Nord West Yacht Club - Protokoll från styrelsemöte

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nord West Yacht Club - Protokoll från styrelsemöte"

Transkript

1 Nord West Yacht Club - Protokoll från styrelsemöte Närvarande: Styrelsen - Närvarande: Thure Andersson, Leif Engström, Peter Eriksson, Flemming Gade, Lars-Erik Larsson och Per Wardhammar. Styrelsen Ej närvarande: Per Eklund Övriga deltagare: Inga Datum: Plats: Tyresö 1 Mötets öppnande och val av ordförande Mötet öppnades av Leif Engström som hälsade alla välkomna. Leif Engström valdes till ordförande för dagens möte. 2 Val av sekreterare och justeringsman Per Wardhammar utsågs till sekreterare att föra dagens protokoll. Till justeringsman utsågs Flemming Gade. 3 Dagordning Utsänt förslag till dagordning framgår av bilaga1. Förslaget till dagordning godkändes som föredragningslista för mötet. 4 Föregående mötesprotokoll Protokoll från föregående möte genomgicks och godkändes. Protokollet lades därefter till handlingarna. 1(7)

2 5 Medlemsfrågor mm a) Medlemsfrågor Status beträffande antal medlemmar och betalda medlemsavgifter mm Noterades att antalet medlemmar per sista augusti 2015 uppgick till totalt 124 medlemmar. Peter Eriksson informerade vidare dels att ett antal nya medlemmar tillkommit, dels att ett antal tidigare medlemmar lämnat klubben, eftersom de har sålt sina båtar. Medlemsregister för medlemsutskick, uppföljning av medlemsavgifter mm Flemming Gade informerade att vår nya hemsida kommer att förses med ett medlemsregister som kommer att förenkla arbetet dels med framtida medlemsutskick via mail, dels arbetet med att sända ut betalningspåminnelser mm för att få in våra medlemsavgifter. Beslutades att Peter Eriksson och Flemming Gade färdigställer medlemsregistret på sätt som diskuterades vid mötet. Vidare beslutades att Peter Eriksson tar fram förslag till förbättrad rutin och de underlag/meddelanden som i fortsättningen skall användas vid utsändning av betalningspåminnelser mm och som ger stöd till medlemmarna att komma ihåg att betala medlemsavgift i rätt tid om man vill vara medlem i klubben. Medlemslista Flemming Gade informerade om att den tidigare diskuterade och beslutade medlemslistan har framtagits. Listan kommer dock att läggas upp på vår nya hemsida så snart som möjligt. Frågor och funderingar som framkommit vid det senaste årsmötet Styrelsen diskuterade ett antal tankar/idéer, mot bakgrund av en på årsmötet ställd fråga om NWYC som klubb på något sätt kan medverka till att värdet på en Nord West-båt så långt möjligt kan bibehållas. Styrelsen är av uppfattningen att de eskadrar och medlemsträffar som årligen genomförs på såväl Ostkusten som Västkusten kan vara ett bra sätt att kunna visa upp våra fina båtar. Vi syns, väcker uppmärksamhet och får möjlighet att informera om våra båtar. 2(7)

3 Styrelsen diskuterade vidare, mot bakgrund av ställd fråga på årsmötet, hur klubben kan finna nya rutiner för att informera de som framdeles köper en Nord West-båt om klubbens existens och de fördelar som ett medlemskap kan innebära. Styrelsen noterar inledningsvis att NW-båtar numera säljs via allt fler kanaler, vilket sammantaget gör det svårt att kunna informera de som i framtiden kommer att vara ägare till en NW-båt om klubbens existens. Styrelsen beslutade dock att Lars-Erik Larsson vid tillfälle tar upp frågan om hur man kan identifiera och informera framtida ägare av en NW-båt om klubbens existens med Benny Martinsson (Benny & Jessica AB) och Peter Lind (Ringens Varv AB) för att få deras synpunkter i ämnet. Styrelsen diskuterade slutligen möjligheten att kunna annonsera i någon båttidning om klubbens existens. Beslutades att Lars- Erik Larsson tar kontaktat med tidningen Båtliv för att diskutera möjligheten att få in ett reportage i tidningen om NWYC samt villkor och eventuell kostnad för att annonsera om klubben i tidningen. b) Avtal med samarbetspartners Avtal med samarbetspartners Noterades att arbetet med att göra sedvanlig avstämning med samtliga samarbetspartners för att efterhöra hur samarbetet hitintills har fungerat och hur det kan utvecklas ytterligare har påbörjats men att arbetet ännu inte har avslutats. Det noterades att avstämningar med Flexideck görs av Flemming Gade, att Leif Engström och Per Wardhammar hanterar de samarbetspartners om finns på Ostkusten och att Lars-Erik Larsson och Thure Andersson hanterar övriga samarbetspartners som finns på Västkusten. Beslutades att avrapportering från denna avstämning skall ske vid styrelsemöte i december. Länkar på hemsidan rörande våra samarbetspartners Flemming Gade informerade att teknik med länkar till samarbetspartners på hemsidan och information om våra samarbetspartners finns upplagt på klubbens nya hemsida. Noterades att komplettering av länk och information skall ske avseende Gulf i Vaxholm. 3(7)

4 Avstämning med Atlantica Informerades om att sedvanlig årlig avstämning ännu inte gjorts tillsammans med Atlantica. Vid mötet skall bland annat diskuteras hur Atlantica säkerställer att det finns en koppling mellan förmånliga försäkringspremier och villkor hos Atlantica för en Nord West-båt i det fall man är medlem i NWYC, hur Atlantica ser på kopplingen mellan försäkringsvärde och marknadsvärde samt om Atlantica, enligt uppgift från en medlem, infört ett nytt villkor om åldersavdrag kopplat till vår försäkring. Beslutades att Leif Engström och Peter Eriksson träffar Atlantica för att göra sedvanlig avstämning och för att efterhöra hur samarbetet fungerat och hur det kan utvecklas ytterligare. Vidare beslutades att Per Wardhammar tar kontakt med försäkringsbolaget Alandia för att efterhöra om bolaget kan ha intresse att ge medlemmarna i NWYC förslag till ett fördelaktigt försäkringsupplägg. 6 Klubbevents och aktiviteter a) Aktiviteter under 2015 Aktiviteter på Ostkusten Leif Engström informerade om de eskadrar, medlemsträffar och aktiviteter som genomförts på Ostkusten. Under våren genomfördes en genomgång av hur en radar fungerar och hur man skall tolka vad man ser på radarbilden hos Teknoservice/Odelco. Därefter genomfördes en kombinerad medlemsträff med sex båtar hos Sune Carlsson Båtvarv med sjösäkerhetstema och en kortare eskader till Stockholm. Vidare så genomfördes en sommareskader med 10-talet båtar i de norra delarna av Stockholms skärgård. Den avslutande hösteskadern i Mälaren fick ställas in till följd av för få deltagare. Reserapporter har lagts ut på vår hemsida. Aktiviteter på Ostkusten Lars-Erik Larsson och Thure Andersson informerade om de eskadrar, medlemsträffar och aktiviteter som genomförts på Västkusten. Noterades att den sedvanliga träffen hos Ringens Varv varit mycket lyckad och välbesökt. Vidare noterades att nio båtar varit med på vårskadern till Laesö. Därefter genomfördes sommareskadern med besök av några favoriter i repris bland annat Skagen, Laesö och Mossholm. Den avslutande hösteskadern gick till Bohus Malmön och där avnjöts kräftor samt gjordes ett besök på Hållö. Reserapporter har lagts ut på vår hemsida. 4(7)

5 b) Erfarenheter från säkerhetsdagarna på Ostkusten Leif Engström informerade om medlemsträffen med sjösäkerhetstema hos Sune Carlsson Båtvarv och den korta. eskadern till Stockholm. Reserapport har lagts ut på hemsidan. Styrelsen noterar att utbildning i HLR och hur man använder AED är ett uppskattat tema och beslutade att sådan utbildning skall ges vid någon av våra årliga eskadrar, eftersom repetition verkar vara kunskapens moder. c) Erfarenheter från inköpet av AED-utrustningar Leif Engström informerade, att inköpet av två AED-utrustningar från Philips som uppfyller klass IP55, gjorts som planerats och att utrustningarna varit med vid våra eskadrar på Västkusten och på Ostkusten. d) Tankar inför framtagande av planer/program för 2016 Styrelsen diskuterade tankar/idéer avseende planer/program för eskadrar, medlemsträffar och aktiviteter för Beslutades att Leif Engström tar fram ett förslag för Ostkusten och att Lars-Erik Larsson och Thure Andersson tar fram dito för Västkusten. Beslutades att färdiga förslag kommer att diskuteras av styrelsen vid styrelsemötet i december. 7 Nord West i konkurs Noterades att styrelsen i NWYC fortlöpande följer pågående händelser mm som följer av Nord West & Najad AB:s konkurs. Det noterades att det för närvarande inte fanns något nytt att rapportera i ärendet. 5(7)

6 8 NWYC s nya hemsida a) Genomgång av funktioner mm på vår nya hemsida Flemming Gade informerade om arbetet att ta fram vår nya hemsida och hur den fungerar. b) Uppdateringsbehov av medlemsinformation och övrig information på vår nya hemsida Flemming Gade informerade att 46 medlemmar till dags dato uppdaterat sin egen medlemsinformation på den nya hemsidan. Beslutades att Peter Eriksson och Flemming Gade registrerar förslag till övrigas medlemsinformation och att de därefter i mail kontaktar de berörda för att komplettera/korrigera det föreslagna upplägget. c) Upplägg av dokument på hemsidans blogg Flemming Gade informerade om att hemsidan har en funktion som visar vem som lagt upp/publicerat dokumentet eller gjort inlägget. Vid skapandet av den nya hemsidan har Jessica Martinsson gjort ett stort arbete, vilket klubben är mycket tacksamma för, men som en konsekvens av detta så finns Jessica som uppläggare av merparten av uppgifter på hemsidan. Beslutades att Flemming Gade undersöker möjligheten att korrigera detta. d) Upplägg av dokument på hemsidans blogg Per Wardhammar ställde fråga om vi fortsättningsvis skall publicera styrelseprotokoll på vår hemsida utan påskrifter. Den påskrivna versionen av protokollet kommer dock fortsatt att finnas hos styrelsens sekreterare. Styrelsen beslutade fortsättningsvis att hantera protokollen på hemsidan i enlighet med förslaget. 6(7)

7 9 Ekonomifrågor a) Information om klubbens ekonomi Peter Eriksson informerade om klubbens ekonomi. Noterades att kassan i slutet av augusti 2015 uppgick till ca 130 tkr och att inga obetalda kostnader finns. Vidare informerades om att de avsättningar som styrelsen tidigare gjort för aktiviteter på Ostkusten och Västkusten om totalt 20 tkr utnyttjats enligt plan och att de avsättningar som gjorts för utbildning om totalt 20 tkr utnyttjats på Ostkusten men ännu inte på Västkusten. Styrelsen beslutade vidare att avsätta totalt 20 tkr till aktiviteter i samband med eskadrar 2016 och ytterligare totalt 20 tkr för olika utbildningsaktiviteter under Beloppen fördelas lika mellan Ostkusten och Västkusten. 10 Övriga frågor a) Vår teknikkommitté och dess arbete Lars-Erik Larsson informerade om Teknikkommitténs arbete. Det noterades att kommittén för närvarande inte bedriver några projekt. Lars-Erik informerade vidare om att han löpande kan följa de frågor om teknik mm som löpande ställts till Benny & Jessica AB och/eller till Ringens Varv AB och att detta fungerar väl. 7(7)

8 11 Möteskalender/Nästa möte Noterades att kommande styrelsemöten kommer att äga rum och Samtliga möten startar klockan Kallelser med förslag till dagordningar samt plats för mötet kommer att sändas ut på sedvanligt sätt. 12 Mötets avslutande Ordföranden tackade de medverkande för ett väl genomfört möte. Vid Protokollet Per Wardhammar Justeras Flemming Gade 8(7)

Nord West Yacht Club - Protokoll från styrelsemöte

Nord West Yacht Club - Protokoll från styrelsemöte Nord West Yacht Club - Protokoll från styrelsemöte Närvarande: Styrelsen - Närvarande: Thure Andersson, Leif Engström, Peter Eriksson, Flemming Gade, Lars-Erik Larsson och Per Wardhammar Styrelsen - Ej

Läs mer

STYRELSEMÖTE ÖAMCK. Protokoll fört vid styrelsemöte med Östra Aros MCK tisdagen den 20 oktober 2015 kl. 18.30 i Stångby.

STYRELSEMÖTE ÖAMCK. Protokoll fört vid styrelsemöte med Östra Aros MCK tisdagen den 20 oktober 2015 kl. 18.30 i Stångby. Protokoll fört vid styrelsemöte med Östra Aros MCK tisdagen den 20 oktober 2015 kl. 18.30 i Stångby. Närvarande: Peter Appelqvist (PA) Ordförande Jan Lindberg (JL) Kassör Roger Söderbom (RS) Sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN Tid: 4 september 2008 kl 19.00 Plats: Hemma hos ordförande Ove Paulusson i Mölndal Närvarande: Ordförande Ove Paulusson () IT-ansvarig Morgan Fredberg () via

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Onsdagen 29:e Januari 2014 1. Mötet öppnas Erik Lönroth öppnade mötet 18:56 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli

Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli PROTOKOLL nr 1/05 Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli Närvarande: Livs Livs SEKO SEKO NTF, sekreterare Meddelat förhinder: Kommunal Per-David

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 24 februari 2002 Plats: Beslutande: MB Samtliga närvarande Karolina Filipsson Sekreterare Lars Roslund Årsmötets ordförande Åsa Karlsson Bernt

Läs mer

Suzuki Cavalcade Club Sweden

Suzuki Cavalcade Club Sweden Sid. 1/6 Plats: Holmsund, Ljumvikens Camping. Protokoll fört vid SSCS årsmöte den 4:e augusti 2001 Tid: Kl. 19 00 Noteringar före årsmötet. Innan årsmötet tog sin början framförde Bosse till Svante Häggström

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) Datum: 2013-06-14 Ort: Stockholm Protokoll nummer: 6 Ordförande: Sekreterare: Justerare: Övriga närvarande: Peter Franzén Madelene Lundin Peter Schulz Gunilla Brattström-Cronqvist,

Läs mer

Nu är det snart dags!! Först vinteraktivitet och därefter årsmötet!

Nu är det snart dags!! Först vinteraktivitet och därefter årsmötet! SveaNytt 2012-1 Januari -12 Nu är det snart dags!! Först vinteraktivitet och därefter årsmötet! Påminnelse om årsmöte för 2011 års verksamhet Medlemmarna i Sveakryssarföreningen påminns härmed om årsmötet

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, söndagen den 10/8 2014, Solna 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och öppnade dagens möte.

Läs mer

Hälsade ordföranden de närvarande välkomna till dagens möte och förklarade sammanträdet öppnat.

Hälsade ordföranden de närvarande välkomna till dagens möte och förklarade sammanträdet öppnat. Svenska Stövarklubben Protokoll fört vid styrelsemöte nr 2/2015 Sammanträdesdatum och plats, 2015-05-15, kl 12.00, Elmia, Jönköping Närvarande: Freddy Kjellström, ordförande, Owe Karlsson, Göran Johansson,

Läs mer

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2009-06-09 Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny

Läs mer

Lördagen den 16 januari 2010

Lördagen den 16 januari 2010 Protokoll fört vid styrelsemöte i Sveriges Guideförbund Tid: 16 januari 2010, kl. 12.00-19.30 17 januari 20109, kl. 09.00 16.00 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotel Sergel Plaza, Stockholm Birgitta

Läs mer

ESS Lounge: Högtalare samt ljus hyrs in för 500 kronor. Tilltugg samt övrigt material kommer att köpas in av föreningen.

ESS Lounge: Högtalare samt ljus hyrs in för 500 kronor. Tilltugg samt övrigt material kommer att köpas in av föreningen. Styrelseprotokoll 2011-09-12 Plats: Ny 300 Närvarande: Amanda Ask Anders Olsson Frida Rådmark Gabriella Törnström Johan Sörensson Malin Ingman Wettler Martin Nilsson Viktoria Lethander Larsson 1 Johan

Läs mer

Ystads Segelsällskap

Ystads Segelsällskap Ystads Segelsällskap Protokoll från styrelsemöte 2013-06-17 Närvarande: Benny Persson, Håkan Håkansson, Peter Westergren, Eric Lundgren, Göran Lawesson, Magnusson Nilsson, Björn Romaeus och Allan Waktmar.

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll 2014-11-10. 1. Mötets öppnande Ordförande, Ulf Lundell, hälsade samtliga välkomna och förklarade mötet för öppnat.

Styrelsemötesprotokoll 2014-11-10. 1. Mötets öppnande Ordförande, Ulf Lundell, hälsade samtliga välkomna och förklarade mötet för öppnat. Styrelsemötesprotokoll 2014-11-10 Närvarande: Ulf Lundell, Kjell Larsson, Susanne Bergqvist, Anders Ahlström, Jennie Noren och Arri Hirvasniemi samt Mikael Brandfors och Johanna Skog som lämnade efter

Läs mer

29. Protokoll fört vid styrelsemöte i Fiber i Ljung ekonomisk förening Möte den 3: juni 2014 hos Raymond Andersson Olstorp, kl.

29. Protokoll fört vid styrelsemöte i Fiber i Ljung ekonomisk förening Möte den 3: juni 2014 hos Raymond Andersson Olstorp, kl. 29. Protokoll fört vid styrelsemöte i Fiber i Ljung ekonomisk förening Möte den 3: juni hos Raymond Andersson Olstorp, kl. 19:30 Närvarande: Olof Samuelsson, ordförande Johan Sköld, Kassör Raymond Andersson,

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum.

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Sida 1 av 5 http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Under sammanträdet serverades en enkel fika Närvarande:

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, lördag och söndag 15-16/3 2014, Upplands Väsby 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och

Läs mer

PROTOKOLL. Lövsta BåtSäIIskaps Höstmöle 23 november 2009. 1. Mötets öppnande Båtsällskapets Ordförande öppnade mötet och hälsade alla (18st) Välkomna.

PROTOKOLL. Lövsta BåtSäIIskaps Höstmöle 23 november 2009. 1. Mötets öppnande Båtsällskapets Ordförande öppnade mötet och hälsade alla (18st) Välkomna. PROTOKOLL Lövsta BåtSäIIskaps Höstmöle 23 november 2009 1. Mötets öppnande Båtsällskapets Ordförande öppnade mötet och hälsade alla (18st) Välkomna. 2. Fastställande av dagordning Dagordningen godkändes

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

1-2 1-2. Ola Kåberg redovisade det aktuella läget kring framtiden och nytt avtal. Läget inför 2014 ska redovisas vid ett senare tillfälle

1-2 1-2. Ola Kåberg redovisade det aktuella läget kring framtiden och nytt avtal. Läget inför 2014 ska redovisas vid ett senare tillfälle Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 4/2013 (542) Datum och tid Plats 2012-10-21 kl 18.00 20.15 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård Leif Carlsson Erik Daniels Gunnar Grönkvist Eidar Lindgren Mette Petersson

Läs mer

Kapitel 1: KODEN för Aktiva Seniorer Skövde

Kapitel 1: KODEN för Aktiva Seniorer Skövde KODEN för Aktiva Seniorer Skövde Kapitel 1: KODEN för Aktiva Seniorer Skövde Föreningen beslutar på föreningsstämma att arbeta efter KODEN, som är en verksamhetsbeskrivning och ett styrdokument. Syfte

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE 2016-04-13

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE 2016-04-13 PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE 2016-04-13 Plats: TRF, Norra Stationsgatan 69 Närvarande: Rune Olsson Gabriella Skwarski Lina Delde Johan Reuterham Eva Nord Magdalena Hirsch Helena Nyman Helena Näsström Frånvarande:

Läs mer

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 10 December 2011

QSP. Karlskoga Radioklubb. Nr 10 December 2011 QSP Karlskoga Radioklubb Nr 10 December 2011 QSP är medlemsblad för Karlskoga Radioklubb, SK4KR. Notiser och meddelanden mottages tacksamt till nedanstående adress: Red. c/o Öman, Valåsen Gamla Jägmästargården

Läs mer

Protokoll från Svenska Hembryggareföreningens (SHBF) årsmöte 970523

Protokoll från Svenska Hembryggareföreningens (SHBF) årsmöte 970523 Protokoll från Svenska Hembryggareföreningens (SHBF) årsmöte 970523 1. Mötets öppnande Mötet öppnades ca 18.20 av Kenneth Johansson som hälsade alla hjärtligt välkomna till SHBFs årsmöte och efterföljande

Läs mer

Protokoll. Styrelsemöte nr 2, 2016 HSO Knivsta, Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Knivsta kommun.

Protokoll. Styrelsemöte nr 2, 2016 HSO Knivsta, Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Knivsta kommun. Protokoll Styrelsemöte nr 2, 2016 HSO Knivsta, Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Knivsta kommun. Datum: 8 mars 2016 Plats: Knivsta kommunhus, sal Haknäs Närvarande: DHR: Barbro Gregorson Autism &

Läs mer

SVENSKA PISTOLSKYTTEFÖRBUNDET Dnr 102

SVENSKA PISTOLSKYTTEFÖRBUNDET Dnr 102 SVENSKA PISTOLSKYTTEFÖRBUNDET Dnr 102 Protokoll fört vid SPSF styrelsesammanträde på Förbundskansliet, Östhammarsgatan 70, Stockholm, lördagen den 26 november 2011. Närvarande Ledamöter: Anders Björck,

Läs mer

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81 Protokoll fört vid styrelsens möte 2014-03-29 Plats: Canons lokaler, Örnsköldsvik Närvarande: Anders Flodin, Åsa Åberg, Maria Hansson, Lotta Fornås, Lena Ohlsson. Närvarande suppleant: Ulla Olsson Ej närvarande:

Läs mer

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte.

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte. PROTOKOLL Nr 5 år 9 Styrelsemöte 2007-01-11 ABC-lokal Närvarande: Anna Stubbendorff (ordförande) Peter Danilo (vice ordförande) Sofia Thente (sekreterare) Anders Ohlsson (kassör) Fredrik Carlsson (suppleant)

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06 Närvarande: Karin Andersson Agnetha Pethrus Ulla Terneby Louise Rosengren Eva Stark Hans Ericson Marie Caiman Lena Jovén Ej närvarande: Tina Hansen

Läs mer

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret?

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret? Starta en förening Sverige har ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. En grupp människor kan bilda en förening utan tillstånd från myndigheterna. Föreningen måste

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 20 mars 2011 mellan kl 09.00-11.45

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 20 mars 2011 mellan kl 09.00-11.45 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 20 mars 2011 mellan kl 09.00-11.45 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafson, ordf Ossian Nilsson

Läs mer

Grötviks Segelsällskap. Styrelsemöte inklusive konstituerande styrelsemöte PROTOKOLL 1(3) 2013-04-03 3. Klubbstugan i Grötvik

Grötviks Segelsällskap. Styrelsemöte inklusive konstituerande styrelsemöte PROTOKOLL 1(3) 2013-04-03 3. Klubbstugan i Grötvik Grötviks Segelsällskap PROTOKOLL 1(3) Datum Protokollsnr 2013-04-03 3 Styrelsemöte inklusive konstituerande styrelsemöte Tid 2013-04-03 Plats Närvarande Distribueras till Klubbstugan i Grötvik Sven Palmkvist

Läs mer

2. Dagordningens fastställande Dagordningen fastställdes efter några mindre korrigeringar av utskickat förslag.

2. Dagordningens fastställande Dagordningen fastställdes efter några mindre korrigeringar av utskickat förslag. Protokoll CS-möte 23-24 april 2016 Närvarande Carl Fredrik Johansson, ordförande Håkan Jalling Per-Olov Larsson Cajsa Lindberg Sebastian Mauritsson Daniel Svensson Håkan Winfridsson Ofelia Eriksson (adjungerad)

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Skall ni dra igång en förening? Här finns viktig information Innehåll Varför bilda en förening?... 3 Vad krävs?... 3 Förberedelser... 4 Bildandemötet... 4 Styrelsen... 5 Det första

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) 2016-03-08

PROTOKOLL 1 (9) 2016-03-08 PROTOKOLL 1 (9) 2016-03-08 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten klockan 10.00-11.25 Beslutande Lilian Nilsson (V), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Styrelsemöte Dalby GIF

Styrelsemöte Dalby GIF Styrelsemöte Dalby GIF Mötesdatum: 2012-06-07 Nästa möte: 2012-08-22 Närvarande: Patrik Persson, Tomas Nilsson, Carola Holm Mats Sjöström, Lars Andersson, Magnus Nilsson, Charlotta Falvin, Vendela Sjöström,

Läs mer

Ledamöter: x Ulf Lind

Ledamöter: x Ulf Lind 1 KARLSHAMNSBOSTÄDER AB PROTOKOLL 5 FÖRSTASIDA TILL PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED STYRELSEN FÖR KARLSHAMNSBOSTÄDER AB Tid: Den 21 maj 2015, kl 10.40 11.15 Plats: Karlshamnsbostäders kontor Närvarande:

Läs mer

Kommittédirektiv. Obligatorisk arbetslöshetsförsäkring. Dir. 2007:100. Beslut vid regeringssammanträde den 28 juni 2007. Sammanfattning av uppdraget

Kommittédirektiv. Obligatorisk arbetslöshetsförsäkring. Dir. 2007:100. Beslut vid regeringssammanträde den 28 juni 2007. Sammanfattning av uppdraget Kommittédirektiv Obligatorisk arbetslöshetsförsäkring Dir. 2007:100 Beslut vid regeringssammanträde den 28 juni 2007 Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare skall föreslå hur den nuvarande arbetslöshetsförsäkringen

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med NOF.

Protokoll fört vid styrelsemöte med NOF. Protokoll fört vid styrelsemöte med NOF. Datum: Torsdagen den 9/2 2006. Tid: 18.30-21.00 Plats: Klubblokalen Närvarande: Jan-Olov, Glenn, Ingrid, Andreas, Jan, Ove, Thure och Rolf Gustafson (valberedning)

Läs mer

161-184. Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll- Datum: 2015-11-23 Möte nr 8/2015

161-184. Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll- Datum: 2015-11-23 Möte nr 8/2015 Datum: 2015-11-23 Möte nr 8/2015 161-184 Plats: Telefonmöte, kl. 19.00 21.30 Beslutande: Suppleanter: Förhinder: Mötessekreterare: Utsedd att justera: Dan Wikström, Carina Larsson ( 161-176), Jonas Bygdén,

Läs mer

Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014. STYRELSE Närvarande

Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014. STYRELSE Närvarande Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014 STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordf + sekr från 8 Urban Jonsson, vice ordförande Åke Andersson, kassör Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

Protokollet från föregående möte (3/6) godkändes och lades till handlingarna.

Protokollet från föregående möte (3/6) godkändes och lades till handlingarna. Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 3/2013 (541) Datum och tid Plats 2012-08-19 kl 18.00 20.15 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård Birgitta Billstam Leif Carlsson Erik Daniels Gunnar Grönkvist Eidar Lindgren

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2003. Verksamhetsberättelse behandlad av årsmötet 2004-04-01

Verksamhetsberättelse 2003. Verksamhetsberättelse behandlad av årsmötet 2004-04-01 Verksamhetsberättelse 2003 Verksamhetsberättelse behandlad av årsmötet 2004-04-01 Innehåll Inledning Verksamhet Medlemmar Hemsidan Styrelsen Inledning Föreningen bildades / konstituerades den 1 april 2000

Läs mer

Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02

Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02 Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02 1. Ändamål och säte. Föreningens ändamål är att skapa möjlighet för medlemmar och allmänhet att fiska i naturskön

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402 Närvarande: Erica Hjelm Hans Ericson Sjöstrand Andersson Louise Rosengren Monica Åkesson Sofie Falkman Lena Hedlund Giesela Edström Ej närvarande: Suzanne

Läs mer

Närvarande: Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Johnny Petersson, Gunilla Björkman,Jan Bengtsson Claes Carlstedt.

Närvarande: Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Johnny Petersson, Gunilla Björkman,Jan Bengtsson Claes Carlstedt. Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 2 maj 2016 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Johnny Petersson, Gunilla Björkman,Jan Bengtsson Claes

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12 Närvarande: Andersson Sofie Falkman Giesela Edström Monica Åkesson Tina Bodin Ulla Terneby Lena Jovén Ej närvarande: Hans Ericson Tina Hansen Nathalie

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Torsdagen den 3 juli 2008 Plats: Hos Annica och Anders Furudahl i Fåglasjö Närvarande: Ledamöter: Ulf Nelsén, Laila Myhr, Lars-Ove Andersson, Iréne

Läs mer

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet 3.

Läs mer

Svenska Leonbergerklubben

Svenska Leonbergerklubben Nr 11/13 Svenska Leonbergerklubben Svenska Leonbergerklubbens ordinarie styrelsemöte. Telefonmöte 2013-06-20 38. Mötets öppnande 39. Närvarande: Pamela Abrahamsson, Robin Neumann, Kristina Truedsson Mikaela

Läs mer

Dagordning Årsmöte 2010

Dagordning Årsmöte 2010 DAGORDNING Kårhuset Lund, 12 november 2010 Christian Nilsson, ordförande Dagordning Årsmöte 2010 Tid: Torsdag 2 december 2010 klockan 18.00 Plats: Fakultetsklubben, Kårhuset Ärende Åtgärd Kom Bilaga 1

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Johnny Petersson, Gunilla Björkman, Ingrid Löf-Dahl, Claes Carlstedt.

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Johnny Petersson, Gunilla Björkman, Ingrid Löf-Dahl, Claes Carlstedt. Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 7 december 2015 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Johnny Petersson, Gunilla Björkman,

Läs mer

Ordföranden Margareta Lindfors hälsade deltagarna välkomna och öppnade mötet. Dagordningen godkändes med tillägg av punkter på Övriga frågor:

Ordföranden Margareta Lindfors hälsade deltagarna välkomna och öppnade mötet. Dagordningen godkändes med tillägg av punkter på Övriga frågor: PROTOKOLL MOTOCROSSEKTION Nr 1 2004 Datum: 9-10 januari 2004 Plats: Scandic Hotell, Norrköping Tid: Fredag 9:30 Lördag 15:00 Deltagare: Margareta Lindfors Håkan Svensson Peter Johansson Peter Isgren Ordförande

Läs mer

14 Mötet öppnades av ordförande Svante Gustafsson som hälsade alla välkomna.

14 Mötet öppnades av ordförande Svante Gustafsson som hälsade alla välkomna. Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 9 april 2012 mellan kl 09.00-12.30 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian

Läs mer

Protokoll fört vid SS Frams årsmöte 2013-11-21, SSRS Lokal i Långedrag.

Protokoll fört vid SS Frams årsmöte 2013-11-21, SSRS Lokal i Långedrag. Protokoll fört vid SS Frams årsmöte 2013-11-21, SSRS Lokal i Långedrag. 1. Årsmötets öppnande. Lennart Börjesson öppnade mötet som hyste 71 stycken medlemmar 2. Parentationer. inga 3. Fastställande om

Läs mer

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra INNEHÅLL 1. DAGORDNING... 3 2. VERKSAMHETSBERÄTTELSE... 4 2.1. Förtroendevalda... 4 2.2. Fullmäktigedeligater...

Läs mer

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Närvarande Ej närvarande. Lena Jernström Lars-Erik Johansson Silva Holmér Anna Carlson Ulrik Bergquist Jeanette Liljebäck Kerstin Sundberg Vanja Ljung Crister Rosenberg Jenny Mellåker Ulrika Pettersson

Läs mer

82 Mötets öppnande Ordförande Björn Bjuggren hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

82 Mötets öppnande Ordförande Björn Bjuggren hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Sidan 1 av 5 NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVERKLUBBEN Protokoll fört vid styrelsemöte, telefon 2010 06 17 Närvarande Björn Bjuggren Anders Wahlberg Cecilia Bergling Ulla Nilsson Lotta Strömberg 95 c.

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Nr 7/2015 Telefonsammanträde Tid Kl 09.00 11.00 Hur Närvarande Telefonsammanträde Sofia Karlsson, ordförande Ronny Johansson, vice ordförande Stefan

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2010-02-28

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2010-02-28 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2010-02-28 Närvarande: Karin Andersson Tina en Ulla Terneby Eva Stark Ericson Marie Caiman Lena Jovén Ej närvarande: Louise Rosengren Nathalie Andersson Kajsa

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte 20080925 Telefonkonferens

Protokoll fört vid styrelsemöte 20080925 Telefonkonferens Protokoll fört vid styrelsemöte 20080925 Telefonkonferens Närvarande: Ordinarie ledamöter: Carsten Sörensen Catarina Hultgren Birgitta Abrahamsson Mia Hansson Maria Bergman Karin Hellström Suppleanter:

Läs mer

Sleipnir, Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06

Sleipnir, Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06 Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06 Tid: 18.00 Plats: hos Camilla Reichenberg, Löpargatan 91 Närvarande: Camilla Reichenberg (CR) Sofia Kindlund (SK) Lise-Lott Jansson (LJ) Mia

Läs mer

Protokoll Distriktsmöte

Protokoll Distriktsmöte Plats: Njudung BK, Skede Tid: 13 september 2014 kl 11.00 14.30 Protokoll Distriktsmöte Närvarande: 13 klubbrepresentanter från Eksjö BK, Emmaboda BK, Jönköping BK, Njudung BK, Nässjö BK, Sommenbygdens

Läs mer

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00 Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Dagordning årsmöte 2010-02-04 Alnarp 1. Val av mötesordförande

Läs mer

PROTOKOLL 2012-12-11. Manne Olsson. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 136-149 Alf Wahlgren. Ordförande... Aina Andersson

PROTOKOLL 2012-12-11. Manne Olsson. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 136-149 Alf Wahlgren. Ordförande... Aina Andersson TRELLEBORGS KOMMUN Trelleborgs kommuns revisorer PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-12-11 Plats och tid Parken Trelleborgssalen, 13.00 16.30 Beslutande Övriga deltagare Aina Andersson, 1:e vice ordförande

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid Svenska Rottweilerklubbens/AfR styrelsemöte via telefon. Närvarande: Angelina Ohlsson (fr.o.m 126 Registerkommittén-slut), Ingela Plahn Lindström, Anna Lindgren, Veronica Nilsson, Jenny

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation.

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation. Lathund för medlemsregistret Det första ni skall göra Det första ni ska göra i systemet är att kontrollera att er sektions uppgifter är korrekta. Ni registrerar en huvudadress som all post skickas till.

Läs mer

Protokoll nedtecknat vid årsmöte för Albin 25 klubben den 10 mars 2007 kl.12.00 på båtmässan i Älvsjö, sal K15

Protokoll nedtecknat vid årsmöte för Albin 25 klubben den 10 mars 2007 kl.12.00 på båtmässan i Älvsjö, sal K15 Protokoll nedtecknat vid årsmöte för Albin 25 klubben den 10 mars 2007 kl.12.00 på båtmässan i Älvsjö, sal K15 Närvarolista bifogas protokollet. 144 Ordförande Anders Björfeldt hälsade välkommen och förklarade

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Närvarande: Dag ett: Jonas, Katharina, Thomas, Bengt, Åke, Caroline, Annika, Owe (från punkt 4) Dag ett omfattar punkt

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona.

Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona. Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona. 1 Ordföranden Bengt Almqvist förklarade årsmötet öppnat. Han hälsade medlemmarna

Läs mer

Övriga Joakim Jansson, sekreterare. 1 Mötet öppnades av ordförande Svante Gustafsson som hälsade alla välkomna.

Övriga Joakim Jansson, sekreterare. 1 Mötet öppnades av ordförande Svante Gustafsson som hälsade alla välkomna. Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 19 feb 2012 mellan kl 09.00-12.00 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-13. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-13. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00. Närvarande DSK-Ledamöter Lennart Karlberg, ordförande för årsmötet Ulrika Eriksson, sekreterare Leif Larsson, ordförande Richard

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2011-01-16

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2011-01-16 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2011-01-16 Närvarande: Hans Ericsson Karin Andersson Eva Stark Marie Caiman Julia Svenker Lena Jovén Olivia Pethrus Ej närvarande: Tove Borgström Louise Rosengren

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 1/2013 Datum: 2013-06-10 Tid: 19:00-21:15 Plats: Telefon Närvarande: Ordförande Ragnar Bergståhl LET Andersson Christer Lundberg Monica Eriksson,

Läs mer

Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04

Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04 Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04 Mötesrapporter Östhammas Filatelistklubb Till startsidan Från mötet i maj 2009 Inlag 4 juni 2009 Hej Filatelister i Östhammars Filatelistklubb Här kommer en

Läs mer

Styrelsemöte den 3 juli 2010

Styrelsemöte den 3 juli 2010 Mölle Tennisklubb Protokoll den 8 juli 2010 sidan 1 av 3 Styrelsemöte den 3 juli 2010 Närvarande Johan Cosmo, Björn Gudmundson, Jens Knobe, Carl-Johan Nordblom (ordförande), Leif Wahlund, Ludde Wahlund,

Läs mer

Styrelsemöte 2014-12-08

Styrelsemöte 2014-12-08 Plats och tid: Konferensrum, ABRI, kl 13.00-18.00 Beslutande: Anders Bromée, ordförande Olle Olsson, 1 :e vice ordförande Monika Lindqvist, 2:e vice ordförande Richard Ådal Gilbert Nilsson Tommy Mårtensson

Läs mer

Styrelsemöte Ycc 2015-10-03 Plats: Connect Hotell City Alströmergatan 41 11247 Stockholm

Styrelsemöte Ycc 2015-10-03 Plats: Connect Hotell City Alströmergatan 41 11247 Stockholm Styrelsemöte Ycc 2015-10-03 Plats: Connect Hotell City Alströmergatan 41 11247 Stockholm Närvarande: Clas Blomberg, President. Nettan Pettersson, Sekreterare. Sirkku Rajanto de Benavides, Kassör. Sussi

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Art: Årsmöte Umeå Golfklubb Tid: 2015-03-13, kl. 1800 Plats: Tegs Församlingsgård 1 Mötets öppnande Ordförande i Umeå Golfklubb, Ted Samuelsson, förklarade mötet öppnat och hälsade

Läs mer

361 Föregående mötesprotokoll och uppdragslista. B-A Protokoll 114 upplästes, godkändes och lades till handlingarna.

361 Föregående mötesprotokoll och uppdragslista. B-A Protokoll 114 upplästes, godkändes och lades till handlingarna. ART: PLATS: Styrelsemöte Kontoret Bollsta TID: 1900-2130 NÄRVARANDE: Ordinarie: Christer Sandberg Bruno Högberg Per Öhman Örjan Henriksson Suppleanter: Caroline Åkerlund Adjungerad: B-A Söderström Revisorer:

Läs mer

Lennart Rönning, VD JanÅke Hermansson, adjungerad ledamot, ej under 147-151 Ewa Pettersson, sekreterare

Lennart Rönning, VD JanÅke Hermansson, adjungerad ledamot, ej under 147-151 Ewa Pettersson, sekreterare 2011-11-29 150 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Hans Forsell, tjänstgörande

Läs mer

BRUNNSVIKENS KANOTKLUBB

BRUNNSVIKENS KANOTKLUBB BRUNNSVIKENS KANOTKLUBB VERKSAMHETSÅRET 2013 DAGORDNING STYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE DAGORDNING 2014-03- 27 1. Val av ordförande och sekreterare för mötet 2. Val av två justeringsmän att jämte ordföranden

Läs mer

Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00

Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00 SOLNA FÄLTRITTKLUBB PROTOKOLL Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00 www.sfrk.nu PLATS: Nya cafeterian Närvarande: Ej närvarande Vice ordf. Åsa Edquist Tove Almquist Bo Adrianzon

Läs mer

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes.

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes. PROTOKOLL ORGAN: Kommunala funktionshinderrådet, KFR TID: Onsdagen den 6 maj 2009 klockan 13.30 16.30 PLATS: Svansjörummet, Kommunhuset Kinna Närvarande: Karin Jageby ordförande Eva-Karin Torhem-A vice

Läs mer

To 29 augusti Start kl 10 på Polismuseum Sofia, Rikard, Lars, Susanna, Lena, Kari, EvaTua, Jessica, Christina, Fredrik, Ingela, Linda

To 29 augusti Start kl 10 på Polismuseum Sofia, Rikard, Lars, Susanna, Lena, Kari, EvaTua, Jessica, Christina, Fredrik, Ingela, Linda Protokoll fysiskt styrelsemöte i Stockholm Polismuseum och Etnografiska museet To 29 augusti 2013 kl. 10.00-18.00 (middag) Fre 30 augusti 2012 kl. 9-15.00 Dagordning To 29 augusti Start kl 10 på Polismuseum

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-11-06

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Nordanstig Vatten AB 2015-11-06 2015-11-06 Ärendeförteckning 46 Sammanträdets öppnande... 2 46a Val av protokollsjusterare... 2 46b Godkännande av dagordning... 2 46c Godkännande av föregående protokoll... 2 46d Kvarstående ärenden,

Läs mer

FS - möte nr 8 år 09/10 Telefonmöte 2010-03-16 104 118

FS - möte nr 8 år 09/10 Telefonmöte 2010-03-16 104 118 FS - möte nr 8 år 09/10 Telefonmöte 2010-03-16 104 118 Närvarande: Lars-Gunnar Tjärnquist (LGT) Förbundsordförande Magnus Nilsson (MN) Caroline Silverudd Lundbom (CSL) Mikaela Mikaelsson (MM) Stefan Johansson

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Nr 5/2007. Kommunala bolagens sammanträdesrum, Sjögatan 28, Oxelösund Torsdag 31 maj 2007, kl 10.00-12.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Nr 5/2007. Kommunala bolagens sammanträdesrum, Sjögatan 28, Oxelösund Torsdag 31 maj 2007, kl 10.00-12. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Nr 5/2007 Plats och tid Beslutande Kommunala bolagens sammanträdesrum, Sjögatan 28, Oxelösund Torsdag 31 maj 2007, kl 10.00-12.40 Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande

Läs mer

S:t Georgs Scoutgillen i Sverige Handbok för scoutgillen. Mötets A till Ö. Ajournera Att ta en paus.

S:t Georgs Scoutgillen i Sverige Handbok för scoutgillen. Mötets A till Ö. Ajournera Att ta en paus. Mötets A till Ö I landsgillerådet har vi sett över våra egna kunskaper i sammanträdesteknik, både med tanke på våra egna sammanträden och på gilleråd, gilleting och landsgilleting. Reglerna för ett sammanträde

Läs mer