THE BEAVER CREEK GAZETTE nyhetsbrev 5

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "THE BEAVER CREEK GAZETTE nyhetsbrev 5"

Transkript

1 THE BEAVER CREEK GAZETTE nyhetsbrev 5 Nyhetsbrevets innehåll: Från City Hall Bilagor Program Aktivitetstips Patrullutmaning 1 Patrullutmaning 2 Transport till lägerplatsen In- och utcheckning Lägeranmälan Funktionärsinformation Vapenlagar Mobiltelefoner, kameror och hundar Matutlämning Var hittar du information? Kontakta Läko Nästa nummer av Beaver Creek Gazette FRÅN CITY HALL Stadsfullmäktige har ägnat helgen åt att sammanträda. Förberedelserna inför sommarens turistsäsong har kommit igång på allvar. Staden kommer att få en ansiktslyftning innan alla sommargäster kommer. Nya skyltar längs vägar och på hus och flertalet vackra kaktusar som sträcker sig mot himlen. Ett nytt bostadsområde, vid kanten av den stora skogen Eastwood, har skapats för den som vill sätta upp en sommarbostad. Borgmästaren hoppas att DU är en av dem som vill flytta in i det nya bostadsområdet i Beaver Creek. BILAGOR Med detta utskick får du, förutom ett rykande färskt nummer av The Beaver Creek Gazette, även en lista på tillgängliga programutmaningar, information om tillgängliga utbildningar, en inspirerande text kring lägrets tema, ett grundschema över lägerveckan, samt en anmälningsblankett/hälsodeklaration som du kan använda om du vill. Dessa dokument finns också att hämta hem på lägrets hemsida under fliken dokument. På hemsidan finns också annat material att ladda ner. OBS! Fliken dokument hette tidigare blanketter. PROGRAM Programmet består av fem olika delar; utmaningar, boxar, spontanaktiviteter, caféaktiviteter och utbildning. Boxar, spontan- och caféaktiviteter kräver ingen förbokning utan dem väljer du på plats på lägret. Utmaningar och utbildningsmoduler förbokas innan lägret startar via Madicken. Kårens patruller intresseanmäler sina utmaningar gemensamt på en egen kårbokningssida i Madicken och alltså inte i samband med scoutens personliga anmälan. Mer information om detta kommer med nästa nummer av The Beaver Creek Gazette. Utbildningspassen bokas i samband med den individuella anmälan.

2 Med detta utskick hittar du en lista på de utmaningar som finns på lägret samt en kort beskrivning av dessa. Förhandling pågår fortfarande kring de externa utmaningarna varför utbudet kan komma att ändras. På lägrets hemsida hittar du mer grundlig information om varje aktivitet. Dessa utmaningar ska patrullen rangordna efter intresse. Ett betyder den här vill vi ha allra mest och sedan följer övriga aktiviteter i fallande skala. Vi kommer att försöka ordna så att alla patruller får aktiviteter som är så högt prioriterade som möjligt. Det är viktigt att man rangordnar alla aktiviteter. Annars kan det tyvärr bli så att man får en aktivitet som man minst av allt vill delta i. Information om boxar, spontan- och caféaktiviteter kommer att läggas upp på lägrets hemsida i takt med att de blir klara. AKTIVITETSTIPS Rita och gissa i Vilda Västern. För denna lek behöver du ett blädderblock eller skrivtavla samt pennor. Dela upp deltagarna i lag. Lekledaren har förberett ett större block eller tavla att rita på samt skrivit ner lättritade ord med vilda västern-anknytning på papperslappar. Ett lag får skicka fram en tecknare som tyst får läsa ett ord och sedan rita det på pappret/tavlan. Lagkompisarna ska försöka gissa vad som ritas. Lyckas de komma på vad det är får laget ett poäng och så är det nästa lags tur att skicka fram en tecknare. Ledaren kan ge lagen hjälp genom att säga om ordet till exempel är ett djur eller ett yrke om det blir för svårt. Den som ritar måste vara absolut tyst! Kan inte laget komma på vad som ritats är det fritt fram för de övriga lagen att gissa. Har du vilda västern-inspirerade aktivitetstips? Mejla beavercreek@nsf.scout.se så lägger vi ut tipsen på hemsidan så andra kan ta del av dem. PATRULLUTMANING 1 Patrullutmaning 1- Beaver Creeks nationalrätt- har avslutats och vi vill tacka för alla bidrag som kommit in. Håll utkik på både förbundets och lägrets hemsidor för artiklar och foton. I Beaver Creeks kokbok kommer du ha möjlighet att prova några av de många recept som kommit in. Lägrets nationalrätt kommer att koras på förbundslägret. PATRULLUTMANING 2 I senaste numret av Scouting Spirit kunde du läsa om Östersundskåren som gjorde egna halsdukar. Vackra är de absolut! Vad gör du och dina scouter i patrullutmaning två? Patrull- och kårutmaning nummer två handlar om lägerrekvisita. Patrullen ska tillsammans tillverka varsin sak att använda på lägret som spinner på Vilda Västern-temat. Kanske gör patrullen egna pistolhölster i läder, tillverkar käpphästar eller syr sina egna flanellskjortor. Det är fritt att välja vilken sak man tillverkar. Alla i patrullen behöver inte heller göra samma sak, men alla ska tillverka något. Utmaningen redovisas genom att skicka in foton av patrullen i arbete. Kom ihåg att skriva en loggtext som beskriver patrullens arbete. Fram med fantasin och sätt igång! Redovisningen skickar du till beavercreek@nsf.scout.se. Sista dag för redovisning är den 31 maj.

3 TRANSPORT TILL LÄGERPLATSEN Om du planerar att åka med kollektivtrafiken till lägret så behöver du boka en biljett ända till Ransäter. Packningen hämtar vi från hållplatsen vid Ransäter kyrka och scouterna vandrar de tre kilometrarna upp till Ransberg. Vår förhoppning är förhandla med Värmlandstrafik om att köra extra scoutbussar direkt till Ransberg istället för till Ransäter. Denna förhandling kommer dock att ske längre fram i vår då vi vet när lägerdeltagarna anländer till Karlstad. Meddela oss er resrutt så snart ni har bokat era biljetter. Även kårer som kommer med egen buss eller med bilar behöver meddela oss så snart som möjligt när ni beräknar anlända till Ransberg. Informationen behöver vi så vi kan planera så att incheckningen löper så smidigt som möjligt. Skicka informationen till beavercreek@nsf.scout.se. IN- OCH UTCHECKNING PÅ LÄGRET Incheckningen öppnar klockan söndagen den 8 juli. På Ransberg får ni ingredienser till en lättare lunch, som inte kräver eld för att tillagas. Incheckningen stänger så att ni har tid att sätta upp tält och äta innan lägerinvigningen börjar. Deltagare på kortlägret kan checka in mellan på torsdagen den 12 juli. Information om var och hur incheckningen sker kommer senare. Det är möjligt att checka ut från klockan på söndagen den 15 juli. Rivning av lägret sker på söndagen. VAPENLAGAR Vapenlagarna i Beaver Creek är strikta och det är upp till alla på lägret att se till att de efterlevs. Detta är extra viktigt då det kommer att finnas ljudkänsliga hästar och andra djur på lägerområdet. Har man en pistol ska den vara i sitt hölster hela tiden. Det råder strikt skjutförbud på hela lägerområdet förutom i speciella pangrutor. I pangrutorna får man utmana varandra på duell vilken tid som helst. Möjlighet att skjuta på andra områden kommer att annonseras i förväg så man vet vilken tid och plats det handlar om. Vapen som används under skjutförbudet kommer att beslagtas under 24 timmar. Beslagtagna vapen kan hämtas ut i City Hall. MOBILTELEFONER, KAMERA OCH HUNDAR Täckningen för mobiltelefoner på Ransberg är begränsad. Bäst fungerar Telia, men inte ens det fungerar överallt. Det finns begränsad möjlighet att ladda sin mobiltelefon eller kamera under lägret. Hundar får följa med under förutsättning att den är kopplad hela tiden på lägerområdet.

4 MATUTLÄMNING Matutlämningen sker i Little John s Food Store och valutan är Ransbergsdollar. Varje patrull får en summa pengar att handla för i mataffären. Detta gör det möjligt för patrullen att välja vad man vill tillaga utifrån lägerkokbokens recept. Lägerkokboken får patrullen vid ankomst till lägret. Viss begränsning av matvaror kommer att finnas. Viss mat, till exempel korv, finns under ett begränsat antal dagar under veckan. Vita bönor finns tillgängligt alla dagar. Ransbergsdollar gäller endast i Little John s Food Store och inte i saloonerna. I saloonerna kan man enbart handla för kontanta kronor, inte kort. DEFINITIVANMÄLAN Definitivanmälan i Madicken öppnar den 5 april och är öppen till den 5 maj. Det går bra att efteranmäla sig mellan 6 maj - 6 juni, men då kostar det 300 kronor extra/lägertid. Lägerkostnaden vid anmälan innan 5 maj är: Långläger: 1200 kr Kortläger: 600 kr Lägeravgiften faktureras kåren. Varje person måste anmälas individuellt i Madicken, även ledarbarn! Lättast är om kåren distribuerar anmälningslänken till scouternas föräldrar som själva får fylla i anmälan digitalt. Ingen referenskod krävs för anmälan. Vill kåren ändå ta in anmälningarna på papper går det att använda sig av den bifogade anmälningsblanketten. Uppgifterna måste dock i efterhand registreras i Madicken. Har kåren inte tillgång till dator för att själv göra detta kan hjälp fås av kansliet till en liten administrationskostnad. Du som har inloggning i Madicken kan på kårens sida, under fliken anmälningar, se vilka scouter som anmält sig (förutsatt att de finns inlagda i Madicken). Eftersom många deltagare kommer anmäla sig utan referenskod måste kanslipersonalen först koppla anmälningen till medlemmens profil för att detta ska vara möjligt. Det innebär att det kan ta ett par dagar från det att anmälningen görs tills du som medlemsregistrerare ser anmälan på kårens sida. Anmälningssidan för deltagare och ledare är FUNKTIONÄRSINFORMATION Du som har anmält dig som funktionär kommer att kontaktas eller kanske redan har kontaktats av någon i LÄKO för att diskutera din roll på lägret. Vi försöker att, i största möjliga mån, tillgodose dina önskemål på placering inom lägerorganisationen. Har du inte anmält dig än? Anmälningssidan i Madicken är fortfarande öppen fram till den 5 maj. Du hittar den på Det finns många spännande funktionärsuppdrag lediga. Kolla in hemsidan under fliken Wanted för mer information.

5 VAR HITTAR DU INFORMATION? På den officiella hemsidan hittar du mycket matnyttig information. Här hittar du bland annat fördjupad information om programmet och olika informationsmaterial under fliken dokument (fd. blanketter). I facebookgruppen kan du lyfta frågor du undrar över eller dela med dig av idéer och tankar angående förbundslägret. Är du inte redan medlem i gruppen, anmäl dig och ta del av informationsflödet där. Adressen till gruppen är Viss information kommer att finnas på förbundets hemsida samt i Scouting Spirit. Dessutom skickas nyhetsbrevet The Beaver Creek Gazette ut under första veckan i varje månad via mejl till kår- och distriktsordföranden samt i Madicken registrerade avdelningsledare. KONTAKTA LÄKO LÄKO får du kontakt med genom beavercreek@nsf.scout.se eller via facebook-gruppen LÄKO avslutar alltid sina svar med LÄKO samt funktionen för att tydligt markera att svaret kommer från LÄKO. Vill du hellre prata med någon i telefon så kan du ringa projektledare Jessica Andersson på Det kan vara svårt att nå henne mellan NÄSTA NUMMER AV THE BEAVER CREEK GAZETTE Nästa kårutskick kommer under vecka

Detta lägerbrev är fullmatad med information om sommarens äventyr!

Detta lägerbrev är fullmatad med information om sommarens äventyr! Lägerbrev 1 Sjöröds Kårlägerveckor 2016 Hej! Tack för er intresseanmälan till Kårläger på Sjöröd 2016, det är 18 scoutkårer som anmält sitt intresse och de preliminära antalet deltagare uppgår till ca

Läs mer

Förbundsstämma 2014. Praktisk information

Förbundsstämma 2014. Praktisk information Förbundsstämma 2014 Praktisk information Den 14-20 juli så sker årets viktigaste händelse, nämligen CUFs årliga förbundsstämma och vårt helt strålande förläger. I år kommer vi att vara på vackra Lidingö

Läs mer

Spårarscoutlägret i Djupviken 25-27 maj 2011

Spårarscoutlägret i Djupviken 25-27 maj 2011 1 Spårarscoutlägret i Djupviken 25-27 maj 2011 Plats: Djupvikenstugan Tid: kl.17.00 fredagen den 25 maj till kl.13.00 söndagen den 27 maj. Försök undvik att köra ner bilar då barnen är på väg ner eller

Läs mer

PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011

PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011 PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011 Klass vecka datum 9:3 39 26 sept 30 sept 9:2a, 9:2b 40 3 okt 7okt 9:4, 9:1 41 10 okt 14 okt REGLER FÖR PRAO Du kan se på föregående sida när din

Läs mer

Vad håller vi på med?

Vad håller vi på med? Fyren Waxholms Scoutkårs tidning, april 2006 Myrornas möten Vi är på Kullön varje månad och går i mörkret med lyktor. Vi har varit på Kastellet med Småfåglarna. Där fick vi en guidad rundtur med guiden

Läs mer

Märkestavla Upptäckare Termin: 1

Märkestavla Upptäckare Termin: 1 Termin: 1 Vägen Andra repmärket Andra repmärket är en fortsättning på det första repmärket. Genom att jobba med aktiviteter kopplade övar du dig i att lösa problem och hur du kan få nytta av rep till olika

Läs mer

Var? Drygt 100 planer" Göteborg, Mölndal och Kungsbacka"

Var? Drygt 100 planer Göteborg, Mölndal och Kungsbacka Planer Var? Drygt 100 planer" Göteborg, Mölndal och Kungsbacka" För deltagare och besökare Skall det vara tydligt:" Hur de hittar till planen (skyltning med plannummer)" Hur och var de parkerar" Var de

Läs mer

VIKTIG INFORMATION OCH INBJUDAN TILL UF-FÖRETAG WWW.UNGFORETAGSAMHET.SE/OREBRO

VIKTIG INFORMATION OCH INBJUDAN TILL UF-FÖRETAG WWW.UNGFORETAGSAMHET.SE/OREBRO UF-MÄSSAN2016 7 MARS l CONVENTUM ARENA VIKTIG INFORMATION OCH INBJUDAN TILL UF-FÖRETAG WWW.UNGFORETAGSAMHET.SE/OREBRO VÄLKOMNA! INNEHÅLL VÄLKOMNA VILKOR OCH KONTAKT ANMÄLAN OCH AVGIFTER TIDER MONTER REGLER

Läs mer

Sellport.se. Sellport.se PORTALEN FÖR SÄLJVERKTYG OCH SÄLJUTBILDNING. Sellport.se

Sellport.se. Sellport.se PORTALEN FÖR SÄLJVERKTYG OCH SÄLJUTBILDNING. Sellport.se Sellport.se Sellport.se PORTALEN FÖR SÄLJVERKTYG OCH SÄLJUTBILDNING. Sellport.se skapar en samlingsplats på nätet som underlättar för försäljningschefer och säljare att hitta bland de bästa säljverktygen

Läs mer

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala!

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Sveriges förenade studentkårer (SFS) bjuder en gång om året in alla medlemskårer till SFS Fullmäktigemöte och för det står varje år en eller flera av SFS medlemskårer

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor & lägerprogrammet Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2014 (Ansökan kan laddas ned på www.fubjonkoping.org eller hämtas på FUB-Gården) Information

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

PROGRAM SAGA #100. Ett läger i sagornas och scoutings anda. Välkomna! Kom ihåg att ta med en egen tröja!!! LÄGERTRÖJOR UTLÅNING AV BOLLAR M.M.

PROGRAM SAGA #100. Ett läger i sagornas och scoutings anda. Välkomna! Kom ihåg att ta med en egen tröja!!! LÄGERTRÖJOR UTLÅNING AV BOLLAR M.M. PROGRAM SAGA #100 SIDA 12 KOPPARBO STIFTELSEN SCOUTHISTORIA Scouthistoria är en mötesplats där det finns möjlighet att diskutera scouting 100år. Genom att teckna vad scouting är för dig och andra aktiviteter

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1]

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1] Nyhetsbrev april 2016 Nyhetsbrev april 2016 [1] ORDFÖRANDE HAR ORDET HÖSTEN 2016 Även om vi har en härlig vår och sommar framför oss så blickar vi redan framåt för att utveckla verksamheten. Till hösten

Läs mer

Logga gärna in i systemet redan nu för att se vilka fält som ska fyllas i. När ni loggat in välj länken "Uppdatera definitivanmälan".

Logga gärna in i systemet redan nu för att se vilka fält som ska fyllas i. När ni loggat in välj länken Uppdatera definitivanmälan. LÄGERBREV 4 Nu är det knappt 5 månader kvar till Södertörns scoutdistrikts största distriktsläger hittills startar! Över 30 scoutkårer är anmälda och preliminärt kommer över 1700 deltagare. Om drygt 4

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY I Hogslaby järnåldersbyn INFORMATION LÄGERSKOLA WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY BOTKYRKA KOMMUN Informationsmaterial för era besök i Hogslaby I denna mapp har ni all praktisk information ni behöver inför besöket.

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Nyhetsbrev 2016-03-18. Hej,

Nyhetsbrev 2016-03-18. Hej, Nyhetsbrev 2016-03-18 Hej, Här kommer den senaste informationen från Föreningen Norden. Nyhetsbrevet går till alla styrelsemedlemmar, skol-och biblioteksansvariga, hemsideansvariga, medlemsregisteransvariga

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer

Övning: Dilemmafrågor

Övning: Dilemmafrågor Övning: Dilemmafrågor Placera föräldrarna i grupper med ca 6-7 st/grupp. Läs upp ett dilemma i taget och låt föräldrarna resonera kring tänkbara lösningar. Varje fråga kan även visas på OH/ppt samtidigt,

Läs mer

Kårläger. 13-17 maj 2015

Kårläger. 13-17 maj 2015 Kårläger 13-17 maj 2015 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Kvalitetsarbete. Kungshöjdens förskola. Förskolor Syd Munkedals kommun Majvor Kollin Lena Klevgård Jenny Pettersson

Kvalitetsarbete. Kungshöjdens förskola. Förskolor Syd Munkedals kommun Majvor Kollin Lena Klevgård Jenny Pettersson Kvalitetsarbete Kungshöjdens förskola 2014 Förskolor Syd Munkedals kommun Majvor Kollin Lena Klevgård Jenny Pettersson Innehåll Grundfakta och förutsättningar... 3 Kartläggning av barnens intressen...

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Sinnesfrid: Synvillor

Sinnesfrid: Synvillor Sinnesfrid: Synvillor I denna övning utmanar vi synsinnet med hjälp av några luriga bilder. Gör så här: Ta fram bilderna. Betrakta varje bild enskilt eller i grupp. Det finns fyra typer av bilder. Stereobilder

Läs mer

KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN

KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN Kloka frågor vänder sig till dig som är äldre och som använder läkemedel. Med stigande ålder blir det vanligare att man behöver läkemedel.

Läs mer

Administration - Skapa och administrera användare. Din roll som administratör 1. Meny och huvudfunktioner 2-4. Skapa en användare...

Administration - Skapa och administrera användare. Din roll som administratör 1. Meny och huvudfunktioner 2-4. Skapa en användare... myschenker.se Administration - Skapa och administrera användare Din roll som administratör 1 Meny och huvudfunktioner 2-4 Skapa en användare.... 5-8 Lägga till/ta bort kundnummer och e-tjänster för användare..

Läs mer

Studiehandledning till Nyckeln till arbete

Studiehandledning till Nyckeln till arbete Studiehandledning till Nyckeln till arbete STUDIECIRKEL OM NYCKELN TILL ARBETE 2014 gav Handikappförbunden ut skriften Nyckeln till arbete. Den vänder sig till arbetssökande med olika funktionsnedsättningar

Läs mer

HANDLEDARENS INSTRUKTIONER

HANDLEDARENS INSTRUKTIONER HANDLEDARENS INSTRUKTIONER Grundutbildningen för scoutledare 1.1.2015 Utbildningsgruppen Innehållsförteckning 1. Vad är ledarskapsövningen?... 3 2. Valet av handledare... 3 3. Valet av ett lämpligt projekt...

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Varsågod! Spännande att ni vill starta lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga. Här får ni de handlingar ni behöver. Läs först igenom

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Knivsta Scoutkår. Ungdoms- och föreningspolicy för Knivsta scoutkår Antagen vid kårstämman den 18 mars 2012

Knivsta Scoutkår. Ungdoms- och föreningspolicy för Knivsta scoutkår Antagen vid kårstämman den 18 mars 2012 Ungdoms- och föreningspolicy för Knivsta scoutkår Antagen vid kårstämman den 18 mars 2012 Inledning till vår policy Vår förenings värderingar bygger på scoutrörelsen synsätt och uppfattningar. Nedan finns

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Välkommen till din loggbok!

Välkommen till din loggbok! Loggbok för: 1 Välkommen till din loggbok! Den här boken är till för dig som ska träna med Minneslek. I loggboken får du information om arbetsminnet, veta hur träningen går till och ett schema där du kan

Läs mer

KREATIVA BÖNESÄTT. en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin

KREATIVA BÖNESÄTT. en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin KREATIVA BÖNESÄTT en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin Information om materialet Till vem? I vår verksamhet är andakter en viktig del, men ibland är det

Läs mer

Maximera er försäljning

Maximera er försäljning Material Sida 1 av 7 Försäljning Försäljning av olika typer av produkter eller tjänster är ett utmärkt sätt för elevkårer att få in mer pengar. Ni kan sälja allt från biljetter till en fest till profilmaterial

Läs mer

IDÉ ACTION! Exempel på planering. Är du trött på att bara prata? Watch it! - Metoder för att GÖRA demokrati! watchitmalmolund.se

IDÉ ACTION! Exempel på planering. Är du trött på att bara prata? Watch it! - Metoder för att GÖRA demokrati! watchitmalmolund.se IDÉ ACTION! Exempel på planering Är du trött på att bara prata? Watch it! - Metoder för att GÖRA demokrati! watchitmalmolund.se Om workshopen Idé->Action! handlar om att uppleva känslan i kroppen av att

Läs mer

Tack för din anmälan. Vi har nu registrerat din anmälan till sommarens läger på Vässarö.

Tack för din anmälan. Vi har nu registrerat din anmälan till sommarens läger på Vässarö. Tack för din anmälan Vi har nu registrerat din anmälan till sommarens läger på Vässarö. Vi bifogar nya inbetalnings kort för resterande avgift med denna folder. Miniorscouter får ett inbetalningskort på

Läs mer

Mata fåglar. Mata fåglar. Studiehandledning till. Mata. fåglar. Niklas Aronsson SOF. En studiehandledning från Studiefrämjandet

Mata fåglar. Mata fåglar. Studiehandledning till. Mata. fåglar. Niklas Aronsson SOF. En studiehandledning från Studiefrämjandet Mata fåglar Mata fåglar Studiehandledning till Mata SOF Niklas Aronsson fåglar En studiehandledning från Studiefrämjandet Vad är en studiecirkel? En studiecirkel är en liten grupp människor som samlas

Läs mer

juni 2014 Till alla vänner i Klippan-sektionerna

juni 2014 Till alla vänner i Klippan-sektionerna juni 2014 Till alla vänner i Klippan-sektionerna brev Sommaren närmar sig. Hoppas ni har haft en bra vår tillsammans i Klippan-sektionerna! Ta med det här nyhetsbrevet till Klippan-sektionens nästa möte

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2016!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2016! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2016! Datum: 14-15 maj 2016 Plats: Hotell Scandic, Karlskrona Snart är det åter dags för lokalföreningar, distrikt och regionkontor att mötas

Läs mer

IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt

IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt Oktober Månadsblad 2013 Hej! Välkommen till en fullspäckad höst fylld med många spännande aktiviteter och möten. Ni har nu hunnit få Profilen och vi hoppas att

Läs mer

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Tid: 08.15 10.00, tisdag, 2014-11- 11 Plats: RG3 Närvarande: Evelina Sönnerstedt, Linnéa Fällström, Sandra Sjölander, Sofia Lindblad, Emma Rydén, Martina Kraff och Jessica

Läs mer

Djursholms Scoutkår. Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap

Djursholms Scoutkår. Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap Djursholms Scoutkår Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap Innehåll Välkommen... 2 Du som ledare... 3 Redo för livet... 4 Om det inte är roligt, är det inte scouting... 4 Scoutmötet... 6 Mötesmallen... 7 Hajk...

Läs mer

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved.

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved. Användarmanual Jobb i Stan CV-Handboken Registrering, jobbsökning mm. Innehållsförteckning: 2 Registrering 5-16 2.1 Skapa ett konto 5-6 2.2 Skapa ett CV 6 2.2.1 CV-profil (steg 1) 7-8 2.2.2 Arbetslivserfarenhet

Läs mer

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 Informations och diskussionskväll 19 november Till alla som är gode män/anhöriga men även för personal som jobbar inom LSS. Informations och diskussionskväll med Försäkringskassan

Läs mer

NYTT ARBETSSÄTT. För handläggning av bistånd och planering för utförande av hemtjänst

NYTT ARBETSSÄTT. För handläggning av bistånd och planering för utförande av hemtjänst NYTT ARBETSSÄTT För handläggning av bistånd och planering för utförande av hemtjänst NYTT ARBETSSÄTT Under 2016 inför Ängelholms kommun ett nytt arbetssätt gällande handläggning av bistånd och planering

Läs mer

Tema: 24-timmarsdygnet

Tema: 24-timmarsdygnet Tema: Om våra barn mår bra, rör på sig, har goda mat- och sömnvanor, har de goda förutsättningar att utvecklas på ett positivt sätt och trivas med sig själva. Chansen är även stor att de fortsätter ha

Läs mer

Att köpa ny dator SeniorNet Lidingö Januari-2016

Att köpa ny dator SeniorNet Lidingö Januari-2016 Att köpa ny dator SeniorNet Lidingö Januari-2016 Att tänka på innan du köper bärbar dator Behov/Användningsområde Om man mest ska använda datorn till epost, Internet, lagra foton och skriva dokument i

Läs mer

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Du är tryggheten Att vara ett stöd och en lugn, trygg punkt för ditt barn är om möjligt ännu viktigare när barnet hamnar på sjukhus.

Läs mer

Rutiner för mottagande av förskolebarn med annat modersmål än svenska

Rutiner för mottagande av förskolebarn med annat modersmål än svenska 6 MAJ 2011 Rutiner för mottagande av förskolebarn med annat modersmål än svenska I förskolan i Enköpings kommun finns dag ett antal barn med ett eller i ibland flera modersmål. I läroplanen för förskolan,

Läs mer

Praktisk Information till den 15-16 oktober 2013 Malmömässan

Praktisk Information till den 15-16 oktober 2013 Malmömässan DEADLINES Praktisk Information till den 15-16 oktober 2013 Malmömässan Från 28 juni - inloggningsuppgifter och monternummer mailas till monteransvarig Gå in på Gå in på www.forskolanifokus.se (välj utställarlogin

Läs mer

Saltstänk FÖRST. Sommarens alla aktiviteter på ett ställe.. Pingstläger

Saltstänk FÖRST. Sommarens alla aktiviteter på ett ställe.. Pingstläger 90 år kalas Alla ni som tycker att Göteborg Sjöscoutkår är värt att fira. Hr av er till Elin Orstadius på kalas@gsjo.org. Vill ni hjälpa till går Saltstänk Nummer 2 år 2003. Det år då Göteborgs Sjöscoutkår

Läs mer

LÄGER- ABC ASSÖ 2011

LÄGER- ABC ASSÖ 2011 LÄGER- ABC ASSÖ 2011 FÄRDBESKRIVNING TILL ASSÖGÅRDEN/BARNENS Ö Med bil: Se Eniro.se eller färdbeskrivningen på www.assoseglarskola.se Kollektivt: Till Barnens Ö tar Ni er lätt med buss. Buss 676 går från

Läs mer

Ansökan till utmärkelsen Skola för hållbar utveckling

Ansökan till utmärkelsen Skola för hållbar utveckling Ansökan till utmärkelsen Skola för hållbar utveckling Skolans namn: Förskolan Paletten www.skolverket.se/hallbarutveckling Ansökan med bilagor skickas in via e-post till skolverket@skolverket.se Ladda

Läs mer

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Ordna en Klädbytardag på Sveriges största Klädbytardag den 9 april som också är Miljövänliga Dagen. Naturskyddsföreningens kretsar, ideella medlemmar

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE 2016-04-13

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE 2016-04-13 PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE 2016-04-13 Plats: TRF, Norra Stationsgatan 69 Närvarande: Rune Olsson Gabriella Skwarski Lina Delde Johan Reuterham Eva Nord Magdalena Hirsch Helena Nyman Helena Näsström Frånvarande:

Läs mer

Välj lägenhet i brf Viva. Så här tar ni nästa steg Foldern innehåller information om hur köpet går till samt valblankett som ska skickas till oss.

Välj lägenhet i brf Viva. Så här tar ni nästa steg Foldern innehåller information om hur köpet går till samt valblankett som ska skickas till oss. Välj lägenhet i brf Viva Så här tar ni nästa steg Foldern innehåller information om hur köpet går till samt valblankett som ska skickas till oss. Välkommen till brf Viva! Här har vi samlat all information

Läs mer

Klara Färdiga Gå! De tre första samlingarna.

Klara Färdiga Gå! De tre första samlingarna. Mål I Royal Rangers NÅR vi de unga, vi får dem att VÄXA och vi UTRUSTAR DEM TILL TJÄNST. Andligt, själsligt, kroppsligt och socialt. Det är viktigt med en helhetssyn på människan i vår verksamhet. Genom

Läs mer

Olga hittar Finn MARIE DUEDAHL

Olga hittar Finn MARIE DUEDAHL SIDAN 1 Boken handlar om: Olgas mamma och pappa bor inte ihop, men nu ska Olga äntligen få en hel vecka, tillsammans med pappa. Hon är så glad, för att de ska ut och resa tillsammans. Men när pappa kommer,

Läs mer

Aktuellt i NSF. Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Nyhetsbrev april 2011

Aktuellt i NSF. Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Nyhetsbrev april 2011 Nyhetsbrevet ligger på förbundets hemsida, www.nsf.scout.se, under fliken Kårservice. Har du frågor om innehållet kontakta info@nsf.scout.se eller 08 672 60 80 Aktuellt i NSF Kallelse till Förbundsmöte

Läs mer

Sveriges Arkitekter Swedish Association of Architects. Lönestatistik. Från 2014 års löneenkät

Sveriges Arkitekter Swedish Association of Architects. Lönestatistik. Från 2014 års löneenkät Sveriges Arkitekter Swedish Association of Architects Lönestatistik Från 2014 års löneenkät 2 Löneenkät 2014 Innehåll Inledning 4 Ingångslöner 5 Privat sektor 6 Kommunal sektor 11 Statlig sektor 13 Chefer

Läs mer

Handledning för kontrollanter

Handledning för kontrollanter Handledning för kontrollanter Handledning för kontrollanter 1 Välkommen till Operation Dagsverke! Det är dags att arrangera Operation Dagsverke på din skola. Att du fått det här häftet innebär att du eller

Läs mer

Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN. Författare:Tove Andersson

Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN. Författare:Tove Andersson Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN Författare:Tove Andersson Innehåll Inledning:... 2 Syfte:... 2 Frågeställningar:...

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

Konsten att leda workshops

Konsten att leda workshops Konsten att leda workshops Förbättra din kommunikation, prestation och ledarskap. www.lacinai.se 1 Några grundbultar: I ett seminarium är målet satt liksom innehållet I en workshop är målet satt, men innehållet

Läs mer

ORDNA DINA BILDER. Var finns bilderna Var bör de finnas

ORDNA DINA BILDER. Var finns bilderna Var bör de finnas ORDNA DINA BILDER Var finns bilderna Var bör de finnas VAR ÄR MINA BILDER? Några råd till dej som inte kan hitta dina dokument och bilder eller som tycker att de finns på flera ställen och ändå vet du

Läs mer

ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG

ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG ÖREBRO LÄN KURSER FÖR FÖRENINGAR VÅREN 2016 12 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG Kortkurserna vänder sig till ABF Örebro läns medlemsorganisationer. Tänk på att platserna är begränsade - hör av dig med din anmälan

Läs mer

Om mig. Manual för genomförande. Ungdomsenkät för elever i Östergötland - grundskolan år 8 och gymnasieskolan åk 2

Om mig. Manual för genomförande. Ungdomsenkät för elever i Östergötland - grundskolan år 8 och gymnasieskolan åk 2 Om mig Ungdomsenkät för elever i Östergötland - grundskolan år 8 och gymnasieskolan åk 2 Manual för genomförande Länets kommuner i samverkan med Landstinget i Östergötland och Länsstyrelsen Östergötland.

Läs mer

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf Fss-manualen anordna föreningsstyrelsesamling i unf innehåll Det du håller i din hand är ett viktigt verktyg för att utveckla UNF:s föreningar och deras arbete

Läs mer

Grupparbete L ÄR ARHANDLEDNING TRO, HOPP & KÄRLEK. Sjömanstatueringar. www.sjohistoriska.se

Grupparbete L ÄR ARHANDLEDNING TRO, HOPP & KÄRLEK. Sjömanstatueringar. www.sjohistoriska.se Grupparbete Sjömanstatueringar L ÄR ARHANDLEDNING TRO, HOPP & KÄRLEK 1 Grupp 1 I er hand har ni fått ungefär 10 stycken tatueringsförlagor/stenciler. Förlagorna var bilder som tatueraren visade upp för

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Ursäkta mig, hur kommer jag till Sosserian? Informationssidor från SAP it Helsingborg - 2010 Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Informationssidor från SAP it Helsingborg

Läs mer

Information från. Fräntorps Folkets Hus Förening och Fräntorps Egnahems Förening. Några av vårens alla kulturaktiviteter!

Information från. Fräntorps Folkets Hus Förening och Fräntorps Egnahems Förening. Några av vårens alla kulturaktiviteter! Information från Fräntorps Folkets Hus Förening och Fräntorps Egnahems Förening Några av vårens alla kulturaktiviteter! Vill du veta mer eller undrar över något besök då våra hemsidor! Fräntorps Folkets

Läs mer

nr 3 Waxholms Scoutkår

nr 3 Waxholms Scoutkår nr 3 Waxholms Scoutkår JUL JUL STRÅLANDE JUL Efter Sjöfåglarnas traditionella julövernattning i helgen är det svårt att förtränga julkänslorna. Snart är det verkligen jul - på riktigt! Hoppas ni har hunnit

Läs mer

Våren är här och vi har kickat igång rejält!

Våren är här och vi har kickat igång rejält! Våren är här och vi har kickat igång rejält! I DETTA NYHETSBREV: Rädda Barnen Lund söker praktikant för HT2014 s. 2 Hallå där... Lovisa Harfeldt s. 3 Hänt i Mars s. 4 Händer i April s. 6 Kalendarie för

Läs mer

Använd häftet som stöd för att utbilda och utveckla idrottarna i din förening.

Använd häftet som stöd för att utbilda och utveckla idrottarna i din förening. Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens bästa! Visionen

Läs mer

Utvecklingssamtal Spelare

Utvecklingssamtal Spelare Utvecklingssamtal Spelare Hemuppgift Fanna BK P/F Spelarutveckling. Detta är en hemuppgift som vi tränare vill att ni går hem och svarar på. Den tar max 10-15 minuter att göra. Lämna tillbaka uppgiften

Läs mer

STÄNG AV FÖNSTER. Regler FLAGGSPECTRUM I FLAGGSPECTRUM II FLAGGSPECTRUM III FLAGGSPECTRUM STJÄRNSPEL

STÄNG AV FÖNSTER. Regler FLAGGSPECTRUM I FLAGGSPECTRUM II FLAGGSPECTRUM III FLAGGSPECTRUM STJÄRNSPEL Sivu 1/5 STÄNG AV FÖNSTER Regler FLAGGSPECTRUM I FLAGGSPECTRUM II FLAGGSPECTRUM III FLAGGSPECTRUM STJÄRNSPEL Ett spännande sätt att lära sig känna igen länder och huvudstäder. Ett utomordentligt kännetecken

Läs mer

I DIN VARDAG NR. 4 - DECEMBER 2015 NYHETER OCH INFORMATION FRÅN RONNEBY MILJÖ & TEKNIK AB

I DIN VARDAG NR. 4 - DECEMBER 2015 NYHETER OCH INFORMATION FRÅN RONNEBY MILJÖ & TEKNIK AB I DIN VARDAG NR. 4 - DECEMBER 2015 NYHETER OCH INFORMATION FRÅN RONNEBY MILJÖ & TEKNIK AB 2015 närmar sig sitt slut. För oss på Miljöteknik har året varit fullt med projekt och stora utmaningar. Några

Läs mer

KONST I KVARN 2016. Varje konstnär ansvarar för egen försäkring av sin konst.

KONST I KVARN 2016. Varje konstnär ansvarar för egen försäkring av sin konst. KONST I KVARN 2016 24:e sommaren i rad Konst hela sommaren i unik miljö i en gammal kvarnbyggnad vid Vindelälvens strand. Ca 15000 besök varje sommar. En utställning med bildkonstnärer och bildskapare.

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Ofta hör man talas om att det är hållbar utveckling som vi strävar efter. Enligt Bruntlandkommissionen 1987, definieras hållbar utveckling som:

Ofta hör man talas om att det är hållbar utveckling som vi strävar efter. Enligt Bruntlandkommissionen 1987, definieras hållbar utveckling som: Miljöarbete Ett framgångsrikt miljöarbete börjar hemma i kåren. Ledarna är förebilder för sina scouter genom att föregå med gott exempel. Att börja fundera på och tänka igenom sina beslut är ett sätt att

Läs mer

Friskolenytt Virestad v.42

Friskolenytt Virestad v.42 Friskolenytt Virestad v.42 Skola: På torsdag nästa vecka är det dags, då kommer vi alla få oss till livs en föreställning som heter Musikhögskolan flyger ; det är nästan färdigutbildade musiker från Malmö

Läs mer

Skapa kontrolluppgifter

Skapa kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter From v1 innehåller Xdesk lön även funktion för att skapa kontrolluppgifter för föregående år. Innan du väljer att arbeta med att skapa dina kontrolluppgifter, bör du kontrollera

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 Välkommen till ett nytt år med Folkhälsan! Info för styrelseaktiva Vem får nyhetsbrevet? Detta informationsbrev går ut till alla styrelsemedlemmar i våra lokalföreningar som uppgett

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

Vikingen nr 3 2004 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2004 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2004 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Redaktör för tidningen är Lennart Holm. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du kanske har varit med om någonting

Läs mer

FAQ till Kassören. Jag behöver göra ett inköp till mitt utskotts/sektionens verksamhet. Hur gör jag?

FAQ till Kassören. Jag behöver göra ett inköp till mitt utskotts/sektionens verksamhet. Hur gör jag? FAQ till Kassören I detta dokument följer svaret på en rad frågor Kassören ofta får. Om du inte hittar svaret här är du självklart välkommen att kontakta Kassören! Kontaktuppgifter finns längst ner. Göra

Läs mer

OBS! Fler erbjudande kan finnas på www.koman.se

OBS! Fler erbjudande kan finnas på www.koman.se 1. Månadsdragning i konstföreningen 2. Gympa i flickskolan 3. Biljetter till HK Varberg 4. Galenskaparna på Lorensbergsteatern, 9 oktober. 5. Salvtillverkning. 12 oktober. 6. Pralintillverkning på Karlsbergs

Läs mer

Förslag på lektionsupplägg: Dag 1- en lektionstimme

Förslag på lektionsupplägg: Dag 1- en lektionstimme MiniKonsulter Fångar upp elevernas naturliga kreativitet och nyfikenhet genom problemlösning i arbetslivet samt ökar elevernas naturliga intresse för problemlösning och innovationer. Skapar och bibehåller

Läs mer

2. (7) Ryck kort i spel. Djurkort. 4 Röda Djur. 4 Grå Djur

2. (7) Ryck kort i spel. Djurkort. 4 Röda Djur. 4 Grå Djur 1. (7) Att utmana sina motståndare i detta spel står alla fritt, se till att bli den förste att lägga ett ryck-kort. När alla ryck-kort har vunnits, är den person med flest ryck-kort vinnaren. Detta fartfyllda

Läs mer

Från förvaring till förvandling Från förvaring till förvandling

Från förvaring till förvandling Från förvaring till förvandling Från förvaring till förvandling I samband med att jag coachade en verksamhetschef för ett gruppboende fick jag vara med om en märkbar utveckling. Chefens överordnade ringde mig och berättade att chefen

Läs mer

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap.

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap. Praktikrapport Louisa Flores Praktikplats Global Utmaning Birger Jarlsgatan 27 111 34 Stockholm Utbildning Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande

Läs mer

NYTT ARBETSSÄTT. För handläggning av bistånd och planering för utförande av hemtjänst

NYTT ARBETSSÄTT. För handläggning av bistånd och planering för utförande av hemtjänst NYTT ARBETSSÄTT För handläggning av bistånd och planering för utförande av hemtjänst NYTT ARBETSSÄTT Under 2016 inför Ängelholms kommun ett nytt arbetssätt gällande handläggning av bistånd och planering

Läs mer

SKEPPISUTBILDNING 2013

SKEPPISUTBILDNING 2013 SKEPPISUTBILDNING 2013 Hej medlem! Du får det här brevet eftersom du har varit deltagare på våra läger, och nu har blivit tillräckligt gammal för att söka till årets skeppisutbildning. Skeppisutbildning

Läs mer