Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen"

Transkript

1 Minnesanteckningar Dagordning Rektor informerade: Våra prioriterade mål inför 2019 och hur når vi dit? Inkomna frågor Presentationsrunda Rektor Karin Ekstrand redogjorde för skolans prioriterade mål inför nästa år. Målen har tagits fram utifrån skolans resultat och efter samråd med personal, elever och föräldraråd. Skolan har högst meritvärde bland Södermalms kommunala skolor, men fler än 85 %, vilket var resultatet i våras, ska lämna årskurs 9 med fullständiga betyg. Fler ska uppleva arbetsro, alla elever ska veta var de får information om vad de ska kunna i de olika ämnena, samt hur de får visa sina kunskaper. Här kommer den nya skolplattformen att vara till hjälp. Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen Fler elever ska uppleva studiero så att de helt och fullt kan fokusera på skolarbetet Våra elever ska veta vad de ska kunna, samt hur de får visa sina kunskaper. Föräldrarna ska vara informerade så att de kan fungera som ett gott stöd för sina barn Hur gör vi för att uppfylla målen? Vi planerar för alla elever i klassen. Alla ska med. Alla ska utmanas utifrån sina förutsättningar Kontinuerlig uppföljning Undervisande lärare och specialpedagoger har ett nära samarbete och följer upp, åtgärdar och ger stöd; i stor grupp eller i mindre grupperingar En plan för varje elev med hög frånvaro Vi arbetar med klassrumsklimatet; mentorstid, kurators stöd. Vi är varandras arbetsmiljö och vi ska utveckla lagkänslan 1(7)

2 Skolplattformen ska användas för att synliggöra vad eleverna ska kunna i respektive ämne, samt hur, när, på vilket sätt de får visa sina kunskaper Biträdande rektor Helena Wide redogjorde för hur vi arbetar för att tidigt identifiera om elever behöver stöd. Tidiga signaler och tidiga insatser ger goda förutsättningar för alla elever att nå målen. Biträdande rektor Ulrika Jillvert Hagman redogjorde för s egen enkät om trygghet och studiero. Resultatet förbättras alltjämt sett över tid. Det har gått från lägre nivåer och i denna enkät visar mer än 80% att de är trygga på skolan. Det är en indikator på att våra insatser ger resultat. Vår ambition är att alla elever, 100% ska kännas sig trygga och trivas på skolan. Resultatet analyseras i klassråd och elevråd. Denna enkät kommer att genomföras fyra gånger om året. Biträdande rektor Maria Bock visade skolplattformen och de moduler som finns där. Allt har inte fungerat friktionsfritt i starten, men skolan håller takt med Stockholms Stad och räknar med att mycket information ska finnas där vid vårterminens start och att de inloggningsrelaterade problem som varit, då är avhjälpta. I skolplattformen kommer veckobreven att finnas, även planeringar och provscheman som exempel. Rektor berättade vidare att skolan har god ekonomi och förnyar nu gammal utrustning och kompletterar med nya läromedel. Anmälda och övriga frågor stadievis Här nedan följer de frågor som högstadiet diskuterade: Många elever önskar ett uppehållsrum. Möjligt? - Vi har planer på att öppna upp aulan mitt på dagen. Det är en stor fin lokal, som vi bland annat använder till undervisning, möten och föreläsningar. Vi ser dock att man skulle kunna öppna upp aulan mitt på dagen. Till och börja med på prov. Information från skolan ser lite olika ut för olika klasser. Vi ska se över vilken information som förväntas finnas i veckobreven, så att vi gör lika. Skolplattformen diskuterades Vi har haft olika plattformar över tid. De föräldrar som vill ta del av planeringarna, kan hitta dem under Planering och bedömning på Skolplattformen. Inloggning med Bank-ID. Om det saknas information, går det bra att maila undervisande lärare. 2(7)

3 Nationencyklopedin Kommer eleverna åt den, för att söka fakta? Ja, eleverna kan logga in med sin skolinloggning. NE.se Här nedan följer de frågor som mellanstadiet diskuterade: Elevens val musik: Fråga om varför elevens val har legat som ett obligatoriskt val över hela läsåret, d.v.s.om man har valt det första perioden måste man tillhöra gruppen alla tre perioderna. Svar: Musiklärarna har önskat att få ha en sammanhållen grupp för att kunna öka kvaliteten på stämsånger och för att det ska finnas en god kvalitet på våra framträdanden i samband med olika högtider och avslutningar. Rådet menade att det var flera elever som ville delta i Lucia tåget men uteslöts då de inte hade valt musik som elevens val. Även yngre elever i år 1-2 gavs inte möjlighet att delta i tåget i år. Skolan tar med sig synpunkterna inför nästa års planering. Lucia: fråga om varför eleverna på mellanstadiet inte får bära levande ljus som de tidigare har fått göra. Svar: Arbetsmiljöverket avråder från att levande ljus används av eleverna. Vi har ändå valt att låta högstadiet ha ljus som en av få skolor i närområdet. På exempelvis Södermalmsskolan har enbart Lucia levande ljus. Rådet ansåg att det var viktigt att eleverna fick ta del av denna information då de tror att det enbart är musiklärarens eget beslut. Frågan om mera information angående elevutveckling på utvecklingssamtal ansågs besvarad genom den allmänna genomgången av Skolplattformens olika moduler. Önskan om gemensam samling stadievis på nästa föräldramöte framfördes då föräldrarna i framförallt år 4 inte har haft möjlighet att se eller träffa alla undervisande lärare. År 6 påpekar att de inte har haft möjlighet att träffa lärarna som undervisar i b-språk. Artikel i Södermalsnytt diskuterades; hur går skolan ut med information som rör våra ungdomar? Svar: Information som skolan får från exempelvis fältassistenter om vad som händer på Södermalm bifogas i respektive veckobrev. Två artiklar behandlades, den ena som handlade om organiserade slagsmål vid Åsö grundskola (där Sofias elever INTE har deltagit). Detta fenomen kallas bland eleverna att mannas och utmaningarna sprids via sociala medier. Den andra artikeln avsåg en anmälan till Arbetsmiljöverket som gjort angående en elev som hade varit aggressiv och slagit skolpersonal. Skolan vidtog omgående åtgärder och eleven har fått hjälp. et önskar tillgång till elevernas Office 365 mailadresser så att de även kan användas hemma. Skolan tar med sig frågan till ansvariga för Stadens gemensamma plattform. 3(7)

4 En presentation av tf. biträdande rektor Maria Bock önskades. Maria hänvisade till att hon blivit presenterad i det senaste rektorsbrevet. Här nedan följer de frågor som lågstadiet och förskoleklass diskuterade: Ulrika Jillvert Hagman, biträdande rektor (avseende frågeställningar lågstadiet) Årskurs 2 Åtgärdat bättre/fler torkskåp? SISAB ansvarar för torkskåpen. Om ett torkskåp inte fungerar ska personalen anmäla till vaktmästaren som i sin tur anmäler till SISAB som sedan bedömer vad som ska göras. Stökigt i duschen efter idrotten, ingen vuxen. Hur ser det ut? Rektor har bestämt att det ska vara med en personal (fritidspersonal) på alla praktisk estetiska ämnen på lågstadiet. Mattiden, kommer den att ändras? Skolan har fyra matlag, vilket ser ut som följer; åk åk åk åk Förskoleklass Mattiden kommer inte att ändras läsåret Årskurs 1 Hur ser personaltätheten ut? Det arbetar 8 personer i arbetslag 1, 3 klasslärare samt 5 fritidspersonal. Vilket innebär 10,1 elever per personal En fritidspersonal är kopplad till varje klass under skoldagen. Vilket ger 13,7 elever per personal Stressigt vid lunchen, kan man förlänga lunchtiden med 10-15minuter? Eleverna har 30 minuter att äta lunch på, som regel räcker det. Biträdande rektor ska undersöka flödet i matsalen så att den faktiska tiden då eleverna sitter och äter är 30 minuter. Rotera klassrum år från år? Nej, biträdande rektor anser inte att det är möjligt då det skulle bli ytterligare en arbetsbelastning för lärarna. 4(7)

5 Årskurs 3 Integritet och personlig gränsdragning, hur ser skolans arbete ut? Biträdande rektor och förälder bokar en tid (onsdag 12/12 kl. 9.00)för att se över hur man skulle kunna fördjupa det arbete som redan görs. Splittrande av klass i åk 4, hur tänker skolan kring det? Detta avgörs inför varje läsår och beror på klassernas sammansättningar. Information kommer från skolledningen så snart som beslutet är fattat. Förskoleklass Klimatet i klassen, hur arbetar skolan med hårda ord och attityder? Värdegrundsarbete integreras i verksamheten dagligen. Det är viktigt att verksamheten är organiserad och ibland även styrd. Biträdande rektor kommer kartlägga arbetet närmare. Stort tack till föräldrarådsrepresentanterna för en bra dialog och ett konstruktivt möte. Tack för all värdefull input, för ert engagemang och bidrag till god skolutveckling. Vid pennan, Karin Ekstrand, rektor (avseende den övergripande delen) Helena Wide, biträdande rektor (avseende frågeställningar högstadiet) Maria Bock, biträdande rektor (avseende frågeställningar mellanstadiet) Ulrika Jillvert Hagman, biträdande rektor (avseende frågeställningar lågstadiet) 5(7)

Rektor hälsade alla välkomna och informerade om punkterna ovan.

Rektor hälsade alla välkomna och informerade om punkterna ovan. 2018-10-04 Minnesanteckningar Dagordning Presentationsrunda Rektor informerade: ets uppgift Från resultat till mål Inkomna frågor diskuteras stadievis Skolledningen presenterade sig Karin Ekstrand, rektor

Läs mer

Rektor förklarade skolans framtagna synpunktshantering där det står att vid synpunkter/ klagomål vart man vänder sig:

Rektor förklarade skolans framtagna synpunktshantering där det står att vid synpunkter/ klagomål vart man vänder sig: 2017-10-19 Minnesanteckningar Dagordning ets uppgift Resultat och mål Anmälda frågor Rektor hälsade alla välkomna En presentationsrunda ets uppgift Rektor gick igenom föräldrarådets uppgift och kopplade

Läs mer

Föräldraråd minnesanteckningar (nedtecknade av rektor Karin Ekstrand)

Föräldraråd minnesanteckningar (nedtecknade av rektor Karin Ekstrand) Föräldraråd 2018-03-08 minnesanteckningar (nedtecknade av rektor Karin Ekstrand) Dagordning: Rektor informerar Skolval PRIO VP, VB (verksamhetsplan, -berättelse) Lokaler Uppehållsrum högstadiet, studieplatser

Läs mer

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY - 2017-2018 En god samverkan mellan föräldrar och skola är viktig för elevens kunskapsutveckling och utveckling i övrigt. Målet är att varje elev ska få goda förutsättningar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 2014-12-01 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 och fritidshemmet Läsår: 2014/2015 Planen gäller till 2015-11-30 Vetlanda

Läs mer

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet Ordningsregler för allas trivsel Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet Hej och välkommen till ett nytt läsår! Vi ser fram emot ett givande läsår tillsammans med många nya utmaningar

Läs mer

Rektor hälsade alla välkomna och informerade om punkterna ovan.

Rektor hälsade alla välkomna och informerade om punkterna ovan. 2017-12-05 Minnesanteckningar Dagordning Rektor informerar: Ekonomi Enkäter Skapande skola Intressegrupper Digitalisering Utrustar och uppdaterar salar Checkpoints Värdegrundsarbete Trygghet och säkerhet

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planengrundskola, förskoleklass och fritidshem Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Hanahöjs rektorsenhet. Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hanahöjs rektorsenhet. Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Hanahöjs rektorsenhet Hanahöjskolan F-6 samt fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2018-2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola F-6 samt fritidshem

Läs mer

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola Järbo/Jäderfors RO 170815 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola 2017-2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, Förskoleklass och Fritidshem Ansvarig för planen

Läs mer

Kvalitetsplan för Holstagårdsskolans Olweusarbete

Kvalitetsplan för Holstagårdsskolans Olweusarbete Kvalitetsplan för Holstagårdsskolans Olweusarbete 2018-2019 Presentation av verksamheten Holstagårdsskolan är en F-9-skola med 438 elever och ca 50 medarbetare, inklusive förskoleklass och fritidspersonal.

Läs mer

Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola 1-3, fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte. Följande punkter togs upp och informerades om under mötet.

Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte. Följande punkter togs upp och informerades om under mötet. Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte den 26 oktober 2016 Följande punkter togs upp och informerades om under mötet. Nya Lärplattformen V-Klass Alla vårdnadshavare ska ha fått inloggningsuppgifter och

Läs mer

Plan mot kränkande behandling läsår 2018/2019 Rösjöskolan

Plan mot kränkande behandling läsår 2018/2019 Rösjöskolan Plan mot kränkande behandling läsår 2018/2019 Rösjöskolan Verksamheter som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola åk 1-6 och fritidsverksamhet. Ansvarig för planen: Gabriella Ceder, rektor, och

Läs mer

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola Kvalitetsrapport Vedevågs skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 6 3. Enhetens

Läs mer

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015 Klastorp-Essinge skolor 1 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss Att vi strävar mot att du ska få den bästa möjliga inlärningssituationen. Att vi

Läs mer

Välkomna till föräldramöte 3a och 3b. Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016

Välkomna till föräldramöte 3a och 3b. Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016 Välkomna till föräldramöte 3a och 3b Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016 Mötets innehåll Vad gör vi i skolan? Skolan informerar Fritids Läxor Utvecklingssamtal Om ett år En vädjan Skolans informationskanaler

Läs mer

Välkomna till ett nytt läsår!

Välkomna till ett nytt läsår! Bromma 2015-08-19 Till elever och vårdnadshavare på mellanstadiet Välkomna till ett nytt läsår! Vi hoppas att ni alla har haft en avkopplande och härlig sommar. Vi har haft några dagar ihop i vårt lärarlag

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 Sammanfattning På Munktorpsskolan ska vi genom förebyggande och främjande insatser arbeta för att elever och personal inte ska kränkas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Planen är framtagen av kamratstödjarna Korsbackaskolan och reviderad av arbetslag, elevhälsoteam, kamratstödjarna och ledningsgruppen. Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015 Tillsammans når vi toppen! Tre prioriterade utvecklingsområden för skolområde ÖST Höja måluppfyllelse och resultat Nationella prov Betyg Enkätresultat Elevhälsa VÄRDEGRUNDSARBETE Förebyggande arbete Samordna

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Likabehandlingsplan Högbergsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret

Likabehandlingsplan Högbergsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret Likabehandlingsplan Högbergsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2017 2018 Innehåll 1. Bakgrund och syfte... 2 2. Definitioner... 2 3. Mål... 2 4. Förebyggande aktiviteter...

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola åk 1-3, fritidshem Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Rikstens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 Läsår: 2016/2017

Rikstens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 Läsår: 2016/2017 Rikstens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola Kvalitetsrapport Ramshyttans skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Information om skolval till förskoleklass

Information om skolval till förskoleklass Information om skolval till förskoleklass 2019-01-15 Agenda Presentation av personal Information om skolan Information om skolvalet Personalen i förskoleklasserna informerar om arbetet i förskoleklass

Läs mer

Plan mot kränkande behandling Solfagra RO

Plan mot kränkande behandling Solfagra RO Plan mot kränkande behandling Solfagra RO 2018-2019 Planen (bestämmelserna) gäller för förskoleklass, grundskola, grundsärskola, specialskola, sameskola och fritidshem 1. Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE ÅK F

FÖRÄLDRAMÖTE ÅK F FÖRÄLDRAMÖTE ÅK F-3 2019-2020 Kort presentation av personalen Rektor har ordet Specialpedagogerna informerar IT-samordnaren berättar om Skolplattformen Nationella prov, bedömningsstöd, kartläggning Brukarundersökning

Läs mer

Kristiansborgsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola år 6-9

Kristiansborgsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola år 6-9 Kristiansborgsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola år 6-9 Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem.

Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem. Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem. Planen gäller från ht- 2014 Planen ska revideras senast 2015-09-30 Ansvarig

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2018-2019 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Kvalitetsplan för Holstagårdsskolans Olweusarbete

Kvalitetsplan för Holstagårdsskolans Olweusarbete Kvalitetsplan för Holstagårdsskolans Olweusarbete 2016-2017 Presentation av verksamheten Holstagårdsskolan är en F 9 skola med ca 418 elever och ca 45 medarbetare. Skolan byggdes 1996 och är belägen i

Läs mer

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola och fritidshem Läsår: 18/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Kvalitetsrapport Så här går det

Kvalitetsrapport Så här går det Kvalitetsrapport Så här går det Uppföljning av det systematiska kvalitetsarbetet på Fårösundsskolan Verksamhetsåret 2014/2015 Kort sammanfattning av enhetens kvalitetsarbete under verksamhetsåret Uppföljning

Läs mer

Plan mot kränkande behandling samt Riktlinjer och rutiner mot diskriminering

Plan mot kränkande behandling samt Riktlinjer och rutiner mot diskriminering Barn- och utbildningsförvaltningen Plan mot kränkande behandling samt Riktlinjer och rutiner mot diskriminering Centralskolan årskurs 4-9 Läsåret 2017 2018 Innehåll Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 5

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Tomtbergaskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Systematiskt kvalitetsarbete Vår skolsköterska skriver i sin verksamhetsberättelse: En mycket trevlig skola där det är lätt att samarbeta

Läs mer

Hasslarödsskolan 4-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hasslarödsskolan 4-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Hasslarödsskolan 4-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING ÖSTRA-ÖSTRA STRÖ REKTORSOMRÅDE LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING ÖSTRA-ÖSTRA STRÖ REKTORSOMRÅDE LÄSÅR 1. Kunskaper I vårt rektorsområde har vi två skolor Nya Östra och Östra strö. På Nya Östra går 240 elever i åk F-6 elevunderlaget är mångkulturellt med ca 20 språk representerat. Gruppernas sammansättning

Läs mer

Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19

Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling Skolas plan

Läs mer

Minnesanteckningar föräldraforum

Minnesanteckningar föräldraforum Utbildningsförvaltningen Högalidsskolan Anteckningar Sida 1 (5) 2018-10- Närvarande personal: Emil Kilsäter rektor, Jan-Erik Svensson biträdande rektor år 7-9, Sofia Egeholm biträdande rektor år 4-6, Kina

Läs mer

Hermodsdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hermodsdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Hermodsdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshem, förskoleklass och grundskola Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2018-2019 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Innehåll Välkommen till Boo Gårds skola!... 2 Boo Gårds skola... 2 Skolans vision... 2 Organisation... 2 Förskoleklass... 2 Skolan...

Innehåll Välkommen till Boo Gårds skola!... 2 Boo Gårds skola... 2 Skolans vision... 2 Organisation... 2 Förskoleklass... 2 Skolan... Innehåll Välkommen till Boo Gårds skola!... 2 Boo Gårds skola... 2 Skolans vision... 2 Organisation... 2 Förskoleklass... 2 Skolan... 3 Fritidsverksamhet för årskurs F-3... 3 Fritidsklubb för årskurs 4-6...

Läs mer

Kungsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kungsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Kungsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Fördjupad kartläggning

Fördjupad kartläggning UN/2016:259 Fördjupad kartläggning Instruktioner Inför mötet Informera eleven om att vårdnadshavare kommer att kontaktas för ett nytt möte. Kontakta båda vårdnadshavarna vid gemensam vårdnad. Berätta att

Läs mer

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Granbergsskolan 7-9 Läsår 2014/15 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkskolan 2015/2016 På Björkskolan arbetar vi aktivt med; Värdegrund under hela läsåret. Gott språkbruk samt artighet, trivsel och

Läs mer

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, fritids åk 1-6, 7-9, grundsärskolan, fritids, åk 1-8, Ansvariga

Läs mer

Horda skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Horda skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Horda skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola F-6 samt fritidshem Läsår 2018/2019 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Grundsärskolan åk 1-9 samt inriktning träningsskola åk 1-9. Samtlig personal ansvarar för att elever som undervisas i

Grundsärskolan åk 1-9 samt inriktning träningsskola åk 1-9. Samtlig personal ansvarar för att elever som undervisas i 1 Grundsärskolan åk 1-9 samt inriktning träningsskola åk 1-9. Samtlig personal ansvarar för att elever som undervisas i träningsskolan behandlas efter de normer som gäller i Plan mot diskriminering och

Läs mer

Högstorp skolas likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling läsåret 2016/2017

Högstorp skolas likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling läsåret 2016/2017 Högstorp skolas likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling läsåret 2016/2017 Gäller skola, förskoleklass och fritidshem Innehåll Högstorp skolas likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Läs mer

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och fritidshem Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

AKTIVITETSPLAN 2012/2013

AKTIVITETSPLAN 2012/2013 AKTIVITETSPLAN 2012/2013 AKTIVITET Fadderverksamhet Storsamlingar Eq-övningar Idrottsdagar, friluftsdagar Kompissamtal Elevens val Elevråd Vad? Varför? Hur? När? Vem? Uppföljning? För att inge trygghet

Läs mer

Läsår 2017/2018 ULRIKASKOLANS PLAN FÖR ARBETET MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

Läsår 2017/2018 ULRIKASKOLANS PLAN FÖR ARBETET MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsår 2017/2018 ULRIKASKOLANS PLAN FÖR ARBETET MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsår 2017/2018 Ulricehamns kommun Ulrikaskolan Tre Rosors väg 523 86 Ulricehamn 2 Innehåll 1 Ansvar och delaktighet...

Läs mer

HÖGSTORP SKOLAS LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING LÄSÅRET 2015/2016 Gäller skola, förskoleklass och fritidshem

HÖGSTORP SKOLAS LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING LÄSÅRET 2015/2016 Gäller skola, förskoleklass och fritidshem HÖGSTORP SKOLAS LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING LÄSÅRET 2015/2016 Gäller skola, förskoleklass och fritidshem Lagar och styrdokument Skollagen 1 kap 2 Utbildningen ska utformas i överensstämmelse

Läs mer

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson 1(7) Datum 2015-08-03 Handläggare Rektor Johan Johansson Barn- och utbildningsförvaltningen 0451-26 77 95 johan.johansson@hessleholm.se Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Furutorpskolan

Läs mer

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Hanahöj och Hångers rektorsenhet Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola och fritidshem

Läs mer

Likabehandlingsplan Nyköpings högstadium

Likabehandlingsplan Nyköpings högstadium Likabehandlingsplan Nyköpings högstadium 1. Varför finns likabehandlingsplanen? Enligt skollagen ska alla skolor ha en plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Denna plan kallas

Läs mer

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 FÖRSKOLA: Svanberga förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100

Läs mer

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016 Vimarskolan Åk 7-9 Tillsammans når vi toppen! Förbättringsområden inom förskola och grundskola enligt Nämndsplanen för styrning av barn- och utbildningsförvaltningen 2014 Nämndsplanen för styrningen av

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete [Skriv text] Systematiskt kvalitetsarbete 2012-2013 Grundsärskolan Rektor 2 Innehåll 1 Redovisning av särskilda insatser och åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning och effekter av dessa som genomförts

Läs mer

PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING REALGYMNASIET GÄVLE

PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING REALGYMNASIET GÄVLE DEN 1 MAJ 2018 PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING REALGYMNASIET GÄVLE Allmänt Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola för planen Rektor Anna Giljam Nilsson Vår

Läs mer

Arbetsplan/verksamhetsplan 2010/11 fritidshem, förskoleklass, grundskola för Väsby skola

Arbetsplan/verksamhetsplan 2010/11 fritidshem, förskoleklass, grundskola för Väsby skola Arbetsplan/verksamhetsplan 2010/11 fritidshem, förskoleklass, grundskola för Väsby skola Inledning Väsby skola är en del av området Väsby Centrala. Väsby skolas ledning består av en rektor, och en biträdande

Läs mer

Årlig plan för likabehandling och mot kränkningar.

Årlig plan för likabehandling och mot kränkningar. Årlig plan för likabehandling och mot kränkningar. Hörnefors centralskola, Förskoleklass och Fritidshemmet Ankaret F Ö R E T A G 1 Årlig plan för likabehandling och mot kränkningar. Hörnefors centralskola,

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Barn och utbildning Sten-Åke Eriksson Rektor Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.1.1 Måluppfyllelse...

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Morö Backe skola Läsåret 2018/2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Fritidshem, Grundskola

Läs mer

Trygghetsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling för. läsåret (9)

Trygghetsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling för. läsåret (9) 1 (9) Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling för läsåret 2016-2017 Vision Alla som vistas i skolan ska känna trygghet och trivsel. Skolans regler och värdegrund ska genomsyra all

Läs mer

Humleskolans plan mot kränkande behandling

Humleskolans plan mot kränkande behandling 1(6) Humleskolans plan mot kränkande behandling Planen omfattar grundskolan årskurs 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Martin Grengby Innehållsförteckning: 1. Inledning 2. Främjande och förebyggande insatser

Läs mer

Tallbo särskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tallbo särskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tallbo särskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: grundsärskola, gymnasiesärskola och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN TULLGÅRDSSKOLAN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN TULLGÅRDSSKOLAN UTBILDNINGSNÄMNDEN TULLGÅRDSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (13) 2014-09-17 Handläggare: Anna Magnusson Kvalitetsredovisning Inledning Tullgårdsskolan ligger på Södermalm. Skolan byggdes och invigdes 1995.

Läs mer

Bäckahagens skola. Grundskola med två profiler och hög kvalitet. Språk och kunskapsutveckling

Bäckahagens skola. Grundskola med två profiler och hög kvalitet. Språk och kunskapsutveckling Sid 1 (10) Bäckahagens skola Grundskola med två profiler och hög kvalitet Bäckahagens skola omfattar förskoleklass, år 1-9 samt skolbarnsomsorg. Antalet elever är 553 och av dessa har ca 140 ett annat

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet Hasslarödsskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet Hasslarödsskolan F-6 Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 Skolenhet Hasslarödsskolan F-6 Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller

Läs mer

Södra Utmarkens skolas likabehandlingsplan

Södra Utmarkens skolas likabehandlingsplan Södra Utmarkens skolas likabehandlingsplan en årlig plan för likabehandling och mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller för Södra Utmarkens Grundskola Förskoleklass Fritidshem 171001-180930

Läs mer

Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9

Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9 Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundsärskola åk 1-9 År: 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundsärskola

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Arbetsplan för Kullingsbergsskolans Förskoleklasser

Arbetsplan för Kullingsbergsskolans Förskoleklasser 151001 Arbetsplan för Kullingsbergsskolans Förskoleklasser Läsåret 2015/2016 - Utveckla arbetet med elevers delaktighet och inflytande. - Utveckla elevernas kunskaper och lärande genom en variation av

Läs mer

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Datum 161001 Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Verksamhet: Enligt anvisningarna om systematiskt kvalitetsarbete i skollagen (2010:800, 4 kap 3-8 ). Bakgrund är organisation med förskoleklass

Läs mer

Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Nya Skolan i Trollhättans kommun. Beslut. Nya skolan i Trollhättan AB.

Beslut. efter tillsyn av den fristående grundskolan Nya Skolan i Trollhättans kommun. Beslut. Nya skolan i Trollhättan AB. Nya skolan i Trollhättan AB Lasarettsvägen 17 461 52 Trollhättan Beslut 2010-05-25 Dnr 44-2009:4143 Beslut efter tillsyn av den fristående grundskolan Nya Skolan i Trollhättans kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson Barn- och utbildningsförvaltningen Nordmarks skola Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2017-2018 Rektor Leif Hansson Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse...

Läs mer

Arbetsplan för Långareds skola Läsåret 2013/2014

Arbetsplan för Långareds skola Läsåret 2013/2014 Arbetsplan för Långareds skola Läsåret 2013/2014 Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Lust att lära Lärande Samskapande Styrkebaserad Vi sätter Lärandet i centrum för barn, elever, medarbetare och ledare

Läs mer

Nykroppa skola Ing-Marie Jonsson Rektor. Nykroppa skola

Nykroppa skola Ing-Marie Jonsson Rektor. Nykroppa skola Nykroppa skola Ing-Marie Jonsson Rektor Nykroppa skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2017-2018 Innehåll 1. Kunskapsuppdraget... 3 1.1 Mål... 3 1.2 Måluppfyllelse... 3 1.3

Läs mer

Välkommen till Fruängens skola

Välkommen till Fruängens skola Välkommen till Fruängens skola Program: Kort presentation av skolan Fritidshemmet Förskoleklassernas verksamhet Planering vt 2017-ht 2017 Besök i förskoleklassernas lokaler 2017-01-26 SIDAN 2 Fruängens

Läs mer

Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen F-9 Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-9 a för planen

Läs mer

Österfärnebo skolas arbetsplan

Österfärnebo skolas arbetsplan Österfärnebo skolas arbetsplan 2017-2018 MEDBORGARE Normer och värden Alla elever och vuxna ska känna sig respekterade och väl behandlade på Österfärnebo skola. et är nått när resultatet på kommunens enkät

Läs mer

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016 2015-06-24 Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti 2015- augusti 2016 Främjande insatser från förra planen, 2014 All personal arbetar aktivt med synliggörandet av s Likabehandlingsplan

Läs mer

Bessemerskolan - Estetiska programmet Estetik och medias plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolan - Estetiska programmet Estetik och medias plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan - Estetiska programmet Estetik och medias plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasium Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Horda skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Horda skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Horda skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola F-6 samt fritidshem Läsår 2016/2017 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Gökstensnytt nr 4 Läsåret

Gökstensnytt nr 4 Läsåret Torshälla stads nämnd Datum 1 (5) Torshälla stads förvaltning 2016-02-16 Gökstensskolan Gökstensnytt nr 4 Läsåret 2015-2016 Hej alla föräldrar och elever! Vårterminen har startat igång ordentligt och vi

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse! För att nå

Läs mer

Färjestadens skola och Smaragdskolans systematiska arbete mot diskriminering och plan mot kränkande behandling

Färjestadens skola och Smaragdskolans systematiska arbete mot diskriminering och plan mot kränkande behandling Färjestadens skola och Smaragdskolans systematiska arbete mot diskriminering och plan mot kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-6, grundsärskola

Läs mer

Elevenkäten Rapport skapad :40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön. 1. Om mig. Årskurs 5 K 100,00% M 100,00%

Elevenkäten Rapport skapad :40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön. 1. Om mig. Årskurs 5 K 100,00% M 100,00% Elevenkäten 2009 - Rapport skapad 2009-11-25 11:40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön 1. Om mig Årskurs 5 K 100,00% M 100,00% Klass 5A 5B 5C K 29,03% 35,48% 35,48% M 41,18% 32,35% 26,47% Kön K M K

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling 1 (7) Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Ede skola, Läsåret 2011/2012 Planen reviderad oktober 2011 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling utgår från

Läs mer