2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende för ensamkommande flyktingbarn i Landvetter och Mölnlycke.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende för ensamkommande flyktingbarn i Landvetter och Mölnlycke."

Transkript

1 K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R Kommunfullmäktige Sammanträde den 25 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende för ensamkommande flyktingbarn i Landvetter och Mölnlycke. 4. Partistöd Besvarande av motion om höjt driftbidrag till enskilda vägar. 6. Besvarande av motion om förskönande av alla våra tätorter. 7. Besvarande av motion om kommunens flagginstruktioner. 8. Besvarande av motion om kvinnojour i Härryda kommun. 9. Besvarande av motion om att utreda antalet studie- och yrkesvägledare. 10. Remittering av inkomna medborgarförslag. 11. Ärenden för fullmäktiges kännedom. Sammanträde den 22 februari 12. Götalandsbanan / Sverigeförhandlingen. 13. Information från Migrationsverket och debatt. 14. Information från Förbo AB om verksamheten Information från kommunens revisorer. 16. Antagande av detaljplan för Hulebäck 1:608 m.fl. Gärdesområdet i Mölnlycke. 17. Antagande av politiskt inriktningsmål för utsatta barn och unga. 18. Antagande av politiska inriktningsmål för område funktionshinder. 19. Antagande av politiskt inriktningsmål inom förskola och grundskola. 20. Besvarande av motion om säkrare järnvägsövergång i Landvetter. 21. Besvarande av motion om cykelplan.

2 22. Besvarande av motion om en motorbana i kommunen. 23. Remittering av inkomna motioner. 24. Ärenden för fullmäktiges kännedom. Sammanträde den 21 mars 25. Överläggning om politiska inriktningsmål för miljö och energi. 26. Information om årsredovisning Allmänhetens frågestund om årsredovisning Arbetssätt vid behandling av revisorernas berättelse. 29. Revisorernas berättelse och frågan om ansvarsfrihet för 2015 års förvaltning. 30. Frågan om ansvarsfrihet för kommunstyrelsens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för miljö- och bygglovsnämndens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för sociala myndighetsnämndens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för överförmyndarnämndens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för valnämndens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för den gemensamma IT-nämndens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för samhällsbyggnadsberedningen Frågan om ansvarsfrihet för utbildnings-och kulturberedningens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för socialberedningens förvaltning Årsredovisning Förslag till resultatfond och ombudgetering med anledning av 2015 års budgetavvikelser. 41. Förslag till anvisningar för budget/plan Information om välfärdsbokslut Behandling av välfärdsbokslut Årsredovisning 2015 för verksamheten för vattentjänster. 45. Årsredovisning 2015 för verksamheten för avfallstjänster.

3 46. Utredning som förvaltningen har gjort, med anledning av uppdrag från kommunfullmäktige, avseende möjligheten att tillsammans med Marks och Bollebygds kommuner erbjuda författarfristad. 47. Tillsynsplan för Härryda kommuns tillsyn över servering av spritdrycker, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker enligt alkohollag (2010:1 622). 48. Besvarande av motion om hotell och camping vid Rådasjön. 49. Besvarande av motion om översyn av Allmänna lokala ordningsföreskrifter i Härryda kommun. 50. Besvarande av motion om en polisstation i Härryda kommun. 51. Besvarande av motion om undersökning inför en förväntad äldreboom. 52. Remittering av inkomna motioner. Sammanträde den 25 april 53. Information från Härryda Energi AB om verksamheten Ny verksamhet inom sektorn för socialtjänst, flyktingmottagande. 55. Ekonomisk månadsuppföljning per februari Förslag till förtydligat uppdrag för GR när det kommer till samordning av kommunernas gemensamma agerande i hälso- och sjukvårdsfrågor på delregional nivå. 57. Godkännande av marköverlåtelseavtal för Stenbrottet. 58. Antagande av ny finanspolicy för Härryda kommun. 59. Delgivning av kommunstyrelsens beslut med anledning av kommunrevisionens granskning av Härryda kommuns momshantering. 60. Delgivning av kommunstyrelsens beslut med anledning av kommunrevisionens granskning av uppföljande granskning av 2013 års granskningar. 61. Delgivning av kommunstyrelsens beslut med anledning av kommunrevisionens granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt och interna kontroll. 62. Redovisning av medborgarförslag per april Inkomna interpellationer. 64. Remittering av inkomna motioner. 65. Ärenden för fullmäktiges kännedom.

4 Sammanträde den 23 maj 66. Information från Kollektivtrafiknämnden och Västtrafik. 67. Information från Räddningstjänsten Storgöteborg. 68. Information från kommunens revisorer. 69. Antagande av detaljplan för Hindås 1:11 m fl, Villa Roskullen i Hindås. 70. Godkännande av exploateringsavtal inom detaljplan för Landvetter 4:45 m fl Landvetters-Backa, Västra. 71. Yttrande över kommunrevisionens granskning av ekonomistyrningen inom sektorn för socialtjänst. 72. Besvarande av motion om mångkulturellt bokslut. 73. Fyllnadsval, efter Reijo Jaatinen (SD). 74. Remittering av inkomna motioner. 75. Remittering av inkomna medborgarförslag. 76. Besvarande av interpellation om deltidsbrandkårerna i Mölnlycke och Rävlanda. 77. Avsägelse, Anders Björklund (V) Sammanträde den 20 juni 78. Rapport från fullmäktigeberedningarna om måluppfyllelse av inriktningsmålen. 79. Antagande av detaljplan för Mölnlycke 1:55 m.fl., Alhagen i Mölnlycke. 80. Godkännande av avtal om gatukostnad inom förslag till detaljplan för Mölnlycke 1:55 m fl. Alhagen. 81. Antagande av detaljplan för Landvetter 4:45 m.fl. Landvetters-Backa, Västra. 82. Godkännande av avtal om gatukostnad inom förslag till detaljplan för del av Landvetters-Backa 4:45 m.fl., Landvetters-Backa Västra. 83. Antagande av detaljplan för Rävlanda 4:145 m.fl., utvidgning av byggrätter för radhus. 84. Antagande av detaljplan för Hulebäck 1:491, avstyckning av fastighet i Mölnlycke. 85. Ekonomisk månadsuppföljning per mars 2016.

5 86. Utveckling av kommundelsstämmor. 87. Lägesrapport avseende utredningsuppdrag med anledning av besvarade motioner. 88. Delgivning av kommunstyrelsens beslut med anledning av kommunrevisionens granskning av betyg och bedömning inom grundskolan i Härryda kommun. 89. Delgivning av kommunstyrelsens beslut med anledning av kommunrevisionens granskning av diskriminering och kränkande behandling inom grundskolan. 90. Delgivning av kommunstyrelsens beslut med anledning av kommunrevisionens granskning av rektors roll som pedagogisk ledare. 91. Delgivning av kommunstyrelsens beslut med anledning kommunrevisionens rapport Granskning av kommunens insatser för arbetslösa ungdomar och övriga arbetsmarknadsåtgärder. 92. Konkurrensutsättningsprogram för Härryda kommun. 93. Besvarande av motion om översyn av skolorganisationen. 94. Besvarande av motion om varför har vi ett oppositionsråd i Härryda kommun. 95. Besvarande av interpellation om boende för ensamkommande flyktingungdomar. 96. Besvarande av interpellation om praktikanter och feriearbetare. 97. Remittering av inkomna medborgarförslag. Sammanträde den 19 september 98. Parentation 99. Information från kommunens revisorer Ekonomisk månadsuppföljning per juni Ändring av taxa för tillsyn och prövning enligt miljöbalken Ändring av taxa för offentlig kontroll av livsmedel och animaliska biprodukter Försäljning av del av Björröd 1: Försäljning av del av fastigheten Björröd 1: Utredning om gatukostnader inom detaljplan för Hönekulla 1:153 mfl, Stenhuggeriet i Mölnlycke Policy för alkoholservering i kommunägda lokaler.

6 107. Revidering av riktlinjer för skolplacering i förskoleklass, grundskola och grundsärskola Kommunfullmäktiges sammanträden år Annonsering av kommunfullmäktiges sammanträden år Motion om förändrad vägsträckning vid Slamby Motion om kollektivtrafik till våra största arbetsplatser Motion om förändrad hedersutmärkelse Motion om att återinföra personligt ombud för människor med psykiska funktionsnedsättningar i Härryda kommun Remittering av inkomna motioner Remittering av inkomna medborgarförslag Avsägelse, Jan Bromander (KD), samt fyllnadsval Avsägelse, Ulrika Kratz (M) Avsägelse, Lina Zachrisson (V) Fyllnadsval, efter Gunnar Palmerud (MP). Sammanträde den 17 oktober 120. Information om delårsbokslut per augusti och bokslutsprognos Överläggning av politiska inriktningsmål för miljö Försäljning av fastigheten Hönekulla 1: Revidering av regler för taxa och avgifter Ändring av allmänna lokala ordningsföreskrifter Uppdrag om utvärdering av riktlinjer för beslut om särskilt boende för äldre-äldre Yttrande över granskning avseende upphandling av mindre entreprenader i Härryda kommun Remittering av inkomna medborgarförslag Fyllnadsval, efter Ulrika Kratz (M) Avsägelse, Adam Garnemark (M), samt fyllnadsval.

7 130. Avsägelse, Martin Andersson (M) samt fyllnadsval Begäran om att få ha kvar uppdrag under återstoden av mandatperioden Upphörande av uppdrag. Sammanträde den 14 november 133. Information från revisorerna Fastställande av taxa för avfall och slam Fastställande av taxa för anläggningsavgifter och brukningsavgifter avseende vattentjänster Fastställande av finanspolicy för Härryda Energi Utredning som förvaltningen har gjort, med anledning av uppdrag från kommunfullmäktig, avseende att påbörja projektering av idrottshall i Landvetter Utredning som förvaltningen har gjort, med anledning av uppdrag från kommunfullmäktig, avseende att ta fram modeller för föreningsnav Utredning som förvaltningen har gjort, med anledning av uppdrag från kommunfullmäktig, avseende att redovisa användandet och status på lokaler och idrottsanläggningar Utredning som förvaltningen har gjort, med anledning av uppdrag från kommunfullmäktig, avseende att redovisa åtgärder inom fritidshemmen för att höja verksamhetens kvalitet Utredning som förvaltningen har gjort, med anledning av uppdrag från kommunfullmäktig, avseende att redovisa befintliga och nya möjligheter till mötespunkter och aktiviteter för ungdomar år och hur dessa marknadsförs och görs kända för ungdomar och medborgare Utredning som förvaltningen har gjort, med anledning av uppdrag från kommunfullmäktig, avseende att redovisa uppföljning av handlingsplan för suicidpreventivt arbete och föreslå förändringar om behov finns Utredning som förvaltningen har gjort, med anledning av uppdrag från kommunfullmäktig, avseende att ta fram en handlingsplan för att öka barns läsförmåga och riktlinjer för hur IT-verktyg ska användas i skolan Utredning som förvaltningen har gjort, med anledning av uppdrag från kommunfullmäktig, avseende att utreda möjligheten att komplettera den kommunala verksamheten med annan utförare Utredning som förvaltningen har gjort, med anledning av uppdrag från kommunfullmäktig, avseende lägst arbetslöshet i Sverige.

8 146. Utredning som förvaltningen har gjort, med anledning av uppdrag från kommunfullmäktig, avseende att redovisa möjligheter för effektivisering och produktivitets inom hela förvaltningen motsvarande 1 procent av kommunens driftbudget Delårsbokslut per den 31 augusti samt helårsprognos för Fastställande av budget/plan Besvarande av motion att Härryda kommun ska minska användningen av plastmaterial i verksamheten Remittering av inkomna motioner Remittering av inkomna medborgarförslag Avsägelse, Leif-Ove Bohlin (KD), samt fyllnadsval 153. Avsägelse, Marcus Berggren (MP) 154. Avsägelse, Ann-Christine Granlund (M), samt fyllnadsval 155. Avsägelse, Hans Hofflander (L), samt fyllnadsval 156. Avsägelse, Erik Lagerström (L), samt fyllnadsval 157. Fyllnadsval, Lars-Erik Kileby (L) Sammanträde 12 december 158. Lägesrapport från fullmäktigeberedningarna 159. Lägesrapport från sektorerna avseende utredningsuppdrag med anledning av besvarade motioner 160. Ekonomisk månadsuppföljning per oktober Överläggning av förslag till politiska inriktningsmål för integration 162. Överläggning av förslag till politiska inriktningsmål för folkhälsa 163. Föreskrifter om avfallshantering i Härryda kommun 164. Revidering av taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade Revidering av reglemente för sociala myndighetsnämnden 166. Partistöd Inrättande av system med politiska sekreterare

9 168. Motion gällande kränkande behandling på sociala medier 169. Motion om barnomsorg på obekväm arbetstid 170. Motion gällande översyn av uppfyllandet av kravet på avgiftsfri skola 171. Remittering av inkomna interpellationer 172. Interpellation om kostnader att hyra Råda Rum i samband med kommunfullmäktiges sammanträden 173. Remittering av inkomna motioner 174. Remittering av inkomna medborgarförslag 175. Avsägelse, Sebastian Johansson (SD), samt fyllnadsval 176. Avsägelse Katrin Skagert (S) 177. Avsägelse, Peter Andersson (S), samt fyllnadsval 178. Avsägelse, Ardian Avdullahu (S), samt fyllnadsval 179. Fyllnadsval, Marcus Berggren (MP) 180. Ärenden för fullmäktiges kännedom

3. Interpellation om industriutsläpp i bäck som rinner till Storån i Rävlanda.

3. Interpellation om industriutsläpp i bäck som rinner till Storån i Rävlanda. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 5 Kommunfullmäktige Sammanträde den 26 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Medfinansiering av utbyggnad av E20. 3. Interpellation om industriutsläpp i bäck

Läs mer

2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade.

2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 3 Kommunfullmäktige Sammanträde den 28 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade.

Läs mer

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 0 Kommunfullmäktige Sammanträde den 25 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Rapport från demokratiberedningen 3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122,

Läs mer

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer.

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. 2. Omläggning av VA-ledningar

Läs mer

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer.

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. 2. Omläggning av VA-ledningar

Läs mer

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 0 Kommunfullmäktige Sammanträde den 25 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Rapport från demokratiberedningen 3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122,

Läs mer

3. Antagande av detaljplan för del av Hällingsjö 1:43 m. fl. Källarbacken i Hällingsjö.

3. Antagande av detaljplan för del av Hällingsjö 1:43 m. fl. Källarbacken i Hällingsjö. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 4 Kommunfullmäktige Sammanträde den 27 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Justering av kommunalt bidrag till vägupprustning 3. Antagande av detaljplan för

Läs mer

2 Antagande av tillämpningsföreskrifter för vårdnadsbidrag. 3 Antagande av reglemente för social myndighetsnämnd.

2 Antagande av tillämpningsföreskrifter för vårdnadsbidrag. 3 Antagande av reglemente för social myndighetsnämnd. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 1 Kommunfullmäktige Sammanträde den 31 januari 1 Allmänpolitisk debatt. 2 Antagande av tillämpningsföreskrifter för vårdnadsbidrag. 3 Antagande av reglemente

Läs mer

2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål. 3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter

2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål. 3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 2 Kommunfullmäktige Sammanträde den 30 januari 1. Allmänpolitisk debatt 2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål 3. Strategi för

Läs mer

2 Överenskommelse om strukturbild för Göteborgsregionen utifrån Rådslag 4

2 Överenskommelse om strukturbild för Göteborgsregionen utifrån Rådslag 4 K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 9 Kommunfullmäktige Sammanträde den 26 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Överenskommelse om strukturbild för Göteborgsregionen utifrån Rådslag 4 3 Införande

Läs mer

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer.

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. 2. Omläggning av VA-ledningar

Läs mer

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun.

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 5 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 2. Val. 3. Riktlinjer för den särskilda

Läs mer

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun.

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 5 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 2. Val. 3. Riktlinjer för den särskilda

Läs mer

3 Avtal om gatukostnader m m för Långenäs 1:241, Mölnlycke. 4 Detaljplan för Landvetters-Backa 3:1 m fl, Björkåsen, i Landvetter

3 Avtal om gatukostnader m m för Långenäs 1:241, Mölnlycke. 4 Detaljplan för Landvetters-Backa 3:1 m fl, Björkåsen, i Landvetter K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 7 Kommunfullmäktige Sammanträde den 29 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Detaljplan för Nya Långenäs, Mölnlycke 3 Avtal om gatukostnader m m för Långenäs 1:241,

Läs mer

4 Exploateringsavtal för del av Östra Önneröd i Landvetter

4 Exploateringsavtal för del av Östra Önneröd i Landvetter K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 6 Kommunfullmäktige Sammanträde den 31 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Detaljplan för del av Salmered 1:306 m fl, Östra Önneröd (området söder om skolan)

Läs mer

1 Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1 Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (1) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 11 december 2017, klockan 17:00. Innan sammanträdet formellt inleds

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsen

Kallelse till Kommunstyrelsen 1 (6) Kallelse till Kommunstyrelsen Tid Onsdag den 29 november 2017, klockan 13:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan 2 Inrätta ett sportotek i Huddinge

Läs mer

1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning.

1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 4 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning.

Läs mer

3 Återkallelse av serveringstillstånd Restaurang Romas i Landvetter. 4 Revidering av avgifter för serveringstillstånd och tillsyn enligt alkohollagen

3 Återkallelse av serveringstillstånd Restaurang Romas i Landvetter. 4 Revidering av avgifter för serveringstillstånd och tillsyn enligt alkohollagen K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 0 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1 Senareläggning av vårens kommundelsstämmor 2 Yttrande med anledning av laglighetsprövning av fullmäktiges beslut

Läs mer

Beredningarnas arbete i Härryda kommun SKL

Beredningarnas arbete i Härryda kommun SKL Beredningarnas arbete i Härryda kommun SKL 2014-12-09 Annette Eiserman-Wikström, kommunstyrelsens ordförande 1 2014-12-09 Administrativt stöd INNEHÅLL Välkommen till Härryda kommun Organisation och rollfördelning

Läs mer

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig Kallelse / Inbjudan 1(5) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan 8.15 16.30 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (1) Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Fredag den 24 november 2017, klockan 09:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan Informationsärende

Läs mer

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Sveg. TID Måndag 23 november 2015, kl 13.00

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Sveg. TID Måndag 23 november 2015, kl 13.00 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Folkets Hus, Sveg TID Måndag 23 november 2015, kl 13.00 ÄRENDE Sammanträdet är offentligt och kommer att webbsändas direkt fr o m ärende nr 6, www.herjedalen.se BESLUT 1.

Läs mer

1. Antagande av entreprenör för utbyggnad av gång- och cykelväg längs Boråsvägen i Mölnlycke.

1. Antagande av entreprenör för utbyggnad av gång- och cykelväg längs Boråsvägen i Mölnlycke. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 3 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1. Antagande av entreprenör för utbyggnad av gång- och cykelväg längs Boråsvägen i Mölnlycke. 2. Ledningssystem

Läs mer

MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN. 1 2014-10-30 Administrativt stöd Copyright Härryda kommun

MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN. 1 2014-10-30 Administrativt stöd Copyright Härryda kommun MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN 1 2014-10-30 Administrativt stöd INNEHÅLL SKL:s projekt om medborgardialog Process för medborgardialog i Härryda kommun Dialog om framtida boende för personer med funktionshinder

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka. Ärende Beteckning Förslag

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka. Ärende Beteckning Förslag KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-05-04 Kommunfullmäktige Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka 1. Val av justerare och tid för justering Heinrich Kaufmann

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige

Kallelse. Kommunfullmäktige Kallelse Kommunfullmäktige Torsdagen den 19 april 2018 Kommunfullmäktige 2018-04-19 2 Kommunfullmäktige i Ragunda kommun sammanträder torsdagen den 19 april 2018, kl. 17.00, Anders Olofskolan, Hammarstrand.

Läs mer

3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter. 4. Detaljplan för Djupedalsäng 1:99 m fl, förskola i Djupedalsäng i Mölnlycke

3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter. 4. Detaljplan för Djupedalsäng 1:99 m fl, förskola i Djupedalsäng i Mölnlycke K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 2 Kommunstyrelsen Sammanträde den 9 januari 1. Antagande av entreprenör för utbyggnad av va-anläggning och gång- och cykelbana vid flygplatsmotet 2. Antagande

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträde klockan 18:00 Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset. Beteckning Förslag

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträde klockan 18:00 Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset. Beteckning Förslag KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2016-11-29 Kommunfullmäktige Sammanträde 2016-12-06 klockan 18:00 Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset Ärende 1. Val av justerare och tid för justering Beteckning Förslag

Läs mer

r (15) HARRYDA KOMMUN Kommunfullmäktige Mölnlycke kulturhus, måndagen den23 maj 2016, kl Kjellgren

r (15) HARRYDA KOMMUN Kommunfullmäktige Mölnlycke kulturhus, måndagen den23 maj 2016, kl Kjellgren HARRYDA KOMMUN SAM MANTRÄDESPROTOKOLL 2016-0s-23 r (15) Plats och tid Paragrafer Beslutande Mölnlycke kulturhus, måndagen den23 maj 2016, kl. 18.00-21.15 66-77 Se särskild forteckning Övriga deltagande

Läs mer

1. Anmälan av ny ledamot och nya ersättare i kommunfullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1. Anmälan av ny ledamot och nya ersättare i kommunfullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (5) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 6 november 2017, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets behörighet

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Plats och tid Föreningsgården, Rävlanda, måndagen den 22 maj 2006 kl 19.00 21.30 Paragrafer 74-87 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Kommunfullmäktiges sammanträde

Kommunfullmäktiges sammanträde Kommunfullmäktige Datum 2014-12-05 Kallelse och ärendelista till Kommunfullmäktiges sammanträde Tid: Måndagen den 15 december 2014 Plats: Inredia, kl 17.00 Ledamot som är förhindrad att deltaga vid sammanträdet

Läs mer

Bilaga Förslag till beslut boendeplan för vård och omsorg

Bilaga Förslag till beslut boendeplan för vård och omsorg Gagnefs kommun Innehållsförteckning Kommunstyrelsen 2018 2018-02-13 1 Medborgarförslag om att bygga upp en Parkourpark i Gagnef 2 Medborgarförslag om LONA bidrag för att minska eller stoppa lupinernas

Läs mer

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Sveg. TID Måndag 21 november 2016, kl Sammanträdet kommer att webbsändas direkt,

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Sveg. TID Måndag 21 november 2016, kl Sammanträdet kommer att webbsändas direkt, 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Folkets Hus, Sveg Lunch serveras på Hotell Mysoxen kl 11.30 för ledamöter och mottagare av minnesgåvor och pris TID Måndag 21 november 2016, kl 13.00 ÄRENDE BESLUT Sammanträdet

Läs mer

Kommunfullmäktige. Datum och tid: Onsdagen den 9 april 2014 klockan 19.00

Kommunfullmäktige. Datum och tid: Onsdagen den 9 april 2014 klockan 19.00 Kungörelse / Kallelse 1(5) 2014-04-01 Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Datum och tid: Onsdagen den 9 april 2014 klockan 19.00 Plats: Furåsen Stigsvägen 2 Färgelanda Besök: VD Valbohem AB Ärenden: Ärende

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon/fax Webb/e-post Org.nr

Postadress Besöksadress Telefon/fax Webb/e-post Org.nr 1 (6) Datum Tid, klockan 16:00-22:00 Plats Dergårdsteatern, Lerums kommun Fotografering mellan klockan 17.00 och 17.30. (se separat brev) Lerums kommuns medverkan i val av ombud till Sveriges Kommuner

Läs mer

Vikmång (S) till demokratiberedningens ordförande Ingalill Söderberg (DP) med frågor om åtgärder för att öka valdeltagandet

Vikmång (S) till demokratiberedningens ordförande Ingalill Söderberg (DP) med frågor om åtgärder för att öka valdeltagandet 1 (5) Tillkännagivande Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 19 februari 2018, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2007-01-22 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 22 januari 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 28-32 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunfullmäktige (32) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (32) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-03-26 1 (32) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 26 mars 2007 kl 1900 23.20 Paragrafer 47-70 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

4. Dnr Stadsrevisionens rapportsammandrag: Granskning av Göteborgs Stads fordringsbevakning och inkassoverksamhet

4. Dnr Stadsrevisionens rapportsammandrag: Granskning av Göteborgs Stads fordringsbevakning och inkassoverksamhet Ärenden 1. Dnr Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Eva-Lena Fransson (S) och Christina Hjort Bröndt (M) onsdagen den 26 september 2018, klockan 15:00.

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00. Ordförande Patrik Stenvard (M)

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00. Ordförande Patrik Stenvard (M) Sid 1(12) Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2017-12-11 Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00 Ordförande Patrik Stenvard (M) Förhinder anmäls till Sid 2(12) 1. Upprop, val av justerare/justeringstid

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon/fax Webb/e-post Org.nr

Postadress Besöksadress Telefon/fax Webb/e-post Org.nr KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (14) Tid 2019-06-13, kl. 13:00-22:00 Plats Dergårdsteatern, Lerums kommun Sammanträdet börjar klockan 13.00. Sommarfika med landgång serveras klockan 16.15. Uppvakning av

Läs mer

KALLELSE. Datum Camp Sveg (f d Folkets Hus), Sveg :00

KALLELSE. Datum Camp Sveg (f d Folkets Hus), Sveg :00 Kommunfullmäktige Johan Höglund KALLELSE Datum 2018-02-09 Sida 1(5) Kommunfullmäktige Camp Sveg (f d Folkets Hus), Sveg 2018-02-19 13:00 Ärenden INLEDNING 1 Upprop 2 Val av justerare Förslag till tid för

Läs mer

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Ytterhogdal. TID Måndag 12 juni 2017, kl 13:00. Sammanträdet kommer att webbsändas direkt,

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Ytterhogdal. TID Måndag 12 juni 2017, kl 13:00. Sammanträdet kommer att webbsändas direkt, 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Folkets Hus, Ytterhogdal Gruppmöten hålls i Folkets Hus. Lunch ordnas på egen hand. Samåkning i egna bilar. TID Måndag 12 juni 2017, kl 13:00 ÄRENDE Sammanträdet kommer

Läs mer

Kommunfullmäktige 2018

Kommunfullmäktige 2018 Gagnefs kommun Innehållsförteckning Kommunfullmäktige 2018 2018-03-07 1 Ekonomisk rapport 2 Verksamhetsrapport 3 Revisionsrapport "Granskning av kommunstyrelsens samordning och uppsiktsplikt" 4 Medborgarförslag

Läs mer

Kommunfullmäktige 2017

Kommunfullmäktige 2017 Gagnefs kommun Innehållsförteckning Kommunfullmäktige 2017 2017-03-09 1 Lupp 2016 2 Ekonomisk rapport 3 Verksamhetsrapport 4 Motion om kapprumsbibliotek på Gagnefs förskolor och fritidshem 5 Interpellation

Läs mer

Budgetäskande för 2010 från omsorgsnämnden. 5 Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag 2010

Budgetäskande för 2010 från omsorgsnämnden. 5 Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag 2010 2011-01-31 1 Svar på revisionsrapport - Granskning av rutinen för hantering av avgifter inom omsorgsverksamheten 2 Svar på revisionsrapport granskning av Hässleholms kommuns delårsrapport 2010-08-31 3

Läs mer

K a l l e l s e / f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Kommunfullmäktige

K a l l e l s e / f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Kommunfullmäktige Tid: kl. 13:30 Plats: Vätternsalen, Motala Convention Centre Kl 08.30 inbjudes ledamöter och ersättare till utbildning i Teatersalongen om Politikerrollen i en kommun Allmänhetens frågestund börjar kl

Läs mer

onsdagen den 6 maj 2015 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal.

onsdagen den 6 maj 2015 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. 1 (6) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen onsdagen den 6 maj 2015 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. Ordförande Sekreterare Anders Almgren Nina Stierna tel 046-35 59 49, e-post: nina.stierna@lund.se

Läs mer

kallas till sammanträde onsdagen den 13 december 2017 klockan 13:00 på Katarinas kontor, Stadshuset, för att behandla följande ärenden.

kallas till sammanträde onsdagen den 13 december 2017 klockan 13:00 på Katarinas kontor, Stadshuset, för att behandla följande ärenden. Kommunstyrelsens arbetsutskott KALLELSE Datum 2017-12-13 Sida 1 (5) Ledamöter Vakant (S) Karola Svensson (C), 1:e vice ordf. Lena Sjödahl (M) Dan Hovskär (KD) Johanna Johansson (SD) Inbjudna Dan Gabrielsson

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Råda Rum, Råda församlingshem, Mölnlycke kl. 17:00-22:15 ande ledamöter Per Vorberg (M) Thomas Anderberg (M) Mikael Johannison (M) Gunilla Lisspers (M) Roger Nordman (M) (vice ordförande)

Läs mer

Kommunfullmäktige sammanträder Kommunfullmäktige i Hudiksvalls kommun kallas till sammanträde.

Kommunfullmäktige sammanträder Kommunfullmäktige i Hudiksvalls kommun kallas till sammanträde. Föredragningslista 1 (5) 2012-04-11 Kommunfullmäktige sammanträder Kommunfullmäktige i Hudiksvalls kommun kallas till sammanträde. Plats och tid Rådhussalen, Folkets Hus, Hudiksvall, måndagen den 23 april,

Läs mer

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 1(5) Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Tid: 2017-09-18 kl. 18:30 Plats: Bergkarlås-Risa bystuga Öppnande, närvaro, justering Information från byn Bergkarlås Allmänhetens frågestund Mottagande av

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (14)

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Ovalen kl. 09:30-12:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Nina Bladh Justeringens plats och tid Stab, samhällsbyggnad, 2018-01-18

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum Kommunstyrelsen KALLELSE Datum 2018-01-10 Sida 1 (6) Ledamöter Dan Gabrielsson (S), ordförande Karola Svensson (C), 1:e vice ordf. Lena Sjödahl (M), 2:e vice ordf. Ingvor Bergman (S) Christopher Münch

Läs mer

2. Dnr 0393/17 Verksamhetsområde 2017 Göteborgs Stads allmänna vattentjänster

2. Dnr 0393/17 Verksamhetsområde 2017 Göteborgs Stads allmänna vattentjänster 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Dnr 1368/16 Samverkansavtal mellan Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad angående uppförande av en ny spårvagnsdepå på Ringön Anteckningar Ärendet utgår 2. Dnr

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av protokolljusterare Hans Forsberg (M)

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av protokolljusterare Hans Forsberg (M) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2014-09-03 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträde 9 september 2014 klockan 8.30 i Kungsbackarummet, stadshuset OBS! Sammanträdet startar i kommunfullmäktigesalen 1.

Läs mer

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2015-10-21

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2015-10-21 1 (3) Kallelse/föredragningslista Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2015-10-21 OBS Reviderad! Tid: 18.30- ca 22.00 Plats: Medborgarsalen i Rödtornet, Storgatan 31, Vadstena Sammanträdet är offentligt

Läs mer

1. Anmälan av nya ersättare i fullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1. Anmälan av nya ersättare i fullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (6) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 24 april 2017, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets behörighet

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (6) 2016-05-04 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 16 maj 2016 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

Vingåkers kommun. Kommunfullmäktige den 30 november 2015

Vingåkers kommun. Kommunfullmäktige den 30 november 2015 Vingåkers kommun Kommunfullmäktige den 30 november 2015 Frågor från allmänheten Medborgare erbjuds tillfälle att ställa frågor till kommunfullmäktige Frågor från fullmäktigeledamöter Ledamöter i kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunfullmäktige (23) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (23) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-10-22 1 (23) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 22 oktober 2007 kl 18.00 20.20 Paragrafer 157-175 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer

Innehållsförteckning. Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05

Innehållsförteckning. Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05 Innehållsförteckning Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05 1 Införande av en ny politisk organisation från och med 1 april 2015 2 Reglemente för kommunstyrelsen 3 Reglemente för socialnämnden 4 Reglemente

Läs mer

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde måndag den 27 maj 2019, kl 18:00

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde måndag den 27 maj 2019, kl 18:00 Kommunfullmäktige Kallelse/föredragningslista 1 (8) Kommunfullmäktige kallas till sammanträde måndag den 27 maj 2019, kl 18:00 Plats: Ljusgården, Stadshuset, Östra Madenvägen 4, Hallonbergen Förhinder

Läs mer

Granskning av kommunens hantering av policy och styrdokument

Granskning av kommunens hantering av policy och styrdokument Revisionsrapport Granskning av kommunens hantering av policy och styrdokument Härryda kommun 2010-06-14 Hans Gåsste Innehållsförteckning 1 Bakgrund...3 1.1 Uppdrag och syfte...3 1.2 Revisionsfråga...3

Läs mer

Kungörelse KOMMUNFULLMÄKTIGE

Kungörelse KOMMUNFULLMÄKTIGE Kallelse till sammanträde med Kommunfullmäktige Tid: kl. 18:00 Plats: Vätternsalen, Motala Convention Centre Ledamöter kallas Ersättare underättas Elias Georges (S), ordförande 1 Page 1 of 7 1. Allmänhetens

Läs mer

Författningssamlingen. Innehållsförteckning. Del 1 Föreskrifter tillgängliggjorda i enlighet med 3 kap 30 kommunallagen

Författningssamlingen. Innehållsförteckning. Del 1 Föreskrifter tillgängliggjorda i enlighet med 3 kap 30 kommunallagen Författningssamlingen Innehållsförteckning Del 1 Föreskrifter tillgängliggjorda i enlighet med 3 kap 30 kommunallagen A Arbetsordning för kommunfullmäktige i Lomma Kommun A Arbetsordning för kommunfullmäktige

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträde 8 december 2015 klockan 18 i kommunfullmäktigesalen Obs! Luciafirande i kafé Nyfiket klockan 20

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträde 8 december 2015 klockan 18 i kommunfullmäktigesalen Obs! Luciafirande i kafé Nyfiket klockan 20 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-11-27 Kommunfullmäktige Sammanträde 8 december 2015 klockan 18 i kommunfullmäktigesalen Obs! Luciafirande i kafé Nyfiket klockan 20 1. Val av justerare och tid för

Läs mer

Enkla frågor. Interpellationer. Motioner. Sakärenden. Ärendet behandlas av kommunstyrelsen 2015-06-02. 10. Ej färdigberedda medborgarförslag, rapport

Enkla frågor. Interpellationer. Motioner. Sakärenden. Ärendet behandlas av kommunstyrelsen 2015-06-02. 10. Ej färdigberedda medborgarförslag, rapport 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Hotell Funäsdalen TID Måndag 8 juni 2015, kl 13.00 Avresa med buss fr Medborgarhuset, Sveg kl 08.00 via Vemdalen och Hede. Kl. 10.30 12 information på Hotell Funäsdalen

Läs mer

Reglemente för Bygg- och miljönämnden

Reglemente för Bygg- och miljönämnden Tillhör bygg- och miljönämndens beslut 2014-11-26, Reglemente för Bygg- och miljönämnden Antaget av Kommunfullmäktige den 2014-12-15, 48 Dnr. KS.2014.209 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Nämndens uppgifter... 1.1.

Läs mer

Introduktion ny mandatperiod

Introduktion ny mandatperiod Introduktion ny mandatperiod Politisk organisation Förvaltningens organisation och arbetssätt 9 januari 2019 Peter Lönn Kommundirektör sedan januari 2017 HÄRRYDA KOMMUN 1 Härryda i korthet 37 750 invånare

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträde 11 november klockan 18 i fullmäktigesalen, stadshuset. Ärende Beteckning Förslag

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträde 11 november klockan 18 i fullmäktigesalen, stadshuset. Ärende Beteckning Förslag KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2014-11-03 Kommunfullmäktige Sammanträde 11 november klockan 18 i fullmäktigesalen, stadshuset Ärende Beteckning Förslag 1. Val av justerare och tid för justering Lars

Läs mer

Kommunfullmäktige. Observera att restaurangen på Folkets Hus är stängd. Lunch ordnas på egen hand. Folkets Hus, Sveg

Kommunfullmäktige. Observera att restaurangen på Folkets Hus är stängd. Lunch ordnas på egen hand. Folkets Hus, Sveg 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Folkets Hus, Sveg Observera att restaurangen på Folkets Hus är stängd. Lunch ordnas på egen hand. TID Måndag 3 oktober 2016, kl 13.00 ÄRENDE BESLUT Sammanträdet kommer att

Läs mer

Ärende 1. Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering

Ärende 1. Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Justerad föredragningslista Göteborgs Kommunfullmäktige sammanträder i Rikssalen i Kronhuset, Kronhusgatan 1 D, torsdagen den 25 februari 2016 kl. 16.00. Mellan klockan 16.00 och 17.15 behandlas bordlagda

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Onsdagen den 30 januari Tingshuset, Mellerud

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Onsdagen den 30 januari Tingshuset, Mellerud KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2019-01-23 KOMMUNFULLMÄKTIGE Datum Onsdagen den 30 januari 2019 Tid Klockan 18.00 Plats Program Tingshuset, Mellerud Sammanträdet öppnas Upprop samt anmälan om tjänstgörande ersättare

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-06-17 51-62

Protokoll. Socialnämnden 2014-06-17 51-62 Socialnämnden 51-62 2 51 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Maxi ICA...5 52 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Sallys Café i Alingsås AB...6 53 Tillfälligt tillstånd för alkoholservering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 134 Godkännande av ärendelista... 170 135 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 171 136 Riktlinje Skydds- och begränsningsåtgärder revidering... 172 137 Ledningssystem för

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Årsrapport 2016 kommunfullmäktige

Årsrapport 2016 kommunfullmäktige KF 16:1 KF 16:2 KF 16:3 TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Handläggare Josefin Winnfors 0152-29161 Kommunstyrelsen Dnr KS/2017:96-012 2017-02-15 1/2 Årsrapport 2016 kommunfullmäktige Förslag till beslut

Läs mer

- KOMMUNFULLMÄKTIGE -

- KOMMUNFULLMÄKTIGE - Plats och tid för sammanträdet Folkets Hus, Heby Gruppmöte kl.9.00 10.00 Tisdag 14 december kl 10.00 Lunch 12.00 13.00 Kaffe och kaka kl 15.00 Kaffe och smörgås 17.15 Ärenden: Anteckningar: 1. Kommunfullmäktiges

Läs mer

Information om Hässleholm Miljö AB. 1 Hemställan om införande av ny VA-taxa

Information om Hässleholm Miljö AB. 1 Hemställan om införande av ny VA-taxa 2010-01-25 Information om Hässleholm Miljö AB 1 Hemställan om införande av ny VA-taxa 2 Taxa för offentlig livsmedelskontroll 3 Kommunal borgen för AB Hässleholmsbyggen avseende kvarteret Verkmästaren,

Läs mer

tltv\,, tfu^a-/ M Per Vorberg, ordf. S Mats Werner M Grim Pedersen M Kersti Lagergren L Lars-Erik Kileby C Eva Rydén

tltv\,, tfu^a-/ M Per Vorberg, ordf. S Mats Werner M Grim Pedersen M Kersti Lagergren L Lars-Erik Kileby C Eva Rydén HÄRRYDA KOMM{.'N SAM MANTRÄDES PROTOKOI-L 2016-08-22 I (r2) Plâts och tid Paragrafer Beslutande Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den22 augusti 2016, kl. 16.00-20.00 2t3-223 M Per Vorberg, ordf. S Mats

Läs mer

1. Dnr 1146/15 Uppdrag beträffande Världslitteraturhus i Gamlestaden. 2. Dnr 1534/15 Förvärv av besöksnäringens aktier i Göteborg & Co Träffpunkt AB

1. Dnr 1146/15 Uppdrag beträffande Världslitteraturhus i Gamlestaden. 2. Dnr 1534/15 Förvärv av besöksnäringens aktier i Göteborg & Co Träffpunkt AB Information Information beträffande biogasutvecklingen, Föredragande Lotta Brännström, Göteborg Energi AB, 20 min 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Dnr 1146/15 Uppdrag beträffande Världslitteraturhus

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kommunfullmäktige m.m. Ordförande: Ingela Gardner

Verksamhetsberättelse Kommunfullmäktige m.m. Ordförande: Ingela Gardner Verksamhetsberättelse 2017 Kommunfullmäktige m.m. Ordförande: Ingela Gardner Innehållsförteckning Viktiga händelser... 3 Ekonomisk sammanfattning... 4 Verksamhetsuppföljning... 4 Kommunfullmäktige... 5

Läs mer

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 1(5) Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Tid: 2016-06-20 kl. 17:00 OBS tiden! Plats: Våmhus bygdegård Vid sammanträdet kommer kommunens årsredovisning för år 2015 att behandlas. Årsredovisningen

Läs mer

/17 Verksamhetsområde 2017 Göteborgs Stads allmänna vattentjänster /16 Moderna Göteborg, kulturhistoriskt värdefull bebyggelse del III

/17 Verksamhetsområde 2017 Göteborgs Stads allmänna vattentjänster /16 Moderna Göteborg, kulturhistoriskt värdefull bebyggelse del III 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Ärendet utgår. 2. 0393/17 Verksamhetsområde 2017 Göteborgs Stads allmänna vattentjänster 3. 1857/16 Moderna Göteborg, kulturhistoriskt värdefull bebyggelse del III

Läs mer

Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 18 april 2012

Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 18 april 2012 KALLELSE 1(6) Kommunstyrelsen 2012-03-21 Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige för kännedom Kommunstyrelsen sammanträder onsdagen den 18 april 2012 Kung Birger 1+2, Kommunhuset, kl. 14.00 Upprop Val av justerare:

Läs mer

Sammanställning av gällande kommunala styrdokument

Sammanställning av gällande kommunala styrdokument 1(14) Datum Diarienummer 2018-07-24 KS/2016/0150/003-2, Bilaga 1 Upprättad av Sanna Jansson, Kommunjurist Version 1 Sammanställning av gällande kommunala styrdokument Den 29 mars 2017, 71, gav kommunstyrelsen

Läs mer

1 Utökning av antalet ordinarie ledamöter i handikapp- och pensionärsråd. 4 Budgetberedningens sammansättning perioden juni september

1 Utökning av antalet ordinarie ledamöter i handikapp- och pensionärsråd. 4 Budgetberedningens sammansättning perioden juni september K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 7 Kommunstyrelsen Sammanträde den 8 januari 1 Utökning av antalet ordinarie ledamöter i handikapp- och pensionärsråd 2 Bestämmelser för näringslivsutskottet

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Rådasjön kl. 16:00-20:10 ande ledamöter Per Vorberg (M) (ordförande) Patrik Linde (S) (vice ordförande) Evalotta Liljenzin (M) Grim Pedersen (M) Kersti Lagergren (M) (16:05-20:10) 36-43 Hans

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret måndagen den 25 mars 2019 kl. 11:00 Enligt nedanstående föredragningslista

Plats och tid Kommunkontoret måndagen den 25 mars 2019 kl. 11:00 Enligt nedanstående föredragningslista KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1(5) Plats och tid Kommunkontoret måndagen den 25 mars 2019 kl. 11:00 Ärenden Enligt nedanstående föredragningslista Ordförande Madelaine Jakobsson (C) Sekreterare Maria Syd Information

Läs mer

Stora kollegiesalen. Föredragningslista. Borgarrådet Wanngård

Stora kollegiesalen. Föredragningslista. Borgarrådet Wanngård Sida 1 (6) kallas till sammanträde 13/2018 Tid Onsdagen den 19 september 2018 kl. 15:30 Plats Stora kollegiesalen Föredragningslista 1 Val av justerare och tillkännagivande av tid för justering Omedelbar

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

Beslut Kommunstyrelsen Svar på medborgarförslag om att införa trafikutbildningar i skolorna

Beslut Kommunstyrelsen Svar på medborgarförslag om att införa trafikutbildningar i skolorna Offentlig postlista Urval: Registreringsdatum:, Dokumenttyp:,U,S, Status: J - Publicerad Rapport genererad:2018-01-29 nnehåll: Beslut Kommunstyrelsen 171128 458 Svar på medborgarförslag om att införa trafikutbildningar

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 (7) 2016-08-26 Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, måndagen den 5 september 2016 kl 14.00. Ulf Olsson Göran Björklund

Läs mer

Register 2013 Socialnämnden

Register 2013 Socialnämnden Register 2013 Socialnämnden A Anmälan av beslut enligt delegation 25, 115, 143, 169, 204, 281, 322 Ansökan om fondmedel ur familjen Bünsows hjälpstiftelse 237 Ansökan om prestationsersättning till kommuner

Läs mer

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Ginger Johansson (V) Larsgöran Larsson (M)

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Ginger Johansson (V) Larsgöran Larsson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) SN dnr Plats och tid Socialförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, klockan 15.00 16.55 Ordinarie ledamöter Ersättare Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande

Läs mer