Annika Engelbrektsson (s) ordförande Ove Gunnarsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Lars-Gunnar Hedenqvist (fp)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Annika Engelbrektsson (s) ordförande Ove Gunnarsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Lars-Gunnar Hedenqvist (fp)"

Transkript

1 Kultur- och utbildningsnämndens (19) Plats och tid: Prixhusets sammanträdesrum, kl Beslutande: Annika Engelbrektsson (s) ordförande Ove Gunnarsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Lars-Gunnar Hedenqvist (fp) Övriga deltagande: Peter Morfeldt, förvaltningschef Cay Flydén, rektor Marianne Andersson, sekreterare Utses att justera: Lars-Gunnar Hedenqvist Justeringens plats och tid: Kommunkansliet, Underskrifter:... Sekreterare: Marianne Andersson Paragrafer: Ordförande: Annika Engelbrektsson Justerande: Lars-Gunnar Hedenqvist BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Kultur- och utbildningsnämndens : Datum för anslags uppsättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Kommunkansliet Underskrift:

2 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au Innehållsförteckning 69 Godkännande av dagordning. 70 Musikskolans utomhusscen. 71 Ökade kostnader i samband med uthyrning av lokaler. 72 Ångbåtstrafik på Möckeln. 73 NTF, ansökan om ekonomiskt bidrag, Lyktgubbar. 74 Medborgarförslag, åtgärdsprogram. 75 Medborgarförslag, DLS. 76 Medborgarförslag, LUS. 77 Kontaktpolitiker. 78 Ekonomisk månadsrapport. 79 Fristående gymnasieskolor IT Gymnasiet Sverige AB. 80 Fristående gymnasieskolor Walthers Gymnasium AB. 81 Fristående gymnasieskolor JENSEN education AB. 82 Fristående gymnasieskolor Framtidsgymnasiet i Göteborg AB. 83 Förvaltningschefsinformation.

3 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 69 Godkännande av dagordning. Dagordningen godkändes med följande ändringar: Sekretessärende utgår. Föreningsbidrag utgår. Frågan behandlas av Föreningsutskottet 22/8. Rapporter/meddelanden samt delegationsanmälan behandlas på nämnden.

4 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 70 Dnr: Musikskolans utomhusscen. Arbetsutskottets beslut: 1. Cay Flydén får i uppdrag att kostnadsberäkna rivning och flytt av musikskolans utomhusscen till Berget. 2. Återrapport till Kultur- och utbildningsnämnden i oktober, som då tar ställning i frågan utifrån lämnad kostnadsredovisning. Vid Degerfors musikskola finns en utomhusscen, placerad på gräsplanen bakom musikskolan. Scenen kommer ursprungligen från Agens skola, och skänktes i samband med att skolan revs till dåvarande föräldraföreningen för musikskolan. Inget finns skrivet om vem som ska svara för underhåll av scenen. Scenbyggnaden har nu förfallit till en sådan nivå att det kan utgöra fara för den som är ouppmärksam på de spikar som sticker fram på åtskilliga ställen. Färgen är flagad och virket ruttet, särskilt på den oskyddade delen som utgörs av en dansbana. Musikskolan använder scenen numera endast en gång per år. Både musikskolans ordförande och Degerfors Byggen har lämnat negativa svar på fråga om upprustning. Föreningen Berget har meddelat att man positiv till att scenen flyttas till Berget, under förutsättning att den får ställas upp på den plats föreningen önskar, samt att full kostnadstäckning ges för flytten. s beredning Tjänsteskrivelse från Cay Flydén, daterad

5 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 71 Ökade kostnader i samband med uthyrning av lokaler. Arbetsutskottets beslut: 1. Cay Flydén får i uppdrag att tillskriva nämnden och kommunstyrelsen med anledning av de ökade kostnaderna vid uthyrning av lokaler, med en begäran att förvaltningen får ta del av nolltaxepengarna för att täcka dessa kostnader. 2. Föreningar som hyr lokal skall informeras om att hyrd lokal skall återställas i det skick som då den togs i anspråk. Ombyggnaden av Folkets Hus har medfört att efterfrågan på andra lokaler ökat. Det är bland annat de större lokalerna inom skolan som nu efterfrågas i större utsträckning. Den ökade användningen av lokalerna har medfört ökade kostnader för skolan. Föreningarna har inte informerats om att lokalerna ska återställas i befintligt skick efter användning vilket medfört extraarbete för skolans personal och därmed ökade kostnader. Inte heller har någon extra avgift tagits ut för städningen av de föreningar som hyrt lokal. Vissa föreningar är dessutom berättigade till nolltaxa.

6 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 72 Ångbåtstrafik på Möckeln. Arbetsutskottets beslut: Arbetsutskottet finner idén är intressant och värd att gå vidare med. Det finns dock ett antal frågetecken kring finansiering och förutsättningar för ekonomisk bärighet i framtiden. En förutsättning är att intresse finns från företag med flera att engagera sig och se nyttan med projektet. När det gäller konsthallen och dess placering måste aspekten om tillgänglighet också vägas in, inte minst mot bakgrund av kravet på handikappanpassning enligt Agenda 22. Cay Flydén får ets uppdrag att arbeta vidare med iden och att kontakta olika intressenter för intresseförfrågan och diskussion om drift och organisation. Cay Flydén presenterade en idé om att via EU-medel återskapa ångbåten Karl IX för att gå i trafik på Möckeln, t.ex mellan Lusthusudden och Grönfeltsudden. Dessutom bygga en konsthall på området som en ytterligare attraktion. Finansiering av projektet skulle dels klaras genom EU-medel, dels genom bidrag från externa intressenter och företag. Det praktiska arbetet med att återskapa båten Karl IX, kunde vara ett lämpligt projekt för Industriprogrammet. För att få ekonomisk bärighet i idén ska externa intressenter, företag kontaktas för att höra vilket intresse som finns som bidragsgivare och/eller nyttjare.

7 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 73 Dnr: KUN NTF, ansökan om ekonomiskt bidrag för Lyktgubbar. Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: Kultur- och utbildningsnämnden avslår ansökan från NTF, med motiveringen att kampanjen Lyktgubbar inte vänder sig specifikt till elever utan till kommunmedborgare i stort. Föreningen NTF Örebro län ansöker om ekonomiskt bidrag med kr till kampanjen Lyktgubbar. Det är en årligen återkommande kampanj som riktar sig till allmänheten och där syftet är att öka trafiksäkerheten genom att främja användningen av ljus och reflexer. Det sökta bidraget skall täcka ersättningen till föreningar samt resor i samband med aktiviteten i kommunen, som genomförs den 5 och 6 november 2007.

8 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 74 Dnr: KUN Yttrande: Medborgarförslag, åtgärdsprogram. Arbetsutskottets beslut: 1. Cay Flydén får i uppdrag att komplettera sitt yttrande med ett förtydligande av vilka åtgärder som kommunen gjort. Yttrandet skall delges kommunfullmäktige samt förslagsställaren. 2. Uppdrag ges till förvaltningschef Peter Morfeld att genomföra en internkontroll av åtgärdsprogram. Kontrolltid vecka 17, Sammanställningen av resultatet ska redovisas till Kultur- och utbildningsnämnden i november. Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. Kultur- och utbildningsnämnden tillstyrker att medborgarförslaget anses bifallet med hänvisning till de åtgärder som vidtagits inom skolans området och som redovisas i förvaltningens yttrande. Arbetsutskottet har till Kultur- och utbildningsnämnden överlämnat ett medborgarförslag för yttrande. Förslagsställaren föreslår att kommunen inför konkreta åtgärdsprogram med uppföljning i kommunens grundskolor. I ett konkret åtgärdsprogram framgår till exempel tydligt vad som ska göras, vilka åtgärderna är och vart de ska leda. Delmål och mål, ansvar samt tid för uppföljning ska även framgå. Rektor Cay Flydén har yttrat sig över förslaget. Av yttrandet framgår att Degerfors kommun har åtgärdsprogram och att en rutin och väl utbildad personal vad gäller upprättandet av åtgärdsprogram finns. s beredning Tjänsteskrivelse från Cay Flydén, daterat maj 2007.

9 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 75 Dnr: KUN Yttrande: Medborgarförslag, DLS, Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: Förvaltningschef Peter Morfeld får i uppdrag att ta reda på vad kostnaden är för ett DLS-test och till nämnden redovisa hur det är uppbyggt. Beslut i ärendet tas på kultur- och utbildningsnämnden. Arbetsutskottet har till Kultur- och utbildningsnämnden överlämnat ett medborgarförslag för yttrande. Förslagsställaren föreslår att kommunen inför DLS-test (diagnostiskt läs- och skrivmaterial) i kommunens grundskolor. Rektor Cay Flydén förslår i sitt yttrande att kommunen inför DLS-test i grundskolan i enlighet med förslagsställarens önskemål. s beredning Tjänsteskrivelse från Cay Flydén, daterat maj 2007.

10 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 76 Dnr: KUN Yttrande: Medborgarförslag, Läsutvecklingsschemat (LUS) Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. Läsutvecklingsschemat (LUS) införs i kommunens grundskolor. 2. Kultur- och utbildningsnämnden tillstyrker att medborgarförslaget anses bifallet med hänvisning till sitt beslut att införa Läsutvecklingsschemat. Arbetsutskottet har till Kultur- och utbildningsnämnden överlämnat ett medborgarförslag för yttrande. Förslagsställaren föreslår att kommunen inför Läsutvecklingsschemat (LUS) i kommunens grundskolor. Rektor Cay Flydén förslår i sitt yttrande att kommunen inför Läsutvecklingsschemat (LUS) i grundskolan i enlighet med förslagsställarens önskemål. s beredning Tjänsteskrivelse från Cay Flydén, daterat maj 2007.

11 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 77 Kontaktpolitiker. Arbetsutskottets beslut: Förslag till kontaktpolitikerverksamhet kommer att redovisas vid nämndens möte. Ett förslag delades ut till et för kännedom.

12 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 78 Dnr: KUN Ekonomisk månadsrapport. Arbetsutskottets beslut: Rapporten mottas och läggs till handlingarna. En ekonomisk månadsrapport kommer att lämnas till nämnden. Vad som kan sägas är att prognosen är försiktigt positiv och med ett litet överskott. Behov av omföringar från verksamheter som ger överskott till de verksamheter som går med minus kommer eventuellt att tas upp till diskussion.

13 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 79 Dnr: Yttrande angående etablering av fristående gymnasieskola, IT Gymnasiet Sverige AB. Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: Kultur- och utbildningsnämnden ställer sig negativ till ett inrättande av den föreslagna samhällsvetenskapliga utbildningen med inriktning IT. Anledningen härtill är de som anges i yttrandet, under rubriken bestående effekter för den kommunala gymnasieutbildningen i Degerfors Kultur- och utbildningsnämnden accepterar inrättandet av ett specialutformat program med inriktning IT, multimedia och musik. Ami Eriksson, IT Gymnasiet Sverige AB, har hos Skolverket ansökt om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Örebro fr o m läsåret 2008/09. IT Gymnasiet Sverige AB ansöker om att utöka befintlig verksamhet i Örebro kommun fr o m läsåret 2008/09, från att idag omfatta 288 utbildningsplatser, till att omfatta 390 elever när verksamheten är fullt utbyggd höstterminen De utbildningar som man önskar bredda befintlig verksamhet med är specialutformat program inriktning IT, multimedia och musik samt Samhällsvetenskaplig utbildning inriktning IT. Den sistnämnda utbildningen Samhällsvetenskaplig utbildning motsvarar inte det nationella Samhällsvetenskapsprogrammet och är inte heller ett specialutformat program närliggande Samhällsvetenskapsprogrammet, eftersom det saknar kurser i moderna språk, filosofi A samt psykologi A samt muntligoch skriftlig kommunikation som obligatoriska delar. Yrkanden Ingvar Eriksson (v) yrkar en skärpning av beslutsformuleringen. Formuleringen ställer sig positiv byts mot accepterar. Stycket som börjar nämnden ställer sig negativ ska inleda beslutet. Lars G Hedenqvist (fp) yrkar bifall till beslutsförslaget så som det formulerats i förvaltningschefens yttrande. forts

14 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 79 forts Ordföranden ställer proposition på yrkandena och finner att et bifallit Ingvar Erikssons yrkande. s beredning Tjänsteskrivelse från förvaltningschef Peter Morfeldt, daterad

15 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 80 Dnr: Yttrande angående etablering av fristående gymnasieskola, Walthers Gymnasium AB. Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: Kultur- och utbildningsnämnden ställer sig negativ till Walthers Gymnasium AB:s planer på att bredda utbildningsutbudet med inriktning ekonomi på Samhällsvetenskapsprogrammet. Anledningen härtill är att den planerade utbildningen inte innebär någon form av breddning i utbildningsutbudet för kommunens elever. Nämnden anser att det härmed skulle komma att skapas ett parallellt utbildningsutbud och därmed föreligger stor risk för långvariga negativa följder genom begränsad fyllnadsgrad och därmed ökade kostnader. Till detta kan tillkomma att antalet klasser och inriktningar på Samhällsvetenskapsprogrammet kan komma att reduceras eftersom vi även går in i en tidsperiod med sjuknande elevunderlag. Jan Walther, Walthers Gymnasium AB, har hos Skolverket ansökt om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Karlskoga med start fr o m läsåret 2008/09. Walthers Gymnasium AB finns sedan läsåret 2006/07 etablerade i Karlskoga. Det utbildningsprogram som då startade var Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning samhällsvetenskap med idrotts/hälsoprofil. Walthers Gymnasium AB har nu inkommit med ytterligare en ansökan till Skolverket. Där anges att man avser att bedriva verksamhet i samma omfattning som tidigare, det vill säga 60 elever per årskurs, vilket innebär 180 elever när skolan är fullt utbyggd från höstterminen 2008 men att man önskar bredda utbildningsutbudet till att även omfatta Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning ekonomi med profilen idrott och IT. s beredning Tjänsteskrivelse från förvaltningschef Peter Morfeldt, daterad

16 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 81 Dnr: Yttrande angående etablering av fristående gymnasieskola, JENSEN education AB. Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: Kultur- och utbildningsnämnden ställer sig negativ till JENSEN education AB:s planer på att etablera fristående gymnasieutbildningar, Samhällsvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet samt Handels- och administrationsprogrammet, i Örebro kommun. Anledningen härtill är att de planerade utbildningarna redan finns i Degerfors och i flera av kommunerna i regionen. Därmed innebär inte en start av dessa utbildningar någon breddning av utbildningsutbudet i kommunen. Urvalet av de planerade utbildningarna utgår enligt ansökan helt utifrån en bedömning av marknaden. Förutom att nämnden anser att det här skapas ett parallellt utbildningsutbud så kan en start av utbildning vid JENSEN education AB även leda till att Degerfors kommun tvingas begränsa sitt utbildningsutbud. Staffan Mörner, JENSEN education AB har hos Skolverket ansökt om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Örebro fr o m läsåret 2008/09. JENSEN education AB avser att bedriva en verksamhet omfattande 240 elever per årskurs, det vill säga 720 elever när skolan är fullt utbyggd från höstterminen Den utbildning som JENSEN education AB ansöker om att starta i Örebro är Naturvetenskapsprogrammet, inriktning naturvetenskap, Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning ekonomi och samhällsvetenskap samt Handels- och administrationsprogrammet inriktning företagande och försäljning. Den sistnämnda inriktningen är dock ingen befintlig nationell inriktning. s beredning Tjänsteskrivelse från förvaltningschef Peter Morfeldt, daterad

17 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 82 Dnr: Yttrande angående etablering av fristående gymnasieskola, Framtidsgymnasiet i Göteborg AB. Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: Kultur- och utbildningsnämnden ställer sig negativ till planerna på ett inrättande av Industriprogrammet. Nämnden anser att det i det senare fallet skapas ett parallellt utbildningsutbud och därmed föreligger stor risk för långvariga negativa följde genom begränsad fyllnadsgrad och därmed ökade kostnader. Kultur- och utbildningsnämnden accepterar Framtidsgymnasiet i Göteborg AB:s planer på att starta Energiprogrammet, inriktning fartygsteknik och svetsteknik. Thomas Kling, Framtidsgymnasiet i Göteborg AB, har hos Skolverket ansökt om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola i Örebro kommun fr o m läsåret 2008/09. Framtidsgymnasiet i Göteborg AB bedriver idag verksamhet omfattande 320 elever på programmet El, Teknik samt specialutformat program närliggande Industriprogrammet. Den till Skolverket nu inkomna ansökan avser en utökning av verksamheten till att sammantaget omfatta 400 utbildningsplatser år De utbildningar som Framtidsgymnasiet i Göteborg AB avser att starta från läsåret 2008/09 är Energiprogrammet, Industriprogrammet och eventuellt Individuellt program och/eller PRIV. Syftet är att ge eleverna grundläggande kunskaper inom drift och underhåll i verkstadsindustrin, fastigheter och sjöfart samt för installation och service av VVS-anläggningar. Programmet syftar även till att ge en grund för ett fortsatt lärande i arbetslivet och för vidare studier" "Individuellt program kommer eventuellt att erbjudas elever och /eller PRIV-program med inriktning mot industri- och energiprogrammet. s beredning Tjänsteskrivelse från förvaltningschef Peter Morfeldt, daterad forts

18 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 82 forts Yrkanden Ingvar Eriksson (v) yrkar en skärpning av beslutsformuleringen. Formuleringen ställer sig positiv byts mot accepterar. Stycket som börjar nämnden ställer sig negativ ska inleda beslutet. Lars G Hedenqvist (fp) yrkar bifall till beslutsförslaget så som det formulerats i förvaltningschefens yttrande. Ordföranden ställer proposition på yrkandena och finner att et bifallit Ingvar Erikssons yrkande.

19 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 83 Förvaltningschefsinformation tillsättande av rektorstjänst. Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Förvaltningschef Peter Morfeldt redogör för tillsättningen av rektorstjänsten vid Letälvsskolan.

20

Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämnden (30)

Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämnden (30) Kultur- och utbildningsnämnden 2007-08-29 1. (30) Plats och tid: Stora Vallaskolans matsal, kl 12.30-18.30 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande, 109-110, 112-132 Lars-Gunnar Hedenqvist (fp)

Läs mer

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c)

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Kultur- och utbildningsnämndens 2006-08-23 1. ( 13 ) Plats och tid: Prix-huset, kl 14.40-16.25 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v)

Läs mer

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c)

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Kultur- och utbildningsnämndens 2005-12-14 1. ( 10 ) Plats och tid: Prix-huset, kl 15.00-17.00 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v)

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämndens 1 (17) arbetsutskott

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämndens 1 (17) arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (17) arbetsutskott Plats och tid: Prix-huset kl 15.00-16.25 Beslutande: Annika Engelbrektsson ordf.(s), ej 56 pga av jäv Ove Torpman (s) ordf., 56 Ove Gunnarsson (s) Eric Arvidsson

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Sammanträdesdatum 2005-06-07 Kultur- och utbildningsnämnden 1 (8)

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Sammanträdesdatum 2005-06-07 Kultur- och utbildningsnämnden 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Folkets Hus D-salen kl 9.00-11.00 Annika Engelbrektsson ordf. (s) Yvonne Karlsson (s) Fred Kiberu Mpiso (s) Ove

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Övriga deltagande: Peter Morfeldt, förvaltningschef, 46-52 Yvonne Lövgren, sekreterare Cay Flydén, avd.chef kultur- och fritid, 53-55.

Övriga deltagande: Peter Morfeldt, förvaltningschef, 46-52 Yvonne Lövgren, sekreterare Cay Flydén, avd.chef kultur- och fritid, 53-55. Kultur- och utbildningsnämndens 2008-04-23 1. (12) Plats och tid: Coop-huset, kl 13.30-15.15 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Lars-Gunnar Hedenqvist (fp) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-09-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 14.25, Sammanträdesrum E-plan, Nämndhuset Birgitta Höijer (C), ordförande Annika Engelbrektsson (S) Bjarne Rasmussen (S) Roland Halvarsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-03-24 1(6) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: kl. 16.00-16.45, Nya Folkets Hus Karlskoga Annika Engelbrektsson ordf. (S) Lars-Gunnar Hedequist (FP) Ove Gunnarsson (S) Anita

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd)

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd) Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ann-Marie Rosö (s) Pia

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämndens 2008-05-28 1. (18) arbetsutskott

Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämndens 2008-05-28 1. (18) arbetsutskott Kultur- och utbildningsnämndens 2008-05-28 1. (18) Plats och tid: Coop-huset, kl 13.00-16.30 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordf. (ej ordf. punkt 1 71) Lars-Gunnar Hedenqvist (fp), ordf. 71 punkt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-08-29 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf Tommy Nilsson (s) 2:e v

Läs mer

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s), Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c)

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s), Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Kultur- och utbildningsnämndens 2006-09-20 1. ( 27) Plats och tid: Prix-huset, kl 14.30-17.30 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s), 61-83 Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02 NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL, K. KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Piats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C),

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Safiren, vån. 3, IFO-huset, Tierps köping, kl. 08:30-11:30 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Åsa Sikberg Paragrafer 87-99 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämnden 1 (18)

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämnden 1 (18) Sammanträdesdatum 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus D-salen kl 13.00-14.50 Beslutande: Annika Engelbrektsson ordf. (s) 52-65 Ove Torpman (s) ordf. 66 Ove Gunnarsson (s) Anita Birath (s) Yvonne Karlsson

Läs mer

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (c) Eric Arvidsson (c)

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (c) Eric Arvidsson (c) Kultur- och utbildningsnämndens 2005-11-23 1. ( 20 ) Plats och tid: Prix-huset kl 14.30-17.30 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (c)

Läs mer

Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Anders Persson (C)

Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Anders Persson (C) LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kindla, kommunhuset, Lindesberg, kl. 10.00 12.00 ande Övriga deltagande Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida (12)

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida (12) 2016-05-26 1(12) Plats och tid Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset kl. 13:30-15:20 Beslutande Olof Eriksson (S) ordförande Sofia Karlsson (S) ersätter Fredrik Bengtsson (S) Lisa Malm (MP) Klas Häggström

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2014-09-24 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 13:00-17:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Cajsa Branchetti Hallberg (S) Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-10-28 1(21) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00-15.35, Coop-huset sammanträdesrum Annika Engelbrektsson ordf. (S) Lars-Gunnar Hedenquist (FP) Ann Alvenfors (C) Ingvar Eriksson (V) Tjänstgörande

Läs mer

Peter Morfeldt, förvaltningschef Yvonne Lövgren, sekreterare Cay Flydén, avd.chef kultur- och fritid Anna-Lena Sandell, ekonom.

Peter Morfeldt, förvaltningschef Yvonne Lövgren, sekreterare Cay Flydén, avd.chef kultur- och fritid Anna-Lena Sandell, ekonom. Kultur- och utbildningsnämndens 2008-12-03 1. ( 14 ) Plats och tid: Coop-huset, kl 13.00-16.00 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Lars-Gunnar Hedenqvist (fp) Anita Birath (s) Ingvar Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 08:00: - 09:00 Benny Gustafsson Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, 2015-04-14, kl 10:00

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämnden 2005-12-21 1. (18)

Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämnden 2005-12-21 1. (18) Kultur- och utbildningsnämnden 2005-12-21 1. (18) Plats och tid: Folkets Hus D-salen, kl 13.00-16.35 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Timo Laaksonen

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-08

Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-08 Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-08 Plats och tid Högskolecentrum, hörsalen kl. 13.00-15.30 Beslutande Övriga deltagare Ingrid Noord-Silversten (S) Bertil Bresell (S) Lena Håkansson (S) Anna-Lena Rehnman

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26 1(8) Plats och tid Rinmansalen, stadshuset klockan 16.00-16.05 Beslutande Ersättare Jimmy Jansson (S), ordförande Ann-Sofie Wågström (S), tjänstgörande ersättare Mikael Edlund (S) Johan Nilsson (S) Magnus

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Övriga deltagande: Peter Morfeldt, förvaltningschef, 1-13 Yvonne Lövgren, sekreterare Monica Holmstrand, verksamhetschef förskola, 1-5.

Övriga deltagande: Peter Morfeldt, förvaltningschef, 1-13 Yvonne Lövgren, sekreterare Monica Holmstrand, verksamhetschef förskola, 1-5. Kultur- och utbildningsnämndens 2008-01-30 1. (23) Plats och tid: Coop-huset, kl 13.00-16.00 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Lars-Gunnar Hedenqvist (fp) Ove Gunnarsson (s) Ingvar Eriksson

Läs mer

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c)

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Kultur- och utbildningsnämndens 2007-01-31 1. ( 25 ) Plats och tid: Prix-huset, kl 14.00-17.00 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223 Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 16.30 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s) ers Annica Blomgren (s) Ove Torpman

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-11.00 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.30

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.30 1 (25) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.30 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Utses att

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2011-09-01 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Rottnen Torsdagen den 1 september 2011 kl. 17.00 19 15 Ragnar Lindberg (s) ordförande Mona Wirkander (s) Lina Cesar (s) Dragomir

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119 Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 17.15 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s), ers för Annica Blomgren (s) Ahti

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 2006-06-15

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden 2006-06-15 Utbildningsnämnden 2006-06-15 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän OBS Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 15 juni kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-03-30 32 UTN 21/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för utökning av befintlig fristående gymnasieskola vid Ingrid Segerstedts gymnasium, dnr

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida (19)

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida (19) 2016-09-29 1(19) Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 13:30-16:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa Branchetti Hallberg (S) ersätter Per Arne Andersson (V) Linda

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Åsa Hååkman-Felth (s) Ers. Olle Engtröm (s) Ann-Marie Rosö (s)

Läs mer

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-09 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Ankaret, Kultur o fritidsförvaltningens sammanträdesrum Estunavägen 12, Norrtälje, kl 13.00-15.00 Louise Branting (c),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 39 UTN 35/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för utökning av befintlig fristående gymnasieskola vid Thoren Business

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Blomskogs skola, kl 15.30-19.30 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Rönnegymnasiet, konferensrummet vid expeditionen, 2014-09-18, kl. 09:00 10.10 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Björn Vallin

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 37 UTN 33/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola vid Göteborgs fria

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kyrkeruds Folkhögskola, kl 16.00-19.20 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidson (c) kl 16.00-17.00 51 Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Servicenämndens arbetsutskott 2014-03-05

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Servicenämndens arbetsutskott 2014-03-05 Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Planrummet, kommunhuset kl 13.00 14.25 Beslutande Lennart Lämgren (FP), ordf Torsten Bill (M) Sara Asp (S) Deltagande ersättare Övriga deltagande Johan Rosqvist, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-06-17 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl. 19.00 20.20 Beslutande Ersättare Karin Unnerstad (FP) Anders Idermark

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 36 UTN 30/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola vid Folkuniversitetets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 34 UTN 23/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för utökning av befintlig fristående gymnasieskola vid Thoren Innovation

Läs mer

Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V)

Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V) Servicenämndens 2009-01-30 1. ( 12 ) Plats och tid: Centralförrådet Industrigatan kl 13.00-14.00 Beslutande: Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V) Övriga deltagande: Jörgen

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels Utbildningsnämnden 2 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 2 mars 2004 kl 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Controller

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 22 mars 2011, kl 18.00-19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M), ordförande Gunnel Bergström (FP) Hanna Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Marzena Waligorska (M)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 18 september 2012 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden 18 september 2012 1(10) Barn- och utbildningsnämnden 18 september 2012 1(10) Plats och tid: Ferlinrummet kl 13.30-16.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ersätter Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s)

Läs mer

Margaretha von Wachenfeldt

Margaretha von Wachenfeldt Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.30 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande

Läs mer

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden 1(5) Tid och plats för sammanträde Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden Onsdagen den 29 april 2015 15.00 Frejaskolans sammanträdesrum, Gnesta Beslutande Enligt bilagd närvaroförteckning.

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(21) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00 15.25 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 33 UTN 22/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för befintlig fristående gymnasieskola vid Hermods gymnasium, dnr 32-2017:824

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-11-16 1(10) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 13.30, Smedjan, Nämndhuset Robert Mörk (S), ordförande Birgitta Höijer (C) Annika Engelbrektsson (S) Roland Halvarsson (V) Tjänstgörande

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.15 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-30 35 UTN 24/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för utökning av befintlig fristående gymnasieskola vid Yrkesgymnasiet,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, 2014-04-10, kl. 09:00 10:30 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Björn Vallin (FP)

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (9) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.30 18.05 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

Tjänsteskrivelse Ansökan från AU Claves AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Vallentuna kommun, dnr 2013:915.

Tjänsteskrivelse Ansökan från AU Claves AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Vallentuna kommun, dnr 2013:915. BRITT-MARIE LÖVQUIST SID 1/5 ENHETSCHEF 0858785171 BRITT-MARIE.LOVQUIST@VALLENTUNA.SE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Ansökan från AU Claves AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret 09.00 12.10 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot Marie Gärdby,

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Plats och tid Verkstaden sal A+B, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Plats och tid Verkstaden sal A+B, klockan Utskottet Lärande och stöd 2009-03-18 43 Plats och tid Verkstaden sal A+B, klockan 08 00-12 00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson förvaltningschef

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare

Lars Ottosson (PF), ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef Ann-Christine Sandell, förvaltningsekonom

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-10-13 1(18) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00-16.30, Fotbollens hus Ove Gunnarsson ordf. (S) Lars-Gunnar Hedenquist (FP) Anita Birath (S) Ahti Hannila (S) Gisela Lindh (S) Ann Alvenfors

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-04-28 1(9) Charles MacWange (KD) Håkan Sandberg (FP) 96-del av 98

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-04-28 1(9) Charles MacWange (KD) Håkan Sandberg (FP) 96-del av 98 2015-04-28 1(9) Plats och tid Päronsalen kl. 14:00-15:50 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Christoffer Karlsson (MP) ersätter Per-Arne Andersson (V) Linda Strand (S) Lisa Malm

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-04-16 1. (19) Plats och tid: Nämndhuset, E-plan, kl. 13.00 16.00. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10 Utbildningsnämnden 2005-10-06 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10 ande Ersättare Elisabeth Rydström (c),ordförande Lars Rundgren

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7 Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 16.05-16.30 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (S), ordf. Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Annika Engelbrektsson (S) Roland

Läs mer

Gymnasieförvaltningen

Gymnasieförvaltningen Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Beslutande Torsdagen den 13 juni 2013 i sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 08.35-15.45 Sammanträdet ajournerades klockan 09.55-10.20, 11.47-12.45,

Läs mer

Servicenämnden (9)

Servicenämnden (9) Servicenämnden 2014-09-17 1(9) Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum kl. 13.00-15.25 Beslutande Lennart Lämgren (FP), ordförande Bertil Jonasson (C) Marianne Carlsson (KD) Birgitta Kahn (MP) Thomas

Läs mer

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11 'tj'cr'ty'tj'tj r...r:-'~ ~ 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 74 Ansökan från Lejonskolan AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kristianstads

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2010-01-20 kl 08.00-12.00 Beslutande Ewa Arvidsson (S) ordförande Anelia Dotcheva (C) Gunnar Dahlstrand (C) Terttu Martinsson

Läs mer

Ärende 12. Dnr: UN 18/30

Ärende 12. Dnr: UN 18/30 Ärende 12 1 (3) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-09 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Yttrande över remiss från Skolinspektionen avseende Thoréngruppen ABs ansökan om godkännande som huvudman för nyetablering

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD)

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Karlbergsskolan, Köping, kl 14.00 16.00 ande Roger Eklund (S), ordf. Viveca Sandberg (S) Gina Lisegran (S) Gordana Jovanovic (S) ersättare Lena Vilhelmsson (S)

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-04-14 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Örskär (SR 2), Östhammar, kl. 08.30 14.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-06-30 1 (7) Plats och tid Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum Ununge, plan 2 Estunavägen 12, Norrtälje kl 10.00-11.30 Beslutande Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer