramunksjon.se Filmtajm! https://youtu.be/1az2ge5mcvi Vi bygger knutpunkten i framtidens Jönköping Södra

Läs mer

Södertälje kommun Hur bör fortsättningen från Järna in mot Stockholm utformas

Södertälje kommun Hur bör fortsättningen från Järna in mot Stockholm utformas Södertälje kommun Hur bör fortsättningen från Järna in mot Stockholm utformas Södertälje växer, idag över 95 000 innevånare Två globalt framgångsrika företag med nära 20 000 anställda 37 000 pendlar dagligen

Läs mer

Uppsala Spårväg. för en framtida hållbar kollektivtrafik

Uppsala Spårväg. för en framtida hållbar kollektivtrafik Uppsala Spårväg för en framtida hållbar kollektivtrafik Uppsala växer Uppsala växer och är en av Europas mest expansiva regioner. År 2050 förväntas vi bli 340 000 invånare. Vi ser positivt på denna utveckling.

Läs mer

5000 registrerade företag 60 procent är enmansföretag 85 procent har färre än 10 anställda Cirka 21 500 arbetstillfällen

5000 registrerade företag 60 procent är enmansföretag 85 procent har färre än 10 anställda Cirka 21 500 arbetstillfällen Näringslivet i Järfälla idag 5000 registrerade företag 60 procent är enmansföretag 85 procent har färre än 10 anställda Cirka 21 500 arbetstillfällen Branscher Företagstjänster, parti- och detaljhandel

Läs mer

Vad här hänt sedan förra rådslaget?

Vad här hänt sedan förra rådslaget? Vad här hänt sedan förra rådslaget? Södertörns Rådslag 2016 i Haninge hade temat Boom för Södertörn. Dagen fokuserade på investeringar och företagande i utvecklandet av Södertörn. Av tradition inleds varje

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret. Markanvisningar 2017 FRAMTID SÖDERTÄLJE

Samhällsbyggnadskontoret. Markanvisningar 2017 FRAMTID SÖDERTÄLJE Samhällsbyggnadskontoret Markanvisningar 2017 FRAMTID SÖDERTÄLJE Södertälje växer! VILL DU VARA MED OCH BYGGA OCH UTVECKLA SÖDERTÄLJE? Marknaden skriker efter nya bostäder i hela Stockholmsregionen, detta

Läs mer

Järvalyftet Vision Järva Capital of Scandinavia

Järvalyftet Vision Järva Capital of Scandinavia Järvalyftet Vision Järva 2030 Capital of Scandinavia Järvafältet 1939 Sida 2 Sida 3 Höga ambitioner då En intensiv, koncentrerad och rikt sammansatt miljö - - - som lägger något av stenstadens intensitet,

Läs mer

Huddinge. första gemensamma. Elins & Fredriks 8-11 BYGGER ETT MODERNT SAMHÄLLE. Sid 14. Karta sid 6. Kan ge Nu planeras för bostäder

Huddinge. första gemensamma. Elins & Fredriks 8-11 BYGGER ETT MODERNT SAMHÄLLE. Sid 14. Karta sid 6. Kan ge Nu planeras för bostäder HELA DENNA TIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN HUDDINGE KOMMUN ANNONS Huddinge BYGGER ETT MODERNT SAMHÄLLE En tidning om ett växande Huddinge med storslagen natur inpå knuten 1 300 nya bostäder varje år Karta sid

Läs mer

Gottsundaområdet Planprogram

Gottsundaområdet Planprogram Kortversion av förslag till Gottsundaområdet Planprogram 2018 Samrådshandling 23 april 2018 till 4 juni 2018 Visionsbild som visar hur området kring Gottsunda centrum skulle kunna se ut. Kommunstyrelsen,

Läs mer

Återbruk av pappersbruk. En ny stadsdel på 24 hektar skall utvecklas ur ett äldre industriområde!

Återbruk av pappersbruk. En ny stadsdel på 24 hektar skall utvecklas ur ett äldre industriområde! Vision 2.1 Denna Vision är ett levande dokument och ett arbetsredskap för att utveckla en ny attraktiv stadsdel. Det innebär att Visionen kommer uppdateras allt eftersom utvecklingsprocessen fortsätter.

Läs mer

Tillväxt, miljö och regionplanering

Tillväxt, miljö och regionplanering Tillväxt, miljö och regionplanering Tillväxt, miljö och regionplanering Synergier mellan investeringar i Stockholmsregionen Cecilia Lindahl, TMR, Stockholms läns landsting RUFS Synergier mellan investeringar

Läs mer

Södertörns utvecklingsprogram 2013

Södertörns utvecklingsprogram 2013 KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2013-04-03 KS-2013/448.109 1 (4) HANDLÄGGARE Stenbacka, Patrick 08-535 302 88 Patrick.Stenbacka@huddinge.se Kommunstyrelsen Södertörns

Läs mer

Sundsvalls kommun. Sundsvalls. kommun. En ny stadsdel nära stad och natur en ny stadsdel att bo, verka och vistas.

Sundsvalls kommun. Sundsvalls. kommun. En ny stadsdel nära stad och natur en ny stadsdel att bo, verka och vistas. Information till närboende Katrinehill En ny stadsdel nära stad och natur en ny stadsdel att bo, verka och vistas Ett projekt inom Sundsvalls Sundsvalls kommun kommun Vad är det som är på gång i skogen

Läs mer

Vill du etablera dig i Göteborgs mest intressanta område?

Vill du etablera dig i Göteborgs mest intressanta område? KVARTERET Munkebäcks Hage Vill du etablera dig i Göteborgs mest intressanta område? 12 ST LOKALER I GÖTEBORG MED INFLYTTNING FRÅN 2020 En inspirerande & upplevelserik stadsdel. Stort upptagningsområde,

Läs mer

Hagastaden. på väg mot ett Stockholm i världsklass.

Hagastaden. på väg mot ett Stockholm i världsklass. Hagastaden på väg mot ett Stockholm i världsklass www.stockholm.se/hagastaden Hagastaden ska bli en levande innerstadsdel med 5 000 nya bostäder och 50 000 arbetsplatser, inräknat befintliga arbetsplatser

Läs mer

Vill du etablera dig i Göteborgs mest intressanta område?

Vill du etablera dig i Göteborgs mest intressanta område? KVARTERET Munkebäcks Hage Vill du etablera dig i Göteborgs mest intressanta område? 12 ST LOKALER I GÖTEBORG MED INFLYTTNING FRÅN 2020 2 En inspirerande & upplevelserik stadsdel. Stort upptagningsområde,

Läs mer

Fysisk samhällsplanering för ett hållbart samhälle. Malmö den 24/5 2013. Jon Resmark

Fysisk samhällsplanering för ett hållbart samhälle. Malmö den 24/5 2013. Jon Resmark Fysisk samhällsplanering för ett hållbart samhälle Malmö den 24/5 2013. Jon Resmark Hur ser det hållbara samhället ut år 2025 om vi ska nå de nationella målen till år 2050? Omvärldsanalyser Dialog med

Läs mer

Västerås översiktsplan 2026 med utblick mot 2050

Västerås översiktsplan 2026 med utblick mot 2050 Västerås översiktsplan 2026 med utblick mot 2050 En sammanfattning Västerås översiktsplan 2026 lägger grunden för den fortsatta fysiska planeringen på kort och lång sikt. Planen sätter ramarna för mer

Läs mer

Bostäder vid Stensån. En del av det nya stationsområdet

Bostäder vid Stensån. En del av det nya stationsområdet Bostäder vid Stensån En del av det nya stationsområdet... ett bätt re sätt att leva Området erbjuder barnomsorg, skola, matbutiker och andra evenemang i närheten. Bostadsområdet för alla, var med och påverka

Läs mer

Intresseanmälan från Huddinge kommun om att delta som part i Sverigeförhandlingen

Intresseanmälan från Huddinge kommun om att delta som part i Sverigeförhandlingen Intresseanmälan från Huddinge kommun om att delta som part i Sverigeförhandlingen Spårväg syd Infrastruktur som stödjer höghastighetstågstopp i Flemingsberg Tunnelbana till Kungens kurva Godkänd av kommunfullmäktige

Läs mer

Må alla samlas. Vi hoppas att den ger dig en stunds inspirerande läsning.

Må alla samlas. Vi hoppas att den ger dig en stunds inspirerande läsning. Utveckling för Skellefteå 2012 2014 Må alla samlas. Det här är det första steget i en lokal utvecklingsstrategi för allas vårt Skellefteå. Därför vill vi att så många som möjligt i Skellefteå ska läsa

Läs mer

Hur bygger vi en ny stad?

Hur bygger vi en ny stad? Hur bygger vi en ny stad? Eva Dalman, projektchef Lund NE/Brunnshög, Lunds kommun Hållbara Brunnshög Lund NE/Brunnshög ny stad på högsta nivå ESS 2015 MAX IV 2010 asdfasdf asdasdf asdfasdf adadfasdf 26

Läs mer

ÄLVSTADEN ÖPPEN FÖR VÄRLDEN Inkluderande, grön och dynamisk. Hela staden inkluderande, grön och dynamisk. Möta vattnet.

ÄLVSTADEN ÖPPEN FÖR VÄRLDEN Inkluderande, grön och dynamisk. Hela staden inkluderande, grön och dynamisk. Möta vattnet. ÄLVSTADEN ÖPPEN FÖR VÄRLDEN Inkluderande, grön och dynamisk Hela staden inkluderande, grön och dynamisk Möta vattnet Stärka kärnan Mål och visioner i Göteborg Stärk kärnan GR Hållbar tillväxt 2013 45000

Läs mer

Mot en spännande framtid. Barkarby College i Järfälla nytt regionalt centrum för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar

Mot en spännande framtid. Barkarby College i Järfälla nytt regionalt centrum för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar Mot en spännande framtid Barkarby College i ärfälla nytt regionalt centrum för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar Framåt inom natur och teknik Stockholm Väst är ett av de hetaste tillväxtområdena

Läs mer

Spårvägen i Lund drivkraft för stadsutveckling

Spårvägen i Lund drivkraft för stadsutveckling Spårväg Lund C ESS Spårvägen i Lund drivkraft för stadsutveckling Pernilla von Strokirch, Projektchef Spårvägen som drivkraft för stadsutveckling Att få en spårväg i Lund är inte ett mål i sig. Spårvägen

Läs mer

Esplanaden 3A Sundbyberg 1732 kvm kontor

Esplanaden 3A Sundbyberg 1732 kvm kontor Esplanaden 3A Sundbyberg 1732 kvm kontor Välkommen till Diligentia Esplanaden 3A Yta: 1732 kvm Våning: BV Husets karaktär Huset på Esplanaden byggdes i början på 1980-talet och har en total uthyrningsbar

Läs mer

STADSUTVECKLING I JÖNKÖPING ATOLLEN EN NY ENTRÉ TILL CITY

STADSUTVECKLING I JÖNKÖPING ATOLLEN EN NY ENTRÉ TILL CITY STADSUTVECKLING I JÖNKÖPING ATOLLEN EN NY ENTRÉ TILL CITY CARINA LUNDEHOLM Skåning. Smålänning. Kommunalråd. Kommunikationskonsult. CCJ KOMMUNIKATION AB Reklambyrå i Huskvarna, startade 1978. 11 medarbetare.

Läs mer

F Ö R S L A G 11 V I S I O N O C H Ö V E R G R I P A N D E S T R A T E G I E R Järna 2025 - En kreativ småstad i en ekologisk landsbygd År 2025 är Järna en ort med karaktär av småstad där närheten till

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret Om Sverigeförhandlingen FAH oktober 2016 Uppdraget Framtidens järnvägsnät för fler bostäder, bättre arbetsmarknad och för ett hållbart resande En tolkning av uppdraget Den nya stambanan ska dras där den

Läs mer

Reflektion från seminarium 5

Reflektion från seminarium 5 Reflektion från seminarium 5 Jonas Borglund Projektledare för GOS-projektet Erfarenheter från forskningsprojekten Klimatsmarta och attraktiva transportnoder och Urbana stationssamhällen - Ulf Ranhagen,

Läs mer

KALMAR i Fjölebro kan ditt företag växa

KALMAR i Fjölebro kan ditt företag växa KALMAR i Fjölebro kan ditt företag växa K A L M A R huvudstaden i en framtidsregion Det är i Kalmar det händer just nu. Vi är mitt i den starkaste expansionsfasen på 20 år - befintliga företag expanderar,

Läs mer

Remissyttrande: TRAFIKSTRATEGI FÖR HUDDINGE KOMMUN Vägen mot ett hållbart samhälle Diarienummer: GK-2007/

Remissyttrande: TRAFIKSTRATEGI FÖR HUDDINGE KOMMUN Vägen mot ett hållbart samhälle Diarienummer: GK-2007/ 1 -ansluten till Villaägarnas Riksförbund och med mer än 1 200 medlemmar i Stuvsta/Snättringe www.stuvstagard.se Remissyttrande: TRAFIKSTRATEGI FÖR HUDDINGE KOMMUN Vägen mot ett hållbart samhälle Diarienummer:

Läs mer

Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015

Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015 1 (8) HANDLÄGGARE Marika Norrberg 08-535 365 65 Marika.norrberg @huddinge.se Samhällsbyggnadsnämnden Miljönämnden Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015 Förslag till beslut Nämnden beslutar

Läs mer

centrum utan man måste kanske ta sig till Kungens kurva, vilket kräver bättre och mer lättillgängliga kommunikationer om inte bil finns att tillgå.

centrum utan man måste kanske ta sig till Kungens kurva, vilket kräver bättre och mer lättillgängliga kommunikationer om inte bil finns att tillgå. 1 HUDDINGES FRAMTID PRO Fullersta har under hösten 2014 och våren 2015 bedrivit en studiecirkel med titeln Huddinges framtid. Syftet har varit att tränga in i kommunens framtidsplaner. Studierna började

Läs mer

Huvudstagatan 5. Kontor i rätt läge

Huvudstagatan 5. Kontor i rätt läge Huvudstagatan 5 Kontor i rätt läge Lokalbeskrivning Välkommen till kontor i toppskick på Huvudstagatan 5 På Huvudstagatan 5 i Solna erbjuds nu fina kontor i toppskick på plan 5-8 i fastigheten. Varje våningsplan

Läs mer

40 LÄGENHETER I ÖREBRO

40 LÄGENHETER I ÖREBRO KVARTERET Vetelängden Hållbart boende med skogen som trädgård 40 LÄGENHETER I ÖREBRO Hållbart boende med skogen som trädgård. Har du alltid drömt om att kunna odla grönsaker eller plocka blåbär direkt

Läs mer

Riktlinjer för samhällsbyggnadsprojekt och bostadsförsörjning

Riktlinjer för samhällsbyggnadsprojekt och bostadsförsörjning Riktlinjer för samhällsbyggnadsprojekt och bostadsförsörjning Inledning Huddinge kommun är en starkt växande kommun i länet, läget är attraktivt för boende med närhet till centrala Stockholm, bra kollektivtrafik

Läs mer

För ett modernt, miljövänligt och växande Stockholm

För ett modernt, miljövänligt och växande Stockholm För ett modernt, miljövänligt och växande Stockholm Förord Orange linje behövs! Idag växer Stockholms län med cirka 40 000 invånare per år. Det innebär stora utmaningar för hur Stockholm ska kunna möta

Läs mer

Södertörnskommunernas yttrande på Stomnätsstrategi för Stockholms län Etapp 2

Södertörnskommunernas yttrande på Stomnätsstrategi för Stockholms län Etapp 2 2013-03-22 Södertörnskommunernas yttrande på Stomnätsstrategi för Stockholms län Etapp 2 Förslaget till stomnätsstrategi för Stockholms län, etapp 2, har tagits fram av Trafikförvaltningen vid Stockholms

Läs mer

VISÄTTRA ÄNGAR: MANGELBODEN 1 VI BYGGER 125 HYRESRÄTTER I VISÄTTRA I HUDDINGE KOMMUN.

VISÄTTRA ÄNGAR: MANGELBODEN 1 VI BYGGER 125 HYRESRÄTTER I VISÄTTRA I HUDDINGE KOMMUN. VISÄTTRA ÄNGAR: MANGELBODEN 1 VI BYGGER 125 HYRESRÄTTER I VISÄTTRA I HUDDINGE KOMMUN. 1 Kvarteret Mangelboden 1 VÄLKOMMEN TILL FINA, LJUSA LÄGENHETER I ETT NATURSKÖNT OMRÅDE! FAKTA: Fastighetsägare: Alecta

Läs mer

FLEMINGSBERG Där kunskap och kreativitet möts i södra Stockholm. Utvecklingsprogram för den regionala stadskärnan Flemingsberg.

FLEMINGSBERG Där kunskap och kreativitet möts i södra Stockholm. Utvecklingsprogram för den regionala stadskärnan Flemingsberg. FLEMINGSBERG 2050 Där kunskap och kreativitet möts i södra Stockholm Utvecklingsprogram för den regionala stadskärnan Flemingsberg Xxxxx 2017 Stockholms läns landsting, Huddinge kommun och Botkyrka kommun

Läs mer

Kontor, kunskap och kommunikationer. Välkommen till Silverdal, en vetenskapspark med centralt läge i Stockholm

Kontor, kunskap och kommunikationer. Välkommen till Silverdal, en vetenskapspark med centralt läge i Stockholm Kontor, kunskap och kommunikationer Välkommen till Silverdal, en vetenskapspark med centralt läge i Stockholm Framtidens arbetspla Stockholms bästa läge Till Stockholm city är det 12 km, till Arlanda kommer

Läs mer

maj 2012 www.huddinge.se

maj 2012 www.huddinge.se www.huddinge.se FAKTA maj 2012 Innehåll Lite kort om Huddinge 3 Arbete 5 Förvärvsarbetande Huddingebor. Arbetsplatser i Huddinge. Fördelning inom olika sektorer. De största arbetsplatserna. Befolkning

Läs mer

Flemingsberg. KAPITELUTDRAG ur arbetsmaterial 2:2013 Stockholmsregionens regionala stadskärnor

Flemingsberg. KAPITELUTDRAG ur arbetsmaterial 2:2013 Stockholmsregionens regionala stadskärnor resurs pporten e vs i de yttre Flemingsberg Regionala stadskärnor i Stockholmsregionen e i den Flemingsberg Regionala stadskärnor i Stockholmsregionen Uppföljning av utvecklingen i de yttre regionala stadskärnorna

Läs mer

RAPPORT STOCKHOLMARNA OM STATION STOCKHOLM CITY. Kund: Jernhusen Kontakt: Eva Eliasson Datum: 20 december, 2011

RAPPORT STOCKHOLMARNA OM STATION STOCKHOLM CITY. Kund: Jernhusen Kontakt: Eva Eliasson Datum: 20 december, 2011 RAPPORT STOCKHOLMARNA OM STATION STOCKHOLM CITY Kund: Jernhusen Kontakt: Eva Eliasson Datum: 20 december, 2011 Peter Blid Tel: 0739 403922 Peter.blid@novusgroup.se Annelie Önnerud Åström Tel: 0739 403761

Läs mer

Värdering av stadskvaliteter i Stockholmsregionen

Värdering av stadskvaliteter i Stockholmsregionen Värdering av stadskvaliteter i Stockholmsregionen Stadsutveckling i den regionala utvecklingsplaneringen Visionen i RUFS 2010, den regionala utvecklingsplanen för Stockholmsregionen, är att vi ska bli

Läs mer

Esplanaden 3C. Sundbyberg 937 kvm - 6 000 kvm

Esplanaden 3C. Sundbyberg 937 kvm - 6 000 kvm Esplanaden 3C Sundbyberg 937 kvm - 6 000 kvm Välkommen till Diligentia Esplanaden 3 C Här finns lediga lokaler från 937 6 000 kvm. Lokalerna är flexibla och delbara från 937 kvadratmeter. Se översiktsritningen

Läs mer

södra Hyllie Information om pågående planarbete

södra Hyllie Information om pågående planarbete södra Hyllie Information om pågående planarbete Vision och inriktningsmål Hyllie ska vara Öresundsregionens klimatsmartaste område och utgöra en attraktiv stadskärna med mycket grönska som lockar boende

Läs mer

Markanvisningar

Markanvisningar Samhällsbyggnadskontoret Markanvisningar 2017 2018 FRAMTID SÖDERTÄLJE Södertälje växer! VILL DU VARA MED OCH BYGGA OCH UTVECKLA SÖDERTÄLJE? Marknaden skriker efter nya bostäder i hela Stockholmsregionen,

Läs mer

VISION SOLNA BUSINESS PARK LIKA TÄTT SOM CITY. LIKA HETT SOM INNER STAN.

VISION SOLNA BUSINESS PARK LIKA TÄTT SOM CITY. LIKA HETT SOM INNER STAN. VISION SOLNA BUSINESS PARK LIKA TÄTT SOM CITY. LIKA HETT SOM INNER STAN. 2 VISION SOLNA BUSINESS PARK: MED CITYPULS OCH KÄNSLA FÖR AFFÄRER På en yta som är något mindre än Gamla stan kommer 41 000 människor

Läs mer

Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen RUFS 2010 Remissvar avseende kommunikationer och infrastruktur RTN 2006-0047

Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen RUFS 2010 Remissvar avseende kommunikationer och infrastruktur RTN 2006-0047 Stockholms läns landsting Regionplane- och trafikkontoret Box 4414 102 69 Stockholm 2008-11-27 Dnr V-2008-0522 Doss 22 Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen RUFS 2010 Remissvar avseende kommunikationer

Läs mer

Norrtälje ut? Hur ser framtidens 2O4O N R R T Ä L J E kommun

Norrtälje ut? Hur ser framtidens 2O4O N R R T Ä L J E kommun N 2O4O RRTÄLJE kommun Hur ser framtidens Norrtälje ut? N 2O4O RRTÄLJE kommun Att vara en del av en växande region skapar många möjligheter Norrtälje kommun ska ta fram en översiktsplan med sikte på år

Läs mer

Hyllie Connect. 50 m. Miljöcertifierat

Hyllie Connect. 50 m. Miljöcertifierat Hyllie Connect Tågstation 50 m Garage Miljöcertifierat Vad händer i Hyllie? Tolv minuter från Kastrup och sex minuter från Malmö central växer Hyllie fram. En ny och klimatsmart stadsdel med kontor, handel

Läs mer

Kommunens ambition är att inom mandatperioden: Ligga topp 5 i Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat.

Kommunens ambition är att inom mandatperioden: Ligga topp 5 i Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat. Bakgrund och syfte Näringslivsstrategin avser perioden 2019-2022 men tar sikte på de långsiktiga målen för Täby. Aktiviteter som ansluter till strategin sammanställs i handlingsplan för näringslivsutveckling.

Läs mer

Detaljplan för Fabriken Förrådet i Storängen - beslut om planuppdrag

Detaljplan för Fabriken Förrådet i Storängen - beslut om planuppdrag 2017-08-01 KS-2017/1400 1 (5) HANDLÄGGARE Enqvist, Maud 08-535 313 74 Maud.Enqvist@huddinge.se Kommunstyrelsen Detaljplan för Fabriken Förrådet i Storängen - beslut om planuppdrag Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

EXIT 94 AVFARTEN FÖR PROFFSEN

EXIT 94 AVFARTEN FÖR PROFFSEN EXIT 94 AVFARTEN FÖR PROFFSEN VÄLKOMMEN TILL EXIT 94 - AVFARTEN FÖR PROFFS Fullt anpassningsbara lokaler om 200-1 000 kvm Exit 94 är den nya samlingspunkten för proffsen. Här ska du enkelt svänga av från

Läs mer

Södertörnskommunernas synpunkter på samrådshandling Tvärförbindelse Södertörn TRV 2015/71169

Södertörnskommunernas synpunkter på samrådshandling Tvärförbindelse Södertörn TRV 2015/71169 4 15 december 2016 Södertörnskommunernas synpunkter på samrådshandling Tvärförbindelse Södertörn TRV 2015/71169 Trafikverket ska välja lokalisering av Tvärförbindelse Södertörn för fortsatt arbete med

Läs mer

VISION FLEMINGSBERG: STOCKHOLM SOUTH BUSINESS DISTRICT

VISION FLEMINGSBERG: STOCKHOLM SOUTH BUSINESS DISTRICT VISION FLEMINGSBERG: STOCKHOLM SOUTH BUSINESS DISTRICT Vision Flemingsberg 2030 Stockholm South Business District En levande stadsdel för arbetande, studenter, boende och besökare. En varierad, dynamisk

Läs mer

Ett stadsliv strax utanför innerstaden välkommen till Ulriksdal

Ett stadsliv strax utanför innerstaden välkommen till Ulriksdal Ett stadsliv strax utanför innerstaden välkommen till Ulriksdal Hur skulle du trivas här? Ulriksdal är en helt ny stadsdel i Solna. Just ordet stadsdel är något du säkert har hört tidigare om många andra

Läs mer

Ramavtal och planuppdrag rörande fastigheterna Kurvan 2 och Kurvan 5 i Kungens kurva

Ramavtal och planuppdrag rörande fastigheterna Kurvan 2 och Kurvan 5 i Kungens kurva 2014-11-12 KS-2014/1315.214 1 (5) HANDLÄGGARE Gunilla Sundström 08-535 313 86 Gunilla.Sundstrom@huddinge.se Kommunstyrelsen Ramavtal och planuppdrag rörande fastigheterna Kurvan 2 och Kurvan 5 i Kungens

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL VIMPELN! ETT KÖPCENTER SOM GÖR ALLT FÖR DIG.

VÄLKOMMEN TILL VIMPELN! ETT KÖPCENTER SOM GÖR ALLT FÖR DIG. VÄLKOMMEN TILL VIMPELN! ETT KÖPCENTER SOM GÖR ALLT FÖR DIG. BESÖKARE PER VECKA 67 000 BESÖKARE PER TIMME 840 2018 ÖKADE VI BESÖKSANTALET MED 2% (Vilket motsvarar +61 893 besök!) VIMPELN FÅR BRA BETYG I

Läs mer

Organisation och genomförande. av utvecklingsprogram för den regionala kärnan FLEMINGSBERG

Organisation och genomförande. av utvecklingsprogram för den regionala kärnan FLEMINGSBERG Organisation och genomförande av utvecklingsprogram för den regionala kärnan FLEMINGSBERG Juni 2007 Etablera en gemensam organisation för genomförandet Det behövs en kraftfull operativ ledning för att

Läs mer