Vidare informeras om upplägget för utbildningen 10 november för kommunstyrelsens. 274 Dnr 2014/ KS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vidare informeras om upplägget för utbildningen 10 november för kommunstyrelsens. 274 Dnr 2014/252-789 KS"

Transkript

1

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 273 Information från verksamheten. Kommunchef Christina Madeling informerar om - rekryteringen av ny personalchef. - att Skördefesten vill träffa arbetsutskottet i de båda Ölandskommunerna för diskussion om vidare organisation gällande turistinformation. - problemen med att ordna rum till oppositionsråd och kommunfullmäktiges ordförande. Vidare informeras om upplägget för utbildningen 10 november för kommunstyrelsens ledamöter och ersättare. 274 Dnr 2014/ KS Information önskemål om dagverksamhet på Jordsläta Södergård. Till dagens sammanträde har Mattias Alvhäll, Fredrik Andreasson och Marlene Andreasson från Jordsläta Södergård begärt företräde för att informera om sina planer och önskemål om att få erbjuda kommunen dagverksamhet på Jordsläta Södergård. Vid mötet informeras om planerna att erbjuda olika former av grön rehabilitering. Kontakt har även tagits med socialförvaltningen i ärendet. Kommunstyrelsens arbetsutskott tackar för informationen och meddelar att ärendet ligger inom socialnämndens ansvarsområde. Kommunchef Christina Madeling informerar socialchef Ewa Ekman om dagens möte och om vidare kontakt i ärendet. 275 Information, krisledningsnämndens ansvar. Säkerhets- och utvecklingsstrateg Anders Sporrong informerar ledamöterna om krisledningsnämndens ansvar och redogör för hur kommunens krisorganisation är organiserad.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 3 (11) 276 Dnr 2014/ KS Information, kommande möte gällande beredskapshamn Grankullavik. Säkerhets- och utvecklingsstrateg Anders Sporrong informerar om kommande möte 7 november med länsstyrelsen, EoN, Trafikverket, Ölanda Flygfält samt Borgholm Energi avseende eventuellt kommunalt omhändertagande av makadam från vinkraftparken vid Kårehamn. Kommunstyrelsens arbetsutskott tackar för informationen. 277 Dnr 2014/ KS Förfrågan om eventuell ansökan om särskild förvaltning av fastighet enligt BFL. I tjänsteskrivelse och vid dagens sammanträde redogör mark- och exploateringsstrateg Anders Heidenfors-Enquist för ärendet som är framskrivet efter förfrågan hyresråd vid Hyresnämnden. Av skrivelsen framgår att kommunen kan ansöka om tvångsförvaltning av fastigheten om man så vill. Bestämmelser om ingripanden mot försumliga fastighetsägare finns i bostadsförvaltningslagen (1977:792, BFL, prop. 1976/77:151). Med anledning av att lagen (1975:1132) om förvärv av hyresfastighet upphävdes den 1 mars 2010 skärptes samtidigt bostadsförvaltningslagen i syfte att tillvarata hyresgästernas intressen. Hyresnämnden kan på ansökan av en kommun eller en hyresgästorganisation besluta om särskild förvaltning i form av förvaltningsåläggande eller tvångsförvaltning. Om bristerna i förvaltningen är av allvarligt slag eller det kan antas att förvaltningsåläggande inte är tillräckligt för att uppnå en godtagbar förvaltning, ska hyresnämnden ställa fastigheten under förvaltning av särskild förvaltare (tvångsförvaltning). Tvångsförvaltning innebär att fastighetsägaren genom beslut av hyresnämnden fråntas förvaltningen av fastigheten. Genom beslutet om tvångsförvaltning mister fastighetsägaren i princip alla befogenheter beträffande fastigheten. Dessa tillkommer i stället förvaltaren. Vid tvångsförvaltning har nämnden dels en allmän tillsynsskyldighet, dels beslutanderätt i en rad i BFL särskilt angivna frågor. Bostadsförvaltningslagen är tillämplig på fastighet i vilken det finns bostadslägenhet som är uthyrd eller kan hyras ut av fastighetens ägare för annat än fritidsändamål och inte utgör del av fastighetsägarens egen bostad. Genom de ändringar i bostadsförvaltningslagen som infördes 1 mars 2010 gavs 2 följande nya lydelse:

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 4 (11) Uppfyller en fastighet inte de krav som bostadshyresgästerna har rätt att ställa i fråga om sundhet, ordning och skick, får hyresnämnden besluta att fastigheten ska ställas under särskild förvaltning, om fastighetens brister beror på att fastighetsägaren eftersatt fastighetens underhåll eller på annat sätt förvaltat fastigheten på ett sätt som inte är godtagbart för bostadshyresgästerna. Skälen för kommunens yrkande skulle då kunna vara att: - lagfaren ägare gör sig oanträffbar - lagfaren ägare misstänkt målvakt - äganderätten är ifrågasatt pga brottsanmälan - vattnet avstängt från april Vid dagens möte framkommer att hyresgästerna och hyresvärden befinner sig i civilrättslig tvist. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar inte lämna in någon ansökan om tvångsförvaltning av fastigheten på grund av pågående civilrättsliga tvist. 278 Information. Under mötet informeras om - länsstyrelsens avslag gällande Kapelluddens bygglov. Samhällsbyggnadsförvaltningen har begärt anstånd med yttrande, innan detta behandlats kan länsstyrelsen inte heller lämna något beslut avseende ansökan om vattenverksamhet inom Kapelludden. - möte med representanter för Strand Hotell gällande vedkajen. Frågan om gästhamnen ska lyftas med hotellets styrelse och de återkommer i frågan. - att Trafikverket vill träffa kommunstyrelsens arbetsutskott gällande trafiklösningarna i Rälla och bland annat dikustera detaljfinansiering av trafikplats Rälla. Mötet fastställs till 25 november klockan 10:00.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 5 (11) 279 Dnr 2014/ KS Ansökan om årligt stöd, utbildnings- och informationsinsatser för nämndemän. Kalmar-Ölands Nämndemannaförening ansöker i skrivelse om årligt stöd till utbildnings- och informationsinsatser med 300 kronor/år och vald nämndeman. I tjänsteskrivelse tillstyrker ekonomiavdelningen ansökan. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar godkänna ett årligt stöd under mandatperioden med 300 kronor/år och vald nämndeman för de av kommunfullmäktige utsedda nämndemännen till Kalmar Tingsrätt. Medel anvisas ur kommunstyrelsens konto Dnr 2014/ KS Medlemskap i Kumulus år Kumulus erbjuder i skrivelse Borgholms kommun fortsatt medlemskap till en kostnad av 30 tkr i basavgift samt 3 kronor per ungdom (13-30 år), totalt blir det kr för år Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar teckna fortsatt medlemskap i Kumulus för år Medel anvisas från kommunstyrelsens konto Ungdomspolitiska utbildningsdagar. Regionförbundet inbjuder i e-post till ungdomspolitiska utbildningsdagar; 26 november, 22 januari, samt utbildningsdagar i mars, maj och uppföljningsseminarium i september. Kommunen ska utse tre tjänstemän och två politiker.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 6 (11) Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar anmäla Annette Hemlin (FÖL) och Ilko Corkovic (S) samt erbjuda personal från fritidsgårdarna att delta på utbildningsdagarna. 282 Dnr 2011/ KS Avtalsförslag Vi 1:15, Nyby 6;3, Nyby 3:23 och Kvarnstad 11:1 avseende Ölandsleden cykla fyr till fyr. Projektledare Christer Petersson översänder förslag till avtal med fastighetsägarna till Vi 1:15, Nyby 6:3, Nyby 3:23 och Kvarnstad 11:1 för godkännande. Av avtalen framgår att fastighetsägaren medger rätt för kommunen att låta vägvisa cykeltrafik på och i anslutning till väg över fastigheterna. Avtalen löper på 25 år. Kommunen ersätter fastighetsägarna för utnyttjandet av vägen under upplåtelsetiden med - ett engångsbelopp om kronor - med tilläggsbelopp för längre väglängd än 500 meter om 500 kronor för varje femhundrade meter utöver de första. Ersättningen ska betalas inom tre månader efter det att avtalet upprättats. Avtalen överensstämmer inte med den avtalsmall vid vilken firmatecknarna har delegation att underteckna utan beslut i arbetsutskottet. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar godkänna avtalen mellan kommunen och fastighetsägarna till Vi 1:15, Nyby 6;3, Nyby 3:23 och Kvarnstad 11:1 gällande Ölandsleden, cykla fyr till fyr.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 7 (11) 283 Dnr 2014/ KS Remiss Regional Digital Agenda. Regionförbundet i Kalmar län efterfrågar i remiss kommunens synpunkter på framtaget förslag till Regional Digital Agenda. Under 2012 undertecknades en avsiktsförklaring om att i bred samverkan ta fram en regional digital agenda för Kalmar län. Syftet med den digitala agendan är att få en helhetsbild av alla pågående aktiviteter för att kunna prioritera nya insatser i en sammanhållen strategi. Ytterst handlar det om att ta till vara alla de möjligheter som digitaliseringen erbjuder människor och företag. Under 2013 har fem arbetsgrupper tillsatts för att komma fram till vilka insatser som är mest prioriterade inom områdena läranden och kompetensförsörjning, näringslivsutveckling, infrastruktur, hälsa och kommunal e-utveckling. Som grund för arbetet ligger tre övergripande strategier, den digitala agendan för Europa, en digital agenda för Sverige samt Kalmar läns regionala utvecklingsstrategi RUS. I förslaget presenteras ett 30-tal förslag och initiativ från de fem temagrupperna. Ambitionen är att under åren som agendan gäller, vartannat år följa upp och sammanställa de insatser som görs. Där behov och möjligheter finns ska regionförbundet gå in med stödjande insatser. Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde informerade regionförbundets ordförande Lars Blomberg och IT-strateg Bengt Falke dåvarande arbetsutskottet om arbete med den digitala agendan. I tjänsteskrivelse redovisar IT-chef Niklas Palmqvist förslag till yttrande. Kommunstyrelsens arbetsutskott avger följande synpunkter: Agendan är bra och regionen kommer ha nytta av den. Viktigt är att den revideras då ingen vet hur snabbt vår digitala värld förändras. Det står i den digitala agendan att insatserna bör utvärderas och omprövas 2016, 2018 och 2020, det är bra. Resurser För att uppfylla de mål som sätts krävs resurser. Det är inte klart att mindre kommuner klarar av att avsätta de resurser som behövs. Många insatser går ut på att ta fram kostnader och resultatet av dessa kan innebära att en del kommuner får svårt att prioritera området. Samverkan är bra men det kostar personalresurser att vara med i en samverkan. Det är oklart vilka resurser som kommer att tillföras men det finns förslag på en ledningsgrupp som ska hantera satsningar och fördelning av de okända resurserna.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 8 (11) Inledning inga synpunkter Del 1 Därför behöver Kalmar en regional digital agenda inga synpunkter Avsiktsförklaring för att ta fram en regional digital agenda Behövs en inskannad kopia? Känns som utfyllnad. Fyra personer fyra visionära scenarion Bra med tydliga exempel på hur det kan komma att se ut. Olyckligt att det står att kommunerna ska rekonditionera gamla datorer som ska användas. Hur arbetades den digitala agendan fram? Bra stycke som visar att flera varit med och arbetat fram agendan. De tre horisontella perspektiven är viktiga. Programberedning - Bra att visa att det finns en politisk koppling redan med i framtagandet av agendan. Hur går vi vidare? Bra och viktigt stycke, i övrigt inga synpunkter. Del 2 Översikt handlingsplan bra översikt. I del 2 är mycket i två kolumner. Det blir svårläst på läsplatta och Internet. Inom flera insatsområden har kommunen redan börjat. I övrigt inga synpunkter. 284 Dnr 2014/ KS Redovisning av delegationsbeslut. Ordförande Ilko Corkovic (S) redovisar att han, i enlighet med delegation om ärenden av brådskande art, tagit beslut att avlämna yttrande i följande ärenden: Remiss betänkande (SOU 2014:58) Privat införsel av alkoholdrycker. Yttrande avlämnat där kommunen ställer sig positiv till utredningens förslag om tydligare regler vid privat införsel av alkoholdrycker. Av yttrandet framgår vidare att kommunen är positiv till att leverans endast får ske till den enskildes privata adress vilket reglerar detaljhandelsförsäljningen. Ett förtydlanden önskas på hur kommunerna ska kunna bedriva en effektiv tillsyn då det i praktiken är omöjligt med kontrollköp som tillsynsmetod vid hemleverans av alkoholdrycker.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 9 (11) Kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner redovisning av delegationsbeslut. 285 Dnr 2014/ KS Information; utredningsuppdrag, återströmningsskydd. Vid dagens sammanträde informeras om kommunledningskontorets arbete med kommunstyrelsens uppdrag att utreda - hur andra kommuner löst frågan om återströmningsskydd hos kunder inom kommunalt vattennät. - behovet av vattenmätarkonsol i fritidshus när vattenmätare inte installeras och om det inte räcker med enbart återströmningsskydd. - hur de fastighetsägare som redan installerat skyddet kan kompenseras om beslutet kommer att förändras. Ärendet kommer att tas upp till behandling och beslut vid kommunstyrelsens sammanträde Dnr 2014/ KS Budget 2015, investeringsplan Vid dagens sammanträde ser budgetberedningen över liggande förslag till budget 2015 inför beslut i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar att taxor och äskanden för Teknisk Service nu inkommit samt att samhällsbyggnadsnämndens nu beslutade taxeförslag överlämnats inför budget Vidare har utbildningsnämndens äskande gällande hyra för förskolelokaler i Böda och Södvik inkommit och inarbetats. Vidare diskuteras följande förändringar i budgetmaterialet: - årskostnad i samband med införande av voteringssystem. - återförande av pedagogiska luncher för förskola-förskoleklass ökat anslag till bostadsanpassning. - 4 mkr till renovering av gamla Runstens skolan till förskola.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 10 (11) 287 Dnr 2014/ KS Inköp av voteringssystem. Kommunfullmäktige uppdrog i samband med antagande av ny politisk organisation till budgetberedningen 2015 att ta med kostnader för införskaffandet av ett digitalt voteringssystem, med automatiserat upprop, talarlista, replikbegäran, talartider m m. I tjänsteskrivelse redogör IT-chef Niklas Palmqvist för ärendet och lämnar nedanstående beslutsunderlag: Voteringssystem är antingen en hårdvarulösning (Eltec) eller en mjukvarulösning (Abiliteam). Till en mjukvarulösning måste vi även köpa in enheter till alla ledamöter och ersättare. Båda lösningarna kan även användas till talarlista och talartid. Kostnader Eltec kronor engångskostnad inkl installation och 1 dags utbildning. Årskostnad support kronor. Abiliteam 2-årsavtal, ChromeBook till 35 ledamöter samt 5 st till ersättare som delas ut i anslutning till mötet. Chromebook har ingen 4G. För att den ska fungera behövs trådlösnätverk. I årskostnaden ingår support på enheten från IT-avdelningen. Engångskostnad kronor. Årskostnad kronor. Utskriftskostnader Antal sidor st (KF, KS och KSAU) kronor/år. Bedömning En mjukvarulösning där kommunen står för en enhet betyder att det bör finns eluttag (grenuttag på golvet) vid varje plats. Mörbylånga kommun som använder sig av Abiliteams lösning, är nöjda. För enbart votering är Eltecs lösning bäst. För att minska pappersåtgången bör kommunen välja en lösning med en enhet som det går att skicka kallelser och andra handlingar till. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta inköpa voteringssystemet Eltec till en engångskostnad om kronor samt en årskostnad om kronor. kostnaden belastar 2014 års investeringsbudget.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 11 (11) 288 Dnr 2011/ KS Ianspråktagande av investeringsmedel 2014, färdigställande av projektering Byxelkroks Marina. Vid dagens sammanträde redogör ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg för begäran från Borgholm Energi om medel till fortsatt projektering av Byxelkroks Marina. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog till Borgholm Energi AB att påbörja projektet varvid även konstaterades att 500 tkr reserverats i investeringsbudget för utredningen. Av kommunstyrelsens beslut framgår att den då budgeterade summan 500 tkr till projekteringen, togs i anspråk för EUprojektet fiskekaj Byxelkroks hamn. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen anvisa 155 tkr inom 2014 års investeringsbudget till Borgholm Energi för att kunna färdigställa uppdraget projektering Byxelkroks Marina.

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) Innehållsförteckning: 266 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 267 Amorteringsplan. 268 Fråga om genomförande av uppdrag; Lokalisering av biogasmack i

Läs mer

224 Dnr 2015/221-298 KS

224 Dnr 2015/221-298 KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (9) Innehållsförteckning 224 Lokalförsörjning; godkännande av omedelbar igångsättning och ianspråktagande av medel för anpassning av två korridorer på Ekbacka. 225 Lokalförsörjning;

Läs mer

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: 157 Workshop framtagande av varumärke, uppdrag.. 158 Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare.. 159 Bemyndigande att teckna bankmedel, fondmedel

Läs mer

26 Dnr 2016/ KS

26 Dnr 2016/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) 26 Dnr 2016/37-298 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, lokallösning för socialförvaltningens administration i fastigheten Höken. Kommunstyrelsen

Läs mer

112 Dnr 2012/195-020 KS

112 Dnr 2012/195-020 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 112 Dnr 2012/195-020 KS Lönerevision 2013. Personalchef Krister Kronzell redogör för årets lönerevision. Det noteras att 3 % är budgeterat i löneökning för år 2013 och

Läs mer

173 Dnr 2014/210-041 KS

173 Dnr 2014/210-041 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (20) 172 Information från verksamheten. Kommunchef Christina Madeling informerar från verksamheten och redogör för de samlade intrycken från gårdagens utbildning för kommunstyrelsens

Läs mer

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M)

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M) Sammanträdesprotokoll Sid 1 (5) 2018-11-27 Paragrafer 336-337 Plats och tid Stadshuset, kommunchefens rum, klockan 09:30-09:50 Beslutande ledamöter Staffan Larsson, ordförande (C) Ilko Corkovic (S) Marcel

Läs mer

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar.

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 1 Dnr 2012/32-318 KS Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde 2012-12-11 redovisade ekonom Caroline Johansson att

Läs mer

Vidare meddelar kommunchef Christina Madeling att en mark- och exploateringsingenjör. 205 Dnr 2012/65-055 KS. Bredbandsstrategi för Borgholms kommun.

Vidare meddelar kommunchef Christina Madeling att en mark- och exploateringsingenjör. 205 Dnr 2012/65-055 KS. Bredbandsstrategi för Borgholms kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (15) 204 Information. Kommunchef Christina Madeling bjöd 2013-09-16 in till Samverkansmöte angående asylförläggningar i Borgholms kommun. Inbjudna var Migrationsverket, länsstyrelsen,

Läs mer

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet.

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 137 Dnr 2011/70-023 KS Anställning av ny kommunchef. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. Eftersom kommunchef Lars Frick kommer att gå i pension vid årsskiftet

Läs mer

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 113 Dnr 2013/176-822 KS Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering av uppdrag. lyfts ärendet för diskussion. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog

Läs mer

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 263 Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Information, fastighetsfunktionen. 265 Tilldelningsbeslut;

Läs mer

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Tjänsteskrivelse Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Morgan Persson,0550-88024 morgan.persson@kristinehamn.se Datum 2013-12-04 Ks/2013:187 041 Budget Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Sammanfattning

Läs mer

150 Dnr 2014/235-002 KS. Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S), med

150 Dnr 2014/235-002 KS. Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S), med SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (16) 150 Dnr 2014/235-002 KS Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. Kommunstyrelsen beslutar bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S) med kommunstyrelsens

Läs mer

Kommunchef Christina Madeling informerar - att rekrytering av destinationsutvecklare pågår. - från Integrationsdagen i Kalmar.

Kommunchef Christina Madeling informerar - att rekrytering av destinationsutvecklare pågår. - från Integrationsdagen i Kalmar. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 127 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar - att rekrytering av destinationsutvecklare pågår. - från Integrationsdagen i Kalmar. Eddie Forsman (M) informerar

Läs mer

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi.

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 18 Dnr 2013/20-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. Till dagens sammanträde är presidiet i Borgholm Energi AB inbjudna för information och diskussion

Läs mer

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott måndag den 24 mars 2014

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott måndag den 24 mars 2014 Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott måndag den 24 mars 2014 Ärende 2 Dnr Rutiner för utskick av handlingar till KSAU Information om ny rutin för utskick av handlingar inför KSAU:s sammanträden

Läs mer

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum 2016-04-18 72 Paragrafer 72 Dnr 2016/66-059 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två

Läs mer

Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 151 Dnr 2015/129-012 KS

Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 151 Dnr 2015/129-012 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) Innehållsförteckning: 151 Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 152 Information; åtgärder duschutrymmen; sporthallen, Viktoriaskolan. 153 Rekrytering,

Läs mer

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) Innehållsförteckning 31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning 33 Utdelning

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15. Jan Eriksson, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare.

Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15. Jan Eriksson, kommunchef Olof Borgmalm, nämndsekreterare. 1 Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2014-04-09 8:15 Ledamöter Kristina Svensson Lotta Husberg

Läs mer

266 Dnr 2014/226-106 KS

266 Dnr 2014/226-106 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 266 Dnr 2014/226-106 KS Information; utökat driftåtagande. IT-chef Niklas Palmquist informerar om det uppdrag han i egenskap av gemensam IT-chef erhållit av Mörbylånga kommun

Läs mer

Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002

Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002 Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002 Ks 18 Dnr KS01/706 141 Emigrantregistret/Kinship Center och Värmlands hembygdsförbund, ansökan om bidrag till ett näringslivs-, utbytes- och kulturprojekt mellan

Läs mer

2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande

2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande 2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Yoomi Renström (S) Ordförande Mikael Jonsson

Läs mer

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014.

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 1 Dnr 2014/59-805 KS Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att från och med 1 januari 2014 införa nya föreskrifter vad gäller

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Sven-Olov Axelsson (S), ordförande Ingegerd Bennysson (S), 1:e vice ordförande Maria Nyberg (V) Pia Renman (M) Anneli Lyckeborn (FP)

Sven-Olov Axelsson (S), ordförande Ingegerd Bennysson (S), 1:e vice ordförande Maria Nyberg (V) Pia Renman (M) Anneli Lyckeborn (FP) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Måndagen den 24 februari 2014 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 13:00-16:15 Sammanträdet ajournerades klockan 13:50-14:10 Sven-Olov

Läs mer

240 Dnr 2014/208-031 KS

240 Dnr 2014/208-031 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 240 Dnr 2014/208-031 KS Deltagande i utlandskonferens. Kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner att näringslivsutvecklare Henrik Linnarsson deltar i studieresa tillsammans

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 44 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar om de interna avtalen mellan Borgholms kommun och Borgholm Energi AB, BEAB. Bolagets presidium bjuds in till ett

Läs mer

Organisationsstruktur, projektutvecklare.

Organisationsstruktur, projektutvecklare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 252 Information. Ordförande Lisbeth Lennartsson (C) informerar att hittills har 250 flyktingar kommit till Lundegård och 85 till Kapelludden. Det är i dagsläget inte så

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund Kungörelse 1 (2) Ersättarna för kännedom Kommunfullmäktige 2017-01-24 Tid för sammanträde måndagen den 6 februari 2017 kl. 18:30 Lokal Skeppet, Målilla Fredrik Eirasson Ordförande Johan Sandell Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Örestensrummet, kommunset, Kinna klockan 13.30-17.20 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, kl 13.30-17.00 108-115

Läs mer

105 Dnr 2011/200-040 KS

105 Dnr 2011/200-040 KS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) Sammanträdesdatum Paragrafer 2012-06-19 105-107 105 Dnr 2011/200-040 KS Budgetramar 2013. Kommunstyrelsen uppdrog 2012-04-17 57 till ekonomiavdelningen att

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2017-06-21 Kl. 13.00-13.45 Lokal: Beslutande Ledamöter Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (L), 1:e vice ordf. Ronald Rombrant (LP),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 2015-04-13 42-62 KOMMUNFULLMÄKTIGE

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 2015-04-13 42-62 KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) Innehållsförteckning: 42 Godkännande av kungörelse. 43 Godkännande av dagordning. 44 Politiska uppdrag; ny M-ersättare och V-ersättare, kommunfullmäktige 2014-2018. 45

Läs mer

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37 1(17) Plats och tid Carl August-rummet, tisdagen den 25 augusti 2015 kl 09:00 10.25 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Birgitta Widén Blomberg (KD) Ordförande Marianne Bremer (C) Elisabeth

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Ugglehallen kl. 18:00-19:25, 19:55-20:45 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Ulf Bengtsson, kommundirektör Cecilia Håkansson, kommunsekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (9) Innehållsförteckning: 385 Avsiktsförklaring kommande skolskjutsupphandling KLT. 386 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 387 Återrapportering; A-huset,

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson.

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) 13 Val av justerare Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson. 14 Godkännande av dagordningen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 5 december 2001 klockan 17.00 18.25 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran

Läs mer

61 Dnr 2012/134-212 KS. Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning.

61 Dnr 2012/134-212 KS. Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 61 Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning. 62 Information; Ölands Gymnasium. 63 Information; Borgholms 200-års jubileum. 64 Utdelning 2014; ändring

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

158 Dnr 2015/91-106 KS. Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner.

158 Dnr 2015/91-106 KS. Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) Innehållsförteckning: 158 Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner. 159 Personalutskottsärenden. 160 Återrapportering, jämställdhetsarbete utifrån undertecknad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) 2015-01-29 6-24 SOCIALNÄMNDEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) 2015-01-29 6-24 SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (8) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm 13.00-15.30 ande Gunilla Johansson (S) Janne Forslund (S) Mikael Palmqvist (S) Bengt Jonsson (FÖL) Christian Holesäter (V) Eddie

Läs mer

1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef. 1 Dnr 2017/ KS

1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef. 1 Dnr 2017/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (Klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef.

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen :15-10:00 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Högholmen 2014-04-09 8:15-10:00 Beslutande Kristina Svensson Lotta Husberg Veronica Almroth Lars-Åke Gustavsson Sven Olsson Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 11 december 2008 kl. 13:00. 3. Samarbetsavtal Bokningscentralen i Hälsingland.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 11 december 2008 kl. 13:00. 3. Samarbetsavtal Bokningscentralen i Hälsingland. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Tid: Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 11 december 2008 kl. 13:00. 1. Val av justerare. 2. Ekonomirapport.

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09.00-12.00 Beslutande Isabell Korn, ordf (M) Rikard Paulin (S) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Natalya Raad

Läs mer

Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012

Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012 Kommunfullmäktige 2012-10-29 Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012 80 Allmänhetens frågestund 81 Resultatinformation 2012:2 82 Fastställelse av skattesats för 2013 83 Länsgemensam

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-09.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson KD Lars-Inge Andersson

Läs mer

2016, Värmeverket. Carina Åresved-Gustavsson,

2016, Värmeverket. Carina Åresved-Gustavsson, 2016, Värmeverket Marie Leandersson, Jan Darrell, Carina Leijon, Kjell Fernandi, Mats Dalberg, Gudrun Johnsson, Håkan Dahlgren, Sulev Pull Carina Åresved-Gustavsson, : Camilla Kallenberg Håkan Dahlgren

Läs mer

Översyn fördelning av schablonersättningar från Migrationsverket förslag till reviderad fördelningsmodell

Översyn fördelning av schablonersättningar från Migrationsverket förslag till reviderad fördelningsmodell KF 20: 1 KF 20: 2 KF 20: 3 KF 20: 4 KF 20: 5 TJÄNSTEUTLÅTANDE Ekonomiavdelningen Dnr KS/2016:647-109 2017-03-07 1/4 Handläggare Per Malmquist 0152-293 48 Översyn fördelning av schablonersättningar från

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-11-20 220 Tid 8.00-11.00 Plats Stadshuset Omfattning 219-225 ande Johan Persson (s) 219-222 Göran Häggfors (m) 219-222 Birgitta

Läs mer

Medborgarförslag om bilpool. (AU 291) KS 2014-320

Medborgarförslag om bilpool. (AU 291) KS 2014-320 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 253 Medborgarförslag om bilpool. (AU 291) KS 2014-320 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet

Läs mer

Förskottering av medel till förvaltare i samband med tvångsförvaltning

Förskottering av medel till förvaltare i samband med tvångsförvaltning Förskottering av medel till förvaltare i samband med tvångsförvaltning Riktlinjer Fastställt av Kommunstyrelsen Datum för fastställande 2016-01-11 15 Giltighetstid Tills vidare. Första översyn 2018-12-31

Läs mer

192 Dnr 2013/ KS. Uppföljningsmöte, samhällsbyggnadsnämnden.

192 Dnr 2013/ KS. Uppföljningsmöte, samhällsbyggnadsnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 191 Information Kommunchef Christina Madeling informerar om att personalchef Krister Kronzell begärt och beviljats 50 % tjänstledighet. Frågan om delegation av personalchefens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.50 Beslutande Kent Ingvarsson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson

Läs mer

Nämnden för Service. Kajsa Jureus (M) Thomas Sahlström (C) Renée Sylvan (S)

Nämnden för Service. Kajsa Jureus (M) Thomas Sahlström (C) Renée Sylvan (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Stadshuset, Särörummet Klockan 8:30-10 Beslutande Ledamöter Fredrik Hansson (C), ordförande Hravn Forsne (M), vice ordförande Gunnel Wester

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9) Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, måndagen den 30 juni 2014, kl 8.00 8.40. Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Leif Rönnqvist (S), ledamot

Läs mer

161 Dnr 2014/29-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB.

161 Dnr 2014/29-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 161 Dnr 2014/29-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB. Till dagens sammanträde är Borgholm Energis presidium tillsammans med vd och ekonomiansvarig

Läs mer

Ärende 11. Örebro läns regionala digitala agenda 2014-2020

Ärende 11. Örebro läns regionala digitala agenda 2014-2020 Ärende 11 Örebro läns regionala digitala agenda 2014-2020 Tjänsteskrivelse 1 (3) 2015-10-06 KS 2015.0311 Handläggare Thommy Andersson, IT-enheten Regional digital agenda Sammanfattning Karlskoga kommun

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-04-22 DNR KS 2015.033 EMELIE HALLIN SID 1/2 STABSCHEF 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Hemställan

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-12-12 51 Plats och tid Kommunhuset, Blå rummet, Töreboda, tisdagen den 12 december 2017, klockan 8.30 10.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg

Läs mer

Claes Litsner (S) och Anders Eskhult (C) yrkar bifall till det utsända förslaget till beslut.

Claes Litsner (S) och Anders Eskhult (C) yrkar bifall till det utsända förslaget till beslut. Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL - OJUSTERAT 2015-06-01 106 Remiss om Region Uppsala Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att tillstyrka att Landstinget i Uppsala län ansöker hos

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson Ove

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

47 Dnr 2016/ KS. Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar

47 Dnr 2016/ KS. Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar Sammanträdesprotokoll sid 2 (8) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 47 Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. 48 Information om

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-24 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa, sammanträdesrum Sjön 2013-06-24 klockan 14.00-17.10 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olovsson (C) Pontus Wessman

Läs mer

Kommunchef Christina Madeling informerar att - marknadsföringsmaterial har köpts in för att användas bl a vid Youngster.

Kommunchef Christina Madeling informerar att - marknadsföringsmaterial har köpts in för att användas bl a vid Youngster. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) 144 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar att - marknadsföringsmaterial har köpts in för att användas bl a vid Youngster. - den tilltänkta nya personalchefen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(19) Tid och plats 2016-05-30 - Kommunhuset klockan 13.30-15.05 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga deltagande Justering Justerare Kristian Swärd,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats 2018-09-12 - Kommunhuset klockan 13.30-16.05 (ajournering 15.00-15.50) Beslutande Övriga deltagande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Christer

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-08-19. Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00

Kommunfullmäktige 2015-08-19. Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00 BURLÖVS KOMMUN Kungörelse Kommunfullmäktige 2015-08-19 Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 14.00-15.45 1 (18) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Stefan

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2019-02-04 1 (1) Sida 38 KS/2015:207 Förlängning av Ramavtal för ungdomshälsor i Östergötland Sammanfattning Sedan 1 juli 2015 finns ett ramavtal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 17.30 Varav budgetberedning, klockan 13.00 16.40 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry

Läs mer

Arbetsutskottet lämnar över ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande.

Arbetsutskottet lämnar över ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Kommunstyrelsens arbetsutskott 179 Utdrag ur PROTOKOLL OJUSTERAT 2015-11-23 Uppdrag till förhandlingsperson, yrkande från (KD) KS-2015/614 Beslut Arbetsutskottet lämnar över ärendet till kommunstyrelsen

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Kallelse

KOMMUNFULLMÄKTIGE Kallelse Tid: Tisdag 2019-05-21 klockan 18:30 Plats: Lärcenter Justerare: Tid för justering: Fredag 2019-05-24 klockan 15:00 Gruppmöten: Enligt separat kallelse Föredragningslista: Nr Ärende Diarienr Föredragande

Läs mer

Agneta Lefwerth. Avdelningen för juridik. Kommundirektör Fastighet

Agneta Lefwerth. Avdelningen för juridik. Kommundirektör Fastighet Cirkulärnr: 10:17 Diarienr: 10/1180 Handläggare: Avdelning: Agneta Lefwerth Datum: 2010-03-09 Mottagare: Avdelningen för juridik Kommundirektör Fastighet Rubrik: Bilagor: Hyresförvärvslagen upphävd och

Läs mer

Slutredovisning av ombyggnation av skolpaviljong till Tullbroskolans förskola. KS

Slutredovisning av ombyggnation av skolpaviljong till Tullbroskolans förskola. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-01-21 17 Slutredovisning av ombyggnation av skolpaviljong till Tullbroskolans förskola. KS 2013-446 KS, KF

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Översyn fördelning av schablonersättningar från Migrationsverket förslag till reviderad fördelningsmodell

Översyn fördelning av schablonersättningar från Migrationsverket förslag till reviderad fördelningsmodell TJÄNSTEUTLÅTANDE Ekonomiavdelningen Dnr KS/2016:647-109 2017-03-07 1/4 Handläggare Per Malmquist 0152-293 48 Översyn fördelning av schablonersättningar från Migrationsverket förslag till reviderad fördelningsmodell

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2013-04-02 kl. 08.30-12.10

Sessionssalen, Hultsfred 2013-04-02 kl. 08.30-12.10 Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.10 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-11-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 14/6. 2 Begäran om uppsägning av arrende för betesmark på gården Kilslund

Sammanträdesdatum 2014-11-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 14/6. 2 Begäran om uppsägning av arrende för betesmark på gården Kilslund KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-11-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 november 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 1(11) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Sida (10)

Sida (10) 2008-06-04 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl 08.00-12.00 Beslutande Christer Akej (m), ordförande Karl-Erik Olsson (s) Margareta Nilsson (c) Egon Carlsson (sjvp) Pia Ingvarsson (s) Övriga närvarande Hanna-Karin

Läs mer

KF Ärende 4. Svar på återremiss tillägg investeringsbudget

KF Ärende 4. Svar på återremiss tillägg investeringsbudget KF Ärende 4 Svar på återremiss tillägg investeringsbudget 2018-2020 Tjänsteskrivelse 1 (3) 2018-05-28 KS 2017.0042 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Christian Westas Svar på återremiss tillägg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

KS AU PROTOKOLL

KS AU PROTOKOLL KS AU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Rådhuset, rådhussalen, kl. 10.00 12.15 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Kommunalkontoret, 2015-08-31 kl 15.00

Kommunalkontoret, 2015-08-31 kl 15.00 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.45 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer