Verksamhetsplan Nationell kommunikationssamordning 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan Nationell kommunikationssamordning 2015"

Transkript

1 Verksamhetsplan Nationell kommunikationssamordning Inledning Målet för länsstyrelsernas gemensamma kommunikationsarbete lyder Länsstyrelserna i samverkan ska uppfattas som en samlande kraft i svensk statsförvaltning. Vår strategi för att nå målet är att när länsstyrelserna vinner på att uppträda gemensamt ska vi genomföra gemensamma kommunikationsinsatser. Den gemensamma kommunikationspolicyn och kommunikationsstrategin för Länsstyrelserna i samverkan fastställdes av länsråd och landshövdingar Därefter fortsätter nätverket för den nationella kommunikationssamordningen att utveckla det gemensamma kommunikationsarbetet. 1.1 Organisation, styrning och ledning Det gemensamma kommunikationsarbetet samordnas i ett nätverk som rapporterar till länsrådsgrupp 2. Det styrande nätverket består av informationschef eller motsvarande i varje länsstyrelse. Nätverket arbetar gemensamt för att främja den nationella kommunikationssamordningens syften och avsätter i samråd resurser för insatser i gemensamma uppdrag och projekt. Nätverket för informationsansvariga beslutar, vid ett årligt höstmöte, vilka sex kolleger som är styrgrupp för den nationella kommunikationssamordningen under det kommande året och vem av de sex som är ordförande. Årsmötet utser också en valberedning som tar fram förslag till ny styrgrupp nästa år. Från 2015 läggs den gemensamma webbförvaltningen i förvaltning enligt pm3. Styrgrupp för förvaltningsobjektet är objektägaren från verksamheten (informationschef) och objektägaren från IT-avdelningen. Under 2015 består styrgruppen av Annika Braide, Västra Götaland, Bengt Olsson, IT-

2 avdelningen samt informationschef Malin Lingefelt, Jönköping. Kommunikationssamordningens styrgrupp fungerar som referensgrupp för förvaltningsobjektets styrgrupp. Länsråd och landshövdingar ger styrgruppen uppdrag, oftast i form av att delta i nationella projekt och där stå för nationella och samordnade informationsinsatser. I verksamhetsplanen tar även nätverket initiativ till att bilda arbetsgrupper för att hantera frågor av strategisk betydelse. Det gemensamma arbetet bedrivs genom en distribuerad organisation, där informatörer vid olika tidpunkter går in i olika uppdrag eller projekt. Nätverket för Länsstyrelsernas nationella kommunikationssamordning är öppet för alla informatörer som är anställda inom länsstyrelserna. 2. Kommunikation för länsstyrelserna i samverkan Styrgruppen föreslår att det gemensamma kommunikationsarbetet för Länsstyrelserna i samverkan vidareutvecklas under Länsstyrelserna har i grunden samma uppdrag från riksdag och regering. Genom att arbeta med kommunikation i samverkan tydliggörs länsstyrelserna som avsändare. Gemensamt utvecklar vi kompetens och verktyg för effektivare kommunikation både för de enskilda länsstyrelserna och i gemensamma projekt och uppdrag. Vi skapar också förutsättningar för att vidareutveckla en optimal användning av kompetenser och resurser inom kommunikationsområdet. Följande insatser blir aktuella under : Grafisk profil Kommunikationssamordningen ska uppdatera och fastställa rutiner för hur länsstyrelsernas gemensamma grafiska profil ska användas. Rutinerna ska dels omfatta gemensamma projekt, trycksaker, mässor etc, dels samarbeten som ekonomiadministration, löneadministration och IT. Ansvarig för genomförandet är Malin Lingefelt, Jönköping. I arbetsgruppen ingår Marianne Berlin, Stockholm, Jenny Gustafsson, Jönköping, och Amelie Wintzell, Västra Götaland. Uppdraget slutförs under Q Då presenteras även eventuella förslag till fortsatt utvecklingsarbete inom området. Gemensam fotobank, generella bilder Kommunikationssamordningen föreslår att länsstyrelserna under 2015 tar fram en gemensam mindre bildbank. Ett antal bilder som blir fria att använda för samtliga Länsstyrelser. Uppdraget blir att ta fram bilder inom områden där det annars är svårt att få fram bildmaterial, exempelvis inom verksamheter inom social hållbarhet. I uppdraget ingår fotografering, redigering, anpassning av bilderna för olika digitala kanaler samt att distribuera dessa bilder till samtliga Länsstyrelser.

3 Ansvarig för genomförandet är Malin Lingefelt, Jönköping. Fotograf är Camilla Zilo, Jönköping. En referensgrupp kommer att tillsättas för att prioritera bildbehov inom uppdraget. Uppdraget slutförs under Q En stabil webbplats kontinuitetsplaneringen Länsråden har beslutat att frågan om våra webbplatsers stabilitet, som väckts i en särskild rapport efter skogsbranden i Västmanland, ska hanteras inom ramen för kontinuitetsplaneringsprojektet. Delprojektet, som benämns kommunikation, leds av Elisabet Blomberg, kommunikationschef, Västernorrland. En referensgrupp ska ge utses och ge stöd till Elisabets arbete. Konkreta förslag ska levereras till länsrådsmötet i oktober Almedalen Kommunikationssamordningen föreslår att länsstyrelserna samordnar sin kommunikation av hur vi medverkar i Almedalen Landshövdingarna har föreslagit och godkänt temat krisberedskap som gemensam Almedalssatsning En samordnande arbetsgrupp med kommunikationschefer startar hösten 2014, med Lotta Larson, Dalarna, Mimmi Gibson, Gotland, Erik Bergman, Västmanland, och Ann-Sofie Bondesson, Östergötland. Gruppen kommer tillsammans med en motsvarande grupp beredskapsdirektörer att samordna huvudaktiviteten. Inriktningen är ett eller flera seminarier kring krisberedskap under en dag. Särskilda verksamhetsområden Kommunikationssamordningen har etablerat en mediegrupp för djurskyddsfrågor, med syfte att arbeta proaktivt kring denna fråga, bland annat i samverkan med Jordbruksverket. Mediegruppen består av Janne Mogol, Västra Götaland, och Mikael Ringman, Skåne. Länsstyrelsernas nationella samverkan inom uppdraget Mänskliga rättigheter (MR) berör även kommunikationsområdet. Länsstyrelsernas interna och externa kommunikation ska vara fri från diskriminering. Informationen ska utformas med hänsyn till diskrimineringsgrunder och tillgänglighetsaspekter. Webbplatser liksom tryckt, ljud- och bildburen information, ska vara tillgängliga och fria från diskriminering. Varje länsstyrelse, och främst informationschefen, tar ansvar för att deras interna och externa kommunikation är tillgänglig och fri från diskriminering. Ansvarig för webbtillgängligheten i gemensamma webbkanaler är Kommunikationssamordningens förvaltningsledare. Ansvarig för gemensamma frågor inom området kommunikation och MR är Lotta Larson, Dalarna. Kommunikationsplanering G2 har lämnat uppdraget att ta fram en mall för kommunikationsplanering anpassad till gemensamma uppdrag och projekt. Ett förslag till generell mall för kommunikationsplanering kommer också att tas fram.

4 Ansvariga för uppdraget är Ann-Sofi Blomkvist, Södermanland. Arbetsgruppen består av Sara Fredström, Skåne, och Karin Ladberg, Västra Götaland. 3. Framtidens länsstyrelsewebb En förstudie Webb 2.0 pågår. Förstudien ska identifiera ett eller flera nyckelområden där länsstyrelsernas webbplats kan effektivisera länsstyrelsernas arbete. I en behovsanalys ska projektet, tillsammans med verksamheterna, analysera och identifiera våra brukares och intressenters beteenden och behov. Utifrån detta ska förstudien identifiera flera områden där vi kan leverera tjänster med hög kvalitet som har stor nytta för medborgare, verksamhetsutövare och intressenter. Förstudien ska också prioritera dessa områden utifrån nytta och hur enkelt det är att genomföra. Förstudien kommer att leverera ett förslag till koncept och belysa strategiska vägval för den fortsatta utvecklingen av länsstyrelsernas webbplatser. Förstudien ska också vara ett underlag för att vi i nästa steg, under 2015, ska kunna äska utvecklingsmedel för ett genomförande. 4. Nationell webbförvaltning Vårt länsstyrelsegemensamma webbsamarbete syftar till att genom samordning tillgodose brukarnas behov samtidigt som vi driver en kostnadseffektiv förvaltning och utveckling av länsstyrelsernas webbplatser och intranät. Den gemensamma förvaltningen finansieras av länsstyrelserna genom den årliga förvaltningsavgiften och större utvecklingsinsatser finansieras genom att vi äskar utvecklingsmedel. Den nationella webbförvaltningsgruppen förvaltar länsstyrelsernas gemensamma externa webbplatser och intranät och samordnar länen kring strategiska webbrelaterade frågor. Från 2015 etableras förvaltningsobjektet Gemensam webbförvaltning enligt förvaltningsmodellen PM3 för webbförvaltningsområdet. Under 2015 beräknas modellen ha satt sig och nya rutiner ha införts. I och med införandet av den nya förvaltningsmodellen förväntar vi oss att synergieffekter kommer uppstå, då vi framöver har bättre kontaktvägar till närliggande objekt och bättre styrning av gemensamma insatser. Under det första halvåret 2015 genomförs den tekniska uppgraderingen av länsstyrelsernas externa webbplatser. När migreringen är genomförd kommer vi ha ett bättre utgångsläge för att ytterligare förbättra våra webbplatser. Arbetet med att planera för nästa generation länswebbplatser påbörjades 2014 då webbförvaltningen inledde en förstudie (finansierad av utvecklingsmedel) som ska ta fram förutsättningarna för kommande webbplatser. Se punkt 3 ovan. Det är hög tid för ett nytt webbutvecklingsprojekt om länsstyrelserna ska ha moderna, tillgängliga webbplatser som möter brukarnas behov och krav. Att göra våra externa länswebbplatser anpassade för mobila enheter och mer belastningståliga har hög prioritet.

5 I början av 2015 kommer vi att lansera resultaten av intranätprojektet del 2, som innefattar uppgradering till Sharepoint 2013, nya samarbetsytor och andra förbättringar. Från och med 2015 kommer länsstyrelserna för första gången att ha samtliga externa länswebbplatser och intranät i samma plattform och i samma version (Sharepoint 2013). En gemensam plattform förväntas effektivisera webbarbetet både för verksamheterna och för IT-enheten. Exempel på aktiviteter år 2015 Genomföra teknisk uppgradering av den externa webbplattformen och fastställa former för förvaltning. Ta emot resultatet av intranätprojektet del 2 (avslut i februari 2015) och fastställa former för förvaltning. Avsluta projektet för att förbättra e-tjänsternas synlighet på de externa webbplatserna Äskande om projekt för fortsatt utveckling av de externa webbplatserna Fortsatt arbete med taxonomi Löpande arbete med användarstöd, funktionsutveckling, redaktionellt arbete m.m. Uppföljning av länsstyrelsernas gemensamma brukarundersökning 2014 För mer information om den nationella webbförvaltningen, se förvaltningsplanen för Gemensam webbförvaltning. 5. Nationellt samordnad kriskommunikation Länsråden har under hösten 2013 lyft frågan om hur länsstyrelserna kan effektivisera samarbetet kring kriskommunikation. Vid en mer utdragen samhällskris bör det finnas beredskap för ett intensifierat samarbete mellan länsstyrelserna. För att skapa goda förutsättningar för kommunikationssamarbete vid en kris kommer den nationella kommunikationssamordningen i samverkan med beredskapsdirektörerna att arbeta fram ett par konkreta förslag på hur länsstyrelserna kan samarbeta över länsgränserna och hur samarbetet mellan beredskapsdirektörer och kommunikatörer kan fördjupas. Förslaget föredras för länsråden och utifrån länsrådens ståndpunkt tas sedan rutiner fram för ett fortsatt samarbete. En annan gemensam fråga är den om att säkerställa att vår webbplattform har kapacitet att klara även mycket hög belastning vid en allvarlig krishändelse. Den frågan hanteras också inom ramen för kontinuitetsplaneringsuppdraget, se ovan. Ansvariga för samordning av nationella kriskommunikationsuppdrag är Marie Månsson, Stockholm, och Lotta Larson, Dalarna. I uppdraget ovan deltar även styrgruppen. 5. Gemensam kompetensutveckling Gemensam kompetensutvecklingsinsats vid infomötet i Blekinge och webbstormötet. Idéer så här långt:

6 gruppvisa möte för webbansvariga, pressansvariga, kommunikationsstrateger, infochefer etc. krisberedskapstema: omvärldsbevakning, arbete med krisberedskap inom ämnet förtroendekris, besök av Karskrona kommun, MSB, branden i Västmanland ekonomiska nyttor med kommunikation dokumentera infoträffarna mer, exempelvis filma 6. Kommunikation inom nätverken Samarbetsyta för erfarenhetsutbyte Informationsutbyte sker bland annat via sändlistan LST-DL-Informatörer, dit man anmäler sig via Servicedesk. Varje länsstyrelse avgör vilka deltagare man skickar till den informatörskonferens som ordnas varje år. Länsstyrelsernas nationella kommunikationssamordning har en projektwebbplats som alla anställda inom länsstyrelsevärlden har behörighet att besöka: spx Webbförvaltningen har en projektwebbplats som alla anställda inom länsstyrelsevärlden har behörighet att besöka. t.aspx En ny samarbetsyta för hela webbförvaltningen tas fram under året.

Länsstyrelsernas nationella kommunikationssamordning styrning, organisation och förvaltning

Länsstyrelsernas nationella kommunikationssamordning styrning, organisation och förvaltning 2012-10-11 (0.5) Länsstyrelsernas nationella kommunikationssamordning styrning, organisation och förvaltning Bakgrund Informatörerna har en lång tradition av aktivt samarbete mellan länsstyrelserna. Alla

Läs mer

Länsstyrelsernas nationella kommunikationssamordning Verksamhetsplan för 2013

Länsstyrelsernas nationella kommunikationssamordning Verksamhetsplan för 2013 Datum 2012-10-11 Beteckning Verksamhetsplan 2013- Version 0.4 Länsstyrelsernas nationella kommunikationssamordning Verksamhetsplan för 2013 1. Inledning Regeringen har höjt takten i det förvaltningspolitiska

Läs mer

Information/kommunikation - verksamhetsplan för informatörernas förening 2012

Information/kommunikation - verksamhetsplan för informatörernas förening 2012 Datum 2011-11-18 Beteckning Verksamhetsplan 2012 Information/kommunikation - verksamhetsplan för informatörernas förening 2012 Regeringen har höjt takten i det förvaltningspolitiska förändringsarbetet

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Tyresö kommun / 2015 2 (9) Innehållsförteckning Kommunikationspolicy för Tyresö kommun... 3 1 Krav på kommunikationsarbetet... 4 1.1 Tyresö kommuns kommunikation... 4 2 Grafisk profil...

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Tyresö kommun / 2011-12-15 2 (9) Innehållsförteckning Kommunikationspolicy för Tyresö kommun... 3 1 Krav på kommunikationsarbetet... 4 1.1 Tyresö kommuns kommunikation... 4 2 Grafisk

Läs mer

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Kommunikationspolicy antagen av kommunfullmäktige 2016-06-08, 84 En kommunikationspolicy har framtagits eftersom det i samhället skett en betydande utveckling

Läs mer

har du råd med höjd bensinskatt? har du råd med höjd bensinskatt?

har du råd med höjd bensinskatt? har du råd med höjd bensinskatt? 82 535 000 kronor dyrare med bensin för invånarna här i Blekinge län. 82 535 000 kronor dyrare med bensin för invånarna här i Blekinge län. 82 535 000 kronor dyrare med bensin för invånarna här i Blekinge

Läs mer

Länsstyrelsernas klimatanpassningsarbete

Länsstyrelsernas klimatanpassningsarbete Länsstyrelsernas klimatanpassningsarbete Agenda 1. Länsstyrelsernas uppdrag och verksamhetsområden 2. Samordnarnas nätverksstruktur och arbetsgrupper 3. Redovisning av länsstyrelsernas arbete 4. Exempel

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Flik 6.23 Kommunikationspolicy 2014-2018 Flik 6.23 Antagen av kommunfullmäktige 2014-06-16, 76 att gälla från 2014-08-01. Kommunikationspolicy 2014-2018 Innehåll: 1 Syftet med kommunikationen... 2 2 Strategi...

Läs mer

REGIONAL SAMORDNING OCH INRIKTNING AV KRISHANTERING OCH RÄDDNINGSTJÄNST I SÖDERMANLANDS LÄN

REGIONAL SAMORDNING OCH INRIKTNING AV KRISHANTERING OCH RÄDDNINGSTJÄNST I SÖDERMANLANDS LÄN Diarienummer: 4463-2013 S T R A T E G I F Ö R REGIONAL SAMORDNING OCH INRIKTNING AV KRISHANTERING OCH RÄDDNINGSTJÄNST I SÖDERMANLANDS LÄN Med våra gemensamma resurser i Södermanland står vi starkare tillsammans

Läs mer

Kriskommunikationsplan Båstads kommun

Kriskommunikationsplan Båstads kommun Kriskommunikationsplan Båstads kommun Januari 2014 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Mål... 3 1.3 Syfte... 3 1.4 Målgrupper... 3 2. Uppdraget... 5 2.1 Krisinformationsorganisationen...

Läs mer

regional samordning och inriktning av krisberedskap och räddningstjänst i Södermanlands län

regional samordning och inriktning av krisberedskap och räddningstjänst i Södermanlands län S t r a t e g i f ö r regional samordning och inriktning av krisberedskap och räddningstjänst i Södermanlands län Med våra gemensamma resurser i Södermanland står vi starkare tillsammans och kan hantera

Läs mer

Antal anmälda dödsfall i arbetsolyckor efter län, där arbetsstället har sin postadress

Antal anmälda dödsfall i arbetsolyckor efter län, där arbetsstället har sin postadress Antal anmälda dödsfall i arbetsolyckor efter län, där arbetsstället har sin postadress 2015 1 01 Stockholm 4-1 - - - 5-03 Uppsala - - - - - - - - 04 Södermanland 1 - - - - - 1-05 Östergötland 2 - - - -

Läs mer

Kommunens författningssamling

Kommunens författningssamling 2009-10-14 Rev 2009-11-24 Rev 2010-05-20 Rev 2010-06-02 Kommunens författningssamling Kommunikationspolicy för Österåkers kommun Fastställd av Kommunfullmäktige den 14 juni 2010, 12. (dnr KS 2009:109 105)

Läs mer

Älmhults kommuns kommunikationspolicy

Älmhults kommuns kommunikationspolicy Älmhults kommuns kommunikationspolicy Beslutad av Kommunfullmäktige 2014-12-15 Diarienummer: Dnr 2014/170-534 Gäller från 2014-12-15 Innehållsförteckning Inledning... 3 Koppling till andra interna styrdokument

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION för Strategisk Kommunikation SLL 1922

KRAVSPECIFIKATION för Strategisk Kommunikation SLL 1922 Upphandlingsavdelningen Sid 1(9) KRAVSPECIFIKATION för Strategisk Kommunikation SLL 1922 Område 1 Område 2 Område 3 Strategisk kommunikations- och kriskommunikationsplanering Strategisk intern- och förändringskommunikation

Läs mer

Våra roller vid en kris

Våra roller vid en kris Våra roller vid en kris Ingår som en del i Handbok i kriskommunikation Krisberedskap bygger på samarbete Vi lever i ett sårbart samhälle, i en tid då hot och risker inte känner några nationsgränser. Allvarliga

Läs mer

SMHI/SGI-seminarium. Länsstyrelsernas möjliga samarbetsområden inom klimatanpassning. Anpassning till förändrat klimat Malmö den 20-21 april 2010

SMHI/SGI-seminarium. Länsstyrelsernas möjliga samarbetsområden inom klimatanpassning. Anpassning till förändrat klimat Malmö den 20-21 april 2010 SMHI/SGI-seminarium Anpassning till förändrat klimat Malmö den 20-21 april 2010 Länsstyrelsernas nätverk om klimatanpassning Diskussion och workshop om framtida samarbetsområden Klimatanpassningssamordnarnas

Läs mer

Plan för kriskommunikation

Plan för kriskommunikation Plan för kriskommunikation Maj 2017 Plan för kriskommunikation Syfte Linnéuniversitets plan för kriskommunikation är kopplad till de planer som styr arbetet vid en kris respektive kommunikationsarbetet

Läs mer

Riktlinjer för Internportalen

Riktlinjer för Internportalen 2015-10-01 1 (7) Riktlinjer för Internportalen 1. Inledning och bakgrund En väl fungerande internkommunikation är en förutsättning för att skapa en effektiv verksamhet och för att nå kommunkoncernens mål

Läs mer

Kommunikationsstrategi för teknikförvaltningen 2011 2013

Kommunikationsstrategi för teknikförvaltningen 2011 2013 Kommunikationsstrategi för teknikförvaltningen 2011 2013 Inledning Med kommunikation kan vi styra verksamheten mot de mål som Tekniska nämnden anger och kommunikationsaspekten ska finnas med i alla beslut

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE mellan parterna i Krissamverkan Kronoberg - SÅ SKA VI SAMVERKA I EN KRIS

ÖVERENSKOMMELSE mellan parterna i Krissamverkan Kronoberg - SÅ SKA VI SAMVERKA I EN KRIS ÖVERENSKOMMELSE mellan parterna i Krissamverkan Kronoberg - SÅ SKA VI SAMVERKA I EN KRIS Det svenska krisberedskapssystemet bygger på samverkan mellan alla samhällets aktörer. Vi har alla en roll och en

Läs mer

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Policy Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Informations- policy. Falköpings kommun

Informations- policy. Falköpings kommun Informations- policy Falköpings kommun 1 Informationspolicyn består av två delar. En del som allmänt beskriver informationsarbetet och informationsenhetens roll samt ett styrdokument med övergripande mål,

Läs mer

Informatören som coach och strategisk partner eller Från informationsproducent till kommunikationsstrateg. 18 juni Nina Åkermark

Informatören som coach och strategisk partner eller Från informationsproducent till kommunikationsstrateg. 18 juni Nina Åkermark Informatören som coach och strategisk partner eller Från informationsproducent till kommunikationsstrateg 18 juni Nina Åkermark Nya högre krav! Uppdraget i verksamhetsplanen Strategisk kommunikationsplanering

Läs mer

Vilken är din dröm? Redovisning av fråga 1 per län

Vilken är din dröm? Redovisning av fråga 1 per län Vilken är din dröm? Redovisning av fråga 1 per län Vilken är din dröm? - Blekinge 16 3 1 29 18 1 4 Blekinge Bas: Boende i aktuellt län 0 intervjuer per län TNS SIFO 09 1 Vilken är din dröm? - Dalarna 3

Läs mer

KRISKOMMUNIKATIONSPLAN FÖR GÖTEBORGS UNIVERSITET

KRISKOMMUNIKATIONSPLAN FÖR GÖTEBORGS UNIVERSITET 2015-09-18 Kommunikationsenheten KRISKOMMUNIKATIONSPLAN FÖR GÖTEBORGS UNIVERSITET Kommunikationsenheten 1 (8) Erik Dahlbergsgatan 11 B, plan 5, Box 100, 405 30 Göteborg 031 786 00 00 www.gu.se INNEHÅLL

Läs mer

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro 1 (7) Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Inledning Svenska kyrkan ska vara ett redskap för Guds rike, och i varje

Läs mer

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans 1 Bakgrund Juni 2012 ansöker landstingsfullmäktige om att få bilda region i Östergötland Maj 2013 startar Utveckling Östergötland arbetet med att:

Läs mer

Missiv Dok.bet. PID131548

Missiv Dok.bet. PID131548 PM59003.0 UTKAST Missiv PID3548 Utbildningsdepartementet 03 33 Stockholm Redovisning av uppdrag i regleringsbrevet för 203 Plan för jämställdhetsintegrering Härmed översänder Pensionsmyndigheten bifogad

Läs mer

PROJEKTDIREKTIV. Ny webblösning för extern och intern kommunikation. 2014-01-20 / Uppdaterad 2014-04-24 Ann-Sofie Mårtensson

PROJEKTDIREKTIV. Ny webblösning för extern och intern kommunikation. 2014-01-20 / Uppdaterad 2014-04-24 Ann-Sofie Mårtensson PROJEKTDIREKTIV Ny webblösning för extern och intern 2014-01-20 / Uppdaterad 2014-04-24 Ann-Sofie Mårtensson Innehållsförteckning 1 Bakgrund och förutsättningar... 3 2 Syfte... 3 3 Projektets mål kopplade

Läs mer

Samordnad kommunikation

Samordnad kommunikation Samordnad kommunikation - före, under och efter samhällsstörningar i Gävleborgs län Regional kommunikationsstrategi Utgiven november 2015 Tryck: Taberg Media Group Produktion: Länsstyrelsen Gävleborg Innehållsförteckning

Läs mer

Kommunikationspolicy. Syfte. Vi är proaktiva och planerade. Vi är tillgängliga och välvilliga. Vi är tydliga och relevanta 1(6)

Kommunikationspolicy. Syfte. Vi är proaktiva och planerade. Vi är tillgängliga och välvilliga. Vi är tydliga och relevanta 1(6) 1(6) Kommunikationspolicy Syfte Vårt kommunikationsarbete ska genomsyra all verksamhet och bidra till förverkligandet av Kumlas vision, övergripande mål, verksamhetsmål och beslut. Kommunikationspolicyn

Läs mer

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande.

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. POLICY FÖR Kommunikation Antaget av Kommunfullmäktige Antaget 2018-05-07 52 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. Kommunikationschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Kriskommunikationsplan. För Länsstyrelsen i Västra Götalands län

Kriskommunikationsplan. För Länsstyrelsen i Västra Götalands län Kriskommunikationsplan För Länsstyrelsen i Västra Götalands län Kriskommunikationsplanen är en bilaga till Länsstyrelsens Krisledningsplan med rapportnummer 2013:105 Beslutande: Annika Braide, informationsenheten

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1415/16

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1415/16 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-10-25 Diarienummer 1415/16 Kommunikationsavdelningen Maria Norberg Telefon 031-368 02 61 E-post: maria.norberg@stadshuset.goteborg.se Göteborgs Stads medverkan i Almedalen

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Luftvårdsprogrammet i Göteborgsregionen

Verksamhetsplan 2016 Luftvårdsprogrammet i Göteborgsregionen Verksamhetsplan 2016 Luftvårdsprogrammet i Göteborgsregionen BAKGRUND OCH MÅLSÄTTNING I luftvårdsprogrammet samarbetar Göteborgsregionens kommuner, Trafikverket Region Väst, Länsstyrelsen och företag för

Läs mer

Regler för kommunikation

Regler för kommunikation Vår ref: Tobias Edoff Kommunikatör Datum: 2018-11-06 Regler för kommunikation 1. Inledning Reglerna tar sin utgångspunkt i Tranemo kommuns kommunikationspolicy KS/2018:629. 2. Syfte Syftet med reglerna

Läs mer

Täby kommuns kommunikationsplattform

Täby kommuns kommunikationsplattform 1(8) KOMMUNSTYRELSEN Karin Öhlander Täby kommuns kommunikationsplattform Kommunikation är en grundförutsättning för att alla chefer och medarbetare ska kunna förstå kommunens mål och också kunna omsätta

Läs mer

Kommunikationsplan vid kris

Kommunikationsplan vid kris Antagen av kommunfullmäktige 13 juni 2002, 82 Reviderad av kommunfullmäktige 13 februari 2009, 4 Reviderad kommunfullmäktige 25 oktober 2012, 145 Innehåll 1 Kommunikationsplan för Arboga kommun 5 1.1

Läs mer

Projektplan för Stärkt grön tillsyn

Projektplan för Stärkt grön tillsyn uppdaterad 2016-08-25 Projektplan för Stärkt grön tillsyn Uppdrag Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt miljövårdsdirektörernas tillsynsgrupp att driva Miljösamverkan Sverige och att inom ramen för det

Läs mer

Riktlinjer för kommunikation för kommunal energi- och klimatrådgivning

Riktlinjer för kommunikation för kommunal energi- och klimatrådgivning 2017-10-31 1 (8) Riktlinjer för kommunikation för kommunal energi- och klimatrådgivning Riktlinjer för Energimyndigheten, funktionerna kommunal energi- och klimatrådgivning samt regional utvecklingsledning.

Läs mer

Kammarkollegiet 2013-02-27 Bilaga 2 Statens inköpscentral Prislista Personaluthyrning Dnr 96-107-2011:010

Kammarkollegiet 2013-02-27 Bilaga 2 Statens inköpscentral Prislista Personaluthyrning Dnr 96-107-2011:010 Kammarkollegiet 2013-02-27 Bilaga 2 Statens inköpscentral Region: 1 Län: Norrbottens län Västerbottens län Enheten för upphandling av Varor och Tjänster Region: 2 Län: Västernorrlands län Jämtlands län

Läs mer

Kvinnors andel av sjukpenningtalet

Kvinnors andel av sjukpenningtalet Vägen till ett sjukpenningtal på 9,0 Kvinnors andel av sjukpenningtalet Redovisning 2016-12-27 Sid 1 December 2016 Vägen till 9,0 Kvinnors andel av sjp-talet 6,5 6,2 7,3 8,3 7,9 7,3 6,8 6,8 6,8 6,8 8,3

Läs mer

Strategiska förutsättningar

Strategiska förutsättningar ska förutsättningar De statliga myndigheterna är regeringens redskap för att realisera riksdagens och regeringens beslutade politik. Verksamhetsstyrningen av myndigheterna utgår från den av riksdagen beslutade

Läs mer

Pressmeddelande för Västerbotten. juli 2015

Pressmeddelande för Västerbotten. juli 2015 Pressmeddelande för Västerbotten juli 2015 Uppsala Halland Gotland Norrbotten Stockholm Jönköping Dalarna Västerbotten Västra Götaland Kalmar Jämtland Värmland Örebro Kronoberg Västernorrland Östergötland

Läs mer

Verksamhetsplan Miljösamverkan Kronoberg-Blekinge 2014

Verksamhetsplan Miljösamverkan Kronoberg-Blekinge 2014 Dnr 09/0111 Verksamhetsplan Miljösamverkan Kronoberg-Blekinge 2014 Bakgrund Miljösamverkan Kronoberg-Blekinge är ett samverkansorgan, inom miljöoch hälsoskyddsområdet, mellan samtliga kommuner i Kronoberg

Läs mer

Systemförvaltningsmodell för LiU

Systemförvaltningsmodell för LiU 2006-01-11 Bilaga Dnr LiU 447/05-10 1(6) Systemförvaltningsmodell för LiU För att säkerställa att LiUs systemförvaltning bedrivs med fokus på verksamhetens nytta och på ett tydligt och enhetligt sätt använder

Läs mer

Styrande dokument. Kriskommunikationsplan för Oskarshamns kommun

Styrande dokument. Kriskommunikationsplan för Oskarshamns kommun Styrande dokument Kriskommunikationsplan för Oskarshamns kommun Fastställd av Kommunstyrelsen 2016-04-19, 97 Gäller från och med 2016-04-29 Ersätter Kriskommunikationsplan för Oskarshamns kommuns ledning

Läs mer

Utbildning för språk-, läs- och skrivutvecklare

Utbildning för språk-, läs- och skrivutvecklare Utbildning för språk-, läs- och skrivutvecklare #NCSLaslyft Anna Lindblom Dagens program 10.00 Introduktion Språk-, läs, och skrivutvecklare, utbildningen NCS Läslyftet Gruppdiskussioner 12.00 LUNCH 13.00

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING. Kriskommunikationsplan

FÖRFATTNINGSSAMLING. Kriskommunikationsplan FÖRFATTNINGSSAMLING Kriskommunikationsplan 1 Kriskommunikationsplan för Norrtälje kommun vid extraordinära händelser eller vid krissituation 2012-11-13 Innehåll Inledning Mål Tilltal och förhållningssätt

Läs mer

Pressmeddelande för Norrbotten. december 2013

Pressmeddelande för Norrbotten. december 2013 Pressmeddelande för Norrbotten december 2013 Procent 20 Norrbottens län Inskrivna arbetslösa i procent av arbetskraften* januari 1994 - - december oktober 2013 15 10 5 0 1994 1996 1998 2000 2002 2004 2006

Läs mer

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte är

Läs mer

Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy

Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy Version 1.0 2013-08-27 Dnr 1308-0342-33 Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy Inledning... 2 Styrdokument för vår kommunikation... 2 Kommunikationens förhållningssätt... 2 Framgångsrik kommunikation...

Läs mer

Kommunikationsprogram. för Stockholms stad

Kommunikationsprogram. för Stockholms stad Stadsledningskontoret Kommunikationsenheten Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-03-06 Handläggare Ia Johansson Telefon: 08-508 29 365 Till Kommunstyrelsen Kommunikationsprogram Stadsledningskontorets förslag

Läs mer

Projektplan för Informationsmaterial Artskydd

Projektplan för Informationsmaterial Artskydd 2014-04-04 Projektplan för Informationsmaterial Artskydd Uppdrag Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt Miljönätverkets tillsynsgrupp att driva Miljösamverkan Sverige och att inom ramen för det arbeta fram

Läs mer

Kommittédirektiv. Kompetensinsatser gällande ny plan- och bygglag. Dir. 2010:55. Beslut vid regeringssammanträde den 12 maj 2010

Kommittédirektiv. Kompetensinsatser gällande ny plan- och bygglag. Dir. 2010:55. Beslut vid regeringssammanträde den 12 maj 2010 Kommittédirektiv Kompetensinsatser gällande ny plan- och bygglag Dir. 2010:55 Beslut vid regeringssammanträde den 12 maj 2010 Sammanfattning En särskild utredare ska underlätta införandet av en ny planoch

Läs mer

Enhetliga kommunwebbplatser

Enhetliga kommunwebbplatser Enhetliga kommunwebbplatser en möjlighet? Inledningsvis Frågeställningar Kan enhetliga kommunwebbplatser utgöra en del i kommunwebbplatsernas utveckling? Är det dags att fokusera på användbarhet genom

Läs mer

Kommunikationsstrategi Söderköpings kommun

Kommunikationsstrategi Söderköpings kommun Tjänsteskrivelse Sida 1 av 10 Information och kultur Christina Nilsson Kommunikationsstrategi Söderköpings kommun 2014-2016 antagen av kommunfullmäktige 2014-06-18 Tjänsteskrivelse Sida 2 av 10 Inledning

Läs mer

Roll och verksamhetsbeskrivning för RUS

Roll och verksamhetsbeskrivning för RUS Fastställd av RUS styrgrupp 2017-01-19 och förankrad med kontaktlänsråd för miljömålen i länsrådsgrupp 6 för miljö. Ersätter motsvarande dokument från 2011-01-12. Roll och verksamhetsbeskrivning för RUS

Läs mer

m. fl. Uppdrag att tillvarata jobbpotential inom de gröna näringarna

m. fl. Uppdrag att tillvarata jobbpotential inom de gröna näringarna 8 Regeringen Regerings beslut 2017-12-07 N2017/07501/KSR 12 Näringsdepartementet Skogsstyrelsen 551 83 Jönköping m. fl. Uppdrag att tillvarata jobbpotential inom de gröna näringarna Regeringens beslut

Läs mer

För ytterligare information: Stefan Håkansson, pressekreterare Svenska kyrkan, E post:

För ytterligare information: Stefan Håkansson, pressekreterare Svenska kyrkan, E post: Andel som känner sig mycket eller ganska stressad inför julen. Andel som får lite eller mycket sämre humör i julruschen Gotland 22 Stockholm 30 Stockholm 21 Södermanland 30 Uppsala 21 Västernorrland 30

Läs mer

Policy för kommunikation

Policy för kommunikation Policy för kommunikation Ett normerande dokument som kommunfullmäktige fattade beslut om den 11 december Dokumentnamn Fastställd av Gäller från Sida Policy för kommunikation Kommunfullmäktige 2017-12-11

Läs mer

Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle

Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle Kommunikationsplan Institutionen för hälsa, vård och samhälle INNEHÅLL Övergripande om kommunikation... 3 Definitioner... 3 Information... 3 Kommunikation... 3 Relation... 3 Kommunikationens innehåll...

Läs mer

Kommunikationspolicy för Sundbybergs stad 1

Kommunikationspolicy för Sundbybergs stad 1 Kommunikationspolicy för Sundbybergs stad 1 Övergripande inriktningar Information och kommunikation är strategiska styrmedel. Stadens kommunikationsarbete ska bidra till att utveckla, förmedla och förankra

Läs mer

Kommunikationspolicy Stockholms läns landsting. Tillhörande riktlinjer Riktlinjer för internkommunikation, press och webb

Kommunikationspolicy Stockholms läns landsting. Tillhörande riktlinjer Riktlinjer för internkommunikation, press och webb Kommunikationspolicy Stockholms läns landsting Tillhörande riktlinjer Riktlinjer för internkommunikation, press och webb Antagen av Landstingsstyrelsen 2004 1(8) Förord Stockholms läns landsting (SLL)

Läs mer

pm 3 version 2.0 Cecilia Åkesson, På AB Copyright På AB

pm 3 version 2.0 Cecilia Åkesson, På AB Copyright På AB pm 3 version 2.0 Vad är pm 3? pm 3 är en förvaltningsstyrningsmodell vars syfte är att organisera vidmakthållande och vidareutveckling så att det kan bedrivas på ett affärsmässigt sätt. Med hjälp av pm

Läs mer

Kommunikationsplattform

Kommunikationsplattform 1(11) Kommunledningskontoret Kommunikation & tillväxt Malin Bergkvist Kommunikationsplattform för Kristianstads kommun, KS 2011/1002 2013-02-11 044-13 21 00 malin.bergkvist@kristianstad.se Kommunikationsplattform

Läs mer

Projektplan för Enklare samråd enligt 12 kap 6 miljöbalken. Uppdrag. Bakgrund. Syfte (varför?)

Projektplan för Enklare samråd enligt 12 kap 6 miljöbalken. Uppdrag. Bakgrund. Syfte (varför?) Projektplan för Enklare samråd enligt 12 kap 6 miljöbalken Uppdrag 2019-01-10 Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt Miljönätverket att driva Miljösamverkan Sverige och att inom ramen för det arbeta fram

Läs mer

Beredningsprocess i länsstyrelsernas arbete inom Miljömålsrådet

Beredningsprocess i länsstyrelsernas arbete inom Miljömålsrådet PROCESSBESKRIVNING 1(7) Beredningsprocess i länsstyrelsernas arbete inom Miljömålsrådet (MMR) 1. Sammanfattning Syftet med detta dokument är att tydliggöra vad som ska gälla för länsstyrelsernas medverkan

Läs mer

Riktlinje för kriskommunikation tillika kriskommunikationsplan

Riktlinje för kriskommunikation tillika kriskommunikationsplan KS 2018/467 2018-11-15 Riktlinje för kriskommunikation tillika kriskommunikationsplan Bakgrund Kommunikation är centralt för att hantera och minimera skadeverkan av en större samhällsstörning/ kris. En

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Åtgärder i Vatten budgetåret 2014

Förvaltningsberättelse för Åtgärder i Vatten budgetåret 2014 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 1 (9) Datum 2015-01-28 Förvaltningsberättelse för Åtgärder i Vatten budgetåret 2014 Godkännande Godkänd av Roll/Befattning Datum Uppdateringshistorik Version Ansvarig Datum Kommentar

Läs mer

Projektplan för EKOLOGISK KOMPENSATION

Projektplan för EKOLOGISK KOMPENSATION Projektplan för EKOLOGISK KOMPENSATION 2018-05-14 Uppdrag Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt Miljönätverket att driva Miljösamverkan Sverige och att inom ramen för det arbeta fram olika handläggarstöd.

Läs mer

Projektplan för Tillsynsutbildning i ny tappning. Uppdrag. Bakgrund. Syfte (varför?)

Projektplan för Tillsynsutbildning i ny tappning. Uppdrag. Bakgrund. Syfte (varför?) Projektplan för Tillsynsutbildning i ny tappning Uppdrag -01-10 Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt Miljönätverket att driva Miljösamverkan Sverige och att inom ramen för det arbeta fram olika handläggarstöd.

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Luftvårdsprogrammet i Göteborgsregionen

Verksamhetsplan 2017 Luftvårdsprogrammet i Göteborgsregionen Verksamhetsplan 2017 Luftvårdsprogrammet i Göteborgsregionen BAKGRUND OCH MÅLSÄTTNING I Luftvårdsprogrammet samarbetar Göteborgsregionens kommuner, Trafikverket Region Väst, Länsstyrelsen i Västra Götalands

Läs mer

Länsstyrelsernas handlingsplan för lika rättigheter och möjligheter

Länsstyrelsernas handlingsplan för lika rättigheter och möjligheter Länsstyrelsernas handlingsplan för lika rättigheter och möjligheter 2010-2012 Produktion: Länsstyrelserna i samverkan Projektledare: Sara Selmros, Länsstyrelsen Dalarna Tryck: Åtta45, 2010 Upplaga: 1 000

Läs mer

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun sid 1 (7) Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun Postadress: Kommunledningskontoret, informationsenheten, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 32 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post:

Läs mer

Seminarium: Livshändelse- och behovsdriven utveckling i staten. Richard Shelley Ekonomistyrningsverket (ESV)

Seminarium: Livshändelse- och behovsdriven utveckling i staten. Richard Shelley Ekonomistyrningsverket (ESV) Seminarium: Livshändelse- och behovsdriven utveckling i staten Richard Shelley Ekonomistyrningsverket (ESV) ESV:s uppdrag Effektiv statsförvaltning Identifiera, sprida, beskriva Ta fram metodstöd Från

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG 2012/2013

KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG 2012/2013 KOMMUNIKATIONSPLAN Dnr: 110-2011 Handläggare: Anna Grill Beslutat datum: 2011-12-07 Styrande dokument Sakkod: 9 KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG 2012/2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Varför

Läs mer

Kommunikationsprogram för Stenungsunds kommun

Kommunikationsprogram för Stenungsunds kommun Kommunikationsprogram för Stenungsunds kommun 1 Innehåll Kommunikationsstrategi för Stenungsunds kommun... 1 Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Intressenter/målgrupper... 4 Kanaler... 5 Stenungsunds kommuns

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPOLICY

KOMMUNIKATIONSPOLICY KOMMUNIKATIONSPOLICY 2019 Antaget av kommunfullmäktige 190225 25 Gäller från: 20190301 Ansvarig: Kommunikatören Revideras: vid behov Beslutsinstans: Kommunfullmäktige 1 Inledning I Markaryds kommuns kommunikationspolicy

Läs mer

Utbildning för språk-, läs- och skrivutvecklare. Stockholm den 9 och 10 maj 2017

Utbildning för språk-, läs- och skrivutvecklare. Stockholm den 9 och 10 maj 2017 Utbildning för språk-, läs- och skrivutvecklare Stockholm den 9 och 10 maj 2017 #NCSLaslyft Ildico Hellman Dagens program 10.00 Introduktion Språk-, läs- och skrivutvecklare, utbildningen NCS Läslyftet

Läs mer

Plan för kommunikation vägval utifrån Mittuniversitetets strategi

Plan för kommunikation vägval utifrån Mittuniversitetets strategi för kommunikation vägval utifrån Mittuniversitetets strategi Publicerad: Beslutsfattare: Anders Fällström, rektor Handläggare: Kicki Strandh, kommunikationschef Beslutsdatum: Giltighetstid: 2019-2023 Sammanfattning:

Läs mer

Kommunikationspolicy för barn- och ungdomsnämnden, Sollentuna kommun

Kommunikationspolicy för barn- och ungdomsnämnden, Sollentuna kommun Gabriella Signäs 1(5) 2013-04-25 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy för barn- och ungdomsnämnden, Sollentuna kommun 1. Inledning Information och kommunikation är ett strategiskt verktyg för alla

Läs mer

Verksamhetsplan Länsturismen. Effektivitet genom samverkan

Verksamhetsplan Länsturismen. Effektivitet genom samverkan Verksamhetsplan 2016 Länsturismen Effektivitet genom samverkan 2015-12-17 Verksamhetsplan för Turismfunktionen vid VKL 2016 Bakgrund Turismfunktionen har sedan 2006 arbetat på uppdrag av föreningens medlemmar

Läs mer

Dnr: KRISKOMMUNIKATIONSPLAN

Dnr: KRISKOMMUNIKATIONSPLAN 2015 03 26 Dnr: 2014 000094 KRISKOMMUNIKATIONSPLAN Innehåll Inledning... 2 Syfte... 2 Ansvarsprincipen... 2 Bemanning och inkallning av informationsorganisationen... 2 Lokaler... 3 Kommunikationsarbete

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Kommunikationspolicy. 21 Dnr 2016/00446

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Kommunikationspolicy. 21 Dnr 2016/00446 Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 21 Den 2017-04-24 21 Dnr 2016/00446 Kommunikationspolicy Kommunfullmäktiges beslut Kommunikationspolicyn fastställs enligt utarbetat

Läs mer

Länsstyrelsernas grafiska profil

Länsstyrelsernas grafiska profil Länsstyrelsernas grafiska profil Det blir allt vanligare att flera av landets länsstyrelser producerar gemensamma produkter. För att underlätta för våra målgrupper, och oss själva, att uttrycka vem som

Läs mer

Förbundsstämman beslöt att ge den nya förbundsstyrelsen i uppdrag:

Förbundsstämman beslöt att ge den nya förbundsstyrelsen i uppdrag: 6) Rapport åtgärder med anledning av beslut vid 2017 års stämma 2017 12 a) Riktlinjer för valberedning Förbundsstämman beslöt att efter ändringar fastställa förslag till riktlinjer för valberedning. Riktlinjerna

Läs mer

norrstyrelsen Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2

norrstyrelsen Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2 norrstyrelsen rapport 2009: 32 Informationsfrågor vid bildandet av Region Norrland etapp 2 Förord Norrstyrelsen har bildats för att förbereda sammanslagningen av landstingen i Norrbottens, Västerbottens

Läs mer

E-hälsa 6/5 9/5 2014 Nätverksträff Mora Falun Ssk hemsjukvård. Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare E-hälsa

E-hälsa 6/5 9/5 2014 Nätverksträff Mora Falun Ssk hemsjukvård. Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare E-hälsa E-hälsa 6/5 9/5 2014 Nätverksträff Mora Falun Ssk hemsjukvård Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare E-hälsa Vem är jag? 60 år, gift, 4 barn Bor i Gopshus utanför Mora där jag på fritiden driver ett vandrarhem

Läs mer

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun Kommunikationspolicy för Linköpings kommun Fastställd av kommunfullmäktige i december 2012 Våra kärnvärden Modiga Att ligga i framkant innebär att vi vågar gå vår egen väg. Att våga välja otrampade stigar,

Läs mer

Goda råd kring kriskommunikation och informationssamverkan

Goda råd kring kriskommunikation och informationssamverkan 1(6) Goda råd kring kriskommunikation och informationssamverkan 80 procent av en kris är information och kommunikation 1. Hur väl en organisation lyckas hantera sin kommunikation är en av de viktigaste

Läs mer

Dokumentnamn: DokumentID Version:

Dokumentnamn: DokumentID Version: TJÄNSTESKRIVELSE Datum: Sida: 2012-09-21 1 (5) Dokumentnamn: DokumentID Version: Kommunikationspolicy Diarienr 1 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicyn är ett gemensamt förhållningssätt i informations-

Läs mer

Yttrande över förslag till Kommunikationspolicy för Stockholms läns landsting

Yttrande över förslag till Kommunikationspolicy för Stockholms läns landsting HR, Service & Kommunikation HR- och kommunikationsdirektör Christina Hallberg 2017-11-23 ÄRENDE 12 Bilaga 1 YTTRANDE 1(2) Diarienummer 2017-10-26 LOC 1710-0978 LS 2016-0567 Informationssäkerhetsklass Öppen

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Uppdaterad Riktlinjer för intern och extern kommunikation

Uppdaterad Riktlinjer för intern och extern kommunikation Uppdaterad 2017-10-03 Riktlinjer för intern och extern kommunikation Innehåll Syfte... 3 Vad är kommunikation?... 3 Ansvar för kommunikation... 3 Grafisk profil... 3 Att skriva texter i jobbet... 3 Jämställdhet

Läs mer

Beslut angående riktlinjer för användning av digitala medier vid extern information och kommunikation KS-2012/837

Beslut angående riktlinjer för användning av digitala medier vid extern information och kommunikation KS-2012/837 Göran Nilsson Ordförandens förslag Diarienummer Kommunstyrelsens ordförande Datum KS-2012/837 2012-10-29 Kommunstyrelsen Beslut angående riktlinjer för användning av digitala medier vid extern information

Läs mer

Metodstöd www.informationssäkerhet.se 2

Metodstöd www.informationssäkerhet.se 2 Projektplanering www.informationssäkerhet.se 2 Upphovsrätt Tillåtelse ges att kopiera, distribuera, överföra samt skapa egna bearbetningar av detta dokument, även för kommersiellt bruk. Upphovsmannen måste

Läs mer

Upprättad av Dokumentansvarig Datum Beslutad av/datum för beslut

Upprättad av Dokumentansvarig Datum Beslutad av/datum för beslut 1 Bakgrund En stor del av utmaningen i att få en webbplats att fungera på lång sikt är att skapa en tydlig och permanent organisation avseende kompetenser, roller och ansvar. Det är också viktigt att det

Läs mer