MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum"

Transkript

1 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:00-09:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Bengt-Åke Torhall (L) (1:e vice ordförande), Björn Andersson (C) (2:e vice ordförande) Mats Andresen (samhällsbyggnadschef), Sara Lindberg (controller) 28-29, Siv Modée (plan- och byggchef) 28-29, 32 Björn Andersson (C) Justeringens plats och tid Protokollet omfattar Underskrifter Sekreterare... Erik Hansson Ordförande.... Malin Thydén-Kärrman (S) Justerande.... Björn Andersson (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningskontoret Datum för anslags nedtagande Underskrift... 1 (11)

2 ÄRENDELISTA 28 Godkännande av dagordning och val av justerare 29 Uppföljning och redovisning ekonomi/kvalitet Information Klimatanpassningsarbete SMHI - beslut av styrgruppsrepresentanter 32 Detaljplan Givagård 1:27 (Marknadsplatsen, Torup) - beslut om antagande 33 Begäran av medel för asfaltering, Storgatan Hyltebruk 34 Remissvar - Kollektivtrafikplan Revidering av bilagan till det tillgänglighetspolitiska programmet för Hylte kommun 2 (11)

3 28 Godkännande av dagordning och val av justerare 2017 SBN0006 Ärendelistan har varit utsänd och samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott beslutar att arbeta efter den. Björn Andersson (C) väljs till justerare. 3 (11)

4 29 Uppföljning och redovisning ekonomi/kvalitet SBN0001 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott har tagit del av informationen. Prognosen för helåret är positiv med tkr innan periodisering VA och avsättning deponi, vilket innebär en avvikelse med 9,4%. Efter periodisering VA och avsättning deponi är prognosen positiv med 630 tkr, en avvikelse på 3,1% Nämnden har en samlad investeringsvolym som uppgår till tkr Efter fyra månader uppgår det totala utfallet till 477 tkr. Prognosen för helåret är tkr, vilket innebär en positiv avvikelse med tkr. Tjänsteskrivelse SBN prognos efter fyra månader Ärendebeskrivning SBN prognos efter fyra månader Prognos SBN investeringar efter fyra månader 4 (11)

5 30 Information SBN0007 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott har tagit del av informationen. INFORMATION Information om Ren återvinning Information om Hyltebruks reningsverk Information om Energirådgivning Information om Rekrytering fordonsansvarig Information om Färdtjänsttaxa (nattaxa och sommarkort) Information om Hastighetsskyltar i Hyltebruk Information om Sopning av gator och trottoarer Information om Målning av linjer på parkeringsplatser i Hyltebruk Information om Samhällsbyggnadsnämndens delegeringsordning INFORMATION I KOMMANDE ÄRENDEN Information om Sanktionsavgift, Örnvallens förskola Information om Föreläggande om vite efter befogat klagomål på inomhusmiljö Information om Motion Införande av hundrastplats i Hylte kommun Information om Ansökan om medel till laddstolpar i Hylte kommun Tjänsteskrivelse Information maj Delegeringsordning samällsbyggnadsnämnden 5 (11)

6 31 Klimatanpassningsarbete SMHI - beslut av styrgruppsrepresentanter 2017 SBN0052 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott har tagit del av informationen och lämnar inget förslag till beslut. Hylte kommun har beviljats projektmedel från SMHI för att tillsammans med dem och nio andra små och medelstora kommuner ta fram ett webbaserat verktyg för att integrera klimatanpassning i kommunala verksamheter och processer. Tjänsteskrivelse projektplan klimatanpassning och val av styrgruppsrepresentanter Projektplan klimatanpassning 6 (11)

7 32 Detaljplan Givagård 1:27 (Marknadsplatsen, Torup) - beslut om antagande 2016 SBN0017 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott föreslår att samhällsbyggnadsnämnden beslutar att godkänna yttrandet och föreslå kommunfullmäktige att anta detaljplan för Givagård 1:27 m.fl., så kallad Marknadsplatsen i Torup. Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna planförslaget för granskning i enlighet med plan- och bygglagen 5 kap Granskningen har pågått under tiden 24 mars 7 april Under granskningstiden har planförslaget varit tillgängligt på kommunens hemsida, och i kommunhuset (under kontorstid) på Storgatan 8 i Hyltebruk. Brev med information och planhandlingar har sänts till sakägare enligt fastighetsförteckning upprättad , uppdaterad samt till myndigheter m.fl. enligt särskild utsändningslista. Under granskningstiden har 7 yttranden kommit in. De presenteras i detta granskningsutlåtande, följt av samhällsbyggnadskontorets kommentar. Därefter har kommunens ställningstagande inför antagandet sammanfattats. Några övriga yttranden har inte kommit in. om antagande, Givagård 1:27 m fl. Givagård 1:27 m fl Givagård 1:27 m fl Dp Givagård 1:27 m fl (11)

8 33 Begäran av medel för asfaltering, Storgatan Hyltebruk 2017 SBN0083 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott föreslår att samhällsbyggnadsnämnden begär :- kr för asfaltering, sopning och höjning av brunnar på Storgatan i Hyltebruk. Invånarantalet i Hylte kommun ökar. Det ställer stora krav på den kommunala service som t.ex. skola och barnomsorg, men även på andra kommunala verksameter som t. ex gata. Vi märker betydligt trafikmängd ökning i kommunen. Trafikökning märks just nu mest på Storgatan i Hyltebruk som inte klarar den belastningen. Asfalten spricker och dagsvatten brunnar sjunker ner. Park-Gata enhet reparerar och återställer minst var fjortonde dag alla håll som uppstår i gatan. Trafik, tung trafik och regn gör att reparationer inte håller i längden. Toppning samt justering och klistring, sopning och höjning av brunnar kommer att kosta ca :- kr. Tjänsteskrivelse - begäran av medel för asfaltering, Storgatan i Hyltebruk 8 (11)

9 34 Remissvar - Kollektivtrafikplan SBN0071 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott föreslår att samhällsbyggnadsnämnden beslutar att lämna följande punkter som svar på Remissen Kollektivtrafikplan 2018 till Hallandstrafiken: - Invånarantalet i Hylte kommun ökar mest av kommunerna inom Region Halland. Det är något som Hylte kommun ser mycket positivt på, men det ställer även krav på den kommunala service som t.ex. skola och barnomsorg. Det ställer även krav på att kollektivtrafiken planeras för att möta behov i samband med befolkningsökningen. Det är viktigt att pendlingstrafiken, d.v.s. både buss- och tågtrafiken, samverkar och att tiderna är anpassade för de pendlande och att trafikslagen inte konkurrerar med varandra, utan snarare kompletterrar varandra. Hylte kommun poängterar att den nya planerade matarlinjen till och från samtliga tågavgångar mellan Hyltebruk-Landeryd inte ska påverka och minska antalet bussturer på linje 432 Hyltebruk-Smålandsstenar-Gislaved och antalet bussturer på Linje 400. Idag pendlar en hel del till arbete och skola med de linjerna och de behövs. För Hylte kommuns del är det mycket viktigt att möjliggöra för arbets- och studiependling genom kollektivtrafik både inom och utom regionen. Hylte kommun vill uppmärksamma att det har skett en kraftig befolkningsutveckling i Hylte kommun som gör att Hallandstrafiken kan se över sitt utbud och se om det motsvarar det behov som finns. Hylte kommun efterfrågar en linje mellan Hyltebruk och Falkenberg längs väg 150. Vi vill påtala betydelsen att kunna resa över länsgräns utan hinder och ekonomiska orättvisor. Vi uppmanar därför Region Halland att snarast lösa de taxeproblem som finns vid våra länsgränser. Helhetsintrycket av resorna ska vara positivt och det är viktigt att hela resan fungerar från dörr till dörr för alla resenärer. Att alla hållplatser och stationer har bra väntytor som är tillgänglighetsanpassade är avgörande för att kollektivtrafiken ska uppfattas som attraktiv och ett alternativ till bilen. Bussarna ska vara fräscha och tillgängliga. Det är även viktigt att bussförarna har god servicekänsla och ser till kundens bästa med ett gott bemötande mot alla. 9 (11)

10 Kollektivtrafikplan 2018 är den sjätte i sitt slag som tagits fram av Hallandstrafiken på uppdrag av den Regionala Kollektivtrafikmyndigheten i Halland. Planen beskriver förslag på trafikförändringar för det kommande året, d.v.s med utblick mot Kollektivtrafikplanen utgår från fastställda mål och principer i det Regionala Trafikförsörjningsprogrammet. Man kan konstatera att Kollektivtrafikplan 2018 följer i stort sätt Trafikförsörjningsprogrammet och är till stor del inriktad på de större städerna i regionen. Tjänsteskrivelse Remissyttrande - Kollektivtrafikplan 2018 Remiss Kollektivtrafikplan (11)

11 35 Revidering av bilagan till det tillgänglighetspolitiska programmet för Hylte kommun 2017 SBN0086 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott föreslår att samhällsbyggnadsnämnden beslutar att skicka ut bilaga i Hylte kommuns tillgänglighetspolitiska program på remiss till arbets- och näringslivsnämnden, barn- och ungdomsnämnden, kommunstyrelsen, omsorgsnämnden och kommunala tillgänglighetsrådet. Förslag på revideringar ska lämnas till samhällsbyggnadskontoret senast 30 september. Samhällsbyggnadsnämnden tar beslut om ändrade formuleringar för samhällsbyggnadsnämndens del efter att remissvar har behandlats. Enligt kommunens tillgänglighetspolitiska program ska programmet revideras en gång varje mandatperiod och dess bilagor ska revideras vartannat år. Det tillgänglighetspolitiska programmet antogs 2011 och bilagorna reviderades senast Programmet revideras av kommunfullmäktige, medan beslut om revideringen av bilagan fastställs av kommunstyrelsen. Eftersom processen är ganska lång för att revidera ett program som berör samtliga av kommunens nämnder och styrelser så inleds arbetet nu. Ansvaret för det tillgänglighetspolitiska programmet ligger under samhällsbyggnadsnämnden. Ärendegången kommer att vara att det tillgänglighetspolitiska programmet skickas ut på remiss där nämnderna får komma in med förslag på revideringar i bilagan. Efter att samtliga nämnder och styrelser har lämnat in sina förslag på ändringar sammanställer samhällsbyggnadskontoret dessa. Sammanställningen skickas till kommunala tillgänglighetsrådet för yttrande. Därefter begär samhällsbyggnadsnämnden att kommunstyrelsen att bilaga revideras. Tjänsteskrivelse Revidering av bilagan till det tillgänglighetspolitiska programmet Tillgänglighetspolitiska programmet 11 (11)

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 08:00-11:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Ray Alexen (KV), Roger Andersson (S), Carl Larsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:00-08:45 ande ledamöter Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Carl Larsson (M) Övriga närvarande Mats Andresen (samhällsbyggnadschef), Stefan Andersson (miljöchef)

Läs mer

Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Johan Elgemark (C)

Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Johan Elgemark (C) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2015-10-27 1 (10) Plats och tid Blå rummet, Storgatan 8C i Hyltebruk. Klockan 8.00 9.35 Beslutande Övriga deltagare Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Blå rummet kl. 08:00-10:00 ande ledamöter Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Roger Andersson (S), Carl Larsson (M) Övriga närvarande Mats Andresen (samhällsbyggnadschef), Stefan Andersson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:00-10:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Bengt-Åke Torhall (L) (1:e vice ordförande), Björn Andersson

Läs mer

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Samhällsbyggnadsnämnden 2015-01-14 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 08:00-12:00 Beslutande Malin Thydén Kärrman (S) ordförande Carl Larsson (M) Johan Elgemark (C) Roger Andersson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Våge Ericsson (vice ordförande) (FUB Föreningen för

Läs mer

Håkan Bengtsson (C) tjänstgörande ersättare

Håkan Bengtsson (C) tjänstgörande ersättare Samhällsbyggnadsnämnden 2014-06-17 1 (12) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 08:00-11:05 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Elisabeth Falkhaven (MP) Maria Johansson Arnström (S) Patrik

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:00-10:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Bengt-Åke Torhall (L) (1:e vice ordförande), Carl Larsson

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP)

Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2013-09-24 1 (10) Plats och tid Räddningstjänsten i Hyltebruk, kl. 15:20-16:30 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Övriga deltagare Mats Andresen,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Blå rummet Storgatan 8c Hyltebruk kl. 08:00-10:50 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Roger Andersson (S), Carl Larsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 08:00-10:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Bengt-Åke Torhall (L) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Iréne Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 13 Plats och tid SBK sammanträdesrum kl. 08:00-09:45 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Björn Andersson (C) (2:e vice ordförande), Elisabeth Falkhaven

Läs mer

Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Johan Elgemark (C)

Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Johan Elgemark (C) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2015-08-04 1 (10) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl 08.00-10.15 Beslutande Övriga deltagare Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke Torhall

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid SBK sammanträdesrum kl. 08:00-10:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Björn Andersson (C) (2:e vice ordförande) Mats Andresen

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:25 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Stigert Pettersson (Barn-

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 08:00-10:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Bengt-Åke Torhall (L) (1:e vice ordförande), Ray Alexen (KV), Roger Andersson (S),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 08:00-12:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Björn Andersson (C) (2:e vice ordförande), Ray Alexen (KV), Roger Andersson (S),

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare. Maria Johansson Arnström (S)

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare. Maria Johansson Arnström (S) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2014-06-03 1 (7) Plats och tid Samhällsbyggnadskontorets sammanträdesrum, kl. 08:00-09:30 Beslutande Övriga deltagare Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8)

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8) Plats och tid Räddningstjänsten i Hyltebruk, kl. 15.40-16.20 Beslutande Övriga deltagare Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bo

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (13)

Kommunala Handikapprådet (13) Kommunala Handikapprådet 2013-06-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 16:00-17:45 Beslutande Politiker Dorothea Nilsson (M), BUN Gunnel Johansson (S), ON Bengt-Åke Torhall (FP),

Läs mer

Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Carl Larsson (M) tjänstgörande ersättare

Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Carl Larsson (M) tjänstgörande ersättare Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2015-01-27 1 (13) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl. 08:00-10:45 Beslutande Övriga deltagare Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Bengt-Åke Torhall

Läs mer

Åke Morin (KV) ANSLAG/BEVIS

Åke Morin (KV) ANSLAG/BEVIS Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2010-06-21 1 (9) Plats och tid Centrumhuset i Hyltebruk kl. 15.30-17.30 Beslutande Anders Bertilsson () 1:e vice ordf. Åke Morin (KV) 2:e vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:10-14:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2014-12-15 1 (11) Plats och tid Konferenslokal hos Bostadsstiftelsen Hyltebostäder. Kl. 16:00-16:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Kommunala Tillgänglighetsrådet 2016-02-29 Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 16:00-17:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande)

Läs mer

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP)

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Tillsynsnämnden 2015-03-12 1 (8) Plats och tid Blå rummet, Storgatan 8C i Hyltebruk. Kl. 08.00-09.00 Beslutande Övriga deltagare Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Stefan

Läs mer

Ann-Kristin Petersson (S), ordförande Ingemar Andersson (S) tjänstgörande ersättare Gunilla Magnusson (KV)

Ann-Kristin Petersson (S), ordförande Ingemar Andersson (S) tjänstgörande ersättare Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2015-08-13 1 (7) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl 08.00-08.45 Beslutande Övriga deltagare Ann-Kristin Petersson (S), ordförande Ingemar Andersson (S) tjänstgörande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Malin Thydén-Kärrman (S), Bodil Gunnarsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:45 Beslutande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-14:45 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämndens arbetsutskott MÖTESPROTOKOLL 2016-04-14 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (16)

Kommunala Handikapprådet (16) Kommunala Handikapprådet 2015-02-16 1 (16) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, kl. 16.15-18.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI), ordförande,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Våge Ericsson (vice ordförande) (FUB Föreningen

Läs mer

Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Nils Ahlgren (FP) tjänstgörande ersättare Gunilla Magnusson (KV) Gunilla Magnusson (KV) Ann-Kristin Petersson (S)

Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Nils Ahlgren (FP) tjänstgörande ersättare Gunilla Magnusson (KV) Gunilla Magnusson (KV) Ann-Kristin Petersson (S) Tillsynsnämnden 2015-04-22 1 (7) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl 08.00-08.45 Beslutande Övriga deltagare Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Nils Ahlgren (FP) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Elisabeth Falkhaven (MP) tjänstgörande ersättare Johan Elgemark (C) Johan Elgemark (C)

Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Elisabeth Falkhaven (MP) tjänstgörande ersättare Johan Elgemark (C) Johan Elgemark (C) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2015-08-25 1 (21) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum, Hyltebruk. Kl. 8.00 10.30 Beslutande Övriga deltagare Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Elisabeth

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden 2015-06-16 1 (15) Carl Larsson (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 61-74 ANSLAG/BEVIS

Samhällsbyggnadsnämnden 2015-06-16 1 (15) Carl Larsson (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 61-74 ANSLAG/BEVIS Samhällsbyggnadsnämnden 2015-06-16 1 (15) Plats och tid Gästgivaregården i Torup, kl. 08.00-12.30 Beslutande Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande Johan Elgemark (C) Bengt-Åke Torhall (FP) Carl Larsson (M)

Läs mer

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Kommunala Handikapprådet 2013-03-04 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk kl. 16.15-18.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden 2014-11-11 1 (10)

Samhällsbyggnadsnämnden 2014-11-11 1 (10) Samhällsbyggnadsnämnden 2014-11-11 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 08:00-09:30 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Patrik Nilsson (S) Maria Johansson Arnström (S) Carl Larsson

Läs mer

Kommunala handikapprådet (9) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD)

Kommunala handikapprådet (9) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD) Kommunala handikapprådet 2009-09-14 1 (9) Plats och tid Torulund, Torup, 16.00-18.15 Beslutande Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD) Referensgruppen:

Läs mer

Maria Johansson Amström (S) (ordförande), Gunilla Magnusson (KV), Per- Anders Andersson (S), Camilla Gustavsson (S) Susanne Ohlsson (Valsamordnare)

Maria Johansson Amström (S) (ordförande), Gunilla Magnusson (KV), Per- Anders Andersson (S), Camilla Gustavsson (S) Susanne Ohlsson (Valsamordnare) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset kl. 08:30-09:45 Beslutande ledamöter övriga närvarande Utses att justera Maria Johansson Amström (S) (ordförande), Gunilla Magnusson (KV), Per- Anders

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 10:00-12:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid SBK sammanträdesrum kl. 08:00-10:15 ande ledamöter Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Bengt-Åke Torhall (L) (1:e vice ordförande), Björn Andersson (C) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-10-29 1 (32) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Wiveca Noren

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Charlottenlunds bed & breakfast, Långaryd kl. 13:15-14:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2013-09-30 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-17:00 Beslutande Politiker Åke Morin (KV), SBN ordförande Dorothea Nilsson (M), BUN Krister Mattson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:30-15:10 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Jens- Åke Olofsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid IFO sammanträdesrum kl. 13:00-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Mikael Andersson (S) Stigert

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:30-09:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ronny Löfquist (S) (ordförande), Marie-Louice Lindström (S) (1:e vice ordförande), Johan Edenholm

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Bo Eriksson (C) Patrik Nilsson (S) tjänstgörande ersättare

Åke Morin (KV) ordförande Bo Eriksson (C) Patrik Nilsson (S) tjänstgörande ersättare Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-10-02 1 (10) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset kl. 13.00-14.30 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Bo Eriksson (C) Patrik Nilsson (S) tjänstgörande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande) 108, 110-118, Leif Smith (S) (1:e vice ordförande) 108, 110-118

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Storgatan 8 Blå rummet kl. 08:00-09:30 ande ledamöter Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Roger Andersson (S) Övriga närvarande Mats Andresen (samhällsbyggnadschef), Stefan

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid SBK sammanträdesrum kl. 08:00-10:00 ande ledamöter Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Björn Andersson (C) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande Stefan Andersson (Miljöchef) 52-55 Carolina

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Våge Ericsson (vice ordförande) (FUB Föreningen för

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2014-03-27 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08:30 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret i Centrumhus kl. 13:00-14:15 ande ledamöter Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande), Karin Åkesson (C)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid SBK sammanträdesrum kl. 08:00-09:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Roger Andersson (S) ersätter Bengt- Åke Torhall (L) (1:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2013-02-07 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08.35 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, Hyltebruk kl. 13:00-13:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice

Läs mer

Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Jane Skytt (MP) Gunilla Magnusson (KV)

Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Jane Skytt (MP) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2015-02-06 1 (9) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl. 08:00-09:50 Beslutande Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Jane Skytt (MP) Gunilla Magnusson (KV) Övriga deltagare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart Ohlsson (C), Göran

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Räddningstjänsten kl. 09:00-10:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Mensur Dushi (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristine Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristine Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2011-09-01 1 (8) Plats och tid Samhällskontorets sammanträdesrum, 08.00-08.30 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristine Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga deltagare Sören

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Maria Johansson Arnström (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 8 Plats och tid Treklövern kl. 16:00-17:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Malin Thydén-Kärrman (S), Krister Mattsson

Läs mer

Stefan Yngstrand (FP)

Stefan Yngstrand (FP) Kommunstyrelsen 2015-03-12 1 (6) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:00 (ajournering 09:00-10:10) Beslutande Ronny Löfquist (S) ordförande Håkan Bengtsson (C) tjg.ers. Marie-Louice Lindström

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Stefan Yngstrand (FP) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Stefan Yngstrand (FP) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) MRP-beredning 2015-04-28 1 (13) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl. 11:00-11:15 Beslutande Övriga deltagare Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Stefan Yngstrand

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret kl. 13:00-14:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2014-10-28 1 (8) Plats och tid Mats Andresens rum, samhällsbyggnadskontoret. Kl. 08:00-09:20 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämnden 2016-04-21 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Dorothea Nilsson (M) 26, 29-32,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid ANKs sammanträdesrum kl. 08:30-09:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Johansson Arnström (S) (ordförande), Sonja Andersson (C) (vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid IFO konferensrum kl. 13:00-15:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Mensur Dushi (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 14:30-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Årzen (S) (ordförande), Marie-Louice Lindström (S)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 09:00-11:20 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande),

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Samhällsbyggnadsnämnden 2015-08-18 1 (12) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 08.00-11.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Malin Thydén-Kärrman (S) ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:00-09:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Johansson Arnström (S) (ordförande), Sonja Andersson (C) (vice

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf.

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-08-10 1 (15) Plats och tid Barn- och ungdomskontoret, kl. 13.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-05-25 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-05-25 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(13) Tid och plats 2015-05-25 - Kommunhuset klockan 13.15-14.30 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - förste vice ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Biosalongen i Forum, Hyltebruk kl. 13:00-13:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Ronny Löfquist (S) (ordförande), Marie-Louice Lindström

Läs mer