Förslag till dagordning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förslag till dagordning"

Transkript

1 Förslag till dagordning 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd 3. Fastställande av dagordning 4. Val av mötets ordförande och sekreterare 5. Val av två justerare av protokollet tillika rösträknare 6. Fråga om mötets behöriga utlysande 7. Styrelsens och sektioners verksamhetsberättelse 8. Styrelsens förvaltningsberättelse 9. Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning Fråga om ansvarsfrihet för den period som revisionen avser 11. Fastställande av verksamhet och budget för 2015: a) Styrelsen b) Sektioner c) Propositioner d) Motioner e) Beslut om budget och medlemsavgifter 12. Val av a)ledamot b)suppleant c)revisor d)revisorsuppleant e)valberedning f)ombud till SSDF-möten g)sektionsansvarige och ledamöter: Utbildningssektionen Materiel Säkerhet UV-rugby Stuga och fest Kompressor Båtsektionen Resesektionen Matfestival 13 Val av 2 firmatecknare tillika tecknare av klubbens samtliga konton 14 Beslut om policydokument för ideellt arbete i klubben 15 Övriga frågor 16 Mötet avslutas 1(17)

2 Årsredovisning för S:t Helena Sportdykarklubb Organisationsnummer Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen för S:t Helena Sportdykarklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret Verksamhetens art och inriktning S:t Helena Sportdykarklubb är en förening som bedriver sportdykning och UV-rugby med årsmötet som högsta beslutande organ. S:t Helena Sportdykarklubb har till uppgift att sörja för att sportdykning, som sker i föreningens regi, sker på ett säkert sätt och att gällande anvisningar i dykpraxis följs. Medlemmar Medlemsantalet uppgick till ett totalt antal av 140 st Väsentliga händelser under räkenskapsåret 2014 har varit ett bra år för klubben både medlems- och verksamhetsmässigt. Föreningen har även i år medverkat på den årliga matfestivalen. Denna händelse är utan jämförelse den viktigaste för föreningens ekonomi och därmed vidare utveckling. Under året har våra båtar används ganska flitigt. Framförallt rib-båten har varit med vid ett antal dykresor till såväl Vättern som Västkusten. Liksom tidigare år har intresset för våra resor för det mesta varit stort. Fortfarande är det resan vid Kristi Himmelsfärdshelgen till Ramsvik samt augusti till Styrsö som är våra stora resor. Vi har också genomförd en resa till Malta med 12 personer som blev mycket populär. Vi har genomfört de beslut om nyinköp och underhållsarbete som vi beslutade om på förre årsmötet, monterad kodlås på kompressorboden, byggd en vägg i kompressorboden, köpt värmepumper till kompressorboden och stugan och köpt en booster till kompressorboden. För investeringarna i värmepumper, kodlås och material för byggande av vägg, har vi sökt och fått ett investeringsbidrag på kr från kommunen. Vi har genomförd den traditionella sjörensningen där vi hjälper kommunen att rensa bort skräp kring badbryggor på deras badplatser. I övrigt hänvisar vi till våra sektioners verksamhetsberättelser vad det gäller övrig verksamhet. 2(17)

3 Verksamhetsberättelse 2014 UV- rugby Året 2014 har varit ett steg framåt för UV-rugby sektionen. Antalet medlemmar på träning har ökat och har legat stadigt mellan 6-8 personer. Tillväxten kan härledas till att befintliga spelare aktivt sökt nya medlemmar samt att klubben även fanns representerad på högskolemässan i Skövde vilket också genererade nya spelare. Sektionen har även haft träningar med både Göteborg och Jönköping för att utbyta erfarenheter och utveckla spel och träningsövningar. Utöver all träning har klubben deltagit i El Rio cup på våren Där lyckades vi med bedriften att spela jämnt med både junior- och dam-landslaget, men förlora med uddamålet i båda fallen. Cupen gav mycket erfarenheter och rutin för såväl debutanter som erfarna spelare. Verksamhetsberättelse båtsektionen 2014 Året inleddes i vanlig ordning med några dagar med reparationer och underhåll. RIB båten har varit utlånad till ett flertal privata resor, klubbresor och dagsutflykter. Vi har i höst efter upptagning för säsongen bytt gas o växelreglage på RIB båten. Alu båten har utrustats med ett extra batteri och länspump, dykstege, samt kapat vissa delar av räcket runt båten för att underlätta att rulla i vid dyk och lyfta upp dykutrustning. Även Alu båten har flitigt används under säsongen. Stort tack till alla er som på något sätt har jobbat med båtarna under året.. Ett extra tack till Magnus Johansson som lagt ner mycket fint jobb o tid på att tillverka vår dykstege. Verksamhetsberättelse stugan 2014 Målning av bastubyggnad och den delen av kompressorbyggnaden som ej var färdigmålad har färdigställts. En vägg och dörr är uppförd som begränsning mellan kompressorn och förrådet. Kodhänglås finns på dörren in till förrådet. Detta gjordes i samband med att kodlås på dörren in till kompressorboden installerades. Allt för att underlätta för alla att fylla sina flaskor, när det passar den enskilde. Kommunen har röjt/rensat i skogen, söder om stugan, vilket innebär att det är lite luftigare och att vi ser sjön uppifrån stugan. Den trasiga flytbryggan är itusågad och upptagen till hälften. Önskemål fanns om att vitmåla rummet i klubbstugan, där bardisken är belägen. Detta påbörjades aldrig under Vidare skulle vindskivor på klubbstugan bytas. Detta är heller inte gjort. 3(17)

4 Verksamhetsberättelse för resesektionen Vi har under året genomförd tre resor. Ramsvikresan i maj där 17 personer deltog. Styrsöresan i augusti där vi hade som max 30 deltagare under veckan på ön. Maltaresan i oktober samlade 12 personer och arrangerades till stor del av deltagarna själv genom en chattgrupp på facebook. Utöver dessa resor som är i klubbens regi, har ett antal personer tagit initiativ till flera kortare resor i vår närmiljö och på västkusten. Detta är resor som har tillkommit genom vår sida på facebook när någon som har varit dyksugen har frågat om det finns intresse för att dyka. Det har varit så pass mycket att det troligen är fler som dyker på detta lite mer sporadiska sättet än genom de av klubben planerade resor, frågan är om inte detta sätt att dyka passar fler än resor där man skall anmäla sig några veckor innan. Resesektionen tackar för förtroendet under 2014 och hoppas på ett lika intensivt dykår 2015 oavsett i vilken form det arrangeras Erik Stennert Johan Stenström Svend Åge Egeriis Verksamhetsberättelse 2014 utbildning Utbildningssektionen S:t Helena Sportdykarklubb Genomförda utbildningar *CMAS inkl torrdräktskurs Våren 2014, Ansvariga instruktörer Mikael Faleke, Erik Bergström 9 elever Hösten 2014, Ansvariga instruktörer Björn Donslund, Mikael Faleke 6 elever Nitroxkurs Vinter 2014, Ansvariga instruktörer Mikael Faleke, P-A Andersson 8 elever Gas-blenderkurs Våren 2014, Ansvarig instruktör Per-Henrik/SSDF 8 elever/ 2 Götene Dykledarkurs Våren 2014, Ansvariga instruktörer P-A Andersson 5 elever/ 2 certifierade Utbildningsmaterial, Ansvarig Andreas Gustafsson Sedvanlig regulatorservice och provtryckning av 4 flaskor Inköp av helfotsfenor, masker och snorklar, samt handskar och huvor med bidrag från Idrottslyftet. Ny budgetering av utbildningsmaterial. Vi har 8 elevpaket och 2 instruktörspaket. Skövde Mikael Josefsson 4(17)

5 Verksamhetsberättelse kompressor 2014 Under 2014 har St Helena använt vår huvudkompressor i 204 drifttimmar och tankat 2631 m 3 luft, nitrox eller trimix. Detta motsvarar ca 975 fyllningar av enkelflaskor. Vi har genomfört kontinuerlig service under året. Vår mobila bensindrivna kompressor har stöttat klubben vid helgresor och kursavslutningar i Lysekil. P.g.a. problem med tillgänglighet och pålitlighet med vår gamla leverantör av luftanalys har vi letat ny leverantör. Detta har dragit ut på tiden, men vi har hittat en bra leverantör i Stockholm som heter Sublight som vi också nyttjat vid inköp av booster pump för syrgas och helium. Nu kan föreningen erbjuda fullständig fyllservice till medlemmar som har behörigheter för trimix, rebreather eller accelererad dekompression. Vi har också anskaffat en fyllvippa för partialtrycksfyllningar och en överfyllnadsslang för att tanka mellan dykflaskor. Förvaltningsberättelse Resultat och ställning S:t Helena SDK:s ekonomiska utveckling i sammandrag: Resultat 5,5 44,4 22,7 Beträffande föreningens resultat och ställning i övrigt hänvisas till resultat och balansräkningen. 5(17)

6 6(17)

7 7(17)

8 8(17)

9 9(17)

10 10(17)

11 Styrelsens verksamhetsplan 2015 Inventeringslista ska sammanställas för de olika sektionerna. Gå igenom vad som finns i boden. Beräkna vad som behövs under året. Beslutas att detta ska vara klart senast 14/12. Ska genomföra inventeringsdagar för sektionerna, bestämda dagar avsatta två tillfällen per år. Lista för utrustning i boden. Kalender för att kunna boka och se var utrustning finns. ev kunna koppla till hemsida. Städdag i klubbstugan 17/1, kl. 10:00-15:00. Dykloppis och städdag 9/5, kl. 10:00-15:00. Sjörensning första onsdagen efter skolavslutning. Föranmälning vissa sjöar, annars samling vid klubbstugan kl. 18:00. Sammanställa lista även för sjörensningen med utgångspunkt i medlemsregistret, en ansvarig för varje sjö. Sektionerna ska inkomma med aktivitetslista för inplanerade datum som berör andra medlemmar. Sektionsmöten 5/5 samt 13/10 kl. 18:30. Tryckkammarresa. Tilldelas utbildningssektionen att samordna. En årlig 1:a adventsresa särskilt för att de som går kurs under hösten kan komma igång. Säkerhetsansvarig/klubbsäkerhetsombud behöver utses. Viktigt med mer diskussion kring säkerhet, finna sätt att hålla igång detta exempelvis säkerhetsdag. Ta upp frågan på årsmötet. Extra sektionsmöte, fokus att sammanställa listorna för vilket ansvar och uppgifter de olika sektionerna har. Styrelsemöte januari I övrigt ska styrelsen tillsammans med övriga medlemmar tillse att klubben arbetar efter vår policydokument för idéelt arbete i klubben 11(17)

12 Verksamhetsplan 2015 UV- rugby Uv-sektionen har som mål att fortsätta växa och värva nya medlemmar. En fortsatt tillväxt av medlemmar är viktigt för att kunna ha en bra nivå på träningarna och fortsätta utvecklas. Målet är att delta på högskolemässan även detta år, då det en bra plats att synas på och nå ut till rätt målgrupp. Även 2015 sattsar sektionen på att vara med på El Rio cup och försöka ha utbytesträningar med angränsade klubbar. Verksamhetsplan 2015 båtsektionen Inför kommande säsong är tanken att påbörja det årliga båtarbetet med start helgen vecka 15 för att vara klara till Ramsviksresan då båda båtarna tas i bruk för säsongen. Vi kommer bland annat att montera diverse halkskydd, byta ekolodssensor i Alu båten som gick sönder i samband med upptagningen i höstas, samt årliga oljebyten allmän översyn på båda båtarna och samtliga släpvagnar som klubben äger. Vi räknar med viss hjälp av klubbens dykare för att lösa dessa jobb, tid och plats kommer att meddelas senare i vår. Med vänlig hälsning Båtsektionen Verksamhetsplan stugan 2015 Som prioritet ett måste vindskivorna bytas. Den trasiga bryggan skall bortforslas. Öppna skorstenshålet i köket skall täppas igen, med plåt och isolering. Ev. målning av bar -rummet 12(17)

13 Verksamhetsplan för resesektionen Vi har än så länge planerad fyra resor under året. Första resan blir till Ramsvik maj. På denna resa har vi bokat 5st 7 bädds stugor. Vi återkommer med pris och bokningstider för resan under mars/april månad. Vi kommer i år att genomföra en midsommarresa som vi tidigare har haft i klubbens regi. I år har vi bokat en stuga med självhushållning i Jordfall. Direkt till vattnet på ett ställe där de flesta i klubben redan har dykt. Det kommer att finnas tillgång till en av våra båtar och kompressor under vecka 25. Stugan kan ta 10 personer. Tanken med denna vecka är att de som tänker deltaga själv planerar aktiviteter, matlagning, matinköp och dyk under veckan. I vecka 33 har vi bokat den traditionella Styrsöresan. Det är som vanligt max 30 personer som kan vara där samtidigt och det är självhushållning med gemensam matlagning. Inköp och all annan planering sköts av klubbens resesektion i samarbete med deltagare. Oktober/november är det dags för en resa till ett lite varmare land. Vi har ju tidigare varit en vecka på Malta, men vi får diskutera detta under första hälften av det nya året, det finns ju andra intressanta ställen också i samma prislägen och med samma angenäma oktober klimat. Utöver de av klubben planerade resor kommer det säkert, att som under 2014 arrangeras en massa sporadiska dyk resor/utflykter. Detta har ju visat sig vara ett mycket populärt sätt att dyka under året och det kanske är så vi skall ha det i framtiden, det kan ju vara så att de resor som man måste planera en tid i förväg och i klubbens regi kommer att försvinna. I år har vi dock planerat resor som vanligt enligt planen ovan och sen får vi väl diskutera hur vi skall ha det i framtiden, detta är något för den nya resesektionen och styrelsen att diskutera under verksamhetsåret, vi önskar dem lycka till Resesektionen Erik Stennert Johan Stenström Svend Åge Egeriis 13(17)

14 Verksamhetsplan 2015 utbildning Planerade utbildningar *CMAS inkl torrdräktskurs Våren 2015, Ansvariga instruktörer P-A Andersson, Mikael Josefsson Hösten 2015, Ansvariga instruktörer Björn Donslund **CMAS Våren 2015, Ansvariga instruktörer Mikael Faleke, Björn Donslund Navigationskurs Våren 2015, Kursledare Rasmus Lundbäck, Roland Gustavsson Nitroxkurs Våren 2015, Ansvariga instruktörer Mikael Faleke, P-A Andersson Dykledarkurs Hösten 2015, Ansvarig instruktör Mikael Faleke ***CMAS Kursstart vinter avslutas våren 2016, Ansvarig instruktör P-A Andersson Vi kommer att göra en Instruktörshandledning. Utbildningsmaterial, Ansvarig Andreas Gustafsson Sedvanlig regulatorservice och inköp av flera kg Bly. Inköp av enklare servicematerial. Vi har 8 elevpaket och 2 instruktörspaket. Ansvar för Oxybox och Dykledarväskor flyttas till Klubbsäkerhetsombud (KSO) Skövde Mikael Josefsson Utbildningsansvarig/**CMAS Instruktör Verksamhetsplan för kompressorn 2015 Vi kommer under 2015 utbilda nya sektionsmedlemmar på drift och service av våra kompressorer och tillhörande utrustning. Luftanalys kommer att skickas in under första kvartalet Vi motionerar och planerar för installation av luftbank för att underlätta vid stora fyllningar för kursverksamhet och snabbare luftfyllningar för medlemmar. 14(17)

15 Förslag till medlemsavgifter 2016 Avgift Nuvarande Förslag 2016 Medlemsavgift Familjesenior Junior Minior Båt- och kompressor Nitrox Trimix Vi förslår utöver ovanstående att de som nyttjar vår boosterpump betalar en extra avgift på 500 kr per år för att finansiera denna. Då de avgifter vi beslutar om i dag inte gäller förrän 2016 vill vi att årets avgift på 500 kr betalas frivilligt av de berörda. 15(17)

16 Förslag till budget 2015 Nettoomsättning Intäkter Utgifter Diff Utb Klubbresor Klubbfester Årsmöte Summa Bidrag Intäkter Utgifter Diff Adminbidrag Sjörensning Övriga bidrag?? 0 Summa Övriga intäkter Intäkter Utgifter Diff Medlemsavgifter Uthyrning utr Summa Föreningskostnader Intäkter Utgifter Diff Uv rugby Medlemskap SSRS Material utb Summa Externa kostnader Intäkter Utgifter Diff Kostnader lokalhyre Kompressor/båt/trailer Administration Försäkringar Summa Ränteintäkter Intäkter Utgifter Diff Bank Fond Summa Årets Intäkter Utgifter Diff Intäkter totalt Utgifter totalt Vinst/förlust Avskrivningar Fond Summa Vinst förlust (17)

17 Policy för ideellt arbete i ST:Helena sportdykarklubb. Klubben är en ideell organisation som arbetar för att våra medlemmar kan utvecklas som dykare/uv rugbyspelare, och känna en gemenskap i klubben. Vi skall arbeta för att våra medlemmar känner att de hör hemma och kan utvecklas tillsammans med varandra i klubben. Detta innebär att vi som grund har inriktningen att skapa aktiviteter för "vanlig" dykning och relaterande aktiviteter som att, t.ex. anordna resor, tillhandahålla båtar, kompressor och andra saker som gör att medlemmarna anser det finns ett värde med att vara med i klubben. Vi skall också skapa möjligheter för aktiviteter som i dagsläget kan kännas mer ovanliga som t.ex. trimix och Rebreather dykning kan förekomma i klubben. Värdet av att vara med i klubben ska inte bara ses som tillgång till materiella värden. Det vi i första hand bygger vår verksamhet kring är värdet av samhörighet och att vi stödjer varandra i arbetet med klubbens gemensamma aktiviteter. Detta innebär att vi skall stödja de som ställer upp och tar på sig olika uppdrag. De tar på sig en stor och viktig uppgift, för utan dem skulle inte klubben fungera, oavsett hur mycket materiella tillgångar vi har. Vi skall stödja våra vänner som ställer upp och jobbar i de olika sektionerna genom att tipsa om vilka idéer vi har gällande verksamheten och hur vi eventuellt kan utveckla befintliga aktiviteter samt utveckla nya. Detta skall ske i en positiv anda där vi tillför något med syfte att hjälpa de förtroendevalda i deras arbete, oavsett om det är styrelsen, sektioner eller valberedningen. Tillsamman och med klubbens bästa för ögonen ska vi skapa en öppen och ärlig dialog med syfte att stärka gemenskapen i klubben. Det skall finna en uppdragsbeskrivning för varje sektion och styrelsen där det klart framgår vad de olika uppdragen innebär. Detta för att underlätta arbetet när någon ny tar över ett ansvarsområde och för att alla medlemmar ska veta vad de olika sektionerna ska göra och vad man själv ska, eller kan göra i samband med de olika aktiviteter de har. Detta underlättar att alla medlemmar kan komma med förslag för verksamheten och därigenom har möjlighet att hjälpa till. Styrelsen vill med policydokumentet klargöra att vi är en ideell organisation där vi utvecklas genom att hjälpa varandra och ta ansvar för verksamheten och få de förtroendevalda att känna att de har medlemmarnas stöd för det arbete de utför ideellt. Årsmötet ST:Helena sdk (17)

Förslag till dagordning

Förslag till dagordning Årsmöte för S:t Helena Sportdykarklubb Organisationsnummer 866601-2177 Förslag till dagordning 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd 3. Fastställande av dagordning 4. Val av mötets ordförande och

Läs mer

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 1 Innehållsförteckning GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 Kallelse och dagordning årsmöte Verksamhetsberättelse

Läs mer

S:t Helena SDK 2012-02-20

S:t Helena SDK 2012-02-20 Förslag till dagordning 1. Mötet öppnas Årsmöte 120310 2. Fråga om mötets behöriga utlysande 3. Fastställande av röstlängd 4. Fastställande av dagordning 5. Val av mötets ordförande och sekreterare 6.

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stockholms Roddförening

Kallelse till årsmöte i Stockholms Roddförening 2014-11-10 Stockholms Roddförening stiftad 8 april 1880 Kallelse till årsmöte i Stockholms Roddförening Tid: Torsdagen den 27 november 2014 kl. 19.00 Plats: Föreningens båthus, Lidovägen 22 Dagordning

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

SMK Västerås Årsmöte

SMK Västerås Årsmöte SMK Västerås Årsmöte 2018-02-22 1. Mötets öppnande. Ordförande Mikael Wadsten hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. 2. Fastställande av närvarolista och röstlängd Röstlängd och närvarolistan godkändes

Läs mer

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00.

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. Dagordning Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande att leda mötet 3. Styrelsens anmälan om sekreterare för mötet 4. Justering av röstlängd 5. Val

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 18 mars 2015 Kl. 18:15 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka innan

Läs mer

S:t Helena SDK

S:t Helena SDK Förslag till dagordning 1. Mötet öppnas Årsmöte 130302 2. Fråga om mötets behöriga utlysande 3. Fastställande av röstlängd 4. Fastställande av dagordning 5. Val av mötets ordförande och sekreterare 6.

Läs mer

Kaféet hade ordnat goda smörgåsar och en fruktkorg. Efter lite mingel öppnades mötet ca 18:30.

Kaféet hade ordnat goda smörgåsar och en fruktkorg. Efter lite mingel öppnades mötet ca 18:30. ÅRSMÖTE STOCKHOLMS KAJAKKLUBB 2013-02- 20 TID: Klockan 18.30 21:30 PLATS: Klubbhuset NÄRVARANDE: 42 medlemmar 1 Mötets öppnande Kaféet hade ordnat goda smörgåsar och en fruktkorg. Efter lite mingel öppnades

Läs mer

GåshagaStrands BåtKlubb Årsstämma 2010

GåshagaStrands BåtKlubb Årsstämma 2010 GåshagaStrands BåtKlubb Årsstämma 2010 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Fråga om mötets utlysande. 4. Val av två justeringsmän att jämte ordföranden justera

Läs mer

Linköpings Sportdykarklubb Årsmöte 2016-02-07

Linköpings Sportdykarklubb Årsmöte 2016-02-07 Linköpings Sportdykarklubb Årsmöte 2016-02-07 Innehåll Föredragningslista vid årsmötet i Linköpings Sportdykarklubb 2016-02-07 Styrelsens verksamhetsberättelse Styrelsens förvaltningsberättelse Budget

Läs mer

Dansförening kallelse

Dansförening kallelse Dansförening kallelse 170531 Välkommen på årsmöte och start av en social dansförening 170613 kl 19-21! Vi startar igång föreningen med dagordningen på nästa sida. Vi fikar sedan och diskuterar i de arbetsgrupper

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2018-11-22 1. Mötets öppnande 2. Mötets stadgeenliga utlysande 3. Godkännande av dagordningen 4. Val av justeringsmän 5. Val av mötesordförande 6. Val av mötessekreterare

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 16 mars 2016 Kl. 18:00 i Björlandagårdens matsal Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka

Läs mer

HKK-NYTT Januari 2011

HKK-NYTT Januari 2011 HKK-NYTT Januari 2011 Hej HKK:are! Förra året avslutades med en bra luciaträff med stort deltagande trots isläget. Seglarna har just haft pubkväll där planerna smidits och bedrifterna målats ut. Nu siktar

Läs mer

Årsmöte Strandtorp GK

Årsmöte Strandtorp GK Årsmöte Strandtorp GK 2019-02-26 Plats:IF Metallhuset Älesvägen 2 Datum 2019-02-26 Tid Mötesstart 18:00 Dagordning 1 Mötets öppnande 2 Fastställande av röstlängd för mötet 3 Fråga om mötet utlysts korrekt

Läs mer

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen.

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen. Stadgar för Gransjöbodarnas snöskoterklubb Ändamål 1 Klubben är en ideell förening, vars uppgift skall vara att tillvarata medlemmarnas intressen i snöskoterfrågor, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken

Läs mer

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Närvarande: Ross Linscott, Eskil Varenius, Viktor Kämpe, Anton Sörensen, Erik Engvall, Lukas Lindroos, Magnus Sandén. Bilagor: Antagna stadgar, antagen

Läs mer

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Stadgar Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö 1 NAMN Föreningens namn är Malmö mot Diskriminering föreningarnas organisation för att främja

Läs mer

Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017

Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017 Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017 Dagordning vid årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

ÅRSMÖTE 2012 - Bilaga 1

ÅRSMÖTE 2012 - Bilaga 1 ÅRSMÖTE 2012 - Bilaga 1 Ordinarie årsmöte 2012 TID: 2012-09-25 (tisdag) kl 19.30 21.00 PLATS: Vallda Församlingshem Dagordning: 1. Öppnande 2. Val av ordförande för årsmötet 3. Val av sekreterare för årsmötet

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1(6)

Årsmöte VMK sida 1(6) Årsmöte VMK 2014-03-09 sida 1(6) Dagordning VMK årsmöte 2014 1. Fråga om mötets behöriga utlysande 2. Val av a) Ordförande b) sekreterare för mötet 3. Val av två justeringsmän att jämte ordförande justera

Läs mer

Arsmotesprotokoll for Dykarklubben Kalmarsund 2013-02-28

Arsmotesprotokoll for Dykarklubben Kalmarsund 2013-02-28 \ Arsmotesprotokoll for Dykarklubben Kalmarsund 2013-02-28 Plats: Klubbstugan i Langviken. 1 Faststallande av rostlangd for motet: Gabriel Molleborg, Christer Karlsson, Rasmus Gustafsson, Mats Gustafsson,

Läs mer

Välkommen på middag!

Välkommen på middag! . Välkommen på middag! Våra simungdomar vill bjuda in dig till middag onsdagen den 21/3 kl 18.30 i Södervärnsskolans matsal. Under middagen genomför vi även årets viktigaste möte, föreningens årsmöte.

Läs mer

Stadgar Göteborg Lacrosse

Stadgar Göteborg Lacrosse Stadgar Göteborg Lacrosse 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Göteborg lacrosse med smeknamnet Seadrakes. Föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun. 2 Syfte Föreningens syfte är att främja

Läs mer

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige.

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige. Stadgar 2015-05-04 Stadgar NJURCANCERFÖRENINGEN Organisationsnummer: 802495-4342 1 Namn Föreningens namn är NJURCANCERFÖRENINGEN. Cancerföreningen NJURCANCERFÖRENINGEN är en intresseförening för personer

Läs mer

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok. 1. Mötesdata Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09 Plats Mötets Ordförande Mötets Sekreterare ESKILSTUNA Andreas Saxin Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.se 2. Förberedelser

Läs mer

Tureholmsvikens båtsällskap

Tureholmsvikens båtsällskap från årsmötet 2016-11-24 1. Mötets öppnande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt Årsmöte tillstyrkte detta. 3. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Sportdykarklubben Grodmännen

Sportdykarklubben Grodmännen Sportdykarklubben Grodmännen Vår Dykpraxis och Säkerhets- & Krisplan Utgåva 2012-04-04 Dykpraxis & Säkerhetsplan för SDK Grodmännen (2012-04-04) 1(7) Syftet med denna dykpraxis, säkerhets- & krisplan är

Läs mer

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 PFK Sida 1 (5) Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 Tid: 2008-02-26 klockan 18.30 19.15 Plats: Lektionssal 7 därefter Mässen Kvarn 1 Mötets öppnande Ordförande Lars-Örjan Hovbrandt hälsade

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom 1 Förbundets ändamål Riksförbundet Huntingtons Sjukdom är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Ändamålen är: arbeta intressepolitiskt för

Läs mer

STADGAR för World Animal Protection Sverige

STADGAR för World Animal Protection Sverige STADGAR för World Animal Protection Sverige FÖRENINGENS FIRMA OCH SÄTE Föreningens firma är World Animal Protection Sverige, med organisationsnummer 802447-4481. Föreningen är en allmännyttig ideell förening

Läs mer

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året.

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året. TÄVLINGAR 2012 24 Mars Våffelracet 15 April RS och FRS Sprintcupen 17 Maj Torsdagsrally Sprintcupen 21 Juli Midnattssolsrallyt 3 Aug. Kvällsrally 18 Aug Kräftracet 1 Sept Rally EMK Kannan 20 Okt Sprintcupen

Läs mer

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar Stadgar för Alla ska kunna bo kvar 1. Firma Föreningens namn är Alla ska kunna bo kvar 2. Syfte Föreningens syfte är att sätta fokus på de sociala aspekter som finns när fastighetsägare höjer hyrorna kraftigt

Läs mer

Vi kommer också att besluta om en eventuell utbyggnad av klubbstugan och redovisa några byggalternativ. Se bifogad beskrivning och dagordning

Vi kommer också att besluta om en eventuell utbyggnad av klubbstugan och redovisa några byggalternativ. Se bifogad beskrivning och dagordning Till samtliga medlemmar i vår förening! KALLELSE till årsmöte i Motala Vätterfiskeklubb Du hälsas härmed välkommen till vårt årsmöte: Tid: onsdagen den 18 mars, klockan 19:00 Plats: Motala Södra Båtklubb

Läs mer

Protokoll från. Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening. 4 mars 2018 kl i Orkesta bygdegård

Protokoll från. Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening. 4 mars 2018 kl i Orkesta bygdegård Protokoll från Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening 4 mars 2018 kl. 18.00 i Orkesta bygdegård 1. Årsmötet öppnas. Mötet öppnades och ordförande Marie-Louise Jansson hälsade mötesdeltagarna välkomna till

Läs mer

Org.nr: Föreningsstadgar

Org.nr: Föreningsstadgar Föreningsstadgar Upprättad 2007-06-24 vid bildandet av föreningen i Boda, Österåker. Reviderad 2011-11-16 vid extra medlemsårsmöte. Reviderad 2012-10-16 vid extra medlemsårsmöte. Reviderad 2017-03-18 vid

Läs mer

VÄSTERÅS SPORTDYKARKLUBB MOLLUSCA. Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2014 Vid ordinarie årsmöte i klubblokalen Lögarängen 2014 02 27

VÄSTERÅS SPORTDYKARKLUBB MOLLUSCA. Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2014 Vid ordinarie årsmöte i klubblokalen Lögarängen 2014 02 27 VÄSTERÅS SPORTDYKARKLUBB MOLLUSCA Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2014 Vid ordinarie årsmöte i klubblokalen Lögarängen 2014 02 27 Västerås SportDykarKlubb Mollusca VSDK Mollusca är en ideell och politisk

Läs mer

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00.

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00. Kallelse DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 213 klockan 11.. Plats: Lilla Västanbergsvägen 24 Dagordning 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun.

För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun. Föreningens stadgar För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun. Föreningen bildades den 27 november 2007 med antagande av nedanstående stadgar. Föreningens

Läs mer

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar 1 Föreningens firma Föreningens firma är Västerås Astronomi- och RymdforskningsFörening. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

Årsmöte Svedjeholmens IF

Årsmöte Svedjeholmens IF Årsmöte Svedjeholmens IF 2017-07-21 Närvarande: Ett 20-tal medlemmar 1. Mötets öppnanden: Patric öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 2. Godkännande av dagordning: Dagordningen godkändes. 3. Årsmötets

Läs mer

ÅRSMÖTE 11 juli 2012 Uppdaterad med kommentarer under årsmötet. HIF Årsmöte 11 juli

ÅRSMÖTE 11 juli 2012 Uppdaterad med kommentarer under årsmötet. HIF Årsmöte 11 juli ÅRSMÖTE 11 juli 2012 Uppdaterad med kommentarer under årsmötet HIF Årsmöte 11 juli 2012 1 1. Inledning och öppnande av mötet (1) HIF startades 1983 och har som främsta syfte att värna om och bevaka både

Läs mer

SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13

SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13 SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13 RALLY DAGORDNING 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd vid mötet. 3. Godkännande av kallelsen till årsmötet. 4. Godkännande av dagordning. 5. Val av ordförande för

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Medlemsmöte Datum: 2016-10-12 kl. 18:00 Plats: Klubbstugan i Gälltofta 1: Mötets öppnande Parentation hölls för Kjell Jönsson med åtföljande av en tyst minut därefter hälsade ordförande deltagarna välkomna

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Torsdagen den 22/9-2016 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 19 medlemmar deltar på

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 21 mars 2013, kl 19.00 Klädsel: Vanliga kläder, ej Gi Alla medlemmar och målsmän till medlemmar under

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete.

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. STADGAR FÖR FÖRENINGEN VÄSTERÅS SOPPKÖK Version 4, 2015-10-03 1 Föreningens namn Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER 1 Ändamål KÄRRA VÄNNER är en ideell förening, vars syfte är att verka för att bevara byn Kärradals karaktär och verka för en god, trivsam och innehållsrik

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

KIDS FUTURE

KIDS FUTURE STADGAR för KIDS FUTURE Beslutade i Stockholm den 11 maj 2016 1 FIRMA Föreningens firma är Kids Future. 2 ÄNDAMÅL Kids Future är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som bedriver internationellt

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Stadgar för Linköpings fäktklubb

Stadgar för Linköpings fäktklubb 1(6) Stadgar för Linköpings fäktklubb Syfte 1 Föreningens namn är Linköpings fäktklubb, i förkortad form LFK. Föreningens syfte är att bedriva fäktning i Linköping. Föreningen skall vara organiserad enligt

Läs mer

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker 1 NAMN Vällingby Folkets hus förening är en allmännyttig ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningens ändamål är att,

Läs mer

Föreningens firma är Social ekonomi Sjuhärad ideell förening. Samt bedriva med ovanstående förenlig verksamhet

Föreningens firma är Social ekonomi Sjuhärad ideell förening. Samt bedriva med ovanstående förenlig verksamhet STADGAR för Social ekonomi Sjuhärad ideell förening 1. FIRMA Föreningens firma är Social ekonomi Sjuhärad ideell förening 2. ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Utgöra ett samarbetsorgan mellan aktörer inom

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Stadgar för Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening

Stadgar för Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening Stadgar för Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening Antagna vid extra styrelsemöte den 27-11 2014. 1-23 1 Föreningens firma Föreningens namn är Tynderö Byfiber Ekonomisk Förening (TBEK). 2 Föreningens ändamål

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb Organisationsnummer 8024186622, nedan kallad Föreningen Föredragna på årsmötet den 23 januari 2016 Fastställda av extra årsmöte den 13 februari 2016 1 Namn och inriktning Föreningen Hallands är en ideell

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer

Stadgar. för regionförening inom Brottsofferjouren. Regionstadgarna reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017.

Stadgar. för regionförening inom Brottsofferjouren. Regionstadgarna reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017. Stadgar för regionförening inom Brottsofferjouren Regionstadgarna reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna 19-20 maj 2017. Regionstadgar Innehåll 1 Föreningens namn, säte och organisation... 2 2

Läs mer

STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018

STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018 STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018 1 Föreningens namn är Föreningen Kulturcentra Alvik, förkortat FKC Alvik 2 Föreningens hemvist är Stockholm. 3 FKC Alvik är en allmännyttig

Läs mer

Stadgar för Leksands Dykarklubb Antagna vid årsmötet 2014-02-22

Stadgar för Leksands Dykarklubb Antagna vid årsmötet 2014-02-22 Stadgar för Leksands Dykarklubb Antagna vid årsmötet 2014-02-22 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Leksands Dykarklubb (LDK) 2 - Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Leksand. 3 Föreningsform

Läs mer

03. Val av mötessekreterare Mötets sekreterare är den som antecknar vad som beslutas på mötet. Dessa anteckningar kallas för årsmötesprotokollet.

03. Val av mötessekreterare Mötets sekreterare är den som antecknar vad som beslutas på mötet. Dessa anteckningar kallas för årsmötesprotokollet. Årsmötesordlista Förklaringar till dagordning på årsmöte 01. Årsmötets öppnande När mötet ska starta enligt kallelsen får någon öppna mötet, exempelvis föreningens ordförande. Det gör man genom att säga

Läs mer

Sveriges Hundfrisörer

Sveriges Hundfrisörer Sid 1(6) Välkomna till Sveriges Hundfrisörers årsmöte 2008 Årsmöteshandlingar Sid 2(6) Innehåll: 3 Förslag till dagordning 4 Berättelse 5 Verksamhetsplan 5 Förslag avgift 6 Stadgar Sid 3(6) Förslag till

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf 1 Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl. 19.00 Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf Innehållsförteckning SID 2: FÖREDRAGNINGSLISTA / STYRELSE / REVISION / VALBEREDNING

Läs mer

Sida 1 av 5 STADGAR. för. Borås Bouleallians. Fastställda 2013-11-28 vid Borås Bouleallians konstituerande möte.

Sida 1 av 5 STADGAR. för. Borås Bouleallians. Fastställda 2013-11-28 vid Borås Bouleallians konstituerande möte. Sida 1 av 5 STADGAR för Borås Bouleallians Fastställda 2013-11-28 vid Borås Bouleallians konstituerande möte. STADGAR för den ideella föreningen Borås Bouleallians med säte i Borås kommun, bildad 2013-11-28.

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTBERGATRÄFFEN

STADGAR FÖR VÄSTBERGATRÄFFEN STADGAR FÖR VÄSTBERGATRÄFFEN Reviderade och antagna av årsmötet i mars 2013 Föreningens namn är Västbergaträffen med organisationsnummer 802004-6937. Västbergaträffens hemvist är Stockholm. Västbergaträffen

Läs mer

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Norra Gotlands Brukshundklubb avger härmed verksamhetsberättelsen för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft 10 stycken

Läs mer

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden Stadgar gällande för alla bryggföreningar belägna på Mälarbadens Samfällighetsförenings fastighet Torshälla-Väsby 1:149 i Eskilstuna kommun. Fastslagna på årsmötet för Mälarbadens Samfällighetsförening

Läs mer

SSG Årsmöte Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK.

SSG Årsmöte Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK. SSG Årsmöte 2012 Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK. Dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Fråga om årsmötets behöriga utlysande 4. Fastställande av dagordning 5.

Läs mer

Bildandet av en förening.

Bildandet av en förening. Bildandet av en förening. Konstituerande möte är när föreningen bildas och ett första möte hålls. När en förening söker bidrag, hyr lokal, skaffar telefonabonnemang eller liknande frågas det oftast efter

Läs mer

2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i [namnet på kommunen där verksamheten i huvudsak bedrivs]

2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i [namnet på kommunen där verksamheten i huvudsak bedrivs] Stadgar för föreningen [namnet på er förening] Antagna på årsmötet [ÅÅÅÅ-MM-DD] 1 Namn på förening Föreningens namn är [namnet på er förening] KOMMENTAR: Namnet är till för att bekräfta för andra parter

Läs mer

KALLELSE TILL GESSIE VILLASTAD SAMFÄLLIGHETS FÖRENINGS ÅRSMÖTE TORSDAGEN DEN 16 APRIL 2015 KL. 19:00 FÖRENINGSHUSET

KALLELSE TILL GESSIE VILLASTAD SAMFÄLLIGHETS FÖRENINGS ÅRSMÖTE TORSDAGEN DEN 16 APRIL 2015 KL. 19:00 FÖRENINGSHUSET KALLELSE TILL GESSIE VILLASTAD SAMFÄLLIGHETS FÖRENINGS ÅRSMÖTE TORSDAGEN DEN 16 APRIL 2015 KL. 19:00 I FÖRENINGSHUSET Fullmakt och dagordning för årsmöte bifogat för bilagor till dagordning hänvisas till

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar.

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar. STADGAR Antagna 2003-04-06 Reviderade 2006-03-04, 2007-03-03, 2009-03-07, 2010-03-06, 2012-02-18 1. Firma Organisationens namn är jagvillhabostad.nu. 2. Syfte Föreningens syfte är att bevaka samt agera

Läs mer

Tallbackens Samfällighetsförening Kallelse till årsmöte för Tallbackens Samfällighetsförening år 2014

Tallbackens Samfällighetsförening Kallelse till årsmöte för Tallbackens Samfällighetsförening år 2014 Tallbackens Samfällighetsförening 2014-02-26 Kallelse till årsmöte för Tallbackens Samfällighetsförening år 2014 Tid: Onsdagen den 12 mars 2014, klockan 19:00. Plats: Björkestaskolans matsal Dagordning

Läs mer

Protokoll årsmöte Sollentuna sportdykarklubb

Protokoll årsmöte Sollentuna sportdykarklubb Tid: 2014-11-24 19.00 20.00 Plats: Klubblokalen, Sollentuna Närvarande: Se separat lista (25 st) 1) Mötet öppnas Anders förklarade mötet öppnat 2) Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt Kallelse skickades

Läs mer

Årsmöte 2015 Söderskogens Båtsällskap

Årsmöte 2015 Söderskogens Båtsällskap Årsmöte 2015 Söderskogens Båtsällskap 2015-04-12 kl. 10.00 Tid: 2015-04-12 kl. 10.00 Plats: Föreningslokalen, Söderskogens badplats Närvarande: ca 25 medlemmar 1. Mötet öppnades. Styrelsens sekreterare

Läs mer

Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 2010 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18.00

Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 2010 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18.00 Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 21 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18. Förslag till dagordning för årsmötet: 1) mötets öppnande 2) mötets behörighet 3)

Läs mer

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/

Antagna den 29/ Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/ och 16/ Stadgar Antagna den 29/11 1998 Reviderade den 20/1 1999, 14/5 2000, 6/3 2005 och 16/11 2009 1 Föreningens firma Föreningens firma är Masthuggets Bilkooperativ, Ekonomisk Förening. 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening 2 Säte Föreningens säte är Bastuträsk by, Norsjö kommun. 3 Ändamål Föreningen är ideell,

Läs mer

1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad

1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad LÄSK STADGAR 2014 1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Karlstad kommun 3 Föreningsform Föreningen

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Lördagen den 26/9-2015 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 12 medlemmar

Läs mer

Innehåll. Dagordning årsmöte 2015-03-22

Innehåll. Dagordning årsmöte 2015-03-22 Verksamhetsberättelse 2014 1 Innehåll o Dagordning o Inledning och kort bakgrund om föreningen o Styrelseberättelse o Årsberättelse 2014 o Resultaträkning o Balansräkning o Revisionsberättelse Dagordning

Läs mer

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Organisation är en förutsättning för att en verksamhet ska fungera. En bra organisation är nödvändig för att nå bra resultat. I bland fungerar organisationen

Läs mer

Stadgar. för Kullaledens vänner förening

Stadgar. för Kullaledens vänner förening Stadgar för Kullaledens vänner förening Föreningen bildad Den 11 november 2014 1 Föreningens syfte och mål Kullaledens Vänner är en ideell, oberoende förening som har till ändamål att värna om Kullaledens

Läs mer

Stadgar. Firma: Rise - Riksföreningen mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen

Stadgar. Firma: Rise - Riksföreningen mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen Stadgar Firma: 802011-0386 Rise - Riksföreningen mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen Innehåll INLEDANDE BESTÄMMELSER... 1 MEDLEMSKAP... 1 MEDLEMS RÄTTIGHETER OCH SKYLDIGHETER... 1 VERKSAMHET...

Läs mer

Stämmohandlingar för Stenhamra Tennisklubb 2019

Stämmohandlingar för Stenhamra Tennisklubb 2019 Stämmohandlingar för Stenhamra Tennisklubb 2019 Ordinarie stämma onsdag den 20 Februari 2019 klockan 19.30 i Stenhamraskolans matsal Dagordning 1) Fastställande av röstlängd 2) Fråga om mötet utlysts på

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsemöte

PROTOKOLL Styrelsemöte PROTOKOLL Styrelsemöte 1 (4) Datum Version 2015-02-18 0.1 Styrelsemöte 15:03 Datum 2015-02-18 18.00-19.00 Plats Office, Kyrkogatan Närvarande Bengt Keisu Jonny Siikavaara Peter Fjällborg Conny Fredriksson

Läs mer

Information Umeå socialdansförening

Information Umeå socialdansförening Information Umeå socialdansförening Umeå socialdansförening är en religiöst och politiskt obunden dansförening som på ideell basis skall vara ett forum för att utveckla dans genom kursverksamhet, dansträning

Läs mer

Föreningen består av de fysiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar.

Föreningen består av de fysiska personer som har upptagits i föreningen som medlemmar. fastställda den 14 september 2009 1 ! " Vår förening vill skapa en positiv idrottsmiljö, där såväl sociala som kulturella inslag är en naturlig del av verksamheten, där våra medlemmar utvecklas till självständiga

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2016-11-22 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer