Affärsplan 2012/2013. Studio RMN UF. Studio RMN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Affärsplan 2012/2013. Studio RMN UF. Studio RMN"

Transkript

1 Affärsplan 2012/2013 Studio RMN UF Studio RMN

2 Att göra mindre företag mer konkurranskraftiga Affärsidé, vision & mission Vi är Studio RMN Om oss Våra fundament Bakgrund, mål, värderingar och affärsmodell Morgondagens kreativitet Milstolpar & produkt Marknaden Kunder & konkurrenter Marknadsföring Analys av Studio RMN SWOT-analys Våra finanser Ekonomi Framtid Sammanfattning Framtid & underskrifter

3 Vår affärsidé lyder: Studio RMN gör mindre företag mer konkurrenskraftiga på sin marknad genom att erbjuda professionell grafisk design till ett lägre pris inom tre strategiska områden: branding, print och webbdesign. med andra ord erbjuder vi morgondagens kreativitet för en vackrare framtid Vi ska göra Studio RMN till det företag som kan leverera bäst design till lägst pris på marknaden, något som ska göra det självklart för mindre företag med intressanta och unika idéer att välja oss för framtagning av deras marknadskommunikation. för att bevara mångfalden på marknaden Genom att göra professionell grafisk design tillgänglig även för mindre företag bidrar vi till en större mångfald på marknaden. Vår mission är att ge mindre företag möjligheten att effektivt konkurrera om morgondagens konsument.

4 Vi är Studio RMN Anton Nilsson Ekonomichef & Webbdesigner Melker Mossberg VD & Försäljningschef Alexander Raubo Art Director, Marknadschef & Vice VD Anton har sommarjobbat på PEAB Sveriges ekonomiavdelning, insikterna och kunskaperna därifrån har sedan kunnat appliceras som ekonomichef i Studio RMN. Hans öga för funktion och struktur har även hjälpt honom i arbetet med webbdesign. Melker har bakgrund inom försäljning och ledarskap. Tidigare har Melker initierat och organiserat flera projekt som vice ordförande i ProCivitas Elevkår. Han har fått erfarenhet som säljare för FixIt UF och gått Raul Wallenberg Academy s ledarskapsutbildning. Alexanders expertis inom grafisk design som han ackumulerat under sin tid som frilansdesigner samt hans entreprenöriella ådra och organisatioriska kunskaper gör honom perfekt för positionen som art director.

5 Vår story I dag översvämmas vi av enormt många säljbudskap varje dag, från reklamskyltar och webbsidor till popupfönster och produktplacering i filmer, ja till och med från våra kläder. Det krävs kompetens och kreativa lösningar för att synas på dagens marknad. Men tjänster som erbjuder sådana professionella lösningar är reserverade för större företag med stora marknadsföringsbudgetar. Mångfalden och den friska konkurrensen på marknaden blir kraftigt lidande när mindre företag inte har tillgång till effektiv marknadskommunikation enbart på grund av ekonomiska barriärer. Det är ett stort gap i marknaden som idag fylls av mindre aktörer med tjänster av bristande kvalitet och det är det gapet som Studio RMN kommer att fylla med sin tjänst. Mål Kortsiktiga mål Långsiktiga mål Inleda långvariga flera samarbeten med klienter. Kontinuerligt utvärdera och följa upp utförda arbeten Exponera Studio RMN till en stor publik genom hemsida och blogg. Inrikta oss på att utföra mer omfattande brandingprojekt. Standardisera arbetsprocesserna Nå en omsättning på kr per år. Expandera genom anställning. Våra värderingar: Leverera lösningar som är relevanta både idag och imorgon. Bra design ska vara tillgänglig för alla. Hög kvalitet till lågt pris Vår affärsmodell Affärsmodellen bygger på att vi ska kunna erbjuda mindre företag högkvalitativ grafisk design till ett lägre pris än vad de betalar hos våra konkurrenter. För att möjliggöra denna kombination har vi valt bort att ha utgifter för lokal, personal och transport till fördel för tillgängligheten av vår produkt. Genom att jobba i projektform kan vi distribuera våra begränsade resurser på ett effektivt sätt. Det ger även klienten en fördelaktig överskådlighet över arbetsprocessen som både gynnar slutresultatet och kundrelationen. Att vara en mindre organisation ger oss mer flexibilitet än större företag för att genomföra förändringar och ta snabba beslut. Därför vill vi förbli små men tänka stort och ta på oss mer omfattande brandingprojekt där kunden ger oss frihet till att bygga det visuella varumärket från grunden.

6 Några milstolpar & projekt: 15 Juli 2012 GoToMauritius Webbsida 3 Augusti 2012 Inis produktbranding 25 Juni 2012 Barista Konceptbranding 13 Juni 2012 Studio RMN grundas 11 September 2012 Noa:s Inredia kampanj Morgondagens kreativitet Vår produkt Vår produkt är en tjänst med huvudmål att öka klientens konkurrenskraft genom att skapa och utveckla stark visuell kommunikation. Den erbjuds inom tre områden; branding, print och webbdesign där branding innebär en komplett varumärkesframtagning, print framtagning av material för tryck och webbdesign framtagning av webbsidor. Tjänsten utförs med tydliga tidsplaner, mål och riktlinjer för varje projekt. Vi initierar varje arbete med att identifiera kärnan i klientens verksamhet för att hitta ett relevant budskap som vi bygger upp slutprodukten kring. Arbetsprocessen sker på ett överskådligt vis med insyn och kontinuerlig feedback från klienten. Vår kompetens inom området och klientens kompetens inom sin verksamhet utväxlas frekvent för att åstadkomma ett resultat som är relevant, intressant och hållbart inom sitt användningsområde. I vårt arbete strävar vi alltid emot att skapa unik design som förmedlar personlighet vilket förstärker slutproduktens budskap. Vi tror på att den bästa lösningen är den enklaste och att ett starkt koncept med ett relevant budskap är det viktigaste för en lyckad design. Produktutveckling Vi jobbar hårt för att ständigt förbättra vår produkt genom att utöka våra teoretiska och praktiska kunskaper genom interna utbildningar. Vårt mål är också att standardisera stora delar av våra arbetsprocesser för att effektivisera våra arbetstimmar och ytterligare kvalitetssäkra slutprodukten. I takt med att vår verksamhet expanderar hoppas vi kunna attrahera utomstående kompetens och utöka vårt team med unga talanger för att fortsätta leverera morgondagens kreativitet även i framtiden. Vi strävar också emot att inrikta oss till att enbart erbjuda brandinglösningar för att anpassa vår produkt till framtida förutsättningar för vår verksamhet.

7 Kunder Vår målgrupp är mindre företag i nordvästra Skåne med begränsade resurser att spendera på tjänster inom marknadsföring. Idealet är en nystartad verksamhet med en intressant affärsidé driven av kreativa entreprenörer som har stora ambitioner uppbackat av goda affärskunskaper. Vår målgrupps verksamhet har en stark lokal förankring och en projicerad omsättning på upp till 10 miljoner kronor per år. Konkurrenter Enligt statistik från vår marknadsundersökning (t.h.) och vår erfarenhet från tidigare genomförda projekt så ersätter vår produkt i många fall en intern framtagning av material samt i något mindre utsträckning tjänster utförda av frilansdesigners. Dessa konkurrerande tjänster används i stor utsträckning av prismedvetna klienter för projekt med mindre budget och kortare tidsramar. I många fall utförs arbetet av amatörer inom området när det gäller intern framtagning eller, i fallet med frilansdesigners, så erbjuds klienten bristande insikter i projektets utförande och ett begränsat kommunikationsflöde. I några fall så identifierade vi etablerade reklambyråer som en anmärkningsvärd konkurrent om mer kvalitetsorienterade klienter. Genom att nischa oss för att vara fullt anpassade till vårt kundsegment kan vi effektivt konkurrera med andra byråer med en bredare kundgrupp om mindre företagskunder. 20% Reklambyrå 10% Brandingbyrå 40% Internt 30% Frilans 85% svarade att de främst använde sig utav intern och frilansframtagning på grund av kostnadsskäl.

8 Marknadsföring Vår kundgrupp, dvs. mindre företag i regionen, rör sig ofta inom olika lokala näringslivsorganisationer och har ofta utbredda kontaktnät med lokal förankring. Genom att utföra arbeten, närvara på events och mässor och knyta kontakter inom dessa kretsar kan vi effektivt sprida uppmärksamhet och information om vår produkt. En sådan One-to-one marknadsföring gör det också enkelt för oss att anpassa vår kommunikation till varje potentiell klient. Med små resurser kan vi knyta kontakter med potentiella kunder som sedan genom Word-of-mouth sprider vidare vårt budskap till sitt nätverk. Vår webbsida är en annan viktig del i vår marknadsföring som används för att kommunicera vårt varumärke och informera om vår verksamhet. Det är hit potentiella kunder kommer efter att en initiala kontakten och det är här kunden ska bli övertygad till att anlita oss. Detta leder sedan till ett kundmöte där affären fastställs. Efter ett avslutat projekt fortsätter kontakten med målet att bygga upp långvariga kundrelationer.

9 Analys av Studio RMN Strengths Vi är unga, ambitiösa & drivna. Förståelse för marknadsföring. Kunniga inom våra områden. Produkt har ett konkurrenskraftigt pris. Affärsidé nyttjar sammhället. Flexibla i hänseende till bland annat tid plats och administrativa ramar. Weaknesses Vi är Oerfarna. Beroende av att vår kund kommunicerar. Opportunities Marknaden har låga förväntningar. Det finns ett omättat behov på marknaden av bra design till lägre priser. Mer ung kompetens finns som inte utnyttjas. Threaths Lågkonjunktur - få som vill/kan investera i branding. Marknaden har låga förväntningar på Studio RMN. Marknaden har stor tilltro i våra etablerade konkurrenter. Hur ska vi motarbeta våra svagheter? Hur kan vi motverka hoten? 1. Utmana oss själva genom att ta på oss större jobb som kräver mer ansvar, effektivitet och planering. 2. Uppmuntra kunden till att delge sina önskemål om hur slutresultatet ska se ut så att det skapas ett intresse för resten av arbetsprocessen. Vi kan även avstämma med kunden initialt hur de helst kommunicerar och presenteras med vårt arbete. 1. Informera om fördelarna av tex en websida, presentera de ekonomiska möjligheterna samt att vi kan erbjuda tjänsten billigast på hela marknaden. 2. Att fortsätta arbeta med att få Studio RMN att framstå som den professionella aktören vi faktiskt är. Vi får nu även chansen att överträffa marknadens förväntningar vilket kan bli en marknadsmässig fördel för oss. 3. Genom att bemöta kunder på ett professionellt och trovärdigt sätt och endast ta på oss intressanta passande projekt ska vi öka trovärdigheten för Studio RMN.

10 Våra finanser Vi har en budgeterad omsättning på kronor under räkenskapsåret vilket ger ett resultat på kr och en vinstmarginal på 43 % som kommer stiga proportionellt med en ökad försäljning då inga rörliga kostnader finns. Det genererar ett break even redan vid 102 debiterade timmar eller kronor och en säkerhetsmarginal på kr eller 78 timmar. Allt detta har genomförts utan att äventyra vår 100 procentiga soliditet. Detta innebär att vi lyckas vara enormt konkurrenskraftiga med ett lönsamt och skuldfritt koncept. Likviditetsbudget För perioden 1/ / Alla siffror redovisas i svensk valuta, sek, och i hela krontal. Konto Sep Okt Nov Dec Jan Feb Mar Apr Maj IB Inbetalningar 3010 Försäljning S:a Inbetalningar Utbetalningar 2013 Eget uttag Stockphoto Hyra av utrustning Resor Kost och logi Vepa Tryckmaterial Mässavgifter Monter Webbplats Kontorsmaterial Arbete av tredje part Dropbox Övriga kostnader Registrering Arbetsgivaravgift S:a utbetalningar Utgående moms Ingående moms Moms inbetalning UB

11 Resultatbudget För perioden 1/ / Alla siffror redovisas i svensk valuta, sek, och i hela krontal. Konto Intäkter 3010 Försäljning S:a Intäkter Kostnader 4010 Stockphoto Hyra av utrustning Resor Kost och logi Vepa Tryckmaterial Mässavgifter Monter Webbplats Kontorsmaterial Arbete av tredjepart Dropbox Övriga kostnader Registrering Arbetsgivaravgift S:a Kostnader Årets resultat Noter till budgetarna 1. Vi estimerar en försäljning på , baserat på en försäljningsvolym på 180 timmar till ett pris av 300 kr/ timme. 2. Eftersom vi ej innehar F-skattsedel måste vi stå för arbetsgivaravgift när vi tar in utomstående arbete. Eftersom vi förväntas anställa ungdomar uppgår denna till 10% av 2000 SEK. 3. Momsinbetalningen ligger två månader efter avsedd månad pga att inbetalning görs den 12:e två månader senare. Moms inbetalningen i maj avser även inbetalningen för juni och juli. Summan för de tre månaderna förs över till skattekontot i maj innan avvecklingen av Studio RMN UF. Pengarna dras sedan de nästkommande två månaderna när momsredovisning görs. 4. Alla inbetalningar sker en månad efter att projektet slutförts. På grund utav vår avveckling så sker inbetalningen för slutförda men ej betalda projekt i maj månad därav inbetalningen på kronor. 5. Under avvecklingen töms bankkontot på all likviditet. Framtid För att Studio RMN ska lyckas måste dessa nyckelfaktorer stressas. Etablering & Positionering Fotfäste på marknaden är essentiellt för att vi ska kunna bygga upp en medvetenhet om vårt varumärke. Detta kommer att förverkligas genom en stor lansering, en expanderande portfolio och utnyttjandet av nyckelkontakter i näringslivet. Expansion & Fokus När vi växer som organisation kommer vi att anställa fler designers för att hantera de projekt som vi tar på oss. Vi behöver vara tydliga med att vi är selektiva och väljer större, mer omfattande projekt före mindre som tar mindre tid att genomföra. På så sätt kan vi växa strategiskt och skapa större förtroende för vad vi gör. Långvariga kundrelationer I takt med att Studio RMN växer fram ska långvariga kundrelationer initieras. Vi måste jobba emot att alltid överträffa kundens förväntningar och därigenom skapa ett intresse och förtroende för vår produkt. Att produkten håller hög klass och att vi fortsätter leverera hållbara koncept ska ligga till grunden för våra framtida kundrelationer. Utveckla vår Produkt De som utgör organisationen Studio RMN ska kontinuerligt bli effektivare och mer tekniskt skickliga genom utbildningar samt anställning av ny kompetens för att driva företaget framåt. Detta är en del av vår prisstrategi vars slutmål är att kunna ta ett högre pris utan att riskera våra kundrelationer. I framtiden kommer vårt fokus att ligga mer på brandingprojekt än på ströjobb.

12 , Helsingborg Melker Mossberg VD & Försäljningschef Anton Nilsson Ekonomichef & Webbdesigner Alexander Raubo Art Director, Marknadschef & Vice VD Tack till Isaac Nilsson, Chris Hansson, Fredrik Mossberg & Roger Dean Oldén för all er rådgivning Studio RMN UF Ardennervägen Helsingborg Studio RMN

Företagsrapport Studio RMN UF

Företagsrapport Studio RMN UF Företagsrapport Studio RMN UF helsingborg, skåne län 1 September 2012 31 maj 2013 Uf Coach Chris hansson Rådgivare Isaac Nilsson, lindmarks servering Ab Fredrik Mossberg, Inis Ab Roger dean Oldén, B reel

Läs mer

Affärsplan 2013/2014

Affärsplan 2013/2014 Affärsplan 2013/2014 02 Innehåll - Listen to the boss 03 Verksamhetsbeskrivning - Affärsidé, Mission, Vision 03 Ledstjärnor - Välmående, personligt, trygghet 04 Who are we? - Organisation 05 Swot och mål

Läs mer

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé Affärsplan 12/13 Innehållsförteckning 2 Affärsidé 3 Vara och Produktion Ledstjärnor 4 Kunder Marknadsföring 5 Marknad konkurrenter 6 Mission & Vision 7 Framtid 8 SWOT Vi på SmartLens UF erbjuder Smartphoneanvändaren

Läs mer

AFFÄRSPLAN [SÄTT IN FÖRETAGSNAMN]

AFFÄRSPLAN [SÄTT IN FÖRETAGSNAMN] AFFÄRSPLAN [SÄTT IN FÖRETAGSNAMN] Affärsplanen är en överblick över företaget och innehåller vår strategi, affärsidén, framtidsplaner, mål samt vad företaget ska göra för att nå sina mål. KONTAKTA Namn

Läs mer

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett.

Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Val av form Vår affärsplan ska vara 30x30 i måtten och se ut som vår servett. Bestäm hur den ska se ut i fysisk form I ena hörnet ska vi placera en knapp som håller ihop själva affärsplanen. Nere i ett

Läs mer

Affärsplan för 2013- - - 2014- -.

Affärsplan för 2013- - - 2014- -. Affärsplan för UF för perioden: 2013- - - 2014- -. Skola: Ort: UF-region: Dalarna Rådgivare: Företag: UF-lärare: Affärsidén (Formulera en affärsidé som svarar på vad ni ska göra, vem ni ska sälja till

Läs mer

AFFÄRSPLAN UF-företagande

AFFÄRSPLAN UF-företagande Verksamhetsår: Skola: VD:ns namn: Adress: E-post: AFFÄRSPLAN UF-företagande FÖRETAGSNAMN: UF Innehåll 1. ORGANISATION OCH PERSONAL... 3 Förklara vad som ingår i de olika ansvarsområdena... 3 2. NÄTVERK...

Läs mer

WHAT WE DO. Innehållsförteckning. Förord

WHAT WE DO. Innehållsförteckning. Förord AFFÄRSPLAN 2013/2014 Innehållsförteckning WHAT WE DO Förord Att etablera sig som en ung designer idag är en stor utmaning. Som ny designer är det framförallt svårt att få ett samarbete med olika webbshoppar

Läs mer

Affärsplan 2012/2013. Relax your mind

Affärsplan 2012/2013. Relax your mind Affärsplan 2012/2013 Relax your mind Face UF erbjuder, via direktförsäljning, dig som privatperson väldoftande ansiktsmasker som ger dig chansen att skapa ditt eget hemma spa s Innehåll Affärside Ledstjärnor

Läs mer

Vedklabben UF. www.vedklabbenuf.se. - Vi värmer ditt hem! 2011-2012

Vedklabben UF. www.vedklabbenuf.se. - Vi värmer ditt hem! 2011-2012 Vedklabben UF - Vi värmer ditt hem! 2011-2012 Styrelsemedlemmar: Martin Wieslander Simon Gustavsson Martin Torstensson Niklas Nilsson Kommun: Varberg Län: Halland Peder Skrivares skola www.vedklabbenuf.se

Läs mer

Barnens Mat & Bak. Affärsplan

Barnens Mat & Bak. Affärsplan Barnens Mat & Bak Affärsplan 2013/2014 1 Innehållsförteckning Våra ingredienser till framgång...3 Affärsidé, Vision, Mission, Ledstjärnor Mästerkock för en dag...4 Vår tjänst Vi bakom spisen...5 Organisation

Läs mer

Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14

Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14 Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14 Vad är en affärsplan? Affärsplanen är en beskrivning över vad ni ska göra i ert UF-företag under hela UF-året, dvs från starten fram till avvecklingen.

Läs mer

Affärsplan. Umeå 2005-11-29

Affärsplan. Umeå 2005-11-29 Umeå 2005-11-29 UF Stay Down Victor Setterberg, Johan Asmus Mats Karlsson, Julia Lund Dragonskolan Dragongatan 1 903 22 Umeå uf_staydown@hotmail.com www.staydown.se 1(9) Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

Affärsidé s.3. Företagets namn s.3. Bakgrund s.3. Vision och målsättning s.3. VD:n har ordet s.4. Våran tjänst s.4. Organisationen. Rådgivare s.

Affärsidé s.3. Företagets namn s.3. Bakgrund s.3. Vision och målsättning s.3. VD:n har ordet s.4. Våran tjänst s.4. Organisationen. Rådgivare s. Innehållsförteckning Företaget Affärsidé s.3 Företagets namn s.3 Bakgrund s.3 Vision och målsättning s.3 VD:n har ordet s.4 Våran tjänst s.4 Organisationen s.5-6 Rådgivare s.6 Marknad Marknad och kunder

Läs mer

Affärsplan För ett plastfritt samhälle!

Affärsplan För ett plastfritt samhälle! Affärsplan 2014-2015 För ett plastfritt samhälle! Län: Kalmar Skola: Jenny Nyströmsskolan tygkamratenuf@gmail.com facebook.com/tygkamratenuf 2014-11-07 1 Innehållsförteckning Styrelsens underskrifter 2

Läs mer

Guide till en vinnande affärsplan

Guide till en vinnande affärsplan Guide till en vinnande affärsplan Guide till en vinnande affärsplan Så här använder du guiden: De rubriker och områden som är obligatoriska att använda och behandla när du tävlar och lämnar in bidrag i

Läs mer

Den hållbara entreprenören

Den hållbara entreprenören Den hållbara entreprenören Lina Gustavssons passion för miljöfrågor blev för stor för hennes anställning, och idag driver hon ett eget företag. Hennes Sustainable Studio AB har gått från ett sidoprojekt

Läs mer

www.admpartner.se info@admpartner.se 1

www.admpartner.se info@admpartner.se 1 www.admpartner.se info@admpartner.se 1 Innehållsförteckning VD har ordet Vision, Mission & Ledstjärnor Produkt Processen Marknaden & Marknadsföring Kunder Konkurrenter SWOT Organisation Ekonomisk plan

Läs mer

Ekonomi och UF-företagande Välkomna!

Ekonomi och UF-företagande Välkomna! Ekonomi och UF-företagande Välkomna! Hanna & Sara Dagens fokus: Från budget till bokslut - ett UFföretags ekonomiska delar Vilka ekonomiska delar ingår i UF-företagandet? 1. Starta Budgetering (ingår i

Läs mer

HittaSommarjobb UF Af Chapman. Karlskrona. Blekinge. Affärsplan. Registreringsnummer: K018322

HittaSommarjobb UF Af Chapman. Karlskrona. Blekinge. Affärsplan. Registreringsnummer: K018322 HittaSommarjobb UF 2012-2013 Af Chapman Karlskrona Blekinge Affärsplan Registreringsnummer: K018322 0 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 1 VD har ordet... 2 Affärsidé... 3 Tjänsten... 3 Vision...

Läs mer

AFFARS- PLAN DREAM B I G 2012-2013 M A G A Z I N E

AFFARS- PLAN DREAM B I G 2012-2013 M A G A Z I N E AFFARS- PLAN 2012-2013 DREAM B I G M A G A Z I N E Vi ska bli det sjalvklara valet for nyfikna ungdomar som soker framtidsinspiration 02 Mer an bara mal Dream Big Magazine ska vara inspirationskällan till

Läs mer

Guide till en vinnande affärsplan

Guide till en vinnande affärsplan Guide till en vinnande affärsplan Guide till en vinnande affärsplan Såhär använder du guiden: De rubriker och områden som är obligatoriska att använda och behandla när du tävlar och lämnar in bidrag i

Läs mer

Innehållsförteckning. Om företaget 2. Affärsidé 3. Målsättning 3. Marknad 3. Produkt 4. SWOT-analys 5. Marknadsföring 6. Finansiering 6.

Innehållsförteckning. Om företaget 2. Affärsidé 3. Målsättning 3. Marknad 3. Produkt 4. SWOT-analys 5. Marknadsföring 6. Finansiering 6. Innehållsförteckning Om företaget 2 Affärsidé 3 Målsättning 3 Marknad 3 Produkt 4 SWOT-analys 5 Marknadsföring 6 Finansiering 6 Konkurrens 6 Kunden 7 Tidsplan 8 Likviditetsbudget 9 Resultatbudget 10 SunShine

Läs mer

Affärsplan. SafeApp UF 2012-11-16. Skola Folkungaskolan Ort Linköping UF-region Östergötland UF-lärare Kristina Serebrink

Affärsplan. SafeApp UF 2012-11-16. Skola Folkungaskolan Ort Linköping UF-region Östergötland UF-lärare Kristina Serebrink Affärsplan 2012-11-16 Skola Folkungaskolan Ort Linköping UF-region Östergötland UF-lärare Kristina Serebrink Affärsplan Innehållsförteckning 1. Bakgrund!... 3 2. Affärsidé!... 3 3. Mål och vision!... 3

Läs mer

AFFÄRSPLAN. Namn. Företag. Adress. Telefon. E-post. Hemsida. Affärsplan. Sara Isaksson Pär Olofsson 2010.08.24

AFFÄRSPLAN. Namn. Företag. Adress. Telefon. E-post. Hemsida. Affärsplan. Sara Isaksson Pär Olofsson 2010.08.24 Namn Företag AFFÄRSPLAN Adress Telefon E-post Hemsida Affärsplan 2010.08.24 1 Sara Isaksson Pär Olofsson Innehåll AFFÄRSIDÉ 3 VISION, MÅL OCH STRATEGI 5 VERKSAMHET 7 KUND 8 KONKURRENTER 9 MARKNADSFÖRING

Läs mer

LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 www.ljk.se

LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 www.ljk.se 2014 LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 Omvärldsbevakning Vision var vill du vara om xx år Strategi hur kommer du dit Ditt varumärke Mission vad brinner du för Mål och delmåll Mål och

Läs mer

Kontroll på ekonomin. Att ha en överblick över företagets ekonomi En budget är företagets verksamhet uttryckt i siffror, en ekonomisk plan och ett

Kontroll på ekonomin. Att ha en överblick över företagets ekonomi En budget är företagets verksamhet uttryckt i siffror, en ekonomisk plan och ett Ekonomi Ekonomi 45-6o min Kontroll på ekonomin. Att ha en överblick över företagets ekonomi En budget är företagets verksamhet uttryckt i siffror, en ekonomisk plan och ett viktigt verktyg i arbetet att

Läs mer

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K

I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K > < I N N EHÅ L L I K K AB VA R U MÄ RK ES BO K I N L E DN I N G U p p drage t Vi vill mer. Vi vågar satsa. Vi ger resultat. 6 7 Erbj u dan de t Visa vad våra färger går för. 8 9 Drivk rafte rna 1 0 1

Läs mer

Affärsplan. Sebastian Nilsson Tim Samuelsson Mikael Brandt. ABB Industrigymnasium

Affärsplan. Sebastian Nilsson Tim Samuelsson Mikael Brandt. ABB Industrigymnasium Affärsplan Sebastian Nilsson Mikael Brandt ABB Industrigymnasium Sammanfattning Triplex Design är ett UF-företag vars affärsidé går ut på att sälja bra, billiga och kompletta webbsidelösningar med olika

Läs mer

AFFÄRSPLAN. UF- företagande FÖRETAGSNAMN: STADIGT UF. Verksamhetsår: 2014-15. Skola: Polhemsgymnasiet. Vd:ns namn: Julia Karlsson

AFFÄRSPLAN. UF- företagande FÖRETAGSNAMN: STADIGT UF. Verksamhetsår: 2014-15. Skola: Polhemsgymnasiet. Vd:ns namn: Julia Karlsson Verksamhetsår: 2014-15 Skola: Polhemsgymnasiet Vd:ns namn: Julia Karlsson Adress: Bratteråsgatan E- post: julia- kar@hotmail.com AFFÄRSPLAN UF- företagande FÖRETAGSNAMN: STADIGT UF Innehåll 1. PERSONAL

Läs mer

Ekonomi och UF-företagande. Övningsuppgifter

Ekonomi och UF-företagande. Övningsuppgifter Ekonomi och UF-företagande Övningsuppgifter CASE 1 - Facit Resultat- och likviditetsbudget SolKlart UF SolKlart UF kommer under sitt år som UF-företagare att köpa in och sälja vidare smarta solcellsladdare

Läs mer

affärsplan 2012-2013 www.studiecoachen.com info@studiecoachen.com Brovallavägen 105 261 76 Asmundtorp

affärsplan 2012-2013 www.studiecoachen.com info@studiecoachen.com Brovallavägen 105 261 76 Asmundtorp affärsplan 2012-2013 www.studiecoachen.com info@studiecoachen.com Brovallavägen 105 261 76 Asmundtorp Innehåll Vision, mission, mål och strategier Produkt och prissättning Marknad Kunder och konkurrenter

Läs mer

Affärsplan för CoolaPrylar AB 2008-08-15

Affärsplan för CoolaPrylar AB 2008-08-15 Affärsplan för CoolaPrylar AB 2008-08-15 I all korthet Här skriver du en sammanfattning på din affärsidé med en (max två) meningar. Coola Prylar AB ska sälja trendiga och funktionella hushållsprylar främst

Läs mer

Affärsplanen. Sammanställning av alla tankar och idéer och en beskrivning av vart ni vill nå och hur ni tänker göra för a= ta er dit.

Affärsplanen. Sammanställning av alla tankar och idéer och en beskrivning av vart ni vill nå och hur ni tänker göra för a= ta er dit. Affärsplanen Sammanställning av alla tankar och idéer och en beskrivning av vart ni vill nå och hur ni tänker göra för a= ta er dit. Affärsplanen ska Beskriva affärsidén. Beskriva hur företaget är tänkt

Läs mer

Identitetssamordning Del 2: Externa aktiviteter

Identitetssamordning Del 2: Externa aktiviteter Ramverk för: Identitetssamordning Del 2: Externa aktiviteter Datum: Företag: Marknad 1: Marknad 2: Marknad 3: Marknad 4: Deltagare: Copyright 2013. Pyramid Communication AB Identiteten skapas från toppen

Läs mer

Affärsplan Styrelse Frida. Rådgivare Erika Fleischanderi. Handledare Karin Sagerdahl. Affärsidé

Affärsplan Styrelse Frida. Rådgivare Erika Fleischanderi. Handledare Karin Sagerdahl. Affärsidé Affärsplan 2012-13 Styrelse Frida Rådgivare Erika Fleischanderi Handledare Karin Sagerdahl Stjerneskolan Torsby Gymnasium Ung företagsamhet Värmland Affärsidé Tillverka och sälja ett armband där en del

Läs mer

Presentationsteknik. Möta investerare. Tips och råd inför din Pitch 10 min

Presentationsteknik. Möta investerare. Tips och råd inför din Pitch 10 min Presentationsteknik Möta investerare Tips och råd inför din Pitch 10 min Vem lyssnar? Olika presentationer till olika målgrupper. IDAG INVESTERARE!!! Presentationen ska vara klar innan första möte med

Läs mer

Affärsplan ES Design UF 2010/2011

Affärsplan ES Design UF 2010/2011 Affärsplan ES Design UF 2010/2011 Styrelsemedlemmar: Erik Nilsson Samuel Lideberg Län: Kronoberg Kommun: Älmhult Skola: Haganässkolan Handledare: Stefan Rosén Rådgivare: Bo Kullberg 1 Innehåll Innehållsförteckning

Läs mer

TIPS FÖR ATT ÖKA 3DIN FÖRSÄLJNING

TIPS FÖR ATT ÖKA 3DIN FÖRSÄLJNING TIPS FÖR ATT ÖKA 3DIN FÖRSÄLJNING Alla kontakter bidrar till nya affärer Genom ett förändrat tankesätt kring försäljning, och genom att värdera sina kontakter som potentiella kunder över en längre tidshorisont,

Läs mer

LE3 REDOVISNING & BOKFÖRING

LE3 REDOVISNING & BOKFÖRING LE3 REDOVISNING & BOKFÖRING FÖRE UPPGIFTER... 2 3.1 KOKOKADAI... 2 3.2 BONGO... 2 3.3 KONTERA... 2 UNDER UPPGIFTER... 3 3.4 SPANNARPS ALUMINIUM... 3 3.5 GIOVANNI SVENSSON... 3 3.6 ISGÄRDE... 3 3.7 SMYCKESKRINET...

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

Affärsplan. För perioden 2012-08-27 2013-05-31 ~ 1 ~

Affärsplan. För perioden 2012-08-27 2013-05-31 ~ 1 ~ Affärsplan För perioden 2012-08-27 2013-05-31 Knäckedalen UF Registreringsnummer W016949 Älvdalens utbildningscentrum UF-region Dalarna, Älvdalen Rådgivare: Monica Solén, kunnig inom branschen Handledare:

Läs mer

Vi investerar i framtida tillväxt. Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa

Vi investerar i framtida tillväxt. Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa Vi investerar i framtida tillväxt Med lån, riskkapital och affärsutveckling skapar vi möjlighet för företag att växa En partner för tillväxt Entreprenörskap och nytänkande har lagt grunden till många

Läs mer

Agenda. Swedol i korthet Strategisk omstart Våra initiativ för ökad tillväxt Delårsrapport

Agenda. Swedol i korthet Strategisk omstart Våra initiativ för ökad tillväxt Delårsrapport Agenda Swedol i korthet Strategisk omstart Våra initiativ för ökad tillväxt Delårsrapport Swedol i korthet Vision Swedol är den partner som bäst tillgodoser den professionella användarens behov och önskemål.

Läs mer

Analysmallar Kompetensutvecklingsanalys

Analysmallar Kompetensutvecklingsanalys Analysmallar Kompetensutvecklingsanalys Växtkraft Mål 3 Sida 1 Innehåll 1. AFFÄRSIDÉ OCH VISION... 3 2. INFORMATIONSTEKNIK... 4 Företagets starka och svaga sidor Mål: Informationstekniken i företagets

Läs mer

KAN DIN ORGANISATION HANTERA KUNDERNAS IDÉER?

KAN DIN ORGANISATION HANTERA KUNDERNAS IDÉER? KAN DIN ORGANISATION HANTERA KUNDERNAS IDÉER? VÅRA AFFÄRSMODELLER DIGITALISERAS. PARADOXALT NOG BLIR INSIKTER SOM HÄMTAS FRÅN MÖTET MED KUNDEN VIKTIGARE IDAG ÄN NÅGONSIN TIDIGARE. DÄRFÖR BEHÖVER PRINCIPERNA

Läs mer

Identitetssamordning Del 1: Interna aktiviteter

Identitetssamordning Del 1: Interna aktiviteter Ramverk för: Identitetssamordning Del 1: Interna aktiviteter Datum: Företag: Marknad 1: Marknad 2: Marknad 3: Marknad 4: Deltagare: Copyright 2013. Pyramid Communication AB Identiteten skapas från toppen

Läs mer

BAMBOO SWEDEN. Affärsplan 2013/2014 Bamboo Sweden UF

BAMBOO SWEDEN. Affärsplan 2013/2014 Bamboo Sweden UF BAMBOO SWEDEN Bamboo Sweden UF Bronsgatan 19, 253 61 Helsingborg Procivitas Privata Gymnasium Helsingborg Coach: Chris Hansson Rådgivare: Bo Jansson 1. Produkt...3 2. Affärsmodell...4 3. Marknadsanalys...5

Läs mer

Affärsplan. Produkten. Affärsidén. Marknaden. Kunder. Konkurrenter

Affärsplan. Produkten. Affärsidén. Marknaden. Kunder. Konkurrenter Affärsplan En affärsplan är en strategisk plan för hur ett företag ska förverkliga sin affärsidé. Detta är ett bra verktyg för att planera framåt. Den hjälper dig också att tänka långsiktigt när du stöter

Läs mer

Månad Vecka UF-moment Kurs Centralt innehåll sept 38 Affärsidé Vad-Hur-Vem-Med vilka resurser? Sponsor Prissättning

Månad Vecka UF-moment Kurs Centralt innehåll sept 38 Affärsidé Vad-Hur-Vem-Med vilka resurser? Sponsor Prissättning Årsplanering UF Månad Vecka UF-moment Kurs Centralt innehåll aug 34 Presentation av Projektarbete/UF Hur vill ni jobba och med vem enkät? 35 Gruppindelning Samarbetskontrakt Loggbok Rådgivare sept 36 Riskkapital

Läs mer

KAM Processen. Henrik Mannerstråle

KAM Processen. Henrik Mannerstråle KAM Processen Henrik Mannerstråle KAM processen UDorska möjligheter på kort och lång sikt genom kontaktytan Skriv ned målen för nyckelkunder Iden2fiera kundens beslutsprocess och etablera kontakter Se

Läs mer

Delar av Nacka vatten och avfalls varumärkesplattform och logotyp

Delar av Nacka vatten och avfalls varumärkesplattform och logotyp Delar av Nacka vatten och avfalls varumärkesplattform och logotyp Följande delar ingår Underlaget: - Varumärke - Identitet - Drivkraft - Personlighet - Vision - Varumärkeslöfte - Logotyp Nacka vatten och

Läs mer

Bästa affärsplan. Västerås Västmanlands län. Amira. Handledare: Sara Berg JENSEN gymnasium. Rådgivare: Kristina Rudin ALMI företagspartner

Bästa affärsplan. Västerås Västmanlands län. Amira. Handledare: Sara Berg JENSEN gymnasium. Rådgivare: Kristina Rudin ALMI företagspartner Bästa affärsplan Isabella Daniella JENSEN gymnasium Västerås Västmanlands län Amira Handledare: Sara Berg JENSEN gymnasium Rådgivare: Kristina Rudin ALMI företagspartner Vi är Color My Kitchen UF... 1

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

Don t worry, we got IT. Affärsplan 2012-2013

Don t worry, we got IT. Affärsplan 2012-2013 Don t worry, we got IT Affärsplan 2012-2013 List of contents The CEO Sida 2 Our story Sida 3 Our product Sida 3 Behind the wheel Sida 4 Our staff Sida 5 Customers Sida 6 Marketing Sida 6 The CEO Att starta

Läs mer

Ditt och mitt Indexator

Ditt och mitt Indexator Indexators filosofi 2 Ditt och mitt Indexator INDEXATOR har alltid jobbat med visioner och strategier. Dessa finns nedskrivna och ska verka som ett stöd i verksamhetens beslutsfattande på alla nivåer.

Läs mer

Mall för marknadsplan ROMICOM AB

Mall för marknadsplan ROMICOM AB Mall för marknadsplan ROMICOM AB Disposition 1. Nuläge 1. Organisation 2. Vision&Affärsidé 3. Målgrupper 4. Positionering 5. SWOT-analys 2. Strategidel: Förverkligande av affärsidén Långsiktig (3-5 år)

Läs mer

Välkommen till nyföretagarprogrammet Kick Start. Introduktion - ansvar, åtagande, förväntningar

Välkommen till nyföretagarprogrammet Kick Start. Introduktion - ansvar, åtagande, förväntningar Välkommen till nyföretagarprogrammet Kick Start Introduktion - ansvar, åtagande, förväntningar Det här är programmet för dig som vill vända och vrida på din affärsidé för att skriva en affärsplan - planen

Läs mer

Sveriges största aktör inom nyföretagarrådgivning!

Sveriges största aktör inom nyföretagarrådgivning! Sveriges största aktör inom nyföretagarrådgivning! STIFTELSEN Genomförde 9 343 rådgivningar under 2010 Medverkar till att 2 000 företag startar per år 11 000 klienter i vår databas 65 rådgivare 10 anställda

Läs mer

Kustplockarna UF BIDRAG TILL ÅRETS AFFÄRSPLAN

Kustplockarna UF BIDRAG TILL ÅRETS AFFÄRSPLAN BIDRAG TILL ÅRETS AFFÄRSPLAN GÖTEBORGSREGIONEN 2018/2019 POLHEMSGYMNASIET Kustplockarna UF Vi anordnar naturvårdsprojekt längs den svenska västkusten där vi ihop med skolungdomar städar kuststräckor. Projekten

Läs mer

VISION AFFÄRSIDÈ STRATEGIER & ÖVERGRIPANDE MÅL FOKUSOMRÅDEN

VISION AFFÄRSIDÈ STRATEGIER & ÖVERGRIPANDE MÅL FOKUSOMRÅDEN Frågeställningar Detta material är tänkt att finnas som ett hjälpmedel eller stöd kring vilka frågeställningar som kan vara relevanta att ta upp inom olika områden som berör ett företag. VISION AFFÄRSIDÈ

Läs mer

OUR DIRECTION OUR MISSION

OUR DIRECTION OUR MISSION INNEHÅLLSFÖRTECKNING VD HAR ORDET s.2 FASHION CHARITY NIGHT - TJÄNSTEN s.3 OUR DIRECTION - VÅR VISION s.3 OUR MISSION- VÅR MISSION s.3 BACKSTAGE - ORGANISATION s.4 WHO ARE YOU - KUNDER & IDÈALKUND s.5

Läs mer

Moment 4 Projektmetodik. Daniel Nordström

Moment 4 Projektmetodik. Daniel Nordström Moment 4 Projektmetodik Daniel Nordström Presentationens innehåll Projekt Projektmetodik Projektets olika faser Dokumentation av projektet Nätverk och nätverkande Förstudie (Affärsplan del 1) Länkar Projekt

Läs mer

Social Marketing Agency UF Affärsplan

Social Marketing Agency UF Affärsplan Social Marketing Agency UF Affärsplan Period 2012-2013 2012-11-20 Styrelsemedlemmar: Sebastian Ahlbäck Ida Nordin Kent Berglund Johannes Runeson Län: Dalarna Kommun: Vansbro Skola: VUC Handledare: Cayenne

Läs mer

Produktchef. Kontaktuppgifter:

Produktchef. Kontaktuppgifter: Produktchef Kontaktuppgifter: Sven Haglund Anders Renström RT Generationsskifte VD TreCe AB +46 708 572 572 +46 11 211460 e-mail: sven@g15e.se e-mail: anders.renstrom@trece.se Om TreCe TreCe är en av nordens

Läs mer

Kommunikationsbolag för Sverige som resmål

Kommunikationsbolag för Sverige som resmål VisitSweden Kommunikationsbolag för Sverige som resmål Internationell marknadsföring Nation Branding Photo : Nicho Södling Foto Miriam Preis/imagebank.sweden.se Foto : Nicho Södling/imagebank.sweden.se

Läs mer

KalasEvent - Every Kids Dream. Innehållsförteckning. Förord. Hubert Hågemark, VD Helsingborg 5/11-13

KalasEvent - Every Kids Dream. Innehållsförteckning. Förord. Hubert Hågemark, VD Helsingborg 5/11-13 KalasEvent - Every Kids Dream Förord En god idé kräver ett team som kan genomföra idén på ett kreativt och proffsigt vis för att den ska kunna lyckas. Självklart är idén en betydande framgångsfaktor men

Läs mer

INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM

INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM INNOVATION OCH UTVECKLING MED HJÄLP AV LNU:S STUDENTER 31 000 STUDENTER 100 UTBILDNINGSOMRÅDEN TVÄRVETENSKAPLIGA TEAM AUDITION SPEED DATE FÖRBEREDANDE AKTIVITETER FÖR STUDENTER Inför Audition Kartlägg

Läs mer

Employer Branding. Inbjudan till en studie om emotionella drivkrafter på arbetsmarknaden 2012-12-03

Employer Branding. Inbjudan till en studie om emotionella drivkrafter på arbetsmarknaden 2012-12-03 Employer Branding Inbjudan till en studie om emotionella drivkrafter på arbetsmarknaden 2012-12-03 Employer Branding blir mer effektiv på att attrahera och behålla medarbetare Bristen på rätt kompetens

Läs mer

Innehåll. 1. Presentation av COS. 2. Marknaden. 3. Ekonomisk analys. 4. SWOT-analys. 5. Sammanfattning och rekommendationer

Innehåll. 1. Presentation av COS. 2. Marknaden. 3. Ekonomisk analys. 4. SWOT-analys. 5. Sammanfattning och rekommendationer Innehåll 1. Presentation av COS 2. Marknaden 3. Ekonomisk analys 4. SWOT-analys 5. Sammanfattning och rekommendationer Innehåll 1. Presentation av COS 2. Marknaden 3. Ekonomisk analys 4. SWOT-analys 5.

Läs mer

Reflektioner från föregående vecka

Reflektioner från föregående vecka Reflektioner från föregående vecka Finansieringsanalys Räkenskapsanalys Strategisk planering och Ekonomistyrning Samband strategisk planering och ekonomistyrning Strategisk planering Budgetering Budgetuppföljning

Läs mer

VARUMÄRKESPLATTFORM 2010

VARUMÄRKESPLATTFORM 2010 VARUMÄRKESPLATTFORM 2010 Introduktion 5 Bakgrund 6 Vision 7 Förflyttning 8 Löften 9 Positionering 10 Målgrupper 11 Känsla 12 Kärnvärden 14 INNEHÅLL INTRODUKTION Göteborgs hamn grundades år 1620 och är

Läs mer

Affärsplanen. Affärsidé. www.coompanion.se

Affärsplanen. Affärsidé. www.coompanion.se Affärsplanen Kom igång med er verksamhet med en affärsplan! Skriv ned er affärsidé, göra en omvärldsanalys och beskrivning av er marknad på så vis får ni god kunskap i hur ert kooperativ eller ekonomiska

Läs mer

Högskolan Kristianstad. Uppdrag AB NY HET. MBA i praktiken

Högskolan Kristianstad. Uppdrag AB NY HET. MBA i praktiken Högskolan Kristianstad Uppdrag AB NY HET MBA i praktiken MBA i praktiken Ett utvecklingsprogram i framkant som utvecklar dig och din organisation på riktigt! Programmet genomförs under sju månader i internatform

Läs mer

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning 2 Inledning 3 Beskrivning 3 Diskussion

Läs mer

FÖRETAGSRAPPORT Barnens Mat & Bak UF. Barnens Mat & Bak

FÖRETAGSRAPPORT Barnens Mat & Bak UF. Barnens Mat & Bak Barnens Mat & Bak FÖRETAGSRAPPORT Barnens Mat & Bak UF Helsingborg, Skåne län 1 september 2013-31 maj 2014 UF-coach: Chris Hansson Rådgivare: Hans Nelson, AddEmotion2.0 & Helsingborgs Bryggeri Johanna

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN Bilaga 2 DNR 050-2895/2010 SID 1 (5) 2011-06-22 KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 Detta program är ett långsiktigt måldokument där kommunfullmäktige

Läs mer

ScaleUp Academy. Är du redo att ta ditt företag till nästa nivå? I partnerskap med

ScaleUp Academy. Är du redo att ta ditt företag till nästa nivå? I partnerskap med ScaleUp Academy Är du redo att ta ditt företag till nästa nivå? I partnerskap med Sverige behöver fler snabbväxande små- och medelstora företag. Majoriteten av alla nya jobb skapas i dessa företag och

Läs mer

Nails - Affärsidé. Kundgrupp: Vi fokuserar mest på ungdomar eftersom de är mer intresserade av något nytt och varierande.

Nails - Affärsidé. Kundgrupp: Vi fokuserar mest på ungdomar eftersom de är mer intresserade av något nytt och varierande. Nails - Affärsidé Affärsidé Ge färg och glans till dina naglar! Vi erbjuder en mängd trendiga nyanser som skapar en skönhetskänsla. Vi säljer ett stort utbud av märket Catrine Arley med ett rimligt pris

Läs mer

Studieanvisning. Affärsplanering för tillväxtföretag

Studieanvisning. Affärsplanering för tillväxtföretag Studieanvisning Affärsplanering för tillväxtföretag 7,5 hp vårterminen 2015 Kursens syfte och mål Kursens upplägg består av fysiska workshops och digitalt utbildningsmaterial som syftar till att ge kursdeltagare

Läs mer

Företagsekonomiska grunder, tentamen #2 - facit sid 1 [10]

Företagsekonomiska grunder, tentamen #2 - facit sid 1 [10] Företagsekonomiska grunder, tentamen #2 - facit sid 1 [10] Klicka på länkarna nedan för att ta dig till rätt tentamensuppgift. Nivå Tentamensuppgift 1 E UB = IB. Tentamensuppgift 2 E Periodisering. Tentamensuppgift

Läs mer

Affärsplan. Zumbatastic UF. Period 1 september 2012 31 maj 2013. Registreringsnummer X017908. Företagsledare Jonna Birgersson

Affärsplan. Zumbatastic UF. Period 1 september 2012 31 maj 2013. Registreringsnummer X017908. Företagsledare Jonna Birgersson Affärsplan Zumbatastic UF Period 1 september 2012 31 maj 2013 Registreringsnummer X017908 Företagsledare Jonna Birgersson Säte Staffangymnsiet Söderhamn Gävleborg Handledare Torbjörn Stenman Åsa Lemberg

Läs mer

EN FÄRDGUIDE FÖR DESIGNKÖPAREN

EN FÄRDGUIDE FÖR DESIGNKÖPAREN 2 Förord Innehåll Ett av de främsta konkurrensmedlen för svenska företag i framtiden är utan tvekan möjlig heten att utveckla bättre och mer intressanta produkter än konkurrenterna. En viktig komponent

Läs mer

Coompanions affärsplan

Coompanions affärsplan Coompanions affärsplan Innehållsförteckning affärsplan: 1 Vår idé Affärsidé 2 Vi som företagare Kontaktinfo Medlemmar och kompetenser Medlemmarnas kontaktuppgifter Styrelse Värdegrund Rådgivare/Nätverk

Läs mer

PROJEKTRAPPORT MOWE. Författare: Jacob Rudenstam DG2 Fredrik Olsson Rasmus Pettersson DG2 Jonatan Olsson. Utskriftsdatum: 2010-12-02

PROJEKTRAPPORT MOWE. Författare: Jacob Rudenstam DG2 Fredrik Olsson Rasmus Pettersson DG2 Jonatan Olsson. Utskriftsdatum: 2010-12-02 PROJEKTRAPPORT MOWE Detta är en projektrapport om MOWE. Ett projekt genomfört i samband med kursen Företags ekonomi och affärsplan. MOWE är ett fiktivt företag. Författare: Jacob Rudenstam DG2 Fredrik

Läs mer

Kapitalbrist hindrar företag att växa

Kapitalbrist hindrar företag att växa Presentation Kapitalbrist hindrar företag att växa 3 sep 2012, Maria Derner och Annika Fritsch i Göteborgs-Posten debatt. BAKGRUND Behovet av av utveckla och driva Sverige framåt för att bli konkurrenskraftigt

Läs mer

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Kommunikationspolicy antagen av kommunfullmäktige 2016-06-08, 84 En kommunikationspolicy har framtagits eftersom det i samhället skett en betydande utveckling

Läs mer

Till dig som rådgivare i det offentliga stödsystemet

Till dig som rådgivare i det offentliga stödsystemet Framtagning av strategi för affärsstrategisk hantering av immateriella tillgångar 1 Till dig som rådgivare i det offentliga stödsystemet Underlag för att utarbeta en strategi för immateriella tillgångar

Läs mer

RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG.

RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. Tack för ditt engagemang för Sveriges framtid. Vi vill börja med att tacka dig

Läs mer

Studieanvisning Affärsplanering för tillväxtföretag. 7,5 poäng HT 2013

Studieanvisning Affärsplanering för tillväxtföretag. 7,5 poäng HT 2013 Studieanvisning Affärsplanering för tillväxtföretag Innehållsförteckning 1. Kursens syfte och mål...1 2. Omfattning...1 3. Kursens innehåll...1 4. Behörighet och antagning...1 5. Examination...2 6. Inlämning...2

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar

Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som

Läs mer

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan Invest in Skåne AB 2015 Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan 2015 för Invest in Skåne AB, 1. Verksamhetsidé Våra aktiviteter skall göra skillnad för att utveckla internationaliseringen av

Läs mer

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång!

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång! Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång! Nu startar vi Region Skånes fjärde affärsutvecklingsprogram för vård- och omsorgsföretag!

Läs mer

Vad kan vi erbjuda er?

Vad kan vi erbjuda er? Vad kan vi erbjuda er? 2018 Gozinto studentkonsulter 2 Historia Medlemmar Affärsområden 2001 Gozinto grundas av fyra studenter som lärt sig om studentkonsult-verksamheter i Tyskland 2010 Gozinto erbjuder

Läs mer

Affärsplan Ämnen och områden som ska finnas med i din affärsplan. Har du beskrivit de viktigaste delarna i affärsplanen?

Affärsplan Ämnen och områden som ska finnas med i din affärsplan. Har du beskrivit de viktigaste delarna i affärsplanen? Ämnen och områden som ska finnas med i din affärsplan Denna mall är framtagen av Venture Cup. Glöm inte att du kan delta och vinna pengar med din affärsplan i Venture Cup, läs mer på: www.venturecup.se

Läs mer

Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall. nackavattenavfall.se

Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall. nackavattenavfall.se Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall nackavattenavfall.se Varumärket Nacka vatten och avfall att bygga och utveckla ett starkt och framgångsrikt varumärke är ett kontinuerligt arbete som kräver

Läs mer

GRUPP 5 JOSEFIN LIDH - JOSLI700 LISA APPELQVIST - LISAP999 VIKTORIA ERIKSSON - VIKER433 HANNA NORDENÖ - HANNO178 HELENA SJUNNESSON - HELSJ377

GRUPP 5 JOSEFIN LIDH - JOSLI700 LISA APPELQVIST - LISAP999 VIKTORIA ERIKSSON - VIKER433 HANNA NORDENÖ - HANNO178 HELENA SJUNNESSON - HELSJ377 GRUPP 5 JOSEFIN LIDH - JOSLI700 LISA APPELQVIST - LISAP999 VIKTORIA ERIKSSON - VIKER433 HANNA NORDENÖ - HANNO178 HELENA SJUNNESSON - HELSJ377 Innehåll VISION & AFFÄRSIDÈ OM FÖRETAGET FÖRETAGETS HISTORIA

Läs mer

Indexator Rotator Systems AB

Indexator Rotator Systems AB Indexators filosofi Indexators filosofi Indexator Rotator Systems har alltid jobbat med visioner och strategier. Dessa finns nedskrivna och ska verka som ett stöd i verksamhetens beslutsfattande på alla

Läs mer