KANDIDATUR TILL FUM 2012/13

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KANDIDATUR TILL FUM 2012/13"

Transkript

1

2 Namn: Axel Frank Almqvist Termin: 6 Telefon: E-post: a.frank.almqvist@gmail.com Jag har tidigare varit vice ordf. för JIPPO där jag tillsammans med min kollega, Mårten, anordnade de interna tillställningarna på JF. Vidare har jag för tredje året i rad varit med i Dolu pexet. För närvarande är jag Husförman på JF där jag sköter lokalerna och hjälper andra utskott vid olika tillställningar. Efter som jag varit engagerad i mer socialt utåtriktade utskott och kommer ha mycket att tillföra vid sådana frågor. Samtidigt som jag tycker att det sociala inom JF är en viktig del så är utbildningsbevakning viktigt i och med att det rör vår framtid. Vi borde därför kunna påverka det snabbare och mer effektivt. Jag har varit en del av JF ett bra tag nu och har därmed stor erfarenhet hur det går till på Juridiska Föreningen. Man måste se till att inte endast nå fram till tjänstemän och medlemmar utan även försöka för med dem som inte är medlemmar. Alla har något att tillföra denna förening och jag skulle vilja se att alla fick chansen till det.

3 Namn: Martin Andersen Termin: Termin 6 Telefon: E-post: martin.ea.andersen@gmail.com 1. Har Du tidigare engagerat Dig i JF eller någon annan förening, nation eller liknande? Novischförman VT10 Clubmästare HT10/VT11 JiA-kommittén HT10 Styrelsen HT11/VT12 Fullmäktige HT10/VT11 och HT 11/VT12 Universitetskollegiet VT12 Det som gör JF så spännande som förening är den oerhörda bredd vi kan bidra med. Vare sig du är intresserad av utbildningsbevakning, fest eller diskutera böcker har JF ett utskott för dig. Detta är något vi skall vara stolta över och fortsätta att arbeta med. JF skall vara det självaklara sociala forumet för ALLA juriststudenter. Jag tycker därför såklart att vi skall fortsätta vårt arbete på den sociala fronten och arbeta för att kunna tillgodose de olika önskemål som finns hos våra medlemmar. Vad gäller utbildningsbevakning tycker jag att det är viktigt att föreningen arbetar på ett sätt som gör att vår utbildning blir så dynamisk och mångsidig som det bara är möjligt. Detta innebär att man fortsätter arbetet med att variera examinationsformerna så att alla studenter ges en möjlighet att kunna visa sina färdigheter. Vidare anser jag att man i större utsträckning bör koppla utbildningen till mer pratiska situationer och försöka lyfta blicken bortom det klassiska domarperspektivet. Rent konkret tycker jag dessutom att det är viktigt att vi fortsätter arbetet med fördelningen av platserna till fördjupningskurserna så att vi får fram ett system som fungerar och rättvist fördelar platserna, i detta arbete är det också viktigt att se till att ingen årskurs faller mellan stolarna. Fullmäktige är JF:s högst beslutande organ och det känns viktigt att få vara med och driva föreningen framåt. Efter två tidigare år i FUM vet jag vilket fantastiskt roligt och spännande organ det är och vill därför fortsätta mitt arbete för föreningen genom detta organ. 4. Övrigt Jag ämnar söka till ordförande för Juridiska Föreningen. Närvaro Fullmäktige 2011/2012 Åtta av åtta möten.

4 Namn: Simon Bengtsson Termin: 2 Telefon: E-post: simon_bengtsson@live.se För tillfället engagerad som idrottsförman på Malmö Nation. Var även fadder för juristnovischerna vårterminen Det finns många frågor som vi bör sätta tänderna i direkt! Något jag brinner extra starkt för är bland annat att få ner priserna i kafeterian, samt att arbeta för att vi jurister ska kunna ha våra lektioner på Juridicum (eller i närheten) så att vi slipper ta oss upp till t.ex. Kårhuset. Vår utbildning och vårt studieliv är något vi måste vårda och ta hand om. Tiden som student är en viktigt och otroligt rolig tid i våra liv och vi bör göra allt vi kan för att denna blomma ska kunna blomma ut så fint som möjligt. Jag ställer upp i fullmäktigevalet för att jag vill hjälpa till att skaffa fram de rätta redskapen för denna omskötsel. Så att vi studenter får bästa tänkbara möjligheter till att blomstra och slå ut i grönska. 4. Övrigt Hugg gärna tag i mig på JF eller Juridicum, eller var som helst egentligen, om du undrar över vad jag mer har för spännande planer och idéer.

5 Namn: Victoria Bergholtz Termin: 5 Telefon: E-post: victoria_bergholtz@hotmail.com För tillfället är jag lunchförman och tandemgeneral på Sydskånska nationen. Inom JF är jag aktiv i Dolu pexet och har tidigare varit aktiv i bl.a. JF:s karnevalstält och internationella utskottet. Är även engagerad i Juristjouren och som internationell mentor på universitetet. Jag vill att JF ska kännas mer välkomnande och öppet för alla, eftersom jag har hört från många att det känns som ett ganska slutet sällskap. Jag skulle vilja att det arrangerades mer enkla aktiviteter för alla som inte är aktiva i något utskott, till exempel kafékvällar, filmkvällar och helghäng, på så sätt får alla ta del av JF och steget till att engagera sig blir inte så stort. Eftersom jag själv är aktiv i JF skulle det vara roligt att vara med och besluta. Jag tror jag skulle göra ett bra jobb eftersom jag är väldigt engagerad och drivande, jag tror också jag skulle kunna bidra med lite andra perspektiv eftersom jag har mycket nationserfarenhet.

6 Namn: Gustav Carlquist Termin: 3 Telefon: E-post: gustav.carlquist@hotmail.com Tidigare terminer har jag varit mässvärd i samband med JiA-mässan hösten 2011 samt fadder för novischerna samma höst. Jag är även sedan något år tillbaka aktiv i en av Sveriges största fotbollsföreningar. Min ambition har främst varit att engagera ungdomar från problemområden i klubben samt att öka de yngre medlemmarnas inflytande i föreningen. Öka JF:s, och således studenternas, inflytande i fakulteten samt arbeta för en förbättrad studenthälsa. Mitt mål är att det inom JF ska finnas ett öppet forum som förmedlar åsikter och tankar till fakulteten på ett mer effektivt sätt än i dagsläget. Vidare kommer jag att arbeta för en ökad transparens i JF som förening. En större öppenhet att släppa in nya personer till att vara aktiva än i dagsläget samt att göra JF till en förening för alla på Juridicum här i Lund. Av den simpla anledningen att jag anser mig vara rätt man för jobbet. Jag är lite vad man skulle kalla en underdog som egentligen inte tidigare har varit så aktiv i JF som vissa kanske önskar men detta är även en del av vad jag förespråkar i min kandidatur. JF ska vara en öppen förening som är till för alla och blir jag invald till FUM kommer jag att arbeta för detta mål.

7 Namn: Sara Carlsson Termin: 3 Telefon: E-post: sara.carlsson@hotmail.com Javisst! Jag började jobba på ÖG s under novischperioden och fortsatte sedan att laga god mat och umgås i After School-köket på JF. För mig är det viktigt att alla känner att man är en del av Juridiska Föreningen, oavsett vem man är eller vad man är intresserad av. Alla medlemmar är betydelsefulla och ska kunna känna att de kan påverka, förnya och tycka till. Och vill man inte vara aktiv så är man välkommen att bara vara inom JF. Jag har alltid varit engagerad på något vis inom JF och vill nu ta ett större steg inom föreningen för att hjälpa JF att fortsätta vara den bästa kåren i Lund. Jag har energi, framåtanda och ambitioner att representera medlemmarna och deras åsikter i fullmäktige!

8 KANDIDATUR TILL FUM 2012/13 NAMN: Albina Hasani Termin: 5 Telefon: E-post: albina.hasani@gmail.com Nej, jag har varit medlem men inte aktivt engagerad. Likabehandling av studenter på fakulteten. Mer kontakt med arbetslivet under utbildningen. Bättre investeringar i trivselmiljön på fakulteten. Jag har under utbildningens gång känt en oerhört stark vilja att vara med och påverka och har alltid tyckt det verkar roligt men har inte vågat ta det riktiga steget förrän nu!

9 Namn: Oscar Hillmann Termin: T4 Telefon: E-post: Jag har varit engagerad i Dolu pexet samt skrivit för Dissidenten. I övrigt har jag jobbat på Sunset på Östgöta nation. Jag vill att JF ska fortsätta att arbeta med utbildningsbevakningen för att göra vår utbildning bättre. Jag vill få fakulteten att byta ut de stora tentorna med tidspress mot mindre tentor som resulterar i ett mer rättvist sätt att visa vad studenterna kan. Jag vill även att JF ska satsa på att locka fler medlemmar att ta del av det som JF har att erbjuda så både studietiden och fritiden blir så berikande som möjligt. Jag vill vara med i FUM för att göra JF till en kår som passar alla och tror att jag kan representera många av JF:s medlemmar.

10 Namn: sophia johansson Termin: 5 Telefon: E-post: s.johansson_90@hotmail.com Inom JF har jag varit fadder HT10, jobbat en del för festmästeriet och varit med i JiA-kommitteen Då jag är vice ordförande i näringslivsutskottet med ansvar för spons och marknadsföring är jag med i JiA-kommitteen i år igen. Innan mitt engagemang på JF satte fart var jag väldigt aktiv inom Lunds nations olika verksamheter. Utöver det att JF fortsätter arbeta effektivt med att driva frågor rörande utbildningsbevakning, social verksamhet samt kontakt med arbetsmarknaden skulle jag vilja att man fokuserade på att inkludera en vidare personkrets i gemenskapen. Det är viktigt att visa att JF:s verksamhet är öppen för studenter på alla terminer, oavsett om man varit aktiv tidigare eller ej. Vidare borde man sträva efter att marknadsföra JF:s olika aktiviteter bättre så att fler än bara aktiva facebook-användare har möjlighet att ta del av informationen. Jag har lagt ner mycket tid och engagemang i föreningen de senaste terminerna, vilket har varit oerhört roligt och lärorikt. Det har medfört att jag fått ta del av hur föreningen fungerar och arbetar, och jag känner att jag har tankar och idéer som kan vara nyttiga för diskussionerna och debatten i det beslutsfattande organet. Jag trivs verkligen med arbetet på JF och det skulle vara väldigt spännande att få vara med och påverka viktiga beslut.

11 Namn: Omar Khalil Termin: 5 Telefon: E-post: O.K 90@hotmail.com Just nu sitter jag som ordförande i idrottsutskottet i JF och jag sitter även med som suppleant i Gerdahallens styrelse. Det som gör JF så intressant för många är den sociala verksamheten och jag tycker det är viktigt att värna om denna för att JF ska vara fortsatt attraktivt för många juriststuderande. Utbildningsbevakningen är självklart också en viktig del i JF och den tycker jag bör lyftas fram, kanske även lite extra just nu, med tanke på att kursplanen för juristprogrammet genomgår stora förändringar. Jag vill gärna vara delaktig i de beslut som tas angående JF och verka för att de viktiga frågorna lyfts fram eftersom JF spelar en viktig roll för alla juriststuderande i Lund. 4. Övrigt Ser fram emot en fantastisk vår och vårbal!

12 Namn: Anna Klevbo Termin: 2 Telefon: E-post: akle92@hotmail.com Ja. Jag har varit involverad i JF som novischförman, tandemgeneral, mässvärd på JIAdagarna och har jobbat på After School. Jag har även varit aktiv i Göteborgs nations spex och varit med i Amnesty här i Lund. Då JF är studenternas chans att påverka studierna så anser jag att studieövervakningen bör prioriteras. Sen är JF även ett sätt för oss studenter att lära känna varandra samt att lära känna olika företag och byråer. I och med det så anser jag att det är viktigt att försöka få med så många studenter som möjligt så att alla får samma möjligheter att komma i kontakt med värdefulla kontakter. Jag är intresserad av att ställa upp för att jag gillar JF som förening och vill hjälpa till och arbeta för att den ska bli ännu bättre. Jag tror även att jag skulle göra ett bra jobb vilket är anledningen till att jag ens ställer upp.

13 Namn: Mathias Kågell Termin: T2 Telefon: E-post: Jag är f.n. aktiv inom JF som köksmästare. Jag anser det vara viktigt att ytterligare verka för att föreningen fortsätter att vara en öppen och välkomnande förening där studenter från alla terminer känner att man hör hemma. Jag har hört från flertalet att JF ibland känns som en klubb för vissa utvalda, en stämpel som jag vet har jobbats hårt med att få bort. Jag vill verka för att denna fråga inte faller i glömska utan utvecklingen fortsätter på ett positivt sätt. Jag har en bred erfarenhet från yrkeslivet och jag tror att denna erfarenhet kan tillföra FUM en god kompetens och kan därigenom hjälpa till att skapa ett gott beslutsunderlag.

14 Namn: Oskar lindbom Termin: 2 Telefon: E-post: oskar.lj.lindbom@gmail.com Inom JF har jag sedan början på termin 1 varit engagerad inom utbildningsutskottet som kursombud. Jag är även som aktiv med i Dolu pexet och Culpakören. Utöver i JF är jag engagerad i Lunds Studentteater, och tidigare i livet var jag aktiv inom Liberala Ungdomsförbundet med distriktsstyrelseuppdrag som ledamot och kassör. JF:s centrala funktion är och förblir utbildningsbevakningen. Den är inte enbart i sig väsentlig för att säkra en kvalitativ utbildning för studenterna, utan utgör även en grundval för JF:s sociala funktion. Det är fantastiskt att som juridikstudent få tillgång till JF:s alla sociala aktiviteter, som ju är grädden på studentmoset. Dessa aktiviteter måste få plats och resurser, men det går inte att komma ifrån att hur bra after schoolen än är kommer det inte att hjälpa mot orättvis betygsättning eller bortslarvade tentafrågor. Att det föreligger ett inte oansenligt inslag av godtycklighet i betygsättningen och att kvaliteten på utbildningen ofta är ojämn mellan terminer, föreläsare och kursmoment är bland de frågor jag vill att JF ska lägga vikt vid. Utöver detta är mångfaldsfrågor något som måste lyftas fram. Det är som bekant vi som samhället förvalta ska och då kan en skev representation av samhället vara ett hinder. Att människor från alla samhällets grupper och lager ska vara benägna att studera juridik är givetvis en fråga över vilken JF varken har eller bör ha kontroll, men det som kan göras måste göras för att alla ska kunna känna sig som en del av fakulteten och föreningen. Som JF:s centrala organ är FUM en utmärkt plats att göra sitt för att föreningen ska fortsätta vara Sveriges främsta studentkår. För att en ideell organisation som JF ska hållas flytande krävs det verkligt engagemang hos alla som bidrar på sina sätt, vare sig det rör sig om aktiva, tjänstemän, styrelseledamöter eller presidium. Det krävs dock också organisation, mål och budgetering, och det är ju där FUM kommer in i bilden. Att få vara med och påverka i dessa frågor vore inte bara en fantastisk erfarenhet, utan framförallt ruskigt roligt. Att jag sedan har en fäbless för mötesformalia är ju knappast ett skäl mot att ställa upp.

15 Namn: Niksa Lucic Termin: 7 Telefon: E-post: niksalucic89@gmail.com 1. Har Du tidigare engagerat Dig i JF eller någon annan förening, nation eller liknande? Jag har tidigare varit engagerad som fadder och Dolu pexare samt varit tjänsteman inom Festmästeriet som Clubmästare. Jag har också varit medlem i JiA-kommittén 2010 som ansvarig för Höstfesten och 2011 som Notarie. Det gångna året har jag även varit fullmäktigeledamot och styrelseledamot i JF. Jag tycker att JF ska fortsätta att växa och utvecklas för att kunna erbjuda sina medlemmar en bred verksamhet av hög kvalitet. För att lyckas med detta måste allt det otroliga engagemang och arbete som aktiva och tjänstemän lägger ner tas tillvara på ett bra sätt. Vi måste skapa en härlig gemenskap och ett klimat inom kåren som attraherar drivna människor till att engagera sig och bidra med sin kreativitet och energi så att JF kan förbättras och utvecklas. Det är också viktigt att aktiva och tjänstemän känner att de har förtroendet och utrymmet att genomdriva sina visioner så att deras engagemang ger ett mervärde och en personlig utveckling. Dessutom är det viktigt att visa uppskattning för allt det otroliga arbete som läggs ner. Att skapa ett gott klimat för det ideella engagemang som kåren bygger på är viktigt för JF:s fortsatta utveckling. JF måste bli bättre på att informera medlemmarna om allt det fantastiska arbete tjänstemän och aktiva lägger ner. Medlemmarna måste medvetandegöras om allt kåren har att erbjude så att de kan känna att deras medlemskap ger ett mervärde. Dessutom måste JF bli mer mottagligt för medlemmarnas åsikter om hur verksamheten bedrivs och bör bedrivas. Ett öppet diskussionsklimat och fortsatt arbete med enkätundersökningar och liknande är viktigt. För att jag vill säkerställa att JF fortsätter bidra till en fantastisk studietid för alla medlemmar. 4. Övrigt I övrigt ser jag fett mycket fram emot Vårbalen, Tandem och allt annat kul som JF erbjuder under våren! Närvaro Fullmäktige 2011/2012 Åtta av åtta möten, varav kommit sent/avvikit tidigt från ett möte.

16 Namn: Oskar Mattsson Apelmo Termin: 4 Telefon: E-post: oskarmattssonapelmo@gmail.com -Jag har varit ordförande i Informationsutskottet det senaste året och för föreningen gjort affischer och fotat. -Jag spelar gitarr i Juridiska Föreningens Husband Casus (egentligen är vi bara en kanal för rockgudarna in i föreningslivet). -Jag var fadder för finingarna (nuvarande T3) VT Jag anser att JF bör hålla den demokratiska fanan högt. Om JF håller hårt på en demokratisk, öppen ordning kommer det att skina igenom verksamheten. Stämningen kommer att bli bättre för alla, förankringen bland medlemmarna likaså, och JF blir än mer en grogrund för väldigt väldigt bra jurister! För att värna de värden jag nämnde ovan! 4. Övrigt På nätterna slår jag ihop lagboken och skrudar om till rockstjärna. Vi ses vid scenen. Närvaro Fullmäktige 2011/2012 Tre av tre möten (upptagen som ledamot under vårterminen), varav kommit sent/avvikit tidigt från ett möte.

17 Namn: Clara Nettelbladt Termin: 2 Telefon: E-post: clara.nettelbladt@gmail.com Den aktiva insatsen i JF har bestått i fostrande och inslussning av en kull jur. stud. under novischperioden 2012 i egenskap av fadder. Vad rör ideellt engagemang har jag stått i soppbespisningen på Klaragården i Stockholm och rört i grytorna till förmån för mer hungriga, startat en teaterförening samt suttit i integrationsutskottet i Ungdomsparlamentet. Arbetslivsanknytning under utbildningen är av största vikt. Att få tillfälle att möta verksamma jurister är ett otroligt privilegium. Juristutbildningen öppnar många dörrar och de arbetsmöjligheter den internationella arenan erbjuder bör betonas ytterligare. Vidareutveckling av utbildningen bör alltid stå i fokus. Studiebevakningen är beroende av ett meningsutbyte mellan oss studenter och fakulteten. Det är av största vikt att problem tas upp till behandling så att utbildningen vidareutvecklas och kvalitén säkras. Vidare bör årskurserna integreras och termingränserna suddas ut. Detta för att stärka gemenskapen oss jurister emellan samt bana väg för mentorskap, intressegrupper och fler aktiva inom kåren! Jag är intresserad av att ställa upp i fullmäktigevalet dels för att det behövs ett tillskott från de lägre terminerna, dels för att det vore en fantastisk erfarenhet och att få ikläda mig rollen som ödmjuk makthavare och språkrör.

18 Namn: Ulrika Nilsson Bromander Termin: 5 Telefon: E-post: ulrikanilssonbromander@gmail.com Jag har varit aktiv i föreningen sen termin 1 och under år 2011/2012 suttit som clubmästare i Juridiska Föreningens Festmästeri dels som en medlem i JiA-kommitén och senast som arrangör av Vårbalen. Jag har även varit aktiv i Malmö Nation. Hur föreningen ska arbeta för att stärka en sammanhållning bland juriststudenter. Vi måste bli ännu bättre på att nå ut till våra nyblivna studenter, att erbjuda ett fantastiskt alternativ till nationslivet. En sådan gemenskap kommer dels göra tiden i Lund trevligare, men även gynna oss alla i vår framtida yrkesroll. Jag har bra koll på föreningen och vet att jag kan arbeta för att göra den ännu bättre.

19 Namn: Marie Nygren Termin: 2 Telefon: E-post: marienygren89@hotmail.com Jag har varit kursombud sedan termin 1 och var under våren 2012 fadder. Har även jobbat på Kristianstad nations pub och klubb och sjunger i Tornakören. - Mer verklighetsanknytning i undervisningen, att t.ex. få se ett riktigt avtal under termin 2 - Att genom nytänkande i större utsträckning anpassa utbildningen till dagens önskemål - Ökade incitament att lära sig för själva kunskapsökningens skull - Större variation bland examinationsformerna Jag vill få en chans att belysa de frågor jag tycker är viktiga, bidra till att föreningen drivs framåt och dessutom få de lägre terminernas perspektiv representerat i en större utsträckning. Att vara aktiv i FUM känns också som ett roligt, meningsfullt och givande engagemang både nu och inför framtiden.

20 Namn: Jacob Rosell Svensson Termin: 6 Telefon: E-post: jacobsvensson113@hotmail.com 1. Har Du tidigare engagerat Dig i JF eller någon annan förening, nation eller liknande? Mitt JF engagemang började termin 1 i Festmästeriet. Sedan dess har jag varit Novischförman, Pubmästare och är nu ledamot i styrelsen och Fullmäktige. Den viktigaste frågan för mig är öppenheten och transparensen i kåren. JF ska vara öppet och välkomnande, inte bara för de nya studenterna utan för alla juriststudenter som vill vara med. Därför tror jag det är viktigt att se och ta tillvara olika intressen. Inom såväl utbildningsfrågor, arbetsmarknadsfrågor och studiesociala frågor finns olika åsikter och intressen och jag hoppas kunna lyfta fram och diskutera dessa. I samtliga frågor är det viktigt att ha ett ansvarsfullt perspektiv, allt för att föreningens medel används på ett sätt så att de kommer medlemmarna till gagn. I mer konkreta ord vill jag att JF ska fortsätta arbetet med alternativa examinationsformer och fler muntliga inslag i utbildningen, försöka återge en mer nyanserad bild av arbetsmarknaden samt fortsätta arbeta med studiesociala aktiviteter som tilltalar en bredare grupp av studenter. Jag vill även vara med och påverka JF:s åsiktsprogram där jag hoppas att vi kan bli bättre på att lyfta fram de åsikter som föreningen står för och inte vara rädda för att sticka ut hakan i våra hjärtefrågor. Fullmäktige är ett forum där strategiska frågor lyfts fram och diskuteras varpå beslut tas. Arbetet kräver både nytänkande, ansvarskänsla och erfarenhet av kårverksamhet. Efter nästan 3 års engagemang i kåren vet jag att jag kan bidra med erfarenhet och ansvarskänsla. Jag hoppas också att jag kan bidra med nya infallsvinklar och ta tillvara andra personers åsikter och tankar. Jag tror att det viktigaste för en konstruktiv diskussion är prestigelöshet, att kunna objektivt värdera vad som är bäst och vara beredd att ändra sin uppfattning i en fråga. Det är en av mina bästa egenskaper. 4. Övrigt Utöver min kandidatur till ledamot av Fullmäktige tänker jag även kandidera till posten som vice ordförande för Juridiska Föreningen 2012/13. Närvaro Fullmäktige 2011/2012 Åtta av åtta möten.

21 Namn: Arvid Runéus Termin: 2 Telefon: E-post: runus_75@hotmail.com Ja, har jag. Pubmästeriet och Dolu pexet på JF. På Malmö nation har jag kört lite lunch, husmosteri och annat trevligt. Jag tycker det är viktigt att alla får en chans att vara med i JF. Därför är det grundläggande med en bred verksamhet med stort utbud av aktiviteter för alla medlemmar. Om jag satt med i FUM skulle jag lägga tonvikten på den sociala biten, med allt vad det innebär. Vidare lovar jag att driva frågan om prissänkning på kaffet på Juridicum, 10 kr är inte ok! Det är ju en chans för den lilla människan att uträtta stordåd. Sen finns det lite andra anledningar, men främst därför. 4. Övrigt Alla som röstar på mig får en Piggelin?

22 Namn: Johan Samuelsson Termin: Startar t7 HT12 Telefon: E-post: Jag sitter som ordförande för JF under verksamhetsåret 2011/2012. Med anledning av denna post är jag även ordinarie ledamot i fakultetsstyrelsen, nämnden för utbildning på grund och avancerad nivå, lärarförslagsnämnden, styrelseledamot i Akademiska Föreningens Överstyrelse, Sällskapet Lundajurister och Stiftelsen Juristförlaget. Med anledning av JF:s medlemskap i LUS (Lunds Universitets Studentkårer) arbetar jag också i diverse fokusgrupper under tinget (som är det högst beslutande organet i LUS), i vilket jag också är ordinarie ledamot. Jag sitter också i JF:s fullmäktige för innevarande verksamhetsår. Under verksamhetsåret 2010/2011 var jag styrelseledamot i JF. I Lundakarnevalen 2010 var jag säkerhetschef i ekonomisektionsledningen. Jag kommer att lägga extra stor vikt vid de utbildningsrelaterade frågorna, som kommit mig att ligga varmt om hjärtat efter ett år av utbildningsbevakning på heltid. Jag är även intresserad av att följa upp arbetet med Studentlund, vilket följt mig intensivt genom innevarande verksamhetsår. Arbetet med att lägga grundvalarna på vilka JF ska vila under nästa år genom verksamhetsplanen och åsiktsprogrammet vill jag också vara delaktig i, där jag förhoppningsvis kan bidra med goda råd och insikter. Jag vill stå för kontinuiteten hos JF. Jag tror att det kan vara till stor hjälp för föreningen att inte tappa erfarna kåraktiva för att undvika att göra misstag som redan begåtts och även uppmuntra till engagemang som jag vet har en hög framgångsfaktor. 4. Övrigt Genom ett förhoppningsvis utökat förtroende för verksamhetsåret 2012/2013 hoppas jag på att utgöra en stark länk mellan seniorskollegiet och fullmäktige. Seniorskollegiet träffas ca 2 gånger per termin och där diskuteras ofta frågor som lyfts på fullmäktige, varför en god förståelse av fullmäktiges arbete är av stor nytta. Närvaro Fullmäktige 2011/2012 Åtta av åtta möten.

23 KANDIDATUR TILL FUM 2012/13 Namn: GUSTAF STRAND Termin: T5 Telefon: E-post: Utöver de självklara bitarna som fadder i JF:s novischeri (HT 2010) och arbete under Karnevalen (VT 2010) har mitt engagemang har huvudsakligen ägt rum på Sydskånska nationen. Där har jag bl a gjort följande. - Sångförman (2010) - Novischförman (2010) - Ledamot i valberedningen (2010) - Tandemgeneral (2011) - Förman för Svartklubben (2011) - Sexmästare (2012) Mitt engagemang kommer alltså inte primärt från JF, men väl från en studentorganisation i Lund. Man bör ha i åtanke att många av JF:s verksamheter och utskott fungerar i det närmaste exakt likadant som i andra organisationer, så det faktum att jag inte har direkt erfarenhet av JF är inte på något vis en nackdel. Tvärtom, genom att komma utifrån kan jag kanske bidra med nya synsätt och alternativa lösningsalternativ. Jag tycker att JF på sistone hörts alldeles för lite när det kommer till de utbildningsrelaterade frågorna. Näringslivsengagemang, festmästeri, spex och tandemdeltagande i all ära, men min uppfattning är att man hör betydligt mer om de bitarna än vad man hör om utbildningsbevakning och därtill relaterade frågor. Kan jag göra något för att åter föra upp dessa frågor på agendan vill jag göra detta. (Med all respekt för att frågorna kanske drivs idag, men resultatet av det arbetet är inte något som når medlemmarna i någon större utsträckning.) Mitt arbete i Studentlund har hittills mest varit praktiskt. Eftersom jag är en människa som älskar att diskutera, resonera och argumentera tror jag att jag kan dra nytta av dessa erfarenheter på ett vettigt vis i JF:s fullmäktige. För egen del så ställer jag upp för att jag vill testa något nytt. Jag tycker helt enkelt att FUM verkar vara en kul grej.

24 Namn: Per Svantesson Termin: 5 Telefon: E-post: per.svantesson@hotmail.com Jag har försvarat JF:s färger på fotbollsplanen ett otal gånger! Jag har även hjälpt Dolusspexets dekorgrupp ett par gånger samt varit en del av den legendariska fadderverksamheten. Att fortsätta att arbeta för att JF ska bli lättillgängliga och engagera fler studenter. JF bör även undersöka ökade möjligheter till praktik under utbildningen samt fortsätta sitt arbeta med att anordna uppskattade evenemang i de olika utskotten. För att kunna vara med och påverka utbildningen samt få ännu en inblick i Juridiska Föreningens arbete. 4. Övrigt Kryssa Svantesson!

25 KANDIDATUR TILL FUM 2012/13 Namn: Elin Svensson Termin: 1 Telefon: E-post: elinsvensson_91@hotmail.com Än så länge har jag hunnit med att bli ny medlem i Culpakören och Utbildningsutskottet, men har ambitioner att engagera mig ytterligare, b.la. som fadder. Utanför JF är jag medlem i Utrikespolitiska föreningen. Under min gymnasietid var jag aktiv inom elevrådet och satt som ordförande under mitt sista år. Förutom att bevaka utbildningen anser jag att en av JF:s viktigaste uppgifter är att främja det sociala livet i föreningen. Olika utskott som engagerar studenter bidrar till en god atmosfär och skapar samhörighet inte bara mellan studier och det sociala, utan också mellan årskurserna. Detta ska främjas, så att tuffa studier känns lättare i ett trevligt studieklimat. Jag tycker att JF är en fantastisk organisation och vill vara en del i att vidareutveckla och påverka föreningens verksamhet. Jag må vara en T-etta med ringa erfarenhet, men eftersom ledamöterna i fullmäktige ska representera alla elever på fakultet tycker jag det är viktigt att fullmäktige består av representanter från alla terminer.

26 Namn: Christina Söderbäck Termin: 8 Telefon: E-post: christina.soderback@gmail.com Vice ordförande för SJM HT11-VT12 Vice JiA-General 2012 Jag har också varit aktiv i bl.a. Näringslivsutskottet, Dolu, Festmästeriet och som mässvärd+ och fadder. JF:s viktigaste frågor är utbildningsbevakning, förberedelse inför det kommande arbetslivet och sociala verksamheter men för att kunna göra ett bra jobb inom dessa områden krävs engagerade medlemmar, aktiva och tjänstemän. JF har ett fantastiskt utbud av utskott, event m.m. och jag vill jobba för att fler ska upptäcka detta och vilja engagera sig i JF som aktiva eller tjänstemän. JF spelar en viktig roll för att skapa gemenskap mellan juriststudenter och jag vill att fler ska upptäcka att JF har något som passar alla! Mitt engagemang i JF har gett mig otroligt mycket och en plats i FUM känns som ett bra sätt att avsluta mitt engagemang i studentlivet och mitt sista år i Lund med. Jag har provat på det mesta inom JF och en plats i FUM skulle innebära en chans att få vara med och påverka JF inifrån. Jag vill också ge de högre terminerna en röst i JF:s högsta beslutande organ! Jag har varit några år på JF och Juridicum och jag hoppas på att kunna bidra med mina erfarenheter för att göra JF till en ännu bättre förening!

27 Namn: Alexandra Tham Johansson Termin: 5 Telefon: E-post: alexandratham@hotmail.com Jag har varit novischförman och nu är jag clubmästare i festmästeriet. Jag tycker JF ska bli en öppnare organisation med fler aktiva, alla måste känna sig välkomna. Detta tror jag man bäst gör genom att informera mera i klasserna och lägger mycket krut och kapacitet på novischperioden. Det är den sociala verksamheten som jag brinner för, men tycker det främsta och viktigaste arbetet inom JF sker i den utbildningsbevakande delen. JF:s alla delar är fantastiska och kompletterar varandra på ett fint sätt vilket gör att här finns något att hämta för varje individ. Jag vill vara med och göra JF till Sveriges bästa kår och Lunds främsta studentorganisation. Detta kan enligt mig bara genomföras med ordentligt drivna människor som vill göra vår tid på juristprogammet till de bästa 4,5 åren i våra liv.

28 Namn: Tora Törnqvist Termin: Fyra Telefon: E-post: Jag är för närvarande ordförande för Utbildningsutskottet som ansvarar för utbildningsbevakningen på JF. Där är jag tillsammans med de vice ordförandena ansvarig för kursombud, jämställdhet- och likabehandlingsgruppen och den studiesociala arbetsgruppen. Jag är också studentrepresentant i olika grupper på fakulteten, bland annat utbildningsnämnden och fakultetsstyrelsen. Tidigare har jag varit aktiv i Informationsutskottet och som fadder i novischutskottet. Det senaste året har jag också varit ledamot i FUM. Utanför JF har jag bred organisationserfarenhet, främst från Amnesty där jag idag sitter i den nationella styrelsen. Min hjärtefråga är att alla, oavsett vem man är eller var man kommer ifrån, ska känna sig välkomna och delaktiga i JF. JF har ett stort ansvar för att alla juriststudenter har en bra studietid, både i och utanför föreläsningssalen. För att skapa detta tror jag det är viktigt med demokrati, mångfald och information. Detta kan exempelvis skapas genom en bra novischperiod, ett välfungerande informationsutskott och kanske främst en stark utbildningsbevakning. Jag tror att det viktigaste är att vara lyhörd för- och bejakande till initiativ från medlemmarna såväl i frågor som rör studierna som i den sociala verksamheten samt att vara en tydlig röst för studenternas bästa gentemot fakulteten. Precis som för många andra juriststudenter är JF en stor del av mitt liv här i Lund och genom FUM hoppas jag att jag med min kunskap och mitt engagemang för utbildningsbevakning, min erfarenhet av organisationsarbete och min öppenhet för initiativ och förnyelse ska få fortsätta hjälpa till att göra JF ännu bättre. För alla! 4. Övrigt Rösta på mig för en starkt JF där alla är välkomna! Närvaro Fullmäktige 2011/2012 Åtta av åtta möten, varav kommit sent/avvikit tidigare från två möten.

29 Namn: Mathias Welander Termin: 4 Telefon: E-post: WELANDER_91@HOTMAIL.COM Jag har engagerat mig i dolusspexet, idrottsutskottet och festmästeriet. Jag har även under två terminer nu varit aktiv inom Östgöta Nation. Det är viktigt för JF att fortsätta vara en förening som är öppen för alla, tillgodoser allas intressen och erbjuder en vid verksamhet. Vikt bör läggas vid att fortsätta vara en varm förening samt att fortsätta utöva en hård utbildningsbevakning. Kåren är en grundläggande del av studentlivet och en kugge för studenterna att kunna påverka sin utbildning. Att få sitta i FUM skulle ge mig tillället att få vara med och besluta i, samt utveckla, den förening som jag anser vara väldigt givande för studenterna. 4. Övrigt Det är inte många som vet, men jag kan vicka på öronen. Det är coolt.

30 Namn: Joakim Winnerljung Termin: termin 4/5 (Studieuppehåll pga JF-engagemang) Telefon: E-post: Jag har fått det stora privilegiet att arbeta heltid som Vice ordförande för JF 2011/2012 och är högst ansvarig för föreningens ekonomi, näringslivskontakt samt tjänstemannakontakt. En uppgift jag är väldigt ödmjuk inför och som helt är beroende av våra fantastiskt drivna medlemmar. Jag sitter i JFs fullmäktige nuvarande verksamhetsår och har under året även arbetat mycket med omförhandlingen av det nya Studentlundsavtalet mellan kårer, nationer och AF genom att vara kårernas representant i Studentlunds beredningsgrupp. Är även JiA-general 2012, se till att gå dit i oktober, knyt kontakter, inspireras och framförallt, ha roligt! Började mina dagar som aktiv i bl.a. Dolu pexet och satt 10/11 som vice i Idrottsutskottet, det var oerhört roligt och något jag rekommenderar alla: Ta del av JFs breda verksamhet! För att nämna ett par viktigt frågor kommande år: En hållbar ekonomisk plan inför pågående nertrappning av universitetsstödet, (Lund har dock med det nya Studentlundsavtalet de bästa förutsättningarna i landet för fortsatt överlägset studentliv!). Fortsatt bred verksamhet med strävan att det ska finnas något för alla, och fortsatt lyhördhet mot studenterna, en av JFs största utmaningar handlar om att nå ut till samtliga juriststudenter i Lund, för att driva Dina frågor måste vi ha rätt input! Utnyttja den maktfaktorn kåren är! I övrigt hoppas jag kunna bidra med kontinuitet genom mina erfarenheter och den goda överblick jag fått över JFs breda verksamhet genom att praktiskt taget bo på JF under det senaste året. Jag har motivationen och viljan kvar för att fortsätta påverka JF i den riktning jag är övertygad om gynnar dess medlemmar. Jag fullkomligt älskar Lund och allt det har att erbjuda, JF är i Studentlunds smörgåsbord det som ligger mig varmast om hjärtat och den stolthet för JFs medlemmar och verksamhet jag känner när jag pratar med kollegor, såväl i Lund som runt om i Sverige, går inte att beskriva. 4. Övrigt Snart är det Lundakarneval igen, bara ett stenkast bort! Woho! Närvaro Fullmäktige 2011/2012 Åtta av åtta möten.

31 Namn: Jonas Wramner Termin: 1 Telefon: E-post: wramner_89@hotmail.com 1. Har Du tidigare engagerat Dig i JF eller någon annan förening, nation eller liknande? Jag har inte studerat innan men engagerat mig inom andra föreningar, främst inom fotboll i styrelser och eget företagande som massör. Jag är inte tillräckligt insatt idag men har och får många idéer om mycket. Tror på att satsa för att vinna! Jag tror att jag kan påverka och bidra med kunskap och erfarenheter jag har inom bl.a. resande, fotboll/idrott, eget företagande m.m. Jag tror även att det är viktigt att ha representanter från alla terminer och kan vara lyhörd oss det krävs.

32 Namn: Sara Öwall Termin: 4 Telefon: E-post: s.owall@hotmail.com 1. Har Du tidigare engagerat Dig i JF eller någon annan förening, nation eller liknande? Inom JF har jag varit aktiv inom Utbildningsutskottet, Novischeriet och Festmästeriet. Jag var kursombud under termin ett och två för att sedan ha varit tjänsteman med posten vice ordf. kursombud det senaste verksamhetsåret. Utöver engagemanget i Utbildningsutskottet har jag bland annat varit fadder och jobbat på JF:s stora fester med servering och bar. Personligen tycker jag att utbildningen ska präglas av progression, att läsa på juristprogrammet ska innebära en ständig förbättring och utveckling. Därför anser jag att denna fråga bör prioriteras och drivas mer aktivt av JF. Utöver det tycker jag att frågan om studievägledning och karriärservice bör uppmärksammas. Det är inte alla studenter som behöver en kontinuerlig kontakt med studie- och yrkesvägledare men möjlighet ska finnas där och det är en fråga som JF borde driva i egenskap av kår och därmed studentrepresentant. Jag har under två år engagerat mig i JF dels som aktiv och dels som tjänsteman. Nu vill jag få en chans att påverka JF:s riktning i frågor på ett mer direkt sätt. Jag vill att JF ska vara välkomnande för alla och därav bli bättre på att locka nya aktiva och samtidigt ge alla JF:s medlemmar ett mervärde av att vara med i föreningen. För att det ska kunna åstadkommas vill jag sitta i fullmäktige och kunna påverka de val som görs. 4. Övrigt Efter två års engagemang i utbildningsbevakning tror jag att mina erfarenheter skulle vara viktiga för de diskussioner som förs i fullmäktige och även för de beslut som ska fattas. Jag hoppas därför att jag får möjligheten att påverka JF genom en plats i fullmäktige!

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens (JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Avsändare: Datum: Kårstyrelsen 2013-09-09 4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Kårstyrelsen föreslår fullmäktige: att anta den konkretiserade verksamhetsplanen för verksamhetsåret

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens ( JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet?

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet? Elevkår, vadå? Alla elever i skolan tillhör skolans elevkår, på samma sätt som att alla lärare i skolan tillhör skolans lärarkår. Genom en elevkår har eleverna ett representativt organ för att försvara

Läs mer

KANDIDATUR TILL FUM 2013/14

KANDIDATUR TILL FUM 2013/14 Namn: Linn Alfredsson Termin: T6 Telefon: 0739-59 86 85 E-post: linn.alfredsson@hotmail.com Under mina tre år i Lund har jag varit engagerad i JF från första stund. Först som aktiv i utskott och senare

Läs mer

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från:

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från: Fullmäktiges tredje höstmöte 2012 Bilaga D Innehåller rapporter från: 1. Sexmästare 2. Skattmästare 3. Beeking 4. Vitae 5. SKHILS 6. Vice Kårordförande 7. Arbetsmarknadsordförande 8. Kårordförande Rapport

Läs mer

SAMVERKAN SKOLA-ARBETSLIV

SAMVERKAN SKOLA-ARBETSLIV VARFÖR samverkan? Idag kan vi vittna om en relativt hög ungdomsarbetslöshet i åldrarna 18-25 år. Vi har en stor andel elever som inte fullföljer sina gymnasiestudier eller går ut med ett fullständigt gymnasiebetyg.

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Internationella Utskottet. Verksamhetsbeskrivning. Internationella utskottets vision.

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Internationella Utskottet. Verksamhetsbeskrivning. Internationella utskottets vision. UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning (IC) ska arbeta aktivt för att skapa kontaktnät mellan studiekamrater, partneruniversitet och företag och därigenom främja kulturella utbyten, internationella

Läs mer

BESLUT 2009-03-26 Dnr Mahr 50-2009/244

BESLUT 2009-03-26 Dnr Mahr 50-2009/244 Malmö högskola / Gemensam förvaltning Jonas Alwall Arbetsgruppen för studentinflytandepolicy vid Malmö högskola 1(9) BESLUT 2009-03-26 Dnr Mahr 50-2009/244 Studentinflytandepolicy för Malmö högskola Inledning

Läs mer

Kallelse Föredragningslista 2016-03-21. Demokratiberedning

Kallelse Föredragningslista 2016-03-21. Demokratiberedning Kallelse Föredragningslista l (l) 2016-03-21 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid stadshuset, Kompassen, kl. 9:00 fredagen den O l april 2016 Ordförande sekreterare Alf Gillberg Annica Åberg Föredragningslista

Läs mer

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 Sektionen för Medieteknik Sektionsmöte 2013-10-09 Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare 1.4. Val av

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 13/14

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 13/14 .doc 1 (5) Studentkåren Malmös verksamhetsplan 13/14 1. Inledning Under verksamhetsåret 12/13 har Studentkåren Malmö genomfört många förbättringar i Kårens struktur men än är arbetet inte klart och Kåren

Läs mer

Medlemsmöte, Novitas. Inledning. Information. Tid: 2015-04-29 16:30. 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande:

Medlemsmöte, Novitas. Inledning. Information. Tid: 2015-04-29 16:30. 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande: Medlemsmöte, Novitas Tid: 2015-04-29 16:30 Plats: M402 Närvarande: Inledning 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande: 3. Val av mötespresidie: Förslag: Helny Malmborg som mötesordförande

Läs mer

Stadgar för Konstkåren (Org. 857203-6724) Reviderade 2014-10-22

Stadgar för Konstkåren (Org. 857203-6724) Reviderade 2014-10-22 Stadgar för Konstkåren (Org. 857203-6724) Reviderade 2014-10-22 1. VERKSAMHETSOMRÅDE OCH ÄNDAMÅL 1.1. Verksamhetsområde Konstkåren verkar vid konstnärliga fakulteten på Göteborgs universitet. Konstkåren

Läs mer

Elevdemokrati och inflytande

Elevdemokrati och inflytande Elevdemokrati och inflytande Student democracy and influence Projektarbete VT-13 Karin Bylund NVSP3 Handledare: Yvonne Toth Innehåll 1. Inledning... 3 1:1 Inledning... 3 1:2 Sammanfattning... 3 1:3 Syfte

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31 ! Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31 Bakgrund Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala

Läs mer

Du är viktig för Norrköpings framtid.

Du är viktig för Norrköpings framtid. Den blå tråden Du är viktig för Norrköpings framtid. Om du känner glädje i att skapa värde och göra nytta för andra människor har du kommit helt rätt. För alla vi som jobbar här gör skillnad för Norrköpingsbornas

Läs mer

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE Datum: 2015-05-28 Tid: 17:00 Plats: Tryggheten, plan 1 i Samhällsvetarhuset plan Närvarande med rösträtt (röstlängd): Närvarande utan rösträtt: FORMALIA Punkt Ärende

Läs mer

Kandidatur till vice ordförande Anna Horn

Kandidatur till vice ordförande Anna Horn Kandidatur till vice ordförande Anna Horn I ett myller av sensationsmedia, moderpartiets krav och andra ungdomsförbunds trams glöms kärnan i vårt uppdrag bort. Vi behöver starka liberala principer som

Läs mer

VERKSAMHETSÅRET 2014. Lund, 29 september 2013. Alumniföreningen vid LTH. Verksamhetsåret 2014. - Syfte & Vision. - Verksamhetsområden

VERKSAMHETSÅRET 2014. Lund, 29 september 2013. Alumniföreningen vid LTH. Verksamhetsåret 2014. - Syfte & Vision. - Verksamhetsområden VERKSAMHETSÅRET 2014 Alumniföreningen vid LTH Lund, 29 september 2013 Verksamhetsåret 2014 - Syfte & Vision - Verksamhetsområden - Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2011 Inledning Syftet med detta dokument

Läs mer

S-studenters långtidsplan fram till 2020

S-studenters långtidsplan fram till 2020 S-studenters långtidsplan fram till SOCIALDEMOKRATISKA Inledning S-studenter är det socialdemokratiska studentförbundet i Sverige och har sin ideologiska och organisatoriska grundsyn inom socialismen och

Läs mer

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten.

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten. Kandidat till klubbchef vt 2013 Sofie Mähler Jag heter Sofie Mähler och läser Civilingenjör Teknisk Fysik, andra året. Kommer ifrån Näsåker i Ångermanland och flyttade jag till Uppsala hösten 2011. Jag

Läs mer

Uppdaterad 2013 04-24. Juridiska föreningen i Uppsala. Grundad 24 maj 1844. Stadgar

Uppdaterad 2013 04-24. Juridiska föreningen i Uppsala. Grundad 24 maj 1844. Stadgar Juridiska föreningen i Uppsala Grundad 24 maj 1844 Stadgar Innehållsförteckning Kapitel 1 Inledande bestämmelser... 3 Kapitel 2 Medlemskap... 3 Kapitel 4 Föreningsstämma... 5 Kapitel 5 Styrelse... 6 Kapitel

Läs mer

Förarbete, planering och förankring

Förarbete, planering och förankring Förarbete, planering och förankring Förarbete, planering och förankring Att arbeta med vilka etiska värden och normer som ska känneteckna den äldreomsorgsverksamhet vi arbetar i och hur vi konkret ska

Läs mer

Karriärrådgivning och studievägledning: en tjänst för studenterna!

Karriärrådgivning och studievägledning: en tjänst för studenterna! Karriärrådgivning och studievägledning: en tjänst för studenterna! En undersökning av Uppsala universitets studievägledning Till Ted: En check förstasida här på något sätt. Loggan bör finnas med. * Det

Läs mer

Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum

Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum Enligt Tbi-sektionens reglemente punkt 3.1.3 står det följande: Sektionsstyrelsen förvaltar ett jubileumssparande å medlemmarnas räkning på sektionens konton.

Läs mer

Nämndens ansvarsområde

Nämndens ansvarsområde 2013-01-04 Diarienr 2012/337-NF-003 Sid. 1 Nämnden för funktionshindrade För att ta vidare steg mot Vision 2026 Staden utan gränser ska nämnden för funktionshindrade aktivt planera för målgruppernas framtida

Läs mer

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap.

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap. Praktikrapport Louisa Flores Praktikplats Global Utmaning Birger Jarlsgatan 27 111 34 Stockholm Utbildning Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande

Läs mer

Studiehandledning till Nyckeln till arbete

Studiehandledning till Nyckeln till arbete Studiehandledning till Nyckeln till arbete STUDIECIRKEL OM NYCKELN TILL ARBETE 2014 gav Handikappförbunden ut skriften Nyckeln till arbete. Den vänder sig till arbetssökande med olika funktionsnedsättningar

Läs mer

Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015

Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015 Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015 Vilket år det har varit! Det här kommer bli svårt att sammanfatta på några få sidor. Det har hänt så mycket inom vår lokalavdelning att det skulle ta upp

Läs mer

Sammanställning av ungas åsikter. November 2009 Anna Lena Pogulis Carina Ingesson

Sammanställning av ungas åsikter. November 2009 Anna Lena Pogulis Carina Ingesson Sammanställning av ungas åsikter November 2009 Anna Lena Pogulis Carina Ingesson Bakgrund Kommunfullmäktige har antagit ett strategiskt område Barn och unga vår framtid. Utifrån de övergripande och nämndsspecifika

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Kortfattad sammanfattning av studenternas synpunkter och förslag

Kortfattad sammanfattning av studenternas synpunkter och förslag Termin: VT 2015 Program: W Kurs: Klimat 1TV026 10 hp Antal registrerade studenter: 11 Svarsfrekvens: (54%) 6/11 Datum: 2015-04-08 Utfall av examination Antal examinerade: 9 Betyg 5: 0 (0%) Betyg 4: 5 (56%)

Läs mer

Nordpols Verksamhetsberättelse VT-14

Nordpols Verksamhetsberättelse VT-14 VT-14 Nordpols Verksamhetsberättelse Nordpols styrelse har under vårterminen 2014 genomfört en rad aktiviteter och lagt stort fokus på arbetslivsanknytning men också kommunikationen mellan styrelsen och

Läs mer

Praktikrapport. Arbetsplatsen. Bakgrund. Min placering. Emil Levin. emil_levin@hotmail.com

Praktikrapport. Arbetsplatsen. Bakgrund. Min placering. Emil Levin. emil_levin@hotmail.com Praktikrapport Emil Levin emil_levin@hotmail.com Arbetsplatsen Miljöstrategiska enheten Miljöavdelningen Länsstyrelsen Skåne Kungsgatan 13 205 15 Malmö Bakgrund Min utbildningsbakgrund är en kandidatexamen

Läs mer

Handbok. för politiker i Ängelholms politiska organisation

Handbok. för politiker i Ängelholms politiska organisation Handbok för politiker i Ängelholms politiska organisation Innehåll Inledning Organisation Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Välfärdsnämnden Myndighetsnämnden Överförmyndarnämnden Valnämnden Krisledningsnämnden

Läs mer

STAFFANSTORPS KOMMUN. Sveriges bästa livskvalitet för seniorer

STAFFANSTORPS KOMMUN. Sveriges bästa livskvalitet för seniorer STAFFANSTORPS KOMMUN Sveriges bästa livskvalitet för seniorer Socialnämndens plattform för arbetet med kommunens seniora medborgare 2011-2015 2 Framtidens äldreomsorg Dokumentet du håller i din hand har

Läs mer

Hur undervisar du om viktiga framtidsfrågor?

Hur undervisar du om viktiga framtidsfrågor? Hur undervisar du om viktiga framtidsfrågor? Jag vill! Jag kan! Vad vi menar med handlingskompetens Alla elever som lämnar skolan ska göra det med en känsla av handlingskompetens. Begreppet är centralt

Läs mer

Utva rdering Torget Du besta mmer!

Utva rdering Torget Du besta mmer! 2013-12-17 Utva rdering Torget Du besta mmer! Sammanfattning Upplands Väsby kommun deltar tillsammans med tre andra kommuner i ett projekt om medborgarbudget som drivs av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Förskolan Kornknarren. - om arbetssätt, förhållningssätt och Törebodas värdegrund och vision

Förskolan Kornknarren. - om arbetssätt, förhållningssätt och Törebodas värdegrund och vision Förskolan Kornknarren - om arbetssätt, förhållningssätt och Törebodas värdegrund och vision Förord Det här dokumentet är skrivet för att alla som jobbar på förskolan Kornknarren ska få en inblick i och

Läs mer

Föreningen EnergisystemTeknologerna

Föreningen EnergisystemTeknologerna Föreningen EnergisystemTeknologerna, Sida 1 av (13) Innehållsförteckning INLEDNING... 3 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL... 3 ORGANISATION... 3 STADGAR... 3 MEDLEMMAR... 4 STORMÖTEN... 4 STYRELSE... 4 STYRELSEMÖTEN...

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönköping Studentkår, 2015/16 150420. Verksamhetsplan för Jönköpings Studentkår 2015/2016

Verksamhetsplan för Jönköping Studentkår, 2015/16 150420. Verksamhetsplan för Jönköpings Studentkår 2015/2016 Verksamhetsplan för Jönköpings Studentkår 2015/2016 INLEDNING... 1 DISPOSITION... 1 FOKUSFRÅGA STRÄVAN MOT DEN GODA UTBILDNINGEN... 2 1. ORGANISATION OCH LEDNING... 3 1.1 INTERNATIONALISERING... 3 1.2

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Maktsalongen Verksamhetsplan 2015

Maktsalongen Verksamhetsplan 2015 Bilaga 5 Maktsalongen Verksamhetsplan 2015 Maktsalongen är en organisation som arbetar med jämställdhet i det unga civilsamhället. 2015 är organisationens fjärde år och organisationen växer med raketfart.

Läs mer

ANONYMA TENTAMINA (FÖRDELAR) ÅSIKTSTORG:

ANONYMA TENTAMINA (FÖRDELAR) ÅSIKTSTORG: ANONYMA TENTAMINA (FÖRDELAR) ÅSIKTSTORG: SVAR: 1. En bra lärare kan inte favorisera 2. Kan vara bra för att förminska diskriminering 3. Att man inte kan bli orättvist bedömd 4. Alla blir lika behandlade

Läs mer

Akademiskt mentorskap: hur och varför?

Akademiskt mentorskap: hur och varför? Akademiskt mentorskap: hur och varför? Verksamhetsplan Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet Innehåll BAKGRUND... 3 Kontakt... 3 MENTORSKAP PÅ HUMANISTISKA FAKULTETEN: MOTIVERING OCH SYFTE...

Läs mer

KRAFTSAMLING 2011-2015

KRAFTSAMLING 2011-2015 KRAFTSAMLING 2011-2015 Framtidsbilder från livet i Norrbotten 2030 Framtidsbilderna är Tillväxtrådets sammanfattning av Kraftsamlings rundabordssamtal. KRAFTSAMLING Befolkningsökning är grunden för tillväxt

Läs mer

Sammanställning av utvärderingar av kurs HU4304 höstterminen 2008

Sammanställning av utvärderingar av kurs HU4304 höstterminen 2008 Sammanställning av utvärderingar av kurs HU4304 höstterminen 2008 Sex personer har fyllt i utvärderingsenkäten. En person läser kursen HU4304 som fristående kurs och de övriga läser den inom ett program.

Läs mer

Än sen då? Resultat och reflektioner från Skolinspektionens granskning av introduktionsprogrammen yrkesintroduktion och individuellt alternativ.

Än sen då? Resultat och reflektioner från Skolinspektionens granskning av introduktionsprogrammen yrkesintroduktion och individuellt alternativ. Än sen då? Resultat och reflektioner från Skolinspektionens granskning av introduktionsprogrammen yrkesintroduktion och individuellt alternativ. Prop. 2009/10:165 (inför ny skollag) Utdrag ur propositionen:

Läs mer

Trimsarvets förskola

Trimsarvets förskola Trimsarvets förskola Likabehandlingsplan & Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2014/2015 Planen gäller från 2014-09-01 till 2015-08-31 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

REGLEMENTE ANTAGEN AV FULLMÄKTIGE 2013-05-30 GILTLIGT FRÅN OCH MED 2013-07-01

REGLEMENTE ANTAGEN AV FULLMÄKTIGE 2013-05-30 GILTLIGT FRÅN OCH MED 2013-07-01 REGLEMENTE ANTAGEN AV FULLMÄKTIGE 2013-05-30 GILTLIGT FRÅN OCH MED 2013-07-01 Reglementets utgångspunkt Samhällsvetarkåren vid Lunds universitets (hädan efter Samhällsvetarkåren) reglemente finns till

Läs mer

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN INNEHÅLL 3 Vilka sitter i valberedningen? 4 Vad gör valberedarna? 7 Liten checklista för valberedningen 8 Världens bästa styrelse 10

Läs mer

FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE

FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE Sofia Arkelsten, partisekreterare 20110704 INLEDNING Politiken påverkar människors liv. Därför är det viktigt vilka människor som utformar politiken. Och därför är det viktigt att

Läs mer

Rådslag om Vår Framtid

Rådslag om Vår Framtid Rådslag om Vår Framtid 27 maj 2013 Innehåll Rådslagets utformning...2 Anteckningar...3 Inkluderande förhållningssätt och kultur... 3 Öppna mötesplatser... 4 Sveriges Bästa Skola... 5 Bra Infrastruktur

Läs mer

Sammanställning av resultat Enkätundersökning Speak the J(F) up! 2011

Sammanställning av resultat Enkätundersökning Speak the J(F) up! 2011 1. Vilken termin läser du? Sammanställning av resultat Enkätundersökning Speak the J(F) up! 2011 2. Är du medlem vid JF idag? Besvarad av 137 st. Ja: 131 Nej: 6 3. Om du svarade ja på fråga 1: Tycker du

Läs mer

Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009.

Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009. Umeå Universitet Sida 1 (10) Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009. Kursvärdering. Omdöme 1 5 (5 bäst) Kursupplägg i stort 1 2 5 Bra projekt där de tidigare projekten i BP1 och BP2 binds ihop. Får

Läs mer

Charlotte Akej. Namn: Charlotte Akej Termin: Termin 6 Telefon: 0768-58 22 60 Mailadress: lottah_@hotmail.com

Charlotte Akej. Namn: Charlotte Akej Termin: Termin 6 Telefon: 0768-58 22 60 Mailadress: lottah_@hotmail.com Fullmäktigekandidater 2011/2012 1 Charlotte Akej Namn: Charlotte Akej Termin: Termin 6 Telefon: 0768-58 22 60 Mailadress: lottah_@hotmail.com Chefredaktör för Dissidenten, JF:s kårtidning Kursombud, T6

Läs mer

JURIDISKA INSTITUTIONEN

JURIDISKA INSTITUTIONEN JURIDISKA INSTITUTIONEN HRS290 Teoretisk affärsjuridik - Rollperspektiv på rätten, 15 högskolepoäng Theoretical business law - Role Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska institutionen 2014-09-10

Läs mer

Varför en vision? Och det roliga arbetet börjar nu!

Varför en vision? Och det roliga arbetet börjar nu! Varför en vision? Det finns en sådan stolthet och vilja till utveckling i Hjo, men för att samla våra krafter och få draghjälp av varandra behöver vi också en gemensam målbild en vision som talar om för

Läs mer

Barnkonventionen i praktiken

Barnkonventionen i praktiken Barnkonventionen i praktiken Skribenter Meimone Johansson, Pontus Segefalk, Anna Gullberg Zilan Isik, Alexander Mogren, Kiana Favre Sida 1 Vi är sex ungdomar som under två veckor har sommarjobbat som kommunutvecklare

Läs mer

Blåbärets Kvalitetssäkring

Blåbärets Kvalitetssäkring Blåbärets Kvalitetssäkring ht-2012/vt-2013 Sammanställt av: Maria Henriksson Normer och värden 1. Alla barn ska i maj 2013 ha fått möjlighet att lyssna, berätta och ge uttryck för sina uppfattningar. 2.

Läs mer

Vägskälsdag 2 februari 2014

Vägskälsdag 2 februari 2014 Vägskälsdag 2 februari 2014 Den 2 februari 2014 arrangerade riksstyrelsen en vägskälsdag dit UH:s medlemmar var inbjudna för att fördjupa sig och diskutera kring rekrytering, engagemang och UH:s vision

Läs mer

Fritidshemmens arbetsplan Förutsättningar för verksamheten

Fritidshemmens arbetsplan Förutsättningar för verksamheten Färjestadsskolan Fritidshemmens arbetsplan Arbetsplanen: - Visar på vilket sätt fritidshemmet ska arbeta för att nå målen för utbildningen. - Utgår från nationella styrdokument, kommunens strategiska plan,

Läs mer

Framtidens medlemskap i Vårdförbundet för studenter och nyexaminerade

Framtidens medlemskap i Vårdförbundet för studenter och nyexaminerade Framtidens medlemskap i Vårdförbundet för studenter och nyexaminerade Rapport från medlemmarna i Studentpanelen: Håkan Bäckman Ida Eriksson Miriam Isaksson Mettavainio Piaa Kinnunen Jenny Lindgren Gabriel

Läs mer

Åsiktsprogram 2012/13

Åsiktsprogram 2012/13 Åsiktsprogram 2012/13 1. Grundpelare Juridiska Föreningen (JF) är en demokratisk, religiöst och partipolitiskt obunden organisation som står för alla människors lika värde. I alla lägen ska JF arbeta för

Läs mer

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun Kommunikationspolicy för Linköpings kommun Fastställd av kommunfullmäktige i december 2012 Våra kärnvärden Modiga Att ligga i framkant innebär att vi vågar gå vår egen väg. Att våga välja otrampade stigar,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Fyrisgården är en ideell förening som anordnar fritidsaktiviteter med mera för alla åldrar. Verksamheten

Läs mer

Protokoll studienämndsmöte 1 25/9-2012. 2 Rapporter från råd

Protokoll studienämndsmöte 1 25/9-2012. 2 Rapporter från råd Protokoll studienämndsmöte 1 25/9-2012 Närvarolista: Ida Johansson, Sara Pettersson, Anders Johansson, Stanislaw Bengtsson, Henrik Roos, Helga Brage, Louise Anderberg, Anders Fredholm, Johan Ahlberg. 1

Läs mer

Kvalitetsredovisning Skola/fritids

Kvalitetsredovisning Skola/fritids Kvalitetsredovisning Skola/fritids 2013-2014 Verksamheten som helhet Vår vision är att skapa en skola som vilar på demokratins grund och där verksamheten grundar sig på ett livslångt lärande. Kunskaper,

Läs mer

Verksamhetsplan. för. Eriksgårdens förskola. Jörgensgårdens förskola. och. Lilla Dag & Natt 2012-2014

Verksamhetsplan. för. Eriksgårdens förskola. Jörgensgårdens förskola. och. Lilla Dag & Natt 2012-2014 Eriksgården Jörgensgården Lilla Dag & Natt Verksamhetsplan för Eriksgårdens förskola Jörgensgårdens förskola och Lilla Dag & Natt 2012-2014 Utbildningsförvaltningen landskrona.se Eriksgårdens förskola

Läs mer

Sök-Utskottspub Sök till:

Sök-Utskottspub Sök till: Sök-Utskottspub Sök till: AktU MafU NärU Webgruppen Yvette Valberedningen Näringslivsutskottet, NärU - Din väg till drömjobbet! Hej Ettan! Mitt namn är Albin Larsson och jag är Näringslivsansvarig på sektionen

Läs mer

Syftet med. affärsplanen

Syftet med. affärsplanen 1 Syftet med affärsplanen För att komma framåt måste vi först veta åt vilket håll vi ska gå en uppgift som blir svårare och svårare när vår omvärld förvandlas i en ständigt snabbare takt. Därför har vi

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision Boendestöd Örgryte Härlanda SDF

Granskningsrapport. Brukarrevision Boendestöd Örgryte Härlanda SDF Granskningsrapport Brukarrevision Boendestöd Örgryte Härlanda SDF 2014 . INLEDNING Om brukarrevision Detta är en rapport från brukarrevisionen. Brukarrevision är ett sätt att ta reda på vad de vi är till

Läs mer

Mentorguide. Handledning för mentorer i mentorprogram på Chalmers

Mentorguide. Handledning för mentorer i mentorprogram på Chalmers Mentorguide Handledning för mentorer i mentorprogram på Chalmers 1 Innehåll 2 Så här används guiden... 4 3 Översikt över mentorprogrammet... 5 3.1 Syfte och mål med mentorprogrammet... 5 3.2 Mentorprogrammets

Läs mer

Projektplan Landsbygdsinspiratör i Vi Unga under perioden 1 februari 2010 till 31 oktober 2010

Projektplan Landsbygdsinspiratör i Vi Unga under perioden 1 februari 2010 till 31 oktober 2010 Projektplan Landsbygdsinspiratör i Vi Unga under perioden 1 februari 2010 till 31 oktober 2010 Vi Unga Vi Unga är en partipolitiskt och religiöst obunden ungdomsorganisation. Vi baserar all vår verksamhet

Läs mer

VI FINNS DÄR DU FINNS FÖRETAGARNA ÖRNSKÖLDSVIK

VI FINNS DÄR DU FINNS FÖRETAGARNA ÖRNSKÖLDSVIK VI FINNS DÄR DU FINNS FÖRETAGARNA ÖRNSKÖLDSVIK DU, JAG OCH VI Det finns en sorts människor som gärna jobbar efter klockan fem. Men som gnisslar tänderna om nätterna, när de kommer att tänka på sjukförsäkringsreformer,

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Praktikrapport Rädda Barnens Regionkontor Malmö Verksamhetsutvecklare

Praktikrapport Rädda Barnens Regionkontor Malmö Verksamhetsutvecklare Samhällsvetenskapliga fakulteten Göteborgs universitet Kvalificerad arbetspraktik med samhällsvetenskaplig inriktning HT2013 Caroline Engels Tidigare utbildning: Kandidat i Utvecklingsstudier med inriktning

Läs mer

Välkommen till Lärarhögskolan!

Välkommen till Lärarhögskolan! Välkommen till! Till dig som är antagen till Studie- och yrkesvägledarprogrammet, reguljär i Umeå. Varmt välkommen, vi hoppas att du ska få en mycket givande studietid! I det här brevet hittar du viktig

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2014-2016

VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2014-2016 VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2014-2016 Fastställd av styrelsen 2013-11-12 Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare

Läs mer

Pedagogiskt seminarium för personal vid Institutionen för geovetenskaper (avd för luft och vatten)

Pedagogiskt seminarium för personal vid Institutionen för geovetenskaper (avd för luft och vatten) Miniprojekt, pedagogisk grundkurs IV, ht 2000. Andreas Gyllenhammar & Johan Persson, Institutionen för geovetenskaper Pedagogiskt seminarium för personal vid Institutionen för geovetenskaper (avd för luft

Läs mer

Vad ska vi ha varandra till?

Vad ska vi ha varandra till? Vad ska vi ha varandra till? Om jag har sett längre, är det för att jag stått på jättars axlar Isaac Newton Du vet vad barn och ungdomar behöver för att växa och utvecklas. Vad behöver du? Vi behöver inte

Läs mer

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Upprättad datum: 2010 04 12 Reviderad datum: Innehåll Bakgrund... 3 Riktlinjer och utgångspunkter... 3 RF:s riktlinjer för barnidrott...

Läs mer

Arbetsplan för Bokhultets förskola

Arbetsplan för Bokhultets förskola Utbildningsförvaltningen Arbetsplan för Bokhultets förskola 2014-10-21 2014 2015 Innehållsförteckning 1. Presentation av förskola... 3 2. Årets utvecklingsområden... 5 3. Normer och värden... 5 4. Utveckling

Läs mer

Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Närvarande: Louise

Läs mer

Samhälle, samverkan & övergång

Samhälle, samverkan & övergång Samhälle, samverkan & övergång En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2013/2014 Förskolan Loviselund Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Läroplanens riktlinjer

Läs mer

Rapport uppdrag. Advisory board

Rapport uppdrag. Advisory board 1 Rapport uppdrag Advisory board 2 Advisory board AB är en dialogmodell som på ett stukturerat sätt ger möjlighet till samråd och dialog med unga i utvecklingsarbeten/verksamhetsutveckling inom kommunen,

Läs mer

Valberedningens arbete under året

Valberedningens arbete under året Valberedningens arbete under året Här är valberedningens förslag till Riksårsmötet 2016. Valberedningen har till uppgift att ta fram kandidater, intervjua och lägga förslag på personer som årsmötet väljer.

Läs mer

Söderköpings kommun. Vår värdegrund som ledstjärna i vardagen

Söderköpings kommun. Vår värdegrund som ledstjärna i vardagen N E K O B I V Vi-boken du håller i beskriver vår värdegrund och innehåller tolkningar från de medarbetare som hittills varit involverade i processen. I boken finns även plats för egna reflektioner. Susanne

Läs mer

Skaparkraft ger resultat Kulturens Hus Luleå, 3 februari 2011

Skaparkraft ger resultat Kulturens Hus Luleå, 3 februari 2011 Skaparkraft ger resultat Kulturens Hus Luleå, 3 februari 2011 Åsa Gardelli Föreläsningens innehåll Hur jag har arbetat med mitt uppdrag Vad jag sett hittills resultat Hur kan man gå vidare? Lektor i pedagogik

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL. - Politiker & tjänstemän

INSPIRATIONSMATERIAL. - Politiker & tjänstemän INSPIRATIONSMATERIAL - Politiker & tjänstemän Hej! Det du nu har framför dig är Ung NU- projektets inspirationsmaterial Ett material du kan använda för att till exempel få ett barnrättsperspektiv i politiska

Läs mer

Mål- och verksamhetsplan för fritidshem i Finspångs kommun. Hästhagens fritidshem

Mål- och verksamhetsplan för fritidshem i Finspångs kommun. Hästhagens fritidshem Mål- och verksamhetsplan för fritidshem i Finspångs kommun Hästhagens fritidshem VT 2015 Våra ledstjärnor Ansvar Vi tar initiativ, är engagerade och genomför fattande beslut. Vi är medskapande och tar

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Gefle Montessoriskola F-9. Kvalitetsredovisning 2008/2009. Ledningsgrupp: Elisabet Enmark, Monica Hylén, Karin Lindqvist, Sofie Söderlund

Gefle Montessoriskola F-9. Kvalitetsredovisning 2008/2009. Ledningsgrupp: Elisabet Enmark, Monica Hylén, Karin Lindqvist, Sofie Söderlund Gefle Montessoriskola F-9 Kvalitetsredovisning 2008/2009 Ledningsgrupp: Elisabet Enmark, Monica Hylén, Karin Lindqvist, Sofie Söderlund 1 Innehållsförteckning: 1. Inledning, s.3 2. Stolta över, s.4 3.

Läs mer