Logga gärna in i systemet redan nu för att se vilka fält som ska fyllas i. När ni loggat in välj länken "Uppdatera definitivanmälan".

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Logga gärna in i systemet redan nu för att se vilka fält som ska fyllas i. När ni loggat in välj länken "Uppdatera definitivanmälan"."

Transkript

1 LÄGERBREV 4 Nu är det knappt 5 månader kvar till Södertörns scoutdistrikts största distriktsläger hittills startar! Över 30 scoutkårer är anmälda och preliminärt kommer över 1700 deltagare. Om drygt 4 månader kommer de första funktionärerna anlända och börja bygga upp lägret och någon vecka senare anländer alla scouter! DISTRIBUTION Detta lägerbrev skickas ut dels till registrerade kontaktpersoner för de scoutkårer som är anmälda, dels till de anmälda funktionärerna. Det publiceras även på hemsidan. DEFINITIVANMÄLAN Nu har äntligen definitivanmälan öppnat. Det betyder att scoutkårernas definitiva anmälan ska vara gjord senast 31 mars. Viss efteranmälan, för enstaka tillkommande scouter, kommer att vara möjlig i mån av plats. Scoutkåren loggar in med samma kod som erhölls när kontaktpersonen gjorde den tidigare preliminäranmälan. Om ni har förlorat koden kan ni få en ny genom att skriva in den e- postadress som angavs vid preliminäranmälan. Logga gärna in i systemet redan nu för att se vilka fält som ska fyllas i. När ni loggat in välj länken "Uppdatera definitivanmälan". OBS! I anmälningssystemet är det ännu inte möjligt att anmäla sig till utmanarlägret (ska vara gjord 31 mars) eller göra specialkostanmälan (ska vara gjord 20 maj). Vi återkommer till kårernas kontaktpersoner så fort detta är möjligt, preliminärt i mitten av mars. Om det är något problem med anmälan, kontakta då anmalningar@ymer16.se KRAV PÅ KÅRER FÖR FUNKTIONÄR För att vi ska kunna genomföra ett bra scoutläger med bra aktiviteter behöver vi fler funktionärer. Idag finns det 82 anmälda funktionärer, några har tillkommit, några försvunnit (vilket är naturligt). Vi bedömer dock att vi behöver vara ca 150 funktionärer utifrån det stora deltagarantalet (tidigare prognos ca 130). Det innebär att vi saknar 68 funktionärer. 68 funktionärer innebär i praktiken 2 extra funktionärer per scoutkår, eller knappt 1 extra funktionär per 20 anmälda deltagare. Vi uppmanar därför samtliga scoutkårer att uppmuntra sina utmanarscouter, ledarkollegor och föräldrar att ställa upp!

2 Vi har ambitionen att alltid mixa scouterfarenhet i alla funktionärsgrupper så även oerfarna funktionärer får en fin upplevelse under lägret. Strax efter 31 mars kommer vi att kommunicera eventuellt fortsatt behov av funktionärer. Vi hoppas såklart att tillräckligt många funktionärer anmäler sig de närmsta veckorna, för i annat fall är vi tvungna att ställa krav på exakt hur många fler funktionärer respektive scoutkåren ska tillhandahålla baserat på hur många deltagare som scoutkåren skickar i förhållande till hur många funktionärer scoutkåren redan har anmält (så vänta inte med att anmäla funktionärer). För kännedom finns det idag flera scoutkårer som inte har bidragit med funktionärer över huvud taget, trots ett större deltagarantal, och en sådan prestation är inte scoutmässig. FUNKTIONÄR Lägret kommer att ha 150 funktionärer för att hantera allt från aktiviteter, mat och information till lägerinfrastruktur såsom transporter, sanitet, vatten och avfall. Utöver att vara funktionär på dagtid och uppleva härliga stunder med deltagarna så kommer det finns extra kvällsprogram för funktionärer. Kvällsprogrammet ger funktionären möjlighet att utmana sig själv i många av de roliga aktiviteter som deltagarna får pröva på dagtid. Även på detta scoutläger planerar vi att ha den populära relax- och fritidsgården Zeke s för utmanarscouter, roverscouter och barnsliga vuxna. Främst söker vi funktionärer till program, matutlämning, funktionärskök och lägertidning. Så passa på att anmäla er själva, eller tipsa era kompisar, så snart som möjligt! Om du är intresserad av att bli funktionär tar du antingen kontakt med någon av de funktionärer som redan är med i lägerplaneringen eller så besöker du hemsidan och gör en anmälan. Som funktionär så måste du anmäla dig själv via hemsidan. Både nya och gamla funktionärer behöver gå in på sin anmälan och uppdatera nya uppgifter som tillkommit, exempelvis tröjstorlek, så ni får rätt t-shirt! Frågor kring anmälan skickas till anmalningar@ymer16.se UTMANARLÄGER I år tycker vi inte att det räcker med bara ett distriktsläger, så är intresset tillräckligt stort, så kör vi även ett extra läger direkt efteråt - Ymer16 Utmanarläger Special. Utmanarlägret vänder sig till alla utmanare (och roverscouter och scoutledare) som inte vill att sommaren ska ta slut och får härmed ett helt eget läger mellan 7 och 9 augusti.

3 För de som är med på Ymer16 får en smygstart redan på kvällen den 6 augusti, när alla deltagare lämnat ytorna, medan de som bara är med på själva utmanarlägret anländer den 7 augusti. När alla andra scouter åkt hem från Ymer16 finns det nämligen en perfekt lägerplats kvar för alla utmanare. Flera programaktiviteter finns kvar för att närmare upptäckas. Vi kommer att ha båtar, kanoter, klättervägg, hantverk mm kvar. Mat finns, Zeke s, disco och vi tar även fram grillar! För de som vill ha extra värme och gemenskap kommer vi ha ett gemensamt stort sovtält, men det finns även möjlighet att ordna eget tält. Det kommer att finnas en funktionärsgrupp som stöttar men i övrigt skapar ni era lägerdagar utifrån de redskap och andra aktivitetsförutsättningar som vi förbereder. Billigt blir det också. Har du varit funk på Ymer16 kostar det bara 50 kr extra att stanna kvar tre nätter till. Har du varit på något annat läger eller på inget läger alls kostar det 100 kr. Senast 31 mars vill vi ha din anmälan till utmanarlägret. Du anmäler dig via hemsidan. Vi vill även ha roverscouter och scoutledare som deltagare. Samma villkor gäller. Frågor kring anmälan skickas till anmalningar@ymer16.se LÄGERSÅNG Ett distriktsläger behöver en lägersång. Vi vet att det finns många duktiga diktare, trubadurer, kompositörer och andra sköna typer både i och utanför distriktet. Vi i LÄKO utlyser därför en tävling om att skicka in bidrag till lägersång för Ymer16. Kriterier: Då temat för lägret är nordisk mytologi med inslag av vikingar samt att lägerplatsen har anor från just vikingatiden är det önskvärt att detta tydligt framkommer i lägersången. Hur ska bidraget lämnas in: Bidraget skall ha en text som är möjlig att sjunga och bygga på en melodi (gärna känd) som är lätt att lära sig. Bidraget skall skickas med text och noter med ackord, eller en ljudinspelning. Vi önskar få in melodiförslag senast torsdag 12 maj Tävlingsbidraget skickas till info@ymer16, märk e-postmeddelandet med lägersång. LEDARPOOL För alla scoutledare, föräldrar och andra vuxna som finns i lägerbyarna kommer det att finnas en möjlighet att hjälpa till som funktionär under lägret. Vi kallar det ledarpool.

4 Varje by anmäler till programcentralen (på lägret) vilka personer de har och som för dagen vill ställa upp som funktionär. Tanken är att detta kan vara ett trevligt avbrott eller ett sätt att få pröva på hur det är att vara funktionär. De intresserade kommer att placeras inom en funktion och arbetar tillsammans med de ordinarie funktionärerna i den aktuella aktiviteten. KALENDERTIDER 31 mars Definitivanmälan för scoutkårer 31 mars Funktionärer betalar sin anmälningsavgift (250 kr) 8 april Scoutkårerna betalar en första anmälningsavgift (får en faktura från lägret) 6 maj Scoutkårerna betalar halva lägeravgiften (får en faktura från lägret) 31 maj Funktionärer betalar resterande funktionärsavgift. 10 juni Scoutkårerna betalar resterande lägeravgift (får en faktura från lägret) 29 juli Funktionärerna har incheckning 30 juli Scoutkårerna har incheckning på förmiddagen 3 augusti Deltagare (kort lägerperiod) checkar ut på förmiddagen 6 augusti Deltagare (lång lägerperiod) checkar ut på förmiddagen 6 augusti Funktionärer checkar ut på eftermiddagen 6 augusti Utmanarläger smygstartar igång på eftermiddagen/kvällen 7 augusti Utmanarlägret är i full gång 9 augusti Utmanarläger slutar BRA ATT TÄNKA PÅ Alla scoutledare ska ha genomfört kursen Trygga möten. Scoutkåren ska meddela status vid ankomst till lägret. Tänk på att alla scouter bör kunna simma då badmöjligheter under lägret kommer att utgå från flytbrygga och inte strand. Alla funktionärer ska ha genomfört kursen Trygga möten. Datum och information om Trygga möten- kurser finns på Scouternas folkhögskola.

5 INFORMATION & FRÅGOR Ni hittar mer information om lägret på respektive facebookgruppen Ymer16 Södertörns distriktsläger. Kontakta oss gärna om ni har frågor! KOMMANDE LÄGERBREV Nästa lägerbrev skickas ut i slutet på maj.

TEMA 2016 1000-1500 30 6 2016. 30 3 & FÖRBEREDELSER

TEMA 2016 1000-1500 30 6 2016. 30 3 & FÖRBEREDELSER LÄGERBREV 2 Hej och hå, nu är lägerplaneringen verkligen igång! I slutet av augusti samlades ett 30-tal scouter från ett 10-tal scoutkårer för att titta på lägerplatsen. Har du missat första lägerbrevet

Läs mer

Detta lägerbrev är fullmatad med information om sommarens äventyr!

Detta lägerbrev är fullmatad med information om sommarens äventyr! Lägerbrev 1 Sjöröds Kårlägerveckor 2016 Hej! Tack för er intresseanmälan till Kårläger på Sjöröd 2016, det är 18 scoutkårer som anmält sitt intresse och de preliminära antalet deltagare uppgår till ca

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING 1 UNGA SOM GÖR VÄRLDEN BÄTTRE Scouterna ger över 65 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det

Läs mer

Instruktion för att slutföra registreringen

Instruktion för att slutföra registreringen Instruktion för att slutföra registreringen Introduktion Vi antar i den här instruktionen att du redan har registrerat sig. Du kan också ha klickat på aktiveringslänken i mailet. Vi använder ett fiktivt

Läs mer

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm Snabba fakta Vem: Boomerang riktar sig till dig som är Utmanarscout och Roverscout

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

Välkommen till fritids

Välkommen till fritids Välkommen till fritids እ ን ቃ ዕ ና ብ መዘ ና ግ ዒ ( ፍ ሪ ቲ ድ ) ብ ደ ሓ ን መጻ እ ኩ ም Telefonnummer ቁ ጽ ሪ ተ ለ ፎ ን Fritids ፍ ሪ ቲ ድ (መዘ ና ግ ዒ መውዓ ሊ) Fritids är till för barn mellan 6och 12 år vars vårdnadshavare arbetar,

Läs mer

De nya scouterna. Vår verksamhet bygger på den värdegrund som du hittar i scoutlagen, scoutlöftet och scoutmetoden. Scouterna gör unga redo för livet.

De nya scouterna. Vår verksamhet bygger på den värdegrund som du hittar i scoutlagen, scoutlöftet och scoutmetoden. Scouterna gör unga redo för livet. De nya scouterna 2006 enades våra fem scoutförbund om en gemensam strategi. Anledningen var en insikt om att scoutrörelsen i Sverige behövde ta gemensamma krafttag för att utvecklas positivt. Tillsammans

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Ordna en Klädbytardag på Sveriges största Klädbytardag den 9 april som också är Miljövänliga Dagen. Naturskyddsföreningens kretsar, ideella medlemmar

Läs mer

Riks-Nytt. Informationsblad till distrikt och föreningar inom Svenska Folkdansringen Nr 4 2007, september

Riks-Nytt. Informationsblad till distrikt och föreningar inom Svenska Folkdansringen Nr 4 2007, september Riks-Nytt Informationsblad till distrikt och föreningar inom Svenska Folkdansringen Nr 4 2007, september Innehåll: Folklig Dans i Skolan... 2 Riksstämman 2008... 2 Riksstämman 2008... 3 Regionkonferens

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Fråga Referens, JA hela staden Ej svar %

Fråga Referens, JA hela staden Ej svar % Tycker du att det är roligt att vara på förskolan/familjedaghemmet 79 15 6 19 Har du någon/några kompisar på förskolan/familjedaghemmet 95 4 1 19 Brukar ni göra roliga saker när ni är inne på förskolan/familjedaghemmet

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Bedömningmatris Moderna språk år 7-9 Grundskola 7 9 LGR11 Mspr2

Bedömningmatris Moderna språk år 7-9 Grundskola 7 9 LGR11 Mspr2 Bedömningmatris Moderna språk år 7-9 Grundskola 7 9 LGR11 Mspr2 Reception-förståelsen av det man hör och läser på målspråket Vad du förstår när du lyssnar och hur du visar vad du har förstått. Du uppfattar

Läs mer

Övning: Dilemmafrågor

Övning: Dilemmafrågor Övning: Dilemmafrågor Placera föräldrarna i grupper med ca 6-7 st/grupp. Läs upp ett dilemma i taget och låt föräldrarna resonera kring tänkbara lösningar. Varje fråga kan även visas på OH/ppt samtidigt,

Läs mer

Att kommunicera Idrottens föreningslära

Att kommunicera Idrottens föreningslära Att kommunicera Idrottens föreningslära IFL GRUND IFL FORTSÄTTNING IFL FÖRDJUPNING I princip är allt som inte är IFL GRUND och/eller IFL FORTSÄTTNING, som ju båda ska erbjudas på ett likvärdigt sätt över

Läs mer

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

Välkommen till NATURSKOLANS KURSER! förskola - skola - fritids våren 2016

Välkommen till NATURSKOLANS KURSER! förskola - skola - fritids våren 2016 Välkommen till NATURSKOLANS KURSER! förskola - skola - fritids våren 2016 Våren i korthet Förskola (s. 2,3,4) 18 februari Utenätverk Utomhuspedagogikens styrkor, forskning mm (em) 16 mars Lärande för hållbar

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN Hej! Vad roligt att Du ska komma till Västanvind. Vår förskola startade 1987 av lärare på skolan för att möjliggöra folkhögskolestudier även för döva som har barn. Teckenspråket

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Dags att anmäla sig! Information till föräldrar. Frågor. Välkomna önskar lägercheferna. Förälder på lägret. Fästingar

Dags att anmäla sig! Information till föräldrar. Frågor. Välkomna önskar lägercheferna. Förälder på lägret. Fästingar Information till föräldrar Förälder på lägret Som förälder är du varmt välkommen att följa med på lägret! Du anmäler dig på www.malarscouterna.se alternativt www.spangascouterna.se och betalar in 300 kronor

Läs mer

Hjälps åt att skriva några rader om senaste scoutmötet i avdelningens loggbok.

Hjälps åt att skriva några rader om senaste scoutmötet i avdelningens loggbok. SCOUTMÖTET JAG SJÄLV OCH MINA SCOUTKOMPISAR Det är bra om du som ledare läser igenom detta innan mötet äger rum. Under dagens möte får scouterna tänka kring vad de själva och deras scoutkompisar är bra

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

En hjälp på vägen. Uppföljning av projektledarutbildning kring socialt företagande - projekt Dubbelt så bra. Elin Törner. Slutversion 2013-12-20

En hjälp på vägen. Uppföljning av projektledarutbildning kring socialt företagande - projekt Dubbelt så bra. Elin Törner. Slutversion 2013-12-20 En hjälp på vägen Uppföljning av projektledarutbildning kring socialt företagande - projekt Dubbelt så bra Slutversion 2013-12-20 Elin Törner 1 1. Inledning I denna PM redovisas en uppföljning av projektledarutbildningen

Läs mer

Så här funkar det Tjäna pengar till klassen, klubben eller laget

Så här funkar det Tjäna pengar till klassen, klubben eller laget Så här funkar det Tjäna pengar till klassen, klubben eller laget Tjäna pengar på ett enkelt sätt! Newbody erbjuder det bästa och enklaste sättet att tjäna pengar nämligen att sälja produkter som alla vill

Läs mer

Vimmerby Tennisklubb 2015-2016

Vimmerby Tennisklubb 2015-2016 Vimmerby Tennisklubb 2015-2016 Kansli Vimmerby TK, Lundgatan 50, 598 40 VIMMERBY Telefon 0492-312 90 E-post info@vimmerbytennisklubb.se Internet www.vimmerbytennisklubb.se Vimmerby TK Källängsbanorna Stänger

Läs mer

Välkommen som Camp-in-Camp arrangör på Sjöröd!

Välkommen som Camp-in-Camp arrangör på Sjöröd! Välkommen som Camp-in-Camp arrangör på Sjöröd! - Lägerbrev 1 - Hoppas ni har haft en trevlig jul, ett gott nytt år och en god fortsättning på 2011. Du som får detta mail är enligt våra noteringar anmäld

Läs mer

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK3: Specialpedagogik VT 15

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK3: Specialpedagogik VT 15 Riktlinjer för VFU3 150113 Yvonne P Hildingsson, VFU ledare Förskola Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom Förskollärarutbildningen UVK3: Specialpedagogik VT 15 Yvonne P Hildingsson yvhi@hh.se

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance Fysiska aktiviteter Zumba och Linedance Vad innebar Vi träffas ett par gånger i veckan och dansar tillsammans med en instruktör. Hittills har vi testat att hålla kurser i både Zumba och Linedance. Vi dansar

Läs mer

S T E N U N G S U ND S J U D O K L U B B INB J U DE R T IL L V Ä S T S V E R I G E S S T Ö R S T A J U D O T Ä V L I N G F Ö R N Y B Ö R J A R E

S T E N U N G S U ND S J U D O K L U B B INB J U DE R T IL L V Ä S T S V E R I G E S S T Ö R S T A J U D O T Ä V L I N G F Ö R N Y B Ö R J A R E S T E N U N G S U ND S J U D O K L U B B INB J U DE R T IL L Vem? För barn, ungdom, juniorer, damer och herrar med gult eller orange bälte. När? Lördagen den 22 november 2014 Invägning 07.30-08.30, (DAM/HERR

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

THE BEAVER CREEK GAZETTE nyhetsbrev 5

THE BEAVER CREEK GAZETTE nyhetsbrev 5 THE BEAVER CREEK GAZETTE nyhetsbrev 5 Nyhetsbrevets innehåll: Från City Hall Bilagor Program Aktivitetstips Patrullutmaning 1 Patrullutmaning 2 Transport till lägerplatsen In- och utcheckning Lägeranmälan

Läs mer

LÅT DET VÄXA. Guide för skolträdgården. Emma Crawley. Pedagogiska skolgårdar Naturskolan Asköviken

LÅT DET VÄXA. Guide för skolträdgården. Emma Crawley. Pedagogiska skolgårdar Naturskolan Asköviken LÅT DET VÄXA Guide för skolträdgården Emma Crawley Pedagogiska skolgårdar Naturskolan Asköviken En skolträdgård ger en stimulerande kontext för lärande och fina förutsättningar för sinnliga upplevelser

Läs mer

Förbundsstämma 2014. Praktisk information

Förbundsstämma 2014. Praktisk information Förbundsstämma 2014 Praktisk information Den 14-20 juli så sker årets viktigaste händelse, nämligen CUFs årliga förbundsstämma och vårt helt strålande förläger. I år kommer vi att vara på vackra Lidingö

Läs mer

Sommarlager 2016. Nytt i år. Alla barn har rätt till en rolig sommar! Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala Kommun

Sommarlager 2016. Nytt i år. Alla barn har rätt till en rolig sommar! Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala Kommun .. Sommarlager 2016 Nytt i år Gratis för alla! Alla barn har rätt till en rolig sommar! Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala Kommun Information om Sommarläger 2016 För att medverka på lägren

Läs mer

Lathund Webbanmälan. till vidareutbildningar 2012-02-10

Lathund Webbanmälan. till vidareutbildningar 2012-02-10 Lathund Webbanmälan till vidareutbildningar 2012-02-10 1 OBS! För att denna instruktion ska fungera måste du ha skaffat dig en inloggning på MSB:s hemsida och har meddelat utbildning@msb.se den registrerade

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

NU KÖR VI! TILLSAMMANS.

NU KÖR VI! TILLSAMMANS. NU KÖR VI! TILLSAMMANS. TILL ALLA FOTBOLLSFARSOR, KARATEMAMMOR OCH CURLING- FÖRÄLDRAR. Visst är det viktigt att stötta sitt barns fritidsintresse. Men behöver man verkligen skjutsa barnen med bilen hit

Läs mer

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1]

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1] Nyhetsbrev april 2016 Nyhetsbrev april 2016 [1] ORDFÖRANDE HAR ORDET HÖSTEN 2016 Även om vi har en härlig vår och sommar framför oss så blickar vi redan framåt för att utveckla verksamheten. Till hösten

Läs mer

Simklubben Elfsborgs policy gällande FÖRÄLDRAENGAGEMANG. och riktlinjer gällande att ha barn som deltager i tävlingsverksamheten

Simklubben Elfsborgs policy gällande FÖRÄLDRAENGAGEMANG. och riktlinjer gällande att ha barn som deltager i tävlingsverksamheten Simklubben Elfsborgs policy gällande FÖRÄLDRAENGAGEMANG och riktlinjer gällande att ha barn som deltager i tävlingsverksamheten 1 Denna policy gällande föräldraengagemang är ett av flera policydokument

Läs mer

Knivsta Scoutkår. Ungdoms- och föreningspolicy för Knivsta scoutkår Antagen vid kårstämman den 18 mars 2012

Knivsta Scoutkår. Ungdoms- och föreningspolicy för Knivsta scoutkår Antagen vid kårstämman den 18 mars 2012 Ungdoms- och föreningspolicy för Knivsta scoutkår Antagen vid kårstämman den 18 mars 2012 Inledning till vår policy Vår förenings värderingar bygger på scoutrörelsen synsätt och uppfattningar. Nedan finns

Läs mer

Tidtabell. 1 april - 12 juli 2013

Tidtabell. 1 april - 12 juli 2013 Tidtabell 1 april - 12 juli 2013 flysmåland Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste och tystaste

Läs mer

Aktivitetskatalog. Equmenia Linghemskyrkan. ...all information om va ra verksamheter. ...terminsprogram. ...kontaktuppgifter

Aktivitetskatalog. Equmenia Linghemskyrkan. ...all information om va ra verksamheter. ...terminsprogram. ...kontaktuppgifter Aktivitetskatalog Equmenia Linghemskyrkan Detta ha fte inneha ller......all information om va ra verksamheter...terminsprogram...kontaktuppgifter Va rterminen 2016 V ä l k o m m e n t i l l L i n g h e

Läs mer

NATIONELLT LÄGER FÖR UNGA ANHÖRIGA MED EN DEMENSSJUK FÖRÄLDER

NATIONELLT LÄGER FÖR UNGA ANHÖRIGA MED EN DEMENSSJUK FÖRÄLDER NATIONELLT LÄGER FÖR UNGA ANHÖRIGA MED EN DEMENSSJUK FÖRÄLDER Stöd och nya kontakter Varje sommar sedan 2011 hålls anhörigläger i Dalarna för barn och ungdomar som har en demenssjuk förälder. Här får de

Läs mer

Släpp scouterna loss det är vår!

Släpp scouterna loss det är vår! AIRNEWS För utmanar- & roverscouter i Skåne-Blekingeregionen LUFT Släpp scouterna loss det är vår! I DETTA NUMMER: Tåpar Nya roverprogrammet & lanseringsträffar #24h scout EXTRA TJOCKT VÅRNUMMER! Att vara

Läs mer

Märkestavla Upptäckare Termin: 1

Märkestavla Upptäckare Termin: 1 Termin: 1 Vägen Andra repmärket Andra repmärket är en fortsättning på det första repmärket. Genom att jobba med aktiviteter kopplade övar du dig i att lösa problem och hur du kan få nytta av rep till olika

Läs mer

Djursholms Scoutkår. Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap

Djursholms Scoutkår. Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap Djursholms Scoutkår Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap Innehåll Välkommen... 2 Du som ledare... 3 Redo för livet... 4 Om det inte är roligt, är det inte scouting... 4 Scoutmötet... 6 Mötesmallen... 7 Hajk...

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (5)

Tjänsteskrivelse 1 (5) Tjänsteskrivelse 1 (5) 2010-09-08 FRN 2009/82 Fritidnämnden Redovisning av fritidsvanor bland barn och unga från vissa av Nackas särskolor Förslag till beslut Fritidsnämnden noterar informationen till

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Skall jag stanna eller ska jag gå? D

Skall jag stanna eller ska jag gå? D Skall jag stanna eller ska jag gå? D et är först när vi går ihop och vi blir många och starka som vi kan förändra våra villkor på arbetsplatsen. I över 100 år har facket vart med och påverkat arbetarnas

Läs mer

PREPARE YOURSELF FOR

PREPARE YOURSELF FOR PREPARE YOURSELF FOR 2014 2 014 O N LY FO R A C H O SEN FEW Välkommen till Bauer Pre Camp 2014 Bauer Pre Camp - vi utvecklar morogndagens ishockeyspelare! Bauer Pre Camp vänder sig till personligt inbjudna

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Samråd för hbtq-frågor

Samråd för hbtq-frågor !Infoga logotyp här Sida 1(6) Samråd för hbtq-frågor Datum: 2 oktober 2014 Tid: 09.00 12.00 Plats: Regionens hus, Norra Hamngatan 14, Göteborg Närvarande: Angelica Löwdin, FPES Annika Håkansson, kommittén

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Adress: Sollidenvägen 64A (Skulle entrén och/eller korridoren vara låsta är koden för att komma in 1719). När ni kommer in genom huvudentrén

Läs mer

INFORMATIONPAKET FÖR KONTAKTPERSON 2015

INFORMATIONPAKET FÖR KONTAKTPERSON 2015 INFORMATIONPAKET FÖR KONTAKTPERSON 2015 INFORMATIONpaket för kontaktperson HELA áret 2016 ÄR ELDOCHLáGOR MED ROIHU! ÅRET BÖRJAR MED OLIKA GNISTOR RUNT OM I LANDET OCH FORTSÄTTER MED SOMMARENS STÖRSTA LÄGER

Läs mer

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge

Hösten 2014. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Rädisan. Skytte. Grillning vid Glänninge Hösten 2014 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Rädisan Skytte Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från den 1 juli 2013 har planeringen

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer

Vi hoppas du kommer uppskatta årets säkraste gåva

Vi hoppas du kommer uppskatta årets säkraste gåva Vi hoppas du kommer uppskatta årets säkraste gåva Värdehandling Årets säkraste gåva När du tänker efter så finns det många saker du inte vill förlora. Dels värdefulla föremål, men kanske framförallt oersättliga

Läs mer

Skolledningens sida februari 2016

Skolledningens sida februari 2016 1 Skolledningens sida februari 2016 I och med skolans årliga julgransplundring, så dansade vi ut julen i januari. Det var precis lika festligt och trevligt som tidigare år. Under denna termin har klasserna

Läs mer

Mata fåglar. Mata fåglar. Studiehandledning till. Mata. fåglar. Niklas Aronsson SOF. En studiehandledning från Studiefrämjandet

Mata fåglar. Mata fåglar. Studiehandledning till. Mata. fåglar. Niklas Aronsson SOF. En studiehandledning från Studiefrämjandet Mata fåglar Mata fåglar Studiehandledning till Mata SOF Niklas Aronsson fåglar En studiehandledning från Studiefrämjandet Vad är en studiecirkel? En studiecirkel är en liten grupp människor som samlas

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

KREATIVA BÖNESÄTT. en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin

KREATIVA BÖNESÄTT. en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin KREATIVA BÖNESÄTT en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin Information om materialet Till vem? I vår verksamhet är andakter en viktig del, men ibland är det

Läs mer

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Utbildningsanordnare: NTI Utbildning: El (2 starter) och El-automation (3 starter) Antal utskick: 69 Antal svar: 22 Svarsfrekvens: 32% Här

Läs mer

Målsättningar & Kriterier

Målsättningar & Kriterier & HTKs kursverksamhet och kriterier FAMILJETENNIS 1 träningstillfälle/vecka Ca 3-5 år Lördagar 09:00-10:00 Familjetennis är en bra inskolning för både barn och föräldrar som vill testa på tennis. Här träffas

Läs mer

Guide till hur du anmäler ett företag till EE- & Batteriregistret

Guide till hur du anmäler ett företag till EE- & Batteriregistret Guide till hur du anmäler ett företag till EE- & Batteriregistret Om du har några frågor som du inte får svar på här kan du alltid kontakta oss på Naturvårdsverket: Via växeln: 010-698 10 00 Via mejladressen:

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar FC Rosengårds fotbollspolicy Information till föräldrar Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att välkomna dig och ditt barn till klubben. Vår målsättning är att ge ditt barn den bästa

Läs mer

Det musikaliska hantverket

Det musikaliska hantverket Det musikaliska hantverket Kan jag bli för duktig på mitt instrument för att lovsjunga? Behöver jag öva med bandet innan ett lovsångspass? Lars Ekberg, frilansmusiker och pastor i Göteborg Vineyard, undervisar

Läs mer

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Vi tycker det är roligt att ditt barn valt att spela tennis i Lerums Tennisklubb. Något som förhoppningsvis kommer att pågå under många år framöver.

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet! Adress: Krondikesvägen 95A LEKTIONSTILLFÄLLEN På Storsjöbadet simmar vi nedanstående datum under hösten. Notera dessa noga. Måndagar: 31/8, 7/9, 14/9,

Läs mer

Energi och Klimat. Hållbarhetsportalen används för att redovisa och förändra energianvändningen samt minska klimatutsläppen.

Energi och Klimat. Hållbarhetsportalen används för att redovisa och förändra energianvändningen samt minska klimatutsläppen. Energi och Klimat Har ni en hållbarhetsstrategi? Vill ni följa upp energi och klimat på gräsrotsnivå i organisationen? Inkluderar ni externa leverantörer i er hållbarhetsredovisning? Hållbarhetsportalen

Läs mer

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun I Love Music Camp ett camp för ungdomar med funktionsnedsättning Prova på, upptäck och lär dig vad det handlar om att arbeta inom upplevelseindustrin!

Läs mer

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 Långt ut i Stockholms unika ytterskärgård, i Bullerö naturreservat, ligger ett litet torp

Läs mer

Täby kommun som leverantör. Boendestöd för dig med psykisk eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Täby kommun som leverantör. Boendestöd för dig med psykisk eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning Täby kommun som leverantör Boendestöd för dig med psykisk eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning Vad behöver du för stöd? Vad tycker du är viktigt att vi känner till för att stödja dig på bästa sätt?

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar Studiecirklar Våren 2016 Kulturarrangemang och föreläsningar För personer med egen erfarenhet av funktionsvariationer. För personal och anhöriga som har kontakt med personer inom LSS målgrupp. Studieförbundet

Läs mer

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 Informations och diskussionskväll 19 november Till alla som är gode män/anhöriga men även för personal som jobbar inom LSS. Informations och diskussionskväll med Försäkringskassan

Läs mer

Uppföljning Attendo familjerådgivning

Uppföljning Attendo familjerådgivning SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2013-04-04 SN-2012/1093.183 1 (3) HANDLÄGGARE Hellman, Therese 08-535 378 80 therese.hellman@huddinge.se Socialnämnden Uppföljning

Läs mer

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016 BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016 En vanlig vecka på Blomman: Efter frukost delar vi upp barnen antingen inne på avdelningen för fri lek en stund eller så går halva gruppen ut och resten stannar inne.

Läs mer

Mål för verksamheten på avdelning Myran

Mål för verksamheten på avdelning Myran Mål för verksamheten på avdelning Myran Vi hälsar er och ert barn välkomna till avdelning Myran på Syrsans förskola. Här på förskolan vill vi ge barnen en trygghet men också en stimulerande verksamhet

Läs mer

Nära smågrupp JAKOBS BREV ETT BIBEL OCH SAMTALSMATERIAL FÖR SMÅGRUPPER

Nära smågrupp JAKOBS BREV ETT BIBEL OCH SAMTALSMATERIAL FÖR SMÅGRUPPER Nära smågrupp JAKOBS BREV ETT BIBEL OCH SAMTALSMATERIAL FÖR SMÅGRUPPER I ETT SAMARBETE MED FÖRSAMLINGSPROGRAMMET I EVANGELISKA FRIKYRKAN, HYLLIE PARKS FOLKHÖGSKOLA OCH STUDIEFÖRBUNDET BILDA 2 Nära smågrupp

Läs mer

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola Rapport Grön Flagg Rönnens förskola Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-08-24 08:18:54: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat med ert tema. Ni har anpassade och engagerande aktiviteter

Läs mer

UF-året elev. januari. februari. mars. april. maj. augusti. september. oktober. november. december. marknaden... Registrering. Kolla.

UF-året elev. januari. februari. mars. april. maj. augusti. september. oktober. november. december. marknaden... Registrering. Kolla. Idéer... Kolla marknaden... augusti. september. oktober. november. december Registrering Affärsplan UF-året elev januari. februari. mars. april. maj Regional Mässa SM i UF-företagande Årsredovisning Välkommen

Läs mer

Arrangemang av FSG- mästerskap i redskapsgymnastik (AG)

Arrangemang av FSG- mästerskap i redskapsgymnastik (AG) K.S.30.3.2015 Arrangemang av FSG- mästerskap i redskapsgymnastik (AG) Informationsdokument för arrangörsföreningar, version 1 Detta dokument är för att underlätta organiserandet av FSG- mästerskap för

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG KRISTIANSTAD 2015

UTBILDNINGSKATALOG KRISTIANSTAD 2015 UTBILDNINGSKATALOG KRISTIANSTAD 2015 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid 3 Sid 4 Sid 5 Sid 6 Sid 7 Sid 8 Sid 9 Sid 10 Sid 11 Sid 12 Sid 13 Sid 14-15 Sid 16 Sid 17 Sid 18-19 UTBILDNINGAR 2015 ÅRSPLAN INTRODUKTION

Läs mer

Åldersgrupp Från Spårarscout

Åldersgrupp Från Spårarscout Plåstra En förutsättning för att du som scout ska kunna ta eget ansvar och ge dig ut på olika äventyr är att du kan hantera skador och olyckssituationer som kan uppstå. Det är viktigt att du vet vad man

Läs mer

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter.

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter. ANDRA SÖNDAGEN UNDER 2. SÖNDAGEN ÅRET (ÅRGÅNG UNDEr året C) 17 JANUARI (år C) (20 2016 JANUArI 2013) Tidsram: 20-25 minuter. På tredje dagen hölls ett bröllop i Kana i Galileen, och Jesu mor var där. Jesus

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15!

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15! BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk

Läs mer

Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal 151014

Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal 151014 Hörselverksamheten Fyrbodal 1 (5) Lokalt brukarråd Hörselverksamheten Fyrbodal 151014 Närvarande: Marianne Schewenius Hans Carlsson Bo Strandqvist Berit Swärd Bo Josefsson Ingemar Wilhelmsson Inger Andersson

Läs mer

STARTSKOTTET! Klarar du att gå från Stockholm till Sälen på 47 dagar? Start: 3 februari - Målgång: 20 mars

STARTSKOTTET! Klarar du att gå från Stockholm till Sälen på 47 dagar? Start: 3 februari - Målgång: 20 mars STARTSKOTTET! Kickstarta det nya året med en aktivitetstävling tillsammans med dina kollegor! Start: 3 februari - Målgång: 20 mars Klarar du att gå från Stockholm till Sälen på 47 dagar? Bättre hälsa och

Läs mer

Verksamhetens innehåll

Verksamhetens innehåll Verksamhetens innehåll Vi vill att dagen ska starta så bra som möjligt och därför lägger vi stor vikt vid det positiva mötet varje morgon. En stund där barnet i lugn och ro startar sin dag på förskolan

Läs mer