KARLSTADS KOMMUN. Ärende 19

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KARLSTADS KOMMUN. Ärende 19"

Transkript

1 Ärende 19

2 sid 24 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll Motion - Slutför plan processen för handelsområdet Eriksberg så att fler nya jobb kan skapas i Karlstad Dnr KS Dpl 80 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Motionen anses besvarad med hänvisning till pågående arbete med att ta fram en fördjupad översiktsplan för Eriksberg. Sammanfattning av ärendet Lena Melesjö Windahi (S) och Håkan Holm (S) föreslår i en motion till kommunfullmäktige att kommunen slutför planprocessen för handelsområdet Eriksberg så att fler nya jobb kan skapas. Beslutsunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse den 4 april kommunledningskontorets tjänstemannayttrande den 4 april Stadsbyggnadsnämndens protokoll den 22 februari Stadsbyggnadsförvaltningens tjänsteskrivelse den 31 januari Lena Melesjö Windahls (S) och Håkan Holms (S) motion den 14 november Yrkanden Maria Frisk (MP) yrkar för Miljöpartiets, Moderaternas, Folkpartiets, Centerpartiets och Kristdemokraternas räkning följande: Motionen anses besvarad med hänvisning till pågående arbete med att ta fram en fördjupad översiktsplan för Eriksberg. Lena Melesjö Windahi (S) yrkar för Socialdemokraternas räkning bifall till Maria Frisks (MP) med fleras yrkande. Beslutet skickas till Stads byggnadsnämnden Stadsbyggnadsförvaltningen Postadress: Kommunledningskontoret, 651 B4 Karlstad Besöksadress: Tage Erfandergatan 8 Webb: karlstad.se Tel: Fax: E-post: kommunledningskontoret@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankgiro:

3 Dnr KS Dpl 80 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Näringslivsutv. & universitet Tjänsteskrivelse Sara Nilsson, sara.nilsson@karlstad.se Motion - Slutför plan processen för handelsområdet Eriksberg så att fler nya jobb kan skapas i Karlstad Dnr KS Dpl80 Kommunledningskontorets förslag Motionen avslås med hänvisning till pågående arbete med att ta fram en fördjupad översiktsplan för Eriksberg. Sammanfattning av ärendet Lena Melesjö WindahI (S) och Håkan Holm (S) föreslår i en motion till kommunfullmäktige att kommunen slutför planprocessen för handelsområdet Eriksberg så att fler nya jobb kan skapas. Beslutsunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse den 4 april kommunledningskontorets tjänstemannayttrande den 4 april Stadsbyggnads ätryndens protokoll den 22 februari StadsbyggnadsförY~ltningens tjänsteskrivelse den 31 januari Lena Me~/ indahls (S) och Håkan Holms (S) motion den 14 november " I \ I. / I (,'I ~ Sara Nilsson företagslots Beslutet skickas till Stadsbyggnadsnämnden Stadsbyggnadsförvaltningen Postadress: Kommunledningskontoret Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 32 Webb: karlstad.se Tel: E-post: kommunledningskontoret@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankgiro:

4 Dnr KS Dpl80 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Näringslivsutv. & universitet Tjänstemannayttrande Sara Nilsson, sara.nilsson@karlstad.se Motion - Slutför planprocessen för handelsområdet Eriksberg så att fler nya jobb kan skapas i Karlstad Dnr KS Dpl 80 Ärende I en motion till kommunfullmäktige föreslår Lena Melesjö Windahi (S) och Håkan Holm (S) att kommunen slutför planprocessen för handelsområdet Eriksberg så att fler nya jobb kan skapas. Motionen har översänts till stadsbyggnadsnämnden som yttrat sig i ärendet. Stadsbyggnadsnämnden konstaterar i sitt yttrande att arbetet med att ta fram ett slutligt förslag till fördjupad översiktsplan för Eriksberg redan pågår. I översiktsplanen 2012 redovisas att en inriktningsstrategi för handelsetableringar i Karlstads tätort antagits i fullmäktige 20 l O. Strategin visar en inriktning för respektive handelsområde som utgör ett samlat underlag för beslut om handelsetableringar inom Karlstads tätort. Eriksberg är ett handelsområde som prioriteras och samordnas med Trafikverket. Inriktningen för om råda bör vara sällanköpshandel med inriktning mot bygg- och övrig volymhandel. I stadsbyggnadsförvaltningens tjänsteskrivelse redogörs för det arbete som tidigare genomförts beträffande Eriksberg. Med utgångspunkt i kommunens planarbetsprogram, översiktsplan 2012 och i enighet med stad trggnadsnämndens yttrande är kommunledningskontorets förslag att mo '0 en avslås eftersom kommunen redan arbetar med frågan inom befintli~ r i stadsbyggnadsnämnden. Ulf J Sara Nilsson företagslots Postadress: Kommunledningskontoret, Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 32 Webb: karlstad.se Tel: E-post: kommunledningskontoret@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankgiro:

5 Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige Motion Fler nya jobb i Karlstad Karlstad har en stark ställning som handelsstad. Upptagningsområdet för handel beräknas till ca 3 ggr invånarantalet, vilket gör Karlstad till en ovanligt stark handelsstad. Karlstad har också ett högt handelsindex. Det finns ett konstant intresse för etablering av ny handel, etableringar som innebär nya jobb. Företag kontaktar kommunen och visar sitt intresse, men alltför många får inga besked. En av orsakerna har varit avvaktan på trafikverkets rapport avseende framtida dragning av E18. Den finns nu klar. Ett område som är möjligt för exploatering och etablering av volymhandel, vilket ger nya jobb, är BergvikfEriksberg. Vi socialdemokrater vill fortsätta utveckla Karlstad. Vi vill göra det i nära samarbete med berörda intressenter och genomföra en planering som innebär att miljöaspekter, exempelvis kollektivtrafik och varutransporter planeras in från början. Vi vill självklart också utveckla. centrumhandeln, men den handel som är aktuell för BergviklEriksberg ryms inte, och lämpar sig inte, i centrum. Det är nu ett år sedan ett internationellt företag skriftligt anmälde sitt intresse för samarbete kring exploatering av Eriksberg. Denna handling är offentlig och finns diarieförd. De har fortfarande inte fått något svar från kommunen. Det finns dessutom fler intresserade företag. Nästa steg i planprocessen är en ny utställning av förslaget till fördjupad översiktsplan. Om majoriteten menar allvar med att Karlstad ska fortsätta växa och att man prioriterar tillväxt och ett gott fåretagsklimat, så är det hög tid att agera. Vi föreslår att kommunfullmäktige uppdrar åt stadsbyggnadsnämnden att slutföra planprocessen för handelsområde Eriksberg. Det innebär att man genomför en förnyad utställning av förslaget till fördjupad översiktsplan snarast. För att skapa förutsättningar för fler jobb i Karlstad föreslår vi därför: 1. Ny utställni~gshandling för fördjupad översiktsplan tas fram i december 2011 och utställning gemomförs januari-februari 2012 enligt PBL:s stipulerade tid. 2. Antagande av fördjupad översiktsplan sker i kommunfullmäktige i juni 2012.

6 3. Om beslutet fördröjs ytterligare, vilket innebär uteblivna nya jobb, så ska fullmäktige besluta om en tidsplan for processen i samband med behandling av motionen. Karlstad Lena Melesjö Windahl (8) Håkan Holm (8)

7 sid 33 (38) STADSBYGGNADSNÄMNDEN Protokoll Kommunstyrelsen U IDpl./O Dm. KS-ocoll-69b HandHlggare: 22 Motion - Slutför planprocessen för handelsområdet Eriksberg så att fler nya jobb kan skapas i Karlstad DnrSBN Dpl80 Stadsbyggnadsnämndens förslag till kommunstyrelsen Motionen anses besvarad då arbete med att ta fram ett slutligt förslag till fördjupad översiktsplan för Eriksberg redan pågår. Yrkanden Maria Frisk (MP) yrkar för majoritetens räkning att motionen skall anses besvarad. Håkan Holm (S) yrkar för socialdemokraternas räkning bifall till motionen. Beslutsgång Ordföranden ställer Maria Frisks (MP) yrkande mot Håkan Holms (S) yrkande och finner att stadsbyggnadsnämnden beslutar i enlighet med Maria Frisks (MP) yrkande, dvs. att motionen anses besvarad. Sammanfattning av ärendet Lena Melesjö Windahi (S) och Håkan Holm (S) föreslår i en motion till kommunfullmäktige att kommunen slutför planprocessen för handelsområdet Eriksberg så att fler nya jobb kan skapas. Kommunfullmäktige har översänt motionen till stadsbyggnadsnämnden för beredning. Beslutsunderlag Stadsbyggnadsförvaltningens tjänsteskrivelse den 31 januari Kommunfullmäktiges protokoll 19 den 17 november Motion från Lena Melesjö Windahi (S) och Håkan Holm (S) den 14 november Beslutet skickas till Kommunledningskontoret Postadress: Stadsbyggnadsförvaltningen, Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 32 karlstad.se Tel: Fax: E-post: stadsbyggnadsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankgiro:

8 Dnr SBN Dpl80 sid 1 (2) KARt..MUN Kommunstyrelsen STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Plan- och byggavdelningen Tjänsteskrivelse Kerstin Berg, kerstin.berg@karlstad.se Motion - Slutför planprocessen för handelsområdet Eriksberg så att fler nya jobb kan skapas i Karlstad Dnr SBN Dpl80 Stadsbyggnadsförvaltningens förslag Motionen avslås. Arbete med att ta fram ett slutligt förslag till fördjupad översiktsplan för Eriksberg pågår redan. Sammanfattning av ärendet Lena Melesjö Windahi (S) och Håkan Holm (S) föreslår i en motion till kommunfullmäktige att kommunen slutför planprocessen för handelsområdet Eriksberg så att fler nya jobb kan skapas. Kommunfullmäktige har översänt motionen till stadsbyggnadsnämnden för beredning. Beslutsunderlag Stadsbyggnadsförvaltningens tjänsteskrivelse den 31 januari Kommunfullmäktiges protokoll 19 den 17 november Motion från Lena Melesjö WindahI (S) och Håkan Holm (S) den 14 november Ärende Lena Melesjö WindahI (S) och Håkan Holm (S) föreslår i en motion till kommunfullmäktige att kommunen slutför planprocessen för handelsområdet Eriksberg. Kommunfullmäktige har översänt motionen till stadsbyggnadsnämnden för beredning. Arbetet med att upprätta en fördjupad översiktsplan för Eriksbergsområdet inleddes i slutet av Uppdraget var att studera framtida markanvändning inom området. En omfattande del av arbetet bestod i att tillsammans med Vägverket ta fram en fördjupad vägutredning för E 18 för det aktuella avsnittet. Ett förslag till översiktsplan skickades ut för samråd i böljan av Efter samrådet inriktades vägutredningen på alternativ som innebar att E18 skulle flyttas längre norrut. Översiktsplanen ändrades i överensstämmelse med detta och ställdes ut för granskning i början av Efter utställningen har Vägverket (numera Trafikverket) klargjort att man inte kan acceptera att E 18 flyttas. Ett omtag har gjorts i den fördjupade vägutredningen, och en ny sådan fardigställdes av Trafikverket sommaren Därefter Postadress: Stadsbyggnadsförvaltningen Karlstad Besöksadress: Stadshuset. Drottninggatan 32 karlstad.se Tel: Fax: E-post: stadsbyggnadsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankgiro:

9 Dnr SBN Dpl80 sid 2 (2) har arbetet med den fördjupade översiktsplanen återupptagits. Med anledning av den förändrade vägsträclmingen finns det behov att göra en ny utställning av översiktsplanen, och en sådan beräknas kunna ske under mars-april 2011.,~ Klas Jansson stadsbyggnadsdirektör! I /.nl Y:A!/V)(VV\~~ Kerstin Berg / stadsbyggnadsarkitekt Beslutet skickas tm Kommunledningskontoret

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14 Ärende 14 Dnr KS-2011-696 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Näringslivsutv. & universitet Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Sara Nilsson, 054540 1295 sara.nilsson@karlstad.se Motion - Slutför

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 KARLSTADS KOMMUN Ärende 5 sid 12 (24) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-06-19 6 Motion - Förskottera E18 väster om Bergvik över Sörmon Dnr KS-2011-758 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Motionen

Läs mer

sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 Dnr KS-2011-573 Dpl 46 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Sammanfattning av ärendet

sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 Dnr KS-2011-573 Dpl 46 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Sammanfattning av ärendet sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 7 Återredovisning av möjligheterna för Karlstad att bli en fristad för författare, dramatiker, journalister och andra professionella skribenter som lever

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3 Ärende 3 sid 9 (24) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-06-19 4 Finansieringsmodell för kontaktcenter Dnr KS-2012-345 Dpl 11 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Aterrapporten av principerna kring

Läs mer

Införande av kommunstyrelsens servicegarantier

Införande av kommunstyrelsens servicegarantier sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 8 Införande av kommunstyrelsens servicegarantier Dnr KS-2011-719 Dpl 01 Kommunstyrelsens beslut 1. Servicegarantierna godkänns enligt bilaga 1-4, med tillägg

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1 Ärende 1 sid 23 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 16 Aterbetalning av sjukförsäkringspremier (AFA). tilläggsanslag för ökade underhållsinsatser Dnr KS-2012-504 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Motion - Seniorboende i ytterområdena

Motion - Seniorboende i ytterområdena Dnr KS-2012-141 Dpl 30 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-09-05 Elin Hedenkvist, elin.hedenkvist@karlstad.se Motion - Seniorboende i ytterområdena

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 20

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 20 Ärende 20 ~AA -..,-.~., Q "'~;I '.'? sid 25 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 16 Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 sid 9 (21) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 4 Motion - Ändra riktlinjerna för försörjningsstöd för internet Dnr KS-2011-750 Dpl 35 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Motionen

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 KARLSTADS KOMMUN Ärende 6 sid 11 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 5 Motion - Höj lönen för kommunens feriearbetare Dnr KS-2011-391 Dpl 15 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Ärendet

Läs mer

Medborgarförslag - Värmländsk saluhall som säljer närproducerade varor

Medborgarförslag - Värmländsk saluhall som säljer närproducerade varor Ärende 24 Dnr KS-2011-555 Dpl06 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-03-30 Petter Falk, 0545408024 petter. falk@karlstad.se Medborgarförslag - Värmländsk

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 2

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 2 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 2 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Tid och plats Tisdag den 24 januari 2012, kl Norssalen, Stadshuset

Tid och plats Tisdag den 24 januari 2012, kl Norssalen, Stadshuset sid 1 (18) Tid och plats Tisdag den 24 januari 2012, kl. 15.00-15.15 Norssalen, Stadshuset Tjänstgörande Per-Samuel Nisser (M) ordförande tjänstgör ej i 8 p.g.a. jäv Helene Lundberg (C) tjänstgör för Per-Samuel

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 12

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 12 KARLSTADS KOMMUN Ärende 12 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-08-06 Olle Wikberg, 054-540 1032 olle. wikberg@karlstad.se Remiss

Läs mer

Kommunstyrelsen sammanträder tisdag den 25 september 2012

Kommunstyrelsen sammanträder tisdag den 25 september 2012 sid 1 (5) Sekreterare Lisa Berg, 054 540 10 06 lisa.berg@karlstad.se Kommunstyrelsen sammanträder tisdag den 25 september 2012 Sessionssalen, Bibliotekshuset, kl. 15.00 (OBS! platsen) Tid och plats för

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3 KARLSTADS KOMMUN Ärende 3 sid 17 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 8 Politiskt initiativ från majoriteten - Användande av sociala medier för medborgardialog - återrapportering Dnr KS-2011-535 Dpl

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7 Ärende 7 sid 9 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 7 Motion - Inrätta en social investeringsfond Dnr KS-2011-672 Dpl11 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Motionens första punkt bifalls

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2 KARLSTADS KOMMUN Ärende 2 sid 8 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 3 Gemensam förtroendevald revisor för Landstinget och kommunerna i Dnr KS-2012-130 Dpl 00 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons ridklubb

Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons ridklubb Ärende 15 Dnr KS-2011-S72 Dpl 70 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ti I Iväxtcentru m Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Peter Thörn, peter. thorn@karlstad.se Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö

Läs mer

«.,;l bfa4" KARLSTADS KOMMUN. Ärende 25

«.,;l bfa4 KARLSTADS KOMMUN. Ärende 25 «.,;l bfa4" Ärende 25 Dnr KS-2011-135 Dpl90 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Peter Thörn, peter. thorn@karlstad.se Politiskt initiativ från majoriteten - Utökad

Läs mer

Remiss - Regional biblioteksstrategi

Remiss - Regional biblioteksstrategi Dnr KS-2012-458 Dpl 40 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-09-03 Per Wiker, 054-540 10 14 per.wiker@karlstad.se Remiss - Regional biblioteksstrategi 2013-2015 Dnr

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 sid 10 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 4 Motion - Erbjud kulturskolan att uppträda inför kommunfullmäktige Dnr KS-2011-575 Dpl42 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Motionen

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9 KARLSTADS KOMMUN Ärende 9 Dnr KS-2012-491 DplOO sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-08-03 Lisa Berg, 054 540 10 06 lisa.berg@karlstad.se Kommunstyrelsen

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14 KARLSTADS KOMMUN Ärende 14 sid 14 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 10 Motion - Utred möjligheterna för Karlstad att bli en fristad för författare, dramatiker, journalister och andra professionella

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 18

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 18 KARLSTADS KOMMUN Ärende 18 sid 22 (46) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 14 Motion - Skapa förutsättningar för seniorboende på badhusparkeringen Dnr KS-2011-697 Dpl60 Kommunstyrelsens

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 4

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 4 Ärende 4 sid 19 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 9 Medborgarförslag - Inför källsortering på alla skolor i Karlstad Dnr KS-2011-576 Dpl74 s förslag till kommunfullmäktige Medborgarförslaget anses

Läs mer

Tid och plats Tisdag den 22 maj 2012, kl Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC

Tid och plats Tisdag den 22 maj 2012, kl Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC sid 1 (14) Tid och plats Tisdag den 22 maj 2012, kl. 15.00-15.10 Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC Tjänstgörande Ersättare Justerare Per-Samuel Nisser (M) ordförande Lena Melesjö Windahl (S) 1:e vice

Läs mer

Införande av servicegarantier

Införande av servicegarantier Dnr KS-2011-719 Dpl 01 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-08-28 Jessica Forssten, 054-540 10 38 jessica.forssten@karlstad.se Införande av servicegarantier Dnr KS-2011-719

Läs mer

Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 18 oktober 2012

Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 18 oktober 2012 sid 1 (6) Sekreterare Lisa Berg, 054 540 10 06 lisa.berg@karlstad.se Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 18 oktober 2012 Sessionssalen, Bibliotekshuset, kl. 18.00 Fullmäktigevärdar Sofia Granström

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 1

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 1 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 1 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

ll[j Medborgarförslag - Ekonomiskt bidrag till inrättande av ett kvälls- och nattöppet cafe för målgruppen gymnasie- och universitetsstudenter

ll[j Medborgarförslag - Ekonomiskt bidrag till inrättande av ett kvälls- och nattöppet cafe för målgruppen gymnasie- och universitetsstudenter Ärende 23 Dnr KS-20 11-578 Dpl 02 sid 1 (1) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Näringsliv & universitet Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Sanna Andersson, 054-540 1298 sanna.andersson@karlstad.se

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 7

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 7 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 7 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax: 054-18 67 84 E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8 Ärende 8 sid 16 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 7 Motion - Utred förutsättningarna för att erbjuda en yrkeshögskoleutbildning inom hydrauliska styrsystem Dnr KS-2011-643 DplOO s förslag till

Läs mer

Motion - Förbättra parkeringssituationen vid Seniorernas Hus

Motion - Förbättra parkeringssituationen vid Seniorernas Hus Dnr KS-2012-291 Dpl 71 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum Tjänsteskrivelse 2012-10-03 Peter Thörn, peter.thorn@karlstad.se Motion - Förbättra parkeringssituationen vid Seniorernas Hus Dnr

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3 Ärende 3 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Kontaktcenter Tjänsteskrivelse 2012-05-31 Ann Salomonsson, 054-540 10 62 ann.salomonsson@karlstad.se Finansieringsmodell för kontaktcenter Kommunledningskontorets

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 13

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 13 ~ ~4 Ärende 13 Dnr KS-2011-697 Dpl60 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Petter Falk, 0545408024 petter.falk@karlstad.se Motion - Skapa förutsättningar

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter

KARLSTADS KOMMUN. Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter Ärende 21 Dnr KS-2012-181 Dpl01 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Kontakcenter Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Ann Salomonsson, 0545401062 ann. salomonsson @karlstad.se Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 10

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 10 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 10 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax: 054-18 67 84 E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 4

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 4 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 4 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10 KARLSTADS KOMMUN Ärende 10 sid 7 (14) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-05-22 5 Redovisning av synpunkter 2011 Dnr KS-2012-104 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Redovisningen

Läs mer

Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 24 maj 2012 Sessionssalen, Bibliotekshuset, kl

Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 24 maj 2012 Sessionssalen, Bibliotekshuset, kl sid 1 (11) Sekreterare Lisa Berg, 054 540 10 06 lisa.berg@karlstad.se Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 24 maj 2012 Sessionssalen, Bibliotekshuset, kl. 18.00 Fullmäktigevärdar Jan Bergergård (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 2011-04-05 Ärendelista Sid nr Justering...2 29 Antagande av förslag till fördjupad översiktsplan för Birstaområdet...3 30 Överenskommelse om samarbete mellan

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2 Ärende 2 sid 4 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 2 Ersättningslokaler vid renovering av skolor, inhyrning av Skepparen 15 Dnr KS-2012-372 Dpl 62 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Motion - Bättre bemötande av äldre- HBTcertifiera ett särskilt boende i Karlstad kommun

Motion - Bättre bemötande av äldre- HBTcertifiera ett särskilt boende i Karlstad kommun Ärende 2 Dnr VON-2012-208 Dpl 30 sid 1 (3) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Personalstaben Tjänsteskrivelse 2012-10-03 Paulina Lindstedt, 054-540 55 97 paulina.lindstedt@karlstad.se Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

"':.;"~~l. .21",' b, ~-Ä KARLSTADS KOMMUN. Ärende 11

':.;~~l. .21,' b, ~-Ä KARLSTADS KOMMUN. Ärende 11 "':.;"~~l.21",' b, ~-Ä Ärende 11 Dnr KS-2011-702 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-03-30 Petter Falk, 0545408024 petter. falk@karlstad.se Motion

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8 KARLSTADS KOMMUN Ärende 8 ~ "" ~."7 ~"'! ~~,. " KARLSTADS KOMMUN sid 7 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 4 Komplettering samt justering av taxa för markupplåtelser i Karlstads kommun från och med

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1 Ärende 1 Dnr KS-2012-372 Dpl62 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-07-12 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Ersättningslokaler vid

Läs mer

Strategisk plan och budget , teknik- och fastighetsnämnden

Strategisk plan och budget , teknik- och fastighetsnämnden sid 12 (34) TEKNIK- OCH FASTIGHETSNÄMNDEN Protokoll 2013-04-17 8 Strategisk plan och budget 2014-2016, teknik- och fastighetsnämnden Dnr TFN-2013-53 Dpl 10 Teknik- och fastighetsnämndens beslut 1. Godkänna

Läs mer

Tid och plats Tisdag den 21 maj 2013, kl Magnus Ericsson, Karlstad CCC

Tid och plats Tisdag den 21 maj 2013, kl Magnus Ericsson, Karlstad CCC sid 1 (30) Tid och plats Tisdag den 21 maj 2013, kl. 15.00-15.20 Magnus Ericsson, Karlstad CCC Tjänstgörande Ersättare Justerare Per-Samuel Nisser (M) ordförande Lena Melesjö Windahl (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7 Ärende 7 Dnr KS-2012-370 Dpl11 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-05-30 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Tilläggsanslag till kultur-

Läs mer

Datum 2011-04-19. Motion från Ingmar Jansson (C) om att bygga cykelvägen vid väg 272 fram till Brobykorset och sedan Ulva

Datum 2011-04-19. Motion från Ingmar Jansson (C) om att bygga cykelvägen vid väg 272 fram till Brobykorset och sedan Ulva KS 19 18 MAJ 2011 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Kihlberg Jenny Datum 2011-04-19 Diarienummer KSN-2010-0533 Kommunstyrelsen Motion från Ingmar Jansson (C) om att bygga cykelvägen vid väg 272 fram till

Läs mer

Remiss - Konsumenten i centrum - ett framtida konsumentstöd (SOU 2012:43)

Remiss - Konsumenten i centrum - ett framtida konsumentstöd (SOU 2012:43) Dnr KS-2012-466 Dpl 00 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-10-05 Per Danielsson, 054-540 80 18 per.danielsson@karlstad.se Remiss - Konsumenten i centrum - ett framtida

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10 Ärende 10 'l>..a,a. tl . 1*'4 sid 10 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 6 Dnr KS-2012-229 01 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige l. Samtliga bolagsstämmor

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 4

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 4 Ärende 4 Dnr KS-2012-302 Dpl01 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-05-30 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Nya och ändrade avgifter

Läs mer

Svar på motion - Samlat grepp om kollektivtrafik

Svar på motion - Samlat grepp om kollektivtrafik KALLELSE/ÄRENDELISTA Kommunfullmäktige Sida 17 (37) 2015-12-17 Kf 147 Ks 181 Au 213 KS/2013-0042 Svar på motion - Samlat grepp om kollektivtrafik s förslag till Kommunfullmäktiges beslut att motionen anses

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1 Ärende 1 sid 3 (21) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 1 Avgifter på kopior av allmänna handlingar Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige l. Riktlinjer for avgifter på kopior av allmänna handlingar

Läs mer

Valärenden. Nominering: Ingen nominering har inkommit Kommunfullmäktige

Valärenden. Nominering: Ingen nominering har inkommit Kommunfullmäktige TJÄNSTESKRIVELSE 1(1) 2019-01-17 Kommunsekreterare Louise Davidsson Kommunledningskontoret 0451-26 83 57 louise.davidsson@hassleholm.se Valärenden KLK 2019/34-1 Avsägelse av uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 10

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 10 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 10 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 Ärende 6 sid 8 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 6 Rapport avseende ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och 2 kap 3 socialtjänstlagen och rapportering enligt 16 kap 6 f-h samma lag Dnr KS-2012-164

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 sid 7 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 S Rapport avseende ej verkställda beslut enligt 9 lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och rapportering enligt 28 samma

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 6

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 6 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 6 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 13

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 13 Ärende 13 sid 13 (46) KARLStADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 9 Rapport avseende ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och 2 kap 3 socialtjänstlagen och rapportering enligt 16 kap 6 f-h samma

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2 KARLSTADS KOMMUN Ärende 2 sid 6 (24) KA.U.&TADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-06-19 3 Utökning av möjligheter till bruttolöneavdrag för kommunens anställda - återrapportering av politiskt initiativ

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 Dnr KS-2012-164 Dpl34 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-07-13 Madeleine N yva II, 054-540 1286 madeleine. nyvall@karlstad.se Rapport avseende ej verkställda

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 6

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 6 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 6 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 12

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 12 KARLSTADS KOMMUN Ärende 12 ,~~~//L ''f

Läs mer

Motion - Ändra riktlinjerna för försörjningsstöd för internet

Motion - Ändra riktlinjerna för försörjningsstöd för internet Dnr KS-2011-750 Dpl 35 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-08-29 Jenny Mentzer, 054-540 -10 40 jenny.mentzer@karlstad.se Motion - Ändra riktlinjerna för försörjningsstöd

Läs mer

C~wr Carina Wiberg ~ administrativ chef

C~wr Carina Wiberg ~ administrativ chef Ärende 7 Dnr KS-2012-163 Dpl34 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-04-05 Madeleine Nyvall, 054-540 1286 madelein e. nyvall@karlstad.se Rapport avseende

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 Ärende 6 Dnr KS-2011-672 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-07-17 Lars Sätterberg, lars.satterberg@karlstad.se Motion - Inrätta en social investeringsfond

Läs mer

1. Barnchecklistan godkänns. 2. Förslaget på uppföljning av vård- och omsorgsnämndens och förvaltningens arbete med barnkonventionen godkänns.

1. Barnchecklistan godkänns. 2. Förslaget på uppföljning av vård- och omsorgsnämndens och förvaltningens arbete med barnkonventionen godkänns. Ärende 12 Dnr VON-2011-303 Dpl 1 sid 1 (1) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Administrativa staben Tjänsteskrivelse 2012-05-11 Rakel Salomonsson, 054-540 55 51 rakel.salomonsson@karlstad.se Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna redovisningen av obesvarade motioner och medborgarförslag.

Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna redovisningen av obesvarade motioner och medborgarförslag. PROTOKOLLSUTDRAG 2018-01-23 Kommunstyrelsen 8 Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag år 2017 KS/2017:509 109 Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag år 2017 Dnr KS/2017:509

Läs mer

Redovisning av partistöd 2017 samt ändring av regler för partistöd

Redovisning av partistöd 2017 samt ändring av regler för partistöd TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Datum Diarienummer 2018-11-26 KLK 2018/473 Handläggare Kanslichef Elisabeth Aidemark Kansliavdelningen Elisabeth.Aidemark@hassleholm.se Kommunfullmäktige Redovisning av partistöd

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Arende 2

KARLSTADS KOMMUN. Arende 2 KARLSTADS KOMMUN Arende 2 Dnr KS-2012-149 Dpl16 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Koncernstöd Tjänsteskrivelse 2012-06-04 Peter Bäckstrand, 054 540 10 82 peter. backstrand@karlstad.se Utökning

Läs mer

Partistöd för mandatperioden

Partistöd för mandatperioden PROTOKOLLSUTDRAG 15:1 Kommunstyrelsen KS 256 2018-11-28 1/2 Dnr KS/2018:510-104 Partistöd för mandatperioden 2018-2022 Beslut Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige besluta att 1. fastställa partistödets

Läs mer

KS APRIL Kommunstyrelsen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta. att avslå motionen

KS APRIL Kommunstyrelsen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta. att avslå motionen KS 24 11 APRIL 2012 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Fichtel Åsa Datum 2012-02-21 Diarienummer KSN-2011-0444 Kommunstyrelsen Motion av Marlene Burwick och Erik Pelling (Båda S) om att det är dags för

Läs mer

Motion om kundbegreppet KS2017/541/01

Motion om kundbegreppet KS2017/541/01 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-11-26 1 (2) Kommunstyrelsen Motion om kundbegreppet KS2017/541/01 Förslag till beslut Motionen avslås med hänvisning till att om kundbegreppet avskaffas krävs ytterligare politiska

Läs mer

ÄRENDEBESKRIVNING Marko Hultunen (.) har i motion föreslagit att kommunfullmäktige skall besluta

ÄRENDEBESKRIVNING Marko Hultunen (.) har i motion föreslagit att kommunfullmäktige skall besluta LANDSKRONA STAD KOMMUNSTYRELSEN Ank. 2014-11- 1 9 Stadsbyggnadsnämnden Datum 2014-11-11 30(32) SBN 175 Dnr REMISSER.2014. 12 Motion (-) "Garanti för lokaler åt Malvan". ÄRENDEBESKRIVNING Marko Hultunen

Läs mer

Skola i toppklass år 2020, mål och övergripande strategi med mera

Skola i toppklass år 2020, mål och övergripande strategi med mera SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 57 Kommunfullmäktige 2015-09-15 217 Dnr KS 2015-000246 600 Skola i toppklass år 2020, mål och övergripande strategi med mera Sammanfattning I samband med behandling av en motion

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9 KARLSTADS KOMMUN Ärende 9 Dnr KS-2012-378 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-06-30 Karin Holmgren, 064-640 10 12 karin. holmgren@karlstad.se Breddinförande

Läs mer

45 (ärende 6) Dnr Kdn 2015/178 Integrationslyft för Järfälla - motion från Cecilia Löfgreen (M)

45 (ärende 6) Dnr Kdn 2015/178 Integrationslyft för Järfälla - motion från Cecilia Löfgreen (M) UTDRAG Sid 1 (1) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kultur-, demokrati- och fritidsnämnd 2016-05-31 Expedieras till Akten Kommunstyrelseförvaltningen Järfälla kultur Järfälla bibliotek Järfälla idrott

Läs mer

Översyn av kommunens medlemskap i nätverk inom miljö- och klimatområdet

Översyn av kommunens medlemskap i nätverk inom miljö- och klimatområdet Dnr KS-2012-382 Dpl 25 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi och verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-10-03 Lena Huldén, lena.hulden@karlstad.se Översyn av kommunens medlemskap i nätverk inom miljö-

Läs mer

Yttrande över strategisk plan och budget 2014-2016

Yttrande över strategisk plan och budget 2014-2016 sid 24 (31) STADSBYGGNADSNÄMNDEN Protokoll 2013-04-17 12 Yttrande över strategisk plan och budget 2014-2016 Dnr SBN-2013-46 Dpl 10 Stadsbyggnadsnämndens beslut 1. Strategisk plan och budget 2014-2016 för

Läs mer

Planarkitekt. Ärende Beteckning Sida

Planarkitekt. Ärende Beteckning Sida Planutskott 2012-02-10 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-02-16 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

Återrapportering av uppdrag om järnvägsviadukt i Hästveda

Återrapportering av uppdrag om järnvägsviadukt i Hästveda TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Datum Diarienummer 2018-11-08 KLK 2018/748 Handläggare Kommunjurist Magnus Gjerstad Kansliavdelningen Magnus.Gjerstad@hassleholm.se Återrapportering av uppdrag om järnvägsviadukt

Läs mer

Riktlinjer för en utvecklad invånardialog

Riktlinjer för en utvecklad invånardialog SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLLSUTDRAG Kommunfullmäktige 2014-10-14 232 Dnr KS 2014-000480 101 Riktlinjer för en utvecklad invånardialog Sammanfattning Skellefteå kommun har arbetat med invånardialoger under

Läs mer

Strategisk överenskommelse med Polismyndigheten Värmland

Strategisk överenskommelse med Polismyndigheten Värmland Ärende 11 Dnr KS-2012-388 Dpl 00 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-06-11 Lars Sätterberg, lars.satterberg@karlstad.se Strategisk överenskommelse med

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7 KARLSTADS KOMMUN Ärende 7 sid 13 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 6 Motion - Informera samtliga skolledare i Karlstad om Delegationen för jämställdhet i skolans granskning av läromedel och byt

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige. 29 Fördjupad översiktsplan för Glimåkra, antagande. 30 Fördjupad översiktsplan för Broby, antagande

Ärendeförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige. 29 Fördjupad översiktsplan för Glimåkra, antagande. 30 Fördjupad översiktsplan för Broby, antagande Protokoll 2017-04-27 Sida 1 av 11 Ärendeförteckning 29 Fördjupad översiktsplan för Glimåkra, antagande 30 Fördjupad översiktsplan för Broby, antagande 31 Redovisning av ej avgjorda motioner 32 Motion -

Läs mer

Svar på motion (S) om kombohus 7 KS

Svar på motion (S) om kombohus 7 KS Svar på motion (S) om kombohus 7 KS 2016.236 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-08-24 108 Svar på motion (S) om kombohus (KS 2016.236) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår

Läs mer

Interpellation till Miljö- och byggnämndens ordförande ang. beslut i Miljö- och byggnämnden om Kebalområdet.

Interpellation till Miljö- och byggnämndens ordförande ang. beslut i Miljö- och byggnämnden om Kebalområdet. STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 2 (40) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-06-09 Kf 52 Ks/ 2015-0245 Interpellation till Miljö- och byggnämndens ordförande ang. beslut i Miljö- och byggnämnden

Läs mer

256 Sammanträdesdagar för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige 2019 Dnr KS/2018:396

256 Sammanträdesdagar för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige 2019 Dnr KS/2018:396 Kommunstyrelsen 2018-10-23 256 Sammanträdesdagar för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige 2019 Dnr KS/2018:396 Beslut Kommunstyrelsen sammanträder följande datum 2019: 15 januari 18 juni 17 december 19

Läs mer

3. Antal ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige under mandatperioden Dnr 2016/

3. Antal ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige under mandatperioden Dnr 2016/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 6 (59) 2018-02-26 Kf Ks 54 3. Antal ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige under mandatperioden 2018-2022 Dnr 2016/371-111 Kommunfullmäktige ska enligt kommunallagen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

Ärenden Sida 13 (21) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-03-14

Ärenden Sida 13 (21) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-03-14 Ärenden Sida 13 (21) 2013-03-14 Au 23 KS/2011-0299, TN/2011-0205 KS 24 KF Svar på motion från Anita Rylander och Bengt Bivrin (MP) om uppsättande av laddstolpar för elbilar grönare trafik föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunstyrelsen Reservationer Nicklas Steorn (MP) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande.

Kommunstyrelsen Reservationer Nicklas Steorn (MP) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Kommunstyrelsen 2019-09-23 130 Svar på motion (MP) om strategi för tätortsnära odling (KS 2019.187) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige avslår motionen. Reservationer Nicklas Steorn (MP) reserverar

Läs mer

226 Svar på motion - Inför en rökruta på Fristadstorget (KSKF/2016:171)

226 Svar på motion - Inför en rökruta på Fristadstorget (KSKF/2016:171) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-11-08 Sida 1(3) 226 Svar på motion - Inför en rökruta på Fristadstorget (KSKF/2016:171) Beslut Förslag till Kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservation

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 17

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 17 Ärende 17 sid 20 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 13 Motion - Gör om Museigatan till ett gångfartsområde efter korsningen vid Herrgårdsgatan Dnr KS-2011-644 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 8

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 8 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 8 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Tid och plats Tisdag den 23 oktober 2012, kl Marmorsalen, Gamla Wermlandsbanken

Tid och plats Tisdag den 23 oktober 2012, kl Marmorsalen, Gamla Wermlandsbanken sid 1 (28) Tid och plats Tisdag den 23 oktober 2012, kl. 15.05-15.40 Marmorsalen, Gamla Wermlandsbanken Tjänstgörande Ersättare Justerare Per-Samuel Nisser (M) ordförande Lena Melesjö Windahl (S) 1:e vice

Läs mer

Svar på motion - Sociala insatsgruppen

Svar på motion - Sociala insatsgruppen KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 13 (13) Kommunfullmäktige 2015-11-12 Kf 130 Ks 165 Au 195 KS/2014-0262 Svar på motion - Sociala insatsgruppen s förslag till Kommunfullmäktiges beslut modellen SSPF (Socialtjänst,

Läs mer