Beslut för vuxenutbildning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslut för vuxenutbildning"

Transkript

1 Dnr :5952 Vetlanda kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Vetlanda kommun Skolinspektionen Box 156, Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1

2 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande vid vite Skolinspektionen förelägger med stöd av 26 kap. 10 och 27 skollagen (2010:800) Vetlanda kommun att vid vite av kronor senast den 14 september 2018 vidta åtgärder för att avhjälpa påtalade brister. De vidtagna åtgärderna ska senast samma dag skriftligen redovisas för Skolinspektionen. Föreläggandet gäller omedelbart. Om Vetlanda kommun inte följer detta föreläggande kan Skolinspektionen ansöka hos förvaltningsrätten om utdömande av vitet. Nedan redovisas förslag på åtgärder. I de fall det är möjligt får bristen avhjälpas på annat sätt. Utveckling av utbildningen i vuxenutbildningen Skolinspektionen konstaterar att Vetlanda kommun inte uppfyller författningskraven avseende att: Inriktningen för huvudmannens kvalitetsarbete är att de nationella mål och krav som anges i styrdokumenten uppfylls. (4 kap. 3 och 5 skollagen) Huvudmannen följer upp resultat inom utbildningen, och dokumenterar denna uppföljning. (4 kap. 3 och 6 skollagen) Utifrån en analys av det som framkommer i uppföljningen beslutar huvudmannen om och genomför nödvändiga utvecklingsåtgärder, och dokumenterar dessa. (4 kap. 3 och 6 skollagen; Lvux 12, 1 Utbildningens uppdrag och värdegrund, Utveckling av vuxenutbildningens verksamheter) Åtgärder - Säkerställa att huvudmannen följer upp resultaten inom vuxenutbildningen. Uppföljningen ska genomföras i relation till de nationella målen och dokumenteras. - Säkerställa att huvudmannen, utifrån en analys av det som kommer fram i uppföljningen, beslutar om nödvändiga utvecklingsåtgärder och dokumenterar slutsatserna av analysen samt de beslutade åtgärderna. - Säkerställa att huvudmannen planerar för genomförandet av utvecklingsåtgärder och genomför dessa. Planeringen ska dokumenteras.

3 3 (6) Föreläggande Skolinspektionen förelägger med stöd av 26 kap. 10 skollagen (2010:800) Vetlanda kommun att senast den 14 september 2018 vidta åtgärder för att avhjälpa påtalade brister. De vidtagna åtgärderna ska senast samma dag skriftligen redovisas för Skolinspektionen. Nedan redovisas förslag på åtgärder. I de fall det är möjligt får bristen avhjälpas på annat sätt. Förutsättningar för utbildningen i vuxenutbildningen Skolinspektionen konstaterar att Vetlanda kommun inte uppfyller författningskraven avseende att: Hemkommunen tar ansvar för att det för varje elev inom kommunal vuxenutbildning upprättas en individuell studieplan, att planen innehåller uppgifter i enlighet med författningarnas krav och att de informeras när planen revideras. (20 kap. 8 skollagen; 2 kap 16 förordning om vuxenutbildning) Åtgärder - Säkerställa att det upprättas en individuell studieplan för varje elev inom kommunal vuxenutbildning. Bedömning Tillsynen visar att det finns brister i Vetlanda kommuns systematiska kvalitetsarbete gällande vuxenutbildningen. Kommunen behöver säkerställa att det systematiska kvalitetsarbetet på huvudmannanivå uppfyller författningarnas krav. I detta ingår att på huvudmannanivå följa upp resultaten inom vuxenutbildningen och utifrån en analys av det som framkommer i uppföljningen besluta om och planera för nödvändiga utvecklingsåtgärder. Det systematiska kvalitetsarbetet ska dokumenteras i föreskrivna delar. Brister inom huvudmannens systematiska kvalitetsarbete i vuxenutbildningen konstaterades även i Skolinspektionens beslut den 27 november 2013 (dnr: ). Att motsvarande brister inom samma område åter konstateras vid Skolinspektionens besök i november 2017 är allvarligt. Mot denna bakgrund finner Skolinspektionen att det föreligger skäl att förena föreläggandet med vite. Tillsynen visar vidare att Vetlanda kommun måste säkerställa att det för varje elev inom kommunal vuxenutbildning upprättas en individuell studieplan. Föreläggande vid vite Utveckling av utbildningen i vuxenutbildningen Skolinspektionens bedömning avseende systematiskt kvalitetsarbete Skolinspektionen bedömer att Vetlanda kommuns systematiska kvalitetsarbete avseende vuxenutbildningen inte uppfyller författningarnas krav.

4 4 (6) Skolinspektionens utredning visar att det inte görs någon systematisk uppföljning av resultaten inom vuxenutbildningen. Avsaknad av uppföljning av resultat medför att det saknas underlag för en fullständig analys av vuxenutbildningens utvecklingsområden som i sin tur kan utgöra underlag för beslut om utvecklingsåtgärder. Detta innebär att det inte finns en fullständig dokumentation av vare sig resultat, analys av utvecklingsområden eller beslut om och planering för utvecklingsåtgärder. Rättslig reglering Enligt skollagen ansvarar huvudmannen för att det på huvudmannanivå bedrivs ett kvalitetsarbete som består i att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. I detta ingår att utifrån en analys av det som framkommer i uppföljningen besluta om nödvändiga utvecklingsåtgärder och genomföra dessa. Inriktningen på det systematiska kvalitetsarbetet ska vara att de nationella målen för utbildningen uppfylls. Det systematiska kvalitetsarbetet ska dokumenteras. Kommunen bedriver inte ett systematiskt kvalitetsarbete på huvudmannanivå gällande vuxenutbildningen Intervjuade lärare inom vuxenutbildningen uppger på fråga från Skolinspektionen om huvudmannen har satt in några åtgärder gällande vuxenutbildningen att så inte är fallet. Vidare så uppger intervjuade lärare att detta har gjort att vuxenutbildningen har glömts bort lite grann. Intervjuade rektorer uppger att de lämnar vidare resultat till huvudmannen om det efterfrågas, men att det inte sker med någon systematik. Vidare så uppger rektorerna att man inte tror att det begärdes in några resultat av huvudmannen för läsåret 2016/2017. Rektorerna berättar vidare att de inte vet om huvudmannen har genomfört någon analys av vuxenutbildning och satt in några utvecklingsåtgärder. Avslutningsvis så uppger rektorerna att det kvalitetshjul som gäller på huvudmannanivå för övriga skolformer inte har nått till vuxenutbildningen ännu, men att detta arbete ska komma igång och att man befinner sig i en uppstart. Intervjuade representanter för huvudmannen berättar att man tidigare har fått resultat presenterade för sig, men att detta skedde senast för två läsår sedan. På fråga från Skolinspektionen om huvudmannen har gjort någon analys av vuxenutbildningen så svarar representanter för huvudmannen att detta har släpat efter och det beror på att det har varit stor omsättning på personal. Avslutningsvis så uppger representanter för huvudmannen att det systematiska kvalitetsarbetet gällande insamling av resultat, analys och utvecklingsåtgärder för vuxenutbildningen är ett utvecklingsområde. Motivering till föreläggande vid vite som ingripande Skolinspektionen får enligt 26 kap. 10 skollagen förelägga en huvudman som enligt denna lag står under dess tillsyn att fullgöra sina skyldigheter, om verksamheten inte uppfyller de krav som följer av de föreskrifter som gäller för verksamheten. Ett beslut om föreläggande gäller omedelbart.

5 5 (6) Ett föreläggande ska ange de åtgärder som tillsynsmyndigheten anser nödvändiga för att avhjälpa de påtalade bristerna. Enligt 26 kap. 27 skollagen får ett föreläggande förenas med vite. Skolinspektionen ska förena ett föreläggande med vite om föreläggandet avser en eller flera brister som allvarligt försvårar förutsättningarna för eleverna att nå målen för utbildningen, om det inte av särskilda skäl är obehövligt. Då Vetlanda kommun inte uppfyller de krav som följer av de föreskrifter som gäller för verksamheten, finns skäl att förelägga Vetlanda kommun att fullgöra sina skyldigheter och vidta åtgärder för att avhjälpa bristerna. Tillsynen visar att huvudmannens systematiska kvalitetsarbete i vuxenutbildningen brister. Brister i kvalitetsarbetet, vars inriktning ska vara att de nationella målen uppfylls, leder till att elevernas möjligheter att få en utbildning i vuxenutbildningen som uppfyller författningarnas krav försvåras. Brister inom huvudmannens systematiska kvalitetsarbete i vuxenutbildningen konstaterades även i Skolinspektionens beslut den 27 november 2013 (dnr: ). Att motsvarande brister inom samma område åter konstateras vid Skolinspektionens besök i november 2017 är allvarligt. Mot denna bakgrund finner Skolinspektionen att det föreligger skäl att förena föreläggandet med vite. Föreläggande Förutsättningar för utbildningen i vuxenutbildningen Skolinspektionens bedömning avseende upprättande av individuella studieplaner för varje elev Skolinspektionen bedömer att Vetlanda kommun inte tar ansvar för att det upprättas en individuell studieplan för varje elev i enlighet med författningarnas krav. Skolinspektionens utredning visar att det finns elever som inte har någon individuell studieplan. Rättslig reglering Av skollagen framgår att hemkommunen ansvarar för att det upprättas en individuell studieplan för varje elev samt att planen ska innehålla uppgifter om den enskildes utbildningsmål och planerad omfattning av studierna. Av förordningen om kommunal vuxenutbildning framgår att omfattningen av studierna ska anges i verksamhetspoäng, bland annat när det gäller kommunal vuxenutbildning på grundläggande nivå. Vidare framgår att den individuella studieplanen ska utarbetas i samverkan med eleven och att eleven i samband med utarbetandet ska erbjudas studie- och yrkesvägledning. I vägledningen ska det ingå information om möjligheter till fortsatta studier, arbetslivets kompetens- och rekryteringsbehov samt studieekonomiska förutsättningar. Planen ska upprättas i nära anslutning till antagningen och ska vid behov revideras. Rektorn ansvarar för att planen revideras och att hemkommunen informeras om revideringen. Kommunen upprättar inte individuella studieplaner för varje elev inom kommunal vuxenutbildning

6 6 (6) Intervjuad studie- och yrkesvägledare inom vuxenutbildningen uppger vid intervjun att det finns många elever där det inte har upprättats någon individuell studieplan och att hon har jobbat med detta i den mån hon har kunnat. Intervjuade rektorer uppger att det inte är säkert att det i nuläget finns en upprättad individuell studieplan för varje elev. Intervjuade representanter för huvudmannen uppger att de bekräftar det som rektorerna säger. Vidare så uppges att vuxenutbildningens studie- och yrkesvägledare har slutat, men att nya har anställts och att de är på väg in i verksamheten. Motivering till föreläggande som ingripande Då Vetlanda kommun inte uppfyller de krav som följer av de föreskrifter som gäller för verksamheten, föreligger skäl att förelägga Vetlanda kommun att fullgöra sina skyldigheter och vidta åtgärder för att avhjälpa bristerna. På Skolinspektionens vägnar X Björn Persson Avdelningschef Signerat av: Björn Persson X Johan Johansson Föredragande/Utredare Signerat av: Johan Johansson Hur man överklagar, se bilaga 2 Allmänt om tillsynen: Mer om Skolinspektionens tillsyn hittar du på Bilagor Bilaga 1: Fakta om Vetlanda kommun Bilaga 2: Överklagandehänvisning

7 Bilaga 1 Dnr :5952 Fakta om Vetlanda kommun Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Vetlanda kommun under höstterminen Detta beslut avser huvudmannens samlade ansvarstagande för utbildningen inom skolformen vuxenutbildning Vetlanda kommun är en kommun i Jönköpings län. Vetlanda kommun gränsar till kommunerna Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Växjö, Hultsfred samt Uppvidinge. Folkmängden i kommunen är enligt statistiska centralbyrån (30 juni 2017). Största tätorten i kommunen är Vetlanda, följt av Ekenässjön och Landsbro. Vetlanda kommun driver 27 förskolor samt pedagogisk omsorg i form av 6 familjedaghem. Totalt är 1213 barn inskrivna i förskolan. I kommunen finns också 3 förskolor som drivs av enskild huvudman. Vetlanda kommun driver fritidshem på de grundskolor som har förskoleklass till årskurs 6. I kommunen finns två enskilda fritidshem. Vetlanda kommun har 17 Grundskolor som leds av sammanlagt 13 rektorer. Vetlanda kommun har fyra grundsärskolor. Tre grundsärskolor leds av en rektor som även är biträdande rektor på Withalaskolan. Den fjärde grundsärskolan leds av en rektor som även är rektor för gymnasiesärskolan. Kommunen har en gymnasieskola som är uppdelad i 5 skolenheter, varje skolenhet leds av en rektor. De nationella program som erbjuds är Bygg- och anläggningsprogrammet, El- och energiprogrammet, Fordons- och transportprogrammet, Handels- och administrationsprogrammet, Hantverksprogrammet, Industritekniska programmet, Restaurang och livsmedelsprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Estetiska programmet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet, samt de fem introduktionsprogrammen. Vetlanda kommun har en gymnasiesärskola som tillhör samma rektorsenhet som introduktionsprogrammen. Vuxenutbildningen i Vetlanda kommun erbjuder kommunal vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå, särskild utbildning för vuxna samt SFI. Yrkesprogram erbjuds främst genom samverkan med kommunens gymnasieskola. Studier på heldistans erbjuds via extern utbildningsanordnare. Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildningen. Förvaltningen leds av en skolchef och styrs politiskt av barnoch utbildningsnämnden. 1 (2)

8 Bilaga 1 Dnr :5952 Måluppfyllelse Av den nationella statistiken för år 2016 framgår att andelen kursdeltagare som slutfört kurs inom kommunal vuxenutbildning på grundläggande nivå är 49,4 procent. Andelen kursdeltagare som avbrutit kurs inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå är 31,1 procent. Av den nationella statistiken för år 2016 framgår att andelen kursdeltagare som slutfört kurs inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå är 71,5 procent. Andelen kursdeltagare som avbrutit kurs inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå är 13,2 procent. Motsvarande resultat för riket totalt samma år är att 71,3 procent av kursdeltagarna slutför kurs och att 18,5 procent avbryter kurs. Enligt den nationella statistiken för år 2016 är andelen kursdeltagare som fått godkänt (slutfört kursen och uppnått målen för betyget Godkänt eller Väl godkänt) i de olika kurserna inom kommunal vuxenutbildning i svenska för invandrare 76 procent. Andelen som avbrutit utbildningen är 9 procent. 2 (2)

9 Bilaga 2 Dnr : (1) Överklagandehänvisning Skolinspektionens beslut om föreläggande vid vite får överklagas hos allmän förvaltningsdomstol. Överklagandet ställs till Förvaltningsrätten i Stockholm, men ska skickas eller lämnas till Skolinspektionen, Box 156, Lund. Överklagandet ska ha inkommit till Skolinspektionen inom tre veckor från den dag då klaganden fick del av beslutet. Om klaganden är en part som företräder det allmänna ska överklagandet dock ha inkommit inom tre veckor från den dag då beslutet meddelades. I skrivelsen ska anges vilket beslut som överklagas och vilken ändring som önskas. De skäl som finns för ändring bör också anges. Skrivelsen ska vara undertecknad av klaganden eller dennes ombud.

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2017:5692 Kristianstads kommun för gymnasiesärskola efter tillsyn i Kristianstads kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:5692 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Dnr 43-2017:5955 Vetlanda kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vetlanda kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Skolinspektionen Beslut

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5686 Kristianstads kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Kristianstads kommun Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:5686 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10539 Olofströms kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Olofströms kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10539 2 (9) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2017:6291 Älmhults kommun för fritidshem efter tillsyn i Älmhults kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2(10) Skolinspektionens beslut Föreläggande vid vite

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10499 Tingsryds kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Tingsryds kommun Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10499 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger med stöd

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6287 Älmhults kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Älmhults kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:6287 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola rin Skolinspektionen Dnr 43-2016:4444 Lidingö kommun för grundsärskola efter tillsyn i Lidingö kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2016:4445 Lidingö kommun för gymnasiesärskola efter tillsyn i Lidingö kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Dnr 43-2016:10572 B åstad kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Båstad kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon:

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem %AoF Dnr 43-2017:5417 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för fritidshem efter tillsyn i Sotenäs kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(5) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Växjö kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Växjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00, Fax: 08-586 080

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2017:5920 Uppvidinge kommun för fritidshem efter tillsyn i Uppvidinge kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (7) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10354 Sigtuna kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Sigtuna kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Dnr 43-2016:10354 2 (5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 43-2017:4468 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenber för gymnasieskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Höganäs kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Höganäs kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10421 Ödeshögs kommun kommun@odeshog.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Ödeshögs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Dnr 43-2016:10421 2 (9) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Dnr 43-2018:6865 Sjöbo kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sjöbo kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Skolinspektionen Beslut Dnr

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Älmhults kommun. Beslut Dnr :6292. Älmhults kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Älmhults kommun. Beslut Dnr :6292. Älmhults kommun Dnr 43-2017:6292 Älmhults kommun för förskola efter tillsyn i Älmhults kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:6292 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 43-2016:10517 Ljungby kommun för gymnasieskola efter tillsyn i Ljungby kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10517 2(8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Nu. Skolinspektionen Be:31(.11:

Nu. Skolinspektionen Be:31(.11: Nu. Skolinspektionen Be:31(.11: Thorengruppen AB 2017-08-16 Järnvägsallén 24 1 (4) 903 28 UMEÅ infoathorenqruppen.se Tillsyn av Yrkesgymnasiet Skellefteå med huvudman Thorengruppen AB Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10373 Tierps kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Tierps kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5976 Åtvidabergs kommun kommun@atvidaberg.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Åtvidabergs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Skolinspektionen Växjö kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Växjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00,

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5765 Mjölby kommun mjolbykommun@mjolby.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Mjölby kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (6) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Eksjö kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Eksjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00,

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5782 Motala kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Motala kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (5) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5736 Lunds kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Lunds kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Dnr 43-2017:4621 Västerdalarnas utbildningsförbund Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Västerdalarnas utbildningsförbund Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2018:179 Hope stiftelsen Org.nr. 827500-7683 för fritidshem efter tillsyn av Hope stiftelsen Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Strängnäs kommun kommun@strangnas.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2(8) Tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen har

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning r a j Ne. Skolinspektionen Dnr 43-2016:4439 Lidingö kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Lidingö kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Dnr 43-2017:5821 Ronneby kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Ronneby kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Skolinspektionen Beslut Dnr 43-2017:5821

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2018:6691 Markaryds kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Markaryds kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (7) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning rn i %if Skolinspektionen Dnr 43-2016:10613 Partille kommun kundcenter@partille.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Partille kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5858 Solna kommun för grundsärskola efter tillsyn i Solna kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26 kap. 10 skollagen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning - Beslut Skolinspektionen Trelleborgs kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Trelleborgs kommun Beslut 2 (8) Tillsyn i Trelleborgs kommun Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Trelleborgs

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola IL j^ Skolinspektionen Dnr 43-2017:5419 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

dri Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen efter tillsyn i Gotlands kommun Beslut Gotlands kommun Dnr :7845

dri Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen efter tillsyn i Gotlands kommun Beslut Gotlands kommun Dnr :7845 dri Beslut Gotlands kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Gotlands kommun Tillsyn i Gotlands kommun Beslut 2 (6) har genomfört tillsyn av Gotlands kommun under våren 2015. Tillsynen har avsett

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Ån %.10 Skolinspektionen Dnr 43-2017:5420 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för gymnasieskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Huvudmannabeslut för gymnasieskola

Huvudmannabeslut för gymnasieskola Dnr 43-2017:5678 Kramfors kommun Huvudmannabeslut för gymnasieskola efter tillsyn i verksamheten för gymnasieskola i Kramfors kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2

Läs mer

Beslut avseende huvudmannens ansvarstagande för vuxenutbildning

Beslut avseende huvudmannens ansvarstagande för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5795 Nyköpings kommun kommun@nykoping.se avseende huvudmannens ansvarstagande för vuxenutbildning efter tillsyn i Nyköpings kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Utvecklingspedagogik Sverige Aktiebolag Org.nr. 556471-5729 för gymnasiesärskola efter tillsyn av Utvecklingspedagogik Sverige Aktiebolag Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut Skolinspektionen Karlshamns kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Karlshamns kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon:

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:3986 Vänersborgs kommun kommun@vanersborg.se för grundsärskola efter tillsyn i Vänersborgs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:6151 Dorotea kommun info@dorotea.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Dorotea kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (5) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola 1 (4) Utvecklingspedagogik Sverige Aktiebolag Org.nr. 556471-5729 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Utvecklingspedagogik Sverige Aktiebolag 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10885 Härnösands kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (5) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2017:4469 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(7) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5361 Karlsborgs kommun kommun@karlsborg.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Karlsborgs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(9) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10385 Eskilstuna kommun info@eskilstuna.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Eskilstuna kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2(11) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Kils kommun kommun@kil.se efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i skolformerna förskoleklass och grundskola i Kils kommun 2 (10) Uppföljning av tillsyn i skolformern förskoleklass

Läs mer

Beslut för. efter tillsyn i Filipstads kommun

Beslut för. efter tillsyn i Filipstads kommun Skolinspektionen Filipstads kommun kommun@filipstad.se för NI1 xenutbilohnirg efter tillsyn i Filipstads kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Telefon: 08-586 080

Läs mer

Huvudmannabeslut för grundsärskola

Huvudmannabeslut för grundsärskola Dnr 43-2018:7150 Kiruna kommun Huvudmannabeslut för grundsärskola efter tillsyn i Kiruna kommun Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (5) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26 kap.

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola r, Skolinspektionen Dnr 43-2016:4388 Järfälla kommun för grundsärskola efter tillsyn i Järfälla kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2(8) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2016:10513 Ljungby kommun för fritidshem efter tillsyn i Ljungby kommun Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10513 2(4) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26

Läs mer

Föreläggande vid vite

Föreläggande vid vite Beslut Tierps kommun Dnr 43-2013:4718 Föreläggande vid vite efter tillsyn av Tierps kommun 1 (5) Tillsyn i Tierps kommun Beslut Skolinspektionen förelägger med stöd av 26 kap. 10 och 27 skollagen (2010:800)

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Beslut Sverigefinska skolan i Göteborg- Göteborgin Ruotsinsuomalainen Koulu ekonomisk förening Org.nr. 716444-9725 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Sverigefinska skolan i Göteborg- Göteborgin Ruotsinsuomalainen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5435 Svenljunga kommun kansliet@svenljunga.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Svenljunga kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola %e/ Skolinspektionen Dnr 43-2016:4736 Skara kommun skara.kommun@skara.se för gymnasieskola efter tillsyn i gymnasieskolan i Skara kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola en jp Ne# Skolinspektionen Dnr 43-2017:5441 Svenljunga kommun kansliet@svenljunga.se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Svenljunga kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:4466 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem NN, Skolinspektionen Dnr 44-2015:9878 Stiftelsen Sverigefinska skolan i Järva Org.nr. 802400-7380 för fritidshem efter tillsyn av Stiftelsen Sverigefinska skolan i Järva Skolinspektionen Box 23069, 104

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skoli.nspektionen Gotlands kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Gotlands kommun 2 (7) Tillsyn i Gotlands kommun har genomfört tillsyn av Gotlands kommun under våren 2015. Tillsynen har avsett

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Skolinspektionen Alvesta kommun Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn i Alvesta kommun 2 (8) Tillsyn i Alvesta kommun Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Alvesta kommun under våren 2015. Detta

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola tiu) Dnr 43-2016:10733 Falköpings kommun kommunen@falkoping,se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Falköpings kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Dnr 43-2016:10733 2 (5) s beslut

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundsärskola

Beslut efter uppföljning för grundsärskola Botkyrka kommun Beslut efter uppföljning för grundsärskola efter tillsyn i Björkhaga grundsärskola belägen i Botkyrka kommun 2 (10) Uppföljning av tillsyn i Björkhaga grundsärskola genomförde tillsyn av

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundsärskola, gymnasiesärskola och fritidshem

Beslut efter uppföljning för grundsärskola, gymnasiesärskola och fritidshem Frösunda Omsorg AB Org.nr. 556509-2482 Beslut efter uppföljning för grundsärskola, gymnasiesärskola och fritidshem efter tillsyn av Frösunda Omsorg AB 2(14) Uppföljning av tillsyn av Frösunda Omsorg AB

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem rin %or i Skolinspektionen Dnr 44-2016:4236 Ahlafors Fria Skola Ekonomisk förening info@ahlaforsfriaskola.se för fritidshem efter tillsyn av Ahlafors Fria Skola Ekonomisk förening Skolinspektionen Box

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Huddinge kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Huddinge kommun ' Tillsyn i Huddinge kommun Beslut 2 (6) har genomfört tillsyn av Huddinge kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett det

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem a Dnr 44-2017:10742 Stiftelsen Göteborgs högre samskola Org.nr. 857205-9197 lilla.exp@samskolan.se stora.exp@samskolan.se för fritidshem efter tillsyn av Stiftelsen Göteborgs högre samskola Box 2320, 403

Läs mer

fin Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen efter tillsyn i Eslövs kommun Beslut Dnr :8948 Eslövs kommun

fin Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen efter tillsyn i Eslövs kommun Beslut Dnr :8948 Eslövs kommun fin Skolinspektionen Beslut Eslövs kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Eslövs kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund 2(13) Tillsyn i Eslövs kommun Skolinspektionen har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Bollnäs kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kilafors skola F 9 i Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (8) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Malmö kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Malmö kommun 2(13) Tillsyn i Malmö kommun Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Malmö kommun under hösten 2016 och början av

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Karlskrona kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn i Karlskrona kommun j Skolinspektionen Karlskrona kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Karlskrona kommun Skolinspektionen. Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola 6N 1 Skolinspektionen Dnr 43-2017:4467 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för grundsärskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut. %gr Skolinspektionen. efter riktad tillsyn i Strömbackaskolan, enhet Magne i Piteå kommun. Piteå kommun. Strömbackaskolan. Enhet Magne.

Beslut. %gr Skolinspektionen. efter riktad tillsyn i Strömbackaskolan, enhet Magne i Piteå kommun. Piteå kommun. Strömbackaskolan. Enhet Magne. en B %gr Skolinspektionen Beslut Dnr 41-2018: 9579 Piteå kommun Strömbackaskolan Enhet Magne Beslut efter riktad tillsyn i Strömbackaskolan, enhet Magne i Piteå kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem rn ¼) i Dnr 44-2016:11083 Internationella Engelska Skolan i Sverige AB Org.nr. 556462-4368 för fritidshem efter tillsyn av Internationella Engelska Skolan i Sverige AB 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Valdemarsviks kommun kommun@valdemarsvik.se Dnr 43-2017:5933 2oisota 49_2-Acts._ s c.,< \lia 4.4( 16 för fritidshem efter tillsyn i Valdemarsviks kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress

Läs mer

twin gymnasiesärska c-51 Skolinspektionen efter tillsyn i Norrtälje kommun r, 1C11 Beslut Norrtälje kommun Dnr :8254

twin gymnasiesärska c-51 Skolinspektionen efter tillsyn i Norrtälje kommun r, 1C11 Beslut Norrtälje kommun Dnr :8254 twin Beslut Dnr 43-2014:8254 Norrtälje kommun r, 1C11 gymnasiesärska c-51 efter tillsyn i Norrtälje kommun 2(14) llilsyn i Norrtälje kommun har genomfört tillsyn av Norrtälje kommun under våren 2015. Tillsynen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Ne# Dnr 43-2017:5424 Stenungsunds kommun kommun@stenungsund.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Stenungsunds kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Dnr 43-2017:5424 2 (7) s beslut

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola rn Nee. Skolinspektionen j Strängnäs kommun kommun@strangnas.se för grundsärskola efter tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2 (8) Tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Upplands-Bro kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Upplands-Bro kommun Tillsyn i Upplands-Bro kommun har genomfört tillsyn av Upplands-Bro kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett det samlade

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem fin Skolinspektionen Al-risalah skandinaviska stiftelse Hagagatan 51 70346 Örebro för fritidshem efter tillsyn av Al-risalah skandinaviska stiftelse Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2(12) Tillsyn

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Ne/ Dnr 43-2016:10731 Falköpings kommun kommunen@falkoping.se för gymnasieskola efter tillsyn i Falköpings kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Dnr 43-2016:10731 2 (7) s beslut

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning rin i Skolinspektionen Dnr 43-2016:4714 Grästorps kommun kommun@grastorp.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Grästorps kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Skövde kommun skovdekommun@skovde.se Beslut för grundsärskola efter tillsyn i grundsärskolan i Skövde kommun 2(10) Tillsyn i grundsärskolan i Skövde kommun har genomfört tillsyn av Skövde kommun under

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola n Beslut Halmstads kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Halmstads kommun 2 (9) Uppföljning av tillsyn i Halmstads kommun genomförde tillsyn av Halmstads kommun

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2014:8149 Melleruds kommun kommun@mellerud.se Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Melleruds kommun 2(12) Ti syn av skolformerna inom vuxenutbildningen i Melleruds kommun har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10526 Hultsfreds kommun kommunen@hultsfred.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Hultsfreds kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Dnr 43 2016:10526 2(10)

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5741 Lunds kommun för grundsärskola efter tillsyn i Lunds kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (5) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Nora kommun nora.kommun@nora.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Nora kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2(10) Tillsyn i Nora kommun Skolinspektionen har genomfört tillsyn

Läs mer

Bes ut för vuxenutbildning

Bes ut för vuxenutbildning Dnr 43-2014:8533 Södertälje kommun Bes ut för vuxenutbildning efter tillsyn i Södertälje kommun 2(10) Tillsyn i Södertälje kommun har genomfört tillsyn av Södertälje kommun under våren 2015. Tillsynen

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2017:5854 Solna kommun för fritidshem efter tillsyn i Solna kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut. No, Skolinspektionen. efter riktad tillsyn i Strömbackaskolan, enhet Frigg i Piteå kommun. Piteå kommun. Strömbackaskolan. Enhet Frigg.

Beslut. No, Skolinspektionen. efter riktad tillsyn i Strömbackaskolan, enhet Frigg i Piteå kommun. Piteå kommun. Strömbackaskolan. Enhet Frigg. en jp No, Skolinspektionen Beslut Dnr 41-2018: 9577 Piteå kommun Strömbackaskolan Enhet Frigg Beslut efter riktad tillsyn i Strömbackaskolan, enhet Frigg i Piteå kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:5856 Solna kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Solna kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5433 Stenungsunds kommun kommun@stenungsund.se för grundsärskola efter tillsyn i Kristinedal Trubaduren, grundsärskola i Stenungsunds kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Mora kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Mora kommun Tillsyn i Mora kommun Beslut 2(10) har genomfört tillsyn av Mora kommun under hösten 2016. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem ^ Beslut Föreningen Maria Magdalena Org.nr. 815600-8255 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Föreningen Maria Magdalena 2 (6) Tillsyn av Föreningen Maria Magdalena har genomfört tillsyn av Föreningen

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2014:8252 Norrtälje kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Norrtälje kommun 2(14) Tillsyn i Norrtälje kommun har genomfört tillsyn av Norrtälje kommun under våren 2015. Tillsynen har avsett

Läs mer