2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade."

Transkript

1 K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R Kommunfullmäktige Sammanträde den 28 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Höjd serviceavgift inom taxa avseende insatser för äldre och funktionshindrade. 3. Uppdrag angående familjecentral i Hindås. 4. Antagande av detaljplan för Djupedalsäng 1:99 m fl förskola i Djupedalsäng i Mölnlycke, Härryda kommun. 5. Försäljning av del av Hönekulla 1:459 i Mölnlycke, Härryda kommun. 6. Reviderat yttrande från Länsstyrelsen avseende översiktsplan, ÖP Motion om ökat medborgarinflytande och kommunal närdemokrati. 8. Motion angående underlag för samhällsplanering för sociala sektorns verksamhetsområde på längre sikt med start Kommundelsstämmor Remittering av inkomna motioner. 11. Remittering av inkomna medborgarförslag. 12. Ärenden för fullmäktiges kännedom. Sammanträde den 25 februari 13. Information från Förbo AB om verksamheten Information från kommunens revisorer. 15. Information om medborgarundersökning Överläggning om förslag till reviderade politiska inriktningsmål för sektorn för utbildning och kultur. 17. Antagande av detaljplan för del av Landvetter 3:178, Airport City, del 2, Trafikantservice i Härryda kommun. 18. Motion om cykelpumpar. 19. Remittering av inkomna motioner.

2 20. Remittering av inkomna medborgarförslag. 21. Ärenden för fullmäktiges kännedom. Sammanträde den 25 mars 22. Information om årsredovisning Allmänhetens frågestund om årsredovisning Arbetssätt vid behandling av revisorernas berättelse. 25. Revisorernas berättelse och frågan om ansvarsfrihet för 2012 års förvaltning. 26. Frågan om ansvarsfrihet för kommunstyrelsens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för miljö- och bygglovsnämndens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för sociala myndighetsnämndens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för överförmyndarnämndens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för valnämndens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för den gemensamma IT-nämndens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för infrastrukturberedningens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för miljö- och näringslivsberedningens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för utbildnings- och kulturberedningens förvaltning Frågan om ansvarsfrihet för socialberedningens förvaltning Årsredovisning Fastställande av resultatfond och ombudgetering med anledning av 2012 års budgetavvikelser. 38. Omföring av budget mellan anslagsnivåer. 39. Fastställande av anvisningar för budget/plan Årsredovisning 2012 för verksamheten för vattentjänster. 41. Årsredovisning 2012 för verksamheten för avfallstjänster. 42. Antagande av politiska inriktningsmål för utbildning, kultur och fritid. 43. Antagande av politiska inriktningsmål för vård och omsorg.

3 44. Antagande av politiska inriktningsmål för bostad. 45. Antagande av politiska inriktningsmål för mark. 46. Antagande av miljöpolicy för Härryda kommun. 47. Antagande av bredbandsstrategi för Härryda kommun Antagande av detaljplan för Hönekulla 1:303 m fl, bostäder vid Örtjärn i Mölnlycke. 49. Godkännande av köpeavtal avseende kommunens förvärv av fastigheterna Åbydalen 1:6, 1:9 och 1:60 i Mölnlycke. 50. Ändring av 3 i bolagsordningen för Gryaab AB. 51. Ändring av bolagsordningen för Kungälvs Transporttjänst AB och Fastighets AB Rödingen, dotterbolag till Renova AB. 52. Omstrukturering av Renova AB. 53. Utredning som förvaltningen gjort, med anledning av uppdrag från kommunfullmäktige, att se över rutiner vid ickeval inom valfrihetssystem enligt LOV. 54. Utredning som valnämnden gjort, med anledning av uppdrag från kommunfullmäktige, att utreda vallokaler och röstningslokaler inför valen Redovisning av obesvarade motioner. 56. Remittering av inkomna motioner. 57. Remittering av inkomna medborgarförslag. 58. Fyllnadsval efter Karl Kardos (KP). 59. Ärenden för fullmäktiges kännedom. Sammanträde den 22 april 60. Allmän energi- och miljödebatt utifrån kommande politiska inriktningsmål. 61. Information från Härryda Energi AB om verksamheten Godkännande av utbyggnad av Ryaverket. 63. Godkännande av nya bolagshandlingar för Förbo AB. 64. Försäljning av del av fastigheterna Skällared 1:132 och 1:133.

4 65. Delgivning av kommunstyrelsens beslut med anledning av ekonomisk månadsuppföljning per februari Delgivning av kommunstyrelsens beslut med anledning av kommunrevisionens rapport Uppföljning av revisionsrapport granskning av förrådsverksamheten. 67. Besvarande av uppdrag att kartlägga vilka grupper som fortfarande har ofrivilliga deltider. 68. Besvarande av motion om upprättande av handlingsplan mot barnfattigdom. 69. Avsägelse, Roger Nordman (M), samt fyllnadsval. 70. Avsägelse Anders Johansson (SD), samt fyllnadsval. 71. Redovisning av medborgarförslag. 72. Ärenden för fullmäktiges kännedom. Sammanträde den 20 maj 73. Information från kommunens revisorer. 74. Försäljning av fastigheterna Solsten 1:121 och 1: Antagande av yttrande gällande harmonisering av färdtjänstregler inom GR. 76. Ansökan om kommunal borgen för Härrya Energi AB. 77. Fastställande av Härryda kommuns riktlinjer för alkoholservering. 78. Fastställande av tillsynsplan enligt alkohollagen. 79. Besvarande av uppdrag att ta fram en boendestrategi för att möta äldres behov i framtiden. 80. Höjning av måltidstaxa inom fritidsklubb. 81. Besvarande av motion om skapande av öppna jämförelser för kommunens skolor. 82. Besvarande av uppdrag om att ta fram en handlingsplan för suicidpreventivt arbete. 83. Remittering av inkomna motioner. 84. Remittering av inkomna medborgarförslag. 85. Fyllnadsval efter Karl Kardos (KP). 86. Ärenden för fullmäktiges kännedom.

5 Sammanträde den 17 juni 87. Överläggning om politiska inriktningsmål för vatten och avlopp. 88. Lägesrapporter från fullmäktigeberedningarna. 89. Principer för medborgardialog. 90. Besvarande av uppdrag att utreda förutsättningar för LOV inom lägerverksamhet. 91. Organisationsförändring med tillhörande budgetjustering - ADM. 92. Organisationsförändring med tillhörande budgetjusteringar TOF/UTK/SHB. 93. Ekonomisk månadsuppföljning per mars Ändring av plan- och bygglovstaxan. 95. Godkännande av miljöredovisning Förvärv av del av fastigheten Björröd. 97. Besvarande av uppdrag att redovisa miljösamordningens inriktning och verksamhet. 98. Besvarande av uppdrag avseende kort- och långsiktiga förslag på hur buller från motorväg och järnväg i Landvetter skall hanteras. 99. Omstrukturering av Renova AB Inrättande av tillfällig beredning för revidering av arvodesreglementet inför kommande mandatperiod Lägesrapporter avseende utredningsuppdrag med anledning av besvarade motioner Remittering av inkomna motioner Remittering av inkomna medborgarförslag Fråga från Bo Axelsson om promenadstig runt Vällsjön Ärenden för fullmäktiges kännedom. Sammanträde den 23 september 106. Information från kommunens revisorer Information om finansiella mål för god ekonomisk hushållning Överläggning om förslag till politiska inriktningsmål för kommunens samverkan med idéburna organisationer.

6 109. Överläggning om förslag till politiska inriktningsmål för alkohol, narkotika, doping, tobak och spel Ekonomisk månadsuppföljning per juni Fastställande av kommunstyrelsens reglemente Slutredovisning av Solsten kontors- och personalbyggnad Slutredovisning av Hindås idrottshall Slutredovisning av Solstensgärde träningslägenheter Slutredovisning av Mölnlycke daglig verksamhet Slutredovisning av Hjortens gruppbostad Slutredovisning av Fagerhults förskola Slutredovisning av Krokens förskola Namngivning av dammar i Härryda kommun Namngivning av nytt bostadsområde i Norra Mölnlycke Namngivning av nytt bostadsområde i Mölnlycke Namngivning av broar i Mölnlycke Namngivning av torg i Landvetters centrum Namngivning av öppen plats i Landvetters centrum Namngivning av minipark i Landvetters centrum Antagande av detaljplan för Kullbäckstorp 1:9 M FL, Enebacken Etapp 1, Mölnlycke Godkännande av köpeavtal avseende Rävlanda 4:180, Rävlanda Vårdcentral Uppdrag från kommunfullmäktige att utreda förutsättningen att rusta upp Dansereds bro inom ramen för konstnärlig utsmyckning Kommunfullmäktiges sammanträden Kommundelsstämmor Annonsering av kommunfullmäktiges sammanträden Besvarande av motion från Anita Jeppsson (KP) avseende utredning om fördelning av bidrag till olika aktiviteter för barn och ungdomar.

7 133. Besvarande av motion från Brita Dermark (KP) angående säkrare järnvägsövergång till Landvetter Remittering av inkomna motioner Remittering av inkomna medborgarförslag Inkomna interpellationer Fråga från Jan Linde (S) om en eventuellt föreningsägd idrottshall i Landvetter Avsägelse, Andreas Johansson (S). Sammanträde den 21 oktober 139. Skolpolitisk debatt Information om delårsbokslut per augusti och bokslutsprognos Översyn av den politiska organisationen inför mandatperioden Ändring av valdistriktsindelningen inför valen West Swedens framtida inriktning, organisation och finansiering Modell och arbetssätt för målstyrning i Härryda kommun Uppdrag att utreda konsekvenserna av föreslagna förändringar inom för- och grundskola Uppdrag att utreda förutsättningar för kommunen att kostnadsneutralt erbjuda personal träning på arbetstid Yttrande över kommunrevisionens rapport Granskning av psykofarmaka inom äldreomsorgen Yttrande över kommunrevisionens granskning av fordonsparken Redovisning av medborgarförslag oktober Remittering av inkomna motioner Remittering av inkomna medborgarförslag Fyllnadsval, efter Andreas Johansson (S) Ärenden för fullmäktiges kännedom. Sammanträde den 18 november

8 154. Information från kommunens revisorer Överläggning om förslag till politiska inriktningsmål för trafik Överläggning om förslag till politiska inriktningsmål för individ- och familjeomsorg Taxa för anläggningsavgifter och brukningsavgifter avseende vattentjänster Taxa för avfalls- och slamhantering Antagande av detaljplan för del av Kindbogården 1:95 m. fl. bostäder och förskola i Norra Säteriet i Mölnlycke Exploateringsavtal Norra Säteriet Förvärv av fastigheterna Hulebäck 1:222 och Hönekulla 1: Yttrande över kommunrevisionens granskning av implementering av nya skollagen i Härryda kommun Delårsbokslut per den 31 augusti 2013 samt helårsprognos för Behandling av budget/plan Bostadsförsörjningsprogram Partistöd Mål för god ekonomisk hushållning Driftbudget inklusive verksamhetsplan och verksamhetsmål Investeringsbudget Lokalresursplan Exploateringsbudget Utdebitering Långfristig upplåning Anslagsbindning Uppdrag Motion angående avgiftsnivåer och avgiftshantering Val av ledamöter till tillfällig beredning med uppdrag att revidera handboken Röda tråden.

9 178. Inkomna interpellationer Ärenden för fullmäktiges kännedom. Sammanträde den 16 december 180. Lägesrapporter från fullmäktigeberedningarna 181. Ekonomisk månadsuppföljning per oktober Politiskt inriktningsmål för kommunens samverkan med idéburna organisationer 183. Politiska inriktningsmål för alkohol, narkotika, doping, tobak och spel 184. Utredning av järnväg för sträckan Göteborg-Mölnlycke 185. Ramavtal avseende utvecklingen av bostäder och sporthall vid Mölnlycke fabriker 186. Uppdrag att ansöka om hastighetsbegränsning på riksväg Omstrukturering av Renova AB 188. Yttrande över kommunrevisionens granskning av markförsäljningar 189. Lägesrapporter avseende utredningsuppdrag med anledning av besvarade motioner 190. Motion angående fri frukost i grundskolan 191. Ickevalsalternativ inom valfrihetssystem enligt LOV 192. Motion angående införskaffande av belysning på samtliga motorvägsavfarter 193. Motion om borttagande av bygglovsavgift för solpaneler 194. Interpellation om inrättandet av personalutskott i kommunstyrelsen 195. Interpellation om kvalitet inom barnomsorgen 196. Avsägelse, Rodolfo Campos (M) 197. Inkomna interpellationer 198. Remittering av inkomna motioner 199. Ärenden för fullmäktiges kännedom

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 0 Kommunfullmäktige Sammanträde den 25 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Rapport från demokratiberedningen 3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122,

Läs mer

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke

3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122, Pontus hus i Mölnlycke K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 0 Kommunfullmäktige Sammanträde den 25 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Rapport från demokratiberedningen 3 Antagande av detaljplan för del av Solsten 1:122,

Läs mer

2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende för ensamkommande flyktingbarn i Landvetter och Mölnlycke.

2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende för ensamkommande flyktingbarn i Landvetter och Mölnlycke. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunfullmäktige Sammanträde den 25 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Ändrade ägarförhållanden för spillvattentunnel som ägs av Härryda kommun. 3. Boende

Läs mer

3. Antagande av detaljplan för del av Hällingsjö 1:43 m. fl. Källarbacken i Hällingsjö.

3. Antagande av detaljplan för del av Hällingsjö 1:43 m. fl. Källarbacken i Hällingsjö. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 4 Kommunfullmäktige Sammanträde den 27 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Justering av kommunalt bidrag till vägupprustning 3. Antagande av detaljplan för

Läs mer

3. Interpellation om industriutsläpp i bäck som rinner till Storån i Rävlanda.

3. Interpellation om industriutsläpp i bäck som rinner till Storån i Rävlanda. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 5 Kommunfullmäktige Sammanträde den 26 januari 1. Allmänpolitisk debatt. 2. Medfinansiering av utbyggnad av E20. 3. Interpellation om industriutsläpp i bäck

Läs mer

2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål. 3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter

2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål. 3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 2 Kommunfullmäktige Sammanträde den 30 januari 1. Allmänpolitisk debatt 2. Överläggning om förslag till näringslivspolitiska inriktningsmål 3. Strategi för

Läs mer

2 Antagande av tillämpningsföreskrifter för vårdnadsbidrag. 3 Antagande av reglemente för social myndighetsnämnd.

2 Antagande av tillämpningsföreskrifter för vårdnadsbidrag. 3 Antagande av reglemente för social myndighetsnämnd. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 1 Kommunfullmäktige Sammanträde den 31 januari 1 Allmänpolitisk debatt. 2 Antagande av tillämpningsföreskrifter för vårdnadsbidrag. 3 Antagande av reglemente

Läs mer

1. Antagande av entreprenör för utbyggnad av gång- och cykelväg längs Boråsvägen i Mölnlycke.

1. Antagande av entreprenör för utbyggnad av gång- och cykelväg längs Boråsvägen i Mölnlycke. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 3 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1. Antagande av entreprenör för utbyggnad av gång- och cykelväg längs Boråsvägen i Mölnlycke. 2. Ledningssystem

Läs mer

2 Överenskommelse om strukturbild för Göteborgsregionen utifrån Rådslag 4

2 Överenskommelse om strukturbild för Göteborgsregionen utifrån Rådslag 4 K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 9 Kommunfullmäktige Sammanträde den 26 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Överenskommelse om strukturbild för Göteborgsregionen utifrån Rådslag 4 3 Införande

Läs mer

3 Avtal om gatukostnader m m för Långenäs 1:241, Mölnlycke. 4 Detaljplan för Landvetters-Backa 3:1 m fl, Björkåsen, i Landvetter

3 Avtal om gatukostnader m m för Långenäs 1:241, Mölnlycke. 4 Detaljplan för Landvetters-Backa 3:1 m fl, Björkåsen, i Landvetter K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 7 Kommunfullmäktige Sammanträde den 29 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Detaljplan för Nya Långenäs, Mölnlycke 3 Avtal om gatukostnader m m för Långenäs 1:241,

Läs mer

4 Exploateringsavtal för del av Östra Önneröd i Landvetter

4 Exploateringsavtal för del av Östra Önneröd i Landvetter K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 6 Kommunfullmäktige Sammanträde den 31 januari 1 Allmänpolitisk debatt 2 Detaljplan för del av Salmered 1:306 m fl, Östra Önneröd (området söder om skolan)

Läs mer

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer.

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. 2. Omläggning av VA-ledningar

Läs mer

1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning.

1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 4 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1. Medborgardialog om framtida nyttjande av Hindås station. 2. Medborgardialog om boende för personer med funktionsnedsättning.

Läs mer

Beredningarnas arbete i Härryda kommun SKL

Beredningarnas arbete i Härryda kommun SKL Beredningarnas arbete i Härryda kommun SKL 2014-12-09 Annette Eiserman-Wikström, kommunstyrelsens ordförande 1 2014-12-09 Administrativt stöd INNEHÅLL Välkommen till Härryda kommun Organisation och rollfördelning

Läs mer

MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN. 1 2014-10-30 Administrativt stöd Copyright Härryda kommun

MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN. 1 2014-10-30 Administrativt stöd Copyright Härryda kommun MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN 1 2014-10-30 Administrativt stöd INNEHÅLL SKL:s projekt om medborgardialog Process för medborgardialog i Härryda kommun Dialog om framtida boende för personer med funktionshinder

Läs mer

3 Återkallelse av serveringstillstånd Restaurang Romas i Landvetter. 4 Revidering av avgifter för serveringstillstånd och tillsyn enligt alkohollagen

3 Återkallelse av serveringstillstånd Restaurang Romas i Landvetter. 4 Revidering av avgifter för serveringstillstånd och tillsyn enligt alkohollagen K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 0 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1 Senareläggning av vårens kommundelsstämmor 2 Yttrande med anledning av laglighetsprövning av fullmäktiges beslut

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka. Ärende Beteckning Förslag

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka. Ärende Beteckning Förslag KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-05-04 Kommunfullmäktige Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka 1. Val av justerare och tid för justering Heinrich Kaufmann

Läs mer

3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter. 4. Detaljplan för Djupedalsäng 1:99 m fl, förskola i Djupedalsäng i Mölnlycke

3. Strategi för övertagande av enskilda vägar inom tätorter. 4. Detaljplan för Djupedalsäng 1:99 m fl, förskola i Djupedalsäng i Mölnlycke K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 2 Kommunstyrelsen Sammanträde den 9 januari 1. Antagande av entreprenör för utbyggnad av va-anläggning och gång- och cykelbana vid flygplatsmotet 2. Antagande

Läs mer

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun.

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 5 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 2. Val. 3. Riktlinjer för den särskilda

Läs mer

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun.

1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 3. Riktlinjer för den särskilda kollektivtrafiken, färdtjänst, i Härryda kommun. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 5 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av entreprenör för VA-ledningar i Solsten i Mölnlycke. 2. Val. 3. Riktlinjer för den särskilda

Läs mer

Introduktion ny mandatperiod

Introduktion ny mandatperiod Introduktion ny mandatperiod Politisk organisation Förvaltningens organisation och arbetssätt 9 januari 2019 Peter Lönn Kommundirektör sedan januari 2017 HÄRRYDA KOMMUN 1 Härryda i korthet 37 750 invånare

Läs mer

1 Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1 Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (1) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 11 december 2017, klockan 17:00. Innan sammanträdet formellt inleds

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsen

Kallelse till Kommunstyrelsen 1 (6) Kallelse till Kommunstyrelsen Tid Onsdag den 29 november 2017, klockan 13:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan 2 Inrätta ett sportotek i Huddinge

Läs mer

Budgetäskande för 2010 från omsorgsnämnden. 5 Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag 2010

Budgetäskande för 2010 från omsorgsnämnden. 5 Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag 2010 2011-01-31 1 Svar på revisionsrapport - Granskning av rutinen för hantering av avgifter inom omsorgsverksamheten 2 Svar på revisionsrapport granskning av Hässleholms kommuns delårsrapport 2010-08-31 3

Läs mer

Information om Hässleholm Miljö AB. 1 Hemställan om införande av ny VA-taxa

Information om Hässleholm Miljö AB. 1 Hemställan om införande av ny VA-taxa 2010-01-25 Information om Hässleholm Miljö AB 1 Hemställan om införande av ny VA-taxa 2 Taxa för offentlig livsmedelskontroll 3 Kommunal borgen för AB Hässleholmsbyggen avseende kvarteret Verkmästaren,

Läs mer

Kommunfullmäktige. Datum och tid: Onsdagen den 9 april 2014 klockan 19.00

Kommunfullmäktige. Datum och tid: Onsdagen den 9 april 2014 klockan 19.00 Kungörelse / Kallelse 1(5) 2014-04-01 Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Datum och tid: Onsdagen den 9 april 2014 klockan 19.00 Plats: Furåsen Stigsvägen 2 Färgelanda Besök: VD Valbohem AB Ärenden: Ärende

Läs mer

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer.

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. 2. Omläggning av VA-ledningar

Läs mer

4. Dnr Stadsrevisionens rapportsammandrag: Granskning av Göteborgs Stads fordringsbevakning och inkassoverksamhet

4. Dnr Stadsrevisionens rapportsammandrag: Granskning av Göteborgs Stads fordringsbevakning och inkassoverksamhet Ärenden 1. Dnr Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Eva-Lena Fransson (S) och Christina Hjort Bröndt (M) onsdagen den 26 september 2018, klockan 15:00.

Läs mer

2 Avsiktsförklaring mellan Västtrafik och Härryda kommun avseende Landvetter resecentrum

2 Avsiktsförklaring mellan Västtrafik och Härryda kommun avseende Landvetter resecentrum K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 9 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1 Informationssäkerhetspolicy 2 Avsiktsförklaring mellan Västtrafik och Härryda kommun avseende Landvetter resecentrum

Läs mer

KALLELSE. Datum Camp Sveg (f d Folkets Hus), Sveg :00

KALLELSE. Datum Camp Sveg (f d Folkets Hus), Sveg :00 Kommunfullmäktige Johan Höglund KALLELSE Datum 2018-02-09 Sida 1(5) Kommunfullmäktige Camp Sveg (f d Folkets Hus), Sveg 2018-02-19 13:00 Ärenden INLEDNING 1 Upprop 2 Val av justerare Förslag till tid för

Läs mer

1 Utökning av antalet ordinarie ledamöter i handikapp- och pensionärsråd. 4 Budgetberedningens sammansättning perioden juni september

1 Utökning av antalet ordinarie ledamöter i handikapp- och pensionärsråd. 4 Budgetberedningens sammansättning perioden juni september K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 7 Kommunstyrelsen Sammanträde den 8 januari 1 Utökning av antalet ordinarie ledamöter i handikapp- och pensionärsråd 2 Bestämmelser för näringslivsutskottet

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag till beslut. 1. Val av justerare Kalle Sundvall (M)

Ärende Beteckning Förslag till beslut. 1. Val av justerare Kalle Sundvall (M) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-04-08 Kommunstyrelsen Sammanträde 14 april 2015 klockan 13 Kungsbackarummet Ärende Beteckning 1. Val av justerare Kalle Sundvall (M) 2. Information om samråd och viktigare

Läs mer

Kommunfullmäktige (23) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (23) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-10-22 1 (23) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 22 oktober 2007 kl 18.00 20.20 Paragrafer 157-175 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer.

1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 1 6 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari Ärenden 1. Antagande av leverantör avseende ramavtal för stationära och bärbara datorer. 2. Omläggning av VA-ledningar

Läs mer

Bilaga Förslag till beslut boendeplan för vård och omsorg

Bilaga Förslag till beslut boendeplan för vård och omsorg Gagnefs kommun Innehållsförteckning Kommunstyrelsen 2018 2018-02-13 1 Medborgarförslag om att bygga upp en Parkourpark i Gagnef 2 Medborgarförslag om LONA bidrag för att minska eller stoppa lupinernas

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 29

Kommunstyrelsen. Ärende 29 Kommunstyrelsen Ärende 29 Turism, information och administration Anna Bryntesson, 0571-28106 anna.bryntesson@eda.se TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-11-27 1(2) Revidering av instruktion för kommunfullmäktiges

Läs mer

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde KUNGÖRELSE 1 (7) 2016-11-23 Rev. kallar till sammanträde Tid: onsdagen den 30 november 2016, kl. 13:00 OBS! Tiden. Plats: Stora scenen, Kulturhuset Ordförande: Solange Olame Bayibsa (S) Sekreterare: Anna-Lena

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00. Ordförande Patrik Stenvard (M)

Kallelse. Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00. Ordförande Patrik Stenvard (M) Sid 1(12) Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2017-12-11 Plats och tid Stadshusets Spegelsal 09:00 Ordförande Patrik Stenvard (M) Förhinder anmäls till Sid 2(12) 1. Upprop, val av justerare/justeringstid

Läs mer

2012-01-30. 3 Försäljning av fastighet Hässleholm Stoby 53:9

2012-01-30. 3 Försäljning av fastighet Hässleholm Stoby 53:9 2012-01-30 1 Fråga angående Klockaregården i Vinslöv 2 Fråga angående fritidsgården i Hästveda 3 Försäljning av fastighet Hässleholm Stoby 53:9 4 Svar på motion om vattenlivräddningsutrustning och vattenlivräddningsutbildning

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-09-27 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, kl. 16:00 2018-09-27 2 (7) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträde 16 juni 2016 klockan 9 Kommunfullmäktigesalen. Ärende Beteckning Förslag

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträde 16 juni 2016 klockan 9 Kommunfullmäktigesalen. Ärende Beteckning Förslag KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2016-06-07 Kommunfullmäktige Sammanträde 16 juni 2016 klockan 9 Kommunfullmäktigesalen 1. Val av justerare och tid för justering Eva Borg (S) och Ulrika Landergren (L)

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (1) Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Fredag den 24 november 2017, klockan 09:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan Informationsärende

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Plats och tid Föreningsgården, Rävlanda, måndagen den 22 maj 2006 kl 19.00 21.30 Paragrafer 74-87 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig Kallelse / Inbjudan 1(5) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 28 oktober 2015 klockan 8.15 16.30 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Lokalresursplanering. - Strategier och arbetssätt som är hållbara över tid. 6 april 2017 Lena Magnusson

Lokalresursplanering. - Strategier och arbetssätt som är hållbara över tid. 6 april 2017 Lena Magnusson Lokalresursplanering - Strategier och arbetssätt som är hållbara över tid 6 april 2017 Lena Magnusson LRP Härryda kommun Förutsättningar utifrån befolkningsutveckling 43000 42000 41000 40000 39000 38000

Läs mer

Granskning av kommunens hantering av policy och styrdokument

Granskning av kommunens hantering av policy och styrdokument Revisionsrapport Granskning av kommunens hantering av policy och styrdokument Härryda kommun 2010-06-14 Hans Gåsste Innehållsförteckning 1 Bakgrund...3 1.1 Uppdrag och syfte...3 1.2 Revisionsfråga...3

Läs mer

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde UBK2000, v1.0, 2014-04-28 KUNGÖRELSE 1 (6) kallar till sammanträde Tid: onsdagen den 11 maj 2016, kl 18:30 Plats: Stora scenen, Kulturhuset Ordförande: Solange Olame Bayibsa (S) Sekreterare: Anna-Lena

Läs mer

Information om en ny kommunallag kl. 16:00-16:30

Information om en ny kommunallag kl. 16:00-16:30 Plats Sessionssalen, Stadshuset Tid Torsdagen den 7 december, kl. 17:00-22:00 Elisabeth Mattsson (L) Ordförande Fredrik Skreberg Sekreterare Information om en ny kommunallag kl. 16:00-16:30 Information

Läs mer

Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 16 juni 2011 Kung Birger, Kommunhuset, kl

Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 16 juni 2011 Kung Birger, Kommunhuset, kl Kommunfullmäktige KUNGÖRELSE 2011-06-07 Rev 2011-06-14 Rev 2011-06-16 1(6) Kommunfullmäktige sammanträder torsdag den 16 juni 2011 Kung Birger, Kommunhuset, kl. 18.30 Sammanträdet inleds med att Sparbanken

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Kommunfullmäktige. Kallelse Kommunfullmäktige (Reviderad ärendelista)

Kommunfullmäktige. Kallelse Kommunfullmäktige (Reviderad ärendelista) (Reviderad ärendelista) Sammanträdesdatum: Tid: 18:00 Plats: Kulturhuset Fregatten Carola Granell (S) Ordförande Richard Brown Sekreterare Föredragningslista Beslutsärenden 1 Val av justerare 2 Fastställande

Läs mer

Kommunfullmäktige 2017

Kommunfullmäktige 2017 Gagnefs kommun Innehållsförteckning Kommunfullmäktige 2017 2017-03-09 1 Lupp 2016 2 Ekonomisk rapport 3 Verksamhetsrapport 4 Motion om kapprumsbibliotek på Gagnefs förskolor och fritidshem 5 Interpellation

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Onsdagen den 29 maj Tingshuset, Mellerud

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Onsdagen den 29 maj Tingshuset, Mellerud KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2019-05-22 KOMMUNFULLMÄKTIGE Datum Onsdagen den 29 maj 2019 Tid Klockan 18.00 Plats Program Tingshuset, Mellerud Sammanträdet öppnas Upprop samt anmälan om tjänstgörande ersättare

Läs mer

Fika med julsmörgås kommer att serveras klockan 17:00.

Fika med julsmörgås kommer att serveras klockan 17:00. KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (7) Tid Tisdag den 18 december 2018, klockan 14:00 till cirka 22:00 Plats Dergårdsteatern, Lerums kommun Kommunstyrelsens förslag till budget 2019 med plan 2020-2021 kommer

Läs mer

Politiska inriktningsmål för integration

Politiska inriktningsmål för integration Dnr 2016KS524 078 Politiska inriktningsmål för integration Förord Kommunen har enligt lag det yttersta ansvaret för att enskilda får det stöd och den hjälp som de behöver. I detta ansvar ryms att förhålla

Läs mer

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 1(5) Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Tid: 2019-09-16 kl. 18:30 Plats: Andreasgården Öppnande, närvaro, justering Allmänhetens frågestund Mottagande av medborgarförslag, motioner, interpellationer

Läs mer

Sammanträdet öppnas: Ärenden: Kungörelse/underrättelse. Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18.

Sammanträdet öppnas: Ärenden: Kungörelse/underrättelse. Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18. Kungörelse/underrättelse Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18.30, i Lindberghallen, Djurås. Sammanträdet öppnas: Upprop Val av justerare, plats och tid

Läs mer

Kommunfullmäktige (32) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (32) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-03-26 1 (32) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 26 mars 2007 kl 1900 23.20 Paragrafer 47-70 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde KUNGÖRELSE 1 (8) kallar till sammanträde Tid: onsdagen den 14 juni 2017, kl. 18:30 Plats: Stora scenen Ordförande: Solange Olame Bayibsa Sekreterare: Jennifer Lendeng Ledamot och ersättare som inte kan

Läs mer

Tid och plats för Onsdag 19 november 2014, kl. 13.00 sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset, våningsplan 3

Tid och plats för Onsdag 19 november 2014, kl. 13.00 sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset, våningsplan 3 Kommunstyrelsen Kallelse/Underrättelse Tid och plats för Onsdag 19 november 2014, kl. 13.00 sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset, våningsplan 3 Kommunrevisionen, 30 minuter Strandskydd,

Läs mer

Kommunfullmäktiges verksamhetsberättelse för år 2014

Kommunfullmäktiges verksamhetsberättelse för år 2014 Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-18 AU 3:17 Dnr. KS 2015/0125 Kommunfullmäktiges verksamhetsberättelse för år 2014 Arbetsutskottets beslut Ärendet bereds vidare. Sammanfattning

Läs mer

Kungörelse KOMMUNFULLMÄKTIGE

Kungörelse KOMMUNFULLMÄKTIGE Kallelse till sammanträde med Kommunfullmäktige Tid: kl. 18:00 Plats: Vätternsalen, Motala Convention Centre Ledamöter kallas Ersättare underättas Elias Georges (S), ordförande 1 Page 1 of 7 1. Allmänhetens

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum Kommunstyrelsen KALLELSE Datum 2018-01-10 Sida 1 (6) Ledamöter Dan Gabrielsson (S), ordförande Karola Svensson (C), 1:e vice ordf. Lena Sjödahl (M), 2:e vice ordf. Ingvor Bergman (S) Christopher Münch

Läs mer

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 1(5) Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Tid: 2017-09-18 kl. 18:30 Plats: Bergkarlås-Risa bystuga Öppnande, närvaro, justering Information från byn Bergkarlås Allmänhetens frågestund Mottagande av

Läs mer

Kommunstyrelsen kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder onsdagen den 1 november 2017, kl i Gemaket

Kommunstyrelsen kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder onsdagen den 1 november 2017, kl i Gemaket KALLELSE 1 (9) kallar till sammanträde Tid: onsdagen den 8 november 2017, kl. 14.00 Plats: Gemaket Ordförande: Camilla Janson (S) Sekreterare: Jennifer Lendeng Ledamot och ersättare som inte kan närvara

Läs mer

2 Samverkansavtal för vuxnas lärande i Göteborgsregionen våren Interkommunal ersättning för förskoleklass, grundskola och fritidshem 2008

2 Samverkansavtal för vuxnas lärande i Göteborgsregionen våren Interkommunal ersättning för förskoleklass, grundskola och fritidshem 2008 K R O N O L O G I S K T R E G I S T E R 2 0 0 8 Kommunstyrelsen Sammanträde den 7 januari 1 Motion om socialt nätverk mot datorberoende 2 Samverkansavtal för vuxnas lärande i Göteborgsregionen våren 2008

Läs mer

Kallelse. Mora Kommunfullmäktige kallas härmed till sammanträde på Mora folkhögskola, Yvradsvägen 29 i Mora, 2012-06-25, kl. 17.00.

Kallelse. Mora Kommunfullmäktige kallas härmed till sammanträde på Mora folkhögskola, Yvradsvägen 29 i Mora, 2012-06-25, kl. 17.00. Kallelse Mora Kommunfullmäktige kallas härmed till sammanträde på Mora folkhögskola, Yvradsvägen 29 i Mora, 2012-06-25, kl. 17.00. OBS! Sammanträdet äger rum på Mora folkhögskola. Ärenden: 1. Öppnande,

Läs mer

Sessionssalen, Kommunhuset, Finspång. 2 Information om verksamheten i regionen. 3 Ledamöternas frågestund. 4 Besvarande av interpellationer och frågor

Sessionssalen, Kommunhuset, Finspång. 2 Information om verksamheten i regionen. 3 Ledamöternas frågestund. 4 Besvarande av interpellationer och frågor KUNGÖRELSE 1 Tid Onsdagen den 31 oktober 2012, klockan 16.00 Plats Sessionssalen, Kommunhuset, Finspång Nr Ärenderubrik Sida 1 Öppnande, upprop, val av ledamot att justera dagens protokoll samt fastställelse

Läs mer

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 1(5) Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Tid: 2016-06-20 kl. 17:00 OBS tiden! Plats: Våmhus bygdegård Vid sammanträdet kommer kommunens årsredovisning för år 2015 att behandlas. Årsredovisningen

Läs mer

Tid och plats för , kl sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset, våningsplan 3

Tid och plats för , kl sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset, våningsplan 3 Kommunstyrelsen Kallelse/Underrättelse Tid och plats för 2013-05-28, kl. 13.00 sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset, våningsplan 3 Föredragningslista Ärende i AU Sida 1. Anslagsuppföljning

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-02-10

Kommunstyrelsen 2015-02-10 Kommunstyrelsen 2015-02-10 1 Godkännande av dagordning 2 Allmänhetens frågestund 3 Rapporter 4 Information från Polisen 5 Samråd angående nybyggnation 6 Revisionsrapport om kommunens delårsrapport 2014

Läs mer

4 Information av kommunrevisionen

4 Information av kommunrevisionen STRÖMSUNDS KOMMUN KUNGÖRELSE 2 Kommunfullmäktige 2011-04-13 Plats och tid Onsdagen den 27 april 2011, klockan 13.00, i Virveln på Folkets Hus, Strömsund Klockan 13.00 Ekonomichefen informerar om årsredovisning

Läs mer

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Ytterhogdal. TID Måndag 12 juni 2017, kl 13:00. Sammanträdet kommer att webbsändas direkt,

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Ytterhogdal. TID Måndag 12 juni 2017, kl 13:00. Sammanträdet kommer att webbsändas direkt, 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Folkets Hus, Ytterhogdal Gruppmöten hålls i Folkets Hus. Lunch ordnas på egen hand. Samåkning i egna bilar. TID Måndag 12 juni 2017, kl 13:00 ÄRENDE Sammanträdet kommer

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige

Kallelse. Kommunfullmäktige Kallelse Kommunfullmäktige Torsdagen den 19 april 2018 Kommunfullmäktige 2018-04-19 2 Kommunfullmäktige i Ragunda kommun sammanträder torsdagen den 19 april 2018, kl. 17.00, Anders Olofskolan, Hammarstrand.

Läs mer

kallas till sammanträde onsdagen den 13 december 2017 klockan 13:00 på Katarinas kontor, Stadshuset, för att behandla följande ärenden.

kallas till sammanträde onsdagen den 13 december 2017 klockan 13:00 på Katarinas kontor, Stadshuset, för att behandla följande ärenden. Kommunstyrelsens arbetsutskott KALLELSE Datum 2017-12-13 Sida 1 (5) Ledamöter Vakant (S) Karola Svensson (C), 1:e vice ordf. Lena Sjödahl (M) Dan Hovskär (KD) Johanna Johansson (SD) Inbjudna Dan Gabrielsson

Läs mer

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Sveg. TID Måndag 23 november 2015, kl 13.00

Kommunfullmäktige. Folkets Hus, Sveg. TID Måndag 23 november 2015, kl 13.00 1 ORGAN PLATS Kommunfullmäktige Folkets Hus, Sveg TID Måndag 23 november 2015, kl 13.00 ÄRENDE Sammanträdet är offentligt och kommer att webbsändas direkt fr o m ärende nr 6, www.herjedalen.se BESLUT 1.

Läs mer

Besvarande av medborgarförslag

Besvarande av medborgarförslag KOMMUNFULLMÄKTIGE 1(6) KUNGÖRELSE DATUM: 2014-04-28 SEKRETERARE: Vesna Casitovski 046-25 12 78 Vesna.casitovski@staffanstorp.se Sammanträde Sammanträdesdatum: 2014 04 28 Sammanträdestid: Klockan 18.00

Läs mer

Vikmång (S) till demokratiberedningens ordförande Ingalill Söderberg (DP) med frågor om åtgärder för att öka valdeltagandet

Vikmång (S) till demokratiberedningens ordförande Ingalill Söderberg (DP) med frågor om åtgärder för att öka valdeltagandet 1 (5) Tillkännagivande Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 19 februari 2018, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets

Läs mer

1 Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering

1 Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Tid: Klockan 16:00 Plats: Gustaf Adolfs Torg 5, Fullmäktiges sessionssal i Börsbyggnaden Justerad föredragningslista Ärenden 1 Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid

Läs mer

Granskning av Fullmäktigeberedningarna

Granskning av Fullmäktigeberedningarna Revisionsrapport Granskning av Fullmäktigeberedningarna Tierps kommun Augusti 2010 Roger Burström Johan Spåre (1) 1. INLEDNING...3 1.1 UPPDRAG OCH BAKGRUND...3 1.2 REVISIONSFRÅGA...3 1.3 METOD...4 2. ORGANISATIONEN

Läs mer

- KOMMUNFULLMÄKTIGE -

- KOMMUNFULLMÄKTIGE - Plats och tid för sammanträdet Folkets Hus, Heby Gruppmöte kl.9.00 10.00 Tisdag 14 december kl 10.00 Lunch 12.00 13.00 Kaffe och kaka kl 15.00 Kaffe och smörgås 17.15 Ärenden: Anteckningar: 1. Kommunfullmäktiges

Läs mer

Dokumenthanteringsplan

Dokumenthanteringsplan Dokumenthanteringsplan Ledningsprocesser i Torsby kommun 1.1. Ledning 1.1.1 Kommunfullmäktige Antagen av, datum och paragraf Version Kommunstyrelsen, 2016-09-05 139 1.0 Reering: datum och paragraf Reeringen

Läs mer

Diarienummer Ärendemening. 1 KS Fastställande av dagordning. 2 KS Motion angående intensifierat arbete mot nätmobbning

Diarienummer Ärendemening. 1 KS Fastställande av dagordning. 2 KS Motion angående intensifierat arbete mot nätmobbning K O M M U N F U L L M Ä K T I G E i Gislaveds kommun kallas härmed till sammanträde som börjar torsdagen den 15 december 2016, klockan 17:00 i Sessionssalen, Kommunhuset, Gislaved för att behandla följande

Läs mer

Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012

Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012 Kommunfullmäktige 2012-10-29 Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012 80 Allmänhetens frågestund 81 Resultatinformation 2012:2 82 Fastställelse av skattesats för 2013 83 Länsgemensam

Läs mer

Introduktion ny mandatperiod

Introduktion ny mandatperiod Introduktion ny mandatperiod Kommunens ekonomi 9 januari 2019 Uppdrag Ekonomi Ekonomistyrning, kontroll Löpande redovisning, t.ex. leverantörsreskontra, kundreskontra, kassafunktion Upprättar månads- delårsrapporter

Läs mer

1. Anmälan av ny ledamot och nya ersättare i kommunfullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1. Anmälan av ny ledamot och nya ersättare i kommunfullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (5) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 6 november 2017, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets behörighet

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon/fax Webb/e-post Org.nr

Postadress Besöksadress Telefon/fax Webb/e-post Org.nr KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (14) Tid 2019-06-13, kl. 13:00-22:00 Plats Dergårdsteatern, Lerums kommun Sammanträdet börjar klockan 13.00. Sommarfika med landgång serveras klockan 16.15. Uppvakning av

Läs mer

8. Interpellation av Carina Sundbom (C) om testanläggning för spårbunden teknik inom Skellefteå kommun (22/15)

8. Interpellation av Carina Sundbom (C) om testanläggning för spårbunden teknik inom Skellefteå kommun (22/15) Kommunfullmäktige Kungörelse Tid och plats för Tisdag 15 september 2015, klockan 10.00 sammanträde Forumsalen, Campus Skellefteå Klockan 10.00-10.30 Gunnar Landsell, Luleå tekniska universitet, berättar

Läs mer

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2015-10-21

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2015-10-21 1 (3) Kallelse/föredragningslista Kommunfullmäktige kallas till sammanträde 2015-10-21 OBS Reviderad! Tid: 18.30- ca 22.00 Plats: Medborgarsalen i Rödtornet, Storgatan 31, Vadstena Sammanträdet är offentligt

Läs mer

Ärendeberedning 15 november

Ärendeberedning 15 november Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 2013-11-04 1 (7) Dag och tid Tisdagen den 26 november 2013, klockan 15.00 Plats Beredning Rinmansalen, stadshuset Kommunstyrelsens arbetsutskotts beredning:

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Anette Avelin (L) Olov Gibeck (C)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Anette Avelin (L) Olov Gibeck (C) Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-08-28 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30 14.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Dan Larson (M), ordförande Anette Avelin

Läs mer

Innehållsförteckning. Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05

Innehållsförteckning. Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05 Innehållsförteckning Kommunfullmäktige 2015 2015-03-05 1 Införande av en ny politisk organisation från och med 1 april 2015 2 Reglemente för kommunstyrelsen 3 Reglemente för socialnämnden 4 Reglemente

Läs mer

Årsrapport 2016 kommunfullmäktige

Årsrapport 2016 kommunfullmäktige KF 16:1 KF 16:2 KF 16:3 TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Handläggare Josefin Winnfors 0152-29161 Kommunstyrelsen Dnr KS/2017:96-012 2017-02-15 1/2 Årsrapport 2016 kommunfullmäktige Förslag till beslut

Läs mer

Politiska inriktningsmål för utbildning, kultur och fritid

Politiska inriktningsmål för utbildning, kultur och fritid Dnr 2017KS740 078 Politiska inriktningsmål för utbildning, kultur och fritid Förord att genomföra en utbildning som grund för vidare studier och för det framtida yrkeslivet. Grundskolan och gymnasiet ska

Läs mer

1. Dnr Förslag till budget 2018 och flerårsplaner Yrkanden / Yttranden Yrkande MP, S och V

1. Dnr Förslag till budget 2018 och flerårsplaner Yrkanden / Yttranden Yrkande MP, S och V 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Dnr Förslag till budget 2018 och flerårsplaner 2019-2020 Yrkande MP, S och V 2. Dnr 0710/16 Detaljplan för bostäder och verksamheter vid Karlavagnsplatsen inom stadsdelen

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Onsdagen den 30 januari Tingshuset, Mellerud

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Onsdagen den 30 januari Tingshuset, Mellerud KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2019-01-23 KOMMUNFULLMÄKTIGE Datum Onsdagen den 30 januari 2019 Tid Klockan 18.00 Plats Program Tingshuset, Mellerud Sammanträdet öppnas Upprop samt anmälan om tjänstgörande ersättare

Läs mer

Tid Onsdagen den 21 mars 2018 kl. 15:30. Stora kollegiesalen. Föredragningslista. Borgarrådet Wanngård

Tid Onsdagen den 21 mars 2018 kl. 15:30. Stora kollegiesalen. Föredragningslista. Borgarrådet Wanngård Sida 1 (6) kallas till sammanträde 5/2018 Tid Onsdagen den 21 mars 2018 kl. 15:30 Plats Stora kollegiesalen Föredragningslista 1 Justering Borgarrådet Wanngård 2 Rapport över inkomna ärenden 23 februari

Läs mer