Protokoll bomöte

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll bomöte 2014-11-05"

Transkript

1 Protokoll bomöte Mötets öppnande Ordförande välkomnade alla grannar till höstens bomöte och förklarade mötet öppnat. 2. Hänt sedan förra bomötet. Ordförande berättade om aktiviteter och vad som hänt i föreningen sedan förgående bomöte. a) Vi höll en trevlig Vårfest med grillning och gårdsstädning. Jane påpekade att deltagandet kring städningen inte var lika stor som tidigare år. Styrelsen var dock nöjd med deltagandet kring grillningen. En granne påpekade att hon ansåg att ansvaret låg på värden att sköta städning av gårdar och att bristande intresse för städdag kunde bero på det. Styrelsen berättade att städdagen var en tradition och att önskemål har framförts från grannar att man önskar en städdag. Ordförande ställde frågan om aktiviteten gårdsstädning ska strykas från vårfesten. Mötet ansåg att om önskemål kring gårdsstädning framförs kan de som vill delta. b) Den 24/10 arrangerade Bergsfogden en Musik och pubafton med inbjudet lokalt band Bandhundarna. Aktiviteten var välbesökt och deltagande grannar framförde att det var en trevlig kväll. Särskilt framfördes uppskattning av bandet! c) Under året har ett antal styrelsemöten hållits. d) Ordförande berättade att Lokalprojektet har legat på is efter invigningen av F60. Mötet enades att vi ska ha som mål att samla intresserade grannar. En anmälningslista där intresserade grannar kunde skriva upp sig delades ut. 3. Framtida aktiviteter Ordförande berättade om hittills planerade aktiviteter: a. Samrådsmöte med Svenska Bostäder b. Årsmöte i februari c. Nystart av lokalprojekt på B83 Styrelsen berättade att den traditionella julmiddagen blir inställd i år pga. tidsbrist. Det uppstod en diskussion om den inriktning som rått de senaste åren att ha julmiddagen i området istället för att åka iväg. Det har tidigare på bomöte beslutats om föreningens inriktning att driva så många aktiviteter i området som möjligt för att uppmuntra till umgänge mellan grannar. Detta har uppskattas av framför allt barnfamiljer som har lättare att deltaga. Mötet beslutade att man kan ha aktiviteter båda i området och på andra ställen som kryssning eller liknande. Därefter inbjöds mötesdeltagarna till en diskussion om framtida aktiviteter.

2 Samrådsmöte Flera av önskemålen handlade om vad grannarna önskar att styrelsen tar upp på samrådsmötet med Svenska bostäder: a) Svenska bostäder bör sköta om Litmalnns gamla rabatter vid Fogdevägen 26(?). Mötet konstaterade också att det finns rabatter som gamla hyresgäster tidigare sköt om och som idag är herrelösa. Mötet uppmanade styrelsen att påtala detta för Svenska bostäder. b) Det framfördes önskemål att Svenska Bostäders trädgårdssamordnare Ulf Nyberg deltar i samrådsmötet så att frågor om gårdarna kan avhandlas effektivare. c) Då det pågår ett generationsskifte i området därför påtalades att det saknas lekmaterial t.ex klätterställningar, gunger etc i området. d) Problem med uppställning av barnvagnar har också ökat pga generationsskiftet. Flera föräldrar vittnade om problem att baxa in barnvagnarna i utsedda källarutrymmen då det ofta krävs höga lyft. Förslag som uppkom på mötet var ramper samt tak utomhus där det finns möjlighet. Mötet enas om att styrelsen ska ta upp problemet med Svenska bostäder. e) Det framfördes från ett par hyresgäster att klätterställningen vid Fogdevägen 58 inte fyllde sin funktion. Klätterställningen passade inte små barn och för de äldre upplevdes den som för barnslig. Man hade även synpunkter på bakgården vid Fogdevägen 72. Kontaktpersoner: Maria Bergquist (F58) och Oscar Berois (F72) f) Angående ytterbelysning i området berättade ordförande om sin erfarenhet efter att satt upp lappar att ytterbelysning på Bergsrådsvägen på flera ställen var ur funktion. Flera grannar uttryckte missnöje kring ytterbelysningen. Dels att det på flera ställen fanns mörka platser och dels att den nya belysningen ovanför portarna gav ett kallt och otryggt ljus. Belysningen är visserligen stark men då armaturen placerats högt så bländar den när man närmar sig porten. Mötet gav i uppdrag åt styrelsen att ta upp frågan med Svenska bostäder. g) Några grannar framförde att det saknades övergångsställen på Fogdevägen. Barn (och vuxna) på väg till skolan saknar ett tryggt ställe att ta sig över Fogdevägen. Speciellt påtalades att många går över gatan vid gamla panncentralen (Fogdevägen 76). Mötet enades att detta ska påtalas för Svenska Bostäder med önskemål att de utnyttjar sina kontakter med staden. Styrelsen fick i uppdrag att ta upp detta på samrådsmötet. I övrigt hänvisades grannar att kontakta staden eftersom dem är

3 ansvariga för trafikmiljön. h) På Fogdevägen finns problem med omfattande genomfartstrafik och ofta i hög hastighet. Önskemål om tydligare skyltning om 30 km/h samt att genomfart förbjuden. Farthinder var en annat stort önskemål från grannarna. Till protokollet vill styrelsen tillägga Stockholms stads Frågor & Svar om trafikmiljön: /Fragor-och-svar-/ här kan hyresgäster läsa om stadens inställning. i) Ett par grannar önska möjlighet att få ett antal pallkragar att plantera i vid Fogdevägen 72. Detta har tidigare framförts till bovärd men man önskar att styrelsen tar upp ämnet på samrådsmötet. Det påtalas även att Stockholmshem i området tillhandahåller pallkragar för sina hyresgäster. j) Avsaknaden av grillar på gårdarna var ett ämne som dök upp flera gånger på mötet. En grill är ett utmärkt sätt att förbättra kontakterna mellan grannar vilket ligger helt i Bergsfogdens uttalade mål. Mötet beslutar att Bergsfogden ska driva frågan aktivt med Svenska Bostäder och ta upp det på samrådsmötet. k) Gårdarnas skick var också en fråga som återkom under mötet. a. Vilka är Svenska Bostäders planer för upprustning av gårdarna? b. Många av trädgårdsmöblerna är i dåligt skick. En del tom så att man kan skada sig Mötet gav i uppdrag till styrelsen att ta upp frågan med Svenska Bostäder på samrådsmötet. Gårdsföreningar Det ställdes en del frågor om gårdsföreningar och framförallt om Trivselgården. Ett par grannar uttryckte missnöje att en gård har fått lokal och upprustning men inte andra. Ordförande berättade kort vad en gårdsförening är och vilket syfte Hyresgästföreningen och Svenska Bostäder hade när man avtalade om Hyresgästinflytandeavtalet där gårdsföreningar ingår. Måns berättade kort om Trivselgården och dess historia samt i korta drag hur det gick till när de startade gårdsföreningen samt genomförde projekten. Många på Trivselgården har bott på gården i år. Umgänget har varit stort under sommarmånaderna under dessa år. Men man saknade möjlighet att ses under årets kalla månader.

4 Engagerade grannar är ett tal och man har därför kunnat lägga mycket tid för att utforma gård och lokal. Tid är något som verkligen har krävts då gårdsföreningen bildades för ca 7 år sedan. Enligt konstituerande möte så arbetar Trivselgården aktivt främst mot portar på Fogdevägen Men föreningen har bestämt att personer som aktivt deltar i aktiviteter som grillning, kräftskiva mm kan räknas som medlemmar. Lokalen som gårdsföreningen förfogar över används främst till gemensamma aktiviteter som gemensamma middagar, glöggmingel och möten. Enstaka privata middagar i mån av plats har förekommit men gemensamma aktiviteter har förtur. Lokalen har också använts av LH Bergsfogden då lokalen på Fogdevägen 60 renoverades. Måns har erbjudit sig att hjälpa grannar som är intresserade av att starta gårdsförening med tips och råd samt berätta om Trivselgårdens erfarenheter. Måns e-postadress är: mans.aman@riverman.com LH Bergsfogdens styrelse vill påpeka att Gårdsföreningar inte handhas av oss. På Svenska Bostäder är Bosse Strömvall kontaktperson. Mer om gårdsföreningar finns på Svenska Bostäders hemsida: Lokalerna Ordförande berättade i korta drag om de två projekten att få ordning på föreningens två lokaler. Vi har två föreningslokaler en på Fogdevägen 60 samt en på Bergsrådsvägen 83. På tidigare bomöten har beslutats att renodla lokalernas verksamhet för att öka tillgängligheten. Det innebär att lokalerna är tänkt att användas så här: Fogdevägen 60 Denna lokal används för utlåning till grannar samt för föreningens egna möten. Här fanns tidigare snickeri och viss ateljéutrustning som användes i nästan obefintlig omfattning. Lokalen har röjts och vi genomförde tidigare en stor renovering. Alla väggar och fönster är ommålade, köket har fått en önskad serveringslucka och nya skåp samt ny ljudisolering. Vidare har vi sett till att lokalen har fått en ny branddörr för att öka antalet personer som får vistas i lokalen, från tidigare 30 personer till idag 150 personer. Det framfördes synpunkter på att lokalen inte kändes så hemtrevlig och att ett arbete med att fixa med gardiner, nya möbler etc bör genomföras. En lista på intresserad samlades in och överlämnades till styrelsen. Ett förslag är att inreda med udda soffor och fåtöljer. Bergsrådsvägen 83 Denna lokal har inte används på många år, men i och med förändringarna i andra lokalen har befintlig snickeri- och ateljéutrustning flyttats hit. Innan genomförde vi en stor-stor städning och ur röjning av gammalt skräp som samlats genom åren. Här finns också ett biljardbord och några gamla soffor. Det finns ett avstannat projekt som påbörjat iordningställandet av snickeri och ateljé. Tyvärr stannade detta projekt då den granne som drev projektet flyttade från området. Detta projekt avses att dras igång igen. Insamling av namn på intresserade grannar genomfördes under mötet. Måns sammankallar till en rundvandring i lokalerna samt initierar projektet.

5 Det diskuterades olika former att driva projektet och en Facebookgrupp nämndes som ett tänkbart sätt. Måns får i uppdrag att starta en sådan grupp. 4. Övriga frågor a. En granne påtalade att hon blivit störd på en fest som skedde på en gård och uppmanar grannar att tänka på ljudnivån. b. En annan granne undrar om det finns möjlighet till någon form att bokning av borden på gården, för en garanterad plats. Kan Svenska Bostäder hjälp till med det? Gäller gården vid Fogdevägen 78. Kontaktperson: Annelie Ekendahl Gierlöff c. Det ställdes en del frågor om årsmötet och möjligheten att sitta med i styrelsen. i. Alla aktiviteter som Bergsfogden har är öppet för alla boende i Svenska Bostäders fastigheter på Fogdevägen och Bergsrådsvägen och Bergsrådsgränd. ii. Årsmötet är en aktivitet i första hand för medlemmar i Hyresgästföreningen men självklart är andra grannar välkomna som observatörer. Vid röstning är det dock endast medlemmar som delta. iii. Om man vill engagera sig i styrelsen kontaktar man valkommitténs ordförande: Suzanne Attebrant. Hon önskar helst bli kontaktad per e-post: suzzi.a@hotmail.se iv. Kallelse till årsmöte har alltid skett med brev till medlemmar i Hyresgästföreningen. Önskemål fanns bland icke medlemmar att få reda på när det är ett årsmöte. Då lappar i portar kräver en betydande arbetsinsats enas mötet att vi ska skriva om detta på föreningens hemsida. 5. Mötet avslutas. Ordförande tackar alla grannar för visat intresse. Mötessekreterare Justerare Jane Lengheden, Kassör Måns Åman, Ordförande

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Tegelviksgatan 37-39 116 41 Stockholm Brf Sofia Strand, Tegelviksgatan 39, 116 41 Stockholm Sida 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand!

Läs mer

NYHETSBREV April 2013

NYHETSBREV April 2013 NYHETSBREV April 2013 Placering av molok Efter mötet med Sita, Trafikkontoret, Sansac och Vivaldi har nu ett beslut tagits om var vi kan placera moloken för vårt hushållsavfall. Det var också den enda

Läs mer

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stureparken 2 fastställda av styrelsen den 10 november 2010 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen samt

Läs mer

Trivsel/ordningsregler för Brf Spårö

Trivsel/ordningsregler för Brf Spårö TRIVSEL/ORDNINGSREGLER Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen samt att verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I den löpande förvaltningen ingår också föreningens

Läs mer

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare 2016-06-07 Till Medlemmar i Brf Kalvheden, Sälen Nyhetsbrev Vill med detta brev informera om några av de punkter vi i styrelsen just nu arbetar med, samt informera er om några viktiga punkter inför sommaren

Läs mer

www.hsb.se/malmo/norsen Brf. Norsen - ordningsföreskrifter

www.hsb.se/malmo/norsen Brf. Norsen - ordningsföreskrifter www.hsb.se/malmo/norsen Brf. Norsen - ordningsföreskrifter Ordningsföreskrifterna gäller från den 1 oktober 2008. De antogs av Norsens styrelse den 30 september 2008, efter att ha presenterats och diskuterats

Läs mer

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013 SÄRSKILT BOENDE - 2013 1 (13) VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? Vad tycker de äldre om äldreomsorgen är en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden.

Läs mer

NÄR KOMMER NI TILL MIN PORT?

NÄR KOMMER NI TILL MIN PORT? Praktisk information INFÖR STAMBYTET Hej! I januari 2016 kommer vi att påbörja stambytet på din gård. Vi börjar i port 31 och fortsätter port för port fram till 36:an. I detta brev försöker vi besvara

Läs mer

INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 2 2012. Rent och snyggt på våra områden Populärt med odlingslotter Krafttag för att spara energi. Ha en skön sommar!

INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 2 2012. Rent och snyggt på våra områden Populärt med odlingslotter Krafttag för att spara energi. Ha en skön sommar! INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 2 2012 Rent och snyggt på våra områden Populärt med odlingslotter Krafttag för att spara energi Ha en skön sommar! LEDARE PERNILLA BERGKVIST Rent, snyggt och bättre service

Läs mer

RENOVERING PÅ ÖRN- OCH FASANSTIGEN NY BOVÄRD PÅ RÅBYSTIGEN NYHETER FÖR DIG SOM ÄR HYRESGÄST HOS UPPLANDS-BROHUS FEBRUARI 2016

RENOVERING PÅ ÖRN- OCH FASANSTIGEN NY BOVÄRD PÅ RÅBYSTIGEN NYHETER FÖR DIG SOM ÄR HYRESGÄST HOS UPPLANDS-BROHUS FEBRUARI 2016 NYHETER FÖR DIG SOM ÄR HYRESGÄST HOS UPPLANDS-BROHUS FEBRUARI 2016 RENOVERING PÅ ÖRN- OCH FASANSTIGEN NY BOVÄRD PÅ RÅBYSTIGEN HEMMA HOS Februari 2016 1 LEDARE I din hand har du nu mitt allra sista nummer

Läs mer

Nyckelpigans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nyckelpigans plan mot diskriminering och kränkande behandling Page 1 of 5 Nyckelpigans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolechefen. Vår vision Alla i förskolan,

Läs mer

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet?

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet? Elevkår, vadå? Alla elever i skolan tillhör skolans elevkår, på samma sätt som att alla lärare i skolan tillhör skolans lärarkår. Genom en elevkår har eleverna ett representativt organ för att försvara

Läs mer

Vad gäller för gatan där blomlådorna placeras?

Vad gäller för gatan där blomlådorna placeras? KALIX KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen Information till Dig som är intresserad att sätta ut blomlådor Låt gatan blomma! Du har anmält intresse av att ställa ut blomlådor på Din gata för att minska

Läs mer

Ekebylletinen. Sommaren närmar sig med stormsteg!

Ekebylletinen. Sommaren närmar sig med stormsteg! Innehåll - Inledning - Bredband-TV - Ekonomi - Kvartersgård - Trafik, miljö och allmänna ytor - Hemsidan - Korrigering - Grannsamverkan - Vårens arbetsdag Sommaren närmar sig med stormsteg! Efter en vinter

Läs mer

INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 4 2014. God Ju l. oc h ett. Got t n ytt År! TACK, ALLA GODA GRANNAR! Bäst och sämst i hyresgästundersökningen

INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 4 2014. God Ju l. oc h ett. Got t n ytt År! TACK, ALLA GODA GRANNAR! Bäst och sämst i hyresgästundersökningen INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 4 2014 God Ju l oc h ett Got t n ytt År! TACK, ALLA GODA GRANNAR! Bäst och sämst i hyresgästundersökningen Har du tänkt på att det ofta finns någon granne i din närhet som

Läs mer

Trygghetsvandring i Alafors den 3 december 2014

Trygghetsvandring i Alafors den 3 december 2014 Trygghetsvandring i Alafors den 3 december 2014 Vad är en trygghetsvandring? Trygghetsvandring är en metod som ger människor möjlighet att påverka sin närmiljö. Olika grupper kan ta initiativet till att

Läs mer

Renar och snöskotertrafik

Renar och snöskotertrafik Renar och snöskotertrafik www.snöskoterrådet.se Tips och råd om hur du som snöskoterförare kan visa hänsyn och respekt om du möter renar på din färd Att komma ut i naturen en gnistrande vacker vårvinterdag

Läs mer

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING 1. Stämmans öppnande Styrelseordföranden Sara Johansson öppnade mötet klockan 19:05. 2. Val av ordförande att leda stämmans förhandlingar Sara förslog Fredrik Drotte som ordförande, och han valdes omgående

Läs mer

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen Vår förening består av två fastigheter, Dianavägen 5-9 samt Artemisgatan 4-8. Dessa byggdes 1964 och 1965 och förvaltades av Stockholmshem fram

Läs mer

Rolf Engström, ordförande Bengt Levin, 1:e vice ordförande Stina Kajsa Melin, 2:e vice ordförande

Rolf Engström, ordförande Bengt Levin, 1:e vice ordförande Stina Kajsa Melin, 2:e vice ordförande Tid 2005-09-27 klockan.00 21.10 2005-09-27 1 (6) Plats Närvarande Presidium: Bohus Servicehus Rolf Engström, ordförande Bengt Levin, 1:e vice ordförande Stina Kajsa Melin, 2:e vice ordförande Sekreterare:

Läs mer

Information till dig som är intresserad av att ställa ut blomlådor på din gata för att minska bilarnas hastighet.

Information till dig som är intresserad av att ställa ut blomlådor på din gata för att minska bilarnas hastighet. 1 (5) Låt gatan blomma! Information till dig som är intresserad av att ställa ut blomlådor på din gata för att minska bilarnas hastighet. Vad gäller för gatan där blomlådorna placeras? Du som ansvarar

Läs mer

Munkedals Folkets Park, 13 september 2012

Munkedals Folkets Park, 13 september 2012 Utva rdering Seniorma ssa 12 Munkedals Folkets Park, 13 september 12 Bakgrund Seniormässan arrangerades i Munkedals Folkets Park den 13 september 12. Det var den tredje mässan i ordningen. En arbetsgrupp

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

Kvalitetsindex. Rapport 2015-06-25. Familjestödsgruppen AB Öppenvård. Öppenvård, handläggare

Kvalitetsindex. Rapport 2015-06-25. Familjestödsgruppen AB Öppenvård. Öppenvård, handläggare Kvalitetsindex Öppenvård, handläggare Rapport 20150625 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal Genomförda intervjuer SSIL

Läs mer

Kollektiv kamp väckte Tyrolen

Kollektiv kamp väckte Tyrolen Sverige. VARFÖR SKA ALLA HA VARSIN SÅG? Kollektiv kamp väckte Tyrolen TEXT&FOTO maria lindberg The Hector spelar på dansbanans scen med det psykedeliskt målade taket. fib 24 > fib 25 SVERIGE Den kollektiva

Läs mer

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma.

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Välkomstpärm Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Under åren 1940-41 byggdes våra hus och förvaltades av Familjebostäder AB fram till 2009 då Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14

Läs mer

FÖRENINGSBLAD för HSB BRF GRANEN i MÄRSTA INLEDNING CONTAINERN!

FÖRENINGSBLAD för HSB BRF GRANEN i MÄRSTA INLEDNING CONTAINERN! INLEDNING FÖRENINGSBLAD för HSB BRF GRANEN i MÄRSTA www.brfgranen.se Nr 3/2014 Nu håller du det första Granbarret som har fått en ny design och utformning. Förut gjordes den i PowerPoint, men nu i PageMaker,

Läs mer

Viksäters samfällighetsförening

Viksäters samfällighetsförening Viksäters samfällighetsförening Vi i styrelsen vill hälsa nya medlemmar inflyttade under 2007 välkomna och till samtliga medlemmar vill vi lämna aktuell information. Vi bifogar kontaktuppgifter för Viksäters

Läs mer

Välfärd på 1990-talet

Välfärd på 1990-talet Lättläst Välfärd på 1990-talet Lättläst En lättläst sammanfattning av SOU 2001:79 från Kommittén Välfärdsbokslut. Du beställer denna skrift från: Fritzes kundtjänst 106 47 Stockholm telefon: 08-690 91

Läs mer

VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING PROTOKOLL 2015-07 Protokoll 07 fört vid styrelsemöte i hus 117 den 22/6 2015 Närvarande: Mikael Rydell (MR), Kent Larsson (KL), Henrik Ohlsson (HO), Björn Johansson (BJ),

Läs mer

PM 18 november 2014. Haninge kommuns modell för arbete med sociala aspekter av hållbarhet.

PM 18 november 2014. Haninge kommuns modell för arbete med sociala aspekter av hållbarhet. PM 18 november 2014 Sociala aspekter av hållbarhet i Brandbergen Under sommaren och hösten 2014 har den ordinarie arbetsgruppen för Brandbergens utvecklingsprogram bjudit in representanter från Socialförvaltningen,

Läs mer

Röda Korsets Ungdomsförbund. Verksamhetsberättelse

Röda Korsets Ungdomsförbund. Verksamhetsberättelse Förening Helsingborg Verksamhetsberättelse År 2012 Inledning År 2012 har varit ett spännande år för vår nystartade förening. Mycket har hänt sedan vi i maj 2012 tog beslutet att starta upp ett ungdomsförbund

Läs mer

BOSTADSPOLITISKT PROGRAM 2014 borlänge/gagnef/säter

BOSTADSPOLITISKT PROGRAM 2014 borlänge/gagnef/säter BOSTADSPOLITISKT PROGRAM 2014 borlänge/gagnef/säter BOSTADSPOLITISKT PROGRAM 2014 Hyresgästföreningen Borlänge / Gagnef / Säter Stora utmaningar för bostadsmarknaden Merparten av Sveriges hyresrätter byggdes

Läs mer

Kommuners kontakt med butiker i tillgänglighetsfrågor

Kommuners kontakt med butiker i tillgänglighetsfrågor Rapport 2010:27 Kommuners kontakt med butiker i tillgänglighetsfrågor Kommuners kontakt med butiker i tillgänglighetsfrågor Rapport 2010:27 Konsumentverket 2010 2 (20) 3 (20) Innehåll Förord... 4 Bakgrund...

Läs mer

Underlagsdokument till jävsregler

Underlagsdokument till jävsregler Underlagsdokument till jävsregler Förebyggande och hantering av jävsituationer inom Mistra Här följer frågor och svar om hur alla inom Mistra med utgångspunkt i Mistras jävsregler kan arbeta för att förebygga

Läs mer

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar Välkommen! Vad roligt att Du valt att bo hos oss. Vi hoppas att Du kommer att trivas i Ditt nya hem och Ditt nya område. För att göra Ditt boende så bra som möjligt både för Dig och oss, så vill vi dela

Läs mer

Tunadalskyrkan 13 09 01. Jag har en dröm. Amos 9:11-15

Tunadalskyrkan 13 09 01. Jag har en dröm. Amos 9:11-15 1 Tunadalskyrkan 13 09 01 Jag har en dröm Amos 9:11-15 I dagarna är det femtio år sedan Martin Luther King jr höll sitt berömda tal i Washington, där han sade I have a dream, Jag har en dröm, och som blev

Läs mer

Grus Indränkt makadam Asfalt 33,3% 45,8% 20,8% 100,0%

Grus Indränkt makadam Asfalt 33,3% 45,8% 20,8% 100,0% Eneby Enlunda Vägsamfällighet ENKÄT Svara senast 25 maj 202 Enkäten är anonym Du får detta brevutskick för att vi saknar e-postadress till dig. Vi ser helst att du svarar på enkäten via internet genom

Läs mer

Exempel på rättspraxis som rör dispens från sophämtning och renhållningsavgifter

Exempel på rättspraxis som rör dispens från sophämtning och renhållningsavgifter Exempel på rättspraxis som rör dispens från sophämtning och renhållningsavgifter Till och med 2011-04-12 Målnummer: M6299-10 Referat: MÖD 2011:13 Avgörandedatum: 2011-04-12 Uppehåll i hämtning av hushållsavfall

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

Bybladet. September 2014

Bybladet. September 2014 Bybladet September 2014 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Städdagen hösten 2014 Fasadprojektet Nyheter i lekparken Utökade tider i bastun Information från trädgårdsgruppen Välkomstmöte för nyinflyttade

Läs mer

... DOM 2015-08-12 Meddelad i Malmö. FÖRVALTNINGsRÄTTEN I MALMÖ Avdelning 3

... DOM 2015-08-12 Meddelad i Malmö. FÖRVALTNINGsRÄTTEN I MALMÖ Avdelning 3 l FÖRVALTNINGsRÄTTEN 2015-08-12 Meddelad i Malmö Mål nr. Edenås MOTPART Myndighetsnämnden för individ- och familjeomsorg i Skurups kommun 274 80 Skurup ÖVERKLAGA T BESLUT Myndighetsnämnden för individ-

Läs mer

Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade!

Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Vi hälsar dig välkommen och hoppas att du skall trivas i din lägenhet och med vår bostadsrättsförening.

Läs mer

Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Noltorp i Alingsås #10 juni 2016

Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Noltorp i Alingsås #10 juni 2016 Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Noltorp i Alingsås #10 juni 2016 Information om grannsamverkan finns på många olika språk. GRANNAR MOT BROTT Ökad trygghet

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Äldreboende. Information till dig som snart ska flytta in

Äldreboende. Information till dig som snart ska flytta in Äldreboende Information till dig som snart ska flytta in Skellefteå kommuns äldreboende är till för dig som behöver socialt stöd, omsorg och vård och av olika skäl inte längre kan bo kvar hemma. Att flytta

Läs mer

LVF - Aktuellt nr 5 2013

LVF - Aktuellt nr 5 2013 LVF - Aktuellt nr 5 2013 Långbro Villaförening - er lo kala villaförening sed an 1944 2013-11-27 I detta nummer Ordförande har ordet Stöld ur brevlådor Parkeringsregler Sotning Mer om parkering Tomträtt

Läs mer

LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf

LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf Lojo LojoNytt april 2012 Små och Stora Nyheter från Rudboda brf Summeringens tid är inne! Bokslutet har kommit och vi tittar som bäst på utfallet från föregående år, stämman närmar sig med stormsteg! Det

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Vandrande skolbussar Uppföljning

Vandrande skolbussar Uppföljning Fariba Daryani JANUARI 2007 Vandrande skolbussar Uppföljning När man börjat blir man fast (Förälder i Vandrande skolbuss) Att gå med Vandrande skolbussen är något vi ser fram emot (Barn i Vandrande skolbuss)

Läs mer

Redovisning av enkätundersökningen - Gyllins naturpark, våren 2010

Redovisning av enkätundersökningen - Gyllins naturpark, våren 2010 Redovisning av enkätundersökningen - Gyllins naturpark, våren 2010 Bakgrund I början av 2010 tog Gatukontorets projektgrupp i samarbete med kulturgeograf Susan Bolgar fram en enkät om Gyllins naturpark.

Läs mer

Förpacknings- och tidningsinsamlingen Box 170 33 104 62 STOCKHOLM

Förpacknings- och tidningsinsamlingen Box 170 33 104 62 STOCKHOLM 2015-02-06 Dnr MY-2015-178 Miljöinspektör Annelie Jägsander Tfn: 0481-453 57 E-post: annelie.jagsander@nybro.se Förpacknings- och tidningsinsamlingen Box 170 33 104 62 STOCKHOLM Bild från Rössbovägen i

Läs mer

Öppet möte om parken vid parkleken Nybygget i Gubbängen

Öppet möte om parken vid parkleken Nybygget i Gubbängen Öppet möte om parken vid parkleken Nybygget i Gubbängen Ett öppet möte om upprustningen av parkleken Nybygget i Gubbängen hölls den 28 maj 2015 klockan 18-19.30. 30-40 personer, alla vuxna, närvarade på

Läs mer

ETF:s enkät 2011 översikt

ETF:s enkät 2011 översikt ETF:s enkät 11 översikt 1. Anordna Midsommarfirande 2. Anordna Simskola 3. Anordna Valborgseld: 4. Anordna Höstfest/ Kräftskiva: 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6. Anordna gemensamma arbetsdagar:

Läs mer

, :.-*-Tt-T. ::-:gmef4ttä, ",a-f;fi. s6tte\o *riwhewförerutlg www skinteboportaren se

, :.-*-Tt-T. ::-:gmef4ttä, ,a-f;fi. s6tte\o *riwhewförerutlg www skinteboportaren se , :.-*-Tt-T ::-:gmef4ttä, ",a-f;fi s6tte\o *riwhewförerutlg www skinteboportaren se Protokoll Ordinarie höststämma för Skintebo Samfällighetsförening (SSF). 2OL3-LL-2L 19.00 i K8. Närvarande: 52 medlemmar

Läs mer

Uppföljning av Trygghetsrond Skogshöjden

Uppföljning av Trygghetsrond Skogshöjden Uppföljning av Trygghetsrond Skogshöjden 2015-04-23 genomfördes en uppföljning av den trygghetsrond som gjordes i Skogshöjden den 5 november 2014. Bakgrund: 5 november 2014 genomfördes en trygghetsrond

Läs mer

Lyssna, stötta och slå larm!

Lyssna, stötta och slå larm! För barn Lyssna, stötta och slå larm! - när en kompis utsätts för övergrepp Stötta Det är alltid vuxnas ansvar att skydda barn och ungdomar mot sexuella övergrepp, men du som kompis kan göra mycket för

Läs mer

Nu bygger vi om i Tensta

Nu bygger vi om i Tensta Nu bygger vi om i Tensta Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Tensta Hus för hus Det tar upp

Läs mer

Konsumentvägledning. Nöjd kund-undersökning 2010

Konsumentvägledning. Nöjd kund-undersökning 2010 1 Konsumentvägledning Nöjd kund-undersökning 2010 Box 38001, 10068 Stockholm Telefon: 08-508 44 220 Fax: 08-674 43 29 www.sverigeskonsumenter.se www.radron.se 2 3 Bakgrund Sedan 1 oktober 2008 driver KonsumentCentrum

Läs mer

Brf Berghällen 10 - Vision, bra att veta och ordningsregler

Brf Berghällen 10 - Vision, bra att veta och ordningsregler Brf Berghällen 10 - Vision, bra att veta och ordningsregler Vision för Brf Berghällen 10 Som boende i Brf Berghällen 10 s fastighet känner jag mig trygg. Jag känner de övriga medlemmarna i föreningen och

Läs mer

Sammanfattning av hyresgästernas uppfattningar vid upprustning av kvarteret Fresken i Blåsut 2001-2002

Sammanfattning av hyresgästernas uppfattningar vid upprustning av kvarteret Fresken i Blåsut 2001-2002 Fresken Sammanfattning av hyresgästernas uppfattningar vid upprustning av kvarteret Fresken i Blåsut 2001-2002 Att gammal charm är bevarad: spegeldörrar, rosett i taket etc (Skriven kommentar till frågan

Läs mer

Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010

Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010 Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010 Antagen av invånarna i Rydsnäs 2010-11-03. Ansvarig förtroendevald politiker: Anders Andersson Handläggare: Lennart Jonsson Arbetsmetod Planen har tagits

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Information från. Anhörigstödet. våren 2016

Information från. Anhörigstödet. våren 2016 Information från Anhörigstödet våren 2016 Hej! År 2015 går mot sitt slut, och det är dags att summera och planera inför nästa år. Året som gått har bjudit på många trevliga möten med er som är anhöriga

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Datum: 2012-11-10 Plats: Centrumhuset i Rödeby Antal deltagare: 27 pers Mötet inleds med att Thomas presenterar ett bildspel och berättar

Läs mer

KARLSTAD serien är testad för att uppfylla. våra strikta standarder för kvalitet och hållbarhet, samt högsta standard för hemmabruk.

KARLSTAD serien är testad för att uppfylla. våra strikta standarder för kvalitet och hållbarhet, samt högsta standard för hemmabruk. KARLSTAD KARLSTAD serien är testad för att uppfylla våra strikta standarder för kvalitet och hållbarhet, samt högsta standard för hemmabruk. Därför kan vi erbjuda 10 års garanti som omfattar material-

Läs mer

Styrelsemöte BRF Primusbacken

Styrelsemöte BRF Primusbacken Sekreterare: Carl Bladh-Johansson Ordförande: Anders Långberg PROTOKOLL Datum: 14-11-03 Styrelsemöte BRF Primusbacken Tid: 19:00 till 20:30 Plats: Rosa Drömmar Närvarande: Anders Ekström, Anders Långberg,

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING 2007

KVALITETSREDOVISNING 2007 KVALITETSREDOVISNING 2007 Klockarbacken Föreståndare Jenny Bengtsson Ordförande Madeleine Andersson Adress Axénsv 11 Postadress 591 97 Motala Telefon 0141-220410 Fax 0141-220411 E-post info@klockarbacken.se

Läs mer

Hur man går till väga om man vill bilda en stiftelse som främjar utbildning och forskning

Hur man går till väga om man vill bilda en stiftelse som främjar utbildning och forskning 18 februari 2011 Hur man går till väga om man vill bilda en stiftelse som främjar utbildning och forskning Stiftelseförvaltningen vid Kungliga Tekniska högskolan 15 oktober 2007 Antagen av Universitetsstyrelsen

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler

Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler Viktiga telefonnummer och e-postadresser. Drift och skötsel, felanmälan vardagar 7:00 17:00: 08-560 502 19 eller www.jensendrift.se Jouranmälan utanför kontorstid Vardagar 17.00

Läs mer

Verksamhetens idé och organisation av utbildningen och undervisningen

Verksamhetens idé och organisation av utbildningen och undervisningen LERUM100, v 1.0, 2008-07-25 1 (9) 2013-08-08 Lärande Hulans enhets förskolor Marianne Lång-Ohlsson Förskolechef 0302 521320 marianne.lang-ohlsson@lerum.se Kvalitetsrapport för förskolorna på Hulans enhet

Läs mer

Arbetsrätt. Ola Brinnen April 2016

Arbetsrätt. Ola Brinnen April 2016 Arbetsrätt Ola Brinnen April 2016 1 Dagens agenda 1. Olika anställningsformer i LAS 2. Skärpta åtgärder mot missbruk av tidsbegränsade anställningar 3. Anställningens upphörande p.g.a personliga skäl 4.

Läs mer

Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012

Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012 Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012 Förord Den här informationen är tänkt att vara en vägledning för organisationer som företräder nationella minoriteter och som vill ansöka om statsbidrag.

Läs mer

Lerum Enkätundersökning 2010

Lerum Enkätundersökning 2010 Lerum Enkätundersökning 2010 Lerums centrumförenings enkätundersökning våren 2010. En sammanfattning till näringsidkare i Lerum. Lerums kommun är en kommun som ligger i anslutning till Göteborg och hit

Läs mer

Info nr 1, 2012 BRF Ekensbergs Udde

Info nr 1, 2012 BRF Ekensbergs Udde Info nr 1, 2012 BRF Ekensbergs Udde Nyinflyttade Nyinflyttade 2012 till vår förening är David och Sandra Hess, nr 157 och Christian Arnbom och Soi Lili Nikolaidou, också nr 157, samt Per Hillborg och Tanja

Läs mer

GE DIN GÅRD ETT LYFT!

GE DIN GÅRD ETT LYFT! GE DIN GÅRD ETT LYFT! TRÄDGÅRDSINGENJÖRERNA NATALIA & MAJA Trädgårdsingenjörerna Natalia Andersson och Maja Schmidt är utbildade vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp strax utanför Malmö. Sedan 2010

Läs mer

Inspektion av Kriminalvården, häktet Örebro, den 20 21 november 2012

Inspektion av Kriminalvården, häktet Örebro, den 20 21 november 2012 PROTOKOLL Aktbil NPM-enheten Dnr 6189-2012 Sid 1 (7) Inspektion av Kriminalvården, häktet Örebro, den 20 21 november 2012 På uppdrag av chefsjustitieombudsmannen Elisabet Fura genomförde biträdande enhetschefen

Läs mer

VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR

VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR 11:ans medlemsblad Brf Stockholmshus nr 11 Gubbängen www.stockholmshus11.se Nummer 1 Våren 2013 VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR Snön

Läs mer

Tävlingsreglemente för SAM

Tävlingsreglemente för SAM Tävlingsreglemente för SAM Tävlingsreglemente av år 1989 för Svenska Akademiska Mästerskapen i dressyr och hoppning (SAR SAM-TR). Reviderade 21 april 2002 Tävlingsreglementets tillämpning: Mom 1 Styrelsen

Läs mer

Världskrigen. Talmanus

Världskrigen. Talmanus Världskrigen I början av 1900-talet var det två stora krig, första och andra världskriget. Många barn hade det mycket svårt under krigen. Men de som krigade tyckte inte att de hade något ansvar för barnen

Läs mer

2015-10-27, kl.19:00-22.00. Skepplanda bygdegård, Skepplanda

2015-10-27, kl.19:00-22.00. Skepplanda bygdegård, Skepplanda MINNESANTECKNINGAR 1(6) Ortsutvecklingsmöte: Skepplanda Höst 2015 Datum och tid Plats 2015-10-27, kl.19:00-22.00 Skepplanda bygdegård, Skepplanda Presidium Carlos Trischler, ordförande Carina Zito Averstedt,

Läs mer

Det flexibla sättet att inreda med textil. Kirsch Flexi Tips & inspiration

Det flexibla sättet att inreda med textil. Kirsch Flexi Tips & inspiration Det flexibla sättet att inreda med textil. Kirsch Flexi Tips & inspiration 1 Här har vi använt fyra Flexiskenor som skarvats ihop, två böjar 90 och sju takfästen. Kirsch Flexi är, precis som det låter,

Läs mer

PRO Eslöv 70 år 1943 2013.

PRO Eslöv 70 år 1943 2013. PRO Eslöv 70 år 1943 2013. Inledning 1942 mitt under brinnande krig bildades Sveriges pensionärers riksorganisation. Anledningen till detta var pensionärernas svåra situation i samhället. Få pensionärer

Läs mer

HFAB:s hyresgästundersökning 2012. Livskvalitet att hyra

HFAB:s hyresgästundersökning 2012. Livskvalitet att hyra HFAB:s hyresgästundersökning 2012 Livskvalitet att hyra 1 Så här tycker de boende om HFAB HFAB är en bra hyresvärd som blivit ännu lite bättre. Så kan hyresgästernas betyg sammanfattas i 2012 års kundundersökning.

Läs mer

Sommarjobb i Tyresö kommun 2014, komplettering

Sommarjobb i Tyresö kommun 2014, komplettering TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2014-01-14 Utvecklingsförvaltningen 1 (7) Karin Sundström Utredare 08-5782 95 09 karin.sundstrom@tyreso.se Diarienummer Dnr 2013/GAN 0072 Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Trafikärenden som trafiksektionen behandlat samt genomförandet av och beredningssituationen för dem 12.10.2011

Trafikärenden som trafiksektionen behandlat samt genomförandet av och beredningssituationen för dem 12.10.2011 Trafikärenden som trafiksektionen behandlat samt genomförandet av och beredningssituationen för dem 12.10.2011 Tessjö Tessjöbor har kontaktat trafiksektionen och uttryckt sin oro över den bristfälliga

Läs mer

MILJÖFÖRVALTNINGEN. Handläggare: Robert Eriksson Telefon: 508 28 951. Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Stockholm MHN 2012-03-06, p 13

MILJÖFÖRVALTNINGEN. Handläggare: Robert Eriksson Telefon: 508 28 951. Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Stockholm MHN 2012-03-06, p 13 MILJÖFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2012-02-21 Handläggare: Robert Eriksson Telefon: 508 28 951 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Stockholm MHN 2012-03-06, p 13 Överklagande av länsstyrelsens

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL. Protokoll fört vid Järnvägshistoriska Riksförbundets extra förbundsstämma i Sköldinge 2014-10-18

STÄMMOPROTOKOLL. Protokoll fört vid Järnvägshistoriska Riksförbundets extra förbundsstämma i Sköldinge 2014-10-18 STÄMMOPROTOKOLL 2014-10-18 Protokoll fört vid Järnvägshistoriska Riksförbundets extra förbundsstämma i Sköldinge 2014-10-18 Närvarande: Se närvaroförteckning Tidpunkt: 13:00 Plats: Hotell Katrineberg,

Läs mer

Information från Brf Trädgårdsstaden

Information från Brf Trädgårdsstaden Infoblad nr 1, februari 2015 Nu har julen passerat och vi har fått lite snö och kyla. Även vintern kan ha sin tjusning, bifogad bild togs en kväll när nysnön lagt sig. Vi ser fram mot en vårvinter med

Läs mer

NYHETSBREV Maj 2013. Molok för hushållsavfall

NYHETSBREV Maj 2013. Molok för hushållsavfall NYHETSBREV Maj 2013 Molok för hushållsavfall Efter informationen förra månaden gällande placering av moloken och nedtagningen av tallen inkom reaktioner om just tallens bortgång från boende. Då har vi

Läs mer

Logga gärna in i systemet redan nu för att se vilka fält som ska fyllas i. När ni loggat in välj länken "Uppdatera definitivanmälan".

Logga gärna in i systemet redan nu för att se vilka fält som ska fyllas i. När ni loggat in välj länken Uppdatera definitivanmälan. LÄGERBREV 4 Nu är det knappt 5 månader kvar till Södertörns scoutdistrikts största distriktsläger hittills startar! Över 30 scoutkårer är anmälda och preliminärt kommer över 1700 deltagare. Om drygt 4

Läs mer

Cykellysekampanj 2015

Cykellysekampanj 2015 215-12-17 Cykellysekampanj 215 Allt ljus på cyklisterna! Adress Box 611, 391 26 Kalmar Besök Storgatan 35 A Tel 4-45 vx 2 (5) Inledning Olyckor där cyklister blir påkörda av bilister i mörker har ofta

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober - December Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09

Läs mer

38 hemma hos - BYGGA NYTT HUS -

38 hemma hos - BYGGA NYTT HUS - 38 hemma hos - BYGGA NYTT HUS - - BYGGA NYTT HUS - hemma hos 39 Med passion för husbyggande text maria östlund, Louise josborg Foto pär olsson Jan Eidman vet precis hur han vill ha det. Han har renoverat

Läs mer

Användning av föreningens grönområden, Brf Adelsö 2

Användning av föreningens grönområden, Brf Adelsö 2 Användning av föreningens grönområden, Brf Adelsö 2 Styrelsens förslag 1 till årsstämman 2015 att föreningen köper in pallkragar med tillhörande täckduk eller annan liknande lösning. att ett bokningssystem

Läs mer

Mitt liv som mobbad. Wiveca Wendin

Mitt liv som mobbad. Wiveca Wendin Mitt liv som mobbad Wiveca Wendin 1 Mitt liv som mobbad Copyright 2012, Wiveca Wendin Ansvarig utgivare: Wiveca Wendin Framställt på vulkan.se ISBN: 978-91-637-1642-3 2 Innehåll 1. Några ord av författaren

Läs mer

Bybladet. Mars 2016. Vi hälsar alla nya medlemmar hjärtligt VÄLKOMNA Vi hoppas ni kommer att trivas i vår förening!

Bybladet. Mars 2016. Vi hälsar alla nya medlemmar hjärtligt VÄLKOMNA Vi hoppas ni kommer att trivas i vår förening! Bybladet Mars 2016 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Att bo i bostadsrätt Årsstämman 2016 Städdagen våren 2016 Takprojektet 2016 Fasadprojektet 2016 Gröna bastun avstängd tills vidare Nya brandsläckare

Läs mer

Utepedagogik i Örnsköldsviks kommun 2006/2007

Utepedagogik i Örnsköldsviks kommun 2006/2007 1 Utepedagogik i Örnsköldsviks kommun 2006/2007 Under några månader runt årsskiftet 2006/2007 har ett antal förskolor besökts i Örnsköldsviks kommun. Syftet var att undersöka hur arbetet med utepedagogik

Läs mer

Myrmalmsnytt-Julnummer 2013-12-21

Myrmalmsnytt-Julnummer 2013-12-21 Myrmalmsnytt-Julnummer 2013-12-21 Ännu ett år närmar sitt slut. Styrelsen vill passa på att välkomna de som flyttat in till oss under året. Hoppas att ni kommer att trivas hos oss! Kontakta gärna styrelsen

Läs mer

4 Mötets stadgeenliga utlysande

4 Mötets stadgeenliga utlysande Husmöte Plats: Rotary Pub 2011 02 20 Närvaro Mötesordförande Daniel Andersson Mötessekreterare Pär Pettersson Justerare Karin Strömberg Karina Sundén Övriga närvarande Johanna Andersson Oskar Ingemarsson

Läs mer