SKFs uppgraderingstjänster för läktar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SKFs uppgraderingstjänster för läktar"

Transkript

1 SKFs uppgraderingstjänster för läktar Ett fullt sortiment av lösningar, från unika lagersystem till smörjsystem för cirkulerande olja, från en leverantör

2 Är produktivitetsmålen skadas? För att leva upp till nya ambitiösa produktionsmål pressas utrustningar inom många industrier till sina driftsgränser inklusive läktar och ventilatorer. Högre varvtal innebär högre driftstemperaturer. Detta medför att läktlager oftare havererar, vilket i sin tur leder till dyr stilleståndstid för att reparera denna för produktionen ofta mycket kritiska utrustning. Låter det bekant? I så fall är du inte ensam. SKF får minst ett brådskande telefonsamtal om dagen gällande värmerelaterade problem hos industriläktar. Faktum är att läktar med konventionella lagersystem och smörjmetoder inte är konstruerade för att klara de onormalt höga temperaturer som blir följden av högre läktvarvtal. De är faktiskt inte konstruerade för att vara underhålls- eller energieffektiva, så deras drift har alltid varit onödigt dyr oavsett driftsvarvtal eller temperaturer. SKF en leverantör som arbetar med system för driftsäkra fläktar Med expertkunskap och tekniker som täcker områdena lager, tätningar, lagerhus, smörjning och tillståndskontroll är SKF unikt kvaliicerat att ta sig an praktiskt taget allt som har med läktars prestanda och driftsäkerhet att göra. SKFs resurser idag omfattar industrins mest kompletta sortiment av lösningar för ökad driftsäkerhet hos läktar, inklusive de mest tillförlitliga smörjsystemen med cirkulerande olja på marknaden. I syfte att öka läktars prestanda och samtidigt minska underhåll och antalet driftstopp är SKFs uppgraderingstjänster för läktar inriktade på värmerelaterade problem hos industriella läktar och ventilatorer, vare sig de är fett- eller oljesmorda. Efter bedömning av en given enhets tillstånd och behov rekommenderar SKF lämpliga uppgraderingar. I sista hand bestämmer du vilka speciika läktuppgraderingar du vill att SKF ska tillhandahålla.

3 så stränga att läktarna riskerar att Undvik problem med driftsäkerheten genom SKFs uppgraderingstjänster för fläktar Fläktlösningar varierar med de behov och mål som anges av operatörerna inom en viss verksamhet, men oftast är de en kombination av självinställande lager, avancerade stålagerhus, automatiska smörjsystem samt tjänster inom underhåll och driftsäkerhet. Utöver att det är en fördel att arbeta med en leverantör för en komplett läktlösning kan kunderna undvika kapitalkostnaden för utbyte av läktar och ventilatorer, som inte har tillräckligt hög prestanda. Andra fördelar är: Minskad vibrationsnivå Lägre driftstemperaturer Lägre drifts- och underhållskostnader Ökad produktivitet Längre brukbarhetstid för smörjmedel Längre brukbarhetstid för lager och tätningar Ökad tillförlitlighet Lägre energiförbrukning En steg-för-steg-process för att höja prestandan hos fläkten och sänka driftskostnaderna Analyser SKFs uppgraderingstjänster för läktar börjar med en inledande analys för att bestämma orsaken till skadan på läkten och lämpliga underhållsåtgärder. Rekommendationer SKFs rekommendationer kan innebära en totallösning för läktaxlar som omfattar alla uppgraderingsalternativ, innehållande ett automatiskt smörjsystem eller olika kombinationer av komponentuppgraderingar, smörjsystem och fortlöpande tjänster. Installation och fortlöpande support SKFs kunniga tekniker kan utföra eller arrangera omarbetning av alla lager och axlar, axeluppriktning och installationer inklusive automatiska smörjsystem. Därefter stödjer SKF verksamheten med ett utbud av underhållstjänster, från grundläggande tillståndskontroll till avancerade program för underhåll och driftsäkerhet. SKFs uppgraderingstjänster för fläktar kan reducera driftstoppen hos rökgas- och processfläktar samt höja prestandan hos fläktar som används inom många industrier och applikationer inom cement, stål, glas, papper, livsmedel och jordbruk.

4 Varför välja SKFs uppgraderingstjänster för läktar? Vi är specialister på roterande maskiner i allmänhet och särskilt på industrifläktar Utöver 100 års expertkunskap av roterande maskiner, har SKF årtionden av praktisk erfarenhet från underhåll och driftsäkerhet hos industriläktar. Tack vare att SKFs inbyggnadsingenjörer varje år tagit sig an hundratals läktrelaterade frågor från kunder inom den tunga industrin och processindustrin har de blivit experter på läktskador och på hur man förebygger dem. SKF är den enda leverantören som ensam kan tillhandahålla kompletta lösningar för fläktlager, inklusive smörjsystem för cirkulerande olja Åttio procent av alla haverier i monterade lager orsakas av förorening, olämplig smörjning eller monteringsfel. Såsom expert inom alla dessa områden har SKF den unika möjligheten att kunna erbjuda världens mest kompletta och samordnade lösning för lagring av läktar. Tack vare företagsförvärv de senaste åren inkluderar nu denna totala lagerlösning för läktar världens mest avancerade automatiska smörjsystem för cirkulerande olja. Mer resurser och fler lösningar SKFs expertkunskap inom området smörjning har breddats dramatiskt under de senaste åren i och med förvärvet av två ledande företag som är specialister på smörjsystem. Detta innebär att SKF kan erbjuda ett industriledande utbud av automatiska smörjsystem för applikationer inom tung industri, verktygsmaskiner och tunga fordon.

5 Ett komplett utbud av uppgraderingsalternativ och -komponenter Avancerade stålagerhus och tätningar SKFs SNL-, SAF- och SONL-lagerhus och tätningar har tagits fram för att användas tillsammans med SKFs självinställande lager och de är lämpliga både för den styrande och den frigående sidan. Lagerhusen maximerar brukbarhetstiden genom att kombinera styvhet, mycket noggrant maskinbearbetade ytor och förmågan att leda bort värme från lagret. De medger också förenklad installation i fält och ett helautomatiskt smörjsystem. Självinställande lager SKF erbjuder ett innovativt lagersystem. Det består av två självinställande lager, CARB toroidrullager på den frigående sidan och ett sfäriskt rullager på den styrande sidan. Systemet kan ta upp termiska längdändringar av axeln inne i toroidrullagret CARB, praktiskt taget utan friktion. Detta system arbetar med lägre friktion, temperatur och vibrationsnivå. Det sänker dessutom effektförbrukningen och möjliggör högre läktvarvtal. styrande F r frigående Underhålls- och driftsäkerhetstjänster Oavsett uppgraderingens omfattning har SKF verktyg och tjänster för att bibehålla läktens högre driftsäkerhet. SKF kan införa och fortlöpande leda driftsäkerhetsprogram från enkel tillståndskontroll till förutsägbart underhåll och operatörsledd driftsäkerhet eller utrusta och utbilda underhållspersonalen att själva göra det.

6 SKFs lösningar för smörjning Felaktig smörjning är orsaken till 36 % av för tidiga lagerhaverier För att hjälpa dina läktlager att slå detta oddset är SKF smörjprodukter konstruerade för att leverera rätt fettmängd, till rätt lager, vid rätt tidpunkt. SKFs lösningar för smörjning, som sträcker sig från standardsatser och smörjmedel direkt från förråd till kundanpassade smörjsystem, ökar brukbarhetstiden och driftsäkerheten hos lagren samtidigt som energiförbrukningen, underhållet och driftskostnaderna sänks. Förbättringarna i driftsäkerhet som detta innebär kommer att hjälpa till att öka anläggningens produktivitet på lång sikt. SKF smörjmedel SKF erbjuder ett komplett sortiment av fetter, som passar lager av alla typer och storlekar, liksom driftstemperaturer, varvtal och belastningar. Som ett led i vår lösning för läktuppgradering kan vi hjälpa dig att välja rätt smörjmedel från SKF för din läktapplikation. Vår onlinebaserade smörjmedelsguide LubeSelect inns på Centralsmörjsystem för fett Centralsmörjsystemen från SKF, som praktiskt taget är underhållsfria, levererar smörjmedel från en central enhet till varje smörjställe hos de individuella läktlagren. Varje lager får rätt smörjmedel i rätt mängd för att minska slitaget och förlänga brukbarhetstiden. Resultatet: Problemen med översmörjning försvinner, slitaget på lagren minskar och underhållet minimeras. Smörjförbrukningen sjunker i vissa fall med så mycket som 50 % i jämförelse med manuella, mindre noggranna metoder. SKFs systemlösningar för centralsmörjning inns tillgängliga med en smörjledning, två smörjledningar och som progressiva smörjsystem.

7 Smörjsystem med cirkulerande olja Från speciella smörjmedel till avancerade smörjsystem med cirkulerande olja, SKF har en lösning för varje smörjbehov. Vid uppgradering kan SKF, som en del i en komplett läktlösning, inkludera automatisk fettsmörjning eller en cirkulerande oljesmörjning från ett brett urval av standardenheter, konstruerade att arbeta med ett speciikt lager- eller lagerhusarrangemang. Dessa enheter förser lagren med ett konstant löde av iltrerad och temperaturkontrollerad olja. De är idealiska för läktapplikationer inom industrin där fett eller oljebadssmörjning inte är tillräckliga med hänsyn till drifttemperatur eller varvtal. Pumpsystemet och tankstorleken är konstruerade för att passa det valda lager- och lagerhussystemet så att det inns tid för avluftning av oljan innan den iltreras och tillförs lagret. SKF kan också tillhandahålla speciella säkerhetskritiska enheter med två pumpar såväl som basenheter med reglerorgan för övervakning. Utöver standardsystem kan SKF skräddarsy lösningar för smörjning av industriläktar så väl som för kompletta anläggningar. Oavsett om läktlösningen från SKF är förrådsvara eller skräddarsydd blir resultatet sänkt driftstemperatur, förlängd brukbarhetstid och ökad driftsäkerhet, samtidigt som energiförbrukningen, underhållet och driftskostnaderna minskar. Förbättrad driftsäkerhet kommer att öka anläggningens produktivitet på lång sikt. Ett smörjsystem med cirkulerande olja från SKF kan sänka driftstemperaturerna hos lagren med upp till 50 C. För ytterligare information eller för att avtala tid för möte med en av SKFs inbyggnadsingenjörer, kontakta din lokala SKF-representant.

8 Styrkan i teknisk kunskap SKF levererar innovativa lösningar till både tillverkare och produktionsanläggningar i alla viktiga branscher världen över. Dessa lösningar baseras på den expertis om applikationer som SKF byggt upp sedan starten 1907, kompletterad med de senaste tekniska landvinningarna och baserad på fem kompetensområden. SKFs kompetensområden omfattar lager och lagerenheter, tätningar, smörjsystem, mekatronik (mekanik och elektronik förenade i intelligenta system) och ett stort utbud av tjänster, från 3D-datormodellering till avancerad tillståndskontroll, driftsäkerhet och anläggningsoptimering. SKFs globala närvaro garanterar alla kunder en enhetlig kvalitetsstandard och produkter som är tillgängliga överallt. SKF och CARB är varumärken registrerade av SKF-koncernen. SKF-koncernen 2008 Eftertryck även i utdrag får ske endast med SKFs med givande. Uppgifterna i denna trycksak har kontrolle rats med största noggrannhet, men SKF kan inte påta sig något ansvar för eventuell förlust eller skada, direkt, indirekt eller som en konsekvens av användningen av informationen i denna trycksak. Trycksak 6597 SV Juni 2008 Tryckt I Sverige på miljövänligt papper.

Upptäck vad SKF smörjsystem kan göra för ditt sågverk!

Upptäck vad SKF smörjsystem kan göra för ditt sågverk! Upptäck vad SKF smörjsystem kan göra för ditt sågverk! SKF en pålitlig partner Att ha rätt partner för smörjning är en viktig framgångsfaktor. Väljer du SKF kan du lita på att våra tekniker ger marknadsledande

Läs mer

Ta kontrollen med SKFs lösningar för metallindustrin

Ta kontrollen med SKFs lösningar för metallindustrin Ta kontrollen med SKFs lösningar för metallindustrin Styrkan i teknisk kunskap Det enda som är intensivare än hettan är dina konkurrenter Få industrimiljöer kan jämföras med de krävande driftsförhållanden

Läs mer

SE lagerhus. En ny generation av SKF lagerhus konstruerad för maximal tillförlitlighet och minimalt underhåll

SE lagerhus. En ny generation av SKF lagerhus konstruerad för maximal tillförlitlighet och minimalt underhåll SE lagerhus En ny generation av SKF lagerhus konstruerad för maximal tillförlitlighet och minimalt underhåll SKF lagerhus har satt normen för delade stålagerhus under åtskilliga decennier. Nu har SKF med

Läs mer

Självinställande rullager i utförande SKF Explorer. Nu med längre brukbarhetstid

Självinställande rullager i utförande SKF Explorer. Nu med längre brukbarhetstid Självinställande rullager i utförande Nu med längre brukbarhetstid Lager i utförande världss Certifierad prestanda Prestandaklassen har certifierats av Det Norske Veritas och Germanischer Lloyd att hålla

Läs mer

SGA och SG doserare. för SKF tvåledarsystem. Modulära och justerbara SGA och SG doserare används i SKF centralsmörjsystem av tvåledarmodell.

SGA och SG doserare. för SKF tvåledarsystem. Modulära och justerbara SGA och SG doserare används i SKF centralsmörjsystem av tvåledarmodell. SGA och SG doserare för SKF tvåledarsystem Modulära och justerbara SGA och SG doserare används i SKF centralsmörjsystem av tvåledarmodell. SGA och SG doserare Doserarna är modulära och installeras på bottenplattor.

Läs mer

Produktivitet och lönsamhet

Produktivitet och lönsamhet Produktivitet och lönsamhet SKF-lösningar för massa- och pappersindustrin The Power of Knowledge Engineering Är det dags att gå ett steg längre? Vänd dig till experterna. Marknadskrafter och allt fler

Läs mer

SKF Flowline monitor. Ny dimension inom övervakning av smörjoljeflöden

SKF Flowline monitor. Ny dimension inom övervakning av smörjoljeflöden SKF Flowline monitor Ny dimension inom övervakning av smörjoljeflöden SKF flödesmätare en ny dimension in Med SKFs system för flödesövervakning introduceras en ny generation inom mätning och övervakning

Läs mer

Produktivitet genom driftsäkerhet

Produktivitet genom driftsäkerhet Produktivitet genom driftsäkerhet SKFs produkter och tjänster för gruv-, mineralhanterings- och cementindustrin Styrkan i teknisk kunskap Du arbetar hårdare än någonsin. Borde inte dina maskiner också

Läs mer

Sfäriska rullager i utförande SKF Explorer

Sfäriska rullager i utförande SKF Explorer Sfäriska rullager i utförande SKF Explorer Sätter standarden för industrin igen. The Power of Knowledge Engineering Konkurrensen blir tuffare. Det blir SKF sfäriska rullager också. Tidsaxeln nedan visar

Läs mer

Det mindre systemet för tillståndsövervakning som ger er större lexibilitet. SKF Multilog On-line System IMx-8

Det mindre systemet för tillståndsövervakning som ger er större lexibilitet. SKF Multilog On-line System IMx-8 Det mindre systemet för tillståndsövervakning som ger er större lexibilitet. SKF Multilog On-line System IMx-8 SKF Multilog On-line System IMx-8 Kompakt övervakningsenhet, inte större än en bok Vikt: 450

Läs mer

Optimerade för applikationer med höga varvtal. SKF Explorer enradiga vinkelkontaktkullager

Optimerade för applikationer med höga varvtal. SKF Explorer enradiga vinkelkontaktkullager Optimerade för applikationer med höga varvtal SKF Explorer enradiga vinkelkontaktkullager Optimerade för tillförlitlighet och energieffektivitet För att sänka sina totalkostnader letar användarna av skruvkompressorer,

Läs mer

Lager och lagerenheter med Solid Oil

Lager och lagerenheter med Solid Oil Lager och lagerenheter med Solid Oil Lager och lagerenheter med Solid Oil... 950 Egenskaper hos Solid Oil... 951 Lagerdata allmänt... 952 Mått, toleranser, lagerglapp... 952 Bärförmåga... 952 Minsta belastning...

Läs mer

Maximering av lagerprestanda. Radialtätningar HMS5 och HMSA10 Längre livslängd Förbättrad tätförmåga Utmärkt oljekompatibilitet

Maximering av lagerprestanda. Radialtätningar HMS5 och HMSA10 Längre livslängd Förbättrad tätförmåga Utmärkt oljekompatibilitet Maximering av lagerprestanda Radialtätningar HMS5 och HMSA10 Längre livslängd Förbättrad tätförmåga Utmärkt oljekompatibilitet Radialtätningar HMS5 och HMSA10 Viktiga egenskaper Den nya serien metriska

Läs mer

Rörelse i rätt riktning

Rörelse i rätt riktning Rörelse i rätt riktning Teknik för linjär rörelse från SKF THE POWER OF KNOWLEDGE ENGINEERING Styrning Vårt sortiment av axelstyrningar, skenstyrningar och prismalager ger dig den optimala lösningen för

Läs mer

Öka produktiviteten med SKFs och Lincolns automatiska smörjsystem

Öka produktiviteten med SKFs och Lincolns automatiska smörjsystem Öka produktiviteten med SKFs och Lincolns automatiska smörjsystem SKF och Lincoln har gått samman för att kunna tillhandahålla världens mest kompletta produktportfölj inom smörjsystem, från manuella system

Läs mer

SKF lager med Solid Oil. Engångssmorda lösningar för våta miljöer

SKF lager med Solid Oil. Engångssmorda lösningar för våta miljöer SKF lager med Solid Oil Engångssmorda lösningar för våta miljöer 2 Innehåll Minska driftstoppen och sänk underhållskostnaderna i våta och förorenade miljöer 4 Applikationer 7 Livsmedel, läkemedel 7 Marinindustri

Läs mer

SKF fibervävsbussningar

SKF fibervävsbussningar SKF fibervävsbussningar Den underhållsfria bussningen för krävande driftsförhållanden Stor bärförmåga Korrosionsbeständig Underhållsfri Underhållsfri, hållbar och kostnadseffektiv Fibervävsmaterial ger

Läs mer

Smörjmedel anpassade för rullningslager Brett produktsortiment - för många olika applikationer Rätt smörjmedel förlänger livslängden på lagret

Smörjmedel anpassade för rullningslager Brett produktsortiment - för många olika applikationer Rätt smörjmedel förlänger livslängden på lagret Produkter Lager Eftermarknad Smörjmedel Smörjmedel Smörjmedel anpassade för rullningslager Brett produktsortiment - för många olika applikationer Rätt smörjmedel förlänger livslängden på lagret Bra att

Läs mer

SKF Safegrease 2. Centralsmörjsystem

SKF Safegrease 2. Centralsmörjsystem SKF Safegrease 2 Centralsmörjsystem SKF centralsmörjsystem för ökad tillgänglighet Med rätt smörjning förebyggs skador och driftstörningar som förorsakas av otillräcklig smörjning. Livslängden för processutrustning

Läs mer

Vi är SKF TILLSAMMANS ÄR VI STARKA

Vi är SKF TILLSAMMANS ÄR VI STARKA Vi är SKF TILLSAMMANS ÄR VI STARKA 2 Det är upp till oss Anta utmaningarna, låt våra kunder stå i centrum i allt vi gör. Låt oss ta till oss kraften i entreprenörskap och lagarbete för att ta vara på varje

Läs mer

Sfäriska axialrullager

Sfäriska axialrullager Sfäriska axialrullager Utföranden... 878 Utförande SKF Explorer... 878 Lagerdata allmänt... 879 Mått... 879 Toleranser... 879 Snedställning... 879 Driftstemperaturens inverkan på lagermaterial... 879 Minsta

Läs mer

Tillförlitlighet. Tillgänglighet. Expertis. Trane Select-avtal Omfattande serviceavtal för system för klimatstyrning

Tillförlitlighet. Tillgänglighet. Expertis. Trane Select-avtal Omfattande serviceavtal för system för klimatstyrning Tillförlitlighet Tillgänglighet Expertis Trane Select-avtal Omfattande serviceavtal för system för klimatstyrning Avgörande faktorer för ditt klimatsystem Optimerad drift av utrustningen Konstant prestanda

Läs mer

Ny lagerlösning för högre livsmedelssäkerhet SKF Food Line kullagerenheter blå sortimentet

Ny lagerlösning för högre livsmedelssäkerhet SKF Food Line kullagerenheter blå sortimentet Ny lagerlösning för högre livsmedelssäkerhet SKF Food Line kullagerenheter blå sortimentet X% FÖR KRÄVANDE LIVSMEDELSMILJÖER YYYYYYYYYVVVVV Minska livsmedelsriskerna Då det blir allt vanligare att livsmedel

Läs mer

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien PARKETTAPPLICERING Mixons systemlösning för parkettapplicering används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det horisontella fältet på träets ovansida.

Läs mer

Vakuumpumpar och kompressorsystem från AxFlow. När du behöver en pålitlig pumplösning för processgaser.

Vakuumpumpar och kompressorsystem från AxFlow. När du behöver en pålitlig pumplösning för processgaser. Vakuumpumpar och kompressorsystem från AxFlow När du behöver en pålitlig pumplösning för processgaser. Med hundra års erfarenhet Tack vare vår mångåriga erfarenhet av installerade system med vakuumpumpar

Läs mer

Öka jordbruksmaskinernas produktivitet. med SKFs och Lincolns automatiska smörjsystem

Öka jordbruksmaskinernas produktivitet. med SKFs och Lincolns automatiska smörjsystem Öka jordbruksmaskinernas produktivitet med SKFs och Lincolns automatiska smörjsystem Vi vet att tiden på fältet är kritisk, oavsett om det beror på tuffa väderförhållanden eller andra orsaker. Att dina

Läs mer

Rullningslager, indelning

Rullningslager, indelning , indelning Rullkroppar Kulor (Kullager) Rullar (Rullager) Cylindriska Bomberade (sfäriska) Logaritmiska (Carb) Nålrullar (Nålrullager) Belastningsriktning Axiella Radiella Rullbana Sfäriska Koniska Kullager

Läs mer

Upptäck Mono EZstrip Family

Upptäck Mono EZstrip Family Upptäck Mono EZstrip Family Unik (MIP) Maintenance In Place teknik! Titta på demonstrationer på smartphone: Fördelar med produktfamiljen EZstrip Maintenance In Place Snabbt och enkelt byte av förbrukningsdelar,

Läs mer

Rullningslager. Tätningar Ytterring. Hållare. Innerring. Rullkroppar

Rullningslager. Tätningar Ytterring. Hållare. Innerring. Rullkroppar Rullningslager 1 Hållare Tätningar Ytterring Rullkroppar Innerring 2 Rullkropp - Kulor (Kullager) - Rullar (Rullager) Cylindriska Koniska Bomberade (sfäriska) Toroid (CARB) - Nålrullar (Nålrullager) Belastningsriktning

Läs mer

SNL stålagerhus serie 2, 3, 5 och Andra lagerhus Stora SNL stålagerhus SONL stålagerhus SDG stålagerhus...

SNL stålagerhus serie 2, 3, 5 och Andra lagerhus Stora SNL stålagerhus SONL stålagerhus SDG stålagerhus... Lagerhus SNL stålagerhus serie 2, 3, 5 och 6... 1033 Andra lagerhus... 1058 Stora SNL stålagerhus... 1058 SONL stålagerhus... 1059 SDG stålagerhus... 1060 SAF stålagerhus... 1061 SDAF stålagerhus... 1062

Läs mer

Lager och lagerenheter för höga temperaturer

Lager och lagerenheter för höga temperaturer Lager och lagerenheter för höga temperaturer Spårkullager för höga temperaturer... 923 VA201-utförande för de vanligaste applikationerna... 923 2Z/VA201-utförande med skyddsplåtar... 923 2Z/VA208-utförande

Läs mer

En av de främsta leverantörerna av glidlager, ledlager, rullager och tätningar i norra Europa. Med logistik i världsklass!

En av de främsta leverantörerna av glidlager, ledlager, rullager och tätningar i norra Europa. Med logistik i världsklass! debearings.se En av de främsta leverantörerna av glidlager, ledlager, rullager och tätningar i norra Europa. Med logistik i världsklass! D&E Bearings är med bolag i Sverige, Finland och Asien samt återförsäljare

Läs mer

Excenterskruvpumpar. För effektiv pumpning av viskösa medier

Excenterskruvpumpar. För effektiv pumpning av viskösa medier Excenterskruvpumpar För effektiv pumpning av viskösa medier Effektiv pumpning av viskösa vätskor Oavsett om du behöver pumpa vätskor med hög andel fast material, eller dosera vätskor, neutrala till aggressiva,

Läs mer

SKF självinställande lagersystem

SKF självinställande lagersystem SKF självinställande lagersystem Innehåll Varumärket SKF står idag för fler värden än någonsin tidigare och betyder alltmer för dig som kund. SKF behåller sin internationellt ledande ställning som kännetecknet

Läs mer

EN PARTNER MED HELHETSSYN

EN PARTNER MED HELHETSSYN INTERNORDIC AR... 3 EN PARTNER MED HELHETSSYN Med huvudkontor och lager i Nässjö, säljkontor i Stockholm och Umeå, finns vi tillgängliga för hela den nordiska marknaden. Sedan 1997 är vi en del av börsnoterade

Läs mer

VISKOTEKET Smörjtekniskt diagnos och dimensioneringsprogram Ett helt nytt tankesätt

VISKOTEKET Smörjtekniskt diagnos och dimensioneringsprogram Ett helt nytt tankesätt Unikt UH programprogramkoncept: VISKOTEKET Smörjtekniskt diagnos och dimensioneringsprogram Ett helt nytt tankesätt Vi berättade i nr 1/2004 om TRIBOLOGEN, ett nytt unikt uh program utan ekonomifunktioner.

Läs mer

Vi Projekterar, levererar och installerar optimala system för stofthantering

Vi Projekterar, levererar och installerar optimala system för stofthantering Teknik & Filtersystem AB Maskingatan 10 702 86 Örebro www.tfsystem.se 019-22 31 55 info@tfsystem.se Vi Projekterar, levererar och installerar optimala system för stofthantering TF System tar ett helhetsansvar

Läs mer

SKF transmissionsprodukter. Koppla ihop transmissionsprodukter med leveranskedjan

SKF transmissionsprodukter. Koppla ihop transmissionsprodukter med leveranskedjan SKF transmissionsprodukter Koppla ihop transmissionsprodukter med leveranskedjan Koppla ihop transmissionsprodukter med leveranskedjan Transmissionsprodukter spelar en viktig roll för lagrens totala prestanda.

Läs mer

Vi Projekterar, levererar och installerar optimala system för stofthantering

Vi Projekterar, levererar och installerar optimala system för stofthantering Vi Projekterar, levererar och installerar optimala system för stofthantering Vår affärsidé Att projektera, leverera och installera optimala system för stofthantering till industrin med bästa funktions-

Läs mer

SKF ChainLube. Injektor oljesmörjsystem för kedjor och transportörer inom livsmedelsindustrin

SKF ChainLube. Injektor oljesmörjsystem för kedjor och transportörer inom livsmedelsindustrin SKF ChainLube Injektor oljesmörjsystem för kedjor och transportörer inom livsmedelsindustrin SKF ChainLube, injektor oljesmörjsystem CLK SKF ChainLube injektor oljesmörjsystem CLK är en säker, tillförlitlig

Läs mer

Grundfos om livscykelkostnader för spillvattenpumpar

Grundfos om livscykelkostnader för spillvattenpumpar TEKNISK ARTIKEL FRÅN GRUNDFOS Grundfos om livscykelkostnader för spillvattenpumpar Av Lars Bo Andersen, Global Product Manager, Grundfos Wastewater Pumpsystemet kanske inte är den största enskilda investeringen

Läs mer

LOCTECH INDUSTRY SERVICES AB VÅRA LEDORD ÄR. HELHET En leverantör med kunskap och ansvar för hela teknikområden.

LOCTECH INDUSTRY SERVICES AB VÅRA LEDORD ÄR. HELHET En leverantör med kunskap och ansvar för hela teknikområden. LOCTECH INDUSTRY SERVICES AB HELHET En leverantör med kunskap och ansvar för hela teknikområden. SAMARBETE Tillsammans hittar vi den bästa lösningen. VÅRA LEDORD ÄR TRYGGHET Snabba och effektiva insatser

Läs mer

SKF005_SE_customer.qxd 2005/02/07 16:00 Page 1 Den magiska lådan

SKF005_SE_customer.qxd 2005/02/07 16:00 Page 1 Den magiska lådan Den magiska lådan 2 Din nyckel till framgång Tänker du på SKF som världsledande inom rullningslager? Då har du helt rätt. För det är vi. Våra högkvalitativa lager har gjort oss till ett av de mest respekterade

Läs mer

SKF energieffektiva spårkullager

SKF energieffektiva spårkullager SKF energieffektiva spårkullager Optimerad prestanda för ökad livslängd The Power of Knowledge Engineering Optimerad för längre livslängd SKF energieffektiva (E2) spårkullager kan erbjuda dubbelt så lång

Läs mer

Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet!

Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet! Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet! Minimum Size Maximum Power Varför investera i kostsamma högtryckspumpar, när ni kan få högtryckshydraulik med ert redan befintliga låga hydraultryck

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

ledande leverantör av erbjuder ett brett sortiment som hjälper industrin att effektivisera processer inom MRO Maintenance, Repair

ledande leverantör av erbjuder ett brett sortiment som hjälper industrin att effektivisera processer inom MRO Maintenance, Repair TOOLS Momentum kursprogram 2012 Utbildningar inom: Rullningslager Transmissioner Tätningar Pneumatik Service av fläktar Service av pumpar Operatörstyrt underhåll Kursprogram 2012 Rätt produkt, rätt monterad

Läs mer

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Vi skapar framtidens kommunikationsnätverk Dagens kommunikation kräver snabb och stabil nätverksuppkoppling. Att utöka bredbandsnätet och uppgradera

Läs mer

Oljedimavskiljare. Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja.

Oljedimavskiljare. Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. FILTAC Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat

Läs mer

Field Services. Industriautomation. Service och modernisering

Field Services. Industriautomation. Service och modernisering Field Services Industriautomation Service och modernisering Vi är experter på service och moderniseringar av maskinnära utrustning som frekvens omformare, mjukstartare, PLC och Scada. Modernisering En

Läs mer

Industriell automation

Industriell automation Industriell automation Under ett och samma tak levererar vi komponenter och system inom pneumatik, linjärteknik, profilsystem, elektriska driv- och styrsystem DET ÄR BARA FANTASIN SOM BEGRÄNSAR MÖJLIGHETERNA

Läs mer

T30 11/14 bar. Kolvkompressorer

T30 11/14 bar. Kolvkompressorer T30 11/14 bar Kolvkompressorer Ingersoll Rand T30 har varit ledare i sin klass ända sedan den kom år 1929. Ingen annan kompressor kan mäta sig med den, vare sig beträffande pålitlighet, effektivitet, robust

Läs mer

Företagspresentation

Företagspresentation Företagspresentation Vi bryter branschens mönster varje dag Under ett och samma tak levererar vi pneumatik, industriventiler, linjärteknik och profiler En unik mix av produktprogram Öbergs - en oberoende

Läs mer

Effektivisering av det förebyggande underhållet

Effektivisering av det förebyggande underhållet Effektivisering av det förebyggande underhållet Vi har härmed nöjet att presentera följande beskrivning av utbildningsinsatser i Effektivisering av det förebyggande underhållet. Bakgrund Utbildningen är

Läs mer

Muffin Monster avloppskvarnar med rakt genomlopp och för kanalinbyggnad

Muffin Monster avloppskvarnar med rakt genomlopp och för kanalinbyggnad avloppskvarnar med rakt och för kanalinbyggnad Vanliga användningsområden avloppskvarnar är konstruerade för att skydda pumpar och annan utrustning genom att mala sönder allt slags avfall i avloppsvattnet.

Läs mer

DIVERSE. - Gängenhet - Hasberg tolkstål - Bandlyftare - Bandstyrning. Utg.:

DIVERSE. - Gängenhet - Hasberg tolkstål - Bandlyftare - Bandstyrning. Utg.: DIVERSE - Gängenhet - Hasberg tolkstål - Bandlyftare - Bandstyrning 9 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 9 9:1 9:2 9:3 9:4 9:5 9:6 9:7 9:8 Lösningar för verktygsgängning Automatiserade gängningssystem Automatiserade

Läs mer

Atlas Copco. Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min

Atlas Copco. Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min Atlas Copco Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min Atlas Copco Din vakuumspecialist På Atlas Copco har vi utvecklat högtekniska vakuumpumpar i många

Läs mer

Dränkbara slitstarka pumpar för uthyrning, bygg och anläggning, tunnelarbeten, gruvor och andra krävande användningsområden

Dränkbara slitstarka pumpar för uthyrning, bygg och anläggning, tunnelarbeten, gruvor och andra krävande användningsområden Dränkbara slitstarka pumpar för uthyrning, bygg och anläggning, tunnelarbeten, gruvor och andra krävande användningsområden Länspumpar: Minex Minette Minor Major Master Matador Master S Maxi Magnum Slampumpar:

Läs mer

INDUSTRIKRANAR KRANAR FÖR KÄRNKRAFTVERK HAMNKRANAR TUNGA TRUCKAR SERVICE SERVICE AV VERKTYGSMASKINER RESERVDELAR. Redo för snabb leverans RESERVDELAR

INDUSTRIKRANAR KRANAR FÖR KÄRNKRAFTVERK HAMNKRANAR TUNGA TRUCKAR SERVICE SERVICE AV VERKTYGSMASKINER RESERVDELAR. Redo för snabb leverans RESERVDELAR INDUSTRIKRANAR KRANAR FÖR KÄRNKRAFTVERK HAMNKRANAR TUNGA TRUCKAR SERVICE SERVICE AV VERKTYGSMASKINER RESERVDELAR Redo för snabb leverans RESERVDELAR 2 Konecranes Reservdelar LOKAL SERVICE GENOM ETT GLOBALT

Läs mer

Modernt Underhåll för ledare

Modernt Underhåll för ledare Modernt Underhåll för ledare Mot målet EFNMS Certifierad Underhållsexpert: European Expert in Maintenance Management Modernt Underhåll för ledare Åtta lärarledda utbildningsdagar med tillhörande webbaserade

Läs mer

Field Services. Elkraftservice. Service och modernisering

Field Services. Elkraftservice. Service och modernisering Field Services Elkraftservice Service och modernisering Vi är experter på service och modern i seringar av ställverk och elkraftsutrustning. Modernisering En modernisering av befintlig anläggning ökar

Läs mer

TotalCare service ETT HELTÄCKANDE TJÄNSTEUTBUD FÖR ÖKAD DRIFTSSÄKERHET

TotalCare service ETT HELTÄCKANDE TJÄNSTEUTBUD FÖR ÖKAD DRIFTSSÄKERHET TotalCare service ETT HELTÄCKANDE TJÄNSTEUTBUD FÖR ÖKAD DRIFTSSÄKERHET När du tar Xylem TotalCare till hjälp får du säker och optimal drift, och kontroll på dina vatten- och avloppsapplikationer. Om Xylem

Läs mer

H2O kundservice. Effektiv och säker.

H2O kundservice. Effektiv och säker. Experter för avloppsfri produktion German Engineering H2O kundservice. Effektiv och säker. www.h2o-de.com Vår ambition är att i möjligaste mån minska din arbetsbörda. Därför har kundservice så hög prioritet

Läs mer

Ledlager GE..ES-2RS stål/stål

Ledlager GE..ES-2RS stål/stål Produkter Lager Ledlager och Länkhuvud Ledlager Ledlager GE..ES-2RS stål/stål Radialledlager Tätat utförande med gummitätning Glidytskombination stål stål- kräver underhåll Hög lastkapacitet, speciellt

Läs mer

Syntetiska Mobil-industrismörjmedel. Designade för att prestera

Syntetiska Mobil-industrismörjmedel. Designade för att prestera Syntetiska Mobil-industrismörjmedel Designade för att prestera En utmärkt smörjningslösning som du blir nöjd med och kan lita på... Banbrytande teknologi Syntetiska Mobil-smörjmedel har utvecklats för

Läs mer

Solutions HÖJDPUNKTER

Solutions HÖJDPUNKTER Solutions Affärsområdet Solutions levererar automationsprodukter och effektiviseringslösningar till skandinavisk industri och till utvalda branscher internationellt. HÖJDPUNKTER Uppköpet av Fleximatic

Läs mer

Platt- och tubvärmeväxlare för ångapplikationer är bra men... Helsvetsade plattvärmeväxlare

Platt- och tubvärmeväxlare för ångapplikationer är bra men... Helsvetsade plattvärmeväxlare Helsvetsad plattvärmeväxlare för ångapplikationer SUPERMAX Helsvetsad plattvärmeväxlare SYSTEMLÖSNINGAR Kompletta värmeväxlarmoduler Platt- och tubvärmeväxlare för ångapplikationer är bra men... Har du

Läs mer

SKF Multilubepumpcentral. för industriella centralsmörjsystem

SKF Multilubepumpcentral. för industriella centralsmörjsystem SKF Multilubepumpcentral för industriella centralsmörjsystem SKF Multilube-pumpcentral SKF centralsmörjsystem är en pålitlig lösning för smörjning av enstaka maskiner och utrustningar. SKF Multilube har

Läs mer

FORUM. Nå dina mål I FORUM 35. En kundtidning från SKF I Nr 35. FORUM Nr 35 Maj 2017

FORUM. Nå dina mål I FORUM 35. En kundtidning från SKF I Nr 35. FORUM Nr 35 Maj 2017 FORUM En kundtidning från SKF I Nr 35 Nå dina mål 3 3 4 6 I FORUM 35 Nå dina mål... 2 Stabil jäsprocess... 3 Effektiva underhållsstopp... 3 Har du tagit tempen?... 4 Val av tätningsmaterial... 5 Att undvika

Läs mer

RENOLIN ZAF MC. Teknisk rapport om energibesparande hydrauloljor

RENOLIN ZAF MC. Teknisk rapport om energibesparande hydrauloljor RENOLIN ZAF MC Teknisk rapport om energibesparande hydrauloljor RENOLIN ZAF MC Energibesparande hydrauloljor FUCHS Teknisk rapport 2 INNEHÅLL Energibesparande hydrauloljor 3 Mer om användningsområdet 3

Läs mer

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management EMPOWERING YOUR BUSINESS TOYOTA I_SITE Mer än fleet management www.toyota-forklifts.se TOYOTA I_SITE Mer än fleet management Toyota I_Site är ett kontinuerligt partnerskap för effektiv materialhantering.

Läs mer

Störst sortiment och bäst kompetens i lager

Störst sortiment och bäst kompetens i lager Störst sortiment och bäst kompetens i lager 1 Värdeskapande kundanpassning Lundgrens representerar några av världens ledande tillverkare av produkter inom flödesteknik och industrigummi. Tack vare detta

Läs mer

Centrifugalpumpar med axiellt inlopp, serie LS, LC och LCP. för flöden upp till 5 100m 3 /h enligt ISO 5199

Centrifugalpumpar med axiellt inlopp, serie LS, LC och LCP. för flöden upp till 5 100m 3 /h enligt ISO 5199 Centrifugalpumpar med axiellt inlopp, serie LS, LC och LCP för flöden upp till 5 100m 3 /h enligt ISO 5199 Tekniska data LS Prestandaintervall Flöde upp till 5 100 m 3 /h Uppfordringshöjd upp till 120

Läs mer

Kompositsystem som skydd för metall

Kompositsystem som skydd för metall YTSKYDD METALL Kompositsystem som skydd för metall Industriell utrustning sitter i tuffa miljöer där den utsätts för höga temperaturer, slitage, korrosion och kemikalieangrepp. Resultatet blir försämrad

Läs mer

DELADE LAGER- ENHETER

DELADE LAGER- ENHETER Ö V E R S I K T ORIGINALET: DELADE LAGER- ENHETER Besök www.skf.se/cooper FÖRETAGET Sedan Cooper uppfann den delade lagerenheten 1907, har namnet blivit synonymt med tillverkning av högkvalitativa produkter

Läs mer

INSOCOAT rullningslager

INSOCOAT rullningslager INSOCOAT rullningslager Utföranden... 913 INSOCOAT-lager med belagd ytterring... 913 INSOCOAT-lager med belagd innerring... 913 Övriga INSOCOAT-lager... 913 Lagerdata allmänt... 914 Mått... 914 Toleranser...

Läs mer

Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja.

Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. FILTAC Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat

Läs mer

ISODOOR INDUSTRI TAKSKJUTPORTAR. www.demex.se

ISODOOR INDUSTRI TAKSKJUTPORTAR. www.demex.se ISODOOR INDUSTRI TAKSKJUTPORTAR www.demex.se ISO-omfånget på takskjutportarna är resultatet av den mest moderna design och tillverkningsteknik som för närvarande finns tillgänglig. Dessa dörrar är robusta

Läs mer

MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME

MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME Individuella termiska lösningar - med framåtanda och varsamhet AB&CO TT BOILERS, AB&CO TEKNIK och AB&CO CONSULT är en dansk företagsgrupp,som levererar utrustning

Läs mer

KRAFTFULLARE. DRIFTSÄKRARE. SKONSAMMARE. TORKTUMLARE AV HÖGSTA KVALITET

KRAFTFULLARE. DRIFTSÄKRARE. SKONSAMMARE. TORKTUMLARE AV HÖGSTA KVALITET KRAFTFULLARE. DRIFTSÄKRARE. SKONSAMMARE. TORKTUMLARE AV HÖGSTA KVALITET 1 Nya torktumlare av kompromisslös kvalitet PODAB erbjuder torktumlare av toppkvalitet. Varje detalj är genomtänkt och den unika

Läs mer

Centralsmörjning för entreprenadmaskiner och industrin

Centralsmörjning för entreprenadmaskiner och industrin Centralsmörjning för entreprenadmaskiner och industrin 1 Beskrivning Storlek Volt Art.nr Beskrivning Storlek Volt Art.nr Pump inkl timer 1 KG 12 V 2010 01 12 Pump inkl timer 1 KG 24 V 2010 01 24 Pump inkl

Läs mer

Dina utmaningar. vår drivkraft

Dina utmaningar. vår drivkraft Dina utmaningar vår drivkraft Vi gillar utmaningar Eller som Svante * säger: "När kunden ber oss att reglera 200 bar till atmosfärstryck, då är det extra roligt att gå till jobbet. Vi gillar utmaningar.

Läs mer

MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME TT BOILERS

MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME TT BOILERS MED FRAMÅTANDA OCH VARSAMHET PROCESSVÄRME TT BOILERS Varför slösa bort din egen värdefulla tid, - om du kan få andra att göra arbetet? Det är inte lätt att hitta den bästa lösningen för en termisk uppgift

Läs mer

inom avloppsrening Hur kan du uppnå det?

inom avloppsrening Hur kan du uppnå det? inom avloppsrening Hur kan du uppnå det? Mono EZstrip gör pumpunderhållet snabbt och enkelt Vi kontaktades av kommunens tekniker som lagt ned många timmar på att reparera matarpumpar som ständigt blockerats.

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

DOSERINGS- SYSTEM FÖR FASTA MATERIAL

DOSERINGS- SYSTEM FÖR FASTA MATERIAL DOSERINGS- SYSTEM FÖR FASTA MATERIAL PÅLITLIG UTMATNING HÖGSTA NOGGRANNHET TOMAL - Doseringssystem för fasta material Pålitlig och noggrann dosering bidrar till högre säkerhet i Era processer Ett komplett

Läs mer

Den intelligenta hanteringen av Managed Print Services

Den intelligenta hanteringen av Managed Print Services Sharp Optimised Services kontroll l effektivitet I produktivitet Den intelligenta hanteringen av Managed Print Services Möjligheterna med Managed Print Services Fakta: upp till 5 % av ett företags avkastning

Läs mer

EXCELLUM. Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing DALI. Excellum Network

EXCELLUM. Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing DALI. Excellum Network Excellum Network DALI EXCELLUM Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing EXCELLUM KOMBINERAR BESPARINGAR OCH BELYSNINGSKOMFORT Excellum är ett unikt adresserbart styrsystem för belysning

Läs mer

Ett effektivt filter mot höga kostnader.

Ett effektivt filter mot höga kostnader. Ett effektivt filter mot höga kostnader. ETT FÖRETAG I INDUTRADE InnovativA lösningar ger stor effekt. Colly, en komplett samarbetspartner. Colly erbjuder dig innovativa kostnadseffektiva helhetslösningar.

Läs mer

GetinGe AGS / Air Glide SyStem. Always with you

GetinGe AGS / Air Glide SyStem. Always with you GetinGe AGS / Air Glide SyStem FÖr effektiv HAnterinG AV diskgods Always with you maximal produktivitet minimal BelAStninG Sjukhus med stora operationsavdelningar och ett stort godsflöde av operationsinstrument

Läs mer

Kompletta entrélösningar från ASSA ABLOY Entrance Systems

Kompletta entrélösningar från ASSA ABLOY Entrance Systems Kompletta entrélösningar från ASSA ABLOY Entrance Systems En ingång för alla dina behov Väl fungerande entréer är en förutsättning för bra affärer. Men det krävs också väl fungerande relationer. ASSA ABLOY

Läs mer

Välkommen till en enklare vardag!

Välkommen till en enklare vardag! Thermotech utvecklar, tillverkar och levererar kund anpassade och hållbara värme- och rörsystem. Vi brinner för att förenkla din vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med både leverantörer

Läs mer

Mereta-serien Syntetiska cirkulations- och växellådsoljor för industrin

Mereta-serien Syntetiska cirkulations- och växellådsoljor för industrin Mereta-serien Syntetiska cirkulations- och växellådsoljor för industrin Mereta-serien Innehåll Inledning 4 Produktintroduktion och användningsområde 5 Egenskaper och fördelar 5 Temperaturområden 6 Livslängd,

Läs mer

rar reglering av kompressor. Systemet är förberett för att kunna styra och kontrollera ett nätverk med upp till sex anslutna kompressorer.

rar reglering av kompressor. Systemet är förberett för att kunna styra och kontrollera ett nätverk med upp till sex anslutna kompressorer. NEWTON HÖGSTA PRESTANDA FÖR DE MEST KRÄVANDE LÖSNINGARNA NEWTON-serien är direktdrivna kompressorer för optimering av energiförbrukning. Låga varvtal och låg arbetstemperatur ger bästa prestanda och förlänger

Läs mer

NOW! LED NOW! Belysning som betalar sig själv. Avbetalning

NOW! LED NOW! Belysning som betalar sig själv. Avbetalning NOW! Belysning som betalar sig själv. Vinst Konventionell NOW! Avbetalning LED Du behöver inte köpa armaturer längre! Med NOW! erbjuder vid dig belysning som en tjänst. Du får det bästa ljuset för dina

Läs mer

Nära noll i miljöpåverkan. Om PMC Swedrive

Nära noll i miljöpåverkan. Om PMC Swedrive Mekaniska Cylindrar 1 Snäckväxel 2 Ledlager 3 Motorfläns, IEC-norm 4 Smörjnippel 5 Luftnings nippel 6 Löpmutter 7 Trapetsspindel 8 Cylinderrör 9 Kolvrör 10 Tätning 11 Avskrapare 12 Rotations stopp Nära

Läs mer

Över 500,000 kunder varje år. Omsätter $ 900 miljoner i årlig försäljning.

Över 500,000 kunder varje år. Omsätter $ 900 miljoner i årlig försäljning. NCH NCH är en ledande leverantör av - industriell hygien produkter, rengörings- och underhållslösningar. Över 500,000 kunder varje år Utvecklar, tillverkar och levererar över 100,000 produkter Omsätter

Läs mer

Produktfamiljöversikt. Lector63x Intelligent. Flexibel. Intuitiv. KAMERABASERADE KODLÄSARE

Produktfamiljöversikt. Lector63x Intelligent. Flexibel. Intuitiv. KAMERABASERADE KODLÄSARE Produktfamiljöversikt Lector63x Intelligent. Flexibel. Intuitiv. Fördelar A NT. FLEXIBEL. INTUITIV. B C D E F Lector63x erbjuder den optimala kombinationen av prestanda och flexibilitet i ett kompakt hus.

Läs mer

Industritjänster till rätt grad

Industritjänster till rätt grad Industritjänster till rätt grad Industritjänster till rätt grad Inom den industriella sektorn är rätt temperatur viktig. Avvikelser får inte vara för stora. Dessutom har noggrannhet, driftsäkerhet och

Läs mer

Tekniska specifikationer Användningsområden Teknologi. Sporadisk (plus) användning. 180-340 l/min. 1,5 3 Hk. Effekt. 8-10 bar.

Tekniska specifikationer Användningsområden Teknologi. Sporadisk (plus) användning. 180-340 l/min. 1,5 3 Hk. Effekt. 8-10 bar. Kolvkompressorer Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Ett differentierat erbjudande som matchar ditt behov av tryckluft Vår produktportfölj med kolvkompressorer omfattar ett brett

Läs mer