PRESENTATION AV FORUM KÖPCENTER I HELSINGFORS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PRESENTATION AV FORUM KÖPCENTER I HELSINGFORS"

Transkript

1 Av: Daniel Ventura PRESENTATION AV FORUM KÖPCENTER I HELSINGFORS FORUM kauppakeskus det berömda Glashörnet FORUM är av de mest välkända köpcentren i Helsingfors och är känd som en lättillgänglig, ungdomlig och trendig shopping- och restaurangdestination. FORUM är en självklar del av Helsingfors centrum. Den dynamiska blandningen av historiska byggnader och ny modern arkitektur och handel i flera plan erbjuder kunden en speciell upplevelse. FORUM ligger på Mannerheimvägen i hjärtat av Helsingfors och besöks årligen av cirka 14 miljoner kunder. Den attraktiva adressen är mycket välkänd. Här finner man förutom FORUM även de mycket välkända varuhusen Stockmann och Sokos. Handelsgatorna Esplanaden och Alexandersgatan mynnar ut från Mannerheimvägen, tågstationen är endast ett par minuter bort. Fastigheten har en unik kombination av tillgänglighet och synbarhet. Sedan FORUM öppnade 1985 har viss ut- och ombyggnation skett, bl.a. under 1999 och Nu är det dock dags för en mer omfattande förnyelse av FORUM som kommer att starta vid årsskiftet 2011/2012. NIRAS har fått i exklusivt uppdrag av ägaren, FORUM Capita Oy, att vara kommersiell projektledare för FORUMs förnyelse med ansvar för att genomföra uthyrning, kommersiell planering och interiör design av FORUM. 1 (17)

2 Illustration S A R C Arkkitehtitoimisto I projektet samarbetar NIRAS kontoret i Stockholm med NIRAS kontoret i Helsingfors, ett av Finlands mest välkända konsultföretag inom fastighetsbranschen med mångårig och mycket bred erfarenhet av kommersiell fastighetsutveckling. Ansvarig husarkitekt är SARC arkitektkontor, en av Finlands ledande arkitektkontor. 2 (17)

3 Snabbfakta FORUM FORUM idag Nya FORUM Öppnande 1985 Färdigt 2014 Ägare: FORUM Capita Oy Ut/ombyggnation 1999 och 2007 Försäljningsyta m2 Tillkommande yta ca m2 Total yta ca m2 GLA Antal butiker 117 Antal butiker ca Omsättning Omsättningsprognos ca Antal våningar 4 Antal våningar 5 Marknadsandel av City, ca 9,1 % Prognos 2020 ca 15 % Antal besökare miljoner Antal besökare ca 18 miljoner Parkeringsplatser 1000 Parkeringsplatser 1000 Ankarbutiker: H&M, Seppälä, KappAhl, GinaTricot, Esprit, Vero Moda, Vila, Only, Jack & Jones, Ajatar, Stadium, Intersport Fakta Helsingfors Antal invånare staden: personer FORUMs marknadsområde ca 1,3 miljoner personer Avstånd från: Stockholm 400 km, St Petersburg 300 km, Tallin 80 km Stark positiv befolkningstillväxt, ca 11 % till 2020 Marknadsunderlag: 2015 ca 8,1 mdr ca 9,7 mdr 3 (17)

4 KOMMERSIELLT KONCEPT Dagens koncept med en starkt ungdomlig modegrad och internationella kedjor kommer att stärkas och kompletteras med nya internationella aktörer och flaggskeppsbutiker. Utbudet inom hem- och fritid samt beklädnadssegmentet kommer att stärkas väsentligt. FORUM ska presentera moderna och attraktiva koncept som erbjuder den bästa upplevelsen. FORUM är gallerian för alla. Det nya FORUM kommer att erbjuda shopping i fem våningar med ca kvm butiksyta. Tillgängligheten till varje våning är extremt god med direktaccess från parkeringsgarage, gatuaccess till tre våningsplan samt tydliga och genomtänkta vertikala kommunikationer centralt placerade i det stora öppna atriet. Fokus i det nya FORUM ligger på kundnytta, upplevelse och tillgänglighet. Nya butiker och nya operatörer som man inte finner i Helsingfors idag samt ny design och väsentligt förbättrad tillgänglighet kommer att göra FORUM till en given destination för fler än 18 miljoner besökare årligen. I byggplanerna ligger även en framtida accesspunkt till den nya spårvägslinje som kommer att byggas i Helsingfors. Tunnelbana, lokaltåg och fjärrtåg kommer att stanna i direkt anslutning till plan K1 med en access direkt upp till FORUM. Man kommer att vara ensam i Helsingfors att kunna erbjuda denna mångfald i tillgänglighet. Etableringsintresset för en plats i FORUM är mycket stort men tillgången är begränsad. Starka och attraktiva koncept ligger i fokus. FORUM skall erbjuda det kunderna vill ha och det kunderna inte visste om att de ville ha. 4 (17)

5 TIDSPLAN Projektet är omfattande och kommer att pågå under flera år med byggstart från årsskiftet 2011/2012. Hela projektet planeras vara klart sommaren Plan K1, befintligt parkeringsplan, samt plan 3, även kallat Tuppens Torg, konverteras först för att sedan följas av de övriga planen. Vissa delar av FORUM är nyligen förnyade och berörs inte av ombyggnation men i princip kommer de flesta ytor och lokaler att omfattas av förnyelsen. Föruthyrningen av nya tillkommande ytor har redan startat. Intresset är mycket stort men tillgången på plats är begränsad. Önskar även ni en butikslokal i Helsingfors absoluta centrum, tveka inte att kontakta oss för mer information. LÄGET I HELSINGFORS 5 (17)

6 FORUM består av 6 fastigheter av olika karaktärer. Just blandningen av fastigheter är både utmanande och ger unika tillgångar. Entréer finns från samtliga omgivande gator samt från parkeringsgarage och gångväg från köpcentren Kamppi och Sokos. Stora delar av fastigheterna är skyddade vilket bjuder på stora utmaningar för såväl arkitekt som konceptutveckling. De bjuder även på en mängd av nivåskillnader, komplicerade logistiska förutsättningar samt utmaningen att genomföra en om- och nybyggnation under pågående handel. Även kontor finns inom fastigheterna. FORUMS läge är fantastiskt centralt mitt i hjärtat av Helsingfors butiksutbud mitt på Mannerheimvägen. Adressen är mycket attraktiv och utgör en av de fyra primära handelsgatorna i Helsingfors. Läget samt FORUMs starka marknadsposition i Helsingfors är bidragande anledningar till den mycket höga omsättningen var omsättningen vilket gör ca per kvadratmeter/år. Det är en av de högsta omsättningarna per kvm bland Helsingfors köpcentrum. Dagens 117 butiker kommer efter förnyelsen att bli ca stycken och prognostiseras omsätta ca år (17)

7 Illustration S A R C Arkkitehtitoimisto FORUMs samtliga handelsplan från Tuppens Torg till K1 med framtida access till spårväg. 7 (17)

8 Illustration S A R C Arkkitehtitoimisto 8 (17)

9 FORUMS OLIKA PLAN PLAN 3 TUPPENS TORG Tuppens torg fokuserar på ett starkt utbud av restauranger och caféer. Restaurangutbudet genomgår en stor förvandling för att kunna erbjuda FORUMs kunder nya moderna och attraktiva restaurangoch cafékoncept. Idag finner man huvuddelen av restaurangutbudet på plan 0. Tuppens torg kommer att bli den nya destinationen i Helsingfors för en upplevelse av mat och dryck. Torget är idag en helt öppen plats men kommer att till stora delar att glasas in och anta en helt ny karaktär. Kunder kommer att kunna njuta av ett digert restaurangutbud i en attraktiv miljö med en optimerad funktion, såväl inne som ute. En tilltalande och öppen miljö med taklanterniner, utvalda material och färger, blandningen av gamla och nya fastigheter erbjuder en avkopplande miljö anpassad för såväl lunch som för kvällsgästen. Takterrassen kommer att vara den givna platsen för soliga dagar där besökaren kan njuta av en unik miljö mitt i Helsingfors centrum. 9 (17)

10 Tuppens Torg - uteservering Illustration S A R C Arkkitehtitoimisto Tuppens Torg Illustration S A R C Arkkitehtitoimisto Till Tuppens torg allokeras även ett urval av barnklädes- och heminredningsbutiker. Torget är lättillgängligt i gatunivå från Georgsgatan samt från de andra planen i FORUM via rulltrappor och hissar belägna i det stora centrala öppna atriet. Mycket god visibilitet och transparens mellan planen presenterar enkelt för kunden FORUMs mångfald av butiker samtidigt som den strategiska layouten skapar intresse och lockar till nya upptäckter och handel. 10 (17)

11 Illustration S A R C Arkkitehtitoimisto 11 (17)

12 PLAN 2 MODE Detta plan har en tydlig inriktning på mode. Här finner kunden ett spännande utbud från de bästa operatörerna både inhemska och internationella. Profilen är ungdomlig och genom ökat utbud fortsätter FORUM vara en självklar plats för shopping. Här finner man även rikt utbud av kosmetik och accessoarer, caféer och vissa specialbutiker. 12 (17)

13 Nya rulltrappor från plan 2 till Tuppens torg och till plan 1 Illustration S A R C Arkkitehtitoimisto 13 (17)

14 PLAN 1 Mannerheimvägen erbjuder besökaren ett flertal entrépunkter in till FORUM. Planet får en helt ny layout med väsentligt förbättrad tillgänglighet och nya butiker. Ljust, öppet och tilltalande med en dynamisk blandning av restauranger, caféer och de allra bästa butikerna. Butiksmixen erbjuder en blandning av större och mindre butiker. Det fantastiska Mercatortorget som ligger inne i FORUM i direkt anslutning till den centrala entrén kommer i och med sin nydaning och med en ny accesspunkt in till huvudatriet att bli en av Helsingfors mest attraktiva restaurangmiljöer. En unik miljö mitt i FORUM med en dynamisk blandning av gammalt och nytt. 14 (17)

15 PLAN 0 FORUM har cirka besökare varje dag. Det höga kundflödet ger mycket goda förutsättningar för många typer av verksamheter, bl.a. för en modern livsmedelsbutik. Med fokus på kvalitativ takeaway och delikatesser och tonvikt på snabba inköp utgör butiken ett unikt koncept i Helsingfors. Framför allt kommer livsmedelsbutiken att serva lunchkunder och arbetande i närområdet samt passerande på väg till och från Kamppi och Sokos. Plan 0 kommer även att innehålla ett flertal hem- och fritidsbutiker, ett café samt fast foodrestauranger. Vissa av butikerna är stora tvåplansbutiker, andra är mindre specialbutiker som man finner endast i Forum. Mycket höga flöden kommer från passagen till Sokos, ca 2 miljoner per år. Även har planet en direktaccess till Mannerheimvägen via det berömda Glashörnet, en av Helsingfors mest kända korsningar. 15 (17)

16 PLAN K1 FORUM är extremt lättillgängligt för alla. Till plan K1 kommer det att finnas en direktaccess till parkeringsgaraget med över bilplatser. Butikslokaliseringen ger en tät och kommersiell atmosfär med storbutiker i flera plan samt ett antal specialbutiker. Här kommer man även att finna postkontor samt transportservice. Illustration S A R C Arkkitehtitoimisto En helt unik tillgång för FORUM är en direktaccess till den nya framtida tåg- och tunnelbanestationen. Denna access ger för kunderna en fantastisk lättillgänglighet samt kommer att bidra med en väsentlig ökning av kundflödet. Den första kommersiella punkten för samtliga trafikanter från stationen blir till just FORUM. 16 (17)

17 ETABLERING I FORUM FORUM är det självklara valet för en etablering i Helsingfors. Intresset för en plats i FORUM är redan mycket stort men vi är alltid mycket intresserade av att komma i kontakt med nya spännande koncept. Förutom FORUM arbetar vi med flera andra mycket intressanta projekt i Finland så ser även ni ett intresse av att finnas i Helsingfors absoluta centrum eller i något av våra andra projekt, kontakta uthyrningsansvarig i Sverige eller Finland för mer information. Uthyrningsansvarig Sverige Daniel Ventura Tel/mob: daniel.ventura@niras.se Uthyrningsansvarig Finland Mikko Mare Tel: mikko.mare@niras.fi Tervetuloa Helsinkiin! 17 (17)

Jungfruns Gata 419 - Brandbergen Centrum. Brandbergen Centrum, Brandbergen

Jungfruns Gata 419 - Brandbergen Centrum. Brandbergen Centrum, Brandbergen Jungfruns Gata 419 - Brandbergen Centrum 120 kvm Butik Brandbergen Centrum, Brandbergen Jungfruns Gata 419 Brandbergen Centrum Väldisponerad butikslokal med gott om skyltfönster vid södra entrén i Brandbergen

Läs mer

danderydcentrum Södra kontorshuset

danderydcentrum Södra kontorshuset danderydcentrum Södra kontorshuset Danderyd Centrum har Sveriges köpstarkaste marknadsområde på en av Europas snabbast växande marknader Danderyd Centrum har ett starkt och tillgängligt läge utmed E18

Läs mer

KONTOR 185M 2 NACKA HESSELMANS TORG 5

KONTOR 185M 2 NACKA HESSELMANS TORG 5 KONTOR 185M 2 NACKA HESSELMANS TORG 5 FIN LOKAL HÖGST UPP PREMIUMKONTORSHUS I SICKLA HK 60 i Sickla Affärskvarter är ett premiumkontorshus i bästa läge. Här har ett spännande möte mellan stram design,

Läs mer

Langsgatan 4. - Ledig kontorslokal 530-200m 2

Langsgatan 4. - Ledig kontorslokal 530-200m 2 Langsgatan 4 - Ledig kontorslokal 530-200m 2 Kontorslokal i Centralt och Attraktivt Område Objektet Kontorslokal om 530 kvm i expanderande område med gångavstånd till stadskärnan, tågstationen och Rinmansparken.

Läs mer

Jungfruns Gata 419 - Brandbergen Centrum. Brandbergen Centrum, Brandbergen

Jungfruns Gata 419 - Brandbergen Centrum. Brandbergen Centrum, Brandbergen Jungfruns Gata 419 - Brandbergen Centrum 114 kvm Butik Brandbergen Centrum, Brandbergen Jungfruns Gata 419 Brandbergen Centrum Fräsch butikslokal med bra läge intill ICA och rulltrappan till busstorget

Läs mer

DETALJHANDELN I ÖREBRO 2014. Nyckeltal för Örebros fyra största handelsplatser November 2015

DETALJHANDELN I ÖREBRO 2014. Nyckeltal för Örebros fyra största handelsplatser November 2015 DETALJHANDELN I ÖREBRO 2014 Nyckeltal för Örebros fyra största handelsplatser November 2015 FÖRORD Årets kartläggning visar ännu en gång att Örebro har återtagit sin position som handelsstad som lockar

Läs mer

KONTOR 290M 2 STOCKHOLM, SICKLA HESSELMANSTORG 5

KONTOR 290M 2 STOCKHOLM, SICKLA HESSELMANSTORG 5 KONTOR 290M 2 STOCKHOLM, SICKLA HESSELMANSTORG 5 KONTOR MED ETT PERFEKT LÄGE I POPULÄRA SICKLA HK 60 i Sickla Affärskvarter är ett premiumkontorshus i bästa läge. Här har ett spännande möte mellan stram

Läs mer

Runstensvägen 1 244 kvm Butik, Kontor Haninge Centrum, Haninge

Runstensvägen 1 244 kvm Butik, Kontor Haninge Centrum, Haninge 244 kvm Butik, Kontor Haninge Centrum, Haninge Snabbfakta Flexibel lokal med möjligheter för butik, kontor eller showroom mitt i Haninge Centrum Typ: Butik, Kontor Storlek: 244 kvm Tillträde: Enligt överenskommelse

Läs mer

Jungfruns Gata 419 - Brandbergen Centrum

Jungfruns Gata 419 - Brandbergen Centrum Webbadress: www.lokalnytt.se/lokal/269060 Jungfruns Gata 419 - Brandbergen Centrum Butik, 121 m 2, Stockholm, City Denna praktiska lokal har stora skyltfönster mot både butikstorget och den norra passagen

Läs mer

framgångssagan Nästa kapitel i

framgångssagan Nästa kapitel i Nästa kapitel i framgångssagan Allum i Partille är ett av Västsveriges största köpcentra. Sedan invigningen 2006 har vi vuxit stadigt och idag har vi ett hundratal butiker, närmare 900 anställda och 5,6

Läs mer

Jungfruns Gata 419 - Brandbergen Centrum

Jungfruns Gata 419 - Brandbergen Centrum Webbadress: www.lokalnytt.se/lokal/269062 Jungfruns Gata 419 - Brandbergen Centrum Butik, 114 m 2, Stockholm, City Denna fräscha butikslokal om 114 kvm är belägen precis bredvid välbesökta ICA Kvantum

Läs mer

Djäknegatan 20. Malmö

Djäknegatan 20. Malmö Djäknegatan 20 Malmö 35 000 människor arbetar i kontor där vi står för värdskapet 1 300 000 unika kunder besöker de köpcentrum vi driver. 6 000 personer arbetar dessutom där. 20 000 människor bor i våra

Läs mer

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK Här kan ni vara med att planera er lokal från grunden till en modern och trivsam lokal mitt i Solna Business Park. Yta: 889 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Smeden 1 Sidan 1 (7) Om lokalen

Läs mer

1. Närheten till service och kommunikationer. 2. Nyrenoverade kontorslokaler. 3. Centralt läge på Södermalm. Sveavägen 3820. En plats i solen.

1. Närheten till service och kommunikationer. 2. Nyrenoverade kontorslokaler. 3. Centralt läge på Södermalm. Sveavägen 3820. En plats i solen. Tre starka punkter som talar för Ringvägen 100 i Stockholm 3 Sveavägen 3820. En plats i solen. 1. Närheten till service och kommunikationer. 2. Nyrenoverade kontorslokaler. 3. Centralt läge på Södermalm.

Läs mer

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK Fantastiskt fina och ljusa lokaler på tredje våningen med skyltläge ut mot Svetsarvägen. Yta: 1 470 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Fräsaren 11 Sidan 1 (6) Om lokalen Den här ytan kan bli

Läs mer

Baltzarsgatan 25 Djäknegatan 14-22. Malmö

Baltzarsgatan 25 Djäknegatan 14-22. Malmö Baltzarsgatan 25 Djäknegatan 14-22 Malmö 35 000 människor arbetar i kontor där vi står för värdskapet 1 300 000 unika kunder besöker de köpcentrum vi driver. 6 000 personer arbetar dessutom där. 20 000

Läs mer

NTC Workshop och mingel för näringsidkare

NTC Workshop och mingel för näringsidkare NTC Workshop och mingel för näringsidkare Workshopen genomfördes den 28 april 2014 i Kumla Herrgård. Frågan som ställdes i inbjudan till de tiotal företagare som deltog var: Vad tycker ni vi behöver tänka

Läs mer

KONTOR 850M 2 SICKLA FANNYS VÄG 3

KONTOR 850M 2 SICKLA FANNYS VÄG 3 KONTOR 850M 2 SICKLA FANNYS VÄG 3 NYBYGGT KONTOR I HÖG STANDARD 5 MINUTER FRÅN SLUSSEN Ljusa, öppna lokaler om 850 kvm i nybyggda Sickla Front. Huset ligger precis i gränslandet mellan Sickla och Hammarby

Läs mer

Adress Parkvägen 2B. Kommunikationer

Adress Parkvägen 2B. Kommunikationer Parkvägen 2B En unik plats i händelsernas centrum - Råsunda! Typ Storlek 15000 kvm Adress Parkvägen 2B Område Solna/Solna Business Park Omgivning Solna är idag Sveriges mest företagstäta stad. Och i de

Läs mer

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK Trevliga lokaler mitt i Solna Business Park. Här kan ni vara med och skapa ett modernt, trivsamt kontor. Yta: 1 500-3 000 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Smeden 1 Sidan 1 (8) Om lokalen

Läs mer

Amiralsgatan 17. Malmö

Amiralsgatan 17. Malmö Amiralsgatan 17 Malmö 35 000 människor arbetar i kontor där vi står för värdskapet 1 300 000 unika kunder besöker de köpcentrum vi driver. 6 000 personer arbetar dessutom där. 20 000 människor bor i våra

Läs mer

RUM 22 DET ÄR DETALJERNA SOM GÖR DET

RUM 22 DET ÄR DETALJERNA SOM GÖR DET RUM 22 DET ÄR DETALJERNA SOM GÖR DET AFFÄRSIDÉ Rum 22 tillhandahåller tidsenlig design och accessoarer till priser lagda på en medelnivå. VISION Rum 22 skall bli det självklara valet för Falkenbergarna

Läs mer

HAMMARBY SJÖSTAD. Hammarby Fabriksväg 25, Hammarby Sjöstad 709 kvm

HAMMARBY SJÖSTAD. Hammarby Fabriksväg 25, Hammarby Sjöstad 709 kvm Ljus kontorslokal byggd runt ett atrium med fönster runt om hela lokalen. Ypperligt skyltläge mitt i Hammarby Sjöstads kreativt affärsliv. Yta: 709 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Trikåfabriken

Läs mer

Melleruds kommun. Handelsutredning och konsekvensanalys av effekterna av planerat köpcentrum i Västerråda 2011-11-01

Melleruds kommun. Handelsutredning och konsekvensanalys av effekterna av planerat köpcentrum i Västerråda 2011-11-01 Melleruds kommun Handelsutredning och konsekvensanalys av effekterna av planerat köpcentrum i Västerråda 2011-11-01 Ann-Marie Johansson och Jan V Bergqvist Rapportinnehåll Uppdrag, syfte Planerat köpcentrum,

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL TIME BUILDING

VÄLKOMMEN TILL TIME BUILDING Tid är det som förhindrar att allting händer på samma gång. Albert Einstein VÄLKOMMEN TILL TIME BUILDING En företagsmiljö i tiden. Ambitionen är att skapa en inspirerande mötesplats för både hyresgäster

Läs mer

KAJRESTAURANGEN KVARNHOLMEN KAJRESTAURANG

KAJRESTAURANGEN KVARNHOLMEN KAJRESTAURANG KAJRESTAURANGEN KVARNHOLMEN KAJRESTAURANG Skeppsholmen Djurgården Gamla stan Slussen Stadsgårdskajen Saltsjön Finnboda Södermalm Danviken Nacka Henriksdal Södermalm Saltsjökvarn Saltsjökvarn Södermalm

Läs mer

KONTOR 1 195M 2 STOCKHOLM MEJERIVÄGEN 3

KONTOR 1 195M 2 STOCKHOLM MEJERIVÄGEN 3 KONTOR 1 195M 2 STOCKHOLM MEJERIVÄGEN 3 FIN LOKAL I POPULÄRA LILJEHOLMEN Stora Katrineberg har ett utmärkt citynära läge precis vid vattnet intill Liljeholmshamnen i anslutning till Marieviks kontorsområde

Läs mer

Telefonplan. Generatorn, Tellusgången 21 och 25. Nya butikslokaler centralt i området

Telefonplan. Generatorn, Tellusgången 21 och 25. Nya butikslokaler centralt i området Telefonplan Generatorn, Tellusgången 21 och 25 Nya butikslokaler centralt i området LOKALEN Moderna servicebutiker i spännande område Här bygger vi om traditionella kontor i markplan till butiker för att

Läs mer

Inte för de fyrkantiga. Historien om Glasvasen

Inte för de fyrkantiga. Historien om Glasvasen Inte för de fyrkantiga Historien om Glasvasen 02 Ett torg i solen Idén om ett hus utan baksidor och med en mjukt rundad form föddes redan 2009. Flera arkitektkontor fick i uppdrag att visa hur området

Läs mer

Saltsjöbaden centrum 2013-08-26

Saltsjöbaden centrum 2013-08-26 Saltsjöbaden centrum 2013-08-26 INNEHÅLL 1. SAMMANFATTNING... 5 2. UPPDRAG... 5 3. KIABS ARGUMENTATION... 6 4. AXFOODS SYN... 7 5. ICAS SYN... 7 6. NIRAS BEDÖMNING... 8 6.1. Efterfrågan växer... 8 6.2.

Läs mer

Arenales Del Sol Alicante Infinity View

Arenales Del Sol Alicante Infinity View Arenales Del Sol Alicante Infinity View Fastighetsbyrån spanska bostäder - Hem i Solen BESKRIVNING Tio kilometer söder om Alicante stad ligger "Solens sand", Los Arenales del Sol, som har vuxit till en

Läs mer

Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas

Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas Club Eriks noga utvalda upplevelser Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas Stockholm Helsingfors St. Petersburg Tallin - Riga Följ med oss under en härlig vecka ombord

Läs mer

Vi ger dig en lokal att utvecklas med

Vi ger dig en lokal att utvecklas med Mer än bara yta Vi ger dig en lokal att utvecklas med Att flytta till en ny lokal är alltid en omställning. Vilka olika behov finns? Hur ska ytorna disponeras? Är det något vi har lärt oss genom åren,

Läs mer

Esplanaden 3E Sundbyberg 186 och 230 kvm kontor

Esplanaden 3E Sundbyberg 186 och 230 kvm kontor Esplanaden 3E Sundbyberg 186 och 230 kvm kontor Välkommen till Diligentia Esplanaden 3E Yta Våning 186 kvm plan 6 230 kvm plan 4 230 kvm plan 5 Lokalernas utformning 230 kvm, plan 4 och 5: På 230 kvadratmeter

Läs mer

Delvis rumsindelad kontorslokal högt upp i fastigheten med bra ljusinsläpp! Adress Virkesvägen 2a. efter era önskemål. Enligt överenskommelse

Delvis rumsindelad kontorslokal högt upp i fastigheten med bra ljusinsläpp! Adress Virkesvägen 2a. efter era önskemål. Enligt överenskommelse Delvis rumsindelad kontorslokal högt upp i fastigheten med bra ljusinsläpp! Typ Kontor, Lager Storlek 320 kvm Adress Virkesvägen 2a Område Hammarby Sjöstad Lokalbeskrivning efter era önskemål. Kontakt

Läs mer

Workshop Norra Tyresö Centrum

Workshop Norra Tyresö Centrum 8 1 2 1 3 1 0 2 Workshop ställning Samman Workshop Norra Tyresö Centrum Workshopen genomfördes den 18 december 2013 i Tyresö centrum. Frågan som ställdes i inbjudan till de femtiontal exploatörer och berörda

Läs mer

SOLNA/ARENASTADEN. Evenemangsgatan 29, Solna/Arenastaden 86 kvm. Butiksyta mitt i Arenastaden mittemot Mall of Scandinavia!

SOLNA/ARENASTADEN. Evenemangsgatan 29, Solna/Arenastaden 86 kvm. Butiksyta mitt i Arenastaden mittemot Mall of Scandinavia! Butiksyta mitt i Arenastaden mittemot Mall of Scandinavia! Yta: 86 kvm Typ av lokal: Butik Fastighetsbeteckning: Uarda 1, Hus A Sidan 1 (6) Kommunikationer Arenastadens geografiska placering är utomordentligt

Läs mer

Mycket ljusa och fina lokaler som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården! Skyltläge ut mot Svetsarvägen.

Mycket ljusa och fina lokaler som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården! Skyltläge ut mot Svetsarvägen. Mycket ljusa och fina lokaler som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården! Skyltläge ut mot Svetsarvägen. Typ Kontor Storlek 1400-3350 kvm Adress Svetsarvägen 6-8 Område Solna/Solna

Läs mer

Nyexploateringen drivs som ett samverkansprojekt där både kommunen, Arvidsjaurhem och privata fastighetsägare berörs.

Nyexploateringen drivs som ett samverkansprojekt där både kommunen, Arvidsjaurhem och privata fastighetsägare berörs. DETALJPLAN FÖR KV. LOMMEN Arvidsjaurs kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser och illustration,. Plankartan blir juridiskt bindande när detaljplanen vinner laga kraft.

Läs mer

Idéer och värden. Dokumentation från visionsworkshopar. februari/ mars 2015.

Idéer och värden. Dokumentation från visionsworkshopar. februari/ mars 2015. Idéer och värden Dokumentation från visionsworkshopar om Älvsjö Örby februari/ mars 2015. Bakgrund Stockholm växer. Ett politiskt löfte finns om att bygga 140 000 nya bostäder till år 2030. Älvsjö är

Läs mer

Ny lokal - nya möjligheter! HAMMARBY SJÖSTAD LUMAPARKSVÄGEN 7 314 KVM. www.newoffice.se 08-665 68 80 info@newoffice.

Ny lokal - nya möjligheter! HAMMARBY SJÖSTAD LUMAPARKSVÄGEN 7 314 KVM. www.newoffice.se 08-665 68 80 info@newoffice. Ny lokal - nya möjligheter! HAMMARBY SJÖSTAD LUMAPARKSVÄGEN 7 314 KVM www.newoffice.se 08-665 68 80 info@newoffice.se Sida 1 av 13 BESKRIVNING Lumaparksvägen 7, 314 kvm Nyrenoverat modernt kontor i anrika

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Karlavägen 58, Östermalm 450 kvm. Fin hörnlokal med högt i tak

STOCKHOLMS INNERSTAD. Karlavägen 58, Östermalm 450 kvm. Fin hörnlokal med högt i tak Fin hörnlokal med högt i tak Yta: 450 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Ynglingen 10 Sidan 1 (5) Om lokalen Härlig lokal med storrumslösning i hörnet av Karlavägen/Sibyllegatan. Högt i tak,

Läs mer

Konsekvensanalys Storvreta en förenklad analys av förutsättningar för och konsekvenserna av utökad handel i Fullerö

Konsekvensanalys Storvreta en förenklad analys av förutsättningar för och konsekvenserna av utökad handel i Fullerö Konsekvensanalys Storvreta en förenklad analys av förutsättningar för och konsekvenserna av utökad handel i Fullerö Syfte Steg 1 Steg 2 Steg 3 Att undersöka om marknadsförutsättningarna för detaljhandeln

Läs mer

Kungsgatan 57. Stockholm

Kungsgatan 57. Stockholm Kungsgatan 57 Stockholm 35 000 människor arbetar i kontor där vi står för värdskapet 1 300 000 unika kunder besöker de köpcentrum vi driver. 6 000 personer arbetar dessutom där. 20 000 människor bor i

Läs mer

HAMMARBY SJÖSTAD. Hammarby Allé 93, Hammarby Sjöstad 201 kvm

HAMMARBY SJÖSTAD. Hammarby Allé 93, Hammarby Sjöstad 201 kvm Hur ser er drömlokal i idéernas Hammarby Sjöstad ut? Här får ni vara med och utforma både planlösning och design. Yta: 201 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Fartygstrafiken 2 Sidan 1 (6) Om

Läs mer

KVALITETSKARTA Vad kännetecknar en attraktiv stadskärna? Grupp: Blombackaskolan Datum: 040330 Kvalitetsfaktorer Kännetecken Miljön

KVALITETSKARTA Vad kännetecknar en attraktiv stadskärna? Grupp: Blombackaskolan Datum: 040330 Kvalitetsfaktorer Kännetecken Miljön Grupp: Blombackaskolan Datum: 040330 n n kring Maren, gågatan, Centralen, Stadsparken, gör något för alkoholisterna och åt Lunahuset. Mindre trafik. Städa/sanera hela centrum. Mer träd och blommor. Glada

Läs mer

KUNGENS KURVA. Diagonalen 1

KUNGENS KURVA. Diagonalen 1 KUNGENS KURVA Diagonalen 1 Kungens Kurva Kungens Kurva är inte bara ett av Sveriges snabbast växande handelsområden, det är även den största handelsplatsen i hela Skandinavien. I området finns totalt 230

Läs mer

LAGER, SERVICE/PRODUK & KONTOR - UPPLANDS VÄSBY

LAGER, SERVICE/PRODUK & KONTOR - UPPLANDS VÄSBY LAGER, SERVICE/PRODUK & KONTOR - UPPLANDS VÄSBY Beskrivning Bra kontor, lager & produktionslokaler Flytta in hos Accurat Rostfria AB och dela fastighet med dem, inom kort lämnar Panea AB efter många år

Läs mer

Parallella uppdrag för Selma Lagerlöfs torg. Sammanfattning

Parallella uppdrag för Selma Lagerlöfs torg. Sammanfattning Bakgrund Göteborg växer och många vill flytta hit. Därför behöver vi bygga fler bostäder, framför allt på platser där det redan finns kollektivtrafik, vägar, affärer, förskolor och parker. Selma Lagerlöfs

Läs mer

Jakobsbergsgatan 22. Stockholm 299 kvm

Jakobsbergsgatan 22. Stockholm 299 kvm Jakobsbergsgatan 22 Stockholm 299 kvm Välkommen till Diligentia Jakobsbergsgatan 22 Yta: 299 kvm. Plan: 9 Lokalens utformning Lokalen är mycket effektiv med en inbjudande lounge och en egen terrass utmed

Läs mer

Baltzarsgatan 25. Malmö

Baltzarsgatan 25. Malmö Baltzarsgatan 25 Malmö Diligentia: Fastigheter som gör skillnad. Diligentia är en av Sveriges största fastighetsägare. Beståndet utgörs av ett balanserat innehav av kontorsfastigheter, köpcentrum, bostäder

Läs mer

GALLERIA BOULEVARD. KRISTIANSTADS NYA MÖTESPLATS. www.kristianstadnyagalleria.se

GALLERIA BOULEVARD. KRISTIANSTADS NYA MÖTESPLATS. www.kristianstadnyagalleria.se GALLERIA BOULEVARD. KRISTIANSTADS NYA MÖTESPLATS. www.kristianstadnyagalleria.se DET NYA NAVET I CENTRALA KRISTIANSTAD. Med den nya gallerian kommer centrala Kristianstad att utvecklas och staden får ett

Läs mer

TRENDSPANING - E-HANDEL UR ETT FASTIGHETSPERSPEKTIV NOVEMBER 2013 TOMAS KRUTH OCH RUDOLF ANTONI

TRENDSPANING - E-HANDEL UR ETT FASTIGHETSPERSPEKTIV NOVEMBER 2013 TOMAS KRUTH OCH RUDOLF ANTONI TRENDSPANING - E-HANDEL UR ETT FASTIGHETSPERSPEKTIV NOVEMBER 2013 TOMAS KRUTH OCH RUDOLF ANTONI INLEDNING Vi ser idag hur handeln omvandlas kraftigt när e handeln tar större del av den totala handeln.

Läs mer

Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med?

Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med? Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med? Målet är att göra Jönköping till Skandinaviens mest attraktiva stadskärna i sin storlek. Ganska kaxigt, tycker kanske en del. Men faktum

Läs mer

Mycket funktionell kontorslokal i Solna Business Park som erbjuder många möjligheter. Planlösningen kan anpassas efter era behov.

Mycket funktionell kontorslokal i Solna Business Park som erbjuder många möjligheter. Planlösningen kan anpassas efter era behov. Mycket funktionell kontorslokal i Solna Business Park som erbjuder många möjligheter. Planlösningen kan anpassas efter era behov. Typ Kontor Storlek 500-1015 kvm Adress Englundavägen 9-11 Område Solna/Solna

Läs mer

KVARTERET LAGERN Förslag till ombyggnad Utredningsskiss HBj Stockholm, 2014-04-03 VISIO

KVARTERET LAGERN Förslag till ombyggnad Utredningsskiss HBj Stockholm, 2014-04-03 VISIO Kv Lagern Skiss Areor ca kvm 2014 03 25 BTA kvm LOA kvm LOA kvm ÖVA kvm ÖVA kvm LOA kvm LOA kvm LOA kvm LOA kvm ÖVA kvm LOA + ÖVA kvm Lokaler HPS Data Entré / Trapphus Teknik Deli Café Förskola Övrigt

Läs mer

Hur ser er drömlokal ut? Här kan ni vara med och påverka från början och sätta er form på lokalen, in i minsta detalj. Adress Englundavägen 7

Hur ser er drömlokal ut? Här kan ni vara med och påverka från början och sätta er form på lokalen, in i minsta detalj. Adress Englundavägen 7 Hur ser er drömlokal ut? Här kan ni vara med och påverka från början och sätta er form på lokalen, in i minsta detalj. Typ Kontor Storlek 470-1767 kvm Adress Englundavägen 7 Område Solna/Solna Business

Läs mer

AB HANDELNS UTREDNINGSINSTITUT. Sveriges största handelsområde KARTLÄGGNING AV KUNGENS KURVA SKÄRHOLMEN

AB HANDELNS UTREDNINGSINSTITUT. Sveriges största handelsområde KARTLÄGGNING AV KUNGENS KURVA SKÄRHOLMEN AB HANDELNS UTREDNINGSINSTITUT Sveriges största handelsområde KARTLÄGGNING AV KUNGENS KURVA SKÄRHOLMEN Förord Idag är Kungens kurva ett av de mest expansiva handelsområdena i regionen. Kungens kurva har

Läs mer

KONTORSANPASSNING CaseStudio // 2011.09.12

KONTORSANPASSNING CaseStudio // 2011.09.12 KONTORSANPASSNING CaseStudio // 2011.09.12 Kreativiteten sitter i väggarna Byggnadskomplexet Simonsland är tillkommet under lång tid och speglar också en lång historia; en blandning av tegelarkitektur

Läs mer

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK

SOLNA/SOLNA BUSINESS PARK Lokal utmot Svetsarvägen. Lokalen görs iordning efter önskemål till mycket modern standard. Yta: 900 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Smeden 1 Sidan 1 (7) Om lokalen Den trevliga kontorslokalen

Läs mer

Jakobsbergsgatan 16. Stockholm 725 kvm

Jakobsbergsgatan 16. Stockholm 725 kvm Jakobsbergsgatan 16 Stockholm 725 kvm Välkommen till Diligentia Jakobsbergsgatan 16 Yta: 725 kvm. Plan: 5 Husets karaktär Huset uppfördes i etapper mellan 1905-1967. Senaste renoveringen pågick mellan

Läs mer

ENTRÉ SYD UMEÅ. Nytt shoppingcenter med IKEA under samma tak

ENTRÉ SYD UMEÅ. Nytt shoppingcenter med IKEA under samma tak ENTRÉ SYD UMEÅ Nytt shoppingcenter med IKEA under samma tak N Y T T S H O P P I N G C E N T E R M E D I K E A U N D E R S A M M A T A K Vi utvecklar handelsplatser med IKEA Entré Syd Umeå öppnar våren

Läs mer

Här blir vardagen lite roligare!

Här blir vardagen lite roligare! välkommen 2014! Här blir vardagen lite roligare! Vissa saker måste man. Storhandla. Köpa nya stövlar till barnen. Hitta en ersättare till tvättmaskinen som plötsligt gav upp. Och med endast ett par skälvande

Läs mer

Klockan är strax åtta och du skyndar dig över den öppna plats som binder samman Smålands Museum och WTC Växjö. Här, där dåtid möter nutid, vimlar det

Klockan är strax åtta och du skyndar dig över den öppna plats som binder samman Smålands Museum och WTC Växjö. Här, där dåtid möter nutid, vimlar det VÄXJÖ Klockan är strax åtta och du skyndar dig över den öppna plats som binder samman Smålands Museum och WTC Växjö. Här, där dåtid möter nutid, vimlar det av folk på väg till tåget och ut i världen. Själv

Läs mer

Isafjordsgatan 15. Thule Fastighetsutveckling AB Östermalmsgatan 87E SE-114 59 Stockholm Vxl +46 8 555 199 00 www.thulefastighetsutveckling.

Isafjordsgatan 15. Thule Fastighetsutveckling AB Östermalmsgatan 87E SE-114 59 Stockholm Vxl +46 8 555 199 00 www.thulefastighetsutveckling. Isafjordsgatan 15 Thule Fastighetsutveckling AB Isafjordsgatan 15 Med universitetsmiljön, ett expansivt näringsliv, galleria med shopping och nöje, växande bostadsområden och bra kommunikationer är Kista

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FRÖSAKULL

VÄLKOMMEN TILL FRÖSAKULL VÄLKOMMEN TILL FRÖSAKULL HAVSNÄRA I FRÖSAKULL I attraktiva Frösakull, vid havet nära Tylösand kommer A-hus att uppföra 15 villor. Förutom den idylliska miljö som kännetecknar Frösakull lockar också närheten

Läs mer

Detaljhandeln i Eskilstuna 2013-2014

Detaljhandeln i Eskilstuna 2013-2014 Detaljhandeln i Eskilstuna 2013-2014 HUI Research September-Oktober 2015 Rickard Johansson Anna Mocsáry Sammanfattning Bakgrund Handeln i Eskilstuna kommun genomgår utveckling, både vad gäller den befintliga

Läs mer

SOLNA/ARENASTADEN. Gårdsvägen 10, Solna/Arenastaden 842 kvm. Ljus och effektiv kontorsyta!. Påkostat tak i pentry. Lasthiss till lokalen.

SOLNA/ARENASTADEN. Gårdsvägen 10, Solna/Arenastaden 842 kvm. Ljus och effektiv kontorsyta!. Påkostat tak i pentry. Lasthiss till lokalen. Ljus och effektiv kontorsyta!. Påkostat tak i pentry. Lasthiss till lokalen. Yta: 842 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Stigbygeln 5 Sidan 1 (9) Planlösning Lasthiss direkt upp in i lokalen

Läs mer

idéskiss Trafik och parkering

idéskiss Trafik och parkering 17 Inledning Utvecklingen inom det studerade området från lantlig småstadsidyll till ett modernt centrum har skapat en komplex och varierad stadsbebyggelse. Den framtida staden bör utgå från vad som är

Läs mer

Jobba femstjärnigt. vid Malmö Live

Jobba femstjärnigt. vid Malmö Live Jobba femstjärnigt vid Malmö Live Malmö Live torg och entré Ett kvarter fullt av möjligheter Malmö Live är ett arkitektoniskt utmärkande kvarter på Universitetsholmen. Här byggs konserthus, kongressanläggning,

Läs mer

Sveavägen 20 Malmskillnadsgatan 29. Stockholm 2 106 kvm

Sveavägen 20 Malmskillnadsgatan 29. Stockholm 2 106 kvm Sveavägen 20 Malmskillnadsgatan 29 Stockholm 2 106 kvm Välkommen till Diligentia Sveavägen 20/Malmskillnadsgatan 29 Här har vi en ledig lokal på 2 106 kvadratmeter. Yta Våning 2 106 kvm plan 7 Husets karaktär

Läs mer

Baltzarsgatan 25. Malmö

Baltzarsgatan 25. Malmö Baltzarsgatan 25 Malmö Diligentia: Fastigheter som gör skillnad. Diligentia är en av Sveriges största fastighetsägare. Beståndet utgörs av ett balanserat innehav av kontorsfastigheter, köpcentrum, bostäder

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Sveavägen 159, Vasastan 1 100 kvm. Bra butikslokal i Norrtull!

STOCKHOLMS INNERSTAD. Sveavägen 159, Vasastan 1 100 kvm. Bra butikslokal i Norrtull! Bra butikslokal i Norrtull! Yta: 1 100 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Getingen 15 Sidan 1 (6) Planlösning Bra butikslokal med god takhöjd och öppen planlösning. Kommunikationer Buss 2,

Läs mer

Paradiset Inbjudan till intresseanmälan för projekttävling om Nytt landmärke i Huddinge centrum

Paradiset Inbjudan till intresseanmälan för projekttävling om Nytt landmärke i Huddinge centrum Paradiset Inbjudan till intresseanmälan för projekttävling om Nytt landmärke i Huddinge centrum 1 (8) Inbjudan Inbjudan har tagits fram av Huge Fastigheter i samråd med Sveriges Arkitekter. Sammanfattning

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FRÖSAKULL

VÄLKOMMEN TILL FRÖSAKULL VÄLKOMMEN TILL FRÖSAKULL HAVSNÄRA I FRÖSAKULL I attraktiva Frösakull, vid havet nära Tylösand kommer A-hus att uppföra 15 villor. Förutom den idylliska miljö som kännetecknar Frösakull lockar också närheten

Läs mer

Handelsutredning Söderköpings kommun. 2015-01-21 Henrik Vestin Rickard Johansson

Handelsutredning Söderköpings kommun. 2015-01-21 Henrik Vestin Rickard Johansson Handelsutredning Söderköpings kommun 2015-01-21 Henrik Vestin Rickard Johansson Om HUI Research Handel Turism Samhällsekonomi Konsult Forskning Fristående dotterbolag till 2 Agenda 1. Bakgrund 2. Syfte

Läs mer

Avenyföreningens synpunkter på Gatugestaltningsarbetet för Avenyn

Avenyföreningens synpunkter på Gatugestaltningsarbetet för Avenyn Till Stadsbyggnadskontoret Diarienummer 09/0841 Avenyföreningens synpunkter på Gatugestaltningsarbetet för Avenyn Avenyföreningen har ca 230 medlemmar på och kring Avenyn. Medlemmarna är företag och fastighetsägare

Läs mer

4. HANDEL HANDEL PARKERINGSDÄCK SMÅ BYGGNADER KOMPLETTERANDE HANDEL OCH SER- VICE SKYLTAR ÖPPNA OCH INTRESSANTA FASADER

4. HANDEL HANDEL PARKERINGSDÄCK SMÅ BYGGNADER KOMPLETTERANDE HANDEL OCH SER- VICE SKYLTAR ÖPPNA OCH INTRESSANTA FASADER 4. HANDEL HANDEL På östra delen av området föreslås en handelsplats med inriktning mot storskalighandel och livsmedel. I tre av kvarteren kommer bostäder kombineras med handel i bottenvåningarna. En unik

Läs mer

Klipporna nya utsikter i Hyllie

Klipporna nya utsikter i Hyllie Klipporna nya utsikter i Hyllie Hyllie där Malmö möter kontinenten Klipporna i Hyllie Se film om Hyllie Hyllie i händelsernas centrum Öresundsregionens klimatsmartaste stadsdel Ekologiskt, socialt och

Läs mer

Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå!

Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå! Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå! Ett häfte om VISIT SKELLEFTEÅ - om organisationen, medlemskapet och det gemensamma arbetet mot ett attraktivare Skellefteå. VARFÖR TURISM? Turism är en exportindustri

Läs mer

Med Skeppsbron återfår göteborgarna kontakten med vattnet. Staden får en ny spännande mötesplats vid älven mitt i centrala Göteborg.

Med Skeppsbron återfår göteborgarna kontakten med vattnet. Staden får en ny spännande mötesplats vid älven mitt i centrala Göteborg. 2015-08-27 Q&A Skeppsbron Med Skeppsbron återfår göteborgarna kontakten med vattnet. Staden får en ny spännande mötesplats vid älven mitt i centrala Göteborg. Detta händer just nu I augusti i år invigdes

Läs mer

BUTIK/KONTOR/LAGER/SERVICE - HAMMARBY SJÖSTAD

BUTIK/KONTOR/LAGER/SERVICE - HAMMARBY SJÖSTAD BUTIK/KONTOR/LAGER/SERVICE - HAMMARBY SJÖSTAD Beskrivning Mycket bra blandlokal i markplan i bästa läge i Hammarby sjöstad ca 345 kvm Till hösten blir denna mycket kompletta blandlokal på ca 345 kvm ledig.

Läs mer

Ringvägen 100. 491 kvadratmeter på plan 7 Stockholm

Ringvägen 100. 491 kvadratmeter på plan 7 Stockholm Ringvägen 100 491 kvadratmeter på plan 7 Stockholm Välkommen till Diligentia Ringvägen 100 Här har vi en ledig lokal på 491 kvadratmeter. Yta Våning 491 kvm plan 7 hus A1 Husets karaktär Vissa delar av

Läs mer

emporia butikerna den magiska mixen bygget Vad händer just nu på Emporia? Gert wingårdh Häftiga kontorslokaler med fantastisk utsikt

emporia butikerna den magiska mixen bygget Vad händer just nu på Emporia? Gert wingårdh Häftiga kontorslokaler med fantastisk utsikt emporia bygget butikerna den magiska mixen Vad händer just nu på Emporia? Gert wingårdh Häftiga kontorslokaler med fantastisk utsikt Emporia växer och snart är entréerna på plats. Både Bärnstensentrén

Läs mer

Kottbygatan 5-7 507-1412 kvm Kontor, Lager Kista, Kista

Kottbygatan 5-7 507-1412 kvm Kontor, Lager Kista, Kista 507-1412 kvm Kontor, Lager Kista, Kista Snabbfakta Kostnadseffektiv kontorslokal i Norra Kista/Akalla med möjlighet till lagerytor på nedre plan Typ: Kontor, Lager Storlek: 507-1412 kvm Tillträde: Enligt

Läs mer

Tunafastigheter i Eskilstuna AB Besöksadress: Björksgatan 9, 632 21 Eskilstuna Telefon: 016-12 00 65 info@tunafastigheter.se

Tunafastigheter i Eskilstuna AB Besöksadress: Björksgatan 9, 632 21 Eskilstuna Telefon: 016-12 00 65 info@tunafastigheter.se Tunafastigheter i Eskilstuna AB Besöksadress: Björksgatan 9, 632 21 Eskilstuna Telefon: 016-12 00 65 info@tunafastigheter.se - Tunafastigheter i Eskilstuna AB Besöksadress: Björksgatan 9, 632 21 Eskilstuna

Läs mer

MAREN- SAMMANFATTNING UTVECKLINGSARBETE FAS 2

MAREN- SAMMANFATTNING UTVECKLINGSARBETE FAS 2 Dokumentnamn Vår referens Datum Uppdragsnr Lennart Holmström Stockholm 2007-04-25 311556 MAREN- SAMMANFATTNING UTVECKLINGSARBETE FAS 2 Bakgrund Marenområdet i Södertälje har under många år varit föremål

Läs mer

W W W. A L M E Q U I T Y. s E

W W W. A L M E Q U I T Y. s E WWW.ALMEQUITY.se MÄLARUTSIKTEN HÄSSELBY STRAND 4 BRF MÄLARUTSIKTEN BRF MÄLARUTSIKTEN Välkommen t i l l B R F MÄLARUTSIKTEN! Mitt i Hässelby strand centrum kommer ALM Equity uppföra ett 18-våningshus

Läs mer

I Näringslivsbolaget vill vi att människor ska känna stolthet över att leva, bo och verka i Sundsvall

I Näringslivsbolaget vill vi att människor ska känna stolthet över att leva, bo och verka i Sundsvall I Näringslivsbolaget vill vi att människor ska känna stolthet över att leva, bo och verka i Sundsvall Därför ska bolaget vara en självklar drivkraft i att skapa tillväxt, ge goda förutsättningar för nyetableringar,

Läs mer

Omvandlingen av busstorget Skellefteås nya stadskvarter

Omvandlingen av busstorget Skellefteås nya stadskvarter 2012-01-25 Omvandlingen av busstorget Skellefteås nya stadskvarter Är det dags för Hallmans monumentalbyggnad från 1905 eller inte? Carl-Henrik Barnekow Utredning för omvandling av busstorget Bilden på

Läs mer

E18 Norrtälje Kapellskär. Samrådsunderlag arbetsplan

E18 Norrtälje Kapellskär. Samrådsunderlag arbetsplan E18 Norrtälje Kapellskär Samrådsunderlag arbetsplan E18 Norrtälje Kapellskär Trafikverket planerar för att bygga om E18 mellan Norrtälje och Kapellskär. Sträckan är cirka 23 km lång, mycket olycksdrabbad

Läs mer

Djäknegatan 16 plan 6, 500 kvm. Malmö

Djäknegatan 16 plan 6, 500 kvm. Malmö Djäknegatan 16 plan 6, 500 kvm Malmö Diligentia: fastigheter som gör skillnad Vi är fastighetsbolaget som tillåter oss själva att ha en samhällsförbättrande strävan. En strävan att få bidra till mer inspirerande

Läs mer

TÄVLINGAR OCH UPPHANDLINGAR. Claes Larsson och Katarina Nilsson www.arkitekt.se

TÄVLINGAR OCH UPPHANDLINGAR. Claes Larsson och Katarina Nilsson www.arkitekt.se TÄVLINGAR OCH UPPHANDLINGAR Claes Larsson och Katarina Nilsson www.arkitekt.se Sveriges Arkitekter är intresseorganisation för alla Sveriges arkitekter, inredningsarkitekter, landskapsarkitekter och planeringsarkitekter.

Läs mer

Markanvisningsavtal Gredelby 7:85 KS-2013/1061

Markanvisningsavtal Gredelby 7:85 KS-2013/1061 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Anders Carlquist Datum KS-2013/1061 2014-02-27 Kommunstyrelsen Markanvisningsavtal Gredelby 7:85 KS-2013/1061 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att

Läs mer

TIDNINGSHUSET - EN MÖTESPLATS I EXPANSIVA MARIEBERG

TIDNINGSHUSET - EN MÖTESPLATS I EXPANSIVA MARIEBERG TIDNINGSHUSET - EN MÖTESPLATS I EXPANSIVA MARIEBERG ETT LEVANDE KVARTER MED FLERA FRAMSIDOR Mer publik bottenvåning Då kopplingen i markplan mellan DN-skrapan och Tidningshuset rivs får byggnaden flera

Läs mer

no-20 LÄSTMAKARGATAN

no-20 LÄSTMAKARGATAN n o 20 LÄSTMAKARGATAN vi ses vid svampen om en minut! Det finns många omskrivningar av ordet mittpunkt. När det gäller våra lokaler på Lästmakargatan skulle man vilja använda samtliga floskler mitt i smeten,

Läs mer

2. Nämnden hemställer hos Stadsbyggnadsnämnden om ändrad detaljplan för området.

2. Nämnden hemställer hos Stadsbyggnadsnämnden om ändrad detaljplan för området. Martin Bucht Innerstad Telefon: 08-508 263 82 martin.bucht@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-01-24 Tidig markreservation för kommersiella ytor för restaurang m.m. inom fastigheterna Gamla

Läs mer

NYA CENTRUMHUSET. Där hyresgästen står i centrum

NYA CENTRUMHUSET. Där hyresgästen står i centrum NYA CENTRUMHUSET Där hyresgästen står i centrum INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING Omgivningen... 03 Byggnaden... 05 Lägenheter 1 rum och kök... 06 Lägenheter 2 rum och kök... 08 Lägenheter 3 rum

Läs mer

Motala centrum - diskussionskväll Nya Moderaterna

Motala centrum - diskussionskväll Nya Moderaterna Motala centrum - diskussionskväll Nya Moderaterna Diskussionskväll om Motala centrum Vi ville med denna kväll utifrån diskussioner formulera konkreta åtgärdsförslag för att öka livsgnistan av Motalas Centrum.

Läs mer

Västra Varvsgatan 19. Malmö 603 kvm

Västra Varvsgatan 19. Malmö 603 kvm Västra Varvsgatan 19 Malmö 603 kvm Diligentia: Fastigheter som gör skillnad. Diligentia är en av Sveriges största fastighetsägare. Beståndet utgörs av ett balanserat innehav av kontorsfastigheter, köpcentrum,

Läs mer