KARLSTADS KOMMUN. Ärende 17

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KARLSTADS KOMMUN. Ärende 17"

Transkript

1 Ärende 17

2 sid 20 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll Motion - Gör om Museigatan till ett gångfartsområde efter korsningen vid Herrgårdsgatan Dnr KS Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås i awaktan på ställningstagande till utformningen av hela området "Solsidan". Sammanfattning av ärendet I en motion till kommunfullmäktige föreslår Håkan Holm (S) och Pernilla Edman (S) att Museigatan görs om till ett gångfartsområde som innebär att all trafik sker på de gåendes villkor. Beslutsunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse den 4 april Kommunledningskontorets tjänstemannayttrande den 26 mars Teknik- och fastighetsnämndens protokoll den 25 januari Teknik- och fastighetsförvaltningens tjänsteskrivelse den 28 november 201 l. Håkan Holms (S) och Pernilla Edmans (S) motion den 26 oktober Yrkanden Maria Frisk (MP) yrkar för Miljöpattiets, Moderaternas, Folkpattiets, Centerpartiets och Kristdemokraternas räkning följande: Motionen avslås i awaktan på ställningstagande till utformningen av hela området "Solsidan". Lena Melesjö Windahi (S) yrkar för Socialdemokraternas räkning bifall till motionen. Beslutsgång Ordförande ställer Maria Frisks (MP) med fleras yrkande och Lena Melesjö Windahls (S) med fleras yrkande mot varandra och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med Maria Frisks (MP) med fleras yrkande. Postadress: Kommunledningskontoret Karlstad Besöksadress: Tage Erlandergatan 8 Webb: karlstad.se Tel: Fax: E-post: kommunledningskontoret@karlstad.se Drg.nr: PIusGiro: Bankgiro:

3 sid 21 (46) KARLStADS KOMMUN Omröstning begärs. Kommunstyrelsen godkänner löljande beslutsgång: -röst för bifall till Maria Frisks (MP) med fleras yrkande. Nej-röst för bifall till Lena Melesjö Windahls (S) med fleras yrkande. Omröstningsresultat Med 8 -röster för Maria Frisks (MP) med fleras yrkande mot 5 Nej-röster lör Lena Melesjö Windahls (S) med fleras yrkande beslutar kommunstyrelsen i enlighet med Maria Frisks (MP) med fleras yrkande: Tjänstgörande Per-Samuel Nisser (M) ordförande Lena Melesjö Windahi (S) 1:e vice ordförande Peter KulIgren (KO) 2:e vice ordförande Maria Ohlsson (M) Daniel Lindefelt (M) Maria Frisk (MP) Niklas Wikström (FP) Henrik Lander (C) Håkan Holm (S) Linda Larsson (S) Christian Norlin (S) Lennart nsson (S) Håkan Svenneling (V) Nej Avstå.. Nej Nej Nej Nej Nej Summa 8 5 Beslutet skickas till Kommunfullmäktige Teknik- och fastighetsnämnden Håkan Holm Pernilla Edman Postadress: Kommunledningskontoret, Karlstad Besöksadress: Tage Erlandergatan 8 Webb: karlstad.se Tel: Fax: E-post: kommunledningskontoret@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankgiro:

4 Dnr KS sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum Tjänsteskrivelse Peter Thörn, peter. th orn@karlstad.se Motion - Gör om Museigatan till ett gångfartsområde efter korsningen vid Herrgårdsgatan Dnr KS Kommunledningskontorets förslag Motionen avslås i avvaktan på ställningstagande kring utformningen av hela utvecklingsprojektet om Älvpromenaden som drivs av stadsbyggnadsförvaltningen. Sammanfattning av ärendet I en motion till kommunfullmäktige föreslår Håkan Holm (S) och Pemilla Edman (S) att Museigatan görs om till ett gångfartsområde som innebär att all trafik sker på de gåendes villkor. I samband med detta ska bussparkeringen samt parkering för torghandel hänvisas till parkeringen vid Bilan. Beslutsunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse den 4 april Kommunledn' skontorets tjänstemannayttrande den 26 mars Teknik- och stighetsnämndens protokoll den 25 januari astighetsförvaltningens tjänsteskrivelse den 28 november (S' och Pemilla Edmans (S) motion den 26 oktober Peter Thöm Samhällsplanerare Beslutet skickas till Kommunfullmäktige Teknik- och fastighetsnämnden Håkan Holm Pemilla Edman Postadress: Kommunledningskontoret, Besöksadress: Webb: karlstad.se Tel: E-post: kommunledningskontoret@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankgiro:

5 Dnr KS sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum Tjänstemannayttrande Peter Thörn, peter. thorn@karlstad.se Motion - Gör om Museigatan till ett gångfartsområde efter korsningen vid Herrgårdsgatan Dnr KS Ärende Håkan Holm (S) och Pernilla Edman (S) har i en motion till kommunfullmäktige föreslagit att Museigatan regleras som en gångfartsgata. I samband med det ska bussparkeringen samt parkering för torghandel hänvisas till parkeringen vid Bilan. Enligt trafikförordningen är ett gångfartsområde en väg som enligt lokala trafikföreskrifter ska vara gångfartsområde och är utmärkt med vägmärke för ändamålet. I ett gångfartsområde får fordon inte föras med högre hastighet än gångfart, fordon får inte parkeras på annan plats än särskilt anordnade parkeringsplatser och fordonsförare har väjningsplikt mot gående. Det ska också vara utformat så att det tydligt framgår att gående nyttjar hela ytan och så att det inte inbjuder fordon att köra fortare än gångfart. Ett gångfartsområde måste möbleras och utformas så att det tydligt framgår att högre hastighet än gångfart inte är tillåten. Det innebär att det krävs en ombyggnad av Museigatan för att kunna reglera denna som ett gångfartsområde. En ombyggnad av Museigatan enligt motionärernas förslag stämmer väl överens med Teknik- och fastighetsförvaltningens ideer kring utformningen av den här delen av Älvpromenaden. Teknik- och fastighetsförvaltningen har för år 2012 erhållit ett budgetanslag för att utreda hela stråkets framtida gestaltning. Utredningen, som ska påböljas första kvartalet 2012, ska initialt vara så förutsättningslös som möjlig och ska innefatta en bred process med allmänheten och berörda intressenter, Ambitionen är att inte låsa fast den framtida utformningen av hela, eller delar av området i ett alltför tidigt skede. Det vore därför olyckligt att föregripa kommande process genom att redan nu fatta beslut beträffande en väsentlig del av området inom projektet Älvpromenaden. Motionärernas förslag ska dock beaktas i kommande Postadress: Kommunledningskontoret, Besöksadress: Webb: karlstad.se Tel: E-post: kommunledningskontoret@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankgiro:

6 Dnr KS sid 2 (2) utredningsarbete och beslutet om slutlig utformning fattas i samband med politiskt ställningsta de till ett samlat program får Älvpromenaden. Ulf Jo Peter Thöm Samhällsplanerare

7 Kommunstyrelsen Karlstads kommunfullmäktige Motion Gör om Museigatan till ett gångfartsområde Vid ett av centrums mest attraktiva områden, det längst med älven vid Museigatan tillåter vi idag att bussar parkeras längst med den. Detta är tråkigt då det också är vägen som många använder för att ta sig till vår fina Sandgrundspark. Vi vill att man gör om Museigatan efter korsningen vid Herrgårdsgatan till ett gångfartsområde. Ett gångfartsområde är en plats där all trafik sker på de gåendes villkor. De turistbussar och torghandlare som idag använder gatan som uppställningsplats kan hänvisas till parkeringen vid Bilan. Självklart innebär detta inte att trafik till de boende förbjuds. Vi föreslår därför att kommunfullmäktige beslutar att uppdra åt teknik- och fastighetsnämnden att göra om Museigatan till ett gångfartsområde efter korsningen vid Herrgårdsgatan. Karlstad Håkan Holm (S) Pemilla Edman (S)

8 sid 5 (24) TEKNIK- OCH FASTIGHETSNÄMNDEN Protokoll Kommunstyrelsen yttrande över motion - gör om Museigatan till ett gångfartsområde Dnr TFN Dpl71 Teknik- och fastighetsnämndens förslag till kommunstyrelsen Avslå Håkan Holms (S) och Pernilla Edmans (S) motion om att ändra Museigatan till gångfartsområde i avvaktan på ställningstagande till utformningen av hela området "Solsidan". Sammanfattning av ärendet I en motion till kommunfullmäktige föreslår Håkan Holm (S) och PerniIIa Edman (S) att Museigatan görs om till ett gångfartsområde som innebär att all trafik sker på de gåendes villkor. Kommunfullmäktige beslutade den 27 oktober 2011, 33, att översända motionen till teknik- och fastighetsnämnden och kommunstyrelsen för beredning. Beslutsunderlag Teknik- och fastighetsförvaltningens tjänsteskrivelse den 28 november Kommunfullmäktiges protokoll den 27 oktober Håkan Holms och Pern ~ lla Edmans motion den 26 oktober Yrkanden Henrik Lander (C) yrkar för majoritetens räkning bifall till teknik- och fastighetsförvaltningens förslag. PerniIIa Edman (S) yrkar för socialdemokraternas räkning bifall till motionen. Beslutsgång Ordförande ställer Henrik Landers (C) yrkande och Pernilla Edmans (S) yrkande mot varandra och finner att teknik- och fastighetsnämnden beslutar i enlighet med Henrik Landers (C) yrkande. Beslutet skickas till Kommunstyrelsen Ingemar Johansson, teknik- och fastighetsförvaltningen Andreas Rudsvik, teknik- och fastighetsförvaltningen Torbjörn Frykstedt, teknik- och fastighetsförvaltningen Postadress: Teknik- och fastighetsförvaltningen, Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 32, Stadshuset, Webbadress: karlstad. se r! n Il Tel: 054-S Fax: E-post: teknikochfastighetsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankgiro:40S-2213Lf\iA-

9 Dnr TFN Dpl71 sid 1 (2) Kommunstyrelsen TEKNIK- OCH FASTIGHETSFÖRVALTNINGEN Tjänsteskrivelse Ingemar Johansson, ingemar.johansson@karlstad.se Teknik- och fastighetsnämnden Ärende.... L... Motion - gör om Museigatan till ett gångfartsområde Dnr TFN Dpl71 Teknik- och fastighetsförvaltningens förslag Föreslå kommunstyrelsen avslå Håkan Holms och Pemilla Edmans motion om att ändra Museigatan till gångfartsområde i avvaktan på ställningstagande till utformningen av hela området "Solsidan". Sammanfattning av ärendet I en motion till kommunfullmäktige föreslår Håkan Holm (S) och Pernilla Edman (S) att Museigatan görs om till ett gångfartsområde som innebär att all trafik sker på de gåendes villkor. Kommunfullmäktige beslutade den 27 oktober 2011, 33, att översända motionen till teknik- och fastighetsnämnden och kommunstyrelsen för beredning. Beslutsunderlag Teknik- och fastighetsförvaltningens tjänsteskrivelse den 28 november Kommunfullmäktiges protokoll den 27 oktober Håkan Holms och Pemolla Edmans motion den 26 oktober Ärende Håkan Holm (S) och Pernilla Edman (S) har i en motion till kommunfullmäktige föreslagit att Museigatan regleras som en gångfartsgata. I samband med detta ska bussparkeringen samt parkering för torghandlare hänvisas till parkeringen vid Bilan. Enligt trafikförordningen är ett gångfartsområde en väg som enligt lokala trafikföreskrifter skall vara gångfartsområde och som är utmärkt med vägmärke för gångfartsområde. I ett gångfattsområde får fordon inte fåras med högre hastighet än gångfart, fordon får inte parkeras på annan plats än särskilt anordnade parkeringsplatser och fordonsförare har väjningsplikt mot gående. Det ska också vara utformat så att det tydligt framgår att gående nyttjar hela ytan och så att det inte inbjuder fordon att köra fortare än gångfart. Postadress: Teknik- och fastighetsförvaltningen, Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 32, Stadshuset, Webbadress: karlstad.se Tel: Fax: E-post: teknikochfastighetsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankgiro:

10 Dnr TFN Dpl71 sid 2 (2) Ett gångfmtsområde måste möbleras och utformas så att det tydligt framgår att högre hastighet än gångfart inte är tillåten. Det innebär att det krävs en ombyggnation av Museigatan för att kunna reglera denna som ett gångfartsområde. En ombyggnad av Museigatan enligt motionärernas förslag ligger i linje med förvaltningens tankar kring utformningen av denna del av "Solsidan". Förvaltningen har för 2012 erhållit ett budgetanslag för att utreda hela "Solsidans" framtida gestaltning. Utredningen, som skall.påböljas första kvartalet 2012, skall initialt vara så förutsättningslös som möjlig och skall innefatta en bred process med allmänheten och berörda intressenter. Ambitionen är att inte låsa fast den framtida utformningen av hela, eller delar av området i ett alltför tidigt skede. Förvaltningen anser därför att det vore olyckligt att föregripa kommande process genom att redan nu fatta beslut beträffande en väsentlig del av "Solsidan". Förvaltningen föreslår däremot att förslaget skall beaktas i kommande utredningsarbete och beslut om slutlig utformning fattas i samband med politiskt ställningstagande till ett samlat program för "Solsidan".!lfJU41 ul~~ Hans Wennerholm Teknik- och fastighetsdirektör Andreas RuClsvik enhetschef Beslutet skickas till Kommunstyrelsen Ingemar Johansson, teknik- och fastighetsförvaltningen Andreas Rudsvik, teknik- och fastighetsförvaltningen Torbjörn Frykstedt, teknik- och fastighetsförvaltningen

Motion - Ändra riktlinjerna för försörjningsstöd för internet

Motion - Ändra riktlinjerna för försörjningsstöd för internet Dnr KS-2011-750 Dpl 35 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-08-29 Jenny Mentzer, 054-540 -10 40 jenny.mentzer@karlstad.se Motion - Ändra riktlinjerna för försörjningsstöd

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 KARLSTADS KOMMUN Ärende 5 sid 12 (24) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-06-19 6 Motion - Förskottera E18 väster om Bergvik över Sörmon Dnr KS-2011-758 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Motionen

Läs mer

Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons ridklubb

Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons ridklubb Ärende 15 Dnr KS-2011-S72 Dpl 70 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ti I Iväxtcentru m Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Peter Thörn, peter. thorn@karlstad.se Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3 Ärende 3 sid 9 (24) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-06-19 4 Finansieringsmodell för kontaktcenter Dnr KS-2012-345 Dpl 11 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Aterrapporten av principerna kring

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14 Ärende 14 Dnr KS-2011-696 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Näringslivsutv. & universitet Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Sara Nilsson, 054540 1295 sara.nilsson@karlstad.se Motion - Slutför

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Remiss - En förvaltning som håller ihop (SOU

KARLSTADS KOMMUN. Remiss - En förvaltning som håller ihop (SOU sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2015-12-15 24 Remiss - En förvaltning som håller ihop (SOU 2015:66) Dnr KS-2015-729 Dpl 09 Kommunstyrelsens beslut Kommunledningskontorets förslag till remissvar godkänns

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 20

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 20 Ärende 20 ~AA -..,-.~., Q "'~;I '.'? sid 25 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 16 Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons

Läs mer

5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109

5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 13 (42) 2016-03-21 Kf 5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109 Mariann Gustafsson (V) har 19 oktober 2015 väckt en motion om policy för

Läs mer

Medborgarförslag om heldragen linje på Slättenvägen. KS 2014-447

Medborgarförslag om heldragen linje på Slättenvägen. KS 2014-447 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-09-22 259 Medborgarförslag om heldragen linje på Slättenvägen. KS 2014-447 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1 Ärende 1 sid 23 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 16 Aterbetalning av sjukförsäkringspremier (AFA). tilläggsanslag för ökade underhållsinsatser Dnr KS-2012-504 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 19

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 19 Ärende 19 sid 24 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 15 Motion - Slutför plan processen för handelsområdet Eriksberg så att fler nya jobb kan skapas i Karlstad Dnr KS-2011-696 Dpl 80 Kommunstyrelsens

Läs mer

sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 Dnr KS-2011-573 Dpl 46 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Sammanfattning av ärendet

sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 Dnr KS-2011-573 Dpl 46 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Sammanfattning av ärendet sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 7 Återredovisning av möjligheterna för Karlstad att bli en fristad för författare, dramatiker, journalister och andra professionella skribenter som lever

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8 KARLSTADS KOMMUN Ärende 8 ~ "" ~."7 ~"'! ~~,. " KARLSTADS KOMMUN sid 7 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 4 Komplettering samt justering av taxa för markupplåtelser i Karlstads kommun från och med

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8 Ärende 8 sid 16 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 7 Motion - Utred förutsättningarna för att erbjuda en yrkeshögskoleutbildning inom hydrauliska styrsystem Dnr KS-2011-643 DplOO s förslag till

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 7

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 7 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 7 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax: 054-18 67 84 E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 Ärende 6 Dnr KS-2011-672 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-07-17 Lars Sätterberg, lars.satterberg@karlstad.se Motion - Inrätta en social investeringsfond

Läs mer

Notera att illustrationerna i denna broschyr är förenklade.

Notera att illustrationerna i denna broschyr är förenklade. Cykelöverfarter Informationen i denna broschyr baseras på Trafikförordningen (1998:1276) Vägmärkesförordningen (2007:90) Lag om vägtrafikdefinitioner (2001:559) Förordning om vägtrafikdefinitioner (2001:651).

Läs mer

Notera att illustrationerna i denna broschyr är förenklade.

Notera att illustrationerna i denna broschyr är förenklade. Övergångsställen 1 Vem är gående? Gående är den som går. Bestämmelser om gående gäller bl.a. även för den som åker rullskidor, rullskridskor eller spark leder cykel, moped eller motorcykel skjuter barnvagn

Läs mer

Svar på motion - angående upphandlings- och livsmedelspolicys för ett miljövänligare Strömstad.

Svar på motion - angående upphandlings- och livsmedelspolicys för ett miljövänligare Strömstad. KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 15 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 146 Ks 180 Au 212 KS/2014-0113 Svar på motion - angående upphandlings- och livsmedelspolicys för ett miljövänligare Strömstad. s förslag

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 18

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 18 KARLSTADS KOMMUN Ärende 18 sid 22 (46) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 14 Motion - Skapa förutsättningar för seniorboende på badhusparkeringen Dnr KS-2011-697 Dpl60 Kommunstyrelsens

Läs mer

Medborgarförslag om dragracingbana. KS 2015-329

Medborgarförslag om dragracingbana. KS 2015-329 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-02-02 66 Medborgarförslag om dragracingbana. KS 2015-329 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-03-29 111 Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans.

Läs mer

Svar på motion från Björn-Owe Björk, Per Lindström samt Anna-Karin Lieber (KD) om synliggörande av skatt för kommunens anställda.

Svar på motion från Björn-Owe Björk, Per Lindström samt Anna-Karin Lieber (KD) om synliggörande av skatt för kommunens anställda. Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2016-09-05 147 Svar på motion från Björn-Owe Björk, Per Lindström samt Anna-Karin Lieber (KD) om synliggörande av skatt för kommunens anställda. KS-2015/607

Läs mer

Miljöbilar i hemtjänsten

Miljöbilar i hemtjänsten ORDFÖRANDEFÖRSLAG Dnr KS/2015:497-034 2016-03-21 1/2 Miljöbilar i hemtjänsten Förslag till beslut Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige besluta att 1. bifalla motionen, förutsatt att ett krav på användning

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 KARLSTADS KOMMUN Ärende 6 sid 11 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 5 Motion - Höj lönen för kommunens feriearbetare Dnr KS-2011-391 Dpl 15 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Ärendet

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 4

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 4 Ärende 4 sid 19 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 9 Medborgarförslag - Inför källsortering på alla skolor i Karlstad Dnr KS-2011-576 Dpl74 s förslag till kommunfullmäktige Medborgarförslaget anses

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2014-05-06 Sida 1 (7)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2014-05-06 Sida 1 (7) Sida 1 (7) Plats och tid Inlandsrummet, klockan 13:00-15:35 ande Jane Bredin (M) Ordförande Glenn Ljunggren (S) Oppositionsledare Göran Oskarson (FP) Björn Saletti (V) Sekreterare Clara Engstrand Paragraf

Läs mer

Motion om effektivare interna transporter

Motion om effektivare interna transporter ORDFÖRANDEFÖRSLAG Dnr KS/2015:518-034 2016-01-11 1/2 Motion om effektivare interna transporter Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta 1. att avslå motionen med motiveringen

Läs mer

Utlåtande 2009: RII (Dnr 314-2750/2008)

Utlåtande 2009: RII (Dnr 314-2750/2008) Utlåtande 2009: RII (Dnr 314-2750/2008) Översyn av avgifterna för dispenser för breda, långa och tunga fordon samt för färd- och parkeringsdispenser Förslag från trafik- och renhållningsnämnden Kommunstyrelsen

Läs mer

Tid och plats Tisdag den 22 maj 2012, kl Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC

Tid och plats Tisdag den 22 maj 2012, kl Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC sid 1 (14) Tid och plats Tisdag den 22 maj 2012, kl. 15.00-15.10 Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC Tjänstgörande Ersättare Justerare Per-Samuel Nisser (M) ordförande Lena Melesjö Windahl (S) 1:e vice

Läs mer

Motion om gratis parkering för miljöbilar

Motion om gratis parkering för miljöbilar Tekniska nämnden 2008 08 28 80 197 Tekniska nämndens arbetsutskott 2008 08 14 129 293 Dnr 2007/312.315 Motion om gratis parkering för miljöbilar Bilaga: Motion Ärendebeskrivning Ylva Strutz, för folkpartiet

Läs mer

Uteslutning av företag som är registrerade i skatteparadis från stadens upphandlingar Motion (2011:64) av Ann-Margarethe Livh (V)

Uteslutning av företag som är registrerade i skatteparadis från stadens upphandlingar Motion (2011:64) av Ann-Margarethe Livh (V) Utlåtande 2012: RI (Dnr 309-2043/2011) Uteslutning av företag som är registrerade i skatteparadis från stadens upphandlingar Motion (2011:64) av Ann-Margarethe Livh (V) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Förfrågan om friköp av fastigheten Knölaberget 1. KS 2015-248

Förfrågan om friköp av fastigheten Knölaberget 1. KS 2015-248 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-12-08 338 Förfrågan om friköp av fastigheten Knölaberget 1. KS 2015-248 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-01-28

Sammanträdesdatum 2014-01-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Gröna rummet 08:30-09:30 Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice

Läs mer

Förslag till kommunfullmäktige

Förslag till kommunfullmäktige Kommunstyrelsen 2015-08-11 1(2) 172 Svar på medborgarförslag - Arbeta för en lagändring så att ledamöter som lämnar ett parti samtidigt måste lämna sin plats i kommunfullmäktige, (KSKF/2015:196) Beslut

Läs mer

KF Ärende 16. Medborgarförslag om fluorsköljning och projektet glada tanden

KF Ärende 16. Medborgarförslag om fluorsköljning och projektet glada tanden KF Ärende 16 Medborgarförslag om fluorsköljning och projektet glada tanden Tjänsteskrivelse 1 (2) 2016-05-12 KS 2015.0373 Handläggare Sandra Karlsson Svar på medborgarförslag om fluorsköljning och projektet

Läs mer

Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. KS 2014-381

Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. KS 2014-381 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-01-20 15 Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt.

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 sid 9 (21) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 4 Motion - Ändra riktlinjerna för försörjningsstöd för internet Dnr KS-2011-750 Dpl 35 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Motionen

Läs mer

Bidrag för veteranbusstrafik till Fjällnora friluftsgård 2015

Bidrag för veteranbusstrafik till Fjällnora friluftsgård 2015 8 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Hedin Åsa Datum 2015-03-05 Diarienummer GSN-2015-0283 Gatu- och samhällsmiljönämnden Bidrag för veteranbusstrafik till Fjällnora friluftsgård 2015 Förslag till

Läs mer

Rätt till heltid i Stockholms stad Skrivelse från Sara Pettigrew och Åsa Jernberg (båda MP)

Rätt till heltid i Stockholms stad Skrivelse från Sara Pettigrew och Åsa Jernberg (båda MP) PM 2012:89 RI (Dnr 213-405/2012) Rätt till heltid i Stockholms stad Skrivelse från Sara Pettigrew och Åsa Jernberg (båda MP) Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Skrivelsen

Läs mer

Svar på motion 2014:04 från Christer Johansson (V) om fas 3-fri kommun KS-2014/496

Svar på motion 2014:04 från Christer Johansson (V) om fas 3-fri kommun KS-2014/496 Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL OJUSTERAT 2015-04-27 81 Svar på motion 2014:04 från Christer Johansson (V) om fas 3-fri kommun KS-2014/496 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 4

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 4 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 4 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Christian Kruse Tisdagen den 26 mars 2013 kl 13:00-16:00

Christian Kruse Tisdagen den 26 mars 2013 kl 13:00-16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid ande Övriga deltagande Christian Kruse Tisdagen den 26 mars 2013 kl 13:00-16:00 Birgitta Andersson (M), Ordförande Per-Erik Andersson (C) Eva Malvå (MP) Lena

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 17 (21)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 17 (21) Sammanträdesprotokoll 17 (21) Fritidsnämndens arbetsutskott 2015-02-05 14 Bidragsbelopp 2015 (FN 2015.013) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Fritidsnämnden fastställer bidragsbeloppen för

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10 Ärende 10 'l>..a,a. tl . 1*'4 sid 10 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 6 Dnr KS-2012-229 01 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige l. Samtliga bolagsstämmor

Läs mer

Ola Schön 08-550 219 29.

Ola Schön 08-550 219 29. Södertälje U kommun 2/'J -, - tj ; Onr Rnr 2009-09-21 Tjänsteskrivelse Dnr KS09/351 Kontor Kommunstyrelsens kontor Handläggare Ola Schön 08-550 219 29 ola.schon@sodertalje.se Valnämnden Kommunstyrelsen

Läs mer

Införande av kommunstyrelsens servicegarantier

Införande av kommunstyrelsens servicegarantier sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 8 Införande av kommunstyrelsens servicegarantier Dnr KS-2011-719 Dpl 01 Kommunstyrelsens beslut 1. Servicegarantierna godkänns enligt bilaga 1-4, med tillägg

Läs mer

Kommunstyrelsen sammanträder tisdag den 25 september 2012

Kommunstyrelsen sammanträder tisdag den 25 september 2012 sid 1 (5) Sekreterare Lisa Berg, 054 540 10 06 lisa.berg@karlstad.se Kommunstyrelsen sammanträder tisdag den 25 september 2012 Sessionssalen, Bibliotekshuset, kl. 15.00 (OBS! platsen) Tid och plats för

Läs mer

Remiss angående Motion av Jörgen Grubb (SD) avseende möjligheten för Malmös lärare att få tillgång till egen arbetstelefon GRF-2015-12864

Remiss angående Motion av Jörgen Grubb (SD) avseende möjligheten för Malmös lärare att få tillgång till egen arbetstelefon GRF-2015-12864 SIGNERAD 2015-12-07 Malmö stad Grundskoleförvaltningen 1 (2) Datum 2015-12-04 Vår referens Susanne Lindberg HR-konsult susanne.lindberg@malmo.se Tjänsteskrivelse Remiss angående Motion av Jörgen Grubb

Läs mer

Göran Fjellström, kommunchef Ulf Stecksen, kommunsekreterare. Ånge kommunkontor, torsdag den 17 april 2008, kl. 16.00. Ulf Stecksen.

Göran Fjellström, kommunchef Ulf Stecksen, kommunsekreterare. Ånge kommunkontor, torsdag den 17 april 2008, kl. 16.00. Ulf Stecksen. 1 (5) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ånge kommunkontor, fullmäktigesalen, måndag den 14 april 2008 kl. 18.00 18. 50 Se bilaga Övriga deltagare Göran Fjellström, kommunchef Ulf Stecksen, kommunsekreterare

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2004:33 1 (7) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Utvidgning av patientnämndens verksamhetsområde samt ändring av reglemente Föredragande landstingsråd: Ingela Nylund Watz Ärendet Patientnämnden

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2009:10 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2007:5 av Håkan Jörnehed (v) om fler lönebidragsanställda i landstinget Föredragande landstingsråd: Maria Wallhager Ärendet Motionären

Läs mer

Fullmäktigeberedningen för kostfrågor och antagande av kostpolicy KS-2011/575

Fullmäktigeberedningen för kostfrågor och antagande av kostpolicy KS-2011/575 Göran Nilsson Ordförandens förslag Diarienummer Kommunstyrelsens ordförande Datum KS-2011/575 2011-12-02 Kommunstyrelsen Fullmäktigeberedningen för kostfrågor och antagande av kostpolicy KS-2011/575 Förslag

Läs mer

Svar på motion: Dela in bygglovsärenden i privata och företagsärenden.

Svar på motion: Dela in bygglovsärenden i privata och företagsärenden. Kommunstyrelsen 2016-03-17 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF/2015:544 Kristina Birath 016-710 51 56 1 (2) Kommunstyrelsen Svar på motion: Dela in bygglovsärenden i privata och företagsärenden.

Läs mer

Upphandlingsstrategiutskottet

Upphandlingsstrategiutskottet Upphandlingsstrategiutskottet PROTOKOLL 6 9 Datum 2014-02-27 1 (4) Protokoll från upphandlingsstrategiutskottets sammanträde Tid: 2014-02-27 14.30-15.30 Plats: Skånetrafiken, Hässleholm Beslutande Liliana

Läs mer

Datum 2012-05-29. Motion av Ilona Waldau m fl (alla V) om att erbjuda boendealternativ på dövas villkor i teckenspråkig miljö

Datum 2012-05-29. Motion av Ilona Waldau m fl (alla V) om att erbjuda boendealternativ på dövas villkor i teckenspråkig miljö KS 21 13 JUNI 2012 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Fichtel Åsa Datum 2012-05-29 Diarienummer KSN-2011-0527 Kommunstyrelsen Motion av Ilona Waldau m fl (alla V) om att erbjuda boendealternativ på dövas

Läs mer

Tid och plats Tisdag den 24 januari 2012, kl Norssalen, Stadshuset

Tid och plats Tisdag den 24 januari 2012, kl Norssalen, Stadshuset sid 1 (18) Tid och plats Tisdag den 24 januari 2012, kl. 15.00-15.15 Norssalen, Stadshuset Tjänstgörande Per-Samuel Nisser (M) ordförande tjänstgör ej i 8 p.g.a. jäv Helene Lundberg (C) tjänstgör för Per-Samuel

Läs mer

Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer i AB Boländerna 32:2- ett dotterbolag till I-hus AB

Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer i AB Boländerna 32:2- ett dotterbolag till I-hus AB UPPSALA STADSHUS AB ORG.NR. 556500-0642 Handläggare Datum Diarienummer Bisera Jusufbasic 2016-05-19 USAB-2016/24 Styrelsen för Uppsala Stadshusaktiebolag Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer

Läs mer

Motion - Förbättra parkeringssituationen vid Seniorernas Hus

Motion - Förbättra parkeringssituationen vid Seniorernas Hus Dnr KS-2012-291 Dpl 71 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum Tjänsteskrivelse 2012-10-03 Peter Thörn, peter.thorn@karlstad.se Motion - Förbättra parkeringssituationen vid Seniorernas Hus Dnr

Läs mer

Motion om Sala 400 år

Motion om Sala 400 år SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTIET 13 (20) Sammanträdesdatum 2016-01-19 9 Motion om Sala 400 år Dnr 2015/277-0 INLEDNING Tommy Johansson (S) och Per-Olof Rapp (S) inkom den 24 mars 2015 med rubricerad

Läs mer

Medborgarförslag om fri parkering för miljöbilar

Medborgarförslag om fri parkering för miljöbilar Tekniska nämnden 2008 08 28 77 181 Tekniska nämndens arbetsutskott 2008 08 14 126 279 Dnr 2008/379.008 Medborgarförslag om fri parkering för miljöbilar Bilaga: Medborgarförslag Ärendebeskrivning Charlotte

Läs mer

Motion Uppmärksamma celiaki

Motion Uppmärksamma celiaki YTTRANDE 2012-10-18 LJ2012/270 Förvaltningsnamn Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet Landstingsfullmäktige Motion Uppmärksamma celiaki Inledning I en till landstingsfullmäktige inlämnad motion föreslår

Läs mer

Ansökan om hastighetsbegränsning längs delar av Sunderbyvägen och Kläppenskolevägen

Ansökan om hastighetsbegränsning längs delar av Sunderbyvägen och Kläppenskolevägen Tekniska nämnden 2011 08 30 84 235 Tekniska nämndens arbetsutskott 2011 08 18 84 230 Dnr 2011/357.51 Ansökan om hastighetsbegränsning längs delar av Sunderbyvägen och Kläppenskolevägen Bilaga: Skrivelse

Läs mer

Svar på motion om framtidens försörjningsbehov inom Vård och omsorg.

Svar på motion om framtidens försörjningsbehov inom Vård och omsorg. Bilaga KS 2016/130/1 l (2) 2016-06-28 DIARIENR: 2015/966 KOMMUNSTYRELSEN Carola Gunnarsson Ink. 2016-06- 2 8 AAII!IIIp 7 Svar på motion om framtidens försörjningsbehov inom Vård och omsorg. Eva Stenberg

Läs mer

ô{^( I r. Återrapportering: inventering av sommaq'obb infijr zo16 VALLENTUNA KOMMUN 5 2L4

ô{^( I r. Återrapportering: inventering av sommaq'obb infijr zo16 VALLENTUNA KOMMUN 5 2L4 Kom m u nstyrelsens arbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 2075-72-17 10 (21) 5 2L4 Återrapportering: inventer ng av sommarjobb inför 2ot6 (KS 201 5.473) Beslut Arbetsutskottet lämnar ärendet vidare utan

Läs mer

Komplettering av områden för centralupphandling - bevakningstjänster

Komplettering av områden för centralupphandling - bevakningstjänster Utlåtande 2008: RI (Dnr 125-1267/2008) Komplettering av områden för centralupphandling - bevakningstjänster och larm samt terminalglasögon Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande. 1.

Läs mer

Monica Neptun (FP), ordf Pär Olsson (C) Renée Sylvan (S)

Monica Neptun (FP), ordf Pär Olsson (C) Renée Sylvan (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Idalarummet Klockan 08:25 09:55 ande Ledamöter Monica Neptun (FP), ordf Pär Olsson (C) Renée Sylvan (S) Tjänstgörande ersättare Övriga

Läs mer

Anmälan om svar på remiss Internationella skolor (U2014/5177/S) Remiss från Utbildningsdepartementet Remisstid den 2 december 2014

Anmälan om svar på remiss Internationella skolor (U2014/5177/S) Remiss från Utbildningsdepartementet Remisstid den 2 december 2014 PM 2014: RIV (Dnr 001-1181/2014) Anmälan om svar på remiss Internationella skolor (U2014/5177/S) Remiss från Utbildningsdepartementet Remisstid den 2 december 2014 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Motion - Seniorboende i ytterområdena

Motion - Seniorboende i ytterområdena Dnr KS-2012-141 Dpl 30 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-09-05 Elin Hedenkvist, elin.hedenkvist@karlstad.se Motion - Seniorboende i ytterområdena

Läs mer

PROTOKOLL 2015-12-07. Svar på motion 2015:07 från Christer Johansson (V) om allmän visstidsanställning KS-2015/516

PROTOKOLL 2015-12-07. Svar på motion 2015:07 från Christer Johansson (V) om allmän visstidsanställning KS-2015/516 Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL 2015-12-07 245 Svar på motion 2015:07 från Christer Johansson (V) om allmän visstidsanställning KS-2015/516 Beslut Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige att avslå

Läs mer

Förslag till föreskrifterna bifogas i bilaga.

Förslag till föreskrifterna bifogas i bilaga. KONSEKVENS- UTREDNING Datum 2015-11-04 Dnr 258-2395-2015 1(3) Britt Silfvergren Enheten för samordning och stöd 010-2239292 Åsa Tapani Nygårdsallén 1 622 61 Visby Trafikverket Region Stockholm Ärendemottagningen

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 57 Taxor för Storstockholms brandförsvarsförbund (KS 2014.073)

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 57 Taxor för Storstockholms brandförsvarsförbund (KS 2014.073) VALLENTUNA KOMMUN Protokollsutdrag SID 1(1) Organ: Kommunstyrelsen Datum: 2014-04-07 Plats: Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna 57 Taxor för Storstockholms brandförsvarsförbund (KS 2014.073) BESLUT

Läs mer

Svar på motion om att utreda åtgärder för att öka tryggheten hos främst flickor

Svar på motion om att utreda åtgärder för att öka tryggheten hos främst flickor KF 17:1 KF 17:2 KS 22:1 KF 17:3 Kommunstyrelsen ORDFÖRANDEFÖRSLAG Dnr KS/2014:522-034 2015-10-13 1/2 Svar på motion om att utreda åtgärder för att öka tryggheten hos främst flickor Förslag till beslut

Läs mer

«.,;l bfa4" KARLSTADS KOMMUN. Ärende 25

«.,;l bfa4 KARLSTADS KOMMUN. Ärende 25 «.,;l bfa4" Ärende 25 Dnr KS-2011-135 Dpl90 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Peter Thörn, peter. thorn@karlstad.se Politiskt initiativ från majoriteten - Utökad

Läs mer

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 31 mars 2013

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 31 mars 2013 2013-04-16 AN-2013/240.739 1 (10) HANDLÄGGARE Malmsten, Susanne Äldreomsorgsnämnden Susanne.Malmsten@Huddinge.se Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som

Läs mer

Avgift för tillfällig förvaltning av dödsbo ändring Dnr 2015/516-706

Avgift för tillfällig förvaltning av dödsbo ändring Dnr 2015/516-706 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 21 (36) 2016-01-25 Kf Ks 401 Avgift för tillfällig förvaltning av dödsbo ändring Dnr 2015/516-706 Då det inkommer en anmälan om en avliden person vars närstående/dödsbodelägare

Läs mer

Översyn av arbetsformer och reglemente för pensionärsrådet

Översyn av arbetsformer och reglemente för pensionärsrådet Dnr KS-2012-671 Dpl 00 sid 1 (7) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning Tjänsteyttrande 2013-03-26 Jenny Mentzer, 054-540 -10 40 jenny.mentzer@karlstad.se Översyn av arbetsformer och reglemente för

Läs mer

Planberedningen onsdagen den 28 mars 2007

Planberedningen onsdagen den 28 mars 2007 Planberedningen onsdagen den 28 mars 2007 11 Studieresa till Norrköping onsdagen den 2 maj 2007 1. Stadsbyggnadskontoret får i uppdrag att arrangera en studieresa till Norrköping onsdagen den 2 maj 2007.

Läs mer

Införande av demokrati- och retorikkurs inom gymnasieprogram Motion av Patricio Rodriguez (v) (2002:2)

Införande av demokrati- och retorikkurs inom gymnasieprogram Motion av Patricio Rodriguez (v) (2002:2) Utlåtande 2003: RIV (Dnr 323-225/2002) Införande av demokrati- och retorikkurs inom gymnasieprogram Motion av Patricio Rodriguez (v) (2002:2) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande

Läs mer

december 2014, 13.00 S och C har gruppmöte måndag 15 december, kl. 17:30 på Kommunkontoret, lokal Cafeterian FÖREDRAGNINGSLISTA

december 2014, 13.00 S och C har gruppmöte måndag 15 december, kl. 17:30 på Kommunkontoret, lokal Cafeterian FÖREDRAGNINGSLISTA BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-12-17 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 17 december 2014, 13.00 S och C har gruppmöte måndag 15 december, kl. 17:30 på

Läs mer

Ändring i skatteavtalet mellan Sverige och Schweiz

Ändring i skatteavtalet mellan Sverige och Schweiz Skatteutskottets betänkande 2011/12:SkU10 Ändring i skatteavtalet mellan Sverige och Schweiz Sammanfattning I betänkandet behandlar utskottet proposition 2011/12:78 Ändring i skatteavtalet mellan Sverige

Läs mer

Plats och tid Fröken Fleggman, den 23 juni 2015, kl. 08.30-11.00

Plats och tid Fröken Fleggman, den 23 juni 2015, kl. 08.30-11.00 : Plats och tid Fröken Fleggman, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Övriga närvarande Maria Mickelåker (C), ordförande Lotta Hedström (MP), förste vice ordförande Torgny Larsson (S), ersättare för Inger Åbonde

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7 Ärende 7 Dnr KS-2012-370 Dpl11 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-05-30 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Tilläggsanslag till kultur-

Läs mer

Detaljplan för Norra Bäcklösa Uppsala kommun - Samråd

Detaljplan för Norra Bäcklösa Uppsala kommun - Samråd 2a a KOMMUN STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Larsson Sten 2015-10-19 IFN-2015-0139 Idrott- och fritidsnämnden Detaljplan för Norra Bäcklösa Uppsala kommun - Samråd Förslag till

Läs mer

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 30 juni 2012

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 30 juni 2012 ÄLDREOMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Äldreomsorgsnämnden 30 augusti 2012 7 Paragraf Diarienummer AN-2012/553.739 Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut

Läs mer

Tjänsteskrivelse om Exploateringsavtal Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo centrum i Lerums kommun, etapp 1, östra delen

Tjänsteskrivelse om Exploateringsavtal Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo centrum i Lerums kommun, etapp 1, östra delen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) Samhällsbyggnad Mark- och projektenheten Susanne Rosqvist Mark- och exploateringsingenjör 0302-52 14 44 susanne.rosqvist@lerum.se Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse om Exploateringsavtal

Läs mer

Flaggning i Stockholms stad på Internationella kvinnodagen Motion (2013:34) av Karin Rågsjö och Inger Stark (båda V)

Flaggning i Stockholms stad på Internationella kvinnodagen Motion (2013:34) av Karin Rågsjö och Inger Stark (båda V) Utlåtande 2013: RI (Dnr 339-570/2013) Flaggning i Stockholms stad på Internationella kvinnodagen Motion (2013:34) av Karin Rågsjö och Inger Stark (båda V) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

"':.;"~~l. .21",' b, ~-Ä KARLSTADS KOMMUN. Ärende 11

':.;~~l. .21,' b, ~-Ä KARLSTADS KOMMUN. Ärende 11 "':.;"~~l.21",' b, ~-Ä Ärende 11 Dnr KS-2011-702 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-03-30 Petter Falk, 0545408024 petter. falk@karlstad.se Motion

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Socialnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2014-11-13 A10 1(8) Plats och tid Årehus sammanträdesrum, kl 13.00 16.20. Beslutande Peter Jansson, C, ordförande Kerstin Eriksson, M Ann-Christin Thander-Nord, M Mattias Vernberg, C Peter Andersson, VV

Läs mer

12 Svar på motion Justa arbetsvillkor vid offentlig upphandling

12 Svar på motion Justa arbetsvillkor vid offentlig upphandling 12 Svar på motion Justa arbetsvillkor vid offentlig upphandling Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-01 101 Svar på motion Justa arbetsvillkor vid offentlig upphandling RS140483

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 2

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 2 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 2 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (5)

Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (5) SKRIVELSE 1 (5) Landstingsstyrelsen Motion 2001:1 av Sunhild Dietrich-Larsson m fl (mp) om vidareutbildning av sjuksköterskor inom ätstörningsvården Föredragande landstingsråd: Andres Käärik ÄRENDET Motionären

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3 Ärende 3 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Kontaktcenter Tjänsteskrivelse 2012-05-31 Ann Salomonsson, 054-540 10 62 ann.salomonsson@karlstad.se Finansieringsmodell för kontaktcenter Kommunledningskontorets

Läs mer

1. Angående motion om julgran

1. Angående motion om julgran Styrelsens kommentarer med anledning av skrivelse från Marianne Gylling, 38 B, avseende kritik mot vissa av styrelsens beslut (Marianne Gyllings skrivelse bifogas) Marianne Gylling har i sin skrivelse

Läs mer

Välfärdsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) Charlotte Wachtmeister (M) ordförande

Välfärdsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) Charlotte Wachtmeister (M) ordförande 1(8) Plats och tid Solgården kl 14.00 16.25 Beslutande Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) Charlotte Wachtmeister (M) ordförande Övriga deltagare Karin I Wigrup (C), ersättare Torsten Vigre (M), ersättare

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8 KARLSTADS KOMMUN Ärende 8 Dnr KS-2012-324 Dpl10 sid 1 (1) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-07-12 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se

Läs mer

Utskottet lärande och stöd

Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Strategisk plan och budget , teknik- och fastighetsnämnden

Strategisk plan och budget , teknik- och fastighetsnämnden sid 12 (34) TEKNIK- OCH FASTIGHETSNÄMNDEN Protokoll 2013-04-17 8 Strategisk plan och budget 2014-2016, teknik- och fastighetsnämnden Dnr TFN-2013-53 Dpl 10 Teknik- och fastighetsnämndens beslut 1. Godkänna

Läs mer

Motion Vegetarisk veckodag

Motion Vegetarisk veckodag YTTRANDE 2012-02-21 LK11-0322 Landstingsstyrelsen Motion Vegetarisk veckodag Inledning I en motion till landstingsfullmäktige föreslår Inga Jonasson, Vänsterpartiet att en vegetarisk dag i veckan införs

Läs mer

Svar på motion nr 15/2014 från Andreas Lennkvist Manriquez (V) - HBT-certifiering av kommunala verksamheter

Svar på motion nr 15/2014 från Andreas Lennkvist Manriquez (V) - HBT-certifiering av kommunala verksamheter Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-05-06 O öi 5 AU 5:26 Dnr. KS 2014/364 Svar på motion nr 15/2014 från Andreas Lennkvist Manriquez (V) - HBT-certifiering av kommunala verksamheter

Läs mer