Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S)"

Transkript

1 Protokoll 1 (7) Teknikutskottet LK/ Plats Landstingshuset, grupprum B1 Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Erik Jansson (SIV) ordförande vice ordförande I tjänsten Särskilt inbjudna Justering Agneta Jonsson, chef landstingsservice Mikael Borén, chef landstings-it Lars Nilsson, chef landstingsfastigheter Susanne Jangentorp, sekreterare Anna-Carin Edström, tf divisionschef Maria Andrén, assistent Gunnar Blomquist, ledningsstrateg Dolly Linell, miljösamordnare Anna Bodin, verksamhetsutvecklare Eva Eriksson, utvecklingsledare Åsa Wahlén, utvecklingsledare Cecilia Karlsson, biträdande divisionschef Lena Engman, projektsekreterare Emilia Henriksen, kommunikatör Utsågs Mats Sandström att jämte ordföranden justera dagens protokoll 6 Dagordning och övriga frågor Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Dagordningen godkändes och fastställdes med tillägg av Ändring av tid för möten under övriga frågor. Informationsärenden 7 Fördjupning landstings-it Cosmic IT-chef Mikael Borén redovisade arbetet kring implementeringen av Cosmic.

2 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (7) Införandet på vårdcentralerna pågår. De vårdcentraler som drivs i landstingets regi ska vara klara under mars och de privata vårdgivarna vid årsskiftet enligt planen. För att undvika för stora kostnader är det av stor vikt att nuvarande journalsystem Profdoc avvecklas och sägs upp vid årsskiftet. Införandet inom division hälsa habilitering och rehabilitering (HHR) pågår parallellt. Det kommer att vara möjligt att införa Cosmic direkt vid start inom vårdval fysioterapi. Det pågår diskussioner om vilka rapporter som ska gå att få ut via Cosmic. Det finns olika förväntningar inom verksamheterna kring detta. Ett möte planeras med verksamheterna för att stämma av vilket behov och vilka förväntningar som finns. Det är också viktigt att utbilda användarna hur Cosmic fungerar för att få ett optimalt resultat. Distriktsläkare Eric Le Brasseur hade skickat med en skriftlig rapport om sina erfarenheter av Cosmic. IT-chef Mikael Borén gick igenom rapporten. Eric Le Brasseur har deltagit i projektet sedan start och har använt Cosmic sedan Det finns en viss oro kring avveckling av tidigare system och hur den informationen lagras. All journaldata förs över till arkivet. Information till verksamheterna behövs kring detta. Produktionen behöver inte sjunka speciellt mycket. Efter införandet kan man börja se över hur man jobbar och vad som kan förbättras för att få till ett så effektivt arbetssätt som möjligt. Efter projektavslutet kommer man att jobba med förbättringar. Samarbete med Cambio Samarbetet med Cambio har förbättrats genom översyn av processerna. Cambio jobbar med kvalitetsarbete för att säkra upp att produkter fungerar när de implementeras hos kund. Man ser också över testmetoder och testprocesser. Sammantaget pågår ett stort kvalitetshöjande arbete med produkten. Förändringar har skett i Cambios ledning efter påtalade brister. Multimediaprojektet är ett projekt under utveckling. Det handlar om att hantera bilder i ett arkiv till exempel leverfläckar, ögonbotten och bilder från titthålsoperationer. Bilderna kan också vara tillgängliga i journaler. Det pågår ett arbete att definiera vad som är standardprodukten Cosmic. Landstingen ser också över arbetssätt och möjligheten att sänka underhållskostnaderna. En översikt som gjorts på marknaden visar att Cosmic är det mest använda systemet i landstingen. Jämtland har nyligen upphandlat Cosmic och det är flera landsting som kommer till oss och ser hur vi jobbar med systemet.

3 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (7) Uppföljning och granskning av ledning och styrning av IT-stöd Revisorerna har initierat en uppföljning av en tidigare granskning av styrning och ledning av IT-stöd. Ett konsultföretag har anlitats för uppdraget som kommer att utmynna i en rapport. Miljö hållbarhet Den största miljöbesparingen som är aktuell berör skrivare och skrivarhantering. Upphandling pågår av multifunktionsskrivare. Införande av multifunktionsskrivare möjliggör funktionen Follow me print vilket medför att inga onödiga utskrifter görs och att säkerheten ökar. Funktionen innebär att man kan skriva ut på valfri skrivare genom att använda sitt SITHS-kort. Utskriften försvinner efter en viss tid om den inte aktiverats. Det är också en lägre kostnad per utskrift än på lokala skrivare. Landstings-IT har avtal med ATEA för återvinning av datorer och övrigt som går att återvinna. Den värme som alstras i datahallen återanvänds. En investering i Microsoftplattformen planeras. 8 Inköpsportalen återrapport efter pilot folktandvården Divisionschef Anna-Carin Edström presenterade pågående arbete med inköpsportalen. Ett pilotprojekt har genomförts inom folktandvården. Driftstart skedde under december leverantörer och artiklar har lagts in i systemet. Under mars 2014 införs inköpsportalen för Apoteket. Samtliga beställare och attestanter har utbildats, totalt cirka 90 personer. Anslutning av folktandvårdens leverantörer ska fortsätta. Projektmålen har utvärderats och vissa förbättringar kommer att genomföras innan breddinförandet. En supportorganisation är upprättad där folktandvården, ekonomiservice och upphandling och avtal ingår. Attest av faktura sker direkt vid beställning vilket kommer att minska antalet förseningsavgifter. Tester av utvecklingsområden med leverans 14 april Applikationer i iphone, beställning, attest, inleverans samt beställning via skanning av streckkoder för Apotekstjänst och projektet Livrem. Återstår exempelvis integration med livkatalogen. Kartläggning av försystem och behov av förrådssystem ska också genomföras. Under våren 2014 fortsätter implementeringen med operation och steriltekniska enheten samt läkemedel. Under hösten implementeras varuförsörjningen med planerad driftstart 15 september. Förvaltning och utveckling En samordningsansvarig har anställts. Administrering av produktkatalog och support kommer att ingå i arbetet.

4 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (7) På sikt finns det även möjlighet att föra in resebokningar med mera i systemet. 9 Grönt gestaltningsprogram analys av skötsel och tillstånd i landstingets parker och grönområden Assistent Maria Andrén, som också är trädgårdsdesigner presenterade ett grönt gestaltningsprogram som Maria tagit fram i samarbete med landstingsfastigheter. Programmet handlar om bevarande och utveckling samt riktlinjer för anläggning och skötsel av yttre miljö. Idag sköts grönytorna av Riksbyggen och det finns en kontrollerande funktion inom landstinget. Det finns behov av en förstärkt roll från vårt landsting kring hanteringen. Ett sätt kan vara att införa en utbildning för säsongsarbetare för att tydliggöra kvalitetskraven. Vikten av att se till både kropp och själ poängteras allt starkare inom vårdarbetet. En fungerande och tilltalande totalmiljö resulterar i positiva effekter på många plan. Utsikt över, tillgång till, nytta och glädje av gröna områden i form av park, trädgård, innergård, terrass, balkong bör alltid diskuteras i utformande och utveckling av verksamheten på de olika avdelningarna, mottagningarna och boendena inom Landstinget i Värmland. 10 Kollektivtrafik från 2015 förutsättningar för sjukresor Ledningsstrateg Gunnar Blomquist och landstingsservice chef Agnetha Jonsson informerade. Landstinget är skyldigt enligt lag att ersätta patientresor. Vårt landsting har ett avtal med Kollektivtrafikmyndigheten/Värmlandstrafik AB om beställningscentral, sjukreselinjer och patientresor med taxi. Avtalet löper ut med möjlighet till förlängning senast Värmlandstrafik AB har ett taxiavtal som löper till Sjukreselinjerna ingår i det ägarbidrag som landstinget betalar till Värmlandstrafik AB. Tre tilläggslinjer betalas direkt av landstinget. Taxiresor förmedlas av beställningscentralen men faktureras fullt ut till landstinget. Värmlandstrafiks förslag I Värmlandstrafiks förslag ingår helhetsansvar för samtliga kostnader för patientresor inklusive taxi och att nuvarande servicelinjer inordnas i ordinarie linjetrafik. Det blir en fast kostnad för landstinget för samtliga tjänster. Subventionering utöver ordinarie kollektivtrafiktaxa betalas av landstinget. Kostnader 2013 Beställningscentral 6,7 mnkr Taxikostnader 49,8 mnkr Tillköpslinjer 3,9 mnkr Mellanskillnadsersättning 2,8 mnkr Sjukreselinjer (ingår i ägarbidrag) (8 mnkr)

5 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (7) Fördelar med förslaget är bland annat att förutsättningarna att organisera den totala trafiken blir bättre, besparing genom nedläggning av sjukreselinjer, synkronisering av avgifter och ökad turtäthet. Nackdelar med förslaget är exempelvis att anpassningen till målgruppen blir sämre och att det finns en risk för ökat taxiresande. Det finns också en risk för ökad administration vid subventionering och risk för förlorad investering på Centralsjukhuset kopplat till servicelinjer. Värmlandstrafik AB:s nya avtal träder i kraft från mitten av december Servicelinjerna ingår inte i upphandlingen. Värmlandstrafik vill styra över servicelinjerna till den ordinarie kollektivtrafiken med handikappanpassade fordon. Ordinarie tåg- och busspersonal ska utbildas i omhändertagande. Ett möte är planerat under nästa vecka med Värmlandstrafik AB och pensionärs- och handikapprådet. Landstinget ska ta ställning till vilka krav som ska ställas. 11 Akutläkarbas med mera Fastigheters chef Lars Nilsson och ledningsstrateg Gunnar Blomquist lämnade en lägesrapport kring etablering av akutläkarbas. En tillfällig akutläkarbas har etablerats på flygfältet och inflyttning är planerad till 1 juni. Arbete pågår också för att få till stånd en permanent lösning vid Sandbäcken. Planprogrammet är ute på remiss. Länsstyrelsen kräver ytterligare utredningar och ett möte är inplanerat med Karlstads kommun och länsstyrelsen inom kort. Samverkan med Dalarna En gemensam upphandling har gjorts med Dalarna av egna helikoptrar och lånehelikoptrar. Upphandlingen är överklagad och ska nu behandlas i kammarrätten. Vårt landsting har fattat en överenskommelse med Dalarna om samverkan genom att bilda ett kommunalförbund. Beslut planeras i landstingsfullmäktige under april i både Dalarna och Värmland. Ambitionen är att få nationell samverkan kring flygande ambulanssjukvård på sikt. Leverans av helikoptern är planerad i mars 2015 och avtal om lånehelikoptrar från sommaren Flygtillstånd från transportstyrelsen Pågående aktiviteter måste uppfyllas innan ärendet går vidare.

6 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (7) Ärenden till landstingsstyrelsen den 25 mars och 15 april 12 LK/ Medborgarförslag om att sluta rekommendera Miniderm såväl mineralolja (paraffin) Miljösamordnare Dolly Linell redovisade svar för rubricerade ärende. Utskottets synpunkter till handläggaren: Komplettera yttrandet med att det finns informationsmaterial på 1177 som tagits fram av Arbets- och miljömedicinska kliniken i Örebro och att de även har tagit fram ett utbildningsmaterial som riktar sig till BVC och BMM. Upplys om att vid granskning av innehållsförteckning för Miniderm på ett nätapotek upptäcktes att fel sorts parabener hade angivits vilket rättades till efter påpekande. Paragrafen förklarades omedelbart justerad. 13 LK/ Möjlighet att i samverkan med primärkommunerna inrätta fler vårdplatser med fokus på mellanvårdsplatser Landstingets politiska majoritet, Värmlandssamverkan, har gett landstingsdirektören i uppdrag att utreda förutsättningarna att inrätta fler vårdplatser i Värmland. Utvecklingsledarna Eva Eriksson och Åsa Wahlén redovisade underlag för rubricerade ärende. Utskottets synpunkter till handläggaren: Utskottet lämnade förslaget utan synpunkter Paragrafen förklarades omedelbart justerad. 14 Övriga frågor Organisationsförändringen Chef för landstingsservice Agnetha Jonsson presenterade organisationsförändringen ur ett landstingsservice, IT och fastighetsperspektiv. Cheferna för dessa verksamheter är överens om att förändringen är positiv. Det påverkar inte heller upplägget i teknikutskottet. Inbjudningar Utskottet enades om att skicka en politiker från majoriteten en från oppositionen på konferensen Energiutblick. Eva Hallström kommer att åka och Mats Sandström ser över vem som kan åka.

7 LANDSTINGET I VÄRMLAND LK/ (7) Information från seminarier AER Region Innovation Award Landstinget i Värmland har nominerats till det prestigefyllda priset Regional innovation Award. Det är miljöarbetet vid den nya neonatalvårdsavdelningen på centralsjukhuset som uppmärksammas. Fastigheters chef Lars Nilsson informerade om mötet i Bryssel då han träffade juryn tillsammans med landstingsråd Eva Hallström (MP) och internationella sekreteraren Ulla Höglund. Artic Light e-he@lth Conference Cecilia Karlsson biträdande divisionschef medicin, Lena Engman, projektadministratör och Emilia Henriksen kommunikatör informerade från konferensen som gick av stapeln i Kiruna. I Kiruna har man haft en stor utmaning med att flytta staden. Innan sjukhuset flyttades ställde man sig frågan om det var möjligt med andra alternativ till exempel att jobba mobilt. Det slutade dock med att sjukhuset flyttades. Estlands president, Toomas Hendrik Ilves, inledde konferensen. Estland har kommit väldigt långt i arbetet med e-hälsa. Finland har köpt samma plattform som Estland. Budskapet är att medborgaren ska äga sin egen patientinformation. Undersökningen visar att 70 procent är nöjda att kommunicera med vården via teknik i Estland. I Skottland har man skapat en hemsida, för e-tjänster inom vården, tillsammans med medborgarna. Det har visat sig vara ett bra koncept för att få med invånarna. Framtiden kan vara förebyggande sjukvård via applikationer. Ändring av tid för möten i höst Teknikutskottets möten den 11/6, 1/10 och 5/11 kommer att förläggas till eftermiddagar, kl Ändringen beror på att den nya ledningsorganisationens möten, där Agnetha Jonsson, Lars Nilsson och Mikael Borén ingår, krockar med tidigare planerad tid på förmiddagen. Vid protokollet Susanne Jangentorp Justerat den / 2014 Eva Hallström Mats Sandström

Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP)

Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2014-04-30 LK/140109 Plats Landstingshuset, grupprum B1 Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Åsa Johansson

Läs mer

Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande

Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-11-11 LK/150028 Plats Landstingshuset, Grupprum B1 Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Per Gruvberger (S) vice ordförande Patrik Fornander (M) Olof

Läs mer

Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan

Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Administrativa staben Susanne Jangentorp 2012-09-18 LK/120094 Plats Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) ordförande Birgitta

Läs mer

Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M)

Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M) Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-10-06 LK/150028 Plats Landstingshuset, Grupprum B1 Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Patrik Fornander (M) Birgitta Wessmark (SIV) ers för Olof

Läs mer

Informationsärenden. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan. Beslutande. Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Ersättare

Informationsärenden. Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan. Beslutande. Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Ersättare Protokoll 1 (5) Teknikutskottet 2013-08-13 LK/130062 Plats Landstingshuset, sammanträdesrum Nordstjärnan Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV)

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV) Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-06-15 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Sekretariatet 2015-05-20 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Per Gruvberger (S) Patrik Fornander (M) Olof Olsson (KD) Aina Wåhlund (S)

Sekretariatet 2015-05-20 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Per Gruvberger (S) Patrik Fornander (M) Olof Olsson (KD) Aina Wåhlund (S) Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-05-20 LK/150028 Plats Landstingshuset, Sirius Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Per Gruvberger (S) Patrik Fornander (M) Olof Olsson (KD) Aina Wåhlund

Läs mer

Birgitta Kringlund (FP) Karin Andersson (M) Aina Wåhlund (S)

Birgitta Kringlund (FP) Karin Andersson (M) Aina Wåhlund (S) Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2014-11-05 LK/140109 Plats Landstingshuset, grupprum B1 Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund (FP) Karin Andersson (M) Aina Wåhlund

Läs mer

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220 LK/ccc PROTOKOLL 1 (5) Plats Beslutande I tjänsten Justering Barn- och ungdomspsykiatrin, Lagergrensgatan 3 i Karlstad, konferensrummet Glaskupan kl.09.00-12.30 Elisabeth Kihlström, (KD), ordförande Christina

Läs mer

Informations- och planeringsärenden

Informations- och planeringsärenden Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2013-03-05 LK/130062 Plats Beslutande Ersättare I tjänsten Särskilt inbjudna Justering Landstingshuset, sammanträdesrum Rigel Eva Hallström (MP) ordförande Mats Sandström

Läs mer

Beredning av ärenden till landstingsstyrelsen

Beredning av ärenden till landstingsstyrelsen Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Susanne Jangentorp 2012-08-28 LK/120094 Plats Vårdcentralen i Kristinehamn, sammanträdesrum Hallonet Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP), ordförande Birgitta Kringlund

Läs mer

Sekretariatet 2015-09-08 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande

Sekretariatet 2015-09-08 LK/150028. Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Sekretariatet 2015-09-08 LK/150028 Plats Landstingshuset, Nordstjärnan Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Per Gruvberger (S) vice ordförande Patrik Fornander (M) Olof

Läs mer

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad PROTOKOLL 1 (5) Hjälpmedelsnämnden i Värmland Plats Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad Beslutande landstinget, Annétthe Zettergren (M) ordförande landstinget, Mona Smedman (C) landstinget, Monica Iversen

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-03-17 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-04-14 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Informationsärenden. Landstingshuset, grupprum B1

Informationsärenden. Landstingshuset, grupprum B1 Protokoll 1 (7) Teknikutskottet 2014-02-04 LK/140109 Plats Landstingshuset, grupprum B1 Beslutande Mats Sandström (S) ordförande Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Tomas Ohlsson (C) ers för Eva Hallström

Läs mer

Birgitta Wessmark (SIV)

Birgitta Wessmark (SIV) Protokoll 1 (6) Teknikutskottet Sekretariatet Susanne Jangentorp 2015-01-14 LK/150028 Plats Landstingshuset, Nordstjärnan Beslutande Eva Hallström, ordförande 3 7 Per Gruvberger, vice ordförande, ordförande

Läs mer

Birgitta Kringlund (FP) Karin Andersson (M)

Birgitta Kringlund (FP) Karin Andersson (M) Protokoll 1 (8) Teknikutskottet 2014-10-01 LK/140109 Plats Landstingshuset, Nordstjärnan Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund (FP) Karin Andersson (M) Åsa Johansson

Läs mer

Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Gert Ohlsson, landstingsråd (FP) Christina Wahrolin, oppositionsråd (S)

Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Gert Ohlsson, landstingsråd (FP) Christina Wahrolin, oppositionsråd (S) Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2014-01-21 LK/140107 Plats Beslutande Ersättare Landstingshuset Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Gert Ohlsson, landstingsråd

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsen Sekretariatet 2015-03-31 LK/150727 Plats Landstingshuset Karlstad Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Jane Larsson (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson (S)

Läs mer

Informationsärenden. Plats Landstingshuset, grupprum B 1. Beslutande. Karin Andersson (M) Aina Wåhlund (S) Ersättare. Erik Jansson (SIV)

Informationsärenden. Plats Landstingshuset, grupprum B 1. Beslutande. Karin Andersson (M) Aina Wåhlund (S) Ersättare. Erik Jansson (SIV) Protokoll 1 (8) Teknikutskottet 2013-10-09 LK/130062 Plats Landstingshuset, grupprum B 1 Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Karin Andersson (M) Aina Wåhlund (S) Thomas Olsson (C)

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande. Göran Nilsson (M) Björn Kihl (M) 131

Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande. Göran Nilsson (M) Björn Kihl (M) 131 Protokoll 1 (9) Landstingsstyrelsen Sekretariatet 2014-06-24 LK/141368 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson (M) ordförande Jane Larsson (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson (S) 2:e vice

Läs mer

Agneta Jonsson, chef landstingsservice Lars Nilsson, chef landstingsfastigheter Susanne Jangentorp, sekreterare

Agneta Jonsson, chef landstingsservice Lars Nilsson, chef landstingsfastigheter Susanne Jangentorp, sekreterare Protokoll 1 (7) Teknikutskottet 2013-12-03 LK/130062 Plats Landstingshuset, grupprum B1 Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Karin Andersson (M) Mats Sandström (S) vice ordförande Birgitta Kringlund

Läs mer

Landstingshuset, sammanträdesrum 1097 C

Landstingshuset, sammanträdesrum 1097 C PROTOKOLL 1 (8) TEKNIKUTSKOTTET Plats Landstingshuset, sammanträdesrum 1097 C Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Mats Sandström (S) vice ordförande Aina Wåhlund (S) Åsa Johansson (S) ers för Aida

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (6) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-09-15 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Landstingshuset, sammanträdesrum Ymer

Landstingshuset, sammanträdesrum Ymer PROTOKOLL 1 (7) TEKNIKUTSKOTTET Plats Landstingshuset, sammanträdesrum Ymer Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Mats Sandström (S) vice ordförande Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Thomas Olsson

Läs mer

Agnetha Jonsson, chef Landstingsservice Annette Andersson, chef Landstingsfastigheter Mikael Borén, IT-chef Susanne Jangentorp, sekreterare

Agnetha Jonsson, chef Landstingsservice Annette Andersson, chef Landstingsfastigheter Mikael Borén, IT-chef Susanne Jangentorp, sekreterare Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2014-12-02 LK/140109 Plats Beslutande Ersättare Landstingshuset, grupprum B1 Eva Hallström (MP) Per Gruvberger (S) Patrik Fornander (M) Olof Olsson (KD) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Landstingsstyrelsen 31-35

Landstingsstyrelsen 31-35 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-02-23 Landstingsstyrelsen 31-35 Tid: Måndagen den 23 februari 2004, kl 10:00 10:10 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-05-05 1 (17) Plats och tid Hälsa och habiliterings ledningskontor, Uppsala, 2014-05-05, kl. 09.00-12.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande Magnus Ahlqvist

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 1/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 1/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf Paul Johansson (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 2012-10-25 38 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Hans Forssell Utskottet

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN08-001

Protokoll D.nr DU-KAN08-001 2008-09-26 D.nr DU-KAN08-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DU-nämnden Datum: 2008-09-26 Tid:

Läs mer

TEKNIKUTSKOTTET 2011-04-20 LK/110028. Landstingshuset, sammanträdesrum Brage. Utsågs vice ordföranden att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

TEKNIKUTSKOTTET 2011-04-20 LK/110028. Landstingshuset, sammanträdesrum Brage. Utsågs vice ordföranden att jämte ordföranden justera dagens protokoll. PROTOKOLL 1 (9) TEKNIKUTSKOTTET Plats Landstingshuset, sammanträdesrum Brage Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Mats Sandström (S) vice ordförande Malin Hall (M) Aina Wåhlund (S) Åsa Johansson (S)

Läs mer

TEKNIKUTSKOTTET 2011-02-09 LK/110028. Universitetssjukhuset i Örebro

TEKNIKUTSKOTTET 2011-02-09 LK/110028. Universitetssjukhuset i Örebro PROTOKOLL 1 (5) TEKNIKUTSKOTTET Plats Universitetssjukhuset i Örebro Beslutande Eva Hallström (MP) ordförande Mats Sandström (S) vice ordförande Thomas Olsson (C) ersättare för Malin Hall (M) Åsa Johansson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör PROTOKOLL 1 (5) 1-10, 1 bilaga Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, vice ordförande Erik Bergkvist Helen Forsberg Karin Lundström Marianne

Läs mer

Monica Gundahl (S) Nina Koivumaa (M) Kenneth Johannesson (S) Utsågs Monica Gundahl att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

Monica Gundahl (S) Nina Koivumaa (M) Kenneth Johannesson (S) Utsågs Monica Gundahl att jämte ordföranden justera dagens protokoll. Protokoll 1 (5) Folkhälso- och tandvårdsutskottet Folktandvården/Folkhälso- och samhällsmedicinska enheten David Kvicklund LK/160033 Plats Beslutande Ersättare I tjänsten Justering Lokal Pilstjärnan, Landstingshuset

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 1 (8) Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka Datum Tid 14.00 16.20 Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Ledamöter (KD) Thorbjörn Larsson Ordförande (M) Caroline Wallensten

Läs mer

Den 19 februari kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 19 februari kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för barn och unga 2015-02-10 1 (11) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala, 2015-02-10, kl. 09.30 12.00 ande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh

Läs mer

Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030

Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030 Protokoll 1 (5) Primärvårds- och psykiatriutskottet Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030 Plats Beslutande Landstingshuset Nordstjärnan Marianne Utterdahl (SiV), ordförande Mats Sandström (S),

Läs mer

Protokoll från Landstingsstyrelsens arbetsutskotts sammanträde

Protokoll från Landstingsstyrelsens arbetsutskotts sammanträde I l) ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 2013-06-03 49-50 Sida 1 (5) Protokoll från s sammanträde Tid: 2013-06-03, kl 10.00 Plats: Falun, Landstingshuset, Futurum Beslutande Ingalill Persson (S), Ordförande

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Ändring i bilaga till reglemente för landstingsrevisorerna i Stockholms läns landsting

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Ändring i bilaga till reglemente för landstingsrevisorerna i Stockholms läns landsting 1 (2) FÖRSLAG 2012:96 LS 1211-1541 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändring i bilaga till reglemente för landstingsrevisorerna i Stockholms läns landsting Ärendebeskrivning Revisionskollegiet har

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2009-05-26 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 maj 2009, kl. 08.30 12.00 Plats Närvarande ledamöter Sessionssalen,

Läs mer

Inger Jonsson Emilia Blomqvist. Kia Carlsson. Ersätter Kerstin Weimer (FP) Övriga deltagare Marie Holm Sherman Ledningsstab Sekretariat

Inger Jonsson Emilia Blomqvist. Kia Carlsson. Ersätter Kerstin Weimer (FP) Övriga deltagare Marie Holm Sherman Ledningsstab Sekretariat Sammanträdets plats och tid Landstingshuset, plan 2, Dr Prag. Kyrkgatan 12, Östersund Partigrupp Alliansen: Plan 3, Syster Agnes, klockan 8.00-15.50 Beslutande Anna Gundersson Judith Hult Alvi Berglund

Läs mer

Planeringsdelegationen Tid: , kl 09:00-11:55 Plats: Landstingets kansli, sal A

Planeringsdelegationen Tid: , kl 09:00-11:55 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(8) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Håkan Jansson (M), ordförande Mia Frisk, (KD) Anna-Carin Magnusson (S) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Marcus Eskdahl (S)

Läs mer

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse Söder

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse Söder 1 (6) Sjukvårdsstyrelse Söder Sammanträde i sjukvårdsstyrelse Söder Datum Tid 13.30 15.00 Plats Roslagssalen, Landstingshuset Ledamöter (M) Gunilla Helmerson Ordförande (FP) (S) Jessica Ericsson Adriana

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (7) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2014-11-11 LK/140107 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, oppositionsråd (S)

Läs mer

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet LANDSTINGET I VÄRMLAND Revisionskontoret 2014-03-26 Anders Marmon Rev/14003 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2013 Rapport 13-13 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (6) Landstingets kansli 2011-12-06 LSAU 10/2011 Planeringsavd, Marianne Hammarström Justerat 2011-12-13 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 6 december 2011 kl. 09.00 11.10 Plats

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-08-24 1 (14) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-08-24, kl. 14.00 16.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Vårdcentralen i Kristinehamn, länsrättens lokal i rättspsykiatrihuset. Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S)

Vårdcentralen i Kristinehamn, länsrättens lokal i rättspsykiatrihuset. Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2014-04-02 LK/140109 Plats Vårdcentralen i Kristinehamn, länsrättens lokal i rättspsykiatrihuset Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-10-07 1 (18) Plats och tid i Uppsala, 2016-10-07, kl. 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Magnus Ahlqvist (V) 1:e vise ord Inga Alm (C) 2:e vice

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för stora folksjukdomar. Plats Mälarsalen, landstingshuset, Hantverkargatan 45. Maria Fält (KD) Sofia Paulsson

Sammanträde i Programberedningen för stora folksjukdomar. Plats Mälarsalen, landstingshuset, Hantverkargatan 45. Maria Fält (KD) Sofia Paulsson Programberedning 6-4/2017 1 (5) Sammanträde i Programberedningen för stora folksjukdomar Datum Tid 14.00-16.00 Plats Mälarsalen, landstingshuset, Hantverkargatan 45 Ledamöter (KD) (L) (C) (MP) (V) Maria

Läs mer

66 Inrättande av varuförsörjningsnämnd. Hälsokonsekvensbeskrivning (HKB) Ärendet lämpar sig inte att göra HKB på. Landstingsstyrelsens beslut

66 Inrättande av varuförsörjningsnämnd. Hälsokonsekvensbeskrivning (HKB) Ärendet lämpar sig inte att göra HKB på. Landstingsstyrelsens beslut PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2003-05-19 LKD 03341 66 Inrättande av varuförsörjningsnämnd Bakgrund Föredrogs bilagd skrivelse 2003-04-22 från landstingsdirektören med förslag om ändring av organisationen för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Hälsocentralen, Strömsund. Beslutande Övriga deltagande Nina Fållbäck Svensson (v) Anne Marie Johansson (s) Christer Åkerlind (s) Bo Danielsson (v) Kjell Nilsson (v) Birgitta Franzon

Läs mer

Rådet för funktionshinderfrågor

Rådet för funktionshinderfrågor KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Rådet för funktionshinder Tidpunkt: Tisdag 22 april 2014 kl. 15:00 16:30 Lokal: Stora Konferense,, Justerat: 25 /4 2014 Ewa Samuelsson Ordförande Magnus

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 10 april kl på landstingets konferenscentrum. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 10 april kl på landstingets konferenscentrum. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-03-26 1 (15) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala, 2015-03-26, kl. 13.00 17.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet 12-24. Tid: 2012-02-23, kl 10:00-16:00

Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet 12-24. Tid: 2012-02-23, kl 10:00-16:00 PROTOKOLL 1(6) Plats: Närvarande: Konferensrum i Regionens hus och Sal C landstingets kansli, Jönköping Beslutande: Helena Stålhammar (C), ordförande Kerstin Robertson (M) Bo Arencrantz (M) (ers Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Lilla Sessionssalen, landstingshuset Frösön, kl 09.00-17.30 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Anna Gundersson (s) Annelie Bengtsson (m) Björn Karlsson (s) Alf Lundin (v) Stefan Wikén

Läs mer

Anneli Karlsson, sekreterare. Anneli Karlsson. Sten Fransson

Anneli Karlsson, sekreterare. Anneli Karlsson. Sten Fransson Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Biblioteket, Arvika, kl. 13.30 15.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Börje Wahlund (M), ersättare för Lena Kandergård (S) Bertil Nilsson (HSO)

Läs mer

Landstingsstyrelsen 46-70. Tid: 2011-03-22 kl 13:00-14:55 Plats: Landstingets kansli, sal A

Landstingsstyrelsen 46-70. Tid: 2011-03-22 kl 13:00-14:55 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(10) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Peranders Johansson (M), ordförande Mia Frisk (KD) Anna-Carin Magnusson (S), 46-62 Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Märta

Läs mer

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69

David Berglund Judith Hult Alvi Berglund Cathrine Blomqvist Mikael Abramsson Margareta Gladh Börje Lundin. Kia Carlsson. Sekreterare Paragrafer 57-69 Sammanträdets plats och tid Lokal Konferensrummet plan 12, Östersunds sjukhus, Kyrkgatan 16, Östersund. kl 09.00 15.50 Beslutande Anna Gundersson Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Motion: Stärk Landstingets kunskap och kompetens om kemikaliers inverkan på barn Handlingar i ärendet:

Motion: Stärk Landstingets kunskap och kompetens om kemikaliers inverkan på barn Handlingar i ärendet: Motion: Stärk Landstingets kunskap och kompetens om kemikaliers inverkan på barn Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Yttrande från Allmänpolitiska utskottet

Läs mer

Privata vårdgivare förstudie

Privata vårdgivare förstudie Revisionskontoret AM/KS Rev/15021 Privata vårdgivare förstudie Rapport 5-15 Privata vårdgivare, förstudie Bakgrund Landstingets revisorer har ansvar för att genomföra årlig granskning av landstingets samtliga

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. Plats Roslagssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. Plats Roslagssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 1 (6) Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka Datum Tid 14.00 15.45 Plats Roslagssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Ledamöter (KD) (M) (M) (C) (MP) (V) Thorbjörn Larsson Ola Hägg

Läs mer

Landstingshuset, sammanträdesrum 1097 C. Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S)

Landstingshuset, sammanträdesrum 1097 C. Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) PROTOKOLL 1 (10) Teknikutskottet Plats Landstingshuset, sammanträdesrum 1097 C Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Thomas Olsson (C) Marianne

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (8) 31 45, 1 bilaga Plats Beslutande Närvarande ersättare Övriga SCA Obbola, Linjevägen 33, Obbola Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Robin Holmgren,

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2010-09-15 17-24 1(6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 13.30 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Sören Bertilsson, ordförande, landstinget Gunnar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-25 1(8) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Viola Bergdahl, PRO Degerfors Gun-Britt Karlsson, PRO, Åtorp: Evert Karlsson, PRO Svartå:

Läs mer

Hotell Oscar Statt, Arvika

Hotell Oscar Statt, Arvika PROTOKOLL 1 (6) LANDSTINGSSTYRELSEN Plats Hotell Oscar Statt, Arvika Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Jane Larsson, landstingsråd (C) 1:e vice ordförande Ulric Andersson, oppositionsråd

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Ej närvarande: Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Mari Lindahl, L Lena Persson, S Helena Stålhammar, C 7-12 Kjell Lindström, SPF Birgitta

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2008-09-02 JUSTERAT 2008-09-11 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 2 september 2008, kl.09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Frånvarande

Läs mer

LANDSTINGET SORMLAND. sammanträde med Landstingsstyrelsens Västra samverkans PROTOKOLL. 12 oktober 2010. Datum: Kullbergska sjukhuset, Katrineholm

LANDSTINGET SORMLAND. sammanträde med Landstingsstyrelsens Västra samverkans PROTOKOLL. 12 oktober 2010. Datum: Kullbergska sjukhuset, Katrineholm LS-LED10-009 sammanträde med s Västra samverkans beredning Datum: Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: 12 oktober 2010 Kullbergska sjukhuset, Katrineholm Kjell Rosén (MP), ordförande

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i Kl 10.00-11.30 1-8 Sammanträde med landstingsstyrelsens forskningsberedning Datum för justering: 2016-01-22 Plats Skärgårdssalen, landstingshuset Närvarande ledamöter Peter

Läs mer

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll Tid Måndag den 7 mars 2016 kl. 13.30-16.30 Plats Närvarande Ledamöter Kupolen, Rådhuset Marie Brorson, ordförande (S) Åsa Johansson, (FP) Johanna Reimfelt, (M) Anita Forsström, PRO Karin Sahli, PRO Britta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Landstingshuset Hus 2 Kyrkgatan 12, plan 2, kl 09.00-17.00 Beslutande Owen Laws (mp) Christer Siwertsson (m) Bogna Wojtkiewicz Adolfsson (c ) Inger Jonsson (c ) Eija Dibba (v) Jonny

Läs mer

Bringsalen, Ersta konferens, Erstagatan 1 K, Stockholm. Ersättare Paula Ternström (fp), t o m 3 Lilja Johansson Lindfors (s) Kerstin Burman (v)

Bringsalen, Ersta konferens, Erstagatan 1 K, Stockholm. Ersättare Paula Ternström (fp), t o m 3 Lilja Johansson Lindfors (s) Kerstin Burman (v) 1 (13) Kulturnämnden 2015-01-21 Sammanträdesdag Onsdagen den 21 januari 2015 Sammanträdestid 17.00 18.10 Sammanträdeslokal Sammanträdets art Bringsalen, Ersta konferens, Erstagatan 1 K, Stockholm Kulturnämnden

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-10:40

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-10:40 Trafiknämnden Datum: 2018-11-08 Tid: 09:00-10:40 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e

Läs mer

B-salen kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro-/tjänstgöringslista

B-salen kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro-/tjänstgöringslista 1 (8) Datum Tid Kl. 13.00-15.35 Plats Beslutande B-salen kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro-/tjänstgöringslista Övriga Kollektivtrafikmyndigheten 14: närvarande Hans Fälldin administrativ chef Sture

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsstab, Folktandvården Anders Andrén, David Kvicklund 2013-11-06 LK/130154

Hälso- och sjukvårdsstab, Folktandvården Anders Andrén, David Kvicklund 2013-11-06 LK/130154 Protokoll 1 (6) Folkhälso- och tandvårdsutskottet Hälso- och sjukvårdsstab, Folktandvården Anders Andrén, David Kvicklund 2013-11-06 LK/130154 Plats Beslutande Landstingshuset, Karlstad Gert Ohlsson (FP),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Företrädare för pensionärsorganisationerna, Erik Davidsson. Kommunala Pensionärsrådet 2008-03-12 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Företrädare för pensionärsorganisationerna, Erik Davidsson. Kommunala Pensionärsrådet 2008-03-12 1 Kommunala Pensionärsrådet 2008-03-12 1 Plats och tid KS-salen kl 08.30-11.45 Beslutande Martina Axene (kd) ordförande Siv Ludén (s) Ingalill Sondell (fp) Inger Hedin (s) Jan Arvidsson (c) Marianne Elf

Läs mer

Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad

Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad Protokoll 1 (5) Landstingets Pensionärsråd Hälso- och sjukvårdsstaben Elisabeth Ehne Jangehammar 2014-09-30 LK/140076 Plats Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad Närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll Beslutsärenden 4 5 6 7 8 9 Beslut om att starta byggnation på Stuverum 1:57 Ekhagen Beslut om att starta byggnation

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Landstingshuset i Stockholm AB PROTOKOLL 1/2017 Kl 10.00-11.20 1-11 Sammanträde med styrelsen för landstingshuset i Stockholm AB Datum för justering: 8 februari 2017 Irene Svenomus Plats Skärgårdssalen

Läs mer

Erika Norqvist, sekreterare Anna Bäckström (HSO), Erika Norqvist. Sten Fransson

Erika Norqvist, sekreterare Anna Bäckström (HSO), Erika Norqvist. Sten Fransson Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum, Ylöjärvi, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Bertil

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-10-24 87 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) ej 69-70, 505 Sara Andersson

Läs mer

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare Protokoll 1(7) Organ Personalpolitiska utskottet Plats och tid Landstingshuset, hus 3 konferensrummet plan 2, den 18 december 2014 kl 13.00-16.05 Beslutande Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande

Läs mer

Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Hannah-Karin Linck (C) Alf Norberg (V) Stig Zettlin (SVP) Ingemar Kalén (KD) Maria Aspers (MP)

Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Hannah-Karin Linck (C) Alf Norberg (V) Stig Zettlin (SVP) Ingemar Kalén (KD) Maria Aspers (MP) Landstingsstyrelsen Datum Tid Kl 09.15-15.45 Plats Kl 09.15 Länsmuseet Gävle tillsammans med Styrelsen för Region Gävleborg Kl 12.30 Ledningskontoret lokal Lodjuret, informations- och beslutsärenden Närvarande

Läs mer

Yttrande över kommunrevisionens granskning av kommunens kontroll över externa kostnader

Yttrande över kommunrevisionens granskning av kommunens kontroll över externa kostnader KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Datum Diarienummer Backlund Thomas 2018-08-14 KSN-2018-1970 Kommunstyrelsen Yttrande över kommunrevisionens granskning av kommunens kontroll över externa kostnader Förslag

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträde med Personalutskottet 7 december 2005, Residenset Vänersborg. Övriga närvarande

PROTOKOLL. Sammanträde med Personalutskottet 7 december 2005, Residenset Vänersborg. Övriga närvarande T"t:''615i:tANDSREGIONEN 'tf PROTOKOLL Sammanträde med Personalutskottet 7 december 2005, Residenset Vänersborg NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Övriga närvarande Ingela Bergendahl (s), ordförande Monica

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45

Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka. Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 1 (7) Sammanträde i Programberedningen för äldre och multisjuka Datum Tid 14.00 15.40 Plats Mälarsalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45 Ledamöter (KD) Thorbjörn Larsson Ordförande (S) Tuva Lund 2:

Läs mer

Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S)

Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Protokoll 1 (7) Teknikutskottet 2014-09-02 LK/140109 Plats Centralsjukhuset, hus 76 Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Birgitta Kringlund (FP) Aina Wåhlund (S) Erik Jansson (SIV)

Läs mer

Överenskommelse Kommunal ehälsa Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 Dnr: RFUL 2013/59

Överenskommelse Kommunal ehälsa Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 Dnr: RFUL 2013/59 Övergripande aktivitet Organisation för styrning och ledning Insats (vad)? Hur? När? Ansvar (vem)? Kostnad ehälsofrågorna ska förankras i strukturerna för styrning, ledning och samverkan som finns i länet;

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden KALLELSE 2006-08-15 Tid: Torsdag 2006-08-24 kl 14.30 Plats: Konferensrum, plan 5, Skånehuset, Kristianstad Kallade: Ewa Pihl Krabbe ledamot (s) ordförande Anna-Kerstin

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2017:121 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2017:18 av Malin Fijen Pacsay m.fl. (MP) om att påskynda arbetet med cirkulär ekonomi i Stockholms läns landsting IIII 60(86) sijlb Stockholms

Läs mer

Svar på motion från Bo Brännström (FP): Brist på läkare på landstingets vårdcentraler. 1. Motionen är med vad som anförts besvarad.

Svar på motion från Bo Brännström (FP): Brist på läkare på landstingets vårdcentraler. 1. Motionen är med vad som anförts besvarad. Landstinget ~ DALARNA Hälso- och sjukvård Dalarna Division Primärvård BESLUTSUNDERLAG Landstingsfullmäktige Datum 2015-09-28 Sida 1 (3) Dnr LD14/01457 000 32 5 Uppdnr 837 2015-08-31 Landstingsstyrelsens

Läs mer

Utbildningsdag landstingsfullmäktige 17 oktober Nya organisationen vad är nytt?

Utbildningsdag landstingsfullmäktige 17 oktober Nya organisationen vad är nytt? Utbildningsdag landstingsfullmäktige 17 oktober 2013 Nya organisationen vad är nytt? Hans Rönnkvist, biträdande landstingsdirektör Innehåll - Styr- och ledningsmodell - Varför omorganiserar landstinget?

Läs mer