Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda"

Transkript

1 Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Information och kommunikation Irene Svenningsson, Johan Lundh, Maria Aronsson, Maria Klingberg, Maria Lobrandt, Christina Olsson, Marianne Kvist, Emelia Bloom VC, Peter Eliasson, Anton Staf, Agneta Lundkvist VC, Björn Johansson från 9.30(ej med på single responder) Anne Lundström Maria Klingberg, projektledare Samverkande sjukvård Det är positivt att Färgelanda är med i samverkande sjukvård och Maria framhåller Färgelanda som en kommun där det fungerar bra och man gör sitt bästa. Färgelandas hemsjukvård är behjälplig nu när Orust ska gå med från 1 april. Projektet är till för att få vårdgivarna att samverka kring patienterna och att se över gränserna. Samt att ge invånarna en vård nära hemmet och rätt vårdnivå och att resurserna ska användas på bästa sätt. Det är också en arena för att skapa utveckling inom hälso- och sjukvården uppdragen har minskat generellt. VGR har tillsatt en utredning som ska undersöka varför det blivit så. Pågående projekt i Färgelanda och Sotenäs: hemtjänsten kan ge uppdrag till hemsjukvården(motsvarande 1177-uppdrag) när vårdcentralen inte är öppen. Projektet har fungerat bra hittills och VGR anser att det varit relevanta uppdrag. Socialchefsnätverket i Fyrbodal har beslutat att alla som är med i närsjukvårdsuppdragen ska ha samma möjlighet för hemtjänsten som i projektet. Läkare, ambulans och single responder kan göra direktinläggningar på MÄVA, även om det inte är en tidigare MÄVA-patient. Kommunen kan inte göra detta då MÄVA kräver EKG innan inläggning. Vid IVPA-uppdrag(i väntan på ambulans) får hemsjukvårdens sjuksköterskor utbildning samt tillgång till adekvat utrustning och läkemedel. Kommunens sjuksköterska larmas ut när man bedömer att de är snabbare på plats än ambulansen. En ny app är på gång för att

2 bättre kunna avgöra om kommunens sköterska är närmast och ska larmas ut. Färgelanda har utfört 46 uppdrag 1 april-31 dec i Färgelanda. Sju avbrutna uppdrag(ambulansen är på plats och man avslutar i samråd med ambulansen) Kommunen har tackat nej till 48 uppdrag(7 ambulans hinner före, 31 egna verksamheten går före). Merparten av uppdragen sker mellan kl och sedan kl Utvecklingsuppdrag: Projekt kring telemedicin är på gång. Kan innebära att kommunens sjuksköterska som är hemma hos patienten kopplar upp sig mot vårdcentralen och har läkaren med via skärm. Man är positiv kring detta men det är svårt att få snurr på det. Det gäller att se det som ett hjälpmedel att använda. Man har fått projektmedel till telemedicin i glesbyggden motsvarande 1 läkare och 2 sjuksköterskor. Motsvarande pilot för ambulansen med specialistläkare på sjukhuset är på gång. Mobil närvård Projekt har pågått i Uddevalla. Nu är det på gång i Dalsland och norra Bohuslän. Ska användas när patienten inte kan ta sig till vårdcentralen. Projektmedel är beviljade. VGR förstärker varje vårdcentral för att i större utsträckning kunna utföra hembesök. Man använder benämningen förstärkt hemsjukvårdsläkare och norra Bohuslän och Dalsland har totalt fått finansiering av 3,6 läkartjänster. VGR ska även undersöka möjligheten till att specialistläkare ska kunna komma ut i primärvården. Peter Eliasson och Anton Staf, single responder Single responder finns placerad i Färgelanda sedan 1 sep Det är en ambulanssjuksköterska som arbetar ensam och finns i tjänst måndag-söndag kl Man har haft 199 uppdrag sedan starten(1 sep-1 jan). Vissa dagar har det inte varit några uppdrag och som mest har det varit fem stycken på en dag. Fördelningen av uppdragen har varit: 91 prio 1-larm 94 prio 2-larm 13 prio 3-larm 1 prio 4-larm Uppdragen är ofta korta och verksamheten har en låg belastning. Det finns utrymme för mer insatser. Vårdcentralen och hemsjukvården kan tillsammans med single responder utöka samverkan.

3 SAMSA Samsa är igång sedan i december. Utbildningar är genomförda. Kommunen tycker att det fungerar bra överlag men man saknar närvaro av alla parter. Vårdcentralen kommer att börja delta från nästa vecka. Det är viktigt att alla parter fyller i vårdplanen och vad man ansvarar för. Vårdplanering på distans, via Skype När kallelse till vårdplanering kommer via SAMSA kontaktar kommunens biståndshandläggare sjukhuset och bokar en tid för vårdplanering, vilket i regel blir dagen efter. Biståndhandläggarna meddelar vårdcentralen att tid för vårdplanering är bokad. Handläggarna ska ringa på särskilt angivet nr, 11-numret. Vårdplaneringsenheten på NU-sjukvården har fasta vårdplaneringstider: kl. 10,11,13,14, 15 plus reservtid kl. 9. MÄVA och palliativa enheten bokar sina vårdplaneringar själv. Kommunen startade med vårdplanering via Skype januari 2017 och har haft 17 stycken sedan dess. Kommunens rehabenhet har deltagit vid alla tillfällen och hemsjukvården vid sex tillfällen: Primärvårdens vårdcentral och rehabenhet har inte medverkat. Kommunen ser oerhört positivt på Skypemötena. Varje möte tar strax under 20 minuter och som längst har det pågått i 40 min. Brukarna har varit nöjda och anhöriga ges större möjlighet att dela. Carina Holmqvist, chef för Individ- och familjeomsorgen, bjuds in till nästa närsjukvårdsmöte kl. 9 för information kring POSOM efter önskemål från personalen på single responder. 9:30-12:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Maria Lobrandt, Christina Olsson, Irene Svenningsson, Johan Lundh, Maria Aronsson, Emelia Bloom VC, Agneta Lundkvist VC, Björn Johansson Anne Lundström, Ulla Morsing Lokal handlingsplan närsjukvårdsgrupper Fyrbodal Ska rapporteras in senast 1 april. Christina Olsson skickar in planen till vårdsamverkan. Planen bifogas minnesanteckningarna. Planen ska vara ett levande dokument och följas upp på närsjukvårdsmötena två 2 ggr/år. Vi ligger bra till med många mål. Det gäller att hänga i och förbättra ytterligare. Ska rapporteras in nästa gång 1 nov.

4 Tandvård för äldre Björn och Christina har haft möte kring tandvård för äldre. Förslag att göra en äldre-dag där kommun, tandvård och primärvård deltar. Kan man ha det på medborgarkontoret? Tandvården skulle kunna ta dit din trailer, då finns det ett rum till tandvården och ett till vårdcentralen. Folkhälsostrategen är informerad och kan tänka sig vara delaktig. Skulle kunna genomföras i höst. Johan bjuder in Irene, Björn och Anne till ett första möte. Förslag att Maria Aronsson och folkhälsostrateg Lillan Fahlstedt också deltar Information gällande nödvändig tandvård har lagts ut på kommunens hemsida. Våld i nära relationer Kommunen anordnar en föreläsning för allmänheten av Kerstin Kristensson 5 april. Annonsering kommer att ske. Alla kommuner i Fyrbodal ska arbeta med att förbättra sig inom området. Färgelanda kommun har tecknat avtal med Barnahuset i Trollhättan. Samarbete kommun och vårdcentral kontakt utanför rondtid Vårdcentralen påtalar att det blivit fler faxar och telefonsamtal från hemsjukvårdens sjuksköterskor. Viktigt att man avväger om ärendet är akut eller om det kan vända till nästa inplanerade rond. MAS och Maria Lobrandt tar med sig informationen till sjuksköterskorna. MAS påtalar att det är viktigt med skriftliga läkemedelsordinationer och att medicinlistorna stämmer. Det finns ett behov av hembesök i större utsträckning vid akuta tillstånd. Material som hämtas på vårdcentralen Det verkar fungera bra överlag. Ibland har materialet inte varit packat vid utsatt tid vilket kan skapa viss frustration. Vårdcentralen ska jobba på att packa i tid. Det är önskvärt med överenskommen framförhållning vid beställning av material eftersom vårdcentalen inte har några stora lager hemma. Hemsjukvården tar till sig det. Förslag att sjuksköterskorna kan hospitera hos respektive verksamhet vilket Irene och Johan tycker är ett bra initiativ. Kommunal marknadsföring Kommunen ska göra en lokal marknadsföringsbroschyr, primärvården och tandvården får gärna vara med. Det finns ett intresse från alla parter. Mobil närvård Irene informerar att vårdcentralerna i norra Bohuslän och Dalsland har fått medel för att förstärka läkarbemanningen. För Färgelanda vårdcentral motsvarar det 6 timmar/vecka. Målet är att ge en ökad möjlighet till hembesök.

5 Psykiatri, missbruk och beroende Irene Svenningsson, Johan Lundh, Maria Aronsson, Carina Holmqvist, Cecilia Björk, Malene Hjalmar Deltagande vid närsjukvårdsmöten Då det inte finns någon representant från öppenvårdspsykiatrin med på mötet(och ej heller vid de tidigare två) kommer Irene och Johan återrapportera till Amira Donlagic och Eva Blixt efter deras önskemål. Det är utan möjlighet att få till en bra lokal samverkan när inte berörda parter har möjlighet att delta. Drogtester Vårdcentralen utför inte längre drogtester, då man inte anser sig har kunskap eller tid. Oklart vart patienterna/klienterna ska vända sig för provtagning. Irene lyfter det i sin ledningsgrupp så vi får ett besked om vad vårdcentralen kan utföra. Carina kollar med sina IFO-kollegor hur man löser det in andra kommuner. IFOs öppenvårdsenhet har sedan en tid tillbaka haschprogram, anhöriggrupper mm vilket är en kvalitetshöjning. Öppenvårdsenheten kan dock inte ta drogprover. Läkarkontakt På förekommen anledning ställs frågan om det är vårdcentralen eller öppenvårdenheten i Bäckefors som ska kontaktas och åka på hembesök vid psykisk ohälsa som kräver ett akut besök. Irene pratar med sin medicinska rådgivare och återkommer. IFO har ett behov av att få en rutin för hur man ska gå tillväga vid dessa situationer. POSOM Carina Holmqvist är ledningsansvarig för POSOM-gruppen. Vårdcentralen har en ny kurator som ska delta. Irene mailar över kontaktuppgifterna till Carina. Ledningsgruppen har möten under året. Vid ett tillfälle/år bjuds resurspersonerna in. Det genomförs en övning tillsammans med med brandkåren en gång/år. Lokala rutiner för samverkan kommun, primärvård och öppenvårdspsykiatri. Nationella riktlinjer behöver implementeras på lokal nivå. Tid för dialog och samverkan behöver bokas.

6 15: Barn och unga Västbus-möte Irene Svenningsson, Maria Aronsson, Johan Lundh, Emma Utter, Carina Holmqvist, Annika Sandgren(skolan) Helena H Kronberg, Helena Tjerneng Catarina Jakobsson Ungdomsmottagning Nytt inriktningsdokument för ungdomsmottagningen är ute på remiss. När inriktningsdokumentet är antaget ska det skrivas ett nytt samverkansavtal mellan kommunen och VG regionen. Ungdomsmottagningen har nytt telefonsystem från 15 april. Alla Helenas mottagningar kommer ha samma telefonnr. Det innebär telefontillgänglighet alla vardagar även om man bara har barnmorska på plats på onsdagar i Färgelanda. Det finns ckså en funktionsbrevlåda samt möjlighet att kunna boka tid via webben. Nuläge i verksamheterna Det är ett ökat tryck på BUP, även från Färgelanda. Det är många föräldrar som remiterar på egen hand men det kommer också remisser från skolorna.. BUP får totalt nya remisser varje vecka. Anledning till kontakt är ofta självskador, ångest och flickor som är deprimerade. BUP uppfattar att det är mer komplexa ärenden från Färgelanda än andra kommuner i BUPs upptagningsområde. Mer socialt belastad bakgrund och komplexa situationer. Annika uppfattar att det finns många hemmasittare, en del incidenter på skolan samt flera som har en tuff social situation. Alla närvarande är överens om att Västbus som samverkan och SIP som metod skapar en bra samverkansstruktur. Mötet avslutas med tre konsultationer. Anteckningar förda av Maria Aronsson

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Minnesanteckning Färgelanda, 2016-09-21, 8.00-16.30 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Irene Svenningsson(chef VC), Anne Lundström(chef rehab

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Barn och unga Styrgruppsmöte Familjecentralen

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Barn och unga Styrgruppsmöte Familjecentralen Minnesanteckning Färgelanda, 2016-12-07, 8.00-16.30 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Mötesdagar 2017: Fredag 3 mars Fredag 2 juni Fredag 29 september Fredag 1 december 8.00-9.00 Barn och unga Styrgruppsmöte

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Minnesanteckning Färgelanda, 2017-06-02, 9.00-15.00 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 9.00-9.30 Information och kommunikation Närvarande: Irene Svenningsson, Johan Lundh, Maria Lobrandt, Peter Eliasson,

Läs mer

Minnesanteckning Närsjukvårdsmöte, , konferensrummet Håvesten, Färgelanda

Minnesanteckning Närsjukvårdsmöte, , konferensrummet Håvesten, Färgelanda Minnesanteckning Närsjukvårdsmöte, 2018-11-21, konferensrummet Håvesten, Färgelanda Närvarande: Edgardo Varas Olmo, Johan Lundh, Maria Lobrant, Anne Lundström, Camilla Karlsson, Helena Kronberg, Ulla Morsing,

Läs mer

Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna, Vårdsamverkan

Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna, Vårdsamverkan Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna, Vårdsamverkan 2016-11-11 Närvarande: Kommun Lena Mossberg, socialchef Bengtsfors. Maj Lätto, socialchef Tanum. Region Norra hälso- och sjukvårdsnämnd Marianne Laiberg,

Läs mer

Trygg, snabb och säker vård så nära patienten som möjligt!

Trygg, snabb och säker vård så nära patienten som möjligt! Trygg, snabb och säker vård så nära patienten som möjligt! Vision och syfte med Samverkande sjukvård Att tillgodose invånarens behov av god hälso- och sjukvård och samordna sjukvårdsresurserna som finns

Läs mer

Samverkansrutin för mobil närvård i Fyrbodal

Samverkansrutin för mobil närvård i Fyrbodal Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal Dokumentet gäller för: Personal som arbetar med mobil närvård 1 Syfte Syftet med rutinen är att beskriva ett gemensamt arbetssätt

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga

Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga Till Enligt sändlista Minnesanteckningar Ledningsgrupp barn och unga 2016-03-24 DAGORDNING Presentationsrunda. 1. Godkännande av dagordning, övriga frågor. Dagordningen godkändes, inga övriga frågor anmäldes.

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Fredagen den 18 mars 2016, kl. 09.00-15.00 Närhälsan Lysekils vårdcentral: Kallade: Vård och omsorg samt psykiatri 9-13 Barn och Unga samt missbruk 11-15 Elin Hansson

Läs mer

Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Fyrbodal. Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag

Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Fyrbodal. Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag Vårdsamverkan i Västra Götaland Kommunerna i Västra Götaland: - Boråsregionen - Göteborgsregionen

Läs mer

Samverkande sjukvård. Samverkansuppdrag 2017

Samverkande sjukvård. Samverkansuppdrag 2017 Samverkande sjukvård Samverkansuppdrag 2017 Totalt antal utförda samverkansuppdrag 1065 Totalt antal samverkansuppdrag under 2017 var 1065 st. Av dessa var 267 st assistansuppdrag som kan ges från vårdcentral/jourcentral,

Läs mer

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping 1 Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg 180202 Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping Närvarande: Sven-Ove Andersson, Eva Thimfors, Karin Utbo, Pernilla Magnusson,

Läs mer

Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Lysekil, Munkedal, Sotenäs kl Plats: Kungshamns kommunhus

Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Lysekil, Munkedal, Sotenäs kl Plats: Kungshamns kommunhus Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Lysekil, Munkedal, Sotenäs 2015-02-02 kl. 13.30 Plats: Kungshamns kommunhus Närvarande: Annica Stelling, Johan Petersson, Kerstin Löfving, Maria Ottosson Lundström, Pia

Läs mer

Samverkande sjukvård Kommunal hälso- och sjukvård

Samverkande sjukvård Kommunal hälso- och sjukvård Samverkande sjukvård Kommunal hälso- och sjukvård Kvartalsstatistik samverkansuppdrag juli-sept 18 Primärvård Totalt utfördes samverkansuppdrag av ambulans och hemsjukvård juli-sept 18 1 Antal uppdrag

Läs mer

- Tillsammans gör vi skillnad - Kommuner som är med i Samverkande sjukvård: Strömstad Tanum Sotenäs Munkedal Mellerud Åmål Lilla Edet Ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal AU Samverkande sjukvård Projektgrupp

Läs mer

Samverkansuppdrag 2018

Samverkansuppdrag 2018 Samverkansuppdrag 2018 Totalt 1457 uppdrag 2018 Under 2018 har totalt 1457 uppdrag utförts. Patienter har fått närmare och snabbare vård tack vare att sjuksköterskor från olika verksamheter hjälps åt.

Läs mer

Mobila hemsjukvårdsteam överallt

Mobila hemsjukvårdsteam överallt Mobila hemsjukvårdsteam överallt Karin Fröjd Regional projektledare https://www.bing.com/videos/search?q=mobil+n%c3%a4rv%c3%a5rd+skaraborg&&view=det ail&mid=d753aec475bac7685a37d753aec475bac7685a37&form=vrdgar

Läs mer

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg.

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. /ad Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2015-08-28. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. Närvarande: Lena Johansson (ordf.), Nina Roos, Maj Lätto, Bo Lundgren, Charlotta Wilhelmsson,

Läs mer

Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt

Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt Projektplan Delprojekt Ambulans i samverkan - Vård på rätt nivå dygnet runt Projektledare Nils-Gunnar Främberg Mia Gustafsson Delprojektledare Hans Thörnqvist enhetschef ambulansen Beställare Nära vård

Läs mer

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte minnesanteckningar

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte minnesanteckningar Birgitha Olsson 2010-06-14 Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-06-03 - minnesanteckningar Plats: Konferensrum Socialkontor, Melleruds kommun Närvarande: Kommun Carina Johansson MAS, Dals Eds kommun

Läs mer

Handlingsplan närsjukvårdsgrupp/er i Fyrbodal Lilla Edet

Handlingsplan närsjukvårdsgrupp/er i Fyrbodal Lilla Edet Följs upp av ledningsgrupp Vårdsamverkan 2ggr/år Handlingsplan närsjukvårdsgrupp/er i Lilla Edet Handlingsplanen utgår från regionala länsgemensamma handlingsplaner och Vårdsamverkan s Verksamhetsplan.

Läs mer

Samverkande sjukvård

Samverkande sjukvård Samverkande sjukvård Kommunal hälso- och sjukvård Kvartalsstatistik samverkansuppdrag jan-mars 2019 Primärvård 2019 börjar med en lite lugnare period Totalt utfördes 328 viktiga samverkansuppdrag jan-mars

Läs mer

Utskottet för omsorg

Utskottet för omsorg 1 Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön 2017-01-10 08:30 Ledamöter: Bertil Olsson (S) Maria

Läs mer

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar Birgitha Olsson 2010-09-14 Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar Plats: Konferensrum Socialkontor, Melleruds kommun Närvarande: Kommun Stina Leander Marianne Jadehill Carina

Läs mer

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vuxna

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vuxna Minnesanteckningar ledningsgrupp Vuxna 2016-06-02 1. Godkännande av dagordning/anmälan av övriga frågor Dagordningen godkänns och två övriga frågor anmäls. - Nominering till bemanning av regional arbetsgrupp

Läs mer

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, 2017-12-07, Kasen, Stadshuset, Uddevalla Närvarande/ Förhindrade: Se bilaga 1. Godkännande av dagordning/ anmälan övriga frågor Dagordningen godkändes.

Läs mer

Uppdrag inom Vårdsamverkan 2016: Ständigt arbete med underhåll av hemsidan och nyhetsbrev. SVPL / SAMSA stort frågetecken råder, komplex organisation

Uppdrag inom Vårdsamverkan 2016: Ständigt arbete med underhåll av hemsidan och nyhetsbrev. SVPL / SAMSA stort frågetecken råder, komplex organisation Verksamhetsberättelse 2016 Nicoline Wackerberg & Eva-Marie Sundqvist 2011 Bakgrund 2014 internat ledningsgrupp, tog beslut om omorganisering av Närsjukvårdsgrupper. 2015 nytt uppdrag från samrådet barn

Läs mer

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018 Årsrapport Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Tre planer som hänger ihop 5 gemensamma fokusområden 1.1. SIP- samordnad

Läs mer

Förslag till strukturering på lokal nivå

Förslag till strukturering på lokal nivå Förslag till strukturering på lokal nivå Bakgrund Svensk hälso- och sjukvård står inför stora utmaningar. Den demografiska och medicinska utvecklingen gör att efterfrågan på vård ökar i snabb takt. De

Läs mer

Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015

Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015 Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015 Vårdsamverkansgruppering Skaraborg Kontaktperson Per-Ola Hedberg, Carina Karlsson, Susanne Liden och Jeanette Andersson Avgränsning:

Läs mer

Fritid. Genusanalys av ekonomiska beslut och satsningar inom kultur och fritid

Fritid. Genusanalys av ekonomiska beslut och satsningar inom kultur och fritid Fritid Genusanalys av ekonomiska beslut och satsningar inom kultur och fritid Lite att göra vill flytta, negativ framtidssyn och mindre positiv livssyn Utbildning i genus och mångfald för fritidsledare

Läs mer

Samverkan mellan kommun och region så gör vi i Skaraborg!

Samverkan mellan kommun och region så gör vi i Skaraborg! Samverkan mellan kommun och region så gör vi i Skaraborg! Gunilla Druve Jansson, ordf Östra Hälso- och sjukvårdsnämnden, VGR samt ordf Omsorgsnämnden Skara kommun Skaraborg -mellan Vänern och Vättern Ett

Läs mer

Lokal närsjukvårdsgrupp psykiatri

Lokal närsjukvårdsgrupp psykiatri Uppdrag lokal närsjukvårdsgrupp psykiatri version 1.0 Beslutad av styrgrupp 2018-12-06 1 (7) Dnr: nr 2018-12-07 Lokal närsjukvårdsgrupp psykiatri Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal som geografiskt omfattar

Läs mer

Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna

Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna Vänersborg 2017-04-07 Minnesanteckningar ledningsgrupp vuxna 1. Godkännande av dagordning/anmälan av övriga frågor. Dagordningen godkändes och tre övriga frågor anmäldes. 2. Föregående minnesanteckningar.

Läs mer

Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla och Orust

Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla och Orust Anteckningar 1 (5) Dnr: nr Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla och Orust 140120 Närvarande: Bo Lundgren, socialchef, Uddevalla kommun Doris Söderman, MAS, Uddevalla kommun Jan-Erik Samuelsson,

Läs mer

Mobila närvård nuläge och framtid Karin Fröjd Regional projektledare

Mobila närvård nuläge och framtid Karin Fröjd Regional projektledare Mobila närvård nuläge och framtid Karin Fröjd Regional projektledare Modellen Mobil närvård Mobil närvård bygger på att kommunen står för basverksamheten, samt dygnet runt-funktionen, och arbetar tätt

Läs mer

ordförande Elin Hansson, sekreterare Malin Petzäll

ordförande Elin Hansson, sekreterare Malin Petzäll Närsjukvårdsgrupp Fredagen den 16 september 2016, kl. 09.00-15.00 Plats: Socialkontoret Inbjudna, ej närvarande Vård och omsorg samt psykiatri 9-12 Barn o Unga samt missbruk 13-15 Elin Hansson Närhälsan

Läs mer

Mobil närvård nulägesrapport maj Karin Fröjd Regional projektledare

Mobil närvård nulägesrapport maj Karin Fröjd Regional projektledare Mobil närvård nulägesrapport maj 2019 Karin Fröjd Regional projektledare Varför Mobil närvård? Hemsjukvård har alltid ingått i vårdcentralernas kärnuppdrag, dvs hembesök av läkare ingår i vårdcentralernas

Läs mer

Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5)

Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5) Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5) Birgitha Olsson 2006-10-23 Närsjukvårdsgruppens Munkedal/Sotenäs/Lysekil möte 2006-10-19 - minnesanteckningar Plats: Närvarande: Gunilla Gustafsson Mats Olson Annika Stelling

Läs mer

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum:

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: 2018-03-15 Kallade: Marie Berg, Närhälsan Vc Torslanda Ordförande Daniel Pus, Västra Hisingen, Göteborgs Stad Gunhild Unger Snygg Västra Hisingen, Göteborgs

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg* Övergripande mål

Verksamhetsplan 2016 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg* Övergripande mål Verksamhetsplan 2016 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg* Bakgrund Närvårdssamverkan Södra Älvsborgs målgrupp är de patienter och grupper i befolkningen som samtidigt och samordnat har behov av vård- och

Läs mer

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 2 februari 2017

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 2 februari 2017 1 (7) Kallelse/Föredragningslista Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 2 februari 2017 Plats: Aulan, Vintergatan 8, Uddevalla Tid: Kl. 09:00-16:00 Om du inte har möjlighet att närvara

Läs mer

Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Dalsland 2014-02-10, Tingshuset, Mellerud

Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Dalsland 2014-02-10, Tingshuset, Mellerud Minnesanteckning Närsjukvårdsgrupp Dalsland 2014-02-10, Tingshuset, Mellerud Närvarande: Gunnar Erlandsson (ordf.), Anna-Karin Lindblom, Stina Leander, Christina Olsson, Margareta Wårlén, Camilla Henricson,

Läs mer

Samverkande sjukvård. Lars Helldin

Samverkande sjukvård. Lars Helldin Samverkande sjukvård Lars Helldin Utvecklingen i Fyrbodal 2020 kommer Fyrbodal ha samma antal invånare men 10.000 fler personer över 65 år! Betyder att fler personer kommer ha ökande behov av omvårdnad

Läs mer

Samverkan, vårdplanering, mötesplatser och omhändertagande på rätt nivå

Samverkan, vårdplanering, mötesplatser och omhändertagande på rätt nivå Carina Westerelve Datum 2014-06-09 Processledare Mobil: 0737-73 14 09 carina.vesterelve@ale.se Samverkan, vårdplanering, mötesplatser och omhändertagande på rätt nivå Inledning I regeringens överenskommelse

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen NU-sjukvården Statistik mars 218 och Trendriktning Distansmöten Juni 217 mars 218 6 NU-sjukvården mars 218 5 4 3 2 1 Totalt antal möten Delaktiga vc Närhälsan Delaktiga VC Privat Delaktiga NH rehab Delaktiga

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Vård och omsorg Lidköpings kommun

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Vård och omsorg Lidköpings kommun Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Vård och omsorg Lidköpings kommun Arbetsgrupp start juni 2017 Uppdrag för att se vad kan den nya lagen innebära för kommunen Finns kritiska punkter

Läs mer

Projektplan. Förstärkt läkartillgång i ordinärt boende Verksamhetsår: 2008-2009. Upprättad

Projektplan. Förstärkt läkartillgång i ordinärt boende Verksamhetsår: 2008-2009. Upprättad Projektplan Förstärkt läkartillgång i ordinärt boende 071128 förstärkt läkartillgång i ordinärt boende.doc Upprättad Ansvarig: Projektledare Bertil Siöström Förvaltning: Malmö stad, Kirsebergs stadsdelsförvaltning

Läs mer

Temagrupp Barn och unga

Temagrupp Barn och unga Temagrupp Barn och unga Lena Ekeroth Barn och unga ska lyckas i skolan Samverkansplattform Temagrupp Barn och Unga Temagrupp Barn och unga Utmaningar 2018 Förankring och mandat Familjecentrerat arbetssätt

Läs mer

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum:

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: 2018-02-01 Kallade: Marie Berg, Närhälsan Vc Torslanda Ordförande Eva Berg, Västra Hisingen, Göteborgs Stad Daniel Pus, Västra Hisingen, Göteborgs Stad Monika

Läs mer

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg

Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 1 Minnesanteckningar från styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 2017-11-08 Tid: 13.30-16.30 Plats: Gothia Science Park, Vänern och Vättern, Skövde Närvarande Agneta Nilsson Hörnlund Koncernkontoret, ordförande

Läs mer

Kommunikationsplan. Antagen av Ledningsgruppen Vuxna

Kommunikationsplan. Antagen av Ledningsgruppen Vuxna Kommunikationsplan Antagen av Ledningsgruppen Vuxna 2016-04-25 Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 2 2. Mål för kommunikationsarbetet... 2 Kommunikationsprocessens komplexitet... 2 2.1 Ambitionstrappan...

Läs mer

Sammanfattning av implementering av distansmöte via video vid samordnad vård-och omsorgsplanering i Västra Götaland:

Sammanfattning av implementering av distansmöte via video vid samordnad vård-och omsorgsplanering i Västra Götaland: (1)8 Sammanfattning av implementering av distansmöte via video vid samordnad vård-och omsorgsplanering i Västra Götaland: Uppföljning i alla vårdsamverkansområden har gjorts under 2016. Fortsatt implementering

Läs mer

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015 Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa Rapport från ett projekt genomfört 2015 Bakgrund, vem ansvarar för att barn och unga får hjälp Föräldrar Social tjänst Hälso och sjukvård Skola Skolan Lärande

Läs mer

1. Välkommen, presentationsrunda Cathrine Thanner, ordförande hälsar välkommen och presentationsrunda.

1. Välkommen, presentationsrunda Cathrine Thanner, ordförande hälsar välkommen och presentationsrunda. Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2019-05-17 Plats Grand Hotel Alingsås Närvarande () Cathrine Thanner, ordförande Offentliga vårdcentraler Helena Balte Christina Alvelin Lerums kommun

Läs mer

Minnesanteckningar Dialogforum 2015-04-08

Minnesanteckningar Dialogforum 2015-04-08 Minnesanteckningar Dialogforum 2015-04-08 Närvarande: Helena Kryssman Vårdvalsenheten Katarina Orrbeck Vårdvalsenheten Stefan Bengtsson Vårdvalsenheten Margareta Berzén Vårdvalsenheten Viveka Arvidson

Läs mer

Tid: Tisdag 8 maj 2018 kl. 9:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett

Tid: Tisdag 8 maj 2018 kl. 9:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett Hälso- och sjukvården Datum 2018-05-08 Sida 1 (6) Västerbergslagen Dnr Minnesanteckningar patientrådet Ludvika Tid: Tisdag 8 maj 2018 kl. 9:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett 1. Mötets

Läs mer

Kopia utskriftsdatum: Sid 1 (8)

Kopia utskriftsdatum: Sid 1 (8) Förvaltning Ägare Reviderat datum Ann-Louise Gustafsson 2018-05-30 Verksamhet Välfärd och folkhälsa Slutgranskare Marie Gustafsson Diarienr Dokumentkategori Fastställare Giltigt datum fr o m Överenskommelser

Läs mer

Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5)

Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5) Vårdsamverkan FyrBoDal 1(5) Birgitha Olsson 2007-10-07 Närsjukvårdsgruppens Munkedal/Sotenäs/Lysekil möte 2007-09-11- minnesanteckningar Plats: Konferensrum, Vårdcentralen Munkedal Närvarande: Primärvården

Läs mer

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre.

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre. Temagrupp Äldre Äldre med sjukdom/funktionsnedsättning ska känna att vård, stöd och omsorgsinsats är tillgänglig, trygg, säker och samordnad av kommun, primärvård, sjukhus och tandvård. Strategi Att stärka

Läs mer

HANDLINGSPLAN/AKTIVITETSPLAN TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 NÄRVÅRDSOMRÅDE ULRICEHAMN REV. DATUM:

HANDLINGSPLAN/AKTIVITETSPLAN TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 NÄRVÅRDSOMRÅDE ULRICEHAMN REV. DATUM: HANDLINGSPLAN/AKTIVITETSPLAN TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 NÄRVÅRDSOMRÅDE ULRICEHAMN REV. DATUM: 2014-04-11 NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG VERKSAMHETSPLAN 2014 Verksamhetsplan 2014 Närvårdssamverkan Södra

Läs mer

Kommunal hälso- och sjukvård

Kommunal hälso- och sjukvård Kommunal hälso- och sjukvård Skara kommun. 2019-05-13 Kommunal hälso- och sjukvård Kommunen och Västra Götalandsregionen samarbetar genom avtal om vad som är kommunal hälso- och sjukvård och vad som är

Läs mer

SPT ; Lokal Närsjukvårdsgrupp psykiatri, missbruk och beroende i Trollhättan

SPT ; Lokal Närsjukvårdsgrupp psykiatri, missbruk och beroende i Trollhättan SPT ; Lokal Närsjukvårdsgrupp psykiatri, missbruk och beroende i Trollhättan 160913 Närvarande: Helena Mårdstam OF, Rasken Andreasson Verdandi, Ulla Arwidsson MAS Trollhättans Stad, Christina Vallgren

Läs mer

Uppsala kommun, Mobilt närvårdsteam

Uppsala kommun, Mobilt närvårdsteam ViS - Vård i samverkan kommun - landsting Godkänt den: 2017-03-01 Ansvarig: Monica Jonsson Kommun(er): Uppsala Landstingsförvaltning(ar): Hälsa och Habilitering Fastställt av: Närvårdssamverkan Uppsala

Läs mer

Ambulans- och Prehospital Akutsjukvård Göteborg 2014-03-05

Ambulans- och Prehospital Akutsjukvård Göteborg 2014-03-05 Bedömningsbilen/Sköra Äldre Ambulans- och Prehospital Akutsjukvård Göteborg 2014-03-05 Bakgrund SOS alarm kan i dagsläget endast skicka ambulans som hjälp till patienter med bedömt vårdbehov Detta svarar

Läs mer

Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland

Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015 Vårdsamverkansgruppering Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Kontaktperson Charlotte Bliesener Falkenström Avgränsning: Genomförandeplanen

Läs mer

Framtidens hemsjukvård i Halland. Slutrapport till Kommunberedningen

Framtidens hemsjukvård i Halland. Slutrapport till Kommunberedningen Framtidens hemsjukvård i Halland Slutrapport till Kommunberedningen 130313 Syfte Skapa en enhetlig och för patienten optimal och sammanhållen hemsjukvård. Modellen ska skapa förutsättningar för en resurseffektiv

Läs mer

Kansli Vårdsamverkan Fyrbodal Sandra Sundblad, samordnare Barn och Unga Amira Donlagic, kanslichef Vårdsamverkan Fyrbodal

Kansli Vårdsamverkan Fyrbodal Sandra Sundblad, samordnare Barn och Unga Amira Donlagic, kanslichef Vårdsamverkan Fyrbodal Vänersborg 2016-01-20 Närvarande Region NU-sjukvården Majvor Martinsson, områdeschef område 3, Barnmedicin och Barn och ungdomspsykiatri, Trollhättan. Per Lundgren, chefläkare Trollhättan. VG PV (primärvård)

Läs mer

Mobil hemsjukvårdsläkare Överenskommelse Primärvård - hemsjukvården Marks Kommun

Mobil hemsjukvårdsläkare Överenskommelse Primärvård - hemsjukvården Marks Kommun Mobil hemsjukvårdsläkare Överenskommelse Primärvård - hemsjukvården Marks Kommun Vården ges i möjligaste mån i hemmet och utgår från patientens behov Kommunens sjuksköterska och mobil hemsjukvårdsläkare

Läs mer

Mobil närvård - nulägesrapport. Karin Fröjd Regional projektledare

Mobil närvård - nulägesrapport. Karin Fröjd Regional projektledare Mobil närvård - nulägesrapport Karin Fröjd Regional projektledare Modellen Mobil närvård Mobil närvård bygger på att kommunen står för basverksamheten, samt dygnet runt-funktionen, och arbetar tätt tillsammans

Läs mer

Sammanställning 1. Bakgrund

Sammanställning 1. Bakgrund Sammanställning 1 Blandat lärande nätverk Sörmlands län 27 september 2016 om Delaktighet och bemötande ur ett anhörigperspektiv, samverkan mellan kommuner och landstinget. Bakgrund Nämnden för socialtjänst

Läs mer

Minnesanteckning Ledningsgruppens AU möte

Minnesanteckning Ledningsgruppens AU möte Närvarande: Charlotta Wilhelmsson, Ulrika Holmqvist, Magnus Kronvall, Brita Lindahl, Maria Fredriksson, Maria Bruhn (ordf.). Anette Forsberg och Ulla Arwidsson punkt 2-4. Förhindrade: Marianne Laiberg

Läs mer

Politisk samverkansberedning. Minnesanteckningar

Politisk samverkansberedning. Minnesanteckningar 2013-09-24 Reviderad 2013-10-01 Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Leksand Minnesanteckningar Dag: Tisdagen den 17 september 2013 Tid: Kl. 13.00-14.30 Plats: Kommunhuset, rum Insjön Närvarande

Läs mer

Snabb uppföljning efter utskrivning från sjukhus. Uppföljande samtal inom 48 72 timmar efter utskrivning från medicinavdelning 4 SkaS Lidköping, 2014

Snabb uppföljning efter utskrivning från sjukhus. Uppföljande samtal inom 48 72 timmar efter utskrivning från medicinavdelning 4 SkaS Lidköping, 2014 Snabb uppföljning efter utskrivning från sjukhus Uppföljande samtal inom 48 72 timmar efter utskrivning från medicinavdelning 4 SkaS Lidköping, 2014 Innehåll: Bakgrund Arbetsgrupp Beskrivning av arbetsmetod

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2017-06-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 juni 2017 kl 13.30-16.00

Läs mer

Rutin för palliativ vård i livets slutskede

Rutin för palliativ vård i livets slutskede Rutin för palliativ vård i livets slutskede Sotenäs kommuns riktlinje utgår från Socialstyrelsens, Nationellt kunskapsstöd för god palliativ vård i livets slutskede, som ger ett stöd för styrning och ledning.

Läs mer

Mobil närvård Göteborg med kranskommuner

Mobil närvård Göteborg med kranskommuner Mobil närvård Göteborg med kranskommuner Karin Fröjd Regional projektledare https://www.bing.com/videos/search?q=mobil+n%c3%a4rv%c3%a5rd+skaraborg&&view=det ail&mid=d753aec475bac7685a37d753aec475bac7685a37&form=vrdgar

Läs mer

Övergripande ansvarsfördelning och samverkan: Socialtjänst, Skola, Hälso- och sjukvård

Övergripande ansvarsfördelning och samverkan: Socialtjänst, Skola, Hälso- och sjukvård Gäller för: Socialtjänst, vårdcentraler, ungdomsmottagningar, elevhälsa, 1:a linjen, BUP samt öppenvårdspsykiatri Godkänd av: Lokal ledningsgrupp 1:a linjens chefer inom, hälso- och sjukvård och skola

Läs mer

Riktlinje Samverkan vid utskrivning från sluten hälso och sjukvård

Riktlinje Samverkan vid utskrivning från sluten hälso och sjukvård Riktlinje Samverkan vid utskrivning från sluten hälso och sjukvård Samordnad vårdplanering (SVPL) Riktlinjen utgår från Lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso och sjukvård som träder i kraft

Läs mer

Rapportera mera. www.samverkanstorget.se

Rapportera mera. www.samverkanstorget.se 2014-04-15 Rapport Rapportera mera Avvikelsehantering i samverkan mellan kommun och region inom Göteborgsområdet Hösten 2013 2014-04-15 Sammanställt av: Andreas Ericson, Göteborgs stad Anita Nilsson, processledare,

Läs mer

Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 1 december 2015

Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 1 december 2015 1 (6) Protokoll Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 1 december 2015 Tid: 10.00-12.00 Plats: Regionens Hus, lokal Tärnan, Kilbäcksgatan 32, Uddevalla Närvarande Ledamöter

Läs mer

Minnesanteckningar Det goda livet workshop Vårdsamverkan SIMBA

Minnesanteckningar Det goda livet workshop Vårdsamverkan SIMBA Minnesanteckningar Det goda livet workshop 151117 Vårdsamverkan SIMBA Närvarande: Susanne Turesson Kungälvs sjukhus Birgitta Berghänkel Sikberger Brukarrepresentant Elisabeth Olsson Stenungsunds kommun

Läs mer

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 31 maj 2017

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 31 maj 2017 1 (6) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 31 maj 2017 Tid: 09.00-10.50 Plats: Bohusläns Museum, Uddevalla Närvarande Ledamöter Ulrik Hammar

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

Temagrupperna rapporterar. Detta är på gång kring Barn och unga, Mitt i livet, Psykiatri och Äldre

Temagrupperna rapporterar. Detta är på gång kring Barn och unga, Mitt i livet, Psykiatri och Äldre Temagrupperna rapporterar Detta är på gång kring Barn och unga, Mitt i livet, Psykiatri och Äldre Temagrupp Barn och unga Västbus Barn och unga ska lyckas i skolan! Temagrupp Barn och unga Samverkan och

Läs mer

Uppföljning av SIMBAs handlingsplan

Uppföljning av SIMBAs handlingsplan Uppföljning av SIMBAs handlingsplan Målområde 1 1:1 Individens förmåga att själv ta kontroll över och påverka sin hälsa i positiv riktning ska stärkas 7,00% 6,00% Andel listade patienter som fått FaR under

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-02-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 februari 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Patientfall: Process vid behov av samordning efter utskrivning där SIP görs efter slutenvårdstillfället Patientfall: Viola Uppdaterad 2018-09-12

Läs mer

Vårdsamverkan Skaraborg

Vårdsamverkan Skaraborg Vårdsamverkan Skaraborg Organisation Stödstrukturer Lärande nätverk 2017-12-14 Skaraborg Ett delområde i Västra Götaland Invånare: 264 000 Kommuner: 15 Sjukhus: 4 Vårdcentraler: 33 (20 offentliga, 13 privata)

Läs mer

Avdelning för specialiserad hemsjukvård (ASH)

Avdelning för specialiserad hemsjukvård (ASH) ASH Uppsala Avdelning för specialiserad hemsjukvård (ASH) Avdelning för specialiserad hemsjukvård (ASH) finns för dig som bor i Uppsala och Knivsta kommun och är i behov av vård och symtomlindring genom

Läs mer

Protokoll från lokal ledningsgrupp den 14 december 2017

Protokoll från lokal ledningsgrupp den 14 december 2017 Protokoll från lokal ledningsgrupp den 14 december 2017 Tid: 13.30-16.00 Plats: Solgårdsrummet, Gudarpsgården Tranemo Omfattning: 49-62 2017 Närvarande Sonja Nilsson Närhälsan Tranemo Ulrik Edvinsson Tranehälsan

Läs mer

Uppföljning av SIMBAs handlingsplan

Uppföljning av SIMBAs handlingsplan Uppföljning av SIMBAs handlingsplan Målområde 1 1:1 Individens förmåga att själv ta kontroll över och påverka sin hälsa i positiv riktning ska stärkas 7,00% 6,00% Andel listade patienter som fått FaR under

Läs mer

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Vårdsamverkan

Minnesanteckningar Ledningsgrupp Vårdsamverkan Gemensamma spelregler för ledningsgruppen antagna 2018-02-02 Prioritera deltagande i möten. Vara förberedd. Mandat/tydlighet för vad man svarar för. Helhetsperspektiv, gemensamma nyttan. Respekt (roller,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsinsats hos patient i ordinärt boende - rutin

Hälso- och sjukvårdsinsats hos patient i ordinärt boende - rutin Hälso- och sjukvårdsinsats hos patient i ordinärt boende - rutin Innehållsförteckning Bakgrund... 2 Hemsjukvård... 2 Inskrivning hemsjukvård patient som vistas på sjukhus... 3 Inskrivning hemsjukvård patient

Läs mer

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal

Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal Minnesanteckningar ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal 190222 1. Godkännande av dagordning/anmälan av övriga frågor Dagordningen godkändes och två frågor anmäldes: - PrimÖR:s skrivelse. - Ny representant

Läs mer

Nuläge lokalt. Aktivitet Indikator Måltal. Måltal lokalt. Resultat. Skaraborg 5 % hälso och sjukvård Andel listade patienter 65 år och äldre som

Nuläge lokalt. Aktivitet Indikator Måltal. Måltal lokalt. Resultat. Skaraborg 5 % hälso och sjukvård Andel listade patienter 65 år och äldre som 1 Lokal handlingsplan mellan Kommun och Primärvård Område: Datum: Den lokala handlingsplanen är framtagen utifrån den länsgemensamma Det goda livet för de mest sjuka äldre i Västra Götaland. Handlingsplan

Läs mer

OLG Skaraborg. Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018

OLG Skaraborg. Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018 Mobil närvård Västra Götaland OLG Skaraborg 19 oktober 2018 Vårdplatser i Västra Götaland 2017 (SoS) Mer än 85% är kommunala SÄBO Hemsjukvård Korttidsenhet Slutvård sjukhus 2018-10-19 Mobila hemsjukvårdsläkare

Läs mer

Samordnad va rdplanering - rutin

Samordnad va rdplanering - rutin 1 Samordnad va rdplanering - rutin Trygghet och delaktighet Processen för samordnad vårdplanering gäller för personer i alla åldrar, som efter utskrivning från den slutna vården har behov av insatser från

Läs mer

Färgelanda kommun/ 3 st Kommunen har inte hört av sig inom 24 tim. efter kallelsen Vårdbegäran saknas För sen justering

Färgelanda kommun/ 3 st Kommunen har inte hört av sig inom 24 tim. efter kallelsen Vårdbegäran saknas För sen justering Sammanställning av avvikelserapporter gällande Informationsöverföring och samordnad vårdplanering för tiden 100501-100831 Först redovisas de avvikelser som har skett i kommunerna. Under denna period har

Läs mer