Projektbeskrivning Program Björnkulla

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Projektbeskrivning Program Björnkulla"

Transkript

1 Projektbeskrivning Program Björnkulla Syfte med planläggning är att utreda möjligheterna till utveckling och förtätning inom Björnkulla. Tidiga volymstudier indikera att området skulle kunna rymma ca nya bostäder, ett mindre lokalt centrum och ny kommunal service. Det ligger inom Spårväg syds influensområdet. Projektet är initierat av Huge. I ett första skede ska ett planprogram tas fram. Exakt avgränsning av programområdet bör studeras närmare. Efter programskedet föreslås området delas upp i minst två områden för ny detaljplan. Nuvarande förhållanden Markägare Området inkluderar Huges fastigheten Visättra 1:7 och del av kommunens fastighet Visättra 1:6.

2 Markanvändning Området är till viss del glest bebyggt med bla äldreboende, LSS- boenden och studentbostäder. Kommunens fastighet är obebyggd. Planer och restriktioner Projektet överensstämmer med kommunens översiktsplan och framtaget förslag till fördjupad översiktsplan. Området är ej detaljplanelagt. Konsekvenser Projektet innebär utbyggnad av infrastruktur inom bostadsområdet. Kostnader för infrastruktur regleras genom avtal. Kommunen kommer få en intäkt för markförsäljning. Skolor och förskolor ska planeras samtidigt som detta projekt.

3 Projektbeskrivning Flemingsberg Södra Platser för etablering av verksamheter är viktiga och efterfrågas. Det är angeläget att kommunen kan erbjuda företag mark för etablering när den efterfrågas. Behovet ökar också inom kommunen då mer centrala arbetsområden bör lämna plats för bostäder eller andra mindre störande verksamheter. För att kunna tillgodose dessa behov föreslås därför att ytterligare mark planläggs som arbetsplatsområde. Området gränsar till arbetsområde inom Botkyrka kommuns gränser. Samplanering bör ske med dels en eventuell förtätning inom Björnkulla och dels med anläggandet av en ny huvudgata genom Björnkulla och Flemingsbergs södra till Hantverksbyn i Botkyrka. Nuvarande förhållanden Markägare Marken ägs av Huddinge kommun. Markanvändning Marken är obebyggd. Planer och restriktioner Projektet överensstämmer med kommunens översiktsplan och framtaget förslag till fördjupad översiktsplan. Området är ej detaljplanelagt. Ett planuppdrag till Samhällsbyggnadsnämnden gavs av kommunstyrelsen i januari 2012.

4 Konsekvenser Ett grönområde tas i anspråk men har mindre betydelse som rekreationsområde med sin närhet till järnväg och Huddingevägen. Projektet ger ett positivt ekonomiskt utfall för kommunen när marken säljs.

5 Projektbeskrivning Flemingsbergsdalen, etapp 3 med handel, kultur, mm Syfte med planläggning är att i Flemingsbergs mest centrala delar skapa tät och funktionsblandad kärna med urbana kvaliteter för att stärka Flemingsberg som bostads- och etableringsort. En mångkulturell mötesplats i södra Stockholm med handel, kultur, utbildning, hotell, kontor, bostäder mm. En plats med en unik identitet och arkitektur som bidrar till en hållbar utveckling över tid. Projektet är initierat av Skanska och kommunen tillsammans. Nuvarande förhållanden Markägare Området inkluderar del av fastigheten Generatorn 2 som ägs av Skanska och del av kommunens fastighet Visättra 1:1.

6 Markanvändning Området är idag ej bebyggt och utgörs av naturmark, en tillfällig infartsparkering och etableringsområde. Planer och restriktioner Projektet överensstämmer med kommunens översiktsplan och framtaget förslag till fördjupad översiktsplan. Fastigheten Generatorn 2 är idag planlagd som centrumändamål. Visättra 1:1 är i delar planlagd för kontorsändamål och i delar som natur. Konsekvenser Projektet innebär att en utbyggnad av infrastruktur behöver byggas ut. Kostnader för infrastruktur regleras genom avtal. Kommunen kommer få en intäkt för markförsäljning.

7 Projektbeskrivning Flemingsbergsdalen, etapp 4 resecentrum Syfte med planläggning är att möjliggöra dels en effektiv och attraktiv bytespunkt mellan tåg, spårväg och buss i Flemingsberg och dels att barriären i from av väg 226 och järnväg minskas. Åtgärden är en förutsättning för genomförande av projekt spårväg syd. I projektet ingår en nedsänkning och överdäckning av väg 226, förlängning av Regulatorbron, förlängning av Flemingsbergsleden till Kvarnängsvägen, byggnation av bussterminal, korttidsparkering, station för spårväg syd, ny stationsbyggnad, torg och park. Det ingår även exploatering mellan Terapivägen och den överdäckade väg 226 samt bebyggelse mellan Södertörns högskola och det nya resecentrumet. Delprojekt Resecentrum Flemingsberg respektive delprojekt nedsänkning väg 226 är inlämnat av kommunen, Trafikförvaltningen och Trafikverket som förslag till två olika objekt i nästa Länsplan för infrastrukturprojekt. Planläggning bör startas samtidigt som vägplan för väg 226 och järnvägsplan för Spårväg syd startar. Nuvarande förhållanden

8 Markägare Området inkluderar del av fastigheterna Grantorp 5:4 och Visättra 1:1 som ägs av kommunen samt del av fastigheterna Grantorp 5:5 och Visättra 1:3 som ägs av Trafikverket. Markanvändning Området är idag ej bebyggt och utgörs av naturmark, väg 226, järnväg och gröna slänter. Planer och restriktioner Projektet överensstämmer med kommunens översiktsplan och framtaget förslag till fördjupad översiktsplan. Området är idag till övervägande del planlags som specialändamål. En mindre del är planlagt som park eller parkeringsdäck för bostäder. Konsekvenser Projektet innebär att en utbyggnad av infrastruktur behöver byggas ut. Kostnader för infrastruktur regleras genom avtal. Kommunen kommer få en intäkt för markförsäljning.

9 Projektbeskrivning Grantorp 2:32 Stiftelsen Clara, Byggvesta och Akademiska hus har för kommunen presenterat ett bostadsprojekt i Flemingsberg. Syftet med planläggningen är att möjliggöra ytterligare student- och forskarlägenheter inom Campus Flemingsberg i anslutning till kvarteret Embryot längs med Alfred Nobels allé. Projektet ytterligare stärka Flemingsberg som attraktiv ort för högre utbildning och forskning. Byggvesta har tagit fram ett bebyggelseförslag och även gjort en tidig bullerutredning. Området enlighet förslaget nedan skulle inrymma ca 260 nya lägenheter. Nuvarande förhållanden

10 Markägare Det aktuella området för bostadsbebyggelse inkluderar del av fastigheten Grantorp 2:32 som ägs av Stiftelsen Clara, del av fastigheten Embryot 1 som ägs av Akademiska hus och del av kommunens fastighet Grantorp 5:4. Markanvändning Området är idag ej bebyggt och utgörs av naturmark. Planer och restriktioner Projektet överensstämmer med kommunens översiktsplan. Projektet överensstämmer med framtaget förslag till fördjupad översiktsplan. Fastigheten Grantorp 2:32 är inom aktuellt område ej detaljplanelagd. Kommunens fastighet är detaljplanelagd som lokalgata. Konsekvenser Projektet innebär dels att en större ledning påverkas som antingen behöver flyttas eller kulverteras. Vidare bör behov av en mindre förskola inom Campus Flemingsberg utredas vidare. En viss samplanering bör ske tillsammans med utveckling av den nya utvecklingsvägen till Trafikplats högskolan.

11 Projektbeskrivning Grantorp 5:1 (norr om Grantorp) Syfte med planläggning är att möjliggöra utveckling av ett nytt bostadsområde med ca nya bostäder. Projektet är initierat av kommunen. Inom området ska även ingå minst en större friliggande förkola, en större skola med tillhörande idrottsanläggning samt ett nytt lokalt vägnät där Flemingsbergsleden byggs om till stadsgata. I ett första skede ska ett planprogram tas fram. Exakt avgränsning av programområdet bör studeras närmare. Efter programskedet föreslås området delas upp i minst två områden för ny detaljplan. Nuvarande förhållanden

12 Markägare Området inkluderar del av kommunens fastigheter Grantorp 5:1 och 5:3. Markanvändning Området är till största del idag ej bebyggt och utgörs av naturmark. Inom området finns även ett antal friliggande småhus ägda av kommunen. Planer och restriktioner Projektet överensstämmer med kommunens översiktsplan och framtaget förslag till fördjupad översiktsplan. Området saknar till övervägande del detaljplan. En mindre del söder om Flemingsbergsleden är planlagt som park. Konsekvenser Projektet innebär utbyggnad av infrastruktur inom bostadsområdet. Kostnader för infrastruktur regleras genom avtal. Kommunen kommer få en intäkt för markförsäljning. Skolor och förskolor ska planeras samtidigt som detta projekt.

13 Projektbeskrivning Förstudie Loviseberg I Loviseberg planeras en ny stadsdel med nya bostäder och ett nytt lokalt centrum under förutsättning att Spårväg syd förverkligas och del av Tvärförbindelse Södertörn förläggs i tunnel. I området finns även möjlighet till ett nytt verksamhetsområde. Den nya bebyggelsen kommer behöva vara helt samplanerad med båda dessa infrastrukturprojekt. Den nya bebyggelsen är uppdelad i tre delar. Den nya stadsdelen Loviseberg med spårstation och nya lägenheter och småhus. Ett nytt lokalt centrum i Glömstadalen med spårstation, stombussar och nya lägenheter. Ett nytt verksamhetsområde i den del Tvärförbindelse Södertörn åter förläggs i ytläge. Av bostäderna ovan planeras ca vara inflyttningsklara till år Nedan finns en tidig skiss över hur den nya bebyggelsen skulle kunna utformas i området.

14 Glömstadalen Verksamhetsområde i Glömstadalen Loviseberg Gul linje är föreslagen sträckning på Spårväg syd genom området. I ett första skede ska en förstudie av området göras för att bebyggelse, spårväg och tvärförbindelse ska kunna samplaneras. Exakt avgränsning av bör studeras närmare.

15 Projektbeskrivning Peter Pans väg mm Planen syftar till att möjliggöra bebyggelse av ca 30 nya bostäder, eventuellt fler. Området ligger inom Spårväg syds influensområde och ingår i kommunens VA-utbyggnadsplan. Nuvarande förhållanden Markägare Fastigheterna inom området ägs dels av privata fastighetsägare och dels av NCC. Markanvändning Området är idag delvis bebyggt med småhus ej anslutna till kommunalt VA. Delar av området är naturmark. Planer och restriktioner Projektet överensstämmer med kommunens översiktsplan. Bebyggda delar av området omfattas idag av områdesbestämmelser från 2000.

16 Konsekvenser Projektet innebär att en utbyggnad av infrastruktur behöver byggas ut. Kostnader för infrastruktur regleras genom avtal. Kommunen kommer få en intäkt för markförsäljning. Behov av ny förskola behöver utredas.

17 Projektbeskrivning Stallet 3 (del av Vedboden mfl) Planen syftar till en byggnation om ca 200 nya bostäder. Möjlighet finns att i samma detaljplan inkludera intilliggande kommunala fastighter för att inom dessa både möjliggöra en ny förskola och förbättra Vistaskolans parkering. Detaljplanens exakta avgränsning behöver därför utredas i tidigt planskede. Projektet avseende bostäder har initierats av fastighetsägaren Carnegie. Övriga delar har initierats av kommunen. Nuvarande förhållanden Markägare Det aktuella området för bostadsbebyggelse inkluderar fastigheten Stallet 3 som ägs av Carnegie samt del av Visättra 1:1 som ägs av kommunen. Markanvändning Området är idag bebyggt med flerbostadshus.

18 Planer och restriktioner Projektet överensstämmer med kommunens översiktsplan och framtaget förslag till fördjupad översiktsplan. De delar där ny bebyggelse önskas uppföras är idag planlagt som mark som ej får bebyggas. Konsekvenser Behov av ytterligare förskoleplatser bör studeras.

19 Projektbeskrivning Visättra Syfte med planläggning är att studera möjligheten till fortsatt förtätning och utveckling av Visättra. Önskemål kring detta har framförts av flera av fastighetsägarna i området. Samtidigt finns möjlighet att både förbättra parkeringssituationen och utveckla Visättra Centrum. Området ligger inom Spårväg syds influensområde. I ett första skede ska ett planprogram tas fram. Exakt avgränsning av programområdet bör studeras närmare. Efter programskedet föreslås området delas upp i minst två områden för ny detaljplan.

20 Projektbeskrivning Väg genom Björnkulla till Hantverksbyn Projektet syftar till att skapa ytterligare tillgänglighet till Flemingsbergsdalen. Projektet är initierat av kommunen. Den nya vägen bör utformas som en stadsgata och är en viktig länk för kollektivtrafik mellan Riksten och Flemingsbergs centrum. Planeringen bör även samplaneras med både det nya verksamhetsområdet Flemingsbergs Södra och en bebyggelseutveckling i Björnkulla. Nuvarande förhållanden Markägare Området inkluderar Huges fastigheten Visättra 1:7 och del av kommunens fastighet Visättra 1:6.

21 Planer och restriktioner Projektet överensstämmer med kommunens översiktsplan och framtaget förslag till fördjupad översiktsplan. Området är ej detaljplanelagt. Konsekvenser Projektet innebär utbyggnad av infrastruktur.

Projektbeskrivning Altartorpet (Brostaden)

Projektbeskrivning Altartorpet (Brostaden) KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Projektbeskrivning Altartorpet (Brostaden) Ny detaljplan ska tas fram för att möjliggöra permanentning av befintliga tillfälliga bygglov för handel. Palissad- parken Gamla

Läs mer

Planuppdrag för detaljplan för Stallet 3 m.fl. i Flemingsberg

Planuppdrag för detaljplan för Stallet 3 m.fl. i Flemingsberg 1 (4) HANDLÄGGARE Björn Gyllensten 08 535 364 10 Bjorn.gyllensten@huddinge.se Kommunstyrelsen Planuppdrag för detaljplan för Stallet 3 m.fl. i Flemingsberg Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Uppföljning av projektplan för samhällsbyggnadsprojekt 2014-2016 och remiss inför projektplan 2015-2017

Uppföljning av projektplan för samhällsbyggnadsprojekt 2014-2016 och remiss inför projektplan 2015-2017 SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2014-07-25 SN-2014/2852.319 1 (2) HANDLÄGGARE Johan Andersson 08-535 37805 johan.andersson@huddinge.se Socialnämnden Uppföljning

Läs mer

Planuppdrag för "del av Hagby 1:5, Husby 2:112 m.fl."

Planuppdrag för del av Hagby 1:5, Husby 2:112 m.fl. TJÄNSTEUTLÅTANDE K Samhällsbyggnadsförvaltningcn 2013-04-16 Dnr KS 2012/0485-218 Till kommunstyrelsen Planuppdrag för "del av Hagby 1:5, Husby 2:112 m.fl." Förslag till beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Plangenomförande i Huddinge. SKL-konferens 7 maj 2019 Charlotta Thureson Giberg och Cecilia Rogvall

Plangenomförande i Huddinge. SKL-konferens 7 maj 2019 Charlotta Thureson Giberg och Cecilia Rogvall Plangenomförande i Huddinge SKL-konferens 7 maj 2019 Charlotta Thureson Giberg och Cecilia Rogvall Agenda Kort om Huddinges utveckling Vilka utmaningar i skedet mellan planering och plangenomförande har

Läs mer

REVIDERAT PLANPROGRAM FÖR SÖDRA BISKOPSNÄSET ETAPP 1, LUDVIKA KOMMUN

REVIDERAT PLANPROGRAM FÖR SÖDRA BISKOPSNÄSET ETAPP 1, LUDVIKA KOMMUN REVIDERAT PLANPROGRAM FÖR SÖDRA BISKOPSNÄSET ETAPP 1, LUDVIKA KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Upprättad av kommunledningskontoret, Ludvika kommun 2010-10-19 1 SYFTE Syftet med planprogrammet är att ligga till grund

Läs mer

nya bostäder för en hållbar framtid

nya bostäder för en hållbar framtid 20 000 nya bostäder för en hållbar framtid Tre fokusområden STOCKHOLM Kungens kurva Skandinaviens största shoppingområde expanderar Skandinaviens största shoppingområde Kungens kurva-skärholmen växer med

Läs mer

S T ART-PM. Kristineberg, etapp 2 PLANERING 2015 OMFATTANDE DEL AV BÄLLSTA 2:19 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. Sida 1 KS

S T ART-PM. Kristineberg, etapp 2 PLANERING 2015 OMFATTANDE DEL AV BÄLLSTA 2:19 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. Sida 1 KS KS 2015.024 2015.01.19 S T ART-PM PLANERING 2015 Kristineberg, etapp 2 OMFATTANDE DEL AV BÄLLSTA 2:19 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. EXPLOATERING SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN VALLENTUNA KOMMUN 186

Läs mer

Detaljplan för student- och forskarbostäder vid Alfred Nobels allé, Flemingsberg - planuppdrag

Detaljplan för student- och forskarbostäder vid Alfred Nobels allé, Flemingsberg - planuppdrag KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DIARIENR 2013-02-05 KS-2013/133.313 1 (2) HANDLÄGGARE Fyrvald, Lena 08-535 313 95 Lena.Fyrvald@huddinge.se Kommunstyrelsen Detaljplan för student- och forskarbostäder

Läs mer

Namnsättning i samband med ny anslutning mellan Regulatorvägen och Björnkullavägen i kommundelen Flemingsberg

Namnsättning i samband med ny anslutning mellan Regulatorvägen och Björnkullavägen i kommundelen Flemingsberg TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum DIARIENR 05-05-9 NBF 05-0039 NBN-05/70 (6) HANDLÄGGARE Karin Ahlgren 0-535 36 3 karin.lundin@huddinge.se Natur- och byggnadsnämnden Namnsättning i samband med ny anslutning mellan

Läs mer

FINNES: PLATS FÖR STADSKÄRNA SÖKES: VISIONÄR EXPLOATÖR

FINNES: PLATS FÖR STADSKÄRNA SÖKES: VISIONÄR EXPLOATÖR 2014 FINNES: PLATS FÖR STADSKÄRNA SÖKES: VISIONÄR EXPLOATÖR VÄLKOMMEN ATT VÄXA MED OSS! Huddinge kommun växer snabbt. Idag har kommunen över 100 000 invånare, vilket gör den till störst i länet efter Stockholms

Läs mer

Detaljplan för Fabriken Förrådet i Storängen - beslut om planuppdrag

Detaljplan för Fabriken Förrådet i Storängen - beslut om planuppdrag 2017-08-01 KS-2017/1400 1 (5) HANDLÄGGARE Enqvist, Maud 08-535 313 74 Maud.Enqvist@huddinge.se Kommunstyrelsen Detaljplan för Fabriken Förrådet i Storängen - beslut om planuppdrag Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Detaljplan för Trafikplats högskolan inom fastighet del av Grantorp 2:32 m.fl. beslut om antagande

Detaljplan för Trafikplats högskolan inom fastighet del av Grantorp 2:32 m.fl. beslut om antagande 1 (7) Handläggare Björn Gyllensten Bjorn.Gyllensten@huddinge.se Kommunstyrelsen Detaljplan för Trafikplats högskolan inom fastighet del av Grantorp 2:32 m.fl. beslut om antagande Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Program för Centrala Flemingsberg beslut om planuppdrag

Program för Centrala Flemingsberg beslut om planuppdrag 1 (8) Handläggare Handläggare Mats Lundgren Mats.lundgren@huddinge.se Kommunstyrelsen Program för Centrala Flemingsberg beslut om planuppdrag Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3

Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3 Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3 Projektbeställare Projektledare Maria Bengs Camilla Bennet Datum 2017-02-03 Version 1 Projekt-, ärendenr. 2017/0038 Innehållsförteckning

Läs mer

2009-06-12 1. För ytterligare information, kontakta nämndordförande Muharrem Demirok (c) telefon 073-77 88 102

2009-06-12 1. För ytterligare information, kontakta nämndordförande Muharrem Demirok (c) telefon 073-77 88 102 1 Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden 2008-11-26 Pressinformation inför teknik- och samhällsbyggnadsnämndens sammanträde För ytterligare information, kontakta nämndordförande Muharrem Demirok (c) telefon

Läs mer

Näringslivsstrategi för Huddinge år , bilaga 2. Befintliga verksamhetsområden i Huddinge kommun

Näringslivsstrategi för Huddinge år , bilaga 2. Befintliga verksamhetsområden i Huddinge kommun 1 (5) Handläggare Fredrik Welander Fredrik.Welander@huddinge.se Mottagare Näringslivsstrategi för Huddinge år 2018-2022, bilaga 2. Befintliga verksamhetsområden i Huddinge kommun Nordvästra Huddinge 1.

Läs mer

B OTKY RK A. Kungens kurva - Skandinaviens största shoppingområde expanderar. Segeltorp. Älvsjö Skärholmen. Kungens kurva.

B OTKY RK A. Kungens kurva - Skandinaviens största shoppingområde expanderar. Segeltorp. Älvsjö Skärholmen. Kungens kurva. Kungens kurva - Skandinaviens största shoppingområde expanderar Skandinaviens största shoppingområde Kungens kurva-skärholmen växer med ett nytt IKEA-varuhus och en spa- och wellnessanläggning med hotell

Läs mer

Västerhaninges utvecklingsprogram rapport av pågående utvecklingsarbete

Västerhaninges utvecklingsprogram rapport av pågående utvecklingsarbete 6 november 2013 Dnr KS 190/2013 Strategisk planering Mirja Thårlin Kommunstyrelsen Västerhaninges utvecklingsprogram rapport av pågående utvecklingsarbete Det reviderade utvecklingsprogrammet för Västerhaninge

Läs mer

Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön

Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön 2014-01-09 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KFKS 2012/148-214 Projekt nr 9218 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön Yttrande

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-11-05 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Läs mer

Förstudierapport detaljplan för ny förskola inom Täljö 2:8

Förstudierapport detaljplan för ny förskola inom Täljö 2:8 Förstudierapport detaljplan för ny förskola inom Täljö 2:8 Projektbeställare Projektledare Fredrik Nestor Camilla Bennet Datum 2016-11-23 Version 1 Projekt-, ärendenr. KS 2016/0360 Innehållsförteckning

Läs mer

Syfte och bakgrund. Köpingebro i ett regionalt sammanhang med järnvägsnät och färjeförbindelser redovisade.

Syfte och bakgrund. Köpingebro i ett regionalt sammanhang med järnvägsnät och färjeförbindelser redovisade. Inledning Syfte och bakgrund För att främja en hållbar utveckling ur alla perspektiv krävs att stationsorterna i Skåne utvecklas till trygga och levande bymiljöer. Köpingebro är ett exempel på en stationsort

Läs mer

Ramlösa 9:1, Helsingborg. Underlag för planuppdrag

Ramlösa 9:1, Helsingborg. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Ramlösa 9:1, Helsingborg Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att uppföra

Läs mer

Tekniskt PM Detaljplan Vägplan för gång- och cykelvägar samt passage vid Ny E10, Kiruna Kiruna kommun, Norrbottens län Objektnummer:

Tekniskt PM Detaljplan Vägplan för gång- och cykelvägar samt passage vid Ny E10, Kiruna Kiruna kommun, Norrbottens län Objektnummer: Tekniskt PM Detaljplan Vägplan för gång- och cykelvägar samt passage vid Ny E10, Kiruna Kiruna kommun, Norrbottens län 2018-02-15 Objektnummer: 880865 TRV 2015/18810 Trafikverket Postadress: Trafikverket,

Läs mer

Tjänsteskrivelse , ansökan och idéförslag, med bilder (bilaga till ansökan) har varit utsända.

Tjänsteskrivelse , ansökan och idéförslag, med bilder (bilaga till ansökan) har varit utsända. Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2015-05-20 87 Planbesked Vrå 3:1, TB Exploatering 2015/190 Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att ge positivt planbesked. Ärende

Läs mer

Bygg i Norrköping. Information om bostadsobjekt för marktilldelning 2015

Bygg i Norrköping. Information om bostadsobjekt för marktilldelning 2015 Bygg i Norrköping Information om bostadsobjekt för marktilldelning 2015 Var med och skapa Norrköping! Byggkranarna syns över stadens hustak. När den här broschyren går i tryck pågår byggnation av drygt

Läs mer

Program för centrala Bromma. Svar på remiss av programförslag

Program för centrala Bromma. Svar på remiss av programförslag Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) E2015-02231 2016-03-29 Handläggare Hanna Flygt / Niklas Karlsson 08-508 264 65 / 508 260 86 Till Exploateringsnämnden 2016-04-14 Program

Läs mer

Vad här hänt sedan förra rådslaget?

Vad här hänt sedan förra rådslaget? Vad här hänt sedan förra rådslaget? Södertörns Rådslag 2016 i Haninge hade temat Boom för Södertörn. Dagen fokuserade på investeringar och företagande i utvecklandet av Södertörn. Av tradition inleds varje

Läs mer

Bygg i Norrköping. - information om bostadsobjekt för marktilldelning 2014

Bygg i Norrköping. - information om bostadsobjekt för marktilldelning 2014 Bygg i Norrköping - information om bostadsobjekt för marktilldelning 2014 Var med och skapa Norrköping! Det byggs i Norrköping. När den här broschyren går i tryck pågår byggnation av strax över 400 bostäder.

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2014-09-15 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2014-10-16 Exploateringsavtal med försäljning för bostäder inom Kabelverket 7 och 8 samt del av fastigheten Solberga

Läs mer

Fördjupad översiktsplan för den regionala stadskärnan Flemingsberg

Fördjupad översiktsplan för den regionala stadskärnan Flemingsberg Fördjupad översiktsplan för den regionala stadskärnan Flemingsberg 10-01-22 1 Fördjupad översiktsplan för den regionala stadskärnan Flemingsberg Flemingsberg - idag och visionen för 2030 Fördjupad översiktsplan

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Pysslingen 1 m fl Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för bostadsändamål samt att

Läs mer

Planbesked för del av Skrea 8:39. KS

Planbesked för del av Skrea 8:39. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2017-12-19 381 Planbesked för del av Skrea 8:39. KS 2017-398 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Planbeskrivning. Brunn 44:4 m.fl., Torget i Hedesunda mm Detaljplan för torg (allmän plats) samt upphävande av detaljplan Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Brunn 44:4 m.fl., Torget i Hedesunda mm Detaljplan för torg (allmän plats) samt upphävande av detaljplan Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE GRANSKNINGSHANDLING 2013-06-03 DNR: 13BMN3 HANDLÄGGARE: LOUISE GRANÉR Planbeskrivning Brunn 44:4 m.fl., Torget i Hedesunda mm Detaljplan för torg (allmän plats) samt upphävande av

Läs mer

Start-PM. Ärendet Dnr MSN/2014:287. Planutskottet. Ändring av detaljplan för Kostern 6

Start-PM. Ärendet Dnr MSN/2014:287. Planutskottet. Ändring av detaljplan för Kostern 6 2014-06-05 Dnr MSN/2014:287 Planutskottet Start-PM Ändring av detaljplan för Kostern 6 Ärendet Baggeby centrum Fastighets AB har ansökt om en ändring av detaljplan för fastigheten Kostern 6 i Baggeby.

Läs mer

Fem förslag har blivit ett

Fem förslag har blivit ett Fem förslag har blivit ett Minskat geografiskt område Fokus på centrum med fördubblad handelsyta och fler arbetstillfällen Ingen tunnel, men överdäckning vid Torsviks torg Bullerdämpande åtgärder längs

Läs mer

Planprogram för Södra Ryd oktober 2018

Planprogram för Södra Ryd oktober 2018 Kortversion av samrådsförslag Planprogram för Södra Ryd oktober 2018 Södra Ryds framtid i dina händer Södra Ryd är Skövdes största stadsdel och byggdes ut på 70-talet. Stadsdelen var en del av miljonprogrammet

Läs mer

Åbytorp Översiktsplan Kumla kommun 2040

Åbytorp Översiktsplan Kumla kommun 2040 Åbytorp Tätortsutveckling Åbytorp Ortens karaktär Åbytorp ligger cirka 3,5 kilometer väster om Kumla och har 820 invånare. Åbytorp härstammar från de två byarna Stene och Långgälla och har vuxit upp på

Läs mer

Aktualisering av detaljplaneprogram för centrala Tullinge

Aktualisering av detaljplaneprogram för centrala Tullinge TJÄNSTESKRIVELSE 1[5] Referens Per-Anders Framgård Mottagare Samhällsbyggnadsnämnden Aktualisering av detaljplaneprogram för centrala Tullinge Förslag till beslut Samhällsbyggnadsnämnden ger förvaltningen

Läs mer

Flemingsberg. KAPITELUTDRAG ur arbetsmaterial 2:2013 Stockholmsregionens regionala stadskärnor

Flemingsberg. KAPITELUTDRAG ur arbetsmaterial 2:2013 Stockholmsregionens regionala stadskärnor resurs pporten e vs i de yttre Flemingsberg Regionala stadskärnor i Stockholmsregionen e i den Flemingsberg Regionala stadskärnor i Stockholmsregionen Uppföljning av utvecklingen i de yttre regionala stadskärnorna

Läs mer

Kartan visar områdets preliminära avgränsning. Den lilla kartan visar var i Nacka kommun området ligger.

Kartan visar områdets preliminära avgränsning. Den lilla kartan visar var i Nacka kommun området ligger. 2013-11-05 1 (8) STARTPROMEMORIA Dnr KFKS 2013/543-214 Projekt 9429 Stadsbyggnadsprojekt för nytt verksamhetsområde vid Orminge trafikplats, Del av fastigheterna Lännersta 10:1 och Tollare 1:3, i kommundelen

Läs mer

Dnr Kst 2015/188 Utveckling av Söderhöjden i Jakobsberg - planuppdrag och ramavtal

Dnr Kst 2015/188 Utveckling av Söderhöjden i Jakobsberg - planuppdrag och ramavtal TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2015-04-27 Kommunfullmäktige Dnr Kst 2015/188 Utveckling av Söderhöjden i Jakobsberg - planuppdrag och ramavtal Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

Läs mer

Oden 1 med flera, Ringstorp. Underlag för planuppdrag

Oden 1 med flera, Ringstorp. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Oden 1 med flera, Ringstorp Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med planändringen är att pröva möjligheten till förtätning

Läs mer

Sundsvalls kommun. Sundsvalls. kommun. En ny stadsdel nära stad och natur en ny stadsdel att bo, verka och vistas.

Sundsvalls kommun. Sundsvalls. kommun. En ny stadsdel nära stad och natur en ny stadsdel att bo, verka och vistas. Information till närboende Katrinehill En ny stadsdel nära stad och natur en ny stadsdel att bo, verka och vistas Ett projekt inom Sundsvalls Sundsvalls kommun kommun Vad är det som är på gång i skogen

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-07-01 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-22 rev 2009-05-05 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Färsna 1:2, Etapp 2 (Baldersbrå, Balders Hage, del av Norra Brå och del av Österbrå) i Norrtälje-

Läs mer

Planbesked Dnr: 2016:25. Slåttertiden 1 mfl. Öxnehaga Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked

Planbesked Dnr: 2016:25. Slåttertiden 1 mfl. Öxnehaga Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked Planbesked 2016-06-07 Dnr: 2016:25 Slåttertiden 1 mfl Öxnehaga Jönköpings kommun Underlag för Planbesked Planbesked Den som vill göra en åtgärd som kan innebära att en detaljplan behöver antas, upphävas

Läs mer

Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap

Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap Josephine Nellerup Planeringsarkitekt FRP/MSA PLANCHEF Stadsbyggnadskontoret Josephine.nellerup@malmo.se PRIOTERADE INRIKTNINGAR Regional motor för

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge START-PM Uppdrag Författare Dnr Sida Vinkelhaken 2 Annelie Mellin SBN 2016/110-20 Sida 1 av 7 Innehåll 1. Uppdragsbeskrivning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2

Läs mer

Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt nr 9630 Delplan 1, Älta C, etapp A och B Endast lokalgatan vid förskola Oxelvägen

Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt nr 9630 Delplan 1, Älta C, etapp A och B Endast lokalgatan vid förskola Oxelvägen 2017-11-30 1 (6) PM Martin Håkansson KFKS 2015/689-251 NTN 2017/528 Projekt 9630 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott / Natur och trafiknämnden Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt nr 9630

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-10-02 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Hedvig 19 m m i stadsdelen

Läs mer

Tvärförbindelse Södertörn

Tvärförbindelse Södertörn E4 E20 STOCKHOLM Vårby ön BOTKYRKA Glömsta Huddinge Solgård Tullinge Visättra HUDDINGE Länna Orlången Vidja kvarn 73 Kvarnsjön Hacksjön industriområde Lissmasjön Lissma Handen Rudan Ådran Tvärförbindelse

Läs mer

Planbesked för Elefanten 19

Planbesked för Elefanten 19 1 (3) Ärende 25 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-05-16 Stadsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadskontoret Planbesked för Elefanten 19 Diarienummer: SBN-2016-02355 Fastighet: Elefanten 19 Sammanfattning av ärendet

Läs mer

Detaljplaneprogram för centrala Nacka

Detaljplaneprogram för centrala Nacka 2015-03-26 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2002/269-214 Projekt 9215 Kommunstyrelsen Detaljplaneprogram för centrala Nacka Förslag till beslut Kommunstyrelsen antar detaljplaneprogrammet. Kommunstyrelsen delegerar

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden till HSB Bostad AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden till HSB Bostad AB Christopher Pleym Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 265 06 christopher.pleym@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden

Läs mer

Fördjupad översiktsplan för. den regionala kärnan FLEMINGSBERG

Fördjupad översiktsplan för. den regionala kärnan FLEMINGSBERG den regionala kärnan Referens Lena Fyrvald Per-Anders Framgård 2008-02-14 Inriktning för det fortsatta arbetet med fördjupade översiktsplaner för den regionala kärnan Flemingsberg Bakgrund Botkyrka kommun

Läs mer

Utställning fördjupad översiktsplan för Karby och Brottby

Utställning fördjupad översiktsplan för Karby och Brottby 1 (3) TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Matilda Rehn Tillväxt- och regionplanenämnden Utställning fördjupad översiktsplan för Karby och Brottby Ärendebeskrivning Stockholms läns landsting har beretts möjligheten

Läs mer

AVGÅNG RAUS - en ny station i södra Helsingborg

AVGÅNG RAUS - en ny station i södra Helsingborg AVGÅNG RAUS - en ny station i södra Helsingborg FÖRORD Detta examensarbete ger 20 poäng på Blekinge Tekniska Högskola (BTH), Karlskrona och är den avslutande delen på utbildningen teknologi magister programmet

Läs mer

Utdrag ur områdesprogram för Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg Godkänt SBN

Utdrag ur områdesprogram för Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg Godkänt SBN Utdrag ur områdesprogram för Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg Godkänt SBN 2007-09-06 5 1 Programprocessen Programområdet omfattar de fyra stadsdelarna Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg. Bakgrund

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Aron 27, Gustavslund, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att komplettera fastighetens användning som

Läs mer

Förstudierapport för Tråsättra 1:94 m.fl.

Förstudierapport för Tråsättra 1:94 m.fl. Förstudierapport för Tråsättra 1:94 m.fl. Projektbeställare Projektledare David Lanthén Sofia Holmgren Datum 2015-11-03 Version 1 Projekt-, ärendenr. 2013/0026-218 Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 3

Läs mer

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Prästgårdshagen 1 i Solberga till AB Familjebostäder. Inriktningsbeslut

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Prästgårdshagen 1 i Solberga till AB Familjebostäder. Inriktningsbeslut Tjänsteutlåtande Dnr Dnr E2013-513-01155 Sida 1 (6) 2014-10-20 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2014-11-13 Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Prästgårdshagen

Läs mer

Detaljplaner inom vägplan E4, sträckan Gumboda-Grimsmark

Detaljplaner inom vägplan E4, sträckan Gumboda-Grimsmark 9-01 Detaljplaner inom vägplan E4, sträckan Gumboda-Grimsmark Inom vägplan för sträckan Gumboda-Grimsmark berörs sex detaljplaner av vägplanens nya vägområde. I tabellen nedan visas en sammanställning

Läs mer

Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79

Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79 Tekniska förvaltningen Mark- och exploateringskontoret Byggnation av bostäder i Stångby 1(5) Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79 Lunds kommun vill undersöka vilket intresse det finns av att bygga bostäder

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande Ytterstadsavdelningen 2007-03-09 Martin Schröder Tfn 08-508 266 28 Fax 08-508 266 72 martin.schroder@sbk.stockholm.se Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 929/2011 FASTIGHETERNA Kungsörnen 1 och Fyrfatet 1, PLANTERINGEN, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Mark- och exploateringsenheten, Helsingborgs stad, söker planändring för fastigheten

Läs mer

AVGRÄNSNINGSSAMRÅD ÅRSTAFÄLTET ETAPP 3

AVGRÄNSNINGSSAMRÅD ÅRSTAFÄLTET ETAPP 3 , rev 2017-01-24 Avgränsningssamråd för upprättande av miljökonsekvensbeskrivning (MKB) tillhörande detaljplan Årstafältet, etapp 3. Bakgrund För Årstafältet finns ett utarbetat program för detaljplan

Läs mer

2013-08-20. Inbjudan till markanvisning Studentbostäder vid Solskensvägen i Tullinge

2013-08-20. Inbjudan till markanvisning Studentbostäder vid Solskensvägen i Tullinge 2013-08-20 att skapa en varierad stadsdel i samklang med den omgivande naturen. Anbudsgivare med den bästa projektidén får markanvisning och möjlighet att köpa alternativt disponera den blivande tomten

Läs mer

Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS

Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-09-13 272 Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS 2016-188 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Detaljplan Östra Eneby torg, Snödroppen 8 m.fl

Detaljplan Östra Eneby torg, Snödroppen 8 m.fl 1(5) Detaljplan Östra Eneby torg, Snödroppen 8 m.fl Ärendet Arcona har kontaktat kommunen med förfrågan om att upprätta ny detaljplan för att utreda förutsättningarna för att omvandla även östra sidan

Läs mer

Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 151:14, Värmdövägen 211A, Sicklaön, Nacka kommun

Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 151:14, Värmdövägen 211A, Sicklaön, Nacka kommun 2012-12-19 Rev 2013-01-15 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2011/182-214 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 151:14, Värmdövägen 211A, Sicklaön, Nacka kommun Förslag

Läs mer

Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska bostäder.

Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska bostäder. Dnr Sida 1 (7) 2014-03-07 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2014-04-03 Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ceremonien 5 i stadsdelen Nockebyhov (110 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ceremonien 5 i stadsdelen Nockebyhov (110 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-08 Handläggare: Nina Åhman Tfn 08-508 275 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ceremonien 5 i stadsdelen Nockebyhov (110

Läs mer

Dialogforum i Tullinge om hur nya Flemingsberg påverkar Tullinge. Falkbergsskolans matsal, Tullinge

Dialogforum i Tullinge om hur nya Flemingsberg påverkar Tullinge. Falkbergsskolans matsal, Tullinge 1 [8] Referens Elin Aronsson Dialogforum i Tullinge om hur nya Flemingsberg påverkar Tullinge Dag och tid kl 18.00-20.00 Plats Falkbergsskolans matsal, Tullinge Närvarande Ej närvarande Hans Richardsson

Läs mer

Yttrande till byggnadsnämnden över förslag till detaljplan samråd för bostäder samt förskola vid Björkhöjdsskolan inom stadsdelen Tynnered

Yttrande till byggnadsnämnden över förslag till detaljplan samråd för bostäder samt förskola vid Björkhöjdsskolan inom stadsdelen Tynnered 1(5) Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-01-19 Diarienummer 0228/13 Verksamhetsområde/avdelning Helen Svenstam Telefon 365 57 87 E-post: helen.svenstam@ponf.goteborg.se Yttrande till byggnadsnämnden över förslag

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i KV Perstorp, Farsta

Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders nyproduktion av bostäder i KV Perstorp, Farsta ÄRENDE NR 15 DATUM FÖR STYRELSEMÖTET 2014-12-02 DNR 2014/1407-3.2.3 2014-11-14 HANDLÄGGARE Per Andrén Projektchef Tfn 08-737 21 85 Per.andren@familjebostader.com Inriktningsbeslut gällande AB Familjebostäders

Läs mer

Start - PM för detaljplaner i Grisslinge

Start - PM för detaljplaner i Grisslinge Tjänsteskrivelse 2016-09 - 21 Handläggare Sten Hammar Plan - och exploateringsenheten Kommunstyrelsens planutskott Start - PM för detaljplaner i Grisslinge Förslag till beslut 1. Planarbete för Östra Mörtnäs

Läs mer

Tillägg till detaljplan för Ålen 1 m.fl.

Tillägg till detaljplan för Ålen 1 m.fl. MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2010/43.318 Dp 7-A-3-II:1 Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING Planområdet (markerat på ortofoto från 2009) Tillägg till detaljplan för Ålen 1 m.fl. Kommundel:

Läs mer

Kv. Krusmyntan, äldreboende vid Basilikagränd

Kv. Krusmyntan, äldreboende vid Basilikagränd Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Kv. Krusmyntan, äldreboende vid Basilikagränd Del av Näsby 4:1469 samt del av Basilikan 1

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-01-21 Handläggare: Julia Nedersjö Tfn 08-508 27 585 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt

Läs mer

Genomförandestrategi för Ekängen

Genomförandestrategi för Ekängen 1 (6) 2013-05-14 2013-243 Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen Teknik- och samhällsbyggnadskontoret Håkan Sylvan, detaljplanering Anna Call, mark- och exploatering Samhällsbyggnadsnämnden Genomförandestrategi

Läs mer

Försäljning av mark för radhus/grupphus/flerbostadshus i Brittsbo

Försäljning av mark för radhus/grupphus/flerbostadshus i Brittsbo 2015-01-28 Försäljning av mark för radhus/grupphus/flerbostadshus i Brittsbo Sida 1 av 6 Attraktiva Brittsbo Brittsbo har alla de kvaliteter som behövs för att tillskapa ett attraktivt bostadsområde! Östersunds

Läs mer

Planbesked Dnr: 2017:192. Område. Kv Hackspetten 7. Väster Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked

Planbesked Dnr: 2017:192. Område. Kv Hackspetten 7. Väster Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked Planbesked 2018-02-05 Dnr: 2017:192 Område Kv Hackspetten 7 Väster Jönköpings kommun Underlag för Planbesked Planbesked Den som vill göra en åtgärd som kan innebära att en detaljplan behöver antas, upphävas

Läs mer

Startbesked för genomförande av etapp 2 för exploateringsprojekt Bresshammar 1:1, Stavlund

Startbesked för genomförande av etapp 2 för exploateringsprojekt Bresshammar 1:1, Stavlund TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-10-02 1/4 Handläggare Jörgen Altin Startbesked för genomförande av etapp 2 för exploateringsprojekt Bresshammar

Läs mer

Planbesked för fastigheten Tranan 4

Planbesked för fastigheten Tranan 4 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare 2017-09-04 KS 2017/0704 Kommunstyrelsens planutskott Planbesked för fastigheten Tranan 4 Förslag till beslut Kommunstyrelsens planutskott beslutar att detaljplanearbete ska

Läs mer

Start-PM. Ärendet Kommunstyrelsen

Start-PM. Ärendet Kommunstyrelsen 2010-04-08 Kommunstyrelsen Start-PM Fråga om planuppdrag Detaljplan för del av Lidingö 9:159 (Motorgården), stadsdelen Gångsätra. Dnr MSN/2010:369 Ärendet Planens huvudsakliga syfte är att pröva möjligheten

Läs mer

Startpromemoria för programarbete för Påsen 10 och Godsvagnen 10 mm i stadsdelen Södra Hammarbyhamnen ( lägenheter)

Startpromemoria för programarbete för Påsen 10 och Godsvagnen 10 mm i stadsdelen Södra Hammarbyhamnen ( lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2010-07-12 Handläggare: Louise Heimler Tfn 08-508 273 68 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för programarbete för Påsen 10 och Godsvagnen

Läs mer

Kort sammanfattning Dialogmöte 24 november Gällande bebyggelse på Robertshöjdsgatan/Smörslottsgatan

Kort sammanfattning Dialogmöte 24 november Gällande bebyggelse på Robertshöjdsgatan/Smörslottsgatan Kort sammanfattning Dialogmöte 24 november 2016 Gällande bebyggelse på Robertshöjdsgatan/Smörslottsgatan 250 nya bostäder i olika boendeformer Den 24 november genomfördes dialogmöten med drygt 150 anmälda

Läs mer

P LANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

P LANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(10) P LANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande tillägg till detaljplan för kvarteret Bärnstenen m.m. inom Vilbergen i Norrköping, fysisk planering den 16 september 2010 A N T A G A N D

Läs mer

Projektbeskrivning Kurvan 2, etapp 2

Projektbeskrivning Kurvan 2, etapp 2 KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING ARBETSOMRÅDE (Kartindex 202) Projektbeskrivning Kurvan 2, etapp 2 Förslag Fastigheten Kurvan 2 ligger i den centrala delen av Kungens kurva. Planens syfte är att möjliggöra

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban mm i stadsdelarna Solberga och Älvsjö

Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban mm i stadsdelarna Solberga och Älvsjö STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-12-04 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban

Läs mer

Svar på interpellation av Ann-Marie Högberg (S) och Emil Högberg (S) om Spårväg Syd

Svar på interpellation av Ann-Marie Högberg (S) och Emil Högberg (S) om Spårväg Syd 7 december 2012 1 (1) Kommunfullmäktige Svar på interpellation av Ann-Marie Högberg (S) och Emil Högberg (S) om Spårväg Syd Till att börja med vill jag understryka att Spårväg syd är ett av de viktigaste

Läs mer

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Ändring av detaljplan (1283K-15079) för del av Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

146 SBN2015/613. Detaljplan för Bollebygds Prästgård 1:1 m.fl., PRÄSTGÅRDSGÄRDET - Beslut om Samråd. Sida 1 av 5

146 SBN2015/613. Detaljplan för Bollebygds Prästgård 1:1 m.fl., PRÄSTGÅRDSGÄRDET - Beslut om Samråd. Sida 1 av 5 Sida 1 av 5 146 SBN2015/613 Detaljplan för Bollebygds Prästgård 1:1 m.fl., PRÄSTGÅRDSGÄRDET - Beslut om Samråd Beslut godkänner planförslaget för Bollebygds Prästgård m.fl., Prästgårdsgärdet för samråd

Läs mer

Program för detaljplan för fastigheten Stockby 1:99, 4:13 m fl (SÖDRA KLYVARESTIGEN) Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 1998.8.214

Program för detaljplan för fastigheten Stockby 1:99, 4:13 m fl (SÖDRA KLYVARESTIGEN) Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 1998.8.214 1(5) Stadsarkitektkontoret PROGRAM Program för detaljplan för fastigheten Stockby 1:99, 4:13 m fl (SÖDRA KLYVARESTIGEN) Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 1998.8.214 Handlingar Detta program med programskisser

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 20 januari 2015 12 februari 2015 ANTAGANDE 24 februari 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Fredsbacken Hov 49:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

ANALYS & SAMMANFATTNING. Konsekvensanalys Alternativ Oscarsleden Norra Masthugget Oktober 2011

ANALYS & SAMMANFATTNING. Konsekvensanalys Alternativ Oscarsleden Norra Masthugget Oktober 2011 ANALYS & SAMMANFATTNING Konsekvensanalys Alternativ Oscarsleden Norra Masthugget Oktober 2011 Analys Utgångspunkter Utgångspunkter Programförslag Överdäckning Nedgrävning Göteborgs stads budget I allt

Läs mer

Åtgärdsplan för Bostadsprogram för Falu kommun 2012 2014

Åtgärdsplan för Bostadsprogram för Falu kommun 2012 2014 splan för Bostadsprogram för Falu kommun 2012 2014 Godkänd av kommunstyrelsen 2013-06-20 splan för Bostadsprogram för Falu kommun 2 I åtgärdplanen redovisas de åtgärder som bedöms behöva genomföras under

Läs mer

Del av Duvestubbe 1:1, Ödåkra. Underlag för planuppdrag

Del av Duvestubbe 1:1, Ödåkra. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Del av Duvestubbe 1:1, Ödåkra Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att utveckla Ödåkras västra delar

Läs mer

Brushanen 10 Beslut om planbesked

Brushanen 10 Beslut om planbesked Tjänsteskrivelse 1 (4) Samhällsbyggnadsförvaltningen Handläggare Lina Jönsson Brushanen 10 Beslut om planbesked Sammanfattning En ansökan om planbesked kom till Mark- och planeringsavdelningen den 1 november

Läs mer