Minnesanteckningar kommunbygderåd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar kommunbygderåd 131024"

Transkript

1 Vår ref: Susann Gustafson Turist- och landsbygdsutvecklare Datum: Minnesanteckningar kommunbygderåd Tid: torsdagen den 24 oktober, klockan Plats: Nittorps ishall, Nittorp Närvarande: Dalstorps samhällsförening: Grimsås samhällsförening: Limmareds byalag: Länghems byalag: Månstads byalag: Nittorps byalag: Tranemo kommun: Leif Gustavsson, Rickard Mårtensson och Jan Backlund Göran Björk Sven-Erik Öhwall, Ingelis Öhwall och Ida Josefsson Börje Andrén och Arne Johansson Maria Gustavsson och Johan Svensson Marita Nilsson och Igor Cronsioe Arne Willhammar, Helena Söderberg, Staffan Arvegård och Susann Gustafson 1. Presentation av Nittorps byalag TRA1000, v 2.0, Marita Nilsson och Igor Cronsioe hälsar alla välkomna till Nittorp och ishallen. Igor berättar lite om de försköningar som gjorts i samhället och arbetet med att hitta det som är speciellt för just Nittorp. Ishockeyn är en symbol för byn och räcker långt för att sätta Nittorp på en större karta. En annan symbol är kringlan som är något som ingen annan har och som väcker en del uppmärksamhet och som nu används som rastplats och samlingspunkt. Björkinstallationen vid NYCE, Never give up, är en annan uppmärksammad installation. Den nya anslagstavlan i Nittorp är ett gott exempel på hur man tar vara på, och arbetar med, det lokala, tavlan är gjord av timmer från Gisslarp. Strategisektionen Postadress: Tranemo Besöksadress: Storgatan 26 Telefon: Telefax: Direkt: Mobil: E-post: susann.gustafson@tranemo.se 1 (6)

2 Igor uppmanar till mer härtänk och att jobba för en bra miljö. I Nittorp finns exempelvis solceller uppsatta för att visa på vilka alternativ som finns när man jobbar med hållbarhet. Att vara nyfiken och ta reda på vad vi kan göra på egen hand är ett måste för överlevnad på landsbygden. 2. Föregående mötes minnesanteckningar Föregående mötes minnesanteckningar gicks igenom. I projektet Turismstrategi i Tranemo och Svenljunga har det bland annat erbjudits ett antal utbildningstillfällen i Basetool, internetverktyget där man lägger in bland annat evenemang som sedan syns i Svenljunga och Tranemo kommuners evenemangslista på och Ytterligare ett par utbildningstillfällen ges i januari och februari Alla som anordnar evenemang av något slag är välkomna att skapa inlogg på Basetool och lägga in evenemang gratis. Detta är den gemensamma och enda platsen där samtliga evenemang i kommunerna visas på. Vid kommunbygderådet saknades det en representant (en ersättare) till Länsbygderådet Hela Sverige ska leva och samtliga deltagare fick då i uppdrag att återkoppla till Tina Yngvesson om det fanns namnförslag på ersättare. Vid dagens datum saknas det dock fortfarande en representant. 3. Information från Leader Sjuhärad angående pågående strategiarbete Den nuvarande programperioden slutar vid årsskiftet och just nu pågår ett intensivt arbete med att ta fram en strategi för den nya programperioden, 1/ / Än är inget riktigt klart för hur den nya perioden kommer se ut. Syftet med Leader, att vara med och påverka, kommer dock finnas kvar i någon form. Beroende på hur finansieringen av Leaderområdena kommer att se ut, kan det bli så att nuvarande Leaderområden får tävla med sina strategier, innan det blir klart vilka de nya områdena blir i den nya programperioden. Klart är att miljö- och hållbarhetsfrågor, liksom social välfärd och innovation, är prioriterade områden framöver. Under hösten hålls ett antal träffar runt om i Sjuhäradskommunerna, här tas det fram ett grundläggande material som ska användas som grund i 2 (6)

3 strategiarbetet. I februari ska den första versionen av strategin vara klar. Hur arbetet sedan ska fortsätta beror på kommande direktiv. Inom kort kommer en inbjudan till ett stormöte i Rångedala att mailas ut från Leader Sjuhärad. Här inbjuds alla som är intresserade av att vara med och påverka innehållet i strategin, mötet är den 12 november. 4. Information om Tranemo kommuns visionsarbete Just nu pågår ett arbete med den vision som ligger till grund för allt arbete i Tranemo kommuns organisation. Här finns möjlighet för alla boende i kommunen att påverka innehållet i det arbetet. Två frågeformulär delades ut till samtliga på mötet för spridning bland övriga i byalagen och samhällsföreningarna. Formulären kan fyllas i och skickas in till kommunen, det går också bra att ta del av frågorna på kommunens hemsida 5. Övrig information från kommunen Trygghetsvandringar Varje år genomförs s.k. trygghetsvandringar på orterna runt om i kommunen. Trygghetsvandringar innebär att en grupp människor (boende på orten, föreningar, bostadsföretag, kommunrepresentanter och polis) går igenom ett område och systematiskt inventerar det ur trygghetssynpunkt. Grundtanken är att de som bor och verkar i samhället har störst kännedom om det och att deras erfarenhet är viktig att tillvarata. På de senaste trygghetsvandringarna har uppslutningen varit dålig. Folkhälsosamordnare Helena Söderberg kommer maila ut vilka orter som står på tur och ber byalagen/samhällsföreningarna att återkomma med förslag på passande datum för vandring. Minst fyra personer från orten som vandringen ska vara i, bör vara med. Vid varje vandring förs ett protokoll över de saker som tas upp och kommunen har skyldighet att följa upp protokollen och skapa åtgärdsplaner. Förslag från mötet: försök att få med barn och ungdomar på trygghetsvandringarna, de ser saker som vuxna kanske inte alltid är medvetna om. För mer information om trygghetsvandringar, kontakta Helena Söderberg på helena.soderberg@tranemo.se eller (6)

4 EU-projektet Power to resist Folkhälsosamordnare Helena Söderberg informerar kort om Gruntvigprojektet Power to resist. Projektets fokuserar på att förändra alkoholkulturen i europeiska familjer och pågår under två år, 2013-juli Helena efterlyser representanter till en lokal arbetsgrupp där man är med och utbyter tankar, idéer och erfarenheter kring ovan nämnda fokus. Ett deltagande i arbetsgruppen innebär ca två-tre träffar per termin samt ett par utlandsresor till övriga projektdeltagare. För mer information om projektet och intresse för arbetsgruppen, kontakta Helen på helena.soderberg@tranemo.se eller Munizapp Nu finns Tranemo kommun med i något som heter Munizapp (Municipal App) vilket är en gratisapp som gör det möjligt för medborgare att enklare och snabbare rapportera problem eller klagomål i området där de bor. Med appen i telefonen kan du ta kort på exempelvis ett hål i vägen eller en trasig gatlampa och rapportera in felet direkt till kommunen genom att Munizapp kommunicerar med kommunernas ärendehanteringssystem. Ärendet kan man sedan följa i appen. Detta är ett snabbt och smidigt sätt att kommunicera in problem på, självklart finns det fortfarande även möjlighet att anmäla problem likt ovan via hemsidan eller med ett telefonsamtal. Pengar till innovativa lösningar Arne Willhammar informerar om att det finns medel att söka på Västra Götalandsregionen om det finns idéer om hur man skulle kunna utveckla kollektivtrafiken. VGR letar just nu goda exempel på hur man kan arbeta med att hitta nya, smarta och flexibla lösningar för att öka tillgängligheten till landsbygden. Ett byalag skulle exempelvis kunna söka medel för att lösa samåkning på ett smidigt sätt för att kunna arbetspendla eller öka tillgängligheten till ett turistmål. Idéerna bör vara innovativa, ha lokal karaktär och ett lokalt engagemang. Kontakta Arne på arne.willhammar@tranemo.se, eller läs mer på 4 (6)

5 Försköningsmedel 2014 För 2014 finns större utrymme för fler projekt när det gäller försköning. Då finns det kronor budgeterade, vilket är kronor mer än Sista ansökningsdag är sista mars, övriga regler för försköningsmedlen finns på kommunens hemsida, och undertecknad kommer även maila ut alla information till samtliga byalag/samhällsföreningar inom kort. 6. Övriga frågor Staffan Arvegård från Strategisektionen på kommunen informerade om arbetet i Ätrans vattenråd och bjuder in till dialogmöte på Rådde, Länghem, den 14 november klockan Inbjudan mailas även ut. Man vill nu ha kontakt med människor som är engagerade i frågor som härrör vattenrådets arbete och få en dialog med allmänheten. En uppmaning kom från mötets deltagare till tjänstemän på kommunen när det gäller Rv 27. Här borde man bli bättre på att marknadsföra kommunens geografiska läge, närheten till Borås och Göteborg. Att det går att hitta billigt boende så nära större städer. Inte minst borde man ha någon form av kampanj när den nya vägen är klar. 7. Nästa möte Nästa kommunbygderåd bjuder Dalstorps samhällsförening in till, förslagsvis någon gång i mitten på april Undertecknad återkommer med kallelse. Förslag på punkter att ta upp är fiber för att få en aktuell bild av läget runt om i kommunen. Förslag gavs också på att bjuda in lokala mäklare för att få deras bild på hur de arbetar och tänker kring marknadsföring av kommunens orter när de träffar potentiella husköpare. Vid tangentbordet, Susann 5 (6)

6 6 (6)

Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418

Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418 Vår ref: Susann Gustafson Turist och landsbygdsutvecklare Datum: 2013 04 22 Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418 Tid: torsdagen den 18 april, klockan 18.30 Plats: Rådde gård, Länghem Närvarande: Dalstorps

Läs mer

Minnesanteckningar från kommunbygderåd

Minnesanteckningar från kommunbygderåd Vår ref: Susann Gustafson Turist- och landsbygdsutvecklare Datum: 2012-11-12 Minnesanteckningar från kommunbygderåd Tid: onsdagen den 7 november, klockan 18.30 Plats: Byakrogen, Ambjörnarp Närvarande:

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSEMÖTE Sida1(6) STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSEMÖTE Sida1(6) STYRELSE Länsbygderådet Sjuhärad MÖTE Sida1(6) Plats och tid: Od Sockengård, 18:30 21:30 Beslutande: Övriga: Claes Bergqvist Mikael Larsson Kjell Gröndahl Sassi Wemmer Tina Yngvesson Holger Sandin Hans Kilén Hans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala pensionärsrådet 2011-05-03 Sid 1 av 10 Plats och tid Hjälmå vård- och omsorgsboende, DALSTORP kl. 13.30 15.30 Beslutande Lars Vesterlund (M), ordförande Anita Mårtensson, Tranemo PRO, vice ordförande Evy Nilsson, Limmareds

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott 2009-10-08 1(5) Plats och tid: Seglora, hos Jan kl: 18:00 21:00 Beslutande: Jan Vinkvist Sassi Wemmer Tina Yngvesson Utses att justera: Paragraferna: 42 63 Underskrifter: Sekreterare:.. Sassi Wemmer Ordförande:..

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSEMÖTE Sida1(5) STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSEMÖTE Sida1(5) STYRELSE Länsbygderådet Sjuhärad MÖTE Sida1(5) Plats och tid: Fotbollshallen i Ulricehamn, kl 18:30 21:00 Beslutande: Övriga: Jan Vinkvist Tina Yngvesson Claes Bergqvist Holger Sandin Ewa Vikingson Tommy Johansson

Läs mer

Minnesanteckningar från medborgardialog om Miljöstrategi samt elevhearing

Minnesanteckningar från medborgardialog om Miljöstrategi samt elevhearing MINNESANTECKNINGAR Robert Hagström robert.hagstrom@vargarda.se Minnesanteckningar från medborgardialog om Miljöstrategi samt elevhearing Medborgardialog Medborgardialogen genomföres den 4 november i hus.

Läs mer

Västarvet kunskap, upplevelser och utveckling.

Västarvet kunskap, upplevelser och utveckling. Västarvet kunskap, upplevelser och utveckling. Västarvets regionala tjänster Västarvets museer & besöksmål Europeiska landskapskonventionen Den europeiska landskapskonventionens mål är en rikare livsmiljö

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan - 2016-1 Inledning Hela Sverige ska leva Sjuhärad är kanske viktigare än någonsin. I och med en ny omvärld, nya utmaningar och nya möjligheter har vår organisation en mycket viktigt roll

Läs mer

Västarvet kunskap, upplevelser och utveckling.

Västarvet kunskap, upplevelser och utveckling. Västarvet kunskap, upplevelser och utveckling. Västarvets regionala tjänster Västarvets museer & besöksmål Vad innebär konventionen för Sverige? När Sverige ansluter sig till landskapskonventionen åtar

Läs mer

Protokoll fo rt vid Styrelsemo te HSSL 7-hä räd

Protokoll fo rt vid Styrelsemo te HSSL 7-hä räd Protokoll 2018-02-21 Styrelse HSSL 7-härad Sjuhärad Protokoll fo rt vid Styrelsemo te HSSL 7-hä räd 2018-02-21 Deltagare; Emelie Romland, Månika Sager, Lars-Åke Larsson, Emil Olsson, Claes Bergqvist, Margareta

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-08 1 (15) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 12.00 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 22 augusti 2011

Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 22 augusti 2011 Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 22 augusti 2011 Närvarande: Annika Andersson, Leader Sjuhärad Maria Gustafsson, Landsbygdsnätverkets

Läs mer

2014 års Verksamhetsberättelse för Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad

2014 års Verksamhetsberättelse för Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad STYRELSENS VERKSAM- HETSBERÄTTELSE FÖR HELA SVERIGE SKA LEVA SJUHÄRAD 2014 2014 års Verksamhetsberättelse för Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad Under året har hållits 3 styrelsemöten. Arbetsutskottet har

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSEMÖTE Sida1(5) STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSEMÖTE Sida1(5) STYRELSE Länsbygderådet Sjuhärad MÖTE Sida1(5) Plats och tid: Björketorp, kl 18:30 21:10 Beslutande: Övriga: Utses att justera: Sassi Wemmer Jan Vinkvist Tina Yngvesson Claes Bergqvist Holger Sandin Agneta Lindström

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida STYRELSE 2003-10-06 1(6) Plats och tid: Holsljunga, kl. 20:00 22:00 ande: Sassi Wemmer Eva Johansson Jan Vinkvist Bertil Johansson Sven-Olof Carlsson Ulf Svensson Övriga: Jörgen Grandén Utses att justera: Jörgen

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Textilkonst och Sportvagnsträff Kulturcheckens namn Roland Haraldsson Sökande (Namn/Förening) 520612-5717

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum:203-0-28 Diarienummer:200-06 BJ Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Landsortsnät i Tranemo - fiber i Grimsås Checkens namn Grimsås Samhällsförening

Läs mer

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Södra Älvsborgs distrikt PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-11-17 Plats: Borås Omfattning 1-25 Närvarande: Lars Lyborg, Borås, distriktsordförande Ulla Wahlin, Borås Dick Ylander,

Läs mer

Byalagsmöte 1 april, 2009

Byalagsmöte 1 april, 2009 Byalagsmöte 1 april, 2009 Plats: Håcksvik. Fredrik Dahl går igenom dagordningen 1.) Eva Johansson berättar om att det är mycket fokus på budgetarbetet för närvarande. Det är gemensamt för i stort sett

Läs mer

Verksamhetsplan lokala BRÅ 2015

Verksamhetsplan lokala BRÅ 2015 -02-02 Verksamhetsplan lokala BRÅ Bakgrund Inom justitiedepartementet finns Brottsförebyggande rådet (BRÅ) som en statlig myndighet. BRÅ:s uppgift är att främja brottsförebyggande arbete genom utveckling,

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE MÖTE Sida 2006-11-23 1(5) Plats och tid: Borås, Vuxenskola kl: 18:00 21:30 Beslutande: Sven-Olof Carlsson Månika Sager Sassi Wemmer Tina Yngvesson Jan Vinkvist Claes Bergqvist Curt Sävenstrand Holger Sandin

Läs mer

Lokal plan för Petaredbackens byalag

Lokal plan för Petaredbackens byalag Lokal plan för Petaredbackens byalag Innehållsförteckning Sida 1 Syfte med den lokala planen...3 2 Vem har tagit fram planen och hur...3 3 Beskrivning av Petaredbacken...3 4 Vad är det bästa med Petaredbacken?...4

Läs mer

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Med start

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Med start Datum: 2016-02-03 Handläggare: Ann-Katrin Schutz Koncernkontoret Elisabeth Jonsson Boråsregionen Närvårdssamverkan Södra Älvsborg 2016-2018 Med start 2016-04-01 Mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna

Läs mer

Hålanda bygdegård, Hålanda. Ordförande Boel Holgersson 1:a vice ordförande Mariam Hagberg 2:a vice ordförande Wimar Sundeén Sundeen

Hålanda bygdegård, Hålanda. Ordförande Boel Holgersson 1:a vice ordförande Mariam Hagberg 2:a vice ordförande Wimar Sundeén Sundeen MINNESANTECKNINGAR 1(5 ) Ortsutvecklingsmöte i Hålanda Datum och tid: Onsdagen den 25 april 2012, klockan 19:00 Plats: Närvarande: Presidium Sekreterare Inbjudna Hålanda bygdegård, Hålanda Ordförande Boel

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6)

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6) 2010-08-18 1 (6) Plats och tid Samrehab, Skene Lasarett, Skene, klockan 09.00 09.30 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Åke Persson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Varför unga? Involvera unga i strategiarbetet inför programperioden 2014-2020!

Varför unga? Involvera unga i strategiarbetet inför programperioden 2014-2020! Varför unga? Involvera unga i strategiarbetet inför programperioden 2014-2020! För att skapa en hållbar landsbygd är unga en viktig grupp att få med i arbetet med att ta fram nya lokala och regionala strategier.

Läs mer

Klimatdialog 2010 LYSEKIL

Klimatdialog 2010 LYSEKIL Klimatdialog 2010 LYSEKIL klimatdialog 2010 LYSEKIL! På initiativ av Lysekil kommun kommer unga, lokala politiker och engagerade tjänstemän under hösten 2010 tillsammans skapa förslag och projekt kring

Läs mer

- mer än bara en informationsplats. - Dalsjöfors 2013-01-29

- mer än bara en informationsplats. - Dalsjöfors 2013-01-29 - mer än bara en informationsplats - Dalsjöfors 2013-01-29 I Borås står möten mellan människor i fokus Möten där tillit och respekt är honnörsord och där vi tar till vara individernas unika kraft, kunskap,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Näringslivsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Näringslivsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Hyltenäsrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 12.00-14.00 Ordinarie Tomas Johansson, kommunstyrelsen Maria Stockefors, Sätila of Sweden Peter Landgren, kommunstyrelsen

Läs mer

Projektplan för värdeskapande visionsarbete

Projektplan för värdeskapande visionsarbete STAB Sida 1 (5) Enhet Datum Kansli 2012-02-21 Handläggare Edvin Ekholm/Annica Carter Allmänna utskottet Projektplan för värdeskapande visionsarbete Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att godkänna

Läs mer

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum 2016-03-07 1 (7)

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum 2016-03-07 1 (7) an 1 av 7 2016-03-07 1 (7) Plats och tid Allianslokalen, Alunda, klockan 18:30 21:15 Närvarande Jacob Spangenberg (C), ordförande Margareta Widén Berggren (S) Peter Zoné Österbybruk Karl Ekström - Österbybruk

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: 2014-09-22, 9.00-12.00 Plats: Riverside, Uddevalla Beslutande Ej närvarande styrelseledamöter Övriga deltagare Ordförande Justerare Sekreterare Underskrifter: Sekreterare Elin

Läs mer

Minnesanteckningar. 1. Godkännande av dagordning. Godkänt.

Minnesanteckningar. 1. Godkännande av dagordning. Godkänt. Skärholmens stadsdelsförvaltning Stadsutveckling och medborgarservice Sida 1 (5) 2019-05-16 1. Godkännande av dagordning. Godkänt. 2. Presentationsrunda med kort lägesbild 3 min/aktör Polisen Utbildningsförvaltningen

Läs mer

Mellanlandakonferensen 17/18 mars 2017

Mellanlandakonferensen 17/18 mars 2017 Mellanlandakonferensen 17/18 mars 2017 Två Skyttlar i Örby är platsen för årets landsbygdskonferens Tema för Mellanlanda 2017 är LevaBo Konferencier: Marie Arturén Vad är Mellanlanda? Konferensen arrangeras

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av minnesanteckningar från föregående möte i arkitekturgruppen

Ärende 1 Genomgång av minnesanteckningar från föregående möte i arkitekturgruppen ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 20 NOVEMBER 0930-1500 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 1 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, VästKom

Läs mer

Postlista Utskrivet: :52 Utskrivet av: Anne Andersson

Postlista Utskrivet: :52 Utskrivet av: Anne Andersson Postlista 2017-04-07 Utskrivet: 2017-04-07 11:52 Utskrivet av: Anne Andersson Postlista 2017-04-07 Kategori Registreringsdatum Handlingsnummer Beskrivning Tillhör Upprättad 2017-04-04 KS2016:10877 Följebrev-

Läs mer

Bondemilen 2010 RESULTATLISTA

Bondemilen 2010 RESULTATLISTA Bondemilen 2010 RESULTATLISTA Startnr Klass Namn Ort Sluttid 6 M Samuelsson, Johan Falun 00:36:07 152 M Karlsson, Henric Tranemo 00:40:47 65 K Kristiansson, Frida Borås 00:43:14 121 M Algebäck, Markus

Läs mer

Dags för uppföljning av Smart Energi

Dags för uppföljning av Smart Energi Sida 1(5) Miljönämnden Datum 2013-04-02 Diarienummer MN 38-2013 Smart energi 2013 Kommunstyrelsen Dags för uppföljning av Smart Energi Ni är en av de 67 aktörer som skrivit under Klimatstrategin för Västra

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott 2009-08-03 1(5) Plats och tid: Borås, Boråshälsan kl: 17:30 20:30 Beslutande: Jan Vinkvist Sassi Wemmer Claes Bergqvist Utses att justera: Paragraferna: 20 41 Underskrifter: Sekreterare:.. Sassi Wemmer

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av turism

Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av turism Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Gårdarna runt sjön Turismcheckens namn Näringsliv Ulricehamn AB Sökande (Namn/Förening) Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för

Läs mer

STYRELSEMÖTE PROTOKOLL HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-01-21 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5

STYRELSEMÖTE PROTOKOLL HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-01-21 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 Plats: Tid 2014-01-21 kl. 18:30-21:00 Närvarande ledamöter: Jörgen Johansson, ordförande Terje Gunnarsson, vice ordförande Sven Löfberg, ledamot Rosie Björling, ersättande

Läs mer

Borås Stad. Earth Hour Skickat: den 14 januari :44. Earth Hour var med i årets viktigaste kampanj

Borås Stad. Earth Hour Skickat: den 14 januari :44. Earth Hour var med i årets viktigaste kampanj Borås Stad Från: Earth Hour Skickat: den 14 januari 2019 16:44 Till: Earth Hour Ämne: Earth Hour 2019 - var med i årets viktigaste kampanj Om mailet inte visas korrekt Öppna brevet

Läs mer

Direktionsprotokoll

Direktionsprotokoll Direktionsprotokoll 2015-05-08 Plats och tid Borås, kl. 09.30-11.30 Omfattning 33-42 Beslutande Ersättare Adjungerade Övriga Ulf Olsson (S) ordförande Margareta Lövgren (M) 1-e vice ordförande 33-36 (930-1040)

Läs mer

Ordförande. 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande

Ordförande. 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande 1 KS-rummet, kommunhuset, kl. 15:00 20:16 27-37 Plats och tid Paragrafer ande Anna Strand (C) Adam Algotsson Johnstone (M) Marie Raask (S) Kristina Söderberg (M) Vasvija Licina-Medic (V) Ulla Lindgren

Läs mer

Minnesanteckningar från informationsmöte i Marieholm 2013-03-19

Minnesanteckningar från informationsmöte i Marieholm 2013-03-19 Minnesanteckningar från informationsmöte i Marieholm 2013-03-19 Kommunstyrelsen har bjudit in kommuninvånare i Marieholm med omnejd till en informationsträff. Mötet äger rum i den f d skolan och cirka

Läs mer

Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen Minnesanteckningar 1 (5) Datum: 2015-10-26 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skiren kommunhuset, kl. 13.00-14.45 Ordförande: Berit Martinsson Ledamöter:

Läs mer

STARKARE TILLSAMMANS!

STARKARE TILLSAMMANS! Lokalt engagemang SCOUTERNAS VISION är unga som gör världen bättre. Det innebär bland annat att vi som scouter själva engagerar oss i vår omvärld. Det syns bland annat tydligt i scoutmetoden lokalt och

Läs mer

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, SÄS, Ordförande

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, SÄS, Ordförande Uppdragsgrupp Barn unga vuxna i utsatt situation Datum: 2016-10-24 Tid: 13:30-16:00 Plats: SÄS, Samaritvägen 9 (se karta) Lokal: Konferensrum Källarplan Minnesanteckningar Närvarande: Kay Eriksson Cecilia

Läs mer

Ämne: VB: Återkoppling från höstens dialogmöte 2018 dnr Borås_återkoppling_dialogmöte.pdf

Ämne: VB: Återkoppling från höstens dialogmöte 2018 dnr Borås_återkoppling_dialogmöte.pdf Borås Stad Från: Charlotta Tornvall Skickat: den 20 december 2018 09:54 Till: Borås Stad Ämne: VB: Återkoppling från höstens dialogmöte 2018 dnr 2018-00507 Bifogade filer: Borås_återkoppling_dialogmöte.pdf

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Samverkansgruppens för hjälpmedelsfrågor styrgrupp den 4 december 2013.

Minnesanteckningar från möte med Samverkansgruppens för hjälpmedelsfrågor styrgrupp den 4 december 2013. Datum Beteckning 2013-12-04 Telefon 0709719926 Styrgruppen Minnesanteckningar från möte med Samverkansgruppens för hjälpmedelsfrågor styrgrupp den 4 december 2013. Närvarande: Ann Letorp Seth Pettersson

Läs mer

vingaker.se Strategi för utveckling i Vingåkersbygden

vingaker.se Strategi för utveckling i Vingåkersbygden vingaker.se Strategi för utveckling i Vingåkersbygden Syftet med denna landsbygdsstrategi 2018 2023 är att skapa ett långsiktigt arbetssätt för landsbygdsutveckling, som ingår som en naturlig del i kommunens

Läs mer

Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version , , , Bilaga 1 Sida 1(7)

Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version , , , Bilaga 1 Sida 1(7) Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version 081016, 090212, 090219, 090305 Bilaga 1 Sida 1(7) 1 Föreningens namn är Länsbygderådet Sjuhärad som bildades 1998 12 05. 2 Föreningen har sitt

Läs mer

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar.

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar. 2 Verksamhetsplanen är det dokument som pekar ut arbetarekommunens prioriterade verksamhet under 2013. Verksamhetsplanen föreslå inte till skillnad från föregående års verksamhetsplaner, att gälla över

Läs mer

Styrelsens verksamhetsbera ttelse fö r Hela Sverige Ska Leva Sjuha rad 2018

Styrelsens verksamhetsbera ttelse fö r Hela Sverige Ska Leva Sjuha rad 2018 - Sjuhärad Styrelsens verksamhetsbera ttelse fö r Hela Sverige Ska Leva Sjuha rad 2018 Styrelsen samlad för höstavslutning på Trollabo Kvarn den 13 december 2018 Styrelsen för Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med arbetsgruppen för dialog med samtliga av kommunens invånare

Minnesanteckningar från möte med arbetsgruppen för dialog med samtliga av kommunens invånare PM Tyresö kommun 2016-04-25 1 (6) Rebecca Berlin Diarienummer 2016/KS 0112 003 Beredningen för medborgardialog och mångfald Minnesanteckningar från möte med arbetsgruppen för dialog med samtliga av kommunens

Läs mer

Minnesanteckningar - Samverkansrådet för psykisk hälsa Dag: 25 februari, 2009 Tid: Plats: Primävårdskansliet, Solhem

Minnesanteckningar - Samverkansrådet för psykisk hälsa Dag: 25 februari, 2009 Tid: Plats: Primävårdskansliet, Solhem 2009-02-25 1-13 1 (5) Minnesanteckningar - Samverkansrådet för psykisk hälsa Dag: 25 februari, 2009 Tid: 13.00 16.00 Plats: Primävårdskansliet, Solhem Närvarande Bengt-Arne Andersson, SÄS, ordförande Bertil

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum:2012-06-04 Diarienummer:2010-061 R Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Hajoms Byalag / Fiber i Hajom Checkens namn Hajoms Byalag Sökande (Namn/Förening)

Läs mer

ST inom arbetsförmedlingen Karlstadssektionen. Sammanfattning av styrelsemöte för ST inom Arbetsförmedlingen Karlstadsektionen 2010-05-12

ST inom arbetsförmedlingen Karlstadssektionen. Sammanfattning av styrelsemöte för ST inom Arbetsförmedlingen Karlstadsektionen 2010-05-12 ST inom arbetsförmedlingen Karlstadssektionen Sammanfattning av styrelsemöte för ST inom Arbetsförmedlingen Karlstadsektionen 2010-05-12 Plats: Arbetsförmedlingen Karlstad Närvarande: Susanne Linde Husbom

Läs mer

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen Datum 1 (7) Kommunledningskontoret 2013-06-20 Rådet för funktionshinderfrågor Anna-Maarit Tirkkonen Tfn. 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Landsbygdsfotbollen som bygdeutvecklare

Landsbygdsfotbollen som bygdeutvecklare Landsbygdsfotbollen som bygdeutvecklare Projektledare Mikael Israelsson Dalslands Fotbollförbund e-post: mi.famis@telia.com telefon: 070-227 53 85 Layoutarbete Ingela Gustavsson e-post: ingela.gustavsson@westgotasport.se

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida STYRELSE 2004-09-09 1(6) Plats och tid: Rådde Gård, kl. 18:00 21:00 Beslutande: Sassi Wemmer Eva Johansson Holger Sandin Sven-Olof Carlsson Ted Öjbro Jan Vinkvist Övriga: Utses att justera: Anette Malmberg Sven

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida STYRELSE 2004-05-03 1(5) Plats och tid: Borås, kl. 18:00 19:45 Beslutande: Eva Johansson Holger Sandin Leif Josefsson Irwing Johansson Sven-Olof Carlsson tom 40 Övriga: Utses att justera: Kent Haglund Jan Vinkvist

Läs mer

Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012

Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012 Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012 Sid 1 Plats: Galtsjöns Wärdshus, Ronneby Tid: 24 oktober 2011, kl.1000-1200, 1300-1500 Närvarande: Inez Arbrahamzon, ordförande

Läs mer

Minnesanteckning samråd för mänskliga rättigheter

Minnesanteckning samråd för mänskliga rättigheter Minnesanteckning samråd för mänskliga rättigheter 2017-05-18 Deltagande organisationer: Cathrin Boström - Antidiskrimineringsbyrån i Trollhättan/Integrationsforum mot rasism, Cecilia Solberg - Göteborgs

Läs mer

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras?

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras? 2014-12-19 Dialogmöte Lenhovda 2014 11 27 1. Välkomna Presentation av deltagare: Magda Gyllenfjell, projektledare Anders Svensson, förvaltningschef kommunledningsförvaltningen Annie Öhman, planerare/utvecklare

Läs mer

Utvecklingsråd barn och unga i utsatt situation Minnesanteckningar

Utvecklingsråd barn och unga i utsatt situation Minnesanteckningar Utvecklingsråd barn och unga i utsatt situation Minnesanteckningar Tid: Plats: Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund Omfattning: 36 46/2013 Närvarande: Ordinarie deltagare Malin Camper Boråsregionen/Sjuhärads

Läs mer

Framtidens kollektivtrafik. Kommunikation och media

Framtidens kollektivtrafik. Kommunikation och media Framtidens kollektivtrafik Kommunikation och media Detta är en delrapport inom det förvaltningsövergripande projektet Framtidens kollektivtrafik i Malmö. Detta pm är sammanställt av: Linda Herrström, Gatukontoret

Läs mer

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Torsdagen den 27 november 2014. 14.30-16.00 Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord Handikapporganisationernas representanter Kerstin Hvirf Bengt

Läs mer

Protokoll Datum: Tid: Plats: MHS Klubbstuga

Protokoll Datum: Tid: Plats: MHS Klubbstuga Protokoll Datum: Tid: 18.00 Plats: MHS Klubbstuga Deltagare Nicke Kaatman Lars Otto Thorin Lars-Göran Kvernby Per-Erik Söderlind Lena Mellbratt Stenman Tina Nilsson Britt-Marie Thor Stig Andreasson, adjungerad

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE 2009-09-17 1(6) Plats och tid: Borås, Boråshälsan kl: 18:30 21:30 Beslutande: Övriga: Jan Vinkvist Per-Åke Davidsson Tina Yngvesson Sassi Wemmer Tommy Johansson Klaes G Elvin Anna Fagefors Janet Jansson

Läs mer

Turismstrategi i samverkan Svenljunga och Tranemo

Turismstrategi i samverkan Svenljunga och Tranemo 1 (7) Slutrapport för projektet Turismstrategi i samverkan Svenljunga och Tranemo Datum: 2014 05 31 Journalnummer: 2011-599 Projekttid: 2011-2014 Kontaktpersoner i projektet: Fredrik Dahl fredrik.dahl@svenljunga.se

Läs mer

Överenskommelse. mellan föreningslivet och Uppsala kommun. Version 3.0

Överenskommelse. mellan föreningslivet och Uppsala kommun. Version 3.0 Överenskommelse mellan föreningslivet och Uppsala kommun Version 3.0 Det här är en lokal överenskommelse om principer och åtaganden mellan Uppsala kommun och Uppsalas föreningsliv för vår gemensamma samhällsutveckling.

Läs mer

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Torsdag den 31 januari 2013, kl Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Torsdag den 31 januari 2013, kl Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg Dokumenttyp: Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Göteborgs Tid: Torsdag den 31 januari 2013, kl. 14.00 17.35 Plats: Göteborgs Nya Varvet, Göteborg Ordinarie ledamöter Gladys Yannelli (S) ordförande Harriet

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Norrtälje, Pythagoras museet, den 7 december 2015

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Norrtälje, Pythagoras museet, den 7 december 2015 Sid 1 av 5 SIKO styrelsemöte, möte nr 7 år 2015 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Norrtälje, Pythagoras museet, den 7 december 2015 Närvarande: Ulf Westerberg

Läs mer

Projektplan - utkast Fisketurism i Gästrikland

Projektplan - utkast Fisketurism i Gästrikland Projektplan - utkast Fisketurism i Gästrikland Besök www.leadergastrikebygden.se eller bli ett fan på www.facebook.com/leadergastrikebygden sidan 1 Fisketurism i Gästrikland - Projektplan Vad Vi satsar

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 10 JANUARI 2011 SIDAN 1 AV 6 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Torsdag den 31 maj 2012, kl. 9.00 12.30 Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg

Styrelsen för Göteborgs Folkhögskola Tid: Torsdag den 31 maj 2012, kl. 9.00 12.30 Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, Göteborg Dokumenttyp: Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Göteborgs Tid: Torsdag den 31 maj 2012, kl. 9.00 12.30 Plats: Göteborgs Nya Varvet, Göteborg Ordinarie ledamöter Gladys Yannelli (S), ordförande Harriet

Läs mer

Månadsbrev januari 2012

Månadsbrev januari 2012 Till handledare och samordnare i Säkert Bondförnuft Månadsbrev januari 2012 Hej igen och god fortsättning på det nya året! Ett extra tack till dig som var med på fortbildningsdagarna. Det blev nyttiga

Läs mer

Länsbygderådet Sörmland

Länsbygderådet Sörmland Länsbygderådet Sörmland Nyhetsbrev mars 2015 Hej! Här kommer årets andra Nyhetsbrev med aktuell info från Länsbygderådet. Nyhetsbrev med aktuell information, tips om aktiviteter och kompete nsutvecklande

Läs mer

Revidering av förvaltningens hantering av medborgarförslag

Revidering av förvaltningens hantering av medborgarförslag ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING KANSLIENHETEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2008-907-000 SID 1 (5) 2008-12-10 Handläggare: Anne-Marie Hemphälä Telefon: 08-508 10 034 Till Östermalms stadsdelsnämnd sammanträde 2008-12-18

Läs mer

Varbergsnämnden 28-36

Varbergsnämnden 28-36 PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-04-14 Varbergsnämnden 28-36 Tid: Tisdag 14 april 2009 kl 14:00-17:15 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum:2013-05-14 Diarienummer:2010-061 AÖ Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Nittorps fiber ek fören under bildande Checkens namn Nittorps Fiber Sökande

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte med HELA SVERIGE SKA LEVA 7 HÄRAD Plats: Kvarnen, Hyssna Tid: Tisdagen den 21 april 2015 kl. 18.30

PROTOKOLL fört vid årsmöte med HELA SVERIGE SKA LEVA 7 HÄRAD Plats: Kvarnen, Hyssna Tid: Tisdagen den 21 april 2015 kl. 18.30 Sjuhärad PROTOKOLL fört vid årsmöte med HELA SVERIGE SKA LEVA 7 HÄRAD Plats: Kvarnen, Hyssna Tid: Tisdagen den 21 april 2015 kl. 18.30 1 Årsmötets öppnande Ordförande Tina Yngvesson hälsade de närvarande

Läs mer

Styrelsemöte för By- och Borgviksälvens vattenråd

Styrelsemöte för By- och Borgviksälvens vattenråd Samhällsbyggnad, Miljösektionen Sofi Eklund 0571-282 08 sofi.eklund@eda.se 1(5) PROTOKOLL (1/2017) Styrelsemöte för By- och Borgviksälvens vattenråd Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Övriga deltagare

Läs mer

Patientnämnderna i Västra Götalandsregionen Anne-Kathrin Schneider, sektionschef

Patientnämnderna i Västra Götalandsregionen Anne-Kathrin Schneider, sektionschef Patientnämnderna i Västra Götalandsregionen Anne-Kathrin Schneider, sektionschef Lag (2017:372) om stöd vid klagomål mot hälso- och sjukvården (proposition 2016/17:122) ersätter Lag ( 1998:1656) om patientnämndsverksamhet

Läs mer

Aktivitetsrapport från Arbetsgruppen för Bibliometri

Aktivitetsrapport från Arbetsgruppen för Bibliometri RAPPORT 1 2007-05-10 Lunds universitets bibliotek Biblioteksdirektionen Håkan Carlsson SUHF Forum för Bibliotekschefer, kansliet Berit Nilsson Biblioteksdirektionen Box 134 221 00 LUND Aktivitetsrapport

Läs mer

Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten.

Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten. Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten. Bakgrund till projektet Den ekologiska krisen, klimatkrisen, energikrisen och den ekonomiska Vi ser att dessa kriser hänger ihop och att lösningarna på dem

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 10 FEBRUARI 2011 SIDAN 1 AV 5 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

Pensionärsrådet Sidan 1 av 8

Pensionärsrådet Sidan 1 av 8 Pensionärsrådet 2009-09-08 Sidan 1 av 8 Plats och tid Gudarpsgården, Tranemo, kl. 13:30 16:30 Beslutande Icke tjänstg ersättare Övriga deltagare Stefan Hjertén, ordf Ulf Thifors Anita Mårtensson Stig Johansson

Läs mer

Örebroveckan för mänskliga rättigheter 2017 uppstartsmöte

Örebroveckan för mänskliga rättigheter 2017 uppstartsmöte Minnesanteckningar 2017-04-10 Ks 544/2017 Örebroveckan för mänskliga rättigheter 2017 uppstartsmöte 2017-04-10. Bilaga: powerpointpresentation Örebroveckan 2017. Närvarande föreningar: Örebro rättighetscenter

Läs mer

Minnesanteckningar från Ringsjöbygdens Framtid - Stormöte 2 Bosjökloster 18 september 2007, 18.00-21.00

Minnesanteckningar från Ringsjöbygdens Framtid - Stormöte 2 Bosjökloster 18 september 2007, 18.00-21.00 Minnesanteckningar från Ringsjöbygdens Framtid - Stormöte 2 Bosjökloster 18 september 2007, 18.00-21.00 1. Mötets inledning Projektledare Richard Nilsson hälsar välkomna och lämnar över till mötesledare

Läs mer

Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23. Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC

Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23. Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23 Kommunstyrelsen Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC Syftet med filmkommissionen är att marknadsföra Norrbottens Län som ett attraktivt

Läs mer

Inbjudan. Inspirationsdag Hälsofrämjande skolutveckling. Konferens den 27 mars 2003 kl 09.00-16.00

Inbjudan. Inspirationsdag Hälsofrämjande skolutveckling. Konferens den 27 mars 2003 kl 09.00-16.00 Inbjudan Inspirationsdag Hälsofrämjande skolutveckling Konferens den 27 mars 2003 kl 09.00-16.00 Biograf Draken Olof Palmes plats, Järntorget Folkets Hus, Göteborg Registrering och kaffe från kl 08.30

Läs mer

Strategidokument. Visit Lund Strategidokument

Strategidokument. Visit Lund Strategidokument Visit Lund Strategidokument 1 DÄRFÖR VISIT LUND Visit Lund har funnits i snart två år och växer så det knakar. Därför behöver vi sätta visioner och strategier för framtiden, bli ännu bättre på att paketera

Läs mer

VERKSAMHETSUTVECKLING

VERKSAMHETSUTVECKLING Centrum för Verksamhetsutveckling inbjuder till 2006-2007 Ständig utveckling pågår i Västra Götalandsregionen. Mycket sker och ingår helt enkelt i det dagliga arbetet. Det finns idéer för utvecklingsarbete

Läs mer

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro 1 (7) Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Inledning Svenska kyrkan ska vara ett redskap för Guds rike, och i varje

Läs mer

LEADER SYDÖSTRA SKÅNE. Organisationsnummer VERKSAMHETSPLAN 2017 BUDGET

LEADER SYDÖSTRA SKÅNE. Organisationsnummer VERKSAMHETSPLAN 2017 BUDGET LEADER SYDÖSTRA SKÅNE Organisationsnummer 802496-4218 VERKSAMHETSPLAN 2017 BUDGET 2016-2023 VERKSAMHETSPLAN Leaderkontoret Leaderkontoret ska sköta LEADER Sydöstra Skånes operativa verksamhet. Leaderkontoret

Läs mer

Brottsförebyggande program. för Ronneby kommun

Brottsförebyggande program. för Ronneby kommun Brottsförebyggande program för Ronneby kommun Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Gäller från: 2012-04-26 Antagen: KF 121/2012 Innehållsförteckning Lokala brottsförebyggande rådets uppgift... 2 Ronneby

Läs mer