PROTOKOLL FRÅN DNHL:s ORDINARIE PRESIDIEMÖTE DEN 26 MARS 2015 PÅ GERGO HOTEL, BEITOSTÖLEN, NORGE.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL FRÅN DNHL:s ORDINARIE PRESIDIEMÖTE DEN 26 MARS 2015 PÅ GERGO HOTEL, BEITOSTÖLEN, NORGE."

Transkript

1 -1- (8) PROTOKOLL FRÅN DNHL:s ORDINARIE PRESIDIEMÖTE DEN 26 MARS 2015 PÅ GERGO HOTEL, BEITOSTÖLEN, NORGE. DELTAGARE: Namn Funktion Representerande Arild Johansen (AJ) president det norska förbundet (NHIF) Lars-Göran Bengtsson (L-GB) sekreterare det svenska förbundet (SSIF) Otto Lauritzen (OL) kassör de norska föreningarna Lars G. Hansen (LH) v.president det danska förbundet (DHIF) Rudolf Adolfsson (RA) ledamot de isländska föreningarna Lasse Magnusson (LM) de svenska föreningarna Gitte M. Nielsen )GN) de danska föreningarna 1/15 11/15 1/15 MÖTETS ÖPPNANDE Presidenten, AJ, hälsade ledamöterna välkomna till presidiemötet, som var förlagt samtidigt som Nordiske Skidager den mars på Beitostölen, och förklarade detsamma för öppnat. 2/15 DAGORDNINGENS GODKÄNNANDE att godkänna den presenterade dagordningen. 3/15 VAL AV JUSTERARE (jämte presidenten) att som justerare, tillsammans med presidenten, utse GN. 4/15 FÖREGÅENDE MÖTENS PROTOKOLL att lägga föregående mötens protokoll, presidiemötet den 23 oktober, i samband med Nordiska Sjukhusspelen 2014 den maj, på Scandic Crown Hotel i Göteborg till handlingarna.

2 5/15 GODKJENNANDE AV BESLUT TATT VIA MAILKORRESPONDANSE I PERIODEN Användning av budgeterat belopp i samband med Nordiske Skidager 2015 att det på Kongressen 2013 beslutade beloppet på Nkr för Nordiske Skidager skall delas lika på busstransporterna dels från Jönköping/Vänersborg/Uddevalla och dels från Köpenhamn. - Beslut angående ersättning till webmaster att DNHL enligt tidigare rutiner för webmaster, Geert Andersen, med sällskap betalar uppehället i samband med «Nordiske Skidager 2015» att webmaster, för att även få betalt för resan, skall inkomma med faktura. - Val av plats och datum för «Kongressen 2015» Presidiet diskuterade plats och datum för «Kongressen 2015». Brukligt är att kongressen genomförs på den plats där nästa DNHL genomförs. Då «DNHL 2016» genomförs på Island skulle kongressen förläggas dit. När Island var arrangör 2002 förlades kongressen, på grund av resekostnader etc, till Danmark att «Kongressen 2015» arrangeras av Island men förläggs till Köpenhamn att datumet prel fastställs till den 6-8 november. I samband med det «Miniseminarie» som genomfördes den 27 mars framkom bl a att Lillehammer Sykehus BIL inte kunde delta på «DNHL Kongress 2015» om datumet blev den 6-8 november. Presidiet gav då i uppdrag till de Danska repr, LH och GN, att snarast hitta ett nytt datum för kongressen i Köpenhamn. 6/15 EKONOMIRAPPORT HERUNDER ØVERSIKT ØVER MEDLEMSFØRENINGAR - Ekonomirapport OL lämnade en muntlig ekonomisk rapport i vilken det framgick att de ekonomiska läger f n är bra. Den 1 mars fanns Nkr på DNHL:s konton. Inför Kongressen 2015 bör en ekonomisk budget presenteras för perioden 1/ / Datumet fär DNHL:s «Kongress 2015» är nu beslutat till den 30 oktober-1 november i Köpenhamn. att OL, via mail till presidiet, presenterar en utförlig ekonomisk rapport att OL, i god tid före Kongressen 2015, till presidiet presenterar en ekonomisk budget för perioden 1/ /

3 -3- - Medlemsföreningar OL presenterade också en översikt över aktuella medlemsföreningar där det framgår att dessa är 13 st från Norge, 7 st från Sverige, 3 st från Danmark, 2 st från Finland och 1 st från Island vilket totalt blir 26 st. Antalet medlemsföreningar har under de senaste fyra åren minskat från ca drygt 40 st. att fakturor på medlemskontingenten för perioden 1/ / bör utsändas innan sommaren då de bör vara betalda innan den 1 augusti. För att deltaga på Kongressen 2015 skall kontingenten vara betald. 7/15 JUSTERING AV TÄVLINGSBESTÄMMELSER På föregående presidiemöte, den 23 maj 2014 i Göteborg, fick LH och LM i uppdrag att se över aktuella tävlingsbestämmelser. De presenterade, skriftligt, nu sitt arbete för presidiet. I några grenar föreslår man fler justeringar och i några inga alls. I grenar med åldersklasser, skidor, terränglöpning etc, föreslår man färre klasser. att LH och LM presenterar ett färdigt förslag till presidiet att detta, efter ev justeringar, tillsammans med nu gällande bestämmelser, senast 60 dagar före «Kongressen 2015» skall utsändas till medlemsföreningarna. 8/15 ALLMÄNNA RIKTLINJER FÖR PRESIDIETS VERKSAMHET UNDER MANDATPERIODEN - Verksamhetplan under mandatperioden 1/ / att L-GB ansvarar för att ta fram ett förslag på verksamhetsplan för perioden 1/ / «DNHL 2014» - räkenskap och evaluering L-GB, som fanns med i den styrgrupp som ansvarde för «DNHL 2014», redogjorde för att arrangemanget lämnade ca 55 t Skr i överskott till arrangerande förening, Landstingets PK N:v Götaland (LPK). Han redogjorde också för att LPK tackat nej till det bidrag på 15 t Nkr som «Kongressen 2013» i Göteborg beviljat arrangörerna av «DNHL 2014». AJ redogjorde kort för den skriftliga evalueringen som är gjord efter «DNHL 2014» och som är översänd LPK och presidiets medlemmar. När det gäller evalueringen av «DNHL 2014» kommer LPK:s friskvårdskonsulent Per Svensson att redogöra för detta i samband med den «Minikonferens» som genomförs den 27 mars.

4 -4- - «Nordiske Skidager 2015» För 12:e gången genomförs «Nordiske Skidager», i samband med detta presidiemöte, den mars på Bergo Hotel, Beitostölen, Norge. I huvudsak är det som vid tidigare tillfällen, deltagare från Sverige (Ryhovs MK, Jönköping och Landstingets PK N:a Älvsborg) samt Danmark (IB Bispebjerg Hospital och Rigshospitalets BK, Köpenhamn) som «bär upp arerangemangert». Gjöviks Sykehus BIL oc hdess arrangemangskommitté, med Rolf Viflad i spetsen, har under alla år lagt ner ett imponerande arbete med arrangemanget. - «DNHL 2016» - statusrapport RA informerade runt förberedelserna inför «DNHL 2016», som kommer att genomföras i Reykjavik den 9-12 juni. En arbetskommitté på 8 st personer är utsedd, med RA som huvudansvarig. I huvudsak försöker man att få gångavstånd mellan hotell och arenor/hallar, men naturligtvis kommer vissa, ex golf, att ligga utasnför själva stadskärnan. RA anser att information är A och O inför arrangemanget och han söker tillgång till alla de adresser, mailkontakter etc som finns inom den nordiska hälsosektorn. Öppningen av «DNHL 2016» kommer att ske i det nya konserthuset i Reykjavik torsdagen den 9 juni. I övrigt kommer RA att lämna info i samband med det «Miniseminare» som genomförs den 27 mars. att AJ presenterar ett arrangemansavtal för Landspitalinn, Reykjavik, som undertecknas i samband med «Kongressen 2015». - Representant från Finland i Presidiet F n finns ingen repr från Finland i DNHL:s presidie. Presidiet anser att det är upp till Finland om man vill ha en repr i presidiet. att AJ, som tidigare har haft kontakt med Lathis, framställer denna förfrågan. - DNHL 2018 I samband med presidiemötet under «Nordiska Sjukhusspelen 2014», den 23 maj i Göteborg presenterade repr för Vierumäki Resort, som är ett Sport Institute of Finland och ligger ca 26 km från Lahti, upplägget för «DNHL 2018». Efter detta möte var det i mai/juni månad 2014 en e-post kontakt mellan DNHL v/president och Vierumäki v/ville Hautala. Här gav AJ kort information om «DNHL:s Kongress 2015». Efter detta har inga kontakter tagits mellan DNHL och Vierumäki.

5 att skall ett beslut om arrangör av «DNHL 2018» tas pp «Kongressen 2015» måste denna kontakt upprättas så snart som möjligt. - Rekrytering av medlemsföreningar En viktig del av presidiets arbete är att få fler föreningar inom vårdsektorn i Norden att bli meddlemmar i DNHL. Framförallt är det de nationella förbunden, och Island, som kan bidraga med information etc inom resp land. Detta är en uppgift som hela tiden är aktuell. - Samarbete med bedriftsidrotten i Norden Samtliga av de nationella förbunden, DHIF (Danmark), NHIF (Norge) och SSIF (Sverige) har ett nära och positivt samarbete med de centrala bedriftsidrettsforbunden i resp land. - Arbetet med DNHL:s hemsida -5- Webmaster för DNHL:s hemsida är Gert Andersen (GA) från Rigshospitalets BK i Köpenhamn. GA gör det arbetet som presidiet beställer av honom. GA har ingen insyn i presidiets arbete och måste därför ha uppgifter på vad som skall finnas på hemsidan. att L-GB är presidiets huvudkontakt mot wembaster Gert Andersen att resp nationellt förbund, samt Island, är ansvariga för att uppgifter på hemsidan, som berör det egna förbundet, inkl Island är aktuella. - Verksamhetsplan Presidiet mötet beslöt att den verksamhetsplan som finns för 1/ / ligger fast. 9/15 MOTIONER TILL KONGRESSEN 2015 Motioner (förslag) till DNHL:s «Kongress 2015» skall vara insända senast 60 dagar före kongressen. Detta kommer att framgå av den inbjudan som skall vara utsänd senast 90 dagar före kongressen. Presidet kommer bl a att ha en egen motion när det gäller förändrade tävlingsbestämmelser (se sid 3-7/15). 10/15 RAPPORTER FRÅN DE NATIONELLA FÖRBUNDEN - Dans Hospitalsidett (DHIF) DHIF har genomfört sin kongress och nuvarande ledamöter i DNHL:s presidie omvaldes för en ny period DHIF genomför sitt DM på Skidor i samband med Nordiske Skidager 2015 DHIF kommer att fira sitt 40-års jubileum under 2015 (bildades 1975) DHIF kommer att genomföra en aktivitetsdag den 19 maj i Köpenhamn DHIF kommer att genomföra ett golfarrangemang i september DHIF samarbetar med andra s k landsorganisationer ex Polisen DHIF deltar under hösten i en Landssstaevne arrangerad av Firmaidrotten i Köpenhamn.

6 -6- - Norsk Helsevesenets Idrettsforbund (NHIF) NHIF är det nationella förbundet som f n upprätthåller ett högt medlemsantal i DNHL NHIF genomför sitt NM på Skidor i samband med Nordiske Skidager 2015 NHIF genomför sitt NM for ansatta i helsevesenet 2015 den augusti i Oslo och får då hjälp av Oslo Bedriftsidrettskrets (OBIK).. - Svenska Sjukvårdsanställdas Idrottsförbund (SSIF) SSIF har minskat sitt medlemsantal, under de senaste 30 åren, från 90 st till 17 st, trots detta lever förbundet vidare SSIF genomför sitt inofficiella RM på Skidor i samband med Nordiske Skidager 2015 SSIF arrangerar under maj-augusti breddmotionsarrangemanget Motionera med SSIF SSIF genomför sitt RM i Golf den september i Katrineholm SSIF arrangerar RM i Bowling, RM i Boule samt sitt Förbundsmöte 2015 den 6-8 november i Sala. 11/15 EVENTUELLT -Traktamenten AJ föreslog att DNHL svarar för ett traktamente till ledamöterna på 500 Nkr under Nordiske Skidager att godkänna AJ:s förslag, vilket utbetalas av OL på plats. - Nästa Presidiemöte Att genomföra nästa presidiemöte i samband med Kongressen 2015 i Köpenhamn (datum ännu ej bestämt). 12/15 AVSLUTNING Då inga fler frågor fanns att diskutera förklarade presidenten, AJ, mötet för avslutat och önskade god fortsättning på Nordiske Skidager Vid protokollet Lars-Göran Bengtsson Sekreterare Justerare JUSTERAT VIA NÄTET Arild Johansen President repr för det norska förbundet (NHIF) JUSTERAT VIA NÄTET Gitte M. Nielsen Ledamot repr för de danska föreningarna - se sid 7 angående «Miniseminarie»

7 -7- MINISEMINARIET «NORDISKA SJUKHUSSPELEN 2014» RESP «DNHL 2016» GENOMFÖRDES FREDAGEN DEN 27 MARS 2015 KL PÅ BERGO HOTELL, BEITOSTÖLEN, NORGE DNHL:s president, Arild Johansen, hälsade välkomna till detta «Miniseminarie» som dels skall handla om evalueringen av «Nordiska Sjukhusspelen 2014» och dels om förutsättningarna inför «DNHL 2016». NORDISKA SJUKHUSSPELEN 2014 «Nordiska Sjukhusspelen 2014» (NS 2014) arrangerades den maj i Göteborg av Landstingets Personalklubb N:v Götaland (LPK). Huvudansvarig för arrangemanget var klubbens friskvårdskonsulent Per Svensson (PS). Med fanns också Lars-Göran Bengtsson (LGB), som ingick i den styrgrupp som ansvarade för arrangemanget. PS inledde med att berätta att man mer än två år före «NS 2014» hade tagit kontakt med Göteborgskorpen (Gbg) för att ge dem ansvaret som teknisk arrangör. Repr för Gbg var också med på «DNHL 2012» på Lillehammer. När spelen sedan skulle genomföras uppfyllde inte Gbg på långa vägar det som LPK hade förväntat i ett flertal av disciplinerna. I den evaluering som är gjord, på initiativ av DNHL:s president, kan man se vilka snittpoänd de olik delarna av arrangemanget fick. Noteras skall att tyvärr bara ca 30% svarade på enkäten. LPK är nöjda med invitation och information inför «NS 2014» (snittpoäng 4,3 av 6), hotelltillbuden (5,5), invigningen (3,7), badminton (4,5), bordtennis (ingen redovisning), boule/petanque (5,0) och golf (3,5). Dessutom var snittpoängen för handboll och innebandy 4,0 (av 6 möjliga). Banketten fick snittpoängen 4,4 och prisutdelningen 3,9. I övrigt var snittpoängen under det acceptabla. PS beklagade att viss del av arrangemanget blev sämre än förväntat, LPK hade önskat ett bättre helhetsintryck, men hoppades ändå att deltagarna fick glädje av sina dagar i Sveriges andra huvudstad Göteborg. Han meddelade också att LPK har tackat nej till den arrangemangsstötte på ,- som man, enligt beslut på «Kongressen 2013» hade möjlighet att ta ut.

8 -8- DE NORDISKE HOSPITALS LEGE 2016 Rudolf Adolfsson (RA), huvudansvarig för arrangenmanget «DNHL 2016», som genomförs den 9-12 juni i Reykjavik, informerade om arrangemanget. En arbetskommitté på 8 st personer är utsedd, med RA som ledare. I huvudsak försöker man att få till gångavstånd mellan hotell och arenor/hallar, men naturligtvis kommer vissa discipliner, ex golf, att ligga utanför själva stadskärnan. RA informerade också om att Island f n är inne i en mycket positiv tränd och att intresset för landet är mycket stort, detta märks bl a på turismen. Förhoppningen är att detta även skall locka anställda inom vårdsektorn i Norden att deltaga vid «DNHL 2016». RA passade också på att förevisa den nya hemsidan för «DNHL 12016» som har adressen Slutligen meddelade RA att invigningen av «DNHL 2016» kommer att ske i det nya konserthuset i Reykjavik torsdagen den 9 juni och hälsade alla närvarande välkomna att övervara denna.

9

PROTOKOLL FRÅN DNHL:s ORDINARIE PRESIDIEMÖTE

PROTOKOLL FRÅN DNHL:s ORDINARIE PRESIDIEMÖTE -1- (7) PROTOKOLL FRÅN DNHL:s ORDINARIE PRESIDIEMÖTE DEN 22 MAJ 2014 PÅ SCANDIC CROWN HOTEL I GÖTEBORG. Mötet inleddes med en sittning med Landspitalinn från Island, arrangörer av DNHL 2016, och avslutades

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN DNHL:s ORDINARIE PRESIDIEMÖTE DEN 25 OKTOBER 2013 PÅ SCNADIC CROWN HOTEL I GÖTEBORG.

PROTOKOLL FRÅN DNHL:s ORDINARIE PRESIDIEMÖTE DEN 25 OKTOBER 2013 PÅ SCNADIC CROWN HOTEL I GÖTEBORG. -1- (5) PROTOKOLL FRÅN DNHL:s ORDINARIE PRESIDIEMÖTE DEN 25 OKTOBER 2013 PÅ SCNADIC CROWN HOTEL I GÖTEBORG. DELTAGARE: Namn Funktion Representerande Arild Johansen president det norska förbundet (NHIF)

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN DNHL:s KONGRESS 2015 DEN 31 OKTOBER PÅ HOTEL WAKEUP I KÖPENHAMN.

PROTOKOLL FRÅN DNHL:s KONGRESS 2015 DEN 31 OKTOBER PÅ HOTEL WAKEUP I KÖPENHAMN. -1- (5) PROTOKOLL FRÅN DNHL:s KONGRESS 2015 DEN 31 OKTOBER PÅ HOTEL WAKEUP I KÖPENHAMN. Samarbetsorganisationens president, Arild Johansen, hälsade deltagarna välkomna till DNHL:s Kongress 2015. Han vände

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN DNHL:s KONGRESS 2013 DEN 26 OKTOBER PÅ SCANDIC CROWN I GÖTEBORG.

PROTOKOLL FRÅN DNHL:s KONGRESS 2013 DEN 26 OKTOBER PÅ SCANDIC CROWN I GÖTEBORG. -1- (6) PROTOKOLL FRÅN DNHL:s KONGRESS 2013 DEN 26 OKTOBER PÅ SCANDIC CROWN I GÖTEBORG. Samarbetsorganisationens president, Arild Johansen, hälsade deltagarna välkomna till DNHL:s Kongress 2013. Han vände

Läs mer

DE NORDISKE HOSPITALS LEGE

DE NORDISKE HOSPITALS LEGE - 1 - (3) DNHL-Nytt ÅRGÅNG 22 NR 2/2014 DNHL-Nytt ges ut av DNHL:s AU vid ca tre/fyra tillfällen under året och syftet är att vara ett språkrör mellan presidiet för Samarbetsorganisationen DE NORDISKE

Läs mer

FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN 23 MARS 2013 PÅ KARSUDDEN SJUKHUS I KATRINEHOLM.

FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN 23 MARS 2013 PÅ KARSUDDEN SJUKHUS I KATRINEHOLM. -1- (6) FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN 23 MARS 2013 PÅ KARSUDDEN SJUKHUS I KATRINEHOLM. NAMN ORT FUNKTION ÖVRIGT Närvarande: Johan Svenningson Katrineholm

Läs mer

FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN 19 NOVEMBER 2016 PÅ SABBATSBERGS SJUKHUS I STOCKHOLM.

FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN 19 NOVEMBER 2016 PÅ SABBATSBERGS SJUKHUS I STOCKHOLM. - 1 - (7) FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN 19 NOVEMBER 2016 PÅ SABBATSBERGS SJUKHUS I STOCKHOLM. NAMN ORT FUNKTION ÖVRIGT Närvarande: Tommy Mäntynen Stockholm

Läs mer

- 1 - (6) Landstingets PK N:v Götaland

- 1 - (6) Landstingets PK N:v Götaland - 1 - (6) FÖRT VID SVENSKA SJUKVÅRDSANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUNDS FÖRBUNDSMÖTE 2012, SOM GENOMFÖRDES DEN 7 SEPTEMBER KL.17.30 PÅ BEST WESTERN HOTELL JÄGERSRO I MALMÖ. 1 15 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande

Läs mer

STYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE

STYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1953 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID STYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1-7 - Förtroendevalda 1 - Medlemsföreningar 2 - SSIF-Spel/Riksmästerskap och övriga arrangemang 2 - Sammankomster 3 - Konferenser 4 - Utmärkelser

Läs mer

HÄR KOMMER FLERTALET AV GRENARNA ATT GENOMFÖRAS!

HÄR KOMMER FLERTALET AV GRENARNA ATT GENOMFÖRAS! - 1 - (5) ÅRGÅNG 28 NR 4/2012 ÅRGÅNG 20 NR 1/2004 VAD SKER INOM FÖRBUNDET? FÖRBUNDSNYHETER ges ut av SSIF:s VU vid 3-4 tillfällen under året och syftet är att spegla den verksamhet som finns inom förbundet!

Läs mer

FÖRT VID SVENSKA SJUKVÅRDSANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUNDS FÖRBUNDSMÖTE 2015, SOM GENOMFÖRDES DEN 7 NOVEMBER KL.16.00 PÅ RESTAURANG MAT O PRAT I SALA.

FÖRT VID SVENSKA SJUKVÅRDSANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUNDS FÖRBUNDSMÖTE 2015, SOM GENOMFÖRDES DEN 7 NOVEMBER KL.16.00 PÅ RESTAURANG MAT O PRAT I SALA. - 1 - (5) FÖRT VID SVENSKA SJUKVÅRDSANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUNDS FÖRBUNDSMÖTE 2015, SOM GENOMFÖRDES DEN 7 NOVEMBER KL.16.00 PÅ RESTAURANG MAT O PRAT I SALA. 1 15 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Johan

Läs mer

från Samarbetsorganisationen DE NORDISKE HOSPITALS LEGE s Kongress 2017 Presidiemöte Konstitueringsmöte den 6-8 oktober på Vierumäki Resort i Finland

från Samarbetsorganisationen DE NORDISKE HOSPITALS LEGE s Kongress 2017 Presidiemöte Konstitueringsmöte den 6-8 oktober på Vierumäki Resort i Finland från Samarbetsorganisationen DE NORDISKE HOSPITALS LEGE s Kongress 2017 Presidiemöte Konstitueringsmöte den 6-8 oktober på Vierumäki Resort i Finland ARRANGÖR: LAHTI CITY HOSPITAL OCH VIERUMÄKI RESORT

Läs mer

- 1 - (7) FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN MARS 2016 PÅ SABBATSBERGS SJUKHUS I STOCKHOLM.

- 1 - (7) FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN MARS 2016 PÅ SABBATSBERGS SJUKHUS I STOCKHOLM. - 1 - (7) FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN 18-19 MARS 2016 PÅ SABBATSBERGS SJUKHUS I STOCKHOLM. NAMN ORT FUNKTION ÖVRIGT Närvarande: Tommy Mäntynen Stockholm

Läs mer

TILL I VÄNERSBORG/TROLLHÄTTAN

TILL I VÄNERSBORG/TROLLHÄTTAN - 1 - (7) TILL I VÄNERSBORG/TROLLHÄTTAN ARRANGÖR: LANDSTINGETS PERSONALKLUBB NORDVÄSTA GÖTALAND (LPK) Arrangemanget är sanktionerat av: Svenska Sjukvårdsanställdas Idrottsförbund (SSIF) Kommunanställdas

Läs mer

28 MARS-1 APRIL PÅ BEITOSTÖLEN I NORGE 9-11 NOVEMBER I FALUN 29 MAJ-1 JUNI I FALUN

28 MARS-1 APRIL PÅ BEITOSTÖLEN I NORGE 9-11 NOVEMBER I FALUN 29 MAJ-1 JUNI I FALUN 28 MARS-1 APRIL PÅ BEITOSTÖLEN I NORGE 9-11 NOVEMBER I FALUN 29 MAJ-1 JUNI I FALUN Innehållsförteckning sid PRESIDIETS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1-5 - Förtroendevalda 1 - Möten 2 - Ekonomi 2 - Medlemsföreningar

Läs mer

ARRANGÖRER: VISIT FALUN BORLÄNGE AB SVENSKA SJUKVÅRDSANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND (SSIF)

ARRANGÖRER: VISIT FALUN BORLÄNGE AB SVENSKA SJUKVÅRDSANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND (SSIF) - 1 - (8) ARRANGÖRER: VISIT FALUN BORLÄNGE AB SVENSKA SJUKVÅRDSANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND (SSIF) - 2 - Ett öppet riksmästerskap innebär att även andra anställda inom den offentliga sektor, ex anställda

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1953 2012 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID STYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1-4 - Förtroendevalda 1 - Ekonomi 2 - Representation 2 - Medlemsföreningar 2 - SSIF/KAF-Spel/Riksmästerskap och övriga arrangemang 2

Läs mer

RIKSMÄSTERSKAPET I GOLF 2012 GENOMFÖRS DEN 7-8 SEPTEMBER PÅ MALMÖ & RÖNNBÄCKS GC! ANMÄLAN SENAST DEN 25 JUNI! ARRANGÖR: MASIF, MALMÖ

RIKSMÄSTERSKAPET I GOLF 2012 GENOMFÖRS DEN 7-8 SEPTEMBER PÅ MALMÖ & RÖNNBÄCKS GC! ANMÄLAN SENAST DEN 25 JUNI! ARRANGÖR: MASIF, MALMÖ - 1 - (6) ÅRGÅNG 28 NR 1/2012 VAD SKER INOM FÖRBUNDET? FÖRBUNDSNYHETER ges ut av SSIF:s VU vid 3-4 tillfällen under året och syftet är att spegla den verksamhet som finns inom förbundet! Medlemsföreningarna

Läs mer

DE NORDISKE HOSPITALS LEGE

DE NORDISKE HOSPITALS LEGE - 1 - (5) DNHL-Nytt ÅRGÅNG 24 NR 2/2016 DNHL-Nytt ges ut av DNHL:s AU vid ca tre/fyra tillfällen under året och syftet är att vara ett språkrör mellan presidiet för Samarbetsorganisationen DE NORDISKE

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Gunilla Karlbom hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

1 Mötets öppnande Ordförande Gunilla Karlbom hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll fört vid Postens idrottsförbunds styrelsemöte i Västerås 2012-11-09 Närvarande: Gunilla Karlbom, Ola Svensson, Christer Antman, Monica Hjerp, Stig Davidsson, Ewa Wiklund, Christer Gunnarsson,

Läs mer

Stadgar för Föreningarna Nordens Förbund

Stadgar för Föreningarna Nordens Förbund Stadgar för Föreningarna Nordens Förbund Ändringar antagna av Föreningarna Nordens Förbunds Presidium vid möte i Stockholm 9. April 2013 1 Förbundets medlemmar Föreningarna Nordens Förbund är ett samarbetsorgan

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018-04-20 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: 13.30 14.30 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun

Läs mer

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 PROTOKOLL Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 21 september 2006 Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 Närvarande Styrelsen: Birgitta Gruvfält, Karolinska Universitetssjukhuset,

Läs mer

Protokoll 12-2012 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 1 dec 2012, Stockholms Kennelklubbs lokal, Stockholm

Protokoll 12-2012 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 1 dec 2012, Stockholms Kennelklubbs lokal, Stockholm Protokoll 12-2012 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 1 dec 2012, Stockholms Kennelklubbs lokal, Stockholm Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Barbro Teglöf, vice

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Närvarande: 8 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb samt Åhus Roddklubb.

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30 Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Revisorer: Rauno Lakso,

Läs mer

RESULTAT FRÅN NORDISKA SJUKHUSSPELEN 2014 DEN 22-25 MAJ I GÖTEBORG.

RESULTAT FRÅN NORDISKA SJUKHUSSPELEN 2014 DEN 22-25 MAJ I GÖTEBORG. RESULTAT FRÅN NORDISKA SJUKHUSSPELEN BADMINTON 2014 DEN 22-25 MAJ I GÖTEBORG. Singel 1. Fredrik Ingemnsson RMK, Jönköping 2. Jusman Komaleri OUS Oslo 3. Espen Ditmansen Drammen 4. Nils-Gunnar Juel OUS

Läs mer

BORDTENNIS FRÅN SSIF/KAF-SPELEN 2004 DEN 23-24 APRIL I VÄNERSBORG/TROLLHÄTTAN BADMINTON - 1 - (3)

BORDTENNIS FRÅN SSIF/KAF-SPELEN 2004 DEN 23-24 APRIL I VÄNERSBORG/TROLLHÄTTAN BADMINTON - 1 - (3) - 1 - (3) BORDTENNIS FRÅN SSIF/KAF-SPELEN 2004 DEN 23-24 APRIL I VÄNERSBORG/TROLLHÄTTAN Arrangörer: Svenska Sjukvårdsanställdas Idrottsförbund (SSIF) Kommunanställdas Fritidsförbund (KAF) Lokal arrangör:

Läs mer

PROTOKOLL Nr 7. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund

PROTOKOLL Nr 7. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund org.nr 802437-2073 PROTOKOLL Nr 7. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund Datum: 2018-03-25, kl. 20.00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Susanne Fagrell, Maja Lind, Irene Alvarsson,

Läs mer

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7

Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson Ola Svensson från 7 Protokoll fört vid Postens Idrottsförbund Styrelsemöte i Borlänge 2008-02-08 Närvarande: Gunilla Karlbom, Monica Hjerp, Christer Antman, Stig Davidsson, Sune Liljedahl, Per Johansson Christer Gunnarsson

Läs mer

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 PROTOKOLL NR 8/14 Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, v ordf (AB) Catarina Andersson, ledamot (CA) Lotta Jegenstam, ledamot

Läs mer

Protokoll från 2019 års konstflygting.

Protokoll från 2019 års konstflygting. Protokoll från 2019 års konstflygting. Tid 20190906 LEN:s flygfält Sjögesta. Närvarande: Kristoffer Gustavsson, Kjell Mattsson, Ingmar Svensson, Sven Löfqvist, Johan Brorsson, Edvard Käll, Tomas Johansson

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Gunilla Karlbom hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

1 Mötets öppnande Ordförande Gunilla Karlbom hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll fört vid Postens idrottsförbunds styrelsemöte i Östersund 2014-02-06 2014-02-07. Närvarande: Gunilla Karlbom,Ola Svensson, Christer Antman, Stig Davidsson, Ewa Wiklund, Christer Gunnarsson,Magnus

Läs mer

Årsmöte 2014 på Albatross GK, Göteborg den 11 december 2014

Årsmöte 2014 på Albatross GK, Göteborg den 11 december 2014 Svensk Senior Golf Årsmöte 2014 på Albatross GK, Göteborg den 11 december 2014 Protokoll 1 Årsmötets öppnande Tf ordföranden Per Ljungberg hälsade medlemmarna hjärtligt välkomna och förklarade årsmöte

Läs mer

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd Södra Motorcykelförbundet Protokoll fört vid Södra Motorcykelförbundets Årsmöte Lördagen den 24 februari 2018 Vrigstads Värdshus, Vrigstad 1 Årsmötets öppnande Ordförande Roger Karlsson hälsade alla delegater,

Läs mer

Styrelseprotokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 24/2-2015 kl. 19.00 på Aspenäs Hotell & Konferens

Styrelseprotokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 24/2-2015 kl. 19.00 på Aspenäs Hotell & Konferens Sida 1 av 5 http://villaagarnalerum.se Styrelseprotokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 24/2-2015 kl. 19.00 på Aspenäs Hotell & Konferens Under sammanträdet serveras en enkel fika Närvarande:

Läs mer

2 Mötets behöriga utlysande Mötet har utlysts i god ordning. Hans Falk ersätter Marcus Pauckstadt och Anna Brännvall ersätter Maria Spjut.

2 Mötets behöriga utlysande Mötet har utlysts i god ordning. Hans Falk ersätter Marcus Pauckstadt och Anna Brännvall ersätter Maria Spjut. Protokoll från SKIF s styrelsemöte i Norrköping 2016-05-26--27 Närvarande: Anna Andersson Oscar Danielson KåGe Jönsson Anna Brännvall Hans Falk Håkan Ullefors Maria Brinkeback Niklas Larsson Cecilia Palmgren

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte.

Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C. 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Protokoll fört vid styrelsemöte i SRRS/C 2004-11-18 kl. 19.00 Telefonmöte. Deltagare: Ordf. Magnus Forsberg, Karin Nilsson, Maria Hjelm, Reidar Otterbjörk, Päranders Wärja och fr o m 115 Patrik Steen.

Läs mer

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE Tid: Söndagen den 20 februari 2011 klockan 12:00 till 16.30 (cirka) Plats: Fridhemsgatan 16, in på gården, bostadsrättsföreningens samlingslokal Ring: Ragnar

Läs mer

Anteckningar förda vid möte med SO-rådet 2009-10-06

Anteckningar förda vid möte med SO-rådet 2009-10-06 Anteckningar förda vid möte med SO-rådet 2009-10-06 Mötet genomfördes på Idrottens Hus i Stockholm, lokal Rosen. Mötesdeltagare: Annica Landström Walther (ordförande) Bo Andersson Leif Söderling Hans Wirén

Läs mer

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske.

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske. KALLELSE Styrelsemöte: Föreningsmöte: Årsmöte: det enklaste sättet är att styrelsen själv kommer överens om hur kallelse till styrelsemötena skall ske. Styrelsens ordförande har alltid ansvaret för kallelser

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

20-21 OKTOBER I KATRINEHOLM

20-21 OKTOBER I KATRINEHOLM På uppdrag av SSIF och KAF inbjuder Fritidsföreningen Regionsjukhuset Karsudden till SSIF/KAF-SPELEN 2006 Riksmästerskap för sjukvårds- och kommunanställda Badminton Bordtennis Boule Bowling Innebandy

Läs mer

1 Mötets öppnande Vice ordförande Ola Svensson hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

1 Mötets öppnande Vice ordförande Ola Svensson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll fört vid Postens idrottsförbunds styrelsemöte i Sjötorp 2014-09-11 Närvarande: Ola Svensson, Christer Antman, Stig Davidsson, Ewa Wiklund, Christer Gunnarsson, Magnus Amhliden, Monica Hjerp,

Läs mer

PROTOKOLL NORDISKT GRENMÖTE ROADRACING 1/2005

PROTOKOLL NORDISKT GRENMÖTE ROADRACING 1/2005 PROTOKOLL NORDISKT GRENMÖTE ROADRACING 1/2005 Sammanträdesdata Tid lördag den 10 september 2005 Plats Karlskoga Motorstadion Deltagare Norge,NMF Tone Grönlund, TG Geir Steinback, GS Harald Stensrud, HS

Läs mer

52 Mötets öppnande. Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

52 Mötets öppnande. Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Sid 1 (5) PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2005-11-12 I SVENSHÖGEN. Närvarande: Kjell Nielsen, Johan Andersson, Lennarth Ericsson, Ingela Sandström, Marie Ullatti,

Läs mer

ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande Eleonor Högström, Stockholm, hälsar alla deltagare välkomna och förklarar mötet öppnat.

ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande Eleonor Högström, Stockholm, hälsar alla deltagare välkomna och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 23 FEBRUARI 2015 Plats Östermalms föreningsråd, Fältöversten, Stockholm Tid kl.17.30 19.30 Bilagor: 1. Årsredovisning 2. Verksamhetsplan 3. Motion

Läs mer

Protokoll Distanskommittén

Protokoll Distanskommittén Protokoll Distanskommittén Möte på Scandic Örebro 2013-06-16 Deltagare: Marianne Eriksson, Gitz Johansson, Frida Söderström. Från 2013-81 till och med 2013-83 medverkade Ulf Steisjö. 2013-72 Mötet öppnas

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE 2005-12-05

PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE 2005-12-05 Fördelning: Handläggare Åsa Kaliff 1 (6) PROTOKOLL FÖRT VID STYRELSEMÖTE Styrelsen, revisorerna, samtliga sektionsledare NÄRVARANDE Erika Weddfelt Lars-Göran Granath Lars-Ove Forss Ingvar Wihlborg Sune

Läs mer

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen Datum: 180420 Årsmötesprotokoll Plats: Karlstad 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen 2. Årsmötets sammankallande i enlighet med stadgarna Årsmötet ansågs vara

Läs mer

Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte

Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte Tid: Lördagen den 7 februari 2009 klockan 11:00 till 13 (cirka) Plats: Göteborg, Hotel Gothia Towers, Mässans gata 24, konferensvåningen, rum R10. Gå in i

Läs mer

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll.

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll. PROTOKOLL ISMÖTE Mötesdata: Tid: 2017-04-29, kl. 13:00 15.40 Plats: Scandic Nord, Sundsvall. 1. Mötets öppnande. Tony Olsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna till Sundsvall. 2. Dagordning Dagordningen

Läs mer

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem Inledning Ordförande Lars Åhman hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. Drygt 100 personer. Parentation

Läs mer

Tid och plats: Fredagen den 17 maj 2019, kl Hagabergs folkhögskola. Ledamöter: Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun

Tid och plats: Fredagen den 17 maj 2019, kl Hagabergs folkhögskola. Ledamöter: Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Styrelsen Tid och plats: Fredagen den 17 maj 2019, kl. 13.00-14.30 Hagabergs folkhögskola Ledamöter: Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Anne-Marie Larsson (M) Region Stockholm Bardia Kharazmi,

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1953 2016 BILD FRÅN SSIF:s BILDANDE 1953 I JÖNKÖPING. INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID STYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1-4 - Förtroendevalda 1 - Ekonomi 1 - Representation 2 - Medlemsföreningar 2 - Riksmästerskap

Läs mer

Till sekreterare valdes LS och till justeringsman valdes ML.

Till sekreterare valdes LS och till justeringsman valdes ML. 2006-12-27 PROTOKOLL TRIAL 7-06 SAMMANTRÄDESDATA Tid: Söndagen den 17 december kl.10.00 16.00 Plats: Hotell Park Inn, Märsta NÄRVARANDE Magnus Liljeblad Ordförande ML Jan-Erik Mellberg JEM Lars Svedje

Läs mer

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Södra Älvsborgs distrikt PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-11-17 Plats: Borås Omfattning 1-25 Närvarande: Lars Lyborg, Borås, distriktsordförande Ulla Wahlin, Borås Dick Ylander,

Läs mer

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Utbildning Vinnande styrelse med Olle Möller hela lördagen

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Utbildning Vinnande styrelse med Olle Möller hela lördagen Protokoll för styrelsemöte i Svenska Drillförbundet 2010-02-20 kl.09.30 18.30 2010-02-21 kl. 09.00 14.00 Närvarande: Carina Svensson Ulla Levin Hanna Candell Håkan Olin Jasmine Bendrén Heléne Larsson Cecilia

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

1.1. Tävling... 2. 1.1.1. Avbrytande av tävlingsomgång... 2. 1.1.2. Antal tävlande Svenskt Mästerskap/Svenskt Riksmästerskap UT...

1.1. Tävling... 2. 1.1.1. Avbrytande av tävlingsomgång... 2. 1.1.2. Antal tävlande Svenskt Mästerskap/Svenskt Riksmästerskap UT... Sida 1 av 6 Version 6 - September 2010 Följande handling beskriver alla avsteg/tillägg som vi inom Sveriges Modellflyg Förbund VO Elit inom klassen F3A (konstflyg) beslutat oss för att göra. Denna handling

Läs mer

Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30

Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30 SMKF/ Modern Femkamp 2010-01-26 Protokoll fört vid ÅRSMÖTE med SMKF:s sektion för Modern Femkamp 2010-01-24. Uppsala Garnison, Uppsala 09.00 10.30 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordföranden Johan Hederstedt hälsade

Läs mer

PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003

PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003 Nr 8/2003 PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003 PLATS: Gamla Kyrkvägen 24, Danderyd NÄRVARANDE: FRÅNVARANDE: Peter Söderberg Mary-Lotte Mattsson Kristian Falk Pia Berglund Christine Chiacchiaretta

Läs mer

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Protokoll från konstituerande möte den 22 januari 1999 i Stockholm. 1 Mötet förklarades öppnat av Christer Bergsten. 2 Till mötesordförande valdes

Läs mer

Svenska Squaredansförbundet

Svenska Squaredansförbundet Protokoll 2014:1 fört vid styrelsemöte 20140126 (webbmöte) Närvarande: Tommy Hansson, ordförande Gunnar Bodmar Henrik Kjellgren, vice ordförande Maria Keinänen Iris Åkerberg, sekreterare Göran Wetterqvist

Läs mer

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE Tid: Söndagen den 19 februari 2012 klockan 12:30 till 16.30 (cirka) Plats: Fridhemsgatan 16, in på gården, bostadsrättsföreningens samlingslokal Ring: Ragnar

Läs mer

Palle Bergsö, Danmark. Per Eigil Gylland, Thomas Lundin, Sverige. Pernilla Tallberg, sekreterare Finland

Palle Bergsö, Danmark. Per Eigil Gylland, Thomas Lundin, Sverige. Pernilla Tallberg, sekreterare Finland Protokoll 1 (5) NKU s Lydnadskommitté 9-10.12.2016 Datum 9-10.12.2016 Plats Närvarande Hotell Rantasipi Airport, Vanda, Finland Carina Savander-Ranne, ordförande Finland, Palle Bergsö, Danmark Per Eigil

Läs mer

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL Sörmländska Folkdansringen Distriktstyrelsen Sörmländska Folkdansringen Sammanträde 2007-1 Tid 20 januari 2007 Plats Nyköping Närvarande Pierre Marklund, via telefon Ann-Sofie Svensson Agneta

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1 (7) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 09 2013 2013-10-01 (18.30-21.00) Deltagare SVEMO Fredrik Hansson Patrik Marklund Rikard Sthillert Anja Rauch Sammankallande Ledamot Ledamot Koordinator 1 MÖTETS

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/5 SKK/UK nr 2-2015 20-38 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) tisdagen den 12 maj 2015 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Protokoll nr 6 fört vid möte med Skånes Roddförbunds styrelse på Hjelmsjön 2003-06-17

Protokoll nr 6 fört vid möte med Skånes Roddförbunds styrelse på Hjelmsjön 2003-06-17 Protokoll nr 6 fört vid möte med Skånes Roddförbunds styrelse på Hjelmsjön 2003-06-17 Närvarande: Skånes Roddförbund AU Bertil Håkanson, ordförande Skånes Roddförbund AU Rolf Lindell sekreterare Skånes

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

Norrbottens Bowlingförbund

Norrbottens Bowlingförbund Norrbottens Bowlingförbund Årsmötesprotokoll 2014-06-08 Norrbottens bowlingförbunds årsmöte ägde rum i Luleå den 8 juni, 2014. Närvarande: Anders Nilsson, Kalix Andreas Lindgren, Luleå Anki Karlsson, Boden

Läs mer

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Stockholm i januari 2015 Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Vid SPFs kongress 11-14 juni 2014 togs beslut om ändrade stadgar för förbundet samt förändring av normalstadgar för

Läs mer

Kap 1 Allmänna bestämmelser.

Kap 1 Allmänna bestämmelser. Stadgar för Svenska Bouleförbundets (SBF:s) Distriktsförbund Wästgöta Dahls Bouleförbund (WDBF) Fastställda 1994-11-20 Reviderade 1996-12-01. Reviderade 2001-02-18. Reviderade 2008-03-20. Reviderade 2010-03-28.

Läs mer

Siv Palmgren Ordförande

Siv Palmgren Ordförande 1 Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli i Stockholm den 28 april 2006 kl.10 00-15 00 Beslutande Siv Palmgren Ordförande Björn Norell, Kassör Inga-Lill Röhr, Sekreterare Ralph Johannessen Ledamot Åsa

Läs mer

PROTOKOLL Nr 7/2007 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2007-10-26. Tid 2007-10-26. Plats Badhusgatan 29

PROTOKOLL Nr 7/2007 1 (5) Samordningsförbundet Skövde 2007-10-26. Tid 2007-10-26. Plats Badhusgatan 29 PROTOKOLL Nr 7/2007 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Skövde Tid Plats Badhusgatan 29 Närvarande Anna-Britta Andersson Skövde kommun ordförande Sewon Ekberg Västra Götalandsregionen Claes-Göran Borg

Läs mer

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-10-27, SITTANDE MÖTE PLATS: LIDKÖPINGSVÄGEN 2, SKARA NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU FRÅNVARANDE:

Läs mer

Ombud Ulla-Britt Alm Halmstads Teaterförening Barbro Eriksson. Camilla Stjernflycht. Inger Ebbesson. Marianne Nilsson

Ombud Ulla-Britt Alm Halmstads Teaterförening Barbro Eriksson. Camilla Stjernflycht. Inger Ebbesson. Marianne Nilsson Riksteatern Halland ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2017-04-11 PLATS OCH TID: Falkhallen, Falkenberg DELTAGARE: Ombud Ulla-Britt Alm Halmstads Teaterförening Barbro Eriksson Britt-Marie Starkenberg Varbergs Riksteaterförening

Läs mer

Västkustens Isjaktssällskap - VIS

Västkustens Isjaktssällskap - VIS 1(5) Västkustens Isjaktssällskap - VIS Protokoll från ordinarie årsmöte 18/11 2004 Plats: Semcons kontor, Norra Älvstranden Närvarande: 9 st. medlemmar 1. Fastställande av röstlängd för mötet. Samtliga

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer

Årsmöte protokoll nr 39

Årsmöte protokoll nr 39 Hans Svensson Sid 1 (6) Årsmöte protokoll nr 39 Tid: 2005-07-02 Plats: Tånga Hed, Vårgårda Närvarande: Ca:240 medlemmar 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av Lasse Lähnn och deltagarna hälsades välkomna

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2016-04-14, Uppsala 1 Mötets öppnande Lars Övergaard, vice ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande

Läs mer

Protokoll fört vid Sveriges Schackförbunds skolkommittémöte

Protokoll fört vid Sveriges Schackförbunds skolkommittémöte Protokoll fört vid Sveriges Schackförbunds skolkommittémöte Tid: 2008-09-05 kl. 20:00 22.00 2008-09-06 kl. 09.00 15.00 Plats: Scandic Örebro Väst Närvarande: Mats Sjödin kommittéordförande Maria Berg Hans

Läs mer

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Till FN-föreningar och FN-distrikt 9 januari 2015 Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Svenska FN-förbundets kongress kommer att äga rum i Göteborg den 13-14 juni 2015. Vi ser fram emot att

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2017-05-12 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: 13.00 15.00 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun Lennart

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 09-2013

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 09-2013 1 (5) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 09-2013 2013-11-23 (15.00-20.00) Deltagare SVEMO Tommy Allansson Magnus Markenfelt Håkan Olsson Roger Karlsson Sammankallande 1 MÖTETS ÖPPNANDE SAMT GODKÄNNANDE AV

Läs mer

3 Fastställande av dagordningen Mötet fastställde dagordningen. Inga övriga frågor anmäldes i detta skede.

3 Fastställande av dagordningen Mötet fastställde dagordningen. Inga övriga frågor anmäldes i detta skede. Protokoll från SKIF s styrelsemöte i Göteborg 2017-05-18--19 Närvarande: ordförande Oskar Danielsson kassör sekreterare Maria Spjut ordinarie ledamot KåGe Jönsson ordinarie ledamot Marcus Pauckstadt ordinarie

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sida 1(5) Datum 14 december, 2007

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sida 1(5) Datum 14 december, 2007 Arbetsutskottet Sida 1(5) Datum 14 december, 2007 Plats och tid Kommandantboligen, Festningen i Halden 14 december, 2007 09.30-12.30 ande Ole Haabeth, Fredrikstad kommune Clas-Åke Sörkvist, Tanums kommun

Läs mer

Protokoll sektionsmöte Roadracing

Protokoll sektionsmöte Roadracing Protokoll sektionsmöte Roadracing 03 2018 2018-03-15 (18:00 20:15) via telefon Deltagare Fredrik Hansson Åke Rydergren Robert Wallberg Niclas Wärlander Per Holmström Henrik Björling Sandra Altesson Roadracingsektionen

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna Plats: Huskvarna Närvarande: Eva Liljekvist Borg, Anders Sjöberg, Siw Synnerman Nordström, Karin Claesson,

Läs mer

Årsmöte Smålands bilsportsförbund

Årsmöte Smålands bilsportsförbund Årsmöte Smålands bilsportsförbund 2016-02-19 1. Mötets öppnande: Dagen började med att ungdomarna Frida Lindström och Daniel Nordenborg berättade om sina tankar och visioner för 2016. Önskar b.la. att

Läs mer

Protokoll från Västkustens Isjaktsällskaps, VIS, årsmöte 2003

Protokoll från Västkustens Isjaktsällskaps, VIS, årsmöte 2003 1(5) Västkustens Isjaktssällskap - VIS Protokoll från ordinarie årsmöte 20/11 2003 Plats: Johan Gregerssons kontor i Johanneberg Närvarande: 12 st. medlemmar 1 Fastställande av röstlängd för mötet. Enligt

Läs mer

Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte DAGORDNING

Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte DAGORDNING Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte Tid: Lördagen den 13 februari 2010 klockan 10:00 till 14 (cirka) Plats: Stockholm, Fridhemsgatan 16, in på gården, bostadsrättsföreningens samlingslokal.

Läs mer

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg.

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Närvarande Jan Magnusson Ordförande Åsa Lewau Johansson Kassör

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund PROTOKOLL fört vid Norrbottens Fotbollförbunds 94 årsmöte Dag: Lördag 10 mars 2012 Plats: Scandic Hotell, Luleå Ordförande Robert Lindström hälsade samtliga välkomna och informerade

Läs mer

3 Mötet beslutade godkänna föreslagen dagordning. Fastställande av dagordning

3 Mötet beslutade godkänna föreslagen dagordning. Fastställande av dagordning UR 4/2015 Mötesprotokoll fört vid Sveriges Hundungdoms Ungdomsråd möte den 20150509 10 i Kärrtorp Närvarande: Malin Broman, ordförande Matilda Svensson, vice ordförande Sara Svanberg Anna Letfors Elisabeth

Läs mer