1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun."

Transkript

1 K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 2. Val. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun. 4. Yttrande över samrådshandling för ombyggnad av väg Försäljning av del av Skällared 1: Motion om cykelväg. 7. Medfinansiering av utbyggnad av E Förslag till ändring av firmateckning. 9. Användande av Hindås stationshus. 10. Alkohol- och drogpolicy för anställda i Härryda kommun. 11. Revidering av kommunstyrelsens delegationsordning. 12. Statistiska uppgifter per den 30 september Delgivning av protokoll. 14. Anmälan av delegationsbeslut. 15. Delgivningar. Informationssammanträde den 19 januari 16. Antagande av entreprenör för VA-förnyelse i Solsten, Mölnlycke. 17. Fyllnadsval pensionärsrådet Skolinspektionens samlade rapport. 19. Utbildning i den politiska organisationen och kommunallagen.

2 Sammanträde den 2 februari 20. Antagande av entreprenör för utbyggnad av gator och ledningar i Stenbrottet i Mölnlycke. 21. Antagande av detaljplan för del av Landvetter 2:9 m.fl., Landvetter nya centrum, Kvarter 2 och Exploateringsavtal Landvetter nya centrum. 23. Avsiktsförklaring mellan Mölndal stad och Härryda kommun för bättre överföringskapacitet av dricksvatten. 24. Medborgarförslag om parkeringshus vid Mölnlycketerminalen. 25. Medborgarförslag om studie av området mellan Mölndalsån och järnvägen i Mölnlycke. 26. Medborgarförslag om bebyggelse vid västra infarten till Mölnlycke centrum. 27. Medborgarförslag om förtätning av Säteriet. 28. Medborgarförslag om studie om Mölnlyckes unika karaktärsdrag. 29. Val till Folkhälsorådet. 30. Förslag till förändrade riktlinjer för skolskjuts inom förskoleklass, grundskola och grundsärskola. 31. Överenskommelse om mottagande av asylsökande barn utan legal vårdnadshavare Boende för ensamkommande flyktingbarn. 33. Ansökan om serveringstillstånd enligt alkohollagen för servering av alkoholdrycker Bolåsa värdshus AB. 34. Slutredovisning av tillbyggnad av Önnerödsskolan. 35. Slutredovisning av Lindbacken bostad med särskild service. 36. Slutredovisning av ny- och ombyggnad av Rävlandaskolan. 37. Slutredovisning av Hönekulla äldreboende. 38. Slutredovisning av ombyggnad av Ekdalaskolan hus C. 39. Överenskommelse om ekonomisk uppgörelse mellan Bollebygd och Härryda kommuner med anledning av avvecklingen av den gemensamma IT-nämnden.

3 40. Motion om införande av elektroniskt voteringssystem. 41. Statistiska uppgifter per den 31 oktober Delgivning av protokoll. 43. Anmälan av delegationsbeslut. Informationssammanträde den 16 februari 44. Härryda kommuns svar till skolinspektionen 45. Organisering av familjedaghem Överläggning av politiska verksamhetsmål för fastighet 47. Överläggning av politiska verksamhetsmål för Landvetter stad 48. Information om Landvetter Airport City 49. Föreskrifter om avfallshantering i Härryda kommun 50. Utbildning i kommunstyrelsens reglemente och kommunstyrelsen som arbetsgivare Sammanträde den 2 mars 51. Årsredovisning Förslag till anvisningar budget/plan Förslag till resultatfond och ombudgetering med anledning av 2014 års budgetavvikelser 54. Tillfällig ändring av firmatecknare 55. Medborgarförslag om upprustning av gården vid fritidshemmet Amiralen, Landvetterskolan 56. Dokumenthanteringsplaner för sektorn för utbildning och kultur 57. Yttrande angående förslag om GR-gemensamt arbete med ensamkommande barn och unga 58. Yttrande angående kommungemensamt arbete för att främja etableringen av nyanlända flyktingar på arbetsmarknaden i Göteborgsregionen 59. Ansökan om serveringstillstånd enligt alkohollagen för servering av alkoholdrycker för Max restaurang

4 60. Motion om barnkonventionen 61. Motion om barnkonsekvensanalys med högre kompetens och tydligare instruktioner 62. Ändring av säte för Förbo AB 63. Gallring av ansökningshandlingar vid rekrytering 64. Politiska verksamhetsmål för fastighetsfunktionen 65. Politiska verksamhetsmål för Landvetter stad 66. Antagande av detaljplan för del av Landvetter 3:178 Airport city, del 3, logistik 67. Exploateringsavtal gällande Airport City etapp Försäljning av del av Björröd 1:12, 1:60 och 1: Arrende för ridanläggning, del av Gallhålan 1:4 70. Föreskrifter om avfallshantering i Härryda kommun 71. Ansökan om ESF-projekt växa 72. Energi- och klimatplan. 73. Yttrande avseende harmonisering av färdtjänstregler. 74. Årsredovisning 2014 av verksamheten för vattentjänster 75. Årsredovisning 2014 av verksamheten för avfallstjänster 76. Medborgarförslag om en skylt med pil på refugen på Benarebyvägen. 77. Statistiska uppgifter per den 30 november Delgivning av protokoll från utskott och råd 79. Anmälan av delegationsbeslut 80. Delgivningar Sammanträde den 9 mars 81. Lägesrapport avseende arbetet med ANDTS i skolan. 82. Kommun- och sektorsövergripande områden förvaltningsledningens utvecklingsområden, effektiv resursanvändning och personal, folkhälsa, alkohol, narkotika och tobak, miljö samt energi.

5 83. Verksamhetsberättelse 2014 för sektor för samhällsbyggnad. 84. Verksamhetsberättelse 2014 för sektorn för socialtjänst. Sammanträde den 13 mars 85. Verksamhetsberättelse 2014 för sektor för utbildning och kultur. 86. Verksamhetsberättelse 2014 för sektor för teknik och förvaltningsstöd. 87. Verksamhetsberättelse 2014 för sektor för administrativt stöd. 88. Verksamhetsberättelse 2014 för Härryda kommuns förvaltning. Informationssammanträde den 16 mars 89. Val av en ledamot och en ersättare till föreningen Europakorridoren för tiden Kommunikationsstrategi Landvetter stad. 91. Kommunens kvalitet i korthet. 92. Tillsyn av fristående förskolor. 93. Kvalitetsmått förskolan. 94. Överläggning av politiska verksamhetsmål för förskola. 95. Överläggning av politiska verksamhetsmål för grundskola. 96. Information om ICLD. 97. Överläggning av politiska verksamhetsmål för gymnasium. 98. Redovisning av åtgärder efter Skolinspektionens tillsyn av Härryda kommun. 99. Information om boende för ensamkommande flyktingbarn. Sammanträde den 30 mars 100. Antagande av entreprenör för Vällkullevägen i Mölnlycke Antagande av entreprenör för anläggande av bussvändslinga och hållplatser vid Källarbacken i Hällingsjö Ekonomisk månadsuppföljning per februari Exploateringsavtal avseende Solsten 1:114.

6 104. ESF-projekt nollvision Yttrande över kommunrevisionens granskning av Härryda kommuns principer för köp av mark Slutredovisning av företagsparken i Mölnlycke Medborgarförslag om mjukt underlag runt skulpturen Kullerbyttan Ersättning till fristående förskolor Ersättning till fristående grundskolor, förskoleklasser, fritidshem och fritidsklubb Ersättning till fristående gymnasieskolor Yttrande över kommunalt bidrag vid gymnasiestudier utomlands Yttrande över åtgärder efter skolinspektionens tillsyn av Härryda kommun Yttrande över skolinspektionens beslut för förskola i Härryda kommun Yttrande över åtgärder efter skolinspektionens beslut för fritidshem i Härryda kommun 115. Motion angående bättre personalkontinuitet i förskolan Medborgarförslag om temadagar Reglemente för miljö-och bygglovsnämndens verksamhetsområde Reglemente för kommunstyrelsen Redovisning av medborgarförslag per april Samrådsunderlag avseende verksamhetsinriktning. och budget för GR år Avsägelse, Rickard Joelsson (V) samt fyllnadsval Avsägelse, Hans Hofflander (FP) samt fyllnadsval Statistiska uppgifter per den 31 december Delgivning av protokoll från utskott och råd Anmälan av delegationsbeslut Delgivningar.

7 Informationssammanträde den 13 april 127 b. Information om Toleransprojektet Personalinformation enligt kommunstyrelsens uppsiktsplikt Uppföljning av hemtjänst Uppföljning av närvaro inom grundskola 131. Organisation familjedaghem Sammanställning av anmälningar till Skolinspektionen Sammanträde den 27 april 133. Antagande av leverantör för leverans av datorer till Hulebäcksgymnasiet Information - Önnerödsskolan Information Pixbo Montessoriskola Yttrande till förvaltningsrätten angående boende för ensamkommande flyktingbarn Delegering av rätten att meddela föreskrifter om förbud mot eldning utomhus Antagande av detaljplan för Hulebäck 1:608, m fl Gärdesområdet i Mölnlycke Utredning om gatukostnader inom detaljplan för Hulebäck 1:608, m fl Gärdesområdet i Mölnlycke Riktlinjer för markanvisningar Riktlinjer för exploateringsavtal Försäljning av fastigheten Björröd 1: Motion angående Villa Roskullen Motion angående förvärv av eller samverkan kring Tyringehemmet (numera Tyringegården) i Hindås Motion angående folkomröstning om cykelväg mellan Landvetter och Mölnlycke Verksamhetsuppföljning hemtjänst Samverkansavtal om gemensam överförmyndarorganisation för Härryda, Kungsbacka, Mölndal och Partille kommuner.

8 148. Politiska verksamhetsmål för förskolan Politiska verksamhetsmål för grundskola och grundsärskola Politiska verksamhetsmål för gymnasiet Verksamhetsberättelse och patientsäkerhetsberättelse för elevhälsans medicinska insats Yttrande till skolinspektionen angående ansökan från Nordens Teknikerinstitut AB om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig fristående gymnasieskola i Göteborgs stad Yttrande till Skolinspektionen angående ansökan från Ekonomigymnasiet Sverige AB om godkännande som huvudman för fristående gymnasieskola i Göteborgs stad Yttrande till Skolinspektionen angående ansökan från Thoren Innovation School AB om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig fristående gymnasieskola i Göteborgs stad Yttrande till Skolinspektionen angående ansökan från Rytmus AB ansökan om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig fristående gymnasieskola i Göteborgs stad Yttrande till Skolinspektionen angående ansökan från Idrottens skola i Göteborg om godkännande som huvudman för fristående gymnasieskola i Göteborgs stad Ansökan från Ek-o- Lek barnomsorg ekonomisk förening om att bedriva pedagogisk omsorg Revidering av förbundsordning för Göteborgsregionens kommunalförbund GR Anmälan av regionala uppdrag, Per Vorberg och Mats Werner Statistiska uppgifter per den 31 januari Delgivning av protokoll från utskott och råd Anmälan av delegationsbeslut Delgivningar. Informationssammanträde den 11 maj 164. Ekonomisk månadsuppföljning per mars Information från Göteborgs insjörike Patientsäkerhetsberättelse.

9 167. Regionalt trafikförsörjningsprogram Yxsjöområdet: miljövärden i ett landskapsperspektiv Information om Sverigeförhandlingen. Sammanträde den 25 maj 170. Markansvisningstävling för bostäder i Stenbrottet Antagande av entreprenörer för avfallshämtning Antagande av entreprenör för Stenhuggeriet i Mölnlycke Antagande av entreprenör för Rydet i Hällingsjö Upphandling av entreprenör för tillbyggnad av Mölnlycke daglig verksamhet Upphandling av entreprenör för tillbyggnad av Furuhällsskolan Upphandling av entreprenör för tillbyggnad av Salmereds förskola Upphandling av entreprenör för tillbyggnad av Barrskogsvägens förskola Upphandling av entreprenör för boende för ensamkommande flyktingbarn Pulkavägen 1 i Hindås Ekonomisk månadsuppföljning per mars Medborgarförslag om solceller Medborgarförslag om att dra in vatten och toalett på Blåbärskullen Yttrande avseende Statskontorets förslag till översyn av individ- och familje omsorgsmodellen i kostnadsutjämningen mellan kommuner Yttrande över kommunrevisionens granskning avseende Härryda kommuns hantering av upplåning och placeringar Yttrande över kommunrevisonens rapport Granskning av internkontrollplaner i Härryda kommun Antagande av detaljplan för Landvetter 3:176 m fl tillbyggnad av Bygården m m Försäljning av del av fastigheterna Rävlanda 3:47 och Rävlanda 3: Förvärv av fastigheten Hönekulla 1:607, Skinnefjällskolan.

10 188. VA-anslutning Skällsjöås 189. Årlig avstämning av regional trafikförsörjningsprogram Nyttjanderättsavtal med Härryda Energi AB Framställan från Renova AB angående beslutad dotterbolagsbildning Förändring av verksamhetsmål för miljö Medborgardialog om ungas boendepreferenser Ändring av taxa för tillsyn och prövning enligt miljöbalken 195. Uppföljning av intern kontrollplan Tillägg till arvodesreglementet Mottagare av tillgänglighetspris Höjning av avgift inom maxtaxa för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem Ändring av ersättning till fristående förskolor Ändring av ersättning till fristående grundskolor, förskoleklasser, fritidshem och fritidsklubb Hulebäcksgymnasiets organisation för läsåret 2015/ Verksamhetschef med samlat ledningsansvar för hälso- och sjukvården inom grundskolan och grundsärskolan Verksamhetschef med samlat ledningsansvar för hälso- och sjukvården inom gymnasieskolan och gymnasiesärskolan Medborgarförslag om riktlinjer för skolskjuts Medborgarförslag om att förnya undervisningen Gallring av handlingar Härryda kommuns riktlinjer för serveringstillstånd Tillsynsplan för Härryda kommuns tillsyn över servering av spritdrycker, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker enligt alkohollagen (2010:1 622) Utredning om möjlighet till socialt företagande Revidering av verksamhetsmål för utsatta barn och unga.

11 211. amarbetsavtal för försörjning av personliga hjälpmedel Medborgardialog om välfärdsteknologi Lägesrapporter avseende utredningsuppdrag med anledning av besvarade motioner Delgivning av protokoll från utskott och råd Anmälan av delegationsbeslut Delgivningar. Informationssammanträde den 17 augusti 217. Information om förvaltningens förslag till budget/plan Kommunikationsstrategi Landvetter södra 219. Utbildning i medborgardialog 220. Information om Götalandsbanan Sammanträde den 31 augusti 221. Antagande av ramavtalsentreprenörer avseende mindre markentreprenader för gator m.m Samverkansavtal med Mölndals stad Yttrande angående plan för kommunala insatser som rör EU-medborgare i socialt och ekonomiskt utsatta situationer Ekonomisk månadsuppföljning per juni Patientsäkerhetsberättelse för sektorn för socialtjänst i Härryda kommun år Yttrande över kommunrevisionens rapport: Granskning av socialarbetarnas arbetssituation Ansökan om provsmakning enligt alkohollagen för Rådanäs Bryggeri AB i Mölnlycke Motion angående översyn av riktlinje för beslut om särskilt boende för äldreäldre Motion angående handlingsplan mot barnfattigdom Riktlinjer för skolplacering i Härryda kommun Reglemente för kommunstyrelsen.

12 232. Revidering av Härryda kommuns pensionspolicy Yttrande över granskning av det systematiska arbetsmiljöarbetet Kommunala servicegarantier Uppdrag att se över rutinen för barnkonsekvensanalyser Medborgarförslag om schemalagd och obligatorisk träning Motion angående extra lönepott åt de lågavlönade Motion om skolan Motion om att utreda förutsättningarna för en folkomröstning om simhall i Härryda kommun Motion om införskaffande av miljöchecklista Medfinansieringsavtal avseende ombyggnad av flygplatsmotet Komplettering av exploateringsavtal gällande Airport City del 3 Logistik Antagande av detaljplan för del av Salmered 1:306 förskola vid Önnerödsplan i Landvetter Utredning om förslag till uttag av gatukostnad inom detaljplan för Landvetters-Backa, Östra, Etapp Reglemente för miljö- och bygglovsnämndens verksamhetsområde Taxa enligt lag (2014:799) om sprängämnesprekursorer Reglemente för krisledningsnämnden Ledningsplan för samhällsstörning och extraordinär händelse Kommunstyrelsens sammanträden år Kommunfullmäktiges sammanträden år Kommundelsstämmor år Annonsering av kommunfullmäktiges sammanträden år Avsägelse samt fyllnadsval Delgivning av protokoll från utskott och råd.

13 255. Anmälan av delegationsbeslut Delgivningar Statistiska uppgifter per den 30 juni Informationssammanträde den 14 september 258. Information om ensamkommande flyktingbarn 259. Systematiskt miljöarbete 260. Information om svaret till Skolinspektionen 261. Information om svar på remissen rektor och styrkedjan 262. Kommunuppföljningen Götalandsbanan Göteborg-Borås 264. Underlag till Sverigeförhandlingen Sammanträde den 28 september 265. Antagande av leverantörer avseende HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn Antagande av entreprenör för tryckstegringsstation vid Råda stock Remissvar över handlingsprogram för Räddningstjänsten Storgöteborg Flyktingsituationen i vår omvärld samt effekterna för Härryda kommun Överklagande av beslut om detaljplan för Landvetter nya centrum Ansökan om att ingå i Leaderområdet Göteborgs Insjörike under programperioden Val av representanter till LAG (Local Action Group) Göteborgs Insjörike för perioden Underlag till Sverigeförhandlingen Yttrande över lagförslag om värdeåterföring Motion om att bekämpa bostadsbristen Motion om ökat byggande i Härryda kommun Medborgarförslag om att Härryda kommun skapar en eller flera ställplatser för husbilar.

14 277. Medborgarförslag om cykeltvätt för Mölnlyckes mountainbikecyklister Medborgarförslag om att slopa betyg Yttrande angående betänkande om rektorn och styrkedjan Delegering av anställning av obehöriga lärare Komplettering till yttrande över skolinspektionens beslut efter tillsyn i Härryda kommun (Dnr :6639) Medborgardialog som stöd i platsutveckling Redovisning av medborgarförslag per oktober Delgivning av protokoll från utskott och råd Anmälan av delegationsbeslut. Informationssammanträde den 12 oktober 286. Mottagande av flyktingar 287. Skolinspektionens tillsyn Barns och elevers lärande inom grundskolan 289. Barns och elevers lärande inom gymnasieskolan 290. Lärande inom vuxenutbildningen 291. Delårsbokslut 292. Budget/plan Rutiner och information om upphandlingsärenden 294. Länsstyrelsens bostadsmarknadsanalys Sammanträde den 26 oktober 295. Antagande av entreprenör för ramavtal avseende parkeringsövervakning och handläggning av fordonsflytt Lägesrapport Ändrade tider för gatubelysning Remissvar på slutbetänkande från utredningen om en kommunallag för framtiden.

15 299. Verksamhetsmål med administrationstillväxten i förhållande till befolkningstillväxten Uppdrag avseende effektiviseringsåtgärder under mandatperioden Yttrande över kommunrevisionens granskning av underlag för beslut i kommunfullmäktige avseende större investeringar och stora infrastrukturfrågor Utökat borgensåtagande för Härryda Energi AB Redogörelse för pågående utredning av förutsättningar för säkrare gång- och cykelväg på Boråsvägen norr om Landvettersjön Redogörelse för pågående utredning av bullerskyddsåtgärder längs R40 i Landvetter Köpe- och bytesavtal för fastigheterna Landvetters-Backa 1:28, Önneröd 1:14 och Landvetters-Backa 1: Taxa för avfall och slam Taxa för anläggnings- och brukningsavgifter avseende vattentjänster Motion om tillståndsplikt för pengainsamling på offentlig plats Utredning av möjligheter att utveckla idrottshallen vid Härrydaskolan Motion om filmning av fullmäktiges sammanträden Läsårstider för grundskola, grundsärskola, gymnasiesärskola och ungdomsgymnasium 2016/ Utredning av konsekvenserna av färre barn i barngrupperna i förskolan Verksamhetsmål för fritidsverksamheten Utredning om standardkostnader i förhållande till kvalitet inom äldreomsorgen Motion om översyn av riktlinje avseende utgångspunkter inför beslut om bistånd enligt socialtjänstlagen rörande plats på särskilt boende för äldre äldre Revidering av taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade Delårsbokslut per den 31 augusti samt helårsprognos för Förslag till budget/plan för Särskild medlemsinsats för Kommuninvest Statistiska uppgifter per den 31 juli 2015.

16 321. Delgivning av protokoll från utskott och råd Anmälan av delegationsbeslut Delgivningar Workshop Götalandsbanan. Informationssammanträde den 9 november 325. Detaljplaneprocessen inklusive miljökonsekvensbeskrivning Ekonomisk månadsuppföljning per oktober Uppföljning av KKIK, kommunens kvalitet i korthet SOC och SHB Samverkan mellan kommun och polis Personalinformation Flyktingsituationen Yttrande över förslag till normaltaxa för kommunala gatuavgifter. Sammanträde den 23 november 332. Upplösning av Härryda kommuns samstiftelse Fortsatt användning och utveckling av nationell digital tjänst för ekonomiskt bistånd SSBTEK Interkommunal ersättning inom förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, fritidshem, grundsärskola och ISGR kalenderåret Interkommunal ersättning inom gymnasieskolan och gymnasiesärskolan kalenderåret Interkommunal ersättning inom kommunal vuxenutbildning och svenska för invandrare kalenderåret Motion om översyn av skolorganisation Mottagare av kommunens kulturpris Mottagare av kommunens kulturstipendie Årets idrottsprofil Yttrande över förslag till normaltaxa för kommunala gatuavgifter.

17 342. Upprättande av detaljplan för Hönekulla 1:430 m fl., Södra Mölnlycke centrum, i Mölnlycke Upprättande av detaljplan för del av Råda 1:1 m fl., Mölnlyckemotet, i Mölnlycke 344. Nytt avtal med Västtrafik om kostnadsfria resor för kommuninvånare över 65 år En gemensam målbild för en hållbar regional struktur avseende stråket Göteborg Borås Motion om gratis busskort för kommunens sjukpensionärer Hantering av aktuell flyktingsituation Taxa för brandskyddskontroll 349. Sotningsfrister inom räddningstjänstförbundet Storgöteborg Yttrande om Boverkets rapport 2015:28- åtgärder som kan undantas från kravet på bygglov Ekonomisk månadsuppföljning per oktober Lägesrapport avseende utredningsuppdrag med anledning av besvarade motioner Kommunstyrelsens sammanträden Statistiska uppgifter per den 31 augusti Delgivning av protokoll från råd Anmälan av delegationsbeslut. Informationssammanträde den 30 november 357. Information och diskussion om utveckling i Mölnlycke centrum i samband med Götalandsbanan. Informationssammanträde den 14 december 358. Bulleråtgärder Landvetter centrum 359. Uppföljning av KKiK, kommunens kvalitet i korthet, SOC 360. Götalandsbanan Göteborg-Borås 361. Personalbemanning inom förskola 362. Uppföljning av KKiK, kommunens kvalitet i korthet, TOF

18 363. Medborgardialog i välfärdsteknologi 364. Beslutsärende: Statsbidrag för utarbetande av en lokal överenskommelse om samverkan mellan kommun och arbetsförmedling 365. Rapport från rådet för funktionshinder frågor 366. Rapport från pensionärsrådet 367. Mölnlycke centrum/götalandsbanan fortsatt politisk process

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer.

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. 2. Omläggning av VA-ledningar

Läs mer

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun.

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 5 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 2. Val. 3. Riktlinjer för den särskilda

Läs mer

3. Interpellation om industriutsläpp i bäck som rinner till Storån i Rävlanda.

3. Interpellation om industriutsläpp i bäck som rinner till Storån i Rävlanda. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 5 Kommunfullmäktige Sammanträde den 26 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Medfinansiering av utbyggnad av E20. 3. Interpellation om industriutsläpp i bäck

Läs mer

2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål. 3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter

2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål. 3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 2 Kommunfullmäktige Sammanträde den 30 januari 1. Allmänpolitisk debatt 2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål 3. Strategi för

Läs mer

2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende för ensamkommande flyktingbarn i Landvetter och Mölnlycke.

2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende för ensamkommande flyktingbarn i Landvetter och Mölnlycke. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunfullmäktige Sammanträde den 25 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende

Läs mer

Innehållsförteckning. Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05

Innehållsförteckning. Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05 Innehållsförteckning Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05 1 Införande av en ny politisk organisation från och med 1 april 2015 2 Reglemente för kommunstyrelsen 3 Reglemente för socialnämnden 4 Reglemente

Läs mer

Entreprenad och samverkan

Entreprenad och samverkan Informationsblad 1 (6) Entreprenad och samverkan Här kan du läsa om hur Skolinspektionen tolkar reglerna om entreprenad och samverkan, i samband med myndighetens tillsyn. Det är med utgångspunkt i dessa

Läs mer

Entreprenad och samverkan

Entreprenad och samverkan Juridisk vägledning Granskad september 2013 Mer om Entreprenad och samverkan Entreprenad enligt skollagen är när kommuner, landsting och enskilda huvudmän, med bibehållet huvudmannaskap, sluter avtal med

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2012-03-14 Plats och tid Kommunkontoret, 2012-03-14, kl 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson

Läs mer

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 0 Kommunfullmäktige Sammanträde den 25 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Rapport från demokratiberedningen 3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122,

Läs mer

29 Införande av en ny politisk organisation från och med 1 april 2015 30 Reglemente för kommunstyrelsen

29 Införande av en ny politisk organisation från och med 1 april 2015 30 Reglemente för kommunstyrelsen Innehållsförteckning Kommunstyrelsen 2015 1 Medborgarförslag om sophämtning vid fritidsfastigheter 2 Motion om att införa en egen variant av "Kan du lova?" i kommunen 3 Begäran om investeringsmedel till

Läs mer

Delegeringsordning för Kultur- och utbildningsnämnden. Antagen av Kultur- och utbildningsnämnden 2011-10-24 57

Delegeringsordning för Kultur- och utbildningsnämnden. Antagen av Kultur- och utbildningsnämnden 2011-10-24 57 Delegeringsordning för Kultur- och utbildningsnämnden Antagen av Kultur- och utbildningsnämnden 2011-10-24 57 Allmänt om delegering Delegeringsordningen är främst ett formellt instrument som reglerar beslutanderätten

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16) Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16) Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Nasa, måndagen den 19 januari 2015, klockan 13.00 14.45. Beslutande Mats Abrahamsson (S), tjg ordförande 1-4, 6-12 Mari-Teres

Läs mer

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Öckerö 2012-10-18 KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Beslutsorgan Tid och plats Barn- och utbildningsnämnden Onsdag 24 oktober 2012 kl 16.00 i Öckerösalen - gemensamt möte med socialnämnden

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20)

Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20) Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 1 oktober 2007 kl 17.00 17.40 Paragrafer 261-277 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 3.9

Laholms kommuns författningssamling 3.9 Laholms kommuns författningssamling 3.9 Reglemente för barn- och ungdomsnämnden; antaget av kommunfullmäktige den 16 december 2014, 196 1. Inledning Fullmäktiges uppgifter Kommunallagen (1991:900) ger

Läs mer

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer.

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. 2. Omläggning av VA-ledningar

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26

PROTOKOLL 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26 1(19) från Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-26 Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 13.30-17.15 Beslutande Elena Fridfelt, ordförande (C) Klas Nordh (FP) 118-124

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Carl Björnberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Carl Björnberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Social- och arbetsmarknadsnämnden 2016-02-24 Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 15.00 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie

Läs mer

Kl 08.15 09.00 Ärende 3 Välkommen till kommunstyrelsen ordföranden har ordet

Kl 08.15 09.00 Ärende 3 Välkommen till kommunstyrelsen ordföranden har ordet Kallelse / Inbjudan 1(6) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 5 november 2014 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning.

1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 4 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning.

Läs mer

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-12-17 ÄRENDEN BUN 119 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN 120 BUDGETUPPFÖLJNING PER DEN 30 NOVEMBER 2015... 2 BUN 121 FÖRDELNING AV ENHETSBUDGETAR... 3 BUN

Läs mer

Sekreterare Lina Edkvist

Sekreterare Lina Edkvist Datum: kl 16:00 Plats: Ordförande Anja Nyström Nämndrummet, Kommunkontoret, Hova Sekreterare Lina Edkvist Vid ordinarie ledamots förhinder kontaktas i första hand personlig ersättare. Vid dennes förhinder

Läs mer

Planerade beslutsärenden

Planerade beslutsärenden Kallelse / Inbjudan 1(5) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 26 mars 2014 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Beslut ra\ 2015-10-23 Dnr 44-2015:6446 Nya Tidens Montessoriskola I Täby Aktiebolag Org.nr. 556591-7993 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Nya Tidens Montessoriskola I Täby Aktiebolag Dnr 44-2015:6446

Läs mer

Utredning ang förslag till rak delegationsordning för BUN

Utredning ang förslag till rak delegationsordning för BUN Tjänsteutlåtande 2012-09-03 Sidan 1 av 4 Dnr BUN 2011/178-4 Barn- och ungdomsnämnden Utredning ang förslag till rak delegationsordning för BUN Förslag till beslut Barn- och utbildningskontoret föreslår

Läs mer

Innehåll. Chef sektor barn och utbildning är ansvarig för reglementet.

Innehåll. Chef sektor barn och utbildning är ansvarig för reglementet. Innehåll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS VERKSAMHET... 2 1 Nämndens ansvarsområden och uppgifter... 2 2 Generella uppgifter och bemyndiganden för nämnden... 2 3 Delegering från kommunfullmäktige... 3 4 Planering,

Läs mer

Kallelse/underrättelse

Kallelse/underrättelse Sidan 1 av 8 FÖRVALTNINGEN FÖR UTBILDNING, KOST, KULTUR o FRITID 2009-02-10 Er referens: Vår referens: Sven Trönne Direkttel: 040-641 1285 Direktfax: E-postadress: Diarienr: sven.tronne@lomma.se Barn-

Läs mer

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1 I - ä < - Sammantfictesprotetall Barn- och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung Kl. 09.00-10.50 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S) Thomas

Läs mer

Delegationsordning Grundskolenämnden 2015. Bilagor Tjänsteskrivelse- Delegationsordning som styrdokument Delegationsordning för grundskolenämnden

Delegationsordning Grundskolenämnden 2015. Bilagor Tjänsteskrivelse- Delegationsordning som styrdokument Delegationsordning för grundskolenämnden Rossana Rothstein - bunrr01 E-post: rossana.rothstein@vasteras.se Kopia till TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) 2015-03-11 Dnr: 2015/138-GSN-002 Grundskolenämnden Delegationsordning Grundskolenämnden 2015 Förslag

Läs mer

Ärende/Föredragande 1. Information från Hagens förskole- och skolområde Besök av förskolechef Ulrika Ärlig och rektor Tobias Alderhammar

Ärende/Föredragande 1. Information från Hagens förskole- och skolområde Besök av förskolechef Ulrika Ärlig och rektor Tobias Alderhammar KALLELSE Datum Sida 2016-03-14 1 Sammanträde Nämnd: Barn- och utbildningsnämnden Tid: Tisdagen den 22 mars 2016 kl. 17:00 Plats: Vänstra kammaren, Habo kommunhus Justerare: Thomas Werthén Förhandling enligt

Läs mer

2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade.

2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 3 Kommunfullmäktige Sammanträde den 28 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade.

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35 Utbildningsnämnden 2007-06-14 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Postlista för Barn- och utbildningsnämnden

Postlista för Barn- och utbildningsnämnden utskriftsdatum: 2012-02-03 Postlista för Barn- och utbildningsnämnden Ankomstdatum inom perioden: 2011-12-08 till 2012-02-03 Datum 2011-12-08 Diarienr. BUN 2011/0321 Diariebtkn. Ärendemening Anmälan till

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (25) Paragrafer 1-20 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Rune Persson (S), ordförande

Läs mer

2013-02-20. Kjell Bornhager (KD) Christer Björkegren (KD) Kerstin Ekstén (MP) Jan Björkman (MP) Tony Nilsson (SD) Tommy Nilsson (SD)

2013-02-20. Kjell Bornhager (KD) Christer Björkegren (KD) Kerstin Ekstén (MP) Jan Björkman (MP) Tony Nilsson (SD) Tommy Nilsson (SD) 1(17) 2013-02-20 Nämndsekreterare Vesna Casitovski Tfn 040-42 52 60 Sammanträdesdatum Plats Kolabacken Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Carina Wutzler (M) (ordföranden) Gustav Schyllert (M) (1:e

Läs mer

Integrationsverket, överenskommelse om flyktingmottagning 1999

Integrationsverket, överenskommelse om flyktingmottagning 1999 Protokoll Kommunstyrelsen 8 februari 1999 Ks 10 Dnr KS98/475 1997 Integrationsverket, överenskommelse om flyktingmottagning 1999 Integrationsverket önskar teckna överenskommelse med Arvika kommun om flyktingmottagande

Läs mer

REGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSEN

REGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSEN REGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSEN Gällande från den 28 september 2015 Fastställt av kommunfullmäktige den 21 september 2015, 124 REGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSEN Utöver vad som föreskrivs om kommunstyrelse

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 555 1 av 5 2010-12-07 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Barn- och Utbildningsnämnden sammanträder torsdagen den 16 december 2010, kl 17.00 18.00, kommunhuset, Stora Tjörnsalen. Efter mötet serveras en jultallrik

Läs mer

Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01

Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01 Reglemente 1(8) Omsorgs- och socialförvaltningen Fastställt av kommunfullmäktige: 2008-05-20 62 Reviderat: 2009-12-15 142 2014-12-16 142 Reglemente för omsorgs- och socialnämnden från och med 2015-01-01

Läs mer

Beslut om godkännande av klassificeringsstruktur

Beslut om godkännande av klassificeringsstruktur Stadsarkivet DNR Sida 1 (5) 2015-06-10 Arkivmyndighetens beslut 2015:15 Beslut om godkännande av klassificeringsstruktur Nämnd Utbildningsnämnden Beslutets omfattning Enligt Arkivregler för Stockholms

Läs mer

Beslut. efter tillsyn i Partille kommun

Beslut. efter tillsyn i Partille kommun Partille kommun efter tillsyn i Partille kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 04 www.skolinspektionen.se 2 (15) Tillsyn

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 BUN 34 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 35 INFORMATION... 2 BUN 36 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 37 EN FJÄRDE KOMPETENSUTVECKLINGSDAG FÖR FÖRSKOLAN...

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-10-08 75 (85) Plats och tid Hälsoäventyret, Tierps köping, Kl. 08.30 16.00 Beslutande Övriga närvarande Jonas Nyberg (S), ordförande Åsa Sikberg (M), vice ordförande Björn Hellstedt (C) Kenneth Gunnarsson

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00

Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00 Sammanträdesprotokoll 1 (19) 2015-03-18 Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00 ande Pär Edgren, M Lennart Eklund, C Åsa Landberg, C Mikael lång, S Henrik Mellberg, S Dan Torkelsson,

Läs mer

2 Antagande av tillämpningsföreskrifter för vårdnadsbidrag. 3 Antagande av reglemente för social myndighetsnämnd.

2 Antagande av tillämpningsföreskrifter för vårdnadsbidrag. 3 Antagande av reglemente för social myndighetsnämnd. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 1 Kommunfullmäktige Sammanträde den 31 januari 1 Allmänpolitisk debatt. 2 Antagande av tillämpningsföreskrifter för vårdnadsbidrag. 3 Antagande av reglemente

Läs mer

Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand Ingrid Martens

Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand Ingrid Martens 1(14) Datum Plats och tid Frökindsrummet, Stadshuset kl 08.00 Beslutande Ledamöter Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand

Läs mer

Riktlinjer för godkännande och rätt till bidrag för

Riktlinjer för godkännande och rätt till bidrag för Riktlinjer för godkännande och rätt till bidrag för förskola fritidshem - pedagogisk omsorg med enskild huvudman Antagen av: Kommunstyrelsen 2013-05-08; Ks 134 Innehåll A. Inledning...3 B. Godkännande

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

1. Återkoppling kring kommunstyrelsens företagsbesök Föredragande: Thomas Davidsson

1. Återkoppling kring kommunstyrelsens företagsbesök Föredragande: Thomas Davidsson 1(8) Kommunstyrelsen Tid Tisdagen den 3 november 2015 kl. 8:00 Plats Sammanträdesrum Magistern Enligt uppdrag Jonas Sverkén Föredragningslista Val av protokollsjusterare 1. Återkoppling kring kommunstyrelsens

Läs mer

3. Antagande av detaljplan för del av Hällingsjö 1:43 m. fl. Källarbacken i Hällingsjö.

3. Antagande av detaljplan för del av Hällingsjö 1:43 m. fl. Källarbacken i Hällingsjö. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 4 Kommunfullmäktige Sammanträde den 27 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Justering av kommunalt bidrag till vägupprustning 3. Antagande av detaljplan för

Läs mer

DELEGATIONSORDNING. Utbildningsnämnden Växjö kommun

DELEGATIONSORDNING. Utbildningsnämnden Växjö kommun DELEGATIONSORDNING Utbildningsnämnden Växjö kommun Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentnamn Delegationsordning för utbildningsnämnden Fastställd/Upprättad Utbildningsnämnden 2015-01-07 11 Senast ändrad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.34 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Dennis Nilsson (M) Linda Hägglund (S) 22-33 Mikael Sporgelin (S) Lars

Läs mer

Måndagen den 11 oktober 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 08.30-11.05 Sammanträdet ajournerades klockan 09.30-09.

Måndagen den 11 oktober 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 08.30-11.05 Sammanträdet ajournerades klockan 09.30-09. Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Måndagen den 11 oktober 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 08.30-11.05 Sammanträdet ajournerades klockan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Plats och tid Örestensrummet, Kommunhuset Kinna, klockan 08.30-13:00 Beslutande M Anders Lindal tjänstgör för Lena Eriksson (M) M Nina Paulsson Åmark FP Egon Svensson tjänstgör

Läs mer

Beslut efter riktad tillsyn

Beslut efter riktad tillsyn Beslut Tingsryds kommun 2014-11 -07 Ynqve.Rehnstrom@tingsrvd.se Beslut efter riktad tillsyn av utbildning i Tingsryds kommun för asylsökande barn och barn som vistas i landet utan tillstånd Skolinspektionen,

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson (S)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson (S) Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 10:30 12:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lund Öster

Barn- och skolnämnd Lund Öster Barn- och skolnämnd Lund Öster Protokoll 1 (15) Diarienummer BSÖ 2016/0002 Barn- och skolnämnd Lund Öster Plats och tid Byskolans matsal, Södra Sandby, klockan 18.30 20.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 - kortversion. Barn- och utbildningsnämnd

Verksamhetsberättelse 2015 - kortversion. Barn- och utbildningsnämnd Verksamhetsberättelse 2015 - kortversion Barn- och utbildningsnämnd Innehållsförteckning 1 Inledning... Fel! Bokmärket är inte definierat. 2 Viktiga händelser i verksamheten... Fel! Bokmärket är inte definierat.

Läs mer

Kallelse Sammanträdesdatum 2015-10-08

Kallelse Sammanträdesdatum 2015-10-08 Plats Sessionssalen, Stadshuset Tid Torsdagen den 8 oktober kl. 17:30-22:00 Elisabeth Mattsson (FP) Ordförande Fredrik Skreberg Sekreterare I anslutning till sammanträdet ges möjligheten att ta del av

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 - kortversion. Produktionen

Verksamhetsberättelse 2012 - kortversion. Produktionen Verksamhetsberättelse 2012 - kortversion Produktionen Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Viktiga händelser i verksamheten... 3 3 Måluppfyllelse verksamhet... 3 4 Ekonomi... 4 5 Uppdrag lämnade av

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2015-10-12 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:55 11:35 Ledamöter Margareta Johansson (C) ordförande Jerry Sellin (Op) vice ordförande Gunnel Jonsson (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Tertialrapport nämnd april 2015. Utbildningsnämnd

Tertialrapport nämnd april 2015. Utbildningsnämnd Tertialrapport nämnd april 2015 Utbildningsnämnd 1 Sammanfattning 1.1 Verksamhet Utbildningsnämndens ansvarsområden är pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, Gymnasieskola,

Läs mer

Reglemente för kommunstyrelsen och nämnderna i Ljusdals kommun

Reglemente för kommunstyrelsen och nämnderna i Ljusdals kommun Reglemente för kommunstyrelsen och nämnderna i Ljusdals kommun Antaget av kommunfullmäktige 21 november 2011, 258 Allmänt 1 Kommunallagen ger de grundläggande reglerna om ansvar och beslutanderätt i en

Läs mer

Beslut. Melleruds kommunn. 2011-01-20 Dnr 43-2010:4423. 4644 80 Mellerud. Komm

Beslut. Melleruds kommunn. 2011-01-20 Dnr 43-2010:4423. 4644 80 Mellerud. Komm Beslut Melleruds kommun 4644 80 Mellerud kommunen@mellerud.se 2011-01-20 Dnr 43-2010:4423 Komm munbeslut efter tillsyn av Melleruds kommunn Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besök: Kungsgatan

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-04-09 20 (25) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierps köping Kl. 08.30 10.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S)

Läs mer

Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S)

Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S) Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-15:15 Beslutande Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S) Övriga deltagande Erik Nordén), VD

Läs mer

tjänstgörande för Mattias Danielsson (C)

tjänstgörande för Mattias Danielsson (C) 2013-04-16 1(5) Tid och plats Tisdagen den 16 april 2013, kl. 17.00-17.40, Utbildningskontorets sammanträdesrum Omfattning 45-54 Beslutande ledamöter Anna Svalander (FP) Per Carlsson (S) Birgitta Bergman

Läs mer

Rektors möjligheter att delegera och skolors organisation

Rektors möjligheter att delegera och skolors organisation 1 (11) Rektors möjligheter att delegera och skolors organisation Här kan du läsa om hur Skolinspektionen tolkar reglerna om rektors möjlighet att delegera och skolors organisation, i samband med myndighetens

Läs mer

2011-04-26. Skanör Falsterbo Montessoriskola, Tennisvägen, Skanör

2011-04-26. Skanör Falsterbo Montessoriskola, Tennisvägen, Skanör 1(28) 2011-04-26 Nämndsekreterare Karin Külick Tfn 040-42 5222 Sammanträdesdatum Plats Skanör Falsterbo Montessoriskola, Tennisvägen, Skanör Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Carina Larsson (M)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-24 2 Plats och tid Rådhuset, torsdagen den 24 mars 2011, Kl. 8.30-14.40 Beslutande Jan-Erik Steen (S) ordföranden Mats Nilsson (S) vice ordföranden

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Anna Karlsson, förvaltningsjurist/ nämndsekreterare Karin Strutz,förvaltningsekonom 7-9

Lars Bennersten, förvalningschef Anna Karlsson, förvaltningsjurist/ nämndsekreterare Karin Strutz,förvaltningsekonom 7-9 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2012-02-01 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Kl:08.30-12.00 Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Roger Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2011-05-17 FALKENBERG 176 Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Plats och tid Tingshuset, måndagen den 22 januari 2007, kl. 16.00-20.45 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Leif Karlsson (c) ordförande Ingridh

Läs mer

Sekreterare Lina Edkvist

Sekreterare Lina Edkvist Datum: kl 08:30 Plats: Ordförande Anja Nyström Konferensrummet Gullstensskolan, Gullspång Sekreterare Lina Edkvist Vid ordinarie ledamots förhinder kontaktas i första hand personlig ersättare. Vid dennes

Läs mer

1. Revidering rutinförteckning, Intern kontroll

1. Revidering rutinförteckning, Intern kontroll VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2012-09-19 DNR BUN 2012.249 BRITT-MARIE LÖVQUIST SID 1/2 TF EKONOMIADMINISTRATIV CHEF 0858785171 BRITT-MARIE.LOVQUIST@VALLENTUNA.SE BARN-

Läs mer

Kallelse/underrättelse

Kallelse/underrättelse Sidan 1 av 7 Förvaltningen för utbildning, kost, kultur och fritid Er referens: Vår referens: Sven Trönne Direkttel: 040-641 12 85 Direktfax: 040-641 13 03 E-postadress: sven.tronne@lomma.se Diarienr:

Läs mer

2015-04-08 1 (24) Underskrifter Paragrafer 24-38. Kerstin Jonasson. Kenneth Gunnarsson. Christer Niklasson

2015-04-08 1 (24) Underskrifter Paragrafer 24-38. Kerstin Jonasson. Kenneth Gunnarsson. Christer Niklasson 2015-04-08 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, kl.10.00 12.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson

Läs mer

137 Allmänhetens frågestund Ingen allmänhet närvarar vid dagens sammanträde.

137 Allmänhetens frågestund Ingen allmänhet närvarar vid dagens sammanträde. 2015-09-22 1(8) Tid och plats Tisdagen den 22 september 2015, kl. 16.00-16.40, Utbildningsförvaltningen Omfattning 135-158 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (FP) Anita Spjuth (V) Anders

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Koordinaren Stora Mötet kl 13.15-17.10 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Mikael Sporgelin (S)

Läs mer

Ärende/Föredragande 1. Information från Bränninge förskole- och skolområde

Ärende/Föredragande 1. Information från Bränninge förskole- och skolområde KALLELSE Datum Sida 2016-02-11 1 Sammanträde Nämnd: Barn- och utbildningsnämnden Tid: Tisdagen den 23 februari 2016 kl. 17:00 Plats: Vänstra kammaren, Habo kommunhus Justerare: Lennart Karlsson Förhandling

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2014:8288 Orusts Montessoriskola ekonomisk förening Org.nr. 716445-1614 ma@orustmontessori.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter prioriterad tillsyn i Orust Montessoriskola belägen i

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Familjenämnden 2011-01-20

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Familjenämnden 2011-01-20 SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Plats och tid Kommunhuset Sessionssalen, 2011-01-20 kl 19.00-20.15 Beslutande Gunilla Quist-Lundin (M) Wiggo Wrangborg (M) ers tj Tina Johnsson (M) Gunborg Johansson

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (28) Tid Onsdagen den 25 Mars 2015 klockan 15:00 Plats Liljeborgsskolan, Engelbrektsgatan 5, Trelleborg Ärenden 29 Upprop 30 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista

Läs mer

Reglemente för nämnden för individ- och familjeomsorg

Reglemente för nämnden för individ- och familjeomsorg Utgivare: Kommunledningskontoret, Kansliavdelningen Gäller från : 1 januari 2015 Antagen: KF 120/2014 Reglemente för nämnden för individ- och familjeomsorg Utöver vad som föreskrivs i Kommunallagen (1991:900)

Läs mer

FRAMTIDSKONTRAKTET KUNGÄLV 2020 15 skäl att rösta på Socialdemokraterna

FRAMTIDSKONTRAKTET KUNGÄLV 2020 15 skäl att rösta på Socialdemokraterna FRAMTIDSKONTRAKTET KUNGÄLV 2020 15 skäl att rösta på Socialdemokraterna Kontakta oss: - Maria Steen 0725-303683 Miguel Odhner 0703-520101 Besök vår hemsida: http://www.socialdemokraterna.se/kungalv Kungälv

Läs mer

Beslutande. Ersättare. Övriga deltagare. Justerare. Ordförande. Justerare

Beslutande. Ersättare. Övriga deltagare. Justerare. Ordförande. Justerare Plats och tid Kommunhuset, Hållö, 08.30-12:30 Beslutande Mikael Sternemar (FP), ordförande Anders Rosén (M), Verena Rodin (M), Gunnar Selstam ( C) Annica Erlandsson (S) Ewa Ryberg (V) Kenth Östergren (S)

Läs mer

Riktlinjer fö r pedagögisk ömsörg i Nörrta lje kömmun

Riktlinjer fö r pedagögisk ömsörg i Nörrta lje kömmun Riktlinjer fö r pedagögisk ömsörg i Nörrta lje kömmun (Antagna i barn-och skolnämnden den 20121217) P O S T A D R E S S B E S Ö K S A D R E S S T E L E F O N E - P O S T P L U S G I R O Box 803, 761 28

Läs mer

tjänstgörande för Marie Fridén (M) tjänstgörande för Birgitta Hedström (M)

tjänstgörande för Marie Fridén (M) tjänstgörande för Birgitta Hedström (M) 2013-03-26 1(7) Tid och plats Tisdagen den 26 mars 2013, kl. 17.00-18.20, Utbildningskontorets sammanträdesrum Omfattning 31-44 Beslutande ledamöter Anna Svalander (FP) Birgitta Bergman (M) Mattias Danielsson

Läs mer

Ansvar för utbildning och särskilda stödinsatser i skola och barnomsorg vid placeringar i annan kommun m.m. Ersätter: 1997:202 Bilagor:

Ansvar för utbildning och särskilda stödinsatser i skola och barnomsorg vid placeringar i annan kommun m.m. Ersätter: 1997:202 Bilagor: Cirkulärnr: 2006:18 Diarienr: 2006/0876 Handläggare: Laina Kämpe Avdelning: Avdelningen för lärande och arbetsmarknad Datum: 2006-05-23 Mottagare: Barnomsorg Skola Individ- och familjeomsorg Handikappomsorg

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89.

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89. Utbildnings- och kulturnämnden 2015-08-11 Plats: Tågarpskolan ( OBS!, samling i huvudentrén på Tågarpskolan) Tid: 2015-08-17 kl. 18:00 Kl. 17.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare

Läs mer

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-11-05 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Anna Johansson (c) Kerstin

Läs mer

Information - ungdomsenheten

Information - ungdomsenheten Bildningsnämnden 2015-04-27 1(20) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 14.00 17.20 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) vice ordförande Hans Bolin (S) ersätter Steinar Ruud

Läs mer

Reglemente för Servicenämnden

Reglemente för Servicenämnden Datum 2006-06-02 Reglemente för Servicenämnden fastställt av kommunfullmäktige 2005-04-25 45 (reviderat enligt beslut Kf 06-06-19 54) Utöver det som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna

Läs mer

Nämnd för livslångt lärande NLL 2015/50

Nämnd för livslångt lärande NLL 2015/50 Protokoll 2015-04-22 Nämnd för livslångt lärande Nämnd för livslångt lärande Plats och tid Rum Kumla, 2015-04-22 klockan 14:00-15:25, 15:40-16:05 Beslutande Andreas Brorsson S Ordförande Oskar Svärd M

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

DELEGATIONSORDNING FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen 2010-xx-xx

DELEGATIONSORDNING FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen 2010-xx-xx DELEGATIONSORDNING FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen 2010-xx-xx 1. Sammanfattning:... 2 2. Regler kring delegering... 2 2.1 Inledning... 2 2.2 Ej delegeringsbara ärenden... 3 2.3 Delegering i brådskande

Läs mer

3 Återkallelse av serveringstillstånd Restaurang Romas i Landvetter. 4 Revidering av avgifter för serveringstillstånd och tillsyn enligt alkohollagen

3 Återkallelse av serveringstillstånd Restaurang Romas i Landvetter. 4 Revidering av avgifter för serveringstillstånd och tillsyn enligt alkohollagen K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 0 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1 Senareläggning av vårens kommundelsstämmor 2 Yttrande med anledning av laglighetsprövning av fullmäktiges beslut

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2011-05-30 37 Sida Ks 105 Dnr 139/2011 109 Ny plan- och bygglovtaxa Kommunstyrelsen beslut Förslag till kommunfullmäktige Anta ny plan- och bygglovtaxa,

Läs mer

Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 mars 2014. Ärenden som går vidare till kommunfullmäktige

Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 mars 2014. Ärenden som går vidare till kommunfullmäktige Sida 1 av 7 Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 mars 2014 Har du frågor om något ärende, kontakta kommunkansliet, tel. 0340-881 04, 881 06, 881 07 eller ks@varberg.se Fullständigt protokoll

Läs mer