Preliminär slutrapport: Förstudie om att få med avfallshanteringen i samhällsplaneringen. Boverkets dnr:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Preliminär slutrapport: Förstudie om att få med avfallshanteringen i samhällsplaneringen. Boverkets dnr: 14-71-1057 1057"

Transkript

1 Preliminär slutrapport: Förstudie om att få med avfallshanteringen i samhällsplaneringen Boverkets dnr:

2 Projektansvarig 1 : Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad. Adress 1 : Box 123, Angered Kontakt 1 : Sara Pettersson, sara.pettersson@kretsloppochvatten.goteborg.se, Sammanfattande kommentar från projektledaren Från projektledningen sida kan vi konstatera att arbetet har varit mycket givande och otroligt utvecklande. Samverkan tar mycket tid men är nödvändigt i dessa frågor och är också mycket givande. Med hjälp av stödet från Delegationen för hållbara städer och Avfall Sveriges Utvecklingssatsning har vi verkligen höjt ambitionen för både samverkan, utförandet, resultatet och spridningen av resultatet. En förstudie inom ett tidigare ganska outforskat område har inneburit att processen har varit iterativ och tack vare många engagerade deltagare har vi kommit framåt i processen. Utifrån de kommentarer och reaktioner vi har fått på vårt arbete så ser vi att behovet att komma vidare i frågan är stort. Vi hoppas också att det kommer finnas fler projekt som tar vid där vi slutat. Vi tror att de erfarenheter som vi har dragit kan komma till nytta för många andra aktörer. Arbetet fortsätter både inom staden och regionen och vi gör vårt bästa för att sprida de erfarenheter vi får. Sara Pettersson Organisationsnamn och adress har ändrats under perioden. Kretsloppskontoret är nu kretslopp och vatten. Därav även ny mejladress. Samma organisationsnummer.

3 1. En förstudie som visar hur en förändrad avfallshantering kan bli en del av översiktplaneringen. Förstudien finns som en rapport bifogad till slutredovisningen. Finns även att ladda ner på

4 2. Ekonomisk redovisning Konto Konto kostnader Summa avvikelse Kostnader Kostnad tryck, layout m.m , 7651 Kostnad möten, workshops m. m Kostnad kartor , Kostnad konsult/projektanställning; analys, utredning, rapportskrivning, stöd workshops etc Kostnad personal Göteborg Stad; projektledning, projektgrupp, underlag Kostnad personal GR (inkl kommunerna), projektgrupp, workshops etc Summa Förvaltningen har en ny kontoplan samt nytt ekonomisystem fr o m 2013 därför skiljer sig både konton o listor sig åt. Kommentarer till ekonomisk redovisning: Eftersom det har varit en förstudie så var det en ganska osäker budget som vi lämnade. Avviker kostnaden för kartan. Dels budgeterade vi för att ta in konsulter och dels kom vi inte riktigt lika långt med den projektdelen som vi planerade. En stor avvikelse är kostnaden för konsult/projektanställning men där finns en förflyttning till posten personal eftersom där finns extra resurser redovisade. Vi ser också att GR la mycket mer tid i projektet än planerat vilket vi också kan se som delvis en förflyttning från posten konsult till personal på GR. Den extra tiden från GRs kommuner tror jag har gett ett stort värde in i resultaten.

5 3. En redovisning av genomförda åtgärder 3.1 Uppföljning av åtgärder och aktiviteter Aktivitet Tidpunkt Genomförd/inte genomförd Kommentar Projektplan framtagen jan-12 Genomförd feb Utkast klart i jan som godkändes av projektgruppen i feb. Organisation inklusive arbetsgrupp och referensgrupp formerad Nulägesbeskrivning sammanställd jan-12 Genomförd mars apr-12 Genomförd maj Arbetsgrupp klar i jan men referensgrupp saknade deltagare och blev helt klar i mars. Förändringsfaktorer listas Undersökning av möjligheten att använda kartunderlag apr-12 Genomförd maj maj-12 Genomförd okt Projektplan justerades i juni och då beslutades att det delmomentet pågår fram till hösten. Regional avstämning Sammanställning av konsekvenser av förändringsbehov April och september 2012 Genomförd april och nov. jun-12 Genomförd juni När planen uppdaterade i juni beslutades det att höstens avstämning senareläggs för att ha ett tydligare resultat att presentera. Gemensam analys okt-12 Genomförd nov Pågick fram till den regionala avstämningen. Framtagande av förslag nov-12 Genomfört mars Förslaget var framme för presentation i mars. Förändringen godkändes av Boverket. 3.2 Uppföljning av genomförda resultat. Genomförande/Resultat Bedömning av uppfyllelse Kommentar 2. En förstudie som visar hur en förändrad avfallshantering kan bli en del av översiktplaneringen. 2. Visa på lämpligt innehåll i tematiskt tillägg till ÖP.

6 2. Visa hur processen att ta fram tematiskt tillägg kan se ut. 2. Resultat och erfarenheter dokumenteras så att de kan vara av värde för andra kommuner. 6. Påverkan av kommande klimatförändringar ingår som en del av konsekvensanalysen av förslag i förstudien. 8. Privata företags och entreprenörers erfarenheter tas till vara genom deltagande i referensgruppen 9. Göteborgsregionen, Boverket, Naturvårdsverket, Avfall Sverige inbjuda att följa och påverka projektet. 10. Till projektet knyts en referensgrupp. Företrädare för exempelvis boende, byggherrar, bostadsbolag och privata entreprenörer bjuds in. 10. Information om projektet kommer fortlöpande ges på Göteborgs stads hemsida. 10. Projektet avslutas med ett öppet seminarium. 10. I rapporten finns en sammanfattning anpassad att vara läsvärd för allmänheten. 11. Projektet syftar till att kartlägga processer för sektorsövergripande samverkan. Företrädare för stadsplanering, energi, transporter, socialt arbete och privata aktörer ges möjlighet att delta. Delvis uppfyllt Delvis uppfyllt Studien i sig har mycket liten påverkan på klimatförändringarna men om kommunerna följer arbetssättet så kan resultaten bli att 1. Klimatpåverkan minskar genom minskade mängder avfall uppstår och sorteringen ökar och 2. Kommunerna fär bättre kontroll på hur viktiga anläggningar som är avgörande för avfallets infrastruktur förhåller sig till framtida klimatförändringar så som tex ökade flöden. Vi hade problem med att stadens hemsida bytte plattform mitt i projektet. Projektet hade inte så stort allmänintresse. Nu finns info om projektet och rapporten. 12. Projektet avser att visa hur samverkan mellan olika aktörer kan göras i planprocessen.

7 3.3 Hur erfarenheter och kunskaper har spridits Erfarenhets och kunskapsspridningen är delvis beskriven i rapporten. Utöver de aktiviteter som angivits där: tre workshops och ett öppet seminarium, så har projektet presenterats på Avfall Sveriges temadag i Stockholm, 2012, och på Avfall Sveriges årsmöte i Göteborg, Resultaten redovisades som angivit i ansökan, vid ett öppet seminarium i mars Rapporten finns i Avfall Sveriges rapportserie på deras hemsida I senaste numret av tidningen Avfall och miljö (nr 3) så finns det en artikel om projektet Rapporten finns även tillgänglig på Göteborg Stads hemsida: SKL länkar till rapporten på sin hemsida. Framåt i tiden ser vi att resultatspridningen kommer att fortsätta till exempel genom samarbete med SKL och GR. Självklart kommer vi även att fortsätta arbetet inom staden för att implementera de resultat som framkom i förstudien.

8 4. Resultat av intern utvärdering av projektet. Den interna utvärderingen har bestått av att en enkät skickats att till deltagarna i de två referensgrupperna. 8 enkätsvar har inkommit och det är övervägande svar som anger att uppdraget är uppfyllt. I huvudsak är resultaten mycket positivt. Det som några har anmärkt på är det som projektledningen själva tar upp i sin utvärdering angående hur aspekter kring klimatförändringar har tagits med. En deltagare säger så här: Jag tycker att den huvudsakliga behållningen är analysen av kopplingen avfall/avfallsplan och fysisk planering/öp. Den analysen har inte gjorts på detta sätt tidigare och det har grävts fram en del bra insikter ur den processen. Den andra stora behållningen tycker jag är den breda förankringen med kommuner i regionen, olika delar av kommunen och andra aktörer. Processen i sig har haft stor betydelse för att öka genomslaget för avfall i fysisk planering, tror jag. Enkäten som helhet och svar med samtliga kommentarer finns i bilaga. Ett avslutande utvärderingsmöte skedde också med arbetsgruppen. Under det mötet framkom att projektet var bra. Arbetsgruppsmötena har varit bra och drivit arbetet framåt. Slutprodukten blev bra och det var kul att så många från olika kommuner och verksamheter kom och lyssnade på slutseminariet. Projektet har även fått positiv feedback från folk utifrån. Många har upplevt som värdefullt att ses i referensgruppen. Mötet där och då har också varit viktigt utöver resultaten av själva workshoparna. Dialogen är viktig och att olika verksamheter delger varandra olika perspektiv. Vi hann inte med att utforska kartverktyget utforskades inte riktigt så mycket som vi trodde. Som en extern granskare har jag gått igenom resultatet och de huvudsakliga handlingarna inom projektet och kommit fram till att syftet är uppfyllt och att projektet i huvudsak har genomförts enligt plan. Agneta Sander, utredare avfall och VA, GR.

9 5. Relevant dokumentation från möten, workshops etc. All relevant information om projektet och anteckningar från workshops finns på projektsidan: quickr. Kontakta Sara Pettersson på om du behöver inloggningsuppgifter.

2016, Arbetslösa samt arbetslösa i program i GR i åldrarna år

2016, Arbetslösa samt arbetslösa i program i GR i åldrarna år 216, Arbetslösa samt arbetslösa i program i GR i åldrarna 16-64 år Öppet arbetslösa i GR (16-64år) Göteborg Totalt Göteborg Totalt jan 328 514 13 351 418 743 372 351 169 762 422 31 155 93 17 988 jan 342

Läs mer

Centrala Älvstaden. Slutrapport till delegationen för Hållbara städer 2012-11-13

Centrala Älvstaden. Slutrapport till delegationen för Hållbara städer 2012-11-13 Centrala Älvstaden Slutrapport till delegationen för Hållbara städer 2012-11-13 sammanfattning Vision Älvstaden, antagen av kommunfullmäktige i Göteborg den 11 oktober 2011. Se bilaga. Vision Älvstaden

Läs mer

Chefoskopet i praktiken. Susanne Rådqvist Psykologpartners Organisation & Ledarskap Teamchef sydväst Leg. psykolog, organisationspsykolog

Chefoskopet i praktiken. Susanne Rådqvist Psykologpartners Organisation & Ledarskap Teamchef sydväst Leg. psykolog, organisationspsykolog Chefoskopet i praktiken Susanne Rådqvist Psykologpartners Organisation & Ledarskap Teamchef sydväst Leg. psykolog, organisationspsykolog Innehåll Bakgrund Process i praktiken Genomförande av Chefoskopet

Läs mer

Strukturer för tillväxtarbete med ett rumsligt perspektiv

Strukturer för tillväxtarbete med ett rumsligt perspektiv Projektbeskrivning: Strukturer för tillväxtarbete med ett rumsligt perspektiv 1. Sammanfattande projektidé Syftet med projektet är att undersöka hur samspelet mellan det regionala tillväxtarbetet och det

Läs mer

Arbetsgång. Översiktsplan 2030 Katrineholms kommun del landsbygd. Projektledare: Sara Eresund Datum: 2015-08-12

Arbetsgång. Översiktsplan 2030 Katrineholms kommun del landsbygd. Projektledare: Sara Eresund Datum: 2015-08-12 Arbetsgång Översiktsplan 2030 Katrineholms kommun del landsbygd Projektledare: Sara Eresund Datum: 2015-08-12 1 Innehållsförteckning Projektorganisation... 3 Projektägare... 3 Styrgrupp... 3 Projektledaren...

Läs mer

Vad menar vi med social hållbarhet i samhällsplanering inom GR?

Vad menar vi med social hållbarhet i samhällsplanering inom GR? Vad menar vi med social hållbarhet i samhällsplanering inom GR? Jämlik tillgång till: välfungerande boende- och livsmiljöer rekreation (natur, fritid och kultur) service och kollektivtrafik över tid och

Läs mer

Invånarens syn på vilka etjänster inom Socialtjänsten som länet borde erbjuda samt behovet av regional plattform SLUTRAPPORT Version 1.

Invånarens syn på vilka etjänster inom Socialtjänsten som länet borde erbjuda samt behovet av regional plattform SLUTRAPPORT Version 1. Invånarens syn på vilka etjänster inom Socialtjänsten som länet borde erbjuda samt behovet av regional plattform SLUTRAPPORT Version 1.0 Kalmar 2014-11-28 Ort och datum Diana Axelsson-Olsson Projektledare

Läs mer

Byggrupper - nya bostadsformer för en blandad och miljösmart stad Delrapport 2013.03.31

Byggrupper - nya bostadsformer för en blandad och miljösmart stad Delrapport 2013.03.31 Byggrupper - nya bostadsformer för en blandad och miljösmart stad Delrapport 2013.03.31 Spridd AB Körsbärsvägen 22 114 23 Stockholm Telefon +46 8 673 03 80 Org.nr 556674-8348 info @spridd.se www.spridd.se

Läs mer

Mellankommunal kustzonsplanering i Göteborgsregionen, Orust och Uddevalla

Mellankommunal kustzonsplanering i Göteborgsregionen, Orust och Uddevalla Göteborgsregionens kommunalförbund Dnr: 2016-00181.10 Styrgruppsärende 3 2018-01-11 Till styrgruppen för miljö och samhällsbyggnad Mellankommunal kustzonsplanering i Göteborgsregionen, Orust och Uddevalla

Läs mer

Projektplan för återanvändning av avfall för anläggningsändamål

Projektplan för återanvändning av avfall för anläggningsändamål Projektplanen har granskats av styrgrupperna för Miljösamverkan Halland och Miljösamverkan Västra Götaland. Inga förslag på ändringar har framförts och projektplanen är därmed fastställd. Projektplan för

Läs mer

Preliminär elmarknadsstatistik per månad för Sverige 2014

Preliminär elmarknadsstatistik per månad för Sverige 2014 jan feb mar apr maj jun GWh GWh GWh GWh GWh GWh 6 859,6 6 342,1 6 814,5 5 965,4 5 706,5 5 382,4 1 213,7 872,3 1 200,3 902,0 681,7 611,8 6 374,9 5 876,2 6 247,9 4 875,8 3 487,7 3 395,2 529,2 496,2 557,8

Läs mer

PM - Revidering av avfallsplan och avfallsföreskrifter Dnr KS14/

PM - Revidering av avfallsplan och avfallsföreskrifter Dnr KS14/ 2014-12-19 Malin Attlin Avfallsingenjör 08-560 39 392 Malin.Attlin@ekero.se - Revidering av avfallsplan och avfallsföreskrifter Dnr S14/314-309 1. Inledning 1.1 Behov av revidering Enligt 80 Avfallsförordningen

Läs mer

Prioriterade nyckeltal

Prioriterade nyckeltal Dnr: MAHR 61-2014/600 1 (av 7) Projektplan Beslutsdatum: Beslutande: Dokumentansvarig: 2015-05-04 Styrgruppen Madeleine Hulting Revisionsinformation Version Datum Kommentar 1.1 2015-04-23 Utkast till projektgrupp

Läs mer

Västerviks kommuns revisorer. Granskning av projektverksamheten. Granskningsrapport. Audit KPMG AB 15 februari 2013 Göran Lindberg Antal sidor: 8

Västerviks kommuns revisorer. Granskning av projektverksamheten. Granskningsrapport. Audit KPMG AB 15 februari 2013 Göran Lindberg Antal sidor: 8 Granskning av projektverksamheten Granskningsrapport Audit KPMG AB 15 februari 2013 Göran Lindberg Antal sidor: 8 Innehåll 1. Sammanfattning 1 2. Bakgrund 1 3. Uppdraget 1 4. Metod och avgränsning 2 5.

Läs mer

Slutrapport. Version 2.2 111013. 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande beskrivning av innehållet i rapporten

Slutrapport. Version 2.2 111013. 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande beskrivning av innehållet i rapporten Slutrapport Version 2.2 111013 Projektnamn Ärende-ID 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande beskrivning av innehållet i rapporten 2. Nyskapande och innovativitet Beskriv vad som är nyskapande och innovativt

Läs mer

Ansökan om statligt stöd till investeringar för åtgärder som främjar hållbar stadsutveckling PLANERINGSPROJEKT (SFS 2008:1407) Delegationen för hållbara städer/ Miljövårdsberedningen (Jo 1968:A) 103 33

Läs mer

Förstudie ekonomistyrning investeringar Oxelösunds kommun

Förstudie ekonomistyrning investeringar Oxelösunds kommun Linköping 2007-11-21 Kommunens revisorer Förstudie ekonomistyrning investeringar Oxelösunds kommun Inledning och bakgrund Om anläggningstillgångar ska bibehålla sitt värde och funktionalitet krävs omfattande

Läs mer

Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa

Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa Projektägare: Landstinget i Värmland Projektperiod: 2014 09 01 2015 12 31 1. Bakgrund Ohälsotalet är högre än

Läs mer

Projektdirektiv. Version: 1.0. Projekt: Förstudie Ekonomisystem Ålands kommuner och kommunalförbund

Projektdirektiv. Version: 1.0. Projekt: Förstudie Ekonomisystem Ålands kommuner och kommunalförbund Projektdirektiv Projekt: Förstudie Ekonomisystem Ålands kommuner och kommunalförbund Dokument: Projektdirektiv Version: 20190114 Författare: Åda Ab Sida: 1 (10) författare: Åda Ab Sida: 2 (10) Innehåll

Läs mer

Västarvet kunskap, upplevelser och utveckling.

Västarvet kunskap, upplevelser och utveckling. Västarvet kunskap, upplevelser och utveckling. Västarvets regionala tjänster Västarvets museer & besöksmål Europeiska landskapskonventionen Den europeiska landskapskonventionens mål är en rikare livsmiljö

Läs mer

Projektplan. Kravspecifikation för virtuell lärandemiljö (vlm) på Malmö högskola

Projektplan. Kravspecifikation för virtuell lärandemiljö (vlm) på Malmö högskola Projektplan Kravspecifikation för virtuell lärandemiljö (vlm) på Malmö högskola Revisionsinformation Utgåva Datum Kommentar Projektplan 1.0 140123 Ursprunglig version Projektplan 1.1 140128 Gunilla Lilie

Läs mer

Västarvet kunskap, upplevelser och utveckling.

Västarvet kunskap, upplevelser och utveckling. Västarvet kunskap, upplevelser och utveckling. Västarvets regionala tjänster Västarvets museer & besöksmål Vad innebär konventionen för Sverige? När Sverige ansluter sig till landskapskonventionen åtar

Läs mer

Telefoni/UC och samarbetslösningar för lärosäten

Telefoni/UC och samarbetslösningar för lärosäten Telefoni/UC och samarbetslösningar för lärosäten Projektplan 1 Innehållsförteckning 1 Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat. Projektdirektiv 2 Sammanfattning 2 Bakgrund 3 Uppdrag 3 Leverabler 4 Avgränsningar

Läs mer

Onsdagsfrukost med BIM Alliance

Onsdagsfrukost med BIM Alliance Onsdagsfrukost med BIM Alliance 2017-09-06 Felix Krause, SKL Tina Öst, Stockholms Stads kommun Lars Lidén, Meta Välkommen till onsdagsfrukost med BIM! Första onsdagen i varje månad Klart i god tid innan

Läs mer

Sammanfattning (max 8000 tecken)

Sammanfattning (max 8000 tecken) Slutrapport förprojektering Projojektnamn: RIKC-Romskt informations och kunskapscenter Projektnummer (fylls i av projektansvarig): 2013-3050030 Sammanfattning (max 8000 tecken) Uppdraget har varit att

Läs mer

Preliminär elmarknadsstatistik per månad för Sverige 2014

Preliminär elmarknadsstatistik per månad för Sverige 2014 jan feb mar apr maj jun GWh GWh GWh GWh GWh GWh 6 859,6 6 342,1 6 814,5 0,0 0,0 0,0 1 213,7 872,3 1 200,3 0,0 0,0 0,0 6 374,9 5 876,2 6 247,9 0,0 0,0 0,0 529,2 496,2 557,8 0,0 0,0 0,0 5,5 4,3 6,3 0,0 0,0

Läs mer

Avtaisbilaga 4 Slutrapport för projekt Inom Mfljönnsijarcfen, Stockholm stad

Avtaisbilaga 4 Slutrapport för projekt Inom Mfljönnsijarcfen, Stockholm stad 'IL'f Of y>>/)/) c-/6 /.< o Avtaisbilaga 4 Slutrapport för projekt Inom Mfljönnsijarcfen, Stockholm stad Diarienummer för ursprunglig ansökan: Dnr 455-4660/2004 Projektets nummer och namn: Nr 72 Extern

Läs mer

Ansökan om statligt stöd till investeringar för åtgärder som främjar hållbar stadsutveckling INVESTERINGSPROJEKT (SFS 2008:1407) Delegationen för hållbara städer/ Miljövårdsberedningen (Jo 1968:A) 103

Läs mer

SLUTRAPPORT Bilaga till ansökan om slututbetalning inom Leader

SLUTRAPPORT Bilaga till ansökan om slututbetalning inom Leader SLUTRAPPORT Bilaga till ansökan om slututbetalning inom Leader Slutrapporten är ett dokument som ska ge en bra överblick över ert projekt för läsare som inte har annan information om projektet. Den ska

Läs mer

Slutrapport. Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167. Årjängs kommun 2120000-1835 20130831 20120401-20130831

Slutrapport. Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167. Årjängs kommun 2120000-1835 20130831 20120401-20130831 Slutrapport Projektnamn Ärende-ID Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167 Stödmottagare Organisationsnummer Årjängs kommun 2120000-1835 Datum för slutrapport Beslutad projekttid 20130831 20120401-20130831

Läs mer

Lupp enkätundersökning (lokal uppföljning av ungdomspolitik)

Lupp enkätundersökning (lokal uppföljning av ungdomspolitik) Datum 2012-11-05 Projektplan Lupp enkätundersökning (lokal uppföljning av ungdomspolitik) 2012 2 Projektplan Lupp 2012 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SIDA 1. Uppdragsgivare och uppdragstagare 3 2. Inledning och

Läs mer

Projektplan hälsosamt åldrande 2014

Projektplan hälsosamt åldrande 2014 Tjänsteskrivelse 2014-02-10 Handläggare: Birgitta Spens FHN 2013.0067 Projektplan hälsosamt åldrande 2014 Sammanfattning Karlskoga och Degerfors kommuner har tecknat samverkansavtal med Örebro läns landsting

Läs mer

-lärande utvärdering av projektet Sociala entreprenörshuset

-lärande utvärdering av projektet Sociala entreprenörshuset En väg till självförsörjning och framtidstro? -lärande utvärdering av projektet Sociala entreprenörshuset Utvärderare, Christina Ehneström och Torbjörn Skarin Skellefteå, 11 februari 2013 Presentation

Läs mer

Ansökan Starthjälpen: Diarienr: 132-A1

Ansökan Starthjälpen: Diarienr: 132-A1 Ansökan Starthjälpen: Diarienr: 132-A1 1. Namn på projektet: Entreprenörsgruppen Frösön 2. Kontaktperson för projektet (projektledare): Namn: Ulla Landenmark Adress: Bergsgatan 110 Postadress: 542 31 Mariestad

Läs mer

Ansökan om statligt stöd till investeringar för åtgärder som främjar hållbar stadsutveckling (SFS 2008:1407) Delegationen för hållbara städer/ Miljövårdsberedningen (Jo 1968:A) 103 33 Stockholm 1. Uppgifter

Läs mer

Ansökan om statligt stöd till investeringar för åtgärder som främjar hållbar stadsutveckling (SFS 2008:1407) Delegationen för hållbara städer/ Miljövårdsberedningen (Jo 1968:A) 103 33 Stockholm 1. Uppgifter

Läs mer

Projektplan för Artskydd och vägledning

Projektplan för Artskydd och vägledning Projektplan för Artskydd och vägledning Uppdrag Bakgrund Syfte Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt miljövårdsdirektörernas tillsynsgrupp att driva Miljösamverkan Sverige och att inom ramen för det arbeta

Läs mer

Residenset, Kalmar. Tjänstemän: Dea Carlsson vattenvårdsdirektör. Sylvia Kindberg Robert Dobak Anders Rimne Jan Pettersson.

Residenset, Kalmar. Tjänstemän: Dea Carlsson vattenvårdsdirektör. Sylvia Kindberg Robert Dobak Anders Rimne Jan Pettersson. PROTOKOLL 1 (5) Sammanträde: Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt Tid: Onsdag 9 mars 2011 Plats: Residenset, Kalmar Ledamöter: Sven Lindgren Ordförande Monica Bengtsson Ola Broberg Reinhold

Läs mer

Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län

Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län Bakgrund Regeringen har den 24 april 2008 träffat en överenskommelse med Sveriges

Läs mer

Slutrapport Föreningen Hjärnkoll Jönköpings län

Slutrapport Föreningen Hjärnkoll Jönköpings län Slutrapport Slutrapport Föreningen Hjärnkoll Jönköpings län Datum: 2015-06-10 Diarienr: 2015/0164 Bakgrund Projektet Hjärnkoll har i utvärderingarna visat att det går att förändra attityder i vårt samhälle.

Läs mer

Extra anpassningar Vid oro att elev inte når kunskapskraven Undervisande lärare och elev

Extra anpassningar Vid oro att elev inte når kunskapskraven Undervisande lärare och elev Extra anpassningar Vid oro att elev inte når kunskapskraven Undervisande lärare och elev Bilaga 2a Datum Om en elev riskerar att inte nå kunskapskraven i en kurs skall undervisande lärare, tillsammans

Läs mer

Slutrapport. Vad är bakgrunden till projektidén och vad planerade du/ni att genomföra?

Slutrapport. Vad är bakgrunden till projektidén och vad planerade du/ni att genomföra? Slutrapport 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? Datum (ÅÅÅÅ-MM-DD) 2012-04-30 Projektnamn Turisthemsida för Södra skärgården Journalnummer (ex. 2012-1234) 2011-4146 Diarienummer (ex. TM999)

Läs mer

Arbetsgruppen för social hållbarhet

Arbetsgruppen för social hållbarhet Arbetsgruppen för social hållbarhet 22 augusti Syfte med arbetsgruppens arbete Främja social hållbarhet i Göteborgsregionen Detta sker genom kunskapsspridning, erfarenhetsutbyte och metodutveckling Vad

Läs mer

Förstudie e-arkiv. Kronoberg och Blekinge

Förstudie e-arkiv. Kronoberg och Blekinge Förstudie e-arkiv Kronoberg och Blekinge Uppstartsmöte i Växjö 15 januari 2013 Marianne Dalesjö, kanslichef och Elin Jonsson, arkivarie Dagordning Mötet inleds (Marianne) Presentation av deltagare Presentation

Läs mer

Projektplan - Hållbarhetsintegrering

Projektplan - Hållbarhetsintegrering Projektplan - Hållbarhetsintegrering Stadskontoret Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2015-01-09 1.0 Susanna Jakobsson, Lotta Heckley, Maria Kronogård, Jenny Theander Stadskontoret

Läs mer

Leaderprojektet möjliggjorde för ass att allt som planerades i projektansökan har kunnat genomföras.

Leaderprojektet möjliggjorde för ass att allt som planerades i projektansökan har kunnat genomföras. PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

1(2) Linköping /472/10.5. Sökande organisation. Statens geotekniska institut / SGI. Olaus Magnus väg 35

1(2) Linköping /472/10.5. Sökande organisation. Statens geotekniska institut / SGI. Olaus Magnus väg 35 ett förändrat klimat 2016 Datum 2016-03-29 1(2) Ansökan skickas med epost till reristrator@>smhi.se senast 31 mars 2016 Sökande organisation Myndighetens namn Statens geotekniska institut / SGI Adress

Läs mer

Anvisning till slutrapport för projektstöd

Anvisning till slutrapport för projektstöd Anvisning till slutrapport för projektstöd När du har avslutat ditt projekt ska du skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten

Läs mer

Budgetmall - projektstöd

Budgetmall - projektstöd Budgetmall - projektstöd Bilaga nummer: 1 Organisationsnummer: Projektnamn: Åre Trailrunning Du behöver inte fylla i bilagenummer om du bifogar budgetmallen med ansökan i e-tjänsten. FPMB12:11 version

Läs mer

Projektbeskrivning Effektivare integration mot portaler och dokumentplattformar SBUF-projekt Stockholm

Projektbeskrivning Effektivare integration mot portaler och dokumentplattformar SBUF-projekt Stockholm Projektbeskrivning Effektivare integration mot portaler och dokumentplattformar SBUF-projekt 13380 Stockholm 2017-03-15 1 1. Bakgrund och nuläge 1.1. Bakgrund På senare år har det växt fram en lång rad

Läs mer

Slutrapport för det lokala naturvårdsprojektet Naturstig vid Hållnäskusten

Slutrapport för det lokala naturvårdsprojektet Naturstig vid Hållnäskusten SLUTRAPPORT 2006-08-15 Länsstyrelsen i Uppsala län 751 86 Uppsala Slutrapport för det lokala naturvårdsprojektet Naturstig vid Hållnäskusten Projektets namn: Naturstig vid Hållnäskusten Kontaktperson på

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Projektplan för projekt Inomhusmiljö

Projektplan för projekt Inomhusmiljö 4 mars 2015 Projektplanen har granskats av styrgrupperna för Miljösamverkan Halland och Miljösamverkan Västra Götaland. Inga förslag på ändringar har framförts och projektplanen är därmed fastställd. Projektplan

Läs mer

Det första steget mot ett gemensamt språk

Det första steget mot ett gemensamt språk Det första steget mot ett gemensamt språk 2015-02-20 Magnus Gunnarsson Leif Lind Anne-Marie Ögren Maria Dalhage Uppdraget Utveckla en modell för beräkningar av myndigheternas it-kostnader och itinvesteringar

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 28 oktober 2014

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 28 oktober 2014 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 28 oktober 2014 Närvarande: Ej närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Giesela Magnusson, kassör Elin Wallenbring, ledamot

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

SLUTRAPPORT. En förstudie för införande av Ladok3 vid Lunds universitet

SLUTRAPPORT. En förstudie för införande av Ladok3 vid Lunds universitet Avslutsrapport 1 2013-05-14 Dnr SU 2013/211 SLUTRAPPORT för projektet En förstudie för införande av Ladok3 vid Lunds universitet Postadress Box 117 221 00 LUND Besöksadress E-huset LTH Växel 046-222 00

Läs mer

Thomas Mejtoft Teknikutveckling i ett affärsmässigt perspektiv, 15hp

Thomas Mejtoft Teknikutveckling i ett affärsmässigt perspektiv, 15hp Thomas Mejtoft Teknikutveckling i ett affärsmässigt perspektiv, 15hp Engineering in a Business Context, 15.0 Credits Uppgifter till träff om projekt- och affärsidé Skapa grupper för arbetet på kursen Formulera

Läs mer

Ansökan om bidrag ur havs- och vattenmiljöanslaget

Ansökan om bidrag ur havs- och vattenmiljöanslaget Ansökan om bidrag ur havs- och vattenmiljöanslaget Samtliga fält i blanketten ska fyllas i (det räcker inte att hänvisa till bilaga). Anvisningar för blanketten finns i separat dokument. Ansökan skickas

Läs mer

Utveckling av gemensamma arbetsprocesser för högskolans verksamhetsstöd

Utveckling av gemensamma arbetsprocesser för högskolans verksamhetsstöd Dnr Mahr 19-2014/568 1 (av 10) Projektplan Beslutsdatum: Beslutande: Dokumentansvarig: 2015-03-27 Susanne Wallmark Jenny Wendle Revisionsinformation Version Datum Kommentar 1.0 150327 Slutgiltig projektplan

Läs mer

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte är

Läs mer

Cykelinvesteringar och informationsåtgärder inom projektet Hållbara Järva. Genomförandebeslut.

Cykelinvesteringar och informationsåtgärder inom projektet Hållbara Järva. Genomförandebeslut. Kristofer Tengliden Trafikplanering 08-508 263 74 kristofer.tengliden@tk.stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2010-05-18 Cykelinvesteringar och informationsåtgärder inom projektet Hållbara

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2010

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2010 Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2010 Fastställd av styrgruppen på sammanträde den 9 juni 2010 1 Innehåll VERKSAMHETEN 2010...2 Inledning...2 Delprojekt, översikt...2 Beskrivning av delprojekten...4

Läs mer

FÖRSÖKSVERKSAMHET KRING PRAKTIKNÄRA FORSKNING

FÖRSÖKSVERKSAMHET KRING PRAKTIKNÄRA FORSKNING FÖRSÖKSVERKSAMHET KRING PRAKTIKNÄRA FORSKNING UTBILDNINGSCHEFSNÄTVERKET 171110 sandra.svensson@grkom.se Regeringens uppdrag 20170309 Uppsala universitet, Göteborgs universitet, Umeå universitet och Karlstads

Läs mer

Protokoll. Styrgruppsmöte 3 februari 2014. 5 februari 2014. Länsstyrelsen Göteborg, 13.00-15.15

Protokoll. Styrgruppsmöte 3 februari 2014. 5 februari 2014. Länsstyrelsen Göteborg, 13.00-15.15 5 februari 2014 Protokoll Styrgruppsmöte 3 februari 2014 Länsstyrelsen Göteborg, 13.00-15.15 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsenhet Leif Schöndell Borås stad/sjuhärads kommunalförbund

Läs mer

Komplettering av ansökan till projekt nr 46 Stadens ljud samexistens och metodutveckling för ökad stadskvalitet

Komplettering av ansökan till projekt nr 46 Stadens ljud samexistens och metodutveckling för ökad stadskvalitet 2011-10-17 Malin Rizell malin.rizell@helsingborg.se Tel 042-107569 Dnr 28/2011 Delegationen för Hållbara städer Boverket Komplettering av ansökan till projekt nr 46 Stadens ljud samexistens och metodutveckling

Läs mer

B 95, Bristfälliga enskilda avlopp på Lambarö

B 95, Bristfälliga enskilda avlopp på Lambarö c^m1 o MILJÖFÖRVALTNINGEN 'IMri/?9^/ } /((> Y6y Z 1 / AyfU B 95, Bristfälliga enskilda avlopp på Lambarö En vatten- och avloppsutredning Slutrapport för projekt inom Miljömiljarden, Stockholm stad En rapport

Läs mer

Demo Införande av Företagsstöd i nya Nyps

Demo Införande av Företagsstöd i nya Nyps Demo 2019-03 Införande av Företagsstöd i nya Nyps Syfte och Agenda Syfte med mötet är att presentera skisser av preliminära lösningsförslag för hur företagsstöd skulle kunna se ut i nya Min Ansökan/Nyps.

Läs mer

Förslag till SAMARBETSAVTAL

Förslag till SAMARBETSAVTAL Sweden Green Building Conference & Building Sustainability Sweden 2014 Förslag till SAMARBETSAVTAL 1 Bakgrund Stockholms stads miljöförvaltning har tidigare i samarbete med Sweden Green Building Council

Läs mer

Psykisk hälsa

Psykisk hälsa Psykisk hälsa 2017-2018 Charlotta Wilhelmsson, VästKom 2016-12-06 Bakgrund Våren 2016 gjorts en överenskommelse mellan regeringen och SKL Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2016 som

Läs mer

FÖRSÖKSVERKSAMHET KRING PRAKTIKNÄRA FORSKNING

FÖRSÖKSVERKSAMHET KRING PRAKTIKNÄRA FORSKNING FÖRSÖKSVERKSAMHET KRING PRAKTIKNÄRA FORSKNING KVALITETSNÄTVERKET 171208 sandra.svensson@grkom.se Regeringens uppdrag 20170309 Uppsala universitet, Göteborgs universitet, Umeå universitet och Karlstads

Läs mer

Slutrapport för projektet

Slutrapport för projektet 1 (7) Slutrapport för projektet Slöjdhuset 49 Datum: 2013-08-29... Journalnummer: Projekttid: 2012-12-08 2013-10-31. Kontaktpersoner i projektet: (Uppgifter på personer som kan svara på frågor om projektet

Läs mer

Branschråd: Förskola - syfte, målsättningar, prioriteringar, mandat och sammansättning

Branschråd: Förskola - syfte, målsättningar, prioriteringar, mandat och sammansättning HANDLING 2018-02-19 Sofia Larsson, Anders Pettersson Branschråd: Förskola - syfte, målsättningar, prioriteringar, mandat och sammansättning Detta dokument beskriver syfte, målsättningar, prioriterade frågor,

Läs mer

Projektplan för Utsläpp till vatten från mindre verksamheter

Projektplan för Utsläpp till vatten från mindre verksamheter Projektplan för Utsläpp till vatten från mindre verksamheter Sammanställd av projektledare Lasse Lind i samråd med projektgruppen och fastställd 12 augusti 2015 efter granskning av projektets faddrar 1.

Läs mer

1. Workshops 2. Problembeskrivning 3. Visionsarbete 4. Framtagande av planprogram och detaljplaner

1. Workshops 2. Problembeskrivning 3. Visionsarbete 4. Framtagande av planprogram och detaljplaner ANSÖKAN 1 (7) 2012-06-11 2011/123 Lena Åström Strategisk samhällsplanerare 0431-40 29 66 lena.astrom@engelholm.se Komplettering avseende ansökan om statligt stöd för åtgärder som främjar hållbar stadsutveckling

Läs mer

Slutrapport. 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? 2. Vilka personer kan svara på frågor om projektet? 2011-03-31 2008-5084

Slutrapport. 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? 2. Vilka personer kan svara på frågor om projektet? 2011-03-31 2008-5084 Slutrapport 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? Datum (ÅÅÅÅ-MM-DD) 2011-03-31 Projektnamn Orust Privata landbygdsflyg Journalnummer 2008-5084 Diarienummer TM017 Stödmottagare/projektägare Orust

Läs mer

Fokus Integration. Projektet har bidragit till deltagarna känner sig mer hemma i kommunen. 806 385 kr

Fokus Integration. Projektet har bidragit till deltagarna känner sig mer hemma i kommunen. 806 385 kr Fokus Integration Projektet har bidragit till deltagarna känner sig mer hemma i kommunen. Projektägare: Hedemora Röda Kors-krets Projektledare: Gunborg Morén Kommun: Hedemora Dnr: 140 Jnr: 2013-5038 Projekttid:

Läs mer

Styrgruppsmöte för projektet Mera Tall

Styrgruppsmöte för projektet Mera Tall PROTOKOLL 5 1(5) Datum 2017-02-07 Diarienr 2016/1145 Styrgruppsmöte för projektet Mera Tall Tid: Deltagare: Frånvarande: Antecknat av: Tisdag 7 februari klockan 10:00 12:00 via Skype Ronny Löfstrand Sveaskog

Läs mer

Reglab - Lärprojektet Nya perspektiv på Mångfald

Reglab - Lärprojektet Nya perspektiv på Mångfald Reglab - Lärprojektet Nya perspektiv på Mångfald Jag hade förväntat lite mer struktur på processen Ibland betyg 5 ibland betyg 2. Ojämnt, men väl värt deltagande för det som var givande. Respondenter:

Läs mer

Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014.

Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-10-17 Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014. Närvarande: Lotta

Läs mer

Återrapportering av Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänstens område överenskommelse för år 2012 mellan staten och

Återrapportering av Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänstens område överenskommelse för år 2012 mellan staten och Dnr 12/0146 2012-09-28 Avdelningen för vård och omsorg Återrapportering av Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänstens område överenskommelse för år 2012 mellan staten och

Läs mer

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Det sker mycket brottsförebyggande arbete runtom i landet, både som projekt och i den löpande verksamheten. Några av dessa insatser

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Byfiber Ranstaby. 28 251 kr

Byfiber Ranstaby. 28 251 kr Byfiber Ranstaby Byagården i Ranstaby. Projektägare: Ransta fritidsförening, ideell förening Projektledare: Hans Eriksson Kommun: Sala Dnr: 114 Jnr: 2012 4515 Projekttid: 2012-03-26 2013-06-30 Beviljade

Läs mer

Om kommunal avfallsplanering. för dig som är politiskt förtroendevald eller förvaltningschef

Om kommunal avfallsplanering. för dig som är politiskt förtroendevald eller förvaltningschef Om kommunal avfallsplanering för dig som är politiskt förtroendevald eller förvaltningschef För varje kommun ska det finnas en renhållningsordning som ska antas av kommunfullmäktige. Renhållningsordningen

Läs mer

Nyhetsblad januari 2012

Nyhetsblad januari 2012 Nyhetsblad januari 2012 Januari månad har knappt gått förbi men julledigheten och nyårsfirandet känns redan långt borta. Jag tar detta som ett bevis på att det går fort när man har roligt! Ett helt nytt

Läs mer

Arbetsgruppen för social hållbarhet

Arbetsgruppen för social hållbarhet Arbetsgruppen för social hållbarhet Handlingsplan för fortsatt arbete 27 april 2016 Arbetsgruppens fortsatta arbete På kort sikt: Fortsätta arbeta med idé och erfarenhetsutbyte i nätverks- och seminarieform.

Läs mer

Sammanfattande PM om bidraget för sanering av förorenade områden för att bygga bostäder

Sammanfattande PM om bidraget för sanering av förorenade områden för att bygga bostäder Sammanfattande PM om bidraget för sanering av förorenade områden för att bygga bostäder Vägledning NATURVÅRDSVERKET Beställningar Ordertel: 08-505 933 40 Orderfax: 08-505 933 99 E-post: natur@cm.se Postadress:

Läs mer

Slutrapport. Namn: Christer Oscarsson Roll i projektet: Projektägare / Ordf. i Främjandet. Telefon: E-post:

Slutrapport. Namn: Christer Oscarsson Roll i projektet: Projektägare / Ordf. i Främjandet. Telefon: E-post: Slutrapport 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? Datum (ÅÅÅÅ-MM-DD) 2011-02-14 Projektnamn Lokal Utvecklingsplan Hälleviksstrand Journalnummer 2010-5891 Diarienummer TM074 Stödmottagare/projektägare

Läs mer

INLEDNING... 3 VISION... 3 BUDGET... 3 VERKSAMHETER

INLEDNING... 3 VISION... 3 BUDGET... 3 VERKSAMHETER 1 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 VISION... 3 BUDGET... 3 VERKSAMHETER 2014-15... 4 1. STUDIERESA... 4 2. MARKNADSFÖRING... 4 3. KILINVENTERING... 5 4. VANDRINGSLEDER... 5 MÖTESSCHEMA 2014... 6 2 Inledning

Läs mer

Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ

Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ 1(7) Projektnamn: Dialog för ett lärande Väsby Projekledare: Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ Projektorganisationen är fastställd (styrgrupp, projektgrupp, eventuell referensgrupp) för hela projektet.

Läs mer

Projektplan för avfallsplanearbete SÖRAB

Projektplan för avfallsplanearbete SÖRAB Vårt datum 2007-05-30 Vår referens Leif Lundin Projektplan för avfallsplanearbete SÖRAB Innehållsförteckning 1 Mål och förutsättningar...2 1 Mål och förutsättningar...2 2 Organisation...2 2.1 Inledning...2

Läs mer

Styrgruppens möte den 8 februari 2017

Styrgruppens möte den 8 februari 2017 Protokoll Styrgruppens möte den 8 februari 2017 Möte via Skype den 8 februari, kl. 10.00-11.30 Syftet med mötet är i huvudsak att fastställa styrdokumentet 2017-2020, kommunikationsplanen samt verksamhetsberättelsen

Läs mer

455 61 Dingle. Hotel Lab

455 61 Dingle. Hotel Lab Datum: 20120524 SLUTRAPPORT När du avslutat ditt projekt ska du lämna en rapport där du redovisar projektets genomförande och resultat. Utgå från din projektplan och jämför den med det slutliga resultatet

Läs mer

Open Access till Nobelpristagares nyckelpublikationer

Open Access till Nobelpristagares nyckelpublikationer Open Access till Nobelpristagares nyckelpublikationer - ett pilotprojekt Söka projektbidrag - till vad då? Från idé till projektverklighet! Stockholm, Kungliga biblioteket, 16 juni 2010 Jörgen Eriksson

Läs mer

2. Nämnden uppdrar åt kontoret att genomföra smärre revideringar i miljökraven för att följa teknikutvecklingen.

2. Nämnden uppdrar åt kontoret att genomföra smärre revideringar i miljökraven för att följa teknikutvecklingen. 2011-11-22 Hans Söderström Stadsmiljö 08-508 261 23 hans.soderstrom@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2011-12-15 Gemensamma miljökrav vid upphandling av entreprenader. Samarbete mellan

Läs mer

Projektplan: Internwebben

Projektplan: Internwebben 1 (5) Projektplan: Internwebben Uppdragsgivare: Ulf Heyman Projektledare Maria Hart Uppdaterad projektplan vid teknikbyte: 2009-10-26 Bakgrund och motiv Nuvarande intranät MittSLU - håller inte måttet,

Läs mer

Slutrapport: Act Art for Tourism

Slutrapport: Act Art for Tourism Slutrapport: Act Art for Tourism 1. Projektfakta. Projektnamn: Hotspot Kölleröd 2.0. Act Art for Tourism Leaderområde: MittSkåne Projektägare: Coompanion Jordbruksverkets journalnummer 2013 4929 Kontaktperson:

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SKNTs ÅRSKONFERENS

RIKTLINJER FÖR SKNTs ÅRSKONFERENS RIKTLINJER FÖR SKNTs ÅRSKONFERENS Intresseanmälan värdskap Den kommun som är intresserad av att stå värd för SKNTs årskonferens anmäler detta på SKNTs webbsida (f r om ansökan 2018). Intresseanmälan behandlas

Läs mer