Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (c) Eric Arvidsson (c)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (c) Eric Arvidsson (c)"

Transkript

1 Kultur- och utbildningsnämndens ( 20 ) Plats och tid: Prix-huset kl Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (c) Eric Arvidsson (c) Övriga deltagande: Peter Morfeldt, förvaltningschef Yvonne Lövgren, sekreterare Cay Flydén, vik verksamhetschef grundskola Utses att justera: Ove Gunnarsson Justeringens plats och tid: Folkets Hus Underskrifter:... Sekreterare: Yvonne Lövgren Paragrafer: Ordförande: Annika Engelbrektsson... Justerande: Ove Gunnarsson BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Kultur- och utbildningsnämndens : Datum för anslags uppsättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Kommunkansliet. Underskrift:

2 Kultur- och utbildningsnämndens Innehållsförteckning 95 Godkännande av dagordning 96 Lokalutredning 97 Ansvar för tillämpning av LSS/LASS 98 Elljusspåret Råbäck 99 Bidragsansökan Strömtoprs IK 100 Örebro Läns Hembygdsförbund 101 Avveckling av Stora Vallaskolan 1-6, utvärderingsuppdrag 102 Parkskolans föräldraförening:kring avvecklingen 103 Yttrande om motion Elevernas synpunkter är viktiga 104 Begäran om anslag till ledarskapsprogrammet 105 Projektet Hälsoresan 106 Avskrivning av fordran 107 Månadsrapport 108 Sammanträdestider Kompisgunga Strömtorpsskolan 110 Förslag till yttrande ang samverkan om gymnasieutbildningar 111Anskan om kostnadsersättning för utbildning vid regionalt idrottsgymnasium 112 Personalpolitiskt program

3 Kultur- och utbildningsnämndens KUN au 95 Godkännande av dagordning Godkänner ärendelistan/dagordningen med de tilläggspunkter som finns på den extra utsända ärendelistan enligt nedan: Punkt 25 Ansökan om kostnadsersättning för utbildning vid regionalt idrottsgymnasium Punkt 26 Personalpolitiskt program Punkt 27 Förvaltningschefsinfo

4 Kultur- och utbildningsnämndens KUN au 96 Dnr: 186: Lokalutredning Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. återremitteras till förvaltningen för utredning av följande frågor: 1. Om ingen åtgärd vidtages vad kostar det? 2. Vad blir merkostnaden om man höjer lärartätheten F-3 och fasar ut årskurserna 4, 5 och 6? 3. Konsekvenser av B-form på vissa enheter (tar ej bort någon enhet)? 4. Varför är avvecklingen av en parallell på Strömtorp ej med i utredningen? 2. Ger verksamhetschef Cay Flydén ett tilläggsuppdrag gällande lokallösningar för Svartå och Åtorps skolor och att redovisa desamma i februari Kultur- och utbildningsnämnden beslutade hösten 2004 att: Uppdra åt verksamhetschefen för grundskolan att redovisa prognos och bedömning för elevtalsutvecklingen inom grundskolan i Degerfors kommun fram till Uppdra åt verksamhetschefen för grundskolan att avge förslag till organisation för grundskolan anpassad till elevtalsutvecklingen. Förslaget skall presenteras för nämnden i januari 2005.

5 Kultur- och utbildningsnämndens KUN au 97 Dnr: 182: Ansvar för tillämpning av LSS/LASS Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: Med stöd av nedanstående föreslås kultur- och utbildningsnämnden samt socialnämnden besluta att hemställa hos kommunfullmäktige 1. Att insatserna utifrån LSS/LASS för barn/ungdomar 0-20 år avseende biträde av personlig assistent, avlösarservice i hemmet samt utredning/beslut om rätt till korttidstillsyn överförs från kultur- och utbildningsnämnden till socialnämnden, 2. Att budgetbeloppen för ovan nämnda insatser överförs från kultur- och utbildningsnämnden till socialnämnden, 3. Att godkänna att respektive nämnd ändrar sina reglementen så att det överensstämmer med ovan nämnda förändringar, 4. Att ovan nämnda förändring av ansvar och tillämpning skall gälla fr o m För att garantera rättssäkerhetskraven för den enskilde kring frågor och beslut avseende Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt Lagen om assistansersättning (LASS) föreslås en förändring av nuvarande organisation. behandlas i både kultur- och utbildningsnämnden och socialnämnden i november månad för ställningstagande och beslut.

6 Kultur- och utbildningsnämndens KUN au 98 Dnr: 183: Elljusspåret Råbäck Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. Enligt kulturberedningens förslag: Verksamhetschef Cay Flydén får i uppdrag att komma med förslag till finansiering. Enligt inkommen skrivelse från Degerfors Orienterings Klubb, Lars Jacobsson med följande inledning: Barkbanan i råbäck som är elbelyst på 2,6 km är i stort behov av en ny beläggning av flis och av utbyte av belysningsarmaturer och vissa belysningsstolpar.

7 Kultur- och utbildningsnämndens KUN au 99 Dnr: 184: Bidragsansökan Strömtorps IK Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. Enligt kulturberedningens förslag: skall först behandlas i kommunstyrelsen. Förvaltningschefen får i uppdrag att handlägga ärendet enligt den vanliga rutinen för bidragsansökningar,. Bidragsansökan har inkommit från Strömtorps IK där man ansöker om ett bidrag på kr för att starta juniorlagsverksamhet säsongen 2006.

8 Kultur- och utbildningsnämndens KUN au 100 Dnr: 185: Örebro Läns Hembygdsförbund Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. Verksamhetschef Cay Flydén kontaktar Karlskoga för att höra hur de agerar i frågan. Det är brukligt att vi gör likadant. Cay Flydén återkommer till nämndens möte 30 nov. Skrivelse har inkommit från Örebro Läns Hembygdsförbund där man ansöker om bidrag för 2006 års riksstämma i Örebro.

9 Kultur- och utbildningsnämndens KUN au 101 Dnr: 187: Avveckling av Stora Vallaskolan 1-6, utvärderingsuppdrag Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. Förvaltningen föreslår att utvärderingen sker genom djupintervjuer i fokusgrupper slumpvis utvalda. Utvärderingen kan, med hänvisning till knappa resurser, genomföras med en handläggningstid av 40 arbetsdagar samt omfattar endast elever inom berörda upptagninsgområden. 2. Förvaltningen har fått en fråga angående utvärdering-uppföljning av effekterna av avvecklingen Stora Vallaskolan 1-6.

10 Kultur- och utbildningsnämndens KUN au 102 Dnr: 186: Parkskolans föräldraförening:kring avvecklingen Förvaltningschefen får i uppdrag att sammanställa förslag till svar till nämndens möte 30 nov. Skrivelse har inkommit från Parkskolans föräldraförening med fem frågeställningar.

11 Kultur- och utbildningsnämndens KUN au 103 Dnr: 179: Yttrande om motion Elevernas synpunkter är viktiga Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. Att i det pågående arbetet med kvalitetsutveckling belysa hur elevernas synpunkter beaktas i utvecklingsarbetet. 2. Att förvaltningen senast i mars 2006 till nämnden redovisar hur kvalitetsarbetet skall bedrivas. Förvaltningen delar motionens synpunkter angående vikten av att kartlägga elevers upplevelse av sin studiesituation. Förvaltningen kommer i samarbete med myndigheten för skolutveckling att utveckla kvalitetsarbetet i skolorna i Degerfors kommun. Ett led i detta arbete är att genom uppföljning tydligt kartlägga verksamheten ur ett brukarperspektiv. Det är dock angeläget att genomlysningar styrs av de parametrar som lyfts fram i de årliga kvalitetsredovisningarna.

12 Kultur- och utbildningsnämndens KUN au 104 Dnr: 178: Begäran om anslag till ledarskapsprogrammet Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. Avslår ledarskapsprogrammets begäran om anslag. Förvaltningen föreslår att ledarskapsprogrammet inte ges extra anslag till projektarbete. Det är angeläget att verksamheten upprätthåller principen att verksamheterna skall bygga driften på de medel som nämnden riktat i internbudgeten.

13 Kultur- och utbildningsnämndens KUN au 105 Dnr: 177: Projektet Hälsoresan Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. Avslår begäran om sponsring av projektet Hälsoresan. Med hänvisning till att resurser bör prioriteras för förvaltningens kärnuppdrag föreslår förvaltningen avslag till begäran om sponsring av Hälsoresan.

14 Kultur- och utbildningsnämndens KUN au 106 Dnr: 188: Avskrivning av fordran Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. Avskriver nedanstående fordringar på grund av att de ej längre kan anses som säkra enligt god redovisningssed. Enligt god redovisningssed skall fordringar som ej längre kan anses som säkra avskrivas. Samtidigt som fakturan sänds ut till kunden bokförs intäkten dels på verksamhetskontot och dels på fordringskontot. När inbetalningen sedan sker bokförs den mot fordringskontot och fordringen är därmed balanserad. Kommunen får emellertid inte räkna obetalda fakturor som tillgångar hur länge som helst, utan i bokslutet får endast säkra fordringar ingå. Fordringar med förfallodatum som ligger längre än ett år från balansdatum skall anses som osäkra tillgångar och måste tas bort u r redovisningen. Även om en fordran skrivs av i bokföringen så har kommunen kvar kravet mot den enskilde. Pengar som inkommer på avskrivna fordringar tillgodogörs verksamhetskontot på vanligt sätt. Kultur- och utbildningsnämnden har till ansvar att senast inför varje bokslut ta beslut om avskrivningar av osäkra fordringar. Totalt exkl kravavgifter har Kultur- och utbildningsnämnden ,44 kronor att avskriva. Barnomsorgsavgifter ,44 kr Terminsavgifter musikskolan kr Biblioteket böcker kr Lokaluthyrning kr

15 Kultur- och utbildningsnämndens KUN au 107 Månadsrapport Tas upp på nämndens möte den 30 nov.

16 Kultur- och utbildningsnämndens KUN au 108 Sammanträdestider 2006 Förslag delas ut. Tas upp på nämndens möte 30 nov.

17 Kultur- och utbildningsnämndens KUN au 109 Kompisgunga Strömtorpsskolan Verksamhetschef Cay Flydén redogör för ärendet på nämndens möte 30 nov.

18 Kultur- och utbildningsnämndens KUN au 110 Dnr: 42: Förslag till yttrande angående samverkan om gymnasieutbildningar 1. Att i yttrande om samverkan om gymnasieutbildningar ( ) stödja i skrivelsen föreslagna beslut. Kommunstyrelsen beslutar föreslå Kommunfullmäktige besluta att samverkan om gymnasieutbildning och därmed sammanhängande verksamhet skall ske mellan kommunerna Degerfors och Karlskoga. Vidare vill Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att besluta att den juridiska formen för samverkan ska vara kommunalförbund med organisationsalternativ direktion samt att en projektgrupp bildas i syfte att förbereda bildande av ett kommunalförbund. Projekgruppen skall bestå av ordförande i KS och ordförande i KUN/BUN samt en tjänstemannaledning som består av förvaltningscheferna i de båda kommunerna. Projektgruppen ska utarbeta förslag till förbundsordning för kommunalförbund och reglemente för förbundet direktion samt förslag till plan för genomförandet. (tjänsteskrivelse Jan-Ove Beckman )

19 Kultur- och utbildningsnämndens KUN au 111 Dnr: 190: Ansökan om kostnadsersättning för utbildning vid regionalt idrottsgymnasium 1. Avslår begäran om kostnadsersättning för utbildning vid regionalt idrottsgymnasium. I brev till förvaltningen har inkommit begäran om kommunal kostnadsersättning för utbildning vid regionalt idrottsgymnasium (Torsby). I ärendet anges att Torsby idrottsgymnasium har en kvalitativt bättre utbildning än utbildningarna med riksintag och att eleven genom att utbildningen förläggs till Torsby har bättre utvecklingsmöjligheter inom sin disciplin. Nämnden har tidigare inte beviljat lokala inriktningar och specialutformade program interkommunal ersättning om inte samverkansavtal förelegat. Förvaltningen bedömer inte att angivna skäl skall leda till avsteg från tidigare praxis. _

20 Kultur- och utbildningsnämndens KUN au 112 Dnr: Personalpolitiskt program Förvaltningschefen får i uppdrag att sammanställa förslag till yttrande.

21

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c)

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Kultur- och utbildningsnämndens 2005-12-14 1. ( 10 ) Plats och tid: Prix-huset, kl 15.00-17.00 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v)

Läs mer

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c)

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Kultur- och utbildningsnämndens 2006-08-23 1. ( 13 ) Plats och tid: Prix-huset, kl 14.40-16.25 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämnden 2005-12-21 1. (18)

Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämnden 2005-12-21 1. (18) Kultur- och utbildningsnämnden 2005-12-21 1. (18) Plats och tid: Folkets Hus D-salen, kl 13.00-16.35 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Timo Laaksonen

Läs mer

Övriga deltagande: Peter Morfeldt, förvaltningschef, 46-52 Yvonne Lövgren, sekreterare Cay Flydén, avd.chef kultur- och fritid, 53-55.

Övriga deltagande: Peter Morfeldt, förvaltningschef, 46-52 Yvonne Lövgren, sekreterare Cay Flydén, avd.chef kultur- och fritid, 53-55. Kultur- och utbildningsnämndens 2008-04-23 1. (12) Plats och tid: Coop-huset, kl 13.30-15.15 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Lars-Gunnar Hedenqvist (fp) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-12 1. ( 8 ) KS040112

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-12 1. ( 8 ) KS040112 Kommunstyrelsen 2004-01-12 ( 8 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annica Blomgren (s) Ove Torpman (s) Frans Maretta (s),

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Sammanträdesdatum 2005-06-07 Kultur- och utbildningsnämnden 1 (8)

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Sammanträdesdatum 2005-06-07 Kultur- och utbildningsnämnden 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Folkets Hus D-salen kl 9.00-11.00 Annika Engelbrektsson ordf. (s) Yvonne Karlsson (s) Fred Kiberu Mpiso (s) Ove

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämndens 2008-05-28 1. (18) arbetsutskott

Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämndens 2008-05-28 1. (18) arbetsutskott Kultur- och utbildningsnämndens 2008-05-28 1. (18) Plats och tid: Coop-huset, kl 13.00-16.30 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordf. (ej ordf. punkt 1 71) Lars-Gunnar Hedenqvist (fp), ordf. 71 punkt

Läs mer

Peter Morfeldt, förvaltningschef Yvonne Lövgren, sekreterare Cay Flydén, avd.chef kultur- och fritid Anna-Lena Sandell, ekonom.

Peter Morfeldt, förvaltningschef Yvonne Lövgren, sekreterare Cay Flydén, avd.chef kultur- och fritid Anna-Lena Sandell, ekonom. Kultur- och utbildningsnämndens 2008-12-03 1. ( 14 ) Plats och tid: Coop-huset, kl 13.00-16.00 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Lars-Gunnar Hedenqvist (fp) Anita Birath (s) Ingvar Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-10-28 1(21) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00-15.35, Coop-huset sammanträdesrum Annika Engelbrektsson ordf. (S) Lars-Gunnar Hedenquist (FP) Ann Alvenfors (C) Ingvar Eriksson (V) Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-03-24 1(6) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: kl. 16.00-16.45, Nya Folkets Hus Karlskoga Annika Engelbrektsson ordf. (S) Lars-Gunnar Hedequist (FP) Ove Gunnarsson (S) Anita

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämndens 1 (17) arbetsutskott

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämndens 1 (17) arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (17) arbetsutskott Plats och tid: Prix-huset kl 15.00-16.25 Beslutande: Annika Engelbrektsson ordf.(s), ej 56 pga av jäv Ove Torpman (s) ordf., 56 Ove Gunnarsson (s) Eric Arvidsson

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämnden 1 (18)

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämnden 1 (18) Sammanträdesdatum 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus D-salen kl 13.00-14.50 Beslutande: Annika Engelbrektsson ordf. (s) 52-65 Ove Torpman (s) ordf. 66 Ove Gunnarsson (s) Anita Birath (s) Yvonne Karlsson

Läs mer

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c)

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Kultur- och utbildningsnämndens 2007-01-31 1. ( 25 ) Plats och tid: Prix-huset, kl 14.00-17.00 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223 Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 16.30 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s) ers Annica Blomgren (s) Ove Torpman

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V)

Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V) Servicenämndens 2009-01-30 1. ( 12 ) Plats och tid: Centralförrådet Industrigatan kl 13.00-14.00 Beslutande: Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V) Övriga deltagande: Jörgen

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskottet

Kultur- och utbildningsutskottet PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-09-18, kl 08.30-12.10 ande Evgeny Krakov, S Linda Jonsson, V Övriga deltagande Ingegerd Mäki, kultur- och utbildningschef

Läs mer

Annika Engelbrektsson (s) ordförande Ove Gunnarsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Lars-Gunnar Hedenqvist (fp)

Annika Engelbrektsson (s) ordförande Ove Gunnarsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Lars-Gunnar Hedenqvist (fp) Kultur- och utbildningsnämndens 2007-08-22 1. (19) Plats och tid: Prixhusets sammanträdesrum, kl. 13.00 15.00. Beslutande: Annika Engelbrektsson (s) ordförande Ove Gunnarsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s), Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c)

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s), Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Kultur- och utbildningsnämndens 2006-09-20 1. ( 27) Plats och tid: Prix-huset, kl 14.30-17.30 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s), 61-83 Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v)

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v) Kommunfullmäktige 2008-05-26 Sida 1 av 14 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.40 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-11.00 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-22 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 12.00 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Anders Hansson (c), ers f Ann-Louise Svensson (c) Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Servicenämnden 1 (10) kl 14.00-14.50. Göran Persson

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Servicenämnden 1 (10) kl 14.00-14.50. Göran Persson Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Folkets Hus D-salen kl 14.00-14.50 Börje Jansson ordf. (s) Göran Persson (s) Jeannette Rasko (s) Marianne Högberg

Läs mer

Kommunhuset, lokal Boken kl Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Veronicha Pettersson (S), ersättare

Kommunhuset, lokal Boken kl Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Veronicha Pettersson (S), ersättare 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, lokal Boken kl. 08.15-09.55 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Veronicha Pettersson (S), ersättare Övriga deltagande Åke

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

Marianne Högberg (s), ordförande Mauri Sukuvaara (v)

Marianne Högberg (s), ordförande Mauri Sukuvaara (v) Servicenämndens 2008-05-30 1. (15) Plats och tid: Nämndhuset E-plan kl 13.00-14.00 Beslutande: Marianne Högberg (s), ordförande Mauri Sukuvaara (v) Övriga deltagande: Jörgen Johansson, förvaltningschef

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.45 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Rosenqvist,

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.15 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:vice ordförande 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 09:00 12:15 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Harald Hårdstedt (KD),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119 Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 17.15 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s), ers för Annica Blomgren (s) Ahti

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2013-09-17, kl 1400-1715 ande Åke Johdet, s Göte Eriksson, s Ingvar Kauppi, s Vesa Hiltunen, s Britta Tervaniemi, v Markus

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott

Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, rum Flataklocken tisdag den 21 januari 2003, kl. 09.00 Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Värdskap för

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens 2015-08-18 arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens 2015-08-18 arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Pajala Centralskola, 2015-08-18, kl 1300-1600 ande Åke Johdet, S Markus Forsberg, V Evgeny Krakov, S Övriga deltagande Leif Rönnbäck, kultur- och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-04-19, kl 0900-1240 Beslutande Evgeny Krakov, S Markus Forsberg, V Roger Tuomas, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, tf.

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders Bjurström (M)

Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders Bjurström (M) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-01-25 Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, konferensrummet kl. 08.30-11.00 Beslutande Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders

Läs mer

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35 1 (10) Plats och tid Silen, 16.00 17.55 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt Svensson (S) Lena

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 15 mars 2012 kl. 14.00-15.50 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Susanne Sjögren, 2:e vice ordf. (s) Olivia Fransson (kd) Sven

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2006-04-07 1. (13)

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2006-04-07 1. (13) Servicenämnden 2006-04-07 1. (13) Plats och tid: Nämndhuset E-plan kl 13.15-15.20 Beslutande: Börje Jansson (s), ordförande Marianne Högberg (s) Jeannette Rasko (s) Göran Persson (s) Patrik Rehnberg (s)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-15.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 1 (15) Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 Beslutande: Tomas Johansson (s), ordförande Cariné Ahlfeldt (s) Margareta Gustavsson (s), ersättare för Andreas Bylund (s) Liza Jonsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-09-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 14.25, Sammanträdesrum E-plan, Nämndhuset Birgitta Höijer (C), ordförande Annika Engelbrektsson (S) Bjarne Rasmussen (S) Roland Halvarsson

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2013-01-23 1 (13) Plats och tid Beslutande Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl.13:15-14:50 Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

Jörgen Johansson, förvaltningschef Helena Landin, förvaltningsekonom Björn Halvarsson Teknikenheten. Börje Jansson. Kommunkansliet.

Jörgen Johansson, förvaltningschef Helena Landin, förvaltningsekonom Björn Halvarsson Teknikenheten. Börje Jansson. Kommunkansliet. Servicenämndens 2007-02-16 1. ( 13 ) Plats och tid: Nämndhuset lunchrummet kl 13.00-14.00 Beslutande: Lenny Karlsson (m), ordförande Börje Jansson (s) Övriga deltagande: Jörgen Johansson, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Plats och tid Förbundsdirektionen kl 10.00 12.00 på Lärcenter i Fagersta Beslutande Övriga deltagande Ulrica Persson Shiro Biranvand Helena Skagerberg Jan Johansson Gustav

Läs mer

Marianne Högberg (S), ordförande Börje Jansson (S) Lenny Karlsson (M)

Marianne Högberg (S), ordförande Börje Jansson (S) Lenny Karlsson (M) Servicenämndens 2009-03-27 1. ( 10 ) Plats och tid: Centralförrådet Industrigatan kl 11.00-11.45 Beslutande: Marianne Högberg (S), ordförande Börje Jansson (S) Lenny Karlsson (M) Övriga deltagande: Jörgen

Läs mer

Peter Morfeldt, förvaltningschef Lena Öijen, utvecklingsledare, Anna-Lena Sandell, ekonom, Yvonne Lövgren, sekreterare.

Peter Morfeldt, förvaltningschef Lena Öijen, utvecklingsledare, Anna-Lena Sandell, ekonom, Yvonne Lövgren, sekreterare. Kultur- och utbildningsnämnden 2009-06-04 1. ( 21 ) Plats och tid: Folkets Hus D-salen, kl 13.00 Beslutande: Annika Engelbrektsson (S), ordförande Lars-Gunnar Hedenquist(FP) vice ordf Ove Gunnarsson (S)

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämnden 1 (22)

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämnden 1 (22) Sammanträdesdatum 1 (22) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Folkets Hus D-salen kl 15.00-16.45 Annika Engelbrektsson ordf. (s) Ove Torpman (s) Ove Gunnarsson (s) Anita Birath

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden Socialnämnden 2000-12-05 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården, Allévägen, Vallentuna Tisdagen den 5 december 2000 kl 18.30-19.15

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Servicenämnden 1 (16) kl 14.00-17.00

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Servicenämnden 1 (16) kl 14.00-17.00 Sammanträdesdatum 1 (16) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Nämndhuset E-plan kl 14.00-17.00 Börje Jansson ordf. (s) Göran Persson (s) Jeannette Rasko (s) Marianne Högberg

Läs mer

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Lars-Gunnar Hedenqvist (fp) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c)

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Lars-Gunnar Hedenqvist (fp) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Kultur- och utbildningsnämndens 2007-09-19 1. (25) Plats och tid: Prix-huset, kl 13.00-17.15 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Lars-Gunnar Hedenqvist (fp) Anita Birath (s) Ingvar Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 Innehållsförteckning 2010-01-28 1 Tillförordnade förvaltningschefen presenterar sig 2 Meddelanden 3 Kurser och konferenser 4 Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 5 Team Mikro - ansökan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1(13) Plats och tid Gamla Varmbadhuset i Askersund, kl. 18.00-20.45 Beslutande Lennart Andersson (s) ordförande Gun-Britt Bourelius (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson (c) Susanna

Läs mer

Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Anders Persson (C)

Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Anders Persson (C) LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kindla, kommunhuset, Lindesberg, kl. 10.00 12.00 ande Övriga deltagande Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Fjällgården Saxnäs, Måndagen den 3 december 2007, kl. 09.45-10.00 Beslutande Övriga deltagande Gunnar Hörnlund, ordf. Joakim Risberg Rickard Norberg Conny

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2015-09-17, kl 0900-1300 ande Åke Johdet, S Evgeny Krakov, S Markus Forsberg, V Pirkko Heikkilä, V Mats Bodmark, NS Håkan

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7 Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 16.05-16.30 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (S), ordf. Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Annika Engelbrektsson (S) Roland

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskott

Kultur- och utbildningsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2018-02-06, kl 0930-1530 ande Evgeny Krakov, S Linda Jonsson, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, kultur-

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00 17.00 Beslutande ordförande Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Ally Karlsson (v) Kristina Valtersson (c) från 28 Närvarande

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (9) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.30 18.05 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsen 2006-04-10 1. (9) Plats och tid: Lärcenter, kl. 13.00 14.05. Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annica Blomgren (s) Franz Maretta (s) ersättare för Ove Torpman

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-06-12 1(18)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-06-12 1(18) 1(18) Plats och tid: Barnkammaren, kl 10.00 13.00 ande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare och övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Eje Engstrand, s, ordf Toni Andersson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 14.00-15.45 1 (18) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Storck, rektor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 60 Godkännande av ärendelista... 82 61 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 83 62 Mullsjö kommuns ANDT-arbete strategiplan 2016 2020; synpunkter.. 84 63 Lärarlönelyftet...

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Lennart Persson,

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.35 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 10 Patrik Boström (S) Yvonne Gmeiner (Fp) Erkki

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Plats och tid Förbundsdirektionen kl 09.00 10.30 på Lärcenter i Fagersta Beslutande Ulrica Persson Helena Skagerberg Jan Johansson Jan Lejon Seija Ojala Stig Henriksson

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1(9) Plats och tid Biblioteket Askersund, kl. 18.00-19.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lennart Andersson (s) ordförande Gun-Britt Bourelius (s) Leif Grahn (s)

Läs mer

Ann Alvenfors. Kommunkansliet. Underskrifter:... Sekreterare: Yvonne Lövgren.... Ordförande: Annika Engelbrektsson.... Justerande: Ann Alvenfors

Ann Alvenfors. Kommunkansliet. Underskrifter:... Sekreterare: Yvonne Lövgren.... Ordförande: Annika Engelbrektsson.... Justerande: Ann Alvenfors Kultur- och utbildningsnämndens 2009-04-22 1. ( 20 ) Plats och tid: Coop-huset, kl 13.00-16.30 Beslutande: Annika Engelbrektsson (S), ordförande Lars-Gunnar Hedenquist (FP) Ove Gunnarsson (S) Ingvar Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-03-30 1(26) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: kl. 13.00-18.00, Folkets Hus C-salen Peter Pedersen (V) ordf. Ulla Andersson (V) Markus Sukuvaara (V) Ingvar Eriksson (V)

Läs mer