Delårsrapport januari-augusti 2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Delårsrapport januari-augusti 2018"

Transkript

1 Tjänsteskrivelse 1(1) -9-7 MYN AL - Handläggare Johanna Eklind Myndighetsnämnden srapport januari-augusti Sammanfattning Myndighetsnämnden redovisar för perioden januari-augusti ett överskott om 1 3 tkr. För perioden januari-augusti har mindre investeringar gjorts, övervägande på kontorsytor. en för helåret är ett underskott om 5 tkr vilket bygger på att kostnad för bostadsanpassningsbidrag beräknas bli 1 mnkr dyrare än budget Beslutsunderlag Samhällsbyggnadsförvaltningens tjänsteskrivelse den 1 augusti, inklusive bilaga 1: srapport januari - augusti Samhällsbyggnadsförvaltningen förslag till beslut Myndighetsnämnden godkänner srapport januari - augusti enligt bilaga 1. Eleonore Åkerlund Förvaltningschef samhällsbyggnad Beslutet skickas till Kommunstyrelsen

2 Bilaga 1 srapport jan-aug Myndighetsnämnden -9-7 Reviderad Sammanfattning Det har varit fortsatt högt tryck på bygglovsektionen under delåret; antalet ansökningar är fler i år jämfört med samma period föregående år. Trots detta har man lyckats att hålla handläggningstiden kortare än målnivån, vilket är en bra insats. Det finns sedan maj en vakans, då rekrytering av en fast tjänst som bygglovhandläggare inte slutade med anställning. Ny rekrytering ska påbörjas i september. Vi kommer också under resten av året få fortsatt hjälp av konsult i vissa tillsynsärenden på byggsidan samt en halvtidstjänst för administration. Tyvärr har det varit hög andel vakanta tjänster och sjukskrivningar på miljösidan under delåret. Därför har mycket tid lagts på att rekrytera ny personal och vi har lyckats locka tillbaka flera av våra tidigare medarbetare, vilket vi är nöjda med. Tre tjänster har vid slutet av delåret tillsats för miljötillsynen och andelen tillsynstimmar förväntas därmed öka under resten av året. Rekrytering av ny bygg- och miljöchef har pågått sedan våren och tillträds i november. Två handläggare på avdelningen har under tre månader delat på rollen som tillförordnad bygg- och miljöchef vilket resulterat i att arbetstiden för ordinarie arbetsuppgifter minskat på dessa tjänster. Detta medför bland annat att livsmedelstillsynen som vanligtvis är fördelad på två tjänster har haltat och vi når inte upp till målnivån. Bedömningen är dock att vi bör kunna öka andelen tillsynstimmar under resten av året, och därmed presentera en betydligt högre siffra vid årets slut. Under delåret har vi haft flera tidskrävande ärenden som resulterat i förbud, förelägganden samt åtalsanmälningar. Andelen inkomna kundtjänstärenden har varit hög. Utfallet för Myndighetsnämnden efter den sista augusti är ett överskott om 1 3 tkr. en för helåret är ett underskott om 5 tkr vilket bygger på att kostnad för bostadsanpassningsbidrag beräknas bli 1 mnkr dyrare än budget, personalkostnad är låg jämfört mot budget på grund av vakanser och beräknas generera ett överskott om 5 tkr för helåret.

3 Resultatredovisning Nämndens resultat avgörs delvis genom mätning av en rad styrmått. Styrmåtten kopplar an till ett antal nämndmål som i sin tur kopplar an mot kommunfullmäktiges mål. Genom att mäta hur pass väl vi uppfyller målnivån för respektive styrmått får vi en bild av hur vi, procentuellt sett, når upp till nämndmålet. Följande figurer används för att symbolisera resultatet. En glad figur med grön bakgrund symboliserar att vi nått målvärdet med 9-, en neutral figur med gul bakgrund står för att vi nått målet med 5-95 och en ledsen figur med en röd bakgrund indikerar att vi uppnått -. Uppnått 9- Måttet Måttet är inte är mätt Målnivå mätt men saknar målnivå Överst i varje illustration presenteras nämndmålet och den uppnådda andelen de senaste tre åren. Detta för att det ska vara lättare att följa trenden för måluppfyllelsen. I den streckade stapeln längst till höger, bredvid delårets resultat, presenteras en prognos för helåret. Syftet är att visa vilket resultat vi förväntar oss vid årets slut. Längre ner i respektive illustration, i rutorna under nämndmålet, redogörs för varje styrmått och dess resultat de senaste tre åren i förhållande till målnivån. Observera att ett styrmåtts målnivå kan se olika ut från år till år. Resultatet presenteras i den enhet som styrmåttet normalt mäts i, till exempel index, stycken etc till skillnad mot nämndmålet som presenteras i procent uppnått av målvärdet. Exempel: Nämndmål Styrmått* Index * Periodiserad målnivå för delåret Styrmått uppnått Styrmått stycken I vissa fall, där det lämpar sig, har målnivåerna periodiserats för delår januari-augusti för att ge en rättvisare bild av nuläget. Fall där det lämpar sig är exempelvis där det rör sig om ett visst antal inspektionsbesök som ska genomföras under året, eller en viss mängd asfalt som ska läggas. Att man vid delåret inte hunnit uppfylla det mål som finns för hela året kan ses som självklart, då endast 7 av året har gått. Målnivån för delåret januari-augusti ligger alltså på 7 av den ordinarie målnivån som är för helåret. De styrmått vars målnivåer har periodiserats är markerade med en stjärna (*). Efter varje illustration följer analys och åtgärder kopplade till nämndmålet och dess resultat. Mått som inte är mätta visualiseras genom en grå stapel. I fall då ett styrmått är mätt men saknar målnivå så visualiseras detta av en vit stapel med ett kryss. Andel uppnådd måluppfyllelse (under nämndmålet) går då inte att avgöra. Även detta visualiseras genom en grå stapel. (1)

4 Medborgar-/brukarperspektiv (nämndmål ) et tillsynsbesök kommer under året inte att nå den målnivå som planerades för innevarande år. Detta på grund av omprioriteringar men framförallt på grund av att flera föräldraledigheter och vakanta tjänster påverkat resultatet. Vi ser ett positivt resultat när det gäller handläggningstider för bygglov och när det gäller kundnöjdheten generellt så ligger vi kvar på samma nivå som förra året. Nämndmål 1.1 Myndighetsnämndens ärenden beslutas på ett rättssäkert sätt och utifrån likartade bedömningskriterier. uppnått Styrmått Andel korrekt handläggning enligt fastställda rutiner vid internrevision Analys och åtgärder - nämndmål 1.1 Någon internrevision är ännu inte gjord under. Utanför en regelrätt revision finns en rutin att granska rutiner. Nämnden väljer utifrån rapporteringen av delegeringsbeslut ut ärenden där de vill ha djupare kunskap om handläggningsrutinen. Detta bidrar till granskning av rutiner, om de är korrekta, om de följs och om personalen har kunskap om dem. 3 (1)

5 Nämndmål 1. Karlskoga kommun har en effektiv myndighetsutövning. uppnått Styrmått 1..1 Handläggningstid för bygglov utan avvikelser från detaljplan och utan tekniskt samråd. (antal veckor) Styrmått 1.. Handläggningstid för bygglov med liten avvikelse (krävs grannhörande) från detaljplan och utan tekniskt samråd. (antal veckor Styrmått 1..3 Andel anmälningar av värmepump där handläggningstiden är 5 dagar eller mindre (ej luftvärmepump) () Styrmått 1.. Handläggningstid för parkeringstillstånd för rörelsehindrad (antal dagar) Styrmått 1..5* Andel genomförd planerad miljötillsyn () Styrmått 1..* Andel genomförd planerad livsmedelstillsyn (). 9 7 * Periodiserad * Periodiserad målnivå för 5 målnivå för delåret 3 delåret 1 17 Styrmåtten fortsätter på nästa sida. (1)

6 Styrmått 1..7 Andel inventerade avlopp av de som har slamtömning och är kända av bygg- och miljökontoret () Styrmått 1.. Handläggningstid för stadigvarande serveringstillstånd (veckor) Styrmått 1..9 Handläggningstid för tillfälliga serveringstillstånd till slutna sällskap (veckor) Analys och åtgärder - nämndmål 1. Handläggningstiden för bygglov, både med och utan avvikelse från detaljplan minskar stadigt vilket också är förväntat då personalstyrkan nu i det närmaste är fulltalig och stabil. Gällande värmepumpar har handläggningstiden minskat igen efter en tillsynes tillfällig ökning beroende på ett fåtal krångligare ärenden under 17. Handläggningstiden för parkeringstillstånd är fortsatt låg och kundnöjdheten är också mycket hög. Gällande planerad miljötillsyn har hög andel icke arbetsrelaterad sjukdomsfrånvaro, vakanta tjänster och upplärning av nya kollegor tagit tid från handläggningen varvid målnivån inte kan nås under delåret. Inventeringen av avlopp har genomförts under delåret, fler objekt ska inventeras under hösten men vi uppfyller redan nu målnivån med marginal. Resultatet av handläggning av serveringstillstånd visar på en effektiv handläggning. 5 (1)

7 Nämndmål 1.3 Karlskoga kommun är ett rent och estetiskt tilltalande samhälle. uppnått Styrmått dagar från anmälan till platsbesök av nedskräpning (dagar) Styrmått 1.3. dagar från anmälningstillfälle till fordonsvrak flyttas (dagar) Styrmått arbetsdagar från anmälan till platsbesök av ovårdad tomt (dagar) Analys och åtgärder - nämndmål 1.3 Resultaten gällande flytt av fordonsvrak och nedskräpning visar på goda rutiner och det märks också ute i vår kommun då det oftast är rent och fritt från fordonsvrak eller annan större nedskräpning. Lagstiftningen styr hur snabbt ett fordsonvrak får flyttas och där ligger vi precis i linje med lagstiftningen. Två ärenden finns registrerade under året som gäller platsbesök av ovårdad tomt, platsbesök på det ena ärendet gjordes efter 3 dagar och på det andra ärendet efter 51 dagar. Vi ser att det finns ett behov av en rutin för att säkerställa att anmälningsdatum finns med i alla ärenden, för att fler ärenden ska tas med i mätningen. (1)

8 Nämndmål.1 Det ska vara enkelt att komma i kontakt med myndighetsnämndens verksamheter och man ska mötas av ett korrekt och trevligt bemötande. uppnått Styrmått.1.1 Andel brukare som är nöjda med myndighetsnämndens verksamhet som helhet () Styrmått.1. Andel frågor i SKL:s webbgranskning som kan få sitt svar via hemsidan (). Styrmått.1. Andel brukare sin upplever ett gott bemötande vid kontakt med myndighetsnämndens verksamhet () Styrmått.1.3 Andel brukare som får svar från Bygg- och miljökotoret på frågor via ServiceCenter inom arbetsdagar Analys och åtgärder - nämndmål.1 Efter en stadigt uppåtgående trend kan vi nu se att resultaten verkar ha stabiliserat sig på en nivå runt. Det gör att vi kan behöva se över målnivåerna. Vi kommer fotsätta följa utvecklingen i de enkäter som skickas ut under året för att vidta åtgärder om det visar sig att resultaten sjunker. Frågor som kommer in till bygg- och miljökontoret via ServiceCenter hanteras i olika system beroende på ärendets omfattning. Av den anledningen har vi inte kunnat mäta svarstiden på de ärenden som kommer in den vägen och styrmåttet behöver ses över för att hitta ett bra sätt att mäta detta. Underlaget för webbgranskningen som gått över till att kommunerna själva ansvarar för genomförandet, tillhandahölls tidigare av SKL. I år genomförs ingen webbgranskning alls, då SKL ska se över underlaget och utvärdera de tidigare mätningarna som genomförts för att se på vilket sätt de ska genomföras framöver. 7 (1)

9 Nämndmål. Myndighetsnämndens verksamheter utvecklas kontinuerligt genom ständiga förbättringar. Styrmått..1 avslutade utvecklingsprojekt som redovisas för Myndighetsnämnden varav tre ingår i internkontrollen uppnått Analys och åtgärder - nämndmål. I avvaktan på att den nya bygg- och miljöchefen tillträder tjänsten i november sker inga större förändringar i arbetssättet. Detta innebär att vi får vänta på att nämndens uppföljning av projekt utvecklas till den nya chefen och den relativt nya kvalitetsledaren får ta fram ett nytt och fungerande arbetssätt under 19. (1)

10 Nämndmål 3.1 Främjande och förebyggande insatser bidrar till att barn och ungas livsvillkor och levnadsvanor förbättras. uppnått Styrmått Andel barn och unga från skolår 7 som aldrig druckit alkohol Styrmått 3.1. Andel barn och unga från skolår 7 som aldrig använt tobaksvaror Analys och åtgärder - nämndmål 3.1 Resultatet visar på att stor andel av sjuorna inte provat alkohol. Detta stämmer väl överens med vad man sett nationellt där trenden är att alkoholdelbuten kommer senare och att många undomar anser att det inte är coolt att dricka alkohol. Styrmått som berör andelen barn och unga från skolår sju som aldrig använt tobaksvaror, är inte medräknat i den totala måluppfyllelsen för nämndmålet, då nollmätning gjordes 17 och det styrmåttet inte har någon målnivå för delåret. 9 (1)

11 Nämndmål 3. Ökning av kontrollköp för att försvåra för ungdomar att få tillgång till öl, tobak och receptfria läkemedel. Styrmått 3..1 Andel kontrollköp av öl, tobak och receptfria läkemedel som uppfyller kraven på ålderskontroll () uppnått Analys och åtgärder - nämndmål 3. Nollmätning gjordes 17 och inga nya målnivåer är satta för styrmåttet till delåret. (1)

12 Utvecklingsperspektiv (nämndmål 5.1) Myndighetsnämnden har tidigare år haft goda resultat gällande nöjdhet hos företagare. Inget resultat för året. Nämndmål 5.1 Näringslivet är nöjda med myndighetsnämndens kvalitet och service. Styrmått Hur nöjda företagare är med handläggningen av bygglov (index). Index Styrmått 5.1. Hur nöjda företagare är med handläggningen av serveringstillstånd (index). Index uppnått Styrmått 5.1. Hur nöjda företagare är med handläggningen av ärenden enligt miljöbalken (index). Index Styrmått Hur nöjda företagare är med handläggningen av ärenden enligt livsmedelslagen (index). Index Analys och åtgärder - nämndmål 5.1 Resultaten för 17 redovisades från Business Region Örebro och Insikt i maj. Inga resultat för har inkommit. Vi kan med utgångspunkt från 17 års resultat konstatera att vi för bygglov och miljöärenden inte riktigt når upp till nämndens satta målnivåer, men i jämförelse med redovisade siffror för regionen så ligger bygglov mycket bra till. Målnivåerna behöver ses över. Gällande livsmedel och serveringstillstånd saknas målnivåer för men vi kan se att resultaten är bättre än för de övriga två styrmåtten. I jämförelse med regionen som helhet kan vi se att vi ligger ungefär i samma nivå, men att vi sticker ut något på serveringstillstånden där vi har ett högre resultat än regionen som helhet. 11 (1)

13 Driftredovisning Driftredovisning (tkr) jan-aug 17 Bokslut 17 Utfall jan-aug Budget Avvikelse Kostnader *varav personal Intäkter Nettokostnader Nettobudget Resultat i förhållande till budget Nettokostnad per verksamhet Nämnd/ledning och stab Sektion Bygglov Sektion Bostadsanpassning Sektion Tillsyn Trafik Summa nettokostnader Kommentarer till driftredovisning Utfallet för Myndighetsnämnden efter den sista augusti är ett överskott om 1 3 tkr. en för helåret är ett underskott om 5 tkr vilket bygger på att kostnad för bostadsanpassningsbidrag beräknas bli 1 mnkr dyrare än budget, personalkostnad är låg jämfört mot budget på grund av vakanser och beräknas generera ett överskott om 5 tkr för helåret. Resultatet inom sektion bostadsanpassning är efter augusti ett underskott om 35 tkr jämfört mot budget, kostnad för utbetalda bostadsanpassningsbidrag för Karlskoga var efter augusti 1 tkr, vilket överstiger årsbudgeten som är 1 tkr. Sektion bygglov redovisar ett överskott om 5 tkr efter augusti då intäktsnivån överstiger budget för perioden. Även inom sektion tillsyn redovisas ett överskott efter augusti, om 1 51 tkr. Det positiva resultatet inom sektion tillsyn beror dels på att fakturering av tillsynsavgifter görs för helår samt att vakanser och tjänstledigheter funnit under året. 1 (1)

14 Uppföljning av treårsbudget Period Redovisning (tkr) Ingående balans Resultat i förhållande till budget 57-5 Kommentarer treårsbudget Nämnden går in i den nya treårsperioden med ett överskott om 135 tkr från föregående treårsperiod. Resultatet för 17 var ett överskott om 1 tkr. för året är ett negativt resultat om 5 tkr. Kostnad för utbetalda bostadsanpassningsbidrag beräknas bli 1 mnkr högre än budget. Under året har flertaler vakanser funnits vilket beräknas generera ett överskott om 5 tkr. Investeringskostnader Investeringar (tkr) Utfall jan-aug Budget Avvikelse Överförs till nästa år Investeringar 5 5 Summa investeringar 5 5 Kommentarer till investeringar Under hösten kommer kontorsytor ses över samt möbler köpas in för att få fler arbetsplatser. 13 (1)

15 Internkontroll Beslut om års internkontroll beslutas av myndighetsnämnden på nämndens sammanträde den 13 september. Resultatet av interkontrollen kommer att redovisas i samband med årsberättelsen för. Nyckeltal Nyckeltalen redovisas i årsrapporten 1 (1)

Myndighetsnämndens årsberättelse 2017

Myndighetsnämndens årsberättelse 2017 Tjänsteskrivelse 1 (1) 1-1-31 MYN 1.3 Samhällsbyggnadsförvaltningen Handläggare Lotta Björkman Myndighetsnämndens årsberättelse Sammanfattning Myndighetsnämndens årsberättelse för redovisas i bilaga 1.

Läs mer

Mål och budget

Mål och budget Bilaga 1 Mål och budget 2016-2018 Myndighetsnämnden 2015-04-17 Rev. 2015-05-07 1 Ordförande: Göran Pettersson (S) Förvaltningschef: Stefan Larsson Sammanfattning År 2016 Under 2016 kommer verksamheten

Läs mer

Mål och budget 2015-2017

Mål och budget 2015-2017 Bilaga 1 Mål och budget 2015-2017 Myndighetsnämnden 2014-09-04 Rev. 2014-09-08 1 Ordförande: Matz Ericson (S) Förvaltningschef: Stefan Larsson Sammanfattning År 2015 Karlskoga och Storfors kommuner har

Läs mer

Tid: Onsdagen den 20 maj 2015, klockan 09.00 Plats: Sammanträdesrummet KS-salen, Katrinedalsgatan 2-4

Tid: Onsdagen den 20 maj 2015, klockan 09.00 Plats: Sammanträdesrummet KS-salen, Katrinedalsgatan 2-4 Myndighetsnämnden 2 maj Kallelse/föredragningslista 1 (2) Myndighetsnämnden sammanträder Tid: Onsdagen den 2 maj, klockan 9. Plats: Sammanträdesrummet KS-salen, Katrinedalsgatan 2-4 Ersättarna underrättas

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Samhällsbyggnadsförvaltningen Sammanträdesprotokoll 1 (22) 218-2-8 Plats och tid Beslutande Torsdagen den 8 februari 218 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 9. - 12. Sammanträdet ajournerades klockan. -.25 Göran

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Samhällsbyggnadsförvaltningen Sammanträdesprotokoll 1 (19) 215-2-9 Plats och tid Måndagen den 9 februari 215 i KS salen, Katrinedalsgatan 2-4, klockan 9. - 1.5 Sammanträdet ajournerades klockan 9.45-1. Beslutande Göran Pettersson (S),

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Samhällsbyggnadsförvaltningen Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Beslutande -5-15 Torsdagen den 15 maj i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 13. - 15.3 Sammanträdet ajournerades klockan 14:45-15. Matz

Läs mer

Kvartalsrapport mars och prognos ett Miljö- och hälsoskyddsnämnd

Kvartalsrapport mars och prognos ett Miljö- och hälsoskyddsnämnd Kvartalsrapport mars och prognos ett 2017 Miljö- och hälsoskyddsnämnd Innehållsförteckning 1 Periodens resultat... 3 1.1 Driftredovisning... 3 1.2 Investeringsredovisning... 3 2 Viktiga händelser i verksamheten...

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2010 Miljönämnden 1 Miljönämnden Brukar/medborgarperspektiv Under 2010 har en riskbaserad tillsyn av hälsoskyddsverksamheter inletts i projektform för att 2011 utökas till alla

Läs mer

Månadsuppföljning och prognos

Månadsuppföljning och prognos Månadsuppföljning och prognos februari 2017 Samhällsbyggnadsnämnden Godkänd av samhällsbyggnadsnämnden 2017-03-22 Väsentliga händelser Arbetet med att implementera den nya organisationen på samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Årsredovisning Miljö- och byggnämnd

Årsredovisning Miljö- och byggnämnd Årsredovisning Miljö- och byggnämnd Sammanfattning Miljö och bygg Ove Johansson, verksamhetschef "Vi är mycket stolta över att vi lyckades med nämndens mål för bra bemötande och tillgänglighet. Det gav

Läs mer

Delårsrapport jan-apr 2015

Delårsrapport jan-apr 2015 Bilaga 1 Delårsrapport jan-apr 1 Samhällsbyggnadsnämnden Sammanfattning 1 är första året på den nya mandatperioden och de första fyra månaderna har varit mycket intensiva med fem sammanträden mot normalt

Läs mer

Rapport - Handlingsplan för skärpt alkohol- och tobakstillsyn med mera

Rapport - Handlingsplan för skärpt alkohol- och tobakstillsyn med mera Socialnämnden 2016-02-10 1 (5) Socialförvaltningen Ledning Anders Hagander 016-710 20 74 Socialnämnden Rapport - Handlingsplan för skärpt alkohol- och tobakstillsyn med mera Bakgrund Den 22 januari 2014

Läs mer

1(5) Verksamhetsplan Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd. Beslut i nämnden: 28/15, , Dnr: SRMH

1(5) Verksamhetsplan Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd. Beslut i nämnden: 28/15, , Dnr: SRMH 1(5) Verksamhetsplan 2016 Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd Beslut i nämnden: 28/15, 2015-04-22, Dnr: SRMH 2015-1.54 2(5) Nämndens ansvar och uppgifter Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnds

Läs mer

Ekonomisk rapport till KS februari

Ekonomisk rapport till KS februari Tjänsteskrivelse 1 (1) -02-26 SBN.0007 Samhällsbyggnadsförvaltningen Handläggare Samhällsbyggnadsnämnden Ekonomisk rapport till KS februari Sammanfattning Samhällsbyggnadsnämnden redovisar per sista februari

Läs mer

BYGG- OCH MILJÖNÄMNDEN Delårsrapport 2013-08-31 Prognos 2013

BYGG- OCH MILJÖNÄMNDEN Delårsrapport 2013-08-31 Prognos 2013 BYGG- OCH MILJÖNÄMNDEN Delårsrapport 2013-08-31 Prognos 2013 BYGG- OCH MILJÖNÄMND Politisk organisation Ordförande: Sven Edström (s) Vice ordförande: Mona Eriksson (s) Verksamhet Mandatfördelningen i bygg-

Läs mer

Riktlinjer för uppföljning. Motala kommun

Riktlinjer för uppföljning. Motala kommun Riktlinjer för uppföljning Motala kommun Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Diarienummer: 11/KS 0157 Datum: 2011-08-22 Paragraf: KF 111 Reviderande instans: Diarienummer: Datum: Paragraf: Gäller från: 2011-09-01

Läs mer

Bygg- och miljönämnden

Bygg- och miljönämnden Bygg- och miljönämnden Ordförande: Annika Eklund Ansvarig tjänsteman: Göran Hansson Ekonomiskt utfall nettokostnader Verksamhet Bokslut 2017 Budget 2018 Bokslut 2018 Avvikelse Bygg-och miljönämnden 5 723,9

Läs mer

0 Österåker. Tjänsteutlåtande

0 Österåker. Tjänsteutlåtande Tjänsteutlåtande 0 Österåker Budget- och kvalitetsenhet Mohammed Khoban Datum 2019-03-27 Dnr KS 2019/0098 Till Kommunfullmäktige Revidering av taxa för tillsyn över folköl, tobak och liknande produkter,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Miljönämnden Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl.

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Miljönämnden Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Omfattning: 25 Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 13:00-16:15 Beslutande: Bengt Ferm (M) Ragnar Nilsson (C) Thomas Larsson (MP) Elise Arnell

Läs mer

Kärnverksamhet Demokrati Kommun att bo och leva i Näringslivsutveckling Ekonomi

Kärnverksamhet Demokrati Kommun att bo och leva i Näringslivsutveckling Ekonomi Kärnverksamhet Demokrati Kommun att bo och leva i Näringslivsutveckling Ekonomi All vård, skola och omsorg ska vara god och kvalitetssäkrad Medborgarna ska uppleva att de har goda möjligheter att påverka

Läs mer

Verksamhetsberättelse Utgåva: 2018 Rapportperiod: Organisation: Nyköping o Oxelösunds överförmyndarnämnd

Verksamhetsberättelse Utgåva: 2018 Rapportperiod: Organisation: Nyköping o Oxelösunds överförmyndarnämnd Verksamhetsberättelse Utgåva: Rapportperiod: -12-31 Organisation: Nyköping o Oxelösunds överförmyndarnämnd Uppdrag enligt budget Överförmyndarnämnden har till uppgift att efter anmälan utreda behovet av

Läs mer

Kulturförvaltningen: Uppföljningsrapport

Kulturförvaltningen: Uppföljningsrapport Ärende 24 1(2) Uppföljningsrapport Anne Conradsson, Ekonom Datum 2013-10-02 Kulturförvaltningen: Uppföljningsrapport 2-2013 Förslag till beslut Regionstyrelsen godkänner resultatet efter åtta månader och

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Anna Carlénius Revisionskonsult Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2016 Pajala kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1

Läs mer

Taxa för prövning och tillsyn enligt alkohollagen, lag om tobak och liknande produkter och lag om handel av vissa receptfria läkemedel

Taxa för prövning och tillsyn enligt alkohollagen, lag om tobak och liknande produkter och lag om handel av vissa receptfria läkemedel Taxa för prövning och tillsyn enligt alkohollagen, lag om tobak och liknande produkter och lag om handel av vissa receptfria läkemedel Dokumenttyp Taxa För revidering ansvarar Kommunchef Dokumentet gäller

Läs mer

Ärende 21. Taxa för alkohol, tobak och liknande produkter samt vissa receptfria läkemedel

Ärende 21. Taxa för alkohol, tobak och liknande produkter samt vissa receptfria läkemedel Ärende 21 Taxa för alkohol, tobak och liknande produkter samt vissa receptfria läkemedel Sammanträdesprotokoll 8(32) Sammanträdesdatum 2019-04-11 MYN 40 Dnr 2019-00056 Taxa för alkohol, tobak och liknande

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 Myndighetsnämnden

Verksamhetsplan 2019 Myndighetsnämnden Verksamhetsplan 2019 Myndighetsnämnden Antagen 2019-03-14 Verksamhetsplan 2019 Myndighetsnämnden Antagen 2019-03-14 Sammanfattning Myndighetsnämnden ska årligen besluta om en verksamhetsplan som beskriver

Läs mer

1(6) Verksamhetsplan Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd. Beslut i nämnden: , 14/18, Dnr: SRMH

1(6) Verksamhetsplan Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd. Beslut i nämnden: , 14/18, Dnr: SRMH 1(6) Verksamhetsplan 2019 Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd Beslut i nämnden: 2018-04-18, 14/18, Dnr: SRMH 2018-001.1120 2(6) Innehållsförteckning Nämndens ansvar och uppgifter... 3 Nämndens

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Caroline Liljebjörn 8 september 2014 Granskning av delårsrapport 2014 Borgholms kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Aktivitetsplanen ska vara ett styrande dokument för byggenheten inom Plan- och byggavdelningen. Syftet med aktivitetsplanen är att den ska redovisa

Aktivitetsplanen ska vara ett styrande dokument för byggenheten inom Plan- och byggavdelningen. Syftet med aktivitetsplanen är att den ska redovisa ! " # $ % & ' ( ) * ' ' +, Aktivitetsplanen ska vara ett styrande dokument för byggenheten inom Plan- och byggavdelningen. Syftet med aktivitetsplanen är att den ska redovisa de politiska målsättningar

Läs mer

Ärenden Handlingar Föredragande

Ärenden Handlingar Föredragande Myndighetsnämnden 9 september Kallelse/Föredragningslista 1 (2) Myndighetsnämnden sammanträder Tid: Onsdagen den 9 september, klockan 9. Plats: KS-salen, Katrinedalsgatan 2-4 Ersättarna underrättas om

Läs mer

Förslag till beslut Miljönämnden godkänner verksamhetsredovisningen per augusti och överlämnar den till Kommunstyrelsen.

Förslag till beslut Miljönämnden godkänner verksamhetsredovisningen per augusti och överlämnar den till Kommunstyrelsen. Tjänsteutlåtande 2018-09-12 Kaspar Fritz Miljö- och hälsoskyddschef 08-124 57 100 Miljönämnden Verksamhetsredovisning augusti 2018 Dnr MOV.2018.405 Förslag till beslut Miljönämnden godkänner verksamhetsredovisningen

Läs mer

2) Miljönämnden godkänner förslag till inriktning för budget år

2) Miljönämnden godkänner förslag till inriktning för budget år Tjänsteutlåtande 2017-09-06 Kaspar Fritz Miljö- och hälsoskyddschef 08-124 57 100 Miljönämnden Budget för Miljönämnden 2018 Dnr MOV.2017.2403 Förslag till beslut 1) Miljönämnden godkänner förslag till

Läs mer

Uppdragshandling. Bygg- och miljönämnden 2018

Uppdragshandling. Bygg- och miljönämnden 2018 Uppdragshandling Bygg- och miljönämnden 1 Innehållsförteckning 1 UPPDRAG...3 1.1 Uppgift... 3 1.2 Profil... 5 1.3 Mål och satsningar... 5 2 Fördjupad information om mått...7 2 1 UPPDRAG Bredvid måtten

Läs mer

Socialnämnden i Järfälla

Socialnämnden i Järfälla 2014 Budget- och verksamhetsuppföljning per april och prognos för helår 2014 Socialnämnden i Järfälla (samhällsuppdraget) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHET - SAMHÄLLSUPPDRAGET... 2 2. DRIFTBUDGETEN...

Läs mer

Dnr Son 2010/317 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol m.m. 1. Ansökningsavgifter antas enligt socialnämndens förslag:

Dnr Son 2010/317 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol m.m. 1. Ansökningsavgifter antas enligt socialnämndens förslag: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2010-09-20 Dnr Son 2010/317 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol m.m. Förslag till beslut Socialförvaltningens förslår att socialnämnden lämnar följande förslag till

Läs mer

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden,

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, Sid 1 (5) 2019-02-18 Dnr 18ON63 Tjänsteskrivelse Handläggare Rolf Hammar Tfn 026-17 93 05 rolf.hammar@gavle.se Omvårdnadsnämnden Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, december Resultaträkning

Läs mer

Taxa för prövning och tillsyn enligt alkohollagen, tobakslagen och lag om handel av vissa receptfria läkemedel

Taxa för prövning och tillsyn enligt alkohollagen, tobakslagen och lag om handel av vissa receptfria läkemedel Taxa för prövning och tillsyn enligt alkohollagen, tobakslagen och lag om handel av vissa receptfria läkemedel Dokumenttyp Taxa För revidering ansvarar Kommunchef Dokumentet gäller till och med Tills vidare

Läs mer

Nöjd Kund Index av måltid inom skola

Nöjd Kund Index av måltid inom skola Tjänsteskrivelse 2013-05-16 Handläggare: Sofie Norén FHN 2012.0082 Folkhälsonämnden Nöjd Kund Index av måltid inom skola Sammanfattning 2012 uppnåddes Nöjd Kund Index (NKI) 39 för matgästerna i skolan,

Läs mer

Taxa för tillsyn/tillstånd alkohol, tobak och receptfria

Taxa för tillsyn/tillstånd alkohol, tobak och receptfria 1 (5) Typ: Taxa Giltighetstid: Tills vidare Version: 1.0 Fastställd: KF 2015-02-25, 9 Uppdateras: Taxa för tillsyn/tillstånd alkohol, tobak och receptfria läkemedel Innehållsförteckning 1. Inledande bestämmelser

Läs mer

Uppdragshandling. Bygg- och miljönämnden 2017

Uppdragshandling. Bygg- och miljönämnden 2017 Uppdragshandling Bygg- och miljönämnden 1 Innehållsförteckning 1 UPPDRAG...3 1.1 Uppgift... 3 1.2 Profil... 4 1.3 Mål och satsningar... 5 2 Fördjupad information om mått...6 2 1 UPPDRAG Bredvid måtten

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Anna Carlénius Revisionskonsult Conny Erheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport Pajala kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 1. Inledning 2 1.1 Bakgrund

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Richard Vahul Jenny Nyholm Granskning av delårsrapport 2016 Nynäshamns kommun Granskning av delårsrapport 2016 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund

Läs mer

... 3... 3... 4... 5... 7... 7... 7... 8 Delårsresultat Årsbudget Delårs Delår Prognos Resultat Helår per 31 augusti 2017 utfall % 2017 2017 % INTÄKTER 5 026,0 3 476,0 69% 5 026,0 0 100% PERSONALKOSTNADER

Läs mer

Månadsuppföljning och prognos

Månadsuppföljning och prognos Månadsuppföljning och prognos September 2017 Samhällsbyggnadsnämnden Godkänd av samhällsbyggnadsnämnden 2017-10-18 1 Väsentliga händelser År 2017 har börjat precis som det slutade 2016, det är fortsatt

Läs mer

Taxa för tillsyn inom alkohollagen, tobakslagen, lotterilagen samt lag om handel med vissa receptfria läkemedel

Taxa för tillsyn inom alkohollagen, tobakslagen, lotterilagen samt lag om handel med vissa receptfria läkemedel Styrdokument Miljökontoret 2016-08-30 Anna von Axelson 08-590 973 72 Dnr MN/2016:69 anna.von.axelson@upplandsvasby.se Taxa för tillsyn inom alkohollagen, tobakslagen, lotterilagen samt lag om handel med

Läs mer

Uppföljningsrapport, oktober 2018

Uppföljningsrapport, oktober 2018 Uppföljningsrapport, oktober 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos oktober månad, socialnämnden: -5 mnkr (-6 mnkr) (Prognos inom parentes

Läs mer

Månadsuppföljning för novembermånad 2016

Månadsuppföljning för novembermånad 2016 9 december 2016 NBN 2016/207 1 (4) HANDLÄGGARE Asif Chowdhury 08-535 365 41 asif.chowdhury@huddinge.se Natur- och byggnadsnämnden Månadsuppföljning för novembermånad 2016 Förslag till beslut Natur- och

Läs mer

Ekonomisk rapport mars 2012 med helårsprognos

Ekonomisk rapport mars 2012 med helårsprognos 2012-04-12 1 (6) Kompetens- och arbetsmarknadsnämnden Ekonomisk rapport mars 2012 med helårsprognos Beslutsunderlag Kompetens- och s skrivelse den 12 april 2012. Sammanfattning Utfallet till och med mars

Läs mer

Diagram Nyckeltal (Myndighetsnämnd)

Diagram Nyckeltal (Myndighetsnämnd) Diagram Nyckeltal (Myndighetsnämnd) Nämndens mål Nyckeltal Utfall Målvärde Måluppfyllnad Personer med funktionshinder ska ha möjlighet till ett självständigt liv i eget boende Antal bostadsanpassningar

Läs mer

Uppdragshandling 2016

Uppdragshandling 2016 -07-04 Uppdragshandling Bygg- och miljönämnden 1 -07-04 Innehållsförteckning 1 UPPDRAG...3 1.1 Uppgift... 3 1.2 Profil... 5 1.3 Mål och satsningar... 5 2 Fördjupad information om mått...6 2 -07-04 1 UPPDRAG

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Miljönämnden

Verksamhetsberättelse 2014 Miljönämnden Verksamhetsberättelse 2014 är en myndighetsnämnd som arbetar med Miljöskydd Hälsoskydd Livsmedelskontroll inklusive kontroll av animaliska biprodukter Tillsyn av försäljning av folköl och tobak samt kontroll

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Angarnsrummet kl 19:00-20:00

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Angarnsrummet kl 19:00-20:00 1 (1) Plats och tid Angarnsrummet kl 19:00-20:00 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Ylva Mozis (L) (ordförande), Bengt-Åke Grip (M) (vice ordförande), Ewa Thorin (M), Per-Everth Staff (C),

Läs mer

Dnr Son 2011/331 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol, tobak och receptfria läkemedel för år 2012

Dnr Son 2011/331 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol, tobak och receptfria läkemedel för år 2012 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2011-08-11 Socialnämnden Dnr Son 2011/331 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol, tobak och receptfria läkemedel för år 2012 Förslag till beslut Socialförvaltningens

Läs mer

Handlingsplan för att nå nöjdkundindex 75 på miljöenheten

Handlingsplan för att nå nöjdkundindex 75 på miljöenheten 2015-12-30 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2015/111-409 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Handlingsplan för att nå nöjdkundindex 75 på miljöenheten Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden noterar

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Administrativt stöd Fastställd av kommunstyrelsen 2013-03-11 INNEHÅLL SEKTORN FÖR ADMINISTRATIVT STÖD 2 POLITISKT FASTSTÄLLDA MÅL 2 BEDÖMNING AV MÅLUPPFYLLELSE MED PILAR 2 SAMMANSTÄLLNING

Läs mer

Borås Stads Författningssamling. Rättslig grund. Inledande bestämmelser. Fastställd av Kommunfullmäktige Gäller fr.o.m.

Borås Stads Författningssamling. Rättslig grund. Inledande bestämmelser. Fastställd av Kommunfullmäktige Gäller fr.o.m. Taxa för prövning och tillsyn enligt alkohollagen, tobakslagen, lagen om elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare och lagen om handel med vissa receptfria läkemedel Fastställd av Kommunfullmäktige

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd. Beslut i nämnden: 32/14 2014-05-14, Dnr SRMH: 2014-1.54

Verksamhetsplan 2015. Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd. Beslut i nämnden: 32/14 2014-05-14, Dnr SRMH: 2014-1.54 Verksamhetsplan 2015 Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd Beslut i nämnden: 32/14 2014-05-14, Dnr SRMH: 2014-1.54 Innehållsförteckning Nämndens ansvar och uppgifter... 3 Utvecklingsområden... 3

Läs mer

MILJÖ- OCH BYGGLOVSNÄMNDEN

MILJÖ- OCH BYGGLOVSNÄMNDEN DELÅRSRAPPORT PER AUGUSTI 2010 MILJÖ- OCH BYGGLOVSNÄMNDEN INNEHÅLL ANSVARSOMRÅDE 1 KOMMENTAR TILL UPPFÖLJNING PER AUGUSTI 1 Periodens resultat (tkr), bilaga 1 1 Viktiga händelser 2 Uppföljning av mål och

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2008

Granskning av delårsrapport 2008 Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2008 Smedjebackens kommun September 2008 Robert Heed Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Uppdrag och ansvarsfördelning... 2 1.2 Kommunfullmäktiges mål

Läs mer

BORÅS STADS FÖRFATTNINGSSAMLING

BORÅS STADS FÖRFATTNINGSSAMLING Taxa för prövning och tillsyn enligt alkohollagen, tobakslagen, lagen om elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare och lagen om handel med vissa receptfria läkemedel Fastställd av Kommunfullmäktige:

Läs mer

Utdrag ur protokoll Gemensamma nämnden för alkohol, Sammanträdesdatum Tobak och receptfria läkemedel (1)

Utdrag ur protokoll Gemensamma nämnden för alkohol, Sammanträdesdatum Tobak och receptfria läkemedel (1) Falu kommun Utdrag ur protokoll Gemensamma nämnden för alkohol, Sammanträdesdatum Tobak och receptfria läkemedel 2017-02-15 1(1) 20 Verksamhetsberättelse 2016 ATL0005/16-042 Beslut 1. Varje kommun som

Läs mer

Taxor för miljö- och samhällsnämnden. Förslag till beslut

Taxor för miljö- och samhällsnämnden. Förslag till beslut TJÄNSTESKRIVELSE 2016-08-26 Referens Dnr: 2016 0649 TAXOR 2017 1(5) Miljö- och samhällsnämnden Lycksele kommun Taxor för miljö- och samhällsnämnden Förslag till beslut Miljö- och samhällsnämnden föreslår

Läs mer

Tillsyn enligt alkohol- och tobakslagen i Kumla kommun

Tillsyn enligt alkohol- och tobakslagen i Kumla kommun 1(6) Annika Borg Direkt: 019-19 35 63 annika.borg@lansstyrelsen.se Kumla kommun Kommunstyrelsen Torget 1 69280 Kumla Tillsyn enligt alkohol- och tobakslagen i Kumla kommun Beslut Länsstyrelsen bedömer

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, onsdag 6 februari 2019, kl. 15.00 15.55 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Mikael Johansson (S)

Läs mer

Owe Hjortmarker (FP) Susanne Råbius (MP) Underskrifter Sekreterare... Per-Ola Svensson. Ordförande... Anders Hellström

Owe Hjortmarker (FP) Susanne Råbius (MP) Underskrifter Sekreterare... Per-Ola Svensson. Ordförande... Anders Hellström Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum 2011-05-11 Sammanträdestid 13.30-16.30 Miljö- och hälsoskyddsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Anders Hellström (M), ordförande

Läs mer

Bokslut 2014. Patientnämnden

Bokslut 2014. Patientnämnden Bokslut 2014 Patientnämnden Sammanfattning VERKSAMHET OCH RESULTAT Patientnämnden ska utifrån synpunkter och klagomål stödja och hjälpa enskilda patienter och bidra till kvalitetsutveckling och hög patientsäkerhet

Läs mer

Taxa för tillsyn inom alkohollagen, lag om tobak och liknande produkter, spellagen samt lag om handel med vissa receptfria läkemedel

Taxa för tillsyn inom alkohollagen, lag om tobak och liknande produkter, spellagen samt lag om handel med vissa receptfria läkemedel Styrdokument Sida 1(7) Styrdokument Bygg- och miljökontoret 2019-02-08 Anna von Axelson 08-590 973 72 Dnr KS/2019:40 anna.von.axelson@upplandsvasby.se Taxa för tillsyn inom alkohollagen, lag om tobak och

Läs mer

Dnr 26/2014-041. Budget 2015. Fastställd av förbundsdirektionen den 15 oktober 2014, 89 2014-10-01

Dnr 26/2014-041. Budget 2015. Fastställd av förbundsdirektionen den 15 oktober 2014, 89 2014-10-01 Dnr 26/2014-041 Budget 2015 Fastställd av förbundsdirektionen den 15 oktober 2014, 89 2014-10-01 Innehåll 1 Förbundets uppdrag och verksamhet 5 1.1 Uppdrag... 5 1.2 Verksamhet... 5 Förbundsdirektionen...

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2011 Emmaboda kommun Caroline Liljebjörn 11 oktober 2011 Granskning av delårsrapport 2011 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Susanne Wase Smith, miljöinspektör Susanne Rosqvist, miljöinspektör Sandra Berwing, nämndsekreterare

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Susanne Wase Smith, miljöinspektör Susanne Rosqvist, miljöinspektör Sandra Berwing, nämndsekreterare Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30 14.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:40

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:40 Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-03-14 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:40 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

1 (5) Delårsrapport Kommunstyrelsen. Datum Delårsrapport Kommunstyrelsen Tertial

1 (5) Delårsrapport Kommunstyrelsen. Datum Delårsrapport Kommunstyrelsen Tertial Delårsrapport 1-2016 1 (5) Kommunstyrelsen Datum 2016-05-18 Delårsrapport 1-2016 Kommunstyrelsen Tertial 1 2016 2 (5) 1 Årsprognos för nämndens driftresultat Årsprognos för nämndens driftresultat För kommunledningsförvaltningen

Läs mer

Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015

Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015 2015-04-20 KS-2015/306.182 1 (4) HANDLÄGGARE Askerud, Carina 08-535 302 83 Carina.Askerud@huddinge.se Kommunstyrelsen Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015 Förslag till beslut Budgetuppföljningen

Läs mer

PROTOKOLLSUTDRAG. 153 Dnr KS/2018:273. Avgifter för tobaksförsäljning- till KF. Kommunstyrelsen förslag till kommunfullmäktiges beslut

PROTOKOLLSUTDRAG. 153 Dnr KS/2018:273. Avgifter för tobaksförsäljning- till KF. Kommunstyrelsen förslag till kommunfullmäktiges beslut Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2019-06-19 1 (1) Sida 153 Dnr KS/2018:273 Avgifter för tobaksförsäljning- till KF Bakgrund Kommunfullmäktige beslutade 2018-11-27/ 157 om

Läs mer

Innehåll per augusti 2017 för Miljö- och bygglovsnämnden

Innehåll per augusti 2017 för Miljö- och bygglovsnämnden Innehåll DELÅRSBOKSLUT per augusti 2017 för Miljö- och bygglovsnämnden... 2 Sammanfattning med viktiga händelser... 2 Uppföljning av mål och resultat... 2 Inriktningsmål Framtida tillväxt... 2 Inriktningsmål

Läs mer

2 Avgift enligt denna taxa ska betalas för handläggning och andra åtgärder vid tillsyn och prövning enligt ovanstående lagar.

2 Avgift enligt denna taxa ska betalas för handläggning och andra åtgärder vid tillsyn och prövning enligt ovanstående lagar. Taxa för prövning och tillsyn enligt alkohollagen, tobakslagen, lagen om elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare samt lagen om handel med vissa receptfria Fastställd av Kommunfullmäktige 2017-11-23

Läs mer

Taxa för prövning och tillsyn enligt alkohollagen, lagen om tobak och liknande produkter samt lagen om handel med vissa receptfria läkemedel

Taxa för prövning och tillsyn enligt alkohollagen, lagen om tobak och liknande produkter samt lagen om handel med vissa receptfria läkemedel Nummer: 14:1 Blad: (1) Taxa för prövning och tillsyn enligt alkohollagen, lagen om tobak och liknande produkter samt lagen om handel med vissa receptfria läkemedel Med Miljönämnden avses i denna taxa den

Läs mer

Inriktningar effektmål 2015

Inriktningar effektmål 2015 1 (5) Datum CENTRALA FÖRVALTNINGEN Stab Administrativ controller Marie Löfgren 0224-361 11 marie.lofgren@heby.se Inriktningar effektmål 2015 Centrala inriktningar Heby kommun ska vara en trygg och säker

Läs mer

V erksamhetsberättelse för Överförmyndarnämnden 2016

V erksamhetsberättelse för Överförmyndarnämnden 2016 Tjänsteskrivelse 2017-02 - 14 Handläggare Maria Blomqvist Controllerenheten Diarienummer 2017ÖFN/0008 Överförmyndarnämnden V erksamhetsberättelse för Överförmyndarnämnden 2016 Förslag till beslut V erksamhetsberättelse

Läs mer

Bräcke och Ånge bygg- och miljönämnd. Förslag till

Bräcke och Ånge bygg- och miljönämnd. Förslag till Bräcke och Ånge bygg- och miljönämnd Förslag till Delårsbokslut 31 augusti 2018 Bokslutsprognos 2018 1 BRÄCKE OCH ÅNGE BYGG- OCH MILJÖNÄMND Ordförande: Peter Edling (l) Vice ordförande: Per-Anders Andersson

Läs mer

Delårsrapport 2018 LSS-VERKSAMHET

Delårsrapport 2018 LSS-VERKSAMHET Delårsrapport 2018 LSS-VERKSAMHET Innehållsförteckning Delårsrapport 2018...3 Driftredovisning...3 Sammanfattning...3 Perioden - Analys ekonomi/verksamhet...3 Helårsprognos...3 - Prognos...3 - Åtgärder

Läs mer

Ärende 2. Delårsrapport 1 Kommunstyrelsen år 2013. Rapporten finns publicerad i färg i Politikerrummet.

Ärende 2. Delårsrapport 1 Kommunstyrelsen år 2013. Rapporten finns publicerad i färg i Politikerrummet. Ärende 2 Delårsrapport 1 Kommunstyrelsen år Rapporten finns publicerad i färg i Politikerrummet. Rapporten finns även publicerad i färg på www.karlskoga.se under rubriken Kommun & politik/demokrati/kommunstyrelsen

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012-08-31 Smedjebackens kommun Malin Liljeblad Godkänd revisor Fredrik Winter Revisor Oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

PROTOKOLL Mejerigatan 1, Gruesalen Christer Landin (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Mejerigatan 1, Gruesalen Christer Landin (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(15) Plats och tid Mejerigatan 1, Gruesalen 13.30 15.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Christer Landin (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Kjell Åker Johnsson (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

Återrapport om analysen av Nöjd Kund Index av måltid inom skola

Återrapport om analysen av Nöjd Kund Index av måltid inom skola Tjänsteskrivelse 2014-02-03 Handläggare: Liz Silvergrund Elfsberg FHN 2012.0082 Folkhälsonämnden Återrapport om analysen av Nöjd Kund Index av måltid inom skola Sammanfattning Enligt protokoll från FHN

Läs mer

Ekonomirapport 2016 efter mars månad

Ekonomirapport 2016 efter mars månad Tf Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 christina.backstrom@vastervik.se 2016-04-18 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2016 efter mars månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda

Läs mer

Dnr 46/ Budget Fastställd av förbundsdirektionen den 17 oktober 2012,

Dnr 46/ Budget Fastställd av förbundsdirektionen den 17 oktober 2012, Dnr 46/2012-041 Budget 2013 Fastställd av förbundsdirektionen den 17 oktober 2012, 98 2012-10-05 Innehåll 1 Förbundets uppdrag och verksamhet 5 1.1 Uppdrag... 5 1.2 Verksamhet... 5 Direktionen... 5 Central

Läs mer

1(7) Taxa för handläggning och tillsyn av ärenden enligt alkohollagen, tobakslagen samt lagen om handel med vissa receptfria läkemedel.

1(7) Taxa för handläggning och tillsyn av ärenden enligt alkohollagen, tobakslagen samt lagen om handel med vissa receptfria läkemedel. 1(7) Taxa för handläggning och tillsyn av ärenden enligt alkohollagen, tobakslagen samt lagen om handel Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Taxa Beslutad av Kommunfullmäktige 2013-12-18 193 Dokumentansvarig

Läs mer

Beslutsunderlag G-Tjänsteskrivelse ASN Revidering av delegationsordning Delegationsordning ASN med markerade förslag till förändringar

Beslutsunderlag G-Tjänsteskrivelse ASN Revidering av delegationsordning Delegationsordning ASN med markerade förslag till förändringar Malmö stad Arbetsmarknads- och socialförvaltningen 1 (8) Datum 2019-05-24 Vår referens Malin Midler Norén Malin.Midler-Noren@malmo.se Tjänsteskrivelse Revidering av delegationsordning ASN-2019-1000 Sammanfattning

Läs mer

Bilaga 6 Taxa för tillsyn inom Alkohollagen, Tobakslagen, Lotterilagen samt Lagen om handel med vissa receptfria läkemedel

Bilaga 6 Taxa för tillsyn inom Alkohollagen, Tobakslagen, Lotterilagen samt Lagen om handel med vissa receptfria läkemedel Bilaga 6 Taxa för tillsyn inom Alkohollagen, Tobakslagen, Lotterilagen samt Lagen om handel med vissa receptfria läkemedel Taxa för prövning och tillsyn Inledande bestämmelser 1 Denna taxa gäller för avgifter

Läs mer

Uppföljningsrapport, november 2018

Uppföljningsrapport, november 2018 Uppföljningsrapport, november 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos november månad, socialnämnden: -3,5 mnkr (-5 mnkr) (Prognos inom

Läs mer

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS Datum 2009-10-19 VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS SAMMANFATTNING Prognosen för helåret visar på ett överskott med 59,4 mnkr gentemot balanskravet. Det är en förbättring

Läs mer

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed Revisionsrapport Delårsrapport 2009 Smedjebackens kommun Oktober 2009 Robert Heed Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...2 2 Inledning...3 2.1 Bakgrund...3 2.2 Syfte, revisionsfråga och avgränsning...3

Läs mer

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Per Malmquist Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per oktober 2018

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Per Malmquist Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per oktober 2018 Handläggare Per Malmquist Tel. 0152-293 48 Kommunstyrelsen Kommunens månadsrapport per oktober 2018 Driftredovisning Driftredovisningen omfattar ekonomiskt utfall för aktuell uppföljningsperiod samt helårsprognos.

Läs mer

Tillsynsarbete enligt miljöbalken, livsmedelslagen

Tillsynsarbete enligt miljöbalken, livsmedelslagen Revisionsrapport* Tillsynsarbete enligt miljöbalken, livsmedelslagen och djurskyddslagen Vaggeryds kommun Januari 2009 Markus Zackrisson *connectedthinking Innehållsförteckning 1 Inledning...1 1.1 Bakgrund...1

Läs mer

TAXA FÖR NACKA KOMMUNS ARBETE ENLIGT ALKOHOL- TOBAKS, LOTTERILAGEN OCH LAGEN OM RECEPTFRIA LÄKEMEDEL

TAXA FÖR NACKA KOMMUNS ARBETE ENLIGT ALKOHOL- TOBAKS, LOTTERILAGEN OCH LAGEN OM RECEPTFRIA LÄKEMEDEL TAXA FÖR NACKA KOMMUNS ARBETE ENLIGT ALKOHOL- TOBAKS, LOTTERILAGEN OCH LAGEN OM RECEPTFRIA LÄKEMEDEL Fastställd av kommunfullmäktige 2012-09-19, 271 Gäller från den 1 januari 2013 Innehållsförteckning

Läs mer

Tillsynsplan för miljönämnden 2017

Tillsynsplan för miljönämnden 2017 Tjänsteutlåtande Miljöchef 2016-11-15 Anna von Axelson 08-590 973 72 Dnr: anna.von.axelson@upplandsvasby.se MN/2016:81 10052 Tillsynsplan för miljönämnden 2017 Förslag till beslut Miljönämnden Miljönämnden

Läs mer

Nämndernas budget 2016 VP 2017-2018. Bergslagens Miljö- och Byggnämnd

Nämndernas budget 2016 VP 2017-2018. Bergslagens Miljö- och Byggnämnd Nämndernas budget 2016 VP 2017-2018 Bergslagens Miljö- och Byggnämnd Innehållsförteckning 1 Ramanpassning... 3 2 Behov... 3 3 Budgetram 2016-2018... 4 4 Investeringsbehov... 4 5 Förutsättningar och verksamhetsförändringar...

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Conny Erkheikki Granskning av delårsrapport 2016 Gällivare kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning

Läs mer