Kommunala Handikapprådet (13)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunala Handikapprådet (13)"

Transkript

1 Kommunala Handikapprådet (13) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 16:00-17:45 Beslutande Politiker Dorothea Nilsson (M), BUN Gunnel Johansson (S), ON Bengt-Åke Torhall (FP), SBN Krister Mattsson (S), ANN Henrik Erlingson (C), KS 11-14, 21 Referensgrupp Våge Eriksson, FUB ordförande Kerstin Johansson, HRF Karl-Åke Claesson, Hjärt- och lungsjukas riksförbund Maria Edbertsson, Hylte Astma/Allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Hans Moberg (KD) Mats Andresen, samhällsbyggnadschef Susanne Ohlsson, nämndsekreterare Gunnel Johansson (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Susanne Ohlsson Våge Eriksson Gunnel Johansson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunala Handikapprådet Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningskontoret Datum för anslags nedtagande Underskrift Susanne Ohlsson

2 Kommunala Handikapprådet (13) 11 Godkännande av ärendelista och val av justerare Ärendelista sida 11 Godkännande av ärendelista och val av justerare 2 12 Meddelande och information 3 13 Föregående mötes protokoll 4 14 Fråga från föregående möte: Larmknappar på handikapptoaletter 5 15 Revidering av handikappolitiskt program 6 16 Tillgänglighetsarbete i Hylte kommun 7 17 Nissanleden 8 18 Räddningstjänstens inventering och uppmärkning av hjärtstartare 9 19 Arbete med tillgänglighetsguide Hörslingor i kommunen Tillgänglighetsmiljonen Övrigt 13 Ärendelistan har varit utsänd, ärende 21 (Tillgänglighetsmiljonen) tillkommer. Kommunala handikapprådet godkänner ärendelistan. Gunnel Johansson väljs till justerare.

3 Kommunala Handikapprådet (13) 12 Meddelande och information Meddelande Protokoll Kommunala handikapprådet, Halmstads kommun, Protokollsutdrag Kommunfullmäktige 2 ( ) Information Trygghetsboende (stående punkt) Information från regionhandikapprådets referensgrupp möte i Hyltebruk Information från samverkandiskussion med regionhandikapprådet Kommunala handikapprådet har tagit del av informationen.

4 Kommunala Handikapprådet (13) 13 Föregående mötes protokoll Protokollet från kommunala handikapprådets föregående möte ( ) har skickats ut med kallelsen. Kommunala handikapprådet lägger förgående mötes protokoll till handlingarna.

5 Kommunala Handikapprådet (13) 14 Fråga från föregående möte: Larmknappar på handikapptoaletter På förra mötet med kommunala handikapprådet diskuterades hur ofta larmknappar på handikapptoaletter kontrollera och samhällsbyggnadskontoret fick i uppdrag att ställa frågan till kommunens verksamheter. Samhällsbyggnadskontoret har skickat ut en fråga till alla kontor om hur larmknappar på handikapptoaletter kontrolleras inom deras verksamheter. Omsorgskontoret har svarat att på kommunens särskilda boenden kontrolleras larmknappar var 3:e månad. Barn- och ungdomskontoret har svarat att när man upptäcker fel på larmknappar rapporteras det över till Hyltebostäder. Kommunala handikapprådet konstaterar att barn- och ungdomskontorets svar är väldigt kortfattat och beskriver inte när kontrollen görs. Kommunala handikapprådet saknar också svar från de andra kontoren. Kommunala handikapprådet uppmanar samhällsbyggnadskontoret att ställa frågan en gång till kontoren och sen återkomma till kommunala handikapprådet.

6 Kommunala Handikapprådet (13) 15 Revidering av handikappolitiskt program Dnr 2013 SBN0020 Samhällsbyggnadsnämnden beslutade 22 februari att skicka ut en remiss kring revidering av bilaga 1 i det handikappolitiska programmet. Kommunala handikapprådet hade frågan uppe på sitt förra möte 4 mars och då beslutade rådet att samhällsbyggnadskontoret sammanställer de remisssvar som kommer in från nämnderna, och att rådet därefter lämnar sitt yttrande kring remissen. Samhällsbyggnadskontoret har sammanställt remissvaren. Barn- och ungdomsnämnden har lämnat förslag på ändringar, medan arbets- och näringslivsnämnden och omsorgsnämnden vill ha kvar samma åtagande som tidigare. Kommunstyrelsen hade i remisskedet inga synpunkter. En punkt som samhällsbyggnadskontoret har uppmärksammat under tiden som revideringen har handlagts är att handläggningstiden blir väldigt lång. Från att samhällsbyggnadsnämnden tar beslut om remissutskick tills att frågan tas upp i kommunfullmäktige kommer det har gått ett halvår. Bilaga 1 i programmet ska revideras varje år, det innebär att efter åtagandena i bilaga 1 har blivit antagna i kommunfullmäktige är det ett halvår senare dags att dra i gång processen med att revidera dem igen. Samhällsbyggnadskontoret lämnar därför förslaget att bilaga 1 ska revideras varannat år, medan bilaga 2 ska revideras var fjärde år i samband med varje ny mandatperiod. Beslutsunderlag Protokollsutdrag Samhällsbyggnadsnämnden 12 ( ) Protokollsutdrag Kommunala handikapprådet 9 ( ) Protokollsutdrag Arbets- och näringslivsnämnden 30 ( ) Protokollsutdrag Barn- och ungdomsnämnden 32 ( ) Protokollsutdrag Kommunstyrelsen 51 ( ) Protokollsutdrag Omsorgsnämnden 17 ( ) Ärendebeskrivning (Susanne Ohlsson) Förslag reviderat handikappolitiskt program Kommunala handikapprådet har inget att invända mot revidering enligt samhällsbyggnadskontorets förslag.

7 Kommunala Handikapprådet (13) 16 Tillgänglighetsarbete i Hylte kommun Referensgruppen ville ha en diskussion kring tillgänglighetsarbetet i Hylte kommunen. En av frågorna har varit var pengarna för tillgänglighetsarbetet har funnits. Henrik Erlingson (C) informerar att budgeten för tillgänglighetsarbete ligger formellt under kommunstyrelsen, men att det är Hyltebostäder som på uppdrag av kommunstyrelsen fördelar pengarna på olika projekt. Henrik Erlingson informerar vidare att Hyltebostäder har planerat att kr av tillgänglighetspengarna för 2013 ska gå till klämningsförebyggande åtgärder på hissar på Malmagården, Sjölunda och i Örnahallen kr ska gå till dörrmagneter i Örnaskolans lokaler. Kommunala handikapprådet rekommenderar att en automatisk dörröppnare sätts in till hissen i samband med renoveringen av Örnahallen och att de pengar som finns avsatt för tillgänglighetsarbete för 2013 läggs till det. Kommunala handikapprådet rekommenderar även att den hörslinga som plockades bort vid renoveringen av Örnaskolan sätts in igen.

8 Kommunala Handikapprådet (13) 17 Nissanleden Kommunala handikapprådet har tidigare frågat hur arbetet med upprustning av Nissanleden går. Samhällsbyggnadskontoret informerar att upphandlingen av arbetet är klar, och planerad byggstart är till sommaren. Kommunala handikapprådet frågar hur mycket av sträckan som är med i upprustningen. Är det från pendlingsparkeringen vid Brogatan och hela vägen upp till kraftdammen eller blir det en kortare sträcka? Samhällsbyggnadschefen kan inte svara på frågan på mötet, men tar med sig den till nästa möte. Kommunala handikapprådet har tagit del av informationen och rådet ber samhällsbyggnadskontoret att återkomma med svar på hur mycket av Nissanleden som är med i upphandlingen.

9 Kommunala Handikapprådet (13) 18 Räddningstjänstens inventering och uppmärkning av hjärtstartare Vid kommunala handikapprådets förra möte 4 mars beslutade rådet att förorda att räddningstjänsten ska inventera de hjärtstartare som finns i kommunala fastigheter och se till att de är lättillgängliga och tydligt skyltade. Kommunstyrelsens arbetsutskott gav vid sitt möte 14 maj räddningstjänsten i uppdrag att inventera de hjärtstartare som finns i kommunala fastigheter samt beskriva tillgänglighet och skyltning. Inventeringen ska redovisas i kommunstyrelsens arbetsutskott senast i september Kommunala handikapprådet vill veta varför det inte finns någon skylt vid hjärtstartaren på Örnvallen. Kommunala handikapprådet ber samhällsbyggnadskontoret tala med verksamhetsutövaren om varför det inte finns någon skylt vid hjärtstartaren på Örnvallen och återkomma till kommunala handikapprådet.

10 Kommunala Handikapprådet (13) 19 Arbete med tillgänglighetsguide Det pågår en diskussion mellan de kommunala handikapprådens arbetsutskott i länet och regionhandikapprådets arbetsutskott att ha ett gemensamt projekt kring tillgänglighetsguider. Man har tittat på möjligheten att ansluta sig till tillgänglighetsdatabasen som används t.ex. i Västra Götaland. Man vill också koppla turismen till projektet. Det har varit en samverkansträff kring frågan i april, och det kommer vara en träff till under hösten Kommunala handikapprådet konstaterar att till nästa träff bör även Henrik Erlingson och Ronny Löfquist få inbjudan. Vid ett tidigare tillfälle har kommunala handikapprådet diskuterat möjligheten att använda den karta som finns på kommunens hemsida för att peka ut var t.ex. handikappanpassade badplatser och handikapparkeringar finns. Kommunala handikapprådet konstaterar att man bör vänta med att lägga upp den informationen i kartan tills man vet hur det gemensamma projektet med tillgänglighetsguiden blir. Kommunala handikapprådet ber samhällsbyggnadskontoret vänta med att lägga in informationen om handikappanpassade badplatser och liknande tills man vet hur projektet med tillgänglighetsguiden blir. Till nästa samverkansträff kring tillgänglighetsguider får även Henrik Erlingson och Ronny Löfquist inbjudan.

11 Kommunala Handikapprådet (13) 20 Hörslingor i kommunen Kommunala handikapprådet konstaterar att det är fortsatta problem med hörslingan i Hörsalen i Centrumhuset. Hörslingorna i kommunen är Hyltebostäders ansvar att se till att de fungerar. Kommunala handikapprådet ber samhällsbyggnadskontoret att trycka på Hyltebostäder i frågan om kommunens hörslingor.

12 Kommunala Handikapprådet (13) 21 Tillgänglighetsmiljonen Vid förra mötet med kommunala handikapprådet fick Henrik Erlingson frågan kring hur kommunen använder tillgänglighetsmiljonen. Henrik Erlingson informerar vidare att Hyltebostäder har planerat att kr av tillgänglighetspengarna för 2013 ska gå till klämningsförebyggande åtgärder på hissar på Malmagården, Sjölunda och i Örnahallen kr ska gå till dörrmagneter i Örnaskolans lokaler. Kommunala handikapprådet undrar hur långt tillgänglighetsinventeringen har kommit. Henrik Erlingson tar med sig frågan. Henrik Erlingson tar med sig frågan om hur långt tillgänglighetsinventeringen har kommit.

13 Kommunala Handikapprådet (13) 22 Övrigt Mia Edbertsson från Hylte Astma/Allergiförening undrar om det görs några allergironder i kommunens skolor. Kommunala handikapprådet ber samhällsbyggnadskontoret fråga barnoch ungdomskontoret om allergironder och återkomma till nästa möte.

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2013-09-30 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-17:00 Beslutande Politiker Åke Morin (KV), SBN ordförande Dorothea Nilsson (M), BUN Krister Mattson

Läs mer

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Kommunala Handikapprådet 2013-03-04 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk kl. 16.15-18.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande,

Läs mer

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen

Maria Edbertsson, Hylte Astma- och allergiförening Bodil Gunnarsson, Reumatikerföreningen Kommunala Handikapprådet 2012-12-03 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2014-12-15 1 (11) Plats och tid Konferenslokal hos Bostadsstiftelsen Hyltebostäder. Kl. 16:00-16:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke

Läs mer

Krister Mattsson (S) Våge Eriksson (FUB) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Krister Mattsson (S) Våge Eriksson (FUB) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Kommunala Handikapprådet 2012-03-05 1 (8) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16.00-17.20 Beslutande Politiker Åke Morin (KV) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Krister Mattsson (S) Lennart

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C)

Kommunala handikapprådet (10) Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Kommunala handikapprådet 2011-09-19 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 17.35 ande Politiker: Bo Gunnar Åkesson (M) Dorothea Nilsson (M) Krister Mattson (S) Lennart Ohlsson (C) Referensgruppen:

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Våge Ericsson (vice ordförande) (FUB Föreningen för

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (16)

Kommunala Handikapprådet (16) Kommunala Handikapprådet 2015-02-16 1 (16) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, kl. 16.15-18.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI), ordförande,

Läs mer

Kommunala handikapprådet (24) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Hans Moberg (KD) Viveca Norén ()

Kommunala handikapprådet (24) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Hans Moberg (KD) Viveca Norén () Kommunala handikapprådet 2010-10-18 16 (24) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 18.30 ande Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Hans Moberg (KD) Viveca Norén () Referensgruppen: Våge Ericsson

Läs mer

Kommunala handikapprådet (9) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD)

Kommunala handikapprådet (9) Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD) Kommunala handikapprådet 2009-09-14 1 (9) Plats och tid Torulund, Torup, 16.00-18.15 Beslutande Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans Moberg (KD) Referensgruppen:

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Kommunala Tillgänglighetsrådet 2016-02-29 Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 16:00-17:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande)

Läs mer

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Samhällsbyggnadsnämnden 2015-01-14 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 08:00-12:00 Beslutande Malin Thydén Kärrman (S) ordförande Carl Larsson (M) Johan Elgemark (C) Roger Andersson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Malin Thydén-Kärrman (S), Bodil Gunnarsson

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2009-11-23 1 (8)

Kommunala handikapprådet 2009-11-23 1 (8) Kommunala handikapprådet 2009-11-23 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 18.15 ande Övriga deltagande Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans

Läs mer

Stefan Yngstrand (FP)

Stefan Yngstrand (FP) Kommunstyrelsen 2015-03-12 1 (6) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:00 (ajournering 09:00-10:10) Beslutande Ronny Löfquist (S) ordförande Håkan Bengtsson (C) tjg.ers. Marie-Louice Lindström

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8)

Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2012-09-04 1 (8) Plats och tid Räddningstjänsten i Hyltebruk, kl. 15.40-16.20 Beslutande Övriga deltagare Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bo

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP)

Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2013-09-24 1 (10) Plats och tid Räddningstjänsten i Hyltebruk, kl. 15:20-16:30 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Bengt-Åke Torhall (FP) Övriga deltagare Mats Andresen,

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2008-12-08 1(12) Bengt-Åke Torhall (fp) ordförande Håkan Dagsgård (s) Wiveca Norén ()

Kommunala handikapprådet 2008-12-08 1(12) Bengt-Åke Torhall (fp) ordförande Håkan Dagsgård (s) Wiveca Norén () Kommunala handikapprådet 2008-12-08 1(12) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk kl.16-17.40 ande Bengt-Åke Torhall (fp) ordförande Håkan Dagsgård (s) Wiveca Norén () Tjänstgörande ersättare:

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden (9)

Arbets- och näringslivsnämnden (9) Arbets- och näringslivsnämnden 2011-02-15 1 (9) Plats och tid Tiraholms Fisk, Unnaryd 13.15-15.50 Beslutande Övriga deltagare Henrik Erlingson (C) ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP) Anna

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-10-29 1 (32) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Våge Ericsson (vice ordförande) (FUB Föreningen för

Läs mer

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca Norén (SPI)

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca Norén (SPI) Omsorgsnämnden 2015-03-19 1 (11) Plats och tid Hörsalen 13:15-15-45 Beslutande Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden (9)

Arbets- och näringslivsnämnden (9) Arbets- och näringslivsnämnden 2014-10-01 1 (9) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 14:30 15:30 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Carl Edenborg (S), tjänstgörande ersättare Fredrik

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Iréne Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-01-15 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen Kl. 15.00-15.55 Gunnel Johansson (S) ordförande Wiveca Norén (SPI) Tommy Edenholm (KV) Övriga deltagare Cecilia Harley,

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2013-02-07 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08.35 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Stefan Yngstrand (FP) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Stefan Yngstrand (FP) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) MRP-beredning 2015-04-28 1 (13) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl. 11:00-11:15 Beslutande Övriga deltagare Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Stefan Yngstrand

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Våge Ericsson (vice ordförande) (FUB Föreningen

Läs mer

Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson (s) Johan Edenholm (kv) Nicklas Erlandsson (fp)

Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson (s) Johan Edenholm (kv) Nicklas Erlandsson (fp) Arbets- och näringslivsnämnden 2010-09-21 1 (8) Plats och tid Nissaströms kursgård 15.00-17.00 Beslutande Henrik Erlingson (c) ordförande Ahova Lood (s) Kjell Wåxnäs (m) Bruno Granath (c) Ingemar Andersson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf.

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-08-10 1 (15) Plats och tid Barn- och ungdomskontoret, kl. 13.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

Håkan Bengtsson (C) tjänstgörande ersättare

Håkan Bengtsson (C) tjänstgörande ersättare Samhällsbyggnadsnämnden 2014-06-17 1 (12) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 08:00-11:05 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Elisabeth Falkhaven (MP) Maria Johansson Arnström (S) Patrik

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 8 Plats och tid Treklövern kl. 16:00-17:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Malin Thydén-Kärrman (S), Krister Mattsson

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP), tjänstgörande ersättare

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson (FP), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2012-09-27 1 (17) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset, kl. 13.15 17.10 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Niclas Erlandsson

Läs mer

Johan Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Marie-Louise Lindström (S) Per Borg, kommunchef Susanne Ohlsson, mötessekreterare

Johan Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Marie-Louise Lindström (S) Per Borg, kommunchef Susanne Ohlsson, mötessekreterare Kommunstyrelsen 2014-12-18 1 (7) Plats och tid Forum, Hyltebruk. Kl. 16:00-16:30 Beslutande Henrik Erlingson (C) ordförande Gunnel Johansson (S) Karin Åkesson (C) Micael Arnström (S) Carl Larsson (M) Maria

Läs mer

Birgit Gabrielsson (S)

Birgit Gabrielsson (S) Omsorgsnämnden 2015-04-16 1 (11) Plats och tid Hörsalen 13:15-16:25 Beslutande Gunnel Johansson (S) Tommy Edenholm (KV) Agneta Johansson (FP) Wiveca Norén (SPI) Harri Kytöharju (KV) Dorothea Nilsson (M)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:10-14:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Biosalongen i Forum, Hyltebruk kl. 13:00-13:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Ronny Löfquist (S) (ordförande), Marie-Louice Lindström

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 09:00-11:20 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande),

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-12-21 1 (16) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 15.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Övriga deltagare

Läs mer

Wiveca Norén (SPI) Dorothea Nilsson (M) Dorothea Nilsson (M) ANSLAG/BEVIS Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret

Wiveca Norén (SPI) Dorothea Nilsson (M) Dorothea Nilsson (M) ANSLAG/BEVIS Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret Omsorgsnämnden 2015-10-08 1 (9) Plats och tid Guldkanten, Hyltebruk. Klockan 13.15 15.20 Beslutande Gunnel Johansson (S) ordförande Ingemar Steneteg (C) Leif Smith (S) Dorothea Nilsson (M) Agneta Johansson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:25 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom Ericsson (M), tjänstgörande ersättare

Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom Ericsson (M), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-04-09 1 (14) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl 14:30-15:40 Beslutande Lennart Ohlsson (C), Ordförande Ahova Lood (S) Thom

Läs mer

Hörsalen, Hyltebruk. Se bifogad närvarolista. Bengt-Åke Torhall (FP), Ronny Löfquist (S)

Hörsalen, Hyltebruk. Se bifogad närvarolista. Bengt-Åke Torhall (FP), Ronny Löfquist (S) Kommunstyrelsen 2013-10-08 1 (10) Plats och tid Beslutande Hörsalen, Hyltebruk Se bifogad närvarolista Övriga deltagare Per Borg, kommunchef Olof Larsson, tf ekonomichef Susanne Mared info- & kanslichef,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-24 146

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-24 146 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-24 146 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk kl 08.30-11.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattson

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2014-03-27 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08:30 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga

Läs mer

Anna Roos ANSLAG/BEVIS

Anna Roos ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämnden 2012-11-06 1 (9) Plats och tid MP-huset, Svarvaregatan, Hyltebruk, kl. 13:15 15:30 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Anna Roos (KV) Niclas Erlandsson (FP) Krister

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-01-13 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.30 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Åke Morin (KV) ANSLAG/BEVIS

Åke Morin (KV) ANSLAG/BEVIS Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2010-06-21 1 (9) Plats och tid Centrumhuset i Hyltebruk kl. 15.30-17.30 Beslutande Anders Bertilsson () 1:e vice ordf. Åke Morin (KV) 2:e vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

Se bifogad närvarolista. Per Borg, kommunchef Olof Larsson, ekonomichef Eva Nordgaard, sekreterare

Se bifogad närvarolista. Per Borg, kommunchef Olof Larsson, ekonomichef Eva Nordgaard, sekreterare Kommunstyrelsen 2013-03-12 1 (11) Plats och tid Hörsalen, Hyltebruk kl 14-15 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga deltagare Per Borg, kommunchef Olof Larsson, ekonomichef Eva Nordgaard, sekreterare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:30-15:10 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S)

Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-12 1 (14) Plats och tid Kommunhuset Hyltebruk, kl 8:30 9:30 Beslutande Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-01-23 1 (13) Plats och tid Beslutande Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl.13:15-14:50 Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Nils Ahlgren (FP) tjänstgörande ersättare Gunilla Magnusson (KV) Gunilla Magnusson (KV) Ann-Kristin Petersson (S)

Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Nils Ahlgren (FP) tjänstgörande ersättare Gunilla Magnusson (KV) Gunilla Magnusson (KV) Ann-Kristin Petersson (S) Tillsynsnämnden 2015-04-22 1 (7) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset. Kl 08.00-08.45 Beslutande Övriga deltagare Ann-Kristin Petersson (S) ordförande Nils Ahlgren (FP) tjänstgörande ersättare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 15:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Karl-Gustav Lindbäck (KV), Ingegerd Torhall (L),

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden (14)

Arbets- och näringslivsnämnden (14) Arbets- och näringslivsnämnden 2014-12-03 1 (14) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 14:30 16:15 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S) Fredrik Engberg (FP) Anna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Representation 3 Föregående protokoll 4 Delgivningar 5 Tillgänglighetsprogram 6 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S)

Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson (S) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2014-11-20 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret, kl. 15:00 17:00 Beslutande Lennart Ohlsson (C), ordförande Krister Mattsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Stigert Pettersson (Barn-

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP)

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Tillsynsnämnden 2015-03-12 1 (8) Plats och tid Blå rummet, Storgatan 8C i Hyltebruk. Kl. 08.00-09.00 Beslutande Övriga deltagare Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Stefan

Läs mer

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS 1 (8) och tid Medborgarkontoret, Östervåla, kl 18.00 20.00 Beslutande Dick Pettersson (C), ordförande Jan Plantin (M), sociala nämnden (Sn) Lars-Erik Larsson, Synskadades Riksförbund (SRF) Holger Heldmark

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2009-11-11 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson Gun-Lis Wärngren John

Läs mer

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Omsorgsnämnden 2012-06-20 1 (9) Plats och tid Treklövern, Hyltebruk kl. 14.00-15.30 Beslutande Gunnel Johansson (S) Dorothea Nilsson (M) Tjänstgörande ersättare Ingemar Steneteg (C) Ann Brodin Thorsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (10)

Kommunstyrelsens arbetsutskott (10) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-10-14 1 (10) Plats och tid Kommunhuset Hyltebruk, kl. 8:30 11:40 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-10 137

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-10 137 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-10 137 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.30 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

Uno Sjöberg (C) Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2013-10-10 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08:40 Beslutande Uno Sjöberg (C) Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga deltagare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) Krister Mattsson (S) Bruno Granath (C), tjänstgörande ersättare

Lennart Ohlsson (C) Krister Mattsson (S) Bruno Granath (C), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-10-30 1 (17) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 15:00-16:15 Beslutande Lennart Ohlsson (C) Krister Mattsson (S) Bruno Granath

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) Anna Roos (KV) Krister Mattson (S), tjänstgörande ersättare

Lennart Ohlsson (C) Anna Roos (KV) Krister Mattson (S), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-09-25 1 (24) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 14.30-16:45 Beslutande Lennart Ohlsson (C) Anna Roos (KV) Krister Mattson

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-09-04 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Läs mer

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP)

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-05-15 1 (28) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Magnus Rasmusson (S) Tommy Edenholm (KV) Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS

Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Magnus Rasmusson (S) Tommy Edenholm (KV) Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-10-05 1 (30) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 13.00-17.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Karlsson (FP) Magnus Rasmusson

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare. Maria Johansson Arnström (S)

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare. Maria Johansson Arnström (S) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2014-06-03 1 (7) Plats och tid Samhällsbyggnadskontorets sammanträdesrum, kl. 08:00-09:30 Beslutande Övriga deltagare Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström

Läs mer

Omsorgsnämnden (7)

Omsorgsnämnden (7) Omsorgsnämnden 2012-01-25 1 (7) Plats och tid Daglig verksamhet i Hyltebruk, kl: 14.00-16.00 Beslutande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Ann Brodin Thorsson (KD) Harri Kytöharju (KV) Birgit Gabrielsson

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2011-08-09 1 (14) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl 13.15 15.40 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 08:00-11:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Malin Thydén-Kärrman (S) (ordförande), Ray Alexen (KV), Roger Andersson (S), Carl Larsson

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Tommy Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice ordförande Micael Arnström (S)

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Tommy Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice ordförande Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-10 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hyltebruk kl 8.15-16 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Tommy Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Räddningstjänsten kl. 09:00-10:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Mensur Dushi (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Markus Evensson (S) ordf, Inga-Lill Fahlström (MP), Marie- Louise Hellström (M) Inga-Lisa Sundqvist DHR, Jörgen Brink FUB, Anneli Nordh R, Otto Forsberg

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande) 108, 110-118, Leif Smith (S) (1:e vice ordförande) 108, 110-118

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden 2014-11-11 1 (10)

Samhällsbyggnadsnämnden 2014-11-11 1 (10) Samhällsbyggnadsnämnden 2014-11-11 1 (10) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 08:00-09:30 Beslutande Åke Morin (KV) ordförande Patrik Nilsson (S) Maria Johansson Arnström (S) Carl Larsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Äldreboende/trygghetsboende. 5 Förenade Care 6 Mötestider 2014 7 Tillgänglighetsprogram,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart Ohlsson (C), Göran

Läs mer