KARLSTADS KOMMUN. Ärende 20

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KARLSTADS KOMMUN. Ärende 20"

Transkript

1 Ärende 20

2 ~AA -..,-.~., Q "'~;I '.'? sid 25 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons ridklubb Dnr KS Dpl70 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Motionen om att utreda förutsättningarna for en säkrare trafikmiljö för gång- och cykel trafikanter mellan Henstad och Sörmons ridklubb bifalls. Sammanfattning av ärendet I en motion till kommunfullmäktige föreslår Linda Larsson (S) att teknik- och fastighetsnämnden får i uppdrag att utreda forutsättningarna för en säkrare trafikmiljö för gång och cykel trafikanter mellan Henstad och Sörmons ridklubb. Beslutsunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse den 4 april Kommunledningskontorets tjänstemannayttrande den 26 mars Teknik- och fastighetsnämndens protokoll den 22 februari Teknik- och fastighetsförvaltningens tjänsteskrivelse den 9 januari Linda Larssons (S) motion den 27 september Beslutet skickas till Kommunfullmäktige Teknik- och fastighetsnämnden Linda Larsson Postadress: Kommunledningskontoret, Karlstad Besöksadress: Tage Erlandergatan 8 Webb: karlstad.se Tel: Fax: E-post: kommunledningskontoret@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankgiro:

3 Dnr KS DpJ 70 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum Tjänsteskrivelse Peter Thörn, peter. thorn@karlstad.se Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons ridklubb Dnr KS Dpl 70 Kommunledningskontorets förslag Motionen om att utreda förutsättningarna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanter mellan Henstad och Sörmons ridklubb bifalls. Sammanfattning av ärendet I en motion till kommunfullmäktige föreslår Linda Larsson (S) att teknik- och fastighetsnämnden får i uppdrag att utreda förutsättningarna för en säkrare trafikmiljö för gång och cykeltrafikanter mellan Henstad och Sörmons ridklubb. Beslutsunderlag Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse den 4 april Kommunledn' g: kontorets tjänstemannayttrande den 26 mars Teknik- och asti. hetsnämndens protokoll den 22 februari Teknik- oc sti hetsförvaltningens 1jänsteskrivelse den 9 januari Linda Lar o s S) motion den 27 september / Samhällsplanerare Beslutet skickas till Kommunfullmäktige Teknik- och fastighetsnämnden Linda Larsson Postadress: KommunJedningskontoret, Besöksadress: Webb: karlstad.se Tel: DO E-post: kommunledningskontoret@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankgiro:

4 Dnr KS Dpl70 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum Tjänstemannayttrande Peter Thörn, peter. thorn@karlstad.se Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons ridklubb Dm KS Dpl 70 Ärende I en motion till kommunfullmäktige har Linda Larsson (S) föreslagit att teknik- och fastighetsnämnden får i uppdrag att utreda förutsättningarna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons ridklubb. Kommunledningskontoret instämmer med motionärerna om att trafikmiljön mellan Henstads villaområde och Sörmons ridklubb behöver förbättras för de oskyddade trafikanterna. Det är länsväg Körkarlsvägen - Trossnäsvägen - som går mellan villabebyggelsen och ridklubben. Vägen är cirka 8,5 meter bred och saknar separata gång- och cykelmöjligheter. Vägen har ett delat väghållningsansvar mellan kommunen och Trafikverket. Båda parter har i egenskap av väghållare ett ansvar för trafiksäkerheten. Kommunledningskontoret föreslår att det genomförs en utredning som belyser förutsättningarna för att genomföra åtgärder som ska höja säkerheten i trafikmiljön för oskydda trafikanter. Vidare föreslås att teknik- och fastighetsförvaltningen tar fram ett för lag till en kostnads- och ansvarsfördelning mellan kommunen och Trafikver et Peter Thörn Samhällsplanerare Postadress: Kommunledningskontoret, Besöksadress: Webb: karlstad.se Tel: E-post: kommunledningskontoret@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankgiro:

5 KA ~llstads KOMMUN Konununstyrelsen Motion till Kommunfullmäktige i Karlstad - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons ridklubb! I samband med valrörelsen hösten 2010 blev vi socialdemokrater uppvaktade av många ungdomar, mest flickor, som påtalade riskerna med att ta sig till och från Sörmons ridklubb på ett säkert sätt. Vägen är smal, det finns ingen belysning och vägen är tungt trafikerad. Sörmons ridklubb är ett populärt samlings ställe för ungdomar, inte bara de som rider utan många av deras kompisar följer också med, tar en fika tillsammans och ser ridklubben som sin fritidsgård. Ännu har inga allvarliga olyckor inträffat men olyckstillbuden är många och föräldrarnas oro för sina barn och ungdomars sätt att komma till sin fritidssysselsättning är stor och befogad. Vi vet att denna fråga utretts tidigare. Vi vet också att kommunen vare sig är ensamt ansvariga eller äger all mark utefter vägen men något borde väl ändå kunna göras? Vi föreslår att: 1. Teknik- och fastighetsförvaltningen får i uppdrag att utreda förutsättningarna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons ridklubb Karlstad Linda Larsson (S)

6 sid 9 (41) TEKNIK- OCH FASTIGHETSNÄMNDEN Protokoll KARl.STD!1DS - OMMUR~ Kommunstyrelsen Dm G2-2 7 Dpl.1o 4 Yttrande över motion - utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanter mellan Henstad och Sörmons ridklubb Dnr TFN Dpl 70 Teknik- och fastighetsnämndens förslag till kommunstyrelsen Tillstyrka Linda Larssons (S) och Pernilla Edmans (S) motion om att utreda förutsättningarna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanter mellan Henstad och Sörmons ridklubb. Sammanfattning av ärendet I en motion till kommunfullmäktige föreslår Linda Larsson (S) och Pernilla Edman (S) att teknik- och fastighetsförvaltningen får i uppdrag att utreda förutsättningarna får en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons ridklubb. Kommunfullmäktige beslutade , 15, att översända motionen till teknik- och fastighetsnämnden och kommunstyrelsen för beredning Beslutsunderlag Teknik- och fastighetsförvaltningens tjänsteskrivelse den 9 januari Kommunfullmäktiges protokoll den 17 november 2011, 15. Linda Larssons och Pernilla Edmans motion den 27 september Beslutet skickas till Kommunstyrelsen Ingemar Johansson, teknik- och fastighetsförvaltningen Andreas Rudsvik, teknik- och fastighetsförvaltningen Torbjörn Frykstedt, teknik- och fastighetsförvaltningen Postadress: Teknik- och fastighetsförvaltningen, Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 32. Stadshuset, Webbadress: karlstad.se Tel: Fax: E-post: teknikochfastighetsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankgiro:

7 Dm TFN Dpl 70 sid 1 (2) TEKNIK- OCH FASTIGHETSFÖRVALTNINGEN Tjänsteskrivelse Ingemar Johansson, ingemar.johansson@karlstad.se KARLS'l lads KOMMUN Kommunstyrelsen Dar. Handlagf,we: K,S -Jo }f-51-j.. I Dp1 10 Teknik- och fastighetsnämnden Ärende Yttrande över motion - utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanter mellan Henstad och Sörmons ridklubb. Dnr TFN Dpl70 Teknik- och fastighetsförvaltningens förslag Föreslå kommunstyrelsen tillstyrka Linda Larssons (S) och Pernilla Edmans (S) motion om att utreda förutsättningarna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanter mellan Henstad och Sörmons ridklubb. Sammanfattning av ärendet I en motion till kommunfullmäktige föreslår Linda Larsson (S) och Pernilla Edman (S) att teknik- och fastighetsförvaltningen får i uppdrag att utreda förutsättningarna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons ridklubb. Kommunfullmäktige beslutade , 15, att översända motionen till teknik- och fastighetsnämnden och kommunstyrelsen för beredning Beslutsunderlag Teknik- och fastighetsförvaltningens tjänsteskrivelse den 9 januari Kommunfullmäktiges protokoll den 17 november 2011, 15. Linda Larssons och Pernilla Edmans motion den 27 september Ärende I en motion till kommunfullmäktige har Linda Larsson och Pernilla Edman, föreslagit att teknik- och fastighetsförvaltningen får i uppdrag att utreda förutsättningarna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons ridklubb. Teknik- och fastighetsförvaltningen instämmer med motionärerna om att trafikmiljön mellan Henstads villaområde och Sörmons ridklubb behöver förbättras för de oskyddade trafikanterna. Det är länsväg 702 (Körkarlsvägen-Trossnäsvägen) som går mellan villabebyggelsen och ridklubben. Vägen är cirka 8,5 meter bred och saknar separata gång- eller cykelmöjligheter. Vägen har ett delat väghållnings- Postadress: Teknik- och fastighetsförvaltningen, Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 32 karlstad.se Tel: Fax: E-post: teknikochfastighetsforvaltningen@karlstad.se Org.nr: PIusGiro: Bankgiro:

8 Dnr TFN Dpl lo sid 2 (2) ansvar mellan kommunen och Trafikverket. Däremot har båda parter, som väghållare, ett ansvar för trafiksäkerheten. Förvaltningen föreslår att det genomförs en utredning som belyser förutsättningarna för att genomföra åtgärder som ska höja säkerheten i trafikmiljön för oskyddade trafikanter, samt en kostnads- och ansvarsfördelning mellan kommunen och Trafikverket. Hans Wennerholm teknik- och fastighetsdirektör Andreas Rudsvik enhetschef Beslutet skickas till Kommunstyrelsen Ingemar Johansson, teknik- och fastighetsförvaltningen Andreas Rudsvik, teknik- och fastighetsförvaltningen Torbjörn Frykstedt, teknik- och fastighetsförvaltningen

Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons ridklubb

Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons ridklubb Ärende 15 Dnr KS-2011-S72 Dpl 70 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ti I Iväxtcentru m Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Peter Thörn, peter. thorn@karlstad.se Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö

Läs mer

Motion - Förbättra parkeringssituationen vid Seniorernas Hus

Motion - Förbättra parkeringssituationen vid Seniorernas Hus Dnr KS-2012-291 Dpl 71 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum Tjänsteskrivelse 2012-10-03 Peter Thörn, peter.thorn@karlstad.se Motion - Förbättra parkeringssituationen vid Seniorernas Hus Dnr

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8 KARLSTADS KOMMUN Ärende 8 ~ "" ~."7 ~"'! ~~,. " KARLSTADS KOMMUN sid 7 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 4 Komplettering samt justering av taxa för markupplåtelser i Karlstads kommun från och med

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 KARLSTADS KOMMUN Ärende 5 sid 12 (24) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-06-19 6 Motion - Förskottera E18 väster om Bergvik över Sörmon Dnr KS-2011-758 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Motionen

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2 Ärende 2 sid 4 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 2 Ersättningslokaler vid renovering av skolor, inhyrning av Skepparen 15 Dnr KS-2012-372 Dpl 62 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1 Ärende 1 Dnr KS-2012-372 Dpl62 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-07-12 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Ersättningslokaler vid

Läs mer

Motion - Seniorboende i ytterområdena

Motion - Seniorboende i ytterområdena Dnr KS-2012-141 Dpl 30 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-09-05 Elin Hedenkvist, elin.hedenkvist@karlstad.se Motion - Seniorboende i ytterområdena

Läs mer

sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 Dnr KS-2011-573 Dpl 46 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Sammanfattning av ärendet

sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 Dnr KS-2011-573 Dpl 46 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Sammanfattning av ärendet sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2013-02-19 7 Återredovisning av möjligheterna för Karlstad att bli en fristad för författare, dramatiker, journalister och andra professionella skribenter som lever

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 19

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 19 Ärende 19 sid 24 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 15 Motion - Slutför plan processen för handelsområdet Eriksberg så att fler nya jobb kan skapas i Karlstad Dnr KS-2011-696 Dpl 80 Kommunstyrelsens

Läs mer

Remiss - Regional biblioteksstrategi

Remiss - Regional biblioteksstrategi Dnr KS-2012-458 Dpl 40 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-09-03 Per Wiker, 054-540 10 14 per.wiker@karlstad.se Remiss - Regional biblioteksstrategi 2013-2015 Dnr

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14 Ärende 14 Dnr KS-2011-696 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Näringslivsutv. & universitet Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Sara Nilsson, 054540 1295 sara.nilsson@karlstad.se Motion - Slutför

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1 Ärende 1 sid 23 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 16 Aterbetalning av sjukförsäkringspremier (AFA). tilläggsanslag för ökade underhållsinsatser Dnr KS-2012-504 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2 KARLSTADS KOMMUN Ärende 2 sid 8 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 3 Gemensam förtroendevald revisor för Landstinget och kommunerna i Dnr KS-2012-130 Dpl 00 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3 Ärende 3 sid 9 (24) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-06-19 4 Finansieringsmodell för kontaktcenter Dnr KS-2012-345 Dpl 11 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Aterrapporten av principerna kring

Läs mer

Strategisk plan och budget , teknik- och fastighetsnämnden

Strategisk plan och budget , teknik- och fastighetsnämnden sid 12 (34) TEKNIK- OCH FASTIGHETSNÄMNDEN Protokoll 2013-04-17 8 Strategisk plan och budget 2014-2016, teknik- och fastighetsnämnden Dnr TFN-2013-53 Dpl 10 Teknik- och fastighetsnämndens beslut 1. Godkänna

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3 Ärende 3 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Kontaktcenter Tjänsteskrivelse 2012-05-31 Ann Salomonsson, 054-540 10 62 ann.salomonsson@karlstad.se Finansieringsmodell för kontaktcenter Kommunledningskontorets

Läs mer

Införande av kommunstyrelsens servicegarantier

Införande av kommunstyrelsens servicegarantier sid 1 (2) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 8 Införande av kommunstyrelsens servicegarantier Dnr KS-2011-719 Dpl 01 Kommunstyrelsens beslut 1. Servicegarantierna godkänns enligt bilaga 1-4, med tillägg

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 sid 9 (21) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 4 Motion - Ändra riktlinjerna för försörjningsstöd för internet Dnr KS-2011-750 Dpl 35 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Motionen

Läs mer

Införande av servicegarantier

Införande av servicegarantier Dnr KS-2011-719 Dpl 01 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-08-28 Jessica Forssten, 054-540 10 38 jessica.forssten@karlstad.se Införande av servicegarantier Dnr KS-2011-719

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 1

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 1 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 1 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter

KARLSTADS KOMMUN. Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter Ärende 21 Dnr KS-2012-181 Dpl01 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Kontakcenter Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Ann Salomonsson, 0545401062 ann. salomonsson @karlstad.se Köp av turistbyråtjänster av kontaktcenter

Läs mer

"':.;"~~l. .21",' b, ~-Ä KARLSTADS KOMMUN. Ärende 11

':.;~~l. .21,' b, ~-Ä KARLSTADS KOMMUN. Ärende 11 "':.;"~~l.21",' b, ~-Ä Ärende 11 Dnr KS-2011-702 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-03-30 Petter Falk, 0545408024 petter. falk@karlstad.se Motion

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8 Ärende 8 sid 16 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 7 Motion - Utred förutsättningarna för att erbjuda en yrkeshögskoleutbildning inom hydrauliska styrsystem Dnr KS-2011-643 DplOO s förslag till

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 14 KARLSTADS KOMMUN Ärende 14 sid 14 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 10 Motion - Utred möjligheterna för Karlstad att bli en fristad för författare, dramatiker, journalister och andra professionella

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 sid 10 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 4 Motion - Erbjud kulturskolan att uppträda inför kommunfullmäktige Dnr KS-2011-575 Dpl42 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Motionen

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 KARLSTADS KOMMUN Ärende 6 sid 11 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 5 Motion - Höj lönen för kommunens feriearbetare Dnr KS-2011-391 Dpl 15 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Ärendet

Läs mer

Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 24 maj 2012 Sessionssalen, Bibliotekshuset, kl

Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 24 maj 2012 Sessionssalen, Bibliotekshuset, kl sid 1 (11) Sekreterare Lisa Berg, 054 540 10 06 lisa.berg@karlstad.se Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 24 maj 2012 Sessionssalen, Bibliotekshuset, kl. 18.00 Fullmäktigevärdar Jan Bergergård (S)

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 4

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 4 Ärende 4 sid 19 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 9 Medborgarförslag - Inför källsortering på alla skolor i Karlstad Dnr KS-2011-576 Dpl74 s förslag till kommunfullmäktige Medborgarförslaget anses

Läs mer

Medborgarförslag - Värmländsk saluhall som säljer närproducerade varor

Medborgarförslag - Värmländsk saluhall som säljer närproducerade varor Ärende 24 Dnr KS-2011-555 Dpl06 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-03-30 Petter Falk, 0545408024 petter. falk@karlstad.se Medborgarförslag - Värmländsk

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 4

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 4 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 4 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Strategisk överenskommelse med Polismyndigheten Värmland

Strategisk överenskommelse med Polismyndigheten Värmland Ärende 11 Dnr KS-2012-388 Dpl 00 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-06-11 Lars Sätterberg, lars.satterberg@karlstad.se Strategisk överenskommelse med

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 4

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 4 Ärende 4 Dnr KS-2012-302 Dpl01 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-05-30 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Nya och ändrade avgifter

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 12

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 12 KARLSTADS KOMMUN Ärende 12 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-08-06 Olle Wikberg, 054-540 1032 olle. wikberg@karlstad.se Remiss

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 2

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 2 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 2 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 10

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 10 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 10 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax: 054-18 67 84 E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

«.,;l bfa4" KARLSTADS KOMMUN. Ärende 25

«.,;l bfa4 KARLSTADS KOMMUN. Ärende 25 «.,;l bfa4" Ärende 25 Dnr KS-2011-135 Dpl90 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Peter Thörn, peter. thorn@karlstad.se Politiskt initiativ från majoriteten - Utökad

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10 KARLSTADS KOMMUN Ärende 10 sid 7 (14) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-05-22 5 Redovisning av synpunkter 2011 Dnr KS-2012-104 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Redovisningen

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8 KARLSTADS KOMMUN Ärende 8 Dnr KS-2012-324 Dpl10 sid 1 (1) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-07-12 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9 KARLSTADS KOMMUN Ärende 9 Dnr KS-2012-491 DplOO sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-08-03 Lisa Berg, 054 540 10 06 lisa.berg@karlstad.se Kommunstyrelsen

Läs mer

Svar på motion - Samlat grepp om kollektivtrafik

Svar på motion - Samlat grepp om kollektivtrafik KALLELSE/ÄRENDELISTA Kommunfullmäktige Sida 17 (37) 2015-12-17 Kf 147 Ks 181 Au 213 KS/2013-0042 Svar på motion - Samlat grepp om kollektivtrafik s förslag till Kommunfullmäktiges beslut att motionen anses

Läs mer

Remiss - Konsumenten i centrum - ett framtida konsumentstöd (SOU 2012:43)

Remiss - Konsumenten i centrum - ett framtida konsumentstöd (SOU 2012:43) Dnr KS-2012-466 Dpl 00 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-10-05 Per Danielsson, 054-540 80 18 per.danielsson@karlstad.se Remiss - Konsumenten i centrum - ett framtida

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1 Ärende 1 sid 3 (21) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 1 Avgifter på kopior av allmänna handlingar Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige l. Riktlinjer for avgifter på kopior av allmänna handlingar

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 19

Kommunstyrelsen. Ärende 19 Kommunstyrelsen Ärende 19 Bildningsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2018-11-19 8(12) 56 Dnr KS 2018-253 Förslag till svar på motion angående fysisk aktivitet i skolan varje dag Sammanfattning

Läs mer

Teknik- och fastighetsnämnden sammanträder onsdag den 22 februari 2012

Teknik- och fastighetsnämnden sammanträder onsdag den 22 februari 2012 sid 1 (8) Kallelse/Föredragningslista 2012-02-22 Sekreterare Heléne Föhr, 054-540 68 64 helene.fohr@karlstad.se Teknik- och fastighetsnämnden sammanträder onsdag den 22 februari 2012 Väsesalen, Fredsgatan

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7 Ärende 7 Dnr KS-2012-370 Dpl11 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-05-30 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se Tilläggsanslag till kultur-

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 8 KARLSTADS KOMMUN Ärende 8 Dnr KS-2012-379 Dpl10 sid 1 (1) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-05-30 Ingemar Granath, 054-5401047 ingemar.granath@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7 Ärende 7 sid 9 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 7 Motion - Inrätta en social investeringsfond Dnr KS-2011-672 Dpl11 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Motionens första punkt bifalls

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 6

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 6 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 6 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-21 308 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 KS KF Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 266 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 7

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 7 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 7 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax: 054-18 67 84 E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 192 Dnr KS/2016:375. Motion rörande infarter till Klämmestorpsområdet - svar

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 192 Dnr KS/2016:375. Motion rörande infarter till Klämmestorpsområdet - svar Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2017-11-27 1 (1) Sida 192 Dnr KS/2016:375 Motion rörande infarter till Klämmestorpsområdet - svar Bakgrund Liberalerna har genom Kristin Kellander

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 13

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 13 Ärende 13 sid 13 (46) KARLStADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 9 Rapport avseende ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och 2 kap 3 socialtjänstlagen och rapportering enligt 16 kap 6 f-h samma

Läs mer

Tid och plats Tisdag den 22 maj 2012, kl Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC

Tid och plats Tisdag den 22 maj 2012, kl Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC sid 1 (14) Tid och plats Tisdag den 22 maj 2012, kl. 15.00-15.10 Gustaf Fröding, plan 3, Karlstad CCC Tjänstgörande Ersättare Justerare Per-Samuel Nisser (M) ordförande Lena Melesjö Windahl (S) 1:e vice

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 10 Ärende 10 'l>..a,a. tl . 1*'4 sid 10 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 6 Dnr KS-2012-229 01 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige l. Samtliga bolagsstämmor

Läs mer

ll[j Medborgarförslag - Ekonomiskt bidrag till inrättande av ett kvälls- och nattöppet cafe för målgruppen gymnasie- och universitetsstudenter

ll[j Medborgarförslag - Ekonomiskt bidrag till inrättande av ett kvälls- och nattöppet cafe för målgruppen gymnasie- och universitetsstudenter Ärende 23 Dnr KS-20 11-578 Dpl 02 sid 1 (1) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Näringsliv & universitet Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Sanna Andersson, 054-540 1298 sanna.andersson@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 Dnr KS-2012-164 Dpl34 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-07-13 Madeleine N yva II, 054-540 1286 madeleine. nyvall@karlstad.se Rapport avseende ej verkställda

Läs mer

C~wr Carina Wiberg ~ administrativ chef

C~wr Carina Wiberg ~ administrativ chef Ärende 7 Dnr KS-2012-163 Dpl34 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-04-05 Madeleine Nyvall, 054-540 1286 madelein e. nyvall@karlstad.se Rapport avseende

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 8

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 8 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 8 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9 KARLSTADS KOMMUN Ärende 9 Dnr KS-2012-378 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-06-30 Karin Holmgren, 064-640 10 12 karin. holmgren@karlstad.se Breddinförande

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3 KARLSTADS KOMMUN Ärende 3 sid 17 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 8 Politiskt initiativ från majoriteten - Användande av sociala medier för medborgardialog - återrapportering Dnr KS-2011-535 Dpl

Läs mer

Datum Motion av Johan Lundqvist (MP) om att säkra gång- och cykelvägar till skolorna

Datum Motion av Johan Lundqvist (MP) om att säkra gång- och cykelvägar till skolorna KS 15 10 APRIL 2013 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Jenny Kihlberg Sebastian Hedberg Datum 2013-03-12 Diarienummer KSN-2012-0945 Kommunstyrelsen Motion av Johan Lundqvist (MP) om att säkra gång- och

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 5 Ärende 5 sid 7 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 S Rapport avseende ej verkställda beslut enligt 9 lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och rapportering enligt 28 samma

Läs mer

1. Barnchecklistan godkänns. 2. Förslaget på uppföljning av vård- och omsorgsnämndens och förvaltningens arbete med barnkonventionen godkänns.

1. Barnchecklistan godkänns. 2. Förslaget på uppföljning av vård- och omsorgsnämndens och förvaltningens arbete med barnkonventionen godkänns. Ärende 12 Dnr VON-2011-303 Dpl 1 sid 1 (1) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Administrativa staben Tjänsteskrivelse 2012-05-11 Rakel Salomonsson, 054-540 55 51 rakel.salomonsson@karlstad.se Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 6

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 6 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 6 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Medborgarförslag om byggande av en multisporthall

Medborgarförslag om byggande av en multisporthall PROTOKOLLSUTDRAG Kommunstyrelsen KS 116 Dnr KS/2018:496-037 2019-05-29 1/2 Medborgarförslag om byggande av en multisporthall Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. medborgarförslaget

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 Ärende 6 sid 8 (26) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 6 Rapport avseende ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och 2 kap 3 socialtjänstlagen och rapportering enligt 16 kap 6 f-h samma lag Dnr KS-2012-164

Läs mer

Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 18 oktober 2012

Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 18 oktober 2012 sid 1 (6) Sekreterare Lisa Berg, 054 540 10 06 lisa.berg@karlstad.se Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 18 oktober 2012 Sessionssalen, Bibliotekshuset, kl. 18.00 Fullmäktigevärdar Sofia Granström

Läs mer

Översyn av arbetsformer och reglemente för pensionärsrådet

Översyn av arbetsformer och reglemente för pensionärsrådet Dnr KS-2012-671 Dpl 00 sid 1 (7) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning Tjänsteyttrande 2013-03-26 Jenny Mentzer, 054-540 -10 40 jenny.mentzer@karlstad.se Översyn av arbetsformer och reglemente för

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 10

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 10 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 10 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Motion om att ge lärare stöd att hantera sociala problem bland barn och elever förslag till svar Dnr 2017/

Motion om att ge lärare stöd att hantera sociala problem bland barn och elever förslag till svar Dnr 2017/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 22 (31) 2018-05-07 Ks 193 Motion om att ge lärare stöd att hantera sociala problem bland barn och elever förslag till svar Dnr 2017/301-109 Johannes Regell (SV) har

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 18

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 18 KARLSTADS KOMMUN Ärende 18 sid 22 (46) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 14 Motion - Skapa förutsättningar för seniorboende på badhusparkeringen Dnr KS-2011-697 Dpl60 Kommunstyrelsens

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9 Ärende 9 ~/~ ~; sid 8 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 5 Ändring i taxa för offentlig livsmedelskontroll i Karlstads kommun från och med den 1 juni 2012 Dnr KS-2012-224 Dpl 00 Kommunstyrelsens

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 7 KARLSTADS KOMMUN Ärende 7 sid 4 (14) KARLSTADS kommun KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-05-22 2 Ombyggnad för Kontaktcenter i Bibliotekshuset Dnr KS-2012-230 Dpl01 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 29 (35) 2014-12-01 Ks 26. Medborgarförslag om att flytta kommunala pensionärsrådet (KPR) från socialnämnden till kommunstyrelsen och antagande av nytt reglemente svar

Läs mer

Svar på motion från Metin Hawsho (fp) med rubriken"anlägg en konstgräsplan i Hovsjö" Dm KS07/378-826

Svar på motion från Metin Hawsho (fp) med rubrikenanlägg en konstgräsplan i Hovsjö Dm KS07/378-826 Södertälje kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2008-10-24 194 Svar på motion från Metin Hawsho (fp) med rubriken"anlägg en konstgräsplan i Hovsjö" Dm KS07/378-826 Sammanfattning av ärendet Metin

Läs mer

Ärenden Sida 24 (30) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-04-25

Ärenden Sida 24 (30) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-04-25 Ärenden Sida 24 (30) Sammanträdesdatum 2013-04-25 Au 39 KS2011-0180 KS 43 KF Utvärdering av webbsända kommunfullmäktigemöten beslutar föreslå beslutar Enligt arbetsutskottets förslag 1. Att webbsändningarna

Läs mer

Återrapportering av uppdrag om järnvägsviadukt i Hästveda

Återrapportering av uppdrag om järnvägsviadukt i Hästveda TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Datum Diarienummer 2018-11-08 KLK 2018/748 Handläggare Kommunjurist Magnus Gjerstad Kansliavdelningen Magnus.Gjerstad@hassleholm.se Återrapportering av uppdrag om järnvägsviadukt

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 6 Ärende 6 Dnr KS-2011-672 sid 1 (1) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Ekonomi- & verksamhetsstyrning Tjänsteskrivelse 2012-07-17 Lars Sätterberg, lars.satterberg@karlstad.se Motion - Inrätta en social investeringsfond

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (28)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (28) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (28) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-28 64 Skatteväxling LSS (KS 2015.173) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset. Övrig information. Ordförande. Sekreterare Tfn:

Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset. Övrig information. Ordförande. Sekreterare Tfn: KALLELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2018-11-12 Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset Övrig information Ordförande Sekreterare Tfn: 08-587 850 00 1 Förslag till beslut 2 (2) Kommunfullmäktige 2018-11-12

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 12

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 12 KARLSTADS KOMMUN Ärende 12 ,~~~//L ''f

Läs mer

Avgifter på kopior av allmänna handlingar

Avgifter på kopior av allmänna handlingar sid 1 (1) Tjänsteskrivelse 2012-09-05, 054-540 10 14 Avgifter på kopior av allmänna handlingar Kommunledningskontorets förslag 1. Riktlinjer för avgifter på kopior av allmänna handlingar i Karlstads kommun

Läs mer

Svar på motion om införande av huskurage

Svar på motion om införande av huskurage 20:1 20:2 ORDFÖRANDEFÖRSLAG 20:3 Dnr KS/2017:266-034 2017-11-08 1/1 Svar på motion om införande av huskurage Förslag till beslut Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige besluta att 1. bifalla motionen,

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 17

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 17 Ärende 17 sid 20 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 13 Motion - Gör om Museigatan till ett gångfartsområde efter korsningen vid Herrgårdsgatan Dnr KS-2011-644 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Förslag till beslut Motionen avslås med hänvisning till utredning. Johanna Bergsman Enhetschef Plan och projekt

Förslag till beslut Motionen avslås med hänvisning till utredning. Johanna Bergsman Enhetschef Plan och projekt TJÄNSTESKRIVELSE Datum Sida 2018-08-10 1 (1) Kommunstyrelsen Motion om otrygg trafiksituation i Lagerlöfsparken KS2018/370/06 Förslag till beslut Motionen avslås med hänvisning till utredning. Sammanfattning

Läs mer

Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 15 mars 2012 Sessionssalen, Bibliotekshuset, kl

Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 15 mars 2012 Sessionssalen, Bibliotekshuset, kl sid 1 (7) Sekreterare Karin Holmgren, 054-540 10 12 karin.holmgren@karlstad.se Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 15 mars 2012 Sessionssalen, Bibliotekshuset, kl. 18.00 Fullmäktigevärdar Britt

Läs mer

Motion - Bättre bemötande av äldre- HBTcertifiera ett särskilt boende i Karlstad kommun

Motion - Bättre bemötande av äldre- HBTcertifiera ett särskilt boende i Karlstad kommun Ärende 2 Dnr VON-2012-208 Dpl 30 sid 1 (3) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Personalstaben Tjänsteskrivelse 2012-10-03 Paulina Lindstedt, 054-540 55 97 paulina.lindstedt@karlstad.se Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Rapport avseende ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och 2 kap 3 socialtjänstlagen och rapportering enligt 16 kap 6 f-h samma lag

KARLSTADS KOMMUN. Rapport avseende ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 och 2 kap 3 socialtjänstlagen och rapportering enligt 16 kap 6 f-h samma lag Ärende 8 Dnr KS-2012-164 Dpl34 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-04-05 Madeleine Nyvall, 054-540 12 86 madelein e. nyvall@karlstad.se Rapport avseende

Läs mer

Skola i toppklass år 2020, mål och övergripande strategi med mera

Skola i toppklass år 2020, mål och övergripande strategi med mera SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 57 Kommunfullmäktige 2015-09-15 217 Dnr KS 2015-000246 600 Skola i toppklass år 2020, mål och övergripande strategi med mera Sammanfattning I samband med behandling av en motion

Läs mer

Komplettering till ärende Remiss Nya rondellen på väg 108 kan inte anses trafiksäker i sitt utförande

Komplettering till ärende Remiss Nya rondellen på väg 108 kan inte anses trafiksäker i sitt utförande Tjänsteskrivelse 1 (5) Datum 2014-09-30 Dnr TN 2013/65 Dnr KS 2013/7 Komplettering till ärende Remiss Nya rondellen på väg 108 kan inte anses trafiksäker i sitt utförande Bakgrund I motion till kommunfullmäktige

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 13

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 13 ~ ~4 Ärende 13 Dnr KS-2011-697 Dpl60 sid 1 (2) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Tillväxtcentrum, Tillväxt & planfrågor Tjänsteskrivelse 2012-04-04 Petter Falk, 0545408024 petter.falk@karlstad.se Motion - Skapa förutsättningar

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 4

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 4 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 4 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Medgivande att ta emot medel - Prestationsersättning för införandet av lokala värdighetsgarantier (KS/2012:470)

Medgivande att ta emot medel - Prestationsersättning för införandet av lokala värdighetsgarantier (KS/2012:470) ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Kommunstyrelsen 2012-11-05 Dnr KS/2012:470 Medgivande att ta emot medel - Prestationsersättning för införandet av lokala värdighetsgarantier (KS/2012:470) Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 5

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 5 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 5 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall 5 KS

Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall 5 KS Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall 5 KS 2015.504 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-06-15 85 Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall (KS 2015.504) Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

45 (ärende 6) Dnr Kdn 2015/178 Integrationslyft för Järfälla - motion från Cecilia Löfgreen (M)

45 (ärende 6) Dnr Kdn 2015/178 Integrationslyft för Järfälla - motion från Cecilia Löfgreen (M) UTDRAG Sid 1 (1) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kultur-, demokrati- och fritidsnämnd 2016-05-31 Expedieras till Akten Kommunstyrelseförvaltningen Järfälla kultur Järfälla bibliotek Järfälla idrott

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Strategi för budget i balans

KARLSTADS KOMMUN. Strategi för budget i balans sid 22 (36) TEKNIK- OCH FASTIGHETSNÄMNDEN Protokoll 2012-09-26 Dnr. ~Iandlaggare : 2012-10- O 1 IDpl. 16 Strategi för budget i balans 2013-2015 Dnr TFN-2012-1 027 Dpl 10 Teknik- och fastighetsnämndens

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 9 KARLSTADS KOMMUN Ärende 9 Dnr KS-2011-573 Dpl 46 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-04-02 Per Wiker, 054-540 10 14 per. wiker@karlstad.se Motion

Läs mer

Motion om att inrätta en samrådsgrupp inom omsorgen

Motion om att inrätta en samrådsgrupp inom omsorgen TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Datum Diarienummer 2019-03-19 KLK 2018/531 Handläggare Kommunjurist Magnus Gjerstad Kansliavdelningen Magnus.Gjerstad@hassleholm.se Motion om att inrätta en samrådsgrupp inom omsorgen

Läs mer