Connecting ecommerce and Digital Marketing. Användarundersökning. ...och. mobila. sajter. mobilsurfande...

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Connecting ecommerce and Digital Marketing. Användarundersökning. ...och. mobila. sajter. mobilsurfande..."

Transkript

1 Användarundersökning Om mobilsurfande......och mobila sajter

2 Mobilsurfandet ökar men användarna flyr krångliga mobilsajter Smartphonens genomslag har gjort att många svenskar numera hellre använder mobilen istället för datorn för att hitta information, mejla, läsa nyheter, uppdatera sociala medier och mycket annat. Missnöjet med de mobilanpassade sajter som finns är stort och många användare lämnar därför för gott de sajter som är svåra att använda. Det framgår av den konsumentundersökning som Cint gjorde i juni 2013, på uppdrag av det svenska programvaruföretaget Episerver. Syftet med undersökningen var att ta reda på hur och när svenskarna använder smartphones för mobilt internet, vilken typ av mobiltjänster som används mest och vad användarna tycker om tillgängligheten i mobilsajter och mobilappar. Undersökningen genomfördes som en webbenkät i vecka av konsumentundersöknings-företaget Cints tjänst snabbasvar.se. Enkäten besvarades av personer* 51 % män och 49 % kvinnor, jämnt fördelade både geografiskt och över åldersgrupper. Andelen som ökat sin mobilanvändning det senaste året * 24 % av de svarande har ingen smartphone. Dessa har därför räknats bort från resultatet.

3 Sammanfattning av rapport Att surfa på internet via webbläsaren är den vanligaste användningen av en smartphone (90 %), tätt följt av appar (84 %) och mejl (74 %). E-handel via mobilen har inte tagit fart än. 19 % gör köp via mobilsajter, 15 % köper genom appar. Det viktigaste skälet att använda smartphonens webbläsare eller appar är för att söka information (100 %), kolla mejl (93%), läsa nyheter (77%) och kolla/uppdatera sociala medier (71 %). Minst intressant är att läsa böcker (10 %), boka resor/hotell/restauranger (16 %) och shoppa (18 %). Hemmet är det vanligast stället att mobilsurfa på (100 %), följt av kollektivtrafiken (57 %). Var fjärde (25 %) mobilsurfar i bilen! Nästan alla smartphoneägare (92 %) har ökat mobilsurfandet det senaste året och drygt var tredje (37 %) tror att de kommer att lägga ner ännu mer tid under de kommande 12 månaderna. Att det går snabbare att komma ut på nätet med mobilen än med dator gör att många (73 %) föredrar smartphone. Möjligheten att hitta information när man reser är också viktigt (71 %). Mer än hälften (59 %) anger tristess som skäl till att använda sin smartphone.användarnas tålamod med dåliga lösningar är kort. 86 % uppger att de raderar en app som är svår att använda. 70 % återvänder aldrig till en mobilsajt som är svåranvänd. 60 % tycker att många mobilanpassade sajter är svåra att använda, medan bara 9 % upplever mobilapparna som svåranvända. Den största kritiken mot mobilsajterna (79 %) är att det är svårt att klicka på länkar, då de är för små på skärmen. Att man måste skrolla för att kunna läsa texten upplevs också som ett hinder (74 %). Långa nedladdningstider är ett annat irritationsmoment (56 %), liksom det faktum att många sajter inte verkar vara utformade för smartphones (49 %). De allra flesta som upplever svårigheter att surfa på en mobilsajt reagerar med att lämna den (87 %). Men drygt hälften (61 %) försöker igen senare, från en dator. Nästan var tredje (31 %) prövar istället en konkurrents sajt. Bara 16 % fortsätter att använda en svåranvänd mobilsajt. Generellt finns en tydlig skillnad mellan män och kvinnor i hur man använder sin smartphone. T ex söker män mer efter information, nyheter och tittar på playkanaler/youtube, medan kvinnor mer är på sociala medier, spelar spel och shoppar. Generellt minskar användningen av smartphones ju längre upp i åldrarna man kommer.

4 Internetsurf, appar och mejl vanligaste användningen av smartphones Internetsurfning via en webbläsare är den absolut vanligaste användningen av smartphone (oräknat samtal och SMS). 89,7 % av de svarande smartphoneägarna utnyttjar sin mobil för att komma ut på nätet. Nästan lika många 84,2 % använder olika typer av appar. Det är också mycket vanligt att ladda ner nya appar; 70,1 % av smartphoneanvändarna laddar ner appar. 73,9 % läser och skickar e-post från sin smartphone. (Men bara 25,1 % uppger att de utför jobbrelaterade uppgifter.) 19 % av smartphoneanvändarna gör också onlineköp via mobilen. Något färre 15,3 % köper genom appar. Fler män än kvinnor har en smartphone. Bland smartphoneanvändarna ser dock användningen generellt ganska lika ut mellan män och kvinnor. Inte helt oväntat är det framför allt de yngre som har tillgång till en smartphone. 95,3 % av de svarande i åldrarna år har en smartphone. Motsvarande andel i åldersgruppen år är endast 56,2 %. Appar används flitigt av över 70 % av smartphoneanvändarna

5 Informationssökning, nyheter och sociala medier huvudsyftet för de flesta 53,2 % lyssnar på musik via sin smartphone och 50,5 % spelar någon form av spel. Praktiskt taget alla smartphoneanvändare 99,6 % uppger att informationssökning av olika slag är ett av huvudsyftena med att gå in på en mobilsajt eller använda en app. Mobilen spelar också en viktig roll för de flesta användarna (76,9 %) när det gäller att läsa nyheter. Nästan lika många (71,1 %) använder i huvudsak sin smartphone för att läsa och uppdatera sociala medier. Drygt hälften (55,5 %) uträttar sina bankärenden med mobilen, medan 53,2 % lyssnar på musik och 50,5 % spelar spel. En tredjedel (33,3 %) tittar på playkanaler eller YouTube. Shopping kommer längre ner på listan. 17,9 % av smartphoneanvändarna använder mobilen för att handla. Bokningar av t ex resor, hotell eller restaurang är det inte heller så många som gör 15,7 % av smartphoneanvändarna. 12,9 % lyssnar på podcaster, medan 9,8 % läser böcker i sin smartphone. Användningen ser dock ganska olika ut mellan män och kvinnor. Generellt söker män mer information, läser mer nyheter och tittar mer på playkanaler och video. Kvinnorna är betydligt mer aktiva på sociala medier visa smartphonen och spelar också spel i mycket större utsträckning. De yngre smartphoneanvändarna är betydligt mer aktiva på sociala medier, spel och musiklyssnande. Den största gruppen användare av banktjänster på mobilen finns i åldersgruppen år. De är också flitigast att läsa och skicka mejl med sin smartphone.

6 Hemmet är den vanligaste platsen för mobilsurf Hemmet är den ojämförligt vanligaste platsen, när smartphoneanvändarna går ut på nätet. 99,8 % mobilsurfar ofta hemma. Att 57,4 % använder sin smartphone i kollektivtrafiken överraskar kanske inte så mycket. Men nästan lika många 53,2 % mobilsurfar ofta på jobbet. 40,1 % använder smartphonen frekvent på restauranger, caféer och i affärer. Var fjärde (25,2 %) uppger att de ofta mobilsurfar i bilen. Män mobilsurfar på jobbet i betydligt större utsträckning än kvinnor, medan kvinnorna surfar mer än männen i kollektivtrafiken. Användning av mobilsajter och appar ökar och kommer fortsätta att öka Mobilsurfandet ökar kraftigt. De allra flesta 91,7 % av smartphoneanvändarna säger att de har ökat sin användning av internet via mobilen det senaste året. Över hälften 53,8 % har använt appar mer. Drygt en tredjedel 37,4 % tror att de kommer att använda smartphonen ännu mer för internet de kommande 12 månaderna. När det gäller e-handel svarar 15,9 % av smartphoneanvändarna att de har gjort mer köp via mobilen det senaste året än tidigare. 99,8 % av smartphoneanvändarna surfar ofta i hemmet Kvinnorna har ökat internetanvändningen mer än männen. Men fler män än kvinnor tror att de kommer att lägga mer tid på internet via mobilen framöver.

7 De viktigaste faktorerna som driver trafik till mobilsajterna Det mest avgörande skälet till att använda en smartphone är att det går snabbare att komma åt internet än att starta en dator, anser 72,7 % av användarna. Nästan lika många 71,1 % uppger att de använder en smartphone för att hitta information när de är på resa. Att slå ihjäl dödtid är också en vanlig anledning. 58,8 % av användarna uppger tristess som ett skäl till att ta upp sin smartphone. Nästan lika vanlig 56,6 % är förklaringen att man vill kolla sociala medier eller RSS-flöden. Ganska många klickar vidare på länkar som de fått. 36,6 % har följt länkar de fått via mejl, medan 30,3 klickat vidare på länkar från sociala medier. 35,2 % har använt sin smartphone när de fått någon form av erbjudande via mejl. Drygt var tredje smartphoneanvändare säger att de använt mobilen för att jobba. Drygt var tredje (36,6 %) smartphoneanvändare uppger att de klickar på länkar i mejlerbjudanden. Män är flitigare smartphoneanvändare när det gäller att söka information när de reser. Kvinnor använder mobilen oftare för sociala medier och även när de är uttråkade. Tristess är också ett betydligt vanligare skäl för att använda smartphonen bland yngre än bland äldre.

8 Användarna kritiska till svåranvända mobilsajter Många av de svarande smartphoneanvändarna ställer höga krav på de mobilsajter och appar som de använder och har inte tålamod med dem som inte fungerar optimalt. 86,1 % raderar en mobilapp som är svår att använda och 69,8 % slutat att gå till en svåranvänd mobilsajt. Mobilsajter (sajter som är anpassade för mobiler) upplevs generellt som betydligt svårare att navigera i och använda än appar. 59,7 % är missnöjda med navigeringen i många mobilappar, medan endast 9,3 % tycker att appar är svåranvända. Var tredje tycker dock att appar generellt är mer begränsade än mobilsajter. Risken att tappa en e-handelskund på grund av en dålig mobilsajt eller app är stor. Två tredjedelar 65,5 % uppger att de sannolikt inte kommer att handla alls om mobilsajten eller appen är svåranvänd. Män har generellt mindre fördragsamhet med svåranvända sajter och appar, och undviker dem i större utsträckning är vad kvinnorna gör. Inställningen till användarvänligheten skiljer sig inte speciellt mycket mellan åldrarna. 59,7 % är missnöjda med navigeringen i många mobilappar

9 Svårighet att träffa länkar, skrollning och långa nedladdningar mest frustrerande med mobilsajter Klicka här för att ta del av ditt erbjudande... Det som upplevs som absolut mest frustrerande med mobilsajter är att det kan vara för svårt att trycka på rätt länkar. 78,8 % av smartphoneanvändarna irriterar sig på för små länkar. 73,8 % ogillar när de måste skrolla både horisontellt och vertikalt för att kunna läsa text. Användarna vill inte heller vänta på innehållet. 55,7 % tycker att långa nedladdningstider irriterar och nästan lika många 49,1 % blir frustrerade av att sajterna inte verkar vara utformade för smartphones. Drygt var tredje smartphoneanvändare 37,7 % upplever det som ett hinder när mobilsajterna kräver att de registrerar användarinformation. Var tredje 35,5 % retar sig också på att de tycker att mobilanpassade sajter saknar information som finns på motsvarande icke anpassade sajter. Lika många 35,7 % tycker att det är svårt att se bilder på mobilsajter, medan 23,5 % upplever samma problem med videor. 78,8 % av smartphoneanvändarna irriterar sig på för små länkar Relativt få 29,2 % anser att det är svårt att hitta relevant information på mobilsajterna. Endast ett fåtal 5,5 % tycker att det är problem att dela innehåll i en mobilsajt via sociala medier. Män är mer frustrerade av svårtryckta länkar, dålig smartphoneanpassning och krav på användarinformation. Kvinnor retar sig mer på skrollning i sidoch höjdled, långa nedladdningar och svårighet att se bilder. Frustrationen över små och svårtryckta länkar stiger också i åldrarna. Däremot är t ex bilder och videor inte lika viktigt för de äldre som för de yngre.

10 Missnöjda användare lämnar dåliga mobilsajter och kommer inte tillbaka Om det är svårt att surfa på en mobilsajt, är den vanligaste reaktionen att lämna den. Det uppger 87,4 % av smartphoneanvändarna. 61,2 % väntar till de kan komma åt sajten från en dator istället. Bara 16,1 % kämpar på och fortsätter att använda mobilsajten från sin smartphone. Risken med en dåligt utformad sajt är stor att tappa besökaren helt. Var tredje uppger att de provar att gå till en konkurrerande sajt istället. Några få 5,6 % skriver negativt om den dåliga mobilsajten på sociala medier. Ännu färre 3,2 % kontaktar företagets kundtjänst. Det är också få 3,5 % som inte har upplevt några problem med mobilsajter, alternativt aldrig har använt någon mobilsajt. Män är betydligt mer benägna än kvinnor att gå till en konkurrent om de upplever svårigheter med att använda en mobilsajt. I övrigt skiljer sig inte reaktionerna mellan könen i någon större utsträckning. Det är vanligare bland de äldre att lämna en dålig mobilsajt. De yngre har större tålamod och fortsätter i större utsträckning på sin smartphone. Om du är intresserad av att veta mer om mobil e-handel har vi ett whitepaper; Mobil e-handel, vad vill konsumenterna verkligen ha? För att komma igång, läs även gärna; Hur tar jag fram en mobilstrategi? 87,4 % av smartphoneanvändarna lämnar en mobilsajt om det är svårt att surfa.

11 EPiServer CMS används av fler än redaktörer dagligen i över 30 länder. EPiServer CMS är grunden för fler än webbplatser. OM OSS EPiServer kopplar samman e-handel och digital marknadsföring för att hjälpa företag skapa unika kundupplevelser som genererar affärsresultat. EPiServers plattform kombinerar innehåll, e-handel och marknadsföring i flera kanaler för att stödja strategisk kommunikation på nätet, från avancerad optimering, skapandet och hantering av leads, till konvertering och försäljning. EPiServers plattform är navet i det ekosystem som behövs för framgångsrik digitala marknadsföring och ger marknadsförare och IT-personal möjlighet att skapa en överlägsen kundupplevelse på de över 20,000 webbplatser som globalt använder EPiServer. Byggd på. NET, och med ett etablerat partnernätverk på över 630 partners i mer än 30 länder, ger EPiServers plattform kunder möjligheten att leverera rätt innehåll till rätt person i rätt format vid en tidpunkt som passar dem. Detta medför att företag kan maximera resultatet och avkastningen på sina investeringar i digital marknadsföring. Företaget grundades 1994 och har kontor i Australien, Danmark, Finland, Nederländerna, Norge, Storbritannien, Sydafrika och USA. Företaget ägs av IK2007-fonden. IK Investment Partners ( IK ) är ett europeiskt private equity bolag med nordiska rötter som förvaltar cirka 5,7 miljarder euro i kapital. Vi har varit med sedan 1994 så vi vet vad vi pratar om. 24/7 support. HUVUDKONTOR EUROPA EPiServer AB Regeringsgatan 67 SE Stockholm Sweden Phone: +46 (0) info@episerver.com HUVUDKONTOR USA EPiServer Inc. 2 Mid America Plaza, Suite 600 Oakbrook Terrace, IL USA Phone: salesus@episerver.com

Mobilanvändarundersökning

Mobilanvändarundersökning Mobilanvändarundersökning 2015 9 av 10 svenskar har en smart mobiltelefon men bara var tredje tycker mobilsajter är enkla att använda Från 2013 till 2015 har smarta mobiltelefoner fått sitt definitiva

Läs mer

Connecting ecommerce and Digital Marketing. E-handel inom B2B. Stor potential, men dåligt utnyttjad av svenska företag

Connecting ecommerce and Digital Marketing. E-handel inom B2B. Stor potential, men dåligt utnyttjad av svenska företag E-handel inom B2B Stor potential, men dåligt utnyttjad av svenska företag Sverige ligger internationellt sett långt fram inom internetmognad och i framkant gällande telekommunikation. Men svensk tillverkande

Läs mer

Our Mobile Planet: Sverige

Our Mobile Planet: Sverige Our Mobile Planet: Sverige Insikter om den mobila kunden Maj 2013 1 Detaljerad översikt Smartphones har blivit en oumbärlig del av vår vardag. Smartphones genomslag har ökat till 63 % av befolkningen och

Läs mer

Den goda kundtjänsten

Den goda kundtjänsten Den goda kundtjänsten Kanalerna som svenskarna föredrar till kundtjänsten 2013 En internationell undersökning om konsumenters attityder till kundtjänsten Interactive Intelligence www.inin.com/se Innehållsförteckning

Läs mer

MOBILSAJTER. Framtagen av:

MOBILSAJTER. Framtagen av: MOBILSAJTER Framtagen av: VAD ÄR EN BRA MOBILSAJT? När det handlar om mobiler och internet är det svårt att inte tala lite extra om den yngre generationen. Nio av tio unga har idag en smartphone och deras

Läs mer

Svenska företag på webben

Svenska företag på webben Svenska företag på webben En rapport om webbnärvaron bland Sveriges företag och hur den uppfyller befolkningens förväntningar Svenska företag på webben 2017 - en rapport från Loopia Innehåll Hemsida eller

Läs mer

Stark avslutning på e-handelsåret 2010

Stark avslutning på e-handelsåret 2010 + 16 % e-barometern Stark avslutning på e-handelsåret 2010 Postens och HUI:s e-barometer visar att e-handelns försäljning steg med 15,6 procent under 2010 års sista kvartal. Det är den starkaste tillväxten

Läs mer

Our Mobile Planet: Sverige

Our Mobile Planet: Sverige Our Mobile Planet: Sverige Insikter om den mobila kunden Maj 2012 Detaljerad översikt Smartphones har blivit en oumbärlig del av vår vardag. Smartphones genomslag har ökat till 51% av befolkningen och

Läs mer

E-handel i Norden. Tema: Vägen till e-handelsköpet Q2 2015

E-handel i Norden. Tema: Vägen till e-handelsköpet Q2 2015 E-handel i Norden Tema: Vägen till e-handelsköpet Q2 2015 Nordisk e-handel för 40,5 miljarder SEK under andra kvartalet FÖRORD E-handeln i Norden ökade kraftigt under andra kvartalet. Nordborna e-handlade

Läs mer

Rapport: 2012 Mobilens år!

Rapport: 2012 Mobilens år! 1 (9) Rapport: 2012 Mobilens år! Innehåll OM UNDERSÖKNINGEN... 1 MOBILWEBB... 1 NULÄGE... 2 PLANER FÖR 2012... 3 PROGNOS - 2012 ÄR MOBILENS ÅR!... 6 ATT TÄNKA PÅ!... 7 OM WEB SERVICE AWARD... 9 KONTAKT...

Läs mer

Sammanfattning. Tillgång till IT i hemmet och skolan. Användning av IT. Datoranvändning i skolan. Internetanvändning i skolan

Sammanfattning. Tillgång till IT i hemmet och skolan. Användning av IT. Datoranvändning i skolan. Internetanvändning i skolan 117 4 Sammanfattning Tillgång till IT i hemmet och skolan Lärare och elever har god tillgång till IT i hemmet. Tillgången till IT-verktyg i hemmet hos lärare, skolledare och elever är hög. Nästan samtliga

Läs mer

Kraftfull avslutning på e-handelsåret 2009

Kraftfull avslutning på e-handelsåret 2009 + 15 % e-barometern Q4 2009 Kraftfull avslutning på e-handelsåret 2009 Försäljningen över internet satte återigen full fart under fjärde kvartalet 2009. Lågkonjunkturen lämnade under de tre första kvartalen

Läs mer

Handel på nätet. & Konvertering. Prestationsbaserad Marknadsföring från första annonsvisningen till sista klicket. tradedoubler.

Handel på nätet. & Konvertering. Prestationsbaserad Marknadsföring från första annonsvisningen till sista klicket. tradedoubler. Handel på nätet & Konvertering Prestationsbaserad Marknadsföring från första annonsvisningen till sista klicket Europas shoppare vänder sig först till prestationsbaserade marknadsföringskanaler när de

Läs mer

E-handel i Norden Q3 2014

E-handel i Norden Q3 2014 E-handel i Norden Q3 2014 TEMA: E-JULHANDELN Nordisk e-handel till ett värde av 34,5 miljarder SEK FÖRORD De nordiska konsumenterna uppskattar att de under det tredje kvartalet har e-handlat till ett värde

Läs mer

Ungas internetvanor och intressen 2015

Ungas internetvanor och intressen 2015 Ungas internetvanor och intressen 2015 Rapport av Anna Falkerud Ung i Kungsbacka har gjort en enkätundersökning där 184 ungdomar i åldrarna 13 20 år deltagit. Undersökningen handlade om ungas internetvanor

Läs mer

Ingen avkoppling. utan uppkoppling. en undersökning om bredband och det viktiga med internet. Februari 2012

Ingen avkoppling. utan uppkoppling. en undersökning om bredband och det viktiga med internet. Februari 2012 Ingen avkoppling utan uppkoppling en undersökning om bredband och det viktiga med internet Februari 2012 Ingen avkoppling utan uppkoppling Internet tillgodoser allt fler av våra behov, oavsett om det handlar

Läs mer

Stark inledning på det nya e-handelsåret

Stark inledning på det nya e-handelsåret + 13 % e-barometern Q1 2010 Stark inledning på det nya e-handelsåret Den starka tillväxttakten under fjolårets slut håller i sig och året inleddes med en kraftfull försäljningsuppgång, 12,8 procent, under

Läs mer

Q2 2014 TEMA: VÄGEN TILL E-HANDELSKÖPET

Q2 2014 TEMA: VÄGEN TILL E-HANDELSKÖPET E-handel i Norden Q2 2014 TEMA: VÄGEN TILL E-HANDELSKÖPET E-handel till ett värde av 33 miljarder SEK FÖRORD Den nordiska e-handeln fortsätter starkt under det andra kvartalet 2014. Totalt har de nordiska

Läs mer

Content without boundaries

Content without boundaries Content without boundaries Dra nytta av sociala medier EPiServer 7 CMS gör det enkelt att använda integerat kommunicera i social media för att öka trafik och konverteringar. Med hjälp av ett användarvänligt

Läs mer

SVENSKARNA OCH IOT INTERNET OF THINGS HISS ELLER DISS FRÅN SVENSKARNA?

SVENSKARNA OCH IOT INTERNET OF THINGS HISS ELLER DISS FRÅN SVENSKARNA? SVENSKARNA OCH IOT INTERNET OF THINGS HISS ELLER DISS FRÅN SVENSKARNA? INDENTIVE AB 1 SVENSKARNA OCH IOT INTERNET OF THINGS HISS ELLER DISS FRÅN SVENSKARNA? Dörrar, larm, lampor, bilar, uppvärmning och

Läs mer

Den goda kundtjänsten

Den goda kundtjänsten Den goda kundtjänsten Sociala mediers betydelse för kundtjänsten 2013 En internationell undersökning om konsumenters attityder till kundtjänsten Interactive Intelligence www.inin.com/se Innehållsförteckning

Läs mer

7 trender inom rekrytering - Hur du hittar talanger och knyter dem till dig

7 trender inom rekrytering - Hur du hittar talanger och knyter dem till dig 7 trender inom rekrytering - Hur du hittar talanger och knyter dem till dig www.visma.se/enterprise Sverige befinner sig sedan ett par år i en högkonjunktur och har relativt låg arbetslöshet. Många företag

Läs mer

Den goda kundtjänsten

Den goda kundtjänsten Den goda kundtjänsten Det stör svenskarna mest vid kontakt med kundtjänsten 2013 En internationell undersökning om konsumenters attityder till kundtjänsten Interactive Intelligence www.inin.com/se Innehållsförteckning

Läs mer

annonsinformation Annonsera på en av landets mest besökta turistportaler!

annonsinformation Annonsera på en av landets mest besökta turistportaler! sid 1/5 Annonsera på en av landets mest besökta turistportaler! annonsinformation Gotland.net marknadsför Gotland 365 dagar om året. Med i snitt 27.700 besök och nära 100.000 sidvisningar på sajten varje

Läs mer

Resenärer. & Köpprocessen. Hur prestationsbaserad marknadsföring påverkar inspiration och val inom resesektorn. tradedoubler.com

Resenärer. & Köpprocessen. Hur prestationsbaserad marknadsföring påverkar inspiration och val inom resesektorn. tradedoubler.com Resenärer & Köpprocessen Hur prestationsbaserad marknadsföring påverkar inspiration och val inom resesektorn tradedoubler.com Europeiska resenärer vill välja hotell, flighter och semestrar på sina egna

Läs mer

Barn och skärmtid inledning!

Barn och skärmtid inledning! BARN OCH SKÄRMTID Barn och skärmtid inledning Undersökningen är gjord på uppdrag av Digitala Livet. Digitala Livet är en satsning inom Aftonbladets partnerstudio, där Aftonbladet tillsammans med sin partner

Läs mer

Mobilt & shopping on demand. Hur prestationsbaserad marknadsföring hjälper mobila enheter att rita om kartan till köpcykeln. tradedoubler.

Mobilt & shopping on demand. Hur prestationsbaserad marknadsföring hjälper mobila enheter att rita om kartan till köpcykeln. tradedoubler. Mobilt & shopping on demand Hur prestationsbaserad marknadsföring hjälper mobila enheter att rita om kartan till köpcykeln tradedoubler.com Prestationsbaserade mobila kanaler har drastiskt förändrat shoppingupplevelsen

Läs mer

Rapport: 2012 Mobilens år även inom den offentliga sektorn?

Rapport: 2012 Mobilens år även inom den offentliga sektorn? 1 (7) Rapport: 2012 Mobilens år även inom den offentliga sektorn? OM UNDERSÖKNINGEN Undersöknings- och analysföretaget Web Service Award genomför årligen sedan 2006 en trendundersökning under januari månad.

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

61% SVENSK E-HANDEL 50% NYA KONSUMENTER HANDLAR I MOBILEN UNDER 2013 DIBS ÅRLIGA RAPPORT OM E-HANDEL, MOBIL HANDEL OCH BETALNINGAR

61% SVENSK E-HANDEL 50% NYA KONSUMENTER HANDLAR I MOBILEN UNDER 2013 DIBS ÅRLIGA RAPPORT OM E-HANDEL, MOBIL HANDEL OCH BETALNINGAR WWW.DIBS.SE SVENSK E-HANDEL DIBS ÅRLIGA RAPPORT OM E-HANDEL, MOBIL HANDEL OCH BETALNINGAR 50% NÄR DE HANDLAR PÅ NÄTET AV ALLA KONSUMENTER I NORDEN VILL LAGRA SITT KORTNUMMER 733 000 NYA KONSUMENTER HANDLAR

Läs mer

Vem lånar e-böcker från bibliotekens hemsidor? Sammanställning av elibs webbenkät på bibliotekens hemsidor.

Vem lånar e-böcker från bibliotekens hemsidor? Sammanställning av elibs webbenkät på bibliotekens hemsidor. Vem lånar e-böcker från bibliotekens hemsidor? Sammanställning av elibs webbenkät på bibliotekens hemsidor. Bakgrund elib, producent och distributör av e-böcker och leverantör av system för e-boksutlåning,

Läs mer

Om mikroarbete och restid

Om mikroarbete och restid Om mikroarbete och restid Undersökning om svenskarnas inställning till mikroarbete vad gör man med sin restid till och från jobbet Hösten 2012 Claremont www.claremont.se 1 Innehållsförteckning Inledning

Läs mer

Så handlar vi på nätet 2011. Företag och konsumenter på en global e-handelsmarknad

Så handlar vi på nätet 2011. Företag och konsumenter på en global e-handelsmarknad Så handlar vi på nätet 2011 Företag och konsumenter på en global e-handelsmarknad Innehållsförteckning Sammanfattning och slutsatser... 3 1. Inledning... 5 2. E-handelsföretag på en global marknad... 6

Läs mer

QR-kodernas intåg för nytta och nöje!

QR-kodernas intåg för nytta och nöje! QR-kodernas intåg för nytta och nöje! Föredrag av Stig Ottosson om smarta "självlänkande" streckkoder som vi kommer att se alltmer i framtiden. 2012-05-04 Webbvärlden ur exponeringssynpunkt till ca 2010

Läs mer

Rapport. Allmänhetens digitala nedladdning. Copyswede

Rapport. Allmänhetens digitala nedladdning. Copyswede Rapport Allmänhetens digitala nedladdning Copyswede 28-6-2 Om undersökningen Antal intervjuer 43 intervjuer Metod Demoskops OnlinePanel, telefonrekryterad baserat på ett slumpmässigt urval Målgrupp Allmänheten

Läs mer

Svenska företagswebbplatser fortsatt bättre än övriga Europa, men svaga inom CSR och karriär

Svenska företagswebbplatser fortsatt bättre än övriga Europa, men svaga inom CSR och karriär WEBRANKING BY COMPREND 2014-2015 Svenska företagswebbplatser fortsatt bättre än övriga Europa, men svaga inom CSR och karriär Svenska företag presterar fortsatt bra jämfört med andra europeiska företag

Läs mer

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011

Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Vilka trender kommer att vara viktiga för din business under 2011 Av Alice Christensson/ BarfotaChefen BarfotaChefen Häng på innovationerna För dina konsumenter är det viktigt med innovationer. Apples

Läs mer

Den goda kundtjänsten - 2012

Den goda kundtjänsten - 2012 Den goda kundtjänsten - 2012 Undersökning om svenskarnas attityd till kundtjänsten i privata organisationer Hösten 2012 Interactive Intelligence www.inin.com 1 Innehållsförteckning Inledning. Sammanfattning

Läs mer

Välkommen till Kollektiva

Välkommen till Kollektiva Välkommen till Kollektiva Vi är ett företag som hjälper vanliga människor att ta makten över sina egna pengar. Vi gör det tillsammans som ett kollektiv med hjälp av enkla och smarta mobila tjänster. Vi

Läs mer

MOBILEN OCH MATBUTIKEN NÄR, VAR, HUR?

MOBILEN OCH MATBUTIKEN NÄR, VAR, HUR? MOBILEN OCH MATBUTIKEN NÄR, VAR, HUR? The image part with relationship ID rid3 was not found in the file. ULRIKA HOLMBERG, CENTRUM FÖR KONSUMTIONSVETENSKAP, Resultat från projektet Medialiserad shopping

Läs mer

SM S1. IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media

SM S1. IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media SM.170321.S1 IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media INNEHÅLL Vad är sociala medier? s. 3 Statistik & Sociala medier s. 4-6 Annonsering i sociala medier s. 7-8 Vad är en hashtag #? s.9 Uppföljning

Läs mer

Lathund för tipsare. Vill du lämna information till media? Läs det här först för att få koll på läget.

Lathund för tipsare. Vill du lämna information till media? Läs det här först för att få koll på läget. Lathund för tipsare Vill du lämna information till media? Läs det här först för att få koll på läget. 1 Först 1.1 Vill du vara anonym? Den journalist eller redaktion du kontaktar är enligt lag skyldig

Läs mer

Schibsteds resa. Raoul Grünthal Koncernchef Schibsted Sverige Ruter Dam 6 februari 2014

Schibsteds resa. Raoul Grünthal Koncernchef Schibsted Sverige Ruter Dam 6 februari 2014 Schibsteds resa Raoul Grünthal Koncernchef Schibsted Sverige Ruter Dam 6 februari 2014 Samma behov in i den digitala världen Tidning Annonser Reseservice Guider Katalogtjänster Service-journalistik. El,

Läs mer

Patent och registreringsverket Statens medieråd. Attityder bland ungdomar till upphovsrättsskyddat material online November 2017

Patent och registreringsverket Statens medieråd. Attityder bland ungdomar till upphovsrättsskyddat material online November 2017 Patent och registreringsverket Statens medieråd Attityder bland ungdomar till upphovsrättsskyddat material online November 2017 1 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 03 2 Sammanfattning 04 3 Resultat 05 4 Om

Läs mer

Så skapar du fler affärer på nätet

Så skapar du fler affärer på nätet Så skapar du fler affärer på nätet Så skapar du fler affärer på nätet Sökmotoroptimeringens grunder Kunskapen som gör att ni kan börja arbeta med er synlighet redan idag. Det mobila söket växer Faktorer

Läs mer

Följande frågor handlar om digitala medier och digital utrustning så som stationära och bärbara datorer, smarttelefoner, surfplattor, mobiltelefoner

Följande frågor handlar om digitala medier och digital utrustning så som stationära och bärbara datorer, smarttelefoner, surfplattor, mobiltelefoner Följande frågor handlar om digitala medier och digital utrustning så som stationära och bärbara datorer, smarttelefoner, surfplattor, mobiltelefoner utan internetuppkoppling, spelkonsoler och smart-tv.

Läs mer

Tre rapporter. Föräldrar Cll barn 9-18 år Barn 0-8 år Barn 9-18 år

Tre rapporter. Föräldrar Cll barn 9-18 år Barn 0-8 år Barn 9-18 år Ungar & medier 215 Ungar & medier 215 Genomförs vartannat år Nu för sjä

Läs mer

Följande frågor handlar om digitala medier och digital utrustning så som stationära och bärbara datorer, smarttelefoner, surfplattor, mobiltelefoner

Följande frågor handlar om digitala medier och digital utrustning så som stationära och bärbara datorer, smarttelefoner, surfplattor, mobiltelefoner Följande frågor handlar om digitala medier och digital utrustning så som stationära och bärbara datorer, smarttelefoner, surfplattor, mobiltelefoner utan internetuppkoppling, spelkonsoler och smart-tv.

Läs mer

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare.

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare. Installationsmanual Android 8 Xone Android 1. Om dokumentet Denna manual beskriver installation och uppstart av appen (Phoniro Care), som är byggd på Phoniros nya plattform för mobilappar, kallad Xone.

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN Office 365 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga in i Office 365-portalen

Läs mer

Tema: Underhållning Teknikspanarna

Tema: Underhållning Teknikspanarna Tema: Underhållning Teknikspanarna Tema: Underhållning Övergripande om temat Dagens tekniker har en lång och gedigen historia. Såväl kameran som datorn var i det närmaste underverk när de först såg dagens

Läs mer

Internet och sociala medier. Anne-Marie Eklund Löwinder Kvalitets- och säkerhetschef,.se amel@iis.se

Internet och sociala medier. Anne-Marie Eklund Löwinder Kvalitets- och säkerhetschef,.se amel@iis.se Internet och sociala medier Anne-Marie Eklund Löwinder Kvalitets- och säkerhetschef,.se amel@iis.se Min agenda Lite om.se Sociala medier vad är det vi pratar om? Vad är nyttan? Vilka är riskerna? Några

Läs mer

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo.

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo. Välkommen! önskar & Om VIVA Viva Media är en digital affärspartner som erbjuder strategier och tjänster med fokus på att konvertera digitala medieinvesteringar till konkreta affärer. Bolaget har kontor

Läs mer

IT-utbildningar för seniorer

IT-utbildningar för seniorer IT-utbildningar för seniorer För dig 65 + i Rinkeby-Kista! tt i r sf d Våren 2018 a tn s o K Välkommen på IT-utbildning Du som är över 65 år och bor i Rinkeby-Kista har möjlighet att gå kostnadsfria kurser

Läs mer

MÄN ÄR FRÅN FOURSQUARE, KVINNOR FRÅN FACEBOOK

MÄN ÄR FRÅN FOURSQUARE, KVINNOR FRÅN FACEBOOK MÄN ÄR FRÅN FOURSQUARE, KVINNOR FRÅN FACEBOOK HUR MÄN OCH KVINNORS ANVÄNDANDE AV SOCIALA MEDIER SKILJER SIG OCH VAD DE EFTERFRÅGAR AV VARUMÄRKEN ONLINE. 6 SEPTEMBER 2012 Den här presentationen handlar

Läs mer

Stigande optimism i e-handeln

Stigande optimism i e-handeln + 4 % e-barometern Q2 2009 Stigande optimism i e-handeln Den ekonomiska krisen har pressat ner e-handelns kraftiga tillväxt till svagare nivåer men optimismen bland e-handlarna stiger trots detta. Försäljningen

Läs mer

Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal

Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal Med en social HotSpot från Idékonsulten får ni möjligheten att bygga en egen unik marknadsföringskanal till personer

Läs mer

Framtidens handel och butiker finns de, och hur kommer de i så fall att se ut? Malin Sundström Rolf Solli

Framtidens handel och butiker finns de, och hur kommer de i så fall att se ut? Malin Sundström Rolf Solli 1 Framtidens handel och butiker finns de, och hur kommer de i så fall att se ut? Malin Sundström Rolf Solli 2014-06-05 2 Framtiden Framtiden är spännande. Ibland känns det också besvärande att tala om

Läs mer

Temaundersökning om NÄTHAT

Temaundersökning om NÄTHAT Temaundersökning om NÄTHAT mot journalister i Sverige 2015 Tema näthat: Siffror från Cisions journalistoch kommunikatörsundersökning 2015 Hur ser hotbilden mot journalister ut online? Som en del av vår

Läs mer

PostNord Sverige. e-barometern. [konsument] Januari 2017

PostNord Sverige. e-barometern. [konsument] Januari 2017 PostNord Sverige e-barometern [konsument] Januari 2017 01 e-barometern [konsument] Är du kundbesatt? E-handelskonsumtionen ökade med 14 procent i januari. Var femte paket skickades från en utländsk aktör.

Läs mer

E-handeln 2012- miljarder riskerar gå upp i rök SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE

E-handeln 2012- miljarder riskerar gå upp i rök SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE E-handeln 2012- miljarder riskerar gå upp i rök Presentationsupplägg Fakta om undersökningen Sammanfattning Undersökningsresultat FAKTA OM UNDERSÖKNINGEN Denna undersökning är gjord av Silentium 1 7 mars

Läs mer

BILSEMESTERRAPPORTEN 2012

BILSEMESTERRAPPORTEN 2012 BILSEMESTERRAPPORTEN 2012 BILSEMESTER ÄR FRIHET I år firar Stena Line 50 år och därför är vi extra stolta att kunna presentera vår största kartläggning av svenskt resande med bil hittills: Bilsemesterrapporten

Läs mer

Slutprojekt 2010 Medieinstitutet. Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben

Slutprojekt 2010 Medieinstitutet. Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben Slutprojekt 2010 Medieinstitutet Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben http://www.youtube.com/watch?v=sifypqjyhv8 Problem, syfte och mål

Läs mer

Telia Öppen Fiber som kommunikationsoperatör

Telia Öppen Fiber som kommunikationsoperatör Telia Öppen Fiber som kommunikationsoperatör Mats Rydin Kommun- och Stadsnätsansvarig, reg sydväst 1 Telia Öppen Fiber- Vår affärsidé Telia Öppen Fiber erbjuder en flexibel plattform för framtidens bredbandstjänster.

Läs mer

Bild 1. Bild 2. Bild 3. Etrappa. Gävle-Dala E-marknad 2013

Bild 1. Bild 2. Bild 3. Etrappa. Gävle-Dala E-marknad 2013 Bild 1 Gävle-Dala E-marknad 2013 oberoende och neutral rådgivning i IT frågor för företagare och blivande företagare i Gävleborgs- och Dalarnas län. 1 Bild 2 Etrappa Utgår från behov och kunskapsnivå 2

Läs mer

Index för digital ekonomi och digitalt samhälle

Index för digital ekonomi och digitalt samhälle Index för digital ekonomi och digitalt samhälle 1 2015 2 Landsprofil I Desi 2015 får ett sammanlagt resultat 3 på 0,62 och ligger på 4:e bland 28 -länder. hör till :s ledande länder när det gäller digitala

Läs mer

UNG ONLINE En undersökning gjord på uppdrag av Cybercom juni 2018

UNG ONLINE En undersökning gjord på uppdrag av Cybercom juni 2018 UNG ONLINE En undersökning gjord på uppdrag av Cybercom juni 218 INNEHÅLL Om undersökningen 1 Beteende 2 Användning 4 Kunskap 6 Kostnader 7 Källkritik 8 Integritet 1 Nätmobbning 12 Intresse för IT 14 UNG

Läs mer

Digital kundservice i Sverige Rapport 2016

Digital kundservice i Sverige Rapport 2016 Digital kundservice i Sverige Rapport 2016 Sammanfattning Vi har fått svar från 100 svenska företag och organisationer. Den genomsnittliga kundserviceorganisationen har idag 4 digitala kontaktvägar. E-post

Läs mer

Temperaturmätning Julhandeln i Norden 2017

Temperaturmätning Julhandeln i Norden 2017 E-handeln i Norden Temperaturmätning Julhandeln i Norden 2017 E-handeln i Norden Nordborna planerar att e-handla julklappar för 21,4 miljarder kronor i år SAMMANFATTNING Den nordiska julhandeln har satt

Läs mer

Den gränslösa arbetsplatsen

Den gränslösa arbetsplatsen Manpower Work life Rapport 2011 Den gränslösa arbetsplatsen Tidigare Work Life studier visar att gränsen mellan privat och professionellt liv suddas ut på arbetsmarknaden, mycket tack vare sociala mediers

Läs mer

Sju riktlinjer vid utveckling av hemsidor för mobil och desktop

Sju riktlinjer vid utveckling av hemsidor för mobil och desktop Sju riktlinjer vid utveckling av hemsidor för mobil och desktop Denna artikel går igenom hur du gör en hemsida användarvänlig till både vanliga desktopdatorer och mobilanvändare utan att behöva ha två

Läs mer

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se Mobiltjänster Vi kan smartphones Skaffa kontroll över den nya mobiltelefonin UTMANINGARNA Smartphone-revolutionen skapar nya utmaningar för IT-avdelningen De traditionella mobiltelefonerna är snart ett

Läs mer

Välkommen till Dropbox!

Välkommen till Dropbox! Lär dig hur du kommer igång med Dropbox: 1 2 3 4 Skydda dina filer Ta med dina saker, vart du än ska Skicka stora filer Arbeta med filer tillsammans Välkommen till Dropbox! 1 Håll dina filer säkra Dropbox

Läs mer

Skapa epublikationer för Webben & Mobila Enheter

Skapa epublikationer för Webben & Mobila Enheter emag PRODUKTION Skapa epublikationer för Webben & Mobila Enheter Med emag kan du omvandla statiska PDF-dokument till interaktiva on-linepublikationer för vanliga webbläsare och mobila enheter, och detta

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

2015, Visit Technology Group. All rights reserved.

2015, Visit Technology Group. All rights reserved. Carl- Johan Sjöqvist Affärsutvecklare, affärsområdeschef webbteam och kundansvarig VISIT GROUP carljohan@visit.com Webbtrender & beteenden online 2016 Laddningstid är viktigt! Optimering och speed Mobilanpassad

Läs mer

Guide för Mobil Site

Guide för Mobil Site Guide för Mobil Site Är konceptet mobilt internet nytt för dig? Här är den ultimata guiden för att snabbt & enkelt få en grundläggande förståelse inom denna livsviktiga grundpelare som de flesta företag

Läs mer

Relate Public Edition för sociala webbplatser och communitys. Relate Intranet Edition för intranät och extranät

Relate Public Edition för sociala webbplatser och communitys. Relate Intranet Edition för intranät och extranät Public Edition för sociala er och communitys Intranet Edition för intranät och extranät EPiServer gav oss den ideala grunden att bygga GOCityGirlsiten på. Genom att använda personaliserings- och communityverktygen

Läs mer

Handbok för Din Turs mobila tjänster - för äldre mobiler som inte är smartphones

Handbok för Din Turs mobila tjänster - för äldre mobiler som inte är smartphones Handbok för Din Turs mobila tjänster - för äldre mobiler som inte är smartphones Innehåll Innan du startar...1 Komma igång med programmet MobiTime...1 Ladda ned tidtabeller... 4 Uppdatera tidtabeller...7

Läs mer

Ditt sociala liv har fått ett ansikte

Ditt sociala liv har fått ett ansikte Prime Public Relations i Sverige AB, Box 38065, SE-100 64 Stockholm, Sweden TEL +46 8 503 146 00 FAX +46 8 503 146 99, info@primepr.se, www.primepr.se 1 (5) Idag reflekterar vi kring den i USA sjätte mest

Läs mer

Vi är alla källor. Lektionen handlar om hur vi fungerar som källor och är bärare av information i sociala medier.

Vi är alla källor. Lektionen handlar om hur vi fungerar som källor och är bärare av information i sociala medier. Lektionen handlar om hur vi fungerar som källor och är bärare av information i sociala medier. Lektionsförfattare: Christina Löfving Till läraren 1. Delar du med dig om din dag? 2. En digital lektion från

Läs mer

Expertpositionering. Hur vi skapar, utvecklar och vinner tillbaka affärer till våra kunder

Expertpositionering. Hur vi skapar, utvecklar och vinner tillbaka affärer till våra kunder Expertpositionering Hur vi skapar, utvecklar och vinner tillbaka affärer till våra kunder inom b2b Vi är beroende av ett fåtal personer för att försäljningen och nykundsanskaffning ska fungera. Vi har ingen

Läs mer

Det svenska sökbeteendet 2013

Det svenska sökbeteendet 2013 Det svenska sökbeteendet 2013 Webbenkät i 11 år Ca 4 500 respondenter 55 frågor Största undersökningen i sitt slag i Sverige Vi kan bryta ut statistiken per ort, kön, ålder, utbildning etc. Vi tar vårt

Läs mer

Förenklingsarbetet verkar avstanna och många företagare vill sälja sina företag

Förenklingsarbetet verkar avstanna och många företagare vill sälja sina företag NyföretagarCentrums och SEB:s Företagskompass, nummer 3 Förenklingsarbetet verkar avstanna och många företagare vill sälja sina företag I den tredje upplagan av NyföretagarCentrums och SEB:s Företagskompass,

Läs mer

Widgetguiden Vad är Publits widgetshop?

Widgetguiden Vad är Publits widgetshop? Widgetguiden Den här guiden är till för dig som vill använda Publits widgetshop för att enkelt sälja böcker direkt på din egen hemsida, blog eller Facebook. Här går vi steg för steg igenom processen för

Läs mer

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Mscompanion.se We guide you in to the digital world for your business Ta steget in i den digitala världen med en mobilapp och/eller en hemsida Om oss

Läs mer

Vad är mobil-tv och hur ser den framtida konsumtionen av mobil-tv ut? Aspiro förvärvar mobil-tv bolaget Rubberduck 2006-09-29

Vad är mobil-tv och hur ser den framtida konsumtionen av mobil-tv ut? Aspiro förvärvar mobil-tv bolaget Rubberduck 2006-09-29 Vad är mobil-tv och hur ser den framtida konsumtionen av mobil-tv ut? Aspiro förvärvar mobil-tv bolaget Rubberduck 2006-09-29 1 Bakgrund Aspiro har idag förvärvat 100% av Rubberduck för ca 25,2 MSEK Aktieägarna/anställda

Läs mer

Mottagarmakt Kundinsikt 2014 SÅ VILL DINA KUNDER KOMMUNICERA

Mottagarmakt Kundinsikt 2014 SÅ VILL DINA KUNDER KOMMUNICERA Mottagarmakt Kundinsikt 2014 SÅ VILL DINA KUNDER KOMMUNICERA Om rapporten Denna rapport bygger på resultaten från två separata undersökningar om attityder till fysisk och elektronisk kommunikation. I PostNords

Läs mer

Content without boundaries

Content without boundaries Content without boundaries Dra nytta av sociala medier EPiServer 7 CMS gör det enkelt att använda sociala medier för att öka trafik och konverteringar. Med hjälp av ett användarvänligt gränssnitt kan du

Läs mer

Tendensrapport 2011. Sveriges Marknadsförbund Sida 1 (17)

Tendensrapport 2011. Sveriges Marknadsförbund Sida 1 (17) De största utmaningarna för dagens marknadsförare Det här innebär det utökade medielandskapet Så mäter företag effekt av sina marknadsaktiviteter Så arbetar företag med sociala medier och e-postmarknadsföring

Läs mer

Infoproffs 2011. -trender inom PR och information

Infoproffs 2011. -trender inom PR och information Infoproffs 2011 -trender inom PR och information Har sökmotoroptimering på allvar tagit klivet från IT- till informationsavdelningen? Vilka kanaler när det gäller PR och information ökar mest i år? Var

Läs mer

E-handel i Norden Q1 2014 TEMA: LOGISTIK

E-handel i Norden Q1 2014 TEMA: LOGISTIK E-handel i Norden Q1 2014 TEMA: LOGISTIK Nordisk e-handel för 34 miljarder SEK under första kvartalet FÖRORD Värdet av nordiska konsumenters e-handel under första kvartalet 2014 uppgick till cirka 34 miljarder

Läs mer

4. Internet som informationskälla 16

4. Internet som informationskälla 16 Innehållsförteckning Sammanfattning och slutsatser 1. Inledning 5 2. Företag som agerar på en global marknad 7 2.1 10 kommuner är hemvist för nästan 40 procent av e-handelsföretagen 2.2 60 procent av företagen

Läs mer

E-handel. Web Service Award. Vi mäter webbplatser! Copyright Web Service Award AB, Stockholm 2012,

E-handel. Web Service Award. Vi mäter webbplatser! Copyright Web Service Award AB, Stockholm 2012, E-handel Web Service Award Vi mäter webbplatser! Erfarenheter från svenska marknaden med utgångspunkt från: 1) Svenska Web Service Award-undersökningarna, utförda sedan år 2000. Fokusgrupper, workshops,

Läs mer

MOBILEKONOMIN 2014 DEL 1

MOBILEKONOMIN 2014 DEL 1 MOBILEKONOMIN 2014 DEL 1 2 VÄLKOMMEN TILL MOBILEKONOMIN VÄLKOMMEN TILL MOBILEKONOMIN 3 I dag är det en självklarhet för skandinaver i alla åldrar att göra sökningar på internet när de planerar ett köp.

Läs mer

Office 365 Windows 10

Office 365 Windows 10 KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT- OCH UTVECKLINGSAVDELNINGEN Office 365 Windows 10 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga

Läs mer

Max Wimnell. Ställ gärna frågor! 50-10. max.wimnell@moredata.se

Max Wimnell. Ställ gärna frågor! 50-10. max.wimnell@moredata.se Max Wimnell Handelshögskolan Be Better Online Digital strateg på More Data Digital strategi och beslutsstöd Undervisar på IHM Business School Bokia, Intersport, Castellum, Veidekke, Jollyroom Ställ gärna

Läs mer

Delta i Skype-möte UTAN Skype för företag installerad Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Delta i Skype-möte UTAN Skype för företag installerad Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Delta i Skype-möte UTAN Skype för företag installerad 2018-01-02 Version 1.0 Innehåll sid Distansmöte via video 3 Inför mötet 4 Ansluta första gången till Skype-möte 5 Inställningar ljud 9 Inställning

Läs mer

RESULTAT MEDLEMSPANEL OM GENMODIFIERAT FODER, FEBRUARI 2004

RESULTAT MEDLEMSPANEL OM GENMODIFIERAT FODER, FEBRUARI 2004 RESULTAT MEDLEMSPANEL OM GENMODIFIERAT FODER, FEBRUARI 2004 Bakgrund Enkäten genomfördes mellan den 2 och 25 februari. Syftet var att ta reda på medlemmarnas inställning till genmodifierat foder och hur

Läs mer

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako LYSTRING FÖRETAGARE som vill ha fler referenser, högre intäkter och fler kunder, klienter eller patienter som jagar dig istället för tvärtom Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Läs mer